Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

«Συναγερμός» στην KEΔΕ, για τον προϋπολογισμό

Έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλεί η ΚΕΔΕ την Πέμπτη, 28 Νοεμβρίου και ώρα 9.30 το πρωί στην Αθήνα (ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ). Θέματα αιχμής στην ατζέντα της Συνέλευσης:
 οι προβλέψεις του υπό ψήφιση Κρατικού Προϋπολογισμού έτους 2014 για την Αυτοδιοίκηση, η εθελοντική διαδημοτική κινητικότητα, η αιφνίδια και αδικαιολόγητη κατάργηση υπηρεσιών και δομών των δήμων ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης την περίοδο της κρίσης.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει όσο κανένας φορέας του Δημοσίου στην δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας σε αυτή τη κρίσιμη περίοδο. Οι τεράστιες περικοπές στους πόρους της από το 2009 μέχρι σήμερα, εάν συνεχιστούν και το 2014, θα οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια τους Δήμους σε κατάρρευση», προειδοποιεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κ. Ασκούνης με την πρόσκληση συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση, που απευθύνει στους αιρετούς και τονίζει ότι «η Γενική Συνέλευση καλείται να αποφασίσει την περαιτέρω στάση μας, πριν την ψήφιση του Κρατικού Προϋπολογισμού...

Aπέναντι σε ανθρωποκτόνες πολιτικές Υγείας, Φαρμάκου & Μαζικές Απολύσεις Χιλιάδων Γιατρών, o ΙΣΑ

Πανυγειονομικό Μέτωπο: Συγκέντρωση  την Παρασκευή στις 11: 00 π.μ. στο Υπ. Υγείας
 Πανστρατιά γιατρών του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών συμμετείχε στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Υγείας που πραγματοποιήθηκε από τον ιατρικό κόσμο ενάντια στα αντισυνταγματικά και αντιεπιστημονικά μέτρα των μαζικών απολύσεων χιλιάδων γιατρών.
Σύσσωμος ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, με το Πρόεδρο κ. Γ. Πατούλη και μέλη του ΔΣ του ΙΣΑ καθώς και εκπροσώπους επαγγελματικών ιατρικών ενώσεων και φορέων, μαζί με τους εκπροσώπους των υπόλοιπων φορέων του Κοινού Πανυγειονομικου Μετώπου, κατευθύνθηκαν σε πορεία, προς την Πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή δηλώνοντας σθεναρή στάση των Παρόχων και των Χρηστών Υγείας απέναντι σε πολιτικές της Υγείας και του Φαρμάκου που μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών.
«Το θέμα του Φαρμάκου και της Υγείας θα έπρεπε να αποτελεί εθνικής προτεραιότητας ζήτημα, που υπερβαίνει κομματικές και ιδεολογικές γραμμές και δεν προσφέρεται για κομματική εκμετάλλευση. 
Αν η Ελλάδα διέθετε ελεγκτικούς μηχανισμούς, θα ήμασταν η πρότυπη χώρα στην υγεία σε παγκόσμιο επίπεδο, γιατί έχουμε εξαιρετικό ιατρικό δυναμικό, υψηλά εξειδικευμένο. Αν λοιπόν είχαμε ένα σύστημα διασφάλισης των δομών και των ελέγχων, θα ήμασταν πρώτοι σε όλο τον κόσμο», τόνισε ο κος Πατούλης και συνέχισε λέγοντας: 
«Μέσα στην οικονομική κρίση που ζούμε, θα πρέπει να φροντίσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τα φαινόμενα ανθρωποκτονικής κρίσης μέσα από έναν υγειονομικό εξορθολογισμό που θα έχει καθορισμένα ανελαστικά όρια.

«Τραγική» πλέον η κατάσταση στα Νοσοκομεία «Σισμανόγλειο» & «Αμ. Φλέμινγκ»

Συμμετέχουν στην 4ωρη στάση της Παρασκευής, οι εργαζόμενοι σε «Σισμανόγλειο» & «Αμ. Φλέμινγκ»
 ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μετά το πέρας της «διαθεσιμότητας - κινητικότητας» 300 εργαζόμενων του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμινγκ και 166 του νοσοκομείου Σισμανόγλειο η κατάσταση που επικρατεί στα δύο νοσοκομεία έχει φτάσει στο απροχώρητο, αφού από τις 466 θέσεις προσωπικού που καταργήθηκαν επανασυστάθηκαν μόνο 130!!!
Τμήματα Υπηρεσιών όπως της Διοικητικής (οικονομικό - γραφείο προσωπικού,) της Τεχνικής, κλπ, συνολικά έχουν απαξιωθεί. 
Μάλλον πλησιάζει ο καιρός να δοθούν φιλέτα στους ιδιώτες. Νοσηλευτικά τμήματα υπολειτουργούν, εργαζόμενοι σφαδάζουν για να τα βγάλουν πέρα σε καθημερινή βάση. 
Χιλιάδες τα χρωστούμενα ρεπό, κανόνας οι διπλοβάρδιες και η εργασία σε 6ήμερη βάση, απόλυτη μοναξιά στις βάρδιες των νοσηλευτών, τεχνικών, με την επικινδυνότητα να χτυπάει κόκκινο και να απειλεί σαν καρμανιόλα πάνω από τα κεφάλια μας. 
Επισημαίνουμε ότι πάγια θέση και αίτημα μας ήταν και είναι η πλήρης λειτουργία του Αμ. Φλέμινγκ όπως και κάθε «συγχωνευμένου» νοσοκομείου για να μη χαθεί κανένα κρεβάτι από τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό.
Πολιτική πρόθεση του Υπ. Υγείας και της 1ης Υπε είναι να συνεχίσει να λειτουργεί το Αμ. Φλέμινγκ συνειδητά με αλλοπρόσαλλο τρόπομε απώτερο στόχο την πλήρη υποβάθμιση και το κλείσιμο του. 
Ενώ έχουν «φύγει» 300 εργαζόμενοι, το στελεχώνουν με μετακινήσεις προσωπικού  από «διαθέσιμο» προσωπικό της 1ης Υπε, από το Σισμανόγλειο, τα Κέντρα υγείας Σπάτων &Ν. Μάκρης, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας τόσο στο Σισμανόγλειο όσο & στα Κέντρα Υγείας.

Η λιτότητα βλάπτει σοβαρά την υγεία…

                      Υγεία, σύστημα υγείας και κοινωνική ευημερία: 
        Mια αποσιωπημένη σχέση με μοιραία αποτελέσματα
Η παγκόσμια οικονομική κρίση η οποία ξεκίνησε το 2007, επέφερε σοβαρές επιπτώσεις στον τομέα της υγείας και αποτέλεσε το έναυσμα για την ανάπτυξη ενός πολιτικού και επιστημονικού διαλόγου με επίκεντρο την επίδραση της ύφεσης τόσο στο επίπεδο υγείας των πληθυσμών όσο και στη δυνατότητα των συστημάτων υγείας να παρέχουν επαρκείς και ποιοτικές υπηρεσίες στους πολίτες. 
Η σοβαρότητα του προβλήματος αντανακλάται σε ένα ψήφισμα που υιοθέτησε το Γραφείο Ευρώπης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2009. 
Το ψήφισμα αυτό καλούσε τα κράτη μέλη του Γραφείου να εξασφαλίσουν ότι τα συστήματα υγείας τους θα συνεχίσουν να προστατεύουν την υγεία των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο ευάλωτων, να παρέχουν αποτελεσματικές υπηρεσίες και να λειτουργούν ως οικονομικά δρώντες παράγοντες εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες επενδύσεις, δαπάνες και θέσεις εργασίας.
 Επιπροσθέτως, το ψήφισμα προέτρεπε τα κράτη να εντείνουν την παρακολούθηση και ανάλυση των αλλαγών που συντελούνται στις συνθήκες διαβίωσης, την αξιολόγηση της επίδοσης των συστημάτων υγείας & να διαμορφώσουν ρεαλιστικές πολιτικές οι οποίες θα αντιμετωπίζουν τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία και τα συστήματα υγείας.

Ενισχύθηκε με νέο απορριμματοφόρο η Υπηρεσία Καθαριότητας

Με ένα νέο απορριμματοφόρο όχημα ενισχύεται ο στόλος των οχημάτων της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου, που αποτελεί ευγενική χορηγία της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, στο πλαίσιο της συνεργασίας και της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια ο Δήμος Αμαρουσίου με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην πόλη.
Το απορριμματοφόρο παρέλαβε από τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου Καθαριότητας κου Βασίλη Κόκκαλη, του Αντιδημάρχου Αθλητισμού και Πολιτισμού κου Νικόλαου Πέππα, του Αντιδημάρχου της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού και Διοικητικών Υπηρεσιών κου Δημήτρη Με την ευκαιρία της παραλαβής του νέου απορριμματοφόρου οχήματος ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης δήλωσε:

Παρών & στη συνεδρίαση του ΔΣ των Αθμονέων ο Γ. Πατούλης!

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Αθμονέων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, μαζί με άλλους εκπροσώπους της Διοίκησης του Δήμου καθώς και μέλη του συλλόγου
Με την ευκαιρία της παρουσίας του στη συνεδρίαση ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, αναφέρθηκε στο έργο του ιστορικότερου συλλόγου της πόλης, καταθέτοντας και με αυτή την ευκαιρία τη σταθερή υποστήριξη του Δήμου προς αυτόν.
Με τη σειρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Αθμονέων Ρούλα Μπογδάνου - Καλύβα, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την έμπρακτη αρωγή τους προς τις προσπάθειες του συλλόγου να κρατά ζωντανές τις μνήμες του παρελθόντος της πόλης και των ανθρώπων της.

Συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής» στις 11:00 π.μ.

ΤΕΣΣΕΡΑ(4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη προσωρινής χωροθέτησης πίστας παγοδρομίου μετά στεγάστρου σε  πεζοδρόμιο του εκθεσιακού κέντρου HELEXPO στο Μαρούσι.
2. Έγκριση ή μη έγκριση θέσης φορτοεκφόρτωσης
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙΚΗΣ  ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ, του ΚΟΥΦΑΛΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Διονυσίου, που  βρίσκεται στο Μαρούσι, επι της οδού Πλαστήρα αρ. 5

Στις 9:30 π.μ. η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΕΝΝΕΑ(9) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 26 Νοεμβρίου, στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους  2013
2. Κατασκευή του έργου Βιοκλιματική Αναβάθμιση γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω  δημιουργίας διαδρομής πεζών - ποδηλάτων
3. Έγκριση ή μη παράτασης χρήσης του ακινήτου επί της οδού 28ης Οκτωβρίου αρ.26 έως 31-12-2013 και απόδοση μισθώματος.
4. Αποδοχή ή μη της τιμολογιακής πολιτικής των Ερασιτεχνικών Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων  και του Δημοτικού Ωδείου, για την περίοδο 2013-2014.

Αντώνη Βρατσάνε, δεν σε ξεχνάμε ...

Συμπληρώθηκαν κιόλας 5 χρόνια από την ημέρα που ο Αρχιμπουρλοτιέρης του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, Αντώνης Βρατσάνος άφηνε την τελευταία του πνοή  στις 26 Νοεμβρίου  του 2008, πάμπτωχος στο «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων στα Μελίσσια», παραμένοντας ως το τέλος της ζωής του ένας αταλάντευτος και περήφανος επαναστάτης.
 «Αντίσταση και αγώνας,ως το τέλος» ήταν τα τελευταία και παντοτινά λόγια του που ηχούν ακόμη στα αυτιά μας… 
Ο Αντώνης Βρατσάνος γεννήθηκε το 1919 στη Λάρισα. 
Το πραγματικό του όνομα Αντώνης Αγγελούλης(μερικές φορές συναντιέται εσφαλμένα ως «Αγγελούδης») και το ψευδώνυμο Βρατσάνος το «δανείστηκε» από τον συνονόματο του, μπουρλοτιέρη της επανάστασης του 1821,  «Αντώνη Βρατσάνο»
Εξοικιώθηκε από μικρό παιδί με τα εκρηκτικά,δίπλα στον πατέρα του παλιό «Φουρνελά» σε έργα οδοποιίας.
Η δράση του Βρατσάνου ως σαμποταριστή άρχισε με την εισβολή της φασιστικής Ιταλίας του Μουσολίνι στην Ελλάδα. Πολέμησε στο Αλβανικό μέτωπο ως έφεδρος ανθυπολοχαγός του μηχανικού ενάντια στους Ιταλούς και Γερμανούς Ναζί κατακτητές.
Τον τίτλο, όμως, του «αρχιμπουρλοτιέρη» τον κέρδισε με την πλούσια δράση του στον ΕΛΑΣ. 
Ως Διοικητής του Τάγματος Μηχανικού Ολύμπου ήταν ο πρωτεργάτης μερικών από τα μεγαλύτερα σαμποτάζ στην Ευρώπη... 
Ιδού πώς περιγράφει ο ίδιος τα γεγονότα εκείνα,  στο βιβλίο του «Βροντάει ο Όλυμπος»:

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΜAXIMUS ANTONIUS ...

Κύκλος σεμιναρίων Ψυχολογίας από την Βορέειο Βιβλιοθήκη

Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου στα πλαίσια οργάνωσης επιμορφωτικών σεμιναρίων, διοργανώνει στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι) κύκλο σεμιναρίων ψυχολογίας με ομιλητή τον κο Δημήτριο Μαγριπλή Ψυχολόγο( Κλινικό - συμβουλευτικό).
Τα σεμινάρια με θέμα: «Ψυχοκοινωνικά προβλήματα κατά την εφηβική ηλικία» 
θα υλοποιηθούν από 18.00 - 19.30, σε τρεις ενότητες:
Δευτέρα 2/12/2013  Εισαγωγή στην εφηβική ηλικία
Δευτέρα 9/12/2013 ▲ Ψυχολογικές Αντιδράσεις των Εφήβων στις βιοσωματικές
 Αλλαγές της εφηβείας
Δευτέρα 16/12/2013 Διαμόρφωση της ταυτότητας του Εγώ - η κρίση Ταυτότητας.

Δωρεάν ψυχολογική υποστήριξη από το «Κέντρο Ημέρας» της ΕΠΑΨΥ!

Ενημέρωση από τον Περιβαλλοντικό Σύλλογο «η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013, στη διάρκεια της ημερίδας «Οικονομική Κρίση και Ψυχική Υγεία», που συνδιοργανώσαμε με τον ΣΟΦΨΥ, επισημάναμε:
«Η ημερίδα αυτή έχει ως σκοπό να δώσει σε όλους εμάς, που νιώθουμε «έγκλειστοι» σήμερα και «υπό διωγμόν», στην ίδια μας τη χώρα, «χείρα βοηθείας».
Για να σώσουμε το πολυτιμότερο. Την ψυχική και τη σωματική μας, επομένως, υγεία, που απειλείται καθημερινά. Από το χρόνιο άγχος και το φόβο, που γίνεται κάποτε πανικός και από τη χρόνια θλίψη, που συχνά, δυστυχώς, τελευταία, γίνεται κατάθλιψη».
Στα πλαίσια της ίδιας προσπάθειας ήλθαμε σε επαφή με άλλους συλλόγους της πόλης μας  και με ειδικούς  για την ψυχική μας υγεία και είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε για τα ακόλουθα:

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Στις 5:30 μ.μ. η Γ.Σ μελών του Συλλόγου Ρεματιάς Πεντέλης - Χαλανδρίου

Στην Ετήσια Συνέλευση του Συλλόγου(σύμφωνα με το άρθρο 9 του Καταστατικού), που θα γίνει στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου την Δευτέρα 25 Νοεμβρίου στις 5:30 μ.μ. θα συζητηθούν τα ακόλουθα θέματα:
1.Έκθεση πεπραγμένων του Διοικητικού Συμβουλίου
2.Απολογισμός της ετήσιας διαχειριστικής περιόδου μέχρι 31/10/2013 και προϋπολογισμός της επομένης
3.Έκθεση εξελεγκτικής επιτροπής
4.Συζήτηση πάνω στα θέματα αυτά και απαλλαγή από κάθε ευθύνη του Δ.Σ και της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
5. Προγραμματισμός δράσης για το επόμενο έτος.
Επειδή κατά κανόνα δεν επιτυγχάνεται απαρτία την 1η φορά,
 η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί χωρίς άλλη πρόσκληση μετά επτά (7) ημέρες, την Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013 στις 17:30 στο 2ο Γυμνάσιο Χαλανδρίου -Λ.Πεντέλης και Αχαίας (είσοδος από Αχαίας).

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ


Το άλλο Σάββατο στο "ΙΔΙΟΜΕΛΟ", «η πρώτη μας νύχτα»!


Αύριο στο Κλειστό του Αγίου Θωμά, η «3η επίδειξη παραδοσιακών Ιαπωνικών πολεμικών τεχνών»

































Στις 7:00 μ.μ. τα εγκαίνια της έκθεσης οι «Θαλασσινοί Δρόμοι». της Ιωάννας Φραντζεσκάκη

Αύριο Κυριακή στο «Κτήμα» ΣΥΓΓΡΟΥ, «Κάθε βήμα σου μετράει»!!!


































Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Αγαπημένες μουσικές από τον κινηματογράφο στο «Ιδιόμελο», αύριο Σάββατο 23 Νοεμβρίου

Την Κυριακή η 2η συνάντηση της «Παραμυθοπαρέας» Δήμου Αμαρουσίου

Ενημερωτική εκδήλωση την Τετάρτη για την «σπουδαιότητα των Παιδικών Εμβολιασμών»

Στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Κυριακή, η εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της «Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου»

 «Ένωση Κρητών Αμαρουσίου ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ»
«Ένωση Κρητών Αμαρουσίου» καλεί τα μέλη της σε εκλογοαπολογιστική Συνέλευση στο Δημαρχείο Αμαρουσίου την Κυριακή 24 Νοεμβρίου και ώρα 10.30.
Όσα από τα μέλη της επιθυμούν να είναι υποψήφιοι για το νέο ΔΣ και την εξελεγκτική επιτροπή, μπορούν να καταθέσουν την υποψηφιότητά τους έως τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης.

Αύριο στις 6:30 μ.μ.η βράβευση των επιτυχόντων σε ΑΕΙ &ΤΕΙ


        

Από αύριο το «Χριστουγεννιάτικο Bazaar 2013», του Ιδρύματος «ΜΙΜΗΚΟΠΟΥΛΟΥ»


Την Κυριακή στο «ΤΟΛ», η συνεστίαση του «Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ»

                                                                    Πρόσκληση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ» έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στη συνεστίαση του Συλλόγου μας που θα γίνει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «ΤΟΛ» του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής (Λεωφ. Κηφισίας 207).
Τιμή πρόσκλησης: 15,00 ευρώ (πλήρες φαγητό, ποτό, γλυκό και μουσική)
Ώρα προσέλευσης: 13.00 μ.μ.

«Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση εκλογικού συνδυασμού»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Εν όψει των Δημοτικών Εκλογών του Μαΐου 2014 

η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ» 

 σας καλεί να παρευρεθείτε σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει 
 την Παρασκευή 22-11-2013 και ώρα 19.00 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου,
 αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου.

Την άλλη Παρασκευή το «3ο σεμινάριο "Believe in you», από το Flowmagazine.gr

Με το 3ο σεμινάριο με θέμα: «Αυτοπεποίθηση - Αυτοεκτίμηση» συνεχίζεται την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 ο κύκλος των δωρεάν σεμιναρίων "Believe in you", ανοιχτά για το ευρύ κοινό, που διοργανώνει το ηλεκτρονικό περιοδικό Flowmagazine.gr με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

Εντάχθηκε στο «Ε.Π. Αττική», η ανάπλαση του Κ.Χ. στο Ο.Τ. 9760, στο Σωρό!

Μετά από επίμονη και αποτελεσματική όπως αποδείχθηκε , διεκδίκηση της Διοίκησης Πατούλη, εντάχθηκε το έργο που αφορά την «Ανάπλαση του Κ.Χ. 9760 και της γύρω περιοχής στο Δήμο Αμαρουσίου», στον Άξονα προτεραιότητας Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής του Ε.Π. Αττική.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το «Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης», ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 2.436.871 ευρώ, σύμφωνα με την απόφαση που υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Γ. Μιχελάκης.
Τι παρεμβάσεις προβλέπονται
Σύμφωνα με τη μελέτη που κατατέθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου, το έργο αφορά την ανάπλαση:
του κοινόχρηστου χώρου πρασίνου του Ο.Τ. 9760 του Δήμου Αμαρουσίου,του ανώνυμου πεζοδρόμου νότια του Κ.Χ. 9760,της οδού Κονίτσης, από την οδό Κέκροπος ως την οδό Αγίου Αθανασίουτης οδού Αγίου Αθανασίου, από την οδό Κονίτσης ως την οδό Σωρούτης οδού Σωρού, από την οδό Αγίου Αθανασίου ως την οδό Αμμοχώστου.
Ποιος είναι ο στόχος του έργου

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

«Οικόπεδο Παναγοπούλου - Για την αποκατάσταση της αλήθειας»

Η επιστολή  που δημοσιεύτηκε στην εφ. Αμαρύσια στις 14 Σεπτεμβρίου 2013 ( σ.13) και έχει ως τίτλο «Η ιστορία του Mall επαναλαμβάνεται με το οικόπεδο Παναγοπούλου» ομολογουμένως μας εξέπληξε. Και μας εξέπληξε πολύ δυσάρεστα... 
Γιατί το ιστορικό της   «υπόθεσης Παναγοπούλου», όπως το παρουσιάζει,  αποσιωπά προκλητικά το κυριότερο μέρος της αλήθειας. Για την προβολή προφανώς μιας ορισμένης δημοτικής παράταξης.
Αναφέρεται πρώτα - πρώτα η επιστολή αυτή στην απόφαση 233  του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, που πάρθηκε στις 20-5-2008, αποσιωπώντας το γεγονός ότι η «ιστορική» αυτή, όπως χαρακτηρίστηκε τότε, ομόφωνη απόφαση για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου Παναγοπούλου – προκειμένου να γίνει, κατά κύριο λόγο, κοινόχρηστο πράσινο – ήταν δικαίωση ενός αγώνα που είχε αρχίσει από καιρό. 
Από τον «Περιβαλλοντικό Σύλλογο Κέντρου Αμαρουσίου Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
 Και της στήριξης 10 ακόμη Συλλόγων και Φορέων της πόλης μας, που υπέγραψαν τότε (αλλά και αργότερα) το αίτημά μας αλλά και φίλων μας από όλες τις δημοτικές παρατάξεις (πολλοί ήταν τότε οι υποστηρικτές μας και από το χώρο της Συμπολίτευσης), ιδίως όμως από τη Δημοτική Κίνηση «Κόντρα στον Καιρό».  «Λένε πως η απόφαση αυτή ήταν μια νίκη του Συλλόγου μας», γράφαμε στον τοπικό τύπο στις 26/5/2008 . «Εμείς πιστεύουμε πως κυρίως ήταν νίκη της ενότητας των συλλόγων, γενικά της ενότητας»
Αποσιωπά επίσης η επιστολή αυτή το γεγονός ότι η πρώτη προσφυγή κατά της απόφασης 64 του Φεβρουαρίου του 2009,  του Δημοτικού Συμβουλίου – αυτής που αναίρεσε δηλαδή την ομόφωνη του 2008 για απαλλοτρίωση του χώρου - ήταν του Συλλόγου μας... 

Δημοτικό Πολυιατρείο:Τους 780 έφθασαν οι εμβολιασμοί σε μαθητές της Α΄ τάξης Δημοτικών Σχολείων της πόλης μας!!!

Ολοκληρώθηκε από το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου η α΄ φάση του φετινού προγράμματος αντιφυματικού εμβολιασμού των μαθητών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία μας
Περισσότερους από 780 εμβολιασμούς σε μαθητές της Α’ τάξης των δημόσιων Δημοτικών Σχολείων του Αμαρουσίου έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής και φέτος το Δημοτικό Πολυιατρείο στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της α’ φάσης του προγράμματος Δερμοαντίδρασης Μantoux και Αντιφυματικού Εμβολιασμού, που κάθε χρόνο υλοποιεί με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α). Το πρόγραμμα, η α’ φάση του οποίου πραγματοποιήθηκε από 14 Οκτωβρίου έως 15 Νοεμβρίου 2013, θα ολοκληρωθεί στις 12 Δεκεμβρίου με τη β’ φάση που αφορά σε εμβολιασμούς των μαθητών της Α’ τάξης στα ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία της πόλης.

Εξώδικη δήλωση Ν. Καλλιμάνη κατά του Νώντα Γαρδέλη!!!

Εξώδικη δήλωση με διαμαρτυρία & πρόσκληση
για ανάκληση ψευδών δηλώσεων

«Oικονομική κρίση και φασισμός»

Eκδήλωση συζήτηση με θέμα «Οικονομική Κρίση και Φασισμός» & εισηγητές τους Δημήτρη Καλτσώνη και Άρη Χατζηστεφάνουπραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Νοέμβρη στη Νέα Ερυθραία με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα Κηφισιάς. 
Στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου του δήμου Κηφισιάς, και μέχρι να αρχίσει η εκδήλωση, προβλήθηκε βίντεο από τη συναυλία που έδοσαν αγωνιστές των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ σε σχετική εκδήλωση της Επιτροπής Αγώνα στην Κάτω Κηφισιά, συνδέοντας έτσι την εκδήλωση με τους επίκαιρους αγώνες των ημερών αλλά και με τον πολιτισμό.
                                 Ο Δημήτρης Καλτσώνης

                                    
 Η κυρίως εκδήλωση άρχισε με προβολή βίντεο με τίτλο «Φασισμός", παραγωγή του Συλλόγου «Γιάννης Κορδάτος», τον οποίο ευχαριστούμε και από αυτό το σημείο.
Ακολούθησε η εισήγηση του Δημήτρη Καλτσώνη, Επ. καθηγητή του τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου:
 Αν σήμερα έχουμε κάτι ανάγκη είναι να βρούμε τους τρόπους, τα μέσα,  μέσα από την καθημερινή μας παρουσία, συζήτηση, δράση και αγώνες, για να ανοίξουμε δρόμους για το μέλλον.  Όσο αυτό και αν φαίνεται δύσκολο και πολύπλοκο, εγώ είμαι βέβαιος ότι θα γίνει. Δύο υποενότητες θα θίξω σε σχέση με το θέμα μας «οικονομική κρίση και φασισμός».

Η ντουλάπα των φασιστικών σκελετών !!!

«Στο κέντρο μιας δίνης γεμάτης σκάνδαλα έχουν έρθει οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, αφότου επιβεβαιώθηκε ότι πράκτορές της κατέστρεψαν αρχεία που περιείχαν ζωτικές πληροφορίες σχετικά με μια νεοναζιστική τρομοκρατική συμμορία λίγες ώρες πριν την προγραμματισμένη παράδοσή τους στην ομοσπονδιακή εισαγγελία της Γερμανίας.

Η υπόθεση αφορά την νεοναζιστική οργάνωση γνωστή ως «Εθνικοσοσιαλιστικό Υπόγειο» (NSU) και υπεύθυνη για τις χειρότερες πράξεις ακροδεξιάς βίας στη Γερμανία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο….» Το Βήμα   29/06/2012.
Από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις  «αξιοποίησης» φασιστών από την Ουάσιγκτον και το Λονδίνο είναι των ελληνικών ταγματασφαλιτών κατά του ΕΛΑΣ και του ΕΑΜ τον Δεκέμβριο του 1944  (σχέδιο «ΜΑΝΝΑ»), ενώ ακόμα ο πόλεμος εναντίον της Γερμανίας μαίνονταν σε όλα τα μέτωπα. 
Οι Εγγλέζοι δεν δίστασαν να τραβήξουν από το μέτωπο τον στρατηγό Χάρολντ Αλεξάντερ  και να παρατάξουν στην Αθήνα υπό την διοίκησή του από τις πρώτες μέρες των συγκρούσεων  περισσότερους από 30.000 στρατιώτες που κλιμακωτά και σχετικά γρήγορα έφθασαν τις 60.000, 80 αεροπλάνα, 200 τανκς και πολλά πυροβόλα, ενώ μονάδες του αγγλικού στόλου με τα πυροβόλα τους κανονιοβολούσαν την πρωτεύουσα και ταυτόχρονα εξασφάλιζαν τον εφοδιασμό των στρατευμάτων. Τέτοια δύναμη δεν παρέταξαν ούτε κατά την εισβολή των Γερμανών μα ούτε και στην μάχη της Κρήτης. Προφανώς ο λεγόμενος «Ψυχρός Πόλεμος» δεν ξεκίνησε μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Το Σαββατοκύριακο στο Δημαρχείο Κηφισιάς, η «1η Νομαρχιακή ΣΥΝδιάσκεψη ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας»

Το Σαββατοκύριακο 23-24 Νοεμβρίου 2013 θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο της Κηφισιάς στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου (Διονύσου και Μυρσίνης 2), η 1η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη Βόρειας Αθήνας με στόχο την εκλογή της Νομαρχιακής Επιτροπής Βόρειας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ. 
Τις εργασίες της Συνδιάσκεψης θα χαιρετίσουν εκ μέρους της ΚΟ ο Γραμματέας Νίκος Βούτσης, της ΠΓ το μέλος Τάσος Κορωνάκης καθώς και ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης. Στη Συνδιάσκεψη θα παραστούν και Βουλευτές Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ. 
Σε ένα πυκνό από γεγονότα πολιτικό χρόνο,  με έντονα τα στοιχεία της ρευστότητας η ΝΕ Βόρειας Αθήνας καλείται το επόμενο διάστημα να παίξει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ, των κινημάτων και των αντιστάσεων στην Βόρεια Αθήνα, να δώσει την μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, των ευρωεκλογών καθώς και των βουλευτικών εκλογών όταν ο λαός με την δράση και τους αγώνες του θα επιβάλει όπως και στο πρόσφατο παρελθόν. 
Καλούμε όλους και όλες τους φίλους και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξουμε τον βηματισμό μας και την πολιτική μας δουλειά. Η επόμενη μέρα μας βρίσκει σε θέσεις μάχης... 
Ή «Εμείς ή Αυτοί» για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΠΕΝTΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 20 Νοεμβρίου, στις  11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη έγκριση χωροθέτησης 10 σχολαζουσών θέσεων περιπτέρων στο Δήμο Αμαρουσίου
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Παρασκευαστήριο και λιανική πώληση ζαχαρωτών, ξηρών καρπών και καλαμποκιού με γεύσεις) στο ισόγειο, του ΚΟΝΤΑΡΑΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Βασ. Όλγας αρ. 6 & 28ης Οκτωβρίου.
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (Κέντρο Διασκέδασης)» (Εστιατόριο – Μπαρ), στο κτίριο ΙΙ εντός του εμπορικού κέντρου AGORA CENTER, του ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ του Χρήστου, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 10 - 12.

Στις 7:00 μ.μ. στο Δημαρχείο, η διάλεξη για την «Κρητική Διατροφή & Υγεία»

Αύριο στις 6:00 μ.μ. η διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη στην Π.Ε Αγίου Νικολάου

Ενημέρωση των κατοίκων της Π.Ε Αγίου Νικολάου και συζήτηση όσον αφορά στις αλλαγές που επίκεινται στο πλαίσιο της εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης στη συγκεκριμένη πολεοδομική ενότητα πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013, στις 6 μ.μ. στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου (Δημαρχείο Αμαρουσίου Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα), θα γίνει η παρουσίαση της κυκλοφοριακής μελέτης που εκπονήθηκε για την Π.Ε. Αγίου Νικολάου καθώς και επιμέρους συζήτηση σχετικά με τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνει.