Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Φεστιβάλ Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου 2014 στο Αμαλίειο

Θέατρο, Μουσική, Χορός για όλους από 30 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου
Bραδιές γεμάτες με μουσική, κίνηση και ξεχωριστές θεατρικές ερμηνείες χαρίζει στους φίλους της τέχνης ο Δήμος Αμαρουσίου στο φετινό Φεστιβάλ Πολιτισμού που θα φιλοξενηθεί στον υπαίθριο χώρο εκδηλώσεων του Αμαλίειου από 30 Αυγούστου έως 21 Σεπτεμβρίου 2014.
Από τα τέλη Αυγούστου και μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου θεατρικές παραστάσεις, βραδιές κωμωδίας και τραγωδίας, συναυλίες και χορευτικές παραστάσεις, κάποιες από τις οποίες με ελεύθερη είσοδο και οι περισσότερες με προνομιακό εισιτήριο για τους Μαρουσιώτες κατόχους Artemis Card, φοιτητές και ανέργους, θα μας κρατήσουν συντροφιά. Και φέτος, βάσει κοινωνικών κριτηρίων συγκεκριμένος αριθμός εισιτηρίων θα διατεθεί δωρεάν μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ του Δήμου Αμαρουσίου στο Αμαλίειο ανοίγει αύριο Σάββατο 30 Αυγούστου με τη συναυλία των Θάνου Μικρούτσικου, Γιάννη Κότσιρα και Ρίτας Αντωνοπούλου, και θα συνεχιστεί την Κυριακή 31 Αυγούστου με την επιτυχημένη θεατρική παράσταση Caveman.

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Το Μαρούσι γιόρτασε την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου & Προστάτιδα της πόλης

Με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε επισημότητα, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, γιόρτασε το Μαρούσι την Κοίμηση της Θεοτόκου, Πολιούχου και Προστάτιδας της πόλης.
Παρόντες στις εορταστικές εκδηλώσεις ήταν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο Υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, νεοεκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της ιεροσύνης, των τοπικών Αρχών της πόλης αλλά και πλήθος κόσμου.
Στον ομώνυμο Καθεδρικό Ναό της πόλης, παραμονή της μεγάλης εορτής για τη Χριστιανοσύνη, με τη συμμετοχή σύσσωμου του Ιερού Κλήρου τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός.
Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας και του Συλλόγου Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», και στη συνέχεια η Ακολουθία της Ιεράς Παρακλήσεως και των Εγκωμίων προς την Υπεραγία Θεοτόκο.

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ενισχύονται σημαντικά τα επιχειρησιακά μέσα πυρόσβεσης του Δήμου Αμαρουσίου

Δέκα (10) αυτόνομα πυροσβεστικά συστήματα, δωρεά της εταιρείας AIGLON για τις επιχειρησιακές ανάγκες του Δήμου παρέλαβε σε ειδική τελετή ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης  από τους εκπροσώπους της εταιρείας, τον Τεχνικό Διευθυντή Δημόσιου Τομέα κ. Αθανάσιο Μπούφα και τον Υπεύθυνο Προϊόντων Δημόσιου Τομέα κ. Δημήτρη Χόντα, παρουσία του Διοικητή του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Ηλία Τσαπούρα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και εργαζομένων στην αντίστοιχη υπηρεσία.
Τα 10 πυροσβεστικά συστήματα που ενισχύουν την επιχειρηματική δράση του Δήμου και την έγκαιρη επέμβαση σε περιστατικά εκδήλωσης πυρκαγιάς,   αποτελούνται από μία ρυμουλκούμενη βάση, μία δεξαμενή νερού, χωρητικότητας 500 lt, μία αυτόνομη αυτόματη βενζινοκίνητη πυροσβεστική αντλία κατάλληλη για πυροσβεστική χρήση, καθώς επίσης και όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα πυρόσβεσης (παρελκόμενα).
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας την ικανοποίηση και τις θερμές ευχαριστίες τους προς τους εκπροσώπους της εταιρείας AIGLON κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής, υπογράμμισε μεταξύ άλλων:

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Μηνιαία έκθεση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης (DGV)

I Αποστολές ειδικών στην Ελλάδα
II Αποστολές ειδικών στην Γερμανία
III Επίκαιρα
IV Προαγγελίες
1. Άλφρεντ Έρχαρτ, τ. Δ/ντής Δημόσιας Διοίκησης και Ρόλφ Γκάινερτ, Συντονιστής της ελληνογερμανικής διαδημοτικής μεταφοράς τεχνογνωσίας, στις 25 Αυγούστου 2014 στην Αθήνα
Συνάντηση με το δήμαρχο Πατούλη (Μαρούσι) και συζήτηση για θέματα διαχείρισης στερεών αποβλήτων και οδοφωτισμό LED
Mαρούσι:
Στο τομέα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων ο στόχος είναι να καταστρωθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο διαχείρισης στερεών αποβλήτων άμεσα σε συνεργασία με Έλληνες και Γερμανούς ειδικούς.
Οι συζητήσεις θα συνεχιστούν με σκοπό να υλοποιηθεί ένα πιλοτικό έργο για τον οδοφωτισμό με LED. Εδώ, θα υπάρξει συγκεκριμένη πρόταση για τη δημιουργία μιας πιλοτικής οδού.