Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

4.000 αφίσες με τίτλο «Ό,τι καίμε το αναπνέουμε» διένειμε η Περιφέρειας Αττικής

Μια πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής για την καταπολέμηση του φαινομένου της αιθαλομίχλης
Η Περιφέρεια Αττικής, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργου Καραμέρου, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσεων ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και καθοδήγησης των πολιτών αναφορικά με την ατμοσφαιρική ρύπανση (ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα αιωρούμενων σωματιδίων) που δημιουργεί μεταξύ άλλων η ανεξέλεγκτη χρήση οικιακών τζακιών και σομπών (αιθαλομίχλη).
Είναι σαφές ότι το φαινόμενο αυτό έχει οικονομικές ρίζες, καθώς ο υψηλός Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης έστρεψε πολλά νοικοκυριά (ειδικά τα πιο φτωχά) στη χρήση συχνά ακατάλληλης βιομάζας για θέρμανση, με αποτέλεσμα τους χειμερινούς μήνες (σε ευνοϊκές συνθήκες άπνοιας και υψηλών επιπέδων υγρασίας) ένα πυκνό στρώμα αιθαλομίχλης να καλύπτει τον Αττικό ουρανό.
Στο πλαίσιο αυτό με γνώμονα την προστασία της υγείας των πολιτών (ειδικά ηλικιωμένων και ατόμων με αναπνευστικά προβλήματα) και την προστασία του περιβάλλοντος ο Βόρειος Τομέας Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής τύπωσε και διένειμε 4.000 αφίσες με γενικό τίτλο «Ό,τι καίμε το αναπνέουμε».
Η διανομή του έντυπου ενημερωτικού υλικού έγινε σε συνεργασία με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής σε ολόκληρο το δίκτυο των φαρμακείων στην Αττική αλλά και σε όλα τα κτίρια που διαθέτει η Περιφέρεια Αττικής στο λεκανοπέδιο.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΟ ΤΩΡΑ!

 Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι δύο κεντρικές εκδηλώσεις της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βορείων Προαστίων, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν η πρώτη την Κυριακή 11/1 στη Ν. Ιωνία, με ομιλητές τον υποψήφιο βουλευτή στη Β' Αθήνας Νίκο Χουντή, τον επίσης νεολαίο υποψήφιο βουλευτή στη Β Αθήνας, Θοδωρή Κατωπόδη και την αντιπεριφερειάρχη πολιτισμού Αττικής, Εύη Αποστολάκη. 
Η δεύτερη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 17/1 στο Χαλάνδρι, με ομιλητές την υποψήφια βουλευτή στη Β' Αθήνας Θεανώ Φωτίου, τον νεολαίο υποψήφιο βουλευτή στη Β' Αθήνας Γιάννο Γιαννόπουλο, την αντιδήμαρχο Χαλανδρίου Έλενα Χριστούλη και το μέλος της οργάνωσης μελών Χαλανδρίου Γρηγόρη Τσαρδανίδη.
Υπό τη θεματική “Νεολαία και Κυβέρνηση της Αριστεράς” διευρύναμε και στα βόρεια τη συζήτηση για το ρόλο των νέων ανθρώπων και τις δυνατότητες που μια αριστερή κυβέρνηση μπορεί να τους ανοίξει. 

Ενδείξεις για ύπαρξη και άλλων κατασκευών στο Λόφο Καστά

Πέντε οι σκελετοί στην Αμφίπολη: 3 άντρες, 1 γυναίκα και 1 νεογέννητο
Εντυπωσιακές είναι οι πρώτες αποκαλύψεις που προκύπτουν για τους νεκρούς της Αμφίπολης μιας & δε βρέθηκε ένας αλλά 5 νεκροί. 
Συμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού εξετάστηκαν πάνω από 550 οστά. 
Στον τάφο βρίσκονται τα υπολλείματα ενός καμμένου σκελετού που ανήκει σε άντρα (δεγνωρίζουμε περισσότερα γιατί το μόνο που έχει μείνει από το σκελετό του είναιυπολλείματα στάχτης), 2 άντρες 35-45 ετών, 1 γυναίκα γύρω στα 60, και ένανεογέννητο. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καμμένος νεκρός θάφτηκε 1ος στον τάφο & οι υπολοιποι είναι μεταγενέστεροι.
Το Υπουργείο Πολιτισμού εκτός από το δελτίο τύπου με τις ανακοινώσεις έδωσε στη δημοσιότητα και μια ενδεικτική εκπροσώπηση των οστών κάθε ατόμου που βρέθηκε στον τάφο.
Επιπλέον, αναγνωρίστηκαν οστά ζώων, κάποια από τα οποία φαίνεται να ανήκουν σε μακρά οστά ιπποειδούς. Τα οστά των ζώων θα μελετηθούν από ειδικό ζωοαρχαιολόγο.
Σήμερα Δευτέρα παραδόθηκε το 50σέλιδο πόρισμα για την Αμφίπολη στο Υπ. Πολιτισμού. 
Το απόγευμα ή το αργότερο την Τρίτη αναμένεται να γίνουν και οι επίσημες ανακοινώσεις.
Συντάκτριες του πορίσματος είναι η Σέβη Τριανταφύλλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ. με ειδίκευση στην οστεοαρχαιολογία και η Χριστίνα Παπαγεωργοπούλου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου που έκαναν την πρώτη ανθρωπολογική ανάλυση του σκελετικού υλικού.
                   Η γεωφυσική διασκόπηση έδειξε «σημεία» αρχαιολογικού ενδιαφέροντος

Εντός της ημέρας η αλήθεια για τον νεκρό του τύμβου στο λόφο Καστά

Αμφίπολη: Σε γυναίκα 50 έως 60 ετών ανήκει πιθανόν ο σκελετός
Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τον νεκρό της Αμφίπολης αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού, βάσει των αναλύσεων που έγιναν στο οστεολογικό υλικό από επιστήμονες του ΑΠΘ και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
Με τις σημερινές ανακοινώσεις θα ξεκαθαριστεί εάν ο σκελετός ανήκει σε άνδρα ή γυναίκα, ενώ θα μάθουμε το φύλο και το ανάστημα του νεκρού.
Εν αναμονή των στοιχείων, επανήλθαν και οι φήμες που κάνουν λόγο για γυναίκα, ηλικίας 50 ώς 60 ετών, δείχνοντας την Ολυμπιάδα, τη μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Επίσης, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα οστά που βρέθηκαν ενδέχεται να ανήκουν σε περισσότερους από έναν ανθρώπους. 
Αυτό θα μπορούσε να δικαιολογηθεί από το γεγονός ότι κατά την αρχαιότητα το μνημείο ήταν ανοιχτό και άρα θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερες από μία ταφές.
Έμπειροι αρχαιολόγοι, πάντως, υποστηρίζουν ότι ο σκελετός αποκλείεται να ανήκει στην Ολυμπιάδα, σημειώνοντας ότι η μητέρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εκτελέστηκε και ετάφη στην Πύδνα. 
Οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν και πως ο τάφος στην Αμφίπολη δεν έχει καμία σχέση με τη βασιλική οικογένεια των Τημενιδών.

Προς δημιουργία «Διαδημοτικό Δίκτυο Αθλητισμού»!!!

Στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Αθλητικού Σωματείου Νίκης Αμαρουσίου, στο Κλειστό Γυμναστήριο της Κοκκινιάς, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο Αντώνη Τσέκενη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Γ. Πατούλης συνεχάρη τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβουλίου της Νίκης Αμαρουσίου για την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά, ούτως ώστε να δείχνουν αφενός μεν  το σωστό δρόμο στη νεολαία μας μέσω του Αθλητισμού και αφετέρου να φέρνουν διακρίσεις στην πόλη.
Δίνοντας τις εγκάρδιες ευχές του για το Νέο Έτος, ευχήθηκε να κατακτήσουν τους αθλητικούς στόχους, τόσο η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Νίκης Αμαρουσίου που αγωνίζεται στην Γ' Εθνική κατηγορία, διεκδικώντας με αξιώσεις την άνοδο στη Β' Εθνική και βρίσκεται αυτή τη στιγμή μόλις ένα βαθμό πίσω από τις θέσεις που οδηγούν στην άνοδο, όσο και η  γυναικεία ομάδα βόλεϊ της Νίκης Αμαρουσίου που αγωνίζεται στη Β' Εθνική κατηγορία.
Αναφερόμενος στην προτεραιότητα και στη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στον αθλητισμό υπογράμμισε: «Αυτός εδώ ο χώρος, το κλειστό της Κοκκινιάς  που πριν από περίπου 2,5 χρόνια είχαμε εγκαινιάσει όλοι μαζί, αποτελεί εστία αθλητισμού για την πόλη μας και χαίρομαι γιατί τα παιδιά μας είναι σε σίγουρα χέρια.

Σε τροχιά υλοποίησης σημαντικά έργα υποδομής στο Ανατολικό Μαρούσι

Στην εκδήλωση του Εξωραϊστικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Σωρού Λάκκα Κόττου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας  παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γ. Πατούλης προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Νησιώτη και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.
Ο  κ. Πατούλης αντάλλαξε εγκάρδιες ευχές με τους φίλους και μέλη του Συλλόγου για το Νέο Έτος, σημειώνοντας την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η Δημοτική Αρχή στην ανάπτυξη της περιοχής μέσα από την υλοποίηση  σημαντικών έργων υποδομής.
«Συνεπείς στις δεσμεύσεις μας για την αναβάθμιση της γειτονιάς του Ανατολικού Αμαρουσίου ξεκινήσαμε ήδη την υλοποίηση των έργων που υποσχεθήκαμε και είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα μας» υπογράμμισε ο κος Πατούλης, αναφερόμενος ειδικότερα στο έργο δημοπράτησης (ξεκινάει  αύριο) του Κοινωφελούς Χώρου 9760 και της  διαμόρφωση του χώρου στις οδούς Κονίτσης, Αγίου Αθανασίου, Σωρού, έως Αμμοχώστου και του πρώην χώρου των εξωτερικών συνεργείων.
Στην περάτωση το επόμενο διάστημα της διαμόρφωσης του 1ου τεταρτημορίου της οδού Σωρού από τη Λ.Κηφισίας έως  την οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου. Στην  έκδοση του ΦΕΚ  για την οριοθέτηση του ρέματος που διασχίζει την περιοχή, αλλά και στην κατεδάφιση της παλαιάς αποθήκης της ΗΒΗ με την οποία ελευθερώθηκε ένα ακόμα τμήμα του ρέματος Σαπφούς και άνοιξε ο δρόμος για την αντιπλημμυρική θωράκιση της γειτονιάς.

«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» για την Δημοτική Συγκοινωνία Αμαρουσίου

Αξιότιμοι κύριοι, Με αφορμή την ερώτηση  που υπέβαλε, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης  Οκτωβρίου 2014, η δημοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Διακολιού, σχετικά με τη Δημοτική Συγκοινωνία του Αμαρουσίου, αλλά  και την τοποθέτηση, επί του ίδιου θέματος, του Προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης Κυκλοφορίας κ. Γεωργίου Ζήκου,  στο Δημοτικό Συμβούλιο της 25ης Νοεμβρίου 2014, θα θέλαμε, ως ΔΣ του «Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ να τοποθετηθούμε και εμείς, από την πλευρά μας,  στο θέμα αυτό,  αλλά και να υποβάλουμε δυο ερωτήματα στον κ. Ζήκο πρώτα, ως αρμόδιο, αλλά και στον κ. Δήμαρχο και γενικότερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου.
Συμφωνούμε με την κ. Διακολιού να αυξηθούν τα δρομολόγια της Δημοτικής Συγκοινωνίας, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο ( κανείς δεν θα ήθελε βέβαια να κυκλοφορούν οχήματα της Δημοτικής Συγκοινωνίας με ένα ή δύο επιβάτες), επισημαίνουμε όμως ότι η αύξηση των δρομολογίων, με τα παρόντα οχήματα, θα σήμαινε, εκτός των άλλων,  αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και της ηχορρύπανσης.
 Εμείς λοιπόν θεωρούμε, ως προτεραιότητα, την αντικατάσταση των επικίνδυνων, ρυπογόνων και θορυβωδών λεωφορείων της Δημοτικής Συγκοινωνίας, που κυκλοφορούν σήμερα στο Μαρούσι, με νέα  λεωφορεία αθόρυβα, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, πράγμα άλλωστε που επανειλημμένα μας έχουν υποσχεθεί από την πλευρά του Δήμου ( ο κ. Ζήκος συγκεκριμένα).

Στις 7.00 μμ. το σεμινάριο αυτομόρφωσης «Η ΒΑΥΑΡΟΚΡΑΤΙΑ»

Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Υπό βροχή με ένα κερί, για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Εκατοντάδες πολίτες συμμετείχαν, παρά τη συνεχή βροχή, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την άμεση επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, που διοργάνωσαν, στην είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης & ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.
Η συγκέντρωση, στη διάρκεια της οποίας οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν αναμμένα κεριά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διεθνούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΚΕΔΕ και οι ιστορικοί δήμοι της χώρας, για την επιστροφή των γλυπτών και της οποίας ηγείται ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης.
Στην ανάγκη να δημιουργηθεί «ένα κύμα διαμαρτυρίας μέσα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και σε δήμους άλλων χωρών το οποίο να διεκδικήσει την επιστροφή των γλυπτών», αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.
Απαντώντας σε ερώτηση για το συμβολισμό των κεριών τα οποία κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι, είπε ότι συμβολίζουν «την ειρήνη τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη των λαών».

Οι 5 βασικοί Έλληνες ολιγάρχες

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει το «ταμπού» των ολιγαρχών, οικονομική προτεραιότητα...
Με τον ρόλο των «ολιγαρχών» στην ελληνική πολιτική και κοινωνία να μπαίνει στο μικροσκόπιο εν όψει των εκλογών, οι FT επιχειρούν μια προσέγγιση του θέματος και της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας και ονόματα που κατά το δημοσίευμα συγκαταλέγονται στο top της ελληνικής «ολιγαρχίας».
Είναι οι πιο διάσημοι μεγιστάνες της χώρας, σημειώνει, που προκαλούν εξίσου θαυμασμό αλλά και μίσος λόγω του τεράστιου πλούτου και των πολιτικών τους διασυνδέσεων. 
Οι απλοί Ελληνες πολίτες τους αποκαλούν «διαπλεκόμενους» ή και «νταβατζήδες», ενώ οι οικονομολόγοι τους ονομάζουν ολιγάρχες, γιατί κρατούν την επιχειρηματική ζωή της χώρας.
Όπως κι αν αποκαλούνται όμως, ο ρόλος τους στην ελληνική πολιτική και κοινωνία μπαίνει στο μικροσκόπιο, εν όψει των γενικών εκλογών αυτόν τον μήνα.
Το ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ, που είναι σε θέση να κερδίσει τις πρόωρες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, έχει κηρύξει πόλεμο στους ολιγάρχες, εφόσον αναλάβει την εξουσία.
Ο Γιώργος Σταθάκης, ο σκιώδης υπουργός Ανάπτυξης, δήλωσε στους Financial Times την περασμένη εβδομάδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει τέλος στην δωρεάν έκδοση αδειών για τηλεοπτικά κανάλια σε πολιτικούς «φίλους» και θα επανεξετάσει διαφιλονικούμενες ιδιωτικοποιήσεις. 
Η καταπολέμηση της ολιγαρχικής μέγκενης στην οικονομία «θα είναι προτεραιότητα», δήλωσε.
Τα σχόλια αυτά σηματοδοτούν ήδη μια αλλαγή για την Ελλάδα, όπου η επίδραση των ολιγαρχών έχει μακρά ιστορία, αλλά σπάνια συζητιέται, τουλάχιστον δημοσίως.
«Ο πραγματικός εχθρός του ανταγωνισμού στην αγορά στην Ελλάδα είναι η ολιγαρχία...

«Ξαφνικοί έρωτες» της διαπλοκής με τον ΣΥΡΙΖΑ


Αίσθηση προκάλεσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο οι «ξαφνικοί έρωτες» της διαπλοκής με τον ΣΥΡΙΖΑ, όπως καταγράφηκαν σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα στο Βήμα της Κυριακής και σε ανατροπές και παρασκήνια στην τηλεοπτική ναυαρχίδα του «συστήματος» το Μεγάλο Κανάλι. 
Για τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ όμως, το «θέατρο σκιών» του Σαββατοκύριακου είναι απλώς ένα άγαρμπο deja vu προηγούμενων ανατροπών και «κυβιστήσεων»
Για παράδειγμα, οι παλιότεροι θυμούνται ότι μέχρι τις εκλογές του 1977, ο ΔΟΛ στήριζε ανεπιφύλακτα την Ένωση Κέντρου και τον αλήστου μνήμης αρχηγό της Γεώργιο Μαύρο. 
Οι εντολές από ψηλά προς τους δημοσιογράφους του Βήματος και των Νέων ήταν σαφείς: 
«Ενα μονόστηλο για τον Ανδρέα και το ΠΑΣΟΚ αρκεί»
Μόλις μετά τη δυναμική που απέκτησε μετά τις εκλογές του 1977 το ΠΑΣΟΚ, οι εφημερίδες του τότε ΔΟΛ έγιναν συνοδοιπόροι και υμνητές του Α. Παπανδρέου. 
Η συνέχεια είναι γνωστή... το «θέατρο σκιών» του Σαββατοκύριακου είναι απλώς ένα άγαρμπο deja vu προηγούμενων ανατροπών και «κυβιστήσεων».
Το επόμενο μεγάλο επεισόδιο που έμεινε στην ιστορία για τις απότομες «κωλοτούμπες» της διαπλοκής συνδέεται με το περίφημο «βρώμικο 1989»
Αφού οι διαπλεκόμενοι «ξέσκισαν» στην κυριολεξία το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα (να θυμηθούμε το πρωτοσέλιδο του Έθνους «Πέφτει ο φαύλος»), στήριξαν τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη να ανέλθει στην εξουσία. 
Και, ω του θαύματος!

Επαφές Γ. Πατούλη, με τον Δήμαρχο Αμφίπολης Κ. Μελίτο

Επίσκεψη στην Αμφίπολη πραγματοποίησε χθες Σάββατο Ιανουαρίου,  ο Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) και Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, όπου συζήτησε με τον Δήμαρχο της πόλης Κώστα Μελίτο, σχετικά με ζητήματα της περιοχής και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμοι της ευρύτερης περιφέρειας. 
Στην επίσκεψη παρευρέθηκε και ο Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Καραγιάννης. 
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δεσμεύτηκε για άμεσες πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ ώστε να ενισχυθούν αυτές οι περιοχές αλλά και για την ένταξη του δήμου Αμφίπολης στην αμφικτυονία αρχαίων πόλεων της ΚΕΔΕ, ώστε να ενισχυθεί το μεγαλούργημα που κοσμεί την περιοχή και μας κάνει ακόμα πιο υπερήφανους για τους αρχαίους προγόνους μας.

Εκπληκτικά τα 3 νέα 3D Βιντεο, για τα ευρήματα της Αμφίπολης

Εντός των επόμενων ημερών οι ανακοινώσεις  του Υπ. Πολιτισμού για την ταυτότητα του νεκρού, που βρέθηκε στον  λόφο Καστά 
Τα εντυπωσιακά ευρήματα του Τύμβου της Αμφίπολης  έστρεψαν τη διεθνή προσοχή στην Ελλάδα, εξακολουθούν ακόμη να εμπνέουν.
Έτσι πολλοί ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες  κινηματογραφιστές, εντυπωσιασμένοι από το μεγαλείο της αποκάλυψης δημιούργησαν  εντυπωσιακά βίντεο, αξιοποιώντας  όλα τα τελευταία επιτεύγματα της επιστήμης των υπολογιστών.
Δύο εκ των δημιουργών είναι οι Νίκος Αλεξάνδρου και  Δημήτρης Τσαλκάνης,  οι οποίοι  έφτιαξαν μια σειρά τρισδιάστατων βίντεο στα οποία απεικονίζεται το εσωτερικό του τύμβου, σύμφωνα πάντα με τις ανακαλύψεις των αρχαιολόγων και τα όσα έδωσαν στη δημοσιότητα, μέσω φωτογραφιών.

Ποιες είναι οι «Αλκυονίδες Μέρες»;

Αλκυονίδες μέρες ονομάζονται οι μέρες εκείνες του Ιανουαρίου, οι οποίες έχουν καλό καιρό και ηλιοφάνεια. Πρόκειται για αρχαία ελληνική ονομασία, που προέρχεται από
τον Αριστοτέλη.
Μετεωρολογικά εξηγείται με την εξίσωση των βαρομετρικών πιέσεων μεταξύ της Νοτίου και Βορείου Ευρώπης, ενώ μυθολογικά υπάρχουν πολύ όμορφες ιστορίες για το φαινόμενο αυτό
Δεν υπάρχουν κάθε χρόνο Αλκυονίδες μέρες, π.χ. το έτος 1947 δεν υπήρξαν καθόλου. Στην Ελλάδα το 2011, έκαναν την έναρξή τους τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου.
                                                 Το πουλί Αλκυόνα
Οι Αλκυονίδες μέρες έχουν πάρει την ονομασία τους από το ψαροπούλι Αλκυόνα, που κλωσά τα αυγά του εκείνες τις ημέρες.
Η Αλκυόνα, σύμφωνα με την παράδοση, είναι ένα πουλί που συμβολίζει τη γαλήνη, την προστασία και παύει τη θαλασσοταραχή. 
Αν και αποδημητικό πουλί, δε φεύγει, αλλά έρχεται το φθινόπωρο, ενώ φεύγει αρχές Μαρτίου. Γεννά τα αυγά του στις σχισμές των βράχων της θάλασσας.
Σύμφωνα με ένα μεσαιωνικό μύθο, το χρώμα της Αλκυόνας στην αρχή ήταν γκρίζο, όταν όμως έγινε ο βιβλικός κατακλυσμός πέταξε ψηλά και το στήθος της έγινε κόκκινο απ” τον ήλιο, ενώ η ράχη της μπλε απ” το χρώμα του ουρανού.

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Δημοκρατική επαναθεμελίωση για Ελλάδα και Ευρώπη

Άρθρο της Περιφερειάρχη Αττικής στην εφημερίδα RealNews
 Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου είναι μια κυβέρνηση άκρως επικίνδυνη για τη χώρα. 
Μια κυβέρνηση που έχει υποβαθμίσει ως το μη παρέκει τη Δημοκρατία στη χώρα που τη γέννησε. 
Μια κυβέρνηση που έχει κηρύξει και συνεχίζει ανηλεή πόλεμο κατά των πολιτών. 
Μια κυβέρνηση που απαξιώνει και αποδυναμώνει την Τοπική Αυτοδιοίκηση γιατί τη θέλει μόνο τυφλό, εκτελεστικό όργανο των πολιτικών λιτότητας.
Στην Περιφέρεια Αττικής αποδεικνύουμε καθημερινά ότι οι πολιτικές λιτότητας δεν είναι μονόδρομος. Όπως και οι πολιτικές απαξίωσης της δημόσιας διοίκησης και των λειτουργών της. Ότι η κοινωνική πολιτική μπορεί και οφείλει να είναι η πρώτη προτεραιότητα σε μία καθημαγμένη χώρα. 
Μια κυβέρνηση που διαχειρίζεται το δημόσιο χρήμα σαν να ήταν προσωπική της περιουσία, μια κυβέρνηση που περιφρονεί την αυτονομία της ΤΑ, μια κυβέρνηση που αντιμετωπίζει τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας εχθρικά λόγω της… διοίκησής της μην υπολογίζοντας τις ανάγκες της κοινωνίας, είναι ανάξια του ονόματός της.
Και όσα ψέματα, όσες συνταγές εκφοβισμού των πολιτών, κι αν χρησιμοποιήσει, δεν θα αποφύγει το πικρό ποτήρι της ήττας. Πικρό μεν απαραίτητο δε για να μπει ο τόπος σε μια νέα τροχιά. Την τροχιά της αξιοπρέπειας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης. Και αυτό δεν αποτελεί κομματική επιδίωξη αλλά εθνική ανάγκη.
Και η πολιτική αλλαγή στην πατρίδα μας είναι πλέον συνυφασμένη με το μέλλον του ευρωπαϊκού εγχειρήματος: ή αυτό θα ταυτιστεί με την «δημοκρατική επαναθεμελίωση» που θα «ανοίξει το δρόμο για πολιτικές κοινωνικής προόδου», όπως έγραψε στη Λιμπερασιόν (29/12) ο γνωστός οικονομολόγος και συγγραφέας Τομά Πικετί, ή θα σβήσει.

Αύριο η συμβολική διαμαρτυρία των Δημάρχων για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπό το φως των κεριών θα πραγματοποιηθεί αύριο Κυριακή, 18 Ιανουαρίου, στις 8:00 μ.μ. έξω από το Μουσείο της Ακρόπολης από δημάρχους και πολίτες που ζητούν την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου. 
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Μαραθώνα και επικεφαλής των διεθνών δημοσίων σχέσεων της ΚΕΔΕ Ηλίας Ψινάκης, απηύθυναν κάλεσμα στους συναδέλφους τους και τους πολίτες προκειμένου να συμμετέχουν στην συμβολική συγκέντρωση διαμαρτυρίας.
Όπως επισημάνθηκε, πρόκειται για ένα αυτοδιοικητικό πανελλαδικό κάλεσμα ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινής γνώμης για την επιστροφή των γλυπτών στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Έκτακτη ρευστότητα από τον ELA ζητούν & οι 4 συστημικές τράπεζες!

Η Τράπεζα της Ελλάδος, κατέθεσε αίτημα στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, για ενεργοποίηση του μηχανισμού παροχής έκτακτης ρευστότητας, προκειμένου να καλυφθούν και οι 4 συστημικές τράπεζες - Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική

Με το αίτημα αυτό ο Διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, ζητά από την ΕΚΤ την χορήγηση προληπτικής ρευστότητας και στις τέσσερις μεγάλες τράπεζες - Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα. Μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής ήταν γνωστό, ότι στον ELA (Emergency Liquidity Assistance) ζητούν να ενταχθούν η Alpha Bank με την Eurobank. Τελικώς όμως, έπειτα από διαβουλεύσεις, αποφασίστηκε η υποβολή αιτήματος για ένταξη στο Μηχανισμό Παροχής Έκτακτης Ρευστότητας και των τεσσάρων λεγομένων συστημικών τραπεζών.
Το αίτημα για ένταξη στον Μηχανισμό της ΕΚΤ, για Παροχή Έκτακτης Ρευστότητας συνιστά προληπτική κίνηση για να μην κινδυνεύσουν να ξεμείνουν από μετρητά οι τέσσερις μεγαλύτερες Ελληνικές Τράπεζες. 

Analyst Team:Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης!!!

Η απόφαση της Ελβετίας, παρά το τεράστιο κόστος της, τεκμηριώνει πως μπορεί η Ευρωζώνη να επιλέξει ένα τρομακτικό τέλος, όσον αφορά την αποπομπή ενός μέλους της, παρά έναν τρόμο δίχως τέλος – τραπεζικές επιθέσεις και κραχ;
Η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας συναντήθηκε με την ΕΚΤ το Σαββατοκύριακο – πριν ακόμη ανακοινώσει την απόφαση της να αποδεσμεύσει την ισοτιμία του φράγκου από το ευρώ. Αφού άκουσε τις τοποθετήσεις του διοικητή της, αποφάσισε μερικές ημέρες αργότερα να πάρει το ρίσκο – το οποίο έχει κοστίσει μέχρι στιγμής στις επιχειρήσεις της χώρας απώλειες της χρηματιστηριακής τους αξίας, οι οποίες υπερβαίνουν τα 100 δις €.
Εάν προσθέσει κανείς δε τις ζημίες της κεντρικής τράπεζας, από την πτώση της αξίας των τεραστίων συναλλαγματικών αποθεμάτων σε ευρώ που διαθέτει, τότε θα κατανοήσει πως επέλεξε ένα τρομακτικό τέλος, παρά έναν τρόμο δίχως τέλος - ενώ οι προβλέψεις του για το μέλλον του ευρώ δεν θα είναι καθόλου ευοίωνες. 
Στο γράφημα που ακολουθεί φαίνεται η χθεσινή, ραγδαία υποτίμηση του ευρώ απέναντι στο φράγκο – η οποία το μεσημέρι (13:57) έφτασε ακόμη και στο 0,8705.

Στο 18,3% ανέρχεται το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων στο Μαρούσι

ΕΣΕΕ: Κλειστό το ένα τρίτο των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας!!!
Σε υψηλά επίπεδα αν και εμφανίζουν αισθητή μείωση κινούνται 
τα κλειστά εμπορικά καταστήματα της Αθήνας. 
Το 27% των καταστημάτων παραμένει κλειστό.
Όπως επισημαίνεται σε έρευνα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ) στο τέταρτο τρίμηνο του 2014 ο αριθμός των κλειστών καταστημάτων έχει μειωθεί κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες. Σύμφωνα με την έρευνα «η κατάρρευση της μεσαίας τάξης συνεχίζεται
Αυτό αποτυπώνεται στην καταγραφή της επιχειρηματικής δραστηριότητας και των κλειστών καταστημάτων στα εμπορικά κέντρα του Πειραιά, της Καλλιθέας, της Νέας Ιωνίας, όπου τα "λουκέτα" αγγίζουν μεγάλα ποσοστά.
Η Καλλιθέα μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια ενιαία «κόκκινη» ζώνη «λουκέτων», καθώς οι κλειστές επιχειρήσεις στην Καλλιθέα, δυστυχώς  εξακολουθούν να αγγίζουν το ιδιαίτερα κρίσιμο όριο του 40% (39,3%), που υποδεικνύει ένα εμπορικό κέντρο σε πλήρη αποδιοργάνωση. Ενώ στις  εμπορικές αγορές των βορείων προαστίων η αναλογία των «λουκέτων» κυμαίνεται περίπου σε παρόμοια  επίπεδα μεταξύ τους (κοντά στο 20%).
Ετσι  στην Κηφισιά το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων φτάνει στο 23%, ενώ στο Χαλάνδρι και στο Μαρούσι  στο 18,3%...  
Αντιθέτως στη Νέα Ιωνία η αγορά παρουσιάζει βελτιωμένη εικόνα,

Αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο, η φτώχεια & ο κοινωνικός αποκλεισμός στην Ελλάδα!

Η Ελλάδα, η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ουγγαρία είναι οι χώρες- μέλη τής ΕΕ όπου η φτώχεια και ο κοινωνικός αποκλεισμός σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση στη διάρκεια της κρίσης.
Αυτό αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και τις κοινωνικές εξελίξεις το 2014 (δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες), στην οποία επισημαίνεται ότι στις χώρες αυτές τα ποσοστά φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ήταν ήδη υψηλά πριν από την κρίση.
Ειδικότερα για την Ελλάδα το ποσοστό του πληθυσμού που βρίσκεται στα όρια της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού αυξήθηκε από το 28,1% το 2008 σε 35,7% το 2013, ενώ η σοβαρή στέρηση βασικών αγαθών αυξήθηκε στη χώρα από το 11,2% το 2008, σε 20,3% το 2013. 
Εξάλλου, η μακροχρόνια ανεργία αυξήθηκε στην Ελλάδα από 3,7% το 2008 σε 18,6% το 2013 και το ποσοστό απασχόλησης στον οικονομικά ενεργά πληθυσμό (25-64 ετών) μειώθηκε την ίδια περίοδο από 61,9% σε 49,3%.
Σύμφωνα με την έκθεση της Κομισιόν, στην Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία και την Ιταλία τα ποσοστά μετάβασης από τη μερική απασχόληση σε μόνιμες θέσεις εργασίας ήταν από τα χαμηλότερα στην ΕΕ στη διάρκεια της κρίσης, ενώ στην Ελλάδα και την Πορτογαλία 25% των απασχολούμενων που εργάζονταν με καθεστώς μερικής απασχόλησης βρέθηκαν άνεργοι ή ανενεργοί τον επόμενο χρόνο.

Βρήκαν θέση για το άγαλμα του Μεγαλέξανδρου!!!

Δύο σημεία της Αθήνας υποψήφια για το άγαλμα 
Βρήκαν θέση για τον Μεγαλέξανδρο 59 Σύντομα θα τοποθετηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου σε σημείο της Αθήνας, εφόσον το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) έδωσε την έγκρισή του και για τα δύο σημεία που έχουν προταθεί από τον Δήμο Αθηναίων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», πρόκειται για τη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Ολγας και Βασιλίσσης Αμαλίας στο Ζάππειο ή στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο.
Το άγαλμα φιλοτεχνήθηκε το 1992 από τον ακαδημαϊκό και πρύτανη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Γιάννη Παππά και έχει δοθεί θεί εδώ και περισσότερα από είκοσι χρόνια ως δωρεά στον Δήμο Αθηναίων από το υπουργείο Πολιτισμού. Παραμένει όμως στην αυλή του δημιουργού του.

Σαββατοκύριακο με αιθαλομίχλη στην Αττική

Συστάσεις προς τους πολίτες προκειμένου να αποφύγουν την άσκοπη χρήση τζακιών το Σαββατοκύριακο απηύθυναν για άλλη μια φορά τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Υγείας.
Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει ότι ο καιρός σήμερα Σάββατο και αύριο, Κυριακή, ευνοεί τη συσσώρευση ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Η παρουσία των αιωρούμενων σωματιδίων (βασικά συστατικά της αιθαλομίχλης) ήταν και προχθες, Πέμπτη, έντονη. 
Στους σταθμούς μέτρησης του Πειραιά και της Αριστοτέλους οι επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία ρύποι άγγιξαν τα 64 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα (μg/m3),
Στον σταθμό δε του Αμαρουσίου, έφθασαν τα 58 μg/m3 και της Λυκόβρυσης τα 47 μg/m3. Μικροσωματίδια μετρούνται μόνο σε έξι από τους 15 σταθμούς μέτρησης που λειτουργούν στην Αττική.

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

«Μαρουσι Ανθρώπινη Πόλη»: Αύριο στις 10:00 μ.μ. η κοπή της Βασιλόπιττας

RED στο Χώρο Τέχνη «Ιδιόμελο»

Mόνο ένας σεισμός μας «σώζει», να «καεί» ο πολιτισμός ...όπως η Ατλαντίς!

Τα αθηναϊκά ρήγματα αποτελούν επιμηκύνσεις ευρύτερων ρηγμάτων, όπως αυτό της βόρειας Πεντέλης, που εκτείνεται ως την Κηφισιά ή το ρήγμα του Μενιδίου που αγγίζει τη Λυκόβρυση & τη Μεταμόρφωση
Ο σεισμός των 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προήλθε από το άγνωστο, μέχρι σήμερα, ρήγμα του Αμαρουσίου, προκάλεσε εντύπωση στους κατοίκους, που δεν είχαν ακούσει ποτέ ξανά για ρήγμα στη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως άλλωστε δεν ήξεραν και το 1999 το ρήγμα της Πάρνηθας που έδωσε τον φονικό σεισμό το Σεπτέμβριο εκείνου του χρόνου.
Κι όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες στην Αττική υπάρχουν τουλάχιστον 30 ρήγματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική σεισμική δραστηριότητα της Αττικής.
Ρήγματα που στο παρελθόν χαρακτηρίζονταν από σεισμολόγους πως περιβάλλουν την Αττική, αποδεικνύεται πως έχουν απλωμένα τα «πλοκάμια» τους κάτω από τις γειτονιές της Αθήνας, όπως είναι το Αιγάλεω, η Λυκόβρυση, η Κυψέλη, ο Πειραιάς, η Κηφισιά, οι Αχαρνές και τα Λιόσια.
Έχουν περάσει δεκάδες χρόνια από τότε που βασίλευε ο μύθος της «ασεισμικής» Αττικής. 
Το μήνυμα που πήραν οι επιστήμονες το 1981 αλλά και το 1999 ήταν πως έπρεπε άμεσα να γίνει μελέτη του υπεδάφους των Αθηνών, όπως και έγινε.

Παρέδωσε στους κατοίκους το νέο χώρο του Κ.Α.Π.Η στο Πολύδροσο, ο Γ. Πατούλης

Έναν χώρο πολλαπλών δυνατοτήτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των μελών του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) στη γειτονιά του Πολυδρόσου παρέδωσε στους κατοίκους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Ο νέος μεγαλύτερος χώρος όπου μεταφέρθηκαν οι εγκαταστάσεις του Κ.Α.Π.Η έχει τη δυναμική να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες εκγύμνασης, δημιουργικής απασχόλησης, κοινωνικής αλληλεγγύης και υπηρεσίες Υγείας για την καλύτερη φροντίδα και ψυχαγωγία των μελών του κέντρου.
«Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και πρόσφορο μέσο ώστε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας της Τρίτης ηλικίας την άνεση, την αγάπη και την υποστήριξη που αξίζουν και χρειάζονται» ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της συζήτησης με τα μέλη του Κ.Α.Π.Η στην εκδήλωση των εγκαινίων.

Την Κυριακή η εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττα της Παγκρητίου Ένωσης

Ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης Γεώργιος Μαριδάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσίας σας την εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11:30 το πρωί σε ένα από τα πολυτελή πλοία της ΑΝΕΚ στον Πειραιά στην προβλήτα του Αγίου Διονυσίου.
(ΠΥΛΗ Ε3).
Συμμετέχουν μουσικά συγκροτήματα και ο "Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ΚΡΗΤΕΣ" του Γιώργου Πετράκη.
Απο την ΑΝΕΚ θα προσφερθεί κέρασμα στους παρευρισκόμενους.
                                                           Είσοδος ελεύθερη.

Την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έκοψε ο Γ. Πατούλης

Περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε καθημερινά το κατώφλι του ιατρείου και χορηγούνται 300-500 φάρμακα
Τα τρία χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο γιόρτασε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής», στο πλαίσιο της καθιερωμένης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, παρουσία των εθελοντών γιατρών του Ιατρείου.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει 19 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα και μέσα στα τρία χρόνια της λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 24 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.
Στηρίζει 35 Δήμους της Αττικής και 42 Δήμους, σε όλη την Ελλάδα ,με κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά φαρμακεία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης εξήρε το έργο των εθελοντών γιατρών και αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Ιατρείου, το οποίο συμπλήρωσε περισσότερες από 25.500 ιατρικές επισκέψεις.
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών  ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό του ρόλο είναι δίπλα στον ασθενή και στον αναξιοπαθούντα πολίτη που τον έχει ανάγκη.
Περισσότεροι από 63 εθελοντές γιατροί 234 ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ιατρείο με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 150 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια .

Νεολαία και κυβέρνηση της Αριστερας

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «3+1» δεν ξεγελιούνται...

Τα ψέματα Μαγιάκη και η αλήθεια για τους εργαζόμενους με αναπηρία του Δήμου Αμαρουσίου
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου σχετικά με τους εργαζομένους ΑμεΑ που απασχολούνταν στον Δήμο μας μέχρι το τέλος του 2014, οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος «3+1», θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Οι εργαζόμενοι αυτοί ουδέποτε απολύθηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Έληξαν οι συμβάσεις με τις οποίες απασχολούνταν με αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη, να διασώσεις τις θέσεις τους, να μην μπορούν πλέον να απασχοληθούν στον Δήμο μας.
Ο κ. Μαγιάκης, επιχειρεί να εκμεταλλευθεί μικροκομματικά το πρόβλημα συνανθρώπων μας με αναπηρία λέγοντας ψέματα.
Λέει ψέματα γιατί γνωρίζει ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, διεκδίκησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων ΑΜΕΑ, που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων.

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ μεταξύ Αμαρουσίου & Γαλατσίου

Σεισμική δόνηση 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και όχι 3,3 βαθμών, όπως ανέφεραν οι πρώτες εκτιμήσεις, σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 με 7 χλμ. βόρεια βορειοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Αττική. Μιλώντας πάντως στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν άμεσα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, «λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής».

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η Πρωτοχρονιάτικη πίττα του Συλλόγου Αθμονέων


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από φίλους και μέλη του Συλλόγου των Αθμονέων, ο ιστορικότερος  Σύλλογος της πόλη έκοψε με την ευλογία του π. Χρήστου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου την Πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2015.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Προέδρου κας Ρούλα Μπογδάνου - Καλύβα και του Δ.Σ. τίμησε με την παρουσία την εκδήλωση και αντάλλαξε  με όλους  τους παριστάμενους εγκάρδιες ευχές για το Νέο Έτος.
Στο σύντομο χαιρετισμό μου ο κος Πατούλης συνεχάρη το Σύλλογο για την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του στην πόλη του Αμαρουσίου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην προσπάθεια των μελών του  και το 2015, με τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να είναι αρωγός στο έργο τους, ώστε όλοι μαζί να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει άοκνα το  κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο που έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Μαρούσι, προς όφελος της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής  των κατοίκων.

Μεγάλη η αύξηση εσόδων & επισκεπτών το 2014 στα Εμπορικά Κέντρα

Αύξηση επισκεπτών 15% κατέγραψε και το «Golden Hall»!
Τα εμπορικά κέντρα προτίμησαν πέρυσι οι καταναλωτές με αποτέλεσμα να καταγράφουν διψήφιο ποσοστό αύξησης επισκεπτών και εσόδων. 
Τη μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών μεταξύ των εμπορικών κέντρων της Αττικής και τη μεγαλύτερη αύξηση τζίρου στα καταστήματα που φιλοξενεί πέτυχε το 2014 το “Smart Park” το οποίο αναπτύσσει και διαχειρίζεται η «Γυαλού Εμπορική και Τουριστική ΑΕ», θυγατρική της εισηγμένης REDS του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αναλυτών της αγοράς ακινήτων στη διάρκεια του 2014 οι επισκέπτες στο ανοικτό εμπορικό κέντρο της REDS στη Γυαλού αυξήθηκαν κατά περίπου 15% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά (το 2013 αυξήθηκαν σχεδόν 23%), ενώ η αύξηση των εσόδων στα καταστήματα που λειτουργούν άγγιξε το 20%. 
Ικανοποιητική πορεία είχε και το γειτονικό McArthurGlen Designer Outlet το οποίο περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της Bluehouse Capital, η διοίκηση του οποίου ευελπιστεί πως θα μισθώσει φέτος τους επιπλέον χώρους αφού ο δείκτης κάλυψης βρέθηκε πέρυσι στο 82%.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σημαντική αύξηση επισκεπτών (κατά σχεδόν 15%) κατέγραψε πέρυσι και το εμπορικό κέντρο “Golden Hall” που διαχειρίζεται η Lamda Development ΛΑΜΔΑ -2,65% του ομίλου Λάτση, με αξιόλογη αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 12%.

Εξευτελισμός πολίτη στα «ΑΒ Βασιλόπουλος» Κηφισιάς, με θεατή τον ...Διευθυντή Ασφαλείας!

Το απόγευμα της Τρίτης 13 Γενάρη στο κατάστημα της «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην Κηφισιά διαδραματίστηκε το εξής περιστατικό: 
Ο διευθυντής του καταστήματος εξευτέλισε δημόσια έναν συμπολίτη μας, παρουσία αρκετών πελατών  στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας εκφράσεις «πεζοδρομίου» και υβρίζοντας τον χυδαία, καλώντας τον να αποχωρήσει από το κατάστημα με ύβρεις και απειλές επιπέδου υποκόσμου, με αιτιολογία πως ο συγκεκριμένος πελάτης αποπειράθηκε να κλέψει κάποιο προϊόν
Μπροστά στο περιστατικό έτυχε να βρίσκεται μέλος της «Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς», που μετά από έντονες διαμαρτυρίες του στον διευθυντή του καταστήματος, τον οποίο και κάλεσε να απολογηθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, όταν ανέφερε πως θα τον καταγγείλει δημόσια με επιστολή στον τοπικό τύπο, πήρε την απάντηση: 
«Κάντε ό, τι θέλετε... άλλωστε ήταν μπροστά και ο διευθυντής ασφάλειας της Κηφισιάς»!
Θα ήταν αφέλεια να θεωρεί κανείς πως η κύρια όψη του περιστατικού αυτού ήταν η απόπειρα κλοπής κάποιου προϊόντος. Πολύ περισσότερο σήμερα, που εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων ζουν σε συνθήκες σκληρής φτώχιας και εξαθλίωσης, εξαιτίας της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, που είναι και η πραγματική υπεύθυνη για το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας οδηγούνται σε πράξεις απόγνωσης, σαν έσχατο μέσο επιβίωσης.