Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Στην ημερίδα «Νέοι & Ναρκωτικά» μίλησε ο Γ. Πατούλης

Τη δημιουργία ενιαίου φορέα καταπολέμησης των εξαρτήσεων πρότεινε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στην ημερίδα «Νέοι και Ναρκωτικά» του Κέντρο «Ιωάννης Καποδίστριας»
Τη δημιουργία ενός ενιαίου φορέα για την καταγραφή όλων των μορφών εξαρτήσεων με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείρισή τους, πρότεινε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην ημερίδα με θέμα: 
«Νέοι & Ναρκωτικά» που διοργάνωσε το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών & Σπουδών «Ι. Καποδίστριας».
Με σημείο αναφοράς την ανησυχητική αύξηση της χρήσης ναρκωτικών στους νέους όπου τα μεγαλύτερα ποσοστά καταγράφονται στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο, ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, επεσήμανε: 
«ένας στους επτά μαθητές από 15 έως 19 ετών έχει κάνει χρήση κάποιας παράνομης ουσίας έστω και μια φορά, ενώ η πλειοψηφία αυτών έχει επαναλάβει τη χρήση τουλάχιστον τρεις φορές. Αλλά και στις νεότερες ηλικίες,13 έως 14 ετών, έχει διαπιστωθεί ότι το 2,3% έχει δοκιμάσει κάποια παράνομη ουσία».
Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, επεσήμανε τη συλλογική ευθύνη της κοινωνίας αλλά και την ανάγκη για συλλογική επαγρύπνηση για την προστασία των νέων από τα ναρκωτικά, πέρα από προκαταλήψεις και ρατσιστικά στερεότυπα.

Δωρεάν σεμινάρια Τουρισμού από την Περιφέρεια Αττικής

Διήμερο εντατικό σεμινάριο με τίτλο «Σχεδιασμός της τουριστικής προβολής και ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο», διοργανώνει στις 26 και 27 Μαρτίου 2015 η Περιφέρεια Αττικής 
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών Κεντρικού Τομέα της Περιφέρειας Αττικής (Λεωφ. Μεσογείων 156) και απευθύνεται αποκλειστικά στους Αιρετούς και στα εξειδικευμένα στελέχη των Διευθύνσεων Τουρισμού όλων των Δήμων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και σε εκπροσώπους συλλογικών φορέων, ενώσεων, οργανισμών, αναπτυξιακών εταιριών και επιμελητηρίων που ασχολούνται με θέματα τουρισμού.
Στόχος του σεμιναρίου είναι η παροχή εξειδικευμένης τεχνογνωσίας σε θέματα σχεδιασμού και ανάπτυξης του τουριστικού προϊόντος, προτείνοντας ταυτόχρονα με επιστημονικό αλλά και πρακτικό τρόπο αποτελεσματικές και σύγχρονες εξειδικευμένες μεθόδους τουριστικής προβολής και σχεδιασμού. 

Εγκαινιάστηκε ο «Σταθμός Προστασίας Μάνας Παιδιού & Εφήβου» στο Μαρούσι

Τα εγκαίνια του Σταθμού Προστασίας Μάνας, Παιδιού και Εφήβου στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, τη νέα δομή πρόληψης με αποστολή την πρόληψη και την εξασφάλιση της καλής υγείας εγκύων και βρεφών, πραγματοποίησε ο, παρουσία Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, εκπροσώπων του Υπουργείου Υγείας, της Διεύθυνσης και του προσωπικού της Μονάδας, και ασφαλισμένων.
«Σήμερα, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία του Σταθμού Προστασίας Μάνας Παιδιού και Εφήβου στη Μονάδα Υγείας ΠΕΔΥ Αμαρουσίου, προσθέτουμε έναν ακόμα κρίκο στην αλυσίδα Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης στην πόλη μας. 
Μέσα από αυτήν την προληπτική δομή παρέχεται στήριγμα στη μέλλουσα ανασφάλιστη μητέρα και στο παιδί που θα φέρει στον κόσμο προσφέροντάς της πρόσβαση σε αξιοπρεπείς και αξιόπιστες υπηρεσίες Υγείας. 
Είμαστε υπέρ της πρόληψης παρά της θεραπείας, θέλουμε πολίτες υγιείς πολύ δε μάλλον όταν πρόκειται για μητέρες και παιδιά, για αυτό και ζητούμε τη συνεργασία των αρμόδιων υπουργείων για την επέκταση μονάδων όπως η συγκεκριμένη σε όλη την Ελλάδα» ανάφερε ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του.

Λ. Μαγιάκης:«κρίσιμο θέμα η διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς»

    Στη συνέλευση κατοίκων του Πολύδροσου...
Σε συνέλευση κατοίκων του Πολύδροσου που οργανώθηκε από τη Δημοτική Αρχή Χαλανδρίου και την παράταξη «Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου» παραβρέθηκαν την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», Λευτέρης Μαγιάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού Κατερίνα Ψάλτη και Μαίρη Διακολιού
Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Κατοίκων Πολυδρόσου» Β. Καπρινιώτης και άλλα μέλη του συλλόγου από το Μαρούσι.
Στη συνέλευση ο Δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος ενημέρωσε τους δημότες για τις δράσεις και τα προβλήματα του Δήμου και άκουσε τα αιτήματα και τις απόψεις τους.
Επίσης συζητήθηκε το θέμα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς και των επιπτώσεών της στον κυκλοφοριακό φόρτο της περιοχής.
Ο Λ. Μαγιάκης τοποθετήθηκε στη συνέλευση λέγοντας πως το θέμα της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησιάς είναι κρίσιμο, καθώς ένας δρόμος σε περιοχή αμιγούς κατοικίας δέχεται πλέον διαμπερή κυκλοφορία.

«ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ» η εμφάνιση Γ. Πατούλη ...στη Βουλή των Ελλήνων!

                                     

Εδάρη «ανηλεώς» για να μάθει ... να μιλάει κατά των Γερμανών!

Aπροστάτευτη η βασική μάρτυρας στη υπόθεση της Siemens!!!

Θύμα ξυλοδαρμού έπεσε η τέως γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου και βασική μάρτυρας στη «υπόθεση της Siemens» ενώ αξίζει να σημειωθεί ως η κ. Κατερίνα Τσακάλου είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.
Ωστόσο οι αστυνομικοί που την προστατεύουν δεν παραμένουν στο σπίτι και κατά τη διάρκεια της νύχτας αποχωρούν, κάτι που φαίνεται πως γνώριζε και ο άγνωστος στην κ.Τσακάλου, άνδρας από τον οποίο δέχθηκε επίθεση.
Το θύμα, μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου και κατέθεσε μήνυση κατ΄ αγνώστων, δηλώνοντας ότι το βράδυ της Τετάρτης στις 8.30 και την ώρα που κατέβηκε για να πετάξει τα σκουπίδια δέχθηκε επίθεση και υπέστη άγριο ξυλοδαρμό από έναν άγνωστο άντρα.

Τριτοκοσμικές…σκηνές στην 24ωρη εφημερία του Σαββάτου, στο Σισμανόγλειο!

  Νύχτα τρόμου στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο! 
Αναμονή ατελείωτη. Ουρές αμέτρητες. Εισαγωγές αναρίθμητες. Κενά κρεβάτια όμως …
μόνο για λίγους. 
Και αυτό διότι σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων, για άλλη μια φορά επικρατεί η τακτική των πελατειακών σχέσεων όπου γιατροί «καπαρώνουν» κρεβάτια για τα δικά τους περιστατικά.
Είναι ενδεικτικό πως συνολικά 442 ασθενείς πήγαν στη γενική εφημερία του νοσοκομείου για να εξυπηρετηθούν.
Τελικά εισήχθησαν 85. Όσο για τις αναμονές, μόνο τριτοκοσμική χώρα θα μπορούσαν να θυμίζουν: Σύμφωνα με το σωματείο των εργαζομένων κάποια περιστατικά περίμεναν πάνω από 10 ώρες στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) μέχρι να κάνουν εισαγωγή σε κλινική.
Αντίστοιχα 10 παθολογικά και πνευμονολογικά περιστατικά παρέμειναν μέχρι και 8 ώρες στο ΤΕΠ μετά τη λήξη της εφημερίας προκειμένου τα περισσότερα να διακομιστούν στο νοσοκομείο Αμ. Φλέμιγκ.
Και το ζήτημα βέβαια είναι πως ενώ έγιναν 85 εισαγωγές ασθενών τα διαθέσιμα κρεβάτια ήταν μόλις 35.
Και αυτό παρότι η εφημερία θα έπρεπε να ξεκινήσει με 100 κενά κρεβάτια αφού από τη νομοθεσία προβλέπεται το 25% των κλινών να είναι διαθέσιμες. 
Το Σωματείο των εργαζομένων αποδίδει το φαινόμενο των καλυμμένων κρεβατιών στην τακτική ορισμένων γιατρών να κρατούν τα κρεβάτια για… δικούς τους ασθενείς, αλλά και στη συνήθεια κάποιων άλλων να μην δίνουν τις άδειες κλίνες προς χρήση στην εφημερία, ώστε να μη δέχονται στην κλινική τους περιστατικά άλλων τμημάτων.

Με απ’ ευθείας ανάθεση, η εκμίσθωση του ΣΙΝΕ «Μίμης Φωτόπουλος»

Αναφορικά με το θέμα της εκμίσθωσης του δημοτικού κινηματογράφου «Μ. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ» με απ’ ευθείας ανάθεση, η δημοτική σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Μαίρη Διακολιού, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που διεξηχθη στις 17 Μαρτίου,αφού ρώτησε γιατί ακολουθείται η διαδικασία της εκμίσθωσης για τρίμηνο, ενώ οι θερινοί κινηματογράφοι λειτουργούν για περισσότερο, γιατί γίνεται απ’ ευθείας ανάθεση και δεν λαμβάνονται προσφορές και αφού επιβεβαιώθηκε στην άποψή της ότι δεν χωρεί παράταση της συγκεκριμένης μίσθωσης έκανε την εξής τοποθέτηση:
«Εν προκειμένω, δεν είναι κανείς αντίθετος στη λειτουργία του θερινού κινηματογράφου, απλά κάθε τέτοια λειτουργία του Δήμου θα πρέπει να γίνεται με διαφάνεια και με τρόπο που να διασφαλίζει το συμφέρον του Δήμου. 
Το γεγονός του ότι η διαδικασία που ακολουθείται σήμερα προβλέπεται, δεν εξηγεί γιατί ακολουθούμε αυτήν και όχι κάποια άλλη. 

Κυριακή 22 Μαρτίου 2015

ΚΕΔΕ:Σε «κομματικό αλισβερίσι» μετατρέπει τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, η Κυβέρνηση Τσίπρα!

Η Διοίκηση της Κ.Ε.Δ.Ε εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση στο περιεχόμενο του άρθρου 45, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με το οποίο επιχειρείται με τρόπο αόριστο και νομικά επισφαλή η ανατροπή της ισχύουσας νομοθεσίας (Ν 3463/2006) , που ορίζει πως η αρμοδιότητα της κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης έχει απονεμηθεί στους Δήμους.
Με τροπολογία που πέρασε «νύκτα» από τη Βουλή, λίγο πριν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, παρέχεται η δυνατότητα στις Περιφέρειες να καταρτίζουν και να υλοποιούν προγράμματα και δράσεις κοινωνικής πολιτικής για την ανακούφιση ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώ παράλληλα τους δίνεται η δυνατότητα να συνάπτουν για την υλοποίηση των δράσεων αυτών προγραμματικές συμβάσεις με δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς κοινωνικής ωφέλειας.
Τι προηγήθηκε της συγκεκριμένης τροπολογίας
Η Κυβέρνηση αποφάσισε να περάσει τη συγκεκριμένη τροπολογία, για να δώσει επίφαση νομιμότητας στην συντονισμένη προσπάθεια της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής το προηγούμενο διάστημα, να «καπελώσει» το πρόγραμμα της επισιτιστικής βοήθειας που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο. 
Με «τροπολογίες της νύχτας», η Κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει τις δημόσιες καταγγελίες της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχων του Βόρειου Τομέα Αττικής για την αντιθεσμική συμπεριφορά του αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα, αλλά και τα δημόσια ψηφίσματα καταγγελίας των παράνομων πρακτικών του από διάφορες Π.Ε.Δ. της χώρας.
Ποιους στόχους υπηρετεί η συγκεκριμένη τροπολογία

Στο σ/ν για τις 100 δόσεις εντάχθηκαν οι οφειλές προς ΟΤΑ

Στη ρύθμιση χρεών προς το Δημόσιο εντάσσονται τελικά και οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τους δήμους, ώστε να μπορεί ο πολίτης να τις εξοφλήσει με δόσεις.
Όπως είχε αποκαλύψει το «ΒΗΜΑ» (13.3.2015), ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Νίκος Βούτσης, ύστερα από συνεννόηση με την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη, προώθησε διάταξη για την αποπληρωμή με διευκολύνσεις των οφειλών πολιτών προς τους δήμους.
Έτσι στο σχέδιο Νόμου για την Επανεκκίνηση της Οικονομίας που συζητήθηκε, σήμερα το πρωί, στις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής, εντάχθηκαν, ώστε να περιληφθούν στις ευεργετικές συνέπειες του νόμου και οι διατάξεις για τις οφειλές προς τους ΟΤΑ.

Στις 12.00 μ.μ το ετήσιο Μνημόσυνο των Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821 Μαρουσιωτών

                                                ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ    
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ έχει την τιμή να προσκαλέσει τα μέλη και τους φίλους του στο Ετήσιο Μνημόσυνο των Πεσόντων κατά την Επανάσταση του 1821 Μαρουσιωτών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 και ώρα 12.00 μ.μ στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αμαρουσίου.
Τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας θα εκφωνήσει το μέλος του Συλλόγου μας κ. Ελένη Στεφοπούλου το γένος Κων. Μήλα, Οικονομολόγος.
Μετά την τελετή θα προσφερθεί ο παραδοσιακός καφές στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού (Μητροπόλεως 30).
                                                  Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

Το Corallia υποδέχτηκε φοιτητές του μεταπτυχιακού προγ/τος σπουδών Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας του Οικ/κού Πανεπιστημίου

Πολιτική Προϊόντος & Καινοτομίας στην Πράξη
 Η επίσκεψη στο α2-innohub στο Μαρούσι, πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του μαθήματος «Πολιτική προϊόντος και Καινοτομίας» με στόχο οι φοιτητές να έρθουν σε επαφή με ένα πραγματικό επιχειρηματικό περιβάλλον και να κατανοήσουν ποιες προϊοντικές αποφάσεις  καλούνται να λάβουν οι επιχειρήσεις για να επιτύχουν τους στόχους τους, όπως η ανάπτυξη νέων προϊοντών, η κατάργηση τους καθώς και η στόχευση σε συγκεκριμένες αγορές, η διαφοροποίηση κ.λπ.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης οι φοιτητές ενημερώθηκαν από τον Δρ. Αντώνη Γιαννόπουλο, Marketing & Communication Manager του Corallia για τη λειτουργία του οργανισμού ως καταλύτη στην προώθηση της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. 
Η ανάπτυξη νέων niche αγορών μέσω των clusters καινοτομίας και η επιχειρηματική επιτάχυνση μέσα από τα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκαν στους φοιτητές με παραδείγματα από δράσεις που έχει αναπτύξει ο οργανισμός το τελευταίο διάστημα. 
Επιτυχημένες ιστορίες από το gi-Cluster, το mi-Cluster και το si-Cluster έγιναν αντικείμενο συζήτησης σε μια πρόσκληση των φοιτητών στη χαρά της δημιουργίας, αξιοπιοώντας τον ανθρώπινο κεφάλαιο που έχει να επιδείξει η χώρα. 
Η κα. Κωνσταντίνα Νεοφώτιστου, στέλεχος στο τμήμα Marketing & Communication μίλησε αναλυτικά για το πρόγραμμα Educational Trip και τον business accelerator egg-enter·grow·go, το πρόγραμμα νεανικής καινοτόμου επιχειρηματικότητας που υλοποιείται σε συνεργασία με τη Eurobank και βρίσκεται πλέον στον 3ο κύκλο.

«Οι δρόμοι του νερού» αύριο στις 9:30 π.μ. από το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Αναβρύτων

«Μετάβαση σε Εθνικό Νόμισμα» αύριο στις στις 10.30 πμ. στο Μαρούσι, με τον Δ. Καζάκη

Τροπολογία για Σικιαρίδειο

Η παράταξη «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» έχει επανειλημ­μένα λάβει θέση για τα προβλήματα διοίκησης του Σικιαρίδειου Ιδρύματος και είχε - μάταια - ζητήσει από την προηγούμενη κυβέρνηση να ενεργήσει για την αντιμετώπισή τους, καθώς και για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης μιας τόσο σημαντικής κοινωνικής δομής στο χώρο της Ειδικής Αγωγής.
Κατόπιν αυτών, χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, Γιώργου Πάντζα και Γιάννη Σταθά για την προσ­θήκη τροπολογίας στο νόμο για την ανθρωπιστική κρίση που ψηφίστηκε πρόσφατα, καθώς και την Αναπληρώτρια Υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγ­γύης Θεανώ Φωτίου για τη σχετική εισήγηση. 

Προτεραιότητα του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, η αντιμετώπιση του σχολικού - διαδικτυακού εκφοβισμού«»

«Ο σχολικός εκφοβισμός αρχίζει να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και στην πατρίδα μας. Δεν μπορούμε να μείνουμε παρατηρητές σε όλο αυτό. Μέσα από το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.) και τα ΚΕΠ Υγείας των Δήμων μελών του, έχουμε εντάξει ενέργειες για τη διαχείριση του σχολικού - διαδικτυακού εκφοβισμού (bulling), και στόχος μας είναι μέσα από τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς να συμβάλλουμε όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται στην καταπολέμηση αυτού του φαινομένου», ανέφερε κατά τον χθεσινό χαιρετισμό του στη 10η Συνάντηση Υγιών Πόλεων στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος της πόλης, Πρόεδρος του Δικτύου και της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης. 
«Παρών» στη Συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Καλλιθέας και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. Δημήτρης Κάρναβος, ο οποίος τόνισε τον σημαντικό ρόλο του Δικτύου σε θέματα πρόληψης και προαγωγής υγείας με τη συμμετοχή των Δήμων σε κοινές δράσεις αναφορικά  με το μείζον θέμα του σχολικού εκφοβισμού.
Για την δράση αυτή το Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. συνεργάζεται με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου που τελεί υπό την Αιγίδα και υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό, οι μέχρι τώρα δράσεις των ΚΕΠ Υγείας των Δήμων μελών του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. έχουν, μεταξύ άλλων, πραγματοποιήσει ομιλία και εκπροσώπηση των ΚΕΠ Υγείας Αμαρουσίου και Αγίας Παρασκευής  σε πρόγραμμα της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών για τον σχολικό Εκφοβισμό, ενημερωτικές εκδηλώσεις στο 3ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής και στο 5ο ΓΕΛ Αμαρουσίου καθώς και ενημέρωση στην Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας σε μαθητές του 4ου και 5ου Λυκείου Λάρισας για θέματα πρόληψης του bulling.

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τζορτζ Κλούνεϊ εσείς, Τζορτζ Πατούλ-νεϊ εμείς...

Η Μαρίνα Πατούλη, δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης & σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, είναι για μια ακόμη φορά αποκαλυπτική. Δηλώνει ότι ο σύζυγός της μοιάζει με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και θεωρεί ότι τον εαυτό της τυχερή που έχει δίπλα της ένα τέτοιο ωραίο άνδρα “που νιώθει ότι τον θέλουν οι άλλες γυναίκες και είναι μόνο δικός της”.

                                     

Συνεχίζονται οι εργασίες στη Γεωργική Βιβλιοθήκη Ε.Γ.Ε. – Ι.Γ.Ε.

Η Γεωργική Βιβλιοθήκη  Ε.Γ.Ε. – Ι.Γ.Ε. έχει στην κατοχή της πλούσιο και σπάνιο υλικό γεωργικού περιεχομένου, ενώ  προσμετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής. 
Το Ι.Γ.Ε. και ο μη κερδοσκοπικός  σύλλογος «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» εργάζονται για να «σωθεί», να αναβιώσει και να επικαιροποιηθεί η Γεωργική Βιβλιοθήκη, βασιζόμενοι στη βούληση της μεγάλης ευεργέτιδος Ιφιγένειας Συγγρού, στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία του Πύργου, και βεβαίως, στις ήδη υπάρχουσες εκπαιδευτικές δράσεις του ΙΓΕ, στις οποίες μία Βιβλιοθήκη θα λειτουργούσε συμπληρωματικά και ενισχυτικά.

Γιάννη Ιωάννου ...«Ιδιαιτερότητες»!


«Μια ώρα για τον Βαγγέλη - Μία ώρα κατά της ενδοσχολικής βίας»

.... στα σχολεία του Βόρειου Τομέα Αθηνών μετά από πρόταση Γιώργου Καραμέρου
Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας και διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β Αθήνας κ. Πάρη Βεντήρη και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Θανάση Φαλούκα,  και μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου τομέα  Γιώργου Καραμέρου αποφάσιστηκε την Παρασκευή, 
και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού που τιμάται στις 21 Μαρτίου, να πραγματοποιηθεί ωριαία εκδήλωση την δεύτερη ή τρίτη ώρα του προγράμματος σε όλα τα σχολεία και των 12 Δήμων του Βόρειου Τομέα  κατά την οποία τα παιδιά εντός των σχολικών αιθουσών θα ζωγραφίσουν εικόνες για την κοινωνική αποδοχή και τον σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδέες των συμμαθητών τους, θα συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς και θα εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις.

Από σήμερα έως τις 22 Μαρτίου, το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας

Τριάντα Επτά (37) εισηγήσεις με πάνω από 150 αξιόλογους εισηγητές, θα πραγματοποιηθούν στο μεγαλύτερο πολυσυνέδριο σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού.
Πρόκειται για  το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας το οποίο θα διεξαχθεί για 5η φορά στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής), από 20 έως 22 Μαρτίου
Απευθύνεται σε νέους και νέες, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης & ως στόχο η εκδήλωση έχει την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις τάσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρουν 20 κλάδοι της οικονομίας για επιχειρηματικότητα και απασχόληση και ταυτόχρονα να γίνει ανάδειξη μιας "Άλλης Ελλάδας", με τις επιχειρήσεις που παρά τις αντιξοότητες, δίνουν τη μάχη τους, καινοτομούν, εξάγουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γ. Πατούλης - Γ. Καραμέρος και η «κουτάλα» Δημάρχων & Περιφέρειας

Συνδυασμός «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» Δορύλαος Κλαπάκης
Ένας πόλεμος λέξεων έχει ξεσπάσει για την…. «κουτάλα» της αρπαγής 
και της διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  μεταξύ του «Συριζεου» Αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμερου και της ομάδας του «ψόφιου» Σαμαρά στην ΚΕΔΕ με πρώτο βιολί-«λαγό» τον Γ. Πατούλη
Όταν ο Συνήγορος του Πολίτη κατήγγειλε τους Δήμους και τις Νομαρχίες (σήμερα Περιφέρειες) ότι είναι εστίες παρανομίας δεν το έκανε τυχαία.
Μια διαφθορά που δεν είναι δύσκολο να εξακριβωθεί το μέγεθος της και από τους ίδιους τους πολίτες και μάλιστα  με συγκεκριμένα στοιχεία των Δήμων τους όπως:
Πόσοι συμβασιούχοι έχουν προληφθεί πελατειακά (χωρίς τίμιους αξιοκρατικούς  και ισότιμους διαγωνισμούς χωρίς μόρια στα ρουσφέτια από το ΑΣΕΠ) ροκανίζοντας τα χρήματα τον δημοτών  και αν στον Δήμο τους έχουν προληφθεί ρουσφετολογικώς μέλη των οικογενειών και φίλοι των Δημοτικών Συμβούλων του κάθε Δημάρχου και των παραγόντων όλων των κόμματων για να ανέχονται και να στηρίζουν τη διαφθορά στην πόλη 
Αν οι Διοικήσεις των Δήμων δεν χρησιμοποιούν κατά προτεραιότητα τα χρήματα των δημοτών πληρώνοντας όλους τους χωροθετημένους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής της πόλης (ως είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα)  και αδιαφορούν παρότι έχουν ποινικές και αστικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος μάλιστα.

«Αποστολή» ...του Ίδρυματος «Konrad Adenauer», ο «κοινωνικός ρόλος της Εκκλησίας της Ελλάδος»!

Όπως κατά καιρούς έχουμε γράψει, για να επέλθει & να εδραιωθεί η Γερμανική κατοχή της Ελλάδος από την Μερκελ, τον Σόιμπλε, τον Φούχτελ & τον ΡΑΪΧενμπαχ, χρησιμοποιήθηκαν εκτός από την οικονομία και άλλα όπλα ηπιότερης ισχύος ... 
Ένα εξ αυτών τα «think tanks» οι λεγόμενες Δεξαμενές Σκέψης. 
Ο λόγος για το «Ινστιτούτο Αντενάουερ» που εκπροσωπεί το χώρο της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατίας, έχοντας αγαστή συνεργασία με το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» & τη Ν.Δ, το φιλελεύθερο «Ινστιτούτο Φ. Νάουμαν», το Ινστιτούτο «Χ. Έρμπερτ», που συνεργάζεται με το «Ινστιτούτο Ανδρέας Παπανδρέου» & κατά προέκταση το ΠΑΣΟΚ, το Ινστιτούτο των Γερμανών Πρασίνων «Heinrich Boell»,(συνεργάζεται άψογαμε τους συμφεροντοΟικολόγους - Πράσινους του Μ. Τρεμόπουλου), καθώς και το «Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ», το οποίο συνεργάζεται στην Ελλάδα με το ΣΥΡΙΖΑ...
Aκόμη και αυτός ο χώρος της Ορθοδοξίας δεν έμεινε ανέγγιχτος!!!

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στους Δήμους - μέλη του ΣΠΑΠ

Στην ημερίδα δικτύωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στους Δήμους - μέλη του ΣΠΑΠ, η οποία  διεξήχθη χθες το πρωί στο Ξενοδοχείο «Civitel Olympic» (Λ. Κηφισίας 2Α, Μαρούσι), την οποία διοργάνωσε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  «Αποστολή»(εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Πεντελικόν»), εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου δια της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Ρένας Χαλιώτη.
Μεταφέροντας το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, η κα Ρένα Χαλιώτη εξήρε την πρωτοβουλία της Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε σημαντικούς εισηγητές να αναπτύξουν  θέματα όπως:
η κοινωνική επιχειρηματικότητα στην πράξη,  οι προοπτικές ανάπτυξης της  κοινωνικής οικονομίας και της  κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, αλλά  και να αναφερθούν σε  χαρακτηριστικά παραδείγματα Κοινωνικών Επιχειρήσεων στις Χώρες της Ευρώπης.

Επιστολή Γ. Πατούλη προς τον Πρόεδρο του πρώην ΟΣΚ

Ζητά την άμεση επίλυση εκκρεμοτήτων σχετικά με τις σχολικές υποδομές στο Μαρούσι 
Με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ )» κ. Ηρακλή Δρούλια, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκθέτει μία σειρά από εκκρεμότητες που αφορούν  στις σχολικές κτιριακές υποδομές στην πόλη του Αμαρουσίου και ζητεί την επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων, πριν αναγκαστούν  Δήμος και πολίτες να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να εκφράσουν με πιο δυναμικά μέσα την αποφασιστικότητά τους να διασφαλίσουν για τα παιδιά τις καλύτερες για τη μόρφωση τους σχολικές υποδομές.           
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να σας θέσω μια σειρά από εκκρεμότητες, που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και την ΚτΥπ (πρώην ΟΣΚ), σχετικά με τις σχολικές κτιριακές υποδομές της πόλης μου.
Οι εκκρεμότητες που αναφέρω  αφορούν:

Για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη...

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους του αδικοχαμένου νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Μας προκαλεί τον πιο βαθύ αποτροπιασμό η συμπεριφορά ατόμων που προκάλεσαν με τις πράξεις τους ή την ανοχή τους το θάνατο ενός νέου ανθρώπου με ιδιαίτερες ευαισθησίες.
Ανησυχούμε για τον κοινωνικό εκφασισμό που επικρατεί ιδιαίτερα σε κομμάτι της νεολαίας και καλλιεργείται στα σχολεία, στα γήπεδα, μέσω του διαδικτύου και ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ανησυχούμε επίσης για τον πολιτικό εκφασισμό που καλλιεργείται από τη Χ.Α. και που δυστυχώς η παρουσία γραφείων της στην πόλη μας δεν αντιμετωπίστηκε από τη Δημοτική Αρχή με την αποφασιστικότητα που απαιτείται.
Σαν ελάχιστο χρέος στη μνήμη του Βαγγέλη αλλά και απέναντι σε όλη τη νεολαία της πόλης μας καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα:
Θα εξετάσει και θα καταγράψει το φαινόμενο στην πόλη μας

«Κοινωνική δικαιοσύνη στην ΕΕ και την Ελλάδα:

Πώς μπορεί να αποτραπεί το ενδεχόμενο χρόνιας κοινωνικής διαίρεσης»;
Το ίδρυμα «Bertelsmann Stiftung», η εφημερίδα «Τα Νέα», και
το «Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής» (ΕΛΙΑΜΕΠ),
διοργανώνουν την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, στις 19.00-22.00,
στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης
(Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 11742, Αθήνα)
συζήτηση με θέμα:
«Social justice in the EU and Greece:

How to prevent a lasting social division?»

Στις 9:30 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ(15) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ) του ΝΙΚΑ ΕΛΘΕΜΩΝ του ΘΥΜΙΟ σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 10-12 (ισόγειο).
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ), του ΠΕΤΡΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μητροπόλεως, αρ. 28 (ισόγειο)
3. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ), του ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας KYSO ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Πεντέλης, αρ. 25 και Φειδίου (ισόγειο)

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τ.Α. «Πολιτισμός & Βιώσιμες Πόλεις», ο Γ. Πατούλης


Στο Παγκόσμιο Συνέδριο «Πολιτισμός & Βιώσιμες Πόλεις» που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης UCLG (United Cities & Local Governments) στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, συμμετέχει ο Πρ. της Κ.Ε.Δ.Ε & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, είχε την ευκαιρία για σειρά επαφών με ομολόγους του Δημάρχους από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων με τον Δήμαρχο Μπιλμπάο Ibon Areso, τον Δήμαρχο Βαρκελώνης Xavier Tries, τον Γενικό Γραμματέα του UCLG Joseph Roig, καθώς και με πλήθος άλλων Δημάρχων και αιρετών από την παγκόσμια αυτοδιοικητική κοινότητα.
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο Συνέδριο ο Γ. Πατούλης δήλωσε:

Για ποδηλατόδρομους ...

Στο δημοτικό Συμβούλιο της 17-3-2015, η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Μαίρη Διακολιού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει το έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα  «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων»  και έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο εργασιών .
Οι εργασίες εκτελούνται στο τμήμα του έργου Δυτικά της Λεωφόρου Κηφισίας,  επί των οδών  ΕΡΑΤΟΥΣ, ΦΑΙΑΚΩΝ & ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ (φάση 1 του έργου).  
Στις συμβατικές προβλέψεις (Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων, άρθρο 4.2 εργοταξιακή σήμανση - σηματοδότηση συστήματα ασφαλείας) είναι ανειλημμένη υποχρέωση η σήμανση για όλη την χρονική περίοδο κατασκευής και στα σημεία που απαιτείται. 
Συγκεκριμένα ο ανάδοχος μεταξύ άλλων υποχρεούται :

Τη θεατρική παράσταση «Η Περιφέρεια» παρακολούθησε ο Γ. Πατούλης.

Τη θεατρική παράσταση «Η Περιφέρεια», βασισμένη στο έργο του Γεωργίου Σουρή, που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου παρακολούθησε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του
 ο κ. Πατούλης, χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του ομίλου, που συμβάλλουν στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και τον κοινωνικό προβληματισμός αλλά και συνεχάρη τους συντελεστές για τη θεατρική απόδοση του έργου.
Η εκδήλωση ήταν μέρος μίας σειράς πρωτοβουλιών κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών 
σε θέματα πολιτισμού με ιδιαίτερη ευαισθησία στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Kαταπατώντας το Σύνταγμα, o Τσίπρας προσπαθεί να ταχτοποιήσει τα 40 χιλ. ρουσφέτια Παυλόπουλου!!!

Προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γ.  Κατρούγκαλο
16.3.2015 - Δεύτερη   ενημέρωση  όχληση
Όπως γνωρίζεται οι πελατειακοί διορισμοί στο Δημόσιο(που πανθομολογούμενα είναι η κατάρα και η κυρία αιτία διαφθοράς της Χώρας), μετά την ψήφιση του άρθρου 103 με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2000, είναι μια καθαρή εγκληματική  πράξη.
Επομένως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί  η νομοθετική εξουσία, ο Υπουργός & οι υπηρεσίες να προωθούν εν γνώση τους αντισυνταγματικούς νόμους εις βάρος μάλιστα των νόμιμων δικαιωμάτων των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων νέων & να «τακτοποιούν» ως μόνιμο προσωπικό τους πελατειακά  εισερχόμενους στην Δημόσια Διοίκηση(ανεξάρτητα αν πιέζουν πολιτικοί παράγοντες όλων των κόμματων και κυκλώματα που εμπλέκονται και  διακινούν με μεγάλες αμοιβές αυτήν την κορυφαία εγκληματική πράξη), καθώς οι παραβάτες της συγκεκριμένης συνταγματικής επιταγής, με την οποία θεσμοθετείται η βασική συνταγματική αρχή της Αξιοκρατίας(και όσοι τους στηρίζουν) διαπράττουν εκτός των άλλων και το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας(αρθ. 134 Π.Κ. κ.λπ.)

Τι αποφασίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του ΣΟΠΠ;

Πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών(συνεκλήθη από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο), με στόχο το σχεδιασμό και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει επίσημα την 1η Μαΐου.
Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Μελισσίων Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι άλλων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, της Τροχαίας, κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχιπύραρχο Μιχάλη Ανδριόπουλο, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εθελοντικών οργανώσεων καθώς και ο Διευθυντής της ΕΜΥ κ. Αντώνης Λάλος.
Στο ΣΟΠΠ συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Προγράμματα εκτέλεσης έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας σε δάση και δασικές εκτάσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία των προκατασταλτικών έργων (βελτίωση - συντήρηση δασικού οδικού δικτύου, συντήρηση/εγκατάσταση δεξαμενών νερού και πυροφυλακίων, φυτοτεχνικές εργασίες, κλπ) προς διευκόλυνση του έργου της καταστολής.

Στις 7:00 μ.μ.το «Γερμανικό εργασιακό θαύμα - Μοντέλο για την Ευρώπη;»

Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά της μπροσούρας του Κλάους Ντέρε «Γερμανικό εργασιακό θαύμα - Μοντέλο για την Ευρώπη, το «Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ», σε συνεργασία με την εφημερίδα Εποχή, οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση την Τρίτη, 17 Μαρτίου, στις 19:00 στο GazArte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)
                                                                                    Ομιλητές:
 Klaus Dörre, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Γένας
 Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο
* μια σύντομη εισαγωγή θα κάνει ο Υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ραντεβού στα Μερσεντ...ΑΔΙΚΑ!!!


Της απόφασης να χρησιμοποιεί βουλευτικό αυτοκίνητο, παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα προς τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν του συγκεκριμένου προνομίου, υπεραμύνεται ο βουλευτής Καστοριάς του κόμματος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.
Αφήνει, μάλιστα, αιχμές προς την Κουμουνδούρου, λέγοντας πως δεν συμμετέχει σε «αρχηγικό κόμμα» και πως σέβεται αποφάσεις που λαμβάνονται «συλλογικά».
Σε δήλωση που ανήρτησε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας της Καστοριάς, ο Β.Διαμαντόπουλος γράφει, απευθυνόμενος προς τον δημοσιογράφο:
«Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιον εργαζόμενο-υπάλληλο που η εργασία του προϋποθέτει την περιοδεία στον νομό ή στην πόλη να το κάνει με δικό του μέσο ή κάποιον που αναγκάζεται να περιοδεύει 'εκτός έδρας' να μην του παρέχεται από την εταιρία του, στέγη, τροφή και μέσο μετακίνησης;».
Αφήνει, μάλιστα, αιχμές κατά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας Αλέξη Τσίπρα:

Στις 6:00 μ.μ. η διπλή συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

Η Έγκριση ή μη απόφασης Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την «Υποβολή προς έγκριση  απολογισμού οικονομικού έτους 2014» είναι το αποκλειστικό θέμα της Ειδικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου, στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Μία ώρα αργότερα(στις 7:00 μ.μ.), θα ακολουθήσει η Τακτική συνεδρίαση του Σώματος, η Ημερήσια Διάταξη της οποίας περιλαμβάνει τα εξής ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ(17) θέματα:
1. 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υπόθ. Κοτζιάς Γεώργιος
3. Επιστροφή εισπράξεων Τελών Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) ως αχρεωστήτως καταβληθέντων (υποθ. Τσουμάνη)
4. Διαγραφή οφειλών για δικαίωμα ενταφιασμού και τέλος ανόρυξης
5. Διαγραφή οφειλής από ειδικό φόρο 2% Υπόθεση: Επιχείρηση JTT AE, Golden Hall