Τρίτη 7 Ιανουαρίου 2014

ΑΘΜΟΝΕΙΣ:«Όλοι μαζί ενωμένοι να ανοίξουμε μια μεγάλη αγκαλιά για όλους τους συμπολίτες»

Τη δημιουργία μιας ακόμη μεγαλύτερης αλυσίδας ανθρωπιάς και αλληλεγγύης σε μία κοινή προσπάθεια του Δήμου Αμαρουσίου με τους Συλλόγους της πόλης για την στήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας που έχουν πληγεί από την κρίση, ζήτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Αθμονέων ανήμερα των Θεοφανείων, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου
Στο χαιρετισμό του ο  Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης υπογράμμισε την ιδιαίτερη τιμή με την οποία ο Δήμος Αμαρουσίου και ο ίδιος προσωπικά περιβάλλει τον ιστορικότερο σύλλογο της πόλης, με την ανάληψη πρωτοβουλιών για την υποστήριξη του έργου του, όπως μεταξύ άλλων η στέγασή του σε έναν ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο στη Δημοτική Βορέειο Βιβλιοθήκη και ευχαρίστησε το Δ.Σ. του Συλλόγου για την προσφορά του στο Λαογραφικό Μουσείο.
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή των συλλόγων στο κοινωνικό έργο του Δήμου, με ειδική αναφορά στη συνδρομή του Συλλόγου των Αθμονέων για την στήριξη των ευπαθών συνανθρώπων μας

Ας είναι το 2014 ένα έτος σταθμός για τον Δήμο μας

Επ’ αφορμή των εορταστικών εκδηλώσεων για το νέο έτος ακούσαμε από τον κύριο Δήμαρχο ότι «πρέπει να δούμε κατάματα το παρόν και κυρίως το μέλλον». Επισήμανε μάλιστα ότι δεν αρκούν οι «ευχές» και τα «πρέπει», αλλά οφείλουμε να δίνουμε σημασία και στο «πώς».
Μας κάνει εντύπωση η υπενθύμιση αυτή, δεδομένου ότι οι παρελθούσες πρακτικές του ομολογούν το ακριβώς αντίθετο. Η πόλη «στέκεται στα πόδια» της, κύριε Δήμαρχε, όπως υποστηρίξατε, αλλά με δεκανίκια, που αποκρύπτουν ότι ο Δήμος χάνει δημοτικούς φόρους εκατομμυρίων από εμπορικό κέντρο που πνίγει την υπόλοιπη δραστηριότητα της περιοχής, οι βρεφονηπιακοί σταθμοί δεν δέχονται βρέφη λόγω έλλειψης προσωπικού, οι κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις δημιουργήθηκαν με μοναδικό σκοπό τις πελατειακές σχέσεις και την εκβιαστική «κλοπή» της ψήφου στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, οι εκτός κέντρου γειτονιές δεν έχουν φως, τα διάφορα έργα που χαιρετίζονται ως επιτυχίες δεν βοήθησαν σε τίποτα περιοχές του Δήμου που πνίγηκαν στη λάσπη μετά από βροχή.

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων στο Μαρούσι

Ανήμερα της εορτής στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, τελέστηκε η Θεία Λειτουργία, παρουσία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων φορέων και συλλόγων της πόλης και πλήθους πιστών.
Μετά το πέρας της δοξολογίας, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Αμαρουσίου να προπορεύεται παιανίζοντας  θρησκευτικούς ύμνους, η πομπή  εφέτος μετέβη πεζή στην πλατεία Κασταλίας όπου  είχε στηθεί ειδική εξέδρα και είχε διαμορφωθεί κατάλληλα o χώρος για την τελετή του Αγιασμού των Υδάτων.

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

«Η ιδέα της Ευρώπης και ο Ελληνισμός»

Στο πλαίσιο του κύκλου των επιμορφωτικών διαλέξεων, που διοργανώνει η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, θα πραγματοποιηθεί διάλεξη με θέμα:
«Η ιδέα της Ευρώπης και ο Ελληνισμός», με ομιλήτρια την ιστορικό, καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αθηνών κα Όλγα Κατσιαρδή - Hering.     
Η διάλεξη θα διεξαχθεί την Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014 και ώρα από 18:00 - 19:30, στο χώρο της Βιβλιοθήκης ( Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι).

Μηνολόγον Ιανουαρίου από το «sarantakos.wordpress.com»

Τε   1Της πρασίνης τσόχας
Πε  2Έναρξις αγώνος ανυπακοής και μη βίας υπό Μαχάτμα Γκάντι
Πα  3 † Κοίμησις Αλεξάνδρου Παπαδιαμάντη, συγγραφέως των ταπεινών
Σα   4 † Νικολάου Γύζη τελευτή
Κυ   5Γενέσιον Σωκράτους του φιλοσόφου
Δε   6Εφεύρεσις τηλεγράφου υπό Μορς
Τρ 7Ανακάλυψις των δορυφόρων του Διός υπό Γαλιλαίου
Τε  8 † Γαλιλαίου τελευτή και Ναπολέοντος Λαπαθιώτη αυτοκτονία
Πε  9 † Θεοφίλου Καΐρη του μεγάλου διδασκάλου τελευτή
Πα 10Νίκη Θρασυβούλου κατά των τριάκοντα τυράννων
Σα 11Γενέσιον Νικολάου Καββαδία του μαρκονιστή και αυτοκτονία Ααρών Σβαρτς του διαδικτυομάρτυρος

Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Γ. Πατούλης: «Είμαστε μια οικογένεια που λέγεται Μαρούσι»!!!

Με θερμότατες ευχές για υγεία, δημιουργικότητα, αλληλεγγύη & αγάπη του ενός προς τον άλλον, υποδέχθηκε το 2014 ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά τη δοξολογία που προηγήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Παναγίας, κόβοντας την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόντος του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη & με τη ευλογία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη, Π. Νικόλαου του Ι.Ν. Κοιμήσεως  Θεοτόκου.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας τις θερμές ευχές του για το 2014 στους παριστάμενους, προανήγγειλε τη δημιουργία ενός «απέραντου» δικτύου αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που έχει ανάγκη η εποχή μας.   
«Το 2013 τη πιο δύσκολη περίοδο, στην πόλη μας πετύχαμε να έχουμε οικοδομήσει μία σταθερά βάση, σε έργα υποδομών και κυρίως με μία σειρά από μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη να οδηγούμε την πόλη μας στις «ράγες» της προόδου και της ανάπτυξης.
Με μελετημένο σχέδιο και πρόγραμμα για το μέλλον και όραμα, είμαι υποχρεωμένος για την εμπιστοσύνη που μου έχετε δώσει, να συνεχίσω την προσπάθεια, ώστε το Μαρούσι να γίνει πρότυπη πόλη σε όλη την Ελλάδα.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!