Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

«Μαρουσι Ανθρώπινη Πόλη»: Αύριο στις 10:00 μ.μ. η κοπή της Βασιλόπιττας

RED στο Χώρο Τέχνη «Ιδιόμελο»

Mόνο ένας σεισμός μας «σώζει», να «καεί» ο πολιτισμός ...όπως η Ατλαντίς!

Τα αθηναϊκά ρήγματα αποτελούν επιμηκύνσεις ευρύτερων ρηγμάτων, όπως αυτό της βόρειας Πεντέλης, που εκτείνεται ως την Κηφισιά ή το ρήγμα του Μενιδίου που αγγίζει τη Λυκόβρυση & τη Μεταμόρφωση
Ο σεισμός των 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προήλθε από το άγνωστο, μέχρι σήμερα, ρήγμα του Αμαρουσίου, προκάλεσε εντύπωση στους κατοίκους, που δεν είχαν ακούσει ποτέ ξανά για ρήγμα στη συγκεκριμένη περιοχή. Όπως άλλωστε δεν ήξεραν και το 1999 το ρήγμα της Πάρνηθας που έδωσε τον φονικό σεισμό το Σεπτέμβριο εκείνου του χρόνου.
Κι όμως σύμφωνα με τους επιστήμονες στην Αττική υπάρχουν τουλάχιστον 30 ρήγματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη μελλοντική σεισμική δραστηριότητα της Αττικής.
Ρήγματα που στο παρελθόν χαρακτηρίζονταν από σεισμολόγους πως περιβάλλουν την Αττική, αποδεικνύεται πως έχουν απλωμένα τα «πλοκάμια» τους κάτω από τις γειτονιές της Αθήνας, όπως είναι το Αιγάλεω, η Λυκόβρυση, η Κυψέλη, ο Πειραιάς, η Κηφισιά, οι Αχαρνές και τα Λιόσια.
Έχουν περάσει δεκάδες χρόνια από τότε που βασίλευε ο μύθος της «ασεισμικής» Αττικής. 
Το μήνυμα που πήραν οι επιστήμονες το 1981 αλλά και το 1999 ήταν πως έπρεπε άμεσα να γίνει μελέτη του υπεδάφους των Αθηνών, όπως και έγινε.

Παρέδωσε στους κατοίκους το νέο χώρο του Κ.Α.Π.Η στο Πολύδροσο, ο Γ. Πατούλης

Έναν χώρο πολλαπλών δυνατοτήτων για την καλύτερη εξυπηρέτηση των αναγκών των μελών του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (Κ.Α.Π.Η) στη γειτονιά του Πολυδρόσου παρέδωσε στους κατοίκους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Ο νέος μεγαλύτερος χώρος όπου μεταφέρθηκαν οι εγκαταστάσεις του Κ.Α.Π.Η έχει τη δυναμική να φιλοξενήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις, δραστηριότητες εκγύμνασης, δημιουργικής απασχόλησης, κοινωνικής αλληλεγγύης και υπηρεσίες Υγείας για την καλύτερη φροντίδα και ψυχαγωγία των μελών του κέντρου.
«Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα και πρόσφορο μέσο ώστε να προσφέρουμε στους συμπολίτες μας της Τρίτης ηλικίας την άνεση, την αγάπη και την υποστήριξη που αξίζουν και χρειάζονται» ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της συζήτησης με τα μέλη του Κ.Α.Π.Η στην εκδήλωση των εγκαινίων.

Την Κυριακή η εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττα της Παγκρητίου Ένωσης

Ο Πρόεδρος της Παγκρητίου Ένωσης Γεώργιος Μαριδάκης και το Διοικητικό Συμβούλιο σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσίας σας την εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 11:30 το πρωί σε ένα από τα πολυτελή πλοία της ΑΝΕΚ στον Πειραιά στην προβλήτα του Αγίου Διονυσίου.
(ΠΥΛΗ Ε3).
Συμμετέχουν μουσικά συγκροτήματα και ο "Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος ΚΡΗΤΕΣ" του Γιώργου Πετράκη.
Απο την ΑΝΕΚ θα προσφερθεί κέρασμα στους παρευρισκόμενους.
                                                           Είσοδος ελεύθερη.

Την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής έκοψε ο Γ. Πατούλης

Περισσότεροι από 100 ασθενείς περνάνε καθημερινά το κατώφλι του ιατρείου και χορηγούνται 300-500 φάρμακα
Τα τρία χρόνια λειτουργίας και προσφοράς στον συνάνθρωπο γιόρτασε το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του ΙΣΑ και της «Αποστολής», στο πλαίσιο της καθιερωμένης κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, παρουσία των εθελοντών γιατρών του Ιατρείου.
Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής έχει 19 παραρτήματα στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα και μέσα στα τρία χρόνια της λειτουργίας του έχει πραγματοποιήσει 24 οδοιπορικά υγείας, σε ακριτικές περιοχές της νησιωτικής και ηπειρωτικής χώρας.
Στηρίζει 35 Δήμους της Αττικής και 42 Δήμους, σε όλη την Ελλάδα ,με κοινωνικά ιατρεία και κοινωνικά φαρμακεία.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ κος Γιώργος Πατούλης εξήρε το έργο των εθελοντών γιατρών και αναφέρθηκε στην δραστηριότητα του Ιατρείου, το οποίο συμπλήρωσε περισσότερες από 25.500 ιατρικές επισκέψεις.
«Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών  ανταποκρινόμενος στον κοινωνικό του ρόλο είναι δίπλα στον ασθενή και στον αναξιοπαθούντα πολίτη που τον έχει ανάγκη.
Περισσότεροι από 63 εθελοντές γιατροί 234 ειδικοτήτων προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ιατρείο με εβδομαδιαία παρουσία, καθώς και 150 εργαστηριακοί και κλινικοί γιατροί και ιδιωτικά εργαστήρια .

Νεολαία και κυβέρνηση της Αριστερας

Οι εργαζόμενοι του προγράμματος «3+1» δεν ξεγελιούνται...

Τα ψέματα Μαγιάκη και η αλήθεια για τους εργαζόμενους με αναπηρία του Δήμου Αμαρουσίου
Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στον Δήμο Αμαρουσίου σχετικά με τους εργαζομένους ΑμεΑ που απασχολούνταν στον Δήμο μας μέχρι το τέλος του 2014, οι οποίοι είχαν προσληφθεί μέσω του προγράμματος «3+1», θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Οι εργαζόμενοι αυτοί ουδέποτε απολύθηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου. Έληξαν οι συμβάσεις με τις οποίες απασχολούνταν με αποτέλεσμα παρά τις προσπάθειες που έγιναν από τον Δήμαρχο Γ. Πατούλη, να διασώσεις τις θέσεις τους, να μην μπορούν πλέον να απασχοληθούν στον Δήμο μας.
Ο κ. Μαγιάκης, επιχειρεί να εκμεταλλευθεί μικροκομματικά το πρόβλημα συνανθρώπων μας με αναπηρία λέγοντας ψέματα.
Λέει ψέματα γιατί γνωρίζει ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, διεκδίκησε από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης, για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων ΑΜΕΑ, που απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων.

Σεισμός 3,2 Ρίχτερ μεταξύ Αμαρουσίου & Γαλατσίου

Σεισμική δόνηση 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και όχι 3,3 βαθμών, όπως ανέφεραν οι πρώτες εκτιμήσεις, σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 με 7 χλμ. βόρεια βορειοανατολικά της Αθήνας. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 5 χιλιόμετρα.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την Αττική. Μιλώντας πάντως στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης, τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
Σε αυξημένη ετοιμότητα τέθηκαν άμεσα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, «λόγω του πυκνοκατοικημένου της περιοχής».

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Η Πρωτοχρονιάτικη πίττα του Συλλόγου Αθμονέων


Στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου από φίλους και μέλη του Συλλόγου των Αθμονέων, ο ιστορικότερος  Σύλλογος της πόλη έκοψε με την ευλογία του π. Χρήστου του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου την Πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2015.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση της Προέδρου κας Ρούλα Μπογδάνου - Καλύβα και του Δ.Σ. τίμησε με την παρουσία την εκδήλωση και αντάλλαξε  με όλους  τους παριστάμενους εγκάρδιες ευχές για το Νέο Έτος.
Στο σύντομο χαιρετισμό μου ο κος Πατούλης συνεχάρη το Σύλλογο για την κοινωνική και πολιτιστική προσφορά του στην πόλη του Αμαρουσίου, ευχόμενος κάθε επιτυχία στην προσπάθεια των μελών του  και το 2015, με τη διαβεβαίωση ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να είναι αρωγός στο έργο τους, ώστε όλοι μαζί να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα παιδιά μας. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει άοκνα το  κοινωνικό και αναπτυξιακό έργο που έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη σε όλο το Μαρούσι, προς όφελος της πόλης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής  των κατοίκων.

Μεγάλη η αύξηση εσόδων & επισκεπτών το 2014 στα Εμπορικά Κέντρα

Αύξηση επισκεπτών 15% κατέγραψε και το «Golden Hall»!
Τα εμπορικά κέντρα προτίμησαν πέρυσι οι καταναλωτές με αποτέλεσμα να καταγράφουν διψήφιο ποσοστό αύξησης επισκεπτών και εσόδων. 
Τη μεγαλύτερη αύξηση επισκεπτών μεταξύ των εμπορικών κέντρων της Αττικής και τη μεγαλύτερη αύξηση τζίρου στα καταστήματα που φιλοξενεί πέτυχε το 2014 το “Smart Park” το οποίο αναπτύσσει και διαχειρίζεται η «Γυαλού Εμπορική και Τουριστική ΑΕ», θυγατρική της εισηγμένης REDS του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ.
Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία αναλυτών της αγοράς ακινήτων στη διάρκεια του 2014 οι επισκέπτες στο ανοικτό εμπορικό κέντρο της REDS στη Γυαλού αυξήθηκαν κατά περίπου 15% σε σύγκριση με την προηγούμενη χρονιά (το 2013 αυξήθηκαν σχεδόν 23%), ενώ η αύξηση των εσόδων στα καταστήματα που λειτουργούν άγγιξε το 20%. 
Ικανοποιητική πορεία είχε και το γειτονικό McArthurGlen Designer Outlet το οποίο περιλαμβάνεται στο χαρτοφυλάκιο της Bluehouse Capital, η διοίκηση του οποίου ευελπιστεί πως θα μισθώσει φέτος τους επιπλέον χώρους αφού ο δείκτης κάλυψης βρέθηκε πέρυσι στο 82%.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σημαντική αύξηση επισκεπτών (κατά σχεδόν 15%) κατέγραψε πέρυσι και το εμπορικό κέντρο “Golden Hall” που διαχειρίζεται η Lamda Development ΛΑΜΔΑ -2,65% του ομίλου Λάτση, με αξιόλογη αύξηση των πωλήσεων κατά περίπου 12%.

Εξευτελισμός πολίτη στα «ΑΒ Βασιλόπουλος» Κηφισιάς, με θεατή τον ...Διευθυντή Ασφαλείας!

Το απόγευμα της Τρίτης 13 Γενάρη στο κατάστημα της «ΑΒ Βασιλόπουλος» στην Κηφισιά διαδραματίστηκε το εξής περιστατικό: 
Ο διευθυντής του καταστήματος εξευτέλισε δημόσια έναν συμπολίτη μας, παρουσία αρκετών πελατών  στο κατάστημα, χρησιμοποιώντας εκφράσεις «πεζοδρομίου» και υβρίζοντας τον χυδαία, καλώντας τον να αποχωρήσει από το κατάστημα με ύβρεις και απειλές επιπέδου υποκόσμου, με αιτιολογία πως ο συγκεκριμένος πελάτης αποπειράθηκε να κλέψει κάποιο προϊόν
Μπροστά στο περιστατικό έτυχε να βρίσκεται μέλος της «Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς», που μετά από έντονες διαμαρτυρίες του στον διευθυντή του καταστήματος, τον οποίο και κάλεσε να απολογηθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά του, όταν ανέφερε πως θα τον καταγγείλει δημόσια με επιστολή στον τοπικό τύπο, πήρε την απάντηση: 
«Κάντε ό, τι θέλετε... άλλωστε ήταν μπροστά και ο διευθυντής ασφάλειας της Κηφισιάς»!
Θα ήταν αφέλεια να θεωρεί κανείς πως η κύρια όψη του περιστατικού αυτού ήταν η απόπειρα κλοπής κάποιου προϊόντος. Πολύ περισσότερο σήμερα, που εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων ζουν σε συνθήκες σκληρής φτώχιας και εξαθλίωσης, εξαιτίας της αντιλαϊκής μνημονιακής πολιτικής, που είναι και η πραγματική υπεύθυνη για το γεγονός ότι αρκετοί συμπολίτες μας οδηγούνται σε πράξεις απόγνωσης, σαν έσχατο μέσο επιβίωσης.

«Πανικός & βιασύνη» στο επικοινωνιακό επιτελείο Σαμαρά

Συνεργάτες του πρωθυπουργού τον «τρολάρουν» ασύστολα 
Ο πανικός και η βιασύνη οδηγούν σε λάθη. Κάπως έτσι πρέπει το επικοινωνιακό επιτελείο του Αντώνη Σαμαρά να προέβη εκ παραδρομής στο μεγαλύτερο αυτοτρολάρισμα όλων των εποχών, στο ίδιο του site του πρωθυπουργού, primeminister.gr.
Λίγο μετά την προεκλογική του ομιλία στο Μαρούσι την Παρασκευή, στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού συνεργάτες του ανέβασαν ολόκληρη την ομιλία.
Και όταν λέμε ολόκληρη το εννοούμε. 
Σε τέτοιο βαθμό, που ξέχασαν να παραλείψουν τις παρενθέσεις στις οποίες τονιζόταν πότε θα παρεμβαίνει ο «συγκεντρωσιάρχης» για να ζητά από το κοινό να φωνάζει συνθήματα και να χειροκροτεί.

 και τη συνέχεια ανέλαβε το όπως πάντα έτοιμο 
 Δείτε την επίμαχη ανάρτηση:

«Αυτοδυναμία» ΣΥΡΙΖΑ,δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις!

Δεδομένη θεωρείται πλέον η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που επιβεβαιώνει σειρά κυλιόμενων δημοσκοπήσεων, οι οποίες διενεργούνται για λογαριασμό των κομμάτων, εταιρειών, αλλά και Πρεσβειών κρατών.
Το κλίμα αυτό, ωστόσο, επιχειρεί να συγκρατήσουν η ντόπια διαπλοκή & τα εγχώρια ΜΜΕ. Ωστόσο σε δελτία ειδήσεων, όπως σε εκείνο του «Mega Channel» παρουσιάστηκε σενάριο σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το ποσοστό του κόμματος να υπολογίζεται στο 35%.
Ένα στοιχείο το οποίο ενισχύει το σενάριο εκτίναξης των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ, ειδικά κατά την τελευταία εβδομάδα, είναι εκείνο της αποτυχίας της κινδυνολογίας περί Grexit, την οποία χρησιμοποιεί ως κεντρικό όπλο στην προεκλογική εκστρατεία ο Αντώνης Σαμαράς.
 Ο ξένος Τύπος «τελειώνει» τα σενάρια περί Grexit, προεξοφλεί μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και κάνει λόγο για «σκληρές διαπραγματεύσεις» την επόμενη μέρα.
Είναι χαρακτηριστικός ο τίτλος της Washington Post: 
«Οι εκλογές θα λειτουργήσουν σαν δημοψήφισμα κατά των σκληρών μέτρων λιτότητας που επιβλήθηκαν από τους δανειστές. Τα συγκεκριμένα μέτρα οδήγησαν τη χώρα σε οικονομική ύφεση και διπλάσιους αριθμούς ανεργίας». «Το χρέος της Ελλάδας είναι μη βιώσιμο και η μόνη λύση είναι το κούρεμα».
Επίσης στη Die Zeit τονίζεται: «Ένα γρήγορο κούρεμα συμφέρει όλους», «...και στη Γερμανία συζητείται ολοένα πιο ανοιχτά αυτό που ήταν μέχρι τώρα αδιανόητο: ένα νέο κούρεμα χρέους». 
«Ο Τσίπρας έχει διάσημους υποστηρικτές, μάλιστα και στη Γερμανία».

Αποκλείστηκαν από τις βουλευτικές εκλογές 3 κόμματα

Εκτός & η «Αξιοπρέπεια» του Δορύλαου Κλαπάκη!!!
Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακήρυξη του  Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου, Δεκαοκτώ κόμματα και τέσσερις συνασπισμοί κομμάτων θα λάβουν μέρος, τελικά, στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές, ενώ "δεν πέρασαν" τρία κόμματα και ένας ανεξάρτητος υποψήφιος συνδυασμός.
Το ανώτατο δικαστήριο δεν ενέκρινε τη συμμετοχή των εξής 3 κομμάτων στις εκλογές, τα οποία μετά από αυτήν την εξέλιξη δεν νομιμοποιούνται να συμμετέχουν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου:
α) Κόμμα Φιλελευθέρων (Εμμ. Καλλιγιάννης),
β) Εθνική Ελπίδα (Γεώργ. Παπαδόπουλος) 
και γ) Δημοβούλιο Πολιτών - Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας (Γ. Κόκκας).
Επίσης, δεν θα συμμετέχει στις επερχόμενες εκλογές  ο Συνδυασμός Ανεξάρτητων Υποψηφίων «Αξιοπρέπεια» 
(Δ. Κλαπάκης).
Παράλληλα, δεν  κρίθηκε για τυπικούς λόγους (μη ανακήρυξη  από το Πρωτοδικείο κ.λ.) ότι μπορούν να συμμετέχουν στις βουλευτικές εκλογές ο υποψήφιος βουλευτής του ΛΑΟΣ Χρήστος Κασιμάτης, της Χρυσής Αυγής Νικολάος Κουτσούμπας  και της Ένωσης Δημοκρατικής Εθνικής Μεταρρύθμισης Χρήστος Βαγιανός.
                                              ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΕΝΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΣΥΡΙΖΑ

Θεσμοθετήθηκε η καταβολή εκλογικής αποζημίωσης υπαλλήλων Ο.Τ.Α.

Εγκρίθηκε και θεσμοθετήθηκε η καταβολή εκλογικής αποζημίωσης υπαλλήλων Ο.Τ.Α. μετά από πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. και κατόπιν προσωπικής επιστολής του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη προς τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.
 Η εξέλιξη αυτή θα έχει ως αποτέλεσμα την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας καθώς 
οι εργαζόμενοι στους Ο.Τ.Α. θα λάβουν την αποζημίωση που τους οφείλεται από τις εκλογές του Μαΐου του 2014, γιατί το συγκεκριμένο κονδύλιο είχε παρακρατηθεί από τις Δ.Ο.Υ, συμψηφιζόμενο με οφειλές των συγκεκριμένων Δήμων προς το Δημόσιο και θα πραγματοποιηθεί η άμεση καταβολή του επιδόματος για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015.

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Για τους «Βρυκόλακες» του θεάτρου «Διθύραμβος»

Μία κριτική προσέγγιση από την Φιλόλογο κ. Δήμητρα  Κρεκούκια, που είναι 
Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η  ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Το βράδυ της  Κυριακής 4  Ιανουαρίου, απολαύσαμε, στο θέατρο «ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ»(στο γνωστό για την ποιότητά του  θέατρο του Κέντρου της πόλης μας), μια παράσταση που παρακολουθήσαμε, μέχρι τέλους, με αμείωτη ένταση. Τους «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν.
Ο  Ίψεν βέβαια, ο κορυφαίος Νορβηγός δραματουργός, που - με την καυστικότητα, το ρεαλισμό και την ποίηση ταυτόχρονα του λόγου του - υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης ευρωπαϊκής δραματουργίας, δεν χρειάζεται τις συστάσεις μας. 
Ούτε και το αριστούργημά του,  «Βρυκόλακες» που έγραψε το 1881 και προετοίμασε με τα έργα «Τα στηρίγματα της κοινωνίας»  (1877) και «Το σπίτι της κούκλας» (1879).
Αυτό που οφείλουμε, πιστεύουμε, να πούμε είναι πως στο «Διθύραμβο» είδαμε μια παράσταση που σεβάστηκε τόσο το έργο όσο και το δημιουργό του.
Η Έφη Νιχωρίτη, ως κυρία Άλβιν, απέδωσε συναρπαστικά την εσωτερική σύγκρουση και τις  διακυμάνσεις της ψυχής μιας γυναίκας τραγικής  που - υποταγμένη, μια ζωή, στα «φαντάσματα» -  αποφασίζει κάποτε, αλλά πολύ αργά, να κάνει την «επανάστασή»  της

Αξιωματική Αντιπολίτευση:«απίστευτη αναλγησία η απόλυση 25 εργαζομένων ΑμεΑ»

              ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
 Επιδεικνύοντας απίστευτη αναλγησία και μάλιστα απέναντι σε Άτομα με Αναπηρία, η Δημοτική Αρχή δεν ανανέωσε τις συμβάσεις τους και απέλυσε 25 εργαζόμενους ΑμεΑ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.        
Η Δημοτική Αρχή είχε όλη τη δυνατότητα, εδώ και  ένα χρόνο, να επιλύσει το θέμα των 25 ΑμεΑ (Πρόγραμμα ΟΑΕΔ 3+1) που εργάζονταν προηγουμένως στον Δήμο (ΚΕΑΔΑ) μεταφέροντας τους σε προσωποπαγείς θέσεις με σύμβαση αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).
Η ενέργεια αυτή ήταν νόμιμη και μάλιστα έχει εφαρμοστεί από πληθώρα δήμων, όπως είχαμε ενημερώσει στο παρελθόν το δημοτικό συμβούλιο.
Η λύση που εφαρμόστηκε με μεταφορά των ΑμεΑ στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ήταν καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα.
Προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις 17.2.2014, όταν το Μάϊο είχαμε δημοτικές εκλογές, και ανανεώθηκαν στις 27.8.14, επειδή τον Οκτώβριο ο κ. Πατούλης ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ.
Με πρόσχημα τις προκηρυχθείσες βουλευτικές εκλογές ο κ. Δήμαρχος προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να τις μεταφέρει στα κόμματα που δεν ψήφισαν υπέρ εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ισχυριζόμενος ότι δεν πρόλαβε να περάσει νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ:Σάρωσε η Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στις εκλογές

            Κοντά στην «εξαφάνιση η ΔΑΚΕ»!!!
Μεγάλη νίκη για την Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία με την κατάκτηση του 55%, 6 εδρών από τις 11 στο ΔΣ του Σωματείου &2 αντιπροσώπων από τους 3 για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.
Η ενότητα των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων και η στάση των συναδέλφων της εν λόγω παράταξης, δίνοντας σκληρές μάχες για την επιβίωση του νοσοκομέιου τη προηγούμενη περίοδο, έδωσε προοπτική και αγκαλιάστηκε πλατιά από τους εργαζόμενους σε αντίθεση με τις άλλες δυνάμεις και κυρίως τη ΔΑΚΕ που στη κυριολεξία σχεδόν «εξαφανίστηκε»!!!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών:
ΜΕΛΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ: 278,   
ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ: 153,     
ΠΟΣΟΣΤΟ:  55%
 ΑΚΥΡΑ: 3,  ΛΕΥΚΑ: 1,  ΕΓΚΥΡΑ: 149
Πιο συγκεκριμένα οι παρατάξεις έλαβαν:
 Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία («Ταξική Πορεία»«Νέα Πορεία» και «Ανένταχτοι εργαζόμενοι»): 

«Βελονισμός - Μια μέθοδος θεραπείας»

                                                               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Προσκαλούμε  τα μέλη και τους φίλους μας  την Τετάρτη 14  Ιανουαρίου 2015  και ώρα 18.30,

να  παρακολουθήσουμε  μαζί  την άκρως επίκαιρη, στις μέρες μας, ομιλία  του Ιατρού Αιματολόγου  και  Ειδικού  Ιατρικού Βελονισμού κυρίου Γεωργίου Στεφάνου, που θα έχει ως θέμα:
«Βελονισμός - Μια μέθοδος θεραπείας».
Η ομιλία θα γίνει στην έδρα του Συλλόγου μας (Χατζηαντωνίου 13, Μαρούσι ( Δίπλα στο ΙΚΑ)   
Τηλ. 2108064848,     e-mail: pl_Kastalia@yahoo.gr
Μετά την ομιλία, ο  Ιατρός θα απαντήσει στις ερωτήσεις μας  και θα προσφερθούν τσάι, καφές και σπιτικά γλυκίσματα.

Την Κυριακή η κοπή της Βασιλόπιττας για την Νίκη Αμαρουσίου!

Στην Αμφίπολη & στον Τύμβο Καστά ο Γιώργος Πατούλης!

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης για να παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η τοπική ΝΟΔΕ.
Με αφορμή αυτή την εκδήλωση ο κ. Πατούλης θα επισκεφθεί στις 3:00 μ.μ. και το Δήμο Αμφίπολης ώστε να ενημερωθεί από τον κ. Μελίτο για τα προβλήματα της περιοχής.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση του κ. Πατούλη στο Μουσείο της Αμφίπολης και στον Τύμβο Καστά Μεσολακκιάς.

Παράνομη Υπαίθρια Διαφήμιση: Και άλλος Δήμαρχος στο εδώλιο για Ανθρωποκτονία!


Για ανθρωποκτονία από αμέλεια δικάζεται σήμερα Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στο Ενατο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας(κτίριο 12 πρώην σχολής Ευελπίδων- Αίθουσα 1 - Ισόγειο) ένας ακόμη Δήμαρχος, ο κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίο δικάζεται κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια μαζι με τον εκπρόσωπο της διαφημιστικής εταιρίας Master, για τον θανατο του Αποστόλη Μολυβιάτη 21 ετων, οδηγος ΙΧ, από παράνομη διαφημιστική πινακίδα τοποθετημένη στην Λεωφόρο Κηφισίας στις  24 Αυγούστου 2009. 
Χρειάστηκε να περάσουν  πάνω από πέντε χρόνια για να φτάσουμε στον πρώτο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης…
 Ενα χρόνο πριν από το τραγικό συμβάν, γονείς άλλων θυμάτων τροχαίων (Μαν. Σταυρουλάκης, Θαν. Τσιώκος κ.ά.) είχαν ζητήσει από τον Δήμο Χαλανδρίου να αφαιρέσει τις παράνομες πινακίδες στους δρόμους της περιοχής. 
Το θέμα είχε συζητηθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου τον Μάιο του 2008.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας:«Δραματική φιγούρα» & «τραγική προσωπικότητα» ο Αντ. Σαμαράς!

Η Μέρκελ δεν είναι Πάπας, δεν έχει το αλάθητο... 
Τη χαρακτηριστική αυτή αναφορά  για τη Γερμανίδα Καγκελλάριο κάνει ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο κοινό, που θα την καταλάβει καλύτερα από τον καθένα: το Ιταλικό.
Τη βρίσκει δε, κανείς στο βιβλίο «Αλέξης Τσίπρας, Η Αριστερά μου» του συναδέλφου Θεόδωρου Ανδρεάδη - Συγγελάκη, που κυκλοφόρησε σήμερα στα ιταλικά βιβλιοπωλεία.
Εν τούτοις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει - όπως αναφέρεται στη σημερινή προδημοσίευση από την «Αυγή» - 
ότι δεν πρόκειται να εκβιάσει κανέναν και δεν πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον των Ευρωπαίων εταίρων ζωσμένος με εκρηκτικά.  
Πάντως, «αν δεν υπήρχε η Ελλάδα, θα έπρεπε να την εφεύρουν, ώστε να βρουν έναν μπαμπούλα για να φοβηθούν οι άλλες χώρες», από την άλλη όμως «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι για μια Ευρώπη - υπνοβάτη».
Τι λέει για Σαμαρά και Ανδρέα Παπανδρέου
Ο Αντ. Σαμαράς, σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας είναι «δραματική φιγούρα» και «τραγική προσωπικότητα», εξαιτίας της στροφής 180 μοιρών που, όπως λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε εκείνος ώστε να πάρει την εξουσία.

Να πέσει στο κενό & η νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων

Στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 14 Γενάρη από τις 9:00  π.μ. έως έως 1:00 μ.μ. 
Συγκέντρωση στις 10.00 στα δικαστήρια όπου δικάζονται στελέχη του κλάδου.
Συνάδελφοι, με το αιτιολογικό ότι το 2010 εισέβαλαν στη χωματερή παράνομα & διατάραξαν την ομαλή λειτουργία της, στα δικαστήρια σέρνονται για ακόμα μια φορά συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ, ανάμεσα τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ & του «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» 
Τη δίωξη τη ζήτησε ο τότε δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας (ΠΑΣΟΚ) και με μάρτυρα τον δήμαρχο Κηφησιάς και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Νίκο Χιωτάκη (ΝΔ).
Σήμερα που η ζωή των εργαζομένων επιδεινώνεται εξαιτίας της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής από τη λεηλασία των μισθών μας, τις απολύσεις, την ακρίβεια και τη φοροληστεία οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης αλλά και της πλειοψηφίας των δημάρχων.
Η συγκεκριμένη πράξη δεν μας προκαλεί εντύπωση, είναι ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων είναι ενταγμένη στο δόγμα «νόμος και τάξη».

Ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε Ηράκλειο, Κηφισιά & Πεντέλη

Aύριο Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, τρεις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Αθήνα διοργανώνουν ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις.
Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση στις 19:00 μ.μ., στο Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητας), με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Κοντούλη, Σόφη Παπαδόγιαννη και Δημήτρη Τσουκαλά.
 Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση, στις 19:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Ερυθραίας (Βίλλα Κώστα, Λουκή Ακρίτα 4), με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αγογλωσσάκη, Αννέτα Καββαδία και Γιάννη Μπασκόζο.
Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση στις 19:00 μ.μ.,στο πρώην Δημαρχείο Παλαιάς Πεντέλης (Ηγ. Μακρυγιάννη 2),

Περιοδεία Κώστα Ζαχαριάδη σε Λαϊκή Αγορά στο Μαρουσι

Σε λαϊκή αγορά της περιοχής Αμαρουσίου περιόδευσε μαζί με μέλη της ΟΜ Αμαρουσίου, ο υποψήφιος βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συζήτησε με τους πολίτες για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και για την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ
► για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 
► για επαναφορά της 13ης σύνταξης σε όσους λαμβάνουν κύρια σύνταξη έως 700 € 
► για αλλαγή της φορολογικής πολιτικής με καθιέρωση αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ 
► για προοδευτική κλίμακα φορολόγησης
καθώς και για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση του με έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Συνδυασμός Ανεξαρτήτων Υποψηφίων «Αξιοπρέπεια»

                                            Όχι  στα στημένα παιχνίδια
Επειδή δεν πρέπει να συνεχιστεί η απογοήτευση ενός προδομένου λαού και είναι επιτακτική πλέον ανάγκη η τραγική κατάσταση να αντιμετωπιστεί με θαρραλέες ενέργειες με γνώσεις και όχι με λόγια και ψεύτικες δημαγωγικές υποσχέσεις
Επειδή η ψευδής ταύτιση μέσω ονοματολογίας των κομμάτων ως δήθεν αριστερός –δεξιός – δημοκράτης – σοσιαλιστής ακροαριστεροδεξιός κ.λπ. με οικονομικά συστήματα (που έτσι και αλλιώς οι ίδιοι που τα επικαλούνται είναι οι πρώτοι που τα παραβιάζουν) πρέπει οριστικά να σταματήσει να παγιδεύει τους πολίτες, καθώς το μόνο που συνιστά διαφορά κομμάτων είναι μεταξύ ηθικών και ανήθικων  με μοναδικό κριτήριο για να γίνει κάποιος βουλευτής είναι μόνον η εντιμότητα και η γνώση
Επειδή το 92% του Λαού ενώ επίσημα δεν εμπιστεύεται πλέον όλα τα συνυπεύθυνα σημερινά εκπροσωπούμενα στη Βουλή κόμματα της χρεοκοπίας, παρ΄ όλα αυτά οδηγείται με τη γνωστή πολιτική τακτική της προσχεδιασμένης πόλωσης της ανύπαρκτης φοβίας και της δήθεν χαμένης ψήφου, να μην ανοίγει νέους δρόμους και να πέφτει σε νέα ακόμη μεγαλύτερη και μοιραία απογοήτευση.

Στις 6:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου» για τις Eκλογές

«Ο τρόπος διεξαγωγής των Γενικών Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015», ο καθορισμός δηλαδή του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών, είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου την Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί στις 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Λίγο αργότερα(στις 7:00 μ.μ.), θα πραγματοποιηθεί & άλλη συνεδρίαση του Σώματος, η Ημερήσια Διάταξη της οποίας περιλαμβάνει τα εξής δώδεκα(12) θέματα:

Εθελοντές στο Μαρούσι ζητούν οι «Σύμμαχοι Υγείας»

Στα πλαίσια της συνεργασίας των «ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» με το Δήμο Αμαρουσίου, έχουν ζητηθεί εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων προκειμένου να προσφέρουν τις ωυπηρεσίες τους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου.
Συγκεκριμένα οι ειδικότητες που μας ζητήθηκαν μέχρι στιγμής είναι:
Ένας (1) Πνευμονολόγος
Ένας (1) Ουρολόγος
Ένας (1) Επισκέπτης Υγείας (για εποχική βοήθεια στους εμβολιασμούς)
 Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες 
του Δήμου Αμαρουσίου, να επικοινωνήσουν στο mail:  
mvchsr@gmail.com ή στα τηλ.: 

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Αποβλήθηκε από την Α2 βόλεϊ ανδρών ο Οδυσσέας Αμαρουσίου

Tην αποβολή του Οδυσσέα Αμαρουσίου από το πρωτάθλημα Α2 βόλεϊ ανδρών αποφάσισε η ΕΟΠΕ μετά την απόφαση της διοίκησης του συλλόγου να μην ταξιδέψει η ομάδα στο Ρέθυμνο για να αγωνιστεί κόντρα στην ομώνυμη ομάδα της Κρήτης. Ο Οδυσσέας από τη σεζόν 2014-15 θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Α΄ανδρών της ΕΣΠΑΑΑ. 
Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:
«Η ομάδα του Οδυσσέα Αμαρουσίου δεν παρουσιάστηκε να αγωνιστεί στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΠΕ Ρεθύμνου για την 12η αγωνιστική του Α' ομίλου της Α2 Ανδρών και μηδενίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 22, περ. α του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ.

Ξεκίνησαν οι Χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 και λήγουν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, βάσει του άρθρου 15 του Ν 4177/13, οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις 
Στο διάστημα των εκπτώσεων και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, με προτεινόμενο ωράριο 11:00 – 18:00.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Ο  «Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου»(ΕΣΑΜ), καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές

Ψηφίστε ή Α-ψηφίστε ...


Oι σχηματισμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές

Εικοσιένα κόμματα, 4 συνασπισμοί κομμάτων και ένας ανεξάρτητος υπέβαλλαν δήλωση συμμετοχής στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Τον τελικό λόγο για το πόσα κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, κ.λπ. νομιμοποιούνται να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα την έχει το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων.
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής των κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές έληξε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν σχετικές δηλώσεις τα εξής 21 κόμματα:
1) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),
2) ΣΥΡΙΖΑ – Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλ. Τσίπρας),
3) ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Ε. Βενιζέλος),
4) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
5) Κ.Κ.Ε. – Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Δ. Κουτσούμπας),
6) Κόμμα Φιλελευθέρων ( Εμμ. Καλλιγιάννης),
7) Τελεία – Απόστολος Γκλέτσος (Απ. Γκλέτσος),
8) Ο.Κ.Δ.Ε. – Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (3μελής διοικούσα επιτροπή),
9) Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Γ. Παπανδρέου),