Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Συναυλία του Μάνου Αβαράκη & της Σοφίας Καμαγιάννη στο «Ιδιόμελο»

... Εντελώς διαφορετικό στη νέα 5ετία, το μέλλον στο Ανατολικό Μαρούσι!

Στο μεγάλο έργο που έχει επιτευχθεί στο Ανατολικό Μαρούσι και στο σχεδιασμό για την επόμενη πενταετία, με την ψήφο εμπιστοσύνης του Μαρουσιώτικου λαού, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» Γιώργος Πατούλης στην μεγαλειώδη συγκέντρωση των κατοίκων στην περιοχή.
«Το μέλλον στο Μαρούσι είναι εντελώς διαφορετικό. Οδηγούμε την πόλη μας με διαφάνεια στο μέλλον, εκεί που της αξίζει. Αυτή είναι η απάντηση μας στην κρίση, αυτή είναι η υπόσχεσή μας με αγάπη για την πόλη μας,με αγάπη για τα παιδιά μας» τόνισε ο κ. Πατούλης κάτω από το ζωηρό χειροκρότημα των εκατοντάδων πολιτών.
«Το επόμενο χρόνο θα έχουμε νέα μείωση των δημοτικών τελών, αυτή είναι η απάντηση μας στην κρίση που περνούν οι δημότες μας.
Διεκδικούμε επίσης 35.000.000 Ευρώ από το ΕΣΠΑ για νέα έργα στην πόλη μας και ενισχύουμε τις κοινωνικές παροχές και υποδομές με την ίδρυση Δημοτικού Κοινωνικού Γηροκομείου και νέων Παιδικών Σταθμών» υπογράμμισε» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, αναπτύσσοντας το μεγάλο έργο που έχει γίνει την τελευταία τριετία και αυτό που σχεδιάζεται για την πόλη και ειδικότερα στο Ανατολικό Μαρούσι.
Το έργο που έχει πραγματοποιηθεί αφορά:

«Εσπασε» αυγά στα «Ηπειρώτικα» ο Γ. Πατούλης!!!

Σε συγκέντρωση κατοίκων στα «Ηπειρώτικα » μίλησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, επικεφαλής του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη πόλη» Γ. Πατούλης. «Με το Προεδρικό Διάταγμα του ΣτΕ για την οριοθέτηση του ρέματος ανοίγει το δρόμο για την ένταξη της περιοχής Ηπειρώτικα στο Σχέδιο Πόλης και την πραγματοποίηση έργων ανάπλασης και υποδομών» τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου.
Ο κ.  Γιώργος Πατούλης, μετά το εγκάρδιο καλωσόρισμα  με Ηπειρώτικα εδέσματα, από τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Ηπειρωτών Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» με τη συμμετοχή του Γραμματέα κ. Κώστα Μπίκα και του Ταμία κου Νικόλαου Τσάλλα, μίλησε στους κατοίκους για το «σημαντικό έργο»  που έχει επιτευχθεί και προγραμματίζεται για τα επόμενα χρόνια στο Μαρούσι και ειδικότερα  για την περιοχή τους.
Αναφέρθηκε επίσης στις πρώτες παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί με τη διαμόρφωση επί της οδού Σισμανογλείου των καθέτων Μαζαρακίου, Μονής Βελά και Κακαβιάς. «Τις επόμενες ημέρες - πρόσθεσε- παραδίδουμε ένα νέο χώρο αναψυχής για τους κατοίκους, μία νέα πλατεία με την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης του οικοπέδου που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Νουάρου και Ίσσαρη».

Σε πλειστηριασμό το κτίριο της Μηχανικής στο Μαρούσι!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας σε πλειστηριασμό με επισπεύδουσα τη Χαλυβουργική Α.Ε. οδηγείται το κτίριο γραφείων της Μηχανικής στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου 91 στο Μαρούσι. Συγκεκριμένα, η κατασκευαστική εταιρεία ανακοίνωσε ότι:
«Κατόπιν επιχειρηματικής απόφασης της Διοίκησης της εταιρείας ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε., ενημερώνουμε το επενδυτικό κοινό, ότι λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος στην αγορά, το οποίο ματαίωνε κάθε προσπάθειά μας για ελεύθερη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να μπορέσουμε να καλύψουμε άμεσες οικονομικές υποχρεώσεις μας, δεν προβάλλαμε αντιρρήσεις και δεν ασκήσαμε κανένα ένδικο μέσο στον πλειστηριασμό, που επέσπευσε η εταιρεία ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε. επί του ακινήτου ιδιοκτησίας μας, επί της οδού Μεγ. Αλεξάνδρου 91, Μαρούσι, με μοναδικό σκοπό να καλυφθούν όλες οι απαιτήσεις των εργαζομένων μας και του Ελληνικού Δημοσίου που έχουν προνόμιο εκ του πλειστηριάσματος των ευρώ τεσσάρων εκατομμυρίων εβδομήντα έξι χιλιάδων (4.076.000 €)

Δ. Κλαπάκης: Η μάχη μας με την διαπλοκή, ακόμα & προεκλογικά δεν έχει τέλος!

Χαμός στην Αγ. Φιλόθεη που έχει πνιγεί στην κυκλοφορία!!! Παρά την ομόφωνη τοποθέτηση όλων των κατοίκων να ενταχτεί η «περιοχή Δηλαβέρη», με χρήσεις γης αμιγούς κατοικίας όπως η αμετάκλητη Αναθεώρηση 1995 αναφέρει, ο Γ. Πατούλης με το επιχείρημα ότι θα …καθυστερήσει η ένταξη, επέμενε ότι θα προωθήσει το «Σχέδιο  Π. Τζανίκου», που από το 1996 δεν γινόταν δεκτό με  παράνομες χρήσεις Πολεοδομικού Κέντρου καταστρέφοντας ολοκληρωτικά και αυτήν την γειτονιά
Άντε να πιστέψουν οι κάτοικοι ότι  η προκλητική προσπάθεια του Πατούλη να εξυπηρετηθεί παράνομα η εταιρία «ΧΑΓΙΑΤ(Ξενοδοχεία - Καζίνα)»  & μιλάμε για δισεκατομμύρια, γίνεται για το «καλό» μας...
Μετά και τη  νέα (4.4.14) συζήτηση στο ΣτΕ κατά του παράνομου «ΜΩΛΛ» ...
στις 5  Μαΐου 2014  συζητούνται και οι συμπληρωματικές προσφυγές μας:
Αίτηση Ακυρώσεως κατά της αγοράς από τον Λάτση της Δημόσιας έκτασης πάνω στην οποία  κτίστηκε το παράνομο Εμπορικό Κέντρο.
Και άλλες 2  προσφυγές, οι  οποίες αφορούν τον τρόπο αδειοδότησης και λειτουργίας των καταστημάτων του «ΜΩΛΛ» 
Το παράνομο αυτό μόρφωμα που προωθήθηκε από την «ομάδα Π. Τζανίκου(που τώρα στηρίζει Πατούλη, Βλάχο)», χάρη και μόνο στην απαρτία που έκανε η είσοδος στο Δ.Σ. της τελευταίας  στιγμής η κ. Διακολιού, η οποία τώρα πλέον συνεργάζεται με τον … Λ. Μαγιάκη !!!

«Mε χορό & με τραγούδι» η ΠρωτοΜαγιά Πατούλη στην γειτονιά του ...Σωρού!

Στο όμορφο ανοιξιάτικο γλέντι που διοργάνωσε ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός Σύλλογος Σωρού Λάκκα Κότου «Άγιος Ελευθέριος» στην πλατεία Ζεκάκου, συντροφιά με μέλη, φίλους του Συλλόγου, κατοίκους της γειτονιάς του Σωρού αλλά και ευρύτερα του Αμαρουσίου γιόρτασε την Πρωτομαγιά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης.
Με την ευκαιρία της συμμετοχής του στη γιορτή που πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου και τη συμμετοχή πλήθους κόσμου, δημοτικών συμβούλων και υποψηφίων, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, συνομίλησε με τους κατοίκους και αντάλλαξε πρωτομαγιάτικες ευχές και «Χρόνια Πολλά».
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, δεν παρέλειψε να συγχαρεί το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου για την πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτή την πολύ όμορφη γιορτή διατυπώνοντας για άλλη μια φορά ότι θα η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται σταθερά στο πλευρό της γειτονιάς του Σωρού και των κατοίκων της.

Στις 8:00 μ.μ. τα εγκαίνια του εκλογικού Κέντρου του υποψηφίου Δημάρχου Κ. Βλάχου


Tην Τρίτη 6 Μαΐου ανακοινώνει ο Δ. Κλαπάκης το εκλογικό του Πρόγραμμα

                                                                  Πρόσκληση
Ο Δημοτικός Συνδυασμός «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» σας προσκαλεί την Τρίτη 6 Μαΐου 2014, στις 18.:30, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, για να ενημερώσει τον Τοπικό Τύπο  και τους δημότες σχετικά  με το εκλογικό Πρόγραμμα και για διάλογο με τους  υποψηφίους του  Συνδυασμού μας

Στις 7:00 μ.μ. η παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Λ. Μαγιάκη

Ο Δημοτικός Συνδυασμός «Ενότητα, Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι» και ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευτέρης Μαγιάκης σας προσκαλούν την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014, στις 19:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου του Συνδυασμού και του εκλογικού μας Προγράμματος για ένα Μαρούσι που θέλουμε και μπορεί να γίνει καλύτερο για εμάς και τα παιδιά μας.
                                                   Σας περιμένουμε όλες και όλους,
                                   για να αλλάξουμε το Δήμο, να αλλάξουμε εποχή!

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς ο Λ. Μαγιάκης


Στην απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς που διοργανώθηκε από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ παραβρέθηκαν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, φίλοι και ο υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού «ΕΝΟΤΗΤΑ, ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» Λ. Μαγιάκης, ο οποίος δήλωσε:      
«Αιρετοί, εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και πολίτες, τιμούμε τους αγώνες της εργατικής τάξης για μια άλλη αντιμνημονιακή πολιτική στην πατρίδα μας, που θα αντιμετωπίσει την ανεργία και θα δώσει διέξοδο στα τεράστια κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα που έχουν σωρευτεί τα τελευταία χρόνια».

To Σάββατο «ΣΚΑεΙ» Αποστολή ΙΣΑ & Δήμου Αμαρουσίου

Αφιέρωμα στο Μαρούσι για τα 2 χρόνια «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ»

Προς τους επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών:Αμαρουσίου, Βριλησσίων, Πεντέλης & Χαλανδρίου

Ολοένα περισσότεροι συμπολίτες μας ενδιαφέρονται για τη ρεματιά & θέλουν να  ξέρουν αν - και τί σχεδιάζουν γι αυτό οι αυριανοί τοπικοί άρχοντες.
Ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος & Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου προσκαλεί εσάς, τους επικεφαλής όλων των συνδυασμών των παραρεμάτιων Δήμων που συμμετέχουν στις δημοτικές εκλογές να παρουσιάσετε το πρόγραμμά σας για τον πιο πολύτιμο φυσικό σχηματισμό της περιοχής μας.
Την Τρίτη 6 Μαϊου στις 6:00 μ.μ., στο παλιό Δημαρχείο Χαλανδρίου (Γρηγορίου Γυφτοπούλου 2 Χαλάνδρι) θα έχετε την ευκαιρία να απευθυνθείτε στους δημότες και τον τύπο.
Τη συζήτηση θα συντονίσει η δημοσιογράφος και μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Ματρώνη Δικαιάκου. 
Η εκδήλωση θα μαγνητοσκοπηθεί και θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο.
Παρακαλούμε να μας γνωστοποιήσετε αν θα συμμετάσχετε, μέχρι τις 4 Μαϊου.

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

H πολιτική σε ... σκίτσα!

Σαραντάκου Mηνολόγιον Μαϊου

Ο Μάιος ή Μάης ετυμολογείται, όπως και όλοι οι μήνες του ημερολογίου μας, από τα λατινικά, και συγκεκριμένα από το λατινικό Maius (mensis), δηλ. μήνας της Μαίας, μιας ρωμαϊκής θεότητας. Λαϊκή ονομασία ευρέως γνωστή δεν έχει, αν και βρίσκω το «Κερασάρης» σε κάποιες πηγές, επειδή τότε ωριμάζουν τα κεράσια (με το παλιό ημερολόγιο σκεφτείτε ότι πιάνει και αρχές Ιουνίου).
Η πιο γνωστή παροιμία για τον Μάιο είναι μάλλον η «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι»(που είχε αρχική μορφή «Ζήσε μαύρε μου να φας τον Μάη τριφύλλι» , όπως είχαμε γράψει πρόπερσι).
Επίσης γνωστή είναι η «Στον καταραμένο τόπο τον Μάη μήνα βρέχει», που δεν την έβγαλαν βέβαια φίλοι των εκδρομών και των περιηγήσεων, αλλά αγρότες, επειδή οι βροχές του Μάη όχι μόνο δεν ωφελούν, όπως στους προηγούμενους μήνες, αλλά αντίθετα βλάφτουν τη σοδειά, εξού και «Μάης άβροχος, τρύγος άμετρος» .
Ο Μάης είναι μήνας για αγροτικές εργασίες («Τον Μάη βάζε εργάτες κι ας είν’ και ακαμάτες»), όχι όμως και για παντρειές, που θεωρείται γρουσουζιά (“Απού παντρευτεί το Μάη, κακοποδωμένα πάει»  λέει μια κρητική παροιμία από ένα βιβλίο που είχα παρουσιάσει εδώ πριν από μερικά χρόνια).

Πε 1
Τα Ανθεστήρια – Ημέρα των ανθέων και των εργατών. Γενέσιον Ιωάννη Ρίτσου του βάρδου της ρωμιοσύνης και Τελευτή Αλεξάνδρου Παναγούλη του τυραννοκτόνου. Και των 200 της Καισαριανής.
Πα 2
† Λεονάρδου ντα Βίντσι
Σα 3
Τελευτή Αθανασίου Βέγγου, του καλού ανθρώπου. Και Παγκόσμια Ημέρα της Ελευθεροτυπίας
Κυ 4

Αρίονος του κιθαρωδού
Δε 5
Γενέσιον Καρόλου Μαρξ
Τρ 6
Ας είμαστε ρεαλιστές, ας επιδιώξουμε το αδύνατο: γαλλικός Μάης του 1968
Τε 7
Των εν Αιγίνη εκτελεσθέντων
Πε 8
† Γουσταύου Φλωμπέρ
Πα 9
Αναστασίου Τούση και λοιπών εν Θεσσαλονίκη πεσόντων διαδηλωτών
Σα 10
Καραολή και Δημητρίου απαγχονισμός
Κυ 11

Γέννησις Λασκαρίνας Πινότση ή Μπουμπουλίνας

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟY ΣΥΛΛΟΓΟY ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ


Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αύριο 1η Μάη στις 10.00 π.μ όλες & όλοι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Οι εξεγέρσεις των εργατών του Σικάγου δείχνουν το δρόμο των αγώνων απέναντι στη σύγχρονη σκλαβιά
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους στους Δήμους και την Περιφέρεια να πάρουν μαζικά μέρος όλοι και όλες στη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ τη 1η Μάη 10.00 π.μ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Η 1η Μάη συμβολίζει τους μακρόχρονους και σκληρούς αγώνες της εργατικής τάξης, από το Σικάγο του 1886 έως σήμερα, με τους οποίους κατακτήθηκε κάθε εργατικό δικαίωμα. Συμβολίζει τις θυσίες που κατέβαλαν χιλιάδες πρωτοπόροι εργάτες και εργάτριες στην πάλη ενάντια στην ταξική εκμετάλλευση. Δεν είναι μόνο μια μέρα τιμής και μνήμης, αλλά αποτελεί παρακαταθήκη που διδάσκει, διαπαιδαγωγεί και παραδειγματίζει. Το μήνυμά της είναι φάρος για τους σημερινούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική που πτωχεύει το λαό, που τον ρίχνει στη φτώχεια και την ανεργία. Είναι πάντα επίκαιρη, εμπνέει και καθοδηγεί την πάλη της εργατικής τάξης, ενάντια στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα που επιβάλλει η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων.
Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες, να έχουμε όλοι δουλειά με αξιοπρεπείς μισθούς και μεροκάματα, να εργαζόμαστε λιγότερες ώρες, να αυξηθεί ο ελεύθερος χρόνος. Υπάρχουν οι προϋποθέσεις να ζούμε χωρίς το βραχνά της ανασφάλειας και της ανεργίας, να είμαστε καλυμμένοι από ένα ευρύ σύστημα κοινωνικής φροντίδας.
Και όμως ζούμε με αδιάκοπο άγχος, ανασφάλεια παλεύοντας να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις χιλιάδες απολύσεις και διαθεσιμότητες, διεκδικώντας επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Να ανακληθούν οι ως σήμερα απολύσεις.

Άδωνις:Σε ευχαριστώ ω Γερμανία, για τα Α.Ε... «Νοσοκομεία»!

Σε αυτόνομες επιχειρήσεις είναι πιθανό να μετατραπούν
τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα. Τι θα αλλάξει ο Άδωνις;
Μετά το κλείσιμο και τις συγχωνεύσεις στα Νοσηλευτικά Ιδρύματα αλλά και τις αλλαγές στον ΕΟΠΥΥ ο Άδωνις Γεωργιάδης σκοπεύει να φέρει τα πάνω κάτω στο τρόπο λειτουργίας  και στο καθεστώς των Νοσηλευτικών ιδρυμάτων. 
Στα σχέδια του είναι σύμφωνα με πληροφορίες,  τα νοσοκομεία του ΕΣΥ να σταματήσουν να είναι  κρατικές οντότητες και να λειτουργούν ως επιχειρήσεις οι οποίες όμως θα πρέπει να είναι κερδοφόρες.
Στο Άτυπο Συμβούλιο Υγείας που πραγματοποιείται στην χώρα μας ο Άδωνις Γεωργιάδης συναντήθηκε με το Γερμανό ομόλογο του Hermann Gröhe στην διάρκεια της οποίας ο Άδωνις ευχαρίστησε και πάλι το Βερολίνο για τη βοήθεια της Γερμανίας καθώς άναψε το πράσινο φως να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της υγείας στην Ελλάδα.
«Προσδοκούμε ότι, όταν αυτό ολοκληρωθεί, θα παρέχουμε στους Έλληνες πολίτες πολύ καλύτερες υπηρεσίες υγείας από ό,τι στο παρελθόν, ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα και σεβόμενοι τα χρήματα του ελληνικού Λαού», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

Οι υποψήφιοι του ΕΠΑΜ για τις Eυρωεκλογές

Αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων με αλφαβητική σειρά είναι:
Αγγελόπουλος Γιώργος - Ιδιωτικός υπάλληλος
Αίρις - Ασημακόπουλος Νικόλαος - Επιχειρηματίας
Αλεξανδρόπουλος Γιάννης - Οικονομολόγος
Αναστασάκης Αντώνης - Προγραμματιστής Η/Υ
Απόδιακου Βασιλεία - Τουριστικά Επαγγέλματα
Γεροντάκη Αλεξάνδρα - Ιδιωτική Υπάλληλος - 'Ανεργη
Γιαννιώτης Κώστας - Εκπαιδευτικός
Δανίλης Ανδρέας - Κτηνίατρος
Δόγου Ζωγραφιά - Πολιτικός Επιστήμων
Δραμιτίνου Καλλιρρόη - Ιδιωτική Υπάλληλος
Θειοπούλου Ανθή - Σύμβουλος Επιχειρήσεων
Καζάκης Δημήτρης - Οικονομολόγος

Την στάση της Διοίκησης Πατούλη στα προβλήματα της Αγίας Φιλοθέης, κατήγγειλε ο Κ. Βλάχος

Στην εκδήλωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου «Ο Άγιος Γεώργιος» παραβρέθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» υποψήφιος δήμαρχος Κωνσταντίνος Βλάχος, μαζί και με τους υπόλοιπους υποψηφίους δημάρχους της πόλης.
Ο κ. Κ. Βλάχος, όπως και οι άλλοι υποψήφιοι, αναφέρθηκε στα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται ο Σύλλογος και δεσμεύθηκε ότι αναλαμβάνοντας την εξουσία του Δήμου, θα αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα, ύστερα από συνεννόηση με το Σύλλογο και τους κατοίκους.
Αναφερόμενος στο θέμα της περιοχής Δηλαβέρη, που φάνηκε να απασχολεί περισσότερο τους κατοίκους ο κ. Βλάχος ήταν κάθετα αντίθετος προς τις υπερτοπικές χρήσεις στην υπό ένταξη περιοχή και αντέκρουσε το εκβιαστικό δίλημμα της Διοίκησης Πατούλη «ή ένταξη τώρα, με χρήσεις υπερτοπικού κέντρου, ή διαιώνιση για πάντα της απαράδεκτης σημερινής κατάστασης».
Ο κ. Βλάχος τόνισε πως μαζί με τους κατοίκους της περιοχής μπορούν να διεκδικήσουν καλύτερες συνθήκες, ώστε η περιοχή να διατηρήσει το προαστιακό της χρώμα και να μη γίνει βορά στα χέρια κερδοσκόπων επιχειρηματιών που θα δημιουργήσουν νέα MALL και HALL στην περιοχή.

Ο υπ. Δήμαρχος Λ. Μαγιάκης στο Σύλλογο Αγίας Φιλοθέης

Σε εκδήλωση του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου ο «Αγ. Γεώργιος» με τους υποψηφίους Δημάρχους της πόλης παραβρέθηκε ο επικεφαλής του συνδυασμού ΕΝΟΤΗΤΑ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» υπ. Δήμαρχος Λ. Μαγιάκης.
Στην ομιλία του, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο κ. Ν. Αρβανιτάκη και τα μέλη του Δ.Σ για την πρόσκληση, τοποθετήθηκε για τα θέματα της περιοχής και απάντησε στις ερωτήσεις των κατοίκων. Τα κύρια σημεία της τοποθέτησης του κ. Μαγιάκη ήταν:
Περιοχή Δηλαβέρη
Ένταξη στο σχέδιο επί τη βάσει νέου σχεδιασμού που θα προβλέπει χρήσεις τοπικού κέντρου για την εξυπηρέτηση της περιοχής και νησίδων πρασίνου κατά μήκος της Κηφισίας, αμιγή κατοικία στην υπόλοιπη περιοχή, μικρότερα οικοδομικά τετράγωνα, χάραξη οδών με διέξοδο στην Κηφισίας κατόπιν κυκλοφοριακής μελέτης, πρόβλεψη για κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους πρασίνου σύμφωνα με την πολεοδομική νομοθεσία.

Δεσμεύσεις «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ», για τα προβλήματα της Αγίας Φιλοθέης

Aπό τον επικεφαλής - υποψήφιο Δήμαρχο Αμαρουσίου - Δημήτρη Πολυχρονιάδη και τον υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο Αναστάσιο  Σπυρόπουλο - Πολιτικό Μηχανικό - εκπροσωπήθηκε η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ», στη συνάντηση - συζήτηση που διοργάνωσε  την Κυριακή στο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, το Δ. Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου «Αγίας Φιλοθέης» Αμαρουσίου με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων Δημάρχων - επικεφαλής Δημοτικών Κινήσεων  που διεκδικούν την ψήφο των πολιτών του Αμαρουσίου στις επικείμενες Δημοτικές εκλογές
Ο κ. Δ. Πολυχρονιάδης & η  Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση, δεσμεύτηκαν για: 
Την μαχητική και ανυποχώρητη διεκδίκηση γύρω από το ζήτημα της ένταξης στο σχέδιο πόλης της περιοχής του κτήματος ΔΗΛΑΒΕΡΗ ως περιοχής αμιγούς κατοικίας (και μόνο) με την απόδοση στην περιοχή της Αγίας Φιλοθέης της απαραίτητης εισφοράς σε γη, ώστε να ισοσταθμιστεί το αρνητικό ισοζύγιο σε χώρους πρασίνου (ελεύθερους κοινόχρηστους χώρους) που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Οποιαδήποτε άλλη διευθέτηση είναι παράνομη και στρέφεται ενάντια στα συμφέροντα των κατοίκων της περιοχής Αγίας Φιλοθέης, η οποία είναι ήδη υπερκορεσμένη πολεοδομικά από χρήσεις υπερτοπικού χαρακτήρα (Νοσοκομεία ΥΓΕΙΑ - ΜΗΤΕΡΑ) που επιβαρύνουν την περιοχή περιβαλλοντικά.

Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Οι Μ. Μαραγκάκης & Γ. Παπαχρυσάνθου, υποψήφιοι στις «180 μοίρες» του Γ. Κουμουτσάκου

Τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους του συνδυασμού «180 μοίρες, η Αττική αλλάζει πρόσωπο» ανακοίνωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος μετά την οριστικοποίηση του ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Αττικής.
Για το συντονισμό της δράσης υποψήφιων αντιπεριφερειαρχών - περιφερειακών συμβούλων, πραγματοποιήθηκε χθες η πρώτη οργανωτική συνάντηση του συνόλου του συνδυασμού.
«Με αρωγό την αυτοδιοικητική τεχνογνωσία που φέρνουν οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες και όλοι εσείς, οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, και με σημαντικό εφόδιο τη βαθιά ευρωπαϊκή γνώση, μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα.
Το νέο και άφθαρτο μπορεί να επικρατήσει, και θα επικρατήσει», είπε ο κ. Κουμουτσάκος στα στελέχη του συνδυασμού του, τους οποίους χαρακτήρισε «μια δυναμική ομάδα ανανέωσης, γνώσης, θέλησης και ειλικρίνειας που μπορεί να αλλάξει το πρόσωπο της Αττικής».

Ολοκληρώθηκαν οι υποψηφιότητες στο συνδυασμό «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ»

Με εννέα καινούργια πρόσωπα, ολοκληρώθηκαν οι υποψηφιότητες στο συνδυασμό «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Κωνσταντίνο Βλάχο.
Απόλυτα ικανοποιημένος από τη στελέχωση του συνδυασμού του, ο υποψήφιος δήμαρχος Κ. Βλάχος, δήλωσε:
«Ο συνδυασμός ενισχύθηκε με εννέα ακόμα ενεργούς συμπολίτες μας, οι οποίοι με την όρεξη για δουλειά που τους διακρίνει, είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν προς το καλύτερο την πορεία αυτής της πόλης.
Το ενδιαφέρον τους για τα κοινά, σε συνδυασμό με την αγάπη τους για την πόλη, αποτελούν εγγύηση μιας επιτυχούς πορείας  και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος που πλαισίωσαν τις τάξεις του συνδυασμού μας.
Τους ευχαριστώ όλους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου και είμαι βέβαιος ότι όλοι μαζί, θα αλλάξουμε τον τρόπο διοίκησης αυτής της πόλης προς όφελος των συμπολιτών μας».
Με τη σειρά τους, οι νέοι υποψήφιοι του συνδυασμού «ΜΑΡΟΥΣΙ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ» έκαναν τις ακόλουθες δηλώσεις.

Το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»

Tα ονόματα των υποψηφίων του συνδυασμού, που κατεβαίνει για 3η συνεχή φορά (2006 – 2010), στις Δημοτικές Εκλογές του Μαΐου 2014 για το Δήμο Αμαρουσίου, ανακοίνωσε την Κυριακή παρουσία μελών και φίλων της κίνησης, η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»
Το ψηφοδέλτιο της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» αποτελείται από εργαζόμενους & άνεργους που δραστηριοποιούνται στο εργατικό – λαϊκό και φοιτητικό κίνημα, καθώς και στα κοινωνικά κινήματα. 
Στο πλαίσιο της παρουσίασης του ψηφοδελτίου, που έγινε από τον επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης (υποψήφιο Δήμαρχο Αμαρουσίου) Δημήτρη Πολυχρονιάδη, έγιναν τοποθετήσεις από τα μέλη του συνδυασμού (υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους) παρουσιάζοντας το πολιτικό πρόγραμμα και τις θέσεις της Δημοτικής Κίνησης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτησε – τοποθετήθηκε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής (με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ) Δέσποινα Κουτσούμπα...
Στη συνέχεια ακολούθησαν τα εγκαίνια των γραφείων της Δημοτικής Κίνησης (Ν. Πλαστήρα 12 & Ερμού  - 2ος όροφος) και γλέντι οικονομικής ενίσχυσης της κίνησης που κράτησε μέχρι το πρωί.

Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Εργαζόμενοι στο Δήμο, Γονείς, Δημότες, Άνθρωποι ή ροδέλες μιας μηχανής παραποίησης εκλογικών αποτελεσμάτων;

Εκτός από τον Πατούλη,{ο οποίος, κανείς δεν πιστεύει ότι θέλει να παραμείνει «Δήμαρχος», γιατί του «αρέσει» να βλέπει να μεταφέρονται τα σκουπίδια,  για  να σώσει τους σκουπιδιάρηδες,  ή για να τον κυνηγάνε  για τον γεμάτο χρέη  Δήμο.
Ούτε θέλει να κερδίσει τις εκλογές γιατί την «Βρίσκει» να τον πιέζουν συνεχώς οι δικοί του να  παραβιάζει το Σύνταγμα, να κάνει πελατειακές εξυπηρετήσεις και κυνηγημένος από  Εισαγγελείς να κάθεται στο σκαμνί.
Αλλά στην πραγματικότητα, πάνω στη νίκη του Πατούλη «παίζουν τα ρέστα τους» μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα και μεγαλοεργολάβοι, που καταστρέφοντας την ποιότητα ζωής των πολιτών και την Εθνική Οικονομία, μαζί με τον Πατούλη καθημερινά στέκονται  απέναντί μας στα Δικαστήρια,  με μοναδικό σκοπό   να πολλαπλασιάσουν τα παράνομα κέρδη τους}.  
Στις σαφείς τοποθετήσεις του Προέδρου του Σωματείου , για διαφθορά, κακοδιαχείριση και υπερτιμολογήσεις, (όπου μέσω αυτών ως έχει γίνει γνωστό μέσα στην αίθουσα Δικαστηρίου,  με υπογραφές Δημοτικών Συμβούλων τα χρήματα του Δήμου - δηλαδή των Δημοτών), έφευγαν με
«βαλίτσες» ως μαύρο χρήμα κατ΄ ευθείας στο λογαριασμό π. Δημάρχου σε Τράπεζες στο  Εξωτερικό. Οι  (πέρα βρέχει) κομματικοί  Υποψήφιοι, πάνω σε αυτά τα σοβαρά θέματα, έδειξαν την πλήρη ανυπαρξία και αδιαφορία τους. 

Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ρένα Δούρου: «Εμείς με αλληλεγγύη, αυτοί με τα συμφέροντα»

Περιοδεία στον δήμο Αμαρουσίου έκανε σήμερα η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής, επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ζωής», Ρένα Δούρου. Η Ρ. Δούρου περπάτησε στο εμπορικό κέντρο της πόλης και συναντήθηκε με μαζικούς φορείς του Αμαρουσίου.
Συγκεκριμένα συναντήθηκε με την πρόεδρο του Συλλόγου Εργατικών Πολυκατοικιών Αμαρουσίου, Σμαρώ Κιούση, με μέλη του συλλόγου Ψαλιδίου, με την πρόεδρο του συλλόγου «Κασταλία», Δήμητρα Κρεκούκια, με τον πρόεδρο του σωματείου Εργαζομένων του δήμου, Νίκο Καλλιμάνη, με την  πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αναβρύτων, Άγιος Δημήτριος, Βασιλεία Σκότη, με τον πρόεδρο της Ένωσης  Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών, Νίκο Βαλάτο, με τον πρόεδρο της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου, Βασίλη Μπούρα, με τον γραμματέα του Συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αμαρουσίου, Γιώργο Κοκκινομηλιώτη, με τον ταμία του ΔΣ του εξωραϊστικού και εκπολιτιστικού συλλόγου Στούντιο Α’, Βασίλη Τριανταφυλλόπουλο, και με τον Ευάγγελο Αρώνη από την Β’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής.
Η Ρένα Δούρου, αφού τόνισε ότι «ο δικός μας αγώνας ξεκινά στις 26 Μάη», τόνισε:

Επιπλέον «όπλο» του Πατούλη ... η «τσαρίνα» του Αμαρουσίου!!!


Ποιο είναι το επιπλέον όπλο που διαθέτει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης στην διεκδίκηση μίας ακόμη τετραετίας & 3ης συνολικά;

Κατά το ιστολόγιο www.zougla.gr του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου, είναι η σύζυγός του Μαρίνα Σταυράκη - Πατούλη, την οποία μάλιστα χαρακτηρίζει ως «τσαρίνα» του Αμαρουσίου!!!
«Οι φωτογραφίες, τονίζει το ιστολόγιο, αναδεικνύουν την ομορφιά της γοητευτικής συζύγου του Δημάρχου Αμαρουσίου, Μαρίνας Πατούλη αλλά και τη χλιδάτη ζωή που κάνει το ζεύγος στα Βόρεια Προάστια».
Προσθέτει δε με νόημα:

ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ

Στην νέα εποχή με στόχο μια ξεχωριστή πόλη
Του Κώστα  Ρώτα
Αρχιτέκτονα μηχανικού, Υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Αμαρουσίου.
Η καταστροφική πολύπλευρη κρίση των τελευταίων χρόνων επηρέασε καθοριστικά την πορεία
της χώρας μας, των πόλεων της και των πολιτών της. Επηρέασε ως εκ τούτου τις απόψεις όλων μας για το μέλλον και ιδιαίτερα για τον ρόλο των αλλαγών που απαιτούνται στην καθημερινή ζωή μας, την εργασία μας και την κοινωνική μας δράση.
Είναι γενικά παραδεκτό ότι απαιτείται  πλέον μια άλλη πορεία από όλους μας και σε όλα τα επίπεδα.
Το μέλλον θα είναι καλύτερο αν το προετοιμάσουμε κατάλληλα. Σ’ αυτό το μέλλον καθοριστικό ρόλο θα έχει ο χώρος που ζούμε και δημιουργούμε.
Η πόλη μας. Το Μαρούσι. Ο Δήμος Αμαρουσίου.
Στο Μαρούσι πέρα από τις μέχρι σήμερα σημαντικές παρεμβάσεις της δημοτικής  αρχής, ( που βοήθησαν τα χρόνια της κρίσης να κρατηθεί όρθια η κοινωνία μας ), χρειάζεται να αποκτήσει επιπλέον νέα χαρακτηριστικά η πόλη, νέες δυνατότητες, νέες δραστηριότητες. Να μπει σε μια νέα εποχή δημιουργίας και βιώσιμης ανάπτυξης. Ο Δήμος Αμαρουσίου θα είναι και πρέπει να είναι ο καταλύτης των αλλαγών.