Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Αναδάσωση στην Πεντέλη την Κυριακή, από ΣΠΑΠ & ΣΚΑΪ

Στο Πεντελικό όρος συνεχίζει αυτή την Κυριακή, τις προσπάθειες αναδάσωσης, ο ΣΚΑΪ με την υποστήριξη της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Cyta.
Η περιοχή που θα αναδασωθεί έχει καταστραφεί από πυρκαγιές το καλοκαίρι του 1998 αλλά & το καλοκαίρι του 2009.
Σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, τη Διεύθυνση Αναδασώσεων Αττικής, την Περιφέρεια Αττικής και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής διοργανώνεται αναδάσωση ακριβώς στη θέση Καραούλι της Πεντέλης.
Θα λάβουν μέρος κρατικοί φορείς, εθελοντικές ομάδες, περιβαλλοντικοί φορείς, σχολεία, πανεπιστήμια και επιχειρήσεις. Αναμένεται να φυτευτούν 15.000 μικρά δέντρα.
Οι δασολόγοι του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και του Δασαρχείου Πεντέλης, θα προσφέρουν τις γνώσεις τους για το σωστό φύτεμα των δένδρων, σε όσους εθελοντές το επιθυμούν.
Σημείο συνάντησης: η θέση «Καραούλι» στη διαδρομή από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς τη Νέα Μάκρη, στις 10 το πρωί.

Η Υγεία στα χρόνια του Μνημονίου

Το Mall, η Διαπλοκή, η Δικαιοσύνη & η Μιζέρια!

Κλαπάκης Δορύλαος, Υποψήφιος  Δήμαρχος Αμαρουσίου
      ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ  «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ» 
Παρά το ότι Διαπλοκή με κάθε τρόπο προσπάθησε να αποφύγει την ακύρωση του παράνομου ΜΩΛΛ, εμείς σταθήκαμε όρθιοι απέναντι στα μεγαλύτερα Δικηγορικά Γραφεία της χώρας, στο σάπιο πολίτικο κατεστημένο και τα μεγάλα Οικονομικά συμφέροντα, τα οποία μαζί με όλα τα κόμματα είναι υπεύθυνοι για την διαφθορά που έχει πλημμυρίσει την χώρα.
Με θέσεις, πράξεις και επιχειρήματα ασχοληθήκαμε σοβαρά με την ουσία του προβλήματος και τα αίτια που προωθούνται τέτοιες παράνομες ενέργειες από την Διαπλοκή, που είναι και αποκλειστικά υπεύθυνη της οικονομικής και πνευματικής εξαθλίωσης ενός ολοκλήρου λαού.
Αποτέλεσμα αυτής της μακρόχρονης προσπάθειας μας(από την αρχική απόφαση 5481/02 του Προέδρου Πρωτόδικων Νικόλαου Τσαμουρη, και την καθοριστική αμετάκλητη ομόφωνη απόφαση 1528/03 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με πρόεδρο τον κ. Γεραρη), ήταν και η πρόσφατη απόφαση από την Ολομέλεια με Πρόεδρο τον κ. Μενουδακο   
Με νομικά και πολεοδομικά κυρίως επιχειρήματα τα οποία βασίζονται σε συγκεκριμένα μεγέθη , ακουμπώντας συνειδήσεις η πλειοψηφία των Ελλήνων Δικαστών(εν αντιθέσει με αυτούς τους λίγους που λύγησαν), είναι ότι τελικά η Δικαιοσύνη άντεξε στις τεράστιες πιέσεις και οι Έλληνες Δικαστές αποδείχθηκαν αντάξιοι των ευθυνών που τους ανάθεσε μέσω του Συντάγματος ο Ελληνικός Λαός.

Από το Μαρούσι ... «εισβάλλει» η ιδέα του «gourmet popcorn» !!!

Μια πρωτότυπη επιχειρηματική δραστηριότητα φέρνουν στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά δυο αδέρφια από την Αθήνα προσελκύοντας το ενδιαφέρον των πολιτών και δημιουργώντας παράλληλα μια νέα τάση στην κατανάλωση του ποπκορν:
η ιδέα του gourmet popcorn έγινε και στην πράξη επιχείρηση από το Γιάννη και την Πόπη Κονταράτου, οι οποίοι τόλμησαν να ρισκάρουν και να δημιουργήσουν μια  πρωτότυπη επιχείρηση στην “παγωμένη” ελληνική επενδυτική αγορά.
Το κατάστημα Popy’s Gourmet Popcorn που βρίσκεται στην καρδιά του Αμαρουσίου έχει ήδη κερδίσει το δικό του καταναλωτικό κοινό καθώς διαθέτει κάτι μοναδικό και απολαυστικό για τα ελληνικά δεδομένα.
Έξι διαφορετικές γεύσεις προκαλούν τους λάτρεις του ποπκορν να απολαύσουν τη gourmet εκδοχή αυτού του σνακ, η οποία υπάρχει εδώ και 60 χρόνια στην Αμερική.
Ποπκορν με κλασική γεύση βουτύρου, καραμέλα, λιωμένο τυρί τσένταρ, mix καραμέλα με τσένταρ, αλλά και καραμέλα – κάσιους, καραμέλα - σοκολάτα, καραμέλα – μακαντάμια, γίνεται το αγαπημένο σνακ για όλο και περισσότερο κόσμο που σπεύδει να το δοκιμάσει από κάθε μέρος της Αθήνας.

«Τράπεζα Χρόνου» εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου!!!

Άλλη μία πρωτοποριακή κοινωνική δομή για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικά ομάδων του πληθυσμού στην πόλη, την Τράπεζα Χρόνου με χαρακτήρα ανταλλαγής προϊόντων υπηρεσιών με μονάδα συναλλαγής τον χρόνο, εγκαινιάζει ο Δήμος Αμαρουσίου αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δήμο Αμαρουσίου» στο πλαίσιο του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013.
Πρωτοπόρος ο Δήμος Αμαρουσίου στις δομές κοινωνικής παρέμβασης αποτυπώνοντας τη βούληση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, για τη στήριξη του συνάνθρωπου που βρίσκεται σε ανάγκη, μέσω της νέας αυτής δομής διευρύνει περαιτέρω το πλέγμα κοινωνικής αλληλεγγύης του.
Με την ευκαιρία της λειτουργίας της Τράπεζας Χρόνου του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, δήλωσε:

Πικρές αλήθειες

Τελικά, ποια πραγματικότητα είναι πιο δυνατή: Αυτή που ζεις ή αυτή που θυμάσαι;
Καθένας μας ασφαλώς αναρωτιέται καθημερινά κάτι ανάλογο συμπληρώνοντας και με άλλες τέτοιου τύπου απορίες το μυαλό του. Εδώ που φτάσαμε ειλικρινά ελάχιστοι βρίσκουμε άκρη σε ανάλογες ερωτήσεις.
Η μνήμη μας είναι υπερφορτωμένη εδώ και χρόνια με συνεχή πολιτικά σκάνδαλα, "μαμούθ" επιταγές να καλύψουν τα "ακάλυπτα" στη χώρα μας, αυθαίρετους νόμους κατά των δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, αλόγιστη εισροή και ασυλία λαθρομεταναστών κ.ά.
Μα αν σταθούμε στη βιωσιμότητα της πραγματικότητας θα δούμε πως στον εικοστό πρώτο αιώνα που ζούμε έχουμε υποστεί εκ θεμελίων διάλυση με ξέφρενη κάμψη, τα τελευταία χρόνια πριν ακόμα την οικονομική κρίση, καθώς ετοίμαζαν "ήδη" το "έδαφος" οι δικοί μας πολιτικοί για το "φιλο-ευρωπαϊκό" γιουρούσι, στην ταλαίπωρη αλλά υπερήφανη Ελλάδα μας.
Τουλάχιστον οι παλαιότεροι είχαν μεν τη φτώχεια τους εκείνα τα χρόνια, αλλά ζούσαν αξιοπρεπώς, δεν χρωστούσαν και διατηρούσαν την αυτονομία και την υπερηφάνεια τους.
Πράγμα που σήμερα βίαια μας το πήραν και μας "τσαλάκωσαν".
Είναι μια "τράπουλα" η ζωή, μα άδικη η μοιρασιά της!!!

Ο «Ομιλος Ενεργών Πολιτών Αττικής», ο Β. Κόκκαλης & τα δέντρα στην περιοχή του 6ου Δημοτικού Σχολείου

Πυρά εναντίον του Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος του Δήμου Αμαρουσίου κ. Βασίλη Κόκκαλη, αναφορικά με την κοπή δέντρων ή το κλάδεμά τους στην περιοχή του 6ου Δημοτικού Σχολείου στον Παράδεισο, εκτόξευσε μέσω της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ», το μέλος του «Ομίλου Ενεργών Πολιτών Αττικής»,  κ. Ανάργυρος Παπακυριακόπουλος.
Εντύπωση προκαλεί ωστόσο το γεγονός ότι την διαμαρτυρία του κ. Ανάργυρου Παπακυριακόπουλου που έφερε τον εύηχο τίτλο «Ασέβεια στο περιβάλλον», έσπευσε να την «υιοθετήσει» & να την αναδημοσιεύσει στο περιοδικό του & ο Εθελοντικός Οργανισμός για το Αστικό Περιβάλλον «ECOCITY»(έχει έδρα τον Παράδεισο Αμαρουσίου - Κεφαλληνίας 9, ΤΚ 151), ο οποίος συνεργάζεται συχνά-πυκνα με τον Δήμο Αμαρουσίου!!!
ΟΧΙ... Το «ECOCITY» δεν μπήκε στον κόπο να ζητήσει την άποψη του Αντιδημάρχου Βασίλη Κόκκαλη, γιαυτό & εμείς την δανειζόμαστε από την«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» & την δημοσιεύουμε...

Το μεγαλύτερο «πράσινο έργο», αλλάζει... το Εμπορικό Κέντρο!

       Μετά την ολοκλήρωση της Βιοκλιματικής Ανάπλασης,
     γίνεται πιο φιλικό και ασφαλές για πεζούς & ποδηλάτες
Ο Δήμος Αμαρουσίου ολοκληρώνει σε μερικές εβδομάδες ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έγιναν ποτέ στην πόλη, τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου. Πρόκειται για το μεγαλύτερο «πράσινο έργο» που έγινε ποτέ στο Μαρούσι.
Η Βιοκλιματική ανάπλαση στηρίζεται σε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό και μελέτη που σέβεται τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της εμπορικής αγοράς, προβλέπει τη χωροθέτηση βασικών δραστηριοτήτων και την ορθή επιλογή υλικών και δίνει έμφαση στην ασφαλή μετακίνηση  κατοίκων και επισκεπτών.
Στο πλαίσιο αυτό και πριν ακόμη ολοκληρωθεί το έργο, οι υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου έχουν προετοιμάσει έναν ολοκληρωμένο κανονισμό κυκλοφοριακής λειτουργίας του Κέντρου της πόλης, που προβλέπουν την εφαρμογή ζωνών ήπιας κυκλοφορίας.
Η εφαρμογή ζωνών ήπιας κυκλοφορίας δύναται:

Έκτακτη συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου» στις 9:00 π.μ.

H «Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014», είναι το μοναδικό θέμα της Έκτακτης συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής Αμαρουσίου»(λόγω του ότι υφίσταται επιτακτική ανάγκη κίνησης και λειτουργίας των οχημάτων αποκομιδής των απορριμμάτων της πόλης του Δήμου Αμαρουσίου), η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, στις 9:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.

Στις 6.30 μ.μ., η Γ.Σ. & η Κοπή Πίττας του Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

ΣΗΜΕΡΑ Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις 6.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου μας  στον γνωστό μας, από πολύ παλιά,  «Ιππόκαμπο» (Σπύρου Λούη 20, Πλατεία Ηρώων, Μαρούσι τηλ: 2106141149, 2106122775)    
Τα θέματα της Γενικής Συνέλευσης είναι: 
1. Απολογισμός του έργου του Δ.Σ. για το 2013 
2.  Οικονομικός Απολογισμός 
3   Προτεινόμενοι από το ΔΣ στόχοι για το 2014            
4.  Τοποθετήσεις - Προτάσεις των μελών του Συλλόγου.
Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί   η Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.
Θα υποδεχθούμε το χρόνο που ήρθε με τραγούδι και χορό.
Εμείς, «στα δύσκολα», επιμένουμε «να μην το βάζουμε κάτω». Και να ελπίζουμε πάντα στη δυνατότητα του «εμείς».

«Μαθηματικά & Φυσική:μία προσωπική εμπειρία»

Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

«Θα είμαι υποψήφιος στο Μαρούσι & όχι στην Αθήνα», ξεκαθαρίζει ο Πατούλης

«Στις εκλογές του Μαΐου του 2014, θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Αμαρουσίου και θα διεκδικήσω ξανά την ψήφο εμπιστοσύνης των συμπολιτών μας» ξεκαθαρίζει με δήλωσή του ο Γιώργος Πατούλης και απαντά με αυτό τον τρόπο στα σενάρια για υποψηφιότητά του
στο δήμο Αθηνών.
Ο κ. Πατούλης προσθέτει:
«Την πρόθεσή μου αυτή έχω ήδη δημοσιοποιήσει με επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο από τα τέλη Νοεμβρίου του 2013, ενώ την επανέλαβα πρόσφατα πριν μερικές εβδομάδες στην εκδήλωση του Δημόσιου Απολογισμού του δήμου Αμαρουσίου.
Παρόλα αυτά, αισθάνομαι την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες του Αμαρουσίου να επανέλθω και να τοποθετηθώ ξανά με νέα δήλωση μέσω του Τύπου, εξαιτίας της πληθώρας δημοσιευμάτων και  αναρτήσεων στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο τις τελευταίες ημέρες, που με εμφανίζουν ως πιθανό υποψήφιο Δήμαρχο στο Δήμο Αθηναίων με την υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Προτεραιότητά μου αποτελεί:

Πατούλης: Μειώστε άμεσα την τιμή ζώνης στις Εργατικές Κατοικίες Αμαρουσίου

Εκφράζοντας την δικαιολογημένη απαίτηση των κατοίκων των Εργατικών Κατοικιών του Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίοι υφίστανται τις συνέπειες της άδικης αντιμετώπισης τους από πλευράς Ελληνικής Πολιτείας εξαιτίας των ιδιαίτερα υψηλών τιμών ζώνης που ισχύουν στην συγκεκριμένη περιοχή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ανέλαβε πρωτοβουλία με σκοπό την αποκατάσταση της αδικίας αυτής.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας κι ως πρώτη ενέργεια απέστειλε επιστολή στον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων Χ. Θεοχάρη, στην οποία του επισημαίνει το πρόβλημα που δημιουργεί στους εκατοντάδες κατοίκους των εργατικών πολυκατοικιών η πολύ υψηλή τιμή ζώνης, βάσει της οποίας καλούνται να πληρώσουν υπέρογκα τέλη και φόρους (ΕΤΑΚ και ΕΕΤΗΔΕ), δυσανάλογα της πραγματικής αξίας της ακίνητης περιουσίας τους.

«Τροφός» στο «The Mall Athens»

Με σύνθημα τη γνωστή ρήση του Ιπποκράτη «η τροφή σου να είναι το φάρμακό σου και το φάρμακό σου να είναι η τροφή σου» συνεχίζει τη δυναμική πορεία της η εκστρατεία «Τροφός» για την ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της διατροφής στην πρόληψη κι αντιμετώπιση του καρκίνου.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, στις 4 Φεβρουαρίου, η «Τροφός» βρέθηκε στο «The Mall Athens».
Διατροφολόγοι-διαιτολόγοι του Κέντρου Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών συμβούλεψαν εκατοντάδες επισκέπτες για τη σημασία της αντικαρκινικής διατροφής, ενώ εθελοντές τους Συλλόγου μοίρασαν ενημερωτικά έντυπα.
Η εκστρατεία «Τροφός» διοργανώνεται από το Σύλλογο Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι Αθηνών και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης.           
Όπως δήλωσε η Μυρτώ Σκοτίδα, υπεύθυνη της εκστρατείας «η διατροφή αποτελεί θεμέλιο λίθο για την υγεία του ανθρώπου και  παίζει ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη κι αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών, όπως ο καρκίνος.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Θα δούμε μπουλντόζες να κατεδαφίζουν το «Mall» ;

Ο χειρισμός της υπόθεσης Mall από τα ΜΜΕ των «Δωσιλόγων»

του Ν. Θεοδωράκη
Oι σεισμοί στην Κεφαλλονιά, οι χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις της κυβέρνησης που καταγράφονται και αποτυπώνουν τις τάσεις της κοινωνίας και η εσπευσμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά στο δοκιμαζόμενο από τον Εγκέλαδο νησί των Eπτανήσων είναι ενδεικτικά του πού κινήθηκε η εβδομάδα που πέρασε από ειδησεογραφική άποψη…
Και το καθένα από αυτά έχει σίγουρα τη δικιά του αξία αν το εξετάσει κανείς με περισσότερη προσοχή. Αλλά δεν θα το κάνουμε εμείς σ’ αυτό το άρθρο. Το έχουν αναλάβει εργολαβικά τα κανάλια και οι φιλικές προς την κυβέρνηση, εφημερίδες…
Αυτοί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία προς τα αφεντικά τους.
Προσωπικά θα ήθελα να σταθώ σε ένα άλλο γεγονός που σίγουρα θα περάσει χαμηλά στην ειδησεογραφία,
όχι γιατί δεν είναι σημαντικό και σπουδαίο ως γεγονός, αλλά επειδή αφορά συμφέροντα ανθρώπων της λεγόμενης υψηλής κοινωνίας και γι’ αυτούς, όσο παράνομοι κι αν είναι, υπάρχει ο άγραφος νόμος της σιωπής.
Για ένα οικοδομικό τερατούργημα στο Μαρούσι, γνωστό ως Mall, αγαπητό στη νεολαία, ιδιοκτησίας Λάτση που στήθηκε πρόχειρα στο πόδι, χωρίς να τηρηθεί καμιά νόμιμη οικοδομική διαδικασία με σκοπό να καλύψει δήθεν ανάγκες που προέκυπταν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.  

Τo Μαρούσι στρατηγικός εταίρος & βάση της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε στην Αττική!

Υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου & ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε
Τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε μέσω της υπογραφής σχετικού συμφώνου για την ανάπτυξη κοινών συνεργιών αμοιβαία επωφελών για τις δύο πλευρές ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε Τάσος Τζήκας &ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε Κυριάκος Ποζρικίδης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στα κύρια σημεία που περιλαμβάνονται στο σύμφωνο συνεργασίας και αφορούν στη μετονομασία του Συνεδριακού Κέντρου Αττικής Helexpo Palace σε Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo – Maroussi, στην ανάληψη κοινών δράσεων στους τομείς της παιδείας, του αθλητισμού, της Υγείας, της οικονομίας, του εθελοντισμού και του πολιτισμού, στην ανάδειξη της πόλης του Αμαρουσίου σε εκθεσιακό και συνεδριακό προορισμό, στην ανάπτυξη δράσεων προς όφελος των κατοίκων.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Πατούλης, στο κοινωνικό περιεχόμενο που εμπεριέχει το σύμφωνο συνεργασίας με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων της πόλης.

Eγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου για το 2013

Με βάση τα στοιχεία του Απολογισμού που παρουσιάστηκαν, επιβεβαιώνεται ότι πλέον ο Δήμος Αμαρουσίου έχει μπει σε τροχιά μόνιμης εξυγίανσης των οικονομικών του.
ΤΊ λένε οι αριθμοί
1.Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την οικονομική υπηρεσία, τα οποία έχουν επίσης αποσταλεί από το Δήμο Αμαρουσίου στη βάση δεδομένων του Κόμβου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και τη βάση δεδομένων της Ε.Ε.Τ.Α.Α. η χρήση για το έτος 2013 έχει ως εξής:
ΕΣΟΔΑ  :                              77.435.674,23 €
ΔΑΠΑΝΕΣ :                          66.208.607,66 €
ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ: 11.227.066,57 €,
δηλαδή για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου εμφανίζει ταμειακό πλεόνασμα και όχι έλλειμμα.
Το ύψος του πλεονάσματος αυτού, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υποχρεώσεις προς τρίτους, που ανέρχονται στο ύψος των 4.050.119,12 € (όπως αυτές αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό του 2014), αποδεικνύει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου:

Xίλιοι καλοί ... χωράνε είτε από εγκέλαδο είτε από Μνημόνιο!

Στις 12:00 μ.μ. σε σ.τ. ανακοινώνεται η Συνεργασία Δήμου Αμαρουσίου & ΔΕΘ - HELEXPO

Στις 10:00 π.μ. η συγκέντρωση εργαζομένων του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

                               ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                                                    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)
151 26 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2132058442 - ΦΑΞ 2108043182

               TΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 π.μ
               ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΘΕΜΑ24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΠTA(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
 1. Έγκριση ή μη τοποθέτησης περιπτέρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Μαρούσι.     
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος,ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ-ΠΟΔΙΩΝ της ΚΑΝΑΛΕ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Πλαταιών, αρ. 1    
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΨΙΛΙΚΑ) του ΤΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, που βρίσκεται στοΜαρούσι, επί των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου 140 & Χλόης.  

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Oι Μεσαιωνικές απαρχές των Δημοσίων Τραπεζών

Ο ΕλληνοΚαναδοΑμερικανός ιστορικός Λευτέρης Σ. Σταυριανός με το έργο του «Η υπόσχεση του επερχόμενου Μεσαίωνα», μας είχε προϊδεάσει για όλα όσα βιώνουμε σήμερα…
Αλιεύσαμε εντελώς τυχαία, ένα κείμενο του Διδάκτορος Οικονομικής Ιστορίας κ. Χρήστου Δεσύλλα, το οποίο και αναρτούμε γιατί θεωρούμε πως η ανάγνωσή του θα συμβάλλει στο να κατανοήσουμε καλύτερα, αυτό που συμβαίνει κατά την συγκεκριμμένη πολιτικο-οικονομική  χρονική συγκυρία στην Ελλάδα καθώς & σε πολλές άλλες χώρες κυρίως της Μεσογειακής Ευρώπης…

ΣΤΑ ΑΞΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ...

           Αξιέπαινη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε
               στην Ενορία Αγίου Αθανασίου Αμαρουσίου   
Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των μελών μετά των οικογενειών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τελέσθηκε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2014 στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των κεκοιμημένων τριών πεσόντων ηρώων των Ενόπλων Δυνάμεων στα Ίμια.
Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο πατέρας Μανώλης Δανδουλάκης μίλησε με πατριωτικά λόγια και όπως αρμόζει ΣΤΑ ΑΞΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ για την θυσία των παιδιών της ΕΛΛΑΔΟΣ.
Στη συνέχεια στην αίθουσα της Νεανικής Εστίας του Ι.Ν Αγ. Αθανασίου πραγματοποιήθηκε δεξίωση και κοπή πίτας, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους παρόντες, περίπου 100 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ( αρκετοί προερχόμενοι από ΣΣΑΣ ), να συσφίξουν τις σχέσεις τους, να γνωρισθούν και αποφασίσουν με χαρά η συγκέντρωση αυτή να πραγματοποιοείται κάθε χρόνο, κάτω από τους θόλους της ενορίας Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου, το τελευταίο Σάββατο του Ιανουαρίου.

Δυσάρεστη έκπληξη στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Δικαστική κλητήρας εμφανίστηκε με ένταλμα κατάσχεσης!!!
Ήταν μια καθημερινή Δευτέρα όπως όλες οι άλλες. Ουδείς γνώριζε όμως ότι τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του θα περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Ξαφνικά και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, δικαστική κλητήρας με συνοδεία εμφανίστηκε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι με ένταλμα κατάσχεσης.
Επρόκειτο για κατάσχεση που θα γινόταν μετά από δικαστική απόφαση καθώς το ΤΑΥΤΕΚΩ το ταμείο Ασφάλισης Τραπεζών που ενσωματώθηκε στον ΕΟΠΥΥ χρωστούσε ενοίκια.
Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν με συνέπεια  η δικαστική κλητήρας να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στον ΕΟΠΥΥ για να κάνει κατάσχεση επίπλων, εξοπλισμού και ότι άλλο θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο χρωστούμενο ποσό.
Ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος άλλωστε του ΤΑΥΤΕΚΩ μαζί με τους ασφαλισμένους χρεώθηκε και τα χρέη.

Στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, παραβρέθηκε ο Γ. Πατούλης

Σε ζεστή ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 εργαζομένων και εθελοντών που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές του Δήμου, έκοψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α).
Με τη διαβεβαίωση ότι η προσπάθεια για τη στήριξη της κοινωνίας είναι διαρκής, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.
Στον χαιρετισμό του προς τους εργαζομένους, παρόντος σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στο έργο κάθε κοινωνικής δομής ξεχωριστά, από τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Κ.Α.Π.Η, την Πρόνοια, το Δημοτικό Πολυιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, την Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς, τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, μέχρι το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ και το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, ευχαριστώντας το προσωπικό αλλά και τους δεκάδες εθελοντές σε κάθε δομή για την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων αλλά και για την αστείρευτη διάθεση εθελοντικής προσφοράς που τους χαρακτηρίζει.

Ενισχύει τη δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου ο Δήμος Αμαρουσίου

Στην ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δήμο Αμαρουσίου» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Πρόκειται για μία επιτυχημένη κοινωνική παρέμβαση που ξεκίνησε στον Δήμο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και αγκαλιάζει εκατοντάδες νοικοκυριά της πόλης που ζητούν συμπαράσταση με τον ρυθμό αύξησής τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, να αυξάνεται δραματικά.
Με την ευκαιρία της ενίσχυσης της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Επεκτείνουμε τη δράση μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης δομής που ήδη λειτουργούμε στον Δήμο μας για την ωφέλεια των άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Χάρη στην κοινωνική ευαισθητοποίηση συνανθρώπων μας, συλλόγων αλλά και φαρμακευτικών εταιριών, μέσα από το Κοινωνικό μας Φαρμακείο προσπαθούμε να μην υπάρχει κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς να μπορεί να λάβει το φάρμακό του. Καλούμε κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει αυτό τα πρόβλημα να αποταθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ζητώντας τη συνδρομή τους για ένταξη στη δομή».

Θαύμα, Θαύμα! Μεταμορφώνει σε ΚΕΠ Υγείας, τα Ϊατρεία που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ο Γ. Πατούλης !

ΚΕΠ Υγείας για εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, αποκτούν 14 δήμοι της χώρας. Σχετικές ανακοινώσεις μάλιστα πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και των δήμων (ΕΔΔΥΠΠΥ) κ. Γιώργος Πατούλης.
Τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας, θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.
Επίσης, στους δημότες θα δίνονται και σχετικές κάρτες υγείας.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και των δήμων: Αμαρουσίου Αγ. Παρασκευής, Αγ. Ανανργύρων- Καματερού, Αλίμου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Ηρακλείου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μεταμόρφωσης, Π. Φαλήρου, Περιστερίου και Πυλαίας-Χορτιάτη.

To ελαιοτριβείο της «αδιάφθορης» ομαδας των 58 του Σημίτη!

Συνεχίζοντας την κραυγαλέα υποστήριξή τους προς το εγχείρημα της ανασύστασης της «κεντροαριστεράς» και την πρωτοβουλία των 58, παρότι δεν τραβάνε, τα διαπλεκόμενα, με την πολιτική και οικονομική εξουσία, ΜΜΕ εμφανίζουν γκάλοπ που δίνει 15% στην «Ελιά» για αρχή, που θα μπορούσε όμως να γίνει και 33,6% !
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: τα γκάλοπ τα κάνουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι. Με ένα 15% ξεκινά η «κεντροαριστερή» Ελιά, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει, αυτό είναι το ποσοστό των πολιτών που θα την ψηφίσει εάν κατεβεί στις εκλογές.
Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, παρότι υπάρχει παραδοχή ότι οι μισοί περίπου Έλληνες δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του εγχειρήματος και την πρωτοβουλία των 58, αναφέρεται ότι οι πολίτες δείχνουν να την περιβάλλουν «με σχετικά ευρεία αποδοχή».
Το 15% υποστηρίζουν ότι είναι μόνο για αρχή, αφού «Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πάνω από τρεις στους δέκα πολίτες (ποσοστό 33,6%) δηλώνουν πως το πολιτικό κενό (της κεντροαριστεράς) θα μπορούσε να καλυφθεί από την κίνηση των 58».Ενδιαφέρον όμως έχει και η προέλευση της εντυπωσιακής αυτής έρευνας γνώμης.
Τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, που δημοσίευσε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», διενήργησε η εταιρεία «tothepoint» , διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Σ της οποίας είναι ο κ. Δημήτρης Κατσαντώνης.
Ποιος είναι ο Δ. Κατσαντώνης;

Mε εντολή του «ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ» πρωθυπουργού ...

Κ. ΒΛΑΧΟΣ:Η ώρα των αλλαγών και των ρήξεων ήρθε!!!

        Ποια είναι η παράταξη του Κωνσταντίνου Βλάχου;
Είναι το πάντρεμα των απόψεων ομάδων συνδημοτών μας που έχουν ως κοινή αφετηρία σκέψης ότι ένας δήμος πρέπει να είναι μια αυτόνομη μονάδα και όχι προέκταση μιας κομματικής ή κυβερνητικής εξουσίας.
Μια δημοτική αρχή με τέτοια χαρακτηριστικά έχει λυμένα τα χέρια της από κάθε είδους δουλείες και αφιερώνεται σε αυτό που της ζητάει ο πολίτης: να βελτιώνει την καθημερινή του ζωή και να της δίνει ποιότητα. Γιατί είναι ακριβώς οι δουλείες και οι εξαρτήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά, που οδήγησαν τους δήμους αντί να είναι αυτό που θα έπρεπε, δηλαδή τα πρωταρχικά κύτταρα της δημοκρατίας, να είναι μνημεία διαφθοράς αναξιοκρατίας και κακοδιαχείρισης των οικονομικών τους πόρων, τόσο αυτών που τους δίνονται από την κεντρική εξουσία όσο κι αυτών που τους δίνονται από τους πολίτες.

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7:00 μ.μ.

Η «Εγκριση απολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013» είναι το θέμα της Ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στο ΔημοτικόΚατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Στις 9:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η τακτική συνεδρίαση του Σώματος, κατά την οποία θα συζητηθούν & θα ληφθούν αποφάσεις στα εξής οκτω (8) θέματα: 
1.Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ
2.Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ. (υπόθ. ANTENA EΠΕ κλπ)
3.Απόδοση ποσού, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για την καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων στους δικαιούχους, χρονικής περιόδου από 01/09/2013 έως 31/12/2013
4.Κατόπιν της από 6.09.2013 αναφοράς του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και των από 7.12.2012 αιτήσεων 208 και 39 εργαζομένων αντίστοιχα για λήψη απόφασης παραίτηση ή μη ασκηθεισών  Εφέσεων κατά πρωτόδικων αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών), για εξωδικαστική επίλυση χορήγησης της ειδικής παροχής του άρθρου 14 παρ.2 του ν. 3016/2002 (επίδομα 176€)

Τα «έψαλλε» στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Tην άμεση επίλυση βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα απαίτησε από την διοίκηση του ΟΑΕΔ, χθες Δευτέρα 3 Φλεβάρη το «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ».
 Ως  Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζουν σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν,  εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας τόσο στο τρόπο που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα της ανεργίας όσο και στο τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ανέργους δημιουργώντας πάνω στην ανάγκη τους για εργασία το νέα μοντέλο εργαζόμενου που εξυπηρετεί μόνο τα κέρδη της εργοδοσίας.
Εμείς παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη  εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ωστόσο θέσαμε στοιχειώδη δικαιώματα που υπάρχουν για κάθε εργαζόμενο και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρχουν και στους εργαζόμενους στα 5μηνα.
 1.ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, υπάρχουν και σήμερα που μιλάμε απλήρωτοι σε διάφορες υπηρεσίες. Να υπάρχουν αποκλειστικές σταθερές ημερομηνίες  πληρωμής όπως σε όλους τους εργαζόμενους έτσι και στα 5μηνα. έψαλλε

Τα ... ισοδύναμα!

Στις 8:00 μ.μ. η σύγκλιση του δ.σ. του Συλλόγου Στουντίου Α΄

          ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α΄
Σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ. , θα συνεδριάσει το Δ.Σ του Συλλόγου Στουντίου Α’ στην οδό Στουντίου 11 και Παμίσου.
Τα προτεινόμενα θέματα είναι :
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ,ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013, ΟΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ (ΑΠΟ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ).
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ (ΑΠΟ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ).
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΑΠΟ ΚΥΡΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ).  

Η Βασιλόπιττα του ενοριακού Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου

Στην καθιερωμένη εκδήλωση του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου για την κοπή της βασιλόπιτας με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Παρόντων δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων του Ιερού Ναού αλλά και φίλων της ενορίας, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης πρόσφατα 50 χρόνων από την ίδρυση του ναού ευχήθηκε στον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μανώλη, και στα μέλη του να έχουν Υγεία και να αφήσουν με τη δράση τους τη σφραγίδα τους στην ενορία και για τα επόμενα 50 χρόνια.

H εορταστική συνάντηση μητέρων της Γ.Ε.Χ.Α Αμαρουσίου

Στην εορταστική συνάντηση μητέρων που διοργάνωσε το Παράρτημα Αμαρουσίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (Γ.Ε.Χ.Α) με την ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό προς το πολυπληθές ακροατήριο της εκδήλωσης, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία που συμβάλει στην κατεύθυνση της ορθής διαπαιδαγώγησης των νέων καταθέτοντας την υποστήριξη τέτοιων προσπαθειών από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Γ.Ε.Χ.Α Αμαρουσίου Φανούρη Παπαδημητράκη, και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ χαιρέτισε το έργο του φορέα που έχει ως αποστολή την τόνωση του θρησκευτικού φρονήματος του ελληνικού λαού και την ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας, θεματοφύλακα των χριστιανικών και λαϊκών παραδόσεων.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού του Ι. Ν. Υπαπαντής του Κυρίου στην Αγία Φιλοθέη

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλου, και στη λιτάνευση της ιεράς εικόνας παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις εορτασμού του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου στην Αγία Φιλοθέη.
Την περιφορά της ιερής εικόνας της Υπαπαντής του Κυρίου συνόδευσαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου και πλήθος πιστών.
Παρών στις λατρευτικές εκδηλώσεις ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Στις 7:00 μ.μ. η συνέντευξη τύπου του Κωνσταντίνου Βλάχου

           Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου
Σας προσκαλώ να λάβετε μέρος στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί τσήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 στο δημαρχείο Αμαρουσίου, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου για το δήμο Αμαρουσίου.
 Η ώρα των αποφάσεων και των ρήξεων ήρθε.
                                                                       Με εκτίμηση
                                                              Κωνσταντίνος Χρ. Βλάχος
                                                      Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου

Διαψεύδει το «Αθμόνιο Βήμα» η Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Αμαρουσίου

           ΨΕΥΔΗΣ η είδηση για στήριξη της παράταξης
         «Ενότητα - Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι»
Με έκπληξη διαβάσαμε στο φύλλο της εφημερίδας «Αθμόνιο Βήμα» της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2014, στο άρθρο της σελίδας 2 του κου Χ. Κόρδα, ότι την προηγούμενη Κυριακή 26 Ιανουρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου με αντίστοιχα στελέχη της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αντικείμενο τις Δημοτικές Εκλογές και τη στήριξη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ της παράταξης «Ενότητα - Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι».
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η είδηση είναι ΨΕΥΔΗΣ. Αυτή η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Δηλώνουμε επίσης ότι η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, συμμετέχει και στηρίζει ολόπλευρα την αριστερή ριζοσπαστική δημοτική κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ», μαζί με άλλες αριστερές οργανώσεις και ανεξάρτητους αγωνιστές.

Με Λευτέρη Μαγιάκη επικεφαλής η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»

           ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»
                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Διεξήχθησαν χθες 2 Φεβρουαρίου, οι εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου του Συνδυασμού, σύμφωνα με την απόφαση της Ιδρυτικής του Συνέλευσης της 26ης Ιανουαρίου.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου από τις 10:00 έως τις 17:00.
Εγγεγραμμένοι με δικαίωμα ψήφου 472.
Ψήφισαν 356. Ποσοστό συμμετοχής 75,4%.
Αποχή 116. Ποσοστό αποχής 24,6%.
Έλαβαν Λ. Μαγιάκης 347 ψήφους. Ποσοστό 97,5%.
Λευκά 9. Ποσοστό 2,5%.
Κατόπιν αυτού, υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού ανακηρύσσεται ο Λευτέρης Μαγιάκης.

Κρητικό γλέντι στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «ο Κρηταγενής Ζευς» πραγματοποίησε, με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων και μέσα σε ατμόσφαιρα γνήσιας Κρητικής φιλοξενίας, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στην αίθουσα ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ
Στην σύντομη εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωστής Σηφάκης, παρουσίασε τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ.
κ.κ. Πόπη Ζερβάκη και Μίκα  Κάβαλου (Αντιπρόεδροι), Βαγγέλη Χαλκιαδάκη (Γ. Γ.), Μαρία Πεπονάκη (ταμία), Μάριο Μανιό (αναπληρωτή Γ. Γραμματέα), Γεωργία Χασαπλαδάκη και Βάσω Μαθιουδάκη (κοσμήτορες χορών και εκδηλώσεων) Ζαχαρία Σαλούστρο-Λαγό, Ελένη Μονεμβασιώτου -Τζιανουδάκη και Κατερίνα Χρυσοβέργη-Τρούλη (Ελεγκτική Επιτροπή) και στη συνέχεια καλωσόρισεκαι ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Κατά την κοπή της πίτας απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Ν. Ανδρουλακάκης και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Κ. Βλάχος, Λ. Μαγιάκης, Θ. Φωτόπουλος, Δ. Κλαπάκης και Δ. Πολυχρονιάδης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν:

Ξεπέρασαν τις 1000, οι συμμετοχές στους πρώτους Ετήσιους Αγώνες «Σπύρος Λούης»!!!

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.100 δρομέων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκαν οι Ετήσιοι Αγώνες «Σπύρος Λούης» προς τιμήν του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρο Λούη που από φέτος με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, αποτελούν θεσμό για την πόλη.
Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του σωματείου για την στήριξη ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA Ελλάς, ολοκληρώθηκαν σε ατμόσφαιρα πανηγυρική με τη βράβευση των πρώτων ανά κατηγορία στον αγώνα των 10 χλμ., των 5 χλμ. και στον παιδικό αγώνα δρόμου, αντίστοιχα.
Εγκαινιάζοντας τον νέο αθλητικό θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, συμμετείχε συμβολικά στη διαδρομή των 5 χλμ. μαζί με το υπόλοιπο πλήθος των δρομέων.
Παρόντες στην εκκίνηση της διαδρομής των 5 χλμ. και οι απόγονοι του Σπύρου Λούη, οι εγγονοί του Σπύρος και Νίκος Λούης.
Οι συμμετοχές των αθλητών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία δεδομένων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών -περίπου 700 συμμετοχές στον αγώνα των 10 χλμ., περίπου 300 στον αγώνα των 5 χλμ. και περισσότερες από 100 τον παιδικό αγώνα- όπως και των εθελοντών από διάφορους φορείς που με τη συμμετοχή τους διευκόλυναν τη επιτυχία και την ομαλή έκβαση των αγώνων δρόμου.