Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Χάος χωρίς πυξίδα από τη διοίκηση

Προϋπολογισμός και Τεχνικό Πρόγραμμα 2015:
Οι προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης
Κατά τη διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11 Νοεμβρίου συζητήθηκε & ψηφίστηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου για το 2015. 
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι υπογράμμισαν το χαώδη, πρόχειρο και αναποτελεσματικό χαρακτήρα των σχεδιασμών, τη λιτότητα & τις μειώσεις δαπανών & καταψήφισαν τον Προϋπολογισμό Εσόδων και Δαπανών του έτους 2015.
Οι θέσεις για τον Προϋπολογισμό 2015
Ο Λευτέρης Μαγιάκης στηλίτευσε την άρνηση της Διοίκησης Πατούλη να υποβάλει τον Προϋπολογισμό σε διαδικασίες διαβούλευσης και να εισαγάγει και στην πόλη μας την πρακτική του συμμετοχικού προϋπολογισμού. 
Έδωσε έμφαση στις συνεχιζόμενες περικοπές εσόδων του δήμου από το κεντρικό κράτος (ΚΑΠ και ΣΑΤΑ) και γενικότερα στο ασφυκτικό πλαίσιο που επιβάλλει η πρόσφατη μνημονιακή νομοθεσία στην κατάρτιση των προϋπολογισμών των δήμων. 
Σαν συνέπεια, οι δήμοι χάνουν τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλειά τους, γίνονται απλά εξαρτήματα του κεντρικού κράτους και ιμάντες μεταβίβασης κυβερνητικών αποφάσεων. Σε όλα αυτά ο κ. Πατούλης παραμένει θεατής, όταν δεν είναι συνεργάτης και συμμέτοχος.
Ο Λ. Μαγιάκης δήλωσε την κατηγορηματική αντίθεσή του στις πρακτικές ιδιωτικοποίησης

Tσε Γκεβάρα:Η πολιτική οικονομία της οικοδόμησης του σοσιαλισμού

«Περί Πωλητικής» ... απάντηση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου!

Κύριε Λιάκο, το σχόλιο σας (19-11-2014) στην εφημερίδα «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ» & στη στήλη «Περί Πωλητικής», που αφορά την πόλη μας, δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα όσον αφορά το Μαρούσι και την προσπάθειά που κάνει η σημερινή Δημοτική Αρχή, προκειμένου να διαφυλάξει την καθαριότητα του προαστίου.
Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν το άρθρο σας είναι μεν πραγματικές,
αλλά αποτυπώνουν μόνον τη στιγμή που τραβηχτήκαν, κι όχι την πραγματικότητα που ισχύει.
Γιατί πράγματι υπάρχουν φύλλα στους δρόμους και τις πλατείες του Αμαρουσίου, αλλά αυτά υπάρχουν αφενός γιατί είμαστε μια «πράσινη» πόλη που διαθέτει χιλιάδες δέντρα και φυτά στις πλατείες και τους δρόμους της.
Αφετέρου, γιατί κάθε χρόνο τέτοια εποχή, είναι γνωστό ότι τα φύλλα από τα φυλλοβόλα δέντρα πέφτουν.
Και μάλιστα πέφτουν διαρκώς, γεγονός που καθιστά ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση την διαρκή συλλογή τους από τους δρόμους, 24 ώρες το 24ωρο και με δεδομένη την τραγική έλλειψη προσωπικού στην υπηρεσία καθαριότητας.
Ασφαλώς και οι δρόμοι μας σκουπίζονται σε καθημερινή βάση, αλλά δεν είναι δυνατόν να σκουπίζονται διαρκώς, εκτός κι αν είχαμε κι από ένα εργάτη καθαριότητας σε κάθε πλατεία, δρόμο και πάρκο.

«Μαγευτικό» Αμαρούσιον...

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο Ολυμπιακός Δήμος Αμαρουσίου σκοπεύει να ζητήσει από τον Κρη κροκόδειλο να τον προτιμήσει ως νέο του σπιτικό  
Εμ, τι δουλειά έχει ολόκληρος Σήφης στο Ρέθυμνο;
Πού θα βρει καλύτερο έλος, ζούγκλα, τροπικό δάσος από αυτό του Αμαρουσίου;
Σε λίγο καιρό σε αυτόν τον δήμο δεν θα κυκλοφορούν κροκόδειλοι, αλλά τυραννόσαυροι (ένεκα καθαριότητας).
Λάβετε δείγματα οπτικά:
Στη μεγάλη φωτό(πλατεία ΗΣΑΠ) καλλιτέχνης είναι ο δήμαρχος. Τα φύλλα δεν έχουν μαζευτεί διότι ο κ. Γιώργος Πατούλης μάλλον δεν ήξερε ότι υπάρχουν και ΦΥΛΛΟΒΟΛΑ δέντρα στο Μαρούσι.
Οι δημότες δηλώνουν ενθουσιασμένοι.
Η εικόνα είναι γραφική - σαν τους άρχοντες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ξεκινά σήμερα το 3ήμερο συνέδριο του Ιδρύματος «Ρόζα Λούξεμπουργκ», για την ακροδεξιά

Do the right thing! Το φαινόμενο του νεοναζισμού & της νέας ακρο-δεξιάς στην Ευρώπη: χαρτογράφηση και αντιμετώπιση
Τα ακροδεξιά πολιτικά κόμματα και μορφώματα κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος στην Ευρώπη - κι αυτό ήταν σαφές πολύ πριν από τις τελευταίες Ευρωεκλογές του 2014.
Η ευρωπαϊκή ακροδεξιά δεν αποτελεί ομογενές πολιτικό υποκείμενο. Το UKIP στη Μεγάλη Βρετανία, το Εθνικό Μέτωπο στη Γαλλία, η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα είναι μερικά από τα μορφώματα που παρουσιάζουν πολλές ομοιότητες, αλλά και σημαντικότατες διαφορές.
Στο συνέδριό μας θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε ορισμένα καίρια ερωτήματα σχετικά με την άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη: Ποιες ιδεολογίες προβάλλει η ακροδεξιά στις διάφορες χώρες;
Ποιο ρόλο παίζει η οικονομική και χρηματοπιστωτική κρίση στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων; Ποιες είναι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν τα ακροδεξιά σχήματα για να κερδίσουν κοινωνική αποδοχή και να εμφανίζονται ως νέοι σύμμαχοι των συντηρητικών κομμάτων στις χώρες τους;
Πόσο βαθιά έχουν διεισδύσει οι ακροδεξιοί στους κρατικούς μηχανισμούς και ποιοι υποστηρίζουν τη διείσδυση αυτή;
Με ποιους τρόπους μπορούμε να αντισταθούμε στην ακροδεξιά σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο;
Ενόψει της επικείμενης δίκης της Χρυσής Αυγής στην Ελλάδα, ιδιαίτερη θεματική του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στις δίκες ακροδεξιών ατόμων και μορφωμάτων σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες (Νορβηγία, Γερμανία).

Επιχείρηση του Αμαρουσίου ανάμεσα στις 3 φιναλίστ για το βραβείο «Στέλιος Χατζηιωάννου»

            Σήμερα η τελετή απονομής
Ανακοινώθηκαν οι τρεις επικρατέστερες επιχειρήσεις που θα διεκδικήσουν φέτος το «Βραβείο Στέλιος Χατζηιωάννου, Επιχειρηματικό Ξεκίνημα Χρονιάς 2014» . 
Πρόκειται για τις ακόλουθες εταιρείες: 
α) Ancient Greek Sandals - Νικόλας Μίνογλου & Χριστίνα Μαρτίνη, με έδρα τα Οινόφυτα. Δημιουργεί δερμάτινα χειροποίητα αρχαιοελληνικά σανδάλια. 
β) Figame.com - Μιχάλης Κουμαρτζάκης, με έδρα την Αθήνα. 
Παρέχει εξειδικευμένες διαδικτυακές ταξιδιωτικές υπηρεσίες. 
γ) TrueGreece – Χρήστος Στεργίου: με έδρα το Μαρούσι. 
Ειδικεύεται στην παροχή εξατομικευμένων ιδιωτικών ταξιδιωτικών υπηρεσιών στην Ελλάδα και στην περιοχή της Μεσογείου.
Η τελική επιλογή θα πραγματοποιηθεί από τον ίδιο τον sir Στέλιο Χατζηιωάννου, ιδρυτή της easyJet, του ομίλου easy Group και του Stelios Philanthropic Foundation και θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της τελετής απονομής για τα Βραβεία Κούρος της Λέσχης Επιχειρηματικότητας σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental
Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ.

Το Σαββατοκύριακο στην Τεχνόπολη το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

Στο πλαίσιο της Ελληνικής Εβδομάδας Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας 2014 οι φορείς «Άνεμος Ανανέωσης», «180 Μοίρες», «BENISI», Δίκτυο Στήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας (SES Net), Ίδρυμα Χάινριχ Μπελ Ελλάδας, Impact Hub AthensΟικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης συνδιοργανώνουν το Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας που θα διεξαχθεί στις 20 και 21 Νοεμβρίου 2014 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι), με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Στόχος του Φόρουμ Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι η παροχή πληροφόρησης, η διάδοση καλών πρακτικών και μοντέλων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, η προώθηση της συνεργασίας και δικτύωσης των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και συνεργατικών επιχειρήσεων, καθώς και η ανάπτυξη θεσμικών και πρακτικών εργαλείων για την εδραίωση, χρηματοδότηση και βιώσιμη λειτουργία τους στην Ελλάδα.
Βασικές θεματικές του Φόρουμ:

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Φεύγουμε από τα μνημόνια, βγαίνουμε στις αγορές ...

Η καταστροφική Αυθαίρετη δόμηση & η παραπληροφόρηση των ΜΜΕ

Με κατάπληξη  πληροφορήθηκε από όλα τα ΜΜΕ  ο Ελληνικός Λαός ότι η αυθαίρετη  δόμηση βρήκε προστάτη την Δικαιοσύνη, η οποία  δήθεν, ακύρωσε όλες τις(επί 60 και πλέον χρόνια)  αποφάσεις  και  νομολογίες του  Συμβούλιου της Επικρατείας και παραβιάζοντας την Συνταγματική Επιταγή έκρινε  δήθεν νόμιμη την  αυθαίρετη δόμηση!
Συμφωνα με την ψευδή είδηση(που διοχετεύτηκε εσκεμμένα στα ΜΜΕ για να δημιουργηθεί το κατάλληλο κλίμα), παρουσιάζεται  η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας να υποκύπτει    τελικά στις πιέσεις της Πολεοδομική Μαφίας(που την αποτελούν καταπατητές δημοσίων εκτάσεων, εργολάβοι , πολιτικοί παράγοντες  , Δημόσιοι Υπάλληλοι κ.λπ.) και  η όποια  διακινεί την αυθαίρετη δόμηση & μέσω αυτής, δισεκατομμύρια μαύρου χρήματος παρανομών υπεραξιών & έκρινε δήθεν τον παράνομο νόμο 4137 /2013  ...νόμιμο!!!
Ως  προσφεύγοντες  στο ΣτΕ για την προστασία του νόμιμου και επιστημονικά  ολοκληρωμένου Πολεοδομικού Σχεδιασμού,  επικοινωνήσαμε με την Ολομέλεια & στην συνέχεια με το γραφείο του Πρόεδρου κ. Σ. Ρίζου,  οι οποίοι μας διαβεβαίωσαν ότι:
«Η πληροφορία  της αποδοχής  εκ μέρους του ΣτΕ, ότι  ο αντισυνταγματικός Νόμος  4137/2013  που αφορά  την νομιμοποίηση  της  αυθαίρετης δόμησης   δεν παραβράζει δήθεν την Συνταγματική Επιταγή,  είναι καθ΄ ολοκληρία ψευδής, καθώς δεν υπάρχει  καμμία τέτοια απόφαση.»
Και αυτό ήταν αναμενόμενο, καθώς ο Πρόεδρος του ΣΤΕ κατά  ην ακροαματική διαδικασία της 10ης Οκτωβρίου 2014,  εκαθάρισε προς πάσα κατεύθυνση ότι:
«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΟΜΗΣΗ ΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ»

Θα «βάψουν» & το μνημόνιο, Σύμφωνο Συμβίωσης;

Με Ε. Αυλωνίτου & Χ. Καφαντάρη, η περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ στο «The Mall Athens»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μόνη ελπίδα για έξοδο από την κρίση»
Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Νοεμβρίου περιοδεία στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens» στο Μαρούσι, με παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου και Χαράς Καφαντάρη. 
Στη δράση συμμετείχαν μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, καθώς και των Οργανώσεων Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, Γαλατσίου και Λυκόβρυσης-Πεύκης.
Η αντιπροσωπία του ΣΥΡΙΖΑ έγινε αποδεκτή σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα από τον κόσμο που βρισκόταν στο εμπορικό κέντρο. 
Οι πολίτες με τους οποίους συνομίλησαν η Ελένη Αυλωνίτου και η Χαρά Καφαντάρη στάθηκαν στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί τη μόνη ελπίδα για αναστροφή του κλίματος και έξοδο από την κρίση, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τη μεγάλη ευθύνη που θα αναλάβει η Κυβέρνηση της Αριστεράς.

Σήμερα στις 7:00 μ.μ. η ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Κηφισιάς, με ομιλητή τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη

«ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»:Αύριο η συνάντηση Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων του Συλλόγου ΠΕ Αμαρουσίου

«Πρόσκληση σε συνάντηση των Προϊστάμενων των Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας με θέμα την αξιολόγηση»
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,
Tο Δ. Σ.  του συλλόγου μας αποφάσισε να προχωρήσει σε συνάντηση με τις προϊστάμενες/ους  των Νηπιαγωγείων  της περιοχής ευθύνης του Συλλόγου μας. 
Θέμα της συνάντησης θα είναι η αξιολόγηση. Εκτίμηση της κατάστασης και οργάνωση της παραπέρα δράσης μας.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο 3ο  & 11ο Δημ. Σχ.  Αμαρουσίου, 
την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 19:00.
                                                           Για το ΔΣ του Συλλόγου

Με τον Αναπληρωτή Υπ. Υγείας Λ. Γρηγοράκο, συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Με τον Αν. Υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο συναντήθηκε χθες το πρωί ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. Γιώργος Πατούλης.
Σκοπός της συνάντησης ήταν να τεθεί στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας ένα ζήτημα που κατά την Κ.Ε.Δ.Ε. αποτελεί εθνική προτεραιότητα και δεν είναι άλλο, από τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών .
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Πατούλης επισήμανε στον Αν. Υπουργό Υγείας κ. Γρηγοράκο την ανάγκη στελέχωσης των νησιών με Γενικούς Ιατρούς και άλλων παθολογικών ειδικοτήτων, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης του εξοπλισμού των ιατρείων με συστήματα τηλεϊατρικής, προκειμένου
«να βοηθήσουμε τους κατοίκους των απομονωμένων νησιών και ορεινών περιοχών να έχουν πρόσβαση και σε άλλες ιατρικές ειδικότητες κατά τους χειμερινούς μήνες».

Ξεκίνησε ο αντιφυματικός εμβολιασμός στα δημόσια δημοτικά σχολεία


Ξεκίνησε από τον Οργανισμό Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) και φέτος το πρόγραμμα δερμοαντίδρασης Μantoux και αντιφυματικού εμβολιασμού στα δημόσια και ιδιωτικά δημοτικά σχολεία της πόλης στους μαθητές της Α’ τάξης Δημοτικού στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης της παιδικής Υγείας που υλοποιεί.
Με την ευκαιρία της έναρξης του προγράμματος, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:
«Σταθερά και φέτος, με την ίδια συνέπεια, μέσα από τον Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, υλοποιούμε το πρόγραμμα αντιφυματικού εμβολιασμού για τη διασφάλιση της Υγείας των παιδιών μας.
Η πρόληψη είναι ψηλά στις προτεραιότητες της Διοίκησής μας, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για τα παιδιά μας».

Στα ... «Ι.Σ.Α» του ο Γ. Πατούλης, για 2η θητεία!

Για δεύτερη συνεχή θητεία Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης
Μετά την οριστική επικύρωση του αποτελέσματος των αρχαιρεσιών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που διενεργήθηκαν στις 12 και 13 Οκτωβρίου 2014 από την κ. Περιφερειάρχη Αττικής, σε σημερινή συνεδρίασή του, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 29 του B.Δ. 11 OKTΩBPIOY/7 NOEMBPIOY 1957 (ΦEK A/225), το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συγκροτήθηκε σε σώμα, ως ακολούθως:   
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΠΑΤΟΥΛΗΣΓΕΩΡΓΙΟΣ  
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ : ΜΠΙΛΙΡΑΚΗΣ ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ 
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΙΟΣ         
ΤΑΜΙΑΣ: ΠΑΤΣΟΥΡΑΚΟΣ ΦΩΤΙΟΣ
ΜΕΛΗ:

Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συναρπαστική η ομιλία της Ντόρας Τζεφέρη, για τον αρχαίο δήμο «Φλύας»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του πολιτιστικού - επιστημονικού Συλλόγου «Αργώ Χαλανδρίου» που είχε ως  θέμα το Αρχαίο Χαλάνδρι.
Πολλές δεκάδες πολιτών του Χαλανδρίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πολιτιστικού - επιστημονικού Συλλόγου και γέμισαν την αίθουσα του κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, παρακολουθώντας  με μεγάλο ενδιαφέρον, την ομιλία της κυρίας Ντόρας Τζεφέρη, αρχαιολόγου της Β’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων,  η οποία παρουσίασε  ιστορικά στοιχεία του αρχαίου δήμου της «Φλύας» καθώς και τεκμηριώσεις που έχουν προκύψει από τις νεότερες και προηγούμενες ανασκαφές της Αρχαιολογικής υπηρεσίας στην περιοχή.
Στη συνέχεια υποβλήθηκαν ερωτήσεις, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε τονίσθηκε από τους παρευρισκόμενους η αξία της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Σύλλογος «Αργώ» για την ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων του Χαλανδρίου,  η συνέχεια και υποστήριξη που πρέπει να έχει αυτή η προσπάθεια.
Την συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαρίνα Λυκιαρδοπούλου

Την σφραγίδα της νέας Περιφερειακής Αρχής φέρει το ΠΕΠ Αττικής

Υποβολή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014 - 2020
Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής υπέβαλε εγκαίρως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014 - 2020, προϋπολογισμού 1.1 δις ευρώ.
Το ΠΕΠ Αττικής φέρει τη σφραγίδα της νέας Περιφερειακής Αρχής, στο πλαίσιο της αλλαγής της λογικής του, όπως είχε άλλωστε παρατηρήσει στη σχετική της επιστολή, στις 24 Ιουλίου, προς τον τότε Επίτροπο Περιφερειακής πολιτικής,
Γιοχάνες Χαν, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.
Σε αντίθεση με την αρχική του εκδοχή,
το νέο ΠΕΠ που υπέβαλε η Περιφέρεια Αττικής περιέχει σειρά σημαντικών παρεμβάσεων με αλλαγή του χαρακτήρα και του περιεχομένου των νέων επενδυτικών προτεραιοτήτων, που προέκρινε η νέα Περιφερειακή Αρχή, καθώς και των δράσεων που αυτές περιλαμβάνουν.
Το νέο ΠΕΠ μετατρέπεται έτσι σε εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Αττικής μέσα από έναν σχεδιασμό που δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (με πόρους για άμεσες επενδύσεις), στην ενίσχυση του παραγωγικού ιστού και στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

ΤΟΠΣΑ:Παράταση Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής για Νέους Επιστήμονες

             Δηλώστε συμμετοχή μέχρι  την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου
Ανακοινώθηκε νέα παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μόνο για Νέους Επιστήμονες για το πρόγραμμα με τίτλο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων                              
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ενεργειών και δράσεων, που στοχεύει στην ενίσχυση των Νέων Επιστημόνων για την επέκταση της υπάρχουσας επιχείρησης ή για την ενδυνάμωση της κύριας δραστηριότητας τους                                                                                                            Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι κάτοικοι των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των Νέων Επιστημόνων, όπως για παράδειγμα ιατροί, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών σχολών.Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις, αλλά και τα έντυπα συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης www.employ4all.gr και στα γραφεία των παρακάτω φορέων τις ώρες 09:00-14:00:

Δεκάδες έργα διαπρεπών Ελλήνων κεραμιστών στην 52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Με τη συμμετοχή πλήθους κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργο Πατούλη, τα εγκαίνια της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής που πραγματοποιείται και φέτος από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι.
Στο πλαίσιο της βραδιάς των εγκαινίων βραβεύτηκαν οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν τα καλύτερα έργα της φετινής έκθεσης.
Στο χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, καλωσόρισε τους επισκέπτες στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης στον οποίο σταθερά εδώ και χρόνια διοργανώνεται η έκθεση σημείο αναφοράς για την πόλη του Αμαρουσίου.
«Το Μαρούσι ως Κεραμούπολη, και ο Δήμος Αμαρουσίου ως θεματοφύλακας της τοπικής μας παράδοσης, ανέκαθεν βρίσκεται στο πλευρό των κεραμιστών της πόλης αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών.
Η στήριξη μας είναι διαχρονική και θα εξακολουθήσει να υφίσταται και στο μέλλον.

Υπέροχη η «Βραδιά Τσικουδιάς» της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου

Στη «Γιορτή Τσικουδιάς», το κρητικό γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορό που πραγματοποίησε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου στη», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στο μήνυμά του προς τους συνδαιτυμόνες του στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ευχήθηκε να δίνονται συχνά τέτοιες ευκαιρίες για βραδιές αντάμωσης και διασκέδασης, συνεχάρη την Ένωση Κρητών για την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους Κρήτες και στην Κρήτη.
Από μέρους του ΔΣ της Ένωσης, ο πρόεδρός της Κ. Σηφάκης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την παρουσία του και τον συνεχάρη για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε).

Το ΠΕΔΥ Αμαρουσίου επισκέφτηκε η Κατερίνα Παπακώστα

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Επίσκεψη στη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου του ΠΕΔΥ πραγματοποίησε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, για να παρακολουθήσει τη δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες.
Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αλλά και ανασφαλίστων πολιτών από τη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου ενημέρωσε την κ. Παπακώστα ο διευθυντής, Κωνσταντίνος Καλλικούρδης, και ο υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, Σωτήρης Ζώτος.
Η υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε την ανάγκη της αποτελεσματικότερης πρόληψης κατά του καρκίνου, τονίζοντας τα πολλαπλά οφέλη πρωτίστως για την υγεία των γυναικών, αλλά και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς το κόστος των θεραπειών και των φαρμάκων για τους ασφαλιστικούς φορείς και για τους ασθενείς είναι μεγάλο.

Ενίσχυσαν τα «Παιδικά Χωριά S.O.S»

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των «Παιδικών Χωριών S.O.S» διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το ΠΕ.Α.Π (Περιβάλλον - Αθλητισμός Πολιτισμός) Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.
Η δράση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου  και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, είχε ως στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας των δομών των παιδικών χωριών που φείδονται χρηματικών πόρων λόγω της οικονομικής κρίσης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην προσπάθεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε:

20 χρόνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

Με το σύνθημα «Κανένα παιδί στην Ελλάδα δεν θα είναι μόνο & απροστάτευτο» συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, στα εγκαίνια της τριήμερης Γιορτής για τα Παιδιά που φιλοξενήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi από τις 14 έως 16 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από τη λειτουργία του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Στην εκδήλωση ο κ. Πατούλης, επεσήμανε την αναγκαιότητα η λειτουργία του φορέα με το πολυετές πολυσήμαντο έργο να στηριχθεί από την Πολιτεία. Στο μήνυμα που απηύθυνε μεταξύ άλλων, ανέφερε:
 «Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης που ζούμε τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται και ειδικά τα εγκαταλειμμένα παιδάκια. Η προσπάθεια των 20 χρόνων του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι αξιοθαύμαστη, δεν φτάνει όμως μόνο ο εθελοντισμός. Η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για αυτά τα παιδιά. Η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι αρωγοί στις στρατηγικές αλληλεγγύης και θα πορευόμαστε με το σύνθημα «Κανένα παιδί στην Ελλάδα δεν θα είναι μόνο και απροστάτευτο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο της 20χρονης διαδρομής του οργανισμού μέσα από ένα πανελλαδικό και ευέλικτο δίκτυο παροχής δωρεάν υπηρεσιών σε 900.000 παιδιά και στις οικογένειες τους και με την υποστήριξη περισσότερων από 10.000 χορηγών και υποστηρικτών, και περισσότερων από 6.500 εθελοντών.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Γ. Σταθάκης:«Οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ άντεξαν στην κριτική, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα»

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει σαφές κοινωνικό στίγμα»
Συζήτηση-εκδήλωση γύρω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκδήλωση, στην οποία πάνω από 300 άτομα συνέρρευσαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, άνοιξε η Πέγκυ Δημητρακοπούλου, συντονίστρια της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου
Ο Γιώργος Σταθάκης περιέγραψε στην εισήγησή του τις βασικές προδιαγραφές του προγράμματος που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας:
πρόκειται, όπως τόνισε, για μια δέσμη κοστολογημένων και ρεαλιστικών άμεσων μέτρων προς αντιμετώπιση της κρίσης, για τα οποία προηγήθηκε διάλογος με ευρύ φάσμα επαγγελματικών ενώσεων και φορέων. Αυστηρή, όμως, προδιαγραφή του προγράμματος, η οποία δίνει και τον τόνο που θα ακολουθήσει η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το σαφές κοινωνικό του στίγμα.

Επιστροφή στα εθνικά κράτη;

B. Bιλιάρδος
Αφού δεν υπάρχει προθυμία για τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, η λύση είναι η υποχώρηση στο προηγούμενο στάδιο – στην εποχή όπου όλες οι χώρες υπάγονταν μόνο στην ΕΕ, η οποία εγγυόταν την ειρήνη και την πρόοδο
«Ο οικονομολόγος, όπως και ο πολιτικός, όταν απευθύνεται στην κοινή γνώμη (η απροσδιόριστη μαζική κοινή γνώμη εμπεριέχει τόσο το ουσιώδες, όσο και το επουσιώδες), χρησιμοποιεί επίσης την πειθώ - αλλά, σε αντίθεση με τον πολιτικό, μόνο υπό τη διάσταση της ως ρητορικό συμπλήρωμα της αλήθειας»(Keynes).
Είναι προφανές ότι, ευρισκόμαστε σε μία πάρα πολύ κρίσιμη καμπή της ιστορίας, όσον αφορά την Ελλάδα, την Ευρωζώνη, καθώς επίσης τον υπόλοιπο πλανήτη.
Περιοριζόμενοι στα δύο πρώτα και ξεκινώντας από την πατρίδα μας, θα λέγαμε πως έχει τρεις τουλάχιστον επιλογές στη διάθεση της - ενώ πρέπει να αποφασίσει άμεσα κάποια από αυτές, πριν είναι πολύ αργά.
(α)Να παραμείνει κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, επιδιώκοντας την περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών της, με χαμηλότερο επιτόκιο, ενδεχομένως με μία περίοδο χάριτος - έτσι ώστε να είναι εφικτή η ανακύκλωση των δανείων (κανένας δεν απαιτεί την εξόφληση του χρέους, αρκεί μόνο η εξυπηρέτηση του), παράλληλα με τη μείωση των ετήσιων τόκων, η οποία θα απελευθέρωνε πόρους για δημόσιες επενδύσεις.
Στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση θα έπρεπε να επιδιωχθεί η εκδίωξη του ΔΝΤ, χωρίς αυτό να αποκλείει βέβαια την εύλογη επιτήρηση της χώρας από τους εταίρους-δανειστές της.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, οι «κομμουνιστές» Διεθνιστές & η «ISIS»

             Για να υποψιάζεστε ποία & τι είδους «πολύχρωμη επανάσταση» προετοιμάζουν 
                   για την χώρα μας & τι πρόκειται να ξημερώσει ... αύριο στην Ελλάδα!

Με τακτική Γ.Σ. «τιμούν» την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι «Αριστεροί» Οικολόγοι του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου!!!

                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Αγαπητά μέλη και  φίλοι του Συλλόγου μας,
Σας καλούμε στην Ετήσια Συνέλευση του Συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού μας, που θα γίνει στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου  τη Δευτέρα  17 Noεμβρίου  2014 και ώρα 17.00 με τα ακόλουθα θέματα:
1.Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
2.Απολογισμός της ετήσιας διαχειριστικής περιόδου μέχρι 31-10-2014 και προϋπολογισμός της επομένης
3.Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
4.Συζήτηση και έγκριση των ανωτέρω και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής
5.Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη επτά [7] τακτικών μελών Δ.Σ, πέντε [5]  αναπληρωματικών και τριών [3] μελών της εξελεγκτικής επιτροπής.
Επειδή κατά κανόνα δεν επιτυγχάνεται απαρτία την  πρώτη φορά, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί χωρίς άλλη πρόσκληση μετά επτά [7] ημέρες,  τη Δευτέρα 24 Noεμβρίου 2014  στις 17.00  στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου – Λεωφ. Πεντέλης και Αχαΐας,
 [είσοδος από οδό Αχαΐας]. 

Η δήλωση της Ρένας Δούρου για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας που αποτελείτο από τους νεώτερους περιφερειακούς συμβούλους, δήλωσε σήμερα από τον χώρο του Πολυτεχνείου:
«Ψωμί, όπως άποροι, άστεγοι,  αυτόχειρες, ,έξι χιλιάδες,
Παιδεία, παραπαιδεία, ημιμάθεια, μόρια αντί για μισθούς στους εκπαιδευτικούς, Ελευθερία, καταστολή, αστυνομοκρατία, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Η Ελευθερία και η Δημοκρατία είναι πολύ ακριβές για να νομίζουμε ότι άπαξ τις κερδίσαμε - πρέπει να τις διεκδικούμε μονίμως».

Λ. ΜΑΓΙΑΚΗΣ:«Επαγρυπνούμε απέναντι στα φασιστοειδή που νοσταλγούν τις μαύρες ημέρες»


Συμπληρώνονται σήμερα 41 χρόνια από την εισβολή των τανκς της χούντας
 στο Πολυτεχνείο για να σταματήσουν την κατάληψη και να καθυποτάξουν το δημοκρατικό αίτημα των φοιτητών και του ελληνικού λαού για
«Ψωμί, Παιδεία ,Ελευθερία».
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις. Καταδικάζουμε τα εγκλήματα και τα βασανιστήρια ενάντια σε δημοκρατικούς πολίτες και τη νεολαία από τα εγκληματικά στελέχη του διεφθαρμένου χουντικού καθεστώτος της εφταετίας.
Επαγρυπνούμε απέναντι στα φασιστοειδή τού σήμερα που νοσταλγούν τις μαύρες εκείνες ημέρες.
Ο δημοκρατικός ελληνικός λαός σήμερα αντιπαλεύει την οικονομική υποδούλωση της πατρίδας μας από τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που του επιβάλλεται με τις μνημονιακές πολιτικές στο όνομα του χρέους.

Μετά από 41 χρόνια, για τον ΣΥΡΙΖΑ η ΧΟΥΝΤΑ δεν ήταν Αμερικανοκίνητη!!!

Δύο ανακοινώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείο εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μία όπου μιλούσε για την εξέγερση ενάντια στην «αμερικανοκίνητη χούντα» και μια δεύτερη, όπου είχε διαγραφεί εξ ολοκλήρου η σχετική φράση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάλειψε αναφορές στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την διάρκεια  της χούντας, ενώ άλλαξε και τις διατυπώσεις που υπήρχαν στην πρώτη σχετικά με την κατάργηση του Μνημονίου.
Ειδικότερα, στην πρώτη ανακοίνωση-μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης».





















Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, που την χαρακτήρισε «προσβλητική για το κοινοβουλευτικό σύστημα», τονίζοντας παράλληλα ότι «νοθεύει το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα, στον οποίο έλαβε μέρος με ομοψυχία το σύνολο του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης».
Σε νεότερη δήλωσή της, η κυρία Βούλτεψη ανέφερε: 
«Ας μας πουν ποια τελικά ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου ισχύει; Η περσινή ή η φετινή; Γιατί αν μπερδεύουν τις ανακοινώσεις για το Πολυτεχνείο, φανταστείτε τι θα κάνουν με τα «προγράμματά» τους».
Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε πάντως στη διόρθωση της ανακοίνωσης, απαλείφοντας την επίμαχη φράση και αναγνωρίζοντας εμμέσως το λάθος που έκανε, με δεδομένο ότι θα μπορούσε να προκαλέσει και διπλωματικές παρενέργειες.
Στο πρώτο μήνυμά του για το Πολυτεχνείο ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής:
«Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. 41 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα:

ΕΜΠΡΟΣ για νέα Πολυτεχνεία!!!

Μόνο μια καταρρέουσα χούντα, η χούντα του προτεκτοράτου-ΕΛΛΑΣ (του 4ου Ράιχ), η χούντα της κυβερνητικής συμμορίας, ΔΕΝ μπορεί να αντέξει ούτε τις εκφυλισμένες επετειακές γιορτές γύρω από την Εξέγερση του Νοέμβρη…
Το Πολυτεχνείο παρά τον εκφυλισμό του, παρά το γεγονός ότι έχει μετατραπεί, από τους ποικιλόχρωμους «αριστερούς» εμπόρους και σφετεριστές του, σε μούμια Αιγυπτιακή, παραμένει ένα σύμβολο ΑΓΩΝΑ ενάντια σε κάθε χούντα (και στη σημερινή) και σαν τέτοιο μπορεί να πυροδοτήσει την κοχλάζουσα λαϊκή ΟΡΓΗ…
 Η καταρρέουσα κυβέρνηση Σαμαρά αυτό το γνωρίζει και γι αυτό τρέμει και τις τελετουργικές φιέστες της Επετείου: 
Αυτές μπορεί να πυροδοτήσουν τη λαϊκή οργή και ένα νέο Πολυτεχνείο…
Φέτος αυτός ο τρόμος της κυβερνητικής συμμορίας απαστράπτει και αποκαλύπτει, χωρίς κανένα μακιγιάζ, το τι είναι αυτή η κυβέρνηση: Μια νέα χούντα. Η χούντα των χρηματιστηριακών ληστών και δημίων, η χούντα του 4ου Ράιχ με κοινοβουλευτικό προσωπείο, η χούντα του προτεκτοράτου των μαφιόζων του χρήματος… 
Η χούντα της κυβερνητικής συμμορίας βρίσκεται σε τέτοια έξαρση πανικού και τρόμου που ΕΥΘΕΩΣ, χωρίς προσχήματα, επέβαλε το …γύψο στη γιορτή του Πολυτεχνείου: 
Έκλεισε τις σχολές και απαγόρευσε κάθε εκδήλωση των φοιτητών!!!
Επέβαλε τη «νομιμότητα» του ροπάλου, της προβοκάτσιας, της αστυνομικής βίας, τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας:

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Οι ευγενείς Γερμανοί λαϊκιστές

Η ταχεία άνοδος του νεότερου ευρωπαϊκού κόμματος τής δεξιάς
Για χρόνια, η Γερμανία απολάμβανε την ευγενή διάκριση του να είναι η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς ένα σημαντικό δεξιό, αντιευρωπαϊκό κόμμα.
Αλλά μακράν τού να γιορτάζουν το ξαφνικό κύρος τής χώρας τους ως υποδειγματική δημοκρατία τής ηπείρου, πολλοί Γερμανοί παρατηρητές υπέφεραν από κάποιον βαθμό αναστάτωσης.
Ήταν απλώς θέμα χρόνου, πίστευαν, μέχρι ένας ταλαντούχος λαϊκιστικής -κ άποιος χαρισματικός, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματικά επιτυχημένος, να βρει μια φόρμουλα που θα προσελκύσει το γερμανικό κοινό.
Στο κάτω-κάτω, οι έρευνες έχουν δείξει επανειλημμένα ότι οι Γερμανοί είναι εξίσου πιθανό να φιλοξενήσουν ανταγωνιστικά προς την ΕΕ, εχθρικά προς τους αλλοδαπούς και ισλαμοφοβικά συναισθήματα όπως οι ομόλογοί τους στις Κάτω Χώρες, την Σκανδιναβία και αλλού στην Ευρώπη, όπου τα κόμματα της δεξιάς κερδίζουν τακτικά το ένα τέταρτο των ψήφων -και μέχρι που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις συνασπισμού.
Αυτά τα προαισθήματα έχουν πλέον εκπληρωθεί. Το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (Alternative for Germany, AFD) εξερράγη στην πολιτική σκηνή τής Γερμανίας φέτος, κερδίζοντας 10% των ψήφων ή και λίγο παραπάνω σε τρεις περιφερειακές εκλογές στην Ανατολική Γερμανία και 7% στις ευρωεκλογές αυτή την άνοιξη.
Ιδρυθέν το 2013, το AFD τώρα σε τακτικές δημοσκοπήσεις καταγράφει πάνω από 10% [1] σε ολόκληρη την χώρα, έστω κι αν δεν έχει ακόμη καταφέρει να εισέλθει στην Bundestag.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

«Εχει καημό με το Μαρούσι» ο Γ. Καραμέρος!!!

Με αλαζονικές δηλώσεις επιχειρεί να καλύψει την κομματική του εμπάθεια & την πολιτική του ανεπάρκεια
H συνέντευξη του διορισμένου Αντι-περιφερειάρχη Βορείου Αττικής κου Καραμέρου στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ και τα όσα αναφέρει σε βάρος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη σε αυτήν, αναδεικνύουν την κομματική εμπάθεια και τις προσωπικές ανασφάλειες ενός ακόμη «νεόκοπου σωτήρα» του τόπου μας. Η συνέντευξη του είναι αποκαλυπτική, αφού αναδεικνύει μια σειρά από αναμφισβήτητα γεγονότα, όπως:
Πρώτον, δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το «μαύρο» που έφαγε, από το ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου
Από τις 1.750 λέξεις της συνέντευξής του, τουλάχιστον οι 1.000 αφορούν το Μαρούσι και τη σημερινή Διοίκηση της πόλης. Και λιγότερες από 700, είναιι αφιερωμένες στους υπόλοιπους 11 Δήμους και στα προβλήματά τους. 
Είναι εμφανές ότι ο κ. Καραμέρος «έχει καημό με το Μαρούσι»
Δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την απόρριψη της συμμετοχής του στην εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου , για την αναζήτηση υποψηφίου Δημάρχου στις εκλογές του προηγούμενου Μαΐου, όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου έριξαν «μαύρο» στην υποψηφιότητα του. 
Τώρα πως γίνεται, ο ακατάλληλος κατά το ΣΥΡΙΖΑ για Δήμαρχος Αμαρουσίου να κρίνεται από κάποιους κατάλληλος για διορισμένος έστω Αντιπεριφερειάρχης(αφού εκλέγεται με λίστα κι όχι με σταυρό), είναι κάτι που οφείλουν να το εξηγήσουν αυτοί που πήραν την απόφαση.
Δεύτερον, αισθάνεται ακόμη «ξένο σώμα» με το ΣΥΡΙΖΑ