Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση απολυμένων χαλυβουργών στη συναυλία του Βασίλη Λέκκα στην Κηφισιά!

Τη Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη, στη συναυλία του Δήμου Κηφισιάς με το Βασίλη Λέκκα στο αίθριο του δημαρχείου Κηφισιάς, έγινε η πρώτη (σε εκδηλώσεις των Μενανδρείων) παρέμβαση απολυμένων χαλυβουργών σε συνεργασία με την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς. Αφορμή η «χορηγία» της Χαλυβουργίας Ελλάδος στα «Μενάνδρεια» του δήμου Κηφισιάς.
Η Χαλυβουργία και ο ιδιοκτήτης της κος Μάνεσης, αποτέλεσε σύμβολο αντεργατικής πολιτικής, ενώ οι εργαζόμενοί της διεξήγαν έναν από τους σημαντικότερους εργατικούς αγώνες της εποχής του μνημονίου. Μόλις στις 11 Ιουνίου (τις μέρες ίσως που οι υπεύθυνοι του Δήμου έκλειναν τη συμφωνία της χορηγίας), εγκρίθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τη νέα σύνθεση του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας ομαδικές απολύσεις 45 εργαζομένων της εταιρείας. Και όμως, την ίδια στιγμή που η Χαλυβουργία απολύει τους εργαζόμενούς της, βρίσκει λεφτά για «χορηγίες», ενώ ο Δήμος τη διαφημίζει!
Από νωρίς δεκάδες μέλη της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς και απολυμένων χαλυβουργών, μοίραζαν σχετική προκήρυξη στους θεατές που έρχονταν για τη συναυλία (δείτε την εδώ).

Nεκροί δύο νεαροί από ανατροπή μηχανής στη συμβολή Κηφισίας-Πεντέλης!


Τη ζωή τους έχασαν δύο νεαροί 20 ετών, σε τροχαίο που σημειώθηκε στις 5:45 τα ξημερώματα στη λεωφόρο Κηφισίας, στη συμβολή με την οδό Πεντέλης στο ύψος του Αμαρουσίου.
Η μηχανή ανατράπηκε -για άγνωστο- μέχρι στιγμής λόγο, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό των δύο νεαρών.
Το δυστύχημα συνέβη στις 05:45 τα ξημερώματα...
Για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος η Τροχαία Κηφισιάς διενεργεί προανάκριση.

Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Οφειλόμενη απάντηση στον Δημήτρη Πολυχρονιάδη

Ο συνδυασμός «Εκτός των Τειχών» σε ανακοίνωσή του υπερασπίστηκε μια πολιτική απουσίας της μειοψηφίας από τα θεσμικά όργανα του Δήμου και κατήγγειλε τη δική μας συμμετοχή ως ένδειξη συναίνεσης στην πολιτική Πατούλη.
Από τη μεριά μας πιστεύουμε πως η υιοθέτηση της στάσης του θα μείωνε σημαντικά τις δυνατότητες ελέγχου της δημοτικής αρχής και - το κυριότερο - θα εδραίωνε στους πολίτες την αντιδημοκρατική πεποίθηση ότι ο Δήμος Αμαρουσίου και η προσωποπαγής διοίκησή του από τον κ. Πατούλη είναι το ίδιο πράγμα.
Σύμφωνοι μάλιστα με τη διακήρυξή μας για αναλογικά αντιπροσωπευτική συμμετοχή της μειοψηφίας στα θεσμικά όργανα του δήμου, ψηφίσαμε υπέρ της συμμετοχής των εκπροσώπων της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, όπου τελικά εκλέχτηκαν.

Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Επαναλειτουργεί το Δημοτικό Γυμναστήριο

Ξεκίνησε εκ νέου από τη Δευτέρα 08 Σεπτεμβρίου 2014 τη λειτουργία του το Δημοτικό Γυμναστήριο Αμαρουσίου (Κονίτσης 16, Μαρούσι).
Το γυμναστήριο θα είναι ανοικτό από Δευτέρα έως Παρασκευή, από 9 π.μ. έως 12 μ.μ. και από 5 μ.μ. έως 9 μ.μ.
Για την εγγραφή για δημότες - κατοίκους Αμαρουσίου απαιτούνται:
βεβαίωσης Υγείας από παθολόγο ή καρδιολόγο,
2 φωτογραφίες,
επίδειξη Artemis card ή αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ από όπου να αποδεικνύεται η μόνιμη διεύθυνση κατοικίας.
Οι μη δημότες - κάτοικοι εξαιρούνται της προσκόμισης αποδεικτικού μονίμου κατοικίας.

Οι διεκδικήσεις Πατούλη οδηγούν στη «διάλυση» του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων!!!

Ηλίας Εμμανουηλίδης:Κουκουλόπουλε δώσε λύση!!!
Στη διάλυση του Σταθμού Ελέγχου Σπόρων και στην αποδιάρθρωση των Ελληνικών σπόρων οδηγούν οι διεκδικήσεις του δήμαρχου Αμαρουσίου που νοιάζεται μόνο για τα ψηφαλάκια του· το θέμα είναι μείζον και ο αναπληρωτής αγροτικός υπουργός οφείλει να εξετάσει το πρόβλημα και να δώσει τη σωστή λύση.
Ο δήμαρχος ενοχλημένος από το σχόλιό μας «ύπουλο χτύπημα στους σπόρους» γράφει με υπεροπτικό ύφος τα δικά του μαζί με ανακρίβειες.
Στα  επίμαχα 8 στρέμματα, που διεκδικεί ο Δήμος λειτουργούσε μέχρι το 1990 Ινστιτούτο Ανθοκομίας του Υπουργείου Γεωργίας και σε ένα μέρος της έκτασης ο Σταθμός Ελέγχου Σπόρων.
Το Ινστιτούτο αντί να δοθεί τότε στο ΕΘΙΑΓΕ, οι αδιαφορούντες αρμόδιοι του υπουργείου το άφησαν στην τύχη του· τα ‘σκουριασμένα και διαλυμένα θερμοκήπια’  δεν είναι μέρος του Σταθμού, όπως ανακριβώς γράφει ο δήμαρχος, αλλά τα ερείπια του Ινστιτούτου·
για να θυμίζουν τη διαχρονική θλιβερή ανεπάρκεια και αδιαφορία των αγροτικών υπουργών των τελευταίων δεκαετιών.

Οι «Εκτός των Τειχών» για τις δημαιρεσίες

Η εκλογή του Προεδρείου του Δ. Σ. Αμαρουσίου και των επιτροπών διοίκησης του Δήμου
& το νέο πλαίσιο συναίνεσης των Δημοτικών Παρατάξεων Πατούλη - Μαγιάκη - Βλάχου
για τη διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στη βάση της υπεράσπισης των Καλλικρατικών  - μνημονιακών ρυθμίσεων (ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ).
Την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου εκλέχτηκε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, η οικονομική επιτροπή, η επιτροπή ποιότητας ζωής και οι αντιπρόσωποι του Δημ. Συμβουλίου Αμαρουσίου στην Π. Ε. Δ. Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής), σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 3852/2010 για τους Ο. Τ. Α. (Καλλικράτης).
Για τα ζητήματα των εκλογικών διαδικασιών η στάση μας καθορίζεται από τη θέση μας πως τα Δημοτικά συμβούλια των Δήμων, λειτουργώντας στο πλαίσιο του Καλλικράτη, υλοποιούν την πολιτική του κεντρικού κράτους, της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
Η συμμετοχή των εκλεγμένων της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, γίνεται από θέσεις σύγκρουσης και ρήξης με το θεσμικό οικονομικό πλαίσιο λειτουργίας τους και τους σχεδιασμούς των Δημοτικών αρχών, γι’ αυτό και δεν μπαίνουμε στη διαδικασία συμμετοχής  -  νομιμοποίησης των «εκλογών» γι’ αυτές τις θέσεις.
Η στάση αυτή επιβάλλεται από την πολιτική εκτίμηση των ορίων των συμβουλίων, τον τρόπο εκλογής τους (πλειοψηφικό σύστημα με το 60% των εδρών στην πλειοψηφία), αλλά και από:

Λ. Μαγιάκης:Να μην ερμηνευτεί ως συναίνεση στην πολιτική της Διοίκησης, η συμφωνία στην επιλογή των προσώπων!

              Η τοποθέτηση Λ. Μαγιάκη στις χθεσινές Δημαιρεσίες
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, Μετά την ορκωμοσία της προηγούμενης βδομάδας καλούμαστε σήμερα να εκλέξουμε το προεδρείο του Δ.Σ, τα θεσμικά όργανα λειτουργίας του Δήμου και τους εκπροσώπους μας στην ΠΕΔΑ.
Προσερχόμαστε στη σημερινή συνεδρίαση με την απόφαση να συμμετέχουμε σε αυτά και με την επιλογή, σύμφωνα και με προεκλογική μας δέσμευση, για αναλογική αντιπροσωπευτική συμμετοχή όλων των παρατάξεων της μειοψηφίας.
Η συμμετοχή μας στα θεσμικά όργανα του Δήμου θα μας δώσει τη δυνατότητα να προβάλλουμε και να προωθήσουμε τις προεκλογικές, προγραμματικές μας δεσμεύσεις τηρώντας στο ακέραιο τις υποχρεώσεις μας απέναντι στους πολίτες που μας ψήφισαν  και μας κατέταξαν στην θέση της μείζονος μειοψηφίας.
Θα σεβαστούμε τις επιλογές προσώπων των άλλων παρατάξεων τόσο της πλειοψηφίας όσο και της μειοψηφίας και το ίδιο ζητάμε και από τη διοίκηση.

«Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι», για τις δημαιρεσίες της 7ης Σεπτεμβρίου


Από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Αμαρουσίου, οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» συμμετείχαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 7ης Σεπτέμβρη 2014 με θέμα την εκλογή προεδρείου του σώματος, μελών των βασικών επιτροπών λειτουργίας του Δήμου και εκπροσώπων για το δευτεροβάθμιο συλλογικό όργανο των Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) οι οποίοι θα συμμετέχουν και στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου προεδρείου του τριτοβάθμιου συλλογικού οργάνου Δήμων της χώρας (ΚΕΔΕ).
Ο επικεφαλής του συνδυασμού Λευτέρης Μαγιάκης στην τοποθέτησή του διατύπωσε με σαφήνεια την πολιτική στάση της παράταξης όσον αφορά τη λειτουργία των θεσμών του Δημοτικού Συμβουλίου και των Επιτροπών για τη νέα περίοδο 2014 - 2019, στάση που διαμορφώθηκε ομοφώνως σε σχετικές συνεδριάσεις των οργάνων της τις προηγούμενες ημέρες.
Εκτιμήσαμε ότι το αντιπολιτευτικό καθήκον το οποίο πρόσφατα αναλάβαμε έναντι των πολιτών επιτελείται με προσφορότερο τρόπο, αν οι επιλογές Πατούλη για το με ποιους από το συνδυασμό του επιθυμεί να συνεργάζεται, είχαν τη θετική ψήφο του συνδυασμού μας ως προς το σκέλος της ανάληψης των καθηκόντων τους.
Γι’ αυτό και υπερψηφίσαμε τις προτάσεις του Γ. Πατούλη για την αξιοποίηση των στελεχών του, όπως αυτές εκτέθηκαν στη συνεδρίαση της 7/9.
Τα κριτήρια μας ήταν:

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Eπανεξελέγη πρόεδρος του Δ.Σ ο Επαμεινώνδας Γαρδέλης

Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Κουτσουβέλης, Γραμματέας ο Γιάννης Κορομπίλης
Με ενισχυμένη πλειοψηφία εξελέγη το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, μετά την ανταπόκριση των μελών του στο ενωτικό κάλεσμα συνεργασίας και συναίνεσης που απηύθυνε προς όφελος της πόλης και των πολιτών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ Γιώργος Πατούλης,
Στην αρχική τοποθέτησή του ο κ Πατούλης υπογράμμισε ότι «στο Δημοτικό Συμβούλιο μας όλοι είμαστε χρήσιμοι και απαραίτητοι.
Θέλουμε την αντιπολίτευση να έχει ένα παραγωγικό έργο ουσίας Μακριά από τους κομματικούς εναγκαλισμούς, με διάθεση αυτοδιοικητική μπορούμε να δημιουργήσουμε καλύτερες συνθήκες στην πόλη μας, τιμώντας τους πολίτες που με τη ψήφο τους μας έφεραν στην αίθουσα αυτή, αλλά και βεβαίως να δημιουργήσουμε ένα νέο αυτοδιοικητικό κίνημα που θα είναι χρήσιμο για το Δήμο μας και για άλλους Δήμους.»
Με εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου, ο κ Επαμεινώνδας Γαρδέλης επανεξελέγη Πρόεδρος του νέου Δημοτικού Συμβουλίου για τα επόμενα δυόμιση χρόνια.
Επί 39 ψηφισάντων, 36 ψήφισαν υπέρ, 3 λευκό, ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν ο συνδυασμός «Για ένα νέο Μαρούσι.»
Υπέρ ψήφισαν η πλειοψηφούσα παράταξη «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη», η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» με επικεφαλής τον κ. Ελευθέριο Μαγιάκη και από την ελάσσονα μειοψηφία ο συνδυασμός «Μαρούσι η πόλη μας» με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Βλάχο.
Οι συνδυασμοί «Λαϊκή Συσπείρωση» και Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «Εκτός των Τειχών» για πολιτικούς λόγους ψήφισαν λευκό.

Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Αύριο Κυριακή η 1η συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου


Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου θα συνέλθει στην πρώτη του συνεδρίαση, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12:00, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).
Αντικείμενο της συνεδρίασης είναι η εκλογή των μελών:
Του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου,
της Οικονομικής Επιτροπής,
της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής καθώς και
η εκλογή εκπροσώπων του Δήμου Αμαρουσίου στη Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Αττικής, σύμφωνα με το αρ. 9 παρ.1 του Π.Δ. 75/2011, όπως αντικαταστάθηκε από το αρ. 8 παρ.1 του νόμου 4279/2014.

Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014

Ο Κυριάκος Σακελλάρης εξελέγη νέος Γραμματέας του Συνδυασμού «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»

Τον Κυριάκο Σακελλάρη στη θέση του Γραμματέα της εξέλεξε μετά από εσωτερικές εκλογικές διαδικασίες, η «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»
Ο Κυριάκος Σακελλάρης κατοικεί στη Νέα Λέσβο, είναι πολιτικός μηχανικός και ιδιοκτήτης τεχνικής εταιρείας με γραφείο στο Μαρούσι.
Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  στις εκλογές του 2010 και του 2014, είναι μέλος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 5ου γυμνάσιου Αμαρουσίου και επί αρκετά χρόνια διατηρεί έντονη παρουσία σε πολιτικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές δράσεις στην πόλη μας.

Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2014

Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη...

Με αφορμή την τοποθέτηση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό «Ενότητα Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι» Σπύρου Σαμιακού, σχετικά με την ομιλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, στην τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, επισημαίνουμε ότι:
Αποτελεί επιλογή της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου να μην ανοίγει διάλογο δια του Τύπου με εκπροσώπους  από τον χώρο της αντιπολίτευσης που αναζητούν διέξοδο στα δικά τους προσωπικά πολιτικά αδιέξοδα μέσα από ανακοινώσεις σε βάρος του Δημάρχου της πόλης.
Πρέπει όλοι να σεβαστούν, κυρίως οι υποψήφιοι και τα μέλη της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Μαρούσι, ότι στη Δημοκρατία κυρίαρχος είναι ο λαός. Ο σεβασμός στις επιλογές του λαού αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος, δεν είναι μια ala carte επιλογή, που την επιλέγουμε όποτε μας συμφέρει.
Στο Μαρούσι, οι πολίτες έχουν εμπιστευθεί σε τρεις συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, με συντριπτικά ποσοστά αποδοχής, το Γιώργο Πατούλη για Δήμαρχο και τη δημοτική του παράταξη για Δημοτική Αρχή.