Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Στα αποκαλυπτήρια του μνημείου «Π. Φύσσα», αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Αντιπροσωπεία της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι»,,αποτελούμενη από τον επικεφαλής & αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου Λευτέρη Μαγιάκη καθώς και τους κ.κ. Βαγγέλη Βενιζέλο & Αλέξανδρο Μαυρογένη, παραβρέθηκε στην εκδήλωση για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι,  με αφορμή την συμπλήρωση ενός έτους από την στυγερή δολοφονία του, από αιμοδιψείς ΧρυσΑυγίτες

Eκτακτη - Ειδική Συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμαρουσίου στις 9:30 μ.μ.


Η Eκτακτη - Ειδική Συνεδρίαση του Σώματος θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στις 9:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β.Σοφίας 9 και Δ.Μόσχα), λόγω συμμόρφωσης προς την υπ’ αρ. 54263/38410/2014 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με σκοπό την διενέργεια κλήρωσης (αφορά την ισοψηφία για την κατάταξη των αναπληρωματικών μελών της πλειοψηφίας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Αμαρουσίου).

Δημοκρατία & ζωή ή ναζισμός, φασισμός και εξαθλίωση;

Ένας χρόνος από τη δολοφονία του Π. Φύσσα
Στις 18 Σεπτέμβρη 2014 συμπληρώνεται ένας χρόνος από την στυγερή δολοφονία του Παύλου Φύσσα από οργανωμένα, ναζιστικά τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής που έδρασαν στην λαϊκή περιοχή του Κερατσινίου.
Η δολοφονία του Παύλου ήρθε σε συνέχεια  δολοφονικών  επιθέσεων και βιαιοπραγιών κατά μεταναστών και άλλων  κοινωνικών ομάδων που συνέβησαν αφού δρούσαν ανενόχλητα, με ευθύνη της μνημονιακής συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και  την ανοχή της αστυνομίας.
Δυστυχώς συνεχίζουν να δρουν ακόμη και σήμερα και παρά τη θετική εξέλιξη της κινητοποίησης της δικαιοσύνης, ανασυντάσσονται και αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για ομαλή δημοκρατική ζωή.
Για το λόγο αυτό σε καμία περίπτωση δεν εφησυχάζουμε. Ιδίως όταν στελέχη της κυβέρνησης έχουν ενσωματώσει στη ρητορεία και την πρακτική τους στοιχεία της ιδεολογικής τους ατζέντας και όταν διαφαίνεται η πρόθεσή της να υιοθετήσει ένα νομοθετικό πλαίσιο που θα ρίχνει την εγκληματική οργάνωση στα «μαλακά».
Κάλυψη στο νεοναζιστικό μόρφωμα δίνει για καθαρά μικροπαραταξιακούς λόγους και ο δήμαρχος της πόλης κ. Γ. Πατούλης, ανεχόμενος τη λειτουργία γραφείων τους στο Μαρούσι, παρά το γεγονός ότι έχουν σημειωθεί ήδη αρκετά επεισόδια στις γειτονιές μας.

Δωρεάν μετακινήσεις των πολιτών με τα δημοτικά ποδήλατα,

Την ευκαιρία για δωρεάν μετακινήσεις με τα δημοτικά ποδήλατα του Δήμου Αμαρουσίου έχουν οι κάτοικοι& οι επισκέπτες της πόλης του Αμαρουσίου από τις 15 Σεπτεμβρίου 2014, ώστε όλοι χωρίς κόστος να μπορούν να απολαμβάνουν  τα οφέλη από την τακτική χρήση του ποδηλάτου.
Επιπλέον αυξάνεται ο δωρεάν χρόνος ανά διαδρομή από μισή σε δύο ώρες, ενώ δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός σχετικά με το πόσες φορές θα χρησιμοποιηθεί το ποδήλατο κάθε μέρα.
Ο Δήμος Αμαρουσίου και η διαχειρίστρια εταιρεία προσφέρουν δωρεάν στους πολίτες το ποδήλατο, ως ένα εναλλακτικό μέσο αστικής μετακίνησης, με την ευγενική χορηγία της Coca Cola Hellas, η οποία ανέλαβε την υποστήριξη του Συστήματος των Κοινόχρηστων Ποδηλάτων, στο πλαίσιο της εκστρατείας της εταιρείας «Άλλαξε στάση, μπες στη δράση».
Η έναρξη της συνεργασίας συμπίπτει με την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας  (16 -22 /9, http:www.mobilityweek.eu), με την ευκαιρίας της οποίας σας καλούμε να συμμετάσχετε στο κίνημα για μια καλύτερη ζωή.
Όσοι είχαν ήδη ενεργό συνδρομή, αυτή θα επεκταθεί για όσο διαρκεί η προσφορά. Εάν όχι, η συνδρομή επανεργοποιείται αυτόματα.

Την Προσεχή Τετάρτη η έκτακτη Γ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου

       Στο 3ο & 11ο  Δημ. Σχολεία Αμαρουσίου στις 7:00 μ.μ(Φλοίας 34 & Μεσογείων).
           ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Το εκπαιδευτικό κίνημα, τη χρονιά που πέρασε έδωσε μια πεντάμηνη μάχη ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας».
Μια μάχη που αποκάλυψε τις πραγματικές στοχεύσεις της πολιτικής της κυβέρνησης. Ότι δηλαδή, η αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση, αποτελεί το εργαλείο για την προώθηση αλλαγών-τομών που θα οδηγήσουν, στις διαθεσιμότητες και στις μαζικές απολύσεις εκπαιδευτικών, ενώ ταυτόχρονα διαμορφώνει τις συνθήκες για το φθηνό σχολείο της αγοράς, την κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων και κυρίως, επιχειρεί να αθωώσει την καταστροφική πολιτική του μνημονίου στην εκπαίδευση και να ενοχοποιήσει εκπαιδευτικούς και γονείς για όλα τα εκπαιδευτικά και κοινωνικά δεινά.
Οι εκπαιδευτικοί, έδωσαν σοβαρότατο μήνυμα αντίστασης προς την κοινωνία, με τις μαζικές περιφρουρήσεις έξω από τα «επιμορφωτικά» κέντρα, που ακύρωσαν τα σεμινάρια των διευθυντών στο τέλος Ιουνίου.
Έτσι, λειτούργησαν ενισχυτικά και για τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, που την ίδια περίοδο, είχε να αντιμετωπίσει το νόμο-καρμανιόλα του Μητσοτάκη.
Στο Δημόσιο, σύμφωνα με το νόμο Μητσοτάκη, (ν. 4250/2014) το 15% των εργαζόμενων επρόκειτο να αξιολογηθούν υποχρεωτικά “ελλιπείς”, δηλαδή «άχρηστοι» προκειμένου να δημιουργηθεί μια μόνιμη δεξαμενή για απολύσεις-διαθεσιμότητες. Όμως αυτό δεν έγινε, επειδή ήταν συντριπτική η συμμετοχή των συναδέλφων στην απεργία - αποχή από την αξιολόγηση που είχε κηρύξει η ΑΔΕΔΥ.

«Αγχωμένη» η ανακοίνωση Πατούλη για τις πλημμύρες & τις ζημιές!!!

                              Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της παράταξης 
                «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»
Αφού πλημμύρισαν οι δρόμοι στις γειτονιές μας, αφού πλημμύρισαν περιουσίες συμπολιτών μας, αφού δημοσιοποιήθηκε η ανακοίνωση της παράταξής μας με αναφορές και καταγγελίες για το θέμα, ο δήμαρχος Γ. Πατούλης έσπευσε να μας ενημερώσει για τις διεκδικήσεις του για «κατεπείγουσα» έγκριση χρηματοδότησης μελετών αντιπλημμυρικών έργων και άλλα παρόμοια.
Πού να βρει χρόνο για να προλαμβάνει τις ανάγκες των πολιτών.
Τώρα θέλει να γίνει πρόεδρος της ΚΕΔΕ...

Κασταλίας επιστολή προς Δήμαρχο, για την «Πλατεία Ηρώων»

Αξιότιμε Κύριε  Δήμαρχε, ο Σύλλογός μας, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του, με σεβασμό στους συμπολίτες και στις νόμιμες διαδικασίες και μακριά από κομματικές και παραταξιακές σκοπιμότητες  (πράγμα που ορίζει άλλωστε, όπως  γνωρίζετε, αυστηρά το Καταστατικό του)  αγωνίζεται, όπως επίσης καλώς γνωρίζετε, για μια  καλύτερη ποιότητα ζωής.  
Των κατοίκων του Αμαρουσίου και ιδίως του Κέντρου του. Γιατί δεν είμαστε περαστικοί, εδώ ζούμε και θα ζούμε, και εδώ θα ζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Στα πλαίσια των προσπαθειών μας να συμβάλουμε, όσο μπορούμε, στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που άπτονται της  υγείας μας (τόσο της σωματικής όσο και της ψυχικής μας υγείας) - της ρύπανσης δηλαδή  παντός είδους αλλά και της ολοένα αυξανόμενης τσιμεντοποίησης της πόλης μας και της καταστροφής  του υψηλού της  πρασίνου - ασχοληθήκαμε  ιδιαίτερα, από τις αρχές  του 2009,  με τα ποικίλα προβλήματα  της πλατείας Ηρώων.
Στις 22 Ιανουαρίου 2009, ένα μήνα δηλαδή μετά την «ανάπλασή» της, ζητήσαμε, από σας προσωπικά, με επιστολή  μας  (Αρ. Πρ. 64) να προστατευτεί η ιστορική αυτή πλατεία - που, με τη φυσική ομορφιά, τη δροσιά και το οξυγόνο που χάριζαν τα αιωνόβια δένδρα της, αποτελούσε μέχρι τότε «για όλους μας  μοναδικό καταφύγιο, ακόμα  και τις πιο καυτές και πνιγηρές μέρες και ώρες του καλοκαιριού» - από την κυριαρχία των ταχυφαγείων και των σουβλατζίδικων αλλά και από την όποια καταστροφική συμπεριφορά και χρήση.
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων,

Στις 7:00 μ.μ η Συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΔΕΚΑ ΠΕΝΤΕ (15) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα  Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου, στις 7:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 25ης, 26ης και 27ης συνεδρίασης έτους 2013
1. E΄ Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος έτους 2014
2. 6η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
3. Ανανέωση της ετήσιας συνδρομής του Δήμου μας στις εταιρείες "ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ" και "ΔΗΜΟΣ ΝΕΤ ΕΠΕ"
4. Έγκριση διενέργειας προμήθειας υγρών καυσίμων με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης - απευθείας ανάθεσης
5. Έγκριση διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού για τις εργασίες προστασίας των επιστρώσεων των πεζόδρομων στην περιοχή του κέντρου του Αμαρουσίου

Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

Λ. Μαγιάκης:ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΟΧΥΡΩΤΗ ΠΟΛΗ!!!

Στην περιοχή της Νέας Φιλοθέης Αμαρουσίου βρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το Μαρούσι», Πέτρος Κούκουζας, την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου για να επισκεφτεί κατοίκους των οποίων τα σπίτια είχαν πλημμυρίσει από τη νεροποντή της προηγούμενης ημέρας.
Η διαπίστωσή του ήταν πως τα φρεάτια της γύρω περιοχής, στις οδούς Φλέμιγκ και Χασιώτη, ήταν βουλωμένα.
Αμέσως ο Π. Κούκουζας επισκέφτηκε την Τεχνική Υπηρεσία και συζήτησε με τον διευθυντή και την αρμόδια υπάλληλο.
Σύμφωνα με τα λεγόμενα της αρμόδιας υπηρεσίας, αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη εργολαβία για τον καθαρισμό των φρεατίων.
Είναι προφανής η καθυστέρηση στην υλοποίηση της εργολαβίας: "μας πρόλαβαν οι βροχές" δικαιολογήθηκαν, για να λάβουν την απάντηση:
 "το φθινόπωρο στην ώρα του ήρθε".
Με προσωπική παρέμβαση και επιμονή του Π. Κούκουζα δόθηκε προτεραιότητα στον καθαρισμό των φρεατίων της οδού Φλέμιγκ.
Η μη έγκαιρη συλλογή των σκουπιδιών από τους κάδους απορριμμάτων επιτείνει το πρόβλημα καθώς με την καταιγίδα τα σκουπίδια φράσουν τα φρεάτια.
Σημαντικότερα προβλήματα έχουν διαπιστωθεί στην Λ. Αμαρουσίου - Χαλανδρίου και στο γεφυράκι στην οδό Πεντέλης.
Με την υπενθύμιση πως η παράταξή μας θα βρίσκεται όπου την καλούν και την έχουν ανάγκη οι μαρουσιώτες, παραθέτουμε φωτογραφίες που απεικονίζουν την άθλια κατάσταση των φρεατίων της περιοχής καθώς και φωτογραφίες από την πλημμυρισμένη Λ. Αμαρουσίου-Χαλανδρίου.
Σχετικά με το ίδιο θέμα ο Λ. Μαγιάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Ζητά την χρηματοδότηση της αντιπλημμυρικής μελέτης του Πολυδρόσου, ο Δήμος Αμαρουσίου


Με αφορμή τις σφοδρές βροχοπτώσεις & τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες ημέρες σε πολλές περιοχές του Δήμου Αμαρουσίου, με επίκεντρο την οδό Αμαρουσίου Χαλανδρίου, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου προχωρά
στις παρακάτω επισημάνσεις και διεκδικήσεις από την Περιφέρεια Αττικής, δίνοντας κατ’ επείγοντα χαρακτήρα στην έγκριση της χρηματοδότησης της μελέτης για την περιοχή Πολυδρόσου.
Οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γ. Πατούλη, έχουν ολοκληρώσει μελέτες απορροής ομβρίων υδάτων για συνολικά δέκα περιοχές του Δήμου.
Για τις τρεις από αυτές έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής και ήδη βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης.
Για τις υπόλοιπες επτά αναμένεται η έγκριση της χρηματοδότησης από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, μεταξύ των οποίων και η μελέτη για την περιοχή Πολυδρόσου, που θα δώσει οριστική λύση σε μεγάλο μέρος των προβλημάτων που παρατηρούνται στις γειτονιές Πολυδρόσου και Παραδείσου και στην οδό Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, που ανήκει στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας.

Ενας «Οδυσσέας» ...για την εκπαίδευση μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα

 Ο Δήμος Αμαρουσίου έχοντας πάντα ως στόχο την καλλιέργεια & την κατάρτιση των πολιτών του, συνεργάζεται & στηρίζει προγράμματα όπως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Οδυσσέας».
Το Έργο «Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό - ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΑΠ8» απευθύνεται σε Πολίτες της Ε.Ε. και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής, από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους.

Συμμετέχουν στον «ΑντιΦασιστικό Σεπτέμβρη», οι «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»

                   ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ
Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα, από Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι.
Ένας χρόνος, επίσης, πέρασε και από τη δολοφονική επίθεση (11/9/2013) ενός άλλου Τάγματος Εφόδου της Χρυσής Αυγής σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.
Έτσι, ο περυσινός Σεπτέμβρης αποτελεί το μήνα-ορόσημο για τη δολοφονική δράση του ναζιστικού αυτού μορφώματος αφού, από τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε αλλοδαπούς μετανάστες (βλέπε και δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν στις 17/01/2013), η δολοφονική τους βία οδηγείται, πλέον, και στους Έλληνες ιδεολογικούς αντιπάλους του Φασισμού και της ναζιστικής ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής.
Ένα χρόνο μετά, έχει αλλάξει κάτι ή όλα είναι όπως παλιά;
Όσο κι αν η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου προσπαθεί να μας πείσει ότι χτυπάει τους νεοναζί εγκληματίες κλείνοντας τους ηγέτες τους στη φυλακή, μέρα με τη μέρα γίνεται φανερό ότι η νεοφιλελεύθερη πολιτική και τα μνημόνια πάνε μαζί με τη βία, την καταστολή, την εκμετάλλευση, το ρατσισμό, το σεξισμό, τη ξενοφοβία και την καταπίεση.
Ένα χρόνο μετά, η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου συνεργάζεται φανερά με τους ιδεολογικούς συγγενείς της Χρυσής Αυγής έχοντάς τους ως στελέχη της ή συνεργάτες της (π.χ. τους Βορίδη, Γεωργιάδη, Καρατζαφέρη κλπ.), αλλά και κρυφά, απευθείας με τη Χρυσή Αυγή, με τους κάθε λογής Μπαλτάκους.

Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για άνεργους & νέους επιστήμονες

Μέχρι την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για ΤΟΠΣΑ Αμαρουσίου, Αγ. Παρασκευής & Βριλησσίων
Ανακοινώνεται η παράταση υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα στις ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων», έως την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014.
Στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή κάτοικοι των Δήμων Αμαρουσίου, Αγίας Παρασκευής και Βριλησσίων, οι οποίοι είναι:
Άνεργοι/ες όλων των κατηγοριών, εγγεγραμμένοι στα Μητρώα ΟΑΕΔ ή
Νέοι Επιστήμονες (ιατροί, κτηνίατροι, φαρμακοποιοί, δικηγόροι, μηχανικοί που είναι απόφοιτοι των Πανεπιστημιακών, Πολυτεχνικών σχολών)
Οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να αναζητήσουν τα έντυπα συμμετοχής στην ιστοσελίδα της Αναπτυξιακής Σύμπραξης www.employ4all.gr και στα γραφεία των παρακάτω φορέων τις ώρες 09:00-14:00:

Από αρχές Οκτωβρίου, οι εκατοντάδες προσλήψεις σε ...Δήμους!

Το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στο πρώτο 10ήμερο του Οκτωβρίου και όσοι θα προσληφθούν θα εργαστούν για πέντε μήνες.
Οι αμοιβές όσων εργαστούν στην Κοινωφελή Εργασία θα είναι 19,6 € Ευρώ την ημέρα και όχι περισσότερο από 490 Ευρώ το μήνα για ανέργους άνω των 27 ετών και 17,1 Ευρώ ημερησίως και όχι περισσότερο από 427 Ευρώ το μήνα για ανέργους κάτω των 25 ετών.
Οι ειδικότητες
ΥΕ Εργατών Καθαριότητας
ΥΕ Εργατών Κήπου
ΥΕ Εργατών Πυρασφάλειας & Πυροπροστασίας
ΥΕ Εργατών Γενικών Καθηκόντων.
Ποιοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση

«ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ», από τον ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου

ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ!!!
Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου, εύχεται ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ στους μαθητές, τους γονείς τους και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της περιοχής μας. Μια νέα σχολική χρονιά που άρχισε με συνέχιση της απαξίωσης της Δημόσιας Παιδείας, πριμοδοτώντας την ιδιωτική εκπαίδευση και τα φροντιστήρια.
Ο τρόπος διδασκαλίας, που θέλει τα παιδιά ρομποτάκια γρήγορης αφομοίωσης μεγάλου όγκου ύλης.
Η μη φύλαξη των σχολείων μετά την απόλυση των φυλάκων.
Η κατάργηση στην πράξη του «ολοήμερου» στο δημοτικό(από την έλλειψη προσωπικού).                                                                                                              
Η υποβάθμιση στη πράξη πολλών μαθημάτων με τη καθυστερημένη πρόσληψη ωρομισθίων.    
Οι ελλείψεις σε καθηγητικό δυναμικό, με αποτέλεσμα κάποιοι καθηγητές να διδάσκουν σε περισσότερα του ενός σχολεία.
Η Τράπεζα Θεμάτων στο λύκειο, που ανοίγει παραμονή εξετάσεων με 300  θέματα ανά μάθημα, σκορπίζοντας απόγνωση και πανικό.
Η μετατόπιση ολοένα προς μικρότερες ηλικίες των ανταγωνιστικών εξετάσεων (από την Α` Λυκείου)  μετατρέπει τη χαρά της γνώσης σε διαρκές άγχος κι εφιάλτη.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στα Καλλιτεχνικά Τμήματα του Κέντρου Τέχνης

Έναρξη μαθημάτων: Τετάρτη 1η Οκτωβρίου
Ξεκινούν σήμερα Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 οι εγγραφές για τα Ερασιτεχνικά Καλλιτεχνικά Τμήματα, τα Τμήματα Ρυθμικής και Μπαλέτου του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου, αλλά και τα Τμήματα του Δημοτικού Ωδείου.
Τα μαθήματα για την χρονική περίοδο 2014 – 2015 ξεκινούν την Τετάρτη 1η Οκτωβρίου 2014, και θα διεξαχθούν στους χώρους του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, των παραρτημάτων Πολυδρόσου και Αγίας Φιλοθέης και του Δημοτικού Ωδείου.
Στους ίδιους χώρους, ανάλογα με τον τόπο διεξαγωγής των προγραμμάτων, πραγματοποιούνται και οι εγγραφές.
Αναλυτικά:
Για τα Ερασιτεχνικά Καλλιτεχνικά Τμήματα, οι εγγραφές πραγματοποιούνται από Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 (Δευτέρα – Παρασκευή από 09:00 – 20:00), στη Γραμματεία του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού (Βασ. Σοφίας 85 – ισόγειο).
Τα τμήματα ανά κατηγορία, που θα λειτουργήσουν εφόσον συμπληρωθεί ικανός αριθμός ενδιαφερομένων, είναι τα εξής:

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Νεροποντή:Κινδύνεψε πάλι οδηγός που κινούνταν επί της Αμαρουσίου - Χαλανδρίου!


Σε ποτάμια μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι της Αττικής από την ισχυρή καταιγίδα που εκδηλώθηκε μετά το μεσημέρι.
Κεντρικοί οδικοί άξονες που οδηγούν στα βόρεια προάστια των Αθηνών όπως η λεωφόρος Κηφισίας και η λεωφόρος Μεσογείων πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία και χαμηλές ταχύτητες, αφού σε αρκετά στα σημεία παρατηρήθηκε συσσώρευση υδάτων κατά μήκος του οδοστρώματος.
Ένας οδηγός απεγκλωβίστηκε από ακινητοποιημένο όχημα επί της οδού Αμαρουσίου - Χαλανδρίου, όπου και διακόπηκε η κυκλοφορία για λίγη ώρα.
Λόγω συσσώρευσης υδάτων σε τμήματα των λεωφόρων Κηφισίας και Μεσογείων, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξαγόταν με δυσκολία και μικρές ταχύτητες.

...Γράμματα, σπουδάγματα, του Μνημονιακού Λοβέρδου θαύματα!!!

Δεν θα λειτουργεί το Ολοήμερο, στο 9ο Δημοτικό σχολείο!!!
Ειλικρινή συγγνώμη για την προκληθείσα αναστάτωση...ζητάει η Διεύθυνση του 9ου Δημοτικού Σχολείου, ενημερώνοντας τους ενδιαφερόμενους μέσα από το ιστολόγιο του Σχολείου
Και συμπληρώνει τα εξής συναρπαστικά:
Μέχρι την πλήρη στελέχωση του σχολείου από εκπαιδευτικό Θεατρικής Αγωγής και άλλων ειδικοτήτων, καθώς και από εκπαιδευτικό Υπεύθυνο για το Ολοήμερο Πρόγραμμα,  το σχολείο θα λειτουργεί στο Πρωινό από την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014 από τις 8:00 - 14:00, ενώ το Ολοήμερο δε θα μπορέσει να λειτουργήσει!!!
Αποδεικνύεται περίτρανα λοιπόν ότι αυτός ο ασυναγώνιστος, ο καταπληκτικός, ο απίθανος, ο απερίγραπτος ακκορντεονίστας Συνταγματολόγος υπουργός ΑΝΔΡΕΑΣ LOVEρδος, αφού «καθάρισε» με την 3η Ηλικία, γράφοντας ιστορία με την εξαιρετικής ποιότητας & ευαισθησίας φράση που εκστόμισε για τους συνταξιούχους «Δεν πεθαίνουνε κιόλας!!!», έχει βάλει στόχο να διευθετήσει & τα της Παιδείας θέματα, ακολουθώντας την προαναφερθείσα γραμμή...
Οπότε μην απορήσετε εάν εκστομίσει προς τους γονείς:

Το 2ο Λύκειο, η Βασιλική Σπύρου & οι ευχαριστίες προς τον κ. Δήμαρχο


Ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, απηύθυνε η απόφοιτος του 2ου Λυκείου Αμαρουσίου Βασιλική Σπύρου, προσωπικά και εκ μέρους της Διεύθυνσης του σχολείου της, για τη συνδρομή του Δήμου ώστε να μπορέσει να εκπροσωπήσει το σχολείο της και το Μαρούσι στη Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων.
Με την ευκαιρία της επίσκεψής της, η Β. Σπύρου, μετέφερε στον Δήμαρχο κ. Πατούλη, τις εντυπώσεις της από τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ 2014 που διεξήχθη 22 με 27 Ιουλίου στο Ποντεμπράντι της Τσεχίας. Αναφέρθηκε, επίσης, στις ευκαιρίες για συναναστροφή, συνεργασία με νέους από άλλες 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τη μεταξύ τους ανταλλαγή απόψεων σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής και επικαιρότητας.
Η απόφοιτος του 2ου Λυκείου, που επελέγη κατόπιν εξετάσεων στη διάρκεια του παρελθόντος έτους, ήταν η μοναδική εκπρόσωπος του σχολείου της και του Δήμου Αμαρουσίου που έλαβε μέρος στη Συνδιάσκεψη ανάμεσα σε συνολικά 7 παιδιά που αποτέλεσαν την ελληνική αποστολή.

Αντιφασιστικός Σεπτέμβρης δράσης στις γειτονιές!

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου:Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, ο δικός μας Σεπτέμβρης είναι μήνας αντιφασιστικής δράσης στις γειτονιές!
Στις 18 Σεπτέμβρη συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού, Παύλου Φύσσα από Τάγμα Εφόδου της Χρυσής Αυγής, στο Κερατσίνι.
Ένας χρόνος, επίσης, πέρασε και από τη δολοφονική επίθεση (11/9/2013) της Χρυσής Αυγής σε αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα.
Ο περυσινός Σεπτέμβρης αποτελεί το μήνα - ορόσημο για τη δολοφονική δράση του ναζιστικού μορφώματος αφού, από τις δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις σε αλλοδαπούς μετανάστες, η δολοφονική τους βία περνά, πλέον, και στους Έλληνες ιδεολογικούς αντιπάλους του Φασισμού και της ναζιστικής ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής.
Ένα χρόνο μετά η πολιτική των Μνημονίων, της ανεργίας και του κρατικού αυταρχισμού συνεχίζει να τροφοδοτεί τη ναζιστική ιδεολογία, το ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, διαμορφώνοντας ένα πολιτικό και ιδεολογικό συνεχές μεταξύ κράτους και παρακράτους. Ένα χρόνο μετά οι “αγανακτισμένοι γονείς” της Χ. Α. συνεχίζουν να επιδιώκουν να αποκλείσουν τα παιδιά των μεταναστών από τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς και να καλλιεργήσουν το μίσος και την εθνικιστική υστερία.
Ως εκπαιδευτικοί της δράσης ξέρουμε ότι η φασιστική ιδεολογία και τα κόμματα της, είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου και επιδιώκουν να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχούς για να κρυφτούν οι πραγματικοί ένοχοι για την καταβύθιση της ζωής μας, οι χορτάτοι αυτού του κόσμου και τα επιτελεία τους, κυβέρνηση, κράτος, κεφάλαιο, ΕΕ και ΔΝΤ.

Στη 1:30 μ.μ. η Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΝΝΕΑ(9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου, στη 1:30 μ.μ. το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
2. 6η Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
3. Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο:
''ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΝΕΡΓΟΒΟΡΩΝ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ (ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ''
4. Σύνταξη όρων διακήρυξης για το έργο: «Ενεργειακή Αναβάθμιση των Υφιστάμενων Δημοτικών Κτιρίων» της Πράξης «Εξοικονόμηση Ενέργειας Αμαρουσίου»

Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Εκλογές ΚΕΔΕ: Μετρούν τις δυνάμεις τους...

Tο προεδρείο αλλά και τους αντιπροσώπους για τις συνελεύσεις των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (ΠΕΔ), κλήθηκαν να εκλέξουν την Κυριακή που μας πέρασε τα 325 νέα δημοτικά συμβούλια
Οι ΠΕΔ είναι υποχρεωμένες  έως τις 15 Οκτωβρίου να έχουν εκλέξει τα διοικητικά συμβούλια αλλά και τους 175 δημοτικούς συμβούλους που, μαζί με τους 325 νέους δημάρχους, θα αποτελέσουν το εκλεκτορικό σώμα για την εκλογή του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ, το οποίο με τη σειρά του θα εκλέξει τον πρόεδρο. Η ημερομηνία συγκρότησης του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ και της διεξαγωγής εκλογών για την ανάδειξη προεδρείου δεν έχει ακόμα καθοριστεί. 
Ο αριθμός των αντιπροσώπων ορίζεται από το μέγεθος της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία ανήκει κάθε δήμος. Ετσι, χαρακτηριστικά, η Αττική θα αναδείξει 62 αντιπροσώπους, ενώ το Βόρειο Αιγαίο 3.
Πλειοψηφία στο εκλεκτορικό σώμα που θα αναδείξει το 31μελές δ. σ. της ΚΕΔΕ θεωρούν ότι διαθέτουν οι «γαλάζιοι» δήμαρχοι, καθώς έχουν καταγράψει ως «δικούς τους» 165 από τους πρόσφατα εκλεγμένους δημάρχους.
Με αυτή την έννοια, εκτιμούν ότι θα εκλέξουν έως και 15 μέλη στο διοικητικό συμβούλιο.                                                                                                          Σε κάθε περίπτωση, πάντως, προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, τον οποίο στηρίζει η Ν.Δ. και είναι επικεφαλής της παράταξης «Κίνημα για την ανατροπή στην Αυτοδιοίκηση», θα απαιτηθεί να επιδιώξουν συνεργασία με σύμβουλο ή συμβούλους από άλλη παράταξη.

Ανέλαβε το νέο ΔΣ του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης

Στην τελετή τοποθέτησης του νέου Προέδρου και του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), παρευρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό σήμερα, Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου η Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου.
Νέος Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Ιωάννης Χρυσουλάκης. To νέο Δ.Σ. απαρτίζουν οι:
 Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, Νικόλαος Λένος, Μιχάλης Χρηστάκης, Παρασκευάς – Παναγιώτης Βεντήρης, Γεώργιος Δακής, Βλάσσης Σιώμος, Κωνσταντίνα Καραγιάννη, Θεμιστοκλής Μπαλασόπουλος.
Θέση μέλους στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο κατέχουν επίσης οι Διευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων του ΕΚΔΔΑ καθώς και ο υπεύθυνος συντονιστής της Μονάδας Τεκμηρίωσης και Καινοτομιών του ΕΚΔΔΑ.
Σημειώνεται ότι η επιλογή του νέου Προέδρου του ΕΚΔΔΑ, έγινε για πρώτη φορά με αντικειμενικό τρόπο και με δομημένες διαδικασίες, με την εμπλοκή του ΑΣΕΠ σε όλα τα στάδια, σε αντίθεση με τη μέχρι σήμερα διαδικασία πολιτικών διορισμών από τις εκάστοτε πολιτικές ηγεσίες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χένρι Κίσινγκερ:«Η «Παγκόσμια Τάξη»

Εντονο ενδιαφέρον προκαλεί εκ νέου με το 21ο βιβλίο του με τίτλο «Παγκόσμια Τάξη», ο πάντα θαλερός 91χρονος πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χένρι Κίσινγκερ, υποστηρίζοντας ότι η ίδια η έννοια της τάξης –πυλώνας της σύγχρονης εποχής– έχει διασαλευθεί επικίνδυνα.
Σε αυτό το απόσταγμα σκέψης, ο Κίσινγκερ αντλεί μέχρι και από την πηγή της πανεπιστημιακής του σταδιοδρομίας, τη διδακτορική του διατριβή στο Χάρβαρντ πριν από εξήντα χρόνια, με θέμα την Ειρήνη της Βεστφαλίας το 1648, που έδωσε τέλος στον Τριακονταετή Πόλεμο, δημιουργώντας νέα παγκόσμια τάξη.
Στο πρόσφατο πόνημά του, ο Κίσινγκερ προειδοποιεί για τους κινδύνους του απομονωτισμού και του εθνοκεντρισμού, ως ανυπέρβλητα προσκόμματα στην ειρηνική συμβίωση μεταξύ κρατών με διαφορετικές προτεραιότητες.
Ως αντίδοτο στο επικίνδυνο αυτό φαινόμενο, ο συγγραφέας και παραδοσιακός υπέρμαχος της ρεαλιστικής προσέγγισης στις διεθνείς σχέσεις, υποστηρίζει την άμεση ανάγκη για ενεργή εμπλοκή των ΗΠΑ στην αποκατάσταση της τάξης στον κόσμο.
Οι ευθύνες των ΗΠΑ
Βομβαρδίζοντας τον αναγνώστη με ιστορικές αναφορές, από τον καρδινάλιο Ρισελιέ μέχρι τον Μέτερνιχ και τον Βίσμαρκ, ο Κίσινγκερ εξηγεί πώς ο ίδιος πέτυχε να εκμεταλλευθεί το σύστημα αυτό, με μαεστρία που θα εξέπληττε ακόμη και τον ίδιο τον προαναφερθέντα Αυστριακό υπουργό. Αρνούμενος να υποταχθεί σε αξιακές ή ιδεολογικές επιταγές, ο Κίσινγκερ οδήγησε τις ΗΠΑ σε προσέγγιση με την ΕΣΣΔ και την Κίνα, προτού «παίξει» τη μία δύναμη κατά της άλλης, επιτυγχάνοντας την απεμπλοκή της Ουάσιγκτον από το Βιετνάμ.

Εμφανέστατη η πρόθεση λεηλασίας των Ακινήτων ...

«Οι ελάχιστες, συχνά ανίκανες και ανεπαρκείς μειοψηφίες, κατορθώνουν να κυβερνούν τη συντριπτική πλειοψηφία ενός κράτους, επειδή είναι σωστά οργανωμένες, συνεκτικές, μεθοδικές, κυνικές, έχοντας πάντοτε σχέδιο και στόχο – ενώ δεν διστάζουν καθόλου να εξαγοράσουν τα ηγετικά στελέχη (διευθυντές, συνδικαλιστές κλπ.) των αντιπάλων τους».
Γνώμη
Τα ακίνητα ήταν ανέκαθεν ένας από τους βασικούς «μοχλούς ανάπτυξης» της ελληνικής οικονομίας – ενώ οι Έλληνες ποτέ δεν υπερέβαλλαν, αφού δεν προκλήθηκε κρίση στον τομέα, όπως αυτή στις Η.Π.Α., στην Ισπανία και στην Ιρλανδία. Όσον αφορά δε το ότι κατανάλωναν με δανεικά, η ανάλυση για τις Η.Π.Α. δεν επιτρέπει να νοιώθουν ένοχοι – αφού ήταν φυσικό επακόλουθο των «ασυμμετριών» της Ευρωζώνης.
Εν τούτοις, λόγω της απόφασης του Εφιάλτη του Καστελλόριζου, ο οποίος φαίνεται πως έκανε ότι περνούσε από το χέρι του για να οδηγήσει την Ελλάδα, κατόπιν εντολών, στα νύχια του ΔΝΤ, ο τομέας των ακινήτων κατέρρευσε – με αποτέλεσμα να χαθούν πάνω από 400.000 θέσεις εργασίας, αφού από την οικοδομή εξαρτώνται πολλά άλλα επαγγέλματα.
Μεταξύ άλλων, βυθίστηκε στην κρίση και ο κλάδος των πολιτικών μηχανικών, ενώ το ασφαλιστικό τους ταμείο «λεηλατήθηκε» – μετά από την απόφαση της δήθεν τράπεζας των Ελλήνων, να επενδύσει τα χρήματα τους σε ελληνικά ομόλογα, τα οποία στη συνέχεια «κουρεύτηκαν» γενναιόδωρα.
Επειδή είναι δε το μοναδικό ταμείο, το οποίο έχει το τεράστιο προνόμιο της ιδιοκτησίας του πλειοψηφικού μεριδίου ενός χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, η «λεηλασία» διευκόλυνε ενδεχομένως μία επόμενη – αυτήν της Τράπεζας Αττικής, η καινούργια αύξηση κεφαλαίου της οποίας αφενός μεν θα απαιτήσει νέα χρήματα από το ταμείο, αφετέρου θα περιορίσει τη συμμετοχή του εν πρώτοις στο 33%. Όλοι όσοι δε θεωρούν πως η λειτουργία μίας τράπεζας είναι ζημιογόνα, οφείλουν ίσως να διαβάσουν προσεκτικά το παρακάτω:

Στην παγίδα του χρέους

«Όσο διεστραμμένο και αν ακούγεται, δεν παύει να ισχύει το ότι, αυτοί που προκάλεσαν τη χρηματοπιστωτική κρίση είναι αυτοί που βγήκαν τελικά κερδισμένοι από την κρίση.
Στην προκειμένη περίπτωση ο χρηματοπιστωτικός κλάδος, μαζί με την Πολιτική, κατάφεραν να πετύχουν έναν απίστευτο, διπλό άθλο: να υποχρεώσουν όλους εμάς τους πολίτες να πληρώσουμε το τεράστιο κόστος της κρίσης, καθώς επίσης να αυξήσουν εκθετικά τη δική τους ισχύ, σταθεροποιούμενοι στην εξουσία.
Όπως λέγεται, «μπορεί κανείς εύκολα να αγνοήσει την πραγματικότητα – όμως, δεν μπορεί να αγνοήσει τις οδυνηρές συνέπειες της αγνοούμενης πραγματικότητας».
Ειδικότερα, η ΕΚΤ, εκμηδενίζοντας τα βασικά επιτόκια, έχει εγκλωβιστεί στην παγίδα ρευστότητας. Η γαλλική κυβέρνηση είναι στο τέλος της, με την εθνικοσοσιαλιστική παράταξη και το φράγκο προ των πυλών, ενώ η ανεργία στην Ευρώπη αυξάνεται συνεχώς –  παραμένοντας σταθερά σε υψηλά επίπεδα στην Ισπανία, στην Πορτογαλία και στην Ελλάδα.
Εν τούτοις η Τρόικα διασώζει έναντι αρκετών δις € τη χρεοκοπημένη πορτογαλική «Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος» – χωρίς κανένας να ενδιαφέρεται για το γεγονός ότι, τα μαυροντυμένα στελέχη της δραστηριοποιούταν από το 2011 στη χώρα, έχοντας ελέγξει όλες τις τράπεζες της, χωρίς να ανακαλύψουν την παραπάνω μεγάλη τραπεζική απάτη.
Περαιτέρω, θα συνεχίσουν να απογοητεύονται σίγουρα όλοι όσοι είναι τόσο ανόητοι, ώστε να νομίζουν πως απλά και μόνο με την ψήφο τους κάθε τέσσερα χρόνια μπορούν να αλλάζουν τη ροή των πραγμάτων. Οι πολιτικοί, οι τράπεζες, καθώς επίσης οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, δεν πρόκειται να το επιτρέψουν ποτέ.

64 λέξεις για τους δυο 20χρονους νεκρούς από τροχαίο στο Μαρούσι!!!

                        Μονόστηλα αδιαφορίας ...
Τετάρτη 10 Σεπτέμβρη 2014, 5 και 45 το πρωί. Η είδηση, λιτή όσο δεν γίνεται, αναπαράχθηκε ταχύτατα στο σύνολο των ΜΜΕ. Η εκτενέστερη δημοσίευση που βρήκαμε έγραφε:
«Δύο νεκροί σε τροχαίο στο Μαρούσι.
 Τη ζωή τους έχασαν δύο νεαροί 20 ετών, σε τροχαίο που σημειώθηκε στις 5:45 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Κηφισίας,
στη συμβολή με την οδό Πεντέλης στο ύψος του Αμαρουσίου.
Η μηχανή ανατράπηκε - για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο- με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο νεαρών.Για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος η Τροχαία Κηφισιάς διενεργεί προανάκριση».Αλλες δημοσιεύσεις είχαν αφαιρέσει κάποια «περιττά» στοιχεία και ήταν ακόμα μικρότερες.
Ο δημοσιογραφικός «χωροχρόνος», όπως συνηθίζουν να λένε, είναι αμείλικτος.Υπάρχουν τόσες σημαντικές ειδήσεις που «πρέπει» να προβληθούν, που οι διαχειριστές των ΜΜΕ, δημόσιων και ιδιωτικών, εντύπων και ηλεκτρονικών, προοδευτικών και συντηρητικών, οφείλουν να κάνουν τη δική τους οικονομία.
Επιπλέον υπάρχουν τόσα σημαντικά ζητήματα για τα οποία οι πάσης φύσεως εκλεγμένοι και διορισμένοι, «οι αρχές της πατρίδας» που λένε, θα κάνουν τις δηλώσεις τους και σήμερα που θα «πρέπει» να προβληθούν, ανάλογα και αναλογικά. Και μέσα σ’ αυτές τις δηλώσεις, σκέψεις, προτάσεις, τις αγωνίες και τους προβληματισμούς για τη σωτηρία της πατρίδας, ο θάνατος δυο εικοσάχρονων δεν χωράει…
Να μη βαρύνουμε και την ατμόσφαιρα.
Εξάλλου η πατρίδα είναι κάτι το ιστορικό, οι άνθρωποι περαστικοί είμαστε.

O εύθραυστος καθρέφτης της μετέωρης κοινωνίας & οι νέοι

Δ. Σμπάνιος: «Οι νέοι έχουν την ευκαιρία να στείλουν το μήνυμά τους»
Το πρώτο τηλεφώνημα έγινε στην «Κ» από καθηγήτριά του στο 1ο Λύκειο Αμαρουσίου.
Η ίδια μιλούσε για έναν αριστούχο ο οποίος ανεδείχθη νικητής από το ψυχοφθόρο σύστημα των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων – εισήχθη όγδοος στη Νομική Αθηνών με 19.625 μόρια χωρίς να παρακολουθήσει μαθήματα σε φροντιστήριο. Πρόκειται για τον Δημήτρη - Μήτσο, όπως υπογράφει εκείνος στο email του - Σμπάνιο, ένα 18χρονο παιδί με όνειρα, που καθώς αντιμετώπισε εκ των έσω το βαθμοθηρικό, μηχανιστικό σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων, μπορεί εύκολα να το αποδομήσει.
«Οι Πανελλήνιες, ο τελευταίος σταθμός στο ταξίδι της μαθητικής ζωής, αποτελούν κατά κοινή ομολογία μια εμπειρία την οποία δύσκολα θα μπορούσε να ξεχάσει κανείς. Δώδεκα χρόνια στις σχολικές αίθουσες γεμάτα από αναμνήσεις, συναισθήματα, φιλίες, προσωπικές αναζητήσεις, χαρές και λύπες τελειώνουν και νέα μονοπάτια ανοίγονται για τον καθένα μας.
Ωστόσο, εγείρεται εύλογα η απορία σχετικά με τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι νέοι, προκειμένου να βγουν αλώβητοι και νικητές μέσα από αυτή τη διαδικασία, ιδιαίτερα σε περιόδους πολυδιάστατης κρίσης», λέει.
«Προσωπικά πέρασα από αυτή τη διαδικασία φέτος και κατάλαβα ότι, για να φτάσεις σε έναν στόχο, απαιτείται να αφιερώσεις όχι μόνο χρόνο, αλλά και να δείξεις επιμονή, υπομονή, κουράγιο και θάρρος.

Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

«Λαοπρόβλητη» κυβέρνηση ... πανικού!

Ο Φούχτελ και το ερωτηματολόγιο

Καταρχήν, να ξεκαθαρίσουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση, τα αστικά κόμματα, δήμαρχοι, αλλά και οι ηγεσίες των συλλογικών οργάνων της Τοπικής Διοίκησης, δεν έχουν ανάγκη κανέναν Φούχτελ για να υλοποιηθούν σχέδια ιδιωτικοποιήσεων υπηρεσιών των δήμων, αναθέσεις τομέων σε επιχειρηματίες.
Πολύ περισσότερο δεν περίμεναν κανέναν εντεταλμένο σύμβουλο, για να επιβάλουν τέλη και φόρους, να συμφωνήσουν σε διαθεσιμότητες και απολύσεις εργαζομένων, να βάλουν λουκέτο σε παιδικούς σταθμούς και σε προγράμματα Πρόνοιας.
Αυτό πρέπει να είναι ξεκάθαρο στους εργαζόμενους. Ετσι κι αλλιώς στους εργαζόμενους στους δήμους αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια.
Εχουν δει από τη δεκαετία του '90 να φεύγουν συνάδελφοί τους, επειδή τον τομέα της ανακύκλωσης τον πήραν ιδιώτες, έχουν δει να μειώνεται το προσωπικό και στη συνέχεια να αναλαμβάνουν επιχειρηματίες τις δράσεις που εκτελούσαν οι δήμοι. Εδώ και αρκετούς μήνες, βλέπουν να εξελίσσεται η λεγόμενη «αξιολόγηση δομών και προσωπικού» που γίνεται με συγκεκριμένες κυβερνητικές αποφάσεις και με τη συναίνεση δεκάδων δημάρχων που πρόσκεινται σε αστικά κόμματα. «Αξιολόγηση» που οδηγεί σε κλείσιμο υπηρεσιών, απολύσεις προσωπικού και εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις.
Γιατί λέμε τα παραπάνω; Διότι, με αφορμή το ερωτηματολόγιο που εστάλη από τον υφυπουργό Εργασίας της Γερμανίας, Γ. Φούχτελ, με την ιδιότητα του υπεύθυνου από τη γερμανική πλευρά της λεγόμενης «Ελληνογερμανικής Συνεργασίας», σε δημάρχους και περιφερειάρχες, ορισμένοι έσπευσαν να κάνουν τους γνωστούς αποπροσανατολιστικούς τσαμπουκάδες και να συσκοτίσουν την ουσία του προβλήματος.