Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Μετά τον Καζάκο, παραιτήθηκε & η Φαίη Φερεντίνου από το δ.σ. του Σισμανογλείου


Το μέλος του Δ.Σ. Φαίη Φερεντίνου, δεν άντεξε τα όσα απαράδεκτα κάνει η Διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «Σισμανόγελιο - Αμαλία Φλέμιγκ & Παίδων Πεντέλης», Δέσποινα Τσαγδή(επιλογή Αδώνιδος Γεωργιάδη),
τα βρόντηξε και έφυγε, ακολουθώντας τον δρόμο των παραιτήσεων που άνοιξε ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Καζάκος
Σύμφωνα με το ιστολόγιο «FIMOTRO», η Φαίη Φερεντίνου(πρόεδρος διαμερισματικής Τ.Ο Ν.Δ. Νέας Κηφισιάς), γνωστή δια το κοινωνικό της έργο, πολύ παλιά Νεοδημοκρατισσα και στο περιβάλλον του Α. Σαμαρά, αγανάκτησε επειδή η ... καταγόμενη από την Πύλο Δέσποινα Τσαγδή(πρώην στενή συνεργάτης και Γενική διευθύντρια του Ανδρέα Λοβέρδου στο Υπ. Υγείας), δεν τηρούσε τα νόμιμα στις συνθέσεις των  διοικητικών συμβουλίων.
Κατά πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του, το ιστολόγιο «FIMOTRO»,  αναμένεται να ακολουθήσουν πολλές ακόμα καταγγελίες...

Το πρόγραμμα κοινής δράσης των Σωματείων Εργαζομένων Σισμανογλείου, Παίδων & Φλέμιγκ


Σε κοινή συνάντηση των Σωματείων Σισμανογλείου, Αμ Φλέμινγκ και Παίδων  Πεντέλης που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 3 Νοεμβρίου, συζητήθηκαν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το κλείσιμο του νοσοκομείου Αμ. Φλέμιγκ, είτε άμεσα είτε μέσω καταργήσεων του Χειρουργικού Τομέα, της Νεφρολογικής και άλλων κλινικών και την υποβάθμιση - διάλυση του Σισμανογλείου & Παίδων Πεντέλης (μέσω της υποχρηματοδότησης, ελλείψεις προσωπικού, διάλυση των Τακτικών Ιατρείων κλπ)
Οι πολιτικές, τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) με τις ευλογίες ΕΕ-ΔΝΤ-Τρόικας θυσιάζουν την υγεία του λαού για να την παραδώσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Τα ίδια μέτρα εφαρμόζουν σε όλη την Ευρώπη, είτε με το μπαμπούλα των μνημονίων, είτε όχι.
Κλείνουν νοσοκομεία
 Καταργούν κρεβάτια
 Συγχωνεύουν – καταργούν τμήματα και κλινικές
 Αυξάνουν τα χαράτσια για τους  ασθενείς
 Αυξάνουν τη συμμετοχή σε φάρμακα
 Χωρίς προσωπικό, υλικά και φάρμακα, ο λαός ταλαιπωρείται
και υποχρεώνεται  να πληρώνει όλο και περισσότερα για να ζήσει.
Στην περιοχή μας,υπογραμίζουν τα Σωματεία, αφού έκλεισαν το 1ο ΙΚΑ και τα 140 κρεβάτια του, καθώς και το Αμ. Φλέμινγκ και άλλα 150 κρεβάτια έρχεται η συρρίκνωση - υποβάθμιση του Σισμανογλείου και του Π. Πεντέλης.
Στην Αττική θα μείνουν λίγα νοσοκομεία «προθανάτιας φροντίδας»!
Θέλουν να απαλλαγούν από τη χρηματοδότηση της υγείας –-πρόνοιας.
Η κατάληξη θα είναι μία! ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΘΑ ΕΠΙΖΗΣΕΙ!

«Ξεπέζεψε» από την ΠΕΔΑ, ο «καβαλάρης του σκότους» Δ. Στεργίου - Καψάλης!

Την ύστατη κυριολεκτικά στιγμή, η λογική κυριάρχησε και όλες οι παρατάξεις(πλην της Νέας Ν.Δ), συμφώνησαν να μην εκχωρήσουν τα ηνία της ΠΕΔΑ στον στρατάρχη Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, ο οποίος(γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε), προωθούσε ένα θολό, επικίνδυνο στρατοκρατικό μοντέλο Αυτοδιοίκησης...που αλλοίμονό μας εάν έμπαινε σε εφαρμογή, έστω και ...μερική!

Το περίεργο, ανεκδιήγητο, ποταπό, άθλιο και τι άλλο & εγώ δεν ξέρω να πω, είναι  ότι ο καβαλάρης του σκότους για να εκλεγεί  Δήμαρχος την 2η Κυριακή, συνέβησαν πραγματα & θαύματα και εν πολλοίς απίστευτα για τους μη γνωρίζοντες!
Το σπουδαιότερο εξ αυτών: Ο ΣΥΡΙΖΑ(χερι - χέρι ΟΧΙ με τον Καρατζαφέρη αλλά ...), με την « ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ», τον Τάκη Μπαλτάκο & τα άλλα παιδιά(800 ψηφοφόροι περισσότεροι από την 1η Κυριακή!!!), κατάφεραν να τον ξανακάνουν Δήμαρχο στο Πεντελικό με σχετική άνεση, αφού το 44% το εκτόξευσαν στο 54,6%!!!

Από που μπορούσε να αντλήσει ψήφους ο Στρατάρχης Στεργίου;
Από την «Λαϊκή Συσπείρωση»(ΚΚΕ) που είχε ένα ποσοστό 6,65% και την παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ «Πεντέλη ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»(αποδείχτηκαν Φίδια εν Δράσει), που είχε ποσοστό 13,50% ...
Κι όμως ο στρατάρχης έγινε Δήμαρχος και όχι ο Μανώλης Γραφάκος!
Τα συμπεράσματα δικά σας λαμβάνοντας υπ  όψιν ότι τα λευκά ψηφοδέλτια ξεπέρασαν το 5%, που ανήκαν εξ ολοκλήρου στην παράταξη του φίλου μου, του σχωρεμένου Τάσου Καρατζή & ότι πριν από 7 χρόνια ο Μανώλης Γραφάκος κατήλθε ως υποψήφιος Δήμαρχος έχοντας επίσημη στήριξη από τον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ & συνδιοίκησε μαζί του ...
Ε όταν γνωρίζεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε Δήμαρχο τον Στεργίου, αδυνατείς να πιστέψεις τα όσα έλαβαν χώρα στην ΠΕΔΑ...Ομολογώ ωστόσο ότι το αποτέλεσμα στην ΠΕΔΑ με εξέπληξε θετικά. Δεν το περίμενα(παρ΄ ότι είχα κάποιες πληροφορίες), μετά από όσα σουρεαλιστικά & παράλογα ειδα  να συμβαίνουν στην Πεντέλη και τα Μελίσσια(καίτοι έχω εντρυφήσει στον Αντρέ Μπρετόν και στον Αλμπέρ Καμύ...)!
Η «ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ» όμως επανήλθε στα πολιτικά πράγματα, με φυσικό επακόλουθο την συνεργασία των τριών παρατάξεων, που οδήγησε στη μη εκλογή του προέδρου της πλειοψηφούσας παράταξης της Νέας ΝΔ του Στρατάρχη.
Πρόεδρος στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής εξελέγη ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης(πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ),  με την 3η ψηφοφορία και 14 ψήφους. Μεγάλος χαμένος ο Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, δήμαρχος Πεντέλης (πρόσκειται στη ΝΔ) που έλαβε 9 ψήφους. Συνολικά ψήφισαν 25 μέλη (δύο μέλη ψήφισαν λευκό).

Αντιπλημμυρική προστασία:Ψέμματα & φθηνός ο λαϊκισμός του νέου Αντιπεριφερειάρχη

Η χθεσινή εμφάνιση του νέου Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα Αττικής στην εκπομπή «στον Ενικό» και τα όσα είπε, τόσο για τα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου, όσο και για το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου της πόλης, αποδεικνύουν την έλλειψη γνώσεων και σοβαρότητας που διακρίνει έναν ακόμη νεόκοπο, «υποψήφιο σωτήρα» αυτής της ταλαιπωρημένης χώρας.

Αν ο ουσιαστικά διορισμένος (αφού δεν χρειάζονταν σταυρό για να εκλεγεί) Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα διέθετε στοιχειώδεις γνώσεις γύρω από το αντικείμενο ευθύνης του, δεν θα έλεγε τόσες πολλές ανακρίβειες για μια σειρά από έργα που έγιναν ή πρόκειται να γίνουν στο Μαρούσι.
1. Τα ψέματα και ο λαϊκισμός του για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου
Αν δεν ήταν τόσο επιρρεπής στο φτηνό λαϊκισμό ο νέος Αντιπεριφερειάρχης, δεν θα χαρακτήριζε «έργο βιτρίνας» και «ανάπλαση μιας πλατείας που γίνεται για τρίτη φορά και κόστισε 7,5 εκατομμύρια», το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης του Εμπορικού Κέντρου του Αμαρουσίου.
Πρώτον, γιατί δεν είναι έργο βιτρίνας αλλά έργο ουσιαστικής αναβάθμισης της τοπικής εμπορικής αγοράς αλλά και της εικόνας της πόλης. Αν συνομιλήσει με τους κατοίκους και τους εμπόρους, θα το διαπιστώσει. Δυστυχώς γι’ αυτόν, συνομιλητές του δεν είναι οι πολίτες, αλλά μια μικρή μειοψηφική ομάδα μίζερων τοπικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, που δεν θέλουν να γίνεται στην πόλη κανένα έργο.

Εξτρεμισμός & πολιτική βία στην Ελλάδα

Το κείμενο που ακολουθεί περιέχει αποσπάσματα από τον πρόλογο του βιβλίου  «Εξτρεμισμός και πολιτική βία στην Ελλάδα - το Big Bang της», που έγραψε ο συντάκτης του κειμένου Πέτρος Παπασαραντόπουλος και κυκλοφόρησε πρόσφατα από τις εκδόσεις Επίκεντρο.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που πολύ θα ήθελα να μην είχα γράψει. Πρόκειται για ένα θέμα που πολύ θα ήθελα να μην υπήρχε στην Ελλάδα και να μην είχα ασχοληθεί μαζί του. Δυστυχώς όμως, όπως συμβαίνει τις περισσότερες φορές, άλλη είναι η επιθυμία μας και άλλη η πραγματικότητα. Άρχισα να ασχολούμαι συστηματικά με το θέμα του εξτρεμισμού[1] και της πολιτικής βίας από τα πρώτα στάδια της ελληνικής κρίσης, πριν από 4 περίπου χρόνια. Είχα αρχίσει ν’ ανησυχώ παρατηρώντας στην ανθρώπινη μικροκλίμακα το πώς μεταλλάσσονταν ορισμένοι φίλοι και γνωστοί. 
Φαινόμενα που μου φαίνονταν πολύ σημαντικά, όπως η βία στα πανεπιστήμια ή οι επιθέσεις και οι προπηλακισμοί εναντίον πολιτικών και διανοουμένων, σ’ αυτούς ήταν από αδιάφορα έως ευπρόσδεκτα.
 Υποστήριζα, και συνεχίζω να πιστεύω, ότι η επιδοκιμασία της πολιτικής βίας είναι συνώνυμη με την άρνηση της ίδιας της υπόστασης της δημοκρατίας. Όταν έλεγα σε συζητήσεις ότι φοβάμαι πως επωάζεται το αυγό του φιδιού, ελάχιστοι συμμερίζονταν τις ανησυχίες μου. Πολύ περισσότερο που δεν εθελοτυφλούσα εντοπίζοντας τα φαινόμενα πολιτικής βίας μόνο στο ένα άκρο, το «κακό». Ώσπου ήλθε το καλοκαίρι του 2011 και το κίνημα των αγανακτισμένων. Εκεί, συγκροτήθηκε σε σώμα το φαινόμενο του φαιοκόκκινου πολιτικού εξτρεμισμού[2]. Η πάνω και η κάτω πλατεία, η αριστερή και η δεξιά κατά τη συμβατική τυπολογία, συνυπήρξαν και μοιράστηκαν μεγάλο αριθμό κοινών συνθημάτων με πλέον εμβληματικό το «να καεί το μπουρδέλο η Βουλή».

O κόσμος «αγκάλιασε» το «Family Weekend»

Ένα διήμερο διαφορετικό από τα άλλα απόλαυσαν οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου Αμαρουσίου που βρέθηκαν το διήμερο στην πόλη και απόλαυσαν την ψυχαγωγική ατμόσφαιρα που συνέθεσε το Family Weekend, οι εκδηλώσεις που διοργάνωσαν ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαρουσίου με την ευκαιρία και της λειτουργίας των καταστημάτων τη συγκεκριμένη Κυριακή. 
Κοντά στον εμπορικό κόσμο και στους επισκέπτες του κέντρου της πόλης βρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που συνομίλησε με τους καταστηματάρχες και καταναλωτές και μοιράστηκε την ατμόσφαιρα «γιορτής».
Στην επίσκεψή του στο κέντρο της πόλης τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Πατούλη, συνόδευαν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαράκος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Νίκος Πέππας, και εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στο Family Weekend ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:
«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι ο κόσμος αγκάλιασε το Family Weekend και επέλεξε το Μαρούσι για τις αγορές του και την ψυχαγωγία του. Θέλουμε το όμορφο ανακαινισμένο εμπορικό μας κέντρο να είναι ζωντανό και να είναι φιλικό προς τις οικογένειες και τους επισκέπτες της πόλης μας. 

Πανήγυρις Ἱεροῦ Παρεκκλησίου Ἁγίου Γεωργίου Κοκκιναρᾶ

Θεία Λειτουργία τελέστηκε τήν Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014  στό ἑορτάζον Ἱερό Παρεκκλήσιο τοῦ Ἁγίου Γεωργίου τοῦ Τροπαιοφόρου Κοκκιναρᾶ ἀπό τόν Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας, Μητροπολίτη Κηφισίας, Ἀμαρουσίου καί Ὠρωποῦ κ. Κύριλλο.
 

Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Σηκώνει ξανά τη σημαία της ιδιωτικοποίησης, ο κ.Γ. Πατούλης

Η βούληση της Δημοτικής Αρχής να ιδιωτικοποιήσει κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου, κυριάρχησε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 30ης Οκτωβρίου
Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον τομέα της καθαριότητας και σύσσωμη η αντιπολίτευση εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην πρόταση της Διοίκησης να ανατεθούν σε ιδιώτες δημοτικές υπηρεσίες, όπως ο οδοκαθαρισμός, η φύλαξη εγκαταστάσεων του Δήμου, ο καθαρισμός δημοτικών κτιρίων και εγκαταστάσεων και ο καθαρισμός πλατειών. Ασφαλώς, ουδείς εκπλήσσεται από τις προθέσεις του κ. Δημάρχου, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε προεκλογικά σε όλους τους τόνους ότι καμία ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας δεν θα γίνει στο Δήμο Αμαρουσίου. 

Ο Λευτέρης Μαγιάκης διαμήνυσε πως η «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το Μαρούσι» θα προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση κατά της νομιμότητας αυτών των αποφάσεων. Μέγιστη σημασία ωστόσο έχει το γεγονός πως ο κ. Πατούλης, ως πρόεδρος πλέον της ΚΕΔΕ, σηκώνει ξανά μετά το φιάσκο των ΚΟΙΝΣΕΠ, τη σημαία της ιδιωτικοποίησης δημοτικών υπηρεσιών.
Στα επιχειρήματα για δήθεν μείωση του κόστους, ο Λ. Μαγιάκης αντέτεινε την απαξίωση του ήδη κτηθέντος μηχανικού και κτιριακού εξοπλισμού των υπηρεσιών καθαριότητας, καθώς και τις εκβιαστικές απαιτήσεις στις οποίες θα προβαίνουν οι ιδιώτες εργολάβοι στο μέλλον, ώστε να αποσπούν διαρκώς καλύτερες αμοιβές για τις υπηρεσίες που θα πωλούν στο Δήμο.
Ο Λ. Μαγιάκης κάλεσε τη δημοτική Αρχή να αφήσει στην άκρη τα σχέδιά της για τμηματική ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Δήμου (με τη λεγόμενη «μέθοδο του σαλαμιού») και να διατηρήσει το δημόσιο χαρακτήρα τους.

Το Ψήφισμα ενάντια στο κλείσιμο του Αμαλία Φλέμιγκ & την διάλυση του Σισμανογλείου

Οι  εργαζόμενοι στα νοσοκομεία Σισμανόγλειο και Αμαλία Φλέμιγκ, εδώ και πολύ καιρό ερχόμαστε αντιμέτωποι με την υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για το ξεπούλημα και το κλείσιμο των Δημόσιων Νοσοκομείων.
Ζώντας την καθημερινή υποβάθμιση, την ταλαιπωρία του κόσμου που έχει ανάγκη περίθαλψης και την συνεχή απόπειρα της πολιτικής ηγεσίας για το οριστικό κλείσιμο ενός ακόμα Νοσοκομείου (του Α. Φλέμιγκ) στην ευρύτερη περιοχή, τα Σωματεία εργαζομένων συγκαλέσαμε ευρεία σύσκεψη σήμερα 31/10/14 στο Α. Φλέμιγκ.
Έγκαιρα, απευθύναμε δημόσια, ανοιχτή πρόσκληση στην οποία  ανταποκρίθηκαν  εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών και μαζικών φορέων, πολιτικά κόμματα, η Περιφέρεια Αττικής, Δήμοι, Δημοτικές Παρατάξεις Συλλογικότητες και απλοί Πολίτες.
Συνοπτικά αναφέρθηκε πως διαμορφώθηκε η κατάσταση στον ευρύτερο υγειονομικό χάρτη της περιοχής, ιδιαίτερα μετά το μεγάλο κύμα διαθεσιμοτήτων του Αυγούστου 2013 και το κλείσιμο πολλών νοσοκομείων στην Αθήνα. Το Αμαλία Φλέμιγκ, που ήταν ένα από τα προγραμματισμένα για κλείσιμο Νοσοκομεία, κατάφερε παρά την τραγική του υποβάθμιση, χάρη στους αγώνες των εργαζομένων και τη στήριξη του λαού της ευρύτερης περιοχής, να παραμείνει ανοιχτό και να προσφέρει υπηρεσίες υγείας σε χιλιάδες πολίτες.

Ο Νοέμβριος ξεκινάει με «Ηλιόσφαιρα»

Τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σύλλογο Γονέων 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου

Εκλογές προκειμένου να αναδειχθούν οι  εκπρόσωποι για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, την Ένωση Γονέων, την Ελεγκτική Επιτροπή & το Σχολικό Συμβούλιο, πραγματοποίησε την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, στον χώρο του σχολείου
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
(Εκλέγονται 9 Τακτικά Μέλη και 2 Αναπληρωματικά)
1. ΜΑΥΡΟΔΗΜΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ 103
2. ΚΥΡΙΑΖΟΠΟΥΛΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 81
3. ΤΣΙΑΤΣΙΑΝΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ 71

Eπιτυχημένη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Mall

«Ποτέ την Κυριακή»! «Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας»!
Συγκέντρωση έξω από το Mall πραγματοποίησαν μέλη της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΛΕ), η οποία έχει κηρύξει 24ωρη απεργία κόντρα στα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές.
Οι συγκεντρωμένοι στην είσοδο του εμπορικού κέντρου στο Μαρούσι κρατούσαν πανό με συνθήματα «Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας» και «Ποτέ την Κυριακή».
«Η κυβερνητική απόφαση για κατάργηση της Κυριακής-αργίας ωφελεί για μια ακόμα φορά μόνο τα μεγάλα πολυκαταστήματα και τις πολυεθνικές εμπορικές αλυσίδες» δήλωσε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος παραβρέθηκε στη συγκέντρωση της ΟΙΥΛΕ.
Τα καταστήματα μπορούν να είναι ανοιχτά σήμερα, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης φθινοπωρινής εκπτωτικής περιόδου από τις 11 το πρωί ώς τις 8 το βράδυ.
Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 10 Νοεμβρίου.
Ο εμπορικός κόσμος αναμένει οι αγοραστές να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα καθώς και το Σάββατο, πρώτη μέρα των εκπτώσεων, όπως αναφέρεται, η κίνηση στους εμπορικούς δρόμους ήταν αυξημένη.

Πρόγραμμα Δωρεάν Εξέτασης Μαστού στο Μαρούσι από σήμερα έως & 20 Νοεμβρίου

Δράσεις για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού πραγματοποιεί το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τις Υγειονομικές Περιφέρειες της χώρας και τους διοικητές των νοσοκομείων.
Συγκεκριμένα, το επόμενο διάστημα θα προσφέρεται έλεγχος μαστών στην Αθήνα και στην περιφέρεια
Στις δράσεις περιλαμβάνεται και το Μαρούσι:
Συγκεκριμμένα από 3 έως και 20 Νοεμβρίου στο Μαρούσι, στη Μονάδα Υγείας Αμαρουσίου (ΠΕΔΥ) κάθε Δευτέρα θα γίνεται έλεγχος μαστών.
Οι γυναίκες θα προσέρχονται δωρεάν για εξέταση μαστού από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, θα εκπαιδεύονται στην αυτοεξέταση μαστού και θα διενεργούν άμεσα μαστογραφία όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς επεισόδια οι συγκεντρώσεις Χρυσής Αυγής - Aντιεξουσιαστών, σε Ν. Ηράκλειο & Μαρούσι

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να γίνουν επεισόδια, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα, συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο,ένα χρόνο από τη δολοφονία των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη.
Τα μέλη της οργάνωσης, από νωρίς, έδωσαν το παρών αποτίοντας φόρο στο μνημείο των δύο δολοφονηθέντων ανδρών που έχει στηθεί στο σημείο.
«Πέρασε ένας χρόνος και δεν έχει βρεθεί τίποτε απολύτως. Όλες οι υπηρεσίες του κράτους δεν μπορούσαν να βρουν τους δολοφόνους, γιατί ήταν απασχολημένοι στη δίωξη της Χρυσής Αυγής», είπε στην ομιλία του ο βουλευτής της Ηλίας Παναγιώταρος.

«Επιχειρώντας αλλιώς» αύριο στη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση

               2ο συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
Τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και ώρα 9.00, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, θα πραγματοποιηθεί το 2ο Συνέδριο για την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα με τίτλο «Επιχειρώντας αλλιώς».
Το συνέδριο, το θέμα του οποίου είναι οι τάσεις, οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις για την ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνικών επιχειρήσεων, αποτελεί μία πρωτοβουλία του British Council Greece και της Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ (στην οποία συμπράττουν η ΕΛΕΠΑΠ, η ΠΟΣΓΚΑμεΑ, η MENTORING ΑΕ και το ΕΒΕΑ), με τη συνεργασία της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης Ένταξης «Αμφιτρίτη Κοιν.Σ.Επ.» και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.
Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση και απονομή των Βραβείων Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας Social Business Excellence Awards 2014, τα οποία συνδιοργανώνουν το British Council Greece και η Α.Σ. ΠΡΟΣΒΑΣΙΣ με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης/Enterprise Europe Network και τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου ακαδημαϊκοί, λήπτες αποφάσεων σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, εμπειρογνώμονες, επενδυτές και κοινωνικοί επιχειρηματίες, θα ανταλλάξουν απόψεις και θα μοιραστούν καλές πρακτικές για την ανάπτυξη της κοινωνικής οικονομίας στην Ελλάδα.

Με «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» υποστήριξη εν ...ζωή, η ιστορική τεχνική εταιρεία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου!

Η τελευταία προσπάθεια !!!
Πίσω από το... οχυρό προσπαθεί να παραμείνει ο κατασκευαστικός όμιλος «Μηχανική», που, από το peak της κρίσης, από το 2011 και μετέπειτα δέχεται απανωτά «χτυπήματα».
Η ανυπαρξία νέων έργων, λόγω της κατάρρευσης του κλάδου των κατασκευών και της κτηματαγοράς, οδήγησε την εταιρεία στην εμφάνιση ζημιών που έθεσαν τη μετοχή εκτός ταμπλό, προκαλώντας τη μόνιμη «γκρίνια» των μικρομετόχων της Μηχανικής.
Και, μολονότι η εταιρεία έχει ρυθμίσει τις οφειλές της έναντι του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, οι υποχρεώσεις προς ιδιώτες, κατά βάση προμηθευτές, έχουν οδηγήσει τους τελευταίους στην υποβολή αιτήσεων πτώχευσης κατά της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, οι εταιρείες Υιοί Γ. Ποσοτίδη Ο.Ε. και Doka Hellas έχουν ζητήσει την πτώχευση κατά της Μηχανικής και της Θόλος, που έχει απορροφηθεί από τη μητρική, δύο αιτήσεις που θα κρίνει η Δικαιοσύνη στις 11 Νοεμβρίου.
Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να είναι σχετικά καλύτερη για την ιστορική τεχνική εταιρεία, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξόφληση των υποχρεώσεων προς τις δύο εταιρείες. Ενδεχόμενη ικανοποίηση του αιτήματος των δύο πιστωτών θα σήμαινε το απότομο τέλος της εταιρείας, σε μια στιγμή που ο επικεφαλής της, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πασχίζει να έρθει σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η «φόρμουλα» στην οποία προσβλέπει η εταιρεία περιλαμβάνει τα εξής τρία σκέλη:

Εως τις 8 Νοεμβρίου στη Γκαλερί «ΧΡΥΣΟΘΕΜΙΣ», η «εικαστική αναφορά στον Γκρέκο»

Εως τις 8 Νοεμβρίου η γκαλερί «Χρυσόθεμις» θα παρουσιάζει την ομαδική έκθεση «Εικαστική αναφορά στον Γκρέκο» (400 χρόνια από τον θάνατό του), στην οποία δεκαεννέα ζωγράφοι και γλύπτες δημιουργούν από ένα έργο ειδικά για αυτήν την επέτειο.
Συμμετέχουν: Μ. Αναστασίου, Γ. Αντωνόπουλος, Μ. Βάγιας, Α. Βλάσσης, Κ. Βουλγαρέλη, Ε. Ευθυμιάδης, Μ. Ζαμπούρα, Μ. Καμπάνης, Κ. Καπετανόπουλος, Μ. ΚελαΪδή, Μ. Κοτσώνης, Ε. Μάνου, Φ. Μιχαηλίδη, Γ. Νικολαΐδης, Ν. Οικονομίδης, Κ. Ράμμος, Ε. Ρίζου, Π. Στραβοράβδης, Ε. Τσακνιά.
Ο ζωγράφος και επιμελητής της έκθεσης Νίκος Οικονομίδης σημειώνει σχετικά: 
«Η επέτειος αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να ξαναδούμε όλοι, θεατές , φιλότεχνοι και εικαστικοί αυτή τη δόξα της ζωγραφικής που ανέβηκε τόσο ψηλά.
Ο Ελ Γκρέκο τόσο σύγχρονος και μοντέρνος, παρόλο που "χάθηκε" για 200 περίπου χρόνια "ξαναφάνηκε" στις αρχές του 20ου αιώνα και πήρε την θέση που τού αξίζει. Νιώθουμε την ανάγκη εμείς οι 19 εικαστικοί που συμμετέχουμε στην έκθεση να  αποτίσουμε φόρο τιμής σ’ αυτόν τον Μεγάλο Δημιουργό.»

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφθηκε ο Αντ. Σαμαράς με την τη σύζυγό του

Ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις, συναντήθηκαν & γευμάτισαν με τα παιδιά στα Μελίσσια

Στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης «Χαμόγελο του Παιδιού» στα Μελίσσια βρέθηκε το Σάββατο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Γεωργία.
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το έργο της οργάνωσης και συνεχάρη τον πρόεδρο Κωνσταντίνο Γιαννόπουλο, ενώ με τη σύζυγό του ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις της οργάνωσης και συναντήθηκαν και γευμάτισαν με τα παιδιά που βρίσκουν στέγη και φροντίδα εκεί.
«Ήρθαμε να σας ευχαριστήσουμε ως μία απλή οικογένεια, αποτελείτε έμπνευση, το έργο σας είναι πολυσήμαντο για όλη την Ελλάδα», είπε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος ενημερώθηκε πως το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα δωρίσει στο ΕΚΑΒ άλλες τρεις κινητές μονάδες για νεογνά και παιδιά, πέραν των οκτώ που έχει δώσει τα τελευταία χρόνια.

Μονάδα διαβίωσης αυτιστικών επί 10ετία, χωρίς στέγη!!!

Από τους λιγοστούς αλλά «σημαντικός σύμμαχός τους & ο Δήμος Αμαρουσίου!
Εχοντας έγνοια για την «επόμενη μέρα» 12 γονείς με τέκνα διαγνωσμένα με αυτισμό αποφάσισαν πριν από 11 χρόνια να ιδρύσουν τον Σύλλογο Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση», με στόχο να αναπληρώσουν τις υφιστάμενες εν Ελλάδι ελλείψεις στη φροντίδα τους. «Θελήσαμε να δημιουργήσουμε μια ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, όταν πια θα είμαστε ανήμποροι να τα βοηθήσουμε», σημειώνει στην «Κ» ο κ. Γιώργος Τσιράκης, ταμίας του Συλλόγου και πατέρας του 20χρονου σήμερα Στέλιου.
Φιλόδοξο σχέδιο, στο οποίο επένδυσαν όλες οι οικογένειες από ιδίους πόρους, ήταν η αγορά οικοπέδου, στο οποίο επρόκειτο να ανεγερθεί Μονάδα Ημιαυτόνομης Διαβίωσης (ΜΥΔ), που αποτελεί την ενδεδειγμένη μορφή διαβίωσης για ανθρώπους του αυτιστικού φάσματος. 
Το 2004 αγόρασαν ένα οικόπεδο δέκα και μισό στρεμμάτων στο Γραμματικό, στη θέση «Χέρωμα», επί της επαρχιακής οδού προς Αγία Μαρίνα Γραμματικού.
«Το εν λόγω σημείο βρίσκεται σε περιοχή εκτός σχεδίου και θα ήταν εφικτή η ανέγερση Ευαγούς Ιδρύματος, σύμφωνα με το Π.Δ. 24.5.1985-ΦΕΚ 270/31-5-85, αλλά λόγω της Ζώνης Α΄ Περιαστιακού Πρασίνου, που προβλέπεται στην περιοχή, δεν δόθηκε το δικαίωμα δόμησης της ΜΥΔ, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαμε προηγουμένως λάβει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς», λέει με έμφαση ο κ. Τσιράκης. 
Παρόμοιες εξαιρέσεις έχουν δοθεί σε μικρή απόσταση για την κατασκευή κατασκήνωσης, αλλά & έτερου Κέντρου Φροντίδας Αυτιστικών Ατόμων στην Αττική, αλλά εκτός ΖΟΕ.

Εως & 12 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για την πλήρωση 100 θέσεων ερευνητών, στον Γεωργικό Οργανισμό

Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός - Δήμητρα προκηρύσσει την πλήρωση εκατό (100) θέσεων ερευνητών στη βαθμίδα Γ' ή Δ'.
Α. Οι υποψήφιοι θα πρέπει:
Να υποβάλουν αίτηση υποψηφιότητας συνοδευόμενη από:
Λεπτομερές βιογραφικό σημείωμα με ανάλυση των επιστημονικών εργασιών σε 11 αντίγραφα.
Αντίγραφα των τίτλων σπουδών και του διδακτορικού διπλώματος.
Αντίγραφο της διδακτορικής διατριβής και των επιστημονικών εργασιών.
Βεβαιώσεις προϋπηρεσίας και συμμετοχής σε ερευνητικά προγράμματα.
Υπεύθυνη δήλωση με την οποία οι υποψήφιοι δεσμεύονται ότι θα έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις.
Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έχουν καταδικαστεί ή ότι δεν διώκονται.
Αδεια άσκησης επαγγέλματος ή αναγγελία άσκησης, όπου απαιτείται.

Στο «Τhe Mall Athens» μεταφέρεται στις 11:00 π.μ. η «μάχη της Κυριακής»

Με ανταλλαγή επιστολών συνεχίστηκε η σύγκρουση μεταξύ των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου για το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.
Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος θα παραστούν στις 7 Νοεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα προβούν σε νομικές παρεμβάσεις προκειμένου να υποστηρίξουν την απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτου για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε δέκα περιοχές της χώρας. 
Η εφαρμογή της απόφασης έχει ανασταλεί προσωρινά από το ΣτΕ το οποίο έκανε δεκτή σχετική προσφυγή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και την ερχόμενη Παρασκευή εκδικάζεται η κύρια προσφυγή.
Σε επιστολή που απέστειλε χθες ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης προς τις διοικήσεις του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ, αποφεύγοντας επιδεικτικά να απευθυνθεί και στον ΣΕΛΠΕ τον οποίο χαρακτηρίζει μη αναγνωρισμένο, τους ζητεί να αποσύρουν τις νομικές παρεμβάσεις τους έστω και την τελευταία στιγμή. 

«Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη» το «ΜΗΤΕΡΑ»!

Ως «Νοσοκομείο Φιλικό προς τα Βρέφη» (Baby Friendly Hospital), εφαρμόζοντας τις αρχές που απαιτούνται από την UNICEF και τον «Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.)» για το Μητρικό Θηλασμό, αναγνωρίστηκε, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας  
Σε ειδική τελετή απονομής που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  31 Οκτωβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ, ο Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Γεώργιος Πολίτης, παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Unicef Ελλάδος Λάμπρο Κανελλόπουλο, το έργο τέχνης του Pablo Picasso «Μητρότητα» σύμβολο ορόσημο που κοσμεί τα Νοσοκομεία που έχουν χαρακτηριστεί ως «Φιλικά προς τα βρέφη».

Με την παρουσία τους τίμησαν την τελετή απονομής, η Υφυπουργός Υγείας Αικατερίνη Παπακώστα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης, ο Γενικός Διευθυντής της Unicef Ηλίας Λυμπέρης,  μέλη της Εθνικής Επιτροπής Μητρικού Θηλασμού, η Υπεύθυνη έργου της Εθνικής πρωτοβουλίας προαγωγής του μητρικού θηλασμού «Αλκυόνη» Ιωάννα Αντωνιάδου - Κουμάτου  και μέλη αυτής, καθώς και  πλήθος άλλων προσκεκλημένων.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης απευθύνοντας χαιρετισμό υπογράμμισε ότι «η συνέπεια, η εργατικότητα και ο σεβασμός στο ξεκίνημα της ζωής του ανθρώπου, σε συνδυασμό με τη γνώση, την εμπειρία και το υψηλό αίσθημα ευθύνης του άρτια εκπαιδευμένου προσωπικού σας επιβραβεύονται.

Νέα πιστοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου από τον Π.Ο.Υ.


Το πιστοποιητικό ένταξης στην 6η Φάση του προγράμματος 2014 - 2018 στο Ευρωπαϊκό Δίκτυο Υγιών Πόλεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ.), απονεμήθηκε στο Δήμο Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των εργασιών του Παγκοσμίου Συνεδρίου Υγιών Πόλεων που συνδιοργάνωσαν  ο Π.Ο.Υ, ο Δήμος Αμαρουσίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής της Υγείας.  Παράλληλα του απονεμήθηκε και δίπλωμα επιτυχούς  συμμετοχής στην 5η φάση του προγράμματος.  
Η αξιολόγηση και η επαναπιστοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί απόδειξη του υψηλού επιπέδου  υπηρεσιών σε τοπικό επίπεδο και της δέσμευσής του ως προς τους στόχους, τη μεθοδολογία και τις αρχές του Π.Ο.Υ, καθώς και της Ατζέντας «ΥΓΕΙΑ 2020», του οποίου οι δύο στρατηγικοί στόχοι αφορούν στη βελτίωση της υγείας για όλους, τη μείωση των ανισοτήτων στην υγεία και τη βελτίωση της πρωτοβουλίας και της συμμετοχικής διακυβέρνησης για την υγεία.

Στις 6:00 μ.μ. στην Ενορία Ι.Ν. Αγ. Ελευθερίου:«Θρησκευτική Παιδεία & Σύγχρονη Κοινωνία»

Eορτάζει σήμερα & αύριο ὁ Ἱ. Ν. Ἁγ. Γεωργίου Κοιμητηρίου Ἀμαρουσίου

Τήν Κυριακήν 2 καί τήν Δευτέραν 3 Νοεμβρίου ἑορτάζει ὁ Ἱερός Ναός Ἁγίου Γεωργίου Κοιμητηρίου Ἀμαρουσίου τήν ἀνακομιδήν τοῦ ἱεροῦ Λειψάνου τοῦ Ἁγίου Γεωργίου κατά τό ἀκόλουθον πρόγραμμα:

ΚΥΡΙΑΚΗ    2   ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014:
Ὥρα 5.00 μ.μ. Ὁ πανηγυρικός Ἑσπερινός μέ   Ἀρτοκλασίαν.
Θά ἐκτεθῆ εἰς προσκύνησιν τεμάχιον λειψάνου τοῦ Μεγαλομάρτυρος Ἁγίου Γεωργίου.
 
ΔΕΥΤΕΡΑ  3  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2014 :
Ὥρα 7.00 π.μ. Ὁ Ὄρθρος τῆς Ἑορτῆς,  καί ἀκολούθως ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Από το Golden Hall, ξεκίνησε η διάθεση των νέων iPhone 6 & iPhone 6 Plus

Xωρίς... υστερίες & ουρές στα καταστήματα, τo λανσάρισμά τους στην Ελλάδα 
Η ζήτηση πάντως ήταν πολύ υψηλή, και τα πρώτα 10.000 τεμάχια αναμένεται να εξαντληθούν την πρώτη εβδομάδα.
Τα αποκαλυπτήρια των νέων συσκευών της Apple πραγματοποιήθηκαν σε ειδική εκδήλωση για τον τύπο στο κατάστημα της iStorm στο εμπορικό κέντρο Golden Hall Αμαρουσίου τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς ΠαρασκευCOSMOTE και Vodafone υποδέχτηκαν επίσημα τις συσκευές της Apple και στις δικές τους αλυσίδες καταστημάτων. 
ής 31ης Οκτωβρίου, ενώ το πρωί της Παρασκευής 
Η COSMOTE μια εβδομάδα πριν το επίσημο λανσάρισμα στην Ελλάδα έδωσε τη δυνατότητα στους καταναλωτές να αγοράσουν τις νέες συσκευές πρώτοι από το e-shop της και το ενδιαφέρον του κοινού ήταν εντυπωσιακό, σύμφωνα με την εταιρία, αποδεικνύοντας το πόσο «φανατικό» κοινό έχει η Apple.
Η Vodafone από την πλευρά της, διαθέτει τα νέα iPhone 6  και iPhone 6 Plus στις προτεινόμες τιμές λιανικής χωρίς συμβόλαιο, ή φθηνότερα με σύνδεση σε προγράμματα συμβολαίου Vodafone Red, στα καταστήματα Vodafone και το Vodafone eShop.
Παράλληλα, μέσα από την υπηρεσία iPhone 6 Gold Pack, η Vodafone εγγυάται στους συνδρομητές της, ότι μπορούν να απολαμβάνουν ένα ξεχωριστό πακέτο υποστήριξης με μοναδικά προνόμια.

«Σουρεαλιστικό» παζάρι από παράνομους μικροπωλητές στη «γέφυρα Λάτση»!


Ως σουρεαλιστική, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα εμπορικά κέντρα της Ευρώπης,  στο περιβόητο «στολίδι» του Αμαρουσίου, το «The Mall» του Λάτση, το ιστολόγιο «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»
Σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του καταγγέλει ότι ανάμεσα σε σεκιούριτι & αστυνομικούς, παράνομοι μικροπωλητές στήνουν τα «μαγαζάκια» τους σε κοινή θέα  κάνοντας ανενόχλητοι την «δουλειά» τους, χωρίς κανεις να τους εμποδίζει…σε μία χρονική συγκυρία που εκατοντάδες καταστηματάρχες βάζουν το ένα λουκέτο πίσω από το άλλο!
Από νωρίς το μεσημέρι, σημειώνει, ξεκινάει να ετοιμάζεται το «παζάρι» το οποίο φυσικά περιλαμβάνει από κάρτες κινητών που δίνονται δωρεάν, τηλέφωνα, θήκες, δαχτυλίδια, αξεσουάρ, παιχνίδια, τρόφιμα, ακόμα και μουσική υπόκρουση από πλανόδιους μουσικούς!
Αλήθεια ποιος είναι τελικά ο ρόλος των σεκιουριτάδων, αλλά και των αστυνομικών στο  παράνομο «The Mall»διερωτάται το ιστολόγιου του Χίου 
Να το φυλάνε από τι, αν όχι από τους δεκάδες παράνομους;

Τιμητική πλακέτα σε Γ. Πατούλη, για την εκλογή του στην Προεδρία ΚΕΔΕ

Εκφράζοντας τα αισθήματα & των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης ανέλαβε την πρωτοβουλία να απονείμει τιμητική πλακέτα στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη για την εκλογή του στην Προεδρία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), καθώς είναι ο 1ος Δήμαρχος από ιδρύσεως του Δήμου, ο οποίος ψηφίστηκε ως Πρόεδρος στο Ανώτατο Όργανο των ΟΤΑ.

 Η εκδήλωση τιμής στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη πραγματοποιήθηκε στη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014.
 Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχήθηκε στον κ. Πατούλη καλή επιτυχία στο έργο του, σημειώνοντας ότι «η σημαντική αυτή διάκρισή σας αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για την πόλη μας. 
Η συμβολή σας από την Προεδρία της ΚΕΔΕ , θα αποκαταστήσει τη χαμένη τιμή του πιο άμεσου και δημοκρατικού θεσμού, που είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα είμαστε μαζί σας σε όλες τις προσπάθειές σας.» 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες του προς τον Πρόεδρο και τους Δημοτικούς Συμβούλους για την εκτίμηση στο πρόσωπό του, αφιέρωσε την πλακέτα στην πόλη του Αμαρουσίου, την οποία υπηρετεί με συνέπεια.

Πανηγυρικός Εσπερινός στους Αγίους Αναργύρους Αμαρουσίου

Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Πανήγυρις των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά & Δαμιανού, στον ομώνυμο περικαλλή Ναό του Αμαρουσίου.
Η προσέλευση των πιστών ήταν αθρόα και συγκινητική,για μια φορά ακόμα
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου, ενώ τον πλαισίωσαν πολλοί ιερείς από όμορες ενορίες.
Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κηφισίας,Αμαρουσίου & Ωρωπού Αρχιμ. Νικάνωρ Καραγιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο έργο των Αγίων Αναργύρων & στη σημασία του.
«Ο Θεός προσφέρει στον άνθρωπο χαρίσματα, «τάλαντα», υλικά και πνευματικά. 
Ο σκοπός είναι κατά πόσο αυτός τα αξιοποιεί. Ορισμένες φορές βέβαια ο φέροντας αυτά, συμπεριφέρεται εγωιστικά, αλαζονικά και θεωρεί κτήμα του τα όποια χαρίσματα του δόθηκαν, χρησιμοποιώντας τα, για ίδιους σκοπούς, κοιτώντας μόνο το συμφέρον του. 
Ο Θεός σαν μοναδικό αντάλλαγμα από τον άνθρωπο επιθυμεί την πίστη του. 
Οι Άγιοι Ανάργυροι δεν κατάφεραν στη ζωή τους να κάνουν περιουσία, να καταξιωθούν, είχαν όμως τεράστια αγάπη για τον συνάνθρωπο

«Family Weekend» σήμερα Σάββατο & αύριο Κυριακή, στις κεντρικές πλατείες του Αμαρουσίου!


Πλούσια  ψυχαγωγικά και βιωματικά δρώμενα  θα εξελιχθούν το Σάββατο 1 & την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014, από τις 09:00 το πρωί, στους πεζόδρομους του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου και τις κεντρικές πλατείες της πόλης του Αμαρουσίου.     
Στις εκδηλώσεις με τίτλο:«Family Weekend», παιδιά κάθε ηλικίας και οι οικογένειες τους θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, συμμετέχοντας σε μία ποικιλία από events που διοργανώνουν ο Δήμος Αμαρουσίου & ο Εμπορικός Σύλλογος, στο πλαίσιο των επτά ανοικτών Κυριακών των εμπορικών καταστημάτων και μετά την απόλυτα επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση «Λευκή Νύχτα».
Ενδεικτικά μεταξύ των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν αναφέρουμε: γνωριμία και βόλτες με τα άλογα της ελληνικής εταιρείας θεραπευτικής ιππασίας, show ηρώων των μικρών φίλων, όπως ο «Μπόμπ ο Σφουγγαράκης», η «Ντόρα η Μικρή Εξερευνήτρια» με τη συνεργασία του Nickelodeon, Παράσταση Καραγκιόζη από τον Άθω Δανέλλη, κατασκευές αερομοντελισμού από τους Προσκόπους Αμαρουσίου, παιχνίδια με φουσκωτά, Ευρωπαϊκοί και Λάτιν  χοροί από τη Σχολή Χορού Latina Loca, ζωντανή μουσική από την Κρήτη, με κεράσματα και δωρεάν διανομές γλυκυσμάτων από τα καταστήματα της πόλης.

Στις 9:00 μ.μ. «2 ΦΩΝΕΣ & 1 ΠΙΑΝΟ» στον Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Σε επιφυλακή η αστυνομία για την συγκέντωση της «Χ.Α» στο Ν. Ηράκλειο

       Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε Μαρούσι & Ν. Ηράκλειο  
Σε επιφυλακή βρίσκεται η αστυνομία για τις συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται από «Χρυσή Αυγή» και αντιρατσιστικές οργανώσεις το απόγευμα του Σαββάτου στην Αττική.
Συγκεκριμένα, η «Χρυσή Αυγή» ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει στις 18:30 το απόγευμα συγκέντρωση στη Λεωφόρο Ηρακλείου, στο σημείο όπου βρίσκονταν τα γραφεία της, στη μνήμη των δύο δολοφονημένων μελών της, Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη.
Νωρίτερα, από τις 5:00 το απόγευμα αντιρατσιστικές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές έχουν προγραμματίσει αντι - συγκεντρώσεις έξω από το σταθμό του ΗΣΑΠ σε Ν. Ηράκλειο & Μαρούσι.
Η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» αναφέρει στην ανακοίνωσή της: