Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Θα δούμε μπουλντόζες να κατεδαφίζουν το «Mall» ;

Ο χειρισμός της υπόθεσης Mall από τα ΜΜΕ των «Δωσιλόγων»

του Ν. Θεοδωράκη
Oι σεισμοί στην Κεφαλλονιά, οι χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις της κυβέρνησης που καταγράφονται και αποτυπώνουν τις τάσεις της κοινωνίας και η εσπευσμένη επίσκεψη του πρωθυπουργού κ. Σαμαρά στο δοκιμαζόμενο από τον Εγκέλαδο νησί των Eπτανήσων είναι ενδεικτικά του πού κινήθηκε η εβδομάδα που πέρασε από ειδησεογραφική άποψη…
Και το καθένα από αυτά έχει σίγουρα τη δικιά του αξία αν το εξετάσει κανείς με περισσότερη προσοχή. Αλλά δεν θα το κάνουμε εμείς σ’ αυτό το άρθρο. Το έχουν αναλάβει εργολαβικά τα κανάλια και οι φιλικές προς την κυβέρνηση, εφημερίδες…
Αυτοί εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία προς τα αφεντικά τους.
Προσωπικά θα ήθελα να σταθώ σε ένα άλλο γεγονός που σίγουρα θα περάσει χαμηλά στην ειδησεογραφία,
όχι γιατί δεν είναι σημαντικό και σπουδαίο ως γεγονός, αλλά επειδή αφορά συμφέροντα ανθρώπων της λεγόμενης υψηλής κοινωνίας και γι’ αυτούς, όσο παράνομοι κι αν είναι, υπάρχει ο άγραφος νόμος της σιωπής.
Για ένα οικοδομικό τερατούργημα στο Μαρούσι, γνωστό ως Mall, αγαπητό στη νεολαία, ιδιοκτησίας Λάτση που στήθηκε πρόχειρα στο πόδι, χωρίς να τηρηθεί καμιά νόμιμη οικοδομική διαδικασία με σκοπό να καλύψει δήθεν ανάγκες που προέκυπταν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.  

Τo Μαρούσι στρατηγικός εταίρος & βάση της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε στην Αττική!

Υπεγράφη το Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ Δήμου Αμαρουσίου & ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε
Τη συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε μέσω της υπογραφής σχετικού συμφώνου για την ανάπτυξη κοινών συνεργιών αμοιβαία επωφελών για τις δύο πλευρές ανακοίνωσαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε Τάσος Τζήκας &ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ HELEXPO Α.Ε Κυριάκος Ποζρικίδης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αναφέρθηκε στα κύρια σημεία που περιλαμβάνονται στο σύμφωνο συνεργασίας και αφορούν στη μετονομασία του Συνεδριακού Κέντρου Αττικής Helexpo Palace σε Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Helexpo – Maroussi, στην ανάληψη κοινών δράσεων στους τομείς της παιδείας, του αθλητισμού, της Υγείας, της οικονομίας, του εθελοντισμού και του πολιτισμού, στην ανάδειξη της πόλης του Αμαρουσίου σε εκθεσιακό και συνεδριακό προορισμό, στην ανάπτυξη δράσεων προς όφελος των κατοίκων.
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Πατούλης, στο κοινωνικό περιεχόμενο που εμπεριέχει το σύμφωνο συνεργασίας με την ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικά ομάδων της πόλης.

Eγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου για το 2013

Με βάση τα στοιχεία του Απολογισμού που παρουσιάστηκαν, επιβεβαιώνεται ότι πλέον ο Δήμος Αμαρουσίου έχει μπει σε τροχιά μόνιμης εξυγίανσης των οικονομικών του.
ΤΊ λένε οι αριθμοί
1.Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από την οικονομική υπηρεσία, τα οποία έχουν επίσης αποσταλεί από το Δήμο Αμαρουσίου στη βάση δεδομένων του Κόμβου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και τη βάση δεδομένων της Ε.Ε.Τ.Α.Α. η χρήση για το έτος 2013 έχει ως εξής:
ΕΣΟΔΑ  :                              77.435.674,23 €
ΔΑΠΑΝΕΣ :                          66.208.607,66 €
ΤΑΜΕΙΑΚΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ: 11.227.066,57 €,
δηλαδή για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου εμφανίζει ταμειακό πλεόνασμα και όχι έλλειμμα.
Το ύψος του πλεονάσματος αυτού, σε συνδυασμό με τις υπάρχουσες υποχρεώσεις προς τρίτους, που ανέρχονται στο ύψος των 4.050.119,12 € (όπως αυτές αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό του 2014), αποδεικνύει ότι ο Δήμος Αμαρουσίου:

Xίλιοι καλοί ... χωράνε είτε από εγκέλαδο είτε από Μνημόνιο!

Στις 12:00 μ.μ. σε σ.τ. ανακοινώνεται η Συνεργασία Δήμου Αμαρουσίου & ΔΕΘ - HELEXPO

Στις 10:00 π.μ. η συγκέντρωση εργαζομένων του ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟΥ

                               ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
                                                    ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (Σ.Ε.Γ.Π.Ν.Α.Σ)
151 26 ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ 2132058442 - ΦΑΞ 2108043182

               TΕΤΑΡΤΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΚΑΙ ΩΡΑ 10.00 π.μ
               ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ:
ΘΕΜΑ24ΩΡΗ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΠTA(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
 1. Έγκριση ή μη τοποθέτησης περιπτέρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNICEF στην Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στο Μαρούσι.     
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος παροχής υπηρεσιών υγειονομικού ενδιαφέροντος,ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗΣ ΧΕΡΙΩΝ-ΠΟΔΙΩΝ της ΚΑΝΑΛΕ ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Πλαταιών, αρ. 1    
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (ΨΙΛΙΚΑ) του ΤΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ, που βρίσκεται στοΜαρούσι, επί των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου 140 & Χλόης.  

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

Oι Μεσαιωνικές απαρχές των Δημοσίων Τραπεζών

Ο ΕλληνοΚαναδοΑμερικανός ιστορικός Λευτέρης Σ. Σταυριανός με το έργο του «Η υπόσχεση του επερχόμενου Μεσαίωνα», μας είχε προϊδεάσει για όλα όσα βιώνουμε σήμερα…
Αλιεύσαμε εντελώς τυχαία, ένα κείμενο του Διδάκτορος Οικονομικής Ιστορίας κ. Χρήστου Δεσύλλα, το οποίο και αναρτούμε γιατί θεωρούμε πως η ανάγνωσή του θα συμβάλλει στο να κατανοήσουμε καλύτερα, αυτό που συμβαίνει κατά την συγκεκριμμένη πολιτικο-οικονομική  χρονική συγκυρία στην Ελλάδα καθώς & σε πολλές άλλες χώρες κυρίως της Μεσογειακής Ευρώπης…

ΣΤΑ ΑΞΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ...

           Αξιέπαινη η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε
               στην Ενορία Αγίου Αθανασίου Αμαρουσίου   
Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία υπέρ υγείας όλων των μελών μετά των οικογενειών των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας, τελέσθηκε το Σάββατο 1η Φεβρουαρίου 2014 στον Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΥ.
Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας έγινε επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση των κεκοιμημένων τριών πεσόντων ηρώων των Ενόπλων Δυνάμεων στα Ίμια.
Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο πατέρας Μανώλης Δανδουλάκης μίλησε με πατριωτικά λόγια και όπως αρμόζει ΣΤΑ ΑΞΙΑ ΤΕΚΝΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ για την θυσία των παιδιών της ΕΛΛΑΔΟΣ.
Στη συνέχεια στην αίθουσα της Νεανικής Εστίας του Ι.Ν Αγ. Αθανασίου πραγματοποιήθηκε δεξίωση και κοπή πίτας, όπου δόθηκε η ευκαιρία στους παρόντες, περίπου 100 μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων ( αρκετοί προερχόμενοι από ΣΣΑΣ ), να συσφίξουν τις σχέσεις τους, να γνωρισθούν και αποφασίσουν με χαρά η συγκέντρωση αυτή να πραγματοποιοείται κάθε χρόνο, κάτω από τους θόλους της ενορίας Αγ. Αθανασίου Πολυδρόσου, το τελευταίο Σάββατο του Ιανουαρίου.

Δυσάρεστη έκπληξη στον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ

Δικαστική κλητήρας εμφανίστηκε με ένταλμα κατάσχεσης!!!
Ήταν μια καθημερινή Δευτέρα όπως όλες οι άλλες. Ουδείς γνώριζε όμως ότι τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του θα περίμενε μια δυσάρεστη έκπληξη.
Ξαφνικά και ενώ όλα κυλούσαν ήρεμα, δικαστική κλητήρας με συνοδεία εμφανίστηκε στα γραφεία του ΕΟΠΥΥ στο Μαρούσι με ένταλμα κατάσχεσης.
Επρόκειτο για κατάσχεση που θα γινόταν μετά από δικαστική απόφαση καθώς το ΤΑΥΤΕΚΩ το ταμείο Ασφάλισης Τραπεζών που ενσωματώθηκε στον ΕΟΠΥΥ χρωστούσε ενοίκια.
Οι ιδιοκτήτες των κτιρίων προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν με συνέπεια  η δικαστική κλητήρας να μεταβεί το πρωί της Δευτέρας στον ΕΟΠΥΥ για να κάνει κατάσχεση επίπλων, εξοπλισμού και ότι άλλο θα μπορούσε να αντιστοιχεί στο χρωστούμενο ποσό.
Ο ΕΟΠΥΥ ως καθολικός διάδοχος άλλωστε του ΤΑΥΤΕΚΩ μαζί με τους ασφαλισμένους χρεώθηκε και τα χρέη.

Στην πρωτοχρονιάτικη πίτα του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, παραβρέθηκε ο Γ. Πατούλης

Σε ζεστή ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή περισσότερων από 150 εργαζομένων και εθελοντών που απασχολούνται στις κοινωνικές δομές του Δήμου, έκοψε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α).
Με τη διαβεβαίωση ότι η προσπάθεια για τη στήριξη της κοινωνίας είναι διαρκής, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, έστειλε μήνυμα αισιοδοξίας για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε.
Στον χαιρετισμό του προς τους εργαζομένους, παρόντος σύσσωμου του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στο έργο κάθε κοινωνικής δομής ξεχωριστά, από τους Παιδικούς Σταθμούς, τα Κ.Α.Π.Η, την Πρόνοια, το Δημοτικό Πολυιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, την Γωνιά Κοινωνικής Προσφοράς, τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος, μέχρι το ΚΔΑΠ – ΜΕΑ και το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, ευχαριστώντας το προσωπικό αλλά και τους δεκάδες εθελοντές σε κάθε δομή για την αυταπάρνηση που επιδεικνύουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων αλλά και για την αστείρευτη διάθεση εθελοντικής προσφοράς που τους χαρακτηρίζει.

Ενισχύει τη δομή του Κοινωνικού Φαρμακείου ο Δήμος Αμαρουσίου

Στην ενίσχυση του Κοινωνικού Φαρμακείου για την υποστήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του πληθυσμού προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου αξιοποιώντας το πρόγραμμα «Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Κοινωνικές Δομές αντιμετώπισης της φτώχειας στον Δήμο Αμαρουσίου» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (Ε.Σ.Π.Α) για την προγραμματική περίοδο 2007-2013. Πρόκειται για μία επιτυχημένη κοινωνική παρέμβαση που ξεκίνησε στον Δήμο με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και αγκαλιάζει εκατοντάδες νοικοκυριά της πόλης που ζητούν συμπαράσταση με τον ρυθμό αύξησής τους, λόγω της οικονομικής κρίσης, να αυξάνεται δραματικά.
Με την ευκαιρία της ενίσχυσης της δομής του Κοινωνικού Φαρμακείου, ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, δήλωσε: «Επεκτείνουμε τη δράση μίας ιδιαίτερα επιτυχημένης δομής που ήδη λειτουργούμε στον Δήμο μας για την ωφέλεια των άπορων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Χάρη στην κοινωνική ευαισθητοποίηση συνανθρώπων μας, συλλόγων αλλά και φαρμακευτικών εταιριών, μέσα από το Κοινωνικό μας Φαρμακείο προσπαθούμε να μην υπάρχει κανείς συνάνθρωπός μας χωρίς να μπορεί να λάβει το φάρμακό του. Καλούμε κάθε συμπολίτη μας που αντιμετωπίζει αυτό τα πρόβλημα να αποταθεί στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου ζητώντας τη συνδρομή τους για ένταξη στη δομή».

Θαύμα, Θαύμα! Μεταμορφώνει σε ΚΕΠ Υγείας, τα Ϊατρεία που κλείνουν το ένα μετά το άλλο, ο Γ. Πατούλης !

ΚΕΠ Υγείας για εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου, αποκτούν 14 δήμοι της χώρας. Σχετικές ανακοινώσεις μάλιστα πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και των δήμων (ΕΔΔΥΠΠΥ) κ. Γιώργος Πατούλης.
Τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας, θα παρέχουν τη δυνατότητα στους υγιείς πολίτες να υποβάλλονται σε εξετάσεις προσυμπτωματικού ελέγχου πριν νοσήσουν, να ενημερώνονται και να ευαισθητοποιούνται σε θέματα υγείας και να αποκτούν την πρόσβαση που δικαιούνται στις υπηρεσίες υγείας της περιοχής τους.
Επίσης, στους δημότες θα δίνονται και σχετικές κάρτες υγείας.
Πρόκειται για πρωτοβουλία του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων και των δήμων: Αμαρουσίου Αγ. Παρασκευής, Αγ. Ανανργύρων- Καματερού, Αλίμου, Βύρωνα, Γαλατσίου, Γλυφάδας, Ηρακλείου, Λαυρεωτικής, Μαραθώνα, Μεταμόρφωσης, Π. Φαλήρου, Περιστερίου και Πυλαίας-Χορτιάτη.

To ελαιοτριβείο της «αδιάφθορης» ομαδας των 58 του Σημίτη!

Συνεχίζοντας την κραυγαλέα υποστήριξή τους προς το εγχείρημα της ανασύστασης της «κεντροαριστεράς» και την πρωτοβουλία των 58, παρότι δεν τραβάνε, τα διαπλεκόμενα, με την πολιτική και οικονομική εξουσία, ΜΜΕ εμφανίζουν γκάλοπ που δίνει 15% στην «Ελιά» για αρχή, που θα μπορούσε όμως να γίνει και 33,6% !
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια: τα γκάλοπ τα κάνουν οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι. Με ένα 15% ξεκινά η «κεντροαριστερή» Ελιά, σύμφωνα με την εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», αφού σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύει, αυτό είναι το ποσοστό των πολιτών που θα την ψηφίσει εάν κατεβεί στις εκλογές.
Στο σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, παρότι υπάρχει παραδοχή ότι οι μισοί περίπου Έλληνες δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξη του εγχειρήματος και την πρωτοβουλία των 58, αναφέρεται ότι οι πολίτες δείχνουν να την περιβάλλουν «με σχετικά ευρεία αποδοχή».
Το 15% υποστηρίζουν ότι είναι μόνο για αρχή, αφού «Όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, πάνω από τρεις στους δέκα πολίτες (ποσοστό 33,6%) δηλώνουν πως το πολιτικό κενό (της κεντροαριστεράς) θα μπορούσε να καλυφθεί από την κίνηση των 58».Ενδιαφέρον όμως έχει και η προέλευση της εντυπωσιακής αυτής έρευνας γνώμης.
Τη συγκεκριμένη δημοσκόπηση, που δημοσίευσε η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», διενήργησε η εταιρεία «tothepoint» , διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Σ της οποίας είναι ο κ. Δημήτρης Κατσαντώνης.
Ποιος είναι ο Δ. Κατσαντώνης;

Mε εντολή του «ΔΩΣΙΛΟΓΟΥ» πρωθυπουργού ...

Κ. ΒΛΑΧΟΣ:Η ώρα των αλλαγών και των ρήξεων ήρθε!!!

        Ποια είναι η παράταξη του Κωνσταντίνου Βλάχου;
Είναι το πάντρεμα των απόψεων ομάδων συνδημοτών μας που έχουν ως κοινή αφετηρία σκέψης ότι ένας δήμος πρέπει να είναι μια αυτόνομη μονάδα και όχι προέκταση μιας κομματικής ή κυβερνητικής εξουσίας.
Μια δημοτική αρχή με τέτοια χαρακτηριστικά έχει λυμένα τα χέρια της από κάθε είδους δουλείες και αφιερώνεται σε αυτό που της ζητάει ο πολίτης: να βελτιώνει την καθημερινή του ζωή και να της δίνει ποιότητα. Γιατί είναι ακριβώς οι δουλείες και οι εξαρτήσεις από τη μεταπολίτευση και μετά, που οδήγησαν τους δήμους αντί να είναι αυτό που θα έπρεπε, δηλαδή τα πρωταρχικά κύτταρα της δημοκρατίας, να είναι μνημεία διαφθοράς αναξιοκρατίας και κακοδιαχείρισης των οικονομικών τους πόρων, τόσο αυτών που τους δίνονται από την κεντρική εξουσία όσο κι αυτών που τους δίνονται από τους πολίτες.

Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 7:00 μ.μ.

Η «Εγκριση απολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013» είναι το θέμα της Ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 7:00 μ.μ. στο ΔημοτικόΚατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010.
Στις 9:00 μ.μ. έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει η τακτική συνεδρίαση του Σώματος, κατά την οποία θα συζητηθούν & θα ληφθούν αποφάσεις στα εξής οκτω (8) θέματα: 
1.Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ
2.Διαγραφές οφειλών από παραβάσεις  Κ.Ο.Κ. (υπόθ. ANTENA EΠΕ κλπ)
3.Απόδοση ποσού, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για την καταβολή μισθωμάτων σχολικών μονάδων στους δικαιούχους, χρονικής περιόδου από 01/09/2013 έως 31/12/2013
4.Κατόπιν της από 6.09.2013 αναφοράς του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και των από 7.12.2012 αιτήσεων 208 και 39 εργαζομένων αντίστοιχα για λήψη απόφασης παραίτηση ή μη ασκηθεισών  Εφέσεων κατά πρωτόδικων αποφάσεων του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα Εργατικών Διαφορών), για εξωδικαστική επίλυση χορήγησης της ειδικής παροχής του άρθρου 14 παρ.2 του ν. 3016/2002 (επίδομα 176€)

Τα «έψαλλε» στη διοίκηση του ΟΑΕΔ, το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Tην άμεση επίλυση βασικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στα 5μηνα απαίτησε από την διοίκηση του ΟΑΕΔ, χθες Δευτέρα 3 Φλεβάρη το «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ».
 Ως  Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, τονίζουν σε σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσαν,  εκφράσαμε την πλήρη αντίθεση μας τόσο στο τρόπο που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το θέμα της ανεργίας όσο και στο τρόπο που αντιμετωπίζουν τους ανέργους δημιουργώντας πάνω στην ανάγκη τους για εργασία το νέα μοντέλο εργαζόμενου που εξυπηρετεί μόνο τα κέρδη της εργοδοσίας.
Εμείς παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή εργασία για όλους τους εργαζόμενους με πλήρη  εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Ωστόσο θέσαμε στοιχειώδη δικαιώματα που υπάρχουν για κάθε εργαζόμενο και κατά συνέπεια θα πρέπει να υπάρχουν και στους εργαζόμενους στα 5μηνα.
 1.ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, υπάρχουν και σήμερα που μιλάμε απλήρωτοι σε διάφορες υπηρεσίες. Να υπάρχουν αποκλειστικές σταθερές ημερομηνίες  πληρωμής όπως σε όλους τους εργαζόμενους έτσι και στα 5μηνα. έψαλλε

Τα ... ισοδύναμα!

Στις 8:00 μ.μ. η σύγκλιση του δ.σ. του Συλλόγου Στουντίου Α΄

          ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΤΟΥΝΤΙΟΥ Α΄
Σήμερα Τρίτη 4 Φεβρουαρίου στις 8:00 μ.μ. , θα συνεδριάσει το Δ.Σ του Συλλόγου Στουντίου Α’ στην οδό Στουντίου 11 και Παμίσου.
Τα προτεινόμενα θέματα είναι :
ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΣΤΟΧΩΝ,ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2013, ΟΠΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΑΣ (ΑΠΟ ΚΥΡΙΟ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ).
ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΦΩΤΙΣΜΟΥ (ΑΠΟ ΚΥΡΙΟΥΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ).
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΑΠΟ ΚΥΡΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟ).  

Η Βασιλόπιττα του ενοριακού Ι. Ν. Αγίου Ελευθερίου

Στην καθιερωμένη εκδήλωση του ενοριακού Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου για την κοπή της βασιλόπιτας με αφορμή την έλευση της νέας χρονιάς, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Παρόντων δημοτικών συμβούλων, εκπροσώπων του Ιερού Ναού αλλά και φίλων της ενορίας, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, με την ευκαιρία και της συμπλήρωσης πρόσφατα 50 χρόνων από την ίδρυση του ναού ευχήθηκε στον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του ναού Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Μανώλη, και στα μέλη του να έχουν Υγεία και να αφήσουν με τη δράση τους τη σφραγίδα τους στην ενορία και για τα επόμενα 50 χρόνια.

H εορταστική συνάντηση μητέρων της Γ.Ε.Χ.Α Αμαρουσίου

Στην εορταστική συνάντηση μητέρων που διοργάνωσε το Παράρτημα Αμαρουσίου της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (Γ.Ε.Χ.Α) με την ευκαιρία της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό προς το πολυπληθές ακροατήριο της εκδήλωσης, συνεχάρη τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία που συμβάλει στην κατεύθυνση της ορθής διαπαιδαγώγησης των νέων καταθέτοντας την υποστήριξη τέτοιων προσπαθειών από μέρους του Δήμου Αμαρουσίου.
Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Γ.Ε.Χ.Α Αμαρουσίου Φανούρη Παπαδημητράκη, και στα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ χαιρέτισε το έργο του φορέα που έχει ως αποστολή την τόνωση του θρησκευτικού φρονήματος του ελληνικού λαού και την ενδυνάμωση του θεσμού της οικογένειας, θεματοφύλακα των χριστιανικών και λαϊκών παραδόσεων.

Οι εκδηλώσεις εορτασμού του Ι. Ν. Υπαπαντής του Κυρίου στην Αγία Φιλοθέη

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλου, και στη λιτάνευση της ιεράς εικόνας παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις εορτασμού του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου στην Αγία Φιλοθέη.
Την περιφορά της ιερής εικόνας της Υπαπαντής του Κυρίου συνόδευσαν η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αμαρουσίου και πλήθος πιστών.
Παρών στις λατρευτικές εκδηλώσεις ήταν, επίσης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αντωνόπουλος.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Στις 7:00 μ.μ. η συνέντευξη τύπου του Κωνσταντίνου Βλάχου

           Πρόσκληση σε συνέντευξη τύπου
Σας προσκαλώ να λάβετε μέρος στην συνέντευξη τύπου που θα πραγματοποιηθεί τσήμερα Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 στο δημαρχείο Αμαρουσίου, στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου, με θέμα την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου για το δήμο Αμαρουσίου.
 Η ώρα των αποφάσεων και των ρήξεων ήρθε.
                                                                       Με εκτίμηση
                                                              Κωνσταντίνος Χρ. Βλάχος
                                                      Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου

Διαψεύδει το «Αθμόνιο Βήμα» η Τ.Ε. ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α Αμαρουσίου

           ΨΕΥΔΗΣ η είδηση για στήριξη της παράταξης
         «Ενότητα - Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι»
Με έκπληξη διαβάσαμε στο φύλλο της εφημερίδας «Αθμόνιο Βήμα» της Πέμπτης 30 Ιανουαρίου 2014, στο άρθρο της σελίδας 2 του κου Χ. Κόρδα, ότι την προηγούμενη Κυριακή 26 Ιανουρίου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ Αμαρουσίου με αντίστοιχα στελέχη της Τ.Ε. της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αντικείμενο τις Δημοτικές Εκλογές και τη στήριξη από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ της παράταξης «Ενότητα - Ανατροπή και Έργο για το Μαρούσι».
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι η είδηση είναι ΨΕΥΔΗΣ. Αυτή η συνάντηση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
Δηλώνουμε επίσης ότι η Τοπική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, συμμετέχει και στηρίζει ολόπλευρα την αριστερή ριζοσπαστική δημοτική κίνηση «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ», μαζί με άλλες αριστερές οργανώσεις και ανεξάρτητους αγωνιστές.

Με Λευτέρη Μαγιάκη επικεφαλής η «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»

           ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ «ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ & ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ»
                       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Διεξήχθησαν χθες 2 Φεβρουαρίου, οι εκλογές για την ανάδειξη του υποψηφίου Δημάρχου του Συνδυασμού, σύμφωνα με την απόφαση της Ιδρυτικής του Συνέλευσης της 26ης Ιανουαρίου.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αμαρουσίου από τις 10:00 έως τις 17:00.
Εγγεγραμμένοι με δικαίωμα ψήφου 472.
Ψήφισαν 356. Ποσοστό συμμετοχής 75,4%.
Αποχή 116. Ποσοστό αποχής 24,6%.
Έλαβαν Λ. Μαγιάκης 347 ψήφους. Ποσοστό 97,5%.
Λευκά 9. Ποσοστό 2,5%.
Κατόπιν αυτού, υποψήφιος Δήμαρχος του Συνδυασμού ανακηρύσσεται ο Λευτέρης Μαγιάκης.

Κρητικό γλέντι στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας

Η Ένωση Κρητών Αμαρουσίου «ο Κρηταγενής Ζευς» πραγματοποίησε, με μεγάλη συμμετοχή μελών και φίλων και μέσα σε ατμόσφαιρα γνήσιας Κρητικής φιλοξενίας, την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου, στην αίθουσα ΝΑΡΚΙΣΣΟΣ
Στην σύντομη εναρκτήρια ομιλία του, ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωστής Σηφάκης, παρουσίασε τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ.
κ.κ. Πόπη Ζερβάκη και Μίκα  Κάβαλου (Αντιπρόεδροι), Βαγγέλη Χαλκιαδάκη (Γ. Γ.), Μαρία Πεπονάκη (ταμία), Μάριο Μανιό (αναπληρωτή Γ. Γραμματέα), Γεωργία Χασαπλαδάκη και Βάσω Μαθιουδάκη (κοσμήτορες χορών και εκδηλώσεων) Ζαχαρία Σαλούστρο-Λαγό, Ελένη Μονεμβασιώτου -Τζιανουδάκη και Κατερίνα Χρυσοβέργη-Τρούλη (Ελεγκτική Επιτροπή) και στη συνέχεια καλωσόρισεκαι ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση.
Κατά την κοπή της πίτας απεύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Ν. Ανδρουλακάκης και οι εκπρόσωποι των Δημοτικών Παρατάξεων κ.κ. Κ. Βλάχος, Λ. Μαγιάκης, Θ. Φωτόπουλος, Δ. Κλαπάκης και Δ. Πολυχρονιάδης.
Στην εκδήλωση παρευρέθησαν:

Ξεπέρασαν τις 1000, οι συμμετοχές στους πρώτους Ετήσιους Αγώνες «Σπύρος Λούης»!!!

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.100 δρομέων κάθε ηλικίας πραγματοποιήθηκαν οι Ετήσιοι Αγώνες «Σπύρος Λούης» προς τιμήν του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρο Λούη που από φέτος με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, αποτελούν θεσμό για την πόλη.
Οι αγώνες που πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία του σωματείου για την στήριξη ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA Ελλάς, ολοκληρώθηκαν σε ατμόσφαιρα πανηγυρική με τη βράβευση των πρώτων ανά κατηγορία στον αγώνα των 10 χλμ., των 5 χλμ. και στον παιδικό αγώνα δρόμου, αντίστοιχα.
Εγκαινιάζοντας τον νέο αθλητικό θεσμό για την πόλη του Αμαρουσίου ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης, συμμετείχε συμβολικά στη διαδρομή των 5 χλμ. μαζί με το υπόλοιπο πλήθος των δρομέων.
Παρόντες στην εκκίνηση της διαδρομής των 5 χλμ. και οι απόγονοι του Σπύρου Λούη, οι εγγονοί του Σπύρος και Νίκος Λούης.
Οι συμμετοχές των αθλητών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία δεδομένων και των δυσμενών καιρικών συνθηκών -περίπου 700 συμμετοχές στον αγώνα των 10 χλμ., περίπου 300 στον αγώνα των 5 χλμ. και περισσότερες από 100 τον παιδικό αγώνα- όπως και των εθελοντών από διάφορους φορείς που με τη συμμετοχή τους διευκόλυναν τη επιτυχία και την ομαλή έκβαση των αγώνων δρόμου.

Δύο 16χρονοι λήστευαν μαθητές έξω από σχολεία στο Μαρούσι!!!

Δύο 16χρονοι οι οποίοι διέπραταν ληστείες σε βάρος ανήλικων συνελήφθησαν στην Αθήνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου.
Όπως προέκυψε, είχαν συστήσει ομάδα και μετέβαιναν κοντά σε σχολικά συγκροτήματα, όπου εντόπιζαν μαθητές και με την απειλή σιδερογροθιάς και μαχαιριού, τους αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.
Τον τελευταίο μήνα είχαν διαπράξει κατ' αυτόν τον τρόπο έξι ληστείες στην περιοχή του Αμαρουσίου.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κινητό τηλέφωνο, μία σιδερογροθιά, ένα πορτοφόλι και ένα τσαντάκι μέσης.

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

«Τo Περιβαλλοντικό Ζήτημα υπο την πίεση της Ανάπτυξης» στο Ψαλίδι

                                  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Eξωραϊστικού  Πολιτιστικού   Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου, σας προσκαλεί σε διάλεξη με ομιλητή τον κ. Θεμιστοκλή Λέκκα, ομότιμο καθηγητή Περιβαλλοντικής Μηχανικής.
Θέμα της διάλεξης είναι:
 «ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ
ΥΠΟ ΤΗΝ ΠΙΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ».
Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του Συλλόγου
(Χαλκιδικής 17 και Ζ. Πηγής 2 - Ψαλίδι Αμαρουσίου)
 την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου στις7.30 μ.μ

                       ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σαραντάκου ... Μηνολόγιον Φεβρουαρίου

Στο παλιό Ρωμαϊκό ημερολόγιο, που το έχουμε δανειστεί, ο Φλεβάρης ήταν ο τελευταίος μήνας του χρόνου -η χρονιά άρχιζε από τον Μάρτιο.
Στο τέλος του χρόνου γίνονταν τελετές εξαγνισμού, και από το februum
(= κάθαρση) ο μήνας ονομάστηκε Februarius.
 Από το Φεβράριος > Φεβράρης > Φεβλάρης προέκυψε η δημώδης ονομασία Φλεβάρης, που παρετυμολογικά συνδέεται με τη φλέβα, δηλ. ο Φλεβάρης ανοίγει τις φλέβες του (φλεβίζει) και βρέχει τον κόσμο -εξού και η παροιμία “Ο Φλεβάρης αν φλεβίσει, καλοκαίρι θα μυρίσει”.
Μάλιστα, στις θηλάζουσες υπήρχε η εθιμική συνήθεια, για την πρόληψη των παθήσεων των θηλών, να τηρούν απόλυτη αργία και νηστεία την ημέρα της Υπαπαντής, στις 2 Φεβρουαρίου, που σαράντισε η Παναγία-Λεχώνα.
Η κάθε μικρομάνα πριν θηλάσει το βρέφος της σταύρωνε τις θηλές των μαστών της και έλεγε την παρακάτω επωδή τρεις φορές:
“Φλεβάρη, φλέβες άνοιξε στις ρώγες των βυζιών μου για να βυζάξω το παιδί και να το μεγαλώσω για να βυζάξω τον γιο τον κανακάρικό μου”.
Σα 1† Ζαχαρίου Παπαντωνίου
Κυ 2Γενέσιον Γεωργίου Σουρή· επίσης Δημητρίου Μενδελέγεφ και του Περιοδικού Συστήματος αυτού
Δε 3Προσεδάφισις επί της Σελήνης του πρώτου γηίνου αντικειμένου
Τρ 4† Τελευτή Θεοδώρου Κολοκοτρώνη. Και Δύτου Ανάδυσις
Τε 5† Ιωάννου Γαβριήλ Εϋνάρδου
Πε 6Δυστύχημα του αεροδρομίου του Μονάχου
Πα 7Καρόλου Ντίκενς
Σα 8Μάρκου Βαμβακάρη και Νικολάου Ξυλούρη, των γνησίων μελωδών
Κυ 9† Κοίμησις Διονυσίου Σολωμού
Δε 10† Νικολάου Καββαδία, βάρδου των ναυτικών

Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

«Βρώμικα Ομορφα Πράγματα» από την Πολιτιστική Λέσχη του ΕΠΑΜ Βόρειου Τομέα

                 Η είσοδος είναι ελεύθερη!
Η Πολιτιστική Λέσχη του ΕΠΑΜ Βόρειου Τομέα συνεχίζει τις Κυριακάτικες προβολές ταινιών στα γραφεία της, Σαλαμίνος 36 - Πλ. Αγ. Λαύρας στο Μαρούσι. 
Αύριο Κυριακή, 2 Φεβρουαρίου στις 7:30 μ.μ, προβάλλεται το πολιτικό θρίλερ "ΒΡΩΜΙΚΑ ΟΜΟΡΦΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ" (2002) "DIRTY PRETTY THINGS" σε σκηνοθεσία Στ. Φρήαρς με τους Οντρέ Τοτού, Τσιγουετέλ Εγιοφόρ, Σερζί Λοπέζ.

Eγκαινιάζεται αύριο στο Μαρούσι, ένας νέος αθλητικός θεσμός

     Ετήσιοι Αγώνες δρόμου «Σπύρος Λούης»
Τους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης» διοργανώνει για πρώτη φορά ο Δήμος Αμαρουσίου την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 εγκαινιάζοντας έναν νέο αθλητικό θεσμό για την πόλη προς τιμήν του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σπύρο Λούη.
Η διοργάνωση των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» υλοποιείται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και με τη συνεργασία του σωματείου για την στήριξη ατόμων με νευρομυϊκές παθήσεις MDA Ελλάς.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης περιλαμβάνει Αγώνες Δρόμου απόστασης 10 χλμ., 5 χλμ. με κόστος συμμετοχής 5 ευρώ, και παιδικό αγώνα 1 χλμ. άνευ κόστους συμμετοχής.
Τα έσοδα από τη διοργάνωση θα διατεθούν για την ενίσχυση του έργου του σωματείου MDA Ελλάς καθώς και του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του φιλανθρωπικού οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «Αποστολή».
Τον σχεδιασμό και την τεχνική διεύθυνση του αγώνα έχει αναλάβει η All About Running.Μέγας χορηγός των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» είναι ο ιατρικός όμιλος Υγεία.

Aπόψε στις 9:00 μ.μ. η συναυλία του Τάκη Κωνσταντακ​όπουλου στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014 στις 9:00 μ.μ.  στο Χώρο Τέχνης «ΙΔΙΟΜΕΛΟ» έρχεται ο Τάκης Κωνσταντακόπουλος με ένα πλατύ ρεπερτόριο από τη σύγχρονη ελληνική μουσική παράδοση.
Συμμετέχουν:
Μαντολίνο : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΡΙΖΟΣ
Φλάουτο : ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΑ ΒΕΝΤΟΥΡΗ ΡΟΥΣΣΟΥ
Βιόλα : ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΚΑΛΑΣ
Κιθάρα, φωνή, ενορχηστρώσεις: ΝΙΚΟΣ ΡΟΓΚΑΚΟΣ
«Ιδιόμελο», Χώρος Τέχνης:
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κωνσταντίνου, στο Μαρούσι
 (Διακόσια περίπου μέτρα από το σταθμό του ΗΣΑΠ.)

«ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» : Αύριο Κυριακή 2 Φλεβάρη, ξυπνάμε νωρίς!

Κυριακή 2 Φλεβάρη η «4η ΑΓΟΡΑ χωρίς ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»
Οι «ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΡΟΜΟΙ» ξεκινούν  τη νέα χρονιά με 
την «4η Αγορά Χωρίς Μεσάζοντες».
Τα προϊόντα και οι παραγωγοί πληθαίνουν. 
Μας περιμένουν όλους την Κυριακή 2 Φλεβάρη, από τις 8.30 ως τη 1.30, για να γνωριστούμε από κοντά.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε

AMAΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Ποιοι κάνουν τελικά κουμάντο σε αυτήν την πόλη;

Και ο πλέον  δύσπιστος για το ποιους έχουμε σε καθημερινή βάση απέναντι μας για να μην καταστραφεί ολοκληρωτικά η πόλη, θα πειστεί αμέσως διαβάζοντας ποιοί κατέθεσαν παρεμβάσεις  εναντίον μας  στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να στηρίξουν το παράνομο σχέδιο ένταξης που προώθησαν Πατούλης - Τζανίκος, που αν εγκριθεί θα καταστρέψει τον Σωρό & το  Πολύδροσο - «TECHNOINVEST AE», «BRYANT HOLDING LIMITED» - «Α. ΙΣΜΑΗΛΟΣ ΑΕ», «W REAL ESTATE  S.A» - PLUSACE LIMITED, «ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ», - «DELITECH ABEE» - «KERDOA LIMITED», «OCEANMOVE SHIPING LIMITED» -  ... & πάει λέγοντας & μαζί τους και … η Διοίκηση Πατούλη!
Ένα καταστροφικό σχέδιο Τζανίκου που σταματήσαμε στο παρελθόν κατ΄ επανάληψη και το επανέφερε η πάλι η  ομάδα Πατουλη(με την ανοχή όλων των κόμματων της Αντιπολίτευσης και του Αντιδημάρχου Σμυρνή κατοίκου Σωρού  & τηςΔιοίκησης του Εξωραϊστικού Συλλόγου), με  χιλιάδες τετραγωνικά νέα μαύρα γυάλινα κτίρια, χωρίς τους απαραίτητους, νομίμως , χώρους Σχολείων, αθλητικών εγκαταστάσεων, βρεφονηπιακών σταθμών  κ.λπ. και  όλα όπως μας είπαν …  ''για το καλό των κατοίκων''!!!
Σε ένα υπερκορεσμένο  Μαρούσι(σύμφωνα με σειρά αποφάσεων του  Συμβουλίου της Επικρατείας),  προσθέτοντας χιλιάδες επιπλέον αυτοκίνητα στο υπάρχον κυκλοφορικό χάος καταστρέφοντας ολοκληρωτικά  την ζωή των δημοτών , που  θρασύτητα κόβοντας πρωτοχρονιάτικες πίττες  ζητούν την ψήφο του υποσχόμενοι  ότι θα  τους … σώσουν, και στο μέλλον θα φτιάξουν δήθεν  ένα καλύτερο  περιβάλλον!!!

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Γ. Πατούλης«Θέλουμε μία νίκη καθαρή στις εκλογές του Μαϊου»

Την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου για τρίτη συνεχή θητεία στις δημοτικές εκλογές του 2014 επιβεβαίωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συνδυασμού της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη».
Στην ομιλία του, παρουσία δεκάδων  φίλων και στελεχών του Συνδυασμού «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη», δημοτικών συμβούλων, στελεχών της Διοίκησης του Δήμου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, τόνισε:
«Θέλουμε μία νίκη καθαρή, μία νίκη με μεγάλο ποσοστό, που δεν θα επιτρέψει σε κανέναν, εντός και εκτός της πόλης να αμφισβητήσει τη μεγάλη δυναμική της παράταξής μας» δίνοντας το σύνθημα του κοινού αγώνα με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποφασιστικότητα για μία νέα μεγάλη νίκη με στόχο οι δυνάμεις της δημιουργίας, της ομαλότητας και της σταθερότητας να συνεχίσουν το έργο τους στην πόλη και να μην επιτρέψουν το Μαρούσι να κάνει βήματα πίσω.
Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στην κοινή πορεία που όλοι μαζί διέγραψαν μέσα από την δημοτική παράταξη «Μαρούσι, Ανθρώπινη Πόλη» όταν πριν από επτάμισι χρόνια περίπου έφερε την δημοτική αλλαγή στην πόλη και σε σύντομο χρόνο κατάφερε να αντιστρέψει την πορεία παρακμής στην οποία είχε περιέλθει η πόλη και να επαναφέρει τις υγιείς δυνάμεις της κοινωνίας στο προσκήνιο και την αισιοδοξία στους Μαρουσιώτες.

Ανοικτή εκλογή μετά τις 15 Φεβρουαρίου, αντιπροτείνει στην Πρωτοβουλία Πολιτών, ο Γ. Καραμέρος!

Ήταν που ήταν κλειστή η διαδικασία της Πρωτοβουλίας Πολιτών την Κυριακή στο Μαρούσι, εξέδωσαν και το Δελτίο Τύπου, το οποίο είχε "επιλεκτικές" διατυπώσεις και έτσι ολοκληρώθηκε η ... δημοκρατική διαδικασία!
Ο κ. Γιώργος Καραμέρος θεωρεί την διαδικασία της 2ας Φεβρουαρίου κλειστή, και δεν συμμετέχει, μετά δε και τις επιλεκτικές αναφορές του δελτίου τύπου της Πρωτοβουλίας αναφορικά με τη  στάση του και τα όσα είπε την Κυριακή 26 Ιανουαρίου στη συνέλευση.
Προτείνει δε, την διεύρυνση του σώματος με ανοικτή εκλογή, που θα γίνει μετά τις 15 Φεβρουαρίου, από τις λίστες των δημοτών (που θα υπογράφουν τη διακήρυξη).
Σε όλα αυτά η απάντηση που πήρε ήταν:

ΣΟΦΙΑ ΣΑΚΟΡΑΦΑ:«Θα πρέπει να υπάρξει μια κυβέρνηση που να έχει διάθεση να γκρεμίσει το Mall»!!!

ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΚΟΥΖΑΣ:«Η απόφαση του ΣτΕ για το Mall,
δικαιώνει τους πολίτες που αντέδρασαν στην κατασκευή του»
Η απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικό το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης δικαιώνει τον πολυετή αγώνα των κατοίκων που προσέφυγαν. Δεν ζητά όμως την κατεδάφισή του αλλά νομιμοποιητική πράξη και νέα μελέτη
Νίκη για τους πολίτες και τους κατοίκους του Αμαρουσίου, οι οποίοι αγωνίστηκαν για την ακύρωση του νόμου Βενιζέλου που χορηγούσε οικοδομική άδεια στο εμπορικό κέντρο The Mall, αποτελεί η σχετική απόφαση του ΣτΕ.
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καταργεί την άδεια και βγάζει αντισυνταγματικό και παράνομο το έργο συμφερόντων της εταιρείας Lamda Development του Ομίλου Λάτση, με το σκεπτικό ότι έγινε καθ’ υπέρβασιν της πολεοδομικής νομοθεσίας και δεν είχε τεκμηριωθεί η ανάγκη αυτής της υπέρβασης από τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
                                    Με νόμο Βενιζέλου