Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Πόσο κοστίζει στην κυβέρνηση των «Δωσιλόγων» κάθε Ελληνας με αναπηρία;

Ένταση επικράτησε έξω από το υπουργείο Οικονομικών κατά τη διάρκεια της πορείας της Εθνικής Συνομοσπονδίας Τυφλών και της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων στο κέντρο της Αθήνας, όταν άντρες της αστυνομίας επέτρεψαν εκπροσώπους των δύο ομοσπονδιών από το να προσεγγίσουν το κτίριο. 



Αφίσα της Χιτλερικής κυβέρνησης που ενημέρωνε το Γερμανικό Λαό,
πόσο τους κοστίζει το κάθε άτομο με ειδικές ανάγκες!!!


...Περί περικοπών επιδομάτων των ΑΜΕΑ «την εποχή των μνημονίων»

NON PAPER για συμπεριφορά Γ. Κουμουτσάκου έναντι των ΑΜΕΑ
Ο Γ. Κουμουτσάκος «...Αλλάζει Πρόσωπο» !!!
Σε τεράστιο πολιτικό και πρωτίστως ηθικό ολίσθημα υπέπεσε ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ο οποίος, ούτε λίγο ούτε πολύ, είναι φανερό ότι έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία στη Β’ Αθήνας και αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ακόμη και την αυριανή Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Πρότεινε λοιπόν σχετικό ψήφισμα, το οποίο έκαναν δεκτό οι άλλες παρατάξεις, προσθέτοντας μια φράση περί περικοπών των επιδομάτων των ΑΜΕΑ «την εποχή των μνημονίων».
Γεγονός που προκάλεσε την οργή του Γ. Κουμουτσάκου, ο οποίος είναι προφανές ότι διεκδικεί το ρόλο του Άδωνη Γεωργιάδη, ως εκπροσώπου της Τρόικας στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
 Έτσι, δείχνοντας και πόσο μεγάλο και πραγματικό είναι το ενδιαφέρον του για τα ΑΜΕΑ, αποφάσισε να… αποχωρήσει από τη συνεδρίαση από τις 17.00 (για να κάνει δημόσιες σχέσεις επίδειξης «κοινωνικής ευαισθησίας» μέσω φιλικών του ΜΜΕ), με αποτέλεσμα να μην μείνει ούτε για τη ψήφιση του δικού του ψηφίσματος!

Επίσκεψη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στην περιοχή Βορρέ

Για το θέμα της μελλοντικής κατασκευής ανοιχτού γηπέδου ποδοσφαίρου, στο νότιο τμήμα του κτήματος Καρέλλα (έναντι 5ου γυμνασίου), συναντήθηκαν & συζήτησαν με πολίτες & εκπροσώπους των τοπικών συλλόγων ΒΟΡΡΕ, ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ & «Φίλων του Δάσους Συγγρού»,  την Παρασκευή 28 Νοέμβρη στο «καφενείο του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ» στην περιοχή του Βορρέ, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», Δημήτρης Κουτσουβέλης, Κατερίνα Ψάλτη & Πέτρος Κούκουζας.
Ο Δημήτρης Κουτσουβέλης στην εισαγωγική ομιλία του αναφέρθηκε στο ιστορικό του κτήματος Καρέλλα και στην απόκτησή του από το Δήμο, ο οποίος έλαβε δάνειο 23 εκ € από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος το 2002. Αφού ο Δήμος έχει πληρώσει περίπου 10 εκ €, σήμερα χρωστάει περίπου 30 εκ. €, εξαιτίας της μη πληρωμής των δόσεων για αρκετά χρόνια από τη διοίκηση Πατούλη.
Ο πρώτος προβληματισμός που εύλογα αναπτύχθηκε από τους παριστάμενους, αφορά στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του κτήματος, μετά την κατασκευή του γηπέδου, καθώς είναι ενδεχόμενη η απώλειά του από το Δήμο.
Ο δεύτερος προβληματισμός των συμπολιτών που μετείχαν στη σύσκεψη αφορά στο τι θα κατασκευαστεί στο υπόλοιπο κομμάτι του κτήματος.

Νέα αντίδραση της Περιφέρειας για τα πλευρικά διόδια σε Κηφισιά - Άγιο Στέφανο

«Κλιμακώνεται» η αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής στην πρόθεση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ) και των παραχωρησιούχων να εγκαταστήσουν πλευρικά διόδια στην Κηφισιά και στον Άγιο Στέφανο.
Ο Αντιπεριφερειάρχης συναντήθηκε σήμερα με κατοίκους και φορείς της Κηφισιάς και όμορων περιοχών στη γέφυρα Βαρυμπόμπης και προανήγγειλε την αρνητική στάση της Περιφερειακής διοίκησης στο ζήτημα των μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή σταθμών διοδίων σε Κηφισιά και Άγιο Στέφανο.
Ο κ. Καραμέρος ενημέρωσε σε αδρές γραμμές του κατοίκους ότι το ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ. με τους παραχωρησιούχους σχεδιάζουν να κλείσουν τη γέφυρα Βαρυμπόμπης με παράλληλη δημιουργία, δύο δακτυλιδιών (round abouts) και σταθμών διοδίων στην άνοδο και στην κάθοδο της Εθνικής Οδού.
Το ίδιο προβλέπεται και στον Άγιο Στέφανο ενώ η τρίτη μελέτη που εξετάζει η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Αττικής αφορά την κατασκευή υπέργειας διάβασης 110 μέτρων στον κόμβο Καλυφτάκη που θα συνδέει τη Νέα Κηφισιά με το καθοδικό ρεύμα της Εθνικής Οδού.

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου η «Ημερίδα για την ανάπτυξη της Κρήτης»

Επιχειρηματικότητα στην Κρήτη και την Αττική
Εναλλακτικός Τουρισμός- Χρηματοδοτικά Εργαλεία
(Αγροτουρισμός - Οινοτουρισμός - Προσκυνηματικός Τουρισμός)
Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 στην Αίγλη Ζαππείου,
από τις 5:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη.
Οι Κρήτες έχουν διαχρονικώς αποδείξει ότι πρωτοπορούν συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία και την εξωστρέφεια
Ωστόσο μπορούμε να επιτύχουμε πολλά περισσότερα, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας και τις ικανότητες των ανθρώπων του νησιού μας.
Τα εκατομμύρια τουριστών που φέτος επισκέφτηκαν την Κρήτη, είναι μια σημαντική πρόοδος.
Ωστόσο, το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που ψηφίστηκε το καλοκαίρι, σε συνδυασμό με τις ήδη υφιστάμενες μονάδες Αγροτουρισμού, τους υφιστάμενους επισκέψιμους αμπελώνες με τα υπόλοιπα μοναδικά κρητικά προϊόντα και τις ιδιαίτερες διαδρομές στα πλαίσια του προσκυνηματικού τουρισμού, ανοίγουν νέες προοπτικές
Επομένως, η πρόκληση για όλους  -π ολιτική ηγεσία, βουλευτές, αυτοδιοίκηση, επιχειρηματικό κόσμο - είναι να προωθήσουμε μια νέα αναπτυξιακή προοπτική, να επενδύσουμε σε μια διαφορετική κουλτούρα.

... Η ψυχή του Αντρέα στο σώμα ενός πρώην κνίτη!!!

Με τεράστιο ενδιαφέρον κάθισα να παρακολουθήσω την συνέντευξη του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΚΑΙ. Στο κάτω-κάτω πρόκειται για τον αυριανό πρωθυπουργό, τον πρωθυπουργό της Αυριανής (ημέρας εννοώ) και οι πρωθυπουργοί - αυριανοί, σημερινοί και χτεσινοί - είναι πάντοτε ένα ενδιαφέρον θέαμα για όποιον θέλει να δει έναν πραγματικό σατιρικό καλλιτέχνη σε δράση.
Πόσο μάλλον όταν είναι η (νεκρο)ζωντανή απόδειξη πως όχι μόνο υπάρχει ζωή μετά τον θάνατο, αλλά τα πνεύματα των νεκρών μπορούν να καταλαμβάνουν τα σώματα των ζωντανών.
Γιατί (μουσική σε θρίλερ που ειδοποιεί τους θεατές που δεν καταλαβαίνουν τι βλέπουν πως πρέπει να τρομάξουν) ο Αλέξης ο Τσίπρας δεν υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
Τη θέση του έχει καταλάβει το πνεύμα του Αντρέα του Παπαντρέου (το ντ αντί για το δ είναι η μόνη ορθή σοσιαλιστική γραφή του ονόματος) που ζητά το μόνο από όλα αυτά που του στέρησε ο θάνατος και αγαπούσε πραγματικά: Εξουσία.

Χρονολογικό αφιέρωμα στο Δεκέμβρη του 1944: 3 Δεκέμβρη

Από νωρίς το πρωί, χιλιάδες κόσμου άρχισαν να συρρέουν στις προσυγκεντρώσεις, που είχαν καθοριστεί σε κάθε λαϊκή συνοικία της Αθήνας και του Πειραιά. Σύντομα, τα δεκάδες ρυάκια λαού συνέκλιναν σε μια τεράστια λαοθάλασσα με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος.
Από την επίθεση κατά της παλλαϊκής συγκέντρωσης του ΕΑΜ
Καθώς η κεφαλή της πορείας πλησίαζε την πλατεία, οι δυνάμεις του Έβερτ[1], που ήταν παραταγμένες μπροστά στο κτήριο του Αρχηγείου της Αστυνομίας (γωνία Πανεπιστημίου & Βασιλίσσης Σοφίας), άνοιξαν πυρ στο άοπλο πλήθος. Οι πυροβολισμοί πύκνωσαν από διάφορες κατευθύνσεις σκορπώντας το θάνατο: 21 νεκροί και 140 τραυματίες ο απολογισμός της θρασύδειλης αυτής επίθεσης.
Η λαϊκή μάζα υποχώρησε. Όταν όμως κόπασαν τα πυρά και δόθηκε το σήμα από την οργανωτική επιτροπή του συλλαλητηρίου, ξεχύθηκε και πάλι με ορμή ανακαταλαμβάνοντας την πλατεία.
Η παρουσία του βρετανικού στρατού ήταν αισθητή καθ’ όλη τη διάρκεια των γεγονότων. Στη συνέχεια ο όγκος του συλλαλητηρίου χωρίστηκε σε επιμέρους διαδηλώσεις με επικεφαλής τις αιματοβαμμένες σημαίες.
«Η Αθήνα», έγραφε την επόμενη μέρα ο Ριζοσπάστης, «έζησε χθες μια μεγάλη μέρα. Αλλά μια μεγάλη, πικρή και ματωμένη μέρα. Ο λαός της κατέβηκε στους δρόμους για το ‘απαγορευμένο’ συλλαλητήριο.
Το συλλαλητήριο που δεν είχε δικαίωμα να του το απαγορεύσεις κανένας. Το συλλαλητήριο που συμπύκνωσε σε μια κολοσσιαία δυναμική εκδήλωση τους πόθους και τη θέληση του Ελληνικού Λαού.
Ποτέ η πρωτεύουσα δεν είδε τέτοιο συναγερμό…Αλλά και ποτέ η πρωτεύουσα δεν είδε τέτοια απαίσια, κυνική και απόλυτα αδικαιολόγητη τρομοκρατική ενέργεια όπως χθες.»[2]

Κλιμάκιο της Κ.Ο. του ΚΚΕ θα περιοδεύσει σήμερα στους εργάτες Δήμων Πεύκης & Αμαρουσίου

Στο πλαίσιο των περιοδειών που πραγματοποιεί η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ με θέμα «Ο εργαζόμενος λαός να απαντήσει στην αντιλαϊκή επίθεση με την οργάνωση της πάλης του και ισχυρό ΚΚΕ» κλιμάκιο της Κομματικής Οργάνωσης Αμαρουσίου - Πεύκης θα περιοδεύσει σήμερα Τετάρτη 3 Δεκέμβρη, στους εργάτες Δήμων Πεύκης και Αμαρουσίου.
•Συνεχίζονται επίσης μέχρι και αύριο, Πέμπτη, οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης και Εξελεγκτικής Επιτροπής του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής.                                                                                                                        
Οι εργαζόμενοι ψηφίζουν από τις 10 π.μ. έως τις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (οδός Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

Στις 4:00 μ.μ. η εκλογοαπολογιστική γ.σ. του Συλλόγου Αθμονέων

Eπτά(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της εκλογοαπολογιστικής τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Αθμονέων, η οποία θα διεξαχθεί  Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου στις 4:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου 
(Βασ. Σοφίας 9).
Θα συζητηθούν τα παρακάτω θέματα:
1. Εκλογή Προεδρείου Γενικής Συνέλευσης
2. Απολογισμός Πεπραγμένων Δ.Σ.
3. Οικονομικός Απολογισμός
4. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής

Έφτασε χαράματα το e-mail από την Τρόϊκα! «Σκίζουν» τα καλτσόν τους, οι «Δωσίλογοι»...

Ρητές δεσμεύσεις και περισσότερες διευκρινίσεις για τα δημοσιονομικά ζητάει η τρόικα με το απαντητικό e-mail, που έφτασε στο υπουργείο Οικονομικών τα ξημερώματα της Τετάρτης.
Οι δανειστές κάθε άλλο παρά χαλαρώνουν την σκληρή τους στάσης, καθώς διατυπώνουν νέες απαιτήσεις, ζητώντας ακόμη πιο συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το δημοσιονομικό κενό, αφήνοντας, παράλληλα ανοιχτό το θέμα της επιστροφής τους στην Αθήνα
Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, η επιστροφή μετατίθεται για το Σάββατο το νωρίτερο ή αλλιώς μέχρι την Τρίτη μετά το κρίσιμο Eurogroup
«Διμέτωπο» ανοίγει η κυβέρνηση! Όλα ανοιχτά για την επιστροφή της τρόικας…
Μάλιστα, η τρόικα, φέρεται να ζητάει επιπλέον νομοσχέδια, όπως στο κρίσιμο θέμα του ασφαλιστικού.

Aρχίζει σήμερα στο «ΔΑΪΣ» το «10ο Internet & e - Business Innovation Forum»

Το Διαδίκτυο των πραγμάτων (Internet of Things), η νέα ψηφιακή πραγματικότητα, το ψηφιακό μάρκετινγκ, η κινητή επιχείρηση(mobile commerce), η ολοκλήρωση του ψηφιακού επιχειρείν (E-Business Integration) &τα business analytics αλλά & βέλτιστες πρακτικές, καθώς & τα αποτελέσματα των μεγαλύτερων ερευνών για την συμπεριφορά των Ελλήνων on-line καταναλωτών & το πώς οι Έλληνες αντιμετωπίζουν τα ψηφιακά μέσα & τα κοινωνικά δίκτυα, είναι τα θέματα που θα εξεταστούν στο φετινό Internet & E-Business Innovation Forum.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα 3 Δεκεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο ΔΑΪΣ (Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου).
Στο συνέδριο αυτό, που διοργανώνει για άλλη μία χρονιά το Ελληνικό Ινστιτούτο Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΕΙΠ) της ΕΕΔΕ σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου) υπό την αιγίδα του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GRECA), και τη συνεργασία του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), μέσα από τις παράλληλες συνεδρίες, τα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών κάθε βαθμίδας θα βρούν ενδιαφέρουσες παρουσίασεις. 
Πολύτιμη ενημέρωση επίσης θα βρουν όσοι ενδιαφέρονται να καινοτομήσουν επιχειρηματικά στο χώρο του διαδικτύου. 
Το ευρύ κοινό θα λάβει ενημέρωση για τα δρώμενα και τις εξελίξεις του ηλεκτρονικού εμπορίου στη χώρα μας. 
Συγκεκριμένα, οι συνεδρίες θα εστιαστούν στους παρακάτω τομείς:

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οδός Φραγκοκλησιάς:«Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» ...Καραμέρου!

Γ. Πατούλης: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας
το ίδιο να κάνει και η Περιφέρεια...
Επιστολή απέστειλε σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Σμυρνή στον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρο, με θέμα τις δυσμενείς επιπτώσεις για την οδική ασφάλεια από τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς.
Στην επιστολή του ο Αντιδήμαρχος παραθέτει όλες τις πτυχές του ζητήματος , ενώ δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα στη βάση της ισοτιμίας και του σεβασμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος που έχει προκύψει σχετικά με τη λειτουργία της οδού Φραγκοκλησιάς αλλά και το ύφος της επιστολής που απέστειλε προς το Δήμο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος , έκανε το παρακάτω σχόλιο:
«Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλίσει πως η παράδοση σε κυκλοφορία της οδού Φραγκοκλησιάς θα γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας , ας κάνει το ίδιο και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κι ας αφήσει τις υποδείξεις, γιατί προσφέρει κακές υπηρεσίες σε αυτόν που θέλει να εξυπηρετήσει.
Η κυκλοφορία στο νεοδιανοιχθέν τμήμα της οδού   Φραγκοκλησιάς θα γίνει με βάση τις κυκλοφοριακές μελέτες, κι όχι στη βάση «εξυπηρέτησης των φίλων και κολλητών μας». Αυτό ας το καταλάβουν όλοι, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν καταλαβαίνει από πιέσεις και υποδείξεις.».
Στη συνέχεια, παρατίθεται η επιστολή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου κ. Δ. Σμυρνή, προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη.

«Ανοίγει» η Λ. Κηφισίας από τα αντιπλημμυρικά, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου

Τα αντιπλημμυρικά έργα στο σημείο που έχει κλείσει η Λεωφόρος Κηφισίας εδώ & 10 ημέρες (στη συμβολή των οδών Πεσματζόγλου & Κηφισίας) επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.
Οι επιβλέποντες μηχανικοί διαβεβαίωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη ότι τα έργα στο σημείο θα έχουν ολοκληρωθεί εκτός σοβαρού απροόπτου, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, και η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας θα αποκατασταθεί πλήρως εν όψει της εορταστικής περιόδου, η δε οδός Τοσίτσα (συνέχεια της οδού Λύρα) στη Νέα Κηφισιά θα παραδοθεί στην κυκλοφορία λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Στη συνέχεια ο κ. Καραμέρος επισκέφτηκε, μετά από συνεννόηση με περιβαλλοντικές οργανώσεις, την περιοχή Λυκόβρυσης- Πεύκης, το σημείο που το αντιπλημμυρικό έργο καταλήγει στο ρέμα της Πύρνας.

«Πράσινο φως» στην ‘Αγκυρα να συνεχίσει τις προκλήσεις της δίνει η Αθήνα!

Μόνο ως εξωφρενική, παράλογη και εξευτελιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση να συνέλθει στην Αθήνα η επιτροπή συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, δηλαδή τα δύο υπουργικά συμβούλια σε κοινή συνεδρίαση. 
Πολύ περισσότερο που η σύγκλιση αυτή συμπίπτει με την κλιμάκωση της έμπρακτης παραβίασης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη θάλασσα νοτίως του νησιού, κατά τρόπο πρωτοφανή μετά την εισβολή του 1974. 
Ουσιαστικά, η Αθήνα από τη μία αυτοεξευτελίζεται και από την άλλη δίνει, με τον τρόπο αυτό, «πράσινο φως» στην ‘Αγκυρα να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις προκλήσεις της.
‘Εχουμε φτάσει στο σημείο να χρειάζεται τώρα να υπενθυμίσουμε – μην το ξεχάσουμε κι εμείς οι ίδιοι, όπως πάει η χώρα, οι πολιτικοί και τα «Μέσα» της - ότι η Τουρκία έχει καταλάβει και διατηρεί υπό κατοχή τη μισή Κύπρο, το 80% του πληθυσμού της οποίας είναι ‘Ελληνες, με μια στρατιωτική επιχείρηση που είχε (αναλογικά με τον πληθυσμό) περισσότερα θύματα από την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. 

Θέλει να πάει Θράκη ο Νταβούτογλου ...

Ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη όχι μόνο του Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά & όλου του υπουργικού κλιμακίου (συνολικά 10 υπουργοί) που θα τον συνοδεύει για το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδος - Τουρκίας επιθυμεί & προετοιμάζει η Άγκυρα.
Το αίτημα της τουρκικής πλευράς έφθασε στην Αθήνα με ρηματική διακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας. 
Ακολούθησε δε τις συνομιλίες που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία επισκέφθηκε την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο. 
Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τηρούν προς το παρόν «σιγήν ιχθύος» για το θέμα αυτό και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η Αθήνα εξετάζει διάφορες λύσεις για τον χειρισμό του με όσο το δυνατόν χαμηλότερο επικοινωνιακό αντίκτυπο (ενδεχομένως με την αποφυγή της μετάβασης στη Θράκη όλης της τουρκικής αντιπροσωπείας). 
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος τούρκος αξιωματούχος επισκέπτεται τη Θράκη.
Ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά που θα μεταβεί στη Θράκη το μισό τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από συμβολική και πολιτική άποψη.

Δεν θα πληρώνουν Ε.Ν.Φ.Ι.Α. οι Δήμοι για τα δημοτικά ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν

Η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει σε πολλούς Δήμους, οι οποίοι έχουν χρεωθεί σημαντικά ποσά από τον υπολογισμό του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη.
Στη συνάντηση διευκρινίστηκε ότι Ε.Ν.Φ.Ι.Α. θα υπολογίζεται μόνον στα δημοτικά κτίρια που εκμισθώνονται και αποφέρουν έσοδα, ενώ αντίθετα σε κανένα δημοτικό κτίριο που ιδιοχρησιμοποιείται ( π.χ. Δημοτικά καταστήματα, σχολεία, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.) δεν πρόκειται να υπολογίζεται ο συγκεκριμένος φόρος.
Επίσης έγινε γνωστόν ότι δίνεται δυνατότητα στους Δήμους στους οποίους έχει λανθασμένα υπολογιστεί η καταβολή του συγκεκριμένου φόρου, να διορθώσουν ως τις 19 Δεκεμβρίου μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα τα στοιχεία των ακινήτων τους, επισημαίνοντας ότι ιδιοχρησιμοποιούνται, ώστε να ακυρωθεί η επιβολή του φόρου.
Επίσης δυνατότητα διόρθωσης γίνεται και με την υποβολή εντύπου αλλά σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

Γραφείο τύπου του Δήμου ή γραφείο τύπου της ΝΔ;

Σχετικά με την απάντηση του Γραφείου τύπου του Δήμου στις καταγγελίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, για την εκλογή Σαγρή στο «Ταμείο Αλληλοβοήθειας», η παράταξη του Λευτέρη Μαγιάκη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Στις καταγγελίες μας για παραβίαση των διαδικασιών εκλογής εκπροσώπου της μειοψηφίας στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Δήμου, το γραφείο τύπου του Δήμου, αντί μιας ουσιαστικής απάντησης, προτίμησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να ανακαλύψει για μια ακόμα φορά ότι για όλα φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Αυτή η λαθροχειρία της μεταμφίεσης του γραφείου τύπου της ΝΔ σε γραφείο τύπου του Δήμου, καιρός να σταματήσει.
Οι υπηρεσίες του Δήμου, άρα και το γραφείο τύπου, δεν νομιμοποιούνται να υπηρετούν κομματικά συμφέροντα κανενός.

Στις 3:30 μ.μ. η 29η Συνεδρίαση του «Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής»

ΕΝΝΕΑ(9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής», η οποία θα διεξαχθεί σημερα Τρίτη 2  Δεκεμβρίου, στις 3:30 μ.μ, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση πρακτικών 16ης, 17ης & 18ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έτους 2014.
2. Συζήτηση - λήψη απόφασης επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος βάσει του άρθρου 21, ν.4264/2014 (ΦΕΚ Α’ 118) (Λαϊκές Αγορές).
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Κοροβέσης)
3. Ορισμός μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συμμετέχουν στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των φύλων (άρθρο 186 παρ. VI Ν.3852/10).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)
4. Συγκρότηση επιτροπής Πολιτισμού – Αθλητισμού (άρθρο 164 του Ν.3852/10). (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Αποστολάκη)

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Σαραντάκου Μηνολόγιον Δεκεμβρίου


Ο Δεκέμβριος ή Δεκέμβρης είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του ημερολογίου μας, παρόλο που το όνομά του παραπέμπει ολοφάνερα στον αριθμό δέκα, decem. Για την ανακολουθία φταίνε οι Ρωμαίοι -διότι τα ονόματα των μηνών, όλα, είναι δάνειο από τα λατινικά.
Το παλιό ρωμαϊκό μηνολόγιο άρχιζε από τον Μάρτιο και ο Decem-ber ήταν ο δέκατος μήνας.
Όταν αργότερα μεταρρυθμίστηκε το ημερολόγιο και μπήκαν στις δυο πρώτες θέσεις ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, η αντιστοιχία χάλασε και ο Δεκέμβρης είναι πλέον δωδέκατος.
Ο Δεκέμβρης λαϊκά λέγεται και Γιορτινός -και όχι άδικα: είναι ο μήνας με τις πολλές γιορτές, ξεκινώντας από τα Νικολοβάρβαρα (4-6 Δεκεμβρίου) και καταλήγοντας στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά -και ενδιάμεσα έχουμε επίσης την Άννα, τον Σπύρο, τον Λευτέρη, τον Διονύση. Να είναι σύμπτωση οι τόσες γιορτές στον σκοτεινότερο μήνα της χρονιάς, όπου η μέρα βρίσκεται στα μικρότερά της;
Στα τούρκικα, ο Δεκέμβριος λέγεται Aralιk, που θα πει «μεσοδιάστημα».

Παράμετροι αντισεισμικού σχεδιασμού από την Περιφέρεια Αττικής

Ο προληπτικός σχεδιασμός για την επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων εξετάστηκε κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας & Ασφάλειας που έγινε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής & Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γ. Καραμέρου, στην Αγία Παρασκευή.
Στην παρουσίαση του ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) συνόψισε τη διεθνή εμπειρία που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις ενέργειες πρόληψης και σχεδιασμού που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες ζωών και να μεγιστοποιήσουν τις διασώσεις πολιτών σε περίπτωση σεισμού, εντός των πιο κρίσιμων 24 ωρών μετά το φαινόμενο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρέας Πράσινος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης-Πρόληψης του ΟΑΣΠ, Χρύσα Γκουντρομίχου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ζαχαρίας Πελέκης.

Η απάντηση της Ρένας Δούρου στη ΓΑΔΑ

Απάντηση σε επιστολή του Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τα υποτιθέμενα προβλήματα που δημιουργεί στη δημόσια υγεία η παρουσία στην πλατεία Συντάγματος των Σύριων προσφύγων, έστειλε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής.
Όπως επισημαίνει στην απάντησή της, ενδεικτική για το στρεβλό τρόπο αντιμετώπισης του μείζονος αυτού θέματος είναι καταρχήν η ιεράρχηση των παραληπτών της επιστολής της ΓΑΔΑ από τους οποίους απουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ η Περιφέρεια Αττικής προηγείται του κατεξοχήν αρμόδιου Υπουργείου Υγείας.
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής και επί της ουσίας, 
η Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας τα κρίσιμα ζητήματα - όπως την άμεση παροχή καταλύματος καθώς και την αναγνώριση του προσφυγικού καθεστώτος, της χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων, ένταξης στο σύστημα ασύλου όσων το επιθυμούν - και τονίζει ότι με τις προτεινόμενες από τη ΓΑΔΑ ενέργειες, όπως είναι η διενέργεια αυτοψίας, δεν δίνεται καμία απολύτως λύση στο πρόβλημα, το οποίο αναμένεται να οξυνθεί με τη συνεχιζόμενη εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

H πολιτική των ... σκιτσογράφων!

Έμπρακτη η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στους Σύρους πρόσφυγες της Αθήνας

Τη βούλησή της για έμπρακτη στήριξη των Σύριων προσφύγων έκανε γνωστή η περιφερειακή αρχή Αττικής
Η εκδήλωση αλληλεγγύης προς τη συγκεκριμένη ομάδα προσφύγων από την Περιφέρεια Αττικής συνίσταται στην παροχή με δικά της μέσα σίτισης, ρούχων και σκεπασμάτων.
Ειδικότερα, τα βασικά σημεία τοποθετήσεων της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου και της αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου, που εκπροσώπησαν την περιφερειακή αρχή Αττικής κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου των Σύριων προσφύγων στο Σύνταγμα ήταν τα εξής:
Τα βασικά σημεία των τοποθετήσεών τους:
Για την άμεση, αλλά και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σύριοι πρόσφυγες, το κεντρικό κράτος και η Κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους – ιδιαίτερα καθώς οι προσφυγικές ροές από εμπόλεμες ζώνες θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα.
Το Κράτος και η Πολιτεία οφείλουν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία σχετικά με την προστασία των προσφύγων και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ξεκινάει στις 7:00 μ.μ. ο κύκλος αυτομόρφωσης για τη Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας

«Τι απέγιναν τα οράματα των προγόνων μας; Η ελληνική συνταγματική ιστορία από το σχέδιο Συντάγματος του Ρήγα μέχρι το ισχύον Σύνταγμα», είναι το 1ο Θέμα του κύκλου αυτομόρφωσης για τη Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας που ξεκινά σημερα στο Μαρούσι, στα Γραφεία του ΕΠΑΜ Β.Τομέα στις 7:00 μ.μ. (Σαλαμίνος 36).
Εισηγητής θα είναι ο Συνταγματολόγος - Δικηγόρος 
κ. Χρήστος ΛΥΝΤΕΡΗΣ
Η παρακολούθηση του κύκλου δεν προϋποθέτει προηγούμενη εγγραφή.
Ο Χρήστος Στ. Λυντέρης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ξεκινούν από σήμερα τα σεμινάρια ξένων γλωσσών & Η/Υ

Ειδική πρόβλεψη και μειωμένο κόστος για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας
Σεμινάρια ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών για την περίοδο 2014 - 2015 διοργανώνει και εφέτος η Αναπτυξιακή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου.  
Στο πρόγραμμα προβλέπεται και για τη φετινή περίοδο μειωμένο κόστος συμμετοχής για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, άνεργοι, ΑμεΑ, κ.α.).
Ειδικότερα, στο σεμινάριο ξένων γλωσσών, θα λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων στην Αγγλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική και Γαλλική γλώσσα.
Αντίστοιχα, το σεμινάριο ηλεκτρονικών υπολογιστών περιλαμβάνει προετοιμασία για τη συμμετοχή στις εξετάσεις και την απόκτηση διπλώματος ECDL στις ενότητες Windows, Word, Excel, Internet, και Ms Outlook.
Μετά το πέρας των μαθημάτων οι σπουδαστές θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου. 
Κόστος Παρακολούθησης 

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

«WAKING NED DEVINE» στις 8:00 μ.μ. στο ΣΤΕΚΙ+

Με την Κωμωδία του Κερκ Τζόουνς «WAKING NED DEVINE» (1998) συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Στέκι + στις 8:00 μ.μ. το αφιέρωμα στον Ιρλανδικό κινηματογράφο.
Πρωταγωνιστούν οι:
Ίαν Μπάνεν, Ντέιβιντ Κέλι, Φιονούλα Φλάναγκαν, Σούζαν Λιντς, Τζέιμς Νέσμπιτ
To τζακ-ποτ στο ΛΟΤΤΟ το κερδίζει ένας τυχερός από ένα ψαράδικο χωριό της Ιρλανδίας 52 κατοίκων. 
Δύο ηλικιωμένοι φίλοι αναζητούν τον τυχερό. Κι όταν τον βρίσκουν….
Υποβλητικά ιρλανδέζικα τοπία, πανέμορφο σάουντρακ με κομμάτια των Waterboys και ιρλανδέζικη φολκ και κυρίως αξέχαστοι δεύτεροι ρόλοι, συγκροτούν ένα συμπαθέστατο κινηματογραφικό  θέαμα.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο Νίκος Ρογκάκος στις 9:00 μ.μ, στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Αύριο Σάββατο 29  Νοεμβρίου, στις 9:00 μ.μ,  ο ΝΙΚΟΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ παρουσιάζει ένα αφιέρωμα  στον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη.
Ο ίδιος στην κιθάρα και το τραγούδι, ενώ μαζί του θα παίξουν:
στο πρόγραμμα Χατζιδάκι:
OΡΕΣΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: Μαντολίνο,
ΗΡΑ ΚΑΠΝΙΣΗ: Φλάουτο,
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: Bass recorder.
στο πρόγραμμα Θεοδωράκη: 
 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ: Μαντολίνο,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΛΛΑΣ: Κλαρινέτο,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ: Βιόλα

Η αλληλεγγύη δεν έχει κομματική ταυτότητα ...

Ας καταλάβουν επιτέλους στο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου!!!
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου και όσα αναφέρει σε αυτήν, σε βάρος του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Π. Σαγρή , ο οποίος ψηφίστηκε ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, αποδεικνύει το χαμηλό από κάθε άποψη επίπεδο που διακρίνει τους συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης. 
Προφανώς  για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου εγνωσμένες κι αδιαμφισβήτητες ιδιότητες όπως το ήθος, η ευπρέπεια , η πολύχρονη προσφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης αλλά και η εμπειρία που διαθέτει ο κ. Σαγρής, δεν αρκούν.
Δεν αρκούν γιατί προφανώς ο κ. Σαγρής δεν διαθέτει την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που για τη δημοτική παράταξη της δήθεν ανατροπής, είναι το μοναδικό κριτήριο καταλληλότητας ενός προσώπου για να κατέχει θέση ευθύνης.
Η παράταξη της Διοίκησης Πατούλη ψήφισε τον κ. Σαγρή , με κριτήριο όχι το κόμμα που ανήκει, αλλά τις ικανότητες και το ήθος του.

«Ταμείο Αλληλοβοήθειας»:Αποκλεισμός των «ενοχλητικών» & προώθηση των ...«προθύμων»!

Σε ένα ρεσιτάλ αλαζονείας και ετσιθελισμού, που δεν αρμόζει σε πρόεδρο της ΚΕΔΕ,
ο κ. Πατούλης και η παράταξή του, επέλεξαν για εκπρόσωπο της μειοψηφίας στη διοικούσα επιτροπή του «Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αμαρουσίου» τον αρεστό τους
κ. Π. Σαγρή, μέλος και τα δύο προηγούμενα χρόνια της διοικούσας επιτροπής.
Επί δύο χρόνια ο κ. Σαγρής δεν ζήτησε ούτε το στοιχειώδες:
Να έλθει ο απολογισμός του Ταμείου Αλληλοβοήθειας στο δημοτικό συμβούλιο, όπως όφειλε να πράξει η διοίκηση, όταν είναι γνωστό το όργιο των προεκλογικών «παρεμβάσεων» που έγιναν μέσω του Ταμείου.
Ο στόχος της διοίκησης Πατούλη είναι εμφανής:
Ο αποκλεισμός των «ενοχλητικών» και η προώθηση  των «προθύμων».
Για να τον πετύχει εφαρμόζει τη διαδικασία κατά το δοκούν - με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Αλλιώς για την εκλογή αντιπροσώπων του δημοτικού συμβουλίου στον ΣΠΑΠ (Προστασία Πεντελικού), ΣΒΑΠ(Σύνδεσμος 21 ΟΤΑ)
και αλλιώς στο «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» κι ας προβλέπεται ίδια διαδικασία.

Σήμερα & αύριο το «XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΑΖΑΑR» για τα αυτιστικά παιδιά

« ΧΤΙΣΕ &ΕΣΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ»

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αμαρουσίου & Βορείων Προαστίων: «Έξω οι φασίστες από το Μαρούσι & απ' όλες τις γειτονιές»!

Στα μέσα Ιουλίου η Χρυσή Αυγή άνοιξε αιφνιδιαστικά τα νέα της γραφεία στο Μαρούσι. Από τότε, η μόνη δημόσια εμφάνιση που τόλμησε στη γειτονιά μας ήταν την 1η Αυγούστου, όταν 100 χρυσαυγήτες επιτέθηκαν στην «κατάληψη Κουβέλου».

Η αντίδραση του αντιφασιστικού κινήματος της γειτονιάς μας και ευρύτερα των βορείων προαστίων ήταν άμεση! Συλλογικότητες και φορείς της περιοχής έχουν οργανώσει δεκάδες παρεμβάσεις στην περιοχή, τρεις μεγάλες αντιφασιστικές πορείες και συγκεντρώσεις και μια μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο σταθμό ΗΣΑΠ.
Η «Χρυσή Αυγή» στα τέλη του Οκτώβρη, ύστερα από έξωση του ιδιοκτήτη και κάτω από τη δυναμική πίεση του κινήματος, μετακόμισε, στα κρυφά, σε γραφεία που βρίσκονται λίγα τετράγωνα παρακάτω.
Ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει τη διεύθυνση των νέων γραφείων τους, αν και στην ιστοσελίδα τους δηλώνουν ότι λειτουργούν κανονικά. Την 1η Νοέμβρη μάλιστα, όταν εξελισσόταν αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό του Αμαρουσίου, τα γραφεία τους τα φρουρούσε μια κλούβα των ΜΑΤ.
Τα νέα τους KΡΥΦΑ γραφεία σημαίνουν τα εξής:

Στον πολυχώρο «Gorilla 11» στο Μαρούσι, η παρουσίαση του δίσκου του Νικόλα Ασιμου

Το υλικό από τις τρεις ηχογραφημένες κασέτες που άφησε «φεύγοντας για το μεγάλο ταξίδι» αλλά και τα έξι ανέκδοτα τραγούδια του, έγιναν η αφορμή για να κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του «ασυμβίβαστου» Νικόλα 'Ασιμου με τίτλο «Αρνήθηκα πολλά», η παρουσίαση του οποίου έγινε την Τρίτη που μας πέρασε στον πολυχώρο Gorilla 11 στο Μαρούσι
Για τις άγνωστες ιστορίες που έζησαν με τον ανένταχτο Νικόλα 'Ασιμο, μίλησαν οι φίλοι και συνεργάτες του, που βρέθηκαν στην παρουσίαση του δίσκου βινυλίου(κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα από τη B - otherSide records & περιλαμβάνει συνολικά 15 τραγούδια).
 Ανάμεσά τους, ο σκηνοθέτης και φίλος του τραγοδοποιού, Γιώργος Κορδελλάς, ο οποίος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του δίσκου, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με τον πρώτο και μοναδικό δίσκο του Ασιμου με τίτλο: «Ο Ξαναπες».
«Ο Νικόλας είχε ήδη αρχίσει από τα μέσα της δεκαετίας του 70 να παράγει αυτή την αίσθηση της παρωδίας και της λογικής του θεάτρου δρόμου που δεν εκφράζει μόνο ιδέες αλλά δημιουργεί μια αντιποίηση του εαυτού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «φίλος» μου σκηνοθέτης Αντρέας Ταρνανάς.
Μιλώντας για τη μπάντα που είχαν φτιάξει με τον Νικόλα 'Ασιμο την «Exarchia Square Band», ο φίλος του Χρήστος Ζυγομαλάς ανέφερε χαρακτηριστικά:

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

«Χρόνιες Ηλιακές Βλάβες στο Δέρμα: όσα θέλετε να γνωρίζετε»

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Χρόνιες Ηλιακές Βλάβες στο Δέρμα: όσα θέλετε να γνωρίζετε»  διοργανώνουν την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ,  στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ).
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη  για όλους
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ.  Γιώργος Πατούλης θα απευθύνει χαιρετισμό στην  εκδήλωση.
Το θέμα θα αναπτύξει η δερματολόγος- αφροδισιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» κ. Μαρίτα Κοσμαδάκη MD,PhD.

Κατατοπιστική η εκδήλωση της «ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ» για τον ΕΝΦΙΑ

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση - συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ & γενικά την φορολόγηση  των ακινήτων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της  Τετάρτης 5 Νοεμβρίου στο Κέντρο του Αμαρουσίου, στον «Ιππόκαμπο» (Σπύρου Λούη 20, Πλατεία Ηρώων), με πρωτοβουλία του Δ.Σ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου  Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Ομιλητές ήσαν οι κ.κ.: Αντωνία Κατερίνη με θέμα: «Η δήμευση της ακίνητης περιουσίας» εκπροσωπώντας την «Αλληλεγγύη για όλους»
Το μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασίλης Παπαστεργίου, με θέμα:
«ΕΝΦΙΑ: Προβλήματα και τρόποι αντίδρασης»
Το μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ιωάννης Βρέλλος με θέμα:
«Η φορολόγηση των ακινήτων και ειδικότερα ο ΕΝΦΙΑ» &
 ο Πρόεδρος της «Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Βορείων & Ανατολικών Προαστίων» κ. Μάνος Κρανίδης, ως Εκπρόσωπος της «ΠΟΜΙΔΑ» (Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων)
Την συζήτηση συντόνισε έξοχα  η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Κρεκούκια, η οποία στην εισήγησή της, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ζητάμε να αλλάξει εντελώς η λογική της φορολόγησης των ακινήτων, ώστε να γίνει επιτέλους συμβατή προς τη σημερινή πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να μιλάμε πια για μικρή, μεσαία και μεγάλη ιδιοκτησία, παρά για ιδιοκτησία με αξία πραγματική ( που αποφέρει εισόδημα δηλαδή και μπορεί να πουληθεί) και για ιδιοκτησία εντελώς άχρηστη».