Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Θάνος Σταθόπουλος:«Ενυπόγραφα»... στο Παρατηρητήριο Αμαρουσίου!!!

Θα ήθελα τούτη η επιστολή να έχει δημοσιευθεί στη στήλη «Ενυπόγραφα», της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ, απ' όπου επικοινωνούσαμε τα τελευταία σχεδόν οκτώμιση χρόνια, αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό.
Σε κάθε περίπτωση, οφείλω να απευθύνω έναν τελευταίο χαιρετισμό σε όλους εσάς με τους οποίους μοιράστηκα μία αμφίδρομη επικοινωνία, με τα θετικά και τα αρνητικά που έχει κάθε ζωντανή, έντονη και δυναμική σχέση.
Κι ευχαριστώ για τη φιλοξενία της επιστολής μου, από το «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου».
Λέγεται ότι ο χώρος του Τύπου αντιμετωπίζει μεγάλη κρίση εξαιτίας της βαθιάς οικονομικής ύφεσης. Ωστόσο, αυτό είναι η μισή αλήθεια. Η κρίση δεν έκανε τίποτε άλλο από το να φέρει στην επιφάνεια και ν' αναδείξει με βιαιότητα το βαθύ έλλειμμα αξιοπιστίας και το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που ακολούθησαν πολλά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, σε κεντρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο. Και τώρα ήρθε η ώρα της δίκαιας πληρωμής...
Η ΑΜΑΡΥΣΙΑ, σε τούτη τη συγκυρία, επιχείρησε να κρατηθεί όρθια, να διαφυλάξει την εγκυρότητά της και να συνεχίσει την πορεία της.
 Για όσο καιρό είχα την τιμή να εκπροσωπώ την ΑΜΑΡΥΣΙΑ ως διευθυντής Σύνταξης προσπάθησα, με τη βοήθεια των συνεργατών μου, να καταστήσω την εφημερίδα μας ένα σύγχρονο και αξιόπιστο Μέσο στην περιοχή των Βορείων Προαστίων.
Είναι σίγουρο ότι στο διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκαν πολλά θετικά, αλλά έγιναν και λάθη, υπήρξαν και αστοχίες.
Ωστόσο, ειδικά την τελευταία περίοδο και παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζαμε, οι συνεργάτες μου κι εγώ καταβάλαμε πραγματικά φιλότιμες προσπάθειες ώστε να διατηρήσουμε την ΑΜΑΡΥΣΙΑ στο υψηλό επίπεδο που όλοι μαζί είχαμε καταχτήσει και για τούτο θέλω να  ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι στάθηκαν αρωγοί στην παραπάνω προσπάθεια.
Δυστυχώς, τον τελευταίο έναν χρόνο δημιουργήθηκαν σοβαρές τριβές μεταξύ της έκδοσης και του διευθυντή Σύνταξης ενώ υπήρξε και σαφής διάσταση απόψεων

To «ΧΡΕΟΣ» ... του νέου δ.σ. της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου

Κύριε Διευθυντά, με λύπη πληροφορήθηκα ότι οι εκλογές της 1/12/2013, για την ανάδειξη νέου ΔΣ στο σωματείο ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Ο Κρηταγενής Ζεύς», έδωσαν αφορμή για συγκρούσεις και εκτόξευση κατηγοριών κείθεν-κακείθεν, από διάφορες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου.
Δυστυχώς το φαινόμενο αυτό, που πρωτίστως δεν τιμά το ίδιο το σωματείο, αποτελεί το αποτέλεσμα μιας πολύχρονης διελκυστίνδας ανάμεσα σε δημοτικούς-νομαρχιακούς-κομματικούς μηχανισμούς, που μάχονται λυσσαλέα για την επικράτησή τους.
Η διαμάχη είναι φυσικό να οξύνεται την τρέχουσα περίοδο, διότι απέχουμε λίγους μήνες από τη διεξαγωγή δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών.
Είναι αλήθεια ότι ελάχιστοι πολιτιστικοί σύλλογοι κατόρθωσαν να πορευτούν ανεπηρέαστοι -κατά την πλέον ευγενική έκφραση - από έξωθεν παρεμβάσεις και σίγουρα δεν μπορώ να ισχυριστώ ότι η «ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» ήταν ένας από αυτούς. Με αποτέλεσμα να διχάζουν, να απομακρύνουν (κυρίως την νεολαία) και το μήνυμα πολιτισμού που κομίζουν να είναι ασθενές, ρηχό και ανυπόληπτο.

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Κανένας εργαζόμενος του Δήμου Αμαρουσίου δεν κινδυνεύει με απόλυση

Αμεση ήταν η απάντηση του Δήμου Αμαρουσίου, που χαρακτηρίζει ως ανακρίβειες, τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ. Η πλήρης απάντηση:
Με αφορμή το περιεχόμενο άρθρου που δημοσιεύεται στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ της 21ης Ιανουαρίου 2014, το οποίο υπογράφεται από τους δημοσιογράφους κ.κ. Γ. Σαραντάκο και Β. Τσίτσα, στις σελίδες 18-19, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στο Δήμο Αμαρουσίου είναι παντελώς ανακριβή και δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια.
1. Είναι απολύτως ψευδές ότι ο Δήμος Αμαρουσίου παρουσίασε έλλειμμα χρήσης 2013 κατά 6.424.935 € ( δαπάνες 66.099.093 € μείον έσοδα 59.674.158 € ), όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα. Τα στοιχεία που επικαλείται η εφημερίδα δεν είναι ακριβή και δεν περιλαμβάνουν την τελευταία ενημέρωση που έχει αποσταλεί από το Δήμο Αμαρουσίου στη βάση δεδομένων του Κόμβου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.
2. Η αλήθεια είναι ότι ο Δήμος Αμαρουσίου λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια . Μέχρι σήμερα ενημερώνει ανελλιπώς κάθε μήνα την βάση δεδομένων του Κόμβου Διαλειτουργικότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και τη βάση δεδομένων της Ε.Ε.Τ.Α.Α.
3. Η τελευταία ενημέρωση αφορά τον μήνα Δεκέμβριο του 2013 και πραγματοποιήθηκε την 16η Ιανουαρίου 2014 εντός των απαιτούμενων προθεσμιών. 
Σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα απολογιστικά οικονομικά στοιχεία της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης ,η χρήση για το έτος 2013 έχει ως εξής :

Στο ... «κόκκινο» & ο Δήμος Αμαρουσίου!!!

     Πράσινο σε απολύσεις & μετατάξεις των εργαζομένων!!!
«Τσουνάμι» απολύσεων και μετατάξεων αναμένεται σύντομα από συνολικά 17 δήμους της χώρας οι οποίοι δεν κατάφεραν να ισοσκελίσουν τον προϋπολογισμό τους και ως εκ τούτου θα αναγκαστούν - στην καλύτερη περίπτωση- να μεταφέρουν προσωπικό από τις κεντρικές τους υπηρεσίες σε άλλους δήμους.
Πρώτος στη λίστα, σύμφωνα με το «Έθνος», είναι ο Δήμος Καλαμαριάς, του οποίου τα έξοδα υπερβαίνουν κατά 83% τα έσοδα του 2013.Ακολουθούν ο Δήμος Περάματος (71% υπέρβαση), ο Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος με υπέρβαση κατά 19 εκατ. ευρώ, ο Δήμος Θάσου, ο Δήμος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, οι Δήμοι Φυλής και Κορυδαλλού, ο Δήμος Γόρτυνας στο Ηράκλειο της Κρήτης και οι Δήμοι Κοζάνης και Σκιάθου.
Στην ίδια λίστα παρουσιάζονται ακόμη οι Αμαρουσίου, Δήμοι Αχαρνών, , Κορδελιού-Ευόσμου, Πέλλης, Περάματος, Πύλης Τρικάλων, Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου. 
O Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στην 4η θέση:

4. Δήμος Αμαρουσίου
Έσοδα: 59.674.158
Έξοδα: 66.099.093
Οι απολύσεις-μετατάξεις θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές της και θα προσμετρηθούν στις 11.400 που θα πρέπει να γίνουν εντός του 2014.

«Ο Άγιος Ελευθέριος» έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του

Έργα πνοής βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή του Σωρού, που η ολοκλήρωση τους θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα προσδώσει στη γειτονιά ένα νέο ύφος και μία νέα περιβαλλοντική αισθητική. Τα έργα αποτελούν συνέχεια του σημαντικού έργου που έχει επιτευχθεί την τελευταία επταετία από τη Δημοτική Αρχή της πόλης.
Στο εύρος αυτού του έργου αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Σωρού - Λάκκα Κόττου «Ο Άγιος Ελευθέριος», παρουσία πλήθους μελών και φίλων του Συλλόγου στην αίθουσα «Αλέξανδρος Γαρδέλης» του Κέντρου Κεραμικής στο Μαρούσι.
Ο κ. Πατούλης χαρακτήρισε «έργο αιχμής» για το Σωρό την ανάπλαση του πρώην Δημοτικού Αμαξοστασίου (Κ.Χ. 9760) και της γύρω περιοχής, το οποίο μετά από επίμονη και αποτελεσματική διεκδίκηση εγκρίθηκε η χρηματοδότησή του, ύψους 2.436.871 ευρώ και προχωρά η διαδικασία δημοπράτησής του, με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης εντός του 2014. «Σύντομα ο χώρος του πρώην αμαξοστασίου θα αλλάξει όψη και στη θέση του θα δημιουργηθεί ένας ελεύθερος δημόσιος χώρος αναψυχής και πρασίνου, παράλληλα με την ανάπλαση των οδών Κονίτσης, Αγίου Αθανασίου και Σωρού μέχρι την οδό Αμμοχώστου.

Γ. Πατούλης:Είμαστε κοντά στους κατοίκους των εργατικών κατοικιών...

Στο έμπρακτο ενδιαφέρον του Δήμου Αμαρουσίου για τους κατοίκους της γειτονιάς των Εργατικών Κατοικιών με την ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων, προκειμένου να δοθούν λύσεις σε ζητήματα της καθημερινότητάς τους, παράλληλα με το σημαντικό έργο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος».
Ο κ. Πατούλης υπογραμμίζοντας μία σειρά έργων υποδομής και ανάπλασης που έχουν υλοποιηθεί από το Δήμο Αμαρουσίου τα τελευταία χρόνια, τα οποία έδωσαν λύσεις σε χρονίζοντα ζητήματα δεκαετιών στην περιοχή, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό για την υλοποίηση νέων έργων, καθώς και στις πρωτοβουλίες κοινωνικής προστασίας που έχουν αναληφθεί για την υποστήριξη των ευπαθών ομάδων.
«Είμαστε κοντά στους κατοίκους των εργατικών κατοικιών, ώστε με συνεργασία και ενότητα να προσπαθούμε να βρίσκουμε λύσεις στα θέματα που τους ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά τους, αξιοποιώντας κάθε πρόσφορο μέσον.

Ορκίστηκε ο Ευάγγελος Αγγέλου

Ορκίστηκε από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη για το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου της μείζονος μειοψηφίας ο κος Ευάγγελος Αγγέλου, στη θέση της αποχωρήσασας Δημοτικής Συμβούλου κας Αικατερίνη Αναστασιάδου
Ο κος Αγγέλου καταλαμβάνει αυτοδίκαια τη θέση της κας Αναστασιάδου, ως επιλαχών του συνδυασμού «Μαρούσι επιστροφή στο μέλλον», σύμφωνα με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
Η τελετή ορκωμοσίας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, κατά την οποία αναγνώστηκε ο όρκος και υπογράφηκαν όλα τα προβλεπόμενα έγγραφα.

Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει τις οικογένειες των εργαζομένων του

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, ο Δήμος Αμαρουσίου προχωρεί στη στήριξη και ενίσχυση των εργαζομένων του με παιδιά που φοιτούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναγνωρίζοντας τη δραματική μείωση που έχει υποστεί το οικογενειακό τους εισόδημα εξαιτίας της κρίσης και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν προκειμένου να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδα.
Η πρώτη δράση στήριξης και ενίσχυσης των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου με παιδιά φοιτητές, πολλά εκ των οποίων βρίσκονται μακριά από την οικογενειακή εστία, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014, με την προσφορά τροφίμων μακρά διάρκειας, δράση η οποία θα επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.
Παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη πενήντα μέλη οικογενειών εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου παρέλαβαν στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου από ένα δέμα, εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον κο Πατούλη για το αδιάκοπο ενδιαφέρον του και την πατρική φροντίδα που περιβάλλει τους εργαζόμενους στο Δήμο.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

OKTΩ(8) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» Αμαρουσίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 21 Ιανουαρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 75 του Ν.3852/2010 
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (παντοπωλείο, πτηνοπωλείο) της ΚΑΡΟΥΜΠΑΛΗ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑΣ-ΣΟΦΙΑΣ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μητροπόλεως αρ. 37                
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (παντοπωλείο, πρατήριο άρτου, γάλακτος & ειδών ζαχαροπλαστικής, πρατήριο ετοίμων φαγητών) του ΚΑΦΕΤΖΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Πεντέλης αρ.128  
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ(καφεκοπτείο με προσφορά καφέ, πρατήριο ειδών ζαχαροπλαστικής) - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (Αναψυκτήριο) της υπό σύστασης εταιρείας Ν.ΚΑΡΑΜΦΥΛΛΗΣ-ΣΠ.ΜΠΕΚΑΤΩΡΟΣ Ο.Ε., που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Αγ. Κωνσταντίνου, αρ.51

Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Σύντομα & νέα παιδική χαρά στο Ψαλίδι

Σε φιλική ατμόσφαιρα και παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, έκοψαν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου Αμαρουσίου, την πρωτοχρονιάτικη πίτα για το 2014.
Με την ευκαιρία της εκδήλωσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, μαζί με τις ευχές για «Υγεία και μία Καλή Χρονιά» προς τους παρισταμένους, αναφέρθηκε σε τρέχοντα ζητήματα της γειτονιάς.
Παράλληλα, ο κ. Πατούλης, ανακοίνωσε ότι σε σύντομο χρόνο θα παραδοθεί η νέα παιδική χαρά και θα ολοκληρωθεί η διαμόρφωση των δύο πάρκων πλησίον.
Όσον αφορά στη διάνοιξη της οδού Λακωνίας, ο Δήμαρχος σημείωσε ότι τα όποια πολεοδομικά, τεχνικά και νομικά ζητήματα βρίσκονται σε διαδικασία επίλυσης προκειμένου να ξεκινήσει το έργο.

Στη γειτονιά του Αγίου Νικολάου ο Δήμαρχος

Επιτόπια συνάντηση με τους εκπροσώπους του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Περιβαλλοντικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου και ΚΑΤ Αμαρουσίου και με κατοίκους της γειτονιάς είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης ενημέρωσης που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο επί του προσχεδίου της κυκλοφοριακής μελέτης, που πρόκειται να εφαρμοστεί στη γειτονιά του Αγίου Νικολάου.
Στο πλαίσιο της διαβούλευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη, συμφωνήθηκε την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στις 6 μ.μ. να πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τους κατοίκους στο Δημαρχείο προκειμένου να ενημερωθούν σχετικά με τα νεότερα όσον αφορά στη διαμόρφωση των εφαρμοζόμενων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων.
Στη διάρκεια της επικοινωνίας του με τους κατοίκους ο Δήμαρχος τοποθετήθηκε επί των προβληματισμών που του ετέθησαν, απάντησε σε ερωτήματα και υπεραμύνθηκε της εφαρμογής της μελέτης καθώς θα συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση της καθημερινότητας και της κυκλοφοριακής λειτουργίας στη γειτονιά.

Γιώργο Πατούλη & Ρένα Χαλιώτη τίμησε η «Αναγέννηση»

Την επέτειο των δέκα χρόνων από την ίδρυσή του γιόρτασε ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση» σε εκδήλωση που συνέπεσε με την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου.
Το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τιμήθηκε από την πρόεδρο του Συλλόγου «Αναγέννηση» Ευαγγελία Χαβιαρά - Κοκκινάκη, για τη σταθερή υποστήριξή του προς το έργο του.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, επεσήμανε ότι ο Δήμος Αμαρουσίου βρίσκεται στο πλευρό φορέων και συλλόγων που στηρίζουν ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
«Αγκαλιάζουμε προσπάθειες και φορείς που έχουν να επιδείξουν ουσιαστικό έργο όπως είναι και Σύλλογος «Αναγέννηση».
Θα συνεχίσουμε να είμαστε σταθεροί συμπαραστάτες του έργου του Συλλόγου για την ωφέλεια των ατόμων με αυτισμό» σημείωσε ο Δήμαρχος προαναγγέλλοντας ότι θα αναλάβει πρωτοβουλία προκειμένου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να υποστηριχθεί η προσπάθεια για την ανέγερση του «Σπιτιού για τα Αυτιστικά Παιδιά», ενός ξενώνα που θα φιλοξενεί τα αυτιστικά παιδιά που δεν χαίρουν οικογενειακού περιβάλλοντος.

Δράσεις Αλληλεγγύης της «ΚΑΣΤΑΛΙΑΣ»

Α. Την  Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου, στις 11 π.μ., οργανώθηκε, με πρωτοβουλία μας, Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας,  έξω από το υποκατάστημα του ΙΚΑ Αμαρουσίου (οδός Χατζηαντωνίου) . Για την απαξίωση και το  επικείμενο κλείσιμο των πολυιατρείων του ΕΟΠΥΥ και την αποδόμηση γενικά του δημόσιου συστήματος υγείας.
Με ευκαιρία, την παρουσία  στο χώρο, αυτήν την ημέρα, απεργούντων ιατρών του ΕΟΠΥΥ. Στη συγκέντρωση αυτή συμμετείχαν κι άλλοι Σύλλογοι («Πνοή», «Κρηταγενής Ζευς» κ.α.)  Κινήσεις πολιτών, καθώς και εκπρόσωποι Δημοτικών Παρατάξεων. Περί το τέλος, εμφανίστηκε, δηλώνοντας τη στήριξή του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, κύριος Γεώργος Πατούλης.
Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ.,  συμμετείχαμε  σε σύσκεψη, για το ίδιο θέμα,  δέκα  Συλλόγων της πόλης μας, που   οδήγησε σε κοινό Ψήφισμα. Το Ψήφισμα αυτό, με το οποίο ζητούσαμε «να έχουν οι ασφαλισμένοι , μέσα στις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ, μέσα στο χώρο  του ΙΚΑ δηλαδή, δωρεάν πρόσβαση  σε   ποιοτική  ιατρική περίθαλψη, γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, δωρεάν συνταγογράφηση, δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις, δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις, δωρεάν εμβολιασμούς κ.α.», ανέγνωσε και υπέβαλε στη συνέχεια, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 10 Δεκεμβρίου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Πνοή» κ. Ευάγγελος Κουτρουμπής.

To Σάββατο, PARTY ενίσχυσης ...«ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»!


Προς τους εργαζόμενους με τα 5μηνα προγράμματα

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Π. Κούκουζας: Καιρός για το Μαρούσι των οραμάτων μας...

Πέρασαν πάνω από δύο μήνες από τότε που η “Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση νέου εκλογικού συνδυασμού” παρουσίασε τις θέσεις της για τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014.
Η υποδοχή που έτυχε από μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας ήταν ιδιαίτερα θετική γεγονός που μας ενθαρρύνει να προχωρήσουμε με ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Η σαφήνεια των θέσεων, η ειλικρίνεια των προγραμματικών στόχων και η έντιμη διαδρομή των ανθρώπων της “πρωτοβουλίας” στην τοπική κοινωνία, σε μια εποχή που το πολιτικό σύστημα βρίσκεται συνολικά σε κρίση στην πατρίδα μας, εκτιμήθηκαν ιδιαίτερα.
Έχουμε δοκιμαστεί σε αρκετούς πειρασμούς, έχουμε από άποψη και από στάση ζωής απορρίψει τη διαπλοκή και τη διαφθορά. Το κάναμε όχι επειδή δε μας παρουσιάστηκαν οι ευκαιρίες, αλλά από επιλογή ζωής.
Δε θέλουμε να αντικαταστήσουμε το «σύστημα Πατούλη» από ένα δικό μας «σύστημα», για να βολέψουμε τα παιδιά μας, τους συγγενείς μας ή τους ψηφοφόρους μας.
Δε θέλουμε να αντικαταστήσουμε τους διαπλεκόμενους με τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα από τους «δικούς μας» διαπλεκόμενους. Θέλουμε να αντικαταστήσουμε την αλαζονεία, το λαϊκισμό, την αμετροέπεια, το ναρκισσισμό, την ομηρία των εργαζομένων στο Δήμο, από τις δικές μας αξίες όπως τις περιγράφουμε στη διακήρυξή μας.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Παρασκευή 17 Ιανουαρίου 2014

Ο ΕΟΠΥΥ στον - - - - - - ΑΔΗ!

ΟΧΙ στο κλείσιμο των πολυϊατρεί​ων του ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου

Πολυπληθής και δυναμική η παρουσία του Κινήματος Δεν Πληρώνω στο Χαλάνδρι στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο κλείσιμο των πολυϊατρείων του ΕΟΠΥΥ Χαλανδρίου.
Τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ πλαισίωσαν αγωνιστές  του Κινήματος Δεν Πληρώνω,  εκπρόσωποι της ΕΡΤ, φορέων κ.α.
Με την ισχυρή παρουσία του το Κίνημα Δεν Πληρώνω για μία ακόμη φορά απέδειξε πως είναι το μόνο κόμμα που με συνέπεια είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα που δίνεται για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας.

Στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Σισμανόγλειο, παρέστη ο Γ. Πατούλης

Ως επιβεβλημένη ανάγκη να στηριχθούν οι συμπολίτες μας που βρίσκονται σε καθεστώς μη ασφάλισης επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης, κατά την παρουσία του στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο παρόντων του Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου, της νέας Διοίκησης του Νοσοκομείοθυ, του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και εκπροσώπων του κλήρου.
Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλης, αναφέρθηκε στις επίμονες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από μέρους του Συλλόγου προκειμένου για τη δημιουργία ενός μετώπου Υγείας στον βορειοανατολικό άξονα της Αττικής με διασυνδεόμενα νοσοκομεία το Σισμανόγλειο, το Αμαλία Φλέμινγκ και το Παίδων Πεντέλης, προσπάθειες που απέδωσαν καρπούς δεδομένου ότι σε πολύ σύντομο χρόνο ο άξονας υπηρεσιών Υγείας στα βορειοανατολικά προάστια θα είναι γεγονός.

Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Χωρίς μέσα ατομικής προστασίας οι εργαζόμενοι των εξωτερικών συνεργείων!!!

Για μια ακόμα φορά η Διοίκηση του Δήμου αντί να αναλάβει τις ευθύνες της όπου για έκτη χρονιά  αφήνει τους εργαζόμενους των εξωτερικών συνεργείων(καθαριότητα, πράσινο κ.λ.π.), χωρίς μέσα ατομικής προστασίας (ρούχα, παπούτσια, γάντια κ.λ.π) στο Δημοτικό Συμβούλιο
που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 14-11-2014 και ύστερα από ερώτηση δημοτικού συμβούλου της ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  οι διοικούντες του Δήμου και συγκεκριμένα ο κύριος Δήμαρχος φρόντισε να ρίξει «το μπαλάκι» στους συναδέλφους των υπηρεσιών που συνταξιοδοτούνται και στη δαιδαλώδη γραφειοκρατία.
Κουβέντα βέβαια δεν είπε για τη πολιτική που εφαρμόζει από τη πρώτη μέρα που ανέλαβε  η σημερινή  διοίκηση (ΝΔ) του δήμου συνεχίζοντας τη πολιτική της προηγούμενης διοίκησης (ΠΑΣΟΚ) όπου  μοναδικό σκοπό είχαν και έχουν τη καταπάτηση κάθε δικαιώματος  των εργαζομένων.
Οι κύριοι της Διοίκησης θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι οι όποιες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους τρεις ή τέσσερις μήνες ενώ οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν ρουχισμό εργασίας τα τελευταία ΕΞΙ ΧΡΟΝΙΑ.