Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

«Φθηνός λαϊκισμός» για την πυρασφάλεια της πόλης μας

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που εξέδωσε η δημοτική παράταξη του κ. Μαγιάκη, σχετικά με την πολιτική προστασία της πόλης, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Ο Δήμος Αμαρουσίου με δικά του μέσα αλλά κι αξιοποιώντας το μηχανισμό του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π), έχει πετύχει όλο το προηγούμενο διάστημα να καθαρίσει τα επικίνδυνα για εκδήλωση πυρκαγιών σημεία της πόλης (περιμετρικά του Δάσους Συγγρού, κτήμα Καρέλλα και Άλσος Μιμικόπουλου, ρέματα κλπ).
Παράλληλα, προχώρησε και στην προκήρυξη διαγωνισμού για τον καθαρισμό και την αποψίλωση των κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων του Δήμου όπως γίνεται κάθε χρόνο.
Το γεγονός ότι ο διαγωνισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, δεν οφείλεται σε αμέλεια της Διοίκησης, αλλά στο γεγονός ότι λόγω της προεκλογικής περιόδου δεν ήταν δυνατή η προκήρυξη διαγωνιστικών διαδικασιών.

Ανακοίνωση Αντικαπτιταλιστικών Κινήσεων Πόλεων

ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
ΚΙΝΗΜΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΔΙΑΛΥΣΗ - ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ & ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ των μνημονίων και της φτώχειας, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες απολύσεις δημόσιων και δημοτικών υπαλλήλων, μέσω του κατάπτυστου νόμου 4250/2014 για την αξιολόγηση στο δημόσιο.
Σύμφωνα με αυτόν, το 15% των υπαλλήλων πρέπει οπωσδήποτε να χαρακτηριστεί «άχρηστο», προκειμένου να δοθεί άλλοθι σε επικείμενες απολύσεις, και σε μισθολογικές μειώσεις μιας και η αξιολόγηση θα συνδεθεί με το μισθό. Επιπλέον ολόκληρες υπηρεσίες μπορούν να ξεκληριστούν αν κριθούν «επιζήμιες» ή μη αποδοτικές, καθώς ο επιμερισμός των ποσοστών και μέσω αυτού το 15% των «ακατάλληλων», μπορεί να αφορά ολόκληρα τμήματα και συνδέεται με το γενικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης και της ΕΕ για το σμίκρυνση του Δημοσίου. Με απλά λόγια δηλαδή, συνδέεται με τα σχέδιά τους να καταργήσουν και τα τελευταία ψήγματα κοινωνικού κράτους και εργασιακών δικαιωμάτων ταυτόχρονα.
Η αξιολόγηση στο δημόσιο τομέα θα χτυπήσει διπλά και τριπλά τους εργαζόμενους, σε όποια θέση κι αν βρίσκονται.
Πρώτον, γιατί θα στείλει χιλιάδες από αυτούς στην ανεργία.
Δεύτερον, γιατί εγκαθιδρύει καθεστώς τρομοκρατίας, ανασφάλειας και ανθρωποφαγίας στους χώρους εργασίας, καθώς ο εργαζόμενος γίνεται όμηρος προϊσταμένων και διευθύνσεων.
Τρίτον, γιατί οι απολύσεις στις υπηρεσίες των δήμων και του δημοσίου σημαίνουν περαιτέρω υποβάθμιση των υπηρεσιών ή/και ξεπούλημά τους στους ιδιώτες και μετακύλιση του κόστους σε όλους εμάς.

Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ

Έπρεπε να φτάσει η 8η Ιουλίου για να εγκρίνει η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου την «έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών και όρων διακήρυξης για την εργασία καθαρισμού και αποψίλωσης κοινόχρηστων χώρων και οικοπέδων στο Δήμο Αμαρουσίου για λόγους πυρασφάλειας».
Θα ακολουθήσει  η προκήρυξη διαγωνισμού ύψους 75.000€, η αξιολόγηση των προσφορών και η ανακήρυξη μειοδότη για να εκτελεσθούν οι παραπάνω εργασίες που αφορούν την πυρασφάλεια της πόλης.
Στην καλύτερη περίπτωση θα φτάσουμε στα μέσα Αυγούστου για να αρχίσουν οι εργασίες, όταν ως γνωστόν η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η Μαΐου.
Τα ίδια έγιναν και πέρυσι όταν λόγω ενστάσεων ο μειοδότης ανακηρύχθηκε περί τον Οκτώβριο και φυσικά οι εργασίες δεν υλοποιήθηκαν ποτέ αφού η αντιπυρική περίοδος είχε περάσει.

Κάτω τα χέρια από τους λαϊκούς αγώνες & το δικαίωμα στην απεργία

Η προσφυγή της κυβέρνησης στα δικαστήρια ώστε να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η «αποχή - απεργία διαρκείας» που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ, από τη διαδικασία της λεγόμενης αξιολόγησης,  είναι πράξη πέρα για πέρα αντιδραστική και αυταρχική.
Κατά την κυβέρνηση, οι εργαζόμενοι δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αντιστέκονται και να αντιπαλεύουν τα αντιλαϊκά της μέτρα. Γι’ αυτό και κλιμακώνει την αντιλαϊκή της πολιτική, προωθεί νέο αντιδραστικό νόμο για το συνδικαλιστικό κίνημα, βγάζει παράνομες και καταχρηστικές τις απεργίες των εργαζομένων στη ΔΕΗ, στα λιμάνια, στους εκπαιδευτικούς κ.α.
Ενάντια στον αυταρχισμό και τις απειλές της κυβέρνησης οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να αντιτάξουν το δικό τους όπλο, το δικό τους ενιαίο μέτωπο πάλης.

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Ολοι & όλες αύριο στην ΠανΔημοσιοϋπαλληλική

      Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ θα ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΞΘΕΙ στην ΟΜΟΝΟΙΑ στις 10:30 π.μ.
Όχι στον αντιδραστικό, κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση
Δεν συμπληρώνουμε τα έντυπα αξιολόγησης, καταθέτουμε τα έντυπα στο σωματείο.
►Μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, περιοδείες, συσκέψεις, συνεχίζουμε τη συλλογή υπογραφών, οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση
►Καλούμε προϊσταμένους και διευθυντές να μη γίνουν αξιολογητές και να μην προχωρήσουν στον επιμερισμό του 15%
►Όσοι προϊστάμενοι και διευθυντές γίνουν αξιολογητές να διαγραφούν από τα σωματεία
Καμιά απόλυση.
►Σταθερή, μόνιμη δουλειά για όλους.
Ούτε πόντο πίσω από το αίτημα για 1400 ευρώ βασικό μισθό για όλους τους δημόσιους υπαλλήλους.
►Αυξήσεις στους μισθούς ώστε να καλυφθούν οι απώλειές μας
Αποκλειστικά δημόσια καθολική κοινωνική Ασφάλιση.
►Κάτω τα χέρια απ΄ το εφάπαξ και τα ταμεία.
►Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, όχι στην ιδιωτική ασφάλιση και τα επαγγελματικά ταμεία.
Όχι στη διάλυση των κοινωνικών δομών.

Μάχη ΗΠΑ - Ρωσίας και για τα Βαλκάνια

Στην παρούσα ιστορική φάση αποδεικνύεται, για ακόμη μια φορά, η στενή σχέση των γεωπολιτικών υποσυστημάτων της Ευρασίας. Ο «πόλεμος των αγωγών», που στις άκρες του άξονα Ουκρανίας-Μεσοποταμίας έχει μετατραπεί σε κανονικό πόλεμο, διεξάγεται αμείωτος και στην πάντα ασταθή χερσόνησο του Αίμου. Οι ΗΠΑ, παντί τρόπω και χρησιμοποιώντας την χωλαίνουσα Ε.Ε., επιδιώκουν να αποκόψουν κάθε έρεισμα της Ρωσίας στη βαλκανική ενδοχώρα.

Οι εδαφικές βλέψεις των βαλκανικών κρατών - 1914 - Πανεπιστήμιο του Τέξας
Μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, η τεράστια επιρροή της Ρωσίας στο βαλκανικό χώρο υπέστη  πρωτοφανή συρρίκνωση. Ιδιαίτερα έπειτα από τον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας, αποδείχθηκε, με ταπεινωτικό τρόπο, η τρομακτική απίσχναση της πρώην υπερδύναμης. Αυτήν την περίοδο, η διαδικασία ένταξης των μετασοσιαλιστικών Βαλκανίων στις ευρω-ατλαντικές δομές εμπέδωσε την οικονομική τους εξάρτηση από τη Γερμανία και τη γεωστρατηγική τους από τις ΗΠΑ.
Παράλληλα, αναδύθηκε ενισχυμένο, με σαφή αμερικανική υποστήριξη, το βαλκανικό ισλαμικό τόξο από την Αδριατική έως τη Μαύρη Θάλασσα (τόξο που είχε χρησιμοποιήσει και το Γ’ Ράιχ, 1939-1944), για να συνδεθεί με την επανακάμπτουσα και άκρως επιθετική νέο-οθωμανική Τουρκία.
Η Μόσχα, μετά το 2005, προσπάθησε εκ νέου, να μπει στα Βαλκάνια, με όχημα τους αγωγούς φυσικού αερίου και πετρελαίου. Η Ουάσιγκτον, όμως, απέτρεψε την πρώτη σοβαρή απόπειρα ανατροπής των συσχετισμών σε Ελλάδα και Βουλγαρία, με τους αγωγούς Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και South Stream.

Τι πραγματικά συμβαίνει στην Θράκη;

Τα αδιέξοδα και οι κίνδυνοι από την απουσία εθνικής πολιτικής στην περιοχή
Για κάποιον που έχει γεννηθεί το 1975, είναι πολύ δύσκολο να καταλάβει τι πραγματικά ήταν η χούντα των συνταγματαρχών και ποιες ήταν οι συνέπειές της στην ψυχή των Ελλήνων που την έζησαν. Όπως το ίδιο δύσκολο είναι να καταλάβει ο ίδιος άνθρωπος το μίσος που έτρεφαν οι παππούδες του για τους ναζί λόγω των εγκλημάτων που είχαν διαπράξει στην οικογένεια και το χωριό τους.
Χωρίς την εμπειρική πρόσληψη αυτών των προβλημάτων όλα περνούν στην ιστορία και μετατρέπονται από πάθη σε σελίδες βιβλίων. Κατ’ αντιστοιχία, οι μικρές κοινωνίες με διαφορετικά χαρακτηριστικά συγχωνεύονται στην κυρίαρχη κουλτούρα και οι περιπέτειες ή οι δυσκολίες τής συγχώνευσης γίνονται για τη νέα γενιά μια ιστορία των παππούδων, εφόσον βέβαια η κυρίαρχη κουλτούρα το επιθυμεί και πράξει τα αυτονόητα για την εξυπηρέτηση αυτού του σκοπού.
Η ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων υπήρξε ανέκαθεν, με κορύφωση τον 19ο αιώνα ένας τέτοιος χώρος υψηλών παθών, λόγω και της εθνοτικής ανομοιογένειας ορισμένων εκ των νέων κρατών που προέκυψαν από αλλεπάλληλες συγκρούσεις και πολέμους την ίδια περίοδο. Αυτό το πρόβλημα ευτυχώς δεν αφορούσε την Ελλάδα, παρότι συμμετείχε σε όλους τους πολέμους. Τα σύνορα άλλαξαν αρκετές φορές λόγω αυτών των συγκρούσεων και, μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο που τα ίδια εθνικιστικά πάθη οδήγησαν την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής, υπήρξε, με ελάχιστες εξαιρέσεις, μια άτυπη Ευρωπαϊκή σιγή των όπλων. Αυτή η περίοδος όμως, όπως δείχνουν και τα γεγονότα στην Ουκρανία φαίνεται να πέρασε οριστικά. Λόγω, μεταξύ άλλων, και της εξόφθαλμης αδυναμίας τής ΕΕ να παίξει τον καθοριστικό της γεωστρατηγικό ρόλο, αλλά και της κατάρρευσης της ιδιότυπης ισορροπίας μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων που είχε δημιουργηθεί με τον Ψυχρό Πόλεμο.
Η χώρα μας, όπως πάντα, φαίνεται να είναι απροετοίμαστη σ’ αυτό που έρχεται.

Συνεχίζονται & εντείνονται οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στα Νοσοκομεία

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥΣ
Είναι γεγονός πως το τελευταίο διάστημα, ανοίγουν το ένα μετά το άλλο τα μέτωπα αντίστασης των εργαζομένων. Από τους απεργούς Χαλυβουργούς στον τον ηρωικό αγώνα των καθαριστριών, που παλεύουν ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ και όχι "για την τιμή των όπλων".
Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, αγωνίζονται ενάντια στο ξεπούλημα της ενέργειας με αποφασιστικότητα. Τους στηρίζει κάθε σκεπτόμενος άνθρωπος στην κοινωνία, που αντιλαμβάνεται πως αν το ρεύμα ιδιωτικοποιηθεί θα γυρίσουμε στο σκοτάδι της "POWER" της δεκαετίας του'50.
Επιμένουν κόντρα στην επιστράτευση και το χειρότερο, κόντρα στην λυσσαλέα επίθεση που δέχονται από τα Μ.Μ.Εξαπάτησης. Κόντρα στη συκοφαντία που αποδείχνεται πολύ πιο σκληρή από τα χτυπήματα των ΜΑΤ.
ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ!!!
Ταυτόχρονα προχωράει καλά και το κίνημα αντίστασης ενάντια στην "αξιολόγηση".
Οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι και έτοιμοι να προχωρήσουν σε δυναμική και μαζική αντίσταση αν τους δοθεί η ευκαιρία και η στήριξη της συνδικαλιστικής ηγεσίας. Μόνο τότε θα δημιουργηθεί προοπτική νίκης.
Την ίδια στιγμή ξεδιπλώνεται και είναι σε εξέλιξη και ο δικός μας αγώνας για να μην κλείσουν - συρρικνωθούν Νοσοκομεία ανάμεσά τους και το ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ.

Στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚA EΞΙ(16) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 8 Ιουλίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010. 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014
2. Έγκριση ή μη τεχνικών προδιαγραφών και όρων διακήρυξης για την εργασία καθαρισμού & αποψίλωσης κοινοχρήστων χώρων & οικοπέδων στο Δήμο Αμαρουσίου για λόγους πυρασφάλειας
3. Άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά των υπ' αριθμ. 3522/2014, 3523/2014, 3524/2014, 3525/2014, 3062/2014, 3063/2014, 3064/2014, 3065/2014, 3066/2014 του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών, Τμήμα 16ο Μονομελές.

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Το τμήμα Φιλολογίας του Δ.Π. Θράκης «απεχθάνεται» την λέξη «Ελληνική» &…την διαγράφει!

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ & ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ...
Καθηγητές του τμήματος απασχολήθηκαν με το θέμα αυτό στη γενική τους συνέλευση  και προτείνουν επίσημη διαγραφή με σχέδιο στο υπουργείο Παιδείας  
Ένα θέμα που εκπλήσσει φέρνει στη δημοσιότητα «Ο Χρόνος».
Οι καθηγητές  του  Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης που εδρεύει στην Κομοτηνή, αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση - και μάλιστα ομοφώνως – να  διαγράψουν τη λέξη «ελληνική», προφανώς θα τους ενοχλεί, και μετονομάζουν το «Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας»  απλά σε… « Τμήμα Φιλολογίας»! 
Στο σκεπτικό τους αναφέρουν, ότι, «ο προσδιορισμός «ελληνικής» πριν από τη λέξη φιλολογία στην τρέχουσα ονομασία του Τμήματος δεν προσδιορίζει καμιά επι πλέον δεξιότητα…» και ότι «φαίνεται να είναι πλεοναστικός και σε ορισμένες  περιπτώσεις  παραπλανητικός και εσφαλμένος».
Και αυτό, επειδή οι καθηγητές που διδάσκουν λατινική φιλολογία ή γλωσσολογία δεν σχετίζονται κατά κανένα τρόπο με τον προσδιορισμό «ελληνική»
Υπενθυμίζουμε ότι στο Τμήμα υπηρετούν 24 καθηγητές από τους οποίους οι δύο έχουν γνωστικό αντικείμενο την λατινική φιλολογία.
Μάλιστα ετοίμασαν και το σχετικό σχέδιο  Προεδρικού Διατάγματος που στέλνουν στον υπουργό Παιδείας, μάλλον του… υπαγορεύουν τι να κάνει, σύμφωνα με τη βούληση τους. Βεβαίως αναμένονται αντιδράσεις για την περίεργη αυτή απόφαση τους, σε μια ευαίσθητη για εθνικούς λόγους περιοχή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες αναμενόταν να συνεδριάσει το Συμβούλιο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στο οποίο εστάλη η απόφαση της μετονομασίας του Τμήματος φιλολογίας.

Σε οκταπλή ανανέωση προχώρησαν οι διοικούντες τη Νίκη Αμαρουσίου

Συγκεκριμένα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου που θα  βρει τη Νίκη Αμαρουσίου και πάλι στη Γ’ Εθνική, παρέμειναν ο αρχηγός Βασίλης Κοντογιάννης και οι Παντελής Κυπριτζόγλους, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Μίλος Παβλίσεβιτς, Κώστας Σαλτουρίδης, Ανδρέας Τσέκενης, Μάρκος Γεωργακόπουλος και Άρης Γιατράκος, ενώ στην ανδρική ομάδα θα παίξουν του χρόνου και οι Θωμάς Θωμόπουλος, Βαγγέλης Τσιάτσιος, Γιάννης Τσέκενης, Κώστας Μαύρος, Χρήστος Κοκκινάκος, Νίκος Γάτος και Βασίλης Ανδρίτσου, παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους στην ομάδα Νέων.
Η ανακοίνωση: «Η υλοποίηση του σχεδιασμού του φετινού ρόστερ της Νίκης Αμαρουσίου, εν όψει της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου 2014-2015, τέθηκε σε εφαρμογή και η αρχή έγινε με οκτώ ανανεώσεις συνεργασίας παικτών.
Ως εκ τούτου, η Νίκη Αμαρουσίου βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την παραμονή στην ομάδα μας για ακόμη έναν χρόνο του αρχηγού Βασίλη Κοντογιάννη, του Παντελή Κυπριτζόγλου, του Δημήτρη Αποστολόπουλου, του Μίλος Παβλίσεβιτς, του Κώστα Σαλτουρίδη, του Ανδρέα Τσέκενη, του Μάρκου Γεωργακόπουλου και του Άρη Γιατράκου.
 Η διοίκηση έμεινε απόλυτα ικανοποιημένη και επιβράβευσε τη φετινή υπερπροσπάθεια των παικτών

Υπέροχη η καλοκαιρινή εκδήλωση του Συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι»

Στην καθιερωμένη εκδήλωση για το καλοκαίρι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος « Το Νέο Μαρούσι» συμμετείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης μαζί με πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου.         
Στο  σύντομο χαιρετισμό ο κος Πατούλης εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς την Πρόεδρο κα Ευγενία Λαμπή και τα μέλη του Δ.Σ. για την αγαστή και εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με το Δήμο Αμαρουσίου, διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι και τη νέα Δημοτική περίοδο που ξεκινά από τον Σεπτέμβριο του 2014 η συνεργασία με το Σύλλογο θα συνεχισθεί και θα ενδυναμωθεί ώστε, με κοινό στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων να προχωρήσουν τα θέματα που αφορούν στη γειτονιά του Νέου Αμαρουσίου.

Εξαιρετική & η 5η επετειακή εκδήλωση «Πόντος - 3000 χρόνια ιστορίας»

Την μακραίωνη ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού, συνάμα με την πλούσια πολιτιστική και λαογραφική παράδοσή του, ανέδειξε και εφέτος ο Ποντιακός Σύλλογος Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης», στην 5η επετειακή εκδήλωση «Πόντος -3000 χρόνια ιστορίας», που διοργάνωσε στην πλατεία Εργατικών Κατοικιών με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού.
Τον θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, μετέφεραν στους παριστάμενους ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Επαμεινώνδας Γαρδέλης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού κος Νικόλαος Πέππας, οι οποίοι συνεχάρησαν το Σύλλογο για την προσπάθειά του να κρατήσει ζωντανή την ιστορία και την πολιτιστική ταυτότητα των Ποντίων και να τα μεταλαμπαδεύσει στις επόμενες γενιές. Στην εκδήλωση συμμετείχαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Σμυρνής και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ελένη Λέκκα και Κώστας Ρώτας.            
Εκ μέρους του Συλλόγου, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού απένειμε τιμητική πλακέτα στο ιστορικό του Ποντιακού Ελληνισμού κο Κώστα Φωτιάδη, ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε στους σημαντικότερους σταθμούς της μακραίωνης ιστορίας των Ποντίων.

Φύλλα Πορείας ...

Γκίκας Χαρδούβελης:Νέα αρχή για την Ελλάδα... από το 2010 !!!

Το κείμενο αποτελεί απόδοση στα ελληνικά του άρθρου που δημοσιεύθηκε στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, την 1 Σεπτεμβρίου του 2010. Με το κείμενο αυτό επιχειρείται η παρουσίαση του ελληνικού οικονομικού πρ οβλήματος και του προγράμματος οικονομικής σταθεροποίησης που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση, στη γερμανική κοινή γνώμη.
Εισαγωγή: Από την οικονομική άνθηση στο «κλατάρισμα»
Η πρόσφατη κρίση χρέους της Ελλάδας εμφανίστηκε - για πολλούς- ως μια έκπληξη. 
Για 13 συνεχόμενα έτη, από το 1996 έως το 2008, η Ελλάδα διήνυσε μια περίοδο θαυμαστής ανάπτυξης, με την οικονομική δραστηριότητα να αυξάνει με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη. 
Το μέσο βιοτικό επίπεδο στην Ελλάδα σταδιακά βελτιώθηκε από τα ¾ του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης των 15 το 1996, στα 9/10 το 2008. 
Το οικονομικό αυτό «θαύμα» τερματίστηκε απότομα στα τέλη του 2008 και τώρα η χώρα δείχνει να έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή οικονομικής συρρίκνωσης. Το συγκεκριμένο άρθρο ξεκινάει με τη διερεύνηση της οικονομικής ιστορίας των τελευταίων ετών, προκειμένου να ρίξει φως στα αίτια της κρίσης. Στη συνέχεια, αξιολογεί το πρόγραμμα σταθεροποίησης που εφαρμόζει η Ελλάδα και τις πιθανότητες επιτυχίας του.

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Κλειστά τα μουσεία & η Βορέειος από 4 έως 15 Αυγούστου

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει τους επισκέπτες ότι το Σπαθάρειο Μουσείο, το Λαογραφικό Μουσείο, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου θα παραμείνουν κλειστά για δύο εβδομάδες κατά τους θερινούς μήνες, και συγκεκριμένα, από Δευτέρα 4 Αυγούστου έως Κυριακή 17 Αυγούστου 2014.
Οι παραπάνω χώροι θα ανοίξουν και πάλι για το κοινό από Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014.

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΔΑΣ ΟΤΑ: Νέο χαράτσι για το πάρκινγκ επιβάλει η Διοίκηση του Δήμου!!!


Συγκεκριμένα η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αμρουσίου με απόφαση της σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 1-7-2014 αποφάσισε τη τοποθέτηση μπαρών με σκοπό την επιβολή κομίστρου στάθμευσης τόσο για τους εργαζόμενους του Δήμου όσο και για τους δημότες αλλά και υπόλοιπους πολίτες που έρχονται να χρησιμοποιήσουν τις υπηρεσίες του Δήμου.
Το θράσος τους δε έφτασε σε απίθανα σημεία αφού μία από τις δικαιολογίες που έβαλαν ήταν «ότι δεν μπορεί να παρκάρουν στο πάρκιγκ του Δημαρχείου και να τρέχουν να κάνουν ψώνια στα μαγαζιά του κέντρου»!
Βέβαια οι κύριοί της ξεχνάνε ότι διαθέτουν ολόκληρο λεωφορείο προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του ΜΑLL και του GOLDEN.
Αλήθεια πως θα απαντήσει ο εμπορικός σύλλογος Αμαρουσίου;

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Αύριο το Αντιφασιστικό Τουρνουά Μπάσκετ 3on 3

O «Αριστερός» & το ΦΩΣ της ... «Δικαιοσύνης» !

1η Ιουλίου 1989 ...

Τότε, πριν από 25 ακριβώς χρόνια, Σάββατο 1η Ιουλίου γύρω στις 7 το απόγευµα, ο βουλευτής της Ν∆ Τζαννής Τζαννετάκης παίρνει από τον πρόεδρο της ∆ηµοκρατίας Χρήστο Σαρτζετάκη την εντολή σχηµατισµού κυβέρνησης.
Λίγες ώρες νωρίτερα έχει πάρει µέρος σε σύσκεψη του αρχηγού της Ν∆ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη µε τους δύο αρχηγούς του Συνασπισµού της Αριστεράς και της Προόδου, τον γενικό γραµµατέα του ΚΚΕ Χαρίλαο Φλωράκη και τον αρχηγό της ΕΑΡ (όπως έχει µετονοµαστεί το ΚΚΕ Εσωτερικού) Λεωνίδα Κύρκο. Αυτοί έχουν αποφασίσει όχι µόνο να σχηµατίσουν κυβέρνηση ∆εξιάς – Αριστεράς, αλλά στη συνάντησή τους… µοίρασαν και τα υπουργεία!
Στις 18 Ιουνίου 1989 είχαν γίνει βουλευτικές εκλογές.
Η Ν∆, παρά το γεγονός ότι πήρε το 44,25%των ψήφων, λόγω του σχεδόν αναλογικού εκλογικού συστήµατος είχε πάρει 145 βουλευτές.
Το ΠΑΣΟΚ είχε αντέξει στην ασφυκτική πίεση συγκεντρώνοντας το 39,15% των ψήφων και 125 βουλευτές.
Ο µεγάλος χαµένος των εκλογών ήταν ο Συνασπισµός της Αριστεράς, ο οποίος παρά τις στηµένες από τη ∆εξιά δηµοσκοπήσεις που τον απογείωναν λαµβάνει µόνο το γλίσχρο 13,12% των ψήφων - µόλις µία εκατοστιαία µονάδα πάνω από το άθροισµα των ποσοστών που είχαν πάρει στις προηγούµενες βουλευτικές εκλογές του 1985 χωριστά το ΚΚΕ και το ΚΚΕ Εσωτερικού.
Την Παρασκευή 30 Ιουνίου 1989, προς στιγµή φάνηκε ότι θα σχηµατιζόταν κυβέρνηση του ΚΚΕ (και του Συνασπισµού της Αριστεράς, φυσικά), µε τους… «κλέφτες του ΠΑΣΟΚ»!

Δ.Α.Σ ΟΤΑ Αμαρουσίου: Οι μάσκες έπεσαν!!!

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο για ακόμα μια φορά οι μάσκες έπεσαν. Το ποιος υπηρετεί ποιον για μια ακόμα ξεκαθαρίστηκε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Από τη μια το ψήφισμα της Διοίκησης του Δήμου όπου επί της ουσίας συντάσσεται με τη ΚΕΔΚΕ  ζητώντας μια άλλη  αξιολόγησης και από την άλλη το ψήφισμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που μιλάει για κατάργηση του αντιλαϊκού αντεργατικού νόμου 4250/2014 καταδικάζοντας και το πνεύμα και το γράμμα του νόμου, για Μόνιμη και Σταθερή Εργασία και για δημόσιες υπηρεσίες στην εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.  
Στην όλη διαδικασία την έκπληξη την έκανε η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ, όπου για άλλη μια φορά φάνηκε ο τυχοδιωκτικός ρόλος του αφού ψήφισε και τα δύο ψηφίσματα όπου δεν είχαν καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Ενώ όσο αφορά την αποστολή στοιχείων για τον επανέλεγχο των ΙΔΑΧ , η Διοίκηση δήλωσε ότι το επόμενο διάστημα θα τα αποστείλει με το αιτιολογικό ότι δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.
Συνάδελφοι σσες, Στόχος τους δεν είναι ο καλύτερος και αποδοτικότερος δημόσιος τομέας,
αλλά η δημιουργία  ενός μικρότερου πιο ευέλικτου ακόμα πιο αυταρχικού κράτους στην εξυπηρέτηση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων & της καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνονται οι απολύσεις και οι ανατροπές των  εργασιακών σχέσεων.

Η Ρένα Δούρου «1η εθελοντής πυροπροστασίας» & στα δάση του Βόρειου τομέα Αττικής!!!


Σπουδαία μεταγραφή για τον Στρατάρχη - Καψάλη.
Όπως το πάει η Ρένα Δούρου(εδώ με τη νέα φανέλα),
σε λίγο θα διανείμει & τρόφιμα στην «Εστία»  του
«Εθελοντικού Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης»

Στην δήλωση αυτή προέβη μέσω Tweet, o νέος Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Καραμέρος, τον οποίο το Δελτίο Τύπου της κ. Ρένας Δούρου ούτε καν ανέφερε εάν θα συμμετείχε στην πρωινή ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο Πεντέλης, για συνολική ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα πυροπροστασίας του Πεντελικού Όρους κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.
Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την 26 Ιουνίου, υπό την προεδρία του δημάρχου Πεντέλης, Δ. Καψάλη - Στεργίου, μετείχε τελικά ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Β. Τομέα κ. Γιώργος Καραμέρος, η Βουλευτής κ. Χαρά Καφαντάρη(ναι αυτή που ωρυόταν για το εργοστάστιο Αεριοποίησης ΒΙΟΜΑΖΑΣ στο Βουνό της Πεντέλης), ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Ανάπλασης Πεντελικού (ΣΠΑΠ) & Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ. Πατούλης, ο Διοικητής Π.Υ Αθηνών Αρχιπύραρχος Μιχάλης Ανδρεόπουλος, ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Ηλίας Τσιαπούρας, ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού σταθμού  κ.  Γιάννης Καρακώστας, ο Δασάρχης Πεντέλης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δήμαρχοι όμορων Δήμων, Εθελοντές δασοπυροσβέστες& υπηρεσιακοί παράγοντες.
Καμμία αναφορά εάν συμμετείχε δια εκπροσώπων, η πολλά υποσχόμενη προεκλογικά «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΒΟΥΝΟ», που ήταν «ΠΥΡ & ΜΑΝΙΑ» με τον Στρατάρχη, ισχυριζόμενη πως η «κάθε μορφή θερμικής επεξεργασίας απορριμμάτων (σκουπιδιών, βιομάζας, κλπ) με τη μορφή καύσης, πυρόλυσης ή αεριοποίησης ανακυκλώνει την περιβαλλοντική ρύπανση»...

Βρε μπας & ενεγράφησαν και τούτοι στο «Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης» του ΚΑΨΑΛΗ-ΣΤΑΝ;
Αγαπητέ κ. Α. Φειδοπιάστη επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Πολιτών «ΠΕΝΤΕΛΗ εν ...ΥΠΝΩΣΕΙ», πέρσι τέτοια εποχή σε ειδική - έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύσσωμη η Αντιπολίτευση(του κ. Δημοσθένη Παπακωνσταντίνου συμπεριλαμβανομένου), δεν καταγγέλλατε τον Στρατάρχη για τον τρόπο με τον οποίο παραχώρησε και ανέθεσε την ευθύνη και την λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου στο «Εθελοντικό Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης»;
Να σας υπενθυμίσω λοιπόν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση χαρακτήριζε ΤΟΤΕ το Κοινωνικό Παντοπωλείο, «Όχημα εκμαυλισμού συνειδήσεων και ψηφοθηρίας στην Πεντέλη», κάτι που αποδείχτηκε πανηγυρικά την προεκλογική περίοδο!
Εσείς δε προσωπικά σε ένα πολιτικό ενδεχομένως ξύπνημά σας, λέγατε τα εξής ενδιαφέροντα:

Aναπλήρωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων