Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Γ. Πατούλης:«Για μας έρχεται πρώτα η ΤΑ, το αυτοδιοικητικό κίνημα & μετά τα κόμματα»


Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος προσήλθε στην αίθουσα συνεδριάσεων λίγο μετά την δήλωση Μαγιάκη, δεν απέφυγε τον σχολιασμό του εκλογικού αποτελέσματος & τις πολιτικές εξελίξεις που αυτο επιφέρει, καθώς επίσης τις προσδοκίες για αναβάθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το νέο κυβερνητικό σχήμα. 
«Για μας έρχεται πρώτα η Αυτοδιοίκηση, το αυτοδιοικητικό κίνημα και μετά τα κόμματα. 
Πάνω απ’ όλα πρέπει να κοιτάζουμε το συμφέρον των πολιτικών», ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Και πρόσθεσε: «Αυτό που περιμένουμε μετά την νωπή εκλογική εντολή είναι πρόοδος για την χώρα και να εφαρμοστεί το πρόγραμμα που εξήγγειλε το κυβερνών κόμμα σε συνεργασία με τον δεύτερο κυβερνητικό εταίρο, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό».

Λ. Μαγιάκης:«Συγχαίρουμε τους πολίτες που επέδειξαν ωριμότητα στις εκλογές της Κυριακής»


Την επίσημη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής 25 Ιανουαρίου, ανέγνωσε την Τρίτη κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ο επικεφαλής της  παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» Λευτέρης Μαγιάκης: 
«Χαιρετίζουμε, είπε,  το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών της περασμένης Κυριακής 25-1-2015 και συγχαίρουμε τους πολίτες της πόλης μας για την ωριμότητα που επέδειξαν κατά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.
Ο Ελληνικός λαός και οι δημότες με μεγάλη πλειοψηφία, ο καθένας από τη δική του σκοπιά, αποδοκίμασαν τις μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας που εφαρμόστηκαν στη χώρα μας την τελευταία πενταετία.
Απαίτησαν εθνική υπερηφάνεια, δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, διαφάνεια, δικαιοσύνη, κοινωνική αλληλεγγύη, αξιοπρέπεια.
Απαίτησαν να σταματήσει η υπερφορολόγηση, οι περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, δωρεάν υγεία και παιδεία για όλους.
Να ξεκινήσει διαπραγμάτευση για το υπέρογκο χρέος της χώρας μας, η ανασυγκρότηση του παραγωγικού της δυναμικού και η αντιμετώπιση της ανεργίας.
Στο δύσκολο αγώνα για την αντιμετώπιση της κρίσης και μια διέξοδο προς όφελος της πλειοψηφίας του λαού η παράταξη μας θα πρωταγωνιστήσει με όλες της τις δυνάμεις προκειμένου:

... μπόλικη δουλειά στο σπίτι για τον Αντώνη!

DW:«Κυβέρνηση αρχαρίων»!!!

Η νέα κυβέρνηση βρίσκεται στο επίκεντρο των αναφορών. 
Στα θετικά προσμετράται ο γρήγορος σχηματισμός της, ενώ εκφράζονται αμφιβολίες για ορισμένα στελέχη. Το Spiegel επανέρχεται στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων.
Ο γερμανικός τύπος εστιάζει στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα. Κοινός τόπος η επισήμανση ότι σχεδόν το σύνολο των στελεχών της στερούνται πολιτικής εμπειρίας. 
Χαρακτηριστική είναι σχετική ανταπόκριση της Süddeutsche Zeitung από την Αθήνα, η οποία κάνει λόγο για «κυβέρνηση αρχαρίων» και επίσημαίνει μεταξύ άλλων στο γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας ανέλαβε το πρωθυπουργικό αξίωμα με πολιτικό όρκο.
Η εφημερίδα του Μονάχου κάνει ειδική αναφορά στα πρόσωπα των Γιάνη Βαρουφάκη και Πάνου Καμμένου, υπογραμμίζοντας ότι «ένας ακραιφνής πολέμιος της λιτότητας γίνεται υπουργός Οικονομικών στην Αθήνα. (…) 
Ο Γιάνης Βαρουφάκης θα διαπραγματευθεί κιόλας αυτήν την εβδομάδα με την ΕΕ», σημειώνει το δημοσίευμα αναφερόμενο στην επίσκεψη του επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ στην Αθήνα την προσεχή Παρασκευή. 
«Ο δεξιός λαϊκιστής Καμμένος ηγείται του υπουργείου Άμυνας», σημειώνει η εφημερίδα, δημοσιεύοντας ένα πορτρέτο του προέδρου των ΑΝΕΛ. «Στον κόσμο του Πάνου Καμμένου υπάρχουν πολλοί εχθροί», σχολιάζει η αρθρογράφος αναφερόμενη σε δηλώσεις του περί «κατοχής» της Ελλάδας από την τρόικα και σε κινήσεις με αντιγερμανική διάσταση. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, «είναι γνωστές δηλώσεις του, οι οποίες θα μπορούσαν να εκληφθούν ως αντισημιτικές».
Κριτική για τη συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
 «Βολές» κατά του Πάνου Καμμένου εξαπολύει ο γερμανικός τύπος

Αλέξης Τσίπρας: Όχι σε ρήξη, όχι & σε πολιτική υποτέλειας

Για κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στην 1η συνεδρίαση του υπ. συμβουλίου.Ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε τις προτεραιότητες του νέου κυβερνητικού σχήματος.
Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, η επανεκκίνηση της οικονομίας, η ρήξη με το κατεστημένο και η νέα διαπραγμάτευση με τους εταίρους, με στόχο μια βιώσιμη λύση, είναι οι βασικοί άξονες της νέας κυβέρνησης.
«Θα διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες. 
Δεν σκοπεύουμε να πάμε σε μια αμοιβαία καταστροφική ρήξη. 
Δεν θα συνεχίσουμε όμως, την καταστροφή, την πολιτική της υποτέλειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.
O Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι το διεθνές κλίμα για την Ελλάδα αλλάζει, ενώ η χώρα ανακτά αυτοπεποίθηση και αποκτά περισσότερους συμμάχους.

Πρόληψη 7 σοβαρών νοσημάτων στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου

Η διατήρηση της υγείας σου είναι στο χέρι σου!!!

Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Αμαρουσίου είναι μια νέα δημοτική δομή που σκοπό έχει την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και ενημερώνει τους κατοίκους του Δήμου για τις προληπτικές εξετάσεις που προτείνονται βάσει διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών για την έγκαιρη διάγνωση συγκεκριμένων  νοσημάτων.
Το ΚΕΠ Υγείας σας προτείνει να κάνετε συγκεκριμένες επισκέψεις και εξετάσεις στον θεράποντα ιατρό σας ώστε να θωρακίσετε την υγεία σας.
Οι προτεινόμενες εξετάσεις καλύπτονται, υπό προϋποθέσεις, από τον ΕΟΠΥΥ. Επιπλέον, αν θέλετε  περισσότερες πληροφορίες ή να ενημερωθείτε για τους γιατρούς που συνεργάζονται με τα ΚΕΠ Υγείας μπορείτε να τηλεφωνείτε στο 210 8021415 ή στο email kepygeias@maroussi.gr ή τέλος να περάσετε πρωινές ώρες από τα γραφεία των ΚΕΠ Υγείας που βρίσκονται στην διεύθυνση Λ.Κηφισίας 108

Τα νοσήματα για τα οποία προτείνονται προληπτικές εξετάσεις είναι προς το παρόν τα εξής:

1.ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΝΕΥΡΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΙΛΙΑΚΗΣ ΑΟΡΤΗΣ

Δωρεάν σεμινάριο για συναισθηματική αγωγή γονέων, από την Unesco Αμαρουσίου


Πολύτιμη νίκη για τη ΝΙΚΗ, στο ντέρμπι της... ανατροπής

Ακόμη μία σημαντική και πολύτιμη νίκη πανηγύρισε η Νίκη Αμαρουσίου, η οποία κατάφερε να επικρατήσει του ΑΟΝ Βύρωνος με 3-2 σετ, στο κλειστό της Κοκκινιάς, σε ένα πραγματικό ντέρμπι, με πολλές εναλλαγές στο σκορ και ιδιαίτερα αμφίρροπο, που "έσπασαν" καρδιές.
Η ομάδα μας προηγήθηκε με 2-0, ωστόσο ο ΑΟΝ Βύρωνος ισοφάρισε σε 2-2 και το ματς να κρίνεται στο tie-break, όπου τα κορίτσια μας ήταν πιο ψύχραιμα και έφτασαν στη νίκη. Για την Νίκη δούλεψε πολύ καλά το σερβίς και το μπλοκ, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και τα τρία σετ που κέρδισαν οι "κυανέρυθρες" ήταν με ανατροπή!
Στο πρώτο σετ, παρότι η Νίκη βρέθηκε πίσω στο σκορ κατόρθωσε να επιστρέψει, να περάσει μπροστά και εν τέλει να κάνει το 1-0 (25-23), όπως συνέβη και στο δεύτερο σετ, όπου οι παίκτριες του Νώντα Μπάιμπου μετέτρεψαν το 18-22 σε 27-25 και έφτασαν στο 2-0. 
Όμως, ο ΑΟΝ Βύρωνος αντέδρασε και κατόρθωσε να ισοφαρίσει σε 2-2, παίρνοντας τα επόμενα δύο σετ και στέλνοντας το ματς-"θρίλερ" στο tie-break. 
Εκεί, η ομάδα μας πραγματοποίησε ακόμη μία ανατροπή (όπως έχει κάνει πολλάκις φέτος στο 5ο σετ) και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω με 8-5, κατάφερε εκ νέου να αντεπιτεθεί και με ένα επιμέρους σκορ 10-1 να διαμορφώσει το 15-9, "γράφοντας" το 3-2, και κατέκτησε την πέμπτη σερί νίκη της.

Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

9η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Το Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καθιερώσει, από το 2007, 
την 28η Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. 
Με αφορμή τον εορτασμό της 9ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υλοποιεί τις εξής δύο δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης:
1)Διαγωνισμό αφίσας/βίντεο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, για μαθητές πρωτοβάθμιας (Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου) με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και κεντρικό σύνθημα «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!».
Tα τέσσερα (4) καλύτερα έργα, δύο (2) για μαθητές/-τριες Δημοτικού και δύο (2) για μαθητές/-τριες Γυμνασίου, θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στην Αρχή.  
Επιπλέον, θα αναρτηθούν στην ειδική θεματική ενότητα «Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2015» της ιστοσελίδας της και θα συναποτελούν το δημιουργικό θέμα του microsite της Αρχής «ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ». 
Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα λάβουν Ειδικό Έπαινο.
Τα έπαθλα για τους τέσσερις νικητές θα είναι δύο (2) laptops Apple MacBook Air και δύο (2)

Η σύνθεση της κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο η σύνθεση της κυβέρνησης που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναλαμβάνει ο Γιάννης Δραγασάκης ενώ υπ. Οικονομικών είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης. 
Υπουργός Άμυνας ανέλαβε ο Πάνος Καμμένος. 
Για πρόεδρο της Βουλής η κυβέρνησης προτείνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. 
Αύριο το πρωί συνεδρίαζει το πρώτο υπουργικό συμβούλιο. Στις 17.00 η ορκομωσία.
Η σύνθεση της κυβέρνησης
Πρωθυπουργός:Αλέξης Τσίπρας
Αντιπρόεδρος:Γιάννης Δραγασάκης
Υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος: 
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Υπουργός Επικρατείας:Νίκος Παππάς
Υπουργείο Οικονομικών:Γιάνης Βαρουφάκης
Υπουργείο Εσωτερικών :
Υπουργός: Νίκος Βούτσης
Αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Γιώργος Κατρούγκαλος
Αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη: Γιάννης Πανούσης

Με ποιους όρους θα κάνει ...«πίσω», ο Τσίπρας για το κούρεμα

Τους δικούς του όρους στη διαπραγμάτευση με τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας εμμένοντας σε μία απαίτηση, που αν ικανοποιηθεί θα επιτρέψει στη νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει πίσω στις προτάσεις της για «κούρεμα του μεγαλύτερου μέρους του χρέους». 
Η απαίτηση αυτή δεν είναι άλλη από τον άμεσο τερματισμό της λιτότητας.
Ο νέος πρωθυπουργός της χώρας έκλεισε ήδη συμφωνία κυβερνητικής συνεργασίας με τον Πάνο Καμμένο, σχηματίζοντας μια κυβέρνηση που θα έχει τη στήριξη 162 βουλευτών, προκειμένου να προχωρήσει το ταχύτερο στη διαπραγμάτευση με την Ευρώπη για το μνημόνιο και το χρέος. Σύμφωνα με πληροφορίες, η τριανδρία που θα σχηματίσει το νέο οικονομικό επιτελείο θα αποτελείται από τους Γιάννη Δραγασάκη, Γιάννη Βαρουφάκη και Γιώργο Σταθάκη.
Δύο είναι τα κρίσιμα πρώτα βήματα στη νέα διαπραγμάτευση:
Σήμερα το Eurogroup αναμένεται να δώσει χρονικά περιθώρια στη νέα κυβέρνηση για να διαπραγματευθεί, εξετάζοντας θετικά μια νέα τεχνική παράταση του προγράμματος ως το τέλος Ιουνίου και μια αύξηση στο περιθώριο δανεισμού με έντοκα κατά 5 δισ. ευρώ, ώστε να καλυφθούν άνετα οι υποχρεώσεις του Δημοσίου το πρώτο τρίμηνο.
Αύριο Τετάρτη φθάνει στην Αθήνα ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ως άτυπος μεσολαβητής με το Βερολίνο. 

Μέρκελ προς Τσίπρα:«Αναλαμβάνετε σε δύσκολη στιγμή»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ απέστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον νέο πρωθυπουργό, 
Αλέξη Τσίπρα.
Η κ. Μέρκελ επισημαίνει ότι, ο κ. Τσίπρας  αναλαμβάνει την εξουσία σε μια δύσκολη περίοδο και εκφράζει την ελπίδα η συνεργασία μαζί του να συμβάλει στην εμβάθυνση των παραδοσιακά καλών σχέσεων των δύο λαών.
«Αναλαμβάνετε σε δύσκολη στιγμή, κατά την οποία βρίσκεστε ενώπιον μιας μεγάλης ευθύνης.
 Ελπίζω ότι η συνεργασία μαζί σας θα ενισχύσει περαιτέρω και θα εμβαθύνει την παραδοσιακά καλή και βαθιά φιλία μεταξύ των λαών μας

Σαμαράς, ο καταλληλότερος πρωθυπουργός για την Ελλάδα...

Αντιμνημονιακή κυβέρνηση Αριστεράς(ΣΥ.ΡΙΖ.Α) - Δεξιάς(ΑΝ.ΕΛ)!!!

Ακαριαία κινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη σαρωτική εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επί της ΝΔ, αλλά και τη μη επίτευξη αυτοδυναμίας, αφού έμεινε με 149 έδρες. 
Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τη μετά Βαΐων και κλάδων είσοδο των ΑΝΕΛ του Πάνου Καμμένου στη Βουλή με 4,8%, σε πείσμα πολλών
δημοσκοπήσεων, οι οποίες έφερναν το κόμμα της αντιμνημονιακής Δεξιάς να μην εισέρχεται καν στο κοινοβούλιο. Γνωρίζοντας ότι θα συνιστούσε σφάλμα με άγνωστες συνέπειες να αφήσει κενό εξουσίας, ο Αλέξης Τσίπρας χθες το πρωί συναντήθηκε με τον Π. Καμμένο, συμφώνησαν και ανακοίνωσαν τη συγκρότηση αντιμνημονιακής κυβέρνησης Αριστεράς - Δεξιάς, ενώ το απόγευμα ορκίστηκε αμέσως πρωθυπουργός. Κανένας δεν ξέρει τι έργο θα παράξει η κυβέρνηση αυτή, ποια θα είναι η διάρκειά της. 
Το βέβαιο είναι ότι και τα δύο κόμματα που τη συναπαρτίζουν ξεκινούν από αντιμνημονιακές θέσεις - φυσικά, το αν θα συνεχίσουν να τις έχουν και στο μέλλον, είναι κάτι που μάλλον σύντομα θα το δείξει η κυβερνητική πρακτική τους! Ιδωμεν. 
Εξίσου βέβαιο είναι πως η συγκρότηση και μόνο αυτής της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αίσθηση, αλλά και πολιτική ελπίδα και αναστάτωση σε όλη την Ευρώπη. 
Η Αριστερά έχει αναθαρρήσει σε όλες τις χώρες της ΕΕ, αλλά και η αντιγερμανική Δεξιά επίσης αισθάνεται ενισχυμένη. Η συμμετοχή ενός συντηρητικού και ταυτόχρονα συνεπούς, μέχρι τώρα, αντιμνημονιακού κόμματος όπως οι ΑΝΕΛ ευνοεί την αποδοχή της νέας ελληνικής κυβέρνησης που θα σχηματιστεί από πολύ ευρύτερες και όχι μόνο από τις αριστερές δυνάμεις.

Στις 7:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΞΙ (6) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 27 Ιανουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 15ης (ειδικής) και 16ης συνεδρίασης έτους 2014
1. Έγκριση ή μη επικαιροποίησης της μελέτης ''ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ''
2. Ανανέωση της ετήσιας συνδρομής του Δήμου μας στην εταιρεία ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ μ. Ε.Π.Ε.
3. Συμπλήρωση της 389/21/11/2014 απόφασης του Δ.Σ περί Έγκρισης ή μη ανανέωσης παραχώρησης κτιρίου όπου στεγάζεται το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Συλλόγου "Το Χαμόγελο του Παιδιού"
4. Συμπλήρωση της υπ. αριθμ. 1/2015 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Η ελληνική ανταρσία

Οι ψηφοφόροι δεν κέρδισαν τον πόλεμο, αλλά απλά επέλεξαν τους στρατηγούς και τις ομάδες τους, για τη διεξαγωγή της μεγάλης μάχης εναντίον των εχθρών τους – ελπίζοντας πως είναι οι κατάλληλοι, για να τους οδηγήσουν στη νίκη και στο μέλλον
Λέγεται πως η εκπεφρασμένη άποψη ενός λαού, μέσα από τις εκάστοτε εθνικές εκλογές, δεν είναι μόνο απόλυτα σεβαστή αλλά, κυρίως, σοφή. 
Αν και θα ήθελα πολύ να το πιστέψω, επειδή έτσι θα ένοιωθα πιο ασφαλής, διατηρώ κάποιες  αμφιβολίες και επιφυλάξεις. 
Η αιτία είναι η διαπίστωση, σύμφωνα με την οποία οι άνθρωποι ψηφίζουν συνήθως αυτούς που τους υπόσχονται τα περισσότερα, χωρίς δυστυχώς να εξετάζουν εάν είναι εφαρμόσιμα ή ρεαλιστικά.
Περαιτέρω, επειδή η «συλλογική σοφία» απαιτεί τη σωστή, σφαιρική και ευρεία ενημέρωση του εκλογικού σώματος, πραγματικές εναλλακτικές επιλογές, καθώς επίσης ένα είδος «ανοσίας» απέναντι στην ασκούμενη χειραγώγηση εκ μέρους ορισμένων ΜΜΕ, είναι δύσκολο να τη θεωρήσει κανείς ως δεδομένη.
Εν τούτοις, το αποτέλεσμα των εκλογών της 25ης Ιανουαρίου, το οποίο έδωσε μία περιορισμένη νίκη στον ΣΥΡΙΖΑ, αρνούμενο να του εγκρίνει την κυβερνητική πλειοψηφία, φαίνεται εν πρώτοις πράγματι σοφό. 
Το ίδιο διαπιστώνεται και όσον αφορά τη Νέα Δημοκρατία, η οποία αφενός μεν δεν σεβάστηκε καμία από τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, αφετέρου υιοθέτησε μία απόλυτα καταστροφική για την ίδια πολιτική εκστρατεία, με στόχο τον εκφοβισμό, καθώς επίσης το στυγνό εκβιασμό των ψηφοφόρων.
Δεν παύει όμως να ισχύει το γεγονός ότι, ο ΣΥΡΙΖΑ υποσχέθηκε στους πάντες τα πάντα, παρά το ότι γνωρίζει πως τα περισσότερα είναι ανέφικτα.

Τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών στο Μαρούσι

Επικράτεια - Εκλ. Περιφέρεια Β' Αθηνών - Δήμος Αμαρουσίου

ΩραΕνσωμάτωσηΕγγεγραμμένοιΨήφισανΕγκυραΑκυραΛευκά
26-01 04:2981/81 / 100,00 %48.33036.989 / 76,53 %36.263 / 98,04 %534 / 1,44 %192 / 0,52 %

Ιανουάριος 2015Ιουνιος 2012
ΚόμμαΠοσοστόΨήφοιΠοσοστόΨήφοι
ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ 
ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ-ΣΥΡΙΖΑ
32,92 %11.93827,54 %9.690
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 30,13 %10.92731,30 %11.013
ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ9,95 %3.608
Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή5,10 %1.8495,18 %1.821
Κ.Κ.Ε. - ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ 
ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
5,03 %1.8253,53 %1.243
Ανεξάρτητοι Ελληνες Εθν.Πατρ.Συμ.,ΑΚΚΕΛ,ΛΕΥΚΟ,
Πυρ.Ελλ.,Χρ.Κομ.Ελλ.,Αν.Ελ. Π.Καμμένος
4,80 %1.7407,26 %2.555
ΠΑ.ΣΟ.Κ3,48 %1.2618,81 %3.098
ΚΙΝΗΜΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ2,16 %783

Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Το μεγάλο όπλο των κομμάτων

           «Ισχύς μου η αμνησία του λαού»!!!

Ποιοι δικαιούνται να μην ψηφίσουν στις εκλογές

Εγκύκλιο σχετικά με τους εκλογείς που δικαιολογούνται να μην ψηφίσουν στις 25 Ιανουαρίου εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς η ψήφος είναι υποχρεωτική.
Πρόκειται για όλους όσοι έχουν υπερβεί το εβδομηκοστό έτος 
της ηλικίας τους, όσους θα βρίσκονται κατά την ημέρα της ψηφοφορίας στο εξωτερικό και εκείνοι που έχουν εγγραφεί στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους ετεροδημοτών, αλλά δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν λόγω της μη συμπλήρωσης του αριθμού των 40 τουλάχιστον, ετεροδημοτών εκλογέων στην ίδια εκλογική περιφέρεια.
Επίσης, δικαιολογείται να μην ψηφίσουν υπάλληλοι του Δημοσίου, ΝΠΔΔ, νοσηλευτικών ιδρυμάτων, οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφελείας κ.ά. λόγω σοβαρής υπηρεσιακής ανάγκης και όσοι δεν μπορούν να μεταβούν στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος για λόγους υγείας.
Παράλληλα, σε απόφαση για τον καθορισμό ωρών λειτουργίας και βαθμού έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων των εκλογικών κέντρων, προχώρησαν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης.

Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

Ο Έλληνας & ο πολιτικός χαρακτήρας του

Οι Έλληνες είχαν μια βαθιά ριζωμένη εχθρότητα απέναντι στην κοσμική και κεντρική εξουσία, εχθρότητα που συμβάδιζε ωστόσο με μια απόλυτη υποταγή στους πνευματικούς ηγέτες τους.
Για τους Έλληνες ελευθερία ήταν, και εξακολουθεί να είναι, ο παντοτινός πόθος να απαλλαγούν από κάθε καταπίεση, να ξεφύγουν από τα δεσμά της πολιτείας και να αψηφήσουν το νόμο. Ο Έλληνας αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις προς την οικογένειά του. Υπακούει τον αξιωματικό που πολεμά στο πλευρό του και τον οδηγεί στη μάχη. Αλλά, όντας και ο ίδιος πολιτικός δυσπιστεί στους πολιτικούς ηγέτες και μπορεί από τη μια στιγμή στην άλλη να αλλάξει πεποιθήσεις. Εχθρεύεται τους κρατικούς αξιωματούχους όταν δεν προωθούν άμεσα, αν όχι αποκλειστικά , τα προσωπικά του συμφέροντα. Απαιτεί να ανταμειφθεί για την υποστήριξη που παρέχει στους πολιτικούς. Και μολονότι είναι εύγλωττος σε θέματα ηθικής (απηχώντας τις διδαχές της εκκλησίας του ή τα βασικά δόγματα της δυτικής φιλοσοφίας), παραμένει ένας ατομιστής, που συνεργάζεται πρόσκαιρα με τους συντρόφους του για να προωθήσει κάποιο σχέδιο- ή συνομωσία- με σκοπό που μπορεί να είναι αξιέπαινος- αλλά μπορεί και να μην είναι.
Του είναι, μάλιστα, τόσο ξένη η πρόθυμη υπακοή στους εκπροσώπους  του κοσμικού κράτους, ώστε τείνει να βλέπει την κρατική λειτουργία σαν παροχή διευκολύνσεων για τον προσεταιρισμό ή τη διατήρηση οπαδών, ή σαν αδίστακτη αναζήτηση συνωμοτών και τιμωρία εκείνων που δεν μπορούν να κερδηθούν.

Τα αποτελέσματα των Βουλευτικών εκλογών από το 1974 μέχρι σήμερα

Tα προεκλογικά σποτ των κομμάτων, με διάγγελμα ...Σημίτη!

                                     

                             
                                      

Το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β’ΑΘΗΝΩΝ

ΑΡΑΠΟΓΛΟΥ ∆ΗΜΗΤΡΑ
ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΝΑ
ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑ∆ΗΣ
ΒΕΡΟΥΤΗΣ ΑΓΗΣΙΛΑΟΣ (ΑΓΗΣ)
ΒΟΥΛΤΕΨΗ ΣΟΦΙΑ
ΓΕΛΑ∆ΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΑ
ΓΕΡΟΓΙΑΝΝΑΚΗ ΑΓΑΠΟΥΛΑ (ΑΓΑΠΗ)
ΓΕΩΡΓΙΑ∆ΗΣ ΣΠΥΡΙ∆ΩΝ-Α∆ΩΝΙΣ
ΓΙΑΚΟΥΜΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
∆ΑΒΕΤΤΑΣ ∆ΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
∆ΑΜΟΥΛΙΑΝΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ (ΚΟΡΙΝΑ)
∆ΕΝ∆ΙΑΣ ΝΙΚΟΣ
∆ΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ

Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Περιφέρεια Αθήνας

ΑΓΟΓΛΩΣΑΚΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΑΛΑΤΣΗ ΦΡΑΙΛΙΧ
ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ
ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΟΛΓΑ-ΝΑΝΤΙΑ
ΒΑΛΑΛΑΚΗ ΤΖΕΝΗ
ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ
ΔΗΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΗΣΥΧΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ  ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΚΑΒΒΑΔΙΑ ΑΝΕΤΑ

Το ψηφοδέλτιο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στη Β’ΑΘΗΝΩΝ

Μιχαλολιάκος Νικόλαος Γενικός Γραμματέας Χρυσής Αυγής - Πρόεδρος Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Γερμενής Γεώργιος Αρτοποιός, Μέλος Πολιτικού Συμβουλίου Χρυσής Αυγής, Βουλευτής
Γιαννόγκωνας Μιχαήλ Υπηρεσίες Ασφαλείας
Ζαρούλια Ελένη Επιχειρηματίας, Βουλευτής
Ζωάκος Κων/νος Υπάλληλος εστίασης
Θεοδωρίδης Παναγιώτης Επιχειρηματίας
Θεοδωρακάκης Λάζαρος Τουριστικές επιχειρήσεις, 
Εκπρόσωπος Μετώπου Νεολαίας Χρυσής Αυγής
Κανελλόπουλος Δημήτρης Πολιτικός Μηχανικός
Κάτσικα Κωνσταντίνα Υπάλληλος καθαριότητας
Καπάτσος Ιωάννης Χρηματιστής, 
Δημοτικός Σύμβουλος Κηφισιάς με την Ελληνική Αυγή
Κατραμάδου Χριστίνα Στέλεχος Πωλήσεων
Κοτρώνης Χρήστος Οδοντίατρος
Κουράκος Αθανάσιος Ελεύθερος Επαγγελματίας

Το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Β’ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ)
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΧΡΙ.ΚΑ)
ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΥ - ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΑΔΟΡΙΑΣΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΠΑΝΑΓΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ
ΒΑΣΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ 
ΒΑΤΟΥΓΙΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΗ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΟΥΛΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΤΣΙΑΚΑ ΚΑΛΛΙΤΣΑ
ΓΚΙΟΚΑ – ΤΣΟΥΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στη Β' Περιφέρεια Αθήνας

1 Κουτσούμπας Δημήτριος, ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
2 Ανδρουλιδάκης Μανώλης, μουσικοσυνθέτης
3 Αράπη Βίκυ, φιλόλογος, πρώην βουλευτής του ΔΗ.Κ.ΚΙ, συνεργαζόμενη
4 Αυγερινού Αφροδίτη, αρχιτέκτονας μέλος Τομεακής Επιτροπής Κατασκευών
5 Αυγέρος Θεόδωρος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, μέλος Κεντρικής διοίκησης ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ
6 Βήττος Βασίλης, συνδικαλιστής ΕΛΤΑ, Δημοτικός Σύμβουλος Μελισσίων
7 Βορτελινός Μπάμπης, συνδικαλιστής ΟΤΑ
8 Βρεττός Άγγελος, δικηγόρος, Δημοτικός Σύμβουλος Ν. Σμύρνης
9 Γεωργιάδου Εύη, μηχανικός
10 Γεωργοπούλου Κανέλα, ιδιωτικός υπάλληλος, Αντιδήμαρχος Καισαριανής
11 Δάγκα Βιβή, Δημοτικός Σύμβουλος Αιγάλεω
12 Δήμου Γιώτα, ιδιωτικός υπάλληλος, Δημοτική Σύμβουλος Αγ.Δημητρίου
13 Δριμάλα θεοδώρα, εκπαιδευτικός, μέλος ΔΣ της ΔΟΕ

Το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β’ΑΘΗΝΩΝ

ΑΔΑΜΙΔΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ (ΒΙΚΥ)  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ     
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ - ΧΡΥΣΤΟΔΟΥΛΗ  ΧΡΙΣΤΙΝΑ     ΟΙΚΙΑΚΑ       
ΑΚΡΙΤΑΣ  ΘΩΜΑΣ  ΣΧ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ/ΜΙΑΣ          
ΑΛ ΣΑΛΕΧ   ΑΦΡΟΔΙΤΗ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ    
ΑΛΕΠΟΥ - ΚΑΝΤΑΡΕΛΗ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΡΙΑ ΕΠ/ΜΑΤΙΑΣ    
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ           
ΒΑΛΑΒΑΝΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  
 ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ  
ΒΑΡΕΛΑΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
 (ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ)          
ΒΕΝΤΟΥΡΑ - ΚΑΛΟΒΕΛΩΝΗ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ (ΕΛΣΑ) ΥΠΑΛ. ΝΟΜ. ΠΡ. Δ.Δ. (ΟΑΣΠ)    
ΒΟΥΜΒΟΥΛΑΚΗ  ΓΕΩΡΓΙΑ (ΤΖΙΝΑ) ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ          
ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΦΩΤΕΙΝΗ (ΦΩΦΗ)  ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ         
ΔΑΚΑΝΑΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ  ΓΕΩΛΟΓΟΣ 
ΔΑΛΙΑΝΗ  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ   
ΔΑΛΙΑΝΗΣ  ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ
ΔΗΜΑΣ  ΠΥΡΡΟΣ  (ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗΣ) ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ   

Το ψηφοδέλτιο του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Β' Περιφέρεια Αθήνας

 Αναγνώστου Κωνσταντίνα, Αρχαιολόγος
 Ανδρουλακάκης Νίκος
 Αντεργιώτη – Μακροπούλου Κωνσταντίνα
 Αντωνίου Ευαγγελία, Καθηγήτρια
 Αργυρούλης Δημήτρης, Υπάλληλος Τραπέζης Ελλάδος
 Βαονάκη Ανδριανή
 Βαρελά Κατερίνα, Ιστορικός
 Βασιλείου Χρήστος, Ιατρός
 Γεωργάκη – Μπουρούση Αμαλία
 Γεωργίου Γεωργία, Δικηγόρος
 Γκέρου Βασιλική, Εφοριακός
 Δανέζη – Λούρα Αναστασία
 Δραγώνα Βίβιαν

Το ψηφοδέλτιο του ΠΟΤΑΜΙΟΥ στη Β΄ ΑΘΗΝΩΝ

Αγερίδης Πάνος ναυπηγός μηχανολόγος
Αθανασόπουλος Ηλίας οικονομολόγος-επιχειρηματίας
Αμυράς Γιώργος δημοσιογράφος
Αντωνιάδου Μαρία (Μαριάννα) ιδιωτ. Υπάλληλος
Αποστολοπούλου Ζωή δικηγόρος
Βαρελάς Δημήτρης Φυσικός
Βιτωράκη Μαρία χημικός μηχ/κός
Βλάχος Πασχάλης ιδιωτ. Υπάλληλος
Γιαννόπουλος Ιωάννης Οικονομολόγος
Γκιόκας Δημήτρης Οικονομικός αναλυτής
Γκράβας Κωνσταντίνος Οικονομολόγος
Γραμματικοπούλου Μαρίνα φοιτήτρια νομικής
Δουσλατζής Νίκος ηλεκτρολόγος μηχανολόγος & Μηχανικός Η/Υ
Δρέττα Αθηνά οδοντίατρος
Θεοχάρης Θεοχάρης (Χάρης) πρ. γ.γ. Δημοσίων Εσόδων

Το ψηφοδέλτιο «Πράσινοι - Δημοκρατική Αριστερά» στη Β' Περιφέρεια Αθήνας

 ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΦΩΤΙΟΣ
 ΑΝΑΣΤΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
 ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ
 ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΗΣ
 ΒΛΑΜΗ ΕΛΕΝΗ
 ΒΟΣΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ
 ΒΟΥΒΩΝΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
 ΓΕΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
 ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
 ΓΚΟΛΙΟΜΥΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
 ΓΚΟΡΟΥ ΑΘΗΝΑ
 ΔΑΡΣΙΝΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
 ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ