Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Σε εορταστική ατμόσφαιρα & ρυθμούς Χριστουγεννιάτικους το Μαρούσι


Με συναυλίες παραδοσιακής, ελληνικής και έθνικ μουσικής, Χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και δρώμενα το Μαρούσι υποδέχεται την πιο ζεστή γιορτή του Χρόνου     
Σε εορταστική ατμόσφαιρα και ρυθμούς Χριστουγεννιάτικους  το Μαρούσι άνοιξε την «αγκαλιά του» στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης για να υποδεχθούμε όλοι μαζί και να γιορτάσουμε την πιο ζεστή γιορτή του χρόνου.
Στο πολύχρωμο σκηνικό που έχει στηθεί σε όλη την πόλη, η  μουσική σε ρυθμούς ελληνικούς, παραδοσιακούς, έθνικ και χορωδιακούς και τα πρωτότυπα παιχνίδια, τα  θεατρικά και Χριστουγεννιάτικα δρώμενα, υπόσχονται να απογειώσουν το κέφι και να χαρίσουν στιγμές ξενοιασιάς  σε μικρούς και μεγάλους.
Το ταξίδι στη μαγεία των Χριστουγέννων στο Μαρούσι έχει αφετηρία & προορισμό την αναβαθμισμένη Πλ Αγ. Λαύρας.
Με το μεγαλύτερο φυσικό Χριστουγεννιάτικο Δέντρο να δεσπόζει στην Πλατεία, ένα μαγευτικό Carousel , το σήμα κατατεθέν των γιορτινών αυτών ημερών, ένα μοναδικό παγοδρόμιο, το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Αγίου Βασίλη, τα θεματικά ξύλινα σπιτάκια διακοσμημένα στο πνεύμα των Ημερών, με τους ζογκλέρ, τους κλόουν και το φακίρη να χαρίζουν ξεκαρδιστικό γέλιο, ο καθένας θα βρει το δικό του τρόπο διασκέδασης και ψυχαγωγίας τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Το «Ηλεκτρικό Ρεύμα για Όλους» της νέας Περιφερειακής Αρχής...

Μισό ευρώ(0,5 ) την ημέρα (!) είναι τελικά η επιδότηση που δίνει η Περιφέρεια Αττικής σε νοικοκυριά με κομμένο ρεύμα, σύμφωνα με την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!
Η παροχή, επισημαίνει ο Νίκος Σταυρουλάκης, που ανακοίνωσε μετά Βαΐων και κλάδων η Ρένα Δούρου αφορά χρηματικό βοήθημα 360 ευρώ και μάλιστα ως τα τέλη του 2016 (!), ενώ οι προϋποθέσεις για την επανασύνδεση κάνουν τη διαδικασία υπαγωγής στο βοήθημα Γολγοθά, και μάλιστα για ελάχιστους!
Το ακόμα πιο παράλογο & περίεργο είναι ότι η ένταξη των ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα «Ηλεκτρικό ρεύμα για όλους» προϋποθέτει προηγούμενη ρύθμιση δόσεων της συνολικής οφειλής με τον εκάστοτε πάροχο (ΔΕΗ ή άλλος), δηλ. απευθύνεται μόνο σε όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν δόσεις, & αποκλείουν το βοήθημα για νοικοκυριά που βιώνουν ακραία φτώχεια.
Μάλιστα η Περιφέρεια Αττικής αναλαμβάνει να πληρώσει μόνο την 1η δόση, με τις υπόλοιπες να βαρύνουν τον καταναλωτή και μόνο στην περίπτωση που εξεταστεί η κάθε περίπτωση μεμονωμένα. Αν μάλιστα η πρώτη δόση δεν ξεπερνά τα 360 ευρώ (που είναι το πιθανότερο), τα υπόλοιπα χρήματα... χάνονται!

Δυο μήνες μετά το άνοιγμα της οδού ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ προς Λ. ΠΕΝΤΕΛΗΣ

Τοποθεσία:Διασταύρωση οδών ΦΡΑΓΚΟΚΛΗΣΙΑΣ & ΑΚΑΚΙΩΝ
Ημερομηνία: 6 Δεκεμβρίου 2014  μεταξύ  08:30 -09:30.
Κυκλοφοριακός φόρτος105  διερχόμενα συνολικά οχήματα σε 6  λεπτά των 6 μονόλεπτων videos  
Υπολογιζόμενος κυκλοφοριακός φόρτος 1.000 -1.100οχήματα / ώρα  !!!.
φόρτοι οχημάτων στα Βριλήσσια για σύγκριση με τους φόρτους οδού Φραγκοκλησιάς στο Πολύδροσο

Μετά της συζύγου Ευγενίας, «ρίχνεται» στον προεκλογικό αγώνα ο Αδωνις...

Μία μέρα πριν την ψηφοφορία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης κάλεσε σε γεύμα πολλά κομματικά στελέχη, σε ταβέρνα στο Νέο Ηράκλειο.
Μεταξύ των προσκεκλημένων όπως αποκάλυψε το parapolitika.gr, ήταν:
 ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Αμαρουσίου Πέτρος Κόνιαρης, 
o Πρόεδρος της Τ.Ο Κηφισιάς Διονύσης Γεωργιόπουλος,
ο Πρόεδρος της Tοπικής Oργάνωσης Νέου Ηρακλείου Γιώργος Παπαδημητρίου,
o  Πρόεδρος Δημοτικής Οργάνωσης Μεταμόρφωσης Μιχαήλ Φέκκας,
ο Πρόεδρος της Επιτροπής Φιλικού Διακανονισμού της Νομαρχίας Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος &
 ο δημοτικός σύμβουλος Αγίας Παρασκευής Γιάννης Μπαλτόπουλος.

Παρουσία Ελλήνων πολιτικών ο εορτασμός του Χανουκά απο την Πρεσβεία του Ισραήλ

Εορτασμός του Χανουκά απο την Πρεσβεία 
του Ισραήλ & την Πρέσβυ κ. Ιρίτ Μπεν-Άμπα
Με πολύ φως και τραγούδι γιορτάστηκε στην Πρεσβευτική κατοικία το άναμα του πρώτου κεριού της Εβραϊκής γιορτής του Χανουκά.  
Η Πρέσβυς του Ισραήλ στην Ελλάδα κα.  Ιρίτ Μπεν - Άμπα υποδέχτηκε στην κατοικία της πολιτικούς, πρεσβευτές, ακαδημαϊκούς και πολλούς φίλους του Ισραήλ που μας τίμησαν με την παρουσία τους. 
Ανάμεσα στους παρευρισκομένους: 
ο υπουργός  Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ.  Βασίλης Κικίλιας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκοςο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ο Αρχηγός ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς,  οι βουλευτές κ.κ:

Με την πρέσβη του Ισραήλ, συναντήθηκε η Ρένα Δούρου


Συνάντηση με τη πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα, Ίριτ Μπεν - Άμπα, είχε την Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου η Περιφερειάρχης, Ρένα Δούρου, στην Περιφέρεια Αττικής. 
Η συζήτησή τους περιστράφηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως, για παράδειγμα, στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και της ανακύκλωσης...(!!!) 
Παράλληλα αναφέρθηκαν στις προοπτικές συνεργασίας σε επίπεδο Περιφερειών και πόλεων.
Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και εξέφρασαν τη βούληση να αναπτύξουν αποτελεσματική συνεργασία στο εγγύς μέλλον .
Τέλος, η πρέσβης Ίριτ Μπεν - Άρμπα ενημέρωσε την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου σχετικά με την πρόσφατη επίθεση κατά της πρεσβείας, την οποία η Περιφερειάρχης καταδίκασε.

«Βελονισμός - Μια μέθοδος θεραπείας».

                                                                            ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προσκαλούμε  τα μέλη και τους φίλους μας  την Τετάρτη 14  Ιανουαρίου 2015  και ώρα 18.30,  να παρακολουθήσουμε  μαζί  την άκρως επίκαιρη, στις μέρες μας, ομιλία  του Ιατρού   Αιματολόγου  και  Ειδικού  Ιατρικού Βελονισμού κυρίου Γεωργίου Στεφάνου , που θα έχει ως θέμα:
« Βελονισμός – Μια μέθοδος θεραπείας».
Η ομιλία θα γίνει στην έδρα του Συλλόγου μας (Χατζηαντωνίου 13, Μαρούσι (Δίπλα στο ΙΚΑ)   Τηλ.: 210 80 64 848,     e-mail: pl_Kastalia@yahoo.gr
Μετά την ομιλία, ο  Ιατρός θα απαντήσει στις ερωτήσεις μας  και θα προσφερθούν τσάι, καφές και σπιτικά γλυκίσματα.

«Ο αγώνας για Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν Υγεία είναι αγώνας για τη ζωή»

Στις 6:00 μ.μ. στο δημαρχείο Αμαρουσίου, η εκδήλωση της ΟΓΕ
Στο πλαίσιο της καμπάνιας της «Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος» για την κατάσταση στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οι «Σύλλογοι Γυναικών της ΟΓΕ Αμαρουσίου - Πεύκης» καλούν σε εκδήλωση την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ. στο δημαρχείο Αμαρουσίου με ομιλήτρια την Καλλιόπη Μπουντούρογλου (συνταξιούχο βιοχημικό  & πρώην πρόεδρο της ΟΓΕ).
Θα ακολουθήσει προβολή του ντoκιμαντέρ «SICKO» του Michael Moore που θίγει το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της υγείας, τις τραγικές συνέπειες της και προβάλλει τον κυνισμό των ασφαλιστικών και των φαρμακευτικών εταιρειών, καθώς και των πολιτικών που τις καλύπτουν!
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνεχής επιδείνωση τέτοια, που τα προβλήματα υγείας- πρόνοιας παίρνουν εκρηκτικές διαστάσεις.
Έχουμε σταδιακή αύξηση της νοσηρότητας και επιδείνωση της υγείας των λαϊκών στρωμάτων, λόγω της επιδείνωσης των συνθηκών διαβίωσης και εργασίας, αλλά και των βαθιών ανατροπών στο δημόσιο σύστημα υγείας - πρόνοιας, που το καθιστούν ανεπαρκές και ανίκανο να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων.

Ανοίγει δρόμους σε ομάδες δημιουργών ψυχαγωγικού λογισμικού, η Αρχαία Αμφίπολη!

Βραβεύτηκαν οι 3 ομάδες που δημιούργησαν στο Μαρούσι, ηλεκτρονικό παιχνίδι με θέμα την Αμφίπολη
Η Αρχαία Αμφίπολη & η ανασκαφή του τύμβου Καστά ήταν το θέμα στο οποίο διαγωνίστηκαν από την Παρασκευή 12 έως και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου στο συνεργατικό χώρο του gi-Cluster στο Μαρούσι(που διαχειρίζεται το Corallia), 70 προγραμματιστές λογισμικού, σχεδιαστές εικόνας, μηχανικοί ήχου και άλλες ειδικότητες, οι οποίοι οργανωμένοι σε 20 ομάδες, συγκεντρώθηκαν  & ανέπτυξαν σε μόλις 48 ώρες το παιχνίδι τους, στο πλαίσιο του gi-Cluster Game Jam 2014.
Η στρατηγική στόχευση του gi-Cluster, ήταν αφενός να συνδυαστεί ο πολιτισμός & ο τουρισμός με τις νέες τεχνολογίες, και αφετέρου να προκαλέσει στους διαγωνιζόμενους την δημιουργική, πολιτιστική και ιστορική αξιοποίησή τους...
Το gi-Cluster Game Jam 2014 ήταν το τρίτο κατά σειρά Hellenic Game Jam.
Νικητήριες ομάδες του gi-Cluster Game Jam 2014 αναδείχθηκαν η «The Pixelators» που κατατάχθηκε πρώτη και έλαβε έπαθλο 3.000 ευρώ, η «Macabre Entertainment» που κατατάχθηκε δεύτερη και έλαβε έπαθλο 2.000 ευρώ και η «Synelixis» που κατατάχθηκε τρίτη και έλαβε έπαθλο 1.000 ευρώ.
Σε όλες τις διακριθείσες ομάδες προσφέρεται η δυνατότητα να ενταχθούν άμεσα στο πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης του gi-Cluster, απολαμβάνοντας σειρά από οφέλη και υποστήριξη για την περαιτέρω ανάπτυξή τους.

Στις 6:00 μ.μ. η Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση στο ΤΟΛ

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Στην ΕΥΔΑΠ περνά κατά κυριότητα, το δημοτικό Δίκτυο Ύδρευσης των περιοχών Αγ. Θωμάς, Εργ. Κατοικίες, Πολύδροσο & Σωρός...

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ 

Tα παραπάνω άμεσα έργα θα ενταχθούν για κατασκευη της Διεύθυνσης Δικτύου Ύδρευσης ενώ τα έργα της 5ετίας 2015 - 2020 θα ενταχθούν σε εργολαβίες της Διεύθυνσης Υποδομών....
Εντελλονται η Υπηρεσία καταγραφής & αξιολόγησης Δικτύων & η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών για τη δρομολόγηση όλων των διαδικασιών που απαιτούνται για την έγκριση της ως άνω σύμβασης από τους υπουργούς Οικονομικών, Εσωτερικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Κοινή δράση από Kinder+Sport & Δήμο Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων, το Πρόγραμμα Kinder+Sport σε συνεργασία με το Δήμο Αμαρουσίου προσέφερε στα παιδιά που συμμετέχουν στα Αθλητικά Προγράμματα του Δήμου την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά μία διάσημη αθλήτρια, που μοιράστηκε μαζί τους τα οφέλη και τους λόγους που ο αθλητισμός κάνει τη ζωή ακόμα καλύτερη & πιο διασκεδαστική.
Η Κλέλια Πανταζή, Χάλκινη Ολυμπιονίκης & Διεθνής Πρωταθλήτρια στη Ρυθμική Γυμναστική, μίλησε για τα οφέλη του αθλητισμού σε περισσότερα από 400 παιδιά που συμμετέχουν σε μια σειρά από αθλητικά προγράμματα του Δήμου, όπως κολύμβηση, ποδόσφαιρο, τέννις, Ταε Κβο Ντο, Τζούντο, πινγκ-πονγκ, μπαλέτο, ρυθμική γυμναστική και παραδοσιακούς χορούς.
Η Κλέλια Πανταζή, αθλήτρια και η ίδια από πολύ νεαρή ηλικία, πρωταθλήτρια και κάτοχος πολλών τίτλων σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα, ενσαρκώνει απόλυτα τις αξίες του Kinder+Sport.
Η γνωστή αθλήτρια επισκέφτηκε τα παιδιά στα γυμναστήρια των αθλημάτων που επέλεξαν και τους μίλησε για το σημαντικό ρόλο της γυμναστικής από μικρή ηλικία, τόσο για την υγεία, όσο και για την καλή διάθεση.

Eπιχειρούν να παρουσιάσουν το «άσπρο μαύρο»!

Η αλήθεια για τον προϋπολογισμό του «Ο.ΚΟ.ΙΠ.Α.Δ.Α &
η ανευθυνότητα των συμβούλων του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου
Με ανεύθυνο και ερασιτεχνικό τρόπο,  δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου δημιουργούν ζήτημα με τον προϋπολογισμό του «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α», μιλούν για περίεργες μεθοδεύσεις της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου κι επιχειρούν να παρουσιάσουν το «άσπρο μαύρο».
Η αλήθεια είναι ότι:
 1.Δεν υπάρχει καμία αυθαιρεσία στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.», ο οποίος έχει καταρτιστεί με απόλυτη διαφάνεια και ακρίβεια, αποτυπώνοντας πραγματικά, κι όχι πλασματικά οικονομικά μεγέθη.
2.Η οφειλή της «ΑΘΜΟΝΟΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Α.Ε.» προς τον «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.» είναι μια παλιά οφειλή της συγκεκριμένης επιχείρησης , από την περίοδο Δημαρχίας Τζανίκου , το 2014. 
Είναι μια οφειλή που βρήκε η Διοίκηση Πατούλη το 2007, μέρος κι αυτή της βαριάς κληρονομιάς χρεών που παρέλαβε από τη Διοίκηση Τζανίκου.
3.Η οφειλή δημιουργήθηκε από μια αγοραπωλησία ακινήτου που αποφασίστηκε το 2004 από τη Διοίκηση Τζανίκου. Υπέρ αυτής της απόφασης είχε ψηφίσει και η κ. Διακολιού, δημοτική σύμβουλος τότε της παράταξης Τζανίκου και σήμερα σύμβουλος με τη δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη 1:00 μ.μ, η έκτακτη συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

Η σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο: «Ανάπλαση του Κ.Χ. 9760 και της γύρω περιοχής στο Δήμο Αμαρουσίου», είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου την έκτακτη συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»,  η οποία θα διεξαχθεί στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Δ.Σ. του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου στο Δήμαρχο

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη με τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εκδρομικού & Περιηγητικού Ομίλου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψής μετά την ολοκλήρωση τω αρχαιρεσιών για την ανάδειξή του.
Με την ευκαιρία αυτής της συνάντησης, ο κ. Πατούλης απηύθυνε τα θερμά συγχαρητήρια του στον Όμιλο για το σημαντικό έργο που προσφέρει στην πόλη του Αμαρουσίου, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο σε δράσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα, αλλά επεκτείνεται σε δράσεις προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο που έχει ανάγκη. 
Ευχαρίστησε επίσης τα μέλη και τους φίλους του Ομίλου για την υποστήριξη που προσφέρουν στο κοινωνικό έργο του Δήμου Αμαρουσίου και ιδιαίτερα στις κοινωνικές δομές που λειτουργούν στην πόλη για τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

H Ψηφοφορία για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας & το κασέ των ... Βο(υ)λευτών!

«Οικολογικά Χριστουγεννιάτικα Δωράκια» από τους Φίλους του Δάσους Συγγρού

Εφέτος τα δώρα σας μπορούν να έχουν τη μυρωδιά του Δάσους… 
…αν θελήσετε να μας υποστηρίξετε αγοράζοντας χριστουγεννιάτικα σημειωματάρια, ατζέντες, στυλό & USB sticks, φτιαγμένα οικολογικά & στολισμένα από τους καρπούς του Δάσους μας. 
Έτσι όχι μόνο θα συνδυάσετε κάτι όμορφο και χρήσιμο, αλλά ταυτόχρονα θα στηρίξετε οικονομικά και το μεγαλόπνοο έργο που έχουμε αναλάβει. 
Την ανασύσταση της Γεωργικής Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών. 
Θα τα διαθέσουμε είτε χωριστά είτε σε μια όμορφη σύνθεση - συσκευασία δώρου. 
Εκτός από τα υλικά που μαζέψαμε απ’ το Δάσος, αξίζει να πούμε πως η φωτογραφία που κοσμεί το εξώφυλλο του σημειωματάριου είναι από τη Βοτανική Πρακτική! 
Βιβλίο του 1838 - Κομμάτι του θησαυρού της Γεωργικής Βιβλιοθήκης! 
Εάν επιθυμείτε να συνδράμετε στην προσπάθειά μας και να κάνετε ένα τέτοιο δώρο στους αγαπημένους σας, επικοινωνήστε μαζί μας 

Χριστουγεννιάτικη έκθεση βιβλίου από σήμερα στο 10ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Την έκθεση βιβλίου διοργανώνει, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 
Τα βιβλία της έκθεσης επιλέχθηκαν με ιδιαίτερη προσοχή παίρνοντας υπόψη  και τις προτάσεις του εκπαιδευτικού προσωπικού του 10ου Δημοτικού Σχολείου 

Σε εορταστικούς ρυθμούς η πόλη, με επίκεντρο τη φιλόξενη πλατεία Αγίας Λαύρας

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο Μαρούσι
Φώτα και μουσικές γιορτινές πλημμύρισαν την πλατεία Αγίας Λαύρας τη βραδιά της αφής του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που για πρώτη φορά φέτος φιλοξενείται μαζί με το Χωριό του Άη Βασίλη στην αναβαθμισμένη βιοκλιματική πλατεία της πόλης.
Στο γιορτινό σημείο, το κουμπί για τη γιορτινή του «αμφίεση» πάτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, παρουσία πλήθους μικρών και μεγάλων.
Μαζί με το σύνθημα για την επίσημη έναρξη των εκδηλώσεων εορτασμού των φετινών Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, έδωσε και τις ευχές του στο παρευρισκόμενο πλήθος για «Καλές Γιορτές» και ένα «Καλύτερο 2015». «Φέτος υποδεχόμαστε την πιο όμορφη εποχή του χρόνου σε μία άλλη γωνιά της πόλης μας. 

Σημαντικές φθορές στο Υπ. Παιδείας χθες από ομάδα μαθητών

Oμάδα μαθητών μπήκε χθες στο κτίριο του Αμαρουσίου, έσπασε τζαμαρίες και γραφεία και προκάλεσε σοβαρές ζημιές.
Η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις ενώ η  ηγεσία του Υπουργείου ζήτησε τον άμεσο καταλογισμό ευθυνών από τις αρμόδιες αρχές.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου:
 «Μια μικρή ομάδα "δημοκρατών" εισέβαλε σήμερα στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και προξένησε σημαντικές φθορές».
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση όσοι προσπαθούν με τέτοιες πράξεις να τρομοκρατήσουν την ελληνική κοινωνία
«να γνωρίζουν πως ο αγώνας τους είναι μάταιος» και καλεί τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν άμεσα στο καταλογισμό κάθε μορφής ευθυνών.

Αύριο στις 11:30 π.μ. τo «2ο Ετήσιο Συνέδριο του Παρατηρητηρίου για την Κρίση»

«Οι Κοινωνικές Επιπτώσεις της Κρίσης στην Ευρώπη και την Ελλάδα: 
Πολιτική και Πολιτικές για την Αλληλεγγύη και την Ανάπτυξη»

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Τι πραγματεύεται η Κοινωνική Οικονομία της Αγοράς;

 Μαθαίνοντας για ένα οικονομικό & κοινωνικό μοντέλο

Στα πλαίσια του Κύκλου Γνώσης που οργανώνεται απο την αντιπροσωπεία του Ιδρύματος Konrad - Adenauer, που ως στόχο έχει τη διάδοση του μυνήματος του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου  στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ - Χιλλ 3-5, Αθήνα), διάλεξη με θέμα το κοινωνικό και οικονομικό μοντέλο της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς.
Στην ουσία πρόκειται γαι  την 1η παρουσίαση του οικονομικού και κοινωνικού μοντέλου της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς σε φοιτητές και ενδιαφερόμενους ερευνητές. 
Στο τέλος της παρουσίασης οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να συμπληρώσουν την αίτηση συμμετοχής στα εβδομαδιαία σεμινάρια του Γερμανικού Think Tank πάνω στη θεματική της Κοινωνικής Οικονομίας της Αγοράς.

Τελευταία ευκαιρία ...

Είναι ασφαλώς οδυνηρό αλλά απολύτως έντιμο, να πάψει να δανείζεται  η Ελλάδα για να πληρώνει τα χρέη της - εάν η Τρόικα επιμένει στη λήψη εκείνων των μέτρων που την οδηγούν απογυμνωμένη, λεηλατημένη και εξαθλιωμένη, στην απόλυτη χρεοκοπία
Όταν έγραφα το άρθρο με τον τίτλο «Δαβίδ εναντίον Γολιάθ», το οποίο αφορούσε τη Ρωσία, δεν είχα καμία πρόθεση να γράψω κάποιο ανάλογο - αν και οι προβλέψεις του επαληθεύτηκαν, ειδικά μετά την προχθεσινή κατάρρευση του ρουβλίου, παρά την αύξηση των βασικών επιτοκίων της ρωσικής κεντρικής τράπεζας.
Φυσικά συνέχισε η πτώση του πετρελαίου, οι κυρώσεις της Ευρώπης είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ενώ η οικονομία της χώρας επιδεινώθηκε σε μεγάλο βαθμό - αποδεικνύοντας δυστυχώς πως είναι ουτοπικός ο μύθος που θέλει να συντρίβει ο αδύνατος τον ισχυρό.
Ακούγοντας τώρα τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τις οποίες θα παίζει το όργανό του, την κρητική λύρα, αναγκάζοντας τις πανίσχυρες αγορές να χορεύουν στο ρυθμό της μουσικής του όταν ανέλθει στην εξουσία, ο μύθος εμφανίστηκε ξανά μπροστά μου.
Αυτή τη φορά βέβαια ο Δαβίδ είναι η υπερχρεωμένη και ελλειμματική Ελλάδα, ενώ ο Γολιάθ οι διεθνείς αγορές - στις οποίες μέχρι στιγμής δεν έχει αντισταθεί κανένα κράτος, συμπεριλαμβανομένων των Η.Π.Α.

Μορατόριουμ πληρωμών για 5 χρόνια & θάψιμο της λιτότητας για πάντα!

1. Το δημόσιο χρέος ως παγίδα λιτότητας
 Η Ευρωπαϊκή Οικονομική-Νομισματική Ένωση (ΟΝΕ) και η Ζώνη του Ευρώ (ΖτΕ) σχεδιάστηκαν από την ίδρυσή τους με γνώμονα την προώθηση νεοφιλελεύθερων πολιτικών. 
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) δεν λειτουργεί ως δανειστής τελευταίας καταφυγής για τις χώρες - μέλη της ΖτΕ (δεν δανείζει άμεσα τα κράτη της ΖτΕ). 
Με τον τρόπο αυτό η ΟΝΕ εκθέτει σκόπιμα τις χώρες-μέλη στον κίνδυνο χρεοστασίου (default), με σκοπό να επιβάλει προγράμματα δημοσιονομικής λιτότητας, δηλαδή το νεοφιλελεύθερο μοντέλο διακυβέρνησης, με βάση τον κανόνα ότι οι κρατικές πολιτικές πρέπει να είναι πάντα συμπληρωματικές προς τις αγορές, ακόμα και σε περιόδους κρίσης.
 Στο πλαίσιο αυτό, το δημόσιο χρέος «παγιδεύει» τη δημοσιονομική πολιτική στη λιτότητα, την ύφεση, τις ιδιωτικοποιήσεις, και την απαξίωση της εργασίας.
Με αυτή την έννοια, οι εν λόγω πολιτικές έχουν σχεδιασθεί για να μην επιτύχουν τους διακηρυγμένους δημοσιονομικούς στόχους τους. Έχουν ως στρατηγικό ορίζοντα τη «βιώσιμη» αναδιοργάνωση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής προς όφελος του κεφαλαίου. Αυτό είναι το success story των κυρίαρχων ελίτ. 

Στο χείλος του γκρεμού!!!

Περισσότερο θλίψη & απογοήτευση μπορεί να νοιώσει κανείς παρά οργή ή θυμό, διαπιστώνοντας την πλήρη αδυναμία των ελληνικών κομμάτων να λειτουργήσουν ορθολογικά - με υπευθυνότητα, σύνεση & ψυχραιμία, απέναντι στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας.
Προβλήματα που δεν οφείλονται ούτε στην κυβέρνηση, στην οποία έχει επιβληθεί ένα πρόγραμμα σκόπιμης εξαθλίωσης της Ελλάδας, χωρίς να μπορεί εκ των πραγμάτων να αντιδράσει, ούτε στην αντιπολίτευση - η οποία έχει παραπλανηθεί, στην απαίτηση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών.
Δεν όμως φείλονται ούτε στους Έλληνες, οι οποίοι έχουν αποδεχθεί με μια απίστευτη στωικότητα τα πάντα, χωρίς να αντιδράσουν καθόλου - έχοντας χάσει εντελώς τον προσανατολισμό, την αυτοπεποίθηση, το ηθικό, την ηρεμία, την αξιοπρέπεια&την υπερηφάνεια τους.
Άλλωστε ο ένοχος είναι πλέον φανερός, σαφής, επακριβώς διαπιστωμένος: 
η Τρόικα, πίσω από την οποία κρύβεται η πρωσική Γερμανία και το ΔΝΤ, με στόχο την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.
Πόσο μάλλον μετά τις τελευταίες, παράλογες απαιτήσεις της για νέα μέτρα, ακριβώς εκείνη τη στιγμή που η Ελλάδα έβλεπε κάποιο φως στο σκοτεινό τούνελ, στο οποίο βαδίζει επί έξι ολόκληρα χρόνια.
Βέβαια, όταν βλέπει κανείς τον πρωθυπουργό να ενοχοποιεί την αξιωματική αντιπολίτευση για την καταστροφή της Ελλάδας, παρά το ότι γνωρίζει πως αυτός έπαιξε στα στημένα από την Τρόικα ζάρια το μέλλον της χώρας του, δεν είναι καθόλου ευτυχής. 
Το ίδιο όμως συμβαίνει όταν ακούει έκπληκτος από την αξιωματική αντιπολίτευση ότι, η κατάρρευση του χρηματιστηρίου είναι αδιάφορη «για το λαό», αφού δεν έχει στην κατοχή του μετοχές!

Η ισορροπία ισχύος με την Τουρκία

                 Θερμά επεισόδια και ειρήνη στο Αιγαίο
Περίληψη:  Η Ελλάδα να αρχίσει το γρηγορότερο να κάνει και στρατιωτική διπλωματία, να μπορεί δηλαδή να στηρίζει το δίκαιό της. Ένα πιθανό Δόγμα στο οποίο θα περιλαμβάνονται Κύπρος και Ισραήλ είναι κατανοητό, αλλά η περίπτωση «συμμαχίας» με την Αίγυπτο ίσως δεν έχει μέλλον.
Η σημερινή Τουρκία είναι αποτέλεσμα αιώνων και διαφόρων σταθμών: 
Οι νομάδες που ξεκίνησαν από την κεντρική Ασία έγιναν έθνος που έφτασε μέχρι τις καστρόπορτες της Βιέννης, και από την Οθωμανική Αυτοκρατορία (με την σπουδαία της κουζίνα, τα χαρέμια της και τους αρωματοποιούς της) ανασυντέθηκε ως σύγχρονο κράτος κάτω από την γροθιά τού σημαντικού Κεμάλ Ατατούρκ. 
Ίσως ήταν ο σπουδαιότερος πολιτικός ηγέτης του 20ού αιώνα, αν κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. 
Τώρα βέβαια, η ιστορία έχει φέρει στο προσκήνιο τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πλέον μιλάμε για ερντογανική Τουρκία. [1]
Ο Ερντογάν διατέλεσε 4 χρόνια δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης (1994-1998), 11 χρόνια πρωθυπουργός (2003-2014) και τώρα Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας. 
Είναι παντοδύναμος και δεν έχει χάσει καμία εκλογική αναμέτρηση, και στην ιστορία καταγράφονται τέτοιες αλυσιδωτές νίκες.

Θα έπρεπε να επιμείνει σε διαγραφή χρέους της Ελλάδος από το 2010, το ΔΝΤ!

«Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα έπρεπε να είχε επιμείνει αμέσως, από το καλοκαίρι του 2010, στη διακοπή από την Αθήνα της αποπληρωμής παλιού χρέους και στη διαπραγμάτευση με όλους τους δανειστές μιας διαγραφής χρέους- και μάλιστα άμεσα», επισημαίνει η πρώην αναπληρώτρια διευθυντής του τμήματος Ευρώπης του ΔΝΤ, Σούζαν Σάντλερ, σε χθεσινή συνέντευξή της στην αυστριακή εφημερίδα "Κουρίρ".
Επιρρίπτει μάλιστα ευθύνες το ΔΝΤ ότι «υπέκυψε το 2010 σε πολιτικές πιέσεις και παρασύρθηκε σε ένα πρόγραμμα βοήθειας, εγκαταλείποντας τους κανόνες του, τη στιγμή που όλοι γνώριζαν πως οι προβλέψεις για την Ελλάδα ήταν υπερβολικά αισιόδοξες».
 Μάλιστα η πρώην διευθύντρια Ευρώπης του ΔΝΤ διερωτάται με νόημα:
«Τι νόημα έχει να εξοφλούνται οι μεγάλες τράπεζες και αντί αυτού να επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι».

«Θα μας ταράξουν στην Νομιμότητα» ... του Μνημονίου!!!

Φεύγουν οι «εθελόδουλοι λαγοί» & έρχονται τα αριστερά ροζ κομμουνιστογενή «κουνελάκια» του ... Φούχτελ!
Αναμέναμε σχεδόν επί μία εβδομάδα απο τον ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου και την δημοτική παράταξη «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι»(που στήριξαν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές), λόγω  των αντιμνημονιακών τους πεποιθήσεων αλλά & την έντονη αντίθεση που έχουν εκφράσει με πολλές ανακοινώσεις για την λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, να σχολιάσουν την πρόσφατη απόφαση της Περιφέρειας,  αφενός να αναλάβει, έναντι 5,5 εκατ. ευρώ, τη στήριξη των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (ΚΟΙΝΣΕΠ) κι αφετέρουνα ενταχθεί στο εταιρικό σχήμα κάτω από την ΕΕΤΑΑ όπου πρόεδρος είναι το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, τέως πρόεδρος της ΚΕΔΕ & επί χρόνια δήμαρχος Καλλιθέας, Κ. Ασκούνης...
Μάλλον θα περιμένουμε καιρό ακόμα έως ότου η κωλοτούμπα του ΣΥΡΙΖΑ ... σχηματοποιηθεί!
Μέχρι τότε δηλαδή που θα έχει ολοκληρωθεί η φυγή των «εθελόδουλων λαγών» & τη θέση τους θα πάρουν τα αριστερά ροζ κομμουνιστογενή «κουνελάκια» του ... Φούχτελ!
Το θράσος τους είναι απύθμενο ενώ τα ψεύδη τους συγκρίνονται πλέον μόνο με εκείνα του Βαρώνου Μυνχάουζεν...
Κατηγορούν «ελαφρά τη καρδία» κάποιους που συμμετέχουν στις Ελληνογερμανικές συνελεύσεις(αλήθεια η Ρένα Δούρου δεν θα συμμετάσχει στην 5η που θα διεξαχθεί την Ανοιξη του 2015 στην Κρήτη;), την ίδια ώρα που και οι ίδιοι είναι  σε αυτές παρόντες, αναλαμβάνοντας μάλιστα εποπτικό ρόλο(σε Αυτοδιοικητικό πάντα επίπεδο), όσον αφορά ζητήματα οικονομικών προσφύγων & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων!!!

Για το Θεάρεστο δε έργο τους επιδοτούνται οικονομικά ΟΧΙ από το αδελφό Αριστερό κόμμα
της Γερμανίας «DIE LINKE»,  αλλά από την κεντρική κυβέρνηση, τη ΜΕΡΚΕΛ δηλαδή!!!
«Ο καθείς, όπως έχουμε ξαναγράψει, στο είδος του & ο Λουμίδης στους καφέδες !!!

«Εκδήλωση προσφοράς & αλληλεγγύης» από τις 11:00 π.μ.- 6:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

            
Ο Δήμος Αμαρουσίου με την ευκαιρία των Άγιων Ημερών των Χριστουγέννων διοργανώνει εκδήλωση προσφοράς και αλληλεγγύης, ώστε κάθε συμπολίτης στο Μαρούσι να γιορτάσει τα Χριστούγεννα και να μην λείψει από κανένα σπιτικό το Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι.   
Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου σήμερα Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
 από τις 11:00 το πρωί έως τις 6:00 το απόγευμα, συγκεντρώνουμε τρόφιμα μακράς διαρκείας (γάλα, αλεύρι, λάδι, δημητριακά όσπρια κονσέρβες, παιχνίδια  και δωράκια για τα παιδιά, λευκά είδη για το χειμώνα.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη, εδώ και 8 χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου στέκεται αρωγός στους συνανθρώπους μας  που μας χρειάζονται, καλύπτοντας τις καθημερινές τους ανάγκες μέσα από το πρότυπο δίκτυο  κοινωνικών δομών και υπηρεσιών.Στην καθημερινή αυτή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής, που έχει σκοπό «κανείς στο Μαρούσι να μην νοιώθει μόνος και αβοήθητος και σε κανέναν να μην λείπει το φαγητό  και το φάρμακο», σημαντική είναι η συμβολή των επιχειρήσεων, των συλλόγων και των μεμονωμένων  συμπολιτών, που έμπρακτα ανταποκρίνονται σε κάθε κάλεσμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Ελάτε στις 10:00 π.μ. στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου, να σας πουν τα παιδιά τι σημαίνουν Χριστούγεννα!


Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου: Συγκινητική η υποδοχή της «χείρας του Αγίου Χαραλάμπους»


Με συγκίνηση η ενορία του Αγίου Ελευθερίου Αμαρουσίου υποδέχτηκε χθες το ιερό λείψανο και συγκεκριμένα την χείρα του Αγίου Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή Σαγματά και την Ιερά Μητρόπολη Θηβών & Λεβαδείας.
Ο άσχημος καιρός και η κατταρακτώδης βροχή περιόρισε την υποδοχή στα προπύλαια του Ναού υπό τους ήχους της μπάντας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Εν συνεχεία ο προϊστάμενος του Ναού, π. Νικόλαος Μανώλης τοποθέτησε τα λείψανα σε ειδικά ευπρεπισμένο χώρο και αμέσως τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Λιτής και Αρτοκλασίας.
Το ιερό σέβασμα θα παραμείνει στο Ναό μέχρι και την Πανήγυρη του Αγίου Ελευθερίου.

«1ο Επιστημονικό Συμπόσιο Ελληνικής Εταιρίας Θεραπευτικής Ιππασίας» αύριο στο Μαρούσι


«Aula»:...«στην Γερμανική Σχολή Αθηνών τα χρόνια της Δικτατορίας», στις 7:00 μ.μ.

Βραδιά jazz μουσικής στις 9:00 μ.μ. στο «Ιδιόμελο», με «JAZZ STANDARDS»

Πρόγραμμα «Άθληση για όλους»: 80 προσλήψεις στο δήμο Αμαρουσίου

Στην πρόσληψη ογδόντα ατόμων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.), διάρκειας μέχρι οκτώ (8) μηνών και μερικής απασχόλησης προχωρά ο δήμος Αμαρουσίου στα πλαίσια του προγράμματος «Άθληση για όλους».

Ειδικότερα, η Α.Ε. Ο.Τ.Α. με την επωνυμία «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο.Τ.Α.» ανακοινώνει την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (Ι.Δ.Ο.Χ.) διάρκειας μέχρι οκτώ (8) μηνών και μερικής απασχόλησης (με ωριαία αποζημίωση), μέχρι ογδόντα (80) ατόμων για την πλήρωση θέσεων πτυχιούχων καθηγητών φυσικής αγωγής για τα αθλητικά προγράμματα του Δήμου Αμαρουσίου

Ημερομηνία Έναρξης Υποβολής Αιτήσεων : 10/12/2014
Ημερομηνία Λήξης Υποβολής Αιτήσεων : 22/12/2014
Κατάθεση Δικαιολογητικών : Δημοτικό Κολυμβητήριο Αμαρουσίου