Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Συναρπαστική η ομιλία της Ντόρας Τζεφέρη, για τον αρχαίο δήμο «Φλύας»

Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του πολιτιστικού - επιστημονικού Συλλόγου «Αργώ Χαλανδρίου» που είχε ως  θέμα το Αρχαίο Χαλάνδρι.
Πολλές δεκάδες πολιτών του Χαλανδρίου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του πολιτιστικού - επιστημονικού Συλλόγου και γέμισαν την αίθουσα του κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου, παρακολουθώντας  με μεγάλο ενδιαφέρον, την ομιλία της κυρίας Ντόρας Τζεφέρη, αρχαιολόγου της Β’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων,  η οποία παρουσίασε  ιστορικά στοιχεία του αρχαίου δήμου της «Φλύας» καθώς και τεκμηριώσεις που έχουν προκύψει από τις νεότερες και προηγούμενες ανασκαφές της Αρχαιολογικής υπηρεσίας στην περιοχή.
Στη συνέχεια υποβλήθηκαν ερωτήσεις, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε τονίσθηκε από τους παρευρισκόμενους η αξία της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Σύλλογος «Αργώ» για την ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων του Χαλανδρίου,  η συνέχεια και υποστήριξη που πρέπει να έχει αυτή η προσπάθεια.
Την συζήτηση συντόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου κυρία Μαρίνα Λυκιαρδοπούλου

Την σφραγίδα της νέας Περιφερειακής Αρχής φέρει το ΠΕΠ Αττικής

Υποβολή του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής 2014 - 2020
Η Περιφερειακή Αρχή Αττικής υπέβαλε εγκαίρως στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου 2014, το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2014 - 2020, προϋπολογισμού 1.1 δις ευρώ.
Το ΠΕΠ Αττικής φέρει τη σφραγίδα της νέας Περιφερειακής Αρχής, στο πλαίσιο της αλλαγής της λογικής του, όπως είχε άλλωστε παρατηρήσει στη σχετική της επιστολή, στις 24 Ιουλίου, προς τον τότε Επίτροπο Περιφερειακής πολιτικής,
Γιοχάνες Χαν, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.
Σε αντίθεση με την αρχική του εκδοχή,
το νέο ΠΕΠ που υπέβαλε η Περιφέρεια Αττικής περιέχει σειρά σημαντικών παρεμβάσεων με αλλαγή του χαρακτήρα και του περιεχομένου των νέων επενδυτικών προτεραιοτήτων, που προέκρινε η νέα Περιφερειακή Αρχή, καθώς και των δράσεων που αυτές περιλαμβάνουν.
Το νέο ΠΕΠ μετατρέπεται έτσι σε εργαλείο παραγωγικής ανασυγκρότησης της Περιφέρειας Αττικής μέσα από έναν σχεδιασμό που δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης (με πόρους για άμεσες επενδύσεις), στην ενίσχυση του παραγωγικού ιστού και στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

ΤΟΠΣΑ:Παράταση Υποβολής Αιτήσεων Συμμετοχής για Νέους Επιστήμονες

             Δηλώστε συμμετοχή μέχρι  την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου
Ανακοινώθηκε νέα παράταση υποβολής αιτήσεων συμμετοχής μόνο για Νέους Επιστήμονες για το πρόγραμμα με τίτλο «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων                              
Πρόκειται για μια ολοκληρωμένη παρέμβαση ενεργειών και δράσεων, που στοχεύει στην ενίσχυση των Νέων Επιστημόνων για την επέκταση της υπάρχουσας επιχείρησης ή για την ενδυνάμωση της κύριας δραστηριότητας τους                                                                                                            Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν οι κάτοικοι των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων, οι οποίοι ανήκουν στην κατηγορία των Νέων Επιστημόνων, όπως για παράδειγμα ιατροί, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών και Πολυτεχνικών σχολών.Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις, αλλά και τα έντυπα συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης www.employ4all.gr και στα γραφεία των παρακάτω φορέων τις ώρες 09:00-14:00:

Δεκάδες έργα διαπρεπών Ελλήνων κεραμιστών στην 52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Με τη συμμετοχή πλήθους κεραμιστών και φίλων της κεραμικής τέχνης πραγματοποιήθηκαν από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργο Πατούλη, τα εγκαίνια της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής που πραγματοποιείται και φέτος από την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών και το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου στο Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής Τέχνης στο Μαρούσι.
Στο πλαίσιο της βραδιάς των εγκαινίων βραβεύτηκαν οι καλλιτέχνες που δημιούργησαν τα καλύτερα έργα της φετινής έκθεσης.
Στο χαιρετισμό του στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, καλωσόρισε τους επισκέπτες στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης στον οποίο σταθερά εδώ και χρόνια διοργανώνεται η έκθεση σημείο αναφοράς για την πόλη του Αμαρουσίου.
«Το Μαρούσι ως Κεραμούπολη, και ο Δήμος Αμαρουσίου ως θεματοφύλακας της τοπικής μας παράδοσης, ανέκαθεν βρίσκεται στο πλευρό των κεραμιστών της πόλης αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών.
Η στήριξη μας είναι διαχρονική και θα εξακολουθήσει να υφίσταται και στο μέλλον.

Υπέροχη η «Βραδιά Τσικουδιάς» της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου

Στη «Γιορτή Τσικουδιάς», το κρητικό γλέντι με παραδοσιακή μουσική και χορό που πραγματοποίησε η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» σε συνεργασία με τον Δήμο Αμαρουσίου στη», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στο μήνυμά του προς τους συνδαιτυμόνες του στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ευχήθηκε να δίνονται συχνά τέτοιες ευκαιρίες για βραδιές αντάμωσης και διασκέδασης, συνεχάρη την Ένωση Κρητών για την πρωτοβουλία και δήλωσε ότι ο Δήμος θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους Κρήτες και στην Κρήτη.
Από μέρους του ΔΣ της Ένωσης, ο πρόεδρός της Κ. Σηφάκης, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την παρουσία του και τον συνεχάρη για την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε).

Το ΠΕΔΥ Αμαρουσίου επισκέφτηκε η Κατερίνα Παπακώστα

ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ
Επίσκεψη στη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου του ΠΕΔΥ πραγματοποίησε η υφυπουργός Υγείας, Κατερίνα Παπακώστα, για να παρακολουθήσει τη δράση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την πρόληψη και διάγνωση του καρκίνου του μαστού σε γυναίκες.
Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας και το επίπεδο εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων, αλλά και ανασφαλίστων πολιτών από τη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου ενημέρωσε την κ. Παπακώστα ο διευθυντής, Κωνσταντίνος Καλλικούρδης, και ο υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ, Σωτήρης Ζώτος.
Η υφυπουργός Υγείας υπογράμμισε την ανάγκη της αποτελεσματικότερης πρόληψης κατά του καρκίνου, τονίζοντας τα πολλαπλά οφέλη πρωτίστως για την υγεία των γυναικών, αλλά και σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς το κόστος των θεραπειών και των φαρμάκων για τους ασφαλιστικούς φορείς και για τους ασθενείς είναι μεγάλο.

Ενίσχυσαν τα «Παιδικά Χωριά S.O.S»

Συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση των «Παιδικών Χωριών S.O.S» διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το ΠΕ.Α.Π (Περιβάλλον - Αθλητισμός Πολιτισμός) Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης.
Η δράση που πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου  και Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, είχε ως στόχο την ενίσχυση της λειτουργίας των δομών των παιδικών χωριών που φείδονται χρηματικών πόρων λόγω της οικονομικής κρίσης.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στην προσπάθεια ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, δήλωσε:

20 χρόνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:

Με το σύνθημα «Κανένα παιδί στην Ελλάδα δεν θα είναι μόνο & απροστάτευτο» συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, στα εγκαίνια της τριήμερης Γιορτής για τα Παιδιά που φιλοξενήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo Maroussi από τις 14 έως 16 Νοεμβρίου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 20 χρόνων από τη λειτουργία του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Στην εκδήλωση ο κ. Πατούλης, επεσήμανε την αναγκαιότητα η λειτουργία του φορέα με το πολυετές πολυσήμαντο έργο να στηριχθεί από την Πολιτεία. Στο μήνυμα που απηύθυνε μεταξύ άλλων, ανέφερε:
 «Στα δύσκολα χρόνια της κρίσης που ζούμε τα παιδιά δεν πρέπει να τιμωρούνται και ειδικά τα εγκαταλειμμένα παιδάκια. Η προσπάθεια των 20 χρόνων του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» είναι αξιοθαύμαστη, δεν φτάνει όμως μόνο ο εθελοντισμός. Η Πολιτεία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για αυτά τα παιδιά. Η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι αρωγοί στις στρατηγικές αλληλεγγύης και θα πορευόμαστε με το σύνθημα «Κανένα παιδί στην Ελλάδα δεν θα είναι μόνο και απροστάτευτο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του εθελοντικού οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος, αναφέρθηκε στο έργο της 20χρονης διαδρομής του οργανισμού μέσα από ένα πανελλαδικό και ευέλικτο δίκτυο παροχής δωρεάν υπηρεσιών σε 900.000 παιδιά και στις οικογένειες τους και με την υποστήριξη περισσότερων από 10.000 χορηγών και υποστηρικτών, και περισσότερων από 6.500 εθελοντών.

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Γ. Σταθάκης:«Οι προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ άντεξαν στην κριτική, παρά την κυβερνητική προπαγάνδα»

«Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης έχει σαφές κοινωνικό στίγμα»
Συζήτηση-εκδήλωση γύρω από τις προγραμματικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ
Την εκδήλωση, στην οποία πάνω από 300 άτομα συνέρρευσαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, άνοιξε η Πέγκυ Δημητρακοπούλου, συντονίστρια της ΟΜ του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου
Ο Γιώργος Σταθάκης περιέγραψε στην εισήγησή του τις βασικές προδιαγραφές του προγράμματος που παρουσίασε στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας:
πρόκειται, όπως τόνισε, για μια δέσμη κοστολογημένων και ρεαλιστικών άμεσων μέτρων προς αντιμετώπιση της κρίσης, για τα οποία προηγήθηκε διάλογος με ευρύ φάσμα επαγγελματικών ενώσεων και φορέων. Αυστηρή, όμως, προδιαγραφή του προγράμματος, η οποία δίνει και τον τόνο που θα ακολουθήσει η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το σαφές κοινωνικό του στίγμα.

Επιστροφή στα εθνικά κράτη;

B. Bιλιάρδος
Αφού δεν υπάρχει προθυμία για τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης, η λύση είναι η υποχώρηση στο προηγούμενο στάδιο – στην εποχή όπου όλες οι χώρες υπάγονταν μόνο στην ΕΕ, η οποία εγγυόταν την ειρήνη και την πρόοδο
«Ο οικονομολόγος, όπως και ο πολιτικός, όταν απευθύνεται στην κοινή γνώμη (η απροσδιόριστη μαζική κοινή γνώμη εμπεριέχει τόσο το ουσιώδες, όσο και το επουσιώδες), χρησιμοποιεί επίσης την πειθώ - αλλά, σε αντίθεση με τον πολιτικό, μόνο υπό τη διάσταση της ως ρητορικό συμπλήρωμα της αλήθειας»(Keynes).
Είναι προφανές ότι, ευρισκόμαστε σε μία πάρα πολύ κρίσιμη καμπή της ιστορίας, όσον αφορά την Ελλάδα, την Ευρωζώνη, καθώς επίσης τον υπόλοιπο πλανήτη.
Περιοριζόμενοι στα δύο πρώτα και ξεκινώντας από την πατρίδα μας, θα λέγαμε πως έχει τρεις τουλάχιστον επιλογές στη διάθεση της - ενώ πρέπει να αποφασίσει άμεσα κάποια από αυτές, πριν είναι πολύ αργά.
(α)Να παραμείνει κράτος-μέλος της Ευρωζώνης, επιδιώκοντας την περαιτέρω επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των χρεών της, με χαμηλότερο επιτόκιο, ενδεχομένως με μία περίοδο χάριτος - έτσι ώστε να είναι εφικτή η ανακύκλωση των δανείων (κανένας δεν απαιτεί την εξόφληση του χρέους, αρκεί μόνο η εξυπηρέτηση του), παράλληλα με τη μείωση των ετήσιων τόκων, η οποία θα απελευθέρωνε πόρους για δημόσιες επενδύσεις.
Στη συγκεκριμένη διαπραγμάτευση θα έπρεπε να επιδιωχθεί η εκδίωξη του ΔΝΤ, χωρίς αυτό να αποκλείει βέβαια την εύλογη επιτήρηση της χώρας από τους εταίρους-δανειστές της.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, οι «κομμουνιστές» Διεθνιστές & η «ISIS»

             Για να υποψιάζεστε ποία & τι είδους «πολύχρωμη επανάσταση» προετοιμάζουν 
                   για την χώρα μας & τι πρόκειται να ξημερώσει ... αύριο στην Ελλάδα!

Με τακτική Γ.Σ. «τιμούν» την εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι «Αριστεροί» Οικολόγοι του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου!!!

                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
Αγαπητά μέλη και  φίλοι του Συλλόγου μας,
Σας καλούμε στην Ετήσια Συνέλευση του Συλλόγου, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού μας, που θα γίνει στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου  τη Δευτέρα  17 Noεμβρίου  2014 και ώρα 17.00 με τα ακόλουθα θέματα:
1.Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
2.Απολογισμός της ετήσιας διαχειριστικής περιόδου μέχρι 31-10-2014 και προϋπολογισμός της επομένης
3.Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
4.Συζήτηση και έγκριση των ανωτέρω και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής
5.Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη επτά [7] τακτικών μελών Δ.Σ, πέντε [5]  αναπληρωματικών και τριών [3] μελών της εξελεγκτικής επιτροπής.
Επειδή κατά κανόνα δεν επιτυγχάνεται απαρτία την  πρώτη φορά, η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί χωρίς άλλη πρόσκληση μετά επτά [7] ημέρες,  τη Δευτέρα 24 Noεμβρίου 2014  στις 17.00  στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου – Λεωφ. Πεντέλης και Αχαΐας,
 [είσοδος από οδό Αχαΐας]. 

Η δήλωση της Ρένας Δούρου για την επέτειο του Πολυτεχνείου


Η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας που αποτελείτο από τους νεώτερους περιφερειακούς συμβούλους, δήλωσε σήμερα από τον χώρο του Πολυτεχνείου:
«Ψωμί, όπως άποροι, άστεγοι,  αυτόχειρες, ,έξι χιλιάδες,
Παιδεία, παραπαιδεία, ημιμάθεια, μόρια αντί για μισθούς στους εκπαιδευτικούς, Ελευθερία, καταστολή, αστυνομοκρατία, πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.
Η Ελευθερία και η Δημοκρατία είναι πολύ ακριβές για να νομίζουμε ότι άπαξ τις κερδίσαμε - πρέπει να τις διεκδικούμε μονίμως».

Λ. ΜΑΓΙΑΚΗΣ:«Επαγρυπνούμε απέναντι στα φασιστοειδή που νοσταλγούν τις μαύρες ημέρες»


Συμπληρώνονται σήμερα 41 χρόνια από την εισβολή των τανκς της χούντας
 στο Πολυτεχνείο για να σταματήσουν την κατάληψη και να καθυποτάξουν το δημοκρατικό αίτημα των φοιτητών και του ελληνικού λαού για
«Ψωμί, Παιδεία ,Ελευθερία».
Σαν ελάχιστο φόρο τιμής στους νεκρούς της εξέγερσης συμμετέχουμε στις εκδηλώσεις. Καταδικάζουμε τα εγκλήματα και τα βασανιστήρια ενάντια σε δημοκρατικούς πολίτες και τη νεολαία από τα εγκληματικά στελέχη του διεφθαρμένου χουντικού καθεστώτος της εφταετίας.
Επαγρυπνούμε απέναντι στα φασιστοειδή τού σήμερα που νοσταλγούν τις μαύρες εκείνες ημέρες.
Ο δημοκρατικός ελληνικός λαός σήμερα αντιπαλεύει την οικονομική υποδούλωση της πατρίδας μας από τα ξένα και ντόπια συμφέροντα που του επιβάλλεται με τις μνημονιακές πολιτικές στο όνομα του χρέους.

Μετά από 41 χρόνια, για τον ΣΥΡΙΖΑ η ΧΟΥΝΤΑ δεν ήταν Αμερικανοκίνητη!!!

Δύο ανακοινώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείο εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, μία όπου μιλούσε για την εξέγερση ενάντια στην «αμερικανοκίνητη χούντα» και μια δεύτερη, όπου είχε διαγραφεί εξ ολοκλήρου η σχετική φράση.
Ο ΣΥΡΙΖΑ απάλειψε αναφορές στον ρόλο των Ηνωμένων Πολιτειών κατά την διάρκεια  της χούντας, ενώ άλλαξε και τις διατυπώσεις που υπήρχαν στην πρώτη σχετικά με την κατάργηση του Μνημονίου.
Ειδικότερα, στην πρώτη ανακοίνωση-μήνυμα για την επέτειο του Πολυτεχνείου, ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης».





















Η φράση αυτή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Σοφίας Βούλτεψη, που την χαρακτήρισε «προσβλητική για το κοινοβουλευτικό σύστημα», τονίζοντας παράλληλα ότι «νοθεύει το μήνυμα του αντιδικτατορικού αγώνα, στον οποίο έλαβε μέρος με ομοψυχία το σύνολο του ελληνικού λαού, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης».
Σε νεότερη δήλωσή της, η κυρία Βούλτεψη ανέφερε: 
«Ας μας πουν ποια τελικά ανακοίνωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου ισχύει; Η περσινή ή η φετινή; Γιατί αν μπερδεύουν τις ανακοινώσεις για το Πολυτεχνείο, φανταστείτε τι θα κάνουν με τα «προγράμματά» τους».
Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε πάντως στη διόρθωση της ανακοίνωσης, απαλείφοντας την επίμαχη φράση και αναγνωρίζοντας εμμέσως το λάθος που έκανε, με δεδομένο ότι θα μπορούσε να προκαλέσει και διπλωματικές παρενέργειες.
Στο πρώτο μήνυμά του για το Πολυτεχνείο ο ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε τα εξής:
«Η εξέγερση του 1973 ενάντια στην αμερικανοκίνητη Χούντα είναι ένα ζωντανό παράδειγμα ανιδιοτέλειας και αγωνιστικής συλλογικής δράσης. 41 χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει το νόημά του και να εμπνέει τους αγώνες του σήμερα:

ΕΜΠΡΟΣ για νέα Πολυτεχνεία!!!

Μόνο μια καταρρέουσα χούντα, η χούντα του προτεκτοράτου-ΕΛΛΑΣ (του 4ου Ράιχ), η χούντα της κυβερνητικής συμμορίας, ΔΕΝ μπορεί να αντέξει ούτε τις εκφυλισμένες επετειακές γιορτές γύρω από την Εξέγερση του Νοέμβρη…
Το Πολυτεχνείο παρά τον εκφυλισμό του, παρά το γεγονός ότι έχει μετατραπεί, από τους ποικιλόχρωμους «αριστερούς» εμπόρους και σφετεριστές του, σε μούμια Αιγυπτιακή, παραμένει ένα σύμβολο ΑΓΩΝΑ ενάντια σε κάθε χούντα (και στη σημερινή) και σαν τέτοιο μπορεί να πυροδοτήσει την κοχλάζουσα λαϊκή ΟΡΓΗ…
 Η καταρρέουσα κυβέρνηση Σαμαρά αυτό το γνωρίζει και γι αυτό τρέμει και τις τελετουργικές φιέστες της Επετείου: 
Αυτές μπορεί να πυροδοτήσουν τη λαϊκή οργή και ένα νέο Πολυτεχνείο…
Φέτος αυτός ο τρόμος της κυβερνητικής συμμορίας απαστράπτει και αποκαλύπτει, χωρίς κανένα μακιγιάζ, το τι είναι αυτή η κυβέρνηση: Μια νέα χούντα. Η χούντα των χρηματιστηριακών ληστών και δημίων, η χούντα του 4ου Ράιχ με κοινοβουλευτικό προσωπείο, η χούντα του προτεκτοράτου των μαφιόζων του χρήματος… 
Η χούντα της κυβερνητικής συμμορίας βρίσκεται σε τέτοια έξαρση πανικού και τρόμου που ΕΥΘΕΩΣ, χωρίς προσχήματα, επέβαλε το …γύψο στη γιορτή του Πολυτεχνείου: 
Έκλεισε τις σχολές και απαγόρευσε κάθε εκδήλωση των φοιτητών!!!
Επέβαλε τη «νομιμότητα» του ροπάλου, της προβοκάτσιας, της αστυνομικής βίας, τρομοκρατίας και αυθαιρεσίας:

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Οι ευγενείς Γερμανοί λαϊκιστές

Η ταχεία άνοδος του νεότερου ευρωπαϊκού κόμματος τής δεξιάς
Για χρόνια, η Γερμανία απολάμβανε την ευγενή διάκριση του να είναι η μόνη μεγάλη ευρωπαϊκή χώρα χωρίς ένα σημαντικό δεξιό, αντιευρωπαϊκό κόμμα.
Αλλά μακράν τού να γιορτάζουν το ξαφνικό κύρος τής χώρας τους ως υποδειγματική δημοκρατία τής ηπείρου, πολλοί Γερμανοί παρατηρητές υπέφεραν από κάποιον βαθμό αναστάτωσης.
Ήταν απλώς θέμα χρόνου, πίστευαν, μέχρι ένας ταλαντούχος λαϊκιστικής -κ άποιος χαρισματικός, με υψηλό μορφωτικό επίπεδο και επαγγελματικά επιτυχημένος, να βρει μια φόρμουλα που θα προσελκύσει το γερμανικό κοινό.
Στο κάτω-κάτω, οι έρευνες έχουν δείξει επανειλημμένα ότι οι Γερμανοί είναι εξίσου πιθανό να φιλοξενήσουν ανταγωνιστικά προς την ΕΕ, εχθρικά προς τους αλλοδαπούς και ισλαμοφοβικά συναισθήματα όπως οι ομόλογοί τους στις Κάτω Χώρες, την Σκανδιναβία και αλλού στην Ευρώπη, όπου τα κόμματα της δεξιάς κερδίζουν τακτικά το ένα τέταρτο των ψήφων -και μέχρι που συμμετέχουν σε κυβερνήσεις συνασπισμού.
Αυτά τα προαισθήματα έχουν πλέον εκπληρωθεί. Το κόμμα «Εναλλακτική για την Γερμανία» (Alternative for Germany, AFD) εξερράγη στην πολιτική σκηνή τής Γερμανίας φέτος, κερδίζοντας 10% των ψήφων ή και λίγο παραπάνω σε τρεις περιφερειακές εκλογές στην Ανατολική Γερμανία και 7% στις ευρωεκλογές αυτή την άνοιξη.
Ιδρυθέν το 2013, το AFD τώρα σε τακτικές δημοσκοπήσεις καταγράφει πάνω από 10% [1] σε ολόκληρη την χώρα, έστω κι αν δεν έχει ακόμη καταφέρει να εισέλθει στην Bundestag.

Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

«Εχει καημό με το Μαρούσι» ο Γ. Καραμέρος!!!

Με αλαζονικές δηλώσεις επιχειρεί να καλύψει την κομματική του εμπάθεια & την πολιτική του ανεπάρκεια
H συνέντευξη του διορισμένου Αντι-περιφερειάρχη Βορείου Αττικής κου Καραμέρου στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ και τα όσα αναφέρει σε βάρος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη σε αυτήν, αναδεικνύουν την κομματική εμπάθεια και τις προσωπικές ανασφάλειες ενός ακόμη «νεόκοπου σωτήρα» του τόπου μας. Η συνέντευξη του είναι αποκαλυπτική, αφού αναδεικνύει μια σειρά από αναμφισβήτητα γεγονότα, όπως:
Πρώτον, δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το «μαύρο» που έφαγε, από το ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου
Από τις 1.750 λέξεις της συνέντευξής του, τουλάχιστον οι 1.000 αφορούν το Μαρούσι και τη σημερινή Διοίκηση της πόλης. Και λιγότερες από 700, είναιι αφιερωμένες στους υπόλοιπους 11 Δήμους και στα προβλήματά τους. 
Είναι εμφανές ότι ο κ. Καραμέρος «έχει καημό με το Μαρούσι»
Δεν έχει ξεπεράσει ακόμη την απόρριψη της συμμετοχής του στην εσωτερική διαδικασία του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου , για την αναζήτηση υποψηφίου Δημάρχου στις εκλογές του προηγούμενου Μαΐου, όπου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου έριξαν «μαύρο» στην υποψηφιότητα του. 
Τώρα πως γίνεται, ο ακατάλληλος κατά το ΣΥΡΙΖΑ για Δήμαρχος Αμαρουσίου να κρίνεται από κάποιους κατάλληλος για διορισμένος έστω Αντιπεριφερειάρχης(αφού εκλέγεται με λίστα κι όχι με σταυρό), είναι κάτι που οφείλουν να το εξηγήσουν αυτοί που πήραν την απόφαση.
Δεύτερον, αισθάνεται ακόμη «ξένο σώμα» με το ΣΥΡΙΖΑ

Γ. Καραμέρος:Ηρθαμε να υπηρετήσουμε τους πολίτες & όχι τα επιχειρηματικά συμφέροντα

  Είμαστε μια αριστερή διοίκηση με οικολογικό πρόσημο...
Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης στο Γιάννη Μπεθάνη, για την εφημερίδα των Βορείων Προαστίων ΑΜΑΡΥΣΙΑ και τη νέα αντίληψη διοίκησης της Περιφέρεια Αττικής
Ξεκινώντας από μια γενικότερη αναφορά ως προς την πολιτική φιλοσοφία της νέας διοίκησης της Περιφέρειας, υπό την Ρένα Δούρου, στηλιτεύοντας την κατάσταση που παρέλαβε από την απελθούσα διοίκηση του Γιάννη Σγουρού, απαντώντας σε θέματα αυτοδιοικητικής καθημερινότητας και μη διστάζοντας να τοποθετηθεί με αιχμηρό τρόπο ως προς την πρόσφατη κόντρα του με τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γιώργο Πατούλη, ο κ. Καραμέρος καταλήγει, ξεδιπλώνοντας με άμεσο τρόπο το σκεπτικό του ως προς τη σχέση κεντρικής πολιτικής σκηνής και αυτοδιοίκησης. 
Αποδεχόμενος πλήρως την κομματική ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει τον συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ και τον εαυτό του, εξαπολύει τα βέλη του κατά της κυβέρνησης Σαμαρά και των «πολιτικών της φίλων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, δηλώνοντας διατεθειμένος να «σπάσει αυγά» στην προσπάθεια του ιδίου και της νέας διοίκησης της Περιφέρειας να αλλάξουν «κακώς κείμενα» χρόνων στον τρόπο λειτουργίας της περιφερειακής αυτοδιοίκησης.

34 χιλ. θέσεις εργασίας για τους Δήμους όλης της χώρας

Τη μεγάλη αξία και σημασία του υλοποίησης του προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο διασφαλίζει την απασχόληση 34.000 ανέργων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παρατέθηκε στο Υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή του Υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση, και του Υφυπουργού Γ. Πλακιωτάκη, του Προέδρου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος Κ. Αγοραστού, του Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη, και του Προέδρου του Ο.Α.Ε.Δ Θ. Αμπατζόγλου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά συνολικά 50.000 θέσεις απασχόλησης σε φορείς του Δημοσίου (Κοινωνικές Υπηρεσίες, Νοσοκομεία, κλπ.) και την Αυτοδιοίκηση, από τις οποίες τη μερίδα του λέοντος αποσπά η Αυτοδιοίκηση.
Το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας χρηματοδοτείται από το Ε.Σ.Π.Α. κι είναι προϋπολογισμού 700 εκ. ευρώ.
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε επεσήμανε ότι το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας αποτελεί πρόταση της Αυτοδιοίκησης που στόχο έχει αφενός τη στήριξη της τοπικής απασχόλησης σε κάθε Δήμο αφετέρου την κάλυψη των σημαντικών κενών και τις τεράστιες ανάγκες σε προσωπικό που υπάρχουν σε όλη την Αυτοδιοίκηση.

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Περιοδεία βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αύριο στις 12:00 μ.μ. στο Mall


Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ, αύριο Σάββατο 15 Νοεμβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, στο εμπορικό κέντρο The Mall Athens στο Μαρούσι, θα πραγματοποιηθεί περιοδεία με παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ελένης Αυλωνίτου & Χαράς Καφαντάρη
Η δράση, στην οποία θα συμμετέχουν και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, υποστηρίζεται από τις Οργανώσεις Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, Γαλατσίου και Πεύκης.

Το ΚΔΚ επισκέφτηκε ο Αντ/χης Βόρειου Τομέα

Το Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (ΚΔΚ), που υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής, επισκέφτηκαν σήμερα, η Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα, Ερμιόνη Κυπριανίδου, η Αντ/χης Έργων και Υποδομών, Βασιλική Λάσκαρη-Κρασοπούλου και ο Αντ/χης Βόρειου Τομέα, Γιώργος Καραμέρος.
Οι, Δ/ντης της Διεύθυνσης Οδικών Έργων της Περιφέρειας (Δ9), Γιάννης Θεοφίλης, ο Τμηματάρχης Δ9, Θόδωρος Βορβολάκος και ο επιβλέπων του συστήματος διαχείρισης, Δημήτρης Κεφαλληνός, ενημέρωσαν την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής για την καταγραφή της κυκλοφορίας μέσω των 500 και πλέον θέσεων μέτρησης και των 210 καμερών, με πλήρη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων των πολιτών. Να διευκρινιστεί πως το ΚΔΚ δεν διαχειρίζεται τις κάμερες ασφαλείας που εγκαταστάθηκαν σε πολλά σημεία της Αττικής, την περίοδο των Ολυμπιακών αγώνων.

Μεγάλη Γιορτή από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για τα 20 χρονια δράσης!





































Τα Φουρτσάκια … των Δωσιλόγων!

Παναθηναϊκές ευχαριστίες στους κ.κ. Γ. Πατούλη & Ν. Πέππα

Ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός ευχαρίστησε το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την παραχώρηση του κολυμβητηρίου στην ομάδα πόλο.
Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος ευχαριστεί θερμά τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γεώργιο Πατούλη, που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Συλλόγου για την παραχώρηση του Κολυμβητηρίου του Δήμου Αμαρουσίου ώστε να διεξαχθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την Α1 πόλο.
Επίσης, ευχαριστεί για την αμέριστη συνεργασία και συμπαράσταση τον Αντιδήμαρχο, Νικόλαο Πέππα.

Αύριο στις 8:00 μ.μ. η «Γιορτή Τσικουδιάς» στο Μαρούσι

Το Difonon Duo & ο Νικος Γκίνος αύριο στο «Ιδιόμελο»

Τρίο για φλάουτο, κιθάρα και κλαρινέτο
Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου τρεις εξαίρετοι μουσικοί, τρεις σολίστες, ο φλαουτίστας Παναγιώτης Δράκος με τον κιθαρίστα Γιώργο Μαστρογιαννόπουλο,  που απαρτίζουν το «Difonon Duo»,  και ο κλαρινετίστας  Νίκος Γκίνος   εμφανίζονται στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» σε μια βραδιά μουσικής δωματίου με ρεπερτόριο  που περιλαμβάνει έργα των J.S. Bach, L.V. Beethoven, J. Rodrigo, A. Piazzolla,  L. Boutros, Μ. Χατζιδάκι, Γ. Μαστρογιαννόπουλου.
Ώρα έναρξης:  21.00
Είσοδος: 10 ευρώ
κρατήσεις - πληροφορίες: 210 6817042
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο», 
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Στις 8:00 μ.μ. τα εγκαίνια της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής

               

ΣΥΡΙΖΑ & πάλι ΣΥΡΙΖΑ!

Αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης η συγκέντρωση τροφίμων για στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS


Λόγω έκτακτων καιρικών φαινομένων η συγκέντρωση τροφίμων από τον Δήμο Αμαρουσίου και το ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης  που είχε προγραμματιστεί να γίνει το Σάββατο 8 Νοεμβρίου, ανεβλήθη.
Η εκδήλωση για την κάλυψη των επειγουσών αναγκών των Παιδικών Χωριών S.O.S  θα πραγματοποιηθεί κανονικά το ερχόμενο Σάββατο 15 Νοεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης, από τις 10:00 π.μ.  μέχρι και τις 2:00 μ.μ.
Ο Δήμος Αμαρουσίου και το ΠΕ.Α.Π Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης, ανταποκρινόμενοι στην πανελλήνια έκκληση για έμπρακτη στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS, σας καλούν όλους

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

«Latin Party» το Σάββατο στο Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού

Αύριο τα εγκαίνια της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής

Στις 14 Νοεμβρίου 2014 ξεκινά η «52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής» . Για μια ακόμα χρονιά πραγματοποιείται στο «Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής» στο Μαρούσι, ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός- θεσμός.
Η φετινή Έκθεση, άλλη μια μεγάλη γιορτή της Ελληνικής κεραμικής τέχνης, καλεί επισκέπτες κάθε ηλικίας να παρευρεθούν, να θαυμάσουν τα έργα των καλλιτεχνών αλλά και να λάβουν μέρος στην πληθώρα των δραστηριοτήτων που προσφέρονται.
Η «52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής» τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου.
Η κεραμική τέχνη είναι η αρχαιότερη των τεχνών και η μοναδική που συνδυάζει τα 4 στοιχεία της φύσης, δηλαδή το χώμα, το νερό, τον αέρα και τη φωτιά. 
Οι Έλληνες είναι πρωτοπόροι στην κεραμοποιία και η Ελληνική κεραμική τέχνη αποτελεί τη βασική αιτία ίδρυσης Μουσείων τόσο στην Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.Η «52η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής διοργανώνεται από την «Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ)», που εκπροσωπεί και στηρίζει τους Έλληνες κεραμιστές & αγγειοπλάστες πάνω από μισό αιώνα αριθμώντας περισσότερα από 400 μέλη.
Ως επίσημος και αυτόνομος φορέας της Ελληνικής κεραμικής αλλά και σε συνεργασία με άλλους φορείς και σωματεία, διοργανώνει καλλιτεχνικές εκθέσεις, διαγωνισμούς, σεμινάρια, διαλέξεις, συμπόσια κ.α.

Greekgov.gr ...

Η εορταστική ευχαριστήρια επέτειος για το «ξύπνημα» της συνείδησης στην κρίση...

Τρία χρόνια συμπλήρωσε το «Ολοι Μαζί Μπορούμε»...
Εάν γινόταν μία έρευνα και ρωτούσαμε τον κόσμο, τον περαστικό στους δρόμους, τα παιδιά στο σχόλασμα, αυτούς που περιμένουν στη στάση για το λεωφορείο «ποια φράση σας αρέσει ν’ ακούτε»; η απάντηση σίγουρα είναι: «Ολοι μαζί μπορούμε» και να, που σκάει κι ένα χαμόγελο! 
Καλά τα γκάλοπ, αλλά δεν χρειάζονται όταν υπάρχουν τα αποτελέσματα, περίτρανη απόδειξη ότι, χάρις στο ΣΚΑΪ που ξεκίνησε το «Ολοι Μαζί Μπορούμε» στις 11 Νοεμβρίου 2011, όταν η οικονομική κρίση είχε αρχίσει να επηρεάζει τη ζωή όλων και ειδικότερα των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, χρονιά που ξύπνησαν οι συνειδήσεις. 
Αυτό ακριβώς ήταν, όπως είπε ο γενικός διευθυντής του ΣΚΑΪ κ. Γιάννης Σπανολιός στην ομιλία του, στο εορταστικό ευχαριστήριο γεύμα στον Ναυτικό Ομιλο Ελλάδος στο Μικρολίμανο, «ο σκοπός και η πρόθεσή μας: να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να βοηθήσουμε να μη διαρραγεί ο κοινωνικός ιστός. Βάλαμε λοιπόν προτεραιότητες στις ανάγκες μας και ξεκινήσαμε. Πρώτη προτεραιότητα το καθημερινό φαγητό».

Συνάντηση Σαμαρά με τους προέδρους ΚΕΔΕ & Εν.Π.Ε, κ.κ. Πατούλη - Αγοραστό

Γ. Πατούλης: «Μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό αισθάνομαι περισσότερο αισιόδοξος για το μέλλον»! 
Τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά επισκέφθηκαν σήμερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, οι νεοκλεγέντες πρόεδροι της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, δήμαρχος Αμαρουσίου, Γιώργος Πατούλης και της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός. 
Η συνάντηση ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα κι έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων τους.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας & Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επισήμανε πως είναι απαραίτητο, στο πλαίσιο της μεγάλης εθνικής προσπάθειας που γίνεται για την ανασυγκρότηση της χώρας, η κεντρική εξουσία να συνομιλεί ισότιμα με την Αυτοδιοίκηση και τους εκπροσώπους της και να λαμβάνει υπόψη τις θέσεις της.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ ανέφερε, επίσης, πως «ο πρωθυπουργός, από την πλευρά του, τόνισε ότι αποτελεί βούληση της κυβέρνησης η στενή συνεργασία με την Αυτοδιοίκηση».

Νομοθετική ρύθμιση για τη διασφάλιση θέσεων εργασίας των ΑΜΕΑ, ζητά η Κ.Ε.Δ.Ε

Η Κ.Ε.Δ.Ε ζητά να μεταφερθεί σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις Ι.Δ.Α.Χ. το προσωπικό ΑΜΕΑ που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες σε ΟΤΑ
Την άμεση προώθηση νομοθετικής ρύθμισης ζητά η Κ.Ε.Δ.Ε για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζόμενων ΑΜΕΑ, που μέχρι σήμερα απασχολούνται με οποιαδήποτε σχέση εργασίας, σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου των Δήμων.
Η πρόταση της Κ.Ε.Δ.Ε είναι: η συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων να μεταφερθούν σε προσωρινές προσωποπαγείς θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις υπηρεσίες των οικείων Δήμων από τη στιγμή που τα Ν.Π.Ι.Δ που μέχρι σήμερα απασχολούνται είτε καταργούνται είτε λύονται ή βρίσκονται υπό καθεστώς εκκαθάρισης.

«Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους & Επιχειρήσεις»

 Hμερίδα του Κ.Α.Π.Ε για την ηλεκτροκίνηση
Για τα οφέλη της προώθησης φιλικών προς το περιβάλλον μεθόδων μετακίνησης εντός του αστικού ιστού και την ευθύνη των δήμων στη μείωση των ατμοσφαιρικών ρύπων στο πλαίσιο των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει, μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε) Γιώργος Πατούλης, στον χαιρετισμό του στην ημερίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (Κ.Α.Π.Ε) με θέμα: 
«Προώθηση των ηλεκτρικών οχημάτων σε Δήμους και Επιχειρήσεις». 
Στην ημερίδα που εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “eMobility Works”, παρών ήταν και ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ι. Μανιάτης.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση με κοινό-στόχο δήμους, επιχειρήσεις αλλά και ιδιώτες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην αναπτυσσόμενη αγορά και χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στη δέσμευση που έχουν αναλάβει οι δήμοι στο πλαίσιο της υπογραφής του Συμφώνου Δημάρχων για μείωση του διοξειδίου του άνθρακα κατά 20%...

Μίζες χέρι - χέρι ...

Νομοσχέδιο - μαμούθ στην Τ.Α. προανήγγειλε ο Αργύρης Ντινόπουλος

Νομοσχέδιο - μαμούθ όπου θα ενταχθούν όλο πλαίσιο αλλαγών που απαιτείται για την ενδυνάμωση της λειτουργίας του θεσμού της Τοπική Αυτοδιοίκηση, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος, στη διάρκεια της παρουσίας του στο ΔΣ της ΚΕΔΕ. 
Το παρών έδωσαν επίσης και οι κ.κ. Θεόφιλος Λεονταρίδης (αναπληρωτής υπουργός) και Γιώργος Ντόλιος (υφυπουργός)
Συγκεκριμένα, ο υπουργός είπε ότι θα υπάρξει μια νομοθετική πρωτοβουλία, η οποία θα προέρχεται από τη συνεργασία του υπουργείου εσωτερικών και της ΚΕΔΕ και θα επιχειρεί να λύσει τα ζητήματα του θεσμού της τοπικής αυτοδιοίκησης. Συμφωνήθηκε επίσης να δημιουργηθεί μια επιτροπή που θα συζητήσει αυτά τα ζητήματα και θα καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις.
Η συνάντηση αν και εθιμοτυπική, ήταν εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική δήλωσε η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αναγνώρισε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι Δήμοι της χώρας. 
Μετά δε από πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Α. Ντινόπουλου, συμφωνήθηκε να συσταθεί κοινή επιτροπή του υπουργείου Εσωτερικών και της ΚΕΔΕ προκειμένου να εξετάσει όλα τα αιτήματα που τίθενται από πλευράς ΚΕΔΕ, με τελικό σκοπό τη προώθηση νομοσχεδίου για την αντιμετώπισή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ειδικότερα ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι κατά τη συνεδρίαση αναφέρθηκαν θέματα που η επίλυσή τους θα ήταν θετική για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τα οποία θα μπορούσαν να επιλυθούν σε ένα ενιαίο νομοθέτημα.