Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

"Ό,τι σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο!"

Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες

Επιτυχημένη η παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοικήτρια των Νοσοκομείων

Επιτυχημένη ήταν η παράσταση διαμαρτυρίας που είχαν προγραμματίσει τα Σωματεία εργαζομένων στα Νοσοκομεία Φλέμιγκ - Σισμανόγλειο - Παίδων Πεντέλης. 
Αρκετοί εργαζόμενοι, από τους λιγοστούς που στελεχώνουν πλέον τα Νοσοκομεία σε κάθε βάρδια, έδωσαν δυναμικό παρόν στη συνάντησή τους με τη Διοικήτρια.
Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν πως αντιμετωπίζουν τη Διοίκηση με ενιαίο τρόπο. Τόσο ως προς τη συνέχεια σε σχέση με τις προηγούμενες διοικήσεις όσο και ως εντολοδόχο της Κυβέρνησης για την εφαρμογή της πολιτικής της.  Απ΄αυτή τη σκοπιά εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην υποβάθμιση των Νοσοκομείων, με αποκορύφωμα το επιχειρούμενο κλείσιμο του Α. Φλέμιγκ.
Με τη μέθοδο της υποβάθμισης και της κατάρρευσης, το ουσιαστικό κλείσιμο - που θα σημάνει η "κατάργηση και μεταφορά του Χειρουργικο Τομέα -  βαφτίζεται "αλλαγή χαρακτήρα". 
Ταυτόχρονα, οι αποφασισμένες συγχωνεύσεις (με κατάργηση μαγειρείων στο "Παίδων", κλινικών στο Σισμανόγλειο κ.α.), οδηγούν με ακρίβεια τους ασθενείς σε ταλαιπωρία και αναμονή ωρών για να εξεταστούν στα ιατρεία και σε ράντζο, αντί για κρεββάτι, σε θάλαμο νοσηλείας. Μόνη εναλλακτική, την ώρα της ανάγκης, να ξεπουληθούν όσοι ακόμα έχουν κάποιο εισόδημα σε κάποιον ιδιώτη έμπορο της Περίθαλψης.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΔΕΚA (10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 24 Ιουνίου στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.  
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικον.  έτους2014
2. Έγκριση συμμετοχής της υπαλλήλου, Καραμπαμπά Θεοδώρας σε σεμινάριο.
3. Έγκριση συμμετοχής της υπαλλήλου, Παπαγεωργίου Χρυσούλας σε σεμινάριο.
4. Έγκριση ή μη ψήφισης - διάθεσης πίστωσης για την ανάθεση της παροχής υπηρεσίαςδιοργάνωσης προγραμμάτων εκπαίδευσης επαγγελματικής κατάρτισης όλων τωνεργαζομένων επαγγελματιών οδηγών βαρέων οχημάτων - φορτηγών και εργαζομένωνοδηγών μεταφοράς επιβατών με σκοπό την απόκτηση πιστοποιητικού επαγγελματικήςικανότητας (Π.Ε.Ι.).

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Την Κάρπαθο συνδράμει ιατροφαρμακευτικά ο Δήμος Αμαρουσίου

Τη συνδρομή του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (Ι.Σ.Α) Γιώργου Πατούλη, για τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης στο νησί της Καρπάθου ζήτησε ο Δήμαρχος Καρπάθου Μιχάλης Χανιώτης, σε συνάντηση που είχε μαζί του, παρόντων εκπροσώπων φορέων του νησιού αλλά και εκπροσώπων από τον ιατρικό χώρο.
Στη διάρκεια της συνάντησής τους ο Δήμαρχος Καρπάθου κ. Χανιώτης, ζήτησε από τον κ. Πατούλη, να αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να ενισχυθεί το ιατρικό προσωπικό στο νησί αλλά και να υπάρξει μέριμνα για επιπλέον φαρμακευτικό υλικό για την εξυπηρέτηση των αναγκών των κατοίκων του ακριτικού νησιού. Τη μέριμνα αυτή, όπως επεσήμανε, κρίνει ο Δήμαρχος επιβεβλημένη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, αλλά και πολλαπλάσια κατά τους θερινούς μήνες λόγω της σημαντικής αύξησης των επισκεπτών.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, επιβεβαίωσε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του για το νησί της Καρπάθου καταθέτοντας τη βούληση να συνδράμει με κάθε τρόπο ώστε να δοθούν λύσεις στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι όσον σε επίπεδο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
Όσον αφορά στην τοποθέτηση νέου γιατρού στο Πολυιατρείο του Ολύμπου, ο κ. Πατούλης, δεσμεύτηκε ότι θα ενημερώσει σχετικά το υπουργείο Υγείας και τις υπόλοιπες εμπλεκόμενες υγειονομικές υπηρεσίες προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στο ζήτημα.

Εξαιρετική η εκδήλωση «Δημιουργώ - Μαθαίνω - Επικοινωνώ», του 1ου Ειδικού Δ.Σ. Αμαρουσίου

Τα θερμά συγχαρητήρια της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. Β΄ ΑΘΗΝΑΣ - KAINOTOMEΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ, απέσπασαν ο Διευθυντής του σχολείου
κ. Γεώργιος Φλεμοτόμος, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές & μαθήτριες του 1ου Ειδικού Δ.Σ. Αμαρουσίου, για την πανέμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησαν την Τετάρτη 11 Ιουνίου, με θέμα «Δημιουργώ - Μαθαίνω - Επικοινωνώ».
Οι μαθητές και οι μαθήτριες παρουσίασαν αποσπάσματα από τα προγράμματα Σχολικών Δραστηριοτήτων που υλοποιήθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος.
Μεταξύ άλλων οι μαθητές και οι μαθήτριες υλοποίησαν και το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο:

«Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος»

Ανοικτές εκδηλώσεις πολιτισμού από τη Δημοτική Βορέειο Βιβλιοθήκη 
Η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου συμμετέχει στο πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», με στόχο να διαδώσει ακόμα περισσότερο το μήνυμα για ανοικτή πρόσβαση όλων των πολιτών στην Τέχνη, την Παιδεία και τον Περιβαλλοντικό Πολιτισμό.       
Μέσα από μία σειρά διαδραστικών & ανοικτών εκδηλώσεων το ευρύ κοινό και κυρίως η νέα γενιά θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δράσεις, καθώς και εκπαιδευτικά προγράμματα, γνωρίζοντας παράλληλα από κοντά τη φιλοσοφία του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) που κτίζεται στο Φάληρο.          
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα εξελιχθούν στο Μαρούσι περιλαμβάνονται:
Παράσταση της «Όπερας της Βαλίτσας» από την Εθνική Λυρική Σκηνή με το έργο «Ντον Τζοβάννι» του Μότσαρτ.
Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014 και ώρα 21:00, στο θέατρο του Αμαλίειου Ιδρύματος.
Λειτουργία κινηματογραφικού εργαστηρίου για τη δημιουργία ερασιτεχνικών ταινιών.
Η διάρκεια του εργαστηρίου είναι 20 ώρες και χρειάζεται προεγγραφή στη Βιβλιοθήκη.
Το εργαστήρι θα λειτουργήσει κατά τις ημέρες και ώρες:
Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, πρώτη συνάντηση 17:00 – 19:00.
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, ώρα: 17:00 – 19:00

Στις 7:00 μ.μ. η Εσπερίδα του Σωματείου Φιλόζωων Αμαρουσίου...

              Παρουσίαση των Προγραμμάτων της SAPT Hellas στους Δημότες Αμαρουσίου
                                          και διάλογος επί διαφόρων θεμάτων.
   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Μέχρι στιγμής το Καταστατικό μας βρίσκεται στο Ειρηνοδικείο και αναμένουμε τη λήξη όλων των διαδικασιών των αυτοδιοικητικών εκλογών, ώστε να ολοκληρωθεί η αναγνώριση του Φιλοζωικού μας Σωματείου.
Επειδή όμως θεωρούμε ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο, εφόσον οι περιπτώσεις των αδέσποτων πληθαίνουν προσπαθήσαμε να υλοποιήσουμε έναν από τους στόχους που έχει τεθεί απ' όλα τα μέλη μας, ως προς τη σωστή ενημέρωση για την συμπεριφορά μας απέναντι στα πλάσματα που συναντάμε στους δρόμους και επιζητούν την υποστήριξή μας.
Είχαμε την τύχη και χαρά να γνωριστούμε με κυρίες της εξαιρετικής ομάδας SAPT Hellas ( www.sapt.gr ) - Δράση για τα Αδέσποτα - Σκύλοι Θεραπείας Ελλάδος.
Η ομάδα αυτή...
πηγαίνει σε σχολεία και παρουσιάζει στα παιδιά όλων των ηλικιών (από νηπιαγωγεία μέχρι και Λύκεια), το διαδραστικό πρόγραμμά της, ώστε να μάθουν να σέβονται, να αγαπούν και να αντιμετωπίζουν με σωστό τρόπο τα Αδέσποτα.
Φέραμε σε επαφή την ομάδα SAPT με τους υπευθύνους του Δήμου Αμαρουσίου κ. Τζωρτζάκη που διαχειρίζεται το Πρόγραμμα για τα Αδέσποτα από το 2004, την Δημοτική Σύμβουλο κα Χαλιώτη υπεύθυνη για τη Δομή των Αδέσποτων οι οποίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συνεπικουρούμενοι από την διακριτική στήριξη του κ. Πατούλη, επετεύχθη ο στόχος μας, ώστε με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς να προγραμματιστούν παρουσιάσεις σε σχολεία του Αμαρουσίου.
Η ομάδα προσφέρθηκε να παρουσιάσει το πρόγραμμα στα μέλη μας (και σε όσους βεβαίως θέλουν να παρευρεθούν), ώστε να γίνουμε γνώστες και κοινωνοί της τόσο ουσιαστικής και ενδιαφέρουσας δράσης της.

Θα συμμετέχουν & εφέτος στην Πυροφύλαξη, οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού»

Οι «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα συμμετέχουν στην Πυροφύλαξη του Δάσους. Με κάθε δυνατό μέσο τις μέρες του υψηλού κινδύνου, τονίζουν σε ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα(www.dasosygrou.gr), θα είναι εκεί, κάνοντας αυτό που η συνείδηση και η εθελοντική τους ιδιότητα υπαγορεύει.
Χωρίς ανακοινώσεις στον τύπο, χωρίς φωτογραφήσεις και πολλά λόγια, θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν ανιδιοτελώς στο κομμάτι που τους αναλογεί.
Διαφορετικού τύπου κίνητρα άλλωστε, επισημαίνουν, με συμφεροντολογικές βλέψεις δεν ταιριάζουν στη φιλοσοφία τους.
Παράλληλα γνωστοποιούνότι θα συνεχίσουν μέσω της ιστοσελίδας μας (www.dasosygrou.gr) και του Facebook να ενημερώνουν καθημερινά εάν το δάσος θα είναι ΑΝΟΙΚΤΟ ή ΚΛΕΙΣΤΟ αλλά και να δίνουν στο κοινό κάθε σχετική πληροφορία
«Με την υδροφόρα μας αλλά και πεζοί , υπογραμίζουν, θα κάνουμε περιπολίες και θα ενημερώνουμε την πύλη ή την πυροσβεστική όταν και όποτε θα χρειασθεί.

Στην «Beer Academy» Χαλανδρίου το «8o Stammtisch»

Το Eλληνικό Tραπεζικό Σύστημα μπροστά στις προκλήσεις της Eυρωπαϊκής Tραπεζικής Eνοποίησης
Ο Καθηγητής κ. Χρήστος Γκόρτσος, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, απόφοιτος της Γερμανικής Σχολής Αθηνών του 1979 είναι καλεσμένος του Συλλόγου Αποφοίτων ΓΣΑ, για να συζητήσει  και να απαντήσει σε καίρια ερωτήματα.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιουνίου και ώρα 20.30 στην μπυραρία "Beer Academy"
(Ν. Καρέλλα 45, Χαλάνδρι).
Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ΗΣΑΠ στις 6:00 μ.μ.

                                       Πορεία στο Μαρούσι 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 στις 6:00 μ.μ.

                                                      ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ΗΣΑΠ

Απόψε η ΝΥΧΤΑ στο Μαρούσι θα είναι ... «ΛΕΥΚΗ»!


Μουσική βραδιά στις 9:30 μ.μ. «στο ΣΤΕΚΙ», με Θοδωρή Αντωνίου & Νάνσια Γκόφα


Στις 10:00 μ.μ. το «Summer Time Latin party»

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

«Απ΄ τα κάγκελα Βγαλμένοι» του Νίκου Μάνεση

   & την Θεατρική Ομάδα «ΑΥΤΟΝΟΜΟΙ» !!!
Για δεύτερη χρονιά η θεατρική ομάδα Αυτόνομοι μετά την επιτυχία της τρελής πολυκατοικίας ξανά χτυπά με την καινούργια ανατρεπτική κοινωνικοπολιτική μαύρη κωμωδία «ΑΠ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΒΓΑΛΜΕΝΟΙ» και γυρίζει στα ποιο μεγάλα θέατρα της Αττικής και όχι μόνο.
Συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ. και σε αξιόλογους χώρους τέχνης.
Συντονιστείτε με το πρόγραμμα μας και ελάτε!
Σας περιμένουμε!
ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ & ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00
(σε όλες τις παραστάσεις).
Πρωταγωνιστούν:
Αφήγηση - Δημητρα Ασημομυτη, Μετανάστης - Μανεσης Νικος, Ισοβίτισσα - Φαιη Αποστολιδη, Βουλευτής - Μάνθος Ασημομυτης, Γιατρός - Ευδοκία Ασπρομάλη, Παπάς- Αθανασία Κυμπούρη, Ιερόδουλη - Ζωη Θεοδωροπούλου,
 Αντιεξουσιαστής - Καλοδούκας Δημητρης, Πολίτης - Ορφέας Γεωργακόπουλος,
ρατσιστής - Στέλιος Τούρλος & Δεσμοφύλακας - Γιωτα Θεολόγου

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΕΡΓΟΥ

Στις 8:00 μ.μ. στην «Επαυλη Κούβελου», το «Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης» για τον μετανάστη ...

που ξυλοκοπήθηκε από το αφεντικό του στο cafe Scherzo
Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων:
Γλέντι Οικονομικής Ενίσχυσης για την κάλυψη δικαστικών και ιατρικών εξόδων συναδέλφου μετανάστη που ξυλοκοπήθηκε από το αφεντικό του στο cafe Scherzo στο Μαρούσι
Παρασκευή 20 Ιουνίου ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη δικαστικών και ιατρικών εξόδων συναδέλφου μετανάστη που ξυλοκοπήθηκε από το αφεντικό του στο cafe Scherzo στο Μαρούσι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΙΟΥΝΙΟΥ KATAΛΗΨΗ ΕΠΑΥΛΗΣ ΚΟΥΒΕΛΟΥ

ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ ΣΟΛΩΝΟΣ ΜΑΡΟΥΣΙ

Πρόσκληση σε εκδρομή στο νησί της Σαλαμίνας, από την «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, την Κυριακή 29 Ιουνίου, να «εκδράμουμε» μαζί, στο - ιδιαίτερα αναβαθμισμένο σήμερα -  νησί της  Σαλαμίνας(Σαλα-μύκονο το αποκαλούν σήμερα πολλοί).
Θα αναχωρήσουμε  στις 8 το πρωί, από το «Γυμναστήριο του Σπύρου Λούη» (Μαρούσι, Πλατεία ΗΣΑΠ)  για την παραθαλάσσια Νέα Πέραμο στην περιοχή του Μεγάλου Πεύκου. Θα επιβιβαστούμε στο ferry boat και στις 9.30 περίπου θα είμαστε στη Σαλαμίνα.
Θα επισκεφθούμε  πρώτα, στην πευκόφυτη περιοχή «Φανερωμένη», το ομώνυμο, ιστορικό μοναστήρι, με τον ιδιαίτερο ρυθμό (βασιλική πεντάτρουλος) και τα πολύτιμα κειμήλια, που υπήρξε ορμητήριο πολλών αγωνιστών αλλά και καταφύγιο,  στη διάρκεια  της Τουρκοκρατίας.
Θα ξεναγηθούμε στη μονή και στον περιβάλλοντα χώρο (ναός Αγίου Νικολάου, τάφος Ιωάννη Γκούρα, γυναικείος οίκος ευγηρίας κ.λ.π.)  και θα δούμε, απέναντι απ’ την είσοδο, την  οικία  του Άγγελου Σικελιανού(στο διάστημα 1933-50), καθώς και την προτομή του.

34 χρόνια μετά, ξανά μαζί στις 9:00 μ.μ. οι απόφοιτοι Λυκείων Αμαρουσίου 1980!!!

Παρασκευή 20 Ιουνίου στην Ταβέρνα Λευκοθέας στα Ανω Μελίσσια

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Υπέροχη η ετήσια καλοκαιρινή συνεστίαση του Συλλόγου Αθμονέων


Στην εκδήλωση που παραδοσιακά κάθε χρόνο διοργανώνει ο Σύλλογος Αθμονέων στην πλατεία Κασταλίας με την έναρξη του καλοκαιριού παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνομίλησε με τους παρευρισκομένους και αντάλλαξαν ευχές για το καλοκαίρι, ενώ συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ώστε να φέρνει πιο κοντά τα μέλη του προσφέροντάς τους την ευκαιρία να περάσουν στιγμές όμορφες με καλή παρέα.
Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε τραγούδια από το παραδοσιακό, το έντεχνο αλλά και το λαϊκό ρεπερτόριο.

Με 178 μονάδες αίματος ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος!!!

Επιτυχής & η 16η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου 
Εκατοντάδες εθελοντές πολίτες, στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου και Πρόσκοποι της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργου Πατούλη για συμμετοχή στην 16η Εθελοντική Αιμοδοσία, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο.
Στο διήμερο της 16ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργάνωσε με επιτυχία ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) συγκεντρώθηκαν 178 μονάδες αίματος, που θα ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών που χρειάζονται μετάγγιση αίματος.                                                    
Με την υποστήριξη του κινητού συνεργείου αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλέμινγκ είχε προηγηθεί ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος στους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Εξαίσιο το αφιέρωμα στη μνήμη του Μάνου Χατζηδάκι

Στο μουσικό αφιέρωμα με τίτλο:
«Συνομιλία με το Μάνο Χατζηδάκι» που παρουσίασε με την ευκαιρία της λήξης της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Παραρτήματος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου «Μουσικό Εργαστήρι Αγίας Φιλοθέης», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης. Τη μουσική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πάρκου Ελευθερίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου, πλαισίωσαν χορογραφίες της Μαρίας Αλωνεύτη – Θεοδωράτου, όπως και έκθεση ζωγραφικής με έργα ενήλικων μαθητών του καθηγητή Γιώργου Σεκόφσκυ, και παιδιών της καθηγήτριας Δήμητρας Μακρή. Η Μικτή Χορωδία παρουσίασε ένα απάνθισμα από έργα του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη στη διάρκεια του οποίου σπουδαστές των τμημάτων χορού συμμετείχαν σε χορογραφίες προσαρμοσμένες στο μουσικό περιεχόμενο της βραδιάς.

Η Εὐρώπη εἶναι μιά νέα «Τουρκοκρατία»!

... Ὁ μακαρίτης Κωστῆς Μοσκώφ, αἰωνία του ἡ μνήμη, σπουδαῖος ἱστορικός, μιλοῦσε γιά τό ἁπόλυτο κέντρο τῆς ζωῆς μας καί τῆς Πολιτικῆς μας, πού εἶναι ἡ Δύση, ἡ Εὐρωπαϊκή Μητρόπολη, ἡ καθολική μας Μητρόπολη, ὅπως τό ἔλεγε...
Αὐτή εἶναι ἡ ὑποταγή στόν «μεγάλο ἀδελφό».
Μιλῶ γιά τήν στάση ὅποιων Βουλευτῶν ἐφάνησαν εὐρωπαϊκώτεροι τῶν Εὐρωπαίων... εἶναι ὁ «μεγάλος ἀδελφός»!
Κι ἐπειδή μιλοῦμε καί δημόσια, πρέπει νά ὁμολογήσω κάτι μέσα ἀπό τήν μακράν πεῖρα μου στήν ἔρευνα τῆς Ἱστορίας καί τῶν Πηγῶν, κυρίως ἀρχειακῶν...
Μιλοῦμε, ξέρετε, γιά μια Ἑλλάδα ἀνεξάρτητη, γιά μιά Ἑλλάδα πού θά ἀποφασίζει γιά τόν ἑαυτό της... Δυστυχῶς, δέν ὑπάρχει κάτι τέτοιο!
Εἴμαστε μόνιμα προτεκτοράτο καί ὑπό κατοχήν κάποιας ἤ κάποιων Εὐρωπαϊκῶν Δυνάμεων, μέ τήν συγκατάθεσή μας!
Ὁ Μάνος Χατζηδάκις, τό λέω συχνά (αἰωνία του ἡ μνήμη), μέ λεβέντικο, ἀνδροπρεπές φρόνημα... ὁ Μάνος Χατζηδάκις τονίζω... παρ' ὅλο πού ὁ Κωνσταντίνος Καραμανλῆς, ἀείμνηστος κι αὐτός, ἐκαυχᾶτο γιά τήν ἔνταξή μας στήν Εὐρώπη, τοῦ ἔλεγε, καί ἔχω τά ἀντίστοιχα κείμενά του, ὅτι ἡ Εὐρώπη εἶναι μιά νέα «Τουρκοκρατία»!
Μέ τήν διαφορά ὅτι στήν πρώτη Τουρκοκρατία μπήκαμε ὑποτεταγμένοι, νικημένοι, ἐνῶ τώρα μπαίνουμε μέ τήν θέλησή μας!
Γι' αὐτό ὅσοι λένε «θά κάνουμε μιά Κυβέρνηση πού θά εἶναι ἀνεξάρτητη» κ.λ.π., δέν ξέρουν τί λένε ἤ μᾶς ἀπατοῦν... κυρίως τό δεύτερο! Δέν μπορεῖ νά γίνει κανείς τίποτε, ἄν δέν δηλώσει ὑποταγή!

Οι Ιουδαίοι εν τη Δύσει ...

S.O.S:To κείμενο έχει ηλικία 150 ετών!!!

Σσσσσστ...Μας παρακολουθούν οι Γερμανοί!


 












Στη 1:00 μ.μ. η ανοικτή σύσκεψη για το ζήτημα της υπεράσπισης των δημόσιων Νοσοκομείων

Η σύσκεψη θα διεξαχθεί  στο αμφιθέατρο του Σισμανογλείου & καλούνται να λάβουν μέρος σε αυτήν, Εργαζομένοι Μαζικοί Φορείς, Συλλογικότητες & Παρατάξεις
Για να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο & καμία δομή περίθαλψης στο «Βόρειο άξονα» της Αττικής
Φίλοι και φίλες, τα Σωματεία εργαζομένων των παραπάνω νοσοκομείων της περιοχής, που είμαστε κάτω από την ίδια Διοίκηση, εκτιμήσαμε την άσχημη κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας που έχει οδηγήσει στην ανέχεια, ακόμα και στο θάνατο πολλούς συμπολίτες μας.
Εκτιμήσαμε τον άμεσο κίνδυνο  να συρρικνωθούν και να υποβαθμιστούν τα νοσοκομεία μας, ακόμα και να κλείσουν εντελώς μετά το «Παπαδημητρίου» και το «Α. Φλέμιγκ».
Τα τελευταία χρόνια, στο «Βόρειο τομέα, έχουν χαθεί πάνω από 500 κρεβάτια  νοσηλείας, έχουν μειωθεί κατ΄ έτος κατά 2.000 οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και έχει μπει λουκέτο στο νοσοκομείο «Παπαδημητρίου».
Υπάρχουν ειδικότητες γιατρών και εργαστήρια που πλέον λείπουν από την περιοχή μας.
Τα νοσηλευτικά τμήματα λειτουργούν με προσωπικό πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα χαράτσια στα, κατά τα άλλα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
Το « Αμαλία Φλέμιγκ», χάρη στον αγώνα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία & του λαού της περιοχής αναγκάστηκαν να μην το κλείσουν, όπως είχαν σχεδιάσει. Το απαξίωσαν όμως και το συρρίκνωσαν.

«ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ» για Δημάρχους & Εργοδότες, αλλά μαύρες για τους ...εργαζόμενους!

Η καινούρια βιομηχανία μόδας με τις «λευκές νύχτες», που έχουν αρχίσει να συνδιοργανώνουν διάφοροι δήμαρχοι με διάφορους «παραγοντίσκους» των Εμπορικών Συλλόγων σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν υποτίθεται την τοπική αγορά, όχι μόνο είναι μια απάτη σε βάρος των εργαζομένων αλλά και των καταναλωτών, αλλά ουσιαστικά συνιστά έγκλημα σε βάρος της οικονομικής λειτουργίας του εμπορίου και των εργασιακών σχέσεων.
Οι δήμαρχοι Αμαρουσίου και Ιλίου, που θα οργανώσουν εκ νέου «λευκή νύχτα» στις 21 Ιουνίου 2014, δεν είναι πρωτοπόροι.
Απλώς είναι «λαγοί» στην εξυπηρέτηση των μεγάλωνεμπορικών ολιγοπωλιακών συμφερόντων.
Είτε το συνειδητοποιούν, είτε όχι, διοργανώνοντας «λευκές νύχτες» σε συνδυασμό και με τηναπελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση των δανειστών, συμβάλλουν στη γενίκευση των λουκέτων των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους εμποροϋπαλλήλους.
Είτε το συνειδητοποιούν, είτε όχι, ανοίγουν το δρόμο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά να αρχίζουν να διοργανώνουν και αυτά «λευκές νύχτες», κατά τιςοποίες θα καλούνται να εργάζονται απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι μέχρι τις 3.00 τη νύχτα!

ΔΑΣ:Ορισμένοι ... «νομίζουν ότι το Σωματείο είναι τσιφλίκι τους»!!!

Αυτή δεν είναι λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου, αυτή είναι κατάντια. Έτσι μόνο μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τη λειτουργία του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου όπου έχει να συνεδριάσει εδώ & 1,5 μήνα και ταυτόχρονα πηγαίνει σε συναντήσεις με τη Διοίκηση του Δήμου χωρίς να ενημερώσει κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Με τι θέσεις πάνε; Ποιες αποφάσεις μεταφέρουν;  Όταν έχουμε ως δεδομένο τον εμπαιγμό της διοίκησης και για τα δύο θέματα που συζητήθηκαν στη προχθεσινή συνάντηση.
Οι  «ανεξάρτητοι» συνδικαλισταράδες όπου όλος «τυχαίος» πατρονάρονται από τις δυνάμεις των νεόκοπων διαχειριστών του σημερινού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος  ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοσιουπαλληλικής Ανατροπής (πρώην ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ), νομίζουν ότι το Σωματείο είναι τσιφλίκι τους.
Χωρίς να ενημερώσουν κανένα άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου προχωράνε σε συναντήσεις με τη διοίκηση του Δήμου ενώ ουδέποτε έβγαλαν ένα δελτίο τύπου να μας ενημερώσουν αλλά το σπουδαιότερο να ενημερώσουν τους συναδέλφους για το τι κουβέντιασαν και το τι αποφάσισαν.
Και επειδή στο κοντινό παρελθόν έχουν ακολουθήσει και άλλες συναντήσεις αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τη στάση του προεδρείου.

Ασφαλιστικό:Στις 6:00 μ.μ. όλοι & όλες στα Προπύλαια

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των συνταξιουχικών οργανώσεων,  την Πέμπτη 19 Ιούνη 6μ.μ. στα Προπύλαια.
Η νέα επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης, που ετοιμάζεται από το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες, μας αφορά όλους.
Κανένας δεν πρόκειται να μείνει ανέγγιχτος από το επερχόμενο νέο πετσόκομμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τις παραπέρα περικοπές των παροχών στην υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και των επιδομάτων που έχουν απομείνει για τους άνεργους, τα ΑμΕΑ, τη στέγη - κατοικία.
Ήδη μειώνονται από τον Ιούλη οι επικουρικές συντάξεις, μέχρι να καταργηθούν πλήρως, ενώ από το Γενάρη θα χτυπηθούν ξανά οι κύριες.
Στόχος τους είναι να απαλλαγούν από το δήθεν κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, από την όποια υποχρέωση έχουν απέναντι στους μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου, τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος ο Γ. Πατούλης

Την αμέριστη συμπαράσταση & υποστήριξή του στα παιδιά,στους γονείς και στους εργαζόμενους του Σικιαριδείου Ιδρύματος εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο Ίδρυμα, με την ευκαιρία της καλοκαιρινής γιορτής με εκθέσεις από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών, απαγγελίες ποιημάτων και θεατρικά δρώμενα. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για τη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Γεώργιο Αργυρόπουλου, τον Διοικητικό και Οικονομικό Διευθυντή κ. Χρήστο Οικονόμου και την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα  Αγγελική Κουσουρή.
Ο κ. Πατούλης άκουσε με αμέριστο ενδιαφέρον τα φλέγοντα προβλήματα που του εκτέθηκαν ότι αντιμετωπίζει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, αλλά και το καθεστώς ανασφάλειας και ψυχολογικής πίεσης που ζουν παιδιά και εργαζόμενοι, καθώς παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να ανασταλεί η λειτουργία του Ιδρύματος.     
Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης τάχθηκε υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας του Ιδρύματος, το οποίο περισσότερο από εβδομήντα χρόνια προσφέρει στα παιδιά με νοητική υστέρηση υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Πλατεία Αγ. Λαύρας:Παραδίδεται σύντομα πιο όμορφη, πιο «πράσινη», πιο λειτουργική!

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που διένειμε μέσω του τοπικού Τύπου συμπολίτης μας δασολόγος,  μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Κασταλία», στην οποία γίνονται ανακριβείς αναφορές όσον αφορά την ανακατασκευή της πλατείας Αγίας Λαύρας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, ο συγκεκριμένος πολίτης,  αλλά και ο Σύλλογος στον οποίο ανήκει, δεν αγαπούν το περιβάλλον και το πράσινο της πόλης περισσότερο από τη Δημοτική Αρχή και τους υπόλοιπους κατοίκους του Αμαρουσίου.  Δεν χρειάζεται λοιπόν να αγωνιούν τόσο πολύ για το πράσινο της πλατείας Αγίας Λαύρας, αφού η σημερινή Διοίκηση του Δήμου έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να προστατέψει το περιβάλλον και το πράσινο της πόλης. Για μας το πράσινο δεν αποτελεί σημαία ευκαιρίας , αλλά αναπόσπαστο στοιχείο της δημοτικής μας πολιτικής όλα αυτά χρόνια.
Δεύτερον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο πρόσφατο παρελθόν αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι ο συγκεκριμένος Σύλλογος προωθούσε μέσα από τις δράσεις του ( αλλά και από τις αντιδράσεις του στα έργα που προωθούσε η Διοίκηση Πατούλη ) συγκεκριμένα κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα.

Στις 9:00 μ.μ. το Μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του Μάνου Χατζηδάκι

Μαύρο στην «Λευκή Νύχτα» από τον Λ. Μαγιάκη


Με αφορμή τη διοργάνωση από τον ΕΣΑΜ και το Δήμο (και όχι τον Δήμαρχο)  Αμαρουσίου της «λευκής νύχτας» στις 21-6-14, ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Λευτέρης Μαγιάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο Δήμος οφείλει να υποστηρίζει τις επιλογές της πλειοψηφίας των εμπόρων και επαγγελματιών του κέντρου για την αναζωογόνηση της εμπορικής δραστηριότητας στην παραδοσιακή αγορά της πόλης.
 Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των κατοίκων του κέντρου, καθώς και των εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις.
Επομένως, η παράταση της εκδήλωσης για μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα δεν μας βρίσκει σύμφωνους και αποτελεί κακό προηγούμενο απώλειας του παραδοσιακού χαρακτήρα του κέντρου και μετατροπής του σε «νησί».

Στο πλευρό των εργαζόμενων στο Σικιαρίδειο, η παράταξη του Λ. Μαγιάκη

Με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα είχε συνάντηση τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, η δημοτική παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»
Στη συνάντηση την παράταξη εκπροσώπησαν ο επικεφαλής της Λευτέρης Μαγιάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας και το στέλεχος Ελένη Σταματίου, κοινωνική λειτουργός με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των ΑμεΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο κίνδυνος που υπάρχει γα τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη στήριξη της παράταξης για την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος.
Ο Λευτέρης Μαγιάκης δήλωσε πως, όπως και στο παρελθόν, η παράταξη θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων και των γονέων των παιδιών που εκπαιδεύονται στο Σικιαρίδειο.
Δεσμεύτηκε πως θα ασκηθούν όλες οι δυνατές πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία, ώστε να μην κλείσει αυτή η πολύ σημαντική δομή, ούτε να ιδιωτικοποιηθεί.

Στις 8:30 μ.μ. η παράσταση «Παιδιά του πολέμου», στην Γερμανική Σχολή Αθηνών!!!


Η θεατρική ανάγνωση «Παιδιά του πολέμου» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Μάρτιν Σάρνχορστ παρουσιάζεται αύριο Tετάρτη 18 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
Η παράσταση «Παιδιά του πολέμου» θα δοθεί στα ελληνικά. Στη Γερμανική Σχολή, στο πλαίσιο μιας θεματικής βραδιάς με δύο μέρη, θα παρουσιαστεί αμέσως μετά την θεατρική παράσταση η ταινία «Μικρό Νησί» του Φάμπιαν Εντερ.
Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ του Λυκείου Διστόμου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών με τη μορφή πρότζεκτ στο πλαίσιο μαθητικής ανταλλαγής.
Αφετηρία της μαθητικής ανταλλαγής είναι η κοινή αντιμετώπιση και εξέταση των τραγικών γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα, όμως η θεώρηση αυτή δεν περιορίζεται στο παρελθόν. Η ενασχόληση με το παρελθόν εμπεριέχει την κριτική ματιά στο παρόν και στα προβλήματά του.
Για αυτό το λόγο, κατά τη φετινή σχολική χρονιά, οι Γερμανοί μαθητές της ΓΣΑ ετοίμασαν μαζί με τους συνομήλικους μαθητές του Λυκείου Διστόμου, τους σημερινούς απογόνους των παιδιών του Β' Παγκόσμιου πολέμου και επιζώντων της σφαγής της 10ης Ιουνίου 1944, μια θεατρική ανάγνωση σχετικά με το πρόβλημα των παιδιών που βρέθηκαν είτε στο παρελθόν είτε σήμερα σε θέατρα πολέμου. Παράλληλα αφηγούνται τις γεμάτες πόνο ιστορίες των δικών τους παππούδων.

Σήμερα & αύριο «Ας μιλήσουμε για την Ψυχική Υγεία» !

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΙΚΟΣΙ (20) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 18 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 22ης, 23ης & 25ης συνεδριάσεων έτους 2013 
1. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ, της εταιρείας ''Δ.ΦΙΛΔΙΣΑΚΟΣ A.E.E. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.'', σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λ. Κηφισίας, αρ. 205
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ, της εταιρίας
'ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΣ. ΚΑΒΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.'', σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της
οδού Πεντέλης, αρ. 116
3. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΟ), του ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λ. Κηφισίας, αρ. 215.