Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Κίνδυνος για το Μαρούσι, η απουσία υπεύθυνης δημοτικής αντιπολίτευσης

                 Λαϊκισμός ή ανοησία;
Απομένουν λίγες ημέρες από τις εκλογές της 18ης Μαΐου, κι ενώ θα περίμενε κανείς οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης να παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους, διαπιστώνουμε ότι οι υποψήφιοι τους κάνουν διαγωνισμό ανευθυνότητας και λαϊκισμού, μέσω δημοσιεύσεων τους στον Τοπικό Τύπο.
Κάποιοι από αυτούς ενοχλούνται από το έργο που έχει κάνει η Διοίκηση στην πόλη.
Κι επειδή δεν μπορούν να το αμφισβητήσουν, όταν δεν καταφέρνουν να το καθυστερήσουν με ανόητες προσφυγές, όπως έγινε στην περίπτωση της Πλατείας Αγίας Λαύρας, η με συκοφαντικές μηνύσεις που έπεσαν στο κενό, όπως έγινε με τις πεζογέφυρες της Κηφισίας, προσπαθούν να το υποτιμήσουν με πικρόχολα σχόλια. Σχόλια που η σοβαρότητά τους συναγωνίζεται το χαμηλό επίπεδο και ύψος αυτών που τα εκστομίζουν.
Κάποιοι άλλοι, που υποτίθεται ότι είναι και επιστήμονες, προφανώς εξαιτίας της απειρίας και της προφανούς ασχετοσύνης τους γύρω από τα δημοτικά θέματα, λένε ψέματα.
Κατηγορούν τη Διοίκηση Πατούλη ότι δήθεν καθυστέρησε να υλοποιήσει το έργο της Βιοκλιματικής Ανάπλασης, αγνοώντας βέβαια ότι η δημοτική παράταξη στην οποία συμμετέχουν ως υποψήφιοι ήταν εξαρχής εναντίον του έργου. Αλλά διαπιστώνοντας ότι οι κάτοικοι και οι έμποροι αγκάλισαν αμέσως το έργο αυτό, άλλαξαν τροπάρι και μιλούν υποκριτικά για καθυστερήσεις.
 Όμως το έργο ολοκληρώνεται και το χαίρονται όλοι οι συμπολίτες μας.

Οι Φαρμακοποιοί στις ΕΥΡΩεκλογές ψηφίζουν τη Νέα ΜερκΕΛΛΑΔΑ Σαμαρά-Βενιζέλου

Ευρωεκλογές με 46 κόμματα

Συνολικά 46 κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων, καθώς και ένας μεμονωμένος κατέθεσαν, στον Άρειο Πάγο αιτήσεις συμμετοχής.
Η ανακήρυξη των κομμάτων από το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου που θα τους επιτρέψει να συμμετάσχουν στις ευρωεκλογές θα γίνει στις 11 Μαΐου 2014.
Τα κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων που κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής στις ευρωεκλογές είναι (σύμφωνα με τη σειρά κατάθεσης):
1. Ένωση Κεντρώων- Βασίλης Λεβέντης
2. ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) με συντονιστική επιτροπή
3. ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) με διοικούσα επιτροπή

4. ΑΣΚΕ - Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας) με εκτελεστική επιτροπή
5. Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας - Χρίστος Χρηστίδης
6. Κοινωνία - Μιχάλης Ηλιάδης
7. ΚΕΑΝ (Κίνημα Εθνικής Αντίστασης) - Ιπποκράτης Σαββούρας
8. Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας - Αλή Τσαούς Μουσταφά
9. ΛΑΟΣ - Γιώργος Καρατζαφέρης
10. Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών - Γιώργος Τσαγκανέλιας
11. Εθνική Αυγή - Μιχάλης Γιαννόγκωνας
12. ΚΚΕ - Δημήτρης Κουτσούμπας
13. Το Ποτάμι - Σταύρος Θεοδωράκης

Eβαλε τέλος στα σενάρια, για παύση της λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας

Τα σενάρια που κυκλοφορούν περί διακοπής της λειτουργίας της δημοτικής συγκοινωνίας στο Μαρούσι διέψευσε κατηγορηματικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση ενημέρωσης που είχε με εργαζόμενους στην υπηρεσία, διευκρινίζοντας ότι στόχος της διοίκησης δεν είναι η συρρίκνωση και κατάργηση της δημοτικής συγκοινωνίας αλλά η ανανέωση του στόλου και η βελτίωση της εξυπηρέτησης του επιβάτη.
Μιλώντας προς τους εργαζομένους, οδηγούς, επόπτες, τεχνικό προσωπικό που απασχολούνται στον τομέα της δημοτικής συγκοινωνίας, παρόντος και του δημοτικού συμβούλου και υπεύθυνου για θέματα συγκοινωνίας Γιώργου Ζήκου, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση για την ανανέωση του στόλου της δημοτικής συγκοινωνίας με την εξασφάλιση μέσω χορηγίας 3 σύγχρονων λεωφορείων.

Η «ψηφιακή» επιμόρφωση του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν τα μέλη του Κ.Α.Π.Η Αμαρουσίου την επίσημη παρουσίαση του προγράμματος εκμάθησης βασικών δεξιοτήτων χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου για άτομα Τρίτης ηλικίας που ξεκινά ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α) με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, και με στόχο την «ψηφιακή» επιμόρφωση των ανθρώπων που μας μεγάλωσαν.
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο έγινε παρουσίαση των αναγκών που οδήγησαν στη διεξαγωγή του προγράμματος και των στόχων που εξυπηρετεί. Για τις ανάγκες υλοποίησης του προγράμματος ο Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α προμηθεύτηκε 20 σύγχρονους φορητούς υπολογιστές τους οποίους και θα θέσει στη διάθεση των εκπαιδευομένων.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γεώργιος Πατούλης, πρωτοβουλία του οποίου υπήρξε το συγκεκριμένο πρόγραμμα, ανταποκρινόμενος στις ανάγκες των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας. «Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τα συγκεκριμένα άτομα να αποφύγουν τον ψηφιακό αποκλεισμό και να μάθουν να χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Θέλουμε τους εκπροσώπους της Τρίτης ηλικίας μέσα στα πράγματα.

Οι κορδέλες, το μυστρί και στο βάθος … εκλογές

Άρθρο του Π. Κούκουζα -Υποψήφιου δημοτικού συμβούλου
Εδώ &1 μήνα, το Μαρούσι ζει σε έντονους ρυθμούς. Σε κάθε γωνιά της πόλης σχεδόν καθημερινά κάτι εγκαινιάζεται. Ένα νέο κτήριο Κ.Α.Π.Η., μια ανακατασκευή παιδικής χαράς, κάποιες μετονομασίες οδών και γεφυριών. Κυρίως όμως εγκαίνια έργων. Πολλών έργων. Ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευή πεζοδρομίων, αγωγοί όμβριων κ.α.
Το Μαρούσι ένα απέραντο εργοτάξιο ορισμένου χρόνου, με ημερομηνία έναρξης δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, και ημερομηνία λήξης αμέσως μετά από αυτές, όπως οι απελπισμένοι συμπολίτες μας που υπογράφουν συμβάσεις ορισμένου χρόνου για λίγα μεροκάματα στο Δήμο. 
Ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Πατούλης, με ένα ψαλίδι στο ένα χέρι και ένα μυστρί στο άλλο δεν προλαβαίνει να εγκαινιάζει. Φαίνεται πως ξαφνικά βρήκε τα λεφτά, που όπως έλεγε τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχαν.
Και οι συμπολίτες που περίμεναν μια επταετία από τη διοίκηση Πατούλη να φτιάξει τα πεζοδρόμια, να αντικαταστήσει τους κατεστραμμένους κάδους, να  επισκευάσει την παιδική χαρά, αναφωνούν κουνώντας το κεφάλι : « Αχ να γίνονταν κάθε έξι μήνες εκλογές …»
Ο καλός μας δήμαρχος όμως δε λειτουργεί με τη συνήθη τακτική που ακολουθούν οι βλαχοδήμαρχοι, που νομίζουν πως με τις κορδέλες και τις φανταχτερές εμφανίσεις θα επηρεάσουν θετικά τους ψηφοφόρους.
Φταίνε οι κάτοικοι αυτής εδώ της πόλης που δεν έχουν καλή μνήμη. Γι’ αυτό ο άνθρωπος κάνει τα έργα δύο μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, ώστε να μη τα ξεχάσουν.

Στις γειτονιές Σωρού & Αγ. Θωμά ο Γιώργος Πατούλης

Το έργο που έχει υλοποιηθεί στο Μαρούσι στη διάρκεια της τρέχουσας περιόδου, καθώς και για το σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» κος Γιώργος Πατούλης σε συγκεντρώσεις κατοίκων από τις γειτονιές του Σωρού και του Αγίου Θωμά, με τη συμμετοχή Δημοτικών Συμβούλων και υποψηφίων του Συνδυασμού στις προσεχείς εκλογές της 18 Μαΐου  2014.
                               ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ
Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν οι κάτοικοι του Αγίου Θωμά στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη γειτονιά τους  με τη συμμετοχή της υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου κ. Γαροφαλάκη - Ντίντα Μαρίας.
Ο κ. Πατούλης παρουσίασε το έργο της Δημοτικής Αρχής στη διάρκεια της τριετίας και επικεντρώθηκε κυρίως στο έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης των γειτονιών της πόλης, με τη δημιουργία διαδρομής πεζών και ποδηλάτων, μεταξύ των οποίων είναι και η περιοχή του Αγίου Θωμά.
«Ως Διοίκηση είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι γιατί αποδεικνύεται στην πράξη ότι μπορούμε να είμαστε αποτελεσματικοί στις διεκδικήσεις μας, να είμαστε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας, να τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Έπειτα από αγώνα της Διοίκησης και των υπηρεσιών του Δήμου πετύχαμε να επιλεγούν και να ενταχθούν στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας έργα βιοκλιματικής αναβάθμισης στις γειτονιές του Αμαρουσίου.

Εργαζόμενοι ΟΤΑ: Δέκα λόγοι που πρέπει να ψηφίσουμε τη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»

Χαρίσης Γιώργος, Κορωναίου-Καμπά Σοφία, Μύαρης Λεωνίδας και Ευσταθιάδης Μίλτος:
Δέκα λόγοι που είμαστε υποψήφιοι με τη «ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ»  & τη ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ.
1. Γιατί σ’ αυτές τις εκλογές, για το Δήμο, την Περιφέρεια και την Ευρωβουλή, μπορεί οι κάλπες να είναι τρεις, το μήνυμα όμως είναι ένα: Η ανατροπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη και εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείψουμε απ’ αυτό το προσκλητήριο.
2. Γιατί στις ανατροπές στα εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα, που υπέστη ο κόσμος της εργασίας, απαιτείται πέρα από τη συνδικαλιστική και κοινωνική πάλη και ο αγώνας για την πολιτική ανατροπή. Σήμερα και το παραμικρό εργασιακό-συνδικαλιστικό αίτημα συναντά το τείχος των μνημονιακών πολιτικών, που αν δεν ανατραπούν, δεν μπορεί να ικανοποιηθεί κανένα απ’ αυτά.
3. Γιατί η άλωση των εργασιακών σχέσεων μεγάλωσε στο θερμοκήπιο της διαπλοκής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού, από δημάρχους και περιφερειάρχες, όπως ο κ. Γ. Σγουρός, πάντα πρόθυμους να υπηρετούν τα νεοφιλελεύθερα πειράματα των κυβερνήσεων και των συγκυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
4. Γιατί υποστήκαμε, ως εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και ως πολίτες της Αττικής, τις τραγικές συνέπειες του «Καλλικράτη», του πρώτου μνημονιακού νόμου, που μετέτρεψε την Τ.Α. σε κακέκτυπο και σε μακρύ χέρι της κεντρικής εξουσίας, ακρωτηριάζοντας τα όποια λαϊκά χαρακτηριστικά της είχαν απομείνει.

Αγωνιστική παρουσία 20 χρόνων στον υγρό στίβο συμπλήρωσε ο Α.Ο«Τρίτων»!

Με επιδείξεις υδατοσφαίρισης που διεξήχθησαν στο δημοτικό κολυμβητήριο γιόρτασε ο Αθλητικός Όμιλος «Τρίτων» Αμαρουσίου τη συμπλήρωση 20 χρόνων αγωνιστικής παρουσίας στον υγρό στίβο, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη.
Με την ευκαιρία της παρακολούθησης του αγώνα υδατοσφαίρισης ο κ. Πατούλης, συνεχάρη τον Αθλητικό Όμιλο «Τρίτων» που με συνέπεια προάγει τον υγρό στίβο στην πόλη, έχοντας καταγράψει σημαντικές επιτυχίες στη διάρκεια της εικοσαετούς διαδρομής του.
Συνεχάρη όλους του συντελεστές των τμημάτων και των ακαδημιών, όπως και το Δ.Σ του ομίλου για το έργο τους, και τη συμβολή τους στις διακρίσεις του ομίλου στην υδατοσφαίριση και στην κολύμβηση, αναδεικνύοντας νέους πολλά υποσχόμενους αθλητές και αθλήτριες, και ευχήθηκε να συνεχίσει το ίδιο δυναμικά για πολλά ακόμα χρόνια.

Εγκαινιάστηκε ο νέος ανανεωμένος πολυχώρος άθλησης στις Εργατικές Κατοικίες

Έναν ανακατασκευασμένο και αναβαθμισμένο πολυχώρο άθλησης και αναψυχής παρέδωσε στους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ενισχύοντας τις αθλητικές υποδομές του Δήμου με χώρους υψηλών προδιαγραφών που εγγυώνται την ασφάλεια των αθλουμένων αλλά και τις επιλογές αναψυχής και άθλησης της νεολαίας στη γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών.
Το γεγονός που τίμησε με την παρουσία του πλήθος κατοίκων, εκπροσώπων φορέων και νέων της περιοχής, γιόρτασαν τα παιδιά με τη διεξαγωγή αγώνων μπάσκετ, σκάκι και επιδείξεων αντισφαίρισης.
Ο πλήρως ανακατασκευασμένος αθλητικός χώρος βρίσκεται επί της οδού Ιερού Λόχου και αποτελείται από ανοικτό γήπεδο μπάσκετ, αίθουσα πινγκ πονγκ και αίθουσα για σκάκι.
Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, κατέθεσε το έμπρακτο ενδιαφέρον της Διοίκησης και την υποστήριξη της προς τη γειτονιά και τους κατοίκους των Εργατικών Κατοικιών, μαζί με τη δέσμευση ότι τα επόμενα χρόνια θα σκύψει ακόμη περισσότερα στα προβλήματα της συγκεκριμένης γειτονιάς.

«Βάφτισαν» τη ΔΤ σε ΝΕΡΙΤ και ανανέωσαν για 8 μήνες το προσωπικό της!

Σε καλά οργανωμένο σχέδιο εξελίσσεται η επιχείρηση λειτουργίας κρατικού τηλεοπτικού φορέα στην Ελλάδα.
Το πραξικοπηματικό λουκέτο στην κερδοφόρα εταιρεία δημοσίου συμφέροντος ΕΡΤ Α.Ε της 11ης Ιουνίου, ολοκληρώνεται από την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη Βουλή με μια τροπολογία στον άσχετο νόμο περί προληπτικού ελέγχου των Τραπεζών με την οποία το κρατικό μόρφωμα του Γιάννη Στουρνάρα, η ΔΤ βαφτίζεται σε ΝΕΡΙΤ.
Η υπηρεσία της ειδικής διαχείρισης της περιουσίας της ΕΡΤ στο υπουργείο Οικονομικών διατηρείται για δυο χρόνια με δυνατότητα παράτασης άλλα δύο χρόνια!
Το πέρασμα στο νέο τηλεοπτικό κρατικό καθεστώς της μεταΕΡΤ εποχής συμπληρώνεται με δυο ακόμη κινήσεις.
Η ΝΕΡΙΤ δεν θα προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού με αιτιολογία τις επικείμενες εκλογές.
Και θα υπογράψει σύμβαση εργασίας διάρκειας 8 μηνών με τους συμβασιούχους της ΔΤ που ήδη έχουν πάρει ανανέωση σύμβασης ως τον Δεκέμβριο του 2014. Πρακτικά δηλαδή ως το Καλοκαίρι του 2015 η ΝΕΡΙΤ θα εκπέμπει με το προσωπικό της Δ.Τ, η ειδική διαχειρίστρια Αφροδίτη Γουγά θα καταγράφει ως το 2016 την περιουσία της ΕΡΤ και η διοίκηση της ΝΕΡΙΤ θα αναθέτει εκπομπές, προγράμματα αλλά και τις βασικές λειτουργίες της εταιρείας σε εξωτερικούς συνεργάτες και ιδιωτικές εταιρείες.
Το προμελετημένο «έγκλημα» να εξαφανιστεί από τον τηλεοπτικό αέρα ο τηλεοπτικός φορέας που κατά το γράμμα του νόμου εκπέμπει προς το δημόσιο συμφέρον, εκτυλίχθηκε τους τελευταίους δέκα μήνες με αλλεπάλληλες νομικές παρεμβάσεις, προσθήκες διατάξεων και τροποποιήσεις της πρώτης απόφασης του λουκέτου της ΕΡΤ στις 11 Ιουνίου 2013.

Αποχαιρέτησε τον SS Sky, η Κατερίνα Ακριβοπούλου

Ακόμη μια σημαντική απώλεια μετράει ο Όμιλος Αλαφούζου, καθώς η Κατερίνα Ακριβοπούλου, με μεστό και αιχμηρό λόγο, που κατάφερε τα τελευταία χρόνια να σηκώσει πάνω της ένα μεγάλο βάρος από την άνοδο του ραδιοφωνικού skai, υπέβαλε την παραίτησή της, με επιστολή την οποία έστειλε στον Γιάννη Αλαφούζο.
Στην επιστολή της, η Κατερίνα Ακριβοπούλου ομιλεί περί λόγων “αξιοπρέπειας και επαγγελματισμού”.
Αναλυτικά, η επιστολή παραίτησης της Κατερίνας Ακριβοπούλου στον ιδιοκτήτη του Ομίλου ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζο:
 “Αγαπητέ Γιάννη Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση του σταθμού αποφάσισε, τον περασμένο Αύγουστο, να μου αφαιρέσει το κεντρικό μαγκαζίνο, το οποίο υπηρέτησα επί 13 χρόνια, και να με μεταθέσει στη 1 το μεσημέρι, επέλεξα να παραμείνω στο Σκάι, σεβόμενη όχι μόνο τους κανόνες του επαγγελματισμού, αλλά κυρίως την επί 22 χρόνια θητεία μου στον όμιλο, που συνοδεύτηκε από άριστη μεταξύ μας σχέση.

Αποτελείωναν με ρόπαλα όσους πηδούσαν από τα παράθυρα, οι Φασίστες στην Οδησσό!

Σοκ  προκαλούν οι νέες εικόνες που έρχονται από την Ουκρανία, σχετικά με το μακελειό στην Οδησσό, όπου το βράδυ της Παρασκευής 39 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί.
Σε ένα νέο βίντεο που είδε το «φως» της δημοσιότητας, απεικονίζονται Ουκρανοί να χτυπούν και να πυροβολούν εγκλωβισμένους φιλορώσους που πηδούσαν στο κενό για να σωθούν από τις φλόγες.
Οι άτυχοι πολίτες, πολλοί από τους οποίους βρέθηκαν στο κτίριο αναζητώντας καταφύγιο από τα επεισόδια τα οποία σημειώνονταν γύρω τους, πηδούσαν από τα παράθυρα και κατέληγαν στο έδαφος τραυματισμένοι για να λάβουν τα τελειωτικά χτυπήματα από ομάδες εθνικιστών, που τους περίμεναν με όπλα και ρόπαλα.

Νομοσχέδιο Ερντογάν μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί!!!

Του Νίκου Χειλαδάκη/briefingnews.gr
Τα ψέματα τέλειωσαν και η Τουρκία αδίστακτη και προκλητική προχωρεί και νομότυπα εν μέσω της γενικής ελληνικής αδιαφορίας, (αλήθεια σε μια κατοχική  Ελλάδα ποιος θα ασχοληθεί με τέτοια θέματα ;) στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης, το μεγάλο αυτό αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό σύμβολο της χριστιανοσύνης και της Ορθοδοξίας, σε μουσουλμανικό τέμενος χωρίς να υπάρχει καμία ουσιαστική αντίδραση από  ελληνικής πλευράς.
Αντίθετα στην μνημονιακή  και προπαντός  «αντιρατσιστική» Ελλάδα, οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να γεμίσουν τις πόλεις τους με μιναρέδες και άλλα μουσουλμανικά ιδρύματα.
Σύμφωνα λοιπόν με αποκλειστικό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, Habertürk, (3/5), ο ανεξάρτητος, (και αυτό έχει την σημασία του), βουλευτής της περιοχής του Burdur, Hami Yıldırım, κατέθεσε στην τουρκική βουλή σχετικό νομοσχέδιο για την μετατροπή της αγίας Σοφίας σε τζαμί, εν όψει και της προαναγγελθείσας προσευχής που προτίθεται να κάνει ο ίδιος ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταΐπ Ερντογάν, στις 29 Μαΐου επέτειο της άλωσης, μιμούμενος τον σουλτάνο Μωάμεθ τον Πορθητή.
Έτσι, όπως αναφέρει στο δημοσίευμα της η τουρκική εφημερίδα, 80 χρόνια μετά την ανακήρυξη της Αγίας Σοφίας σε μουσείο, με το νομοσχέδιο αυτό που κατέθεσε ο Τούρκος βουλευτής επανέρχεται στην μουσουλμανική της ταυτότητα, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι Τούρκοι, αδιαφορώντας για πιθανές διεθνείς αντιδράσεις για την νέα αυτή τουρκική πρόκληση με διεθνείς διαστάσεις.
Το νομοσχέδιο, όπως αναφέρει η Habertürk, έχει τρία βασικά άρθρα τα οποία συνοπτικά είναι

«Μακεδονία», ξακουστή, του Κούλογλου η χώρα ...

        που έδιωξες τους Έλληνες & στην ΕΕ είσαι τώρα!!!
Τις προηγούμενες ημέρες φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δυσκολεύεται να βγάλει άκρη με το όνομα της FYROM.

Η σκιά του Αλέξη (Ζωή Χαλιδιά)
θέλει να λέγονται τα Σκόπια «Μακεδονία»
Και τώρα ένα άλλο όνομα φαίνεται έτοιμο να βάλει φωτιά στην αξιωματική αντιπολίτευση. 
Διότι, ανάμεσα σε εκείνους που το 2006 υπέγραφαν μια «επιτελεστική δήλωση» που με πυρωμένη ρητορική αναγνώριζε τα Σκόπια ως «Μακεδονία», βρίσκεται και το όνομα Ζωή Χαλιδιά, το οποίο είναι ολόιδιο με εκείνο του alter ego του Αλέξη Τσίπρα, της γραμματέως που έχει αποφασιστικό λόγο για κάθε μικρή και μεγάλη λεπτομέρεια της δημόσιας εικόνας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Δεδομένου ότι η κυρία Χαλιδιά είναι ένα από τα πλέον έμπιστα στελέχη του επίδοξου πρωθυπουργού, η υπογραφή της αυτή σφραγίζει κατά τους γνωρίζοντες και την απόδειξη ότι 
ο εθνομηδενισμός του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιορίζεται σε τυχαίους υποψηφίους του, αλλά ξεκινά, επιβάλλεται και επικροτείται από τον στενότατο προσωπικό κύκλο συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα.

Δεν έχει τέλος ο κατήφορος… του ΚΚΕ;

Επισημαίναμε και αναλύαμε, πριν από λίγες ημέρες, ότι η ηγεσία του ΚΚΕ ουσιαστικά στηρίζει την κυβερνητική «συμμορία», με το τέχνασμα των «ίσων αποστάσεων» ανάμεσα στην κυβέρνηση του 4ου Ράιχ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Για το ΚΚΕ, ΠΡΩΤΟΣ και ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ στόχος δεν είναι το ΓΚΡΕΜΙΣΜΑ των δωσίλογων κυβερνητικών ανδρεικέλων, αλλά η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Φυσικά πάντα το ΚΚΕ έβαζε ΥΠΕΡΑΝΩ των συμφερόντων του ελληνικού λαού και των αγωνιστικών κινημάτων, το στενό κομματικό του συμφέρον.
Το γεγονός ότι χάνει τον κεντρικό στόχο, την κατεδάφιση της κυβερνητικής «εγκληματικής οργάνωσης» και βάζει σαν κεντρικό στόχο το ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν καθορίζεται, πλέον, ΜΟΝΟ από την ΑΓΩΝΙΑ της επιβίωσής του:
Δηλαδή από την αλίευση ψήφων από το ΣΥΡΙΖΑ…
Ένας τέτοιος στόχος είναι μυωπικός, και τόσο ηλίθιος που ακόμα και η ηγεσία του ΚΚΕ θα αντιλαμβανόταν. Διότι μπορεί να είναι προνομιακός χώρος ο ΣΥΡΙΖΑ για αλίευση ψήφων, με την εξής, όμως, προϋπόθεση:
Να βρίσκεσαι στην ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ του αγώνα για το γκρέμισμα της κυβέρνησης.
Αν στηρίζεις την κυβέρνηση δεν κερδίζεις ψηφοδέλτια από το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στέλνεις & άλλα…

Κυριακή 4 Μαΐου 2014

Ευρωεκλογές, κόμματα ...

Σοφία Σακοράφα:Για μια αριστερή ατζέντα

Οι ευρωεκλογές είναι μια κορυφαία μάχη, αφού η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πρώτο βήμα για την ανατροπή του κυβερνητικού κατεστημένου και των βάναυσων πολιτικών που εφαρμόζει.
Σοφία Σακοράφα:Για μια αριστερή ατζέντα
Ταυτόχρονα, η Ευρωβουλή θα αποτελέσει μια κοιτίδα διεργασιών και προετοιμασίας για την εφαρμογή μιας άλλης ατζέντας, πλήρως συγκρουσιακής με τη σημερινή. Της ατζέντας της κυβέρνησης της Αριστεράς.
Στο ευρωψηφοδέλτιο διακρίνει κανείς πίσω από τα πρόσωπα δύο μείζονα θέματα αυτής της ατζέντας:
αυτό των πολεμικών αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει μια μεγάλη πολιτική και θεσμική προετοιμασία στην Ε.Ε. αναφορικά με την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, τη συγκρότηση της οποίας ζήτησα για πρώτη φορά στην ελληνική Βουλή τον Δεκέμβριο του 2010.
Είναι αυτονόητο ότι η τυπική διαπραγμάτευση για το χρέος θα γίνει με το σύστημα απέναντί μας, η ουσιαστική όμως έχει να κάνει με τη γνώση του λαού μας και τη συμμετοχή του στη διαμόρφωση και τη στήριξη τόσο των όρων, όσο και των τελικών αποφάσεων.

Δημήτρης Καρλαύτης:Προτεραιότητα η Επένδυση στη Γνώση

Προτεραιότητα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη και της σημερινής Δημοτικής Αρχής αποτέλεσε από την πρώτη μέρα της θητείας της, η αναβάθμιση της δημόσιας  εκπαίδευσης στην πόλη μας. Η επένδυση στο μέλλον της πόλης, που είναι οι νέοι μας.

Σε θετικό κλίμα οι συναντήσεις Πατούλη - κατοίκων σε Νέο Μαρούσι, Αγ. Ανάργυρους, Αγ. Φιλοθέη & Εργατικές Κατοικίες

Το έργο που υλοποιήθηκε στο Μαρούσι κατά την τριετία
2011 - 2013 ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Γιώργος Πατούλης, ενώπιον κατοίκων σε διάφορες γειτονιές της πόλης και συγκεκριμένα, στο Νέο Μαρούσι, στο Κέντρο - Αγ. Ανάργυροι, στην Αγ. Φιλοθέη, και στις Εργατικές Κατοικίες στο πλαίσιο συγκεντρώσεων που πραγματοποίησαν υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού στις προσεχείς εκλογές της 18ης Μαΐου 2014.
Ακούγοντας τα αιτήματα των κατοίκων και απαντώντας στους προβληματισμούς τους, σε όλες τις συναντήσεις που διεξήχθησαν σε ιδιαίτερα θετικό και εποικοδομητικό κλίμα, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, τοποθετήθηκε σχετικά και παρουσίασε το πρόγραμμα και τις προτεραιότητές του για την επόμενη πενταετία.
Νέο Μαρούσι

Περιοδεία Κ. Βλάχου στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων

Περιοδεία στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων στο Μαρούσι, έκανε το πρωί της Τετάρτης, ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» και υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος, μαζί και με στελέχη του συνδυασμού του.
Ο κ. Κ. Βλάχος, είχε την ευκαιρία να μιλήσει με πολλούς κατοίκους της περιοχής και να ακούσει όλα τα θέματα που τους απασχολούν και ιδιαιτέρως για ορισμένους χώρους που έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου.
Ο κ. Βλάχος δεσμεύθηκε ότι αναλαμβάνοντας την εξουσία του Δήμου, θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα και ιδιαιτέρως:
 τις καταλήψεις των κοινοχρήστων χώρων από σταθμευμένα αυτοκίνητα, με ρυθμίσεις τέτοιες, ώστε η περιοχή να διατηρήσει το χαρακτήρα της και να είναι φιλική τόσο προς τον μόνιμο κάτοικο, όσο και προς τους επισκέπτες...

Κοσμοπλημμύρα στα εγκαίνια του περιπτέρου της Ο.Μ. Χαλανδρίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Με επιτυχία έγιναν την Τρίτη που πέρασε στην κεντρική πλατεία Χαλανδρίου τα εγκαίνια του περιπτέρου της Ο.Μ. Χαλανδρίου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για τον προεκλογικό αγώνα των ευρωεκλογών και των περιφερειακών εκλογών στην Αττική.
Η μεγάλη συμμετοχή συντρόφων και φίλων, αλλά και πολλών συμπολιτών μας, μας μπόλιασε με την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να φτάσουμε στις 25 Μαΐου στην υλοποίηση του κεντρικού συνθήματος «25 ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ, 26 ΦΕΥΓΟΥΝ».
Στα εγκαίνια απευθύνθηκε χαιρετισμός από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα της παράταξης «Δύναμη Ζωής - Ρένα Δούρου», Γιώργο Καραμέρο, ενώ μαζί μας βρέθηκαν:

Στις 11:00 π.μ η εκδήλωση Μαγιάκη, στο ΚΑΠΗ των Εργατικών Πολυκατοικιών



Οι «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» στη συνάντηση - συζήτηση του Συλλόγου «Η Κασταλία»

Εμείς ως Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» θέλουμε ένα Δήμο με Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα, σε ότι αφορά τις παροχές, προς τους Δημότες του, ένα Δήμο που δε θα λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, δηλαδή όχι ένα Δήμο Α. Ε., αλλά ένα Δήμο εγγυητή των λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και πιστεύουμε ότι όλα τα προηγούμενα, αλλά και όσα λέμε παρακάτω υπηρετούνται εφόσον διαγραφούν τα τεράστια χρέη (Δημοτικά & εθνικά) που δεν δημιούργησαν οι πολίτες, βγούμε από τη μέγγενη του ευρώ και αποδεσμευτεί η χώρα μας από την Ε. Ε. και φυσικά καταργηθούν μνημόνια και Καλλικράτης που έχουν αλλάξει και το πρόσωπο και τη λειτουργία των Ο. Τ. Α.  
Για τα ειδικότερα θέματα που τέθηκαν από το Δ. Σ. του Συλλόγου «Η Κασταλία» και οι κάτοικοι της περιοχής του κέντρου Αμαρουσίου δεσμευόμαστε για:
Ø  Την ανάθεση και την εκπόνηση επιστημονικής κυκλοφοριακής μελέτης που θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα που υφίσταται στο κέντρο της πόλης του Αμαρουσίου αναφορικά με τη διαμπερή κυκλοφορία των οχημάτων.
Ø  Την επαναφορά της πλατείας Αγίας Λαύρας στην προηγούμενη κατάστασή, πριν τη δήθεν «ανάπλασή» της από τη Δημοτική Αρχή Πατούλη, στο πλαίσιο της φερόμενης ως «Βιοκλιματικής» ανάπλασης του κέντρου της πόλης στην οποία αντιταχτήκαμε μαζί με τους κατοίκους, αποτρέποντας την καταστροφή του πάρκου της Αγίας Λαύρας.

Που είσαι Γιάννη Αρίδα για να δεις, από τον Πατούλη ότι θα ετύγχανες τιμής!!!

Στη 1:00 μ.μ. η τελετή στη συμβολή των οδών Μεσογείων & Χλόης, για να λάβει η πλατεία το όνομα του Γιάννη Αρίδα
Είναι μην γελοιοποιηθείς μια φορά!!! Μετά συνηθίζεις & δεν έχεις αίσθηση της πραγματικότητας ... Αν μάλιστα πίνεις και ΟΥΖΟ με τον Αλαφούζο, μπορείς απενοχοποιημένα να βροντοφωνάζεις:
«ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ για την ΨΗΦΟ να ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ» !!!
Ο Πατούλης σε μία απεγνωσμένη ΜεταΦυσική πλέον προσπάθεια να αλλάξει το κλίμα(το οποιο ήδη το έφαγε ο Γάδαρος που λένε και στη Χίο), άρχισε να ανασταίνει τεθνεώτες ΠΑΣΟΚους, δίνοντας τα ονόματά τους σε οδούς, πεζογέφυρες & εγώ δεν ξέρω που αλλού θα σκεφτεί να βαφτίζει σαν τον Μητσοτάκαρο... προκειμένου να δει(εκτός από την δική ψήφο - η σύζυγός του μάλλον ψηφίζει στην Πεύκη), και καμμία άλλη ψήφο στην κάλπη των δημοτικών εκλογών...                                                               
Μετά τους σχωρεμένους, Γ. Σταυρουλάκη & Γ. Αντωνόπουλο, ήρθε και η σειρά του φίλου μου Γιάννη Αρίδα να ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ από τον ΤρισΜΕΓΙΣΤΟΝ Γεώργιον Πατούλην.                                 
Βρε Γιάννη μου πως θα την αντέξεις τέτοια και τόση ΤΙΜΗ;
Στα ουζάκια που έχουμε πιεί(θυμάσαι που), πρέπει φίλε με κάποιον τρόπο να την ανταποδώσεις αυτήν την Υπέρτατη ΤΙΜΗ!!! Εάν υπάρχει εκλογικό Κέντρο εκεί στον ΑΔΗ, δίνε κι ένα ψηφοδέλτιο του Πατούλη να ξεχρεώσεις αυτην την υποχρέωση όπου και όπως μπορείς!!!
Σε παρακαλώ μόνο εάν συναντήσεις τον αείμνηστο Σταύρο Κουγιουμτζή(που με γνωρίζει), να του ζητήσεις να σου αφιερώσει εκ μέρους μου το δικό του τραγούδι:

Στις 9:30 π.μ. η διπλή «πράσινη» δράση καθαρισμού & καλλωπισμού, στο «ΑΛΣΟΣ ΜΙΜΙΚΟΠΟΥΛΟΥ»


Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Aπολαυστική η συνάντηση Μητσικώστα - Θεοδωράκη

«Τι είναι τέσσερις λέξεις ανάμεσα σε 150 φράσεις;»
Ο Γιώργος Μητσικώστας ως Σταύρος Θεοδωράκης έστησε «καρτέρι» στον επικεφαλής του Ποταμιού έξω από τα γραφεία του κόμματος στους Αμπελοκήπους και τον… παρέσυρε σε μια μοναδική συνέντευξη.
                                  

«Μίλα μου για μήλα»

O Σταύρος ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ & η μουσική του συντροφιά
στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

Maroussi Art People Festival

Γ. Πατούλης: «σημαντικό το έργο που έχει επιτευχθεί στο Σωρό»

Σε συγκέντρωση κατοίκων στη γειτονιά του Σωρού παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Γιώργος Πατούλης, με τη συμμετοχή του υπεύθυνου Κυκλοφορίας και Δημοτικής Συγκοινωνίας και υποψήφιου στο συνδυασμό στις προσεχείς εκλογές  Γιώργου Ζήκου.    
Ο κ. Πατούλης αναφερόμενος στον απολογισμό έργου της Δημοτικής Αρχής,  ανέπτυξε στους κατοίκους το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί στο Σωρό, καθώς και στα υπό εξέλιξη έργα υποδομής και ανάπλασης που θα αναβαθμίσουν τη γειτονιά και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της.         
Μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε:
Στην κατεδάφιση της παλιάς αποθήκης της ΗΒΗ, στον καθαρισμό του χώρου και στη διάνοιξη της οδού Σωρού, από το ύψος της Λ. Κηφισίας έως το ύψος της οδού Αμαρουσίου – Χαλανδρίου, έργα απαραίτητα για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής.
Στη διαπλάτυνση του υπολοίπου τμήματος της οδού Σωρού, έργου ενταγμένου σε μελέτη 2 εκατ. ευρώ.

Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Συναυλία του Μάνου Αβαράκη & της Σοφίας Καμαγιάννη στο «Ιδιόμελο»

... Εντελώς διαφορετικό στη νέα 5ετία, το μέλλον στο Ανατολικό Μαρούσι!

Στο μεγάλο έργο που έχει επιτευχθεί στο Ανατολικό Μαρούσι και στο σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία, με την ψήφο εμπιστοσύνης του Μαρουσιώτικου λαού, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Γιώργος Πατούλης στην μεγαλειώδη συγκέντρωση των κατοίκων στην περιοχή.
«Το μέλλον στο Μαρούσι είναι εντελώς διαφορετικό. Οδηγούμε την πόλη μας με διαφάνεια στο μέλλον, εκεί που της αξίζει. Αυτή είναι η απάντηση μας στην κρίση, αυτή είναι η υπόσχεσή μας με αγάπη για την πόλη μας,με αγάπη για τα παιδιά μας» τόνισε ο κ. Πατούλης κάτω από το ζωηρό χειροκρότημα των εκατοντάδων πολιτών.
«Το επόμενο χρόνο θα έχουμε νέα μείωση των δημοτικών τελών, αυτή είναι η απάντηση μας στην κρίση που περνούν οι δημότες μας.
Διεκδικούμε επίσης 35.000.000 Ευρώ από το ΕΣΠΑ για νέα έργα στην πόλη μας και ενισχύουμε τις κοινωνικές παροχές και υποδομές με την ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Γηροκομείου και νέων Παιδικών Σταθμών» υπογράμμισε» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, αναπτύσσοντας το μεγάλο έργο που έχει γίνει την τελευταία τριετία και αυτό που σχεδιάζεται για την πόλη και ειδικότερα στο Ανατολικό Μαρούσι.
Το έργο που έχει πραγματοποιηθεί αφορά:

«Εσπασε» αυγά στα «Ηπειρώτικα» ο Γ. Πατούλης!!!

Σε συγκέντρωση κατοίκων στα «Ηπειρώτικα » μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη πόλη» Γ. Πατούλης. «Με το Προεδρικό Διάταγμα του ΣτΕ για την οριοθέτηση του ρέματος ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της περιοχής Ηπειρώτικα στο Σχέδιο Πόλης και την πραγματοποίηση έργων ανάπλασης και υποδομών» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.
Ο κ.  Γιώργος Πατούλης, μετά το εγκάρδιο καλωσόρισμα  με Ηπειρώτικα εδέσματα, από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ηπειρωτών Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» με τη συμμετοχή του Γραμματέα κ. Κώστα Μπίκα και του Ταμία κου Νικόλαου Τσάλλα, μίλησε στους κατοίκους για το «σημαντικό έργο»  που έχει επιτευχθεί και προγραμματίζεται για τα επόμενα χρόνια στο Μαρούσι και ειδικότερα  για την περιοχή τους.
Αναφέρθηκε επίσης στις πρώτες παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με τη διαμόρφωση επί της οδού Σισμανογλείου των καθέτων Μαζαρακίου, Μονής Βελά και Κακαβιάς. «Τις επόμενες ημέρες - πρόσθεσε- παραδίδουμε ένα νέο χώρο αναψυχής για τους κατοίκους, μία νέα πλατεία με την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του οικοπέδου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νουάρου και Ίσσαρη».

Σε πλειστηριασμό το κτίριο της Μηχανικής στο Μαρούσι!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα τη Χαλυβουργική Α.Ε. οδηγείται το κτίριο γραφείων της Μηχανικής στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου 91 στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα, η κατασκευαστική εταιρεία ανακοίνωσε ότι:
«Κατόπιν επιχειρηματικής απόφασης της Διοίκησης της εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό, ότι λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος στην αγορά, το οποίο ματαίωνε κάθε προσπάθειά μας για ελεύθερη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις μας, δεν προβάλλαμε αντιρρήσεις και δεν ασκήσαμε κανένα ένδικο μέσο στον πλειστηριασμό, που επέσπευσε η εταιρεία ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. επί του ακινήτου ιδιοκτησίας μας, επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου 91, Μαρούσι, με μοναδικό σκοπό να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις των εργαζομένων μας και του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν προνόμιο εκ του πλειστηριάσματος των ευρώ τεσσάρων εκατομμυρίων εβδομήντα έξι χιλιάδων (4.076.000 €)

Δ. Κλαπάκης: Η μάχη μας με την διαπλοκή, ακόμα & προεκλογικά δεν έχει τέλος!

Χαμός στην Αγ. Φιλόθεη που έχει πνιγεί στην κυκλοφορία!!! Παρά την ομόφωνη τοποθέτηση όλων των κατοίκων να ενταχτεί η «περιοχή Δηλαβέρη», με χρήσεις γης αμιγούς κατοικίας όπως η αμετάκλητη Αναθεώρηση 1995 αναφέρει, ο Γ. Πατούλης με το επιχείρημα ότι θα …καθυστερήσει η ένταξη, επέμενε ότι θα προωθήσει το «Σχέδιο  Π. Τζανίκου», που από το 1996 δεν γινόταν δεκτό με  παράνομες χρήσεις Πολεοδομικού Κέντρου καταστρέφοντας ολοκληρωτικά και αυτήν την γειτονιά
Άντε να πιστέψουν οι κάτοικοι ότι  η προκλητική προσπάθεια του Πατούλη να εξυπηρετηθεί παράνομα η εταιρία «ΧΑΓΙΑΤ(Ξενοδοχεία - Καζίνα)»  & μιλάμε για δισεκατομμύρια, γίνεται για το «καλό» μας...
Μετά και τη  νέα (4.4.14) συζήτηση στο ΣτΕ κατά του παράνομου «ΜΩΛΛ» ...
στις 5  Μαΐου 2014  συζητούνται και οι συμπληρωματικές προσφυγές μας:
Αίτηση Ακυρώσεως κατά της αγοράς από τον Λάτση της Δημόσιας έκτασης πάνω στην οποία  κτίστηκε το παράνομο Εμπορικό Κέντρο.
Και άλλες 2  προσφυγές, οι  οποίες αφορούν τον τρόπο αδειοδότησης και λειτουργίας των καταστημάτων του «ΜΩΛΛ» 
Το παράνομο αυτό μόρφωμα που προωθήθηκε από την «ομάδα Π. Τζανίκου(που τώρα στηρίζει Πατούλη, Βλάχο)», χάρη και μόνο στην απαρτία που έκανε η είσοδος στο Δ.Σ. της τελευταίας  στιγμής η κ. Διακολιού, η οποία τώρα πλέον συνεργάζεται με τον … Λ. Μαγιάκη !!!

«Mε χορό & με τραγούδι» η ΠρωτοΜαγιά Πατούλη στην γειτονιά του ...Σωρού!

Στο όμορφο ανοιξιάτικο γλέντι που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σωρού Λάκκα Κότου «Άγιος Ελευθέριος» στην πλατεία Ζεκάκου, συντροφιά με μέλη, φίλους του Συλλόγου, κατοίκους της γειτονιάς του Σωρού αλλά και ευρύτερα του Αμαρουσίου γιόρτασε την Πρωτομαγιά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη γιορτή που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνομίλησε με τους κατοίκους και αντάλλαξε πρωτομαγιάτικες ευχές και «Χρόνια Πολλά».
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτή την πολύ όμορφη γιορτή διατυπώνοντας για άλλη μια φορά ότι θα η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της γειτονιάς του Σωρού και των κατοίκων της.

Στις 8:00 μ.μ. τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Κ. Βλάχου


Tην Τρίτη 6 Μαΐου ανακοινώνει ο Δ. Κλαπάκης το εκλογικό του Πρόγραμμα

                                                                  Πρόσκληση
Ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» σας προσκαλεί την Τρίτη 6 Μαΐου 2014, στις 18.:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, για να ενημερώσει τον Τοπικό Τύπο  και τους δημότες σχετικά  με το εκλογικό Πρόγραμμα και για διάλογο με τους  υποψηφίους του  Συνδυασμού μας

Στις 7:00 μ.μ. η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Λ. Μαγιάκη

Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης σας προσκαλούν την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014, στις 19:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού και του εκλογικού μας Προγράμματος για ένα Μαρούσι που θέλουμε και μπορεί να γίνει καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.
                                                   Σας περιμένουμε όλες και όλους,
                                   για να αλλάξουμε το Δήμο, να αλλάξουμε εποχή!

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Λ. Μαγιάκης


Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που διοργανώθηκε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ παραβρέθηκαν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, φίλοι και ο υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» Λ. Μαγιάκης, ο οποίος δήλωσε:      
«Αιρετοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και πολίτες, τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης για μια άλλη αντιμνημονιακή πολιτική στην πατρίδα μας, που θα αντιμετωπίσει την ανεργία και θα δώσει διέξοδο στα τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχουν σωρευτεί τα τελευταία χρόνια».