Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Οδός Φραγκοκλησιάς:«Διότι δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις» ...Καραμέρου!

Γ. Πατούλης: Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας
το ίδιο να κάνει και η Περιφέρεια...
Επιστολή απέστειλε σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου μέσω του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Σμυρνή στον Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Γ. Καραμέρο, με θέμα τις δυσμενείς επιπτώσεις για την οδική ασφάλεια από τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς.
Στην επιστολή του ο Αντιδήμαρχος παραθέτει όλες τις πτυχές του ζητήματος , ενώ δίνει ιδιαίτερο βάρος στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο θέμα στη βάση της ισοτιμίας και του σεβασμού των αρμοδιοτήτων μεταξύ των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με αφορμή τον τρόπο διαχείρισης του ζητήματος που έχει προκύψει σχετικά με τη λειτουργία της οδού Φραγκοκλησιάς αλλά και το ύφος της επιστολής που απέστειλε προς το Δήμο Αντιπεριφερειάρχης κ. Καραμέρος , έκανε το παρακάτω σχόλιο:
«Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διασφαλίσει πως η παράδοση σε κυκλοφορία της οδού Φραγκοκλησιάς θα γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει την ασφαλή κίνηση πεζών και οχημάτων. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας , ας κάνει το ίδιο και ο κ. Αντιπεριφερειάρχης κι ας αφήσει τις υποδείξεις, γιατί προσφέρει κακές υπηρεσίες σε αυτόν που θέλει να εξυπηρετήσει.
Η κυκλοφορία στο νεοδιανοιχθέν τμήμα της οδού   Φραγκοκλησιάς θα γίνει με βάση τις κυκλοφοριακές μελέτες, κι όχι στη βάση «εξυπηρέτησης των φίλων και κολλητών μας». Αυτό ας το καταλάβουν όλοι, ο Δήμος Αμαρουσίου δεν καταλαβαίνει από πιέσεις και υποδείξεις.».
Στη συνέχεια, παρατίθεται η επιστολή του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου κ. Δ. Σμυρνή, προς τον κ. Αντιπεριφερειάρχη.

«Ανοίγει» η Λ. Κηφισίας από τα αντιπλημμυρικά, την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου

Τα αντιπλημμυρικά έργα στο σημείο που έχει κλείσει η Λεωφόρος Κηφισίας εδώ & 10 ημέρες (στη συμβολή των οδών Πεσματζόγλου & Κηφισίας) επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών Γιώργος Καραμέρος.
Οι επιβλέποντες μηχανικοί διαβεβαίωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη ότι τα έργα στο σημείο θα έχουν ολοκληρωθεί εκτός σοβαρού απροόπτου, μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου, και η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα της Λεωφόρου Κηφισίας θα αποκατασταθεί πλήρως εν όψει της εορταστικής περιόδου, η δε οδός Τοσίτσα (συνέχεια της οδού Λύρα) στη Νέα Κηφισιά θα παραδοθεί στην κυκλοφορία λίγο πριν τα Χριστούγεννα.
Στη συνέχεια ο κ. Καραμέρος επισκέφτηκε, μετά από συνεννόηση με περιβαλλοντικές οργανώσεις, την περιοχή Λυκόβρυσης- Πεύκης, το σημείο που το αντιπλημμυρικό έργο καταλήγει στο ρέμα της Πύρνας.

«Πράσινο φως» στην ‘Αγκυρα να συνεχίσει τις προκλήσεις της δίνει η Αθήνα!

Μόνο ως εξωφρενική, παράλογη και εξευτελιστική μπορεί να χαρακτηριστεί η απόφαση να συνέλθει στην Αθήνα η επιτροπή συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, δηλαδή τα δύο υπουργικά συμβούλια σε κοινή συνεδρίαση. 
Πολύ περισσότερο που η σύγκλιση αυτή συμπίπτει με την κλιμάκωση της έμπρακτης παραβίασης της κυριαρχίας της Κυπριακής Δημοκρατίας στη θάλασσα νοτίως του νησιού, κατά τρόπο πρωτοφανή μετά την εισβολή του 1974. 
Ουσιαστικά, η Αθήνα από τη μία αυτοεξευτελίζεται και από την άλλη δίνει, με τον τρόπο αυτό, «πράσινο φως» στην ‘Αγκυρα να συνεχίσει και να κλιμακώσει τις προκλήσεις της.
‘Εχουμε φτάσει στο σημείο να χρειάζεται τώρα να υπενθυμίσουμε – μην το ξεχάσουμε κι εμείς οι ίδιοι, όπως πάει η χώρα, οι πολιτικοί και τα «Μέσα» της - ότι η Τουρκία έχει καταλάβει και διατηρεί υπό κατοχή τη μισή Κύπρο, το 80% του πληθυσμού της οποίας είναι ‘Ελληνες, με μια στρατιωτική επιχείρηση που είχε (αναλογικά με τον πληθυσμό) περισσότερα θύματα από την εισβολή των ΗΠΑ στο Ιράκ. 

Θέλει να πάει Θράκη ο Νταβούτογλου ...

Ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη όχι μόνο του Πρωθυπουργού Αχμέτ Νταβούτογλου αλλά & όλου του υπουργικού κλιμακίου (συνολικά 10 υπουργοί) που θα τον συνοδεύει για το 3ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας (ΑΣΣ) Ελλάδος - Τουρκίας επιθυμεί & προετοιμάζει η Άγκυρα.
Το αίτημα της τουρκικής πλευράς έφθασε στην Αθήνα με ρηματική διακοίνωση το βράδυ της Δευτέρας. 
Ακολούθησε δε τις συνομιλίες που είχε η ελληνική αντιπροσωπεία υπό την ηγεσία του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, η οποία επισκέφθηκε την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη το περασμένο Σαββατοκύριακο. 
Ο κ. Βενιζέλος συναντήθηκε με τον τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών τηρούν προς το παρόν «σιγήν ιχθύος» για το θέμα αυτό και σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες η Αθήνα εξετάζει διάφορες λύσεις για τον χειρισμό του με όσο το δυνατόν χαμηλότερο επικοινωνιακό αντίκτυπο (ενδεχομένως με την αποφυγή της μετάβασης στη Θράκη όλης της τουρκικής αντιπροσωπείας). 
Δεν είναι άλλωστε η πρώτη φορά που υψηλόβαθμος τούρκος αξιωματούχος επισκέπτεται τη Θράκη.
Ωστόσο, θα είναι η πρώτη φορά που θα μεταβεί στη Θράκη το μισό τουρκικό υπουργικό συμβούλιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται από συμβολική και πολιτική άποψη.

Δεν θα πληρώνουν Ε.Ν.Φ.Ι.Α. οι Δήμοι για τα δημοτικά ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούν

Η αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει προκύψει σε πολλούς Δήμους, οι οποίοι έχουν χρεωθεί σημαντικά ποσά από τον υπολογισμό του Ε.Ν.Φ.Ι.Α. στο σύνολο των δημοτικών κτιρίων, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο Υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης με τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη.
Στη συνάντηση διευκρινίστηκε ότι Ε.Ν.Φ.Ι.Α. θα υπολογίζεται μόνον στα δημοτικά κτίρια που εκμισθώνονται και αποφέρουν έσοδα, ενώ αντίθετα σε κανένα δημοτικό κτίριο που ιδιοχρησιμοποιείται ( π.χ. Δημοτικά καταστήματα, σχολεία, παιδικοί σταθμοί κ.λπ.) δεν πρόκειται να υπολογίζεται ο συγκεκριμένος φόρος.
Επίσης έγινε γνωστόν ότι δίνεται δυνατότητα στους Δήμους στους οποίους έχει λανθασμένα υπολογιστεί η καταβολή του συγκεκριμένου φόρου, να διορθώσουν ως τις 19 Δεκεμβρίου μέσα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα τα στοιχεία των ακινήτων τους, επισημαίνοντας ότι ιδιοχρησιμοποιούνται, ώστε να ακυρωθεί η επιβολή του φόρου.
Επίσης δυνατότητα διόρθωσης γίνεται και με την υποβολή εντύπου αλλά σε συνεννόηση με τις κατά τόπους Δ.Ο.Υ.

Γραφείο τύπου του Δήμου ή γραφείο τύπου της ΝΔ;

Σχετικά με την απάντηση του Γραφείου τύπου του Δήμου στις καταγγελίες της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, για την εκλογή Σαγρή στο «Ταμείο Αλληλοβοήθειας», η παράταξη του Λευτέρη Μαγιάκη «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Στις καταγγελίες μας για παραβίαση των διαδικασιών εκλογής εκπροσώπου της μειοψηφίας στο Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Δήμου, το γραφείο τύπου του Δήμου, αντί μιας ουσιαστικής απάντησης, προτίμησε να αποπροσανατολίσει τη συζήτηση και να ανακαλύψει για μια ακόμα φορά ότι για όλα φταίει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
Αυτή η λαθροχειρία της μεταμφίεσης του γραφείου τύπου της ΝΔ σε γραφείο τύπου του Δήμου, καιρός να σταματήσει.
Οι υπηρεσίες του Δήμου, άρα και το γραφείο τύπου, δεν νομιμοποιούνται να υπηρετούν κομματικά συμφέροντα κανενός.

Στις 3:30 μ.μ. η 29η Συνεδρίαση του «Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής»

ΕΝΝΕΑ(9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής», η οποία θα διεξαχθεί σημερα Τρίτη 2  Δεκεμβρίου, στις 3:30 μ.μ, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επικύρωση πρακτικών 16ης, 17ης & 18ης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής έτους 2014.
2. Συζήτηση - λήψη απόφασης επί του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος βάσει του άρθρου 21, ν.4264/2014 (ΦΕΚ Α’ 118) (Λαϊκές Αγορές).
(Εισηγητής ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Σ. Κοροβέσης)
3. Ορισμός μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου που θα συμμετέχουν στην Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των φύλων (άρθρο 186 παρ. VI Ν.3852/10).
(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)
4. Συγκρότηση επιτροπής Πολιτισμού – Αθλητισμού (άρθρο 164 του Ν.3852/10). (Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Αποστολάκη)

Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Σαραντάκου Μηνολόγιον Δεκεμβρίου


Ο Δεκέμβριος ή Δεκέμβρης είναι ο δωδέκατος και τελευταίος μήνας του ημερολογίου μας, παρόλο που το όνομά του παραπέμπει ολοφάνερα στον αριθμό δέκα, decem. Για την ανακολουθία φταίνε οι Ρωμαίοι -διότι τα ονόματα των μηνών, όλα, είναι δάνειο από τα λατινικά.
Το παλιό ρωμαϊκό μηνολόγιο άρχιζε από τον Μάρτιο και ο Decem-ber ήταν ο δέκατος μήνας.
Όταν αργότερα μεταρρυθμίστηκε το ημερολόγιο και μπήκαν στις δυο πρώτες θέσεις ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, η αντιστοιχία χάλασε και ο Δεκέμβρης είναι πλέον δωδέκατος.
Ο Δεκέμβρης λαϊκά λέγεται και Γιορτινός -και όχι άδικα: είναι ο μήνας με τις πολλές γιορτές, ξεκινώντας από τα Νικολοβάρβαρα (4-6 Δεκεμβρίου) και καταλήγοντας στα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά -και ενδιάμεσα έχουμε επίσης την Άννα, τον Σπύρο, τον Λευτέρη, τον Διονύση. Να είναι σύμπτωση οι τόσες γιορτές στον σκοτεινότερο μήνα της χρονιάς, όπου η μέρα βρίσκεται στα μικρότερά της;
Στα τούρκικα, ο Δεκέμβριος λέγεται Aralιk, που θα πει «μεσοδιάστημα».

Παράμετροι αντισεισμικού σχεδιασμού από την Περιφέρεια Αττικής

Ο προληπτικός σχεδιασμός για την επιχειρησιακή ετοιμότητα όλων των εμπλεκομένων φορέων στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων εξετάστηκε κατά τη συνεδρίαση της Συντονιστικής Μητροπολιτικής Επιτροπής Πολιτικής Προστασίας & Ασφάλειας που έγινε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής & Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γ. Καραμέρου, στην Αγία Παρασκευή.
Στην παρουσίαση του ο Ευθύμης Λέκκας, καθηγητής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών και πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) συνόψισε τη διεθνή εμπειρία που έχει συσσωρευτεί τα τελευταία χρόνια σχετικά με τις ενέργειες πρόληψης και σχεδιασμού που μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειες ζωών και να μεγιστοποιήσουν τις διασώσεις πολιτών σε περίπτωση σεισμού, εντός των πιο κρίσιμων 24 ωρών μετά το φαινόμενο.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ανδρέας Πράσινος, η Προϊσταμένη του Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης-Πρόληψης του ΟΑΣΠ, Χρύσα Γκουντρομίχου και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Ζαχαρίας Πελέκης.

Η απάντηση της Ρένας Δούρου στη ΓΑΔΑ

Απάντηση σε επιστολή του Διευθυντή της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για τα υποτιθέμενα προβλήματα που δημιουργεί στη δημόσια υγεία η παρουσία στην πλατεία Συντάγματος των Σύριων προσφύγων, έστειλε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής.
Όπως επισημαίνει στην απάντησή της, ενδεικτική για το στρεβλό τρόπο αντιμετώπισης του μείζονος αυτού θέματος είναι καταρχήν η ιεράρχηση των παραληπτών της επιστολής της ΓΑΔΑ από τους οποίους απουσιάζει ο Δήμος Αθηναίων, ενώ η Περιφέρεια Αττικής προηγείται του κατεξοχήν αρμόδιου Υπουργείου Υγείας.
Σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο της επιστολής και επί της ουσίας, 
η Περιφερειάρχης επισημαίνει ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων αντιμετωπίζοντας τα κρίσιμα ζητήματα - όπως την άμεση παροχή καταλύματος καθώς και την αναγνώριση του προσφυγικού καθεστώτος, της χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων, ένταξης στο σύστημα ασύλου όσων το επιθυμούν - και τονίζει ότι με τις προτεινόμενες από τη ΓΑΔΑ ενέργειες, όπως είναι η διενέργεια αυτοψίας, δεν δίνεται καμία απολύτως λύση στο πρόβλημα, το οποίο αναμένεται να οξυνθεί με τη συνεχιζόμενη εκρηκτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

H πολιτική των ... σκιτσογράφων!

Έμπρακτη η στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στους Σύρους πρόσφυγες της Αθήνας

Τη βούλησή της για έμπρακτη στήριξη των Σύριων προσφύγων έκανε γνωστή η περιφερειακή αρχή Αττικής
Η εκδήλωση αλληλεγγύης προς τη συγκεκριμένη ομάδα προσφύγων από την Περιφέρεια Αττικής συνίσταται στην παροχή με δικά της μέσα σίτισης, ρούχων και σκεπασμάτων.
Ειδικότερα, τα βασικά σημεία τοποθετήσεων της αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου και της αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Κατερίνα Θανοπούλου, που εκπροσώπησαν την περιφερειακή αρχή Αττικής κατά την πρόσφατη συνέντευξη τύπου των Σύριων προσφύγων στο Σύνταγμα ήταν τα εξής:
Τα βασικά σημεία των τοποθετήσεών τους:
Για την άμεση, αλλά και μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Σύριοι πρόσφυγες, το κεντρικό κράτος και η Κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους – ιδιαίτερα καθώς οι προσφυγικές ροές από εμπόλεμες ζώνες θα πολλαπλασιαστούν το επόμενο διάστημα.
Το Κράτος και η Πολιτεία οφείλουν να εφαρμόσουν τη νομοθεσία σχετικά με την προστασία των προσφύγων και να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Ξεκινάει στις 7:00 μ.μ. ο κύκλος αυτομόρφωσης για τη Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας

«Τι απέγιναν τα οράματα των προγόνων μας; Η ελληνική συνταγματική ιστορία από το σχέδιο Συντάγματος του Ρήγα μέχρι το ισχύον Σύνταγμα», είναι το 1ο Θέμα του κύκλου αυτομόρφωσης για τη Συνταγματική Ιστορία της Ελλάδας που ξεκινά σημερα στο Μαρούσι, στα Γραφεία του ΕΠΑΜ Β.Τομέα στις 7:00 μ.μ. (Σαλαμίνος 36).
Εισηγητής θα είναι ο Συνταγματολόγος - Δικηγόρος 
κ. Χρήστος ΛΥΝΤΕΡΗΣ
Η παρακολούθηση του κύκλου δεν προϋποθέτει προηγούμενη εγγραφή.
Ο Χρήστος Στ. Λυντέρης είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, διδάκτωρ νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Ξεκινούν από σήμερα τα σεμινάρια ξένων γλωσσών & Η/Υ

Ειδική πρόβλεψη και μειωμένο κόστος για τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας
Σεμινάρια ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών για την περίοδο 2014 - 2015 διοργανώνει και εφέτος η Αναπτυξιακή Επιχείρηση Δήμου Αμαρουσίου.  
Στο πρόγραμμα προβλέπεται και για τη φετινή περίοδο μειωμένο κόστος συμμετοχής για τους συμπολίτες μας που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (πολύτεκνοι, άνεργοι, ΑμεΑ, κ.α.).
Ειδικότερα, στο σεμινάριο ξένων γλωσσών, θα λειτουργούν τμήματα αρχαρίων και προχωρημένων στην Αγγλική, Γερμανική, Ισπανική, Ιταλική και Γαλλική γλώσσα.
Αντίστοιχα, το σεμινάριο ηλεκτρονικών υπολογιστών περιλαμβάνει προετοιμασία για τη συμμετοχή στις εξετάσεις και την απόκτηση διπλώματος ECDL στις ενότητες Windows, Word, Excel, Internet, και Ms Outlook.
Μετά το πέρας των μαθημάτων οι σπουδαστές θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης του σεμιναρίου. 
Κόστος Παρακολούθησης 

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

«WAKING NED DEVINE» στις 8:00 μ.μ. στο ΣΤΕΚΙ+

Με την Κωμωδία του Κερκ Τζόουνς «WAKING NED DEVINE» (1998) συνεχίζεται και αυτή την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στο Στέκι + στις 8:00 μ.μ. το αφιέρωμα στον Ιρλανδικό κινηματογράφο.
Πρωταγωνιστούν οι:
Ίαν Μπάνεν, Ντέιβιντ Κέλι, Φιονούλα Φλάναγκαν, Σούζαν Λιντς, Τζέιμς Νέσμπιτ
To τζακ-ποτ στο ΛΟΤΤΟ το κερδίζει ένας τυχερός από ένα ψαράδικο χωριό της Ιρλανδίας 52 κατοίκων. 
Δύο ηλικιωμένοι φίλοι αναζητούν τον τυχερό. Κι όταν τον βρίσκουν….
Υποβλητικά ιρλανδέζικα τοπία, πανέμορφο σάουντρακ με κομμάτια των Waterboys και ιρλανδέζικη φολκ και κυρίως αξέχαστοι δεύτεροι ρόλοι, συγκροτούν ένα συμπαθέστατο κινηματογραφικό  θέαμα.

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Ο Νίκος Ρογκάκος στις 9:00 μ.μ, στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Αύριο Σάββατο 29  Νοεμβρίου, στις 9:00 μ.μ,  ο ΝΙΚΟΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ παρουσιάζει ένα αφιέρωμα  στον Μάνο Χατζιδάκι και τον Μίκη Θεοδωράκη.
Ο ίδιος στην κιθάρα και το τραγούδι, ενώ μαζί του θα παίξουν:
στο πρόγραμμα Χατζιδάκι:
OΡΕΣΤΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: Μαντολίνο,
ΗΡΑ ΚΑΠΝΙΣΗ: Φλάουτο,
ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ: Bass recorder.
στο πρόγραμμα Θεοδωράκη: 
 ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΤΣΑΚΗΣ: Μαντολίνο,
ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΙΛΛΑΣ: Κλαρινέτο,
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ: Βιόλα

Η αλληλεγγύη δεν έχει κομματική ταυτότητα ...

Ας καταλάβουν επιτέλους στο ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου!!!
Η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου και όσα αναφέρει σε αυτήν, σε βάρος του δημοτικού συμβούλου της αντιπολίτευσης Π. Σαγρή , ο οποίος ψηφίστηκε ως εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας, αποδεικνύει το χαμηλό από κάθε άποψη επίπεδο που διακρίνει τους συντάκτες αυτής της ανακοίνωσης. 
Προφανώς  για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου εγνωσμένες κι αδιαμφισβήτητες ιδιότητες όπως το ήθος, η ευπρέπεια , η πολύχρονη προσφορά στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης αλλά και η εμπειρία που διαθέτει ο κ. Σαγρής, δεν αρκούν.
Δεν αρκούν γιατί προφανώς ο κ. Σαγρής δεν διαθέτει την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ, που για τη δημοτική παράταξη της δήθεν ανατροπής, είναι το μοναδικό κριτήριο καταλληλότητας ενός προσώπου για να κατέχει θέση ευθύνης.
Η παράταξη της Διοίκησης Πατούλη ψήφισε τον κ. Σαγρή , με κριτήριο όχι το κόμμα που ανήκει, αλλά τις ικανότητες και το ήθος του.

«Ταμείο Αλληλοβοήθειας»:Αποκλεισμός των «ενοχλητικών» & προώθηση των ...«προθύμων»!

Σε ένα ρεσιτάλ αλαζονείας και ετσιθελισμού, που δεν αρμόζει σε πρόεδρο της ΚΕΔΕ,
ο κ. Πατούλης και η παράταξή του, επέλεξαν για εκπρόσωπο της μειοψηφίας στη διοικούσα επιτροπή του «Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Δήμου Αμαρουσίου» τον αρεστό τους
κ. Π. Σαγρή, μέλος και τα δύο προηγούμενα χρόνια της διοικούσας επιτροπής.
Επί δύο χρόνια ο κ. Σαγρής δεν ζήτησε ούτε το στοιχειώδες:
Να έλθει ο απολογισμός του Ταμείου Αλληλοβοήθειας στο δημοτικό συμβούλιο, όπως όφειλε να πράξει η διοίκηση, όταν είναι γνωστό το όργιο των προεκλογικών «παρεμβάσεων» που έγιναν μέσω του Ταμείου.
Ο στόχος της διοίκησης Πατούλη είναι εμφανής:
Ο αποκλεισμός των «ενοχλητικών» και η προώθηση  των «προθύμων».
Για να τον πετύχει εφαρμόζει τη διαδικασία κατά το δοκούν - με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Αλλιώς για την εκλογή αντιπροσώπων του δημοτικού συμβουλίου στον ΣΠΑΠ (Προστασία Πεντελικού), ΣΒΑΠ(Σύνδεσμος 21 ΟΤΑ)
και αλλιώς στο «Ταμείο Αλληλοβοήθειας» κι ας προβλέπεται ίδια διαδικασία.

Σήμερα & αύριο το «XΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΒΑΖΑΑR» για τα αυτιστικά παιδιά

« ΧΤΙΣΕ &ΕΣΥ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΑΥΤΙΣΜΟΥ»

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αμαρουσίου & Βορείων Προαστίων: «Έξω οι φασίστες από το Μαρούσι & απ' όλες τις γειτονιές»!

Στα μέσα Ιουλίου η Χρυσή Αυγή άνοιξε αιφνιδιαστικά τα νέα της γραφεία στο Μαρούσι. Από τότε, η μόνη δημόσια εμφάνιση που τόλμησε στη γειτονιά μας ήταν την 1η Αυγούστου, όταν 100 χρυσαυγήτες επιτέθηκαν στην «κατάληψη Κουβέλου».

Η αντίδραση του αντιφασιστικού κινήματος της γειτονιάς μας και ευρύτερα των βορείων προαστίων ήταν άμεση! Συλλογικότητες και φορείς της περιοχής έχουν οργανώσει δεκάδες παρεμβάσεις στην περιοχή, τρεις μεγάλες αντιφασιστικές πορείες και συγκεντρώσεις και μια μεγάλη αντιφασιστική συναυλία στο σταθμό ΗΣΑΠ.
Η «Χρυσή Αυγή» στα τέλη του Οκτώβρη, ύστερα από έξωση του ιδιοκτήτη και κάτω από τη δυναμική πίεση του κινήματος, μετακόμισε, στα κρυφά, σε γραφεία που βρίσκονται λίγα τετράγωνα παρακάτω.
Ακόμα δεν έχουν ανακοινώσει τη διεύθυνση των νέων γραφείων τους, αν και στην ιστοσελίδα τους δηλώνουν ότι λειτουργούν κανονικά. Την 1η Νοέμβρη μάλιστα, όταν εξελισσόταν αντιφασιστική συγκέντρωση στο σταθμό του Αμαρουσίου, τα γραφεία τους τα φρουρούσε μια κλούβα των ΜΑΤ.
Τα νέα τους KΡΥΦΑ γραφεία σημαίνουν τα εξής:

Στον πολυχώρο «Gorilla 11» στο Μαρούσι, η παρουσίαση του δίσκου του Νικόλα Ασιμου

Το υλικό από τις τρεις ηχογραφημένες κασέτες που άφησε «φεύγοντας για το μεγάλο ταξίδι» αλλά και τα έξι ανέκδοτα τραγούδια του, έγιναν η αφορμή για να κυκλοφορήσει ο νέος δίσκος του «ασυμβίβαστου» Νικόλα 'Ασιμου με τίτλο «Αρνήθηκα πολλά», η παρουσίαση του οποίου έγινε την Τρίτη που μας πέρασε στον πολυχώρο Gorilla 11 στο Μαρούσι
Για τις άγνωστες ιστορίες που έζησαν με τον ανένταχτο Νικόλα 'Ασιμο, μίλησαν οι φίλοι και συνεργάτες του, που βρέθηκαν στην παρουσίαση του δίσκου βινυλίου(κυκλοφόρησε την προηγούμενη εβδομάδα από τη B - otherSide records & περιλαμβάνει συνολικά 15 τραγούδια).
 Ανάμεσά τους, ο σκηνοθέτης και φίλος του τραγοδοποιού, Γιώργος Κορδελλάς, ο οποίος επιμελήθηκε το εξώφυλλο του δίσκου, όπως είχε κάνει και στο παρελθόν με τον πρώτο και μοναδικό δίσκο του Ασιμου με τίτλο: «Ο Ξαναπες».
«Ο Νικόλας είχε ήδη αρχίσει από τα μέσα της δεκαετίας του 70 να παράγει αυτή την αίσθηση της παρωδίας και της λογικής του θεάτρου δρόμου που δεν εκφράζει μόνο ιδέες αλλά δημιουργεί μια αντιποίηση του εαυτού μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο «φίλος» μου σκηνοθέτης Αντρέας Ταρνανάς.
Μιλώντας για τη μπάντα που είχαν φτιάξει με τον Νικόλα 'Ασιμο την «Exarchia Square Band», ο φίλος του Χρήστος Ζυγομαλάς ανέφερε χαρακτηριστικά:

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

«Χρόνιες Ηλιακές Βλάβες στο Δέρμα: όσα θέλετε να γνωρίζετε»

Ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Χρόνιες Ηλιακές Βλάβες στο Δέρμα: όσα θέλετε να γνωρίζετε»  διοργανώνουν την Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου στις 6:00 μ.μ,  στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ).
Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη  για όλους
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ και του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ. κ.  Γιώργος Πατούλης θα απευθύνει χαιρετισμό στην  εκδήλωση.
Το θέμα θα αναπτύξει η δερματολόγος- αφροδισιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του Νοσοκομείου «Ανδρέας Συγγρός» κ. Μαρίτα Κοσμαδάκη MD,PhD.

Κατατοπιστική η εκδήλωση της «ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ» για τον ΕΝΦΙΑ

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση - συζήτηση για τον ΕΝΦΙΑ & γενικά την φορολόγηση  των ακινήτων, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της  Τετάρτης 5 Νοεμβρίου στο Κέντρο του Αμαρουσίου, στον «Ιππόκαμπο» (Σπύρου Λούη 20, Πλατεία Ηρώων), με πρωτοβουλία του Δ.Σ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου  Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Ομιλητές ήσαν οι κ.κ.: Αντωνία Κατερίνη με θέμα: «Η δήμευση της ακίνητης περιουσίας» εκπροσωπώντας την «Αλληλεγγύη για όλους»
Το μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βασίλης Παπαστεργίου, με θέμα:
«ΕΝΦΙΑ: Προβλήματα και τρόποι αντίδρασης»
Το μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Ιωάννης Βρέλλος με θέμα:
«Η φορολόγηση των ακινήτων και ειδικότερα ο ΕΝΦΙΑ» &
 ο Πρόεδρος της «Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Βορείων & Ανατολικών Προαστίων» κ. Μάνος Κρανίδης, ως Εκπρόσωπος της «ΠΟΜΙΔΑ» (Πανελληνίου Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων)
Την συζήτηση συντόνισε έξοχα  η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Κρεκούκια, η οποία στην εισήγησή της, τόνισε μεταξύ άλλων:
«Ζητάμε να αλλάξει εντελώς η λογική της φορολόγησης των ακινήτων, ώστε να γίνει επιτέλους συμβατή προς τη σημερινή πραγματικότητα. Δεν μπορούμε να μιλάμε πια για μικρή, μεσαία και μεγάλη ιδιοκτησία, παρά για ιδιοκτησία με αξία πραγματική ( που αποφέρει εισόδημα δηλαδή και μπορεί να πουληθεί) και για ιδιοκτησία εντελώς άχρηστη».

Διήμερο φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Bazzar από τον Σύλλογο «Η ΕΚΦΡΑΣΗ»

Δυναμική η διεκδίκηση των πόρων που δικαιούται η Τ.Α!

Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε!!!
Με τη δημιουργία κοινού μετώπου της Κ.Ε.Δ.Ε. με τις Π.Ε.Δ. όλης της χώρας και επαφές 
με τους πολιτικούς αρχηγούς ενόψει της ψήφισης του Προϋπολογισμού, απαντά η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη διαφαινόμενη νέα περικοπή της κρατικής επιχορήγησης για το 2015.
Με ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε., ύστερα από πρόταση του Προέδρου της και Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, η Αυτοδιοίκηση διεκδικεί δυναμικά τους πόρους που δικαιούται από τον Προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς.
Στο πλαίσιο αυτής της διεκδίκησης, το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε αποφάσισε ομόφωνα τα παρακάτω:
Να συνεδριάσει από κοινού με τις Διοικήσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων όλης της χώρας την άλλη Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, ώστε να ληφθεί μια κοινή απόφαση και να υιοθετηθεί ένα κείμενο – πλαίσιο  με τις οικονομικές διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία, ενόψει της ψήφισης του νέου Προϋπολογισμού για το 2015.
Να πραγματοποιηθούν το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου συναντήσεις με τους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων στη Βουλή, προκειμένου να ενημερωθούν για τις θέσεις της Αυτοδιοίκησης σχετικά με τη χρηματοδότηση των Δήμων από τον Προϋπολογισμό.
Να διοργανωθεί Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. στις αρχές του 2015, στην οποία θα τεθεί το ζήτημα της χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης για τα επόμενα πέντε χρόνια.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε το Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε. μετά από εκτενή συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, όπου τέθηκε το ζήτημα που αφορά τη χρηματοδότηση των Δήμων, όπως αυτό αποτυπώνεται στην εισηγητική έκθεση του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2015.
Τα βασικά στοιχεία του Προϋπολογισμού αυτού, όσον αφορά την Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού αναδεικνύουν κάποια σημαντικά συμπεράσματα:

Nέα περιφερειακά προγράμματα:Στους περιφερειάρχες το δικαίωμα τελικής ένταξης των έργων

Θα καταβληθεί το σκέλος της εθνικής χρηματοδότησης από το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων που αφορά σε δράσεις όπως συντηρήσεις οδικού δικτύου, αποχιονισμούς κ.λπ., δεσμεύτηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, στο σχετικό αίτημα του προεδρείου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ).
Η οριστικοποίηση του ύψους της χρηματοδότησης θα προσδιοριστεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Επίσης, στη συνάντηση συζητήθηκε η πρόοδος της έγκρισης των περιφερειακών προγραμμάτων καθώς και οι παρατηρήσεις που υπεβλήθησαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Σε ό,τι αφορά το νέο σχέδιο νόμου που αφορά στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 -2020, κατέστη ξεκάθαρη η πρόθεση του υπουργείου να δοθεί στους περιφερειάρχες το δικαίωμα της τελικής ένταξης των έργων των νέων περιφερειακών προγραμμάτων.

Ρένα Δούρου:«Ξεκινά μια νέα εποχή στον ΕΔΣΝΑ»

«Στον ΕΔΣΝΑ ξεκινά σήμερα μια νέα εποχή, μια νέα περίοδος για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Μια διαχείριση που πλέον οφείλει να γίνει οικονομικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, χωρίς να επιβαρύνει τους πολίτες και το περιβάλλον. Αυτό είναι που ζητούν επιτακτικά οι πολίτες. Αυτό είναι που ζητά επιτακτικά η κοινωνία». 
Τα παραπάνω τόνισε μεταξύ άλλων στην εισήγησή της κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.
Η κ. Δούρου, αφού κάλεσε σε συστράτευση όλους τους εκπροσώπους πρώτου και δεύτερου βαθμού αυτοδιοίκησης και επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο που μπορεί και οφείλει να παίξει ο ΕΔΣΝΑ, αναφέρθηκε στον μητροπολιτικό χαρακτήρα της Αττικής, στην οποία:
«το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, δεν περιορίζεται αλλά υπερβαίνει τα όρια των δήμων», καθώς και στο γεγονός ότι «δράσεις πρώτες στην ιεραρχία, όπως της πρόληψης, της ανάκτησης, της ανακύκλωσης, της κομποστοποίησης, των προδιαλεγμένων οργανικών, είναι πρωτίστως τοπικές δράσεις».
Στη συνέχεια η κ. Δούρου, αναφερόμενη στην επιστολή της προς τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια σχετικά με την ανάγκη αλλαγής της φιλοσοφίας της διαχείρισης των απορριμμάτων, με «έμφαση στο σεβασμό του ευρωπαϊκού και πλέον εθνικού δικαίου.

Συνεδρίαση για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

Συντονιστικό Όργανο  Πολιτικής Προστασίας Βόρειου Τομέα Αθηνών
Η αποτελεσματική αντιμετώπιση πλημμυρικών ϕαινομένων, χιονοπτώσεων και παγετού εν όψει της χειμερινής περιόδου εξετάστηκε στην συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της ΠΕ του Βόρειου Τομέα Αθηνών, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου Παπάγου-Χολαργού
Στην εισήγηση του ο πρόεδρος του οργάνου Αντιπεριϕερειάρχης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος που είναι και πρόεδρος της μητροπολιτικής επιτροπής πολιτικής προστασίας και ασφάλειας της Περιφέρειας Αττικής, τόνισε πως άμεσος στόχος του ΣΟΠΠ είναι η βελτίωση του μηχανισμού που συγκροτείται από όλους τους εμπλεκόμενους ϕορείς, τόσο στην πρόληψη, με την καλύτερη δυνατή οργάνωση, ενημέρωση και προετοιμασία, όσο και στην ετοιμότητα κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών ϕαινομένων, με έναν άρτιο συντονισμό και επαρκή επικοινωνία μεταξύ όλων.
Στον τομέα της πρόληψης ο κ. Καραμέρος υπογράμμισε ότι πρώτο αναγκαίο βήμα είναι η πλήρης καταγραϕή όλων των επικίνδυνων σημείων όπου μπορεί να χρειαστεί επέμβαση. 
Η Περιϕέρεια Αττικής διαθέτει ανοιχτές εργολαβίες που μπορούν να συνδράμουν επιχειρησιακά, προληπτικά, κατά την εξέλιξη των φαινομένων και στην μετέπειτα αποκατάσταση.
Σε μια προσπάθεια αποσαϕήνισης της σύγχυσης που έχουν επιϕέρει οι διαδοχικοί νόμοι των τελευταίων χρόνων στον τομέα των αρμοδιοτήτων αρχικά στην εισήγησή του ο κ. Καραμέρος πρότεινε να μεταφερθεί ο καθαρισμός των ϕρεατίων υδροσυλλογής των λεωφόρων Κηφισίας και Μεσογείων από την Περιϕέρεια μέσω προγραμματικών συμβάσεων και μεταφοράς πόρων στους Δήμους, στα όρια της χωρικής τους αρμοδιότητας.

Στη 1:00 μ.μ, η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σημερα Πέμπτη 27 Νοεμβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. ΄Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια οικοδομικών υλικών, ξυλείας, ειδών σιδήρου, αλουμινίου και ελαιοχρωματισμών, για συντήρηση και επισκευή κτιριακών εγκαταστάσεων και κοινοχρήστων χώρων.
2. ΄Eγκριση Τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για την προμήθεια επιβατικού αυτοκινήτου για τις μετακινήσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου
3. Κατακύρωση ή μη αναδόχου για την ανάθεση του έργου "ΔΙΚΤΥΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΝΕΑΣ ΛΕΣΒΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ"
4. Καταβολή αμοιβής και εξόδων σε δικηγόρους για παράσταση στα Δικαστήρια (Γιαννόπουλος Ιωάννης).

Πανελλαδική - πανεργατική απεργία σήμερα Πέμπτη 27 Νοεμβρίου

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

«Εικόνες, Λόγια & Τραγούδια από Πενήντα Χρόνια Ζωής», στο «Ιδιόμελο»

Ίδρυμα Μιμηκοπούλου:Το ΣαββατοΚύριακο το Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Σαφάρι νεοφυούς επιχειρηματικότητας & καινοτομίας, με οδηγό το «Corallia»

To «Corallia» άνοιξε τις πόρτες του στην ελληνική start-up κοινότητα στο πλαίσιο του «Startup Safary Athens»
Στην πρωτοποριακή πρωτοβουλία, για τα ελληνικά δεδομένα,  «Startup Safary Athens συμμετείχε το Corallia, δίνοντας μια ξεχωριστή διάσταση στο χάρτη της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας μέσα από τις δράσεις του.
Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου, το  «Corallia» άνοιξε τις πόρτες του  «α2-innohub» στο Μαρούσι για να ξεναγήσει το κοινό της ελληνικής start-up σκηνής στις δράσεις και τα επιτεύγματα των clusters και τη συμβολή του στην επιτάχυνση της νεανικής επιχειρηματικότητας. Στην ενότητα που ήταν αφιερωμένη στην αεροδιαστημική, τα επιχειρηματικά μέλη του si-Cluster, Heron Engineering και Logikon Labs αναφέρθηκαν στις υπηρεσίες και τα σχέδιά τους και στην ενότητα για τις δημιουργικές βιομηχανίες, τα μέλη του gi-Cluster, Flipped Horizons, ImmersionFX, LazyLand, SimpleApps και Vermantia παρουσίασαν τα νέα προϊόντα και τις δράσεις τους. Ακολούθησε συζήτηση γύρω από το Greek Startup Manifesto.
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα νεανικής επιχειρηματικότητας που υλοποιεί το Corallia και τροφοδοτεί την αγορά με νέους καινοτόμους επιχειρηματίες, να συνομιλήσουν με όσους τόλμησαν «να καινοτομήσουν στην πράξη» και να γνωρίσουν από κοντά τους business accelerators των clusters.
Η εκδήλωση αποτέλεσε ένα ανοιχτό βήμα αλληλεπίδρασης, με έντονο ενδιαφέρον για τα οφέλη που εξασφαλίζει η συμμετοχή μιας νεοφυούς επιχείρησης σε ένα cluster διεθνούς εμβέλειας.