Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Υπέροχη η ετήσια καλοκαιρινή συνεστίαση του Συλλόγου Αθμονέων


Στην εκδήλωση που παραδοσιακά κάθε χρόνο διοργανώνει ο Σύλλογος Αθμονέων στην πλατεία Κασταλίας με την έναρξη του καλοκαιριού παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μαζί με πλήθος μελών και φίλων του Συλλόγου.
Με την ευκαιρία της παρουσίας του, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνομίλησε με τους παρευρισκομένους και αντάλλαξαν ευχές για το καλοκαίρι, ενώ συνεχάρη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου για τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει ώστε να φέρνει πιο κοντά τα μέλη του προσφέροντάς τους την ευκαιρία να περάσουν στιγμές όμορφες με καλή παρέα.
Το μουσικό πρόγραμμα της βραδιάς περιελάμβανε τραγούδια από το παραδοσιακό, το έντεχνο αλλά και το λαϊκό ρεπερτόριο.

Με 178 μονάδες αίματος ενισχύεται η Τράπεζα Αίματος!!!

Επιτυχής & η 16η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου 
Εκατοντάδες εθελοντές πολίτες, στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου, εργαζόμενοι στις υπηρεσίες του Δήμου και Πρόσκοποι της πόλης ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργου Πατούλη για συμμετοχή στην 16η Εθελοντική Αιμοδοσία, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από το χρόνο τους για να προσφέρουν έμπρακτα την αγάπη και την αλληλεγγύη τους στο συνάνθρωπο.
Στο διήμερο της 16ης Εθελοντικής Αιμοδοσίας που διοργάνωσε με επιτυχία ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (ΟΚΟΙΠΑΔΑ) συγκεντρώθηκαν 178 μονάδες αίματος, που θα ενισχύσουν την Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες των συμπολιτών που χρειάζονται μετάγγιση αίματος.                                                    
Με την υποστήριξη του κινητού συνεργείου αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Φλέμινγκ είχε προηγηθεί ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος στους εθελοντές αιμοδότες που προσήλθαν στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.

Εξαίσιο το αφιέρωμα στη μνήμη του Μάνου Χατζηδάκι

Στο μουσικό αφιέρωμα με τίτλο:
«Συνομιλία με το Μάνο Χατζηδάκι» που παρουσίασε με την ευκαιρία της λήξης της φετινής καλλιτεχνικής περιόδου η Μικτή Χορωδία Ενηλίκων του Παραρτήματος του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου «Μουσικό Εργαστήρι Αγίας Φιλοθέης», παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης. Τη μουσική βραδιά που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του πάρκου Ελευθερίας υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Αιμίλιου Γιαννακόπουλου, πλαισίωσαν χορογραφίες της Μαρίας Αλωνεύτη – Θεοδωράτου, όπως και έκθεση ζωγραφικής με έργα ενήλικων μαθητών του καθηγητή Γιώργου Σεκόφσκυ, και παιδιών της καθηγήτριας Δήμητρας Μακρή. Η Μικτή Χορωδία παρουσίασε ένα απάνθισμα από έργα του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη στη διάρκεια του οποίου σπουδαστές των τμημάτων χορού συμμετείχαν σε χορογραφίες προσαρμοσμένες στο μουσικό περιεχόμενο της βραδιάς.

Η Εὐρώπη εἶναι μιά νέα «Τουρκοκρατία»!

... Ὁ μακαρίτης Κωστῆς Μοσκώφ, αἰωνία του ἡ μνήμη, σπουδαῖος ἱστορικός, μιλοῦσε γιά τό ἁπόλυτο κέντρο τῆς ζωῆς μας καί τῆς Πολιτικῆς μας, πού εἶναι ἡ Δύση, ἡ Εὐρωπαϊκή Μητρόπολη, ἡ καθολική μας Μητρόπολη, ὅπως τό ἔλεγε...
Αὐτή εἶναι ἡ ὑποταγή στόν «μεγάλο ἀδελφό».
Μιλῶ γιά τήν στάση ὅποιων Βουλευτῶν ἐφάνησαν εὐρωπαϊκώτεροι τῶν Εὐρωπαίων... εἶναι ὁ «μεγάλος ἀδελφός»!
Κι ἐπειδή μιλοῦμε καί δημόσια, πρέπει νά ὁμολογήσω κάτι μέσα ἀπό τήν μακράν πεῖρα μου στήν ἔρευνα τῆς Ἱστορίας καί τῶν Πηγῶν, κυρίως ἀρχειακῶν...
Μιλοῦμε, ξέρετε, γιά μια Ἑλλάδα ἀνεξάρτητη, γιά μιά Ἑλλάδα πού θά ἀποφασίζει γιά τόν ἑαυτό της... Δυστυχῶς, δέν ὑπάρχει κάτι τέτοιο!
Εἴμαστε μόνιμα προτεκτοράτο καί ὑπό κατοχήν κάποιας ἤ κάποιων Εὐρωπαϊκῶν Δυνάμεων, μέ τήν συγκατάθεσή μας!
Ὁ Μάνος Χατζηδάκις, τό λέω συχνά (αἰωνία του ἡ μνήμη), μέ λεβέντικο, ἀνδροπρεπές φρόνημα... ὁ Μάνος Χατζηδάκις τονίζω... παρ' ὅλο πού ὁ Κωνσταντίνος Καραμανλῆς, ἀείμνηστος κι αὐτός, ἐκαυχᾶτο γιά τήν ἔνταξή μας στήν Εὐρώπη, τοῦ ἔλεγε, καί ἔχω τά ἀντίστοιχα κείμενά του, ὅτι ἡ Εὐρώπη εἶναι μιά νέα «Τουρκοκρατία»!
Μέ τήν διαφορά ὅτι στήν πρώτη Τουρκοκρατία μπήκαμε ὑποτεταγμένοι, νικημένοι, ἐνῶ τώρα μπαίνουμε μέ τήν θέλησή μας!
Γι' αὐτό ὅσοι λένε «θά κάνουμε μιά Κυβέρνηση πού θά εἶναι ἀνεξάρτητη» κ.λ.π., δέν ξέρουν τί λένε ἤ μᾶς ἀπατοῦν... κυρίως τό δεύτερο! Δέν μπορεῖ νά γίνει κανείς τίποτε, ἄν δέν δηλώσει ὑποταγή!

Οι Ιουδαίοι εν τη Δύσει ...

S.O.S:To κείμενο έχει ηλικία 150 ετών!!!

Σσσσσστ...Μας παρακολουθούν οι Γερμανοί!


 












Στη 1:00 μ.μ. η ανοικτή σύσκεψη για το ζήτημα της υπεράσπισης των δημόσιων Νοσοκομείων

Η σύσκεψη θα διεξαχθεί  στο αμφιθέατρο του Σισμανογλείου & καλούνται να λάβουν μέρος σε αυτήν, Εργαζομένοι Μαζικοί Φορείς, Συλλογικότητες & Παρατάξεις
Για να μην κλείσει κανένα Νοσοκομείο & καμία δομή περίθαλψης στο «Βόρειο άξονα» της Αττικής
Φίλοι και φίλες, τα Σωματεία εργαζομένων των παραπάνω νοσοκομείων της περιοχής, που είμαστε κάτω από την ίδια Διοίκηση, εκτιμήσαμε την άσχημη κατάσταση στο χώρο της δημόσιας υγείας που έχει οδηγήσει στην ανέχεια, ακόμα και στο θάνατο πολλούς συμπολίτες μας.
Εκτιμήσαμε τον άμεσο κίνδυνο  να συρρικνωθούν και να υποβαθμιστούν τα νοσοκομεία μας, ακόμα και να κλείσουν εντελώς μετά το «Παπαδημητρίου» και το «Α. Φλέμιγκ».
Τα τελευταία χρόνια, στο «Βόρειο τομέα, έχουν χαθεί πάνω από 500 κρεβάτια  νοσηλείας, έχουν μειωθεί κατ΄ έτος κατά 2.000 οι επισκέψεις στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και έχει μπει λουκέτο στο νοσοκομείο «Παπαδημητρίου».
Υπάρχουν ειδικότητες γιατρών και εργαστήρια που πλέον λείπουν από την περιοχή μας.
Τα νοσηλευτικά τμήματα λειτουργούν με προσωπικό πολύ κάτω από το όριο ασφαλείας με μεγάλη επικινδυνότητα για τους ασθενείς και τους εργαζόμενους. Πολίτες αναγκάζονται να πληρώνουν όλο και περισσότερα χαράτσια στα, κατά τα άλλα Δημόσια Νοσηλευτικά Ιδρύματα.
Το « Αμαλία Φλέμιγκ», χάρη στον αγώνα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία & του λαού της περιοχής αναγκάστηκαν να μην το κλείσουν, όπως είχαν σχεδιάσει. Το απαξίωσαν όμως και το συρρίκνωσαν.

«ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ» για Δημάρχους & Εργοδότες, αλλά μαύρες για τους ...εργαζόμενους!

Η καινούρια βιομηχανία μόδας με τις «λευκές νύχτες», που έχουν αρχίσει να συνδιοργανώνουν διάφοροι δήμαρχοι με διάφορους «παραγοντίσκους» των Εμπορικών Συλλόγων σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσουν υποτίθεται την τοπική αγορά, όχι μόνο είναι μια απάτη σε βάρος των εργαζομένων αλλά και των καταναλωτών, αλλά ουσιαστικά συνιστά έγκλημα σε βάρος της οικονομικής λειτουργίας του εμπορίου και των εργασιακών σχέσεων.
Οι δήμαρχοι Αμαρουσίου και Ιλίου, που θα οργανώσουν εκ νέου «λευκή νύχτα» στις 21 Ιουνίου 2014, δεν είναι πρωτοπόροι.
Απλώς είναι «λαγοί» στην εξυπηρέτηση των μεγάλωνεμπορικών ολιγοπωλιακών συμφερόντων.
Είτε το συνειδητοποιούν, είτε όχι, διοργανώνοντας «λευκές νύχτες» σε συνδυασμό και με τηναπελευθέρωση της Κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων που θεσμοθέτησε η κυβέρνηση των δανειστών, συμβάλλουν στη γενίκευση των λουκέτων των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και στέλνουν στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδες εργαζόμενους εμποροϋπαλλήλους.
Είτε το συνειδητοποιούν, είτε όχι, ανοίγουν το δρόμο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα, τα malls και τα εκπτωτικά χωριά να αρχίζουν να διοργανώνουν και αυτά «λευκές νύχτες», κατά τιςοποίες θα καλούνται να εργάζονται απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι μέχρι τις 3.00 τη νύχτα!

ΔΑΣ:Ορισμένοι ... «νομίζουν ότι το Σωματείο είναι τσιφλίκι τους»!!!

Αυτή δεν είναι λειτουργία του διοικητικού συμβουλίου, αυτή είναι κατάντια. Έτσι μόνο μπορεί κανείς να χαρακτηρίσει τη λειτουργία του προεδρείου του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου όπου έχει να συνεδριάσει εδώ & 1,5 μήνα και ταυτόχρονα πηγαίνει σε συναντήσεις με τη Διοίκηση του Δήμου χωρίς να ενημερώσει κανένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.
Με τι θέσεις πάνε; Ποιες αποφάσεις μεταφέρουν;  Όταν έχουμε ως δεδομένο τον εμπαιγμό της διοίκησης και για τα δύο θέματα που συζητήθηκαν στη προχθεσινή συνάντηση.
Οι  «ανεξάρτητοι» συνδικαλισταράδες όπου όλος «τυχαίος» πατρονάρονται από τις δυνάμεις των νεόκοπων διαχειριστών του σημερινού σάπιου καπιταλιστικού συστήματος  ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοσιουπαλληλικής Ανατροπής (πρώην ΠΑΣΚΕ ΟΤΑ), νομίζουν ότι το Σωματείο είναι τσιφλίκι τους.
Χωρίς να ενημερώσουν κανένα άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου προχωράνε σε συναντήσεις με τη διοίκηση του Δήμου ενώ ουδέποτε έβγαλαν ένα δελτίο τύπου να μας ενημερώσουν αλλά το σπουδαιότερο να ενημερώσουν τους συναδέλφους για το τι κουβέντιασαν και το τι αποφάσισαν.
Και επειδή στο κοντινό παρελθόν έχουν ακολουθήσει και άλλες συναντήσεις αισθανόμαστε την ανάγκη να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους για τη στάση του προεδρείου.

Ασφαλιστικό:Στις 6:00 μ.μ. όλοι & όλες στα Προπύλαια

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους του κλάδου σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο για το Ασφαλιστικό, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των συνταξιουχικών οργανώσεων,  την Πέμπτη 19 Ιούνη 6μ.μ. στα Προπύλαια.
Η νέα επίθεση κατά της Κοινωνικής Ασφάλισης, που ετοιμάζεται από το μεγάλο κεφάλαιο και τους πολιτικούς του υπηρέτες, μας αφορά όλους.
Κανένας δεν πρόκειται να μείνει ανέγγιχτος από το επερχόμενο νέο πετσόκομμα των συντάξεων, κύριων και επικουρικών, την αύξηση των ορίων ηλικίας, τις παραπέρα περικοπές των παροχών στην υγεία, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και των επιδομάτων που έχουν απομείνει για τους άνεργους, τα ΑμΕΑ, τη στέγη - κατοικία.
Ήδη μειώνονται από τον Ιούλη οι επικουρικές συντάξεις, μέχρι να καταργηθούν πλήρως, ενώ από το Γενάρη θα χτυπηθούν ξανά οι κύριες.
Στόχος τους είναι να απαλλαγούν από το δήθεν κόστος της κοινωνικής ασφάλισης, από την όποια υποχρέωση έχουν απέναντι στους μοναδικούς παραγωγούς του πλούτου, τους εργαζόμενους και τους απόμαχους της δουλειάς.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας του Σικιαριδείου Ιδρύματος ο Γ. Πατούλης

Την αμέριστη συμπαράσταση & υποστήριξή του στα παιδιά,στους γονείς και στους εργαζόμενους του Σικιαριδείου Ιδρύματος εξέφρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης κατά την επίσκεψη του στο Ίδρυμα, με την ευκαιρία της καλοκαιρινής γιορτής με εκθέσεις από τις καλλιτεχνικές δημιουργίες των παιδιών, απαγγελίες ποιημάτων και θεατρικά δρώμενα. 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για τη λειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος, με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Γεώργιο Αργυρόπουλου, τον Διοικητικό και Οικονομικό Διευθυντή κ. Χρήστο Οικονόμου και την Πρόεδρο του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κα  Αγγελική Κουσουρή.
Ο κ. Πατούλης άκουσε με αμέριστο ενδιαφέρον τα φλέγοντα προβλήματα που του εκτέθηκαν ότι αντιμετωπίζει το Σικιαρίδειο Ίδρυμα, αλλά και το καθεστώς ανασφάλειας και ψυχολογικής πίεσης που ζουν παιδιά και εργαζόμενοι, καθώς παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο να ανασταλεί η λειτουργία του Ιδρύματος.     
Ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης τάχθηκε υπέρ της απρόσκοπτης λειτουργίας του Ιδρύματος, το οποίο περισσότερο από εβδομήντα χρόνια προσφέρει στα παιδιά με νοητική υστέρηση υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης.

Πλατεία Αγ. Λαύρας:Παραδίδεται σύντομα πιο όμορφη, πιο «πράσινη», πιο λειτουργική!

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης που διένειμε μέσω του τοπικού Τύπου συμπολίτης μας δασολόγος,  μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Κασταλία», στην οποία γίνονται ανακριβείς αναφορές όσον αφορά την ανακατασκευή της πλατείας Αγίας Λαύρας, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Πρώτον, ο συγκεκριμένος πολίτης,  αλλά και ο Σύλλογος στον οποίο ανήκει, δεν αγαπούν το περιβάλλον και το πράσινο της πόλης περισσότερο από τη Δημοτική Αρχή και τους υπόλοιπους κατοίκους του Αμαρουσίου.  Δεν χρειάζεται λοιπόν να αγωνιούν τόσο πολύ για το πράσινο της πλατείας Αγίας Λαύρας, αφού η σημερινή Διοίκηση του Δήμου έχει αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να προστατέψει το περιβάλλον και το πράσινο της πόλης. Για μας το πράσινο δεν αποτελεί σημαία ευκαιρίας , αλλά αναπόσπαστο στοιχείο της δημοτικής μας πολιτικής όλα αυτά χρόνια.
Δεύτερον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως στο πρόσφατο παρελθόν αποδείχθηκε ξεκάθαρα ότι ο συγκεκριμένος Σύλλογος προωθούσε μέσα από τις δράσεις του ( αλλά και από τις αντιδράσεις του στα έργα που προωθούσε η Διοίκηση Πατούλη ) συγκεκριμένα κομματικά και παραταξιακά συμφέροντα.

Στις 9:00 μ.μ. το Μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του Μάνου Χατζηδάκι

Μαύρο στην «Λευκή Νύχτα» από τον Λ. Μαγιάκη


Με αφορμή τη διοργάνωση από τον ΕΣΑΜ και το Δήμο (και όχι τον Δήμαρχο)  Αμαρουσίου της «λευκής νύχτας» στις 21-6-14, ο επικεφαλής της παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ Λευτέρης Μαγιάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο Δήμος οφείλει να υποστηρίζει τις επιλογές της πλειοψηφίας των εμπόρων και επαγγελματιών του κέντρου για την αναζωογόνηση της εμπορικής δραστηριότητας στην παραδοσιακή αγορά της πόλης.
 Ταυτόχρονα, όμως, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα γίνουν σεβαστά και τα δικαιώματα των κατοίκων του κέντρου, καθώς και των εργαζόμενων στις εμπορικές επιχειρήσεις.
Επομένως, η παράταση της εκδήλωσης για μετά τις 12.00 τα μεσάνυχτα δεν μας βρίσκει σύμφωνους και αποτελεί κακό προηγούμενο απώλειας του παραδοσιακού χαρακτήρα του κέντρου και μετατροπής του σε «νησί».

Στο πλευρό των εργαζόμενων στο Σικιαρίδειο, η παράταξη του Λ. Μαγιάκη

Με το διοικητικό συμβούλιο των εργαζομένων στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα είχε συνάντηση τη Δευτέρα 16 Ιουνίου, η δημοτική παράταξη «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι»
Στη συνάντηση την παράταξη εκπροσώπησαν ο επικεφαλής της Λευτέρης Μαγιάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Κούκουζας και το στέλεχος Ελένη Σταματίου, κοινωνική λειτουργός με πολύχρονη επαγγελματική εμπειρία στο χώρο των ΑμεΑ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και ο κίνδυνος που υπάρχει γα τη βιωσιμότητα του Ιδρύματος. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν τη στήριξη της παράταξης για την απρόσκοπτη λειτουργία του Ιδρύματος.
Ο Λευτέρης Μαγιάκης δήλωσε πως, όπως και στο παρελθόν, η παράταξη θα σταθεί στο πλευρό των εργαζόμενων και των γονέων των παιδιών που εκπαιδεύονται στο Σικιαρίδειο.
Δεσμεύτηκε πως θα ασκηθούν όλες οι δυνατές πιέσεις προς την πολιτική ηγεσία, ώστε να μην κλείσει αυτή η πολύ σημαντική δομή, ούτε να ιδιωτικοποιηθεί.

Στις 8:30 μ.μ. η παράσταση «Παιδιά του πολέμου», στην Γερμανική Σχολή Αθηνών!!!


Η θεατρική ανάγνωση «Παιδιά του πολέμου» σε σκηνοθετική επιμέλεια του Μάρτιν Σάρνχορστ παρουσιάζεται αύριο Tετάρτη 18 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Γερμανικής Σχολής Αθηνών.
Η παράσταση «Παιδιά του πολέμου» θα δοθεί στα ελληνικά. Στη Γερμανική Σχολή, στο πλαίσιο μιας θεματικής βραδιάς με δύο μέρη, θα παρουσιαστεί αμέσως μετά την θεατρική παράσταση η ταινία «Μικρό Νησί» του Φάμπιαν Εντερ.
Εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει στενή συνεργασία μεταξύ του Λυκείου Διστόμου και της Γερμανικής Σχολής Αθηνών με τη μορφή πρότζεκτ στο πλαίσιο μαθητικής ανταλλαγής.
Αφετηρία της μαθητικής ανταλλαγής είναι η κοινή αντιμετώπιση και εξέταση των τραγικών γεγονότων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα, όμως η θεώρηση αυτή δεν περιορίζεται στο παρελθόν. Η ενασχόληση με το παρελθόν εμπεριέχει την κριτική ματιά στο παρόν και στα προβλήματά του.
Για αυτό το λόγο, κατά τη φετινή σχολική χρονιά, οι Γερμανοί μαθητές της ΓΣΑ ετοίμασαν μαζί με τους συνομήλικους μαθητές του Λυκείου Διστόμου, τους σημερινούς απογόνους των παιδιών του Β' Παγκόσμιου πολέμου και επιζώντων της σφαγής της 10ης Ιουνίου 1944, μια θεατρική ανάγνωση σχετικά με το πρόβλημα των παιδιών που βρέθηκαν είτε στο παρελθόν είτε σήμερα σε θέατρα πολέμου. Παράλληλα αφηγούνται τις γεμάτες πόνο ιστορίες των δικών τους παππούδων.

Σήμερα & αύριο «Ας μιλήσουμε για την Ψυχική Υγεία» !

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΙΚΟΣΙ (20) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 18 Ιουνίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
Επικύρωση πρακτικών 22ης, 23ης & 25ης συνεδριάσεων έτους 2013 
1. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ, της εταιρείας ''Δ.ΦΙΛΔΙΣΑΚΟΣ A.E.E. ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.'', σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λ. Κηφισίας, αρ. 205
2. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ, της εταιρίας
'ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΙΣ. ΚΑΒΥΡΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.'', σε κατάστημα που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της
οδού Πεντέλης, αρ. 116
3. Χορήγηση προέγκρισης ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ
ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (ΚΥΛΙΚΕΙΟ), του ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ ΚΩΣΤΑΚΟΥ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λ. Κηφισίας, αρ. 215.

Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

EΠTA Σχολικοί Φύλακες ... «Τραυματιοφορείς» στο Σισμανόγλειο!!!

Με την υπ’ αριθμ. 10465/05-05-14 απόφαση Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - AMΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» ΝΠΔΔ, η οποία ελήφθη σύμφωνα με τις διατάξεις του N. 4172/13 αρ. 91, μεταφέρονται οι κάτωθι υπάλληλοι με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, κατηγορίας ΔΕ ειδικότητας Σχολικών Φυλάκων των αναφερόμενων φορέων προέλευσης, σε συνιστώμενες προσωποπαγείς θέσεις του Νοσοκομείου «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - AMΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» ΝΠΔΔ, κατηγορίας ΥΕ κλάδου Βοηθητικού Υγειονομικού Προσωπικού και ειδικότητα Νοσοκόμου - Μεταφορέα Ασθενών με βαθμό Ε και με την ίδια σχέση εργασίας:

Μανάδες Hρωίδες! «Σ’ αυτές τις μανάδες σήκωσε το χέρι του ο Φασισμός»!

Οι «μπράβοι» των 500 , χτύπησαν τις μανάδες μας ...
Ο 44χρονος γραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, αρχιμανδρίτης Βασίλειος Βαρβέλης, συντάραξε το ελληνικό Διαδίκτυο με ένα κείμενό του για τις καθαρίστριες.
Κάτι παραπάνω ξέρει άλλωστε, αφού -όπως αναφέρει- «η μάνα μου καθαρίστρια, εγώ παιδί κι ανίψι καθαριστριών».                                                                                                               
Σίγουρα δεν είναι ο ιερωμένος που έχουμε συνηθίσει: μιλάει μια γλώσσα απλή και καθημερινή, έχει ταξική συνείδηση κι είναι ορκισμένος αντιφασίστας.
Αν δεν γνωρίζεις τον αρχιμανδρίτη Βασίλειο Βαρβέλη, νομίζεις ότι πρόκειται μάλλον για ευφάνταστο τρολ. Ευτυχώς για όλους μας, ο 44χρονος γραμματέας του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας είναι υπαρκτό πρόσωπο.
«Η μάνα μου καθαρίστρια, εγώ παιδί κι ανίψι καθαριστριών.
Ελαμπαν τα σπίτια που δούλευε 6 μέρες την εβδομάδα και την έβδομη, την Κυριακή(στην “αργία” της), να καθαρίσει και το δικό μας το σπίτι κι εμάς, να μαγειρέψει ένα πιάτο ζεστό φαγητό, να πλύνει, να απλώσει, να σιδερώσει, να μας αγκαλιάσει και να ξεκουραστεί. Αυτή η μάνα μου!
Αυτές οι Περιστεριώτισσες, οι μανάδες των φίλων μας, που ξεκινούσαν χαράματα νηστικιές, αφήνοντας τα παιδιά στους δρόμους, για να φτάσουν στην Εκάλη, στη Φιλοθέη, στο Ψυχικό, με κρύο, με βροχή, με χιόνι, με ζέστη και να γίνουν “παραδουλεύτρες”, όπως τις έλεγαν οι “Κυρίες”, για να μας μεγαλώσουν, με το μεροκάματό τους, να μας μορφώσουν, να γίνουμε άνθρωποι.

Από το «Athens Pride» στο ... «Μνημόνιο Pride»!

Μαζί σίγουρα δεν τα φάγαμε, αλλά τον «Ανορθωτή» του Μνημονίου, μαζί τον ... «τρώμε»!
Τo «Athens Pride» αποτελεί την ελληνική εκδοχή μιας ξεπερασμένης πανευρωπαϊκά εκδήλωσης, από την εποχή που η ομοφυλοφιλία ήταν κάτι ένα θέμα ταμπού και το οποίο (στο μυαλό ορισμένων) έπρεπε να είναι «κρυφό».
Θα μπορούσε να πει κανείς ότι τότε (τις εποχές που ξεκίνησε η εκδήλωση) αυτή είχε ένα νόημα γιατί ήταν μια ευκαιρία για να μπορέσουν άνθρωποι που έχουν ένα σεξουαλικό προσανατολισμό διαφορετικό, να εκφραστούν ελεύθερα (όπως θα έπρεπε να μπορούν ούτως ή άλλως) κάτι που τις υπόλοιπες μέρες θεωρητικά δεν μπορούσαν να κάνουν. Αυτά στη θεωρία πάντα...
Γιατί όπως ξέρουμε μια μέρα δεν φτάνει ούτε για να χτυπήσουμε τον καρκίνο, ούτε για να σώσουμε τα δάση, ούτε να εξαλείψουμε την παιδική εκμετάλλευση.
Και προφανώς, κανείς ο οποίος έχει πρόβλημα με την έκφραση της ομοφυλοφιλίας θ' αλλάξει γνώμη βλέποντας μια "πολύχρωμη" παρέλαση. Αλλού πρέπει να εστιάσουμε ως κοινωνία - και κανείς δήμαρχος δε γίνεται "προοδευτικός" υποστηρίζοντας τέτοιες εκδηλώσεις που κρατούν μια μέρα μόνο.
Χρειαζόμαστε κάτι παραπέρα και οι Καμίνηδες όλου του κόσμου πρέπει να κάνουν τομές σε διάφορα επίπεδα, που δεν είναι διάρκειας μια μόνο μέρας.
Το θέμα μας όμως είναι άλλο... Με αφορμή το «Athens Pride», είχαμε ως blog μια πιο πρωτοποριακή ιδέα. Και τη συνοψίζουμε: κακά τα ψέμματα σήμερα στην χώρα μας, ακόμα πιο ταμπού και από την ομοφυλοφιλία είναι το να είσαι μνημονιακός. Εκατοντάδες χιλιάδες ψηφοφόρων ζουν μια διπλή, βασανισμένη ζωή: όλη μέρα στη δουλειά, στο σπίτι, στις κοινωνικές εκδηλώσεις συμπεριφέρονται σαν "πολιτικά straight" - δηλαδή σαν αντιμνημονιακοί.

Στη 1:00 το μεσημέρι, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτοπής»

ΕΞΙ είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την Τακτική συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτοπής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 17 Ιουνίου στη 1:00 το μεσημέρι, στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Απευθείας ανάθεση ή μη του έργου με τίτλο: "ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ"
2. Επιβολή προστίμου σε παιδότοπο στερούμενου αδείας λειτουργίας- ιδιοκτησία της εταιρείας PASTIES Ε.Π.Ε.
3. Ρύθμιση του οφειλέτη Πρέσσας Δημήτριος Πρέσσας Γεώργιος με το ν.4257/2014

Ξεκινά στις 9:00 π.μ. η «16η Εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου»

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Μποϋκοτάζ στο «ΟΠΙΟ» του Λαού ...

Δ.Α.Σ:Να καταδικαστεί & το πνεύμα αλλά & το γράμμα του Nόμου 4250/2014

Ζητά  έκτακτη σύγκλιση Δημοτικού Συμβουλίου
Με το συγκεκριμένο νόμο αλλά και με την εγκύκλιο που αναρτήθηκε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης «τροποποίηση διατάξεων του Π. Δ. 318/1992(Α΄161) περί αξιολόγησης των ουσιαστικών προσόντων του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και των ν.π.δ.δ.», η κυβέρνηση υλοποιώντας πλήρως τη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθεί να επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποιήσεις μιας σειράς υπηρεσιών όπου χρόνια τώρα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι ήθελαν να τις αποσπάσουν από τις δομές του Δημοσίου.
Είναι ψέμα αυτό που δηλώνετε από τα κυβερνητικά στελέχη και από τα κόμματα που στηρίζουν τη κυβέρνηση (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) ότι με την αξιολόγηση το δημόσιο  θα γίνει καλύτερο και ποιοτικότερο. Στόχος είναι ένας, το κράτος να γίνει μικρότερο, ευέλικτο, αυταρχικότερο όπου στο επίκεντρο του δεν θα έχει τις ανάγκες των εργαζομένων - δημοτών αλλά τη κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Η κυβέρνηση με την αξιολόγηση επιχειρεί να χειραγωγήσει και να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους να τους κρατά σε συνεχή ομηρία αλλά και να αναδείξει νέα πειθήνια στελέχη πλήρως υπάκουα στην αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Περίθαλψη Ανασφάλιστων»: Αλλο ένα ψέμα της Συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου

Τον Γενάρη του 2014 η κυβέρνηση υποσχόταν πως μέχρι τον Ιούνιο όλοι οι ανασφάλιστοι πολίτες θα περιθάλπονται δωρεάν στο δημόσιο σύστημα υγείας.
Τον Απρίλη, μιλώντας σε εκδήλωση πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρίας, ο πρώην υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε στα ΜΜΕ:
«Σήμερα συμπληρώνουμε 4 χρόνια από την ένταξη της χώρας μας στο Μνημόνιο. Στο διάστημα αυτό κάποιοι συμπολίτες μας έχουν βρεθεί σε πολύ δυσμενή οικονομική θέση, και αυτούς θέλουμε να βοηθήσουμε».
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα καταγραφές
ο πληθυσμός των ανασφάλιστων και απόρων συμπολιτών μας εκτιμάται από 1,9 έως 2,4 εκατ.
Η υγειονομική τους κάλυψη αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση.»
Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την νοσοκομειακή περίθαλψη των ανασφάλιστων δημοσιεύτηκε όντως αρχές Ιουνίου (ΦΕΚ Β/ 1465 / 5 Ιουνίου 2014). Ωστόσο, δεν αλλάζει τίποτε ουσιαστικό όσον αφορά στη δυνατότητα τους να περιθάλπονται δωρεάν στα δημόσια νοσοκομεία.
Οι πετσοκομμένοι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων καθιστούν την περίθαλψη ανασφάλιστων πρακτικά αδύνατη
Το άρθρο 2 της ΚΥΑ προβλέπει ότι:
«Η δαπάνη που θα προκληθεί από την εν λόγω απόφαση θα βαρύνει τους εγκεκριμένους προϋπολογισμούς των Νοσοκομείων»
Οι υφιστάμενοι εγκεκριμένοι από το Υπουργείο Υγείας προϋπολογισμοί των νοσοκομείων είναι κυριολεκτικά «κατακρεουργημένοι».

«Προσωρινή Επικουρική στα Ταμεία της Αναμονής»

Με αφορμή το χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» με θέμα «ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ» σελ 46-47, σας ενημερώνουμε ότι τα μέλη του «ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ», έχουν ήδη καταθέσει εκατοντάδες αιτήσεις για την χορήγηση της προσωρινής επικουρικής σύνταξης, σε εφαρμογή των Προεδρικών Διαταγμάτων υπ΄αριθμ 258/1983 και 392/1985, που δεν έχουν καταργηθεί μέχρι σήμερα, με νεότερο Νόμο ή Προεδρικό Διάταγμα.
Δηλαδή για την χορήγηση του 80% της απόφασης συνταξιοδότησης και από ημερομηνίας υποβολής αιτήσεως εντός διμήνου, όπως ορίζεται από τα παραπάνω προεδρικά διατάγματα.
Ήδη το ΕΝΙΑΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ, διαθέτει έντυπα αιτήσεων για την προσωρινή στις επικουρικές συντάξεις.
Καλούμε, όσους δεν έχουν ακόμη κάνει αίτηση για προσωρινή στην επικουρική σύνταξη, να προσέλθουν στα γραφεία μας, για να συμπληρώσουμε δωρεάν την αίτηση τους.

Σάββατο 14 Ιουνίου 2014

«Δύναμης Ζωής»: σχηματίστηκαν θεματικές επιτροπές ...

Την Τετάρτη 11 Ιουνίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Μεταφορών η συγκρότηση της περιφερειακής παράταξης της «Δύναμης Ζωής».
 Έγινε απολογισμός του εκλογικού αποτελέσματος και σχηματίστηκαν θεματικές επιτροπές που θα προετοιμάσουν την ανάληψη της διοίκησης της περιφέρειας από την 1η Σεπτεμβρίου.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ενότητα, Ανατροπή & Έργο για το Μαρούσι», Λευτέρης Μαγιάκης, καθώς και εκλεγμένοι ή επιλαχόντες δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού βρίσκονταν εκεί, παρακολούθησαν τη διαδικασία και αντάλλαξαν απόψεις και σκέψεις με τη Ρένα Δούρου, τον εκλεγμένο αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρο και άλλα στελέχη της «Δύναμης Ζωής».

«Ομορφη & πλούσια Πατρίδα», αύριο στην Ι.Μ. Παντοκράτορος ΤΑΩ Πεντέλης


Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» ... ανησυχεί για την τύχη των δένδρων της Πλατείας Αγ. Λαύρας

Επιστολή σε Περιφέρεια προς την Περιφέρεια Αττικής
Αξιότιμοι Κύριοι(της Περιφέρειας Αττικής, Γενική Δ/νση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Υποδομών, Δ/νση Τεχνικών Έργων , Λ. Συγγρού 80-88  Αθήνα). Με απορία και  μεγάλη ανησυχία για την τύχη των δένδρων της Πλατείας  Αγίας Λαύρας, πληροφορηθήκαμε από τον δασολόγο και μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου κ. Θεμιστοκλή  Αδαμόπουλο ότι η προγραμματισθείσα συνάντησή του με τον κ. Λεωνίδα Γκλεγκλέ(Προιστάμενο του Τμήματος Κτιριακών Έργων - Έργων Περιβάλλοντος),  για την Πέμπτη 5 Ιουνίου και ώρα 8.30 π.μ. , εντός του χώρου της πλατείας , στον οποίο ήδη εκτελούνται εργασίες, ακυρώθηκε εντελώς  από τον κ. Γκλεγκλέ,  χωρίς  συγκεκριμένη αιτιολογία.
Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε  για τους λόγους  της  ακύρωσης  αυτής, ευελπιστούντες ότι η τόσο σημαντική για  τα δένδρα και γενικά τη βλάστηση της πλατείας αυτή συνάντηση  θα πραγματοποιηθεί τελικά το συντομότερο δυνατόν.

ΣΕΔΑΜ:Σε πλήρη αναντιστοιχία με τη βούληση της Ελληνικής κοινωνίας, οι πολιτικές της κυβέρνησης

Mε το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Συνάντηση με το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στο γραφείο του στο Δημαρχείο, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κου Μιχάλη Χρηστάκη και του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Νομικών Υποθέσεων κου Παναγιώτη Γρέγου.
Εκ μέρους του Δ.Σ. του Σωματείου συμμετείχαν στη συνάντηση ο Πρόεδρος κος Νικόλαος Καλιμάνης, ο Αντιπρόεδρος κος Αντώνιος Πινακουλάκης, ο Γραμματέας κος Σπύρος Μπόγδανος και ο Νομικός Σύμβουλος του Σωματείου κος Γεώργιος Αντωνακόπουλος.
Ο κος Πατούλης δέχθηκε τα θερμά συγχαρητήρια του Δ.Σ. για την επανεκλογή του στο Δημαρχιακό Αξίωμα για τρίτη συνεχή θητεία και ακολούθως συζητήθηκαν τα αιτήματα που εξέθεσαν στο Δήμαρχο τα μέλη του Σωματείου.

Ενισχύεται η πυροπροστασία του δάσους Συγγρού

Η ενίσχυση των μέτρων πυροφύλαξης & ο συντονισμός των ενεργειών από μέρους του κάθε φορέα για την πυροπροστασία του δάσους Συγγρού κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών, εξετάστηκαν και ανακεφαλαιώθηκαν στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου & Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή αρμόδιων εκπροσώπων του Δήμου Αμαρουσίου, του Σ.Π.Α.Π, του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών (Ι.Γ.Ε) και της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου Μελισσίων.
Στη συνάντηση συμμετείχαν, επίσης, από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Κόκκαλης, από μέρους του Ι.Γ.Ε ο Διευθυντής Γιώργος Μπαλωτής,
από μέρους της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου Μελισσίων ο υπεύθυνος της οργανωτικής ομάδας πυροφύλαξης Γιώργος Αφεντούλης, και από μέρους του Σ.Π.Α.Π ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής Λεωνίδας Ψυχόπαιδας, καθώς και συνεργάτες των φορέων.
Στη διάρκεια της συνάντησης ανακεφαλαιώθηκαν από τον Δήμαρχο κ. Πατούλη, οι ενέργειες και τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εφαρμογή όπως:
24ωρη φύλαξη του Δάσους Συγγρού από το προσωπικό του Δήμου Αμαρουσίου που βρίσκεται σε εγρήγορση για κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης,
τα τρία πλήρως επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα, ένα του Δήμου Αμαρουσίου, ένα του Σ.Π.Α.Π, και ένα από τον Όμιλο Βαρδινογιάννη, που, επίσης, βρίσκονται επί ποδός για να διαχειριστούν κάθε πύρινη απειλή.

Στη 1:30 μ.μ. η παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας

Το Δ.Σ. του συλλόγου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 
ενημερώνει ότι  σε συντονισμό με το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. «Ο Περικλής» και Ενώσεις Συλλόγων Γονέων και Συλλόγους Γονέων Βόρειου Τομέα έχει προγραμματίσει για σήμερα  Παρασκευή 13 Ιουνίου στη 1:30 μ.μ.  παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας για τα ζητήματα των συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων, των εγγραφών νηπίων και προνηπίων και της Αξιολόγησης.
Σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν, τονίζουν πως ο συντονισμένος μαζικός αγώνας εκπαιδευτικών και γονέων είναι ικανός να ανατρέψει τα καταστροφικά σχέδιά τους.

Ξεπερνούν κάθε όριο, oι Δωσίλογοι της κυβέρνησης Σαμαρά!!!

Ωστε λοιπόν, οι κοινοί απατεώνες καταχραστές του Δημοσίου και των χρημάτων του λαού,
διά νόμου πλέον, θα πέφτουν στα «μαλακά» μετά την προωθούμενη κατάργηση της σχετικής νομοθεσίας που ισχύει από το 1950;
Αυτό προκύπτει ως βασικό συμπέρασμα μετά το καμπανάκι που κρούει το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους (ΝΣΚ), που με παρέμβασή του επισημαίνει ότι στο νέο Ποινικό Κώδικα που έχει αναρτηθεί στο Διαδίκτυο «καθίσταται εμφανής η προσπάθεια μείωσης των ποινών που συνδέονται με την προστασία της δημόσιας περιουσίας».
Σε ανακοίνωση του ΝΣΚ τονίζεται ότι οι συνέπειες της κατάργησης του επίμαχου νόμου (1608/1950) θα είναι καταλυτικές για τις ήδη εκκρεμείς ποινικές ευθύνες, μεταξύ των οποίων και όσες αφορούν τα εξοπλιστικά προγράμματα, και αυτό διότι είναιι περισσότερο από ορατός ο κίνδυνος να απαλλαγεί, λόγω παραγραφής, μεγάλος αριθμός κατηγορουμένων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται πολιτικά πρόσωπα και άλλοι καταδικασθέντες για οικονομικά αδικήματα δημόσιοι λειτουργοί.
Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να τρέφει αυταπάτες για όσους ο ίδιος βέβαια, με ευθύνη του, επέλεξε να τον κυβερνούν. Πρόκειται στην πραγματικότητα για πρόσωπα που όσο ψηλά και εάν στέκονται, πέραν όσων ηθικών και πατριωτικών δημοσίως διακηρύσσουν, κινούνται στα όρια των απλών υπαλλήλων ισχυρών συμφερόντων, φροντίζοντας, όταν χρειάζεται, να προστατεύουν τα συμφέροντα αυτά από τις νομικές συνέπειες.

ΣαμαρόΜπατσοι, ΒενιζελοΓούρουνα, Δολοφόνοι...

Επεισόδια ξέσπασαν χθες το απόγευμα έξω από το υπουργείο Οικονομικών, όπου διαμαρτύρονταν οι καθαρίστριες για την απόφαση του Αρείου Πάγου να μην επαναπροσληφθούν, μέχρι την εκδίκαση της έφεσης που έχει ασκήσει το υπουργείο επί της απόφασης του Πρωτοδικείου που τις δικαίωσε.
                                  
Οι καθαρίστριες μαζί με άλλους συγκεντρωμένους κινήθηκαν προς την είσοδο του υπουργείου Οικονομικών, επί της οδού Νίκης, αλλά εμποδίστηκαν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ που έκαναν χρήση των ασπίδων και των γκλομπ. Δύο καθαρίστριες λιποθύμησαν από την ένταση, ενώ άλλα δύο άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά.
Η μία καθαρίστρια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, στη δε δεύτερη παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Στα επεισόδια τραυματίστηκε και φωτορεπόρτερ που κάλυπτε τα γεγονότα.
Νωρίτερα, ο Άρειος Πάγος, όπου εκδικαζόταν η προσφυγή των καθαριστριών,αποφάνθηκε τελικά υπέρ του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως έγινε γνωστό, το Τμήμα Αναστολών του Αρείου Πάγου παγώνει την απόφαση που δικαίωνε προσωρινά τις καθαρίστριες στο αίτημά τους να επαναπροσληφθούν στις εργασίες τους, μέχρι να λάβει οριστική απόφαση η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου.
Ωστόσο, η υπόθεση θα εκδικαστεί στις 23 Σεπτεμβρίου ώστε να ληφθεί και τελεσίδικη απόφαση.
     Σάλος με άνδρα των ΜΑΤ που φορά μεταλλικά γάντια

Ελεύθερος ο ΑρχιΔωσίλογος Προτεστάντης!!!

Ελεύθερος με εγγύηση 30.000 ευρώ και εμφάνιση μια φορά το μήνα σε αστυνομικό τμήμα της περιοχής του αφέθηκε μετά την απολογία του στον αρεοπαγίτη ανακριτή που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ο πρώην υπουργός οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
Οταν ολοκληρωθεί η ανάκριση θα αποφασιστεί αν ο πρώην υπουργός θα παραπεμφθεί σε ειδικό δικαστήριο για την πολύκροτη υπόθεση
Ο πρώην υπουργός αντιμετωπίζει τα κακουργήματα της νόθευσης εγγράφου και της απιστίας στην υπηρεσία καθώς και το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.
Φέρεται να τροποποίησε τη λίστα Λαγκάρντ αφαιρώντας από τα περίπου 2000 ονόματα, αυτά συγγενικών του προσώπων ενώ δεν έδωσε ποτέ το πρωτότυπο έγγραφο στο ΣΔΟΕ προκειμένου να ελεγχθεί.
Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του από τη Βουλή, η υπόθεση ανατέθηκε σε αρεοπαγίτη ειδικό ανακριτή.