Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

«Εκλεκτός των media & των κάθε είδους Μ.Κ.Ο», ο Καμίνης!!!

                Η απάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου
Συμφωνούμε με τον κ. Καμίνη ότι η διαδρομή του καθενός στην Αυτοδιοίκηση είναι γνωστή.
Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι ταυτίζουν την αυτοδιοικητική τους διαδρομή στα κομματικά χρίσματα και στις υπόγειες συμφωνίες μεταξύ πρώτης και δεύτερης Κυριακής. Και ποιοι στη δύναμη των τοπικών κοινωνιών. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου τολμά να εκτίθενται στην εκλογική διαδικασία της Κ.Ε.Δ.Ε. ως υποψήφιος, με ξεκάθαρη ατζέντα και πρόγραμμα και να ζητά την ψήφο των συναδέλφων του. 
Δεν είναι αυτός που  δημιουργεί ευκαιριακές συμμαχίες στο χώρο της Αυτοδιοίκησης με διακύβευμα την ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς.

«Ετοιμοπόλεμος» να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ, ο Δήμαρχος Αθηναίων!


«Ετοιμοπόλεμος» να διεκδικήσει την προεδρία της ΚΕΔΕ δηλώνει με έμμεσο - πλην σαφή τρόπο - ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης παρά την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να μην τον στηρίξει:
Μέσω απάντησης του γραφείου Τύπου του δήμου σε ανακοίνωση του υποψήφιου για την προεδρία με το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση &  Γιώργου Πατούλη(υποστηριζόμενου από την Ν.Δ), ο κ. Γιώργος Καμίνης τονίζει χαρακτηριστικά:
«Θα συνιστούσαμε στον κ. Πατούλη μεγαλύτερη συστολή.
Δεν είναι όλα στη ζωή ευκαιριακές μιντιακές εντυπώσεις.
Ευτυχώς, η διαδρομή του καθενός είναι γνωστή.
Τα παζάρια, το κομματικό παρασκήνιο, η ακόρεστη φιλοδοξία για τις ηγεσίες ποικίλων συνδικαλιστικών φορέων, έχουν συγκεκριμένο ονοματεπώνυμο»,
αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με τον πρόεδρο του ΟΑΚΑ Π. Γαλακτόπουλο, συναντήθηκε ο «TV» Aντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών

Στη συνάντηση συζητήθηκε μεταξύ άλλων η ανάγκη αξιοποίησης των πολύτιμων αθλητικών εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ για προγράμματα μαζικής άθλησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος συναντήθηκε χθες Τρίτη 21 Οκτωβρίου με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών, Πέτρο Γαλακτόπουλο στις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ.
Η επίσκεψη, σύμφωνα με το ιστολόγιο «www.sentragoal.gr», πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης που είχαν η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με τον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού, Γιάννη Ανδριανό, όπου υπογραμμίστηκε η ανάγκη συνεργασίας του ΟΑΚΑ και της Περιφέρειας για την υλοποίηση των έργων συντήρησης στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Γιώργος Καραμέρος και ο Πέτρος Γαλακτόπουλος επισκέφτηκαν όλους τους χώρους των αθλητικών εγκαταστάσεων και συζήτησαν διεξοδικά για τις ενέργειες που απαιτούνται.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμού για εργασίες κλαδέματος πολύ ψηλών δένδρων
2. Κατακύρωση ή μη αναδόχου για την ανάθεση του έργου "ΕΚΡΙΖΩΣΗ ΚΟΜΜΕΝΩΝ ΚΟΡΜΩΝ ΔΕΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ"
3. Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΜΟΝΩΣΕΩΝ ΣΕ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»

Στις 6:30 μ.μ. η « Γ. Σ. του Συλλόγου Γονέων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου»

Ο απολογισμός της σχολικής χρονιάς 2013 - 2014 και η προκήρυξη εκλογών προκειμένου να αναδειχθούν εκπρόσωποι για το νέο ΔΣ του Συλλόγου, για την Ένωση Γονέων, για την Ελεγκτική Επιτροπή & το Σχολικό Συμβούλιο, είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν σήμερα Τετάρτη στις 6:30 μ.μ. την Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί στον χώρο του σχολείου.
Στην προηγούμενη ημερομηνία που είχε καθοριστεί(Τετάρτη 15 Οκτωβρίου), δεν υπήρξε απαρτία στην Γ.Σ. Αυτή τη φορά όμως, βάση του Καταστατικού, η ΓΣ θα πραγματοποιηθεί ανεξάρτητα από τον αριθμό των μελών που θα παραστούν.
Οι εκλογές θα διενεργηθούν την Τετάρτη 29 Οκτωβρίου απο τις 4:30 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.
Οι ενδιαφερόμενοι  μπορούν να δηλώσουν υποψηφιότητα για ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω όργανα με τους ακόλουθους τρόπους:

Επιτυχές το βιωματικό σεμινάριο «Το παραμύθι ως πηγή έμπνευσης, δημιουργίας & μάθησης»


Εκατό και πλέον νηπιαγωγοί και φίλοι άλλων ειδικοτήτων που ασχολούνται με τα παιδιά  παρακολούθησαν το τρίωρο βιωματικό σεμινάριο «Το παραμύθι ως πηγή έμπνευσης, δημιουργίας και μάθησης» που προσέφερε η συγγραφέας και εκπαιδευτικός Μαριλένα Καββαδά στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.           
Το σεμινάριο βασισμένο στο νέο παραμύθι της συγγραφέως «Το κρυφτό της χαράς», περιελάμβανε διαδραστικά δρώμενα και απέσπασε θερμά λόγια από τις συμμετέχουσες για τη σημαντική συμβολή του στην επιμόρφωσή τους και στην ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων στην εκπαίδευση και την διαπαιδαγώγηση των παιδιών. 

Στις 9:30 π.μ. ξεκινά το «Παγκόσμιο συνέδριο για τις Υγιείς Πόλεις»

Η βελτίωση της υγείας για όλους και ο περιορισμός των ανισοτήτων στην υγεία, θα βρεθούν στο επίκεντρο του παγκόσμιου συνεδρίου «Υγεία και Πόλη: Αστικό περιβάλλον στον 21ο αιώνα» που ξεκινά σήμερα Τετάρτη 22 Οκτωβρίου & οργανώνει ο «Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας»
(η περιφέρεια της Ευρώπης), φέτος σε συνεργασία με το «Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας» και τον Δήμο Αμαρουσίου.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο «Divani Caravel», στην Αθήνα και θα διαρκέσει 4 ημέρες (22 - 25 Οκτωβρίου 2014).
Τις εργασίες του φετινού συνεδρίου θα ανοίξει στις 9:30 π.μ, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ, Γιώργος Πατούλης,
Τα επίσημα εγκαίνια του συνεδρίου θα πραγματοποιηθούν στις 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών «Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης».
Φέτος εορτάζονται τα 25 χρόνια του Κινήματος των Υγιών Πόλεων στην Ευρώπη και παράλληλα σηματοδοτείται η εφαρμογή της νέας ατζέντας του Π.Ο.Υ. «Υγεία 2020» (Health 2020) και των στρατηγικών της στόχων.
Το Παγκόσμιο Συνέδριο των Υγιών Πόλεων θα επιδιώξει:

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πολεμιστών Κύπρου:Αναβάλλεται η συναυλία

Αναβάλλεται η προγραμματισμένη συναυλία που επρόκειτο να διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 28 Οκτωβρίου 2014 από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Κύπρου ’61, ’67 & ‘74 Βετεράνοι για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων πολεμιστών της Κύπρου που χρήζουν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Στην ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Πολεμιστών Κύπρου αναφέρει επίσης:

«Κύπρος- πορεία στη μνήμη»

Γ. Πατούλης:«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στην ιστορία & τα πάθη του Ελληνισμού της Κύπρου»
Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Κύπρος- πορεία στη μνήμη» της συγγραφέως & Προέδρου της «Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου»  κ. Πόπης Βραχιώτη - Λυμπεροπούλου παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος προλόγισε & το βιβλίο που αναφέρεται στην ιστορία και τα πάθη του Ελληνισμού της Κύπρου
Σε κλίμα συγκίνησης ο κ. Πατούλης υπογράμμισε τις χιλιετίες ιστορίας και πολιτισμού της Μεγαλονήσου που από τα πανάρχαια χρόνια υπήρξε σημείο συνάντησης ανθρώπων και ιδεών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους μακραίονες αγώνες και τις θυσίες του Κυπριακού λαού για ανεξαρτησία.         
«Υποκλινόμαστε με σεβασμό στην ιστορία και τα πάθη του Ελληνισμού της Κύπρου. Μέσα από τις σελίδες του συγκεκριμένου βιβλίου, σημείωσε, αναγνώστης βουτά στην πολυτάραχη ιστορία του νησιού, γνωρίζει σκοτεινές μαρτυρικές περιόδους και αποκτά μία συνολική άποψη για τα γεγονότα που έχουν σημαδέψει ανεξίτηλα εδώ και δεκαετίες την πορεία του στο χρόνο μέχρι τις μέρες μας.» 

Πλήρως εξοπλισμένο Γυναικολογικό Ιατρείο παραχωρεί δωρεάν ο Δήμος Αμαρουσίου!

 Αφορά τις ανάγκες των ασθενών στην Περιφέρεια ή την Ακριτική Ελλάδα
Ένα πλήρως εξοπλισμένο γυναικολογικό ιατρείο που απέκτησε ο Δήμος Αμαρουσίου έπειτα από δωρεά γυναικολόγου ιατρού, παραχωρεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, σε άλλον Δήμο της χώρας, κατά προτίμηση σε ακριτική ηπειρωτική ή νησιωτική περιοχή της πατρίδας μας που στερείται τέτοιου ιατρικού εξοπλισμού και θα το αξιοποιήσει προς όφελος των ασθενών.
Το γυναικολογικό ιατρείο περιλαμβάνει τον κάτωθι εξοπλισμό:
κρεβάτι εξέτασης,
προβολέα οροφής,
επιδαπέδια ζυγαριά,
επιτύχιο υψόμετρο
φασματοσκόπιο ακτινογραφιών,
μικροέπιπλα εξεταστηρίου

Στο «barbeque» των Προσκόπων του 2ου Συστήματος Αμαρουσίου ...


Κοντά στους προσκόπους και στους φίλους του 2ου Συστήματος Αμαρουσίου βρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στο barbeque που διοργάνωσαν από κοινού με την «Επιτροπή Κοινωνικής Συμπαράστασης του Συστήματος στο άλσος Συγγρού».
Περισσότεροι από 150 πρόσκοποι όλων των ηλικιών και πολλοί φίλοι του συστήματος έδωσαν το «παρών» στο «ψήσιμο» και έγιναν μία μεγάλη παρέα απολαμβάνοντας τον καλό καιρό και τη φύση.
Παρόντες ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Ευθύμης Τσίγκας, και ο αρχηγός του «2ου Συστήματος Προσκόπων Αμαρουσίου» Γιάννης Γεωργόπουλος

«Οχι» ΣΥΡΙΖΑ σε στήριξη Καμίνη

Με κλειστά χαρτιά προσέρχονται όλες οι παρατάξεις στη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ενωση Δήμων) για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου, μεθαύριο. Ωστόσο η ανακοίνωση της διακήρυξης της παράταξης «Νέα Αυτοδιοίκηση» για τις εκλογές στην ΚΕΔΕ χωρίς τη συμμετοχή του δημάρχου Αθηναίων απομακρύνει το ενδεχόμενο ο Γιώργος Καμίνης να θέσει τελικά υποψηφιότητα για την προεδρία της ΚΕΔΕ.
Οι συσχετισμοί στην ανάδειξη του προεδρείου βέβαια θα σηματοδοτήσουν και τις εξελίξεις.
«Τίποτα δεν αποκλείεται», έλεγε χαρακτηριστικά στέλεχος της Αυτοδιοίκησης, εξηγώντας πως είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθούν υποψηφιότητες και συνεργασίες στο παρά πέντε.
Πάντως, η επιλογή της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξει τον δήμαρχο Αμαρουσίου, Γιώργο Πατούλη, απομάκρυνε το ενδεχόμενο συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ για την εκλογή προέδρου.
Το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να προτιμά τη λύση Καμίνη - ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συζητήσει την πιθανότητα με τον δήμαρχο Αθηναίων.
Ακριβώς αυτή η στήριξη, από την άλλη, προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν θέλει να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Αν και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει χαράξει αδιαπραγμάτευτη γραμμή στο θέμα στήριξης υποψηφίου για τις εκλογές στην Ενωση, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του δημάρχου Αθηναίων και του επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ για την ΚΕΔΕ Δημήτρη Μπίρμπα (δημάρχου Αιγάλεω) δεν προέκυψε συμφωνία.

Ήρθε η ώρα της Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση

Επιστολή προς τους εκλέκτορες στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου 2014 για την ανάδειξη του νέου προεδρείου, απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και υποψήφιος για την προεδρία με το Κίνημα Ανατροπής στην Αυτοδιοίκηση Γιώργος Πατούλης, δύο ημέρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία.
Το πλήρες κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:
«Συνάδελφοι και Φίλοι, Δήμαρχοι & Αυτοδιοικητικοί,
Την προσεχή Πέμπτη 23 Οκτωβρίου διεξάγεται μια από τις πιο κρίσιμες για το μέλλον του θεσμού που υπηρετούμε, Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε..
Στη Συνέλευση αυτή θα αποφασίσουμε όχι μόνον ποια θα είναι  τα μέλη του νέου μας Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά κυρίως, για τις πολιτικές και τα πρόσωπα που θα αναλάβουν το δύσκολο έργο της Αναγέννησης της Αυτοδιοίκησης.
Την προσεχή Πέμπτη επίσης θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές φιλοσοφίες.
Από τη μια, είναι η δική μας αυτοδιοικητική πρόταση, η πρόταση του Κινήματος «Ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», που διαθέτει ένα ξεκάθαρο πλαίσιο αρχών, θέσεων και διεκδικήσεων, που υπηρετούν το στόχο για μια θεσμικά ισχυρή, λειτουργικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτάρκη Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Από την άλλη, συνασπίζονται όσοι υπηρετούν το αποτυχημένο μοντέλο λειτουργίας της Κ.Ε.Δ.Ε. των προηγούμενων χρόνων.

Διακήρυξη της «Νέας Αυτοδιοίκησης» για την ΚΕΔΕ

Στη δημοσιότητα δόθηκε η Διακήρυξη της «Νέας Αυτοδιοίκησης», της Παράταξης που μετά τις εκλογές στις Περιφερειακές Ενώσεις των Δήμων, φιλοδοξεί τώρα να συνενώσει τις δυνάμεις της Αυτοδιοίκησης που αντιστέκονται στην κομματική χειραγώγηση, ενόψει στων εκλογών στην Κ.Ε.Δ.Ε. την προσεχή Πέμπτη.
Το κείμενο υπογράφεται από τους Δημάρχους Αχαρνών, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Λαμίας, Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη και Χανίων.
Δηλαδή, δεν υπογράφει ο δήμαρχος Αθηναίων Γ.  Καμίνης που είχε βάλει την υπογραφή του στο αρχικό κείμενο των οκτώ ανεξάρτητων («λευκών») δημάρχων, καθώς είναι ex officio μέλος του νέου Δ.Σ. της ΚΕΔΕ και δεν χρειάζεται να εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση.
Παράλληλα ο κ. Καμίνης που θα είναι κατά πάσα βεβαιότητα υποψήφιος πρόεδρος της ΚΕΔΕ κόντρα στον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, θέλει να είναι «υπερκομματικός».
Αναλυτικότερα, ολόκληρη η διακήρυξη έχει ως εξής:

Εν όψει εκλογών στην ΚΕΔΕ, «Μέτωπο δημάρχων από τον ΣΥΡΙΖΑ»

Πανελλαδική παράταξη με το όνομα «Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Πρωτοβουλία» ίδρυσαν οι 21 δήμαρχοι του ΣΥΡΙΖΑ εν όψει των επερχόμενων εκλογών της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Η ιδρυτική διακήρυξη της παράταξης εστιάζει στα βαρύτατα πλήγματα που υπέστη η Τοπική Αυτοδιοίκηση τα τελευταία τέσσερα χρόνια από τις αλλεπάλληλες συγκυβερνήσεις Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, τόσο ως προς την οικονομική της αυτοτέλεια και υλική-έμψυχη υπόσταση όσο και ως προς την ίδια τη δημοκρατική της λειτουργία.
Η κατάρρευση της στοιχειώδους λειτουργίας πολλών δήμων, οι περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων που ξεπερνούν το 60%, η κινητικότητα, η δήθεν «αξιολόγηση», ο «επανέλεγχος» των συμβάσεων εργασίας και η μαζική κατάργηση-συγχώνευση δομών που οδηγούν στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών των ΟΤΑ και «γεμίζουν» τη δεξαμενή των απολύσεων αποτέλεσαν, σύμφωνα με τη διακήρυξη, τις βασικότερες αιτίες της κατάρρευσης.
«Είναι ολοφάνερη η αποτυχία του κυβερνητικού "success story", τη στιγμή που στην πραγματικότητα οι δήμοι αδυνατούν να επιτελέσουν και τη στοιχειώδη αναπτυξιακή λειτουργία» τονίζουν οι 21 δήμαρχοι. Πρόκειται για τους:

«Ταύτιση» απόψεων για το «Σικιαρίδειο Ίδρυμα» & τα προβλήματά του!!!


Ερώτηση αναφορικά α) με την ανάγκη καθολικής στήριξης του Σικιαριδείου Ιδρύματος ενάντια στις μεθοδεύσεις αναστολής λειτουργίας του (από την πλευρά Σικιαρίδη),
β) με το αίτημα απαλλαγής του ιδρύματος από τα δημοτικά τέλη &
γ) με το αίτημα επιβάρυνσης της Α’βάθμιας Σχολικής Επιτροπής για τη δαπάνη φυσικού αερίου του 1ου Ειδικού Σχολείου που στεγάζεται σε παρακείμενο χώρο, η οποία είναι και η νόμιμη υπόχρεος, υπέβαλαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου(14-10-2014), ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ» Λευτέρης Μαγιάκης & οι δημοτικοί σύμβουλοι Μαίρη Διακολιού και Πέτρος Κούκουζας
Ο Δήμαρχος  Γ. Πατούλης, συντάχτηκε πλήρως με το περιεχόμενό της, όπως είχε κατατεθεί από τους εκπροσώπους της παράταξής μας.
Με την ευκαιρία της ανάδειξης του θέματος από μέρους της αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η δαπάνη του φυσικού αερίου θα βαρύνει την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, ως ο νόμος ορίζει, ενώ για το ζήτημα της απαλλαγής του Σικιαριδείου ιδρύματος από τα δημοτικά τέλη, επιφυλάχθηκε έως την εξέτασή του από νομικής πλευράς.
Η ερώτηση του Συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»
«ΣΙΚΙΑΡΙΔΕΙΟ ΙΔΡΥΜΑ:

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014

Πρώτες διαπιστώσεις από την κυκλοφορία στην «ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ»... οδό Φραγκοκλησιάς !!!

Ως οδός διπλής κατεύθυνσης, χωρίς καμμία κυκλοφοριακή ρύθμιση, άνοιξε η Φραγκοκλησιάς!
Παρά τις προεκλογικές διαβεβαιώσεις του Δημάρχου κ. Γ. Πατούλη ότι:
«Η οδός Φραγκοκλησιάς θα είναι μονόδρομος για το Μαρούσι με έξοδο προς τη Λ. Πεντέλης και με απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων», όπως μας ενημερώνει κάτοικος της περιοχής(Ακακιών & Θάσου), ο δρόμος άνοιξε την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου ως διπλής κατεύθυνσης, χωρίς καμία κυκλοφοριακή ρύθμιση!!!
Ο αναγνώστης του ιστολογίου, παραθέτει & σχετική επιστολή που απέστειλε στις 8 Μαΐου στον Δήμαρχο Αμαρουσίου:
«Στις 7 Μαΐου 2014 παρακολούθησα την ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Πολυδρόσου του υποψηφίου Δημάρχου κ. Λευτέρη Μαγιάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε διανεμηθεί το συνημμένο φυλλάδιο  με σκέψεις και συγκεκριμένες αξιόλογες προτάσεις  για την  περιοχή  του Πολυδρόσου.   
Στο πρόγραμμα του συνδυασμού σας(anthropinipoli.gr/doc/2014/5/programma2014-2019.pdf   σελ. 13-14), γίνεται  γενική αναφορά για την περιοχή του Πολυδρόσου και μια ειδικότερη για τη διαμόρφωση της οδού Φραγκοκλησιάς με την μελλοντική δημιουργία ποδηλατοδρόμου.
Πριν από 2 περίπου μήνες είχα τηλεφωνικά επικοινωνήσει με τον υπάλληλο του Δήμου ειδικό συγκοινωνιολόγο κ. Κασάρη, ο όποιος με είχε διαβεβαιώσει ότι πριν τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς προς την Λ. Πεντέλης θα είχε ολοκληρωθεί κυκλοφοριακή μελέτη με μονοδρομήσεις κατανομής της επιπρόσθετης νέας κυκλοφορίας, μεταξύ των 2 λεωφόρων ισοκατανεμημένα στις οδούς Χειμάρας και Κ. Καραμανλή  (2  παράπλευροι Αττικής Οδού μεταξύ Κηφισίας & Πεντέλης) και της οδού Φραγκοκλησιάς...
Πρώτες διαπιστώσεις από την κυκλοφορία στην οδό Φραγκοκλησιάς μετά το άνοιγμα!!!

Tη νέα γέφυρα της οδού Φραγκοκκλησιάς επισκέφτηκε ο «τηλεοπτικός» μας Αντιπεριφερειάρχης Γ. Καραμέρος


Ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών, Γιώργος Καραμέρος(ο οποίος συνεχίζει απτόητος να συμμετεχει σχεδόν καθημερινά στο ακροδεξιό Δελτίο  Ειδήσεων του Κ. Βελόπουλου στο EXTRA TV, πάντοτε με την ιδιότητα του σχολιαστή δημοσιογράφου & ποτέ με την ιδιότητα του Αντιπεριφερειάρχη!!!), επισκέφτηκε το πρωί της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου, τη γέφυρα επί της οδού Φραγκοκκλησιάς (στο ύψος της Λεωφόρου Πεντέλης), που ενώνει πλέον Μαρούσι και Χαλάνδρι, πάνω από το ρέμα, δίπλα στην Αττική Οδό, προκειμένου να επιβλέψει τις τελικές εργασίες αφής των φωτεινών σηματοδοτών, μαζί με το αρμόδιο τμήμα Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας, ώστε να δοθεί ο συγκεκριμένος κόμβος στην κυκλοφορία, όπως και έγινε.
Πρόκειται για ένα διαδημοτικό έργο η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε το 2003, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων.
Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας κατά μήκος του νέου τμήματος της οδού Φραγκοκκλησιάς, αποτελεί μια σημαντική κυκλοφοριακή παρέμβαση που αναμένεται να διευκολύνει τους οδηγούς τροχοφόρων οχημάτων, που διαθέτουν πλέον μια ακόμη επιλογή χωρίς την επιβάρυνση των διοδίων της Αττικής Οδού.

«Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Φτώχειας»:Μήνυμα αλληλεγγύης από το Μαρούσι

Με τη συλλογή φαρμάκων, τροφίμων, σχολικών ειδών & ειδών πρώτης ανάγκης για τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για αξιοπρεπή διαβίωση, συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο της «Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Φτώχειας».
Το μήνυμα κοινωνικής αλληλεγγύης & ανθρωπιάς των Μαρουσιωτών μετέφερε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλης, που  παραβρέθηκε στη δράση.
Στην πλατεία του Η.Σ.Α.Π όπου έλαβε χώρα η πρωτοβουλία, συμπολίτες μας, ατομικά αλλά και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, προσήλθαν παραδίδοντας στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου και στο προσωπικό του «Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α)» είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά είδη, σόμπες, είδη ατομικής προστασίας (κουβέρτες, παπλώματα, λευκά είδη κ.α) για την ενίσχυση των οικονομικά-κοινωνικά ευάλωτων οικογενειών της πόλης που εξυπηρετούνται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου.
Στη διάρκεια της δράσης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης, παράλληλες εκδηλώσεις βρίσκονταν σε εξέλιξη όπως έκθεση παιδικής ζωγραφικής με δημιουργίες μαθητών και μαθητριών από σχολεία της πόλης αλλά και ποικίλα μουσικά και θεατρικά δρώμενα.

ΠΑΡΩΝ & στην ομιλία του Γέροντα Εφραίμ, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου!


Στην ομιλία του Πανοσιολογιότατου Ηγούμενου της Ιεράς και Σεβασμίας Μεγίστης Μονής Βατοπεδίου π. Εφραίμ, με θέμα:
«Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η σύγχρονη πραγματικότητα»
στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά που συνδιοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού και ο ομώνυμος Ιερός Ναός του Αμαρουσίου, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον Άγιο Κοσμό, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων του Κλήρου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό, συνεχάρη τον ομιλητή π. Εφραίμ, όπως, επίσης, την Ιερά Μητρόπολη και τον Ιερό Ναό για την κοινή τους πρωτοβουλία με την ευκαιρία της γενέθλιας επετείου να αποτίσουν φόρο τιμής στον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό...

Στην αυλαία των εργασιών του διεθνούς μουσικολογικού συνεδρίου, ο Γ. Πατούλης

Στην ψαλτική εκδήλωση με την οποία έπεσε η αυλαία των διήμερων εργασιών του διεθνούς, επετειακού μουσικολογικού συνεδρίου με τίτλο «1814 - 2014. 200 χρόνια από την καθιέρωση της Νέας Μεθόδου» που διοργάνωσε το «Σχολείον Ψαλτικής» υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.       
Στην καταληκτική συναυλία του συνεδρίου που παρακολούθησε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αποδόθηκαν έργα των τριών διδασκάλων Χρυσάνθου εκ  Μαδύτων, Γρηγορίου Πρωτοψάλτη και Χουρμούζιου Χαρτοφύλακα με τη συμμετοχή των βυζαντινών χορών «Εν ψαλτηρίω», «Ανατολική Μουσική Παράδοση» και τη χορωδία του εν Αθήναις Συλλόγου Μουσικόφιλων Κωνσταντινουπόλεως υπό τη διεύθυνση των Κων. Φωτόπουλου, Μιλτιάδη Παππά & Δημοσθένη Παϊκόπουλου, αντίστοιχα.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του ο κ. Πατούλης, απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό που με αφορμή την εγκωμιαστική ωδή που μελοποιήθηκε ειδικά για την επέτειο των 200 χρόνων και έψαλε η χορωδία «Εν Ψαλτηρίω», σχολίασε ότι ήταν ένα χαρακτηριστικό δείγμα που αποδεικνύει την κοινή ρίζα της εκκλησιαστικής και της κοσμικής μουσικής.

«Δεν περνάνε στο Μαρούσι οι πρακτικές της πλατείας Κουμουνδούρου»

          Η Πόλη μας ψηλώνει ... βγαίνει μπροστά!
Με τις συκοφαντικές και γεμάτες ανακρίβειες ανακοινώσεις που με περισσή σπουδή αναρτά τον τελευταίο καιρό η προσκείμενη στο ΣΥΡΙΖΑ  δημοτική παράταξη «Ενότητα & Ανατροπή για το Μαρούσι», ουσιαστικά  έχει μετατραπεί σε παράρτημα του γραφείου Τύπου της πλατείας Κουμουνδούρου.
Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου έχουν στρατεύσει τον εαυτό τους στον «υπέρτατο κομματικό αγώνα» να μην εκλεγεί Πρόεδρος στην Κ.Ε.Δ.Ε. ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Γι’ αυτό προσποιούνται ότι δεν καταλαβαίνουν όσα στοιχεία παραθέτουμε ως απάντηση στα όσα ισχυρίζονται περί δήθεν κρυφών χρεών της σημερινής Διοίκησης του Δήμου.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, θα απογοητευτούν για μια ακόμη φορά. 
Όσα ψέματα κι αν πουν, όσες συκοφαντίες κι αν χρησιμοποιήσουν, όσες φορές κι αν επικαλεστούν τα ίδιες και τις ίδιες ανακρίβειες, το αποτέλεσμα δεν θα αλλάξει.
Την ίδια τακτική ακολούθησαν στις εκλογές του Μαΐου αλλά απέτυχαν...

Τέλος οι συγκαλύψεις, τα ψέμματα & τα επικοινωνιακά κόλπα κ. Πατούλη!!!


Άλλο οι δημοτικές επιχειρήσεις, άλλο ο Δήμος Αμαρουσίου;
Προκαλεί θυμηδία η προσπάθεια του γραφείου τύπου της παράταξης Πατούλη - και όχι φυσικά του Δήμου - να πείσει τους Μαρουσιώτες ότι άλλο Δήμος και άλλο Δημοτικές Επιχειρήσεις και Οργανισμός Εργασίας.
Μήπως ξεχνούν ότι αυτά τα νομικά πρόσωπα ιδρύονταν και  οι διοικήσεις τους διορίζονταν κατά πλειοψηφία από την εκάστοτε διοίκηση του Δήμου, του κ. Πατούλη από το 2007 και μετά και του κ. Τζανίκου στο παρελθόν;
Μήπως ξεχνούν ότι μέσω αυτών των μορφωμάτων εξυπηρέτησαν το πελατειακό σύστημα και το όργιο διασπάθισης του δημόσιου χρήματος;
Μήπως ξεχνά ο κ. Πατούλης ότι μέσω του Οργανισμού και των Δημοτικών Επιχειρήσεων έφτασε ο Δήμος παραμονές εκλογών του 2010 να έχει γύρω στους δύο χιλιάδες (2.000) εργαζόμενους;
Τώρα που ήρθε η ώρα της αλήθειας και οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν δεκάδες εκατομμύρια στο ΙΚΑ, έστω και με κούρεμα, καρφώνουν τους συνεργάτες τους που οι ίδιοι είχαν διορίσει, παριστάνοντας τους ανήξερους.
Ακόμα και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει τα υπόλοιπα χρέη των υπό εκκαθάριση δημοτικών επιχειρήσεων και του Οργανισμού Εργασίας.

Κέντρο Δια βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου:Στις 6:00 μ.μ. οι βεβαιώσεις παρακολούθησης

Τις βεβαιώσεις παρακολούθησης στους συμμετέχοντες στα προγράμματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου θα παραδώσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, από κοινού με τον πρόεδρο
της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αμαρουσίου Δημήτρη Καρλαύτη
και τον υπεύθυνο Εκπαίδευσης & Διασφάλισης Ποιότητας του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης Δήμου Αμαρουσίου Αρίσταρχο Μαυρογόνατο, σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα).

Την Παρασκευή λήγει η νέα παράταση(της παράτασης), για την υποβολή αιτήσεων από ανέργους & νέους επιστήμονες!!!

Ανακοινώθηκε νέα παράταση αναφορικά με την υποβολή αιτήσεων στο πρόγραμμα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων»,  που απευθύνεται σε ανέργους όλων των κατηγοριών εγγεγραμμένους στο μητρώο ανεργίας του ΟΑΕΔ, με τη σχετική κάρτα σε ισχύ, καθώς και Νέους Επιστήμονες, κατοίκους των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων.
Προθεσμία Υποβολής Αιτήσεων έως την Παρασκευή 24 Οκτωβρίου  2014.

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

«Τα μεγάλα παιχνίδια» του ... Μάριου Πλωρίτη!

Stratfor: Ισλαμικό Κράτος και το δίλημμα της Τουρκίας

            Η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους
 Οι συνεχιζόμενες εμπλοκές στις διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Ιράν θα δημιουργήσουν ευκαιρία για τη Σαουδική Αραβία και άλλα κράτη του Αραβικού Κόλπου (που φοβούνται την επαναπροσέγγιση Ουάσινγκτον - Τεχεράνης) να επαναβεβαιώσουν τις συμμαχίες τους με τις ΗΠΑ. 
Αυτό φαίνεται στη συμμετοχή της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Μπαχρέιν, του Κατάρ και της Ιορδανίας στην αεροπορική επιχείρηση κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, αν και τα κράτη αυτά (και ιδιαίτερα η Σαουδική Αραβία και η Ιορδανία) κινδυνεύουν να προκαλέσουν εκδικητικές μη συμβατικές επιθέσεις από στοιχεία που είναι θετικά διακείμενα προς την τζιχαντική οργάνωση.
 Αν και οι ΗΠΑ καλοδέχονται την πρόσθετη νομιμότητα που προσφέρει στη συμμαχία η συμμετοχή αυτών των σουνιτικών αραβικών κρατών, η Ουάσιγκτον θα έχει να αντιμετωπίσει τους αντικρουόμενους στόχους των εταίρων της συμμαχίας αυτής, αυτό το τρίμηνο.
Στοχεύοντας στην ελαχιστοποίηση της σφαίρας επιρροής του Ιράν, οι εταίροι του αραβικού συνασπισμού θα προσπαθήσουν να «τεντώσουν» την αποστολή κατά του Ισλαμικού Κράτους ώστε 
να περιλαμβάνει την ανατροπή του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άλαντ - συμμάχου του Ιράν - καθώς και την αποδυνάμωση της βασικής σιιτικής μαχητικής οργάνωσης του Ιράν, της Χεζμπολά, στον Λίβανο.
Οι στόχοι αυτοί σχηματίζουν μια γραμμή που οι ΗΠΑ δεν θέλουν να περάσουν. Όχι μόνο δεν συμφέρει τις ΗΠΑ να μεγαλώσουν το κενό εξουσίας που επέτρεψε την άνοδο του Ισλαμικού Κράτους, αλλά η Αμερική δεν θα σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις της με το Ιράν.

Οι έμποροι της ελπίδας ...

Ανάλυση του Βασίλη Βιλιάρδου
Όταν μία χώρα είναι υπερχρεωμένη, πόσο μάλλον όταν τοποθετηθεί σκόπιμα, δόλια ή/και ανόητα στο στόχαστρο των αγορών, με τη βοήθεια της τεχνητής διόγκωσης των ελλειμμάτων της, όπως συνέβη με την Ελλάδα, έχει δύο μόνο λύσεις στη διάθεση της:
(α)Μία οδύνη δίχως τέλος, γεγονός που σημαίνει το δανεισμό της από το ΔΝΤ, με αντάλλαγμα τα γνωστά μνημόνια που την υποχρεώνουν να εκποιήσει τη δημόσια περιουσία της, καθώς επίσης την ιδιωτική μέσω της υπερβολικής φορολόγησης, αφού προηγηθεί η μεθοδική απαξίωση τους.
(β)Ένα οδυνηρό τέλος, με την επιλογή της χρεοκοπίας, της αθέτησης πληρωμών δηλαδή, μέσω της οποίας υποχρεώνονται εκείνοι οι πιστωτές, οι οποίοι δεν έχουν στην κατοχή τους ομόλογα Αγγλικού Δικαίου, να συμβιβαστούν με τη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους των απαιτήσεων τους.
Η Αργεντινή, αφού προηγουμένως λεηλατήθηκε από το ΔΝΤ, αποφάσισε να πιεί το «πικρό χάπι», εκδιώκοντας το μετά από μερικά χρόνια – δεν είχε όμως το πρόβλημα του κοινού νομίσματος, ούτε υπέγραψε τη θανατική καταδίκη της (PSI).
Κρίνοντας δε από τη μετέπειτα εξέλιξη του ΑΕΠ της (γράφημα), τα κατάφερε σε κάποιο βαθμό – αν και στη συνέχεια απομονώθηκε, έκανε μία σειρά από λάθη, υπέπεσε στην παγίδα του πληθωρισμού και βρέθηκε απροετοίμαστη απέναντι σε μία σειρά πιστωτών της, οι οποίοι υποστηρίζονται ανοιχτά από τα δικαστήρια των Η.Π.Α. Το τέλος της περιπέτειας της είναι ακόμη άγνωστο – προβλέπεται πάντως ξανά οδυνηρό.

Στις 8:00 μ.μ. η ομιλία Γέροντα Εφραίμ της Ι. Μ. Μεγίστης Βατοπαιδίου, στον Άγιο Κοσμά Αμαρουσίου!!!

Σήμερα Κυριακή 19 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. στην ενορία του Αγίου Κοσμά Αμαρουσίου, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Βατοπαιδίου, Γέροντα Εφραίμ, με θέμα:
«Ο άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός και η σύγχρονη πραγματικότητα». 
Η ομιλία γίνεται στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 300 χρόνια από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά στον ομώνυμο ενοριακό ναό, υπό τον γενικότερο τίτλο: 
«Για να τιμήσουμε τον Άγιο Κοσμά το κόσμημα του κόσμου».

«Στα χνάρια των μαρμάρων», στις 11:00 π.μ στο Αρχαίο Λατομείο Πεντέλης



Aύριο στις 11:00 π.μ. η συγκέντρωση των εργαζομένων του Σισμανογλείου & του πρώην 1ου ΙΚΑ (Παπαδημητρίου)

                                        ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
                                 ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)
                                             151 26 ΜΑΡΟΥΣΙ
                      ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2132058442 - ΦΑΞ 2108043182
           ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ & του ΠΡΩΗΝ 1ου ΙΚΑ (ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ) ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ                          ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΔΕΚΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ 2012
       ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ στις  11:00 π.μ.

Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Η εύθραυστη Τουρκική οικονομία

Μαθήματα για τον Ερντογάν από τον Modi & τον Jokowi
Η πολιτική τής Fed αποκαλύπτει για άλλη μια φορά ποιές αναδυόμενες αγορές έχουν ενισχύσει την άμυνά τους απέναντι σε μια πιο σφικτή νομισματική πολιτική των ΗΠΑ και ποιές παραμένουν ευάλωτες. Από την πλευρά της, η Τουρκία είναι σταθερά στο δεύτερο στρατόπεδο.
Τον Μάιο του 2013, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (U.S. Federal Reserve) πήρε την απροσδόκητη απόφαση να ξεκινήσει την αποκλιμάκωση του προγράμματος αγοράς ομολόγων που είχε υιοθετήσει στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης. 
Η κίνηση αυτή πυροδότησε ένα απότομο ξεπούλημα στοιχείων ενεργητικού από τις αναδυόμενες αγορές, που ήταν οι μεγαλύτεροι ωφελημένοι από την υπερ-χαλαρή νομισματική πολιτική των κύριων κεντρικών τραπεζών τού κόσμου. 
Αυτά ήταν άσχημα νέα για τις χώρες εκείνες που είχαν χρησιμοποιήσει το εύκολο χρήμα για να χρηματοδοτήσουν τους εαυτούς τους. 
Το «ξέσπασμα της αποκλιμάκωσης», όπως έγινε γνωστό, υπενθύμισε την παλιά ρήση τού Αμερικανού επενδυτή Warren Buffet: «Μπορείς να μάθεις ποιος κολυμπά γυμνός, μόνο όταν τραβηχτεί η παλίρροια».
Σχεδόν ενάμιση χρόνο αργότερα, η Fed τερματίζει πλήρως τις αγορές στοιχείων ενεργητικού (κυρίως ομόλογα) και ετοιμάζεται να αυξήσει τα επιτόκιά της κάποια στιγμή στα μέσα τού 2015. 
Για άλλη μια φορά, η πολιτική τής Fed αποκαλύπτει ποιές αναδυόμενες αγορές έχουν ενισχύσει την άμυνά τους απέναντι σε ένα σφίξιμο της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ και ποιές παραμένουν ευάλωτες.

Δωρεάν Φιλολογικά & Θεολογικὰ ἑρμηνευτικὰ μαθήματα Ἀρχαίας Ἑλληνικῆς Γλώσσας

Σπουδή τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας στή διαχρονία της
Ἡ «ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ»συνεχίζει γιά 4η χρονιά τά δωρεάν φιλολογικά & θεολογικὰ ἑρμηνευτικὰ μαθήματα Ἀρχαίας Ἑλληνικῆς Γλώσσας, μέ τήν εὐλογία καί ἔγκριση τοῦ Σεβ/του Μητροπολίτου Κηφισίας, Ἀμαρουσίου & Ὠρωποῦ κ. Κυρίλλου, στὸ φιλόξενο χῶρο τοῦ 
ἐνοριακοῦ κέντρου τοῦ Ἱ. Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου Ἀμαρουσίου,
κάθε Δευτέρα ἀπόγευμα ( 16:00-20:00) καί Πέμπτη ἀπόγευμα (18:00-20:00). 
Σκοπός τῶν παραπάνω μαθημάτων εἶναι νά ζήσουμε, ὅσο μποροῦμε περισσότερο αὐτό πού λέει ὁ ἅγιος Πορφύριος ὁ Καυσοκαλυβίτης «Νά διαβάζεις τούς Κανόνες τῶν Ἁγίων καί τῆς Παρακλητικῆς. Νά ἐμβαθύνεις στίς λέξεις. Διότι πολλές φορές προσευχόμαστε χωρίς νά προσευχόμαστε καί διαβάζουμε χωρίς νά διαβάζουμε. Αὐτοί πού τά ἔγραψαν ἦταν ἅγιοι ποιηταί, θεοφώτιστοι...
Μ’ἀρέσει αὐτή ἡ γλῶσσα...Μοῦ φαίνεται πιό ἁγία.Δέν ξέρω γιατί...
Μ’ἀρέσει πού ἡ κάθε λέξη εἶναι ἀκριβῶς στή θέση της...
Οἱ Πατέρες τῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά καί οἱ ἀρχαῖοι συγγραφεῖς, οἱ πατέρες τοῦ Ἔθνους, ξέρανε τόσο καλά τή γλῶσσα, ὥστε ὅταν μιλοῦσαν, δέν μποροῦσαν νά ποῦνε μιά λέξη πού δέν ταίριαζε μέ τό θέμα πού λέγανε. Αὐτό θά πεῖ ὅτι ἐτόρνευσαν, ἔκαναν τόσο τέλεια τήν ἑλληνική γλῶσσα, χρησιμοποιώντας ἰσοδομικές λέξεις».

«Ο ρόλος της εκκλησίας στην οικογένεια & ο ρόλος της οικογένειας στην εκκλησία»

Συνεχίζονται οι δραστηριότητες της Σχολής Γονέων Ενορίας Αγ. Ελευθερίου