Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

Το ΕλληνοΟρθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων «Τώρα Δικαιώνεται»!

          Πλαστά τα έγγραφα της δήθεν συμφωνίας μεταξύ 
του KKL - JNF & του Ελληνικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων!
«No News Good News» συνηθίζεται να λέγεται  σε πολλές  περιπτώσεις που τα νέα συνήθως είναι δυσάρεστα. Στην περίπτωση του πολύπαθου Ελληνικού Πατριαρχείου Ιεροσολύμων είναι από τις λίγες φορές, που τα νέα είναι ευχάριστα. 
Έτσι πρόσφατα, το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ απέρριψε έφεση του Ισραηλινού επιχειρηματία Benno Zussman κατά της αρχικής απόφασης καταδίκης του,  σε φυλάκιση 5 ετών και 6 μηνών, καθώς  και πρόστιμο 4 εκατομμυρίων σέκελ (περίπου 800.000 Ευρώ), για  την συμμετοχή του σε συνωμοσία και κατασκευή πλαστών εγγράφων,  που αφορούσαν δήθεν συμφωνία μεταξύ ενός οργανισμού, του Keren Kayemeth LeIsrael-  Jewish National Fund (KKL-JNF) αφενός και του Ελληνικού Πατριαρχείου αφετέρου, μιας υπόθεσης από την εποχή του μακαριστού Πατριάρχη Ιεροσολύμων Διόδωρου.
Σε άρθρο του Yonah Jeremy Bob  με τίτλο «Το Ανώτατο Δικαστήριο απορρίπτει έφεση κατά καταδικαστικής απόφασης σε υπόθεση του Ελληνικού Πατριαρχείου», της έγκυρης Ισραηλινής εφημερίδας  «Jerusalem Post»,  μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι,  η  απόφαση που ανακοινώθηκε την Κυριακή (3/11/13) και αφορά τον κεντρικό παίκτη στην υπόθεση του Ελληνικού Πατριαρχείου, αποτελεί την πλέον σκανδαλώδη απάτη στην ιστορία του Ισραήλ!!!
Το σκάνδαλο κορυφώθηκε όταν οι  Zussman και Yaakov Rabinovich, συνωμότησαν για να πλαστογραφήσουν την υπογραφή του Έλληνα Πατριάρχη Διόδωρου, ο οποίος τότε  ήταν ασθενής και κλινήρης για  υπόθεση ακινήτων μεγάλης αξίας  στην Ιερουσαλήμ.
Παράλληλα είχε ασκηθεί και άλλη έφεση που ζητούσε ακόμη αυστηρότερη ποινή και υψηλότερο πρόστιμο, η οποία επίσης απορρίφθηκε.
 Ένα άλλο σημαντικό σημείο στην ανωτέρω περίπτωση, ήταν η φυγή του Zussman στη Ρουμανία, όπου απέφυγε τη δίωξη μέχρι το 2010, οπότε τελεσφόρησαν  οι προσπάθειες έκδοσής του στο Ισραήλ.

Η «Washington Times» μας προϊδεάζει για νέα «τουρκική εισβολή» στην Κύπρο!

Μπελάδες μυρίζεται η Washington Times για την Κύπρο, η οποία σε αναλυτικό άρθρο που δημοσιεύει, εκτιμά ότι το νησί έχει εισέλθει στη δίνη της πιο ασταθούς περιοχής του κόσμου, χάρης στην ανακάλυψη πρωτόγνωρων αποθεμάτων φυσικού αερίου& πετρελαίου , σε συνδυασμό με μια ακανόνιστη τουρκική εξωτερική πολιτική & έναν εμφύλιο πόλεμο στη Συρία.
Η εικόνα είναι από την εφημερίδα Washington Times, που δημοσίευσε το άρθρο.
Όπως βλέπετε, υπάρχει η σημαία των ΗΠΑ,
 του Ισραήλ και της Τουρκίας
 & πουθενά η σημαία της Ελλάδας και της Κύπρου. Άραγε σημαίνει κάτι αυτό;
Ακόμη και αν οι ηγέτες της Μεσογείου, επιδεικνύουν δεξιότητα στον τρόπο με τον οποίο ασχολούνται με αυτές τις νέες απειλές αλλά και ευκαιρίες, εκτιμά η έγκυρη αμερικανική εφημερίδα, χρειάζονται την στήριξη ενός ισχυρού αμερικανικού πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, το οποίο πλέον παρουσιάζεται αποδυναμωμένο.
Οι πρόσφατες ανακαλύψεις στην Κυπριακή ΑΟΖ, ακολουθούν αυτές που έγιναν νωρίτερα στις Ισραηλινές θάλασσες, μετά τις γεωτρήσεις της αμερικανικής Noble και της ισραηλινής Delek - Avner.
Η τρέχουσα εκτίμηση για ύπαρξη 5 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών φυσικού αερίου και πετρελαίου, η αξία των οποίων υπολογίζεται σε 800 δισ. δολάρια, αποτελεί ένα τεράστιο ποσό, τονίζει η εφημερίδα, για μια μικρή χώρα της οποίας το τρέχον ακαθάριστο εγχώριο προϊόν ανέρχεται στα 24 δισεκατομμύρια δολάρια, εκτιμά η εφημερίδα.

Ποιός θα είναι ο νέος βασιλιάς της Ευρώπης;

Στο σημείο εκκίνησης οι μελλοντικοί «τιμονιέρηδες» της ΕΕ
«Ποιός θα είναι ο νέος βασιλιάς της Ευρώπης;» - με τέτοιο τίτλο στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» δημοσιεύθηκε σχόλιο μετά την ανάδειξη από τους εκπροσώπους των σοσιαλιστικών κομμάτων της Ευρώπης ως υποψήφιο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του τωρινού επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκπροσώπου της Γερμανίας Μάρτιν Σουλτς.
Η εκλογή του επόμενου «τιμονιέρη» της ενωμένης Ευρώπης θα συμβεί μετά τη λήξη της θητείας του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο τον Νοέμβτιο του 2014 και παίρνοντας υπόψη τα αποτελέσματα των εκλογών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Μάιο του ίδιου έτους.
Η διαδικτυακή πύλη Euronews αναδημοσίευσε τις πρώτες δηλώσεις του υποψηφίου πρωθυπουργού της «ευρωπαϊκής κυβέρνησης»:
 «Οι πολίτες χάνουν την εμπιστοσύνη τους και εγώ θα αγωνιστώ για την αποκατάστασή της. Θα αποδείξω ότι η Ευρώπη, που είναι η πιο ευημερούσα περιοχή του κόσμου είναι ικανή να κατανέμει τον πλούτο με τον πιο δίκαιο και έντιμο τρόπο».
 Όσον αφορά την κατηγορηματικότητα του προαναφερόμενου εκφραστικού λόγου του Μάρτιν Σουλτς, πολλοί εμπειρογνώμονες είχαν επισημάνει πολλές φορές ακόμα πριν την εκλογή του πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ότι αυτός ο σοσιαλιστής πολιτικός τείνει προς έντονες κρίσεις. Θα βοηθά τον Σουλτς αυτό το χαρακτηριστικό γνώρισμα στον αγώνα που αρχίζει για το «βασιλικό θρόνο» στην ΕΕ ή το αντίθετο θα τον εμποδίζει;
Οι ειδικοί είναι εξαιρετικά επιφυλακτικοί στις προβλέψεις τους. Υπενθυμίζουν ότι οι επικείμενες εκλογές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο το Μάιο του 2014 θα είναι οι πρώτες μετά την έναρξη ισχύος της Συνθήκης της Λισαβόνας

Πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης Σαμαρά, κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Το άρθρο 142 επικαλέσθηκε από το βήμα της Βουλής ο Τσίπρας
  καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση
Σε μια έντονα επικριτική ομιλία του προς την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση και με αφορμή την επέμβαση των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, τα ξημερώματα της Πέμπτης, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αιτιολόγησε την απόφασή του αυτή λέγοντας πως πρέπει να σταματήσει τώρα η «συρρίκνωση» και η «απαξίωση» της δημοκρατίας.
Επικαλέσθηκε την πλειοψηφία όπως είπε του λαού, εκτιμώντας ότι ο καθένας θα αναλάβει την ευθύνη του προκειμένου να σταματήσει η καταστροφική πορεία του τόπου και να επιτευχθεί ένα καλύτερο αύριο.
Όπως επισημαίνεται, η πρόταση κατατέθηκε για τις «διαρκείς παραβιάσεις της δημοκρατικής νομιμότητας» και τη «δεινή οικονομική θέση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική κοινωνία λόγω της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Ελεύθερη ΕΡΤ σημαίνει ελεύθερη ενημέρωση...

         και η ελεύθερη ενημέρωση είναι Δημοκρατία
 Με την επέμβαση των ΜΑΤ σήμερα τα χαράματα στην ΕΡΤ, τις συλλήψεις, τα χημικά, τους προπηλακισμούς και τον γενικό αποκλεισμό του κτιρίου, η συγκυβέρνηση επιδιώκει να αποτελειώσει το μαύρο που προσπάθησε να ρίξει πριν 4 μήνες με την αυθαίρετη και αντιδημοκρατική της απόφαση να κλείσει την ΕΡΤ.
  Ήρθε να ολοκληρώσει το έργο της, λίγες μέρες μετά την ψήφιση στη Βουλή των νέων «δώρων» στους καναλάρχες της Digea, που τους πρόσφερε χαριστικές άδειες επ’ αόριστον.
Εδώ και 4 μήνες οι υπάλληλοι αυτού που η κυβέρνηση χαρακτήριζε ως «διεφθαρμένη ΕΡΤ», συκοφαντώντας τους συλλήβδην ως τεμπέληδες, κατάφεραν το θεωρητικά ακατόρθωτο. 
Χωρίς πια να λαμβάνουν «υψηλούς» μισθούς  των …1000 ευρώ και μένοντας απλήρωτοι για μήνες, βασιζόμενοι στη συμπαράσταση των πολιτών κατάφεραν να δημιουργούν και να εκπέμπουν τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα, το οποίο είναι με διαφορά αρτιότερο από αυτό που η κυβέρνηση επιθυμούσε να προβάλλει μέσω της ΔΤ και ποιοτικότερο των πλούσιων ιδιωτικών καναλιών. 
Η σύγκριση ήταν αμείλικτη.

Έξω τα ΜΑΤ από την ΕΡΤ ... Η ΕΡΤ ανήκει στο Λαό!!!

Το «Κίνημα Δεν Πληρώνω»  καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την φασιστική και παράνομη εισβολή των ΜΑΤ στο ραδιομέγαρο της ΕΡΤ σήμερα τα ξημερώματα, μετά από πολιτική εντολή της μαύρης συγκυβέρνησης «ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».
Η αυταρχική αυτή κυβέρνηση επιβάλλεται πλέον στο λαό μόνο με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και καταστολή. Αυτό δείχνει και την αδυναμία της. 
Το εκτρωματικό καθεστώς που έχει δημιουργηθεί μόνο δημοκρατία δε θυμίζει και πρέπει να ανατραπεί άμεσα από τον ίδιο το λαό. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και με τους όρους της δικής τους ψευτονομιμότητας, η εισβολή στην ΕΡΤ πραγματοποιήθηκε παράνομα, καθώς η ισχύς της πράξης νομοθετικού περιεχομένου είχε λήξει και θα έπρεπε να περάσει από την έγκριση της Βουλής.
Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν από δύο μέρες, η κυβέρνηση παραχώρησε δωρεάν τις νέες ψηφιακές άδειες, δωράκι στους ιδιώτες μεγαλοκαναλάρχες, ολοκληρώνοντας το παζλ της πλήρως χειραγωγούμενης πληροφόρησης που προωθεί.

Πυγμή τρόμου, «η πυγμή» της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου!

        ...Νύχτα θα φύγουν από τον ξεσηκωμό του Λαού!!! 
Η κυβέρνηση στις 4.15, σήμερα  ξημέρωμα της Πέμπτης 7 Νοέμβρη, εισέβαλε με τα ΜΑΤ στην αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ που οι απολυμένοι λειτουργούσαν εδώ και 5 μήνες. Δέκα μέρες πριν την ιστορική επέτειο του Πολυτεχνείου, με τον ίδιο τρόπο που η χούντα εισέβαλε στο Πολυτεχνείο, η συγκυβέρνηση Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ διέταξε τις δυνάμεις καταστολής, τα ΜΑΤ, για να αντιμετωπίσει τον εσωτερικό εχθρό, τους εργαζόμενους, τους ανέργους που αντιστέκονται, αγωνίζονται, παλεύουν.
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι «η πυγμή» που δείχνει η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου είναι πυγμή τρόμου. Με την τρόικα να σουλατσάρει στα υπουργεία, με τα νέα μέτρα να βρίσκονται προ των θυρών, με την κρίση να βαθαίνει, η κυβέρνηση επιλέγει να επιβάλλει δια του τρόμου, την πολιτική της. Μόνο που γνωρίζει καλά ότι συσσωρεύεται εκρηκτικό υλικό μεγατόνων!
Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ λειτουργεί σχεδόν 5 μήνες από τους απολυμένους εργαζόμενους που δεν εγκατέλειψαν και δεν υποτάχτηκαν. 
Απόδειξη ελεύθερης τηλεόρασης/ραδιοφωνίας που έφερε τη φωνή των αγωνιζόμενων στα ΜΜΕ, που έσπασε την ομερτά που τα ιδιωτικά κανάλια έχουν κηρύξει απέναντι σε κάθε εργατικό δικαίωμα, αγώνα, διεκδίκηση.

Δολοφόνησαν «Εν Ψυχρώ» την ΕΡΤ, έβαλαν χειροπέδες στην Ενημέρωση !

                      Οσονούπω ... έρχεται κι η σειρά μας!
                     
                       Ούτε  τώρα θα παραιτηθούν 
               οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ & του ΚΚΕ;
«Ξημέρωσε» βαθύ σκοτάδι σήμερα στην Ελλαδίτσα μας... Είμαι συγκλονισμένος! Γιατί;
 Επειδή είχα την ατυχία ή τύχη αν προτιμάτε να μην κοιμάμαι την κτηνώδη εκείνη ώρα(είχα ξυπνήσει 45 λεπτά νωρίτερα). Συμπτωματικά ήμουν συντονισμένος κι έβλεπα στην ΕΡΤ το Δελτίο Ειδήσεων(σε επανάληψη), αφού λόγω κάποιας εργασίας που είχα, δεν πρόλαβα να το δω στην κανονική του ώρα. 
Στις 4:20 π.μ. ξαφνικά χάνω το Δελτίο Ειδήσεων από την οθόνη και βλέπω ένα πλάνο με κρανοφόρους ΜΑΤατζήδες μπροστά από το ραδιοφωνικό(όπως αποδείχτηκε αργότερα)στούντιο της ΕΡΑ, να αδημονούν να εισβάλλουν, έχοντας μία απερίγραπτη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, που με έκανε να λυγίσω, να δακρύσω, να φουσκώσω από θυμό & οργή...
Μην απορείτε πως είδα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους... Όση ώρα ανέμεναν την εκ των ΑΝΩ εντολή, για την «ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ»  εισβολή τους στο Στούντιο, έβγαζαν & έβαζαν τα κράνη τους, ξύνοντας τα μισοφαλακρά κεφάλια τους, ψιλοκαλαμπούριζαν, γεγονός που ανέβαζε σε επικίνδυνα ύψη το θερμόμετρο της θλίψης και της αγανάκτησής μου ...

Όχι μόνο γιαυτό που έβλεπα να συμβαίνει μπροστά στα έκπληκτά μου μάτια, αλλά και για το τι πρόκειται να ακολουθήσει για όλους μας και πολύ περισσότερο σε τούτο τον φρικτά βασανισμένο Λαό, μετά την ωμή αυτή κατάλυση κάθε έννοιας της Αστικής έστω Δημοκρατίας!!!
ΔΕΝ το άντεχα όλο αυτό το φούσκωμα... Ένοιωθα να ανεβαίνει ταχύτατα στον λαιμό μου, να γίνεται κόμπος,  να με σφίγγει... 
Η αναπνοή μου δυσκόλευε, το σάλιο μου στέγνωνε κι έτσι ξύπνησα την  κουρασμένη γυναικούλα μου, για να μοιραστούμε τον βαρύτατο πόνο που μου προκαλούσε η νέα αθλιότητα της Δωσίλογης κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου & όλων όσοι την στηρίζουν με την ανοχή τους, γιατί αισθανόμουν κυριολεκτικά να σβήνω!

Τετάρτη 6 Νοεμβρίου 2013

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ & ΘΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ του κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ ΜΗΝΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΟΣΤΑΣΙΩΝ & ΘΕΙΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ & ΩΡΩΠΟΥ κ. ΚΥΡΙΛΛΟΥ 

Πέμπτη   7/11
Ἑσπερινὸς
Ἱ. Ναὸς Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Μήλεσι
Παρασκευή   8/11
Θεία Λειτουργία
Ἱ. Ναὸς Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Κοιμητηρίου Μελισσίων
Ἑσπερινὸς
Ἅγιος Νεκτάριος
  Πανελληνίου Ὀρθοδόξου Ἑνώσεως
(Π.Ο.Ε.)  Νέας Ἐρυθραίας
Σάββατον   9/11
Θεία Λειτουργία
Ἅγιος Νεκτάριος Κάτω Κηφισιᾶς
Τετάρτη 20/11
Ἑσπερινὸς
Ἱ. Ναός Εἰσοδίων Θεοτόκου Ἀμαρουσίου
Μετόχιον Ἁγίας Φιλοθέης
Τρίτη   26/11
Θεία Λειτουργία
Παρεκκλήσιον Ἁγ. Στυλιανοῦ
(Ἱ.Ναοῦ Ὑπαπαντῆς τοῦ Κυρίου Ἀμαρουσίου)
Παρασκευή   29/11
Ἑσπερινὸς
Ἅγιος Ἀνδρέας Σκάλας Ὠρωποῦ
Σάββατο   30/11
Θεία Λειτουργία

Ρεαλιστικός & αναπτυξιακός ο προϋπολογισμός του 2014, ισχυρίζεται η Διοίκηση Πατούλη

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, ο προϋπολογισμός του 2014, τον οποίο η πλειοψηφία χαρακτήρισε ρεαλιστικό και αναπτυξιακό, έχοντας ταυτόχρονα ως επίκεντρο τον άνθρωπο... 
Σε ότι αφορά τους στόχους που υπηρετεί ο προϋπολογισμός, αυτοί σύμφωνα με την Διοίκηση Πατούλη είναι:
Ο μηδενισμός των χρεών του παρελθόντος,
Η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του Δήμου, 
Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης των πρότυπων κοινωνικών υπηρεσιών και
Η εκτέλεση έργων που έχει ανάγκη η πόλη.
Στο δελτίο τύπου που μας εστάλη από το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η επισήμανση ότι «ο προϋπολογισμός του 2014 στηρίζεται στις ισχυρές βάσεις των σωστών επιλογών που η Διοίκηση Πατούλη πήρε από το 2007...». Και προσθέτει:
«Αφού απετράπη την κρίσιμη διετία 2007 - 2008 η οικονομική κατάρρευση του Δήμου από τη βαριά κληρονομιά των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, εφαρμόστηκε με συνέπεια από το 2009 ένα ολοκληρωμένο σχέδιο νοικοκυρέματος με μείωση του αριθμού των Νομικών Προσώπων του Δήμου από 23 σε 3, με περιστολή των άσκοπων δαπανών, με επαναδιαπραγμάτευση των δανείων του παρελθόντος, με όφελος πολλά εκατομμύρια για το Δήμο, καθώς και με την επιμήκυνση της διάρκειας αποπληρωμής των δανείων σε βάθος 25ετίας».
                Χρόνο με το χρόνο μειώνουμε τα χρέη

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ

Tήν Πέμπτην 7 καί τήν Παρασκευήν 8 Νοεμβρίου ἑορτάζει μέ κάθε μεγαλοπρέπειαν
 ὁ Ἱερός Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχῶν Ἀμαρουσίου κατά τό ἀκόλουθον πρόγραμμα:
ΠΕΜΠΤΗ 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:
Ὥρα  6.00 μ.μ. Πανηγυρικός Ἑσπερινός μέ Ἀρτοκλασίαν καί θεῖον Κήρυγμα.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ:
Ὥρα 7.00 π.μ.
Ὁ Ὄρθρος τῆς Ἑορτῆς, Ἀρτοκλασία  καί ἀκολούθως ἡ Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Ὥρα 5.00 μ.μ. Ὁ μεθέορτος Ἑσπερινός καί Ἱερά Παράκλησις πρός τούς Ἀρχαγγέλους.

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΕΣ! Ο Θ. Φωτόπουλος γνωστοποιεί ότι τo «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου» είναι ένα πληρωμένο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ blog!!! ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΕΙΤΕ...

Η Αξία του «σ» Θανάση Φωτόπουλου, η ΥΠΕΡαξία της Λαϊκής Συσπείρωσης & το «πληρωμένο» Παρατηρητήριο! 
Με ένα πόνημα που θα ζήλευαν τα «φιλοσοφικά χειρόγραφα» του Καρλ Μαρξ αλλά & το «τι να κάνουμε;» με το …«πληρωμένο» Παρατηρητήριο Αμαρουσίου, επανήλθε ο Μέγας διανοητής Θανάσης Φωτόπουλος(αυτοπροσδιοριζόμενος & ως κομμουνιστής). 
OTI  ΔΗΛΩNΕΙΣ, ΕΙΣΑΙ;
Δημοσιογράφος σε εισαγωγικά & Φασίστας
   χωρίς εισαγωγικά, ο Παρατηρητής...
Στο Μεγαλείο της Σκέψης & των Επιχειρημάτων του, που απορρέουν από την βαθύτατη γνώση του Μαρξισμού & του Επιστημονικού Σοσιαλισμού, δεν έχουμε παρά να υποκλιθούμε  και να ζητήσουμε την επιείκιά του, σε ότι αφορά τον τρόπο  «εκτέλεσης» του Παρατηρητηρίου Αμαρουσίου…
Αποδομεί με ταχύτητα ΣΤΑΛΙΝικού Φωτός & με συνοπτικές διδικασίες, τις ενστάσεις & τα ερωτήματα που θέσαμε, ενώ με την προλεταριακή ευγένεια & λεπτότητα που όπως πάντα, τον διακρίνει, μας προσάπτει τα εξής ενδιαφέροντα, τα οποία σηκώνουν μήνυση, αλλά εμείς - σε αντίθεση με αυτόν που πιστεύει & υπερασπίζεται την Αστική Δικαιοσύνη - τον αφήνουμε ολομόναχο, συντροφιά με τα βοθρολύμματά του & στην κρίση των συντρόφων του …
ΓΙΑΤΙ; Γιατί επικαλούμενο αόριστα & αδιευκρίνιστα στοιχεία, σε σημείο τέτοιο που δικαίως αποσπά τον θαυμασμό ακόμη & των κατοχικών ΜΜΕ για την μαστοριά του, 
                                  το «ΑΥΓΟ»υλάκι του ΣΤΑΛΙΝ
το οποίο ή κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ή πράγματι δεν καταλαβαίνει(!!!), ότι  τα ιστολόγια της πόλης & των Βορείων Προαστίων που φιλοξενεί στην δεξιά στήλη του το BLOG, εμφανίζονται ανάλογα με τις αναρτήσεις που το καθένα ανεβάζει …χρονικά(Χωρίς ποτέ μα ποτέ να έχει γίνει ανάρτηση ΕΣΤΩ & ενός κειμένου της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ), εκστομίζει βαρύτατες ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ(αφού για πολλοστή φορά, πρώτα βούτηξε το μυαλό του στο βόθρο του Γκαιμπελισμού & μετά απασφάλισε τις εμμετικές του βόμβες ), ΟΤΙ:

Οικονομική κρίση & Φασισμός


Ολοι & όλες σήμερα στην απεργία












Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Παραιτήθηκε από δημοτική σύμβουλος, η Κατερίνα Αναστασιάδου!!!

Σύμφωνα με ανάρτηση του πολύ καλού ιστολογίου «www.thessi.gr», κατά τη διάρκεια του χθεσινού δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου, γνωστοποιήθηκε από τον πρόεδρο του Σώματος, ότι η δημοτική σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Κατερίνα Αναστασιάδου υπέβαλε την παραίτησή της.
Η παραίτησή της, αναφερει «η ΘΕΣΗ», κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Ψήφισμα του Δ.Σ. Αμαρουσίου για τη δολοφονία Γ. Φουντούλη & Μ. Καπελώνη

Η δολοφονία του Γιώργου Φουντούλη και του Μάνου Καπελώνη και ο βαρύς τραυματισμός του Αλέξανδρου Γέροντα είναι μια ξεκάθαρα εγκληματική και φασιστική ενέργεια, που στόχο είχε να πλήξει  τη δημοκρατική ομαλότητα και να υπονομεύσει την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία του τόπου μας.
Η ελληνική κοινωνία πρέπει να σταθεί με πράξεις, κι όχι με λόγια  απέναντι στους τρομοκράτες  που θέλουν να επικρατήσουν στη χώρα μας συνθήκες εμφυλίου πολέμου.
Η  οποιαδήποτε ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους εγκληματικής πράξεις για λόγους πολιτικούς ή ιδεολογικούς, αποτελεί συνενοχή.
Κανένα ταξικό ή φυλετικό μίσος δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών, ιδίως αν οι ζωές αυτές είναι νέων ανθρώπων.
Σε μια Δημοκρατία, η τρομοκρατία είναι η χειρότερη μορφή φασισμού, αφενός γιατί δίνει άλλοθι στη διαφθορά των ελίτ, αφετέρου, γιατί ενισχύει τους μηχανισμούς καταστολής σε βάρος των δημοκρατικών ελευθεριών .
Η καταδίκη της βίας των άκρων, όποιο χρώμα κι αν έχει αυτή, αλλά και κάθε τρομοκρατικής ενέργειας, από όπου κι αν αυτή προέρχεται, είναι αυτονόητη.
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου:

Η Βία του μνημονίου & το Μνημόνιο της βίας ...



Διαθεσιμότητα: Στο «στόχαστρο» οι Ανώνυμες Εταιρείες των Ο.Τ.Α.

Την ερχόμενη Παρασκευή, η νέα και ταυτόχρονα κρίσιμη συνάντηση του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Μητσοτάκη, με το κλιμάκιο της Τρόικας, με το Υπουργείο Δ.Μ.&Η.Δ. να έχει ήδη ξεκινήσει τις διεργασίες, για το δεύτερο «κύμα» κινητικότητας, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ιστολογίου «epoli.gr».
 Διεργασίες, που έχουν, όμως, ένα επιπλέον χαρακτηριστικό, αφού συνδέονται και με άλλα σημαντικά «αγκάθια» της συνολικής διαπραγμάτευσης της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Τρόικα, κι αυτά δεν είναι άλλα από, το «δημοσιονομικό κενό», που θέτει η Τρόικα καθώς και η κάλυψη αυτού, μέσω νέων περικοπών, τόσο σε δαπάνες, όσο και σε προσωπικό του Δημοσίου και την προσμέτρηση ή όχι των επικείμενων απολύσεων από την Αμυντική Βιομηχανία, στον απαιτούμενο - βάσει μνημονιακής δέσμευσης - συνολικό αριθμό των απολύσεων.

Αντώνης Σαμαράς, το Ηρωϊκό Παιδί Φάντασμα!!!


ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 6:00 μ.μ.

«To Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014» & η «Ψήφιση προϋπολογισμού του Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2014», είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν την σημερινή ΕΙΔΙΚΗ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί στις 6:00 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

Ξεκίνησαν τα σεμινάρια «προσωπικής ανάπτυξης» του περιοδικού Flowmagazine.gr

Τον κύκλο των σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης του περιοδικού  «Flowmagazine.gr», που πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, άνοιξε ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης
Την έναρξη του κύκλου δωρεάν σεμιναρίων προσωπικής ανάπτυξης με τίτλο: «Believe in You» που πραγματοποιεί το ηλεκτρονικό περιοδικό Flowmagazine.gr υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στην πρώτη συνάντηση καλωσορίζοντας τους εκατοντάδες παρευρισκομένους που δήλωσαν συμμετοχή.
Σκοπός της σειράς των σεμιναρίων είναι να λάβουν οι άνθρωποι το έναυσμα να κινητοποιηθούν και να βρουν τρόπους για να βελτιώσουν την καθημερινότητά τους. Το πρώτο σεμινάριο με θέμα: «Θετική σκέψη και θετική ψυχολογία» είχε ως σκοπό να εισάγει το κοινό στο τί είναι θετική σκέψη και τί θετική ψυχολογία, ποια η σημασία τους και ποια είναι η πρακτική εφαρμογή τους στην καθημερινότητά τους ώστε να την βελτιώσουν.

Μεθαύριο η ανοιχτή συγκέντρωση Συλλόγων Γονέων & εκπαιδευτικών στον ΗΣΑΠ, στις 7:00 μ.μ.


Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο Αντιρατσισμός της ΤΡΟΪΚΑ...

ΣΤΑΛΙΝικός εκβιασμός στο «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου» από την «Λαϊκή Συσπείρωση»!!!

Ανεκδιήγητη παρέμβαση στον τρόπο διάρθρωσης του BLOG!
Στις 12 Οκτωβρίου λάβαμε ένα e-mail  από το μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης & μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάση Φωτόπουλο, το οποίο μας άφησε κυριολεκτικά άναυδους…
Γιατί; Ακουσον - Ακουσον!!! Ως άλλη Ασφάλεια π.χ η Ε.Υ.Π (θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο - εκτός εάν στο ΚΚΕ εχει επανασυσταθεί από κάποιον νέο Μπέρια καμμία καινούργια «NKVD»), απαιτούσε εξηγήσεις…γιατί ΛΕΕΙ στη δεξιά στήλη του BLOG σε μία ενότητά της, που παρουσιάζει ιστολόγια του Αμαρουσίου & των Boρείων Προαστίων γενικότερα, εμφανίζεται συχνά - πυκνά στην 1η θέση το ιστολόγιο της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» Βορείων Προαστίων!!!
ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕ Ο «ΦΙΛΟΜΑΘΗΣ» ΝεοΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ;
ΟΧΙ δεν μπήκε στον κόπο ο ΝΕΟκομμουνιστής Δημοτικός Σύμβουλος με το υψηλότατο IQ, να ρωτήσει κάποιον που να γνωρίζει το θέμα ή στο φινάλε τους Τεχνικούς του ΚΚΕ, για να μάθει γιατί άραγε συμβαίνει αυτό.... 
Επανήλθε δριμύτερος με 2ο προκλητικότερο e-mail, διανθισμένο με ΕΥΘΕΙΕΣ απειλές, δηλώνοντας  κατηγορηματικά πως αν συνεχιστεί το αποκρουστικότατο φαινόμενο της εμφάνισης των Χρυσαυγιτών στην 1η θέση, θα αναγκαστούν αυτός & τα ΣΤΑΛΙΝοαναθρεμμένα συντρόφια του, να μας ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ
(Που άραγε; Στην Αστική Δικαιοσύνη, στο Λαό του Αμαρουσίου;) & να διακόψουν την αποστολή ανακοινώσεων προς το φτωχό, ταπεινό πλην όμως ΤΙΜΙΟΤΑΤΟ ιστολόγιο ενός άνεργου δημοσιογράφου, που ΟΧΙ μόνο δεν αποκομίζει Ευρώ από τούτη την ενασχόληση, αλλά αφιερώνει χρόνο, κόπο & χρήμα(άγνωστο μέχρι πότε θα αντέξει - Ηδη είναι στα όριά του), να ενημερώνει αντικειμενικά(στο μέτρο του δυνατού), τους πολίτες του Αμαρουσίου
Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω με σπαρακτική φωνή για το πώς & το γιατί κατάντησε έτσι το ΚΚΕ  ή να γελάσω με τις θλιβερές φιγούρες που τώρα το στελεχώνουν  & το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ανυποληψία, στον κατήφορο, τον παραλογισμό  & τον αφανισμό …

Περί Βίας ...

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου:Τώρα είναι η ώρα να σταθεί ο καθένας στο ύψος του!

«Συνάντηση των Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας με τον Δ/ντή 
       Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και τον Περειφερειακό Δ/ντη Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής».  
 Πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 31/10/13 από 09:00 έως 13:00, συνάντηση των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας και των σχολικών συμβούλων της περιοχής με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας με τη συμμετοχή και του Περιφερειακού Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής κου Γκίνη.
Λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση υπήρξε παρέμβαση των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, «ο Περικλής» και «Γ. Σεφέρης». Επειδή δεν γνωρίζαμε ότι θα προσέλθει στη συνάντηση και ο Περιφερειακός Δ/ντής Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής ( ο οποίος προσήλθε περί τις 11:00), μετά την ολιγόλεπτη παρέμβασή μας αποχωρήσαμε από το χώρο της συνάντησης. 
Στη συνάντηση αυτή από τα λεγόμενα των Διευθυντών τόσο της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας όσο και της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπαίδευσης Αττικής αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα το φιάσκο της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθεί το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι ο μοναδικός στόχος του ΥΠΑΙΘ και των υπηρεσιακών του παραγόντων είναι η δυσφήμιση και  διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και το φόρτωμα των ευθυνών για τις πολιτικές που ακολουθούνται στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης στις πλάτες των εκπαιδευτικών
Οι εντολές που δόθηκαν από την πλευρά της διοίκησης προς τους Διευθυντές των σχολείων στερούνται κάθε έννοιας λογικής και παιδαγωγικής βάσης, αφού, το να λες ως «υπεύθυνος» υπηρεσιακός παράγοντας προς τους Διευθυντές των Σχολείων:

Στις 6:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΝΔΕΚΑ(11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 4  Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Εγκριση Σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2014
2. Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Γ΄τριμήνου οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Αμαρουσίου
3. Απόδοση επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών, στο Κ.Τ.Ε.Λ.
4. Αποδόσεις ποσών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών στο ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚOΙ.ΠΑ.ΔΑ) για το μήνα Σεπτέμβριο 2013 , για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

«Εφυγε» & ο Γιάννης Καλαμίτσης»!!!

Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο» με νεφρική ανεπάρκεια.
Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. 
Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δήλωνε φίλος της Προοδευτικής και Ολυμπιακός), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική. 
Εποχή άφησε και η στενή του συνεργασία με τον Χάρρυ Κλυν.
Διατηρούσε από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM. Στην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια, σύμφωνα με την επικαιρότητα.

Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» αύριο στη 1:00 μ.μ.

ΤΡΙΑ(3) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4  Νοεμβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επανεξέταση της υπ'αριθ.085886/13 εισήγηση της Δ/νσης Νομικών Υποθέσεων με θέμα:Άσκηση ή μη ενδίκου βοηθήματος και ειδικότερα αίτησης αναστολής της υπ' αρ. 2813/2013 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 19ο Τριμελές), ενόψει της από 12 Ιουνίου 2013 εφέσεως του Δήμου Αμαρουσίου κατά των Ανδρέα Ζύγουρα και της ανωτέρω δικαστικής απόφασης.
2. Καθορισμός ημερήσιου τέλους στις λαϊκές αγορές
3. Αναπροσαρμογή τελών διαφήμισης

Σπείρα νεαρών λήστευε ανηλίκους στο σταθμό του ΗΣΑΠ

Συνελήφθη 20χρονος Αλβανός, αναζητούνται οι 9 συνεργοί του
Στα ίχνη συμμορίας που λήστευε ανηλίκους στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και στα εμπορικά κέντρα του Αμαρουσίου, βρίσκεται η αστυνομία.
Την περασμένη Τρίτη συνελήφθη από την ειδική ομάδα αστυνομικών του Τ.Α. Αμαρουσίου, που έχει συγκροτηθεί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δραστών ληστειών και κλοπών στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και στα εμπορικά κέντρα του Αμαρουσίου, ένας 20χρονος Αλβανός, ο οποίος, όπως προέκυψε από την έρευνα, μαζί με εννέα συνεργούς του, επτά αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας και δύο Έλληνες, ηλικίας 15-21 ετών, που αναζητούνται, λειτουργώντας από κοινού και σε ομάδες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, εντόπιζαν τα θύματά τους, κυρίως ανήλικους, και με την απειλή μαχαιριού και με σωματική βία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Μηνολόγιον Νοεμβρίου & όχι μόνο...

Ο Νοέμβριος ή Νοέμβρης είναι ο ενδέκατος μήνας του ημερολογίου μας, παρόλο που το όνομά του παραπέμπει ολοφάνερα στον αριθμό εννιά, novem. 
Για την ανακολουθία φταίνε οι Ρωμαίοι -διότι τα ονόματα των μηνών, όλα, είναι δάνειο από τα λατινικά. Το παλιό ρωμαϊκό μηνολόγιο άρχιζε από τον Μάρτιο και ο November ήταν ο ένατος μήνας.
 Όταν αργότερα μεταρρυθμίστηκε το ημερολόγιο και μπήκαν στις δυο πρώτες θέσεις ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, η αντιστοιχία χάλασε μια και ο Νοέμβρης είναι πια ο ενδέκατος μήνας.
Αν και πολλοί τον Οκτώβριο τον λένε ΟκτώΜβριο, κατ’ αναλογία προς τον Σεπτέμβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, προσωπικά πιο εύκολα λέω Νοέβρης και  Δεκέβρης, στον προφορικό πάντοτε λόγο· το βρίσκω πιο ευκολοπρόφερτο. 
Ο Δημήτρης Ραβάνης-Ρεντής είχε το θάρρος και να το γράψει, στον τίτλο της ποιητικής του συλλογής “Ρεπορτάζ για ένα ζεστό Νοέβρη“, και βέβαια όταν λέμε Νοέμβρη (ή Νοέβρη) έτσι γενικά το μυαλό πηγαίνει στην εξέγερση της 17 Νοέμβρη, στο Πολυτεχνείο. Οι κουμπάροι από την Κύπρο έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο, λένε “Νιόβρης” και το διδάσκουν και στα σχολεία, όπως μου είπαν.

Δωρεάν εξετάσεις για την ηπατίτιδα C αύριο & μεθαύριο στην πλ. ΗΣΑΠ Αμαρουσίου!

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» - υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιεί καμπάνια πρόληψης & ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ηπατίτιδα C, που τείνει να λάβει σοβαρές διαστάσεις, καθώς στη χώρα μας υπάρχουν 200.000 ασθενείς &
 από αυτούς το 80% δεν το γνωρίζει & μόνο το 50% των διαγνωσμένων ασθενών λαμβάνουν θεραπεία.                 
Με σύνθημα «C- Αφορά. Μην το αγνοείς εξετάσου» οι εθελοντές του Συλλόγου θα πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με τη λήψη σιέλου στην κινητή μονάδα που θα βρίσκεται στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας το κοινό για τη σοβαρότητα της ασθένειας.
Οι δωρεάν εξετάσεις για την ηπατίτιδα C θα πραγματοποιηθούν:
-Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα από 11:00 έως τις 16:00 και
-Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 και ώρα από 11:00 έως τις 15:00.