Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2014

Δορύλαος Κλαπάκης: «Παράνομοι και επισφαλείςδανεισμοί:

Η καταστροφή του δήμου και της χώρας»
«Έχοντας απέναντι μας αυτήν την φορά στην Δικαιοσύνη:
την διορισμένη από την Κυβέρνηση Διοίκηση του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων,
όλο το σάπιο, (όπως αποδείχτηκε μετά τις σαρωτικές συλλήψεις από την Ελληνική Αστυνομία με εντολή της εισαγγελέα διαφθοράς στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) τραπεζικό σύστημα,
και από πίσω τον δικηγόρο της χειρότερης Διοίκησης Δήμου στη χώρα, αυτή του Αμαρουσίου, συζητήθηκε η αίτησή μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας
πως παράνομα χορηγούνται επισφαλή «κρατικά» δάνεια στους ημέτερους δημάρχους,
πως παράνομα δαπανώνται.
και πως το χρέος αυτό παράνομα μεταφέρεται στις πλάτες των δημοτών.
Παρέμβαση αναγκαία, διότι όταν σταματήσαμε την ομάδα Πατούλη (παρότι τη στήριζαν η Κυβέρνηση και ΟΛΑ τα άλλα κόμματα της δήθεν αντιπολίτευσης) που ζητούσε νέο δάνειο… 200 εκατομμυρίων ευρώ, για να πληρώνει τους συγγενείς των Δημοτικών Συμβούλων και τα ρουσφέτια τους στο Δήμο, υποθηκεύοντας παράνομα και… τα Δημοτικά Τέλη για δεκαετίες και κλείσαμε οριστικά την στρόφιγγα δανεισμού των Δήμων από ιδιωτικά πιστωτικά ιδρύματα…
Ο Πατούλης στράφηκε στον… κρατικό δανεισμό μέσω του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων υποθηκεύοντας αυτή τη φορά τα χρήματα που δικαιούνται να λάβουν για να λειτουργήσει ο Δήμος στο μέλλον οι επόμενοι δήμαρχοι, ενώ:

ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ή ΑΘΕΟΣ

Αλεξάνδρα Σαγρή: Ευκαιρία για το απόλυτο ξεκαθάρισμα!

Η διάθεσή μου σε αυτό το άρθρο, να με συγχωρήσετε, αλλά δεν είναι και η καλύτερη. Θα μου πείτε, ανανεωμένη θα έπρεπε να είναι μιας και η χρονιά άλλαξε,-καλή χρονιά σε όλους επί τη ευκαιρία-αφήσαμε πίσω μας ένα δεινό οικονομικά και κοινωνικά έτος και διανύουμε έναν νέο χρόνο με πρωτογενές πλεόνασμα βεβαίως βεβαίως…
Έναν νέο χρόνο, με το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική προεδρία στην ΕΕ. Επισημότητες, μέτρα ασφαλείας, Ζάππεια,(όχι τα περίφημα 1,2,3), συναντήσεις, συσκέψεις, εκδηλώσεις.
Δε λέω, είναι καθοριστικής σημασίας η ελληνική προεδρία, τόσο για την ισορροπία της δικομματικής κυβέρνησης, όσο και ένα στοίχημα για την αποκατάσταση της χαμένης αίγλης, του χαμένου κύρους της Ελλάδας προς το εξωτερικό, την απομάκρυνση από τις δυσκολίες, τη μάχη για καλύτερες διαπραγματεύσεις…
Αν το σκεφτούμε βέβαια , εμείς πασχίζουμε τόσο καιρό να δείξουμε στο εξωτερικό πως προσπαθούμε, πως είμαστε άξιοι εμπιστοσύνης, ενώ στο εσωτερικό έχουμε χάσει κάθε ευκαιρία ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών στο κράτος.
Η Ελλάδα λοιπόν, καλώς ή κακώς, θα κληθεί εν μέσω κρίσης της, να διαχειριστεί αποφάσεις, να δείξει ότι δε διαφέρει σε τίποτα από τους εταίρους της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Είναι όμως όντως έτσι; Πριν λίγες μέρες γίναμε ακόμη μια φορά μάρτυρες απίστευτων καταστάσεων… Λιάπης: μπαταρίες, πλαστές πινακίδες, κοινοτικά κονδύλια για ιδία χρήση. Κάντας:η περίφημη λίστα των ονομάτων σχετικά με τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Τομπούλογλου: σκάνδαλο του επικεφαλούς του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», με τα λεφτά στο χέρι. Ξηρός: επτά φορές με άδεια και τώρα δραπέτης. Τ.Τ: επισφαλείς δανειοδοτήσεις.

Ο Π. Ευθυμίου & η "ΕΚΤΑSIS" του σκανδάλου ... στο ΤΤ!

Νέες υποθέσεις δανείων τα οποία φτάνουν το ποσό των 104 εκατ. ευρώ, αφορά το νέο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε σε βάρος του φυλακισμένου σήμερα στην Τουρκία, Άγγελου Φιλιππίδη
Σε βάρος του αλλά και σε βάρος 14 ακόμα προσώπων σχηματίστηκε νέα δικογραφία, η οποία αφορά τρία δάνεια τα οποία δόθηκαν επί προεδρίας του στο Τ.Τ. σε επιχειρήσεις του  γνωστού σε όλους μας εδώ στο Μαρούσι, Παναγιώτη Ευθυμίου.
Η διερευνούμενη από τον εισαγγελέα υπόθεση αφορά, σύμφωνα με πληροφορίες σε δάνειο για την αγορά του ακινήτου της Kodak στο Μαρούσι, το οποίο δεν πληρούσε τις τυπικές προϋποθέσεις για την υλοποίηση του business plan (ανέγερση συγκροτήματος γραφείων) για το οποίο δανειοδοτήθηκε η Εκτασις από το ΤΤ.
Ο Π. Ευθυμίου είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων «Εκτασις»(είχε ως πελάτες τις πολυεθνικές-κολοσσούς «Bayer», «Unilever», «Coca-Cola 3E», «Zara», «Bristol-Myers Squibb Α.Ε», «Hennes & Mauritz» (Η&Μ), «Carrefour Μαρινόπουλος» & «AB Βασιλόπουλος»), η οποία υπέβαλε αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 πριν από μερικά χρόνια, αφού πρώτα είχε δανειοδοτηθεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για αγορά εκτάσεων με σκοπό την ανέγερση επαγγελματικών χώρων.
Οπως αναφέρει το www.zougla.gr,  σύμφωνα με την υπ' αρ. 761/2009 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, οι οφειλές της εταιρείας αυτής προς τους πιστωτές ανέρχονταν συνολικά σε 280.000.000 ευρώ, με πρώτο πιστωτή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, για το ποσό των 52.382.043,92 ευρώ.

OTEAcademy & XPLAIN προσφέρουν σε ΜΚΟ, ΔΩΡΕΑΝ εκπαίδευση στα social media!

Tη δυνατότητα να εκπαιδευτούν δωρεάν στη χρήση των Social Media προσφέρουν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα η OTEAcademy και η XPLAIN.
Για το σκοπό αυτό, σχεδιάστηκε ένα εξειδικευμένο Workshop, με σκοπό να βοηθήσει τα στελέχη των Μ.Κ.Ο να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τη δυναμική του Social Web.
Τα Social Media προσφέρουν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τη δυνατότητα να έρθουν κοντά στο ευρύ κοινό και να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, ενεργοποιώντας τον να συμμετάσχει σε κοινωφελείς δράσεις.
Το συγκεκριμένο Workshop θα δώσει τη δυνατότητα στις Μ.Κ.Ο μέσα από πρακτική γνώση, επιτυχημένα case studies και εξειδικευμένες συμβουλές, να αποκομίσουν ιδέες και εφόδια για να δρομολογήσουν άμεσα και αποτελεσματικά τη συνολική παρουσία τους στα Social Media.

Σε «Eιδική Oικονομική Zώνη» μετατράπηκε το Golden Hall!!!

«Με νόμο του υπουργείου Τουρισμού το συγκρότημα του «Golden Hall», που στεγάζεται σε ολυμπιακό ακίνητο στο Μαρούσι, μετατράπηκε σε «Ειδική Οικονομική Ζώνη» προς όφελος της «τουριστικής" ανάπτυξης, καταγγέλλουν οι Δημήτρης Στρατούλης, Ρένα Δούρου, Σοφία Σακοράφα και Χαρά Καφαντάρη ζητώντας:να εξακολουθήσει να καταβάλλεται το ανταποδοτικό τέλος2% επί του τζίρου των επιχειρήσεων που στεγάζονται στο εμπορικό κέντρο και ναμη στερείται ο δήμος Αμαρουσίου 1,5 - 2 εκατ. τον χρόνο (υπουργεία Ανάπτυξης,Εσωτερικών).

Την Κυριακή η πρεμιέρα του Πανελληνίου Πρωτάθληματος ηλεκτρονικού ποδοσφαίρου «Loux Cola Pro Series 2014»

Ξεκινά την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ηλεκτρονικού ποδοσφαίρου «Loux Cola Pro Series 2014», που διοργανώνεται υπό την αιγίδα της PES League και με χορηγό για 3η συνεχόμενη χρονιά τη Λουξ.
Με χορηγό για 3η συνεχόμενη χρονιά τη λουξ Cola ξεκινά το πρώτο τουρνουά του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ηλεκτρονικού ποδοσφαίρου Loux Cola Pro Series 2014 υπό την αιγίδα της PES League.
Η Εκδήλωση Athens 1 θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο 25 Ιανουαρίου στο εμπορικό κέντρο Golden Hall, Λεωφ. Κηφισίας 37Α, στο Μαρούσι στις 10.00 π.μ.
Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου τουρνουά, θα αναμετρηθούν 256 παίκτες, οι οποίοι θα λάβουν δωρεάν μέρος, εφόσον έχουν δηλώσει συμμετοχή με τον κωδικό τον οποίο θα βρουν μέσα στην ελληνική έκδοση του Pro Evolution Soccer 2014.
Το Loux Cola Pro Series είναι το μεγαλύτερο gaming event για τους fans του Pro Evolution Soccer. Συνολικά θα διεξαχθούν 6 προκριματικά στις μεγαλύτερες πόλεις τις Ελλάδος.
Το Μάιο του 2014 θα διεξαχθούν οι Πανελλήνιοι Τελικοί που θα αναδείξουν τον πρωταθλητή Ελλάδας και όχι μόνο.

Σε λειτουργία τα κοινόχρηστα ποδήλατα στο Μαρούσι

                  Η χρήση τους θα είναι δωρεάν για τους οικονομικά αδύναμους πολίτες
Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων του δήμου Αμαρουσίου τίθεται από σήμερα, Τετάρτη, επίσημα στην διάθεση κατοίκων και επισκεπτών, μετά την ολοκλήρωση της πιλοτικής φάσης λειτουργίας του, η οποία ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2013.
Στόχος του συστήματος αυτού, το οποίο χρηματοδοτείται μέσω του προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012 - 2015» του Πράσινου Ταμείου, είναι να προωθηθεί η χρήση του ποδηλάτου ως μία εναλλακτική πρόταση αστικής μετακίνησης, φιλικής προς το περιβάλλον.
Οι πέντε από τους έξι σταθμούς εξυπηρέτησης, από όπου θα ενοικιάζονται συνολικά 70 ποδήλατα, βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, ενώ ο σταθμός της πλατείας Αγίας Λαύρας θα τεθεί σε λειτουργία μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας.
Οι υπόλοιποι σταθμοί, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε χώρους όπου βρίσκονται σταθμοί ή στάσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, βρίσκονται στις στάσεις ΗΣΑΠ Μαρούσι  και Νερατζιώτισσα, στην πλατεία Ηρώων, στο δημαρχείο Αμαρουσίου και στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου.
Στην διάρκεια της πιλοτικής εφαρμογής του Συστήματος ελέγχθηκε στο σύνολό της η λειτουργία της υπηρεσίας, ολοκληρώθηκε το δίκτυο των σταθμών των ποδηλάτων με την ενεργοποίηση και του σημείου ενοικίασης στο σταθμό επιβίβασης «Νερατζιώτισσα», πραγματοποιήθηκαν οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες τιμολόγησης της υπηρεσίας.

Ξεψύχησε με φριχτούς πόνους ο Μπαλού, στην περιοχή του νοσοκομείου Υγεία!

             Σκοτώνουν τους σκύλους όταν ...γεράσουν!
Να πεθαίνει με τον χειρότερο τρόπο, από φόλα, αντίκρυσαν το πρωί της 22ης Ιανουαρίου κάτοικοι και εργαζόμενοι της οδού Αποστόλου Παύλου, στο Μαρούσι, ένας από τους αδέσποτους σκύλους που ζούσε εκεί για πολλά χρόνια.
Ο σκύλος δηλητηριάστηκε από το χέρι κάποιου κατοίκου της περιοχής,
ο οποίος του έδωσε να φάει τροφή με γυαλιά, κάνοντάς τον να ξεψυχήσει με φριχτούς πόνους.
Ο Μπαλού, όπως τον είχαν ονομάσει, ήταν ένας γέρος ποιμενικός και πολύ φιλικός σκύλος, παρατημένος χρόνια, που ζούσε στην περιοχή του νοσοκομείου Υγεία, πίσω στα Μαρμαράδικα, στην οδό Αποστόλου Παύλου, χωρίς ποτέ να έχει δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα. 
Ηταν εμβολιασμένος και στειρωμένος από τους ανθρώπους που τον φρόντιζαν.

Στη 1:00 το μεσημέρι, η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

TΡΙΑ(3) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, στη 1:00 μ.μ. το μεσημέρι,  στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010.
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση όρων διακήρυξης ανοικτού πλειοδοτικού διαγωνισμού για την εκμίσθωση χώρων γιατην εγκατάσταση αυτόματων πωλητών αναψυκτικών/ροφημάτων/νερού.
2. Έγκριση όρων διακήρυξης για την εκμίσθωση ακινήτου, ιδιοκτησίας Δήμου Αμαρουσίου, επίτων οδών Παναθηναίων & Βασ. Όλγας στο Ο.Τ. 169 του Δήμου Αμαρουσίου.

Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

«Μην παίζεις με τα χώματα» στο θέατρο «Διθύραμβος»

Είδαμε χθες   στο Μαρουσιώτικο θέατρο  ΔΙΘΥΡΑΜΒΟΣ (Λητούς 6 – Πλατεία Αγίας Λαύρας), μια παράσταση που μας συγκίνησε. Και παράλληλα λειτούργησε μέσα μας λυτρωτικά, ψυχοθεραπευτικά, θα τολμούσαμε να πούμε.
 Είδαμε  το έργο «Μην παίζεις με τα χώματα» της Στέλλας Βλαχογιάννη. Που παίζεται ήδη από το Δεκέμβριο (κάθε Σάββατο, στις 9μ.μ. και κάθε Κυριακή στις  8μ.μ.) και ελπίζουμε να παίζεται για πολύ ακόμη.
Πρόκειται για τρεις μονολόγους γυναικών - με το ίδιο όνομα αλλά διαφορετική ηλικία - που συμπλέκονται  μεταξύ τους και γίνονται μια φωνή:
Η φωνή της γυναίκας που η μνήμη τη  «ματώνει»». Γιατί οι ιστορίες και των τριών, όσο κι αν διαφέρουν, έχουν θέμα κοινό:
 την αποξένωση, προπάντων όμως την απώλεια Του αδελφού του αγαπημένου που απαγχονίστηκε, της νιότης που  χάθηκε χωρίς να βιωθεί,  της ίδιας της ζωής που την έκλεψε ο χρόνος...
Ο χρόνος ο δυνάστης, που «μας μεγαλώνει», χωρίς να μας  ρωτά.

Καλή αντάμωση στα ... Ρουφιανάδικα!!!

Civitel: Από το Μαρούσι ...στην Ερμπίλ του Β. Ιράκ!

Η ελληνικών συμφερόντων ξενοδοχειακή αλυσίδα Civitel Hotels & Resort, που διαθέτει δύο ξενοδοχειακές μονάδες στην Αθήνα και δύο στην Κρήτη,προγραμματίζει σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ να ανοίξει σε λίγους μήνες το ξενοδοχείο Civitel Erbil στην πόλη Ερμπίλ (Περιφέρεια Κουρδιστάν) στα βόρεια του Ιράκ.
 Οπως ανέφερε στην «Κ» στέλεχος της αλυσίδας, με την ολοκλήρωση το επόμενο διάστημα των εργασιών κατασκευής του ξενοδοχείου η Civitel θα αναλάβει το management. Η μονάδα θα είναι πολυτελείας και θα έχει δυναμικότητα 123 δωματίων. 
Υποστήριξε επίσης ότι η Ερμπίλ είναι μία ραγδαία αναπτυσσόμενη πόλη με κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, στην οποία κτίζονται αυτή τη στιγμή αρκετά νέα ξενοδοχεία γνωστών πολυεθνικών εταιρειών
Η αλυσίδα γνωστοποίησε ακόμη ότι ενδιαφέρεται να αναπτύξει περαιτέρω την ξενοδοχειακή της δραστηριότητα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το στέλεχος, αναζητά ευκαιρίες είτε για την αγορά είτε για την ανάληψη του management ξενοδοχειακών μονάδων στους προορισμούς της Κρήτης και της Ρόδου.
Ως γνωστόν η τελευταία επένδυση της εταιρείας αφορούσε τη δημιουργία αίθουσας συνεδρίων και εκδηλώσεων στην ξενοδοχειακή μονάδα Civitel Olympic δυναμικότητας 40 δωματίων που βρίσκεται στην πόλη μας, το Μαρούσι. Ο προϋπολογισμός της επένδυσης έφθασε τα 400.000 ευρώ.
Η αίθουσα βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου με θέα στο Λεκανοπέδιο της Αττικής και το Ολυμπιακό Στάδιο. Μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες εκδηλώσεων έως και 300 ατόμων, ενώ διαθέτει επικλινή οροφή που ανοίγει και κλείνει με το πάτημα ενός κουμπιού.

Για τους εργαζόμενους με τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι, που προσελήφθηκαν τους τελευταίους μήνες σε διάφορες υπηρεσίες και Οργανισμούς του Δημοσίου μέσα από τα  προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας.
Τα προγράμματα αυτά, που αποτελούν οδηγία της Ε.Ε. και έχουν ήδη εφαρμοστεί στις χώρες της, ανακυκλώνουν την ανεργία και προσφέρουν φτηνό εργατικό δυναμικό στους εργοδότες. Αρκετές χιλιάδες από τους εργαζόμενους αυτούς, χρησιμοποιούνται για να καλύπτουν κενά, που δημιουργήθηκαν με τις διαθεσιμότητες, στην εκπαίδευση, στα ασφαλιστικά ταμεία, στη φύλαξη σχολείων και αλλού.
Τα προγράμματα της Κοινωφελούς Εργασίας χρησιμοποιούνται σαν όχημα για να χτυπηθεί η σταθερή εργασία, η δουλειά με συγκροτημένα δικαιώματα και για να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.
Ταυτόχρονα από όλο το νομοθετικό πλαίσιο προκύπτει ότι δεν αντιμετωπίζονται οι εργαζόμενοι αυτοί ως εργαζόμενοι, αλλά ως ωφελούμενοι. Με το ιδιότυπο πλαίσιο  «ειδικού σκοπού», που η κυβέρνηση έχει θεσπίσει επιχειρεί να αφαιρέσει από τους εργαζόμενους αυτούς και άλλα βασικά εργασιακά δικαιώματα, όπως να πληρώνονται στο τέλος του μήνα, να έχουν άδεια, ασθένεια από την πρώτη μέρα, να εργάζονται με τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Κυβέρνηση, εργοδοσία, στελέχη του ΟΑΕΔ έφτασαν στο σημείο να απειλούν τους εργαζόμενους ότι δεν έχουν το δικαίωμα στην απεργία, στην οργάνωση του αγώνα για την ίδια τους τη ζωή.

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Θάνος Σταθόπουλος:«Ενυπόγραφα»... στο Παρατηρητήριο Αμαρουσίου!!!

Θα ήθελα τούτη η επιστολή να έχει δημοσιευθεί στη στήλη «Ενυπόγραφα», της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ, απ' όπου επικοινωνούσαμε τα τελευταία σχεδόν οκτώμιση χρόνια, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλω να απευθύνω έναν τελευταίο χαιρετισμό σε όλους εσάς με τους οποίους μοιράστηκα μία αμφίδρομη επικοινωνία, με τα θετικά και τα αρνητικά που έχει κάθε ζωντανή, έντονη και δυναμική σχέση.
Κι ευχαριστώ για τη φιλοξενία της επιστολής μου, από το «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου».
Λέγεται ότι ο χώρος του Τύπου αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Ωστόσο, αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η κρίση δεν έκανε τίποτε άλλο από το να φέρει στην επιφάνεια και ν' αναδείξει με βιαιότητα το βαθύ έλλειμμα αξιοπιστίας και το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησαν πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Και τώρα ήρθε η ώρα της δίκαιας πληρωμής...
Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ, σε τούτη τη συγκυρία, επιχείρησε να κρατηθεί όρθια, να διαφυλάξει την εγκυρότητά της και να συνεχίσει την πορεία της.
 Για όσο καιρό είχα την τιμή να εκπροσωπώ την ΑΜΑΡΥΣΙΑ ως διευθυντής Σύνταξης προσπάθησα, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, να καταστήσω την εφημερίδα μας ένα σύγχρονο και αξιόπιστο Μέσο στην περιοχή των Βορείων Προαστίων.
Είναι σίγουρο ότι στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν πολλά θετικά, αλλά έγιναν και λάθη, υπήρξαν και αστοχίες.
Ωστόσο, ειδικά την τελευταία περίοδο και παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, οι συνεργάτες μου κι εγώ καταβάλαμε πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες ώστε να διατηρήσουμε την ΑΜΑΡΥΣΙΑ στο υψηλό επίπεδο που όλοι μαζί είχαμε καταχτήσει και για τούτο θέλω να  ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί στην παραπάνω προσπάθεια.
Δυστυχώς, τον τελευταίο έναν χρόνο δημιουργήθηκαν σοβαρές τριβές μεταξύ της έκδοσης και του διευθυντή Σύνταξης ενώ υπήρξε και σαφής διάσταση απόψεων

To «ΧΡΕΟΣ» ... του νέου δ.σ. της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου

Κύριε Διευθυντά, με λύπη πληροφορήθηκα ότι οι εκλογές της 1/12/2013, για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο σωματείο ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Ο Κρηταγενής Ζεύς», έδωσαν αφορμή για συγκρούσεις και εκτόξευση κατηγοριών κείθεν-κακείθεν, από διάφορες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου.
Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό, που πρωτίστως δεν τιμά το ίδιο το σωματείο, αποτελεί το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης διελκυστίνδας ανάμεσα σε δημοτικούς-νομαρχιακούς-κομματικούς μηχανισμούς, που μάχονται λυσσαλέα για την επικράτησή τους.
Η διαμάχη είναι φυσικό να οξύνεται την τρέχουσα περίοδο, διότι απέχουμε λίγους μήνες από τη διεξαγωγή δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.
Είναι αλήθεια ότι ελάχιστοι πολιτιστικοί σύλλογοι κατόρθωσαν να πορευτούν ανεπηρέαστοι -κατά την πλέον ευγενική έκφραση - από έξωθεν παρεμβάσεις και σίγουρα δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι η «ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» ήταν ένας από αυτούς. Με αποτέλεσμα να διχάζουν, να απομακρύνουν (κυρίως την νεολαία) και το μήνυμα πολιτισμού που κομίζουν να είναι ασθενές, ρηχό και ανυπόληπτο.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κανένας εργαζόμενος του Δήμου Αμαρουσίου δεν κινδυνεύει με απόλυση

Αμεση ήταν η απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου, που χαρακτηρίζει ως ανακρίβειες, τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ. Η πλήρης απάντηση:
Με αφορμή το περιεχόμενο άρθρου που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 21ης Ιανουαρίου 2014, το οποίο υπογράφεται από τους δημοσιογράφους κ.κ. Γ. Σαραντάκο και Β. Τσίτσα, στις σελίδες 18-19, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στο Δήμο Αμαρουσίου είναι παντελώς ανακριβή και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.
1. Είναι απολύτως ψευδές ότι ο Δήμος Αμαρουσίου παρουσίασε έλλειμμα χρήσης 2013 κατά 6.424.935 € ( δαπάνες 66.099.093 € μείον έσοδα 59.674.158 € ), όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. Τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα δεν είναι ακριβή και δεν περιλαμβάνουν την τελευταία ενημέρωση που έχει αποσταλεί από το Δήμο Αμαρουσίου στη βάση δεδομένων του Κόμβου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.
2. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Αμαρουσίου λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια . Μέχρι σήμερα ενημερώνει ανελλιπώς κάθε μήνα την βάση δεδομένων του Κόμβου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και τη βάση δεδομένων της Ε.Ε.Τ.Α.Α.
3. Η τελευταία ενημέρωση αφορά τον μήνα Δεκέμβριο του 2013 και πραγματοποιήθηκε την 16η Ιανουαρίου 2014 εντός των απαιτούμενων προθεσμιών. 
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα απολογιστικά οικονομικά στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης ,η χρήση για το έτος 2013 έχει ως εξής :

Στο ... «κόκκινο» & ο Δήμος Αμαρουσίου!!!

     Πράσινο σε απολύσεις & μετατάξεις των εργαζομένων!!!
«Τσουνάμι» απολύσεων και μετατάξεων αναμένεται σύντομα από συνολικά 17 δήμους της χώρας οι οποίοι δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό τους και ως εκ τούτου θα αναγκαστούν - στην καλύτερη περίπτωση- να μεταφέρουν προσωπικό από τις κεντρικές τους υπηρεσίες σε άλλους δήμους.
Πρώτος στη λίστα, σύμφωνα με το «Έθνος», είναι ο Δήμος Καλαμαριάς, του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013.Ακολουθούν ο Δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Θάσου, ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, οι Δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο Δήμος Γόρτυνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι Δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου.
Στην ίδια λίστα παρουσιάζονται ακόμη οι Αμαρουσίου, Δήμοι Αχαρνών, , Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου. 
O Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στην 4η θέση:

4. Δήμος Αμαρουσίου
Έσοδα: 59.674.158
Έξοδα: 66.099.093
Οι απολύσεις-μετατάξεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές της και θα προσμετρηθούν στις 11.400 που θα πρέπει να γίνουν εντός του 2014.

«Ο Άγιος Ελευθέριος» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του

Έργα πνοής βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Σωρού, που η ολοκλήρωση τους θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα προσδώσει στη γειτονιά ένα νέο ύφος και μία νέα περιβαλλοντική αισθητική. Τα έργα αποτελούν συνέχεια του σημαντικού έργου που έχει επιτευχθεί την τελευταία επταετία από τη Δημοτική Αρχή της πόλης.
Στο εύρος αυτού του έργου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Σωρού - Λάκκα Κόττου «Ο Άγιος Ελευθέριος», παρουσία πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου στην αίθουσα «Αλέξανδρος Γαρδέλης» του Κέντρου Κεραμικής στο Μαρούσι.
Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «έργο αιχμής» για το Σωρό την ανάπλαση του πρώην Δημοτικού Αμαξοστασίου (Κ.Χ. 9760) και της γύρω περιοχής, το οποίο μετά από επίμονη και αποτελεσματική διεκδίκηση εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του, ύψους 2.436.871 ευρώ και προχωρά η διαδικασία δημοπράτησής του, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης εντός του 2014. «Σύντομα ο χώρος του πρώην αμαξοστασίου θα αλλάξει όψη και στη θέση του θα δημιουργηθεί ένας ελεύθερος δημόσιος χώρος αναψυχής και πρασίνου, παράλληλα με την ανάπλαση των οδών Κονίτσης, Αγίου Αθανασίου και Σωρού μέχρι την οδό Αμμοχώστου.

Γ. Πατούλης:Είμαστε κοντά στους κατοίκους των εργατικών κατοικιών...

Στο έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου Αμαρουσίου για τους κατοίκους της γειτονιάς των Εργατικών Κατοικιών με την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα της καθημερινότητάς τους, παράλληλα με το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος».
Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζοντας μία σειρά έργων υποδομής και ανάπλασης που έχουν υλοποιηθεί από το Δήμο Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια, τα οποία έδωσαν λύσεις σε χρονίζοντα ζητήματα δεκαετιών στην περιοχή, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για την υλοποίηση νέων έργων, καθώς και στις πρωτοβουλίες κοινωνικής προστασίας που έχουν αναληφθεί για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.
«Είμαστε κοντά στους κατοίκους των εργατικών κατοικιών, ώστε με συνεργασία και ενότητα να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις στα θέματα που τους ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσον.

Ορκίστηκε ο Ευάγγελος Αγγέλου

Ορκίστηκε από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη για το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας ο κος Ευάγγελος Αγγέλου, στη θέση της αποχωρήσασας Δημοτικής Συμβούλου κας Αικατερίνη Αναστασιάδου
Ο κος Αγγέλου καταλαμβάνει αυτοδίκαια τη θέση της κας Αναστασιάδου, ως επιλαχών του συνδυασμού «Μαρούσι επιστροφή στο μέλλον», σύμφωνα με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, κατά την οποία αναγνώστηκε ο όρκος και υπογράφηκαν όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει τις οικογένειες των εργαζομένων του

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρεί στη στήριξη και ενίσχυση των εργαζομένων του με παιδιά που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας τη δραματική μείωση που έχει υποστεί το οικογενειακό τους εισόδημα εξαιτίας της κρίσης και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα.
Η πρώτη δράση στήριξης και ενίσχυσης των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου με παιδιά φοιτητές, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται μακριά από την οικογενειακή εστία, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, με την προσφορά τροφίμων μακρά διάρκειας, δράση η οποία θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.
Παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη πενήντα μέλη οικογενειών εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου παρέλαβαν στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου από ένα δέμα, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον κο Πατούλη για το αδιάκοπο ενδιαφέρον του και την πατρική φροντίδα που περιβάλλει τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

OKTΩ(8) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (παντοπωλείο, πτηνοπωλείο) της ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ-ΣΟΦΙΑΣ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μητροπόλεως αρ. 37                
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (παντοπωλείο, πρατήριο άρτου, γάλακτος & ειδών ζαχαροπλαστικής, πρατήριο ετοίμων φαγητών) του ΚΑΦΕΤΖΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Πεντέλης αρ.128  
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ(καφεκοπτείο με προσφορά καφέ, πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής) - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (Αναψυκτήριο) της υπό σύστασης εταιρείας Ν.ΚΑΡΑΜΦΥΛΛΗΣ-ΣΠ.ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΣ Ο.Ε., που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου, αρ.51

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Σύντομα & νέα παιδική χαρά στο Ψαλίδι

Σε φιλική ατμόσφαιρα και παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, έκοψαν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου, την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2014.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, μαζί με τις ευχές για «Υγεία και μία Καλή Χρονιά» προς τους παρισταμένους, αναφέρθηκε σε τρέχοντα ζητήματα της γειτονιάς.
Παράλληλα, ο κ. Πατούλης, ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρόνο θα παραδοθεί η νέα παιδική χαρά και θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των δύο πάρκων πλησίον.
Όσον αφορά στη διάνοιξη της οδού Λακωνίας, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι τα όποια πολεοδομικά, τεχνικά και νομικά ζητήματα βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης προκειμένου να ξεκινήσει το έργο.

Στη γειτονιά του Αγίου Νικολάου ο Δήμαρχος

Επιτόπια συνάντηση με τους εκπροσώπους του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου και ΚΑΤ Αμαρουσίου και με κατοίκους της γειτονιάς είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο επί του προσχεδίου της κυκλοφοριακής μελέτης, που πρόκειται να εφαρμοστεί στη γειτονιά του Αγίου Νικολάου.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, συμφωνήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τους κατοίκους στο Δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τα νεότερα όσον αφορά στη διαμόρφωση των εφαρμοζόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Στη διάρκεια της επικοινωνίας του με τους κατοίκους ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε επί των προβληματισμών που του ετέθησαν, απάντησε σε ερωτήματα και υπεραμύνθηκε της εφαρμογής της μελέτης καθώς θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και της κυκλοφοριακής λειτουργίας στη γειτονιά.

Γιώργο Πατούλη & Ρένα Χαλιώτη τίμησε η «Αναγέννηση»

Την επέτειο των δέκα χρόνων από την ίδρυσή του γιόρτασε ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση» σε εκδήλωση που συνέπεσε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.
Το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τιμήθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου «Αναγέννηση» Ευαγγελία Χαβιαρά - Κοκκινάκη, για τη σταθερή υποστήριξή του προς το έργο του.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, επεσήμανε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό φορέων και συλλόγων που στηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
«Αγκαλιάζουμε προσπάθειες και φορείς που έχουν να επιδείξουν ουσιαστικό έργο όπως είναι και Σύλλογος «Αναγέννηση».
Θα συνεχίσουμε να είμαστε σταθεροί συμπαραστάτες του έργου του Συλλόγου για την ωφέλεια των ατόμων με αυτισμό» σημείωσε ο Δήμαρχος προαναγγέλλοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υποστηριχθεί η προσπάθεια για την ανέγερση του «Σπιτιού για τα Αυτιστικά Παιδιά», ενός ξενώνα που θα φιλοξενεί τα αυτιστικά παιδιά που δεν χαίρουν οικογενειακού περιβάλλοντος.

Δράσεις Αλληλεγγύης της «ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ»

Α. Την  Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., οργανώθηκε, με πρωτοβουλία μας, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας,  έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Αμαρουσίου (οδός Χατζηαντωνίου) . Για την απαξίωση και το  επικείμενο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και την αποδόμηση γενικά του δημόσιου συστήματος υγείας.
Με ευκαιρία, την παρουσία  στο χώρο, αυτήν την ημέρα, απεργούντων ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν κι άλλοι Σύλλογοι («Πνοή», «Κρηταγενής Ζευς» κ.α.)  Κινήσεις πολιτών, καθώς και εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων. Περί το τέλος, εμφανίστηκε, δηλώνοντας τη στήριξή του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γεώργος Πατούλης.
Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.,  συμμετείχαμε  σε σύσκεψη, για το ίδιο θέμα,  δέκα  Συλλόγων της πόλης μας, που   οδήγησε σε κοινό Ψήφισμα. Το Ψήφισμα αυτό, με το οποίο ζητούσαμε «να έχουν οι ασφαλισμένοι , μέσα στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, μέσα στο χώρο  του ΙΚΑ δηλαδή, δωρεάν πρόσβαση  σε   ποιοτική  ιατρική περίθαλψη, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δωρεάν συνταγογράφηση, δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις, δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, δωρεάν εμβολιασμούς κ.α.», ανέγνωσε και υπέβαλε στη συνέχεια, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Πνοή» κ. Ευάγγελος Κουτρουμπής.

To Σάββατο, PARTY ενίσχυσης ...«ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»!


Προς τους εργαζόμενους με τα 5μηνα προγράμματα

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Π. Κούκουζας: Καιρός για το Μαρούσι των οραμάτων μας...

Πέρασαν πάνω από δύο μήνες από τότε που η “Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση νέου εκλογικού συνδυασμού” παρουσίασε τις θέσεις της για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.
Η υποδοχή που έτυχε από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας ήταν ιδιαίτερα θετική γεγονός που μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Η σαφήνεια των θέσεων, η ειλικρίνεια των προγραμματικών στόχων και η έντιμη διαδρομή των ανθρώπων της “πρωτοβουλίας” στην τοπική κοινωνία, σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα βρίσκεται συνολικά σε κρίση στην πατρίδα μας, εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα.
Έχουμε δοκιμαστεί σε αρκετούς πειρασμούς, έχουμε από άποψη και από στάση ζωής απορρίψει τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το κάναμε όχι επειδή δε μας παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες, αλλά από επιλογή ζωής.
Δε θέλουμε να αντικαταστήσουμε το «σύστημα Πατούλη» από ένα δικό μας «σύστημα», για να βολέψουμε τα παιδιά μας, τους συγγενείς μας ή τους ψηφοφόρους μας.
Δε θέλουμε να αντικαταστήσουμε τους διαπλεκόμενους με τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα από τους «δικούς μας» διαπλεκόμενους. Θέλουμε να αντικαταστήσουμε την αλαζονεία, το λαϊκισμό, την αμετροέπεια, το ναρκισσισμό, την ομηρία των εργαζομένων στο Δήμο, από τις δικές μας αξίες όπως τις περιγράφουμε στη διακήρυξή μας.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ