Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Για τους «Βρυκόλακες» του θεάτρου «Διθύραμβος»

Μία κριτική προσέγγιση από την Φιλόλογο κ. Δήμητρα  Κρεκούκια, που είναι 
Πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η  ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Το βράδυ της  Κυριακής 4  Ιανουαρίου, απολαύσαμε, στο θέατρο «ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ»(στο γνωστό για την ποιότητά του  θέατρο του Κέντρου της πόλης μας), μια παράσταση που παρακολουθήσαμε, μέχρι τέλους, με αμείωτη ένταση. Τους «Βρυκόλακες» του Ερρίκου Ίψεν.
Ο  Ίψεν βέβαια, ο κορυφαίος Νορβηγός δραματουργός, που - με την καυστικότητα, το ρεαλισμό και την ποίηση ταυτόχρονα του λόγου του - υπήρξε πρωτοπόρος της σύγχρονης ευρωπαϊκής δραματουργίας, δεν χρειάζεται τις συστάσεις μας. 
Ούτε και το αριστούργημά του,  «Βρυκόλακες» που έγραψε το 1881 και προετοίμασε με τα έργα «Τα στηρίγματα της κοινωνίας»  (1877) και «Το σπίτι της κούκλας» (1879).
Αυτό που οφείλουμε, πιστεύουμε, να πούμε είναι πως στο «Διθύραμβο» είδαμε μια παράσταση που σεβάστηκε τόσο το έργο όσο και το δημιουργό του.
Η Έφη Νιχωρίτη, ως κυρία Άλβιν, απέδωσε συναρπαστικά την εσωτερική σύγκρουση και τις  διακυμάνσεις της ψυχής μιας γυναίκας τραγικής  που - υποταγμένη, μια ζωή, στα «φαντάσματα» -  αποφασίζει κάποτε, αλλά πολύ αργά, να κάνει την «επανάστασή»  της

Αξιωματική Αντιπολίτευση:«απίστευτη αναλγησία η απόλυση 25 εργαζομένων ΑμεΑ»

              ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΣΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
 Επιδεικνύοντας απίστευτη αναλγησία και μάλιστα απέναντι σε Άτομα με Αναπηρία, η Δημοτική Αρχή δεν ανανέωσε τις συμβάσεις τους και απέλυσε 25 εργαζόμενους ΑμεΑ της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ Α.Ε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.        
Η Δημοτική Αρχή είχε όλη τη δυνατότητα, εδώ και  ένα χρόνο, να επιλύσει το θέμα των 25 ΑμεΑ (Πρόγραμμα ΟΑΕΔ 3+1) που εργάζονταν προηγουμένως στον Δήμο (ΚΕΑΔΑ) μεταφέροντας τους σε προσωποπαγείς θέσεις με σύμβαση αορίστου χρόνου (ΙΔΑΧ).
Η ενέργεια αυτή ήταν νόμιμη και μάλιστα έχει εφαρμοστεί από πληθώρα δήμων, όπως είχαμε ενημερώσει στο παρελθόν το δημοτικό συμβούλιο.
Η λύση που εφαρμόστηκε με μεταφορά των ΑμεΑ στην ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ήταν καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα.
Προσλήφθηκαν με συμβάσεις ορισμένου χρόνου στις 17.2.2014, όταν το Μάϊο είχαμε δημοτικές εκλογές, και ανανεώθηκαν στις 27.8.14, επειδή τον Οκτώβριο ο κ. Πατούλης ήταν υποψήφιος για την προεδρία της ΚΕΔΕ.
Με πρόσχημα τις προκηρυχθείσες βουλευτικές εκλογές ο κ. Δήμαρχος προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του και να τις μεταφέρει στα κόμματα που δεν ψήφισαν υπέρ εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας ισχυριζόμενος ότι δεν πρόλαβε να περάσει νομοθετική ρύθμιση του θέματος.

ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ:Σάρωσε η Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία στις εκλογές

            Κοντά στην «εξαφάνιση η ΔΑΚΕ»!!!
Μεγάλη νίκη για την Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία με την κατάκτηση του 55%, 6 εδρών από τις 11 στο ΔΣ του Σωματείου &2 αντιπροσώπων από τους 3 για το συνέδριο της ΠΟΕΔΗΝ.
Η ενότητα των αριστερών προοδευτικών δυνάμεων και η στάση των συναδέλφων της εν λόγω παράταξης, δίνοντας σκληρές μάχες για την επιβίωση του νοσοκομέιου τη προηγούμενη περίοδο, έδωσε προοπτική και αγκαλιάστηκε πλατιά από τους εργαζόμενους σε αντίθεση με τις άλλες δυνάμεις και κυρίως τη ΔΑΚΕ που στη κυριολεξία σχεδόν «εξαφανίστηκε»!!!
Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών:
ΜΕΛΗ του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ: 278,   
ΣΥΝΟΛΟ ΨΗΦΙΣΑΝΤΩΝ: 153,     
ΠΟΣΟΣΤΟ:  55%
 ΑΚΥΡΑ: 3,  ΛΕΥΚΑ: 1,  ΕΓΚΥΡΑ: 149
Πιο συγκεκριμένα οι παρατάξεις έλαβαν:
 Αριστερή Αγωνιστική Συνεργασία («Ταξική Πορεία»«Νέα Πορεία» και «Ανένταχτοι εργαζόμενοι»): 

«Βελονισμός - Μια μέθοδος θεραπείας»

                                                               ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Προσκαλούμε  τα μέλη και τους φίλους μας  την Τετάρτη 14  Ιανουαρίου 2015  και ώρα 18.30,

να  παρακολουθήσουμε  μαζί  την άκρως επίκαιρη, στις μέρες μας, ομιλία  του Ιατρού Αιματολόγου  και  Ειδικού  Ιατρικού Βελονισμού κυρίου Γεωργίου Στεφάνου, που θα έχει ως θέμα:
«Βελονισμός - Μια μέθοδος θεραπείας».
Η ομιλία θα γίνει στην έδρα του Συλλόγου μας (Χατζηαντωνίου 13, Μαρούσι ( Δίπλα στο ΙΚΑ)   
Τηλ. 2108064848,     e-mail: pl_Kastalia@yahoo.gr
Μετά την ομιλία, ο  Ιατρός θα απαντήσει στις ερωτήσεις μας  και θα προσφερθούν τσάι, καφές και σπιτικά γλυκίσματα.

Την Κυριακή η κοπή της Βασιλόπιττας για την Νίκη Αμαρουσίου!

Στην Αμφίπολη & στον Τύμβο Καστά ο Γιώργος Πατούλης!

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 16 Ιανουαρίου ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας) και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης για να παρευρεθεί σε εκδήλωση που διοργανώνει η τοπική ΝΟΔΕ.
Με αφορμή αυτή την εκδήλωση ο κ. Πατούλης θα επισκεφθεί στις 3:00 μ.μ. και το Δήμο Αμφίπολης ώστε να ενημερωθεί από τον κ. Μελίτο για τα προβλήματα της περιοχής.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει ξενάγηση του κ. Πατούλη στο Μουσείο της Αμφίπολης και στον Τύμβο Καστά Μεσολακκιάς.

Παράνομη Υπαίθρια Διαφήμιση: Και άλλος Δήμαρχος στο εδώλιο για Ανθρωποκτονία!


Για ανθρωποκτονία από αμέλεια δικάζεται σήμερα Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στο Ενατο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας(κτίριο 12 πρώην σχολής Ευελπίδων- Αίθουσα 1 - Ισόγειο) ένας ακόμη Δήμαρχος, ο κ. Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου, ο οποίο δικάζεται κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια μαζι με τον εκπρόσωπο της διαφημιστικής εταιρίας Master, για τον θανατο του Αποστόλη Μολυβιάτη 21 ετων, οδηγος ΙΧ, από παράνομη διαφημιστική πινακίδα τοποθετημένη στην Λεωφόρο Κηφισίας στις  24 Αυγούστου 2009. 
Χρειάστηκε να περάσουν  πάνω από πέντε χρόνια για να φτάσουμε στον πρώτο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης…
 Ενα χρόνο πριν από το τραγικό συμβάν, γονείς άλλων θυμάτων τροχαίων (Μαν. Σταυρουλάκης, Θαν. Τσιώκος κ.ά.) είχαν ζητήσει από τον Δήμο Χαλανδρίου να αφαιρέσει τις παράνομες πινακίδες στους δρόμους της περιοχής. 
Το θέμα είχε συζητηθεί σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλανδρίου τον Μάιο του 2008.

Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Αλέξης Τσίπρας:«Δραματική φιγούρα» & «τραγική προσωπικότητα» ο Αντ. Σαμαράς!

Η Μέρκελ δεν είναι Πάπας, δεν έχει το αλάθητο... 
Τη χαρακτηριστική αυτή αναφορά  για τη Γερμανίδα Καγκελλάριο κάνει ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στο κοινό, που θα την καταλάβει καλύτερα από τον καθένα: το Ιταλικό.
Τη βρίσκει δε, κανείς στο βιβλίο «Αλέξης Τσίπρας, Η Αριστερά μου» του συναδέλφου Θεόδωρου Ανδρεάδη - Συγγελάκη, που κυκλοφόρησε σήμερα στα ιταλικά βιβλιοπωλεία.
Εν τούτοις, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διαβεβαιώνει - όπως αναφέρεται στη σημερινή προδημοσίευση από την «Αυγή» - 
ότι δεν πρόκειται να εκβιάσει κανέναν και δεν πρόκειται να παρουσιαστεί ενώπιον των Ευρωπαίων εταίρων ζωσμένος με εκρηκτικά.  
Πάντως, «αν δεν υπήρχε η Ελλάδα, θα έπρεπε να την εφεύρουν, ώστε να βρουν έναν μπαμπούλα για να φοβηθούν οι άλλες χώρες», από την άλλη όμως «η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία θα λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι για μια Ευρώπη - υπνοβάτη».
Τι λέει για Σαμαρά και Ανδρέα Παπανδρέου
Ο Αντ. Σαμαράς, σημειώνει ο Αλ. Τσίπρας είναι «δραματική φιγούρα» και «τραγική προσωπικότητα», εξαιτίας της στροφής 180 μοιρών που, όπως λέει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε εκείνος ώστε να πάρει την εξουσία.

Να πέσει στο κενό & η νέα προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων

Στάση εργασίας αύριο Τετάρτη 14 Γενάρη από τις 9:00  π.μ. έως έως 1:00 μ.μ. 
Συγκέντρωση στις 10.00 στα δικαστήρια όπου δικάζονται στελέχη του κλάδου.
Συνάδελφοι, με το αιτιολογικό ότι το 2010 εισέβαλαν στη χωματερή παράνομα & διατάραξαν την ομαλή λειτουργία της, στα δικαστήρια σέρνονται για ακόμα μια φορά συνδικαλιστικά στελέχη της ΠΟΕ ΟΤΑ, ανάμεσα τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ & του «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ» 
Τη δίωξη τη ζήτησε ο τότε δήμαρχος Πειραιά Παναγιώτης Φασούλας (ΠΑΣΟΚ) και με μάρτυρα τον δήμαρχο Κηφησιάς και πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ Νίκο Χιωτάκη (ΝΔ).
Σήμερα που η ζωή των εργαζομένων επιδεινώνεται εξαιτίας της αντιλαϊκής αντεργατικής πολιτικής από τη λεηλασία των μισθών μας, τις απολύσεις, την ακρίβεια και τη φοροληστεία οι εργαζόμενοι έχουν να αντιμετωπίσουν και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης αλλά και της πλειοψηφίας των δημάρχων.
Η συγκεκριμένη πράξη δεν μας προκαλεί εντύπωση, είναι ενταγμένη στη γενικότερη πολιτική ποινικοποίησης των αγώνων είναι ενταγμένη στο δόγμα «νόμος και τάξη».

Ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, σε Ηράκλειο, Κηφισιά & Πεντέλη

Aύριο Τετάρτη 14 Ιανουαρίου, τρεις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Αθήνα διοργανώνουν ανοιχτές πολιτικές εκδηλώσεις.
Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Αττικής σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση στις 19:00 μ.μ., στο Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου» (Κουντουριώτου και Νεότητας), με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννα Κοντούλη, Σόφη Παπαδόγιαννη και Δημήτρη Τσουκαλά.
 Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση, στις 19:00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Ν. Ερυθραίας (Βίλλα Κώστα, Λουκή Ακρίτα 4), με ομιλητές τους υποψήφιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρο Αγογλωσσάκη, Αννέτα Καββαδία και Γιάννη Μπασκόζο.
Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Πεντέλης σας προσκαλεί σε ανοιχτή εκδήλωση στις 19:00 μ.μ.,στο πρώην Δημαρχείο Παλαιάς Πεντέλης (Ηγ. Μακρυγιάννη 2),

Περιοδεία Κώστα Ζαχαριάδη σε Λαϊκή Αγορά στο Μαρουσι

Σε λαϊκή αγορά της περιοχής Αμαρουσίου περιόδευσε μαζί με μέλη της ΟΜ Αμαρουσίου, ο υποψήφιος βουλευτής Β΄Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα συζήτησε με τους πολίτες για τις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και για την πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Κώστας Ζαχαριάδης επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ
► για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 
► για επαναφορά της 13ης σύνταξης σε όσους λαμβάνουν κύρια σύνταξη έως 700 € 
► για αλλαγή της φορολογικής πολιτικής με καθιέρωση αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ 
► για προοδευτική κλίμακα φορολόγησης
καθώς και για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάσταση του με έναν φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Συνδυασμός Ανεξαρτήτων Υποψηφίων «Αξιοπρέπεια»

                                            Όχι  στα στημένα παιχνίδια
Επειδή δεν πρέπει να συνεχιστεί η απογοήτευση ενός προδομένου λαού και είναι επιτακτική πλέον ανάγκη η τραγική κατάσταση να αντιμετωπιστεί με θαρραλέες ενέργειες με γνώσεις και όχι με λόγια και ψεύτικες δημαγωγικές υποσχέσεις
Επειδή η ψευδής ταύτιση μέσω ονοματολογίας των κομμάτων ως δήθεν αριστερός –δεξιός – δημοκράτης – σοσιαλιστής ακροαριστεροδεξιός κ.λπ. με οικονομικά συστήματα (που έτσι και αλλιώς οι ίδιοι που τα επικαλούνται είναι οι πρώτοι που τα παραβιάζουν) πρέπει οριστικά να σταματήσει να παγιδεύει τους πολίτες, καθώς το μόνο που συνιστά διαφορά κομμάτων είναι μεταξύ ηθικών και ανήθικων  με μοναδικό κριτήριο για να γίνει κάποιος βουλευτής είναι μόνον η εντιμότητα και η γνώση
Επειδή το 92% του Λαού ενώ επίσημα δεν εμπιστεύεται πλέον όλα τα συνυπεύθυνα σημερινά εκπροσωπούμενα στη Βουλή κόμματα της χρεοκοπίας, παρ΄ όλα αυτά οδηγείται με τη γνωστή πολιτική τακτική της προσχεδιασμένης πόλωσης της ανύπαρκτης φοβίας και της δήθεν χαμένης ψήφου, να μην ανοίγει νέους δρόμους και να πέφτει σε νέα ακόμη μεγαλύτερη και μοιραία απογοήτευση.

Στις 6:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου» για τις Eκλογές

«Ο τρόπος διεξαγωγής των Γενικών Βουλευτικών Εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015», ο καθορισμός δηλαδή του τρόπου χρήσης των χώρων που διατίθενται κατά την προεκλογική περίοδο στα πολιτικά κόμματα και σε συνασπισμούς συνεργαζομένων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους και άλλων λεπτομερειών, είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει σήμερα Τρίτη 13 Ιανουαρίου την Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί στις 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Λίγο αργότερα(στις 7:00 μ.μ.), θα πραγματοποιηθεί & άλλη συνεδρίαση του Σώματος, η Ημερήσια Διάταξη της οποίας περιλαμβάνει τα εξής δώδεκα(12) θέματα:

Εθελοντές στο Μαρούσι ζητούν οι «Σύμμαχοι Υγείας»

Στα πλαίσια της συνεργασίας των «ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΥΓΕΙΑΣ» με το Δήμο Αμαρουσίου, έχουν ζητηθεί εθελοντές διαφόρων ειδικοτήτων προκειμένου να προσφέρουν τις ωυπηρεσίες τους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου.
Συγκεκριμένα οι ειδικότητες που μας ζητήθηκαν μέχρι στιγμής είναι:
Ένας (1) Πνευμονολόγος
Ένας (1) Ουρολόγος
Ένας (1) Επισκέπτης Υγείας (για εποχική βοήθεια στους εμβολιασμούς)
 Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στις Κοινωνικές Υπηρεσίες 
του Δήμου Αμαρουσίου, να επικοινωνήσουν στο mail:  
mvchsr@gmail.com ή στα τηλ.: 

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Αποβλήθηκε από την Α2 βόλεϊ ανδρών ο Οδυσσέας Αμαρουσίου

Tην αποβολή του Οδυσσέα Αμαρουσίου από το πρωτάθλημα Α2 βόλεϊ ανδρών αποφάσισε η ΕΟΠΕ μετά την απόφαση της διοίκησης του συλλόγου να μην ταξιδέψει η ομάδα στο Ρέθυμνο για να αγωνιστεί κόντρα στην ομώνυμη ομάδα της Κρήτης. Ο Οδυσσέας από τη σεζόν 2014-15 θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα Α΄ανδρών της ΕΣΠΑΑΑ. 
Η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:
«Η ομάδα του Οδυσσέα Αμαρουσίου δεν παρουσιάστηκε να αγωνιστεί στον εκτός έδρας αγώνα με τον ΟΠΕ Ρεθύμνου για την 12η αγωνιστική του Α' ομίλου της Α2 Ανδρών και μηδενίστηκε σύμφωνα με το άρθρο 22, περ. α του Γενικού Κανονισμού Οργάνωσης και Διεξαγωγής Πρωταθλημάτων της ΕΟΠΕ.

Ξεκίνησαν οι Χειμερινές εκπτώσεις

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015 και λήγουν το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015, βάσει του άρθρου 15 του Ν 4177/13, οι τακτικές χειμερινές εκπτώσεις 
Στο διάστημα των εκπτώσεων και σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ. 1 του νόμου, τα καταστήματα θα παραμείνουν ανοικτά την Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015, με προτεινόμενο ωράριο 11:00 – 18:00.
Κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων πέραν της αναγραφής της παλαιάς και νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Ο  «Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου»(ΕΣΑΜ), καλεί το καταναλωτικό κοινό να επωφεληθεί της εκπτωτικής περιόδου, εμπιστευόμενο τις ελληνικές εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες θα προσφέρουν και πάλι προϊόντα ποιότητας σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές

Ψηφίστε ή Α-ψηφίστε ...


Oι σχηματισμοί που θα συμμετάσχουν στις εκλογές

Εικοσιένα κόμματα, 4 συνασπισμοί κομμάτων και ένας ανεξάρτητος υπέβαλλαν δήλωση συμμετοχής στις εθνικές βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.
Τον τελικό λόγο για το πόσα κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων, κ.λπ. νομιμοποιούνται να κατέλθουν στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές θα την έχει το Α΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου το οποίο θα προβεί στην ανακήρυξη των κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων.
Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων συμμετοχής των κομμάτων στις βουλευτικές εκλογές έληξε και στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσαν σχετικές δηλώσεις τα εξής 21 κόμματα:
1) Νέα Δημοκρατία (Αντ. Σαμαράς),
2) ΣΥΡΙΖΑ – Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς (Αλ. Τσίπρας),
3) ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (Ε. Βενιζέλος),
4) Λαϊκός Σύνδεσμος – Χρυσή Αυγή (Ν. Μιχαλολιάκος),
5) Κ.Κ.Ε. – Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Δ. Κουτσούμπας),
6) Κόμμα Φιλελευθέρων ( Εμμ. Καλλιγιάννης),
7) Τελεία – Απόστολος Γκλέτσος (Απ. Γκλέτσος),
8) Ο.Κ.Δ.Ε. – Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος (3μελής διοικούσα επιτροπή),
9) Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (Γ. Παπανδρέου),

Με κλήρωση η συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων από υπαλλήλους της Περιφέρειας

Η Περιφερειακή Αρχή κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της και θέτει τα θεμέλια ενός νέου υποδείγματος διοίκησης, μακριά από τις πρακτικές αδιαφάνειας, ευνοιοκρατίας και καλλιέργειας πελατειακών σχέσεων του παρελθόντος.
Στο πλαίσιο αυτό αποφάσισε να μην συνεχίσει την πρακτική της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας που όριζε χωρίς καμιά διαδικασία τους μετέχοντες στα εκλογικά συνεργεία υπαλλήλους της Περιφέρειας.
Για το σκοπό αυτό η νέα Περιφερειακή Αρχή περιόρισε στο 1/5 τους υπαλλήλους που θα συμμετέχουν στα εκλογικά συνεργεία, από τις αρμόδιες για τη διεξαγωγή των εκλογών Διευθύνσεις και παράλληλα προχώρησε σε κλήρωση των υπολοίπων.

Στη 1:00 μ.μ. η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔYO(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 12 Ιανουαρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Άσκηση ενδίκου μέσου κατά της υπ' αρ. 408/2013 απόφασης του Ειρηνοδικείου Αμαρουσίου.

«Λαδιάρηδες» από την εποχή του Σπύρου Λούη, οι Ελληνες!!!

Αν παιζότανε «Πάμε Στοίχημα» την εποχή του Σπύρου Λούη λογάριασε πόσα θα κονομούσαν αυτοί που στήσανε το έργο να τερματίσει πρώτος στο μαραθώνιο των ολυμπιακών αγώνων της Αθήνας το 1896 ο γιος του Μαρουσιώτη νερουλά και εντελώς άσχετος με τον αθλητισμό. 

Ας θυμηθούμε τι έγινε στους Α’ Ολυμπιακούς Αγώνες της σύγχρονης εποχής που αναβίωσαν στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με αφορμή ότι σαν σήμερα, 12 Ιανουαρίου, το 1873, γεννήθηκε ο θρυλικός Σπύρος Λούης.
Τρέχανε έμπειροι δρομείς μεγάλων αποστάσεων στην κλασική απόσταση των 42 χιλιομέτρων και ξαφνικά, σε κάποια φάση, βρίσκουν μπροστά τους τον βλάχο Σπύρο Λούη, ξεκούραστο και με δυνάμεις φρέσκιες. Από πού ξεφύτρωσε αυτός;
Φοβερά πράγματα. Δεν παιζόμαστε, ρε. Όλα τα βγάζουμε σκάρτα. Πονηρά. 
Θες σελίδες μπόλικες για να γράψεις ό, τι έχει ειπωθεί. 
Πως έκοψε δρόμο μέσα από τα χωράφια ο Λούης. 
Πως δεν ξεκίνησε από την αφετηρία, όπως οι άλλοι μαραθωνοδρόμοι. 
Ότι με κάρο που έσερναν δύο ταχύτατα άλογα τον μετέφεραν κι έτσι κάλυψε καροτσέρη τράβα τουλάχιστον 20 χιλιόμετρα. Διάφορα τέτοια.
Ας σταθούμε στα γεγονότα. Τον Μάρτιο του 1896 γίνεται το πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου και ο μαραθώνιος είναι το κριτήριο της επιλογής αυτών που θα τρέξουν στους Α’ ολυμπιακούς αγώνες.

Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

JE SUIS CHARLatan

Οι Γαλλικές θεωρίες συνωμοσίας...

Δύο επαγγελματίες που θύμιζαν εκπαιδευμένους μυστικούς αστυνομικούς επέλεξαν, μία ημέρα μετά την ψυχρή δολοφονία δώδεκα ανθρώπων, να συλλάβουν ομήρους – να μην δολοφονήσουν κανέναν και να σκοτωθούν χωρίς λόγο
«Υπάρχουν δύο τρόποι για να εξετάσουμε την υποτιθέμενη τρομοκρατική επίθεση στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo:
(α)Ο ένας είναι ότι, στον αγγλόφωνο κόσμο ή σε ένα μεγάλο μέρος του, η σάτιρα θα είχε θεωρηθεί ως «ρητορική μίσους» και οι σατιριστές θα συλλαμβάνονταν. 
Αλλά στη Γαλλία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, οι μουσουλμάνοι θίχτηκαν λοιπόν από την σάτιρα και ανταπέδωσαν.
Γιατί ενοχλήθηκαν οι μουσουλμάνοι; 
Μέχρι τώρα θα έπρεπε να είχαν συνηθίσει στην υποκρισία της Δύσης, στα «δύο μέτρα και δύο σταθμά». Αναμφίβολα οι μουσουλμάνοι είναι οργισμένοι, επειδή δεν απολαμβάνουν την ίδια προστασία με τις άλλες μειονότητες. 
Γιατί όμως να επιλέξουν τα αντίποινα για τη σάτιρα και όχι για τη συμμετοχή της Γαλλίας στους πολέμους της Ουάσινγκτον, εναντίον των Μουσουλμάνων, από τους οποίους έχουν πεθάνει εκατοντάδες χιλιάδες; Δεν είναι ένας σοβαρότερος λόγος, σε σχέση με τη σάτιρα;
(β)Ο άλλος τρόπος για να εξετάσουμε το γεγονός, είναι πως η επίθεση σχεδιάστηκε για να επιβάλλει την αμερικανική πολιτική στη Γαλλία - η οποία υποφέρει από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον της Ρωσίας. Τα γαλλικά ναυπηγεία επηρεάζονται, επειδή δεν είναι σε θέση να παραδώσουν τις ρωσικές παραγγελίες, λόγω του καθεστώτος υποτέλειας στις Η.Π.Α. - ενώ πολλές άλλες «πτυχές» της γαλλικής οικονομίας υποφέρουν για τις ίδιες αιτίες.

Πώς θα νικηθεί το ISIS;

                                                           Σφύρα και άκμονας
H συνεχιζόμενη αεροπορική εκστρατεία των ΗΠΑ εναντίον τού ISIS κατάφερε να αμβλύνει την δυναμική τής ομάδας προς το κουρδικό και σιιτικό έδαφος. Αλλά απέτυχε να αποτρέψει την ISIS από το να παγιώσει τον έλεγχο επί των σουνιτικών περιοχών στο Ιράκ και την Συρία. 
Ιδού το πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να καταφέρουν &τα 2
Στην κορυφή τής ατζέντας του Υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, για το 2015, είναι να σταματήσει το Ισλαμικό Κράτος τού Ιράκ και της αλ-Σαμ (ISIS). 
Πολλοί επικριτές υποστηρίζουν ότι η τρέχουσα πολιτική των περιορισμένων χτυπημάτων από αέρος είναι ανεπαρκής για να νικήσει ή να αποδυναμώσει σοβαρά το ISIS, και πρότειναν ριζικές εναλλακτικές λύσεις. 
Ωστόσο, αυτές οι «θεραπείες» είναι πολύ χειρότερες από την ασθένεια. Το καλύτερο σχέδιο είναι μια επιθετική κίνηση προς τα εμπρός, στο πλαίσιο των γενικών παραμέτρων τής τρέχουσας στρατηγικής, χτίζοντας πάνω στις επιτυχίες της και μειώνοντας δραματικά την δύναμη και την επιρροή τού ISIS, την εποχή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα αφήνει την εξουσία σε δύο χρόνια.
                                                  ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Η ΕΕ εγκαινιάζει το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης 2015 ...

με σύνθημα «Ο κόσμος μας, η αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας»!          
 Μαζί με το 2015 ξεκινά το Ευρωπαϊκό Έτος Ανάπτυξης (EYD2015) - ένα έτος αφιερωμένο στην ευαισθητοποίηση, στη συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών στην αναπτυξιακή συνεργασία της ΕΕ και στην αρχή μιας εποικοδομητικής συζήτησης γύρω από το σύνθημα «Ο κόσμος μας, η αξιοπρέπειά μας, το μέλλον μας».
Το EYD2015 - EuropeanYearof Development 2015 προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. 
Είναι μια ευκαιρία προβολής της ισχυρής δέσμευσης της ΕΕ & των κρατών μελών της για την εξάλειψη της φτώχειας σε όλο τον κόσμο.
Αυτό το έτος αναμένεται να είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ανάπτυξη, με την εμπλοκή ενός ευρέος φάσματος ενδιαφερομένων μερών στη διαδικασία λήψης αποφάσεων όσον αφορά τις πολιτικές στους τομείς της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος και του κλίματος. 
Το 2015 είναι ημερομηνία σταθμός για την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας (ΑΣΧ) και το έτος κατά το οποίο η συνεχιζόμενη παγκόσμια συζήτηση για το τι μέλει γενέσθαι μετά το 2015, θα συγκλίνει σε ένα ενιαίο πλαίσιο για την εξάλειψη της φτώχειας και την αειφόρο ανάπτυξη στη Γενική Συνέλευση του Σεπτεμβρίου Ηνωμένων Εθνών. 
Το 2015 είναι επίσης η χρονιά που θα αποφασιστεί στο Παρίσι μια νέα διεθνής συμφωνία για το κλίμα.

Ανείσπρακτες οι οφειλές της Εταιρείας ανακύκλωσης προς τον Δήμο Αμαρουσίου

Προς Αντιδήμαρχο καθαριότητας Δήμου Αμαρουσίουκ. Ζήκο Γεώργιο
Κοινοποίηση δια του Γραφείου του Αντιδημάρχου Καθαριότητας
στις Παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αμαρουσίου
Θέμα: Δεν λύνονται τα χρόνια προβλήματα στην Διεύθυνση Καθαριότητας μόνο με τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου μας.
Με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Αντιδημάρχου καθαριότητας κ. Ζήκου Γεώργιου θέλουμε σα Σωματείο να του ευχηθούμε καλή επιτυχία στην νέα του θέση.
Οφείλουμε όμως να του επισημάνουμε τα προβλήματα τα οποία χρονίζουν και ζητούν άμεσες λύσεις Ζητάμε να μάθουμε αν έγινε η θα γίνει παραλαβή παράδοση από τον προηγούμενο Αντ/χο του εξοπλισμού της Διεύθυνσης Καθαριότητας.
Σε τι κατάσταση είναι τα οχήματα του Δήμου, πόσα είναι & πόσα λειτουργούν(Απορριμματοφόρα, φορτηγά, Σάρωθρα μικρά φορτηγά κτλ.). 
Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι μέχρι και σήμερα δεν τηρούνται οι κανόνες Υ.Α.Ε. Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας η επικινδυνότητα της θέσεις εργασίας δεν παρέχετε στον εργαζόμενο καμία πρόληψη η προστασία για την ατομική του ασφάλεια και δεν έχουν δοθεί μέχρι και σήμερα τα είδη ατομικής προστασίας.

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Η υπεκφυγή είναι συγκάλυψη...

Με μια εσπευσμένη απόφαση που πάρθηκε τη Δευτέρα 5/1/2015, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την υπαγωγή του Δήμου στις ρυθμίσεις του Ν. 4316 για τις οφειλές του στο Δημόσιο & το ΙΚΑ
 Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις αυτές, η κυβέρνηση παρακρατεί από την ήδη μειωμένη κατά 60% κρατική επιχορήγηση (Κ.Α.Π), ένα επιπλέον ποσοστό 5% για την εξόφληση των παραπάνω οφειλών.
 Σε απόλυτους αριθμούς για το Δήμο Αμαρουσίου, σύμφωνα και με τα στοιχεία του Προϋπολογισμού του 2015, το ποσό αυτό ανέρχεται στις 400.000 - 450.000 € ετησίως.
 Το τραγελαφικό της περίπτωσης είναι πως ο Δήμος αιτείται να μπει στη ρύθμιση χωρίς να «γνωρίζει» το ύψος της οφειλής που ρυθμίζει.
 Βεβαίως υποκρίνεται, γιατί γνωρίζει πολύ καλά ότι το ύψος των οφειλών προς Δημόσιο και ΙΚΑ ξεπερνά κατά πολύ τα 33εκ.€ χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις, όπως είχαμε καταγγείλει από τον περασμένο Οκτώβρη.
Είναι οφειλές των Δημοτικών Επιχειρήσεων και κυρίως του «αμαρτωλού» Οργανισμού Εργασίας που χρησιμοποιήθηκε διαχρονικά για την εξυπηρέτηση των πελατειακών προσλήψεων.
 Η δημοτική Αρχή και  ο κ. Δήμαρχος προσωπικά, συσκοτίζουν την υπόθεση γιατί δεν θέλουν να αποκαλυφθεί, και μάλιστα προεκλογικά, η τεράστια ευθύνη που βαρύνει πλην άλλων και την παράταξή τους.

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στο «New Star Studio cinema»

Η Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Ελλάδα του Alejandro Castro Espín με την ευκαιρία της έκδοσης στα ελληνικά του βιβλίου του «Το τίμημα της ισχύος - η αυτοκρατορία του τρόμου», στα πλαίσια της Εβδομάδας Κουβανικού Κινηματογράφου , που διοργανώνει η New Star.
Παρασκευή 9.01.2015
19.00 Εκδήλωση Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στο New Star Studio cinema (Σπάρτης και Σταυροπούλου 33, Πλατεία Αμερικής). 
Χαιρετισμοί από τον Alejandro Castro Espín και τον Πρόεδρο του Ελληνο Κουβανικού Συνδέσμου. Προβολή της ταινίας «Kangamba».

Μία τραυματίας από φωτιά σε πολυκατοικία επί της οδού Ι. Χρυσοστόμου

Μάχη με τις φλόγες για να μην επεκταθεί η φωτιά σε διπλανά διαμερίσματα έδωσε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής που κλήθηκε να σβήσει πυρκαγιά που ξέσπασε στις 8.49 το πρωί από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία σε διαμέρισμα 3ου ορόφου επί της οδού Ι. Χρυσοστόμου στο Μαρούσι.
Στο σημείο επενέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με  24 πυροσβέστες με 8 οχήματα
Οι πυροσβέστες αφού απεγκλώβισαν 4 άτομα,  εκκένωσαν και τα διαμερίσματα τα οποία βρίσκονταν στους πιο πάνω ορόφους, οδηγώντας με ασφάλεια τους 2-3 ενοίκους έξω από το κτίριο.
Μια γυναίκα  φέρει ελαφρά εγκαύματα. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η φωτιά ξεκίνησε από το σαλόνι, πιθανότατα από αναμμένο τζάκι. Το διαμέρισμα του 3ου ορόφου καταστράφηκε ολοσχερώς.
Αυτή τη στιγμή, η φωτιά έχει τεθεί υπό έλεγχο και οι άνδρες της Πυροσβεστικής, ερευνούν τους χώρους.

Με «φιλοευρωπαϊκή συμμαχία» ο Αντώνης Σαμαράς έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Αισιόδοξος ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τη μάχη των εκλογών εμφανίσθηκε χθες στο Μαρούσι, ο πρωθυπουργός. Προς την επίτευξη αυτού του στόχου δημιουργεί ήδη τις προϋποθέσεις σύμπηξης ενός αστικού, φιλοευρωπαϊκού μετώπου απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ μέσω της συμπαράταξης στελεχών από διαφορετικούς χώρους υπό τη σημαία της Νέας Δημοκρατίας.
Λίγες ώρες πριν από την ανακοίνωση των ψηφοδελτίων, πληροφορίες φέρουν να «κλειδώνει» ως επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδ. Φορτσάκης, κίνηση που σηματοδοτεί την έμφαση που δίνει η Ν.Δ. στην παιδεία, αλλά και τη σύγκρουση του κόμματος με τον ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα του ακαδημαϊκού ασύλου.

Είχε προηγηθεί η «μεταγραφή» της κ. Αντζελας Γκερέκου, νυν βουλευτή Κερκύρας του ΠΑΣΟΚ, η οποία θα βρίσκεται στο γαλάζιο ψηφοδέλτιο στις προσεχείς εκλογές, αλλά και η προσχώρηση του εκλεγμένου με τη ΔΗΜΑΡ και νυν ανεξάρτητου Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος και θα περιλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Πλην της διεύρυνσης προς την Κεντροαριστερά, που προκάλεσε εμφανείς εντάσεις με τον εδώ και δυόμισι χρόνια κυβερνητικό εταίρο της Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, η προσπάθεια δημιουργίας μιας «αστικής ομπρέλας» αφορά και τον χώρο των φιλελευθέρων.
Στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. θα συμμετέχει ο εκ των ιδρυτών της «Δημιουργίας Ξανά» κ. Αγης Βερούτης.
Ο κ. Σαμαράς εμφανίσθηκε χθες στο Μαρούσι αισιόδοξος ότι η Ν.Δ. θα κερδίσει τις εκλογές γιατί όπως υποστήριξε «η φιλελεύθερη παράταξη πιστεύει στην Ευρώπη».
Είπε χαρακτηριστικά:

Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

Η καθημερινή πραγματικότητα …στην οδό Φραγκοκκλησιάς

Την διέλευση 12μετρου λεωφορείου στο νέο τμήμα της οδού ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ η οποία διήρκησε πάνω από 2 ΄λεπτα για τα 50 μέτρα διαδρομής που αποτυπώνονται & σε φωτογραφίες που μας απέστειλε, κατέγραψε σήμερα το απόγευμα ο κάτοικος της περιοχής Παναγιώτης Α. Πάντος, που επιμένει παρά την αδιαφορία των αρμοδίων ...
 να μας ενημερώνει με σειρά εγγράφων  ότι το νέο τμήμα της οδού ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ είναι Ακατάλληλο σε συνδυαμό με τα χαρακτηριστικά των λεωφορείων για εξυπηρέτηση λεωφορειάκης γραμμής.

«Αττικές Διαδρομές Α.Ε» με χιλιομετρική χρέωση ζητά ο Γιώργος Καραμέρος

Συνάντηση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης δέκα χρόνων πλήρους λειτουργίας της Αττικής Οδού είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών κ. Γιώργος Καραμέρος με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρίας  «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», εταιρία λειτουργίας της Αττικής Οδού, κ. Βασίλη Χαλκιά.
Στην συζήτηση ο Αντιπεριφερειάρχης τόνισε την ανάγκη καλής συνεργασίας της Περιφέρειας Αττικής με την εταιρία σε θέματα κυκλοφορίας και πολιτικής προστασίας αλλά κυρίως έθεσε θέμα μείωσης των διοδίων μέσω εφαρμογής χιλιομετρικών χρεώσεων καθώς ο δρόμος εξυπηρετεί μεν τη μεγάλη πλειοψηφία των Δήμων του λεκανοπεδίου αλλά με διόδια, το ύψος των οποίων δεν αντιστοιχεί στην κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην κοινωνία και την οικονομία της Αττικής.
Ο κ. Χαλκιάς τοποθετήθηκε μόνο για τα θέματα λειτουργίας, επισημαίνοντας πως σήμερα εφαρμόζονται πακέτα εκπτώσεων για τους χρήστες ενώ είπε πως τεχνολογίες υπάρχουν για αναλογική χρέωση (χρήση των e-pass με χρέωση από κεραίες στις εξόδους του δικτύου) παραπέμποντας για την δυνητική εφαρμογή τους σε ενέργειες που πρέπει να γίνουν μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της εταιρίας «Αττική Οδός Α.Ε.» επί της σύμβασης παραχώρησης και εκμετάλλευσης του δρόμου.

H κοπή της Βασιλόπιττας στήν Ἱ.Μ. Ἀμαρουσίου, Κηφισίας & Ὠρωποῦ

Στό Ἐπισκοπεῖο τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Ἰανουαρίου ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Κηφισίας, Ἀμαρουσίου και Ὠρωποῦ κ. Κύριλλο, ἡ κοπή τῆς Βασιλόπιττας

Μετά τό πέρας τῆς Ἀκολουθίας τῆς κοπῆς ὁ Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας εὐχήθηκε τά δέοντα γιά τή νέα χρονιά καί εὐχαρίστησε τούς πολιτικούς Ἄρχοντες γιά τήν παρουσία καί τήν συνεργασία. 
Τόνισε ὄτι στα δύσκολα χρόνια πού διερχόμαστε ἡ τοπική Ἐκκλησία προσπαθεῖ νά σταθεῖ κοντά σέ ὅσους ἔχουν ἀνάγκη στηριζόμενη στήν ἀγάπη, τήν ἐμπιστοσύνη καί τόν ὀβολό τοῦ λαοῦ. 
Ἀμέσως μετά  διένειμε τήν πίττα. 
Τά χρυσά φλουριά ἔτυχαν στόν Ἀρχιερατικό Ἐπίτροπο Ἀμαρουσίου Πρωτ/ρο π. Χρῆστο Μαρούδα καί στόν Κλητήρα τῆς Μητροπόλεως κ. Γεώργιο Λιάρτη.
Ανάμεσα σε εκπροσώπους από την τοπική αυτοδιοίκηση και τις τοπικές Αρχές, ο Δήμαρχός μας & Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος μετέφερε τις ευχές του στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για μία ευλογημένη και δημιουργική χρονιά, αμοιβαία δέχθηκε τις ευχές του για καλή συνέχεια στο δημαρχιακό του έργο και στις νέες αυτοδιοικητικές προκλήσεις που ανέλαβε, και επιβεβαιώθηκε, για άλλη μια φορά, η αγαστή σχέση που συνδέει τις δύο πλευρές.