Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

«Τρόμος & Αθλιότητα του Γ΄Ράιχ», στο 5ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου!

Λ. Μαγιάκης:«Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία» αλλά ...

Ευχαριστούμε όλους τους Μαρουσιώτες και τις Μαρουσιώτισσες που μας τίμησαν με την ψήφο τους.
Σεβόμαστε τη λαϊκή ετυμηγορία, παρά το γεγονός ότι ορισμένες ενέργειες που έγιναν κατά τη διάρκεια της εκλογικής μάχης δεν τιμούν τον πολιτικό μας πολιτισμό.
Τα αποτελέσματα των εκλογών ανέδειξαν τον Συνδυασμό μας σε μείζονα μειοψηφία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, τριπλασιάζοντας τον αριθμό των Δημοτικών μας Συμβούλων.
Μέσα από την ενισχυμένη παρουσία μας στο Δημοτικό Συμβούλιο θα υπερασπίσουμε το πρόγραμμά μας, το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της αυτοδιοίκησης, τα συμφέροντα των εργαζομένων και το περιβάλλον της πόλης μας.

Τρίτη Θητεία με 2η & καλύτερη ...επανεκλογή Γ. Πατούλη στο Μαρούσι!!!

Συνέτριψε τους αντιπάλους, αποτελείωσε τις αμφισβητήσεις ...
Θριαμβευτική επανεκλογή από τον πρώτο γύρο για μία νέα(την 3η στη σειρά) θητεία στον Δήμο Αμαρουσίου πέτυχε ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη».
Εκτός από την 1η εκλογική αναμέτρηση του 2006, τις άλλες δύο τις «καθάρισε» από την πρώτη Κυριακή, αυξάνοντας μάλιστα & τα ποσοστά του κατά 1,45%!!! Πρόκειται για Αυτοδιοικητικό φαινόμενο το οποίο εξελίσσεται σε πραγματικό «Αυτοκράτορα» του Αμαρουσίου!
►Ο Συνδυασμός «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη λαμβάνει 17.668 ψήφους &  ποσοστό 57,89%
►Ο Συνδυασμός «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» με επικεφαλής τον Ελευθέριο Μαγιάκη, λαμβάνει 4810 ψήφους & ποσοστό 15,76%
►Ο Συνδυασμός «Μαρούσι η Πόλη μας» με επικεφαλής τον Κωνσταντίνο Βλάχο λαμβάνει
3.856
 ψήφους &  ποσοστό 12,63%

►Ο Συνδυασμός «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον «ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ» Αθανάσιο Φωτόπουλο λαμβάνει 1.867 ψήφους(Ο μοναδικός Υποψήφιος Δήμαρχος που έλαβε λιγότερες ψήφους{206} στον αριθμό σε σχέση με το 2010& ποσοστό 6,12%!

Σάββατο 17 Μαΐου 2014

Ιδού όλοι οι Υποψήφιοι των Συνδυασμών!

Σας παρουσιάζουμε τον πίνακα των συνδυασμών των υποψηφίων
του Δήμου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ για τις Δημοτικές Εκλογές της 18ης Μαΐου,
όπως ανακηρύχθηκαν με την με αρ. 453/2014 απόφαση
του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών:
Σημείωση: Ορισμένες αποφάσεις των αρμοδίων Δικαστηρίων περί ανακήρυξης των συνδυασμών για τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 18ης Μαΐου 2014 έχουν διορθωθεί με νεότερες αποφάσεις, οι οποίες και έχουν αποσταλεί στους οικείους Δήμους, χωρίς να υπάρξει σχετική διόρθωση των Πινάκων που έχουν ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Αττικής
ΕΚΛΟΓΕΙΣ κατά ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ & ΦΥΛΟ Α' Αναθεώρηση 2014
Β΄ΑΘΗΝΩΝ:                      ΑΝΔΡΕΣ 673.392,     ΓΥΝΑΙΚΕΣ 757.765        ΣΥΝΟΛΟ 1.431.157
ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ       195.926                        222.704                         418.630
9168 ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ                     22.309                          25.885                            48.194

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Οι επιλογές του Α-παρατήρητου από τον Συνδυασμό του Γ. Πατούλη!

To «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» εκτός από εχθρούς, έχει φίλες & φίλους και τους τιμά!!!
Η άποψή του εκ των πραγμάτων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ & σίγουρα δεν είναι αντικειμενική…Εξ άλλου είμαστε ένα ενημερωτικό που ποτέ δεν έκρυψε και δεν κρύβει τις αδυναμίες του!!!            Η σχέση με τους προαναφερόμενους έχει δοκιμαστεί &a σφυρηλατηθεί στην πορεία των 16 χρόνων που ζούμε  & κινούμαστε στην πόλη των Αθμονέων.   Tους εκτιμώ, τους θαυμάζω, τους ζηλεύω(με την καλή έννοια!), & πιστεύω ακραδαντα  στα προσόντα και τις δυνατότητές τους και υπογραφω με βεβαιότητα, πως ότι πράττουν το κάνουν για το καλό της πόλης και των Μαρουσσιωτών      
Στον Συνδυασμό του Γ. Πατούλη «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ», εκτός από τον Δημήτρη Καρλαύτη, την Ρένα Χαλιώτη & τον Νίκο Κάββαλο, το  «BLOG», στηρίζει:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ  ΒΡΑΧΝΟ, τον ΣΤΕΦΑΝΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΗ, τον  ΒΑΣΙΛΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ  & την ΕΛΕΝΗ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΩΤΟΥ
Ο Παναγιώτης Βραχνός γεννήθηκε στη Λυκοποριά Κορινθίας.Είναι παντρεμένος με την Ευνομία Αλεξοπούλου, Ιατρό Αναισθησιολόγο, Διευθύντρια στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», με την οποία έχει ένα γιο και μία κόρη. Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή το 1977 και το 1983 απέκτησε τον τίτλο της ειδικότητας του Γενικού Χειρουργού.                                     
Μετά τις μεταπτυχιακές σπουδές από το 1985 εργάζεται στο Νοσοκομείο «ΚΑΤ» και από το 2010 κατέχει τη θέση του Διευθυντού της Χειρουργικής Κλινικής. 
Το 1998 εκλέχτηκε  Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αμαρουσίου και το 2002 επανεκλέχτηκε για δεύτερη φορά.
Ο ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΗΣ γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Ιατρική στο πανεπιστήμιο της Bologna, και ανακηρύχθηκε διδάκτωρ της Ιατρικής - Χειρουργικής. Ειδικεύτηκε στην γαστρεντερολογία.
Υπηρέτησε ως ιατρός και ειδικός στη ναυτική και καταδυτική ιατρική, στις ειδικες δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού.
Είναι μέλος Ευρωπαϊκών επιστημονικών ενώσεων με ενεργό συμμετοχή σε διεθνή συνέδρια και ερευνητικά προγράμματα.
Συμμετείχε εθελοντικά σε αποστολές διάσωσης.
Το 2006 εξελέγει Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου με το συνδυασμό "Ανθρώπινη Πόλη" του Γιώργου Πατούλη.
Έλαβε τη θέση του Αντιδημάρχου, προέδρου του Οργανισμού Περιβάλλοντος, προέδρου Πολιτικής Προστασίας, προέδρου της Αναπτυξιακής του Δήμου Αμαρουσίου και της "ΑΘΜΟΝΟΝ" - Ακίνητα.
Εκσυγχρόνισε την ανακύκλωση του Δήμου Αμαρουσίου, με αποτέλεσμα τη βράβευση της πόλης σε εθνικό επίπεδο.Ασχολείται ιδιαίτερα με το αστικό περιβάλλον και με τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.Διατηρεί Γαστρεντερολογικό-Ενδοσκοπικό ιατρείο στο κέντρο του Αμαρουσίου.

ΟΙ επιλογές του «Παρατηρητή» από τον Συνδυασμό του Λ. Μαγιάκη!!!

To «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» εκτός από εχθρούς, έχει φίλους & φίλες και τους τιμά!!!
Η άποψή του εκ των πραγμάτων ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ & σίγουρα δεν είναι αντικειμενική… Εξ άλλου είμαστε ένα ενημερωτικό «BLOG», που ποτέ δεν έκρυψε και δεν κρύβει τις αδυναμίες του!!! Η σχέση με τους προαναφερόμενους έχει δοκιμαστεί & σφυρηλατηθεί στην πορεία των 16 χρόνων που ζούμε  & κινούμαστε στην πόλη των Αθμονέων. Τους εκτιμώ, τους θαυμάζω, τους ζηλεύω(με την καλή έννοια!), & πιστεύω ακραδαντα  στα προσόντα και τις δυνατότητές τους και υπογραφω με βεβαιότητα, πως  ότι πράττουν το κάνουν για το καλό της πόλης και των Μαρουσσιωτών
Από τον Συνδυασμό του Λ. Μαγιάκη «Ενότητα, Ανατροπή & Εργο για το Μαρούσι», στηρίζουμε, Σπύρο Διαμαντόπουλο, Πέτρο Κούκουζα, Βούλα Πουλοπούλου-Ντουκάκη, Μαίρη Διακολιού & τον Νίκο Καρούσο!!!
ΣΠΥΡΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο φωτογράφο μους!!! Ενας πραγματικός καλλιτέχνης, αεικίνητος
Οποτε βρισκόμαστε, κυριολεκτικά της γινεται κακομοίρας… όποιο θέμα και να συζητήσουμε!  Σκοτωνόμαστε …Εχει τέτοιο πλούτο ευαισθησίας, αγωνιστικής στάσης στα πολιτικά πράγματα, ανεξάντλητη δημιουργική διάθεση, που από την δυναμική των επιχειρημάτων του(την περιβάλει πάντοτε μια υψηλού επιπέδου ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ), οι αποστάσεις & τα εμπόδια αναγκάζονται να λυγίσουν και να υποκλιθούν! Είμαστε συνομήλικοι. Ο ΣΠΥΡΟΣ ζει και δραστηριοποιείται στο Μαρούσι από το 1976. Τελείωσε το 1ο Λύκειο το 1981 και είναι παντρεμένος με την υπέροχη Ευβοιώτισσα Τασία Πανταζή(που είναι κοντοχωριανή, με την δική μου γυναίκα)!Στη δεκαετία του ’80 εργάστηκε στην ΗΒΗ ενώ από το 1990 και μετά, κατόρθωσε με επίπονη προσπάθεια να κάνει  επάγγελμα την μεγάλη του αγάπη … την Φωτογραφία. Ως μαθητής, εργαζόμενος δε & επιτηδευματίας, συμμετείχε και συμμετέχει αδιάλλειπτα στους κοινωνικούς αγώνες. Σήμερα είναι πρόεδρος στην Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθήνας ενώ παράλληλα συμμετέχει στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Συνεταιρισμού για τα πνευματικά δικαιώματα των φωτογράφων (ΦΟΙΒΟΣ), όπου διετέλεσε Αντιπρόεδρος & παραμένει Μέλος του Δ.Σ.
Πέτρος Κούκουζας
Για τον γείτονά μου τον Πέτρο έχω να πω τόσα πολλά που δεν …προλαβαίνω!!! Όπως δεν προλαβαίνει κι εκείνος, που τρέχει και δεν φτάνει 24 ωρες το 24ωρο …

Διαβεβαιώσεις Πατούλη προς τους εργαζομένους Ι.Δ.Α.Χ.

Εκτιμούμε & τιμούμε τους εργαζόμενους του Δήμου
IMG_2010-s«Κανείς εργαζόμενος του Δήμου Αμαρουσίου δεν κινδυνεύει να χάσει την δουλειά του» δήλωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στη συνάντηση με τους εργαζόμενους Ι.Δ.Α.Χ. απαντώντας σε όσους ενόψει των  δημοτικών εκλογών παραπληροφορούν και διαδίδουν ψεύτικα διλλήματα.
«Δεν θα ακολουθήσουμε πρακτικές κομματαρχών - τόνισε -  οι οποίοι στην προσπάθεια τους να κερδίσουν ως κομματικό λάφυρο το Δήμο Αμαρουσίου χρησιμοποιούν αθέμιτους και ψεύτικους τρόπους πληροφόρησης.
Εμείς δημόσια έχουμε δηλώσει ότι κόμμα μας είναι το Μαρούσι.  Εκτιμούμε και τιμούμε τους εργαζόμενους μας ως μέλη της μεγάλης οικογένειας που λέγεται Μαρούσι».
Σε μία σύντομη αναδρομή για την εξασφάλιση των θέσεων εργασίας όλων των εργαζομένων από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις, τον Οργανισμό Εργασίας και τα Νομικά Πρόσωπα σε θέσεις αορίστου χρόνου στο Δήμο, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου υπενθύμισε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα της δύσκολης  προσπάθειας που ανελήφθη με προσωπική πρωτοβουλία του στη διάρκεια της πρώτης Δημαρχιακής θητείας, που καταδεικνύει και τη σταθερή βούληση της Δημοτικής Αρχής ότι
«κανείς  εργαζόμενος δεν περισσεύει στο Δήμο Αμαρουσίου».

Δ. Κλαπάκης: «Στις Δημοτικές εκλογές οι πραγματικοί μας αντίπαλοι, είναι άλλοι» !!!

Χιλιάδες εργατοώρες χάνονται καθημερινά με τα σταματημένα - κυριολεκτικά σε χιλιόμετρα -  αυτοκίνητα, εξ αιτίας των παράνομων χρήσεων γης στο Μαρούσι.
Στην άνοδο & στην κάθοδο της Σωρού, οι ατελείωτες ουρές στην Αρτέμιδος, στην Πεντέλης, στην Παραδείσου, στην Νεαπολέως κ.λ.π. και τα δηλητήρια που δεν φαίνονται, αλλά τα αναπνέουν τα παιδιά μας, στην πιο μολυσμένη πόλη του Λεκανοπεδίου. Και όλα αυτά για κάποιο παράνομο  κέρδος λίγων επιτηδείων
Κανείς δεν αμφιβάλει ότι σήμερα ζούμε σε μια εποχή που το εύκολο παράνομο κέρδος(πάνω στην ιδιαιτερότητα κάθε πόλης), είναι ο κυρίαρχος στόχος ορισμένων, πολιτικών - οικονομικών κύκλων  
Το Μαρούσι δεν έχει κοιτάσματα Χρυσού, όπως στην Χαλκιδική, που κι εκεί οι κάτοικοι ξεσηκώθηκαν... ΓΙΑΤΙ; Για τα κέρδη κάποιου ιδιώτη. ΔΕΝ θέλουν να πίνουν μολυσμένο νερό!!!
Στο Μαρούσι στόχος των κερδοσκόπων είναι  η πολεοδομική θέση της πόλης
Μια πόλη τέρας που υπολείπεται κατά 70% (λείπουν 1.300 περίπου  στρέμματα!), του ελάχιστου ανεκτού, κοινωνική υποδομή (χώροι Σχολείων, Βρεφονηπιακοί σταθμοί, Παιδικές  Χαρές, Αθλητικοί  Χώροι κ.λπ.), χωρίς ούτε ένα Δημοτικό στάδιο να τρέξουν οι νέοι(& ένα πληρωμένο από τους Δημότες, πουλήθηκε στον Λάτση, για να γίνει το παράνομο  ΜΩΛΛ!!!
Και όλα αυτά με την συνεργασία ή την ανοχή …κάποιου Τζανίκου ή …κάποιου Πατούλη

«Για ενα Νέο Μαρούσι» με τον ... Δορύλαο Κλαπάκη!

               

                                 Δορύλαος Κλαπάκης

Μ. Γλέζος:«Παραιτηθείτε κ. Πατούλη υπέρ του Μαγιάκη»!!!

Λευτέρης Μαγιάκης:Ο Συνδυασμός έχει γνώση & θέληση να διοικήσει το Δήμο
«Ηχηρότατο μήνυμα συμμετοχής, μήνυμα ενότητας, νίκης και ανατροπής για να αλλάξει εποχή στο Δήμο και την Περιφέρεια, έδωσε χθες», σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου του συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ»,  ο λαός του Αμαρουσίου...
«Η μεγαλειώδης κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Συνδυασμού», τονίζουν, επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζαμε εδώ και καιρό:
Οι πολίτες καταλαβαίνουν ποιοι λένε την αλήθεια, ποιοι θέλουν να κάνουν πραγματικό έργο, ποιοι είναι εκείνοι που εκφράζουν την ελπίδα για ένα διαφορετικό μέλλον»!
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Λευτέρης Μαγιάκης, σε μια δυναμική ομιλία, συγκινημένος από την υποστήριξη των φίλων του Συνδυασμού, τόνισε ότι «ο Συνδυασμός έχει γνώση και θέληση να διοικήσει το Δήμο, είναι έτοιμος να φέρει μια νέα εποχή στα δημοτικά πράγματα, αφήνοντας πίσω τις διοικήσεις της αδιαφάνειας και της βιτρίνας».
Στάθηκε στη διαδικασία δημιουργίας του προγράμματος του Συνδυασμού, ένα πρόγραμμα που δικαιώνει τη σημασία της λαϊκής συμμετοχής, που φτιάχτηκε «από τα κάτω», από τις ίδιες τις γειτονιές και επισήμανε ότι προσωπική του δέσμευση είναι ο μισθός του ως Δημάρχου να πηγαίνει στο ταμείο του Δήμου.

Με δύο δωρεάν προβολές άνοιξε η φετινή αυλαία του θερινού CINE «Μ. Φωτόπουλος»


Παρουσία μικρών και μεγάλων φίλων του κινηματογράφου που παρακολούθησαν την παιδική ταινία «Ψυχρά & Ανάποδα» & τη βραβευμένη παραγωγή «NEBRASKA»  στην Ειδική Ελευθέρας Εισόδου βραδιά, έκανε πρεμιέρα το θερινό Δημοτικό «CINE»  Αμαρουσίου «Μίμης Φωτόπουλος».
Το σύνθημα της έναρξης της φετινής κινηματογραφικής σεζόν έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Με την ευκαιρία της βραδιάς των εγκαινίων της φετινής σεζόν του «Μίμης Φωτόπουλος»,
ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, ευχαρίστησε το κοινό για την παρουσία του και που σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αγκαλιάζει τον δημοτικό κινηματογράφο της πόλης.
«Θέλουμε όλοι ανεξαιρέτως, μικροί και μεγάλοι, με τις συντροφιές σας να περνάτε ευχάριστα καλοκαιρινά βράδια σε αυτόν τον φιλόξενο κινηματογραφικό χώρο.

Στις 8:30 μ.μ. η Κεντρική Προεκλογική Ομιλία του Γ. Πατούλη

Στις 8:30 μ.μ. στην πλατεία Κασταλίας, η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κ. Βλάχου

Στις 9:00 μ.μ. η Κεντρική Προεκλογική συγκέντρωση της δ.κ. «Εκτός των Τειχών»

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

H Χιώτισσα Δημοτική Σύμβουλος που κοσμεί το Μαρούσι

Ρένα Χαλιώτη: Το Μαρούσι να πάει μπροστά!!!
Η αγάπη μου για το Μαρούσι με οδήγησε πριν από οκτώ χρόνια να συστρατευθώ με το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, με τον οποίο με συνέδεαν κοινές αρχές, ιδέες και αξίες και το κοινό όραμα να γίνει η πόλη μας πιο όμορφη, πιο λειτουργική, πιο ανθρώπινη.
Στα χρόνια αυτά, μέσα από την εποικοδομητική & αποτελεσματική συνεργασία μας από τις θέσεις ευθύνης που μου εμπιστεύτηκε, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης όχι μόνο δεν διέψευσε τις προσδοκίες μου και το όραμά μου για το Μαρούσι, αλλά απέδειξε ότι χωρίς να μετρήσει κόπο και χρόνο ακόμη και στις πλέον αντίξοες συνθήκες, όπως είναι η πρωτόγνωρη οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, μπορεί να τα καταφέρει & το Μαρούσι να πάει μπροστά.
Τα θετικά αποτελέσματα άρχισαν να φαίνονται από τα πρώτα χρόνια της Δημαρχιακής του θητείας.
Αναλαμβάνοντας το Δήμο με χρέη και δάνεια από παρελθόντα έτη που άγγιζαν τα 280.000.000 ευρώ και ενώ οι «Κασσάνδρες» της πόλης μας καθημερινά διέδιδαν ότι μέρα με τη μέρα ο Δήμος θα βάλει λουκέτο, πέτυχε μέσα σε λίγα χρόνια ο προϋπολογισμός του 2014 για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια να είναι πλεονασματικός, κατά 11, 5 εκατ. ευρώ και ο Δήμος να μείνει «όρθιος».

Τα έργα & οι παρεμβάσεις της επόμενης 5ετίας, σε Νέα Λέσβο, Αν. Μαρούσι & στο Κέντρο

Το σχέδιο για έργα υποδομών και ανάπλασης σε όλο το Μαρούσι, καθώς και τον προγραμματισμό για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών που θα συμβάλουν στην εξυπηρέτηση του πολίτη κάθε ηλικίας, μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», παρουσία εκατοντάδων πολιτών σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Νέα Λέσβο, στο Ανατολικό Μαρούσι και στο Κέντρο.
ΝΕΑ ΛΕΣΒΟΣ :Σε κλίμα εγκάρδιας ατμόσφαιρας ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης συνομίλησε με τους κατοίκους σε συνάντηση στη γειτονιά της Νέας Λέσβου την οποία διοργάνωσε η υπεύθυνη για την Καθημερινότητα του Πολίτη, υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος του συνδυασμού κα Ρένα Χαλιώτη.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου αναφερόμενος στις προτεραιότητες της επόμενης πενταετίας όσον αφορά στη γειτονιά της Νέας Λέσβου, εστίασε στο σημαντικό έργο της αντιπλημμυρικής προστασίας, με τη ολοκλήρωση των διαδικασιών για την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς που βρίσκεται σε τελικό στάδιο για την έκδοση Π.Δ. Ήδη η μελέτη και όλες οι απαραίτητες εγκρίσεις έχουν ολοκληρωθεί και η υλοποίηση του έργου βρίσκεται στο στάδιο για έγκριση της χρηματοδότησης.
Στον προγραμματισμό επίσης της επόμενης πενταετίας βρίσκεται η κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου για τη στέγαση του 6ου Λυκείου, με νέα μελέτη η οποία θα λαμβάνει υπόψη την προστασία του διατηρητέου κτιρίου της πρώην οικίας του Τ. Βορρέ που βρίσκεται εντός του οικοπέδου.
Παράλληλα, προβλέπεται η κατασκευή  γηπέδου ποδοσφαίρου στο Κτήμα Καρέλλα, Ήδη έχει εγκριθεί η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γ.Γ.Α. και ο Δήμος κατέθεσε το Νέο Τεχνικό Δελτίο για να προχωρήσει το έργο άμεσα.

Γ. Πατούλης: «Ολα για την Μητέρα...»!

Στην εκδήλωση του Παραρτήματος Αμαρουσίου της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή» με την ευκαιρία της «Γιορτής της Μητέρας» παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου
κ Γιώργος Πατούλης με τη συμμετοχή πλήθους φίλων της Οργάνωσης, Δημοτικών Συμβούλων και υποψήφιων στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές, εκπροσώπων συλλόγων και φορέων του Αμαρουσίου και ευρύτερα των Βορείων Προαστίων. 
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ Γιώργος Πατούλης ευχόμενος «Χρόνια Πολλά» στις εορτάζουσες υπογράμμισε ότι:
 Η σημερινή μέρα αποτελεί μία ελάχιστη αναγνώριση της σημαντικής και αδιάλειπτης προσφοράς της κάθε μητέρας ανεξαρτήτου ηλικίας τόσο στην οικογένειας της, όσο και στη διαμόρφωση των αρχών και των αξιών της κοινωνίας μας.
Στο Δήμο Αμαρουσίου - πρόσθεσε υποστηρίζουμε και τιμούμε την εργαζόμενη, την πολύτεκνη, την μητέρα που μας μεγάλωσε, παρέχοντας την κοινωνική προστασία, τη φροντίδα και τη στήριξη που έχει ανάγκη.
Στους 13 Πρότυπους  Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, κάθε εργαζόμενη μητέρα της πόλη μας μπορεί να αφήσει με ασφάλεια τα παιδιά της την ώρα τις εργασίας της, ενώ υπάρχει ειδική  μέριμνα με απαλλαγή ή μείωση  των τροφείων για τις πολύτεκνες και άλλες κατηγορίες ευπαθών ομάδων.

To video που ανέβασε στο You Tube, ο υποψήφιος Νώντας Γαρδέλης

                                     

Ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλά στην Πλατεία ΗΣΑΠ, την Δευτέρα στις 8:30 μ.μ.

Όπως μας ενημέρωσε ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, την Δευτέρα 19 Μαΐου  στις 8:30 μ.μ. ο Σταύρος Θεοδωράκης θα βρίσκεται στο Μαρούσι, & συγκεκριμμένα στην Πλατεία ΗΣΑΠ, όπου αναμένεται να έχει συζήτηση με τους πολίτες των βορείων Προαστίων για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις & τις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

«Φέρεται σαν μαθητής που πιάστηκε να αντιγράφει, o κ. Πατούλης»!

Σε πρόσφατο δελτίο τύπου με τίτλο «Ο Δήμαρχος των έργων ή ο Δήμαρχος του copy paste» ο Συνδυασμός μας απέδειξε το μεγάλο ψέμα του απερχόμενου Δημάρχου: τόσα χρόνια όχι μόνο λέει τα ίδια πράγματα στους πολίτες, αλλά και έχει κάνει μόνο τα αυτονόητα. Θεωρεί μάλιστα ότι κανείς δεν ελέγχει τι αναρτά στην ιστοσελίδα του και ότι η εξαπάτησή του θα περάσει απαρατήρητη.
Ο Συνδυασμός μας, όμως, διάβασε το πρόγραμμά του και είναι φαιδρό να χρησιμοποιεί ως δικαιολογία πως μόνο οι 2 σελίδες είναι αντιγραφή και όχι οι υπόλοιπες 22: Γιατί σε αυτές τις δυο σελίδες είναι ακριβώς που προσπαθεί να εγκαταλείψει τις μεγαλόστομες διακηρύξεις και να πει κάτι συγκεκριμένο για τις γειτονιές. Η ιλαρότητα ωστόσο δεν έχει τελειωμό.
Ο κ. Πατούλης προσπαθεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά τους πολίτες, κατηγορώντας τον Συνδυασμό μας ότι δεν έχει πρόγραμμα. Το πρόγραμμά μας είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα μας www.giatomarousi.gr, δεν είναι μόνο 24 σελίδες και δεν είναι κόψε-ράψε από ό,τι μας περίσσεψε από το παρελθόν. Το πολυδάπανο ‒με χρήματα των δημοτών‒ γραφείο τύπου του κ. Πατούλη, δεν στάθηκε ικανό να το διαβάσει.
Ο δικός μας Συνδυασμός ζει μέσα στην κοινωνία και γνωρίζει πώς να αναδεικνύει τα προβλήματα των ανθρώπων και των γειτονιών. Το πρόγραμμά μας αποτελεί καρπό συλλογικής δουλειάς επιστημόνων και δραστήριων στα δημοτικά θέματα πολιτών και είναι παρακαταθήκη για το Δήμο, χωρίς ψέματα και ευχολόγια.
Ο κ. Πατούλης έχει αποτύχει ως Δήμαρχος.

ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ: «Υποκριτικό το ενδιαφέρον Μαγιάκη για το περιβάλλον»!

«Εκδικείται» την Βιοκλιματική Ανάπλαση  γεμίζοντας με αφίσες το Μαρούσι!!!
Ο κ. Μαγιάκης και η παράταξη του αδιαφορούν για την εικόνα και την αισθητική της πόλης. Το ενδιαφέρον τους για το περιβάλλον είναι υποκριτικό, αφού για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι η εξυπηρέτηση των μικρο-παραταξιακών τους συμφερόντων.
Απόδειξη, το γεγονός ότι ρυπαίνουν την πόλη με αφίσες τους, με σκοπό να διαφημίσουν την προεκλογική ομιλία που διοργανώνουν.
Κανένας σεβασμός στην πόλη, κανένας σεβασμός στο περιβάλλον, κανένας σεβασμός στον πολίτη που περπατά στους δρόμους του εμπορικού κέντρου του προαστίου μας και είναι υποχρεωμένος να έρχεται αντιμέτωπος σε κάθε βήμα του με το πρόσωπο του κου Μαγιάκη.
Μπορούμε να αποδεχθούμε το γεγονός να μην αρέσει στον κ. Μαγιάκη η Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, που αρέσει στη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας. Δεν έχει όμως το δικαίωμα «να μας εκδικείται» για το έργο αυτό, επιβάλλοντας μας να βλέπουμε όταν περπατάμε το πρόσωπό του, μέσα από ρυπαρές αφίσες.

Οι υποψήφιοι του ΚΚΕ στα Βόρεια Προάστια

Οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των συνδυασμών της «Λαϊκής Συσπείρωσης» που στηρίζει το ΚΚΕ στην Αττική
Πρόκειται για «δοκιμασμένους αγωνιστές του εργατικού και λαϊκού κινήματος», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Αναλυτικά, οι υποψήφιοι:
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
Δήμος Αμαρουσίου: Θανάσης Φωτόπουλος,
Κηφισιάς - Ν.Ερυθραίας - Εκάλης: Νίκος Σφαντός,
Πεντέλης - Μελισσίων:Αναστάσιος Καρατζής
Βριλησσίων: Βασίλης Βήττος,

Στις 7:00μ.μ. στο σταθμό Η. Σ. Α. Π. Αμαρουσίου, η προεκλογική συγκέντρωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ

Και με τον Κύριλλο συναντήθηκε ο Λ. Μαγιάκης!!!

Με τον Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού Σεβασμιότατο κ. Κύριλλο συναντήθηκε αντιπροσωπεία του Συνδυασμού μας αποτελούμενη από τον υποψήφιο Δήμαρχο Λ. Μαγιάκη, τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους Αμαρουσίου Ν. Κατσούλα και Κ. Ψάλτη καθώς και τον Μ. Λυκόπουλο, υποστηρικτή του Συνδυασμού.
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λ. Μαγιάκης εξέφρασε προς τον Σεβασμιότατο την αναγνώριση εκ μέρους του Συνδυασμού του κοινωνικού έργου που επιτελείται από τη Μητρόπολη στο Μαρούσι και τον ευχαρίστησε γι’ αυτό.
Δήλωσε ότι θέση του Συνδυασμού σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης είναι ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, πρέπει να συντονίσουν τη δράση τους και εδώ ο ρόλος του Δήμου μπορεί να είναι σημαντικός.

Πρεμιέρα στις 8:30 για το Cine «Μίμης Φωτόπουλος»

Στις 8:00 μ.μ. στην πλατεία Κασταλίας η κεντρική ομιλία του Λ. Μαγιάκη

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Γιώργο Πατούλη, να είσαι πολύχρονος!!!

Δήμαρχε με αφορμή την επέτειο των γενεθλίων σας, εύχομαι από καρδιάς να είστε Πολύχρονος!
Ακμαίος, Δυνατός, Δημιουργικός & Παραγωγικός ...
Να σε Χαίρεται η Υπέροχη Οικογένειά σου & οι πολίτες του Αμαρουσίου που επί δύο συνεχόμενες τετραετίες σε αναδεικνύουν
με τεράστια διαφορα 1ο πολίτη της πόλης μας!
Γιώργο Πατούλη να προσέχεις ως Ιατρός ΟΧΙ μόνο
όλους όσοι σε έχουν ανάγκη σε όλα τα μήκη & πλάτη του Γεωγραφικού Χάρτη της Ελλάδος, αλλά και τον Εαυτό σου, για να δύνασαι να προσφέρεις εσαεί στη λατρευτή σου Σύζυγο, το εξαιρετικό Παιδί σου & στην πόλη που αγαπάμε & αγαπάς, ότι καλύτερο μπορείς ... με τον μαγικό τρόπο που έχεις ΕΣΥ πάντοτε & τα καταφέρνεις!
Θα ήθελα να σας προσφέρω δύο ανθοδέσμες Δήμαρχε
για όλα όσα προσέφερες στην πόλη & τους πολίτες αυτές τις δύο 4ετίες, δυστυχώς όμως δεν έχω την οικονομική δυνατότητα διότι είμαι άνεργος πέραν των 3 χρόνων ...
Οπότε θα αρκεστείτε σε δύο τραγούδια που θα σας αφιερώσω, με βαθύτατη Εκτίμηση, Ειλικρινέστατη ΑΓΑΠΗ & ΣΕΒΑΣΜΟ!!!

Επιστολή Μαγιάκη στον λαό του Αμαρουσίου

Φίλες και φίλοι, Οι επικείμενες Δημοτικές εκλογές είναι κρίσιμες για το μέλλον της πόλης και της πατρίδας μας.
Εσείς αποφασίζετε αν ο Δήμος θα διατηρήσει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα του ή θα υποβαθμιστεί, εκχωρώντας σε ιδιωτικές επιχειρήσεις τις κοινωνικές υπηρεσίες που προσφέρει σήμερα, με μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση των κατοίκων και απολύσεις εργαζομένων.
Εσείς κρίνετε αν η δημόσια γη και περιουσία θα καταλήξει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στα χέρια ιδιωτικών συμφερόντων, μειώνοντας τους ελάχιστους κοινόχρηστους  χώρους.
Γνωρίζετε τη συνέπεια στις αρχές μας, την προσήλωσή μας στη Δημοκρατία. Πιστεύετε στην αποφασιστικότητά μας να συγκρουστούμε με τις μνημονιακές πολιτικές και τα μεγάλα συμφέροντα που οδήγησαν την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση σε κρίση.

Κ.Βλάχος: Τι θα αλλάξω στο Μαρούσι

Mιλώντας  στο «The TOC», ο υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Κωνσταντίνος Βλάχος με τον συνδυασμό  «Μαρούσι η πόλη μας», ανέλυσε  το πρόγραμμά του για τον δήμο Αμαρουσίου &  διευκρίνισε ποιες θα είναι οι προτεραιότητες του αν  βέβαια εκλεγεί.
Πρώτος στόχος του επικεφαλής του συνδυασμού, σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα είναι η βοήθεια προς τους πολίτες του Αμαρουσίου.
Με στοχευμένες δράσεις όπως, διανομή φαγητού στα σχολεία, μείωση των τροφείων προς τους παιδικούς σταθμούς και επέκταση του ωραρίου λειτουργίας των Κ.Α.Π.Η.

Μήπως έφτασε ο καιρός να επιβάλλουμε κριτήρια για τις εκλογές;

                        ΨΗΦΟΣ ΜΕ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΗΡΙΑ
             Έφτασε ο καιρός να τους διώξουμε!
Η μνημονιακή συγκυβέρνηση σε «θαυμαστή» σύμπνοια με τα ΜΜΕ της διαπλοκής με την οικονομική εξουσία, την πολιτική και εσχάτως και με το ποδόσφαιρο, προσπαθούν να μας εγκλωβίσουν στη δική τους οπτική για τις εκλογές.
Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς, βρέθηκε πάντα στο πλάι των πολιτών, των εργαζόμενων, των απολυμένων, των ανέργων, αντιπαλεύοντας με συνέπεια τις μνημονιακές πολιτικές, τον αυταρχισμό, τους πλειστηριασμούς, τα χαράτσια, τα διόδια, τα εργοστάσια βιομάζας, αλλά και οργανώνοντας συζητήσεις για τα κυβερνητικά μέτρα και τη διέξοδο προς όφελος του λαού και της χώρας. Δεν συμμετέχουμε στις εκλογές, έχουμε όμως κριτήρια για τις εκλογές (δημοτικές, περιφερειακές και Ευρωεκλογές), που πρέπει να οδηγήσουν τις λαϊκές τάξεις που πλήττονται και χρειάζονται ανατροπή αυτής της πολιτικής.
      Προσανατολισμός ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές
Για τις Ευρωεκλογές το επιχείρημά τους είναι η «σταθερότητα» και το ότι οποιαδήποτε άλλη πολιτική θα είχε χειρότερα αποτελέσματα. Ξεχνούν ότι η δική τους πολιτική (που τάχα μας έσωσε) έφερε το χειρότερο αποτέλεσμα του 20ού και 21ου αιώνα σε καιρό ειρήνης, παγκοσμίως;

Σε φάση δημοπράτησης το έργο διαμόρφωσης οδών στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών του Δήμου Αμαρουσίου

Στη δημοπράτηση του έργου «Διαμόρφωση των οδών Αχιλλείου και Δραγατσανίου» ύψους 300.000 ευρώ προχωρά άμεσα ο Δήμος Αμαρουσίου μετά την έγκριση από τον ενδιάμεσο φορέα Διαχείρισης, την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α).
Το έργο αφορά στην ανακατασκευή των οδών Αχιλλείου και Δραγατσανίου στην Π.Ε Εργατικών Κατοικιών Δήμου Αμαρουσίου. Περιλαμβάνει διαμόρφωση του οδικού δικτύου -κατασκευή πεζοδρομίων και οδοστρώματος- και βελτίωση της προσβασιμότητας στην περιοχή. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί ενίσχυση του πρασίνου κατά μήκος των οδών παρέμβασης φυτεύοντας νέα δέντρα και θαμνώδη φυτά. Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής και η υλοποίησή του αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2014.
Πρόκειται για ένα από μία σειρά έργων αναβάθμισης στις γειτονιές της πόλης, έργα που βασίζονται σε μελέτες που εκπονήθηκαν κατά τα έτη 2008-2010 και χάρη στις επίπονες και πολυετείς προσπάθειες της Διοίκησης εξασφαλίστηκε η χρηματοδότησή τους μέσα από ευρωπαϊκά προγράμματα.

Ο Δήμαρχος των έργων ή ο Δήμαρχος του copy-paste;


Ο απερχόμενος Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης παρουσίασε το πρόγραμμά του για την επόμενη πενταετία, ένα πρόγραμμα που όπως αποδεικνύεται έχει συνέπεια στο ΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ στις γειτονιές του Αμαρουσίου. Εμείς συγκρίναμε τα σχέδια για τις γειτονιές, όπως παρουσιάζονται στο πρόγραμμα του κ. Πατούλη το 2010 και στο δήθεν «νέο» πρόγραμμα το 2014. Τα αποτελέσματα προκαλούν ιλαρότητα καθώς σε μεγάλο τμήμα τους είναι στην ουσία σχεδόν τα ίδια. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα είτε έχει γίνει απλά αναδιατύπωση ή και ξεδιάντροπα copy-paste από το ένα πρόγραμμα στο άλλο! Επιβεβαιώνεται λοιπόν με πανηγυρικό τρόπο η θέση του Συνδυασμού μας ότι εξαιτίας των μνημονιακών περικοπών, που υπέγραψε ο κ. Πατούλης, οι γειτονιές εγκαταλείφθηκαν κυριολεκτικά στην τύχη τους.Παρακάτω ακολουθούν αντικριστά από το πρόγραμμα του 2010 και του 2014 ορισμένα ενδεικτικά αποσπάσματα από 6 περιοχές για να κατανοήσουν οι κάτοικοι τι εννοεί ο απερχόμενος Δήμαρχος κ. Πατούλης όταν μιλάει για «έργα». Καλούμε τους δημότες να κάνουν και μόνοι τους τις συγκρίσεις εν είδει παιχνιδιού «βρείτε τις διαφορές

Στην Αγία Φιλοθέη μιλάει αυριο στις 7:30 μ.μ. ο Δήμαρχος

«Οργώνει» το Μαρούσι ο Kώστας Βλάχος

Περιοδεία στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο Μαρούσι, έκανε, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ και υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος, μαζί και με στελέχη του συνδυασμού του.
Ο κ. Κ. Βλάχος, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς κατοίκους της περιοχής και να ακούσει όλα τα θέματα που τους απασχολούν και ιδιαιτέρως για ορισμένους χώρους που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.
Ο κ. Βλάχος δεσμεύθηκε ότι αναλαμβάνοντας την εξουσία του Δήμου, θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και ιδιαιτέρως τις καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων από σταθμευμένα αυτοκίνητα, με ρυθμίσεις τέτοιες, ώστε η περιοχή να διατηρήσει το χαρακτήρα της και να είναι φιλική τόσο προς τον μόνιμο κάτοικο, όσο και προς τους επισκέπτες, επανέλαβε δε την πάγια θέση του συνδυασμού, πως όλες οι ρυθμίσεις - και όχι μόνο στη γειτονιά των Αγίων Αναργύρων -  θα γίνονται ύστερα από συνεννόηση με τους τοπικούς συλλόγους και τους κατοίκους.