Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Τζορτζ Κλούνεϊ εσείς, Τζορτζ Πατούλ-νεϊ εμείς...

Η Μαρίνα Πατούλη, δημοτική σύμβουλος Λυκόβρυσης - Πεύκης & σύζυγος του δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της ΚΕΔΕ Γιώργου Πατούλη, είναι για μια ακόμη φορά αποκαλυπτική. Δηλώνει ότι ο σύζυγός της μοιάζει με τον Τζορτζ Κλούνεϊ και θεωρεί ότι τον εαυτό της τυχερή που έχει δίπλα της ένα τέτοιο ωραίο άνδρα “που νιώθει ότι τον θέλουν οι άλλες γυναίκες και είναι μόνο δικός της”.

                                     

Συνεχίζονται οι εργασίες στη Γεωργική Βιβλιοθήκη Ε.Γ.Ε. – Ι.Γ.Ε.

Η Γεωργική Βιβλιοθήκη  Ε.Γ.Ε. – Ι.Γ.Ε. έχει στην κατοχή της πλούσιο και σπάνιο υλικό γεωργικού περιεχομένου, ενώ  προσμετρά πάνω από έναν αιώνα ζωής. 
Το Ι.Γ.Ε. και ο μη κερδοσκοπικός  σύλλογος «Οι Φίλοι του Δάσους Συγγρού» εργάζονται για να «σωθεί», να αναβιώσει και να επικαιροποιηθεί η Γεωργική Βιβλιοθήκη, βασιζόμενοι στη βούληση της μεγάλης ευεργέτιδος Ιφιγένειας Συγγρού, στην ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αξία του Πύργου, και βεβαίως, στις ήδη υπάρχουσες εκπαιδευτικές δράσεις του ΙΓΕ, στις οποίες μία Βιβλιοθήκη θα λειτουργούσε συμπληρωματικά και ενισχυτικά.

Γιάννη Ιωάννου ...«Ιδιαιτερότητες»!


«Μια ώρα για τον Βαγγέλη - Μία ώρα κατά της ενδοσχολικής βίας»

.... στα σχολεία του Βόρειου Τομέα Αθηνών μετά από πρόταση Γιώργου Καραμέρου
Σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της σχολικής βίας και διευθυντή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Β Αθήνας κ. Πάρη Βεντήρη και τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Θανάση Φαλούκα,  και μετά από πρόταση του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου τομέα  Γιώργου Καραμέρου αποφάσιστηκε την Παρασκευή, 
και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού που τιμάται στις 21 Μαρτίου, να πραγματοποιηθεί ωριαία εκδήλωση την δεύτερη ή τρίτη ώρα του προγράμματος σε όλα τα σχολεία και των 12 Δήμων του Βόρειου Τομέα  κατά την οποία τα παιδιά εντός των σχολικών αιθουσών θα ζωγραφίσουν εικόνες για την κοινωνική αποδοχή και τον σεβασμό στην προσωπικότητα και τις ιδέες των συμμαθητών τους, θα συζητήσουν με τους εκπαιδευτικούς και θα εκφράσουν τις δικές τους σκέψεις.

Από σήμερα έως τις 22 Μαρτίου, το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας & Σταδιοδρομίας

Τριάντα Επτά (37) εισηγήσεις με πάνω από 150 αξιόλογους εισηγητές, θα πραγματοποιηθούν στο μεγαλύτερο πολυσυνέδριο σε θέματα επιχειρηματικότητας των νέων και επαγγελματικού προσανατολισμού.
Πρόκειται για  το Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας το οποίο θα διεξαχθεί για 5η φορά στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών (Στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής), από 20 έως 22 Μαρτίου
Απευθύνεται σε νέους και νέες, κυρίως, αλλά όχι αποκλειστικά, 18-35 ετών, ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής κατεύθυνσης & ως στόχο η εκδήλωση έχει την ενημέρωση των νέων σχετικά με τις τάσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρουν 20 κλάδοι της οικονομίας για επιχειρηματικότητα και απασχόληση και ταυτόχρονα να γίνει ανάδειξη μιας "Άλλης Ελλάδας", με τις επιχειρήσεις που παρά τις αντιξοότητες, δίνουν τη μάχη τους, καινοτομούν, εξάγουν και δημιουργούν θέσεις εργασίας.

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Γ. Πατούλης - Γ. Καραμέρος και η «κουτάλα» Δημάρχων & Περιφέρειας

Συνδυασμός «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» Δορύλαος Κλαπάκης
Ένας πόλεμος λέξεων έχει ξεσπάσει για την…. «κουτάλα» της αρπαγής 
και της διαφθορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  μεταξύ του «Συριζεου» Αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμερου και της ομάδας του «ψόφιου» Σαμαρά στην ΚΕΔΕ με πρώτο βιολί-«λαγό» τον Γ. Πατούλη
Όταν ο Συνήγορος του Πολίτη κατήγγειλε τους Δήμους και τις Νομαρχίες (σήμερα Περιφέρειες) ότι είναι εστίες παρανομίας δεν το έκανε τυχαία.
Μια διαφθορά που δεν είναι δύσκολο να εξακριβωθεί το μέγεθος της και από τους ίδιους τους πολίτες και μάλιστα  με συγκεκριμένα στοιχεία των Δήμων τους όπως:
Πόσοι συμβασιούχοι έχουν προληφθεί πελατειακά (χωρίς τίμιους αξιοκρατικούς  και ισότιμους διαγωνισμούς χωρίς μόρια στα ρουσφέτια από το ΑΣΕΠ) ροκανίζοντας τα χρήματα τον δημοτών  και αν στον Δήμο τους έχουν προληφθεί ρουσφετολογικώς μέλη των οικογενειών και φίλοι των Δημοτικών Συμβούλων του κάθε Δημάρχου και των παραγόντων όλων των κόμματων για να ανέχονται και να στηρίζουν τη διαφθορά στην πόλη 
Αν οι Διοικήσεις των Δήμων δεν χρησιμοποιούν κατά προτεραιότητα τα χρήματα των δημοτών πληρώνοντας όλους τους χωροθετημένους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής της πόλης (ως είναι υποχρεωμένοι από το Σύνταγμα)  και αδιαφορούν παρότι έχουν ποινικές και αστικές ευθύνες σε βαθμό κακουργήματος μάλιστα.

«Αποστολή» ...του Ίδρυματος «Konrad Adenauer», ο «κοινωνικός ρόλος της Εκκλησίας της Ελλάδος»!

Όπως κατά καιρούς έχουμε γράψει, για να επέλθει & να εδραιωθεί η Γερμανική κατοχή της Ελλάδος από την Μερκελ, τον Σόιμπλε, τον Φούχτελ & τον ΡΑΪΧενμπαχ, χρησιμοποιήθηκαν εκτός από την οικονομία και άλλα όπλα ηπιότερης ισχύος ... 
Ένα εξ αυτών τα «think tanks» οι λεγόμενες Δεξαμενές Σκέψης. 
Ο λόγος για το «Ινστιτούτο Αντενάουερ» που εκπροσωπεί το χώρο της γερμανικής Χριστιανοδημοκρατίας, έχοντας αγαστή συνεργασία με το «Ινστιτούτο Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής» & τη Ν.Δ, το φιλελεύθερο «Ινστιτούτο Φ. Νάουμαν», το Ινστιτούτο «Χ. Έρμπερτ», που συνεργάζεται με το «Ινστιτούτο Ανδρέας Παπανδρέου» & κατά προέκταση το ΠΑΣΟΚ, το Ινστιτούτο των Γερμανών Πρασίνων «Heinrich Boell»,(συνεργάζεται άψογαμε τους συμφεροντοΟικολόγους - Πράσινους του Μ. Τρεμόπουλου), καθώς και το «Ινστιτούτο Ρόζα Λούξεμπουργκ», το οποίο συνεργάζεται στην Ελλάδα με το ΣΥΡΙΖΑ...
Aκόμη και αυτός ο χώρος της Ορθοδοξίας δεν έμεινε ανέγγιχτος!!!

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στους Δήμους - μέλη του ΣΠΑΠ

Στην ημερίδα δικτύωσης για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα στους Δήμους - μέλη του ΣΠΑΠ, η οποία  διεξήχθη χθες το πρωί στο Ξενοδοχείο «Civitel Olympic» (Λ. Κηφισίας 2Α, Μαρούσι), την οποία διοργάνωσε ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών  «Αποστολή»(εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Πεντελικόν»), εκπροσωπήθηκε ο Δήμος Αμαρουσίου δια της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Αθλητισμού κας Ρένας Χαλιώτη.
Μεταφέροντας το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, η κα Ρένα Χαλιώτη εξήρε την πρωτοβουλία της Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή», η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε σημαντικούς εισηγητές να αναπτύξουν  θέματα όπως:
η κοινωνική επιχειρηματικότητα στην πράξη,  οι προοπτικές ανάπτυξης της  κοινωνικής οικονομίας και της  κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε τοπικό επίπεδο, αλλά  και να αναφερθούν σε  χαρακτηριστικά παραδείγματα Κοινωνικών Επιχειρήσεων στις Χώρες της Ευρώπης.

Επιστολή Γ. Πατούλη προς τον Πρόεδρο του πρώην ΟΣΚ

Ζητά την άμεση επίλυση εκκρεμοτήτων σχετικά με τις σχολικές υποδομές στο Μαρούσι 
Με την επιστολή του προς τον Πρόεδρο «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ )» κ. Ηρακλή Δρούλια, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκθέτει μία σειρά από εκκρεμότητες που αφορούν  στις σχολικές κτιριακές υποδομές στην πόλη του Αμαρουσίου και ζητεί την επιτάχυνση των διαδικασιών επίλυσης των προβλημάτων, πριν αναγκαστούν  Δήμος και πολίτες να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, προκειμένου να εκφράσουν με πιο δυναμικά μέσα την αποφασιστικότητά τους να διασφαλίσουν για τα παιδιά τις καλύτερες για τη μόρφωση τους σχολικές υποδομές.           
Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της επιστολής:
Κύριε Πρόεδρε,
Θα ήθελα με την παρούσα επιστολή να σας θέσω μια σειρά από εκκρεμότητες, που αφορούν τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου και την ΚτΥπ (πρώην ΟΣΚ), σχετικά με τις σχολικές κτιριακές υποδομές της πόλης μου.
Οι εκκρεμότητες που αναφέρω  αφορούν:

Για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη...

Εκφράζουμε τα πιο βαθιά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, τους συγγενείς και τους οικείους του αδικοχαμένου νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη.
Μας προκαλεί τον πιο βαθύ αποτροπιασμό η συμπεριφορά ατόμων που προκάλεσαν με τις πράξεις τους ή την ανοχή τους το θάνατο ενός νέου ανθρώπου με ιδιαίτερες ευαισθησίες.
Ανησυχούμε για τον κοινωνικό εκφασισμό που επικρατεί ιδιαίτερα σε κομμάτι της νεολαίας και καλλιεργείται στα σχολεία, στα γήπεδα, μέσω του διαδικτύου και ορισμένων μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Ανησυχούμε επίσης για τον πολιτικό εκφασισμό που καλλιεργείται από τη Χ.Α. και που δυστυχώς η παρουσία γραφείων της στην πόλη μας δεν αντιμετωπίστηκε από τη Δημοτική Αρχή με την αποφασιστικότητα που απαιτείται.
Σαν ελάχιστο χρέος στη μνήμη του Βαγγέλη αλλά και απέναντι σε όλη τη νεολαία της πόλης μας καλούμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή η οποία σε σύντομο χρονικό διάστημα:
Θα εξετάσει και θα καταγράψει το φαινόμενο στην πόλη μας

«Κοινωνική δικαιοσύνη στην ΕΕ και την Ελλάδα:

Πώς μπορεί να αποτραπεί το ενδεχόμενο χρόνιας κοινωνικής διαίρεσης»;
Το ίδρυμα «Bertelsmann Stiftung», η εφημερίδα «Τα Νέα», και
το «Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής & Εξωτερικής Πολιτικής» (ΕΛΙΑΜΕΠ),
διοργανώνουν την Πέμπτη, 19 Μαρτίου 2015, στις 19.00-22.00,
στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Ακρόπολης
(Διονυσίου Αρεοπαγίτου 15, 11742, Αθήνα)
συζήτηση με θέμα:
«Social justice in the EU and Greece:

How to prevent a lasting social division?»

Στις 9:30 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ(15) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΑΝΑΨΥΚΤΗΡΙΟ) του ΝΙΚΑ ΕΛΘΕΜΩΝ του ΘΥΜΙΟ σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 10-12 (ισόγειο).
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΟΠΩΡΟΠΩΛΕΙΟ-ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ), του ΠΕΤΡΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ του ΣΤΕΦΑΝΟΥ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μητροπόλεως, αρ. 28 (ισόγειο)
3. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ), του ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ του ΣΩΤΗΡΙΟΥ ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας KYSO ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Πεντέλης, αρ. 25 και Φειδίου (ισόγειο)

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Τ.Α. «Πολιτισμός & Βιώσιμες Πόλεις», ο Γ. Πατούλης


Στο Παγκόσμιο Συνέδριο «Πολιτισμός & Βιώσιμες Πόλεις» που διοργανώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης UCLG (United Cities & Local Governments) στο Μπιλμπάο της Ισπανίας, συμμετέχει ο Πρ. της Κ.Ε.Δ.Ε & Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, είχε την ευκαιρία για σειρά επαφών με ομολόγους του Δημάρχους από άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων με τον Δήμαρχο Μπιλμπάο Ibon Areso, τον Δήμαρχο Βαρκελώνης Xavier Tries, τον Γενικό Γραμματέα του UCLG Joseph Roig, καθώς και με πλήθος άλλων Δημάρχων και αιρετών από την παγκόσμια αυτοδιοικητική κοινότητα.
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο Συνέδριο ο Γ. Πατούλης δήλωσε:

Για ποδηλατόδρομους ...

Στο δημοτικό Συμβούλιο της 17-3-2015, η Δημοτική Σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Μαίρη Διακολιού, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ξεκινήσει το έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα  «Βιοκλιματικής Αναβάθμισης Γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω Δημιουργίας Διαδρομής Πεζών - Ποδηλάτων»  και έχει εγκατασταθεί κλιμάκιο εργασιών .
Οι εργασίες εκτελούνται στο τμήμα του έργου Δυτικά της Λεωφόρου Κηφισίας,  επί των οδών  ΕΡΑΤΟΥΣ, ΦΑΙΑΚΩΝ & ΑΜΑΡΥΣΙΑΣ – ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ (φάση 1 του έργου).  
Στις συμβατικές προβλέψεις (Ειδική Συγγραφή Υποχρεώσεων, άρθρο 4.2 εργοταξιακή σήμανση - σηματοδότηση συστήματα ασφαλείας) είναι ανειλημμένη υποχρέωση η σήμανση για όλη την χρονική περίοδο κατασκευής και στα σημεία που απαιτείται. 
Συγκεκριμένα ο ανάδοχος μεταξύ άλλων υποχρεούται :

Τη θεατρική παράσταση «Η Περιφέρεια» παρακολούθησε ο Γ. Πατούλης.

Τη θεατρική παράσταση «Η Περιφέρεια», βασισμένη στο έργο του Γεωργίου Σουρή, που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την UNESCO Δήμου Αμαρουσίου παρακολούθησε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του
 ο κ. Πατούλης, χαιρέτισε τις πρωτοβουλίες του ομίλου, που συμβάλλουν στην κοινωνική ευαισθητοποίηση και τον κοινωνικό προβληματισμός αλλά και συνεχάρη τους συντελεστές για τη θεατρική απόδοση του έργου.
Η εκδήλωση ήταν μέρος μίας σειράς πρωτοβουλιών κινητοποίησης της κοινωνίας των πολιτών 
σε θέματα πολιτισμού με ιδιαίτερη ευαισθησία στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Kαταπατώντας το Σύνταγμα, o Τσίπρας προσπαθεί να ταχτοποιήσει τα 40 χιλ. ρουσφέτια Παυλόπουλου!!!

Προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Γ.  Κατρούγκαλο
16.3.2015 - Δεύτερη   ενημέρωση  όχληση
Όπως γνωρίζεται οι πελατειακοί διορισμοί στο Δημόσιο(που πανθομολογούμενα είναι η κατάρα και η κυρία αιτία διαφθοράς της Χώρας), μετά την ψήφιση του άρθρου 103 με την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2000, είναι μια καθαρή εγκληματική  πράξη.
Επομένως σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί  η νομοθετική εξουσία, ο Υπουργός & οι υπηρεσίες να προωθούν εν γνώση τους αντισυνταγματικούς νόμους εις βάρος μάλιστα των νόμιμων δικαιωμάτων των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων νέων & να «τακτοποιούν» ως μόνιμο προσωπικό τους πελατειακά  εισερχόμενους στην Δημόσια Διοίκηση(ανεξάρτητα αν πιέζουν πολιτικοί παράγοντες όλων των κόμματων και κυκλώματα που εμπλέκονται και  διακινούν με μεγάλες αμοιβές αυτήν την κορυφαία εγκληματική πράξη), καθώς οι παραβάτες της συγκεκριμένης συνταγματικής επιταγής, με την οποία θεσμοθετείται η βασική συνταγματική αρχή της Αξιοκρατίας(και όσοι τους στηρίζουν) διαπράττουν εκτός των άλλων και το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας(αρθ. 134 Π.Κ. κ.λπ.)

Τι αποφασίστηκε στην χθεσινή συνεδρίαση του ΣΟΠΠ;

Πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας  της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών(συνεκλήθη από τον Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Καραμέρο), με στόχο το σχεδιασμό και τη λήψη των αναγκαίων μέτρων πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων αλλά και ενόψει της αντιπυρικής περιόδου που αρχίζει επίσημα την 1η Μαΐου.
Στη συνεδρίαση του ΣΟΠΠ συμμετείχαν οι Δήμαρχοι Μελισσίων Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου, Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, Αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι άλλων Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας, εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ, της Τροχαίας, κλιμάκιο του Πυροσβεστικού Σώματος με επικεφαλής τον Αρχιπύραρχο Μιχάλη Ανδριόπουλο, εκπρόσωποι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, εθελοντικών οργανώσεων καθώς και ο Διευθυντής της ΕΜΥ κ. Αντώνης Λάλος.
Στο ΣΟΠΠ συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:
1. Προγράμματα εκτέλεσης έργων και εργασιών αντιπυρικής προστασίας σε δάση και δασικές εκτάσεις που εμπίπτουν στην κατηγορία των προκατασταλτικών έργων (βελτίωση - συντήρηση δασικού οδικού δικτύου, συντήρηση/εγκατάσταση δεξαμενών νερού και πυροφυλακίων, φυτοτεχνικές εργασίες, κλπ) προς διευκόλυνση του έργου της καταστολής.

Στις 7:00 μ.μ.το «Γερμανικό εργασιακό θαύμα - Μοντέλο για την Ευρώπη;»

Με αφορμή την έκδοση στα ελληνικά της μπροσούρας του Κλάους Ντέρε «Γερμανικό εργασιακό θαύμα - Μοντέλο για την Ευρώπη, το «Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ», σε συνεργασία με την εφημερίδα Εποχή, οργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση την Τρίτη, 17 Μαρτίου, στις 19:00 στο GazArte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικός)
                                                                                    Ομιλητές:
 Klaus Dörre, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Ινστιτούτο Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου της Γένας
 Γιάννης Κουζής, καθηγητής Εργασιακών Σχέσεων, Πάντειο Πανεπιστήμιο
* μια σύντομη εισαγωγή θα κάνει ο Υπουργός Εργασίας, Πάνος Σκουρλέτης.

Ραντεβού στα Μερσεντ...ΑΔΙΚΑ!!!


Της απόφασης να χρησιμοποιεί βουλευτικό αυτοκίνητο, παρά τις επανειλημμένες παραινέσεις του πρωθυπουργού Αλ.Τσίπρα προς τα μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ να παραιτηθούν του συγκεκριμένου προνομίου, υπεραμύνεται ο βουλευτής Καστοριάς του κόμματος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.
Αφήνει, μάλιστα, αιχμές προς την Κουμουνδούρου, λέγοντας πως δεν συμμετέχει σε «αρχηγικό κόμμα» και πως σέβεται αποφάσεις που λαμβάνονται «συλλογικά».
Σε δήλωση που ανήρτησε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook, με αφορμή δημοσίευμα εφημερίδας της Καστοριάς, ο Β.Διαμαντόπουλος γράφει, απευθυνόμενος προς τον δημοσιογράφο:
«Έχετε μήπως υπόψη σας κάποιον εργαζόμενο-υπάλληλο που η εργασία του προϋποθέτει την περιοδεία στον νομό ή στην πόλη να το κάνει με δικό του μέσο ή κάποιον που αναγκάζεται να περιοδεύει 'εκτός έδρας' να μην του παρέχεται από την εταιρία του, στέγη, τροφή και μέσο μετακίνησης;».
Αφήνει, μάλιστα, αιχμές κατά του πρωθυπουργού, σημειώνοντας Αλέξη Τσίπρα:

Στις 6:00 μ.μ. η διπλή συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

Η Έγκριση ή μη απόφασης Οικονομικής Επιτροπής που αφορά την «Υποβολή προς έγκριση  απολογισμού οικονομικού έτους 2014» είναι το αποκλειστικό θέμα της Ειδικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου, στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Μία ώρα αργότερα(στις 7:00 μ.μ.), θα ακολουθήσει η Τακτική συνεδρίαση του Σώματος, η Ημερήσια Διάταξη της οποίας περιλαμβάνει τα εξής ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ(17) θέματα:
1. 2η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2015
2. Διαγραφή οφειλών Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) (υπόθ. Κοτζιάς Γεώργιος
3. Επιστροφή εισπράξεων Τελών Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.) ως αχρεωστήτως καταβληθέντων (υποθ. Τσουμάνη)
4. Διαγραφή οφειλών για δικαίωμα ενταφιασμού και τέλος ανόρυξης
5. Διαγραφή οφειλής από ειδικό φόρο 2% Υπόθεση: Επιχείρηση JTT AE, Golden Hall

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Την γεωπολιτική αξία της Ελλάδας, ανακαλύπτει μέσω του Ομπάμα ο Ντόναλντ Τουσκ

Δεν πέρασε ούτε μια εβδομάδα από την επίσκεψη Ντόναλντ Τουσκ στο Λευκό Οίκο όπου ο αμερικανός πρόεδρος τον υποδέχτηκε με σαφέστατες αιχμές για το θέμα της Ελλάδας και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ανακάλυψε το γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας.
Σε συνέντευξή του που δίνει σε ομάδα ευρωπαϊκών εφημερίδων,μάλιστα, προειδοποιεί, πως έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη -ως ατύχημα ή ό,τι άλλο- είναι «ένα βλακώδες σενάριο που πρέπει να αποτραπεί».
Χαρακτηρίζοντας τέτοιο ενδεχόμενο καταστροφή, ο Τουσκ λέει ότι κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής ιστορίας «αρκετά συνέβησαν κατά λάθος, και μέχρι και ο 1ος Παγκόσμιος ήταν αποτέλεσμα παρεξηγήσεων, ατυχημάτων και ηλίθιων τηλεφωνημάτων».
Σε συνέντευξή του, που δόθηκε μεταξύ άλλων στη γερμανική Sueddeutsche Zeitung, τον βρετανικό Guardian και την ισπανική El Pais και δημοσιεύεται σήμερα, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου υπογραμμίζει πως η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωζώνη και η ΕΕ να μείνει ενιαία.

Στις 6:30 μ.μ. η προβολή της ταινίας «Νόρμα Ρέι»

                                                         Πρόσκληση
Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ   ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
 Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για την «Ημέρα της Γυναίκας» προσκαλεί τα μέλη του και τις γυναίκες του Αμαρουσίου, στην προβολή της ταινίας  «Νόρμα Ρέι» που είναι βασισμένη στη ζωή και τη δράση της εργάτριας Κρίσταλ Λι που αγωνίστηκε για καλύτερες συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο που εργαζόταν καθώς και στη δημιουργία εργατικού συνδικάτου.
                                         Δευτέρα 16 Μαρτίου, ώρα 6:30 μ.μ.
                                           Στέκι Νεολαίας & Εργαζομένων

«Παιδί & Οδική Ασφάλεια»

 8η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας
Το Ι.Ο.ΑΣ. και ο Σ.Ε.Σ. συνδιοργανώνουν για 8η συνεχή χρονιά την Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (16-23/3) με κεντρικό θέμα «Παιδί & Οδική Ασφάλεια», στο πλαίσιο δράσεων του ΟΗΕ για την οδική ασφάλεια.
Η φετινή Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας είναι αφιερωμένη στα παιδιά και στους νέους με ανάλογες βιωματικές δράσεις σε θέματα Οδικής Ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, λαμβάνοντας υπόψη τα στατιστικά στοιχεία που αναφέρουν τα τροχαία δυστυχήματα ως 1η αιτία θανάτου για την ηλικία των 15-29 ετών, 2η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 5 έως 14 και 3η αιτία θανάτου για τις ηλικίες 30 έως 44, που θεωρούνται οι πιο τρυφερές αλλά και οι πιο παραγωγικές ηλικίες.
Το επίκεντρο των εκδηλώσεων είναι στην Αττική και συγκεκριμένα στην Πλατεία Συντάγματος υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και στο εμπορικό κέντρο AVENUE στο Μαρούσι, που φιλοξενεί τις δράσεις της εν λόγω Εβδομάδας, με την υποστήριξη του Μέλους της Συμμαχίας «Δρόμοι στο Μέλλον» «ΑΧΑ Ασφαλιστική», καθώς και στην Πάτρα (Πανεπιστήμιο Πατρών, Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου) με την υποστήριξη του Ιδρυτικού Μέλους του Ι.Ο.ΑΣ. «Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου» και της ΛΟΥΞ Α.Ε., ενώ παράλληλα θα υλοποιούνται δράσεις σε όλη τη χώρα.
ΚαθΆ όλη τη διάρκεια της Εβδομάδας Οδικής Ασφάλειας οι συνεργάτες του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας Πάνος Μυλωνάς και του Συνδέσμου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων μαζί με το δίκτυο εθελοντών του Ινστιτούτου, θα βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπως αναφέρεται αναλυτικά στο παρακάτω πλάνο δράσεων.
Οι δράσεις υλοποιούνται σε συνεργασία με το Σύνδεσμο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Πόλεων, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας και την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Στις 12:00 μ.μ η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου

ΕΙΚΟΣΙ ΕΞΙ(26) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 16 Μαρτίου, στις 12:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Υποβολή προς έγκριση απολογισµού οικονοµικού έτους 2014
2. Έγκριση δέσµευσης πιστώσεων προϋπολογισµού ∆ήµου Αµαρουσίου οικονοµικού έτους 2015
3. Έγκριση ή µη κατακύρωσης αποτελέσµατος διαγωνισµού για την ενοικίαση ηχητικών και φωτιστικών εγκαταστάσεων για αθλητικές – πολιτιστικές κ.λπ. εκδηλώσεις του ∆ήµου Αµαρουσίου
4. Έγκριση ή µη κατακύρωσης αποτελέσµατος διαγωνισµού για την προµήθεια - εκτύπωση φυλλαδίων - αφισών - καρτών προσκλήσεων κλπ εντύπων για αθλητικές- πολιτιστικές κλπ εκδηλώσεις ∆ήµου Αµαρουσίου

Στις 9:00 π.μ. η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Βόρειου Τομέα Αθηνών

Εφαρμογή προληπτικών μέτρων από τις Δασικές Πυρκαγιές στο Βόρειο Τομέα Αθηνών
Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος και πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) του Βόρειου Τομέα ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου του έτους 2015 και στο πλαίσιο του συντονισμού και της συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων σε επίπεδο Περιφέρειας καλεί τα τακτικά μέλη του ΣΟΠΠ Βόρειου Τομέα να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του οργάνου που θα γίνει την Δευτέρα 16 Μαρτίου στην αίθουσα του παλαιού Δημαρχείου του Δήμου Χαλανδρίου, στην οδό Γρηγορίου Γυφτοπούλου 2, στις 9 το πρωί.
Βασικός στόχος είναι ο συντονισμός και η συνεργασία των αρμόδιων φορέων σε επίπεδο Περιφερειακής Ενότητας προκειμένου τα τεθούν όλα τα αναγκαία χρονοδιαγράμματα για την εκτέλεση των απαιτούμενων δράσεων και έργων σχετικά με την πρόληψη και την ετοιμότητα στην αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών.

Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Παγκόσμιο οικονομικό καθεστώς

Στην περίπτωση της Ελλάδας, δεν πρόκειται για μία σύγκρουση που αφορά την πολιτική λιτότητας – αλλά για μία ευρύτερη μάχη της πολιτικής με τις χρηματαγορές, η έκβαση της οποίας θα καθορίσει το μέλλον ολόκληρου του πλανήτη
Είναι πια εμφανές ότι, οι δημοκρατικά εκλεγμένες κυβερνήσεις έχουν ελάχιστες δυνατότητες παρέμβασης σε ένα παγκόσμιο «οικονομικό καθεστώς», το οποίο στηρίζεται στη διαχείριση των χρεών - με κυριότερο παράδειγμα την Τρόικα, όπου δεν πρόκειται για μία κυβέρνηση ενός κυρίαρχου κράτους, αλλά για έναν οργανισμό με κυβερνητικές εξουσίες, ο οποίος στελεχώνεται από τα θεσμικά όργανα της διεθνούς χρηματοπιστωτικής διαχείρισης.
Ο οργανισμός αυτός λειτουργεί ως ένα είδος σύγχρονης «επιτροπής κοινωνικής πρόνοιας», χαρακτηριζόμενος κυρίως από δύο στοιχεία:
B.Bιλιάρδος
(α)  από άτυπες διαδικασίες λήψης αποφάσεων, οι οποίες μεταβιβάζονται απολυταρχικά στις κυβερνήσεις με τη βοήθεια των μνημονίων, καθώς επίσης
(β) από μία «ψευδο-νομιμοποίηση», η οποίαν καθορίζεται στην τελική της μορφή από τους πιστωτές - δηλαδή, από τις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα το εκάστοτε κόμμα, το οποίο κυβερνάει ή θέλει να κυβερνήσει ένα κράτος, να είναι υπεύθυνο απέναντι σε δύο ομάδες: αφενός μεν απέναντι στους Πολίτες της χώρας του, στους εκλογείς του, αφετέρου απέναντι στα στελέχη των χρηματαγορών – τα οποία, μέσω των «διαθέσεων» των επενδυτών, υπαγορεύουν στην κυριολεξία τις αποφάσεις τους.

Και τώρα το απόλυτο ... ΑΔΙΕΞΟΔΟ!

Η Ελλάδα είναι αδύνατον να σωθεί εντός της Ευρωζώνης...
«Η Ελλάδα, για να σωθεί, πρέπει να εξέλθει κατεπειγόντως από την ευρωζώνη. Αλλά, η έξοδός της εμποδίζεται από τους ιθύνοντες της Ευρώπης, για να μην τεθεί σε κίνδυνο το ευρώ».
Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεπώς, δεν έχει άλλη λύση, αλλά ούτε θα έπρεπε να αναζητήσει άλλη λύση.
Να εξηγήσει στον ελληνικό λαό, που τον τιμά με την αγάπη και την εμπιστοσύνη του, ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ.
Συμφωνώ απόλυτα ότι η παρούσα κυβέρνηση, που όπως το έχω ήδη πει και γράψει, είναι κατά τη γνώμη μου η τελευταία εφεδρεία ελπίδας, πρέπει να αντιμετωπιστεί με υπομονή.
Το πρόβλημα, όμως, είναι δυστυχώς ότι για λόγους για τους οποίους ουδόλως ευθύνεται η ίδια, αλλά μόνον και ολοκληρωτικά οι προκάτοχοί της, δεν υπάρχει πια  για αυτήν, διαθέσιμος χρόνος. Βρίσκεται, λοιπόν, η νέα κυβέρνηση σε πραγματικό αδιέξοδο, επειδή από την μία πλευρά οι αγαπητοί μας «εταίροι» της έχουν βάλει στην κυριολεξία το μαχαίρι στο λαιμό, εφόσον με τίποτε δεν θέλουν να δεχθούν μια, έστω και ήπια, σοσιαλιστική κυβέρνηση στους κόλπους τους, ενώ από την άλλη πλευρά η ίδια η νέα κυβέρνηση έχει φράξει τη μόνη διέξοδο που διέθετε και που ήταν η ΡΗΞΗ με τους δανειστές.
Συνεπώς, η συμπαράσταση, εκ μέρους του ελληνικού λαού, που ακόμη υπάρχει σε μεγάλο βαθμό, όχι μόνον δεν αρκεί για την άρση του αδιέξοδου, αλλά επιπλέον είναι βέβαιο ότι θα υποστεί κάθετη πτώση μόλις συνειδητοποιηθεί η αδυναμία της παρούσας κυβέρνησης να υλοποιήσει αυτά που προεκλογικά έχει υποσχεθεί-έστω και το ήμισυ αυτών!

Η Μόσχα ξέρει: Η Ελλάδα ...αντιστέκεται!

                     Eδώ & τώρα, στήστε γέφυρες με τη Μόσχα
                          Οι γέφυρες Αθήνας & Μόσχας έπρεπε να στηθούν από ... χτες κιόλας ...
Τώρα, άμεσα πρέπει να στηθούν, ούτε καν το Μάιο, οπότε αναμένεται ο Αλέξης Τσίπρας στη Μόσχα. Τώρα είναι χρόνος για διαπραγμάτευση, και στη Μόσχα την περιμένουν.
Από την πρώτη μέρα της ορκωμοσίας του ως πρωθυπουργού, ο Αλέξης Τσίπρας "ερρίφθη στο λάκκο με τα θηρία".
Το περίφημο "Κολοσσαίο" μπορεί να βρίσκεται στη Ρώμη, τα νήματα όμως κινούν, σήμερα, όχι οι αυτοκράτορες της πάλαι ποτέ κραταιάς Ρώμης, αλλά οι σύγχρονοι "κλώνοι"
των Ούνων και των Βησιγότθων
Ολοι αυτοί που εγκληματούν κατά των απογόνων του Πλάτωνα, του Σωκράτη  του Αριστοτέλη του Αριστοφάνη, του Σοφοκλή και καμώνονται ότι ξεμπέρδεψαν με μια φράση του τύπου:
Ο ελληνικός πολιτισμός αποτελεί συστατικό στοιχείο του μεγάλου ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Οποίον όνειδος!
Eπί 45 μέρες γίναμε μάρτυρες ξετυλίγματος ενός κουβαριού της πλήρους "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης" και της λειτουργίας των θεσμών σε μια κοινότητα "ελεύθερων ευρωπαϊκών κρατών"!
Ο Ελληνας πρωθυπουργός αντιμετωπίζεται ως "μαθητούδι" που το παίρνει αγκαζέ ο καλός δάσκαλος για να το πάει στο γραφείο και να το συνετίσει. Ο "οινοδόχος" -τρομάρα του- αρχιλογιστής του πανευρωπαϊκού μπακάλικου που πουλάει γερμανικά προϊόντα χονδρικής στις λαϊκές αγορές του Νότου, κουνάει το δάκτυλο απειλητικά στον "ανόητο" υπουργό από την Ελλάδα, γιατί εκείνος δεν περιμένει υποτακτικά στην ουρά.
Ναι, έτσι ακριβώς εφαρμόζεται η "ισότιμη ευρωπαική αλληλεγγύη" ...

«Ανησυχούν» για την πόλωση στα Δυτικά Βαλκάνια, οι Ευρωβουλευτές

Το ΕΚ υιοθέτησε τέσσερα ψηφίσματα αξιολογώντας τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες που κατέβαλαν μέσα στο 2014 η Σερβία, το Κόσοβο, το Μαυροβούνιο και η ΠΓΔΜ. 
Οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν μεταξύ άλλων τα επίμονα προβλήματα στην περιοχή αναφορικά με το κράτος δικαίου, τη διαφθορά, τις διακρίσεις, τον ρυθμό των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και τα φαινόμενα πόλωσης στον πολιτικό χώρο ενώ χαιρέτισαν την επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας.
                                                                     ΠΓΔΜ
Το ΕΚ ζητά για ένατη φορά από το Συμβούλιο να ορίσει ημερομηνία για την έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με τα Σκόπια, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, ενώ υπογραμμίζει στο ψήφισμα που υιοθέτησε ότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει κίνδυνος να υπονομευθεί η αξιοπιστία της πολιτικής που εφαρμόζει η ΕΕ για τη διεύρυνση
Η Ύπατη εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ χρειάζεται να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες για τον τερματισμό του αδιεξόδου στο ζήτημα του ονόματος και να διευκολύνει το διάλογο για τον τερματισμό του πολιτικού κλίματος πόλωσης στο εσωτερικό της χώρας, αναφέρει το κείμενο του ψηφίσματος. 
Η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για την επιτάχυνση εφαρμογής της ευρωπαϊκής ατζέντας και να εξασφαλίσουν μία εποικοδομητική πολιτική συνεργασία.

Rand Paul:«Η Τουρκία θα πρέπει να διαμελιστεί...»!

Ταραχή και μεγάλο προβληματισμό έχουν προκαλέσει στην γειτονική μας Τουρκία οι δηλώσεις του γερουσιαστή Rand Paul, υποψηφίου των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές, που θα γίνουν το 2016. 
Στις δηλώσεις αυτές ο Rand Paul υποστήριξε, ότι η Τουρκία θα πρέπει να διαμελιστεί και να παραδώσει μέρος των εδαφών της στο υπό ίδρυση νέο κουρδικό κράτος.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες από την Άγκυρα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, μιλώντας στο “Breitbart Newsτόνισε την μεγάλη ανάγκη ίδρυσης ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, που θα είναι το βασικό ανάχωμα στην επέκταση των Τζιχαντιστών, ενώ υποστήριξε, ότι θα πρέπει να δοθούν καινούργια οπλικά συστήματα στους Κούρδους του βορείου Ιράκ. 
Εκείνο, όμως, που ανησύχησε έντονα τους Τούρκους, είναι οι δηλώσεις σχετικά με το κουρδικό κράτος. 
Ο Αμερικανός γερουσιαστής ανέφερε, ότι υπόσχεται να στηρίξει με κάθε μέσο την ίδρυση ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, το οποίο θα περιλαμβάνει και πολλά εδάφη της ίδιας της Τουρκίας. Μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι ο ίδιος θα χαράξει τα νέα σύνορα του Κουρδιστάν, «Kürdistan içim yeni sınırla çizeceğim»!

Ερευνητική Ομάδα Βαλκάνια - Τουρκία, Τομέας Ευρωατλαντικών Μελετών

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ:ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩ - ΑΤΛΑΝΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ
                                                                    ΤΟΥΡΚΙΑ
Στις 27/2/2015 εκδόθηκε από την Τουρκία  NOTAM που αφορούσε στρατιωτικές ασκήσεις δέκα μηνών στο Αιγαίο.
Μετά την έντονη αντίδραση της Ελλάδας και τα γράμματα παραπόνων προς τον Ο.Η.Ε, το ΝΑΤΟ, την Ε.Ε και τον ICAO τελικά η Τουρκία απέσυρε την επίμαχη ΝΟΤΑΜ κάνοντας λόγο περί λάθους.
Στις 3/3/2015 ο εκπρόσωπος του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών κ. Bilgic δήλωσε ότι η ΝΟΤΑΜ  «εκδόθηκε ακούσια μετά από λάθος συντονισμό», σημείωσε δε ότι η Τουρκία δεν έχει εκδώσει καινούρια ΝΟΤΑΜ για συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ επισήμανε ότι η Τουρκία είχε κάθε πρόθεση να λύσει την διένεξη μέσω συνομιλιών.
Ωστόσο, διπλωματικές πηγές της Άγκυρας αναφέρουν ότι η ΝΟΤΑΜ ήταν μία υπολογισμένη κίνηση και όχι λάθος και η ανάκλησή της οφείλεται στην πίεση που άσκησε η Ελλάδα.
Στα τέλη του προηγούμενου μήνα ο Αμπντουλάχ Οτσαλάν μέσα από την φυλακή κάλεσε τους υποστηριχτές του να καταθέσουν τα όπλα τους.
Ο Devlet Bahceli αρχηγός του MHP απευθυνόμενος στους βουλευτές του κόμματός του στο Κοινοβούλιο περιέγραψε την διακήρυξη του Οτσαλάν
ως «κείμενο προδοσίας» και το παρομοίασε με την Συνθήκη των Σεβρών του 1920, λέγοντας πως όπως η Συνθήκη σήμανε το τέλος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, έτσι και η διακήρυξη αυτή θα σημάνει το τέλος της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Πρόσθεσε δε ότι οι Κούρδοι δεν πρόκειται ποτέ να παραδώσουν τον οπλισμό τους.