Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

Στις 7.30 μ.μ. η εκδήλωση των Οικολόγων Πρασίνων:«Από την τοπική κοινωνία, στην Ευρωπαϊκή Διάσταση»

Οικολόγοι Πράσινοι
Πολιτική κίνηση BορειοAνατολικών προαστίων Αθήνας
http://ecogreensba.blogspot.com/     ecogreensbap@gmail.com
Οι Οικολόγοι Πράσινοι σας προσκαλούμε σε πολιτική συζήτηση:
ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ 
Δευτέρα 12 Μαΐου 2014 στις 7.30 μ.μ.
στο ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ(Δαναϊδων & Αντιγόνης, Χαλάνδρι)
συζητούν μαζί οι υποψήφιοι δήμαρχοι

Σίμος Ρούσσος, Χαλάνδρι, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Γιάννης Τσούτσιας, Βριλήσσια, ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ
Αντώνης Φειδοπιάστης, Πεντέλη, ΠΕΝΤΕΛΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ

και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές των Οικολόγων Πράσινων                                  
Γιώργος Δημαράς, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής
Βαγγέλης Πισσίας, καθ. υδάτινων πόρων, πρώην συντονιστής του ΠΛΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ παρεμβάσεις θα κάνουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι: 

Στις 11:00 π.μ. τα εγκαίνια του 1ου Κέντρο Πρόληψης Υγείας στο Μαρούσι

Το 1ο Κέντρο Πρόληψης Υγείας στο Μαρούσι εγκαινιάζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ) μαζί με την επίσημη έναρξη της υλοποίησης του προγράμματος «Δημιουργία και δικτύωση δημοτικών
Κέντρων Πρόληψης Υγείας για την ανάπτυξη προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής Υγείας» που περιλαμβάνει σε α’ φάση τη λειτουργία ΚΕ.Π Υγείας σε 14 Δήμους της χώρας.

Στις 8:30 μ.μ. στη «Συναστρία», η εκδήλωση του «Α.Σ. ΜΑΡΟΥΣΙ 2004»

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

«Maroussi Art People Festival»: η τέχνης της «μεταμόρφωσης» του πηλού στην Κεραμούπολη

Τα αποτελέσματα της εντυπωσιακής διαδικασίας της «μεταμόρφωσης» του πηλού σε χρηστικό αντικείμενο ή καλλιτεχνική δημιουργία στην πόλη που παραδοσιακά έχει συνδέσει το όνομά της με την πανάρχαια αυτή τέχνη, παρουσίασαν στην 3η ημέρα - αφιέρωμα στην κεραμική τέχνη, οι καθηγητές και σπουδαστές των τμημάτων κεραμικής τέχνης του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου στο πλαίσιο της Μεγάλης Γιορτής Πολιτισμού «Maroussi Art People Festival», που από 5 έως 15 Μαΐου φιλοξενείται στο Maroussi HELEXPO.
Τη σύνδεση του χθες της κεραμικής τέχνης, με το σήμερα, μέσα από το αποτύπωμα που έχει αφήσει η πανάρχαια αυτή τέχνη στο Μαρούσι, και το πέρασμα από την παραδοσιακή Κεραμούπολη στη σύγχρονη πόλη που αντιπροσωπεύει σήμερα, παρουσίασαν στους επισκέπτες οι καθηγητές Ευαγγελία Σκλάβαινα, και Μιχάλης Σκλάβαινα, μαζί με τους σπουδαστές τους.
Αποκαλύπτοντας τα μυστικά της μετατροπής της άμορφης μάζας του πηλού σε χρηστικό αντικείμενο ή έργο τέχνης υψηλής αισθητικής ξετύλιξαν τη μαγεία της μεταμόρφωσης της άψυχης ύλης σε «ζωντανές» τρισδιάστατες σύγχρονες δημιουργίες με προσωπικό ύφος και στυλ.
Την ημέρα αυτή αφιέρωμα στη λαϊκή παράδοση, συνόδευσαν οι νότες των ρεμπέτικων και λαϊκών μας τραγουδιών με τους ήχους του μπουζουκιού να κατακλύζουν το καλλιτεχνικό περίπτερο της κεραμικής και τους χώρους του φεστιβάλ.

Αγ. Φιλόθεη:Η συζήτηση έδειξε την καταστροφή που προκάλεσε η «ομάδα Πατούλη»...

& την ανυπαρξία των κομματικά στηριζόμενων άλλων υποψηφίων
Η συζήτηση στην  Αγ. Φιλόθεη έδειξε την καταστροφή που προκάλεσε η «ομάδα Πατούλη» και σε αυτή την περιοχή του Αμαρουσίου και την ανυπαρξία των κομματικά στηριζόμενων άλλων υποψηφίων
Αφού τα μεγάλα εργολαβικά συμφέροντα κατέστρεψαν παράνομα όλο το Μαρούσι, έβαλαν στόχο την περιοχή της Αγ.  Φιλοθέης.  
Το 1996 αρχικά η «ομάδα Τζανίκου», προώθησε ένα παράνομο σχέδιο στην «περιοχή Δηλαβέρη», που εξυπηρετούσε κυρίως την Εταιρεία (Ξενοδόχων - Καζίνων), «ΧΑΓΙΑΤ» και καταπατητές δημοσίων εκτάσεων και αφού με παρεμβάσεις το σταματάγαμε συνεχώς, τελικά δώσαμε την χαριστική βολή με την υπ΄αρ. 329/2001 του «Συμβουλίου της Επικρατείας».
Παρά την απόφαση του ΣτΕ, αντισυνταγματικά η Βάσω Παπανδρέου αποφάσισε να προωθήσει  το παράνομο αυτό  Σχέδιο του Δήμου με την υπ΄αρ.  Υπουργική Απόφαση 5371/2003 (ΦΕΚ 178/Δ/2003)
Και το 2005 ο Σουφλιάς, για να στήριξε την παράνομη ένταξη & τις παράνομες χρήσεις γη σε όλο το Μαρούσι, προώθησε πάλι παράνομα την 264001/2005 Υπουργική Απόφαση
Αρχικά αφού κατέρρευσε με την υπ΄αρ. 3661 /2005 του ΣτΕ η παράνομη προώθηση Σχεδίων μέσω  αντισυνταγματικών Υπουργικών αποφάσεων...   
Και στην συνέχεια μετά από νέα προσφυγή του Συνδυασμού μας(στην οποία συνυπέγραψαν και 10 τοπικοί Σύλλογοι),

«Πανικοβλημένο» το «σύστημα Πατούλη»...

Η δημοτική παράταξη του Δημάρχου σε πανικό! 

Ν.  ΚΑΤΣΟΥΛΑΣ, Αντιπρ. Συλ.
 Εργατικών Πολυκατοικιών -
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος
Από την μια η τακτική τους, ως νέοι Μαυρογιαλούροι, να φτιάχνουν τον τελευταίο μήνα, ακόμα και τις τελευταίες ημέρες «δρόμους, γεφύρια, ποτάμια κλπ.» με ένα μυστρί στο χέρι και με την τοπική κοινωνία να γελά με αυτές τις τακτικές.
Από την άλλη, η παρουσίαση του προγράμματος δράσης από την παράταξη του Λευτέρη Μαγιάκη «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ και ΕΡΓΟ για το ΜΑΡΟΥΣΙ», για μια Δημοτική Αρχή κοντά στις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και η δυναμική παρουσία του κόσμου πανικοβάλλουν το σύστημα Πατούλη.
Για πρώτη φορά στην λειτουργία του, το ΚΑΠΗ απαγορεύτηκε να ανοίξει με εντολή του Δημάρχου και του προέδρου των ΚΑΠΗ κ. Κάββαλου στις εργατικές πολυκατοικίες την Κυριακή 4-5-2014.
Νόμιζαν ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσουν την συγκέντρωση της δημοτικής παράταξης του Λευτέρη Μαγιάκη στον συγκεκριμένο χώρο, την οποία είχε προαναγγείλει πολλές μέρες πριν.
Στον συγκεκριμένο χώρο του ΚΑΠΗ, πολύ πριν γίνει το ΚΑΠΗ και αρκετά χρόνια πριν τον κ. Πατούλη και το σύστημά του, στεγάζεται ο Σύλλογος των Εργατικών Πολυκατοικιών.
Εδώ και 40 χρόνια τουλάχιστον στεγάζεται ένας από τους πιο δραστήριους συλλόγους του Μαρουσιού. Αυτού του Συλλόγου τη λειτουργία προσπάθησαν να απαγορέψουν.
Η χούντα έκλεινε Συλλόγους και απαγόρευε τις συναθροίσεις. Το ίδιο ακριβώς προσπαθεί να κάνει και η Διοίκηση Πατούλη.
Ο κ. Κάββαλος απαντώντας στην εκπρόσωπο του Συλλόγου, είπε πως την καραμέλα της συστέγασης να την ξεχάσουμε. Αυτό είναι μια ευθεία απειλή και δείχνει την φασιστική αντίληψη για την λειτουργία των συλλόγων.

Το πρόγραμμα για την νέα 5ετία, παρουσίασε ο Γ. Πατούλης

Το Πρόγραμμα του Συνδυασμού «Μαρούσι - Ανθρώπινη Πόλη» που αφορά την περίοδο 2014-2019, ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων που υπηρετεί τον στόχο να γίνει το Μαρούσι προάστιο ξανά, μια Πόλη Ανθρώπινη, με σύγχρονες υποδομές, παρουσίασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Συνδυασμού Γιώργος Πατούλης, παρουσία των 82 υποψηφίων του ψηφοδελτίου του στις προσεχείς εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.
Το πρόγραμμα που αφορά στην περίοδο 2014-2019, υπηρετεί 6 μεγάλες προτεραιότητες:
ενίσχυση της διαφάνειας,
νέα πολεοδομική στρατηγική με στόχο την ενίσχυση του οικιστικού χαρακτήρα του προαστίου,
αναγέννηση των γειτονιών της πόλης,
περαιτέρω ενίσχυση κοινωνικών Δομών του Δήμου,
διεκδίκηση πόρων από εθνικά ή ευρωπαϊκά προγράμματα,
αξιοποίηση ανθρώπινου δυναμικού πόλης.
8 κατακτήσεις «παρακαταθήκη» για το μέλλον

Συνοδευόμενος από τον Π. Βραχνό, επισκέφθηκε το ΚΑΤ ο Δήμαρχος

Τις θερμότατες ευχές του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Κ.Α.Τ για καλή επιτυχία στις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Μαϊου, δέχθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ι.Σ.Α κ. Γιώργος Πατούλης κατά την επίσκεψή του στο χώρο του νοσοκομείου.
Ο κ Πατούλης επισκέφθηκε τον Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ευάγγελο Βουμβουλάκη, συνοδευόμενος από τους υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους, τον κ. Παναγιώτη Βραχνό Γενικό Χειρουργό, Δ/ντή Κλινικής του Νοσοκομείου, τον κ. Παναγιώτη Τάτση, νοσηλευτή, τον κ. Πέτρο Κόνιαρη και τον κο Ευάγγελο Λουκούμη.
Κατά τη συνάντηση, ο κος Πατούλης με την ιδιότητα του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συζήτησε με τον κ. Βουμβουλάκη θέματα που αφορούν στη λειτουργία των νοσοκομείων, υπό τις παρούσες  δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί και στο χώρο της υγείας.

Μαρτυρία από την συμπλοκή Αντιεξουσιαστών-Χρυσαυγιτών σε Λαϊκή του Αμαρουσίου

ΦΩΝΑΖΑΝ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΛΛΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΗΚΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΦΥΓΕ...
ΜΙΑ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ  ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΟ, ΠΟΥ ΗΤΑΝ
ΠΑΡΟΥΣΑ ΣΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΕ ΛΑΪΚΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ...


 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ στον ΛΕΥΤΕΡΗ ΜΑΓΙΑΚΗ

Μετά και την ψήφιση του τελευταίου πολυνομοσχεδίου, είναι πια φανερό ότι δεν υπάρχει κλάδος που να μην οδηγείται σε κοινωνική και οικονομική εξόντωση. Στόχος των δανειστών: η μετατροπή της χώρας σε αποικία χρέους, με απελπισμένους πολίτες που να ικετεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς δικαιώματα και αξιοπρέπεια.
Οι δυνάμεις του μνημονίου και των δανειστών στηρίζονται σε δύο πυλώνες:
Ο ένας είναι τα τηλεοπτικά κανάλια της διαπλοκής, που ασκούν πλύση εγκεφάλου, εμφανίζοντας το άσπρο μαύρο.
Ο δεύτερος είναι οι δήμαρχοι του σκληρού μνημονιακού μπλοκ που εφαρμόζουν πιστά τις 4 συνταγές του μνημονίου και του Καλλικράτη.
Συνταγή πρώτη:  Απολύσεις  εργαζομένων στους δήμους  και αντικατάστασή τους είτε με μπλοκάκι των 500 ευρώ, είτε αναθέτοντας τις υπηρεσίες του Δήμου σε εργολ
άβους που απασχολούν προσωπικό με ακόμα χειρότερες συνθήκες εργασίας, με παράλληλη απαγόρευση προσλήψεων.

«ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ»: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Όχι άλλη λάσπη και συκοφαντίες…

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ paradeisosyllogos@hotmail.com
Με επιθετικότητα κατά του Συλλόγου μας, ανακρίβειες & συκοφαντίες, ο δήμαρχος Αμαρουσίου συνεχίζει να διαστρέφει την πραγματικότητα & να επιδίδεται σε «προεκλογικά πυροτεχνήματα» που όχι μόνο δεν βρίσκουν θεατές, αλλά αποκαλύπτουν ακόμα περισσότερο τις πραγματικές προθέσεις και την κενότητα έργων και λόγων που χαρακτηρίζουν εδώ & 8 χρόνια τη στάση του απέναντι στην περιοχή μας.
Την περασμένη Κυριακή ο δήμαρχος αιφνιδιαστικά επισκέφτηκε την περιοχή μας. Αιφνιδιαστικά αλλά όχι τυχαία. Και φυσικά όχι προγραμματισμένα. Στη συνέχεια ανάρτησε Δελτίο Τύπου στον ιστότοπο του Δήμου επιφυλάσσοντας στο Σύλλογο μια ακόμα συκοφαντική επίθεση
Πως προέκυψε η αιφνιδιαστική  επίσκεψη του δημάρχου στην περιοχή μας;
Οι δημοτικές παρατάξεις «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ», «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ, ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» & «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ», είχαν ζητήσει από το Σύλλογο μεμονωμένα να έρθουν και να μιλήσουν με τους κατοίκους. Αντιπροτείναμε, να γίνει κάτι πιο ουσιαστικό. Συγκεκριμένα προτείναμε να συγκεντρωθούμε στο άλσος Παραδείσου, να μιλήσουμε αλλά και να «βάλουμε ένα χεράκι»  όλοι μαζί για να καθαρίσουμε τα ριζά των πεύκων από τις θαμμένες κάμπιες καθώς το άλσος κινδυνεύει με μη αναστρέψιμη καταστροφή. Και αυτό λόγω της συστηματικής αδιαφορίας του Δήμου παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις και εκκλήσεις μας.

Στις 7:00 μ.μ. τα εγκαίνια του Εκλογικού Περιπτέρου των «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»

Σάββατο 10 Μαΐου 2014

«Γης Μαδιάμ» έκαναν Λαϊκή στο Μαρούσι, Αντι-Εξουσιαστές & ΧρυσΑυγίτες

 Άγριο ξύλο Αντι-Εξουσιαστών & ΧρυσΑυγιτών στο Μαρούσι!!!
                       Δύο τραυματίες χτυπημένοι από ρόπαλα
Σύμφωνα με το «www.newsit.gr» που επικαλείται την Αστυνομία - σε συμπλοκές μεταξύ Αντιεξουσιαστών και Χρυσαυγιτών σε Λαϊκή Αγορά της πόλης μας, τραυματίστηκαν δύο μέλη της Χρυσής Αυγής!!!
Πάντα με πληροφορίες που προέρχονται από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, οι άγνωστοι που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους φορώντας κράνη επιτέθηκαν σε ομάδα περίπου 10 ατόμων της Χρυσής Αυγής που έκαναν εκείνη την ώρα πικετοφορία.
Από τη συμπλοκή με ρόπαλα τραυματίστηκα νελαφριά στο κεφάλι 2 άτομα, ένας άνδρας και μία γυναίκα και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ''Ερυθρός''.
Η επίθεση αυτή πάντως δεν έμεινε αναπάντητη από τους Χρυσαυγίτες.

«Υποψήφιοι Δήμαρχοι στηριγμένοι σε πήλινα πόδια»

Αυτή την φορά οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν απέκρυψαν την αλήθεια για τις κομματικές τους «εξαρτήσεις», όπως αρκετοί κάνουν στις επαφές τους με πολίτες στην πόλη, δηλώνοντας ανεξάρτητοι για να παγιδέψουν τους ψηφοφόρους. Στην εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ απεκάλυψαν την αλήθεια.
Έτσι, εκτός από εμάς που δηλώσαμε ανεξάρτητοι από κόμματα, καθώς στηριζόμαστε αποκλειστικά στις δικές μας πράξεις, δυνάμεις και γνώσεις, όλοι οι άλλοι δήλωσαν ότι στηρίζονται, Πατούλης από Σαμαρά, Μαγιάκης από Τσίπρα, Βλάχος από Βενιζέλο - Κουβέλη, Φωτόπουλος από ΚΚΕ και Πολυχρονιάδης από «ΑΝΤΑΡΣΥΑ». 
Και αυτό σε μια στιγμή που οι πολίτες έχουν πλέον αντιληφθεί ότι η σφηκοφωλιά της διαφθοράς είναι όλα τα γνωστά κόμματα που συνεργάζονται ή ανέχονται τη διάβρωση και τη λεηλασία της χώρας και τον πολιτών από συγκεκριμένους ιδιώτες, οι οποίοι σε αντάλλαγμα τους στηρίζουν και τους προβάλλουν. 
Φυσικό βέβαια είναι ότι κάθε κόμμα στηρίζει ως εκάστοτε «επικεφαλής» έναν καλό και υπάκουο «κομματικό υπάλληλο».
Το εδώ παράδειγμα της υποψηφιότητας  Κώστα Ρώτα, ο οποίος μόλις του αφαίρεσε τη στήριξη η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ μετατράπηκε(μετά το ό,τι συνέβη το 2006) σε ένα δημοτικό σύμβουλο αντίπαλου συνδυασμού(τελευταίας σειράς), που και από εκεί πρόσφατα έφυγε και πήγε πάλι στο απέναντι ψηφοδέλτιο. Φυσικά, ούτε καν ξανασκέφτηκε να είναι πάλι υποψήφιος δήμαρχος με τις δικές του δυνάμεις.

«Τσάμπα μάγκες» είναι όσοι προσκύνησαν το Μνημόνιο!!!

                           ΛΕΚΤΙΚΟΙ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΙ & ΚΟΥΦΙΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ
                 ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΣΑ ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
Με μια ανακοίνωση που βρίθει ανακριβειών και προσβλητικών σχολίων, το πανικόβλητο «σύστημα Πατούλη» επιχείρησε στοχευμένη προσωπική επίθεση εναντίον υποψηφίου της παράταξής μας που «τόλμησε» να αμφισβητήσει τις απέλπιδες και επιφανειακές δράσεις του απερχόμενου Δημάρχου.
Κύριε Πατούλη, οι τσάμπα μάγκες είναι όσοι προσκύνησαν το μνημόνιο, όσοι διέλυσαν το δημόσιο σύστημα υγείας που εσείς τόσο κόπτεστε ότι δήθεν φροντίζετε, όσοι έβγαλαν τους φαρμακοποιούς στο δρόμο, εκείνοι που αφήνουν τους καρκινοπαθείς να πεθαίνουν, για να έρχεστε εσείς ξεδιάντροπα & χωρίς ίχνος αυτοσυγκράτησης να φωτογραφίζεστε σαν Άγιος Βασίλης που φέρνει φάρμακα στους εξαθλιωμένους συμπολίτες μας.
Αλλά έτσι είναι: οι λεκτικοί τραμπουκισμοί ταιριάζουν σε μια κουλτούρα που τραμπουκίζει καθημερινά τους πολίτες που διαλύονται από την κρίση. Από πού κι ως πού ο κρατικοδίαιτος κ. Πατούλης θα μας κάνει μαθήματα εγκράτειας και εργατικότητας; Από πού κι ως πού έγινε «πρόβλημα» η εργασία στον ιδιωτικό τομέα;
Μάλιστα μας κάνει μεγάλη εντύπωση ότι ο απερχόμενος Δήμαρχος και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δεν γνωρίζει ή δεν θέλει να γνωρίζει, ότι υπάρχουν εκατοντάδες ιατροί του ιδιωτικού τομέα που δεν έχουν οποιοδήποτε οικονομικό «αλισβερίσι» με τα μεγάλα  ιδιωτικά νοσοκομεία.

Συνάντηση Κώστα Βλάχου με τους κεραμίστες

Κεραμική_site
Ο Δήμος Αμαρουσίου θα παραμείνει θεματοφύλακας της κεραμικής τέχνης & της παράδοσης
Με το προεδρείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (ΠΕΚΑ)  συναντήθηκε το βράδυ της Τρίτης 6 Μαΐου ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» & υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος, μαζί με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο του συνδυασμού κ. Αλέκο Πετρούτσο (γόνο της γνωστής οικογένειας αγγειοπλαστών).
Ο κ. Βλάχος με τον κ. Πετρούτσο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν επί μακρόν με τον πρόεδρο της ΠΕΚΑ κ. Νικόλαο Βαλλάτο, πάνω σε όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους κεραμίστες, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια πολλά έχουν ακούσει, αλλά ελάχιστα έχουν δει να πραγματοποιούνται.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»  κ. Κ. Βλάχος διαβεβαίωσε τον πρόεδρο της ΠΕΚΑ ότι ο συνδυασμός, γνωρίζοντας την ιστορία της κεραμικής και τη συμβολή της στην ανάδειξη της πόλης, καθώς και όλες εκείνες τις δραστηριότητες

Ρεματιά Πεντέλης - Χαλανδρίου:«Στις λεπτομέρειες κρύβεται ο Διάβολος!!!

«ΥπέρΤΟΠΙΚΟ ΠΑΡΚΟ» η Ρεματιά !!!
ΟΥΔΕΙΣ εκ των εν ενεργεία δημάρχων, έλαβε τελικά μέρος στην συζήτηση που διοργάνωσε το απόγευμα της Τρίτης 6 Μαίου στο παλαιό Δημαρχείο Χαλανδρίου, ο «Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου»την οποία συντόνισε υποδειγματικά η δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου, Ματρώνη Δικαιάκου
Παρ΄ ότι προσκλήθηκαν, όπως και οι εκπρόσωποι όλων των δημοτικών παρατάξεων των παραρεμάτιων δήμων, οι Δήμαρχοι επέλεξαν την απουσία ... λόγω φόρτου εργασίας ή λόγω του ότι έπρεπε να παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους για τον πιο πολύτιμο φυσικό σχηματισμό της περιοχής μας, για τον οποίον απλά ... δεν έχουν τίποτα να πουν ή να προτείνουν!!!
Η συζήτηση μαγνητοσκοπήθηκε και αναμένεται να ανέβει στο διαδίκτυο πριν τις εκλογές
Όπως μας ενημερώνει το ιστολόγιο «stinplatia.blogspot.gr»:
►Από το Χαλάνδρι δεν υπήρχε εκπρόσωπος μόνο από την παράταξη του Γ. Λαδόπουλου.
►Η συντριπτική πλειοψηφία των παρευρισκομένων παρατάξεων Βριλησσίων, Αμαρουσίου, Πεντέλης και Χαλανδρίου, έθεσαν ως βασική προτεραιότητα την περιφρούρηση - ως κόρης οφθαλμού - του ΠΔ του 1995 για την προστασία της ρεματιάς, το οποίο έχει μπει σε διαδικασία μυστικής, αδιαφανούς και ύποπτης αναθεώρησης από την κυβέρνηση, υπό την πλήρη βέβαια ανοχή των διοικήσεων δήμων, προεξεχούσης της διοίκησης Κουράση(αφού τον πρώτο λόγο για την ρεματιά έχει βεβαίως το Χαλάνδρι), αλλά και των συμμάχων της, που ψήφισαν την πρόταση αναθεώρησης του Γ.Π.Σ, λίγο πριν αρχίσει η προεκλογική περίοδος, πρόταση που δίνει άλλοθι στην κυβέρνηση και την «TASK FORCE» να προχωρήσει τα σχέδιά της στην ρεματιά και που πρέπει μετά τις 25 Μαΐου ένας άλλος συσχετισμός να «ΠΑΡΕΙ ΠΙΣΩ & να ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΣΕΙ».

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ Νοσοκομείων Β.Π:Όχι στο νέο σύστημα συγκριτικής «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων

       ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜ. ΦΛΕΜΙΓΚ - ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ:
«Να ακυρώσουμε όλοι μαζί στη πράξη τον νόμο σφαγείο»!!!

Η ψήφιση του Ν. 4250/14, επιβεβαιώνει την πρόθεση της συγκυβέρνησης να προχωρήσει σε ατομικούς μισθούς, κατάργηση υπηρεσιών, διαδικασίες κανιβαλισμού μεταξύ των συναδέλφων και μαζικές απολύσεις μέσω του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων.
Με όχημα το νέο σύστημα συγκριτικής «αξιολόγησης», δημιουργώντας καταλόγους με δεκάδες χιλιάδες δήθεν ακατάλληλους υπαλλήλους επιδιώκοντας να τους οδηγήσει στην απόλυση.
Για το λόγο αυτό, οριοθετεί αυθαίρετα και εκ των προτέρων, το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει υποχρεωτικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.
Ο νόμος αυτός δε πρέπει να περάσει.
Η απάντηση που θα λάβει η κυβέρνηση θα πρέπει είναι καθολική.
Η απόφαση των ΔΣ των Σωματείων των Νοσοκομείων Σισμανόγλειο, Αμαλία Φλέμινγκ και Παίδων Πεντέλης μετά από κοινή σύσκεψη την Τρίτη 6 Μαΐου είναι η εξής:

Γ. Πατούλης: «Απαράδεκτη κίνηση η επαναφορά του πλαφόν στη συνταγογράφηση»!

 Θέματα που σχετίζονται με την Υγεία στην τοπική αυτοδιοίκηση συζήτησε ο κ. Πατούλης, σε συνάντηση που είχε με επαγγελματίες της Υγείας, ιδιώτες γιατρούς και φαρμακοποιούς που δραστηριοποιούνται στο Μαρούσι καθώς και ιατρικό προσωπικό που απασχολείται στα νοσηλευτήρια της πόλης και στη Μονάδα Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (Π.Ε.Δ.Υ) Αμαρουσίου.
O Δήμαρχος και επικεφαλής του Συνδυασμού Μαρούσι «Ανθρώπινη Πόλη» Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις σε καίρια ζητήματα που σχετίζονται με τον ιατρικό χώρο, όπως στην είδηση των ημερών για επαναφορά του πλαφόν στη συνταγογράφηση, καταθέτοντας την εκπεφρασμένη αντίθεση του ιατρικού κλάδου μέσω του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και χαρακτηρίζοντάς την ως απαράδεκτη κίνηση.
Όσον αφορά στον νέο φορέα το Π.Ε.Δ.Υ, ο κ. Πατούλης, μίλησε για τα ζητήματα που έχει θέσει υπόψη του Διοικητή της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής Βασίλη Κοντοζαμάνη.
Ειδικά για τη Μονάδα Π.Ε.Δ.Υ Αμαρουσίου ενημέρωσε ότι έχει ζητήσει να ενισχυθεί με ιατρικό προσωπικό και την κατάλληλη υποδομή για να πραγματοποιούνται και ιατρικές εξετάσεις και να μετατραπεί σε ένα Κέντρο Υγείας Βορείων Προαστίων, αλλά να υπάρχει μέριμνα και για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.  

Αήθης Ενέργεια Πατούλη:«Πέταξε στο δρόμο» το σύλλογο των εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας Εκπαίδευσης

Ο κ. Πατούλης κατάργησε την αίθουσα συνεδρίασης του συλλόγου εκπαιδευτικών Α΄βάθμιας εκπαίδευσης & μετέτρεψε σε αποθήκη την αίθουσα της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου !!!
Την περασμένη Κυριακή 4 Μαΐου, ο απερχόμενος δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης εγκαινίασε «έναν ανακατασκευασμένο και αναβαθμισμένο πολυχώρο άθλησης και αναψυχής», όπως μας πληροφόρησε το γραφείο τύπου του.
Τι έκανε στην πραγματικότητα ο απερχόμενος δήμαρχος;
Πήγε σε ένα γηπεδάκι μπάσκετ που υπάρχει τα τελευταία 40 χρόνια στην περιοχή των Εργατικών κατοικιών της πόλης.
Έβαψε το δάπεδο και έβαλε διχτάκια στις μπασκέτες.
Εδώ και μια δεκαετία, στις άκρες του χώρου υπάρχουν αίθουσες που στεγάζουν την «Ένωση Γονέων», το σύλλογο εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής και το σύλλογο Ποντίων.
Ο απερχόμενος δήμαρχος προκειμένου να δημιουργήσει αίθουσα πινγκ – πονγκ και σκάκι, άδειασε την αίθουσα όπου στεγάζεται ο σύλλογος εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και στοίβαξε τα έπιπλα στην αίθουσα της «Ένωσης Γονέων» (βλέπε φωτό).
Με αυτόν τον περίτεχνο τρόπο η απερχόμενη διοίκηση δείχνει έμπρακτα τόσο στους δάσκαλους της περιοχής, όσο και στους γονείς των παιδιών που φοιτούν στα δημόσια σχολεία της πόλης, τον απεριόριστο σεβασμό της.
Χωρίς καμία προηγούμενη συζήτηση, «αποφασίζοντας και διατάσσοντας» η απερχόμενη διοίκηση Πατούλη, «πέταξε στο δρόμο» το σύλλογο των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και μετέτρεψε σε αποθήκη επίπλων και οικιακών συσκευών την αίθουσα όπου συνεδρίαζε η «Ένωση Γονέων Αμαρουσίου».

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

To κοινωνικό Μέρισμα, η ΕΛΙΑ & ο Μπένυ ...

Στις 6:30 μ.μ. στο Κλειστό Γυμναστήριο Κοκκινιάς, η Βράβευση Κορυφαίων Διεθνών Αθλητών

Τα προβλήματα των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, γνωστοποιεί το Σωματείο

          Προς Υποψήφιους Δημάρχους Δήμου Αμαρουσιου
        Πατούλης , Βλαχος Κ, Μαγιακης Λ, Φωτοπουλος Α, Κλαπακης Δ, Πολυχρονιαδης Δ
                                     Κοινοποίηση
                                    1)Γενικό Γραμματέα  Δήμου Αμαρουσιου
                     2)Υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους Δήμου ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Το Σωματείο  Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου συνεπέστατο στην δέσμευση του απέναντι στους υποψήφιους Δημάρχους συγκέντρωσε και  σας ενημερώνει για τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης:
1.Η καθημερινή ανασφάλεια ως προς τη μελλοντική διατήρηση των θέσεων εργασίας.
2.Η άδικη και ανθρωποφαγική διαδικασία της αξιολόγησης με την υποχρεωτική ποσόστωση. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μια δίκαιη, αδιάβλητη και αξιοκρατική διαδικασία και όχι μια νέα δεξαμενή απολύσεων.
3.Το αυστηρό πειθαρχικό δίκαιο που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να κατασκευάσει επιόρκους υπαλλήλους, με αποτέλεσμα τον εκφοβισμό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.
4.Η ασφάλεια των υπηρεσιακών οχημάτων με την άμεση και ολοκληρωμένη συντήρησή τους (έκδοση καρτών τεχνικού ελέγχου για όλα τα οχήματα, προμήθεια πλήρους εξοπλισμού για κάθε όχημα, αλλαγή τυχόν φθαρμένων ελαστικών, προμήθεια πυροσβεστήρων για οχήματα ), καθώς και η αγορά νέων οχημάτων σε αντικατάσταση ασύμφορων πεπαλαιωμένων.

Στα «ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΑ» μιλά στις 7:30 μ.μ. ο Λ. Μαγιάκης

Στις 8:00 μ.μ. η προεκλογική συγκέντρωση ΚΚΕ & Λαϊκής Συσπείρωσης, στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου

       ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
     ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΜΑΗ
             ώρα 8 μ.μ.
    ΣΤΑΘΜΟΣ ΗΣΑΠ  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
            Θα μιλήσει
      ο Θοδωρής Χιώνης
            γραμματέας
      του Κ.Σ. της ΚΝΕ
               υποψήφιος
    Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ
          Θα χαιρετήσει:

Μετά την «διάνοιξη της Οδού Φραγκοκλησσιάς», τι;

Μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξης της οδού Φραγκοκλησσιάς (που έγινε ύστερη από την έκδοση δικαστικής απόφασης με την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου ως όφειλε συμμορφώθηκε) ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να αντιμετωπίσει με ολοκληρωμένο τρόπο τη διαχείριση των επιπτώσεων από τη διάνοιξη αυτή.
Στο πλαίσιο αυτό και πριν δοθεί σε κυκλοφορία ο νέος δρόμος , που ΄χει διαδημοτικό χαρακτήρα, προχωρά:
Στην άμεση εκπόνηση ολοκληρωμένης κυκλοφοριακής μελέτης, προκειμένου να μελετηθούν και να αντιμετωπιστούν κατάλληλα οι κυκλοφοριακές επιπτώσεις από τη λειτουργία του νέου δρόμου , ώστε να μην επιβαρυνθεί η περιοχή με νέες υπερτοπικού χαρακτήρα μετακινήσεις.
Στη βάση των συμπερασμάτων της μελέτης που θα εκπονηθεί, θα γίνει ουσιαστικός διάλογος με τους κατοίκους της περιοχής , ώστε η εφαρμογή των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων να γίνει με τέτοιο τρόπο, που δεν θα αλλοιώνει το χαρακτήρα της γειτονιάς.
          «Πράσινη Διαδρομή Πεζών και Ποδηλάτου»

Στα ψέματα του Συλλόγου Παραδείσου, εμείς απαντούμε με έργο

Ο Επιμορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Παραδείσου έχει επιλέξει από την πρώτη μέρα της θητείας της Διοίκησης Πατούλη, να στέκεται απέναντι στη Δημοτική Αρχή που έχουν εκλέξει με συντριπτική πλειοψηφία οι πολίτες του Αμαρουσίου. Δεν είναι τυχαίο ότι μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου όλα αυτά τα χρόνια αποτελούν στελέχη των παρατάξεων της αντιπολίτευσης.
Η στράτευσή τους όλα αυτά τα χρόνια στην πλευρά της αντιπολίτευσης, δεν τους επιτρέπει να είναι χρήσιμοι για τους κατοίκους της περιοχής όπου ζουν, αφού επιλέγουν να εξυπηρετήσουν μικροπαραταξιακές σκοπιμότητες, κι όχι το συμφέρον της περιοχής.
Εξαιτίας αυτής της παράλογης αντίληψης, λειτουργούν ως τροχοπέδη για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα της περιοχής.
Δεν συνεργάζονται με τη Δημοτική Αρχή, όπως κάνουν όλοι οι άλλοι Σύλλογοι της πόλης, που λειτουργούν με κριτήριο την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των κατοίκων- μελών τους.
Αυτή την εχθρική για τα συμφέροντα των κατοίκων του Παραδείσου στάση, την επιβεβαιώνει η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Παραδείσου, η οποία είναι γεμάτη από ψεύδη και συκοφαντίες για τη Διοίκηση Πατούλη.
Για το λόγο αυτό έχουμε επιλέξει ως Διοίκηση εδώ και καιρό την πρακτική της άμεσης επαφής μας με τους κατοίκους του Παραδείσου, αφήνοντας τον Σύλλογο να αναλώνεται σε προεκλογικές φιέστες κι επικοινωνιακές εκδηλώσεις εντυπώσεων με συγκεκριμένες μόνον παρατάξεις της αντιπολίτευσης.

Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Σύλλογοι Πολυδρόσου: Aναγκαία η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης ενόψει διάνοιξης της οδού Φραγκοκκλησιάς

Κείμενο σχετικό με τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιάς, απέστειλαν από κοινού οι Σύλλογοι κατοίκων Πολυδρόσου και Παραδείσου(«Σύλλογος κατοίκων Πολυδρόσου Για την ποιότητα ζωής και τον πολιτισμό» και «Επιμορφωτικός - ΕκΠολιτιστικός Σύλλογος  Παραδείσου Αμαρουσίου»),  προς τον Δήμαρχο Αμαρουσίου, καθώς και στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης, τον Περιφερειάρχη Αττικής, το Δήμαρχο Χαλανδρίου, τον Διευθυντή Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, Αποκεντρωμένης Διοίκησης καθώς και προς τις τεχνικές υπηρεσίες των Δήμων Αμαρουσίου και Χαλανδρίου.
Το κείμενο πέραν της ηλεκτρονικής του αποστολής κατατέθηκε και σε έντυπη μορφή με πρωτοκόλληση του εγγράφου τους από τις υπηρεσίες.

Περιοδεία Κ. Βλάχου στην περιοχή Πολυδρόσου

Περιοδεία στην περιοχή Πολυδρόσου στο Μαρούσι, έκανε το πρωί του Σαββάτου 3 Μαΐου, ο επικεφαλής του συνδυασμού ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ και υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος, μαζί και με στελέχη του συνδυασμού του.
DSC00911_deltioΚατά την περιοδεία του κ. Κ. Βλάχος, διαπίστωσε μια εγκατάλειψη των πεζοδρομίων της περιοχής και είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς κατοίκους της περιοχής και να ακούσει όλα τα θέματα που τους απασχολούν και ιδιαιτέρως για το τμήμα της οδού Φραγκοκκλησιάς που επί έτη παραμένει εκτός σχεδίου και χωρίς πεζοδρόμια στην είσοδό της από Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, παρά τις όποιες υποσχέσεις της Διοίκησης Πατούλη επί του θέματος της ένταξης στο σχέδιο.
«Ο δήμαρχος Πατούλης θυμάται την περιοχή πάντοτε λίγο πριν τις εκλογές», είπαν οι κάτοικοι στον υποψήφιο δήμαρχο κ. Βλάχο και τα στελέχη του συνδυασμού.
Ο κ. Βλάχος δεσμεύθηκε ότι αναλαμβάνοντας τη διοίκηση του Δήμου, θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και ιδιαιτέρως τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ώστε να μην επιβαρυνθεί και άλλο η περιοχή, δημιουργώντας επιπλέον και δρόμους ήπιας κυκλοφορίας σε ορισμένα τμήματα.

Γιώργος Πατούλης:«Η εικόνα του Πολυδρόσου αλλάζει»

«Η εικόνα του Πολυδρόσου αλλάζει» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ Γιώργος Πατούλης, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» στη μεγάλη συγκέντρωση κατοίκων, οι οποίοι του επεφύλαξαν θερμή υποδοχή σε γνωστό στέκι της περιοχής, με τη συμμετοχή μελών της Διοίκησης και υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων του συνδυασμού.
«Η μεγάλη παρέμβαση βιοκλιματικής ανάπλασης και αναβάθμισης της γειτονιάς του Πολυδρόσου που βρίσκεται στη διαδικασία δημοπράτησης, συνολικού προϋπολογισμού 5.700.000 ευρώ, με την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, με έργα αντιπλημμυρικής προστασίας για τα οποία ολοκληρώθηκαν και έχουν εγκριθεί οι μελέτες, οδηγούν το Πολύδροσο σε μια νέα εποχή!
Μέσα από την αποτελεσματική και ισχυρή διεκδίκησή μας, και τη συστηματική μας προσπάθεια  πετύχαμε την υλοποίηση πολύ σημαντικών έργων για το Πολύδροσο, χωρίς να κοστίσουν ούτε 1 ευρώ στους πολίτες. Αυτή είναι η απάντηση της Διοίκησής μας» υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ Γιώργος Πατούλης. 

Tο πρόγραμμα & οι στόχοι του Συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»

Tο πρόγραμμα και τους στόχους του Συνδυασμού «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ», ανέλυσαν την Τρίτη 6 Μαΐου στο Δημαρχείο  Αμαρουσίου, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δορύλαος Κλαπάκης και οι υποψήφιοι με τον Συνδυασμό του, Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Λίγα λόγια σχετικά με το πρόγραμμα
Πρόγραμμα - δέσμευση
1) Πολεοδομική αποκατάσταση της νομιμότητας
Η Εθνική Οικονομία και η ποιότητα ζωής των κατοίκων των πόλεων, εξαρτώνται πρωτίστως από τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό, ο οποίος βασίζεται σε συγκεκριμένα αριθμητικά στοιχειά και προδιαγραφές
Για να είναι οριακά ανεκτή η διαβίωση των πολιτών, οι προδιαγραφές αυτές έχουν καθοριστεί με παγκόσμια Διεθνή Επιστημονικά Κριτήρια αποδεκτά από όλους και από την Ελληνική Πολιτεία
Καταρχάς
εφόσον οι δημότες το αποφασίσουν και αναγνωρίζοντας τις μέχρι τώρα προσπάθειες & τις γνώσεις μας, δεσμευόμαστε ότι μέσα στην περίοδο 2014 - 2019, θα ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατό  πολεοδομικά, κάθε γωνία του Δήμου και πιστεύουμε ότι δεν θα εκκρεμεί κανένα μικρό ή μεγάλο πολεοδομικό πρόβλημα στην πόλη,  κάτι που βασανίζει χιλιάδες πολίτες
Αυτό το  εγγυάται  η μακρόχρονη(40χρονη), επαγγελματική μας εμπειρία σε αυτό τον τομέα και φυσικά δεν θα υποκύψουμε σε πιέσεις μεγάλων Εργολαβικών συμφερόντων και αυτό το γνωρίζουν οι κάτοικοι της πόλης, από την μέχρι σήμερα ανιδιοτελή πορεία μας στα κοινά
Για  την πόλη του Αμαρουσίου

MEGAs Πρωταγωνιστής το «Ουράνιο Τόξο» & ο Σταύρος Θεοδωράκης

Σκίτσα & Πολιτική

Ο πανικός του κ. Κ. Βλάχου δεν έχει όριο!

Οι αλήθειες που διατυπώθηκαν από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, για την υποψηφιότητά του κου Κώστα Βλάχου, τον ενόχλησαν.
Όπως επίσης τον ενοχλεί το γεγονός πως κάθε μέρα που περνά, αναδεικνύεται η έλλειψη γνώσης από πλευράς του των βασικών θεμάτων του Δήμου.
Ειδικά στα οικονομικά, αποδεικνύεται περίτρανα η αδυναμία του συγκεκριμένου υποψηφίου να αντιληφθεί τα βασικά οικονομικά μεγέθη του Δήμου και πως αποτυπώνονται αυτά, μέσα από «εργαλεία» όπως οι Ισολογισμοί, οι Απολογισμοί , κλπ.
Το γεγονός ότι ο κ. Βλάχος, δεν μπορεί να “διαβάσει”  ισολογισμούς, δεν σημαίνει ότι αυτοί δεν λένε την αλήθεια. Απλά ο κ. Βλάχος δεν είναι ικανός να τη δει.
Ο κ. Βλάχος, δεν γνωρίζει τα προβλήματα της πόλης, δεν έχει λύσεις, δεν έχει πρόγραμμα.

Κ. Βλάχος:Τώρα είναι η ευκαιρία για τους νέους!

Όταν ο κ. Πατούλης αναλάμβανε το 2007 την διοίκηση του Δήμου, είχε μπροστά του μια μοναδική τύχη, να αρχίζει η προγραμματική περίοδος 2007-2013 του ΕΣΠΑ, που ήταν η πρώτη κατά την οποία διοχέτευε τεραστία χρηματικά ποσά στους Δήμους. Πριν από το 2006, ελάχιστοι κοινοτικοί πόροι διατίθεντο σε έργα βασικής αρμοδιότητας Δήμων.
Επτά χρόνια αργότερα, με απογοήτευση βλέπουμε, ότι η τεράστια αυτή ευκαιρία πήγε χαμένη: Ελάχιστα έργα, με υπερκοστολογημένες πεζογέφυρες, αμφιλεγόμενες δήθεν βιοκλιματικές αναπλάσεις, ένα πανάκριβο παιδικό σταθμό, αλλά άφθονες μελέτες και υπηρεσίες συμβούλων.
Τον δε κ. Πατούλη, να υπερηφανεύεται για νέους ποδηλατοδρόμους και αναπλάσεις, την στιγμή που η κοινωνία μαστίζεται από την μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έζησαν οι γενιές μετά τον πόλεμο.
Κομπάζει ο κ. Πατούλης, για «έργα» χωρίς επιβάρυνση των κατοίκων, ξεχνώντας ότι τα λεφτά του ΕΣΠΑ είναι και δικά μας λεφτά, ότι τα έργα δεν έχουν μόνο κόστος κατασκευής, αλλά και κόστος συντήρησης που βαραίνει τον Δήμο και μόνο. Το πιο σημαντικό δε είναι ότι τα χρήματα του ΕΣΠΑ έρχονται να καλύψουν συγκεκριμένες πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες και αν σπαταληθούν αλλού, το πρόβλημα βγαίνει αργότερα με πολύ μεγαλύτερη ένταση. Όλοι θυμόμαστε τι έγινε με την σπατάλη των αγροτικών επιδοτήσεων.
Μελέτες, σύμβουλοι και ΜΚΟ, ήταν οι προτεραιότητες του Δήμου τα προηγούμενα χρόνια και δεν σεβάστηκαν ούτε τα ιερά λεφτά για ανέργους.

Πρωτοποριακή δράση από τον Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α για την προστασία της Υγείας των νηπίων

Η λειτουργία ενός πρωτοποριακού απολυμαντικού μηχανήματος ιατρικού μείγματος οξυγόνου (Ο203) που εξασφάλισε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) για χρήση από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς της πόλης εγκαινιάστηκε στον παιδικό σταθμό του Σωρού με την επίδειξη - παρουσίαση που έγινε προς το υπεύθυνο προσωπικό των σταθμών.
Η προμήθεια του συγκεκριμένου μηχανήματος έγινε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και με στόχο τη διασφάλιση συνθηκών ακόμη μεγαλύτερης προστασίας και Υγείας των φιλοξενούμενων νηπίων.
Η ενημέρωση πραγματοποιήθηκε από εξειδικευμένο συνεργάτη της εταιρίας με τη συμμετοχή των υπευθύνων των δημοτικών παιδικών σταθμών και παρόντος του Προέδρου του Οργανισμού Νίκου Κάββαλου.
Στη διάρκεια της παρουσίασης-επίδειξης, οι ενδιαφερόμενες εργαζόμενες ενημερώθηκαν διεξοδικά όσον αφορά στον τρόπο λειτουργίας και στη χρήση του συγκεκριμένου μηχανήματος καθώς και για τις χρήσιμες εφαρμογές του όπως για τη δυνατότητα να απολυμαίνει και να αποστειρώνει τους χώρους αλλά και την ισχυρή μικροβιοκτόνο δράση του.