Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Διάθεση άμεσης συνεργασίας Περιφέρειας - Δήμων, για την διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων»

Περιφέρεια Αττικής και Δήμοι εξέφρασαν τη διάθεση άμεσης συνεργασίας για την διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για απόρους» της νέας προγραμματικής περιόδου 2014-2020 συνολικού προϋπολογισμού 330.555.921€ (το 44% του ποσού θα πάει στην Αττική).
Πραγματοποιήθηκε σήμερα σχετική σύσκεψη στην Περιφέρεια Αττικής την οποία συνδιοργάνωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος και η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Κατερίνα Θανοπούλου.
Συμμετείχαν, οι Δήμαρχοι  Μεταμόρφωσης, κ.Μίλτος Καρπέτας, Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Τάσος Μαυρίδης, Φιλοθέης-Ψυχικού κ. Παντελής Ξυριδάκης, Αντιδήμαρχοι κοινωνικής πολιτικής και εκπρόσωποι των  άλλων 8 δημοτικών αρχών καθώς και εκπρόσωποι των Ιερών Μητροπόλεων Νέας Ιωνίας και Κηφισιάς, υπηρεσιακοί παράγοντες και πολίτες.
Να σημειωθεί ότι πρόκειται  για υποχρεωτικές,  στο πλαίσιο υλοποίησης του νέου ΕΣΠΑ, διαδικασίες διαβούλευσης της Περιφέρειας Αττικής με τους δήμους και άλλους δυνητικά εμπλεκόμενους φορείς (Εκκλησία, ανθρωπιστικές και κοινωνικές οργανώσεις και άτυπα δίκτυα αλληλεγγύης).

Με εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε

Αντικείμενο, η συζήτηση των θέσεων της Κ.Ε.Δ.Ε. για  τα ανοικτά ζητήματα της Τ.Α
Συνάντηση με στελέχη της Γραμματείας Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ είχε αντιπροσωπεία της Κ.Ε.Δ.Ε. , αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γ. Πατούλη, τον Αντιπρόεδρο Δ. Καφαντάρη, το Γ.Γ. Ι. Μουράτογλου και τα μέλη του Δ.Σ. Γ. Ιωακειμίδη και Δ. Μπίρμπα.
Από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ παρέστησαν οι κ.κ. Κ. Πουλάκης, υπεύθυνος Αυτοδιοίκησης , Δ. Κολτσίδα, μέλος της Κ.Ε. και Ν. Σακούτης
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα που διατύπωσε το Προεδρείο της Κ.Ε.Δ.Ε. προς όλα τα κόμματα, αποστέλλοντας επιστολή με την οποία αφενός παρουσίαζε τις θέσεις της πάνω στα ζητήματα που απασχολούν την Αυτοδιοίκηση, αφετέρου, ζητούσε τη διεξαγωγή ενός ουσιαστικού διαλόγου επί τη βάση των προγραμμάτων των κομμάτων, σχετικά με τα ζητήματα αυτά.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Κ.Ε.Δ.Ε. και στο πλαίσιο αυτό έγινε η συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλης είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει τις θέσεις των Ο.Τ.Α. Α’ Βαθμού σε τομείς όπως :

Η Περιφέρεια Αττικής διοργανώνει καλύτερα, εγκυρότερα & φθηνότερα τις βουλευτικές εκλογές

Η Περιφέρεια Αττικής είναι, σύμφωνα με το άρθρο 132 του Προεδρικού Διατάγματος 26/2012, αρμόδια για την «προπαρασκευή και τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών σε όλους τους δήμους του Νομού Αττικής». 
Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφερειακή Αρχή, δρώντας υπεύθυνα, εγκαίρως ξεκίνησε τον προγραμματισμό της εν λόγω διαδικασίας, προχωρώντας σε σειρά ενεργειών:
Εξασφάλισε, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο του Πρωτοδικείου Αθηνών κ. Γεωργουλέα, ανθρώπινες συνθήκες για την εξυπηρέτηση των δικαστικών αντιπροσώπων προκειμένου να παραδώσουν το Πρακτικό Νο 2 για την Περιφερειάρχη. 
Έτσι για πρώτη φορά διατέθηκαν τρεις θερμαινόμενες αίθουσες, με ειδική διαμόρφωση στην είσοδο για την περίπτωση βροχόπτωσης, για τις Περιφερειακές Ενότητες Α’, Β’ Αθηνών και Περιφέρεια Αττικής και αντιστοίχως δύο αίθουσες για τις Περιφερειακές Ενότητες Πειραιά σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Πρωτοδικείου.
Διασφάλισε την προστασία και φύλαξη των κτιρίων και του εκλογικού υλικού καθώς και την απρόσκοπτη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων, ύστερα από ειδική συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας.
Μείωσε το κόστος της εκλογικής διαδικασίας στις απολύτως απαραίτητες δαπάνες.

Οχι 134, αλλά όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι του Δήμου ορίστηκαν να εργαστούν για τις εκλογές!!!

                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΔΑΜ
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου ζητά υπερεργασία από τους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του Δήμου χωρίς όμως να έχει καταβάλει τα χρήματα των προηγούμενων εκλογών.
Με μεγάλη ευκολία ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου μας κ. Μιχάλης Χρηστάκης, εξέδωσε έγγραφο με το οποίο ορίζονται σχεδόν όλοι οι εργαζόμενοι του Δήμου για υπερεργασία στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Ξεχνά ότι το υπουργείο έχει ορίσει ότι στον Δήμο Αμαρουσίου με απόφαση Δημάρχου πρέπει να απασχοληθούν 134 εργαζόμενοι για τις εκλογές και ότι μόνο για αυτούς θα μπορεί να πληρώσει.
Ξεχνά η διοίκηση του Δήμου ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν άλλη μια φορά χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα παρελθόντων εκλογών.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και πρόεδρος της ΚΕΔΕ ήταν ενήμερος για το πρόβλημα που έχει προκύψει από την αναλγησία κάποιον & δυστυχώς 3 μέρες πριν τις εκλογές οι εργαζόμενοι δεν έχουν πληρωθεί τις εκλογές των προηγούμενων ετών.

Διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων» για την Επισιτιστική & Βασική Υλική Συνδρομή προς Άπορους

Επ, επ, επ, τους αρέσουν τώρα & οι «Κοιν.Σ.Επ»!!!
Στον πυρήνα της στόχευσης της νέας Περιφερειακής Αρχής Αττικής βρίσκεται η δημιουργία πλαισίου προστασίας και υλικής υποστήριξης των απόρων, που σήμερα πραγματοποίησε συνάντηση διαβούλευσης για το Πρόγραμμα "Επισιτιστική & Βασική Υλική Συνδρομή για τους Άπορους".
"Πρόθεση της νέας περιφερειακής αρχής είναι τα θέματα της αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης να αντιμετωπιστούν συνεργατικά και πολύπλευρα: 
Μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα όπως αυτό, από ίδιους πόρους και μέσα από άλλες πηγές χρηματοδότησης. 
Και βέβαια σχεδιασμένα, μέσα από μελέτη και συντονισμό και όχι αποκομμένα με σπατάλη πόρων και δυνατοτήτων", τονίζει χαρακτηριστικά η Περιφέρεια.
Αντικείμενο της σημερινής(χθεσινής) συνάντησης ήταν η διαμόρφωση «Κοινωνικών Συμπράξεων» για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Άπορους (ΤΕΒΑ/FEAD)» για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020".
Στη συνάντηση, που συνδιοργάνωσε η αρμόδια θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου, συμμετείχαν εκπρόσωποι των δημοτικών αρχών και αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη από τους Δήμους...

Από τη μια η βεβαιότητα του τίποτα κι από την άλλη η ελπίδα...

                                                Θα μείνουμε μια χαμένη γενιά; 
Μια γενιά της... εξορίας &της μετανάστευσης; Μια γενιά που απλώς θα κάνει υπομονή βλέποντας τη ζωή της να βουλιάζει αργά ή στην καλύτερη των περιπτώσεων να παραμένει στάσιμη; 
Που θα μείνει φοβισμένη να δουλεύει για 200-300 ευρώ σε "ευέλικτες απασχολήσεις"; 
Που θα περιμένει να έρθουν οι... επενδύσεις και να βρει δουλειά με μπλοκάκι; 
Που θα φοβάται να κάνει παιδί γιατί το κόστος είναι τεράστιο; 
Που δεν θα μπορεί να δημιουργήσει; Να ελπίσει; Να ερωτευτεί; Ή που θα παίρνει τα πτυχία της και τα όνειρα της και θα φεύγει για την Αυστραλία, τη Μέση Ανατολή, και την Δυτική Ευρώπη για να διεκδικήσει αυτό που της αξίζει; μια καλύτερη ζωή;
Όσοι γεννηθήκαμε μετά το 1975 καλούμαστε να απαντήσουμε σε αυτά τα ερωτήματα. 
Και δυστυχώς οι απαντήσεις δεν είναι πολλές.
Από τη μια υπάρχει η βεβαιότητα της πραγματικότητας που ζούμε. Μια πραγματικότητα που "θεμελιώθηκε" με την είσοδο της χώρας στα Μνημόνια και "χτίστηκε" γερά από τις κυβερνήσεις των μνημονίων.
Έξι στους δέκα έλληνες κάτω των 40 ετών είναι άνεργοι. Έχουν χάσει την ασφαλιστική τους ικανότητα. Και η μόνη προοπτική που έχουν πλέον είναι οι λίγες και πάμφθηνες θέσεις εργασίες

Μετεγκατάσταση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ στην Απ. Παύλου 12, στο Μαρούσι

Ολοκληρώθηκε σήμερα η μετεγκατάσταση του Οργανισμού από τα γραφεία επί της οδού Κηφισίας 39, στο νέο κτίριο στην Αποστόλου Παύλου 12, στο Μαρούσι.
Στις νέες εγκαταστάσεις του Οργανισμού θα είναι συγκεντρωμένες πλέον όλες οι υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και των παρόχων συνεργατών.
Το νέο κτίριο είναι ιδιοκτησίας του Οργανισμού και από την μετεγκατάσταση θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση πόρων από την μείωση των λειτουργικών δαπανών.

Αυτοδιαχειριζόμενο «καφενείο - μπάρ», στην Κατάληψη Έπαυλης Κουβέλου!

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Με το Δ.Σ..του Α.Ο. Παραδείσου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Ζητήματα  που αφορούν την καλύτερη υποστήριξη των αθλητικών τμημάτων του Αθλητικού Ομίλου Παραδείσου συζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με τον Πρόεδρο  κ. Δημήτριο Λέμη  και μέλη του Δ.Σ. που τον επισκέφθηκαν στο Δημαρχείο,  παρουσία  της Αντιδημάρχου Πολιτισμού & Αθλητισμού κας Ρένας Χαλιώτη.   
Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα, ο κ. Πατούλης άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που του εξέθεσαν τα μέλη του Δ.Σ., που μεταξύ άλλων σχετίζονται με την εξεύρεση γηπέδου για τις προπονήσεις του τμήματος ποδοσφαίρου, την παραχώρηση περισσότερων ωρών στο κλειστό γυμναστήριο  «Σπύρος Λούης» για τις προπονήσεις του τμήματος Χαντ –Μπολ, αλλά και την εξεύρεση ενός χώρου για τη συστέγαση όλων των τμημάτων του Α.Ο. Παραδείσου, ήτοι Σκοποβολής, Ξιφασκίας Τοξοβολίας, Πινγκ- Πονκγ κ.α.
Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης υποσχέθηκε  στους παριστάμενους ότι σύντομα θα υπάρχουν εξελίξεις για το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μαρούσι ...

Σημαντικό διπλό μέσα στην Βάρη, για τη Νίκη Αμαρουσίου

Ξεπερνώντας τις δυσκολίες που έκρυβε η αναμέτρηση, η Νίκη Αμαρουσίου επέστρεψε με σημαντικό διπλό από την Βάρη επικρατώντας της τοπικής ομάδας με το "καθαρό" 3-0 και ξεκίνησε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον β' γύρο του πρωταθλήματος.
Τα κορίτσια του Νώντα Μπάιμπου παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένα στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς, ενώ δούλεψε καλά και το μπλοκ της Νίκης, που πραγματοποίησε σε γενικές γραμμές καλή εμφάνιση. 
Έτσι, η ομάδα μας κατάφερε να κατακτήσει το "τρίποντο" φεύγοντας αλώβητη από την έδρα του νεοφώτιστου ΑΟ Βάρης "Ο Αναγυρούς", 
ο οποίος έχει αποδείξει φέτος ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος αντίπαλος και έχει κάνει αρκετές... ζημιές σε ομάδες που πρωταγωνιστούν.
Μάλιστα, ο κόουτς Μπάιμπος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλες τις παίκτριές του, ενώ αυτή ήταν η τέταρτη διαδοχική νίκη για τις "κυανέρυθρες". 
Πλέον, η Νίκη επικεντρώνεται στην εντός έδρας αναμέτρηση της ερχόμενης αγωνιστικής με τον ΑΟΝ Βύρωνος (26/1, 20:30), στο κλειστό της Κοκκινιάς, επιδιώκοντας (αρχής γενομένης από το διπλό στη Βάρη) την καλύτερη δυνατή συγκομιδή βαθμών σε μία σειρά αγώνων αυξανόμενης δυσκολίας, ούτως ώστε να καλύψει το χαμένο έδαφος και να παλέψει για την είσοδο στην τετράδα...

Η Πρωτοχρονιάτικη πίττα του Σικιαριδείου Ιδρύματος

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Διοίκησης του Σικιαριδείου Ιδρύματος & του Συλλόγου Εργαζομένων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από τον Διευθυντή του Ιδρύματος κ. Χρήστο Οικονόμου και την Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Όλγα Μουτζάλα.
Ο κ. Πατούλης απηύθυνε τις εγκάρδιες ευχές του για το Νέο Έτος προς τα μέλη της Διοίκησης και τους εργαζόμενους για υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία και πρόοδο.  
Παράλληλα επανέλαβε τη πάγια βούληση της Δημοτικής Αρχής να υποστηρίζει με κάθε πρόσφορο μέσον τη λειτουργία και το κοινωφελές έργο του Ιδρύματος για την ψυχική, κοινωνική και θεραπευτική φροντίδα των παιδιών με νοητική υστέρηση και μαθησιακές δυσκολίες.

Ανανέωση αδειών των επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών

Η Περιφέρεια Αττικής αναφορικά με τις διαδικασίες που είναι σε εξέλιξη και αφορούν την ανανέωση των αδειών των επαγγελματιών πωλητών Λαϊκών Αγορών, διευκρινίζει ότι:
 Από την αρχή της σχετικής διαδικασίας, έχει ήδη δώσει οδηγία στην αρμόδια Διεύθυνση Λαϊκών Αγορών, να παραλαμβάνει όλες ανεξαιρέτως τις αιτήσεις ανανέωσης των αδειών.
Έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις της για να μην αφαιρεθεί καμία άδεια που θα οφειλόταν στις μνημονιακές επιλογές της σημερινής Κυβέρνησης.
Με την ευκαιρία, θυμίζει την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (υπ’ αριθμ. 419/10-12-2014) σύμφωνα με την οποία «η υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας δεν θα πρέπει να συνιστά αρνητική προϋπόθεση για την άσκηση της δραστηριότητας των εμπόρων των Λ.Α.»

«Together through Tourism»

Αντιπροσωπεία από μαθητές, εκπαιδευτικούς του 1ου Γυμνασίου Αμαρουσίου και διευθυντές σχολείων των ευρωπαϊκών χωρών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ υποδέχθηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης με αφορμή τη συμμετοχή του σχολείου του Αμαρουσίου μαζί με άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και συγκεκριμένα στη θεματική «Together through Tourism»  .
Με την ευκαιρία της επίσκεψης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μετέφερε την ικανοποίησή του που ένα σχολείο του Αμαρουσίου «συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα που προάγει τη συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικής κοινότητας σε ευρωπαϊκό επίπεδο φέρνοντας κοντά τους νέους ανθρώπους». 
Παρόντων και εκπροσώπων από τα σχολεία της Βρετανίας, του Βελγίου, της Ισπανίας και της Τουρκίας, ο κ. Πατούλης, ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ευχήθηκε καλή επιτυχία στο πρόγραμμα δηλώνοντας, παράλληλα, ότι ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι αρωγός της προσπάθειας αυτής.

Αύξηση τζίρου 5,5% για το Avenue το 2014

Θετικά ολοκληρώθηκε το 2014 για το εμπορικό κέντρο Avenue, το οποίο βρίσκεται επί της Λ. Κηφισίας στο ύψος του Αμαρουσίου, καθώς, όπως ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια του ακινήτου, ο τζίρος των καταστημάτων σημείωσε αύξηση της τάξεως του 5,5%, ενώ ακόμα μεγαλύτερη ήταν η άνοδος της επισκεψιμότητας, που διαμορφώθηκε στο 9%. 
Πάντως, η υψηλότερη δραστηριότητα σε σχέση με το 2013 οφείλεται, εν μέρει τουλάχιστον, και στην προσθήκη νέων καταστημάτων στο κέντρο, μέσω νέων συμφωνιών μίσθωσης. 
Πλέον, το ποσοστό κάλυψης των επιφανειών του κέντρου διαμορφώνεται στο 93%. 
Μεταξύ των καταστημάτων που προστέθηκαν στο κέντρο περιλαμβάνονται σημεία πώλησης των εμπορικών αλυσίδων Triumph, Celestino, Attrativo, αλλά και σημεία εστίασης, όπως το Pasta and Co. 

Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς για τις εκλογές της Κυριακής

Στις 25 τους διώχνουμε όλους μαζί με τις αντιλαϊκές πολιτικές, 

στις 26 αγωνιζόμαστε να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα

Εκλογές 2015: Ευρωπαίοι και ΔΝΤ μας υποδεικνύουν και πάλι θρασύτατα τι πρέπει να ψηφίσουμε, ώστε να συνεχισθεί η ίδια πολιτική. Μας λένε να ψηφίσουμε όσους ομνύουν στην ευρωπαϊκή και διεθνή νομιμότητα των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης, θεωρώντας την εξυπηρέτηση του χρέους ως ύψιστη επιλογή. Δε θα τους κάνουμε τη χάρη αυτή τη φορά. Γιατί ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ, ΜΟΝΟ ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ.
Οι δικοί τους εδώ βλέπουν όμως την ήττα, και επιχειρούν γι αυτό να τρομοκρατήσουν το λαό ακόμη και με φωτιά και τσεκούρι (Βορίδης) εκβιάζοντας την ψήφο του. Δεν είμαστε όμως ραγιάδες όπως αυτοί. Δε θα δεχτούμε άλλο την οικειοθελή υποταγή στα σχέδια υποδούλωσης της χώρας και στα συμφέροντα μιας χούφτας πλουτοκρατών και τοκογλύφων. Θα τους διώξουμε, και θα αποτρέψουμε να ξαναγυρίσουν οι πολιτικές τους, με την ψήφο στις 25 αλλά και τον αγώνα μας την επομένη.

Στις 7:00 μ.μ. η ανοιχτή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Ο κόσμος το 2015

Ένα από τα αγαπημένα μοτίβα των τελευταίων χρόνων, από τότε που ενέσκηψε η οικονομική κρίση η οποία, όμως, στην ελληνική περίπτωση έχει βαθύτερα χαρακτηριστικά, ήταν ότι για όλα φταίει η γενιά της μεταπολίτευσης.

Το τελευταίο πράγμα που προτίθεμαι να κάνω είναι να υπερασπίσω αυτήν τη γενιά της οποίας οι οιωνοί εκπρόσωποι συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που, τουλάχιστον, ερχόταν σε καταφανή αντίθεση με τις διακηρύξεις της.
Η τραγωδία είναι πως ανάλογες συμπεριφορές & διαψεύσεις η ελληνική κοινωνία γνώρισε πολλές στην ιστορική διαδρομή της αλλά, το πρόταγμα στην προκειμένη περίπτωση είναι πως ο λαϊκισμός και η διαφθορά δεν ήταν προνόμιο της μεταπολιτευτικής γενιάς. Κατατρύχει το δημόσιο βίο από δημιουργίας του ελληνικού κράτους, ίσως, ακόμη και την εποχή που ο ελληνικός πολιτισμός μεγαλουργούσε και άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στην ανθρώπινη ιστορία. 
Και όλα συγκλίνουν στην εκτίμηση πως από αυτήν τη μάστιγα δεν πρόκειται να απαλλαγούμε. Το ουσιαστικό πρόβλημα είναι ότι υιοθετήσαμε άκριτα δυτικούς θεσμούς χωρίς να τους νοιώθουμε δικούς μας με αποτέλεσμα τη στρεβλή λειτουργία τους. Αυτό δεν σημαίνει αμφισβήτηση της δημοκρατικής πορείας της χώρας.
Η δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει με πολλούς και διαφορετικούς θεσμούς. 
Αυτοί που διαμόρφωσε ο αγγλοσαξωνικός κοινοβουλευτισμός, ο Διαφωτισμός και η Γαλλική επανάσταση, το δυτικό, δηλαδή, πρότυπο φαίνεται να μην προσιδιάζουν στην ελληνική νοοτροπία
Η αθηναϊκή δημοκρατία ήταν κάτι πολύ διαφορετικό από τη σύγχρονη εκδοχή της. Δυστυχώς, η απουσία, στο νεότερο ελληνικό κράτος, βούλησης και ισχυρής διανόησης δεν βοήθησε στην αναζήτηση ενός καλύτερου αποτελέσματος. Αυτό είχε και τις σημερινές τραγικές συνέπειές του.

Στις 7:00 μ.μ, η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 20 Ιανουαρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Εκθεση πεπραγμένων του Ταμείου Αλληλοβοήθειας (1-1-2014 έως 31-8-2014)
2. Αποδοχή ή μη αιτήματος Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Πεντελικού «Σ.Π.Α.Π», για ανάθεση παράλληλων καθηκόντων σε υπαλλήλους του Δήμου Αμαρουσίου, για την υποστήριξη του έργου του Συνδέσμου
3. Έγκριση ή μη εκμίσθωσης κυλικείου εντός κτηρίου Δημοτικού Κολυμβητηρίου
4. Έγκριση ή μη εκμίσθωσης κυλικείου εντός κτηρίου κλειστού Δημοτικού Γηπέδου Κοκκινιάς
5. Έγκριση ή μη εκμίσθωσης κυλικείου εντός κτηρίου κλειστού Δημοτικού Γηπέδου Αγίου Θωμά

Οι εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα Βόρεια Προάστια

Σήμερα Τρίτη 20 Ιανουαρίου, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Βριλησσίων σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση στις 19:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Βριλησσίων (Κισσάβου 11), με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Οδυσσέα Βουδούρη, Έρη Κωνσταντάκου και Γιάννη Μπαλάφα.
Στις 7:30 μ.μ., η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Χολαργού-Παπάγου σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση  στο Δημαρχείο Χολαργού (Αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης, διεύθυνση: Περικλέους 55), με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Λιβάνη, Ευκλείδη Τσακαλώτο, Άννα Χατζησοφιά και τον υποψήφιο βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, στρατηγό εν αποστρατεία, Νίκο Τόσκα
Θα ακολουθήσει το θεατρικό δρώμενο «Μισώ τους αδιάφορους» σε κείμενο του Αντόνιο Γκράμσι.
Αύριο Τετάρτη 21 Ιανουαρίου, η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση στις 19:00 μ.μ., στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασιλίσσης Σοφίας 9), με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα, Οδυσσέα Βουδούρη, Γιάννο Γιαννόπουλο και Δημήτρη Στρατούλη.

Η απάντηση στην Διαπλοκή και στα κόμματα του σωλήνα : Δορύλαος Κλαπάκης

                                  Βουλευτικές Εκλογές 25ης Ιανουαρίου 2015
                                              Τώρα ξέρω ποιον θα στηρίξω
                                                         Ομάδα  στήριξης
                            του ανεξάρτητου υποψηφίου βουλευτή στη Β΄ Αθηνών
                                                        Δορύλαου Κλαπάκη
Ποιοι και γιατί προσπάθησαν να αφήσουν έξω από τις εκλογές  τον Αρχιτέκτονα Δορύλαο Κλαπάκη και τελικά τον ανάγκασαν  να συμμετέχει στην Β΄ Αθηνών  ως ανεξάρτητος, μονός σε μοναδικό  ψηφοδέλτιο
To ΘΡIΛΕΡ με τον υποψήφιο που πήγε να…γκρεμίσει το MALL, για να κατέβει στις εκλογές!
Τελικά  … μετά από  περιπέτειες & ενστάσεις ο ΔΟΡΥΛΑΟΣ ΚΛΑΠΑΚΗΣ, ανακηρύχτηκε  υποψήφιος στην Β΄ Αθηνών
Ποιός είναι ο  Δορύλαος Κλαπάκης  
Είναι o άνθρωπος που πήγε στα δικαστήρια τα αυθαίρετa κτίσματα:

 «The Mall Athens» του  Λάτση
 και το  BLOU LAND  της Αγγελοπούλου
και δικαιώθηκε με ομόφωνη αμετάκλητη  απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας και κανείς από τα κόμματα της Βουλής δεν απαιτεί να εφαρμοστεί η νομιμότητα

Στη γειτονιά του «Ice Fun Park» στη Helexpo Μαρούσι...

                                             ΤΩΡΑ είναι δίπλα σας, έως 23 Φεβρουαρίου

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

4.000 αφίσες με τίτλο «Ό,τι καίμε το αναπνέουμε» διένειμε η Περιφέρειας Αττικής

Μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση του φαινομένου της αιθαλομίχλης
Η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και καθοδήγησης των πολιτών αναφορικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση (ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων) που δημιουργεί μεταξύ άλλων η ανεξέλεγκτη χρήση οικιακών τζακιών και σομπών (αιθαλομίχλη).
Είναι σαφές ότι το φαινόμενο αυτό έχει οικονομικές ρίζες, καθώς ο υψηλός Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης έστρεψε πολλά νοικοκυριά (ειδικά τα πιο φτωχά) στη χρήση συχνά ακατάλληλης βιομάζας για θέρμανση, με αποτέλεσμα τους χειμερινούς μήνες (σε ευνοϊκές συνθήκες άπνοιας και υψηλών επιπέδων υγρασίας) ένα πυκνό στρώμα αιθαλομίχλης να καλύπτει τον Αττικό ουρανό.
Στο πλαίσιο αυτό με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών (ειδικά ηλικιωμένων και ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα) και την προστασία του περιβάλλοντος ο Βόρειος Τομέας Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής τύπωσε και διένειμε 4.000 αφίσες με γενικό τίτλο «Ό,τι καίμε το αναπνέουμε».
Η διανομή του έντυπου ενημερωτικού υλικού έγινε σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής σε ολόκληρο το δίκτυο των φαρμακείων στην Αττική αλλά και σε όλα τα κτίρια που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής στο λεκανοπέδιο.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΤΩΡΑ!

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο κεντρικές εκδηλώσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βορείων Προαστίων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν η πρώτη την Κυριακή 11/1 στη Ν. Ιωνία, με ομιλητές τον υποψήφιο βουλευτή στη Β' Αθήνας Νίκο Χουντή, τον επίσης νεολαίο υποψήφιο βουλευτή στη Β Αθήνας, Θοδωρή Κατωπόδη και την αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού Αττικής, Εύη Αποστολάκη. 
Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/1 στο Χαλάνδρι, με ομιλητές την υποψήφια βουλευτή στη Β' Αθήνας Θεανώ Φωτίου, τον νεολαίο υποψήφιο βουλευτή στη Β' Αθήνας Γιάννο Γιαννόπουλο, την αντιδήμαρχο Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη και το μέλος της οργάνωσης μελών Χαλανδρίου Γρηγόρη Τσαρδανίδη.
Υπό τη θεματική “Νεολαία και Κυβέρνηση της Αριστεράς” διευρύναμε και στα βόρεια τη συζήτηση για το ρόλο των νέων ανθρώπων και τις δυνατότητες που μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να τους ανοίξει. 

Ενδείξεις για ύπαρξη και άλλων κατασκευών στο Λόφο Καστά

Πέντε οι σκελετοί στην Αμφίπολη: 3 άντρες, 1 γυναίκα και 1 νεογέννητο
Εντυπωσιακές είναι οι πρώτες αποκαλύψεις που προκύπτουν για τους νεκρούς της Αμφίπολης μιας & δε βρέθηκε ένας αλλά 5 νεκροί. 
Συμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού εξετάστηκαν πάνω από 550 οστά. 
Στον τάφο βρίσκονται τα υπολλείματα ενός καμμένου σκελετού που ανήκει σε άντρα (δεγνωρίζουμε περισσότερα γιατί το μόνο που έχει μείνει από το σκελετό του είναιυπολλείματα στάχτης), 2 άντρες 35-45 ετών, 1 γυναίκα γύρω στα 60, και ένανεογέννητο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καμμένος νεκρός θάφτηκε 1ος στον τάφο & οι υπολοιποι είναι μεταγενέστεροι.
Το Υπουργείο Πολιτισμού εκτός από το δελτίο τύπου με τις ανακοινώσεις έδωσε στη δημοσιότητα και μια ενδεικτική εκπροσώπηση των οστών κάθε ατόμου που βρέθηκε στον τάφο.
Επιπλέον, αναγνωρίστηκαν οστά ζώων, κάποια από τα οποία φαίνεται να ανήκουν σε μακρά οστά ιπποειδούς. Τα οστά των ζώων θα μελετηθούν από ειδικό ζωοαρχαιολόγο.
Σήμερα Δευτέρα παραδόθηκε το 50σέλιδο πόρισμα για την Αμφίπολη στο Υπ. Πολιτισμού. 
Το απόγευμα ή το αργότερο την Τρίτη αναμένεται να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.
Συντάκτριες του πορίσματος είναι η Σέβη Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία και η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου που έκαναν την πρώτη ανθρωπολογική ανάλυση του σκελετικού υλικού.
                   Η γεωφυσική διασκόπηση έδειξε «σημεία» αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

Εντός της ημέρας η αλήθεια για τον νεκρό του τύμβου στο λόφο Καστά

Αμφίπολη: Σε γυναίκα 50 έως 60 ετών ανήκει πιθανόν ο σκελετός
Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τον νεκρό της Αμφίπολης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού, βάσει των αναλύσεων που έγιναν στο οστεολογικό υλικό από επιστήμονες του ΑΠΘ και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
Με τις σημερινές ανακοινώσεις θα ξεκαθαριστεί εάν ο σκελετός ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα, ενώ θα μάθουμε το φύλο και το ανάστημα του νεκρού.
Εν αναμονή των στοιχείων, επανήλθαν και οι φήμες που κάνουν λόγο για γυναίκα, ηλικίας 50 ώς 60 ετών, δείχνοντας την Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα οστά που βρέθηκαν ενδέχεται να ανήκουν σε περισσότερους από έναν ανθρώπους. 
Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι κατά την αρχαιότητα το μνημείο ήταν ανοιχτό και άρα θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες από μία ταφές.
Έμπειροι αρχαιολόγοι, πάντως, υποστηρίζουν ότι ο σκελετός αποκλείεται να ανήκει στην Ολυμπιάδα, σημειώνοντας ότι η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εκτελέστηκε και ετάφη στην Πύδνα. 
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν και πως ο τάφος στην Αμφίπολη δεν έχει καμία σχέση με τη βασιλική οικογένεια των Τημενιδών.

Προς δημιουργία «Διαδημοτικό Δίκτυο Αθλητισμού»!!!

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Σωματείου Νίκης Αμαρουσίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοκκινιάς, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο Αντώνη Τσέκενη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γ. Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβουλίου της Νίκης Αμαρουσίου για την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, ούτως ώστε να δείχνουν αφενός μεν  το σωστό δρόμο στη νεολαία μας μέσω του Αθλητισμού και αφετέρου να φέρνουν διακρίσεις στην πόλη.
Δίνοντας τις εγκάρδιες ευχές του για το Νέο Έτος, ευχήθηκε να κατακτήσουν τους αθλητικούς στόχους, τόσο η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Αμαρουσίου που αγωνίζεται στην Γ' Εθνική κατηγορία, διεκδικώντας με αξιώσεις την άνοδο στη Β' Εθνική και βρίσκεται αυτή τη στιγμή μόλις ένα βαθμό πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο, όσο και η  γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Νίκης Αμαρουσίου που αγωνίζεται στη Β' Εθνική κατηγορία.
Αναφερόμενος στην προτεραιότητα και στη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στον αθλητισμό υπογράμμισε: «Αυτός εδώ ο χώρος, το κλειστό της Κοκκινιάς  που πριν από περίπου 2,5 χρόνια είχαμε εγκαινιάσει όλοι μαζί, αποτελεί εστία αθλητισμού για την πόλη μας και χαίρομαι γιατί τα παιδιά μας είναι σε σίγουρα χέρια.

Σε τροχιά υλοποίησης σημαντικά έργα υποδομής στο Ανατολικό Μαρούσι

Στην εκδήλωση του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωρού Λάκκα Κόττου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γ. Πατούλης προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Νησιώτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Ο  κ. Πατούλης αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές με τους φίλους και μέλη του Συλλόγου για το Νέο Έτος, σημειώνοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στην ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την υλοποίηση  σημαντικών έργων υποδομής.
«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για την αναβάθμιση της γειτονιάς του Ανατολικού Αμαρουσίου ξεκινήσαμε ήδη την υλοποίηση των έργων που υποσχεθήκαμε και είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα μας» υπογράμμισε ο κος Πατούλης, αναφερόμενος ειδικότερα στο έργο δημοπράτησης (ξεκινάει  αύριο) του Κοινωφελούς Χώρου 9760 και της  διαμόρφωση του χώρου στις οδούς Κονίτσης, Αγίου Αθανασίου, Σωρού, έως Αμμοχώστου και του πρώην χώρου των εξωτερικών συνεργείων.
Στην περάτωση το επόμενο διάστημα της διαμόρφωσης του 1ου τεταρτημορίου της οδού Σωρού από τη Λ.Κηφισίας έως  την οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου. Στην  έκδοση του ΦΕΚ  για την οριοθέτηση του ρέματος που διασχίζει την περιοχή, αλλά και στην κατεδάφιση της παλαιάς αποθήκης της ΗΒΗ με την οποία ελευθερώθηκε ένα ακόμα τμήμα του ρέματος Σαπφούς και άνοιξε ο δρόμος για την αντιπλημμυρική θωράκιση της γειτονιάς.

«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» για την Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου

Αξιότιμοι κύριοι, Με αφορμή την ερώτηση  που υπέβαλε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης  Οκτωβρίου 2014, η δημοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Διακολιού, σχετικά με τη Δημοτική Συγκοινωνία του Αμαρουσίου, αλλά  και την τοποθέτηση, επί του ίδιου θέματος, του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Κυκλοφορίας κ. Γεωργίου Ζήκου,  στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Νοεμβρίου 2014, θα θέλαμε, ως ΔΣ του «Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ να τοποθετηθούμε και εμείς, από την πλευρά μας,  στο θέμα αυτό,  αλλά και να υποβάλουμε δυο ερωτήματα στον κ. Ζήκο πρώτα, ως αρμόδιο, αλλά και στον κ. Δήμαρχο και γενικότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.
Συμφωνούμε με την κ. Διακολιού να αυξηθούν τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο ( κανείς δεν θα ήθελε βέβαια να κυκλοφορούν οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας με ένα ή δύο επιβάτες), επισημαίνουμε όμως ότι η αύξηση των δρομολογίων, με τα παρόντα οχήματα, θα σήμαινε, εκτός των άλλων,  αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορρύπανσης.
 Εμείς λοιπόν θεωρούμε, ως προτεραιότητα, την αντικατάσταση των επικίνδυνων, ρυπογόνων και θορυβωδών λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, που κυκλοφορούν σήμερα στο Μαρούσι, με νέα  λεωφορεία αθόρυβα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, πράγμα άλλωστε που επανειλημμένα μας έχουν υποσχεθεί από την πλευρά του Δήμου ( ο κ. Ζήκος συγκεκριμένα).

Στις 7.00 μμ. το σεμινάριο αυτομόρφωσης «Η ΒΑΥΑΡΟΚΡΑΤΙΑ»

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Υπό βροχή με ένα κερί, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν, παρά τη συνεχή βροχή, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που διοργάνωσαν, στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης & ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.
Η συγκέντρωση, στη διάρκεια της οποίας οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν αναμμένα κεριά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και οι ιστορικοί δήμοι της χώρας, για την επιστροφή των γλυπτών και της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.
Στην ανάγκη να δημιουργηθεί «ένα κύμα διαμαρτυρίας μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε δήμους άλλων χωρών το οποίο να διεκδικήσει την επιστροφή των γλυπτών», αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.
Απαντώντας σε ερώτηση για το συμβολισμό των κεριών τα οποία κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι, είπε ότι συμβολίζουν «την ειρήνη τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη των λαών».

Οι 5 βασικοί Έλληνες ολιγάρχες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το «ταμπού» των ολιγαρχών, οικονομική προτεραιότητα...
Με τον ρόλο των «ολιγαρχών» στην ελληνική πολιτική και κοινωνία να μπαίνει στο μικροσκόπιο εν όψει των εκλογών, οι FT επιχειρούν μια προσέγγιση του θέματος και της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας και ονόματα που κατά το δημοσίευμα συγκαταλέγονται στο top της ελληνικής «ολιγαρχίας».
Είναι οι πιο διάσημοι μεγιστάνες της χώρας, σημειώνει, που προκαλούν εξίσου θαυμασμό αλλά και μίσος λόγω του τεράστιου πλούτου και των πολιτικών τους διασυνδέσεων. 
Οι απλοί Ελληνες πολίτες τους αποκαλούν «διαπλεκόμενους» ή και «νταβατζήδες», ενώ οι οικονομολόγοι τους ονομάζουν ολιγάρχες, γιατί κρατούν την επιχειρηματική ζωή της χώρας.
Όπως κι αν αποκαλούνται όμως, ο ρόλος τους στην ελληνική πολιτική και κοινωνία μπαίνει στο μικροσκόπιο, εν όψει των γενικών εκλογών αυτόν τον μήνα.
Το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σε θέση να κερδίσει τις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έχει κηρύξει πόλεμο στους ολιγάρχες, εφόσον αναλάβει την εξουσία.
Ο Γιώργος Σταθάκης, ο σκιώδης υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε στους Financial Times την περασμένη εβδομάδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στην δωρεάν έκδοση αδειών για τηλεοπτικά κανάλια σε πολιτικούς «φίλους» και θα επανεξετάσει διαφιλονικούμενες ιδιωτικοποιήσεις. 
Η καταπολέμηση της ολιγαρχικής μέγκενης στην οικονομία «θα είναι προτεραιότητα», δήλωσε.
Τα σχόλια αυτά σηματοδοτούν ήδη μια αλλαγή για την Ελλάδα, όπου η επίδραση των ολιγαρχών έχει μακρά ιστορία, αλλά σπάνια συζητιέται, τουλάχιστον δημοσίως.
«Ο πραγματικός εχθρός του ανταγωνισμού στην αγορά στην Ελλάδα είναι η ολιγαρχία...

«Ξαφνικοί έρωτες» της διαπλοκής με τον ΣΥΡΙΖΑ


Αίσθηση προκάλεσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι «ξαφνικοί έρωτες» της διαπλοκής με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφηκαν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής και σε ανατροπές και παρασκήνια στην τηλεοπτική ναυαρχίδα του «συστήματος» το Μεγάλο Κανάλι. 
Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ όμως, το «θέατρο σκιών» του Σαββατοκύριακου είναι απλώς ένα άγαρμπο deja vu προηγούμενων ανατροπών και «κυβιστήσεων»
Για παράδειγμα, οι παλιότεροι θυμούνται ότι μέχρι τις εκλογές του 1977, ο ΔΟΛ στήριζε ανεπιφύλακτα την Ένωση Κέντρου και τον αλήστου μνήμης αρχηγό της Γεώργιο Μαύρο. 
Οι εντολές από ψηλά προς τους δημοσιογράφους του Βήματος και των Νέων ήταν σαφείς: 
«Ενα μονόστηλο για τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ αρκεί»
Μόλις μετά τη δυναμική που απέκτησε μετά τις εκλογές του 1977 το ΠΑΣΟΚ, οι εφημερίδες του τότε ΔΟΛ έγιναν συνοδοιπόροι και υμνητές του Α. Παπανδρέου. 
Η συνέχεια είναι γνωστή... το «θέατρο σκιών» του Σαββατοκύριακου είναι απλώς ένα άγαρμπο deja vu προηγούμενων ανατροπών και «κυβιστήσεων».
Το επόμενο μεγάλο επεισόδιο που έμεινε στην ιστορία για τις απότομες «κωλοτούμπες» της διαπλοκής συνδέεται με το περίφημο «βρώμικο 1989»
Αφού οι διαπλεκόμενοι «ξέσκισαν» στην κυριολεξία το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα (να θυμηθούμε το πρωτοσέλιδο του Έθνους «Πέφτει ο φαύλος»), στήριξαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να ανέλθει στην εξουσία. 
Και, ω του θαύματος!

Επαφές Γ. Πατούλη, με τον Δήμαρχο Αμφίπολης Κ. Μελίτο

Επίσκεψη στην Αμφίπολη πραγματοποίησε χθες Σάββατο Ιανουαρίου,  ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο της πόλης Κώστα Μελίτο, σχετικά με ζητήματα της περιοχής και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της ευρύτερης περιφέρειας. 
Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Καραγιάννης. 
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεσμεύτηκε για άμεσες πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ ώστε να ενισχυθούν αυτές οι περιοχές αλλά και για την ένταξη του δήμου Αμφίπολης στην αμφικτυονία αρχαίων πόλεων της ΚΕΔΕ, ώστε να ενισχυθεί το μεγαλούργημα που κοσμεί την περιοχή και μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους για τους αρχαίους προγόνους μας.

Εκπληκτικά τα 3 νέα 3D Βιντεο, για τα ευρήματα της Αμφίπολης

Εντός των επόμενων ημερών οι ανακοινώσεις  του Υπ. Πολιτισμού για την ταυτότητα του νεκρού, που βρέθηκε στον  λόφο Καστά 
Τα εντυπωσιακά ευρήματα του Τύμβου της Αμφίπολης  έστρεψαν τη διεθνή προσοχή στην Ελλάδα, εξακολουθούν ακόμη να εμπνέουν.
Έτσι πολλοί ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες  κινηματογραφιστές, εντυπωσιασμένοι από το μεγαλείο της αποκάλυψης δημιούργησαν  εντυπωσιακά βίντεο, αξιοποιώντας  όλα τα τελευταία επιτεύγματα της επιστήμης των υπολογιστών.
Δύο εκ των δημιουργών είναι οι Νίκος Αλεξάνδρου και  Δημήτρης Τσαλκάνης,  οι οποίοι  έφτιαξαν μια σειρά τρισδιάστατων βίντεο στα οποία απεικονίζεται το εσωτερικό του τύμβου, σύμφωνα πάντα με τις ανακαλύψεις των αρχαιολόγων και τα όσα έδωσαν στη δημοσιότητα, μέσω φωτογραφιών.