Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο Αντιρατσισμός της ΤΡΟΪΚΑ...

ΣΤΑΛΙΝικός εκβιασμός στο «Παρατηρητήριο Αμαρουσίου» από την «Λαϊκή Συσπείρωση»!!!

Ανεκδιήγητη παρέμβαση στον τρόπο διάρθρωσης του BLOG!
Στις 12 Οκτωβρίου λάβαμε ένα e-mail  από το μέλος της Λαϊκής Συσπείρωσης & μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θανάση Φωτόπουλο, το οποίο μας άφησε κυριολεκτικά άναυδους…
Γιατί; Ακουσον - Ακουσον!!! Ως άλλη Ασφάλεια π.χ η Ε.Υ.Π (θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο - εκτός εάν στο ΚΚΕ εχει επανασυσταθεί από κάποιον νέο Μπέρια καμμία καινούργια «NKVD»), απαιτούσε εξηγήσεις…γιατί ΛΕΕΙ στη δεξιά στήλη του BLOG σε μία ενότητά της, που παρουσιάζει ιστολόγια του Αμαρουσίου & των Boρείων Προαστίων γενικότερα, εμφανίζεται συχνά - πυκνά στην 1η θέση το ιστολόγιο της «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ» Βορείων Προαστίων!!!
ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕ Ο «ΦΙΛΟΜΑΘΗΣ» ΝεοΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ;
ΟΧΙ δεν μπήκε στον κόπο ο ΝΕΟκομμουνιστής Δημοτικός Σύμβουλος με το υψηλότατο IQ, να ρωτήσει κάποιον που να γνωρίζει το θέμα ή στο φινάλε τους Τεχνικούς του ΚΚΕ, για να μάθει γιατί άραγε συμβαίνει αυτό.... 
Επανήλθε δριμύτερος με 2ο προκλητικότερο e-mail, διανθισμένο με ΕΥΘΕΙΕΣ απειλές, δηλώνοντας  κατηγορηματικά πως αν συνεχιστεί το αποκρουστικότατο φαινόμενο της εμφάνισης των Χρυσαυγιτών στην 1η θέση, θα αναγκαστούν αυτός & τα ΣΤΑΛΙΝοαναθρεμμένα συντρόφια του, να μας ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ
(Που άραγε; Στην Αστική Δικαιοσύνη, στο Λαό του Αμαρουσίου;) & να διακόψουν την αποστολή ανακοινώσεων προς το φτωχό, ταπεινό πλην όμως ΤΙΜΙΟΤΑΤΟ ιστολόγιο ενός άνεργου δημοσιογράφου, που ΟΧΙ μόνο δεν αποκομίζει Ευρώ από τούτη την ενασχόληση, αλλά αφιερώνει χρόνο, κόπο & χρήμα(άγνωστο μέχρι πότε θα αντέξει - Ηδη είναι στα όριά του), να ενημερώνει αντικειμενικά(στο μέτρο του δυνατού), τους πολίτες του Αμαρουσίου
Πραγματικά δεν ξέρω αν πρέπει να κλάψω με σπαρακτική φωνή για το πώς & το γιατί κατάντησε έτσι το ΚΚΕ  ή να γελάσω με τις θλιβερές φιγούρες που τώρα το στελεχώνουν  & το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην ανυποληψία, στον κατήφορο, τον παραλογισμό  & τον αφανισμό …

Περί Βίας ...

Σύλλογος ΠΕ Αμαρουσίου:Τώρα είναι η ώρα να σταθεί ο καθένας στο ύψος του!

«Συνάντηση των Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας με τον Δ/ντή 
       Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας και τον Περειφερειακό Δ/ντη Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής».  
 Πραγματοποιήθηκε την  Πέμπτη 31/10/13 από 09:00 έως 13:00, συνάντηση των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας και των σχολικών συμβούλων της περιοχής με τον Δ/ντή Εκπαίδευσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας με τη συμμετοχή και του Περιφερειακού Δ/ντή Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής κου Γκίνη.
Λίγο πριν αρχίσει η συνάντηση υπήρξε παρέμβαση των Δ. Σ. των Συλλόγων Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου, «ο Περικλής» και «Γ. Σεφέρης». Επειδή δεν γνωρίζαμε ότι θα προσέλθει στη συνάντηση και ο Περιφερειακός Δ/ντής Π. & Δ. Εκπ/σης Αττικής ( ο οποίος προσήλθε περί τις 11:00), μετά την ολιγόλεπτη παρέμβασή μας αποχωρήσαμε από το χώρο της συνάντησης. 
Στη συνάντηση αυτή από τα λεγόμενα των Διευθυντών τόσο της Διεύθυνσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας όσο και της Περιφερειακής Δ/νσης Π. & Δ. Εκπαίδευσης Αττικής αποκαλύφθηκε ξεκάθαρα το φιάσκο της εφαρμοζόμενης αντιλαϊκής - αντιεκπαιδευτικής πολιτικής που ακολουθεί το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση, αποδεικνύοντας ότι ο μοναδικός στόχος του ΥΠΑΙΘ και των υπηρεσιακών του παραγόντων είναι η δυσφήμιση και  διάλυση του Δημόσιου Σχολείου και το φόρτωμα των ευθυνών για τις πολιτικές που ακολουθούνται στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης στις πλάτες των εκπαιδευτικών
Οι εντολές που δόθηκαν από την πλευρά της διοίκησης προς τους Διευθυντές των σχολείων στερούνται κάθε έννοιας λογικής και παιδαγωγικής βάσης, αφού, το να λες ως «υπεύθυνος» υπηρεσιακός παράγοντας προς τους Διευθυντές των Σχολείων:

Στις 6:00 μ.μ. η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΝΔΕΚΑ(11) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 4  Νοεμβρίου, στις 6:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Εγκριση Σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2014
2. Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Γ΄τριμήνου οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Αμαρουσίου
3. Απόδοση επιχορήγησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.), για την κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών, στο Κ.Τ.Ε.Λ.
4. Αποδόσεις ποσών από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π) του Υπουργείου Εσωτερικών στο ΝΠΔΔ Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚOΙ.ΠΑ.ΔΑ) για το μήνα Σεπτέμβριο 2013 , για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών

Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

«Εφυγε» & ο Γιάννης Καλαμίτσης»!!!

Ο Γιάννης Καλαμίτσης έχασε τη μάχη για τη ζωή καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα νοσηλευόταν στο «Σισμανόγλειο» με νεφρική ανεπάρκεια.
Γεννήθηκε στις 31 Οκτωβρίου του 1939 και ακολούθησε, αρχικά, το επάγγελμα του πατέρα του που ήταν έμπορος υφασμάτων και γυναικείων ενδυμάτων. Ξεκίνησε να σπουδάζει αρχιτεκτονική στον Καναδά αλλά εγκατέλειψε τον κλάδο. Έκανε διάφορες εργασίες στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες. Συνεργάστηκε με πολύ γνωστούς καλλιτέχνες και έγραψε επιθεωρήσεις και στίχους που είχαν μεγάλη επιτυχία. 
Ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με το ποδόσφαιρο (δήλωνε φίλος της Προοδευτικής και Ολυμπιακός), τη ζωγραφική, την οινοποιία και την ξυλουργική. 
Εποχή άφησε και η στενή του συνεργασία με τον Χάρρυ Κλυν.
Διατηρούσε από το 1990 πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή (06:00 με 08:00) με τίτλο «Πρωινές χειρηλασίες» με μεγάλη ακροαματικότητα (αρχικά στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, από το φθινόπωρο του 2006 στην ΝΕΤ 105,8 και από 12/1/2009 στον REAL FM. Στην εκπομπή του ενσωμάτωνε στοιχεία επιθεωρησιακά γράφοντας καθημερινώς καινούριες σκωπτικές παρλάτες και τραγούδια, σύμφωνα με την επικαιρότητα.

Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» αύριο στη 1:00 μ.μ.

ΤΡΙΑ(3) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 4  Νοεμβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Επανεξέταση της υπ'αριθ.085886/13 εισήγηση της Δ/νσης Νομικών Υποθέσεων με θέμα:Άσκηση ή μη ενδίκου βοηθήματος και ειδικότερα αίτησης αναστολής της υπ' αρ. 2813/2013 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Τμήμα 19ο Τριμελές), ενόψει της από 12 Ιουνίου 2013 εφέσεως του Δήμου Αμαρουσίου κατά των Ανδρέα Ζύγουρα και της ανωτέρω δικαστικής απόφασης.
2. Καθορισμός ημερήσιου τέλους στις λαϊκές αγορές
3. Αναπροσαρμογή τελών διαφήμισης

Σπείρα νεαρών λήστευε ανηλίκους στο σταθμό του ΗΣΑΠ

Συνελήφθη 20χρονος Αλβανός, αναζητούνται οι 9 συνεργοί του
Στα ίχνη συμμορίας που λήστευε ανηλίκους στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και στα εμπορικά κέντρα του Αμαρουσίου, βρίσκεται η αστυνομία.
Την περασμένη Τρίτη συνελήφθη από την ειδική ομάδα αστυνομικών του Τ.Α. Αμαρουσίου, που έχει συγκροτηθεί για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δραστών ληστειών και κλοπών στους σταθμούς του ΗΣΑΠ και στα εμπορικά κέντρα του Αμαρουσίου, ένας 20χρονος Αλβανός, ο οποίος, όπως προέκυψε από την έρευνα, μαζί με εννέα συνεργούς του, επτά αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας και δύο Έλληνες, ηλικίας 15-21 ετών, που αναζητούνται, λειτουργώντας από κοινού και σε ομάδες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, εντόπιζαν τα θύματά τους, κυρίως ανήλικους, και με την απειλή μαχαιριού και με σωματική βία αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Μηνολόγιον Νοεμβρίου & όχι μόνο...

Ο Νοέμβριος ή Νοέμβρης είναι ο ενδέκατος μήνας του ημερολογίου μας, παρόλο που το όνομά του παραπέμπει ολοφάνερα στον αριθμό εννιά, novem. 
Για την ανακολουθία φταίνε οι Ρωμαίοι -διότι τα ονόματα των μηνών, όλα, είναι δάνειο από τα λατινικά. Το παλιό ρωμαϊκό μηνολόγιο άρχιζε από τον Μάρτιο και ο November ήταν ο ένατος μήνας.
 Όταν αργότερα μεταρρυθμίστηκε το ημερολόγιο και μπήκαν στις δυο πρώτες θέσεις ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος, η αντιστοιχία χάλασε μια και ο Νοέμβρης είναι πια ο ενδέκατος μήνας.
Αν και πολλοί τον Οκτώβριο τον λένε ΟκτώΜβριο, κατ’ αναλογία προς τον Σεπτέμβριο, τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, προσωπικά πιο εύκολα λέω Νοέβρης και  Δεκέβρης, στον προφορικό πάντοτε λόγο· το βρίσκω πιο ευκολοπρόφερτο. 
Ο Δημήτρης Ραβάνης-Ρεντής είχε το θάρρος και να το γράψει, στον τίτλο της ποιητικής του συλλογής “Ρεπορτάζ για ένα ζεστό Νοέβρη“, και βέβαια όταν λέμε Νοέμβρη (ή Νοέβρη) έτσι γενικά το μυαλό πηγαίνει στην εξέγερση της 17 Νοέμβρη, στο Πολυτεχνείο. Οι κουμπάροι από την Κύπρο έχουν προχωρήσει ακόμα περισσότερο, λένε “Νιόβρης” και το διδάσκουν και στα σχολεία, όπως μου είπαν.

Δωρεάν εξετάσεις για την ηπατίτιδα C αύριο & μεθαύριο στην πλ. ΗΣΑΠ Αμαρουσίου!

Ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» - υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου πραγματοποιεί καμπάνια πρόληψης & ευαισθητοποίησης των πολιτών για την ηπατίτιδα C, που τείνει να λάβει σοβαρές διαστάσεις, καθώς στη χώρα μας υπάρχουν 200.000 ασθενείς &
 από αυτούς το 80% δεν το γνωρίζει & μόνο το 50% των διαγνωσμένων ασθενών λαμβάνουν θεραπεία.                 
Με σύνθημα «C- Αφορά. Μην το αγνοείς εξετάσου» οι εθελοντές του Συλλόγου θα πραγματοποιήσουν δωρεάν προληπτικές εξετάσεις με τη λήψη σιέλου στην κινητή μονάδα που θα βρίσκεται στην πλατεία ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας το κοινό για τη σοβαρότητα της ασθένειας.
Οι δωρεάν εξετάσεις για την ηπατίτιδα C θα πραγματοποιηθούν:
-Τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013 και ώρα από 11:00 έως τις 16:00 και
-Την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 και ώρα από 11:00 έως τις 15:00.

Ενημερωτικές διαλέξεις από την Βορέειο με θέμα «Δρόμοι μετά την Αποφοίτηση»

                Η 1η Διάλεξη την Τετάρτη 6 Νοεμβρίου
Η Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου  διοργανώνει ενημερωτικές διαλέξεις  με θέμα «Δρόμοι μετά την Αποφοίτηση» στο χώρο της Βιβλιοθήκης (Μιλτιάδου & Στ. Δραγούμη 30, Μαρούσι).
Οι διαλέξεις με ομιλητή τον τ.  Επίκουρο Καθηγητή του Ανώτατου Τεχν. Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά  κ. Μιχαήλ Αλεξανδρίδη θα πραγματοποιηθούν τον μήνα Νοέμβριο στις εξής ημερομηνίες: 6/11/2013, 13/11/2013, 20/11/2013, 27/11/2013 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18.00 - 19.30.
Το θέματα των διαλέξεων περιλαμβάνουν τις εξής ενότητες
Ενότητα 1: «Κατάταξη Πτυχιούχων σε Σχολές Τριτοβάθμιας Εκπ/σης - Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π) - Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ελλάδα-Ε.Ε. - Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης»

Την ερχόμενη Κυριακή η ετήσια Γ. Σ. του «Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου»

                                                           ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του «Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου» καλεί τα μέλη του την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013 στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στο «ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» του Δήμου Αμαρουσίου στις 11 π.μ.

Η υπέροχη εκδρομή του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», στο Χελμό

Την  Κυριακή 20 Οκτωβρίου, πενήντα τέσσερις εκδρομείς, κάθε ηλικίας, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, με συμμάχους τον ήλιο και τη ζεστή μας διάθεση, «αποδράσαμε», για μια μέρα, στο Χελμό της Αχαίας (Αροάνια Όρη)
Ξεκινήσαμε «στην ώρα μας», στις 8 το πρωί, και, αφού περάσαμε από το Ξυλόκαστρο (οφείλει το όνομά του σε έναν ξύλινο στρατώνα – παρατηρητήριο που βρισκόταν παλιότερα  πάνω από την πόλη) και την Ακράτα (το όνομά της είναι παραφθορά του «Κράθης», του ποταμού που τη διασχίζει), ανηφορίσαμε, πριν το μεσημέρι, τις δασωμένες πλαγιές του Χελμού και, σε υψόμετρο 800 μέτρων, συναντήσαμε τη λίμνη Τσιβλού.
Την πανέμορφη αυτή, όπως διαπιστώσαμε στη μια περίπου ώρα της παραμονής και του περιπάτου μας, σήμερα λίμνη, που τα έλατα, τα πεύκα και τα πλατάνια κάνουν καταπράσινα τα γαλήνια νερά της, αρχικά οι «ντόπιοι» την ονόμασαν «μαυρολίμνη».  Γιατί  η δημιουργία της (στις 24 Μαρτίου 1913), οφείλεται σε καταστροφή. Σε κατολίσθηση, συγκεκριμένα, χιλιάδων τόνων χώματος και βράχων, καταστροφική και θανατηφόρα. Εξαφανίστηκε τότε κυριολεκτικά το χωριό «Συλίβαινα», καταπλακώθηκε το χωριό «Τσιβλός» (εξ ου και η ονομασία της λίμνης)  και φράχτηκε η κοίτη του παταμού «Κράθης». 

Γόνιμη συζήτηση Πατούλη, με το Δ.Σ. του Συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι»

Στο πλαίσιο της απευθείας επικοινωνίας με τους συλλόγους και φορείς της πόλης, που τα τελευταία χρόνια αποτελούν συμβουλευτικά όργανα του Δήμου Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος κ. Γ.  Πατούλης είχε συνάντηση πριν από λίγες ημέρες - παρουσία των Αντιδημάρχων κ.κ. Σπύρου Σταθούλη, Νικόλαου Πέππα, Δημήτρη Σμυρνή & Βασίλη Κόκκαλη - με το Δ.Σ. του Πολιτιστικού – Περιβαλλοντικού Συλλόγου «Το Νέο Μαρούσι».       
Στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Δημάρχου, συζητήθηκε εκτενώς η διαδικασία για την υλοποίηση έργων ανάπλασης και υποδομών στην περιοχή Νέο Μαρούσι, μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκκλησιας που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Σε ότι αφορά το αίτημα του Συλλόγου για την διαμόρφωση της οδού Κυπρίων Αγωνιστών και των επικείμενων σε αυτή μικρών δρόμων, ο κ. Γ.  Πατούλης επισήμανε ότι η διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς βρίσκεται στην τελική ευθεία μετά από τη σοβαρή προσπάθεια για τη διευθέτηση του ζητήματος και τις προσωπικές παρεμβάσεις για το ξεπάγωμα των διαδικασιών.

Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας ο Μιχάλης Χρηστάκης;

Σύμφωνα με ανάρτηση του «www.epoli.gr» , ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αμαρουσίου, Μιχάλης Χρηστάκης τελικά πήρε την μεγάλη απόφαση  και πολύ σύντομα θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για το Δημαρχιακό θώκο του Δήμου Γλυφάδας!!!

Θα προσλάβει 80 άτομα ο δήμος Αμαρουσίου!!!

Στην πρόσληψη 80 ατόμων με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου προχωράει ο δήμος Αμαρουσίου. Το προσωπικό αυτό θα κληθεί να καλύψει εποχικές ανάγκες, υπογράφοντας σύμβαση διάρκειας 8 μηνών.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να καταθέσουν αίτηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αντίγραφα τίτλου σπουδών και φωτοτυπία των δύο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας, ενώ θα πρέπει να είναι μεταξύ 18 και 65 ετών.
Οι υποψήφιοι για θέσεις εργατών πρέπει να προσκομίσουν απολυτήριο Γυμνασίου ή παλαιού Δημοτικού για όσους έχουν αποφοιτήσει έως και το 1980.
Αναλυτικά:

Επιχειρείται η επαναφορά του απαραδέκτου καθεστώτος της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης!!!

ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΑΤΟΥΛΗ:Καμία παράνομη διαφημιστική πινακίδα δεν θα μείνει στο Μαρούσι 
Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει πρωταγωνιστήσει το προηγούμενο διάστημα  στην προσπάθεια να απομακρυνθούν από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης όλες οι παράνομες διαφημιστικές πινακίδες.
Πάνω από 1500 παράνομες πινακίδες κι άλλα υπαίθρια μέσα διαφήμισης αποξηλώθηκαν στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, κατά το παρελθόν.
Για τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, παραμένει προτεραιότητα να παραμείνει η πόλη καθαρή από κάθε μορφή ρύπανσης, αλλά και να διασφαλίσει ότι η κυκλοφορία πεζών και οχημάτων θα γίνεται με ασφάλεια στους δρόμους του προαστίου μας.
Γι αυτό το λόγο υπήρξε άμεση αντίδραση των αρμόδιων Υπηρεσιών του Δήμου, όταν διαπιστώθηκε πως επιχειρείται η επαναφορά του απαραδέκτου καθεστώτος της παράνομης υπαίθριας διαφήμισης, με την τοποθέτηση, και μάλιστα σε κεντρικά σημεία της πόλης, παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.
Στο πλαίσιο των αμέσων ενεργειών του ο  Δήμος Αμαρουσίου:

ΑΜΑΡΥΣΙΑ Σάββατο 2 Νοεμβρίου


Αλλο ΝΑΖΙσμός, άλλο ΣΤΑΛΙΝισμός ...

«ΛΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»: Η ιστορική αλήθεια είναι μία & την γράφουν οι λαοί...
Επιτυχή θεωρούν την αντιφασιστική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στο Δημαρχείο της πόλης, ο σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών και το παράρτημα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣ, σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που μας έστειλε η Λαϊκή Επιτροπή Αμαρουσίου
«Η ιστορική αλήθεια είναι μία & την γράφουν οι λαοί» επισημαίνουν στη σχετική ανακοίνωσή τους.
«Αυτό δεν το ξέρουμε μόνο εμείς. Το γνωρίζουν πολύ καλά και οι εκμεταλλευτές μας. Γι' αυτό επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία και να την φέρουν στα μέτρα τους. Γι' αυτό διαστρεβλώνουν το παρελθόν. γιατί θέλουν να φράξουν τον δρόμο προς το μέλλον.
Την ίδια στιγμή που μας έχουν καταδικάσει στη φτώχεια και στην ανεργία, προσφέρουν άφθονο χρήμα για να προωθήσουν την ανιστόρητη και επικίνδυνη «Θεωρ(ε)ία των δύο Ακρων».
Προσπαθούν να ταυτίσουν και να εξισώσουν τα εγκλήματα των Φασιστών με τους Λαϊκούς Αγώνες και αυτό για να επιβάλλουν τη σιωπή και την ανοχή...

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Πρόστιμο 4 χιλ. € στον Δορύλαο τον «Παραβάτη» & στους Αδωνι Γεωργιάδη, Δ. Καλογερόπουλο και Γ. Κουράση!

      Ξεπερνούν τις 800 χιλ. €  τα πρόστιμα  που επέβαλε
η Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών & Εκλογικών Παραβάσεων!
«Φτωχότερος» κατά 4.000 € είναι από σήμερα ο επικεφαλής του Συνδυασμού «Για ένα Νέο Μαρούσι», Δορύλαος Κλαπάκης, εξ αιτίας παρατυπιών κατά την προεκλογική περίοδο των Δημοτικών  Εκλογών του 2010.
Τα συνολικά πρόστιμα που επέβαλε η «Επιτροπή Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων» σε 87 παρατάξεις των Δημοτικών & Περιφερειακών Εκλογών της Περιφέρειας Αττικής το 2010, ξεπερνούν το ποσό των 800.000 €!!!
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκαν λανθασμένα προεκλογικά, οικονομικά στοιχεία που αφορούν υπέρβαση του καθορισμένου με νόμο πλαφόν στις προεκλογικές δαπάνες, αδυναμία δικαιολόγησης προέλευσης χρημάτων ή παράλειψη δήλωσης εξόδων στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα.
Μεταξύ αυτών, πρόστιμο επεβλήθη στο  νυν υπουργό Υγείας 'Αδωνι Γεωργιάδη, που καλείται να καταβάλει 12.903 ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης το 2010 ήταν υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με τον συνδυασμό «Αττική Οδός», που σήμερα εκπροσωπείται στο Περιφερειακό Συμβούλιο από τον επικεφαλής Θάνο Πλεύρη και τους περιφερειακούς συμβούλους Μπάμπη Καραθάνο και Χρήστο Γούδη.
Στο νυν Γ.Γ.  Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δημήτρη Καλογερόπουλο, που καλείται να εφαρμόσει τα πρόστιμα, επίσης, ο οποίος πρέπει να καταβάλει 24.550 ευρώ για παραλείψεις ως υποψήφιος δήμαρχος Αιγάλεω.
Στο νυν Πρόεδρο του Συνδέσμου για την Βιώσιμη Ανάπτυξη Αττικής(ΟΤΑ 21) & Δήμαρχο Χαλανδρίου(Χαλάνδρι σε Δράση)επεβλήθη πρόστιμο 6.000 €.

Αυτοδιοίκηση & Οικονομική κρίση

H οικονομική κρίση και πως αυτή επηρεάζει την Αυτοδιοίκηση ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης  στο Συμβούλιο της Ευρώπης  για την Αυτοδιοίκηση, στο οποίο παρευρέθη ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδος κ. Κλέαρχος Περγαντάς ως επικεφαλής της Ελληνικής Εθνικής Αντιπροσωπείας
Η Ολομέλεια του Κογκρέσου  στο σχετικό ψήφισμα ανέφερε :
Κατά την περίοδο  2008-2012 σε μέσους όρους ο προϋπολογισμός για τις δημόσιες επενδύσεις της Αυτοδιοίκησης μειώθηκε από 14% έως 60%.
Ταυτόχρονα η εξαιρετικά υψηλή ανεργία κυρίως στους νέους έφτασε στο 62% στην Ελλάδα και 56% στην Ισπανία, γεγονός που υπονομεύει τις προοπτικές για μακροπρόθεσμη βιώσιμη ανάπτυξη.
Το Κογκρέσο συμφωνεί  με τη θέση της Επιτροπής  των Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ότι δηλαδή η οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως δικαιολογία για περαιτέρω μείωση των οικονομικών πόρων της Αυτοδιοίκησης.
Το Κογκρέσο θεωρεί ότι η αποκέντρωση είναι το κλειδί για καλύτερες οικονομικές επιδόσεις και ανάπτυξη και ότι η Αυτοδιοίκηση δεν έχει σήμερα αρκετά μέσα προκειμένου να ανταποκριθεί επαρκώς στην κρίση.
Το Κογκρέσο επομένως θεωρεί  ότι οποιαδήποτε στρατηγική εξόδου  από την κρίση πρέπει να  βασίζεται στις παρακάτω αρχές  :

Ακίνητη Περιουσία ...

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Μας εκτελούν με ΕΝ.Φ.Α, τα «πιστόλια» του Σημίτη & της Βάσως!!!

              ΚΑΡΑΒΙΤΗΣ-ΜΠΑΝΟΣ, τα αφεντικά της οικονομικής πολιτικής του Σαμαρά!
Ο σύμβουλος του Στουρνάρα, Καραβίτης, ανέλαβε να ολοκληρώσει το έργο του Αναστασίου Μπάνου, ο οποίος "επένδυσε" νομικά το χαράτσι της ΔΕΗ, αυτό το πρόσκαιρο-μόνιμο τερατούργημα που έριξε το ΠΑΣΟΚ στο 4,5%. 
Ο αμοραλισμός που ξεχειλίζει από τους τεχνοκράτες-εκτελεστές του επιτελείου Στουρνάρα θα κοστίσει ακριβά στον Σαμαρά. Φυσικά δεν αποκλείεται όλο αυτό το τσούρμο του Στουρνάρα να είναι "πράκτορες" της Κίνησης των 58 (Σημίτης) ώστε να στείλουν αδιάβαστη και την ΝΔ και να επιστρέψει καβάλα στ΄άλογο ο πρώην πρωθυπουργός.
Xαρακτηριστικό του τρόπου με τον οποίο οι υπουργοί Οικονομικών επιβραβεύουν τους αμοραλιστές συμβούλους τους είναι η αναγνώριση της αξίας του "συμβούλου" Αναστασίου Μπάνου, ο οποίος κατέθεσε στην Εξεταστική της Βουλής σχετικά με την αμνησία του Παπακωνσταντίνου για την τύχη του στικακίου της λίστας Λαγκάρντ. 
Ο Ανστάσιος Μπάνος λοιπόν μέλος του Νομικού  Συμβουλίου του Κράτους, σύμβουλος για πολλά χρόνια της Βάσως Παπανδρέου. Ο κ. Μπάνος είναι εκείνος που συνέγραψε-όπως απεκάλυψε ο Βηματοδότης-όλα τα νομοσχέδια από το 2009 έως σήμερα. Το περίφημο χαράτσι της ΔΕΗ, η μετενέργεια, οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, φέρνουν την δική του υπογραφή.

N. Mπογιόπουλου: «Οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια»!

«Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα μας πάρουν τις γυναίκες»… Αυτό λεγότανε την εποχή που το κράτος δούλευε για τις «Ούλεν», για τις «Κούπερ» και για τις «Πάουερ». Ηταν η εποχή που όσοι διοικούσαν το κράτος έχτιζαν τους «Νέους Παρθενώνες». Στη Μακρόνησο. 
Βέβαια όσοι τα έλεγαν αυτά για τους «ανήθικους» κομμουνιστές,  ήταν οι ίδιοι που επί των ημερών τους μεγαλούργησαν οι «Τρούμπες». Και  στη συνέχεια, πάλι επί των ημερών τους,  δοξάστηκαν τα κέντρα… αναψυχής με την ταμπέλα «προσεχώς Βουλγάρες». 
Σήμερα, δε, όλοι αυτοί οι κήνσορες του συστήματος «πνεύμα και ηθική», και ειδικά όσοι ελέγχουν την βιομηχανία του θεάματος, περιγράφουν την γυναικεία ύπαρξη και εν γένει τις ανθρώπινες σχέσεις με τον εξής τρόπο: «Από κορμί,  φωνή κι από φωνή, κορμάρα» (ή κάπως έτσι τέλος πάντων).  
Όσο για τους κομμουνιστές, αυτοί συνέχισαν να είναι σαν τους υπόλοιπους ανθρώπους. 
Τουτέστιν να αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα με τις δικές τους γυναίκες. Φανταστείτε τώρα να πηγαίνανε να φορτωθούνε και τις γυναίκες των άλλων…
«Θα έρθουν οι κομμουνιστές και θα διαλύσουνε την οικογένεια»... Αυτό λεγότανε από την εποχή των αρχών του περασμένου αιώνα. Και όσοι το λέγανε, ήταν οι ίδιοι που με την πολιτική τους διαλύανε τις οικογένειες και την κοινωνία ολόκληρη. 
Εξαναγκάζοντας εκατομμύρια Έλληνες να αφήνουν πίσω μάνες, παιδιά και αδέρφια, και να στοιβάζονται στα καραβάνια της προσφυγιάς αναζητώντας ένα κομμάτι ψωμί στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Το ξαναζούμε σήμερα. 
Στην Ελλάδα της «σωτηρίας» και της τρόικας, χιλιάδες παιδιά αναγκάζονται από τους ιησουίτες του «πατρίς θρησκεία, οικογένεια» να αφήσουν πίσω μάνες κι αδέρφια ψάχνοντας την ελπίδα πέρα από τα σύνορα της ρημαγμένης Ελλάδας.

Στις 11:00 π.μ η συνεδρίαση της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»

ΠΕNΤE(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη τοποθέτησης θέσεων περιπτέρου
2. Κατάργηση θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ λόγω θανάτου (υπόθεση Καγιάση Δημήτριου)
3. Έγκριση χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων και παράταση ωραρίου, καταστήματος "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ (Καφετέρια - Μπαρ)" της εταιρείας "ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΓΚΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε." που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Περικλέους αρ. 42.

Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών 2013

Στο πλαίσιο των ενημερωτικών εκδηλώσεων για το «Ευρωπαϊκό Έτος των Πολιτών 2013», η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, διοργανώνουν την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στις 5:30 (σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κωνσταντινουπολιτών, στην έδρα του Συλλόγου -Δημοσθένους 117, Καλλιθέα),  μ.μ, ενημερωτική εκδήλωση.

Ιδού οι 60 «πρόθυμοι» Δήμαρχοι, που συνεργάζονται με τους «κατακτητές» Γερμανούς!

Εξήντα Έλληνες δήμαρχοι και περιφερειάρχες και πολλοί ακόμα δημοτικοί παράγοντες συμμετείχαν στην 4η ΕλληνοΓερμανική συνέλευση δημάρχων που διεξήχθη στη Νυρεμβέργη το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου. 
Η Ντόιτσε Βέλλε στο Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε πανηγυρίζει «ενώ τον περασμένο χρόνο ακόμη, στην 3η Συνέλευση στη Θεσσαλονίκη, ο αριθμός των Ελλήνων δημάρχων δεν έφτανε ούτε τους 20, τώρα στον κατάλογο συμμετοχής της συνέλευσης αναγραφόταν τα ονόματα 60 δημάρχων και αντιδημάρχων, περιφερειαρχών» συνοδευόμενους από τους υπουργούς Γιάννη Μιχελάκη και Αθανάσιο Τσαφτάρη, εκπροσώπους υπουργείων και υπηρεσιών, αλλά και από τρία μελή του Αναπτυξιακού Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει η Ντόιτσε Βέλλε.
Παρακάτω το Δελτίο Τύπου συνεχίζει στον ίδιο τόνο «οι ενδοιασμοί, καχυποψίες αλλά και η άγνοια έχουν σε μεγάλο βαθμό ξεπεραστεί.» 
Και πώς να μην πανηγυρίζουν οι Γερμανοί, όταν παρά όλα όσα έχουν επιβάλλει στην Ελλάδα συνεργάζονται μαζί τους εκατοντάδες δημοτικοί άρχοντες, η κεντρική πολιτική εξουσία, αλλά και η κατά τα άλλα αντιμνημονιακή αξιωματική αντιπολίτευση;
Το συνέδριο σηματοδότησε την ολοκλήρωση μιας πρώτης φάσης όσμωσης των ελληνικών δήμων και περιφερειών με το σύστημα Φούχτελ. 
Το προηγούμενο διάστημα ο Φούχτελ αλώνιζε όλη την επικράτεια και έβρισκε τους «πρόθυμους» δημάρχους που θα εντασσόταν στα σχέδια του. Το προηγούμενο διάστημα περισσότεροι από 80 Γερμανοί δήμαρχοι επισκέφτηκαν την Ελλάδα για θεματικές συζητήσεις, επικεντρωμένες γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων και του νερού και σημαντικός αριθμός Ελλήνων δημάρχων επισκέφτηκαν τη Γερμανία. 

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Κόντρα στον Καιρό: ΟΧΙ στο λαϊκισμό του κ. Πατούλη!

Ο πανηγυρικός λόγος του δημάρχου Αμαρουσίου κατά τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου αποτελεί τον ορισμό του λαϊκισμού και της πολιτικής αλλοτρίωσης.
Ο φανατικός υποστηρικτής του Σαμαρά και της μνημονιακής πολιτικής του, ο υπάκουος εκτελεστής της νεοδημοκρατικής πολιτικής στο Δήμο μας, ο εξ απορρήτου συνομιλητής του Φούχτελ, πουλάει φούμαρα  και ψευτο-επανάσταση στους Μαρουσιώτες.
Λέει δήθεν όχι στο μνημόνιο, όχι στους νέους επίδοξους κατακτητές της χώρας μας, διεκδικεί το κατοχικό δάνειο και απειλεί την Γερμανία ότι θα έρθει η ώρα που θα αναγκαστεί να πληρώσει αυτά που μας χρωστάει.
Μας προειδοποιεί για το φασισμό, πως έχει πολλά χρώματα και πως η βία, από όπου και αν προέρχεται, είναι το μακρύ του χέρι.
Ο φασισμός είναι μόνο μαύρος και σε καμιά περίπτωση δεν εξισώνεται ο φασίστας που σκότωσε τον Π. Φύσσα, και οι δολοφόνοι της MARFIN, με τον απεργό και τον απολυμένο που αντιστέκονται για την επιβίωσή τους, στους κατασταλτικούς μηχανισμούς, στην πολιτική επιστράτευση και στην ωμή βία της εξουσίας.
Μόλις πριν από μερικές ημέρες, ο κ. Πατούλης, συμμετείχε στην 4η Ελληνογερμανική Συνέλευση που έγινε στη Νυρεμβέργη όπου μαζί με το υπόλοιπο κατεστημένο των δημάρχων της Κ.Ε.Δ.Ε. και παρουσία του Φούχτελ σχεδιάζουν το ξεπούλημα των υπηρεσιών των Δήμων.

Feeling Good, έκθεση ειδών & προϊόντων που μας κάνουν να νιώθουμε...όμορφα!

Η Κεραμική Τέχνη είναι στοιχείο της ταυτότητας του Αμαρουσίου

Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου στηρίζει & ενισχύει την Κεραμική Τέχνη στο Μαρούσι
Σε μία ιδιαίτερη εκδήλωση με παραδοσιακά εδέσματα σερβιρισμένα σε κεραμικά χειροποίητα αγγεία που κατασκεύασαν οι κεραμίστες του Αμαρουσίου παραβρέθηκε ανήμερα της Εθνικής Επετείου ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης,ο οποίος  βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των κεραμιστών της πόλης, αλλά και της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών στηρίζοντας το έργο τους.      
Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Σπύρος Σταθούλης, Νικόλαος Πέππας, Δημήτρης Σμυρνής, Βασίλης Κόκκαλης και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κος Δημήτρης Καρλαύτης.               
Την εκδήλωση διοργάνωσαν οι κεραμίστες στον φιλόξενο χώρο του Κέντρου Κεραμικής Τέχνης (Λεωφ. Κηφισίας 207), όπου φιλοξενείται η έκθεση κεραμικής με σημαντικά έργα Ελλήνων Κεραμιστών,σημείο αναφοράς για την πόλη του Αμαρουσίου. 
Το γεύμα το οποίο είχαν φροντίσει οι ίδιοι οι κεραμίστες περιλάμβανε ελληνικά  εδέσματα με κύριο πιάτο την παραδοσιακή φασολάδα σερβιρισμένη σε κεραμικά χειροποίητα αγγεία.    
 Στη διάρκεια του γεύματος ο κος Πατούλης συνομίλησε με τους κεραμίστες γα την μεγάλη επιτυχία της φετινής έκθεσης κεραμικής, καθώς και για τις παράλληλες εκδηλώσεις που διοργανώνονται με τη συμμετοχή του κοινού...

Ξεκινά την Κυριακή τις εθελοντικές αναδασώσεις στο Πεντελικό, ο Σ.Π.Α.Π

3 Νοεμβρίου 2013, 10 π.μ., Θέση Καρακαντά


Περιβαλλοντική Κίνηση «ΧΑΡΤΑ»:«Μεσαιωνική νοοτροπία... στην ΕΥΔΑΠ Αμαρουσίου»!

Με ανακοίνωσή της, η Περιβαλλοντικής Κίνησης «ΧΑΡΤΑ» καταγγέλλει την ΕΥΔΑΠ Αμαρουσίου.
Συγκεκριμένα, στην οργάνωση, καταγγέλθηκε ότι, χωρίς καμιά νόμιμη βάση (οι αρμόδιοι προφανώς αγνοούν το νόμο), απαγορεύεται η είσοδος συνοδευόμενων μικρών και προφανώς ακίνδυνων ζώων συντροφιάς στο χώρο συναλλαγής που είναι ασφαλώς δημόσιος.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται:
 «Μας καταγγέλθηκε ότι, ο εντεταλμένος ιδιωτικός φρουρός εμπόδισε με απαράδεκτο τρόπο το συναλλασσόμενο να μπει με το μικρό συνοδευόμενο ζώο συντροφιάς στο χώρο συναλλαγής, υποχρεώνοντας τον ιδιόκτητη του ζώου να αφήσει το μικρό σκυλί απροστάτευτο, δεμένο και εκτεθειμένο έξω στο πεζοδρόμιο! 

Διαπραγματεύσεις ΣαμαροΒενιζέλων - Τρόϊκας



Συνέντευξη Τύπου του Σ.Π.Α.Π στη 1 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Ο Σύνδεσμος Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) με την ευκαιρία της πρώτης για τη φετινή φυτευτική περίοδο εθελοντικής αναδάσωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013 στο Πεντελικό, διοργανώνει συνέντευξη Τύπου από κοινού με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και τους επιστημονικούς φορείς που στηρίζουν τις εθελοντικές αναδασώσεις με στόχο τη βέλτιστη δυνατή αποτελεσματικότητα των νέων φυτευτικών δράσεων.
Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 1 μ.μ. στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9, Μαρούσι).
Το πρόγραμμα των φετινών αναδασώσεων θα παρουσιάσειο Πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Εκ μέρους των επιστημονικών φορέων θα μιλήσουν:

Στις 7:00 μ.μ. το απόγευμα, η AντιΦασιστική εκδήλωση


Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Το Μαρούσι γιόρτασε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

Απονέμοντας τις τιμές που αρμόζουν στους ήρωες του Έπους του ’40, το Μαρούσι γιόρτασε με κάθε επισημότητα τη Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, μελών της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου και με τη συμμετοχή εκπρόσωπων των Δικαστικών, Αστυνομικών και Πυροσβεστικών Αρχών, αντιπροσωπείας της Εθνικής Αντίστασης και πλήθους πολιτών.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλου, ο Τακτικός Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης Νικάνωρ και εκ μέρους του Βόρειου Τομέα Αθηνών ο Περιφερειακός Σύμβουλος Α. Πολυζωγόπουλος. 
Οι εορτασμοί ξεκίνησαν την παραμονή της Εθνικής Επετείου με την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων από τους μαθητές, τους σπουδαστές, το Σώμα του Ελληνικού Οδηγισμού και των Προσκόπων, καθώς και των συλλόγων της πόλης. Οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στους ήρωες του ’40 ανήμερα της εορτής συνεχίστηκαν με τη δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των Ηρώων και την κατάθεση στεφάνων. 
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με την εκφώνηση του Πανηγυρικού της Ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γεώργιο Πατούλη και την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση.

Εκδρομή του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ σε Χαιρώνεια & Χάνι της Γραβιάς

Το Δ. Σ. του Συλλόγου, στα πλαίσια των πολιτιστικών του δραστηριοτήτων, καλεί τα μέλη και τους φίλους στην ημερήσια εκδρομή τους, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Νοεμβρίου στη Μονή Παναγιάς Οδηγήτριας & στο Χάνι της Γραβιάς.
Καθ’ οδόν περνούν από την ιστορική Χαιρώνεια για να φτάσουν στο Μοναστήρι της Παναγιάς Οδηγήτριας στην Τιθορέα. (Η Ιερά Μονή Οδηγήτριας οφείλει την ονομασία της στη θαυματουργό εικόνα, η οποία βρίσκεται στο καθολικό του Μοναστηριού). 
Μετά το προσκύνημα οι εκδρομείς θα μεταβούν στη Γραβιά όπου θα παραμείνουν για γεύμα και περίπατο. 
Το πιο γνωστό αξιοθέατο της περιοχής είναι το Χάνι της Γραβιάς, όπου στις 8 Μαΐου 1821 έγινε η γνωστή μάχη.
Τιμή συμμετοχής: 12 ευρώ.
Αναχώρηση την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 0:30 π.μ. στη συμβολή των οδών Πεντέλης & Ευκαλύπτων.
Επειδή οι θέσεις είναι περιορισμένες, όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος παρακαλούνται να το δηλώσουν εγκαίρως καταβάλλοντας το ποσό συμμετοχής.
Δηλώσεις στα παρακάτω τηλέφωνα:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΜΟΝΕΩΝ

Από την ερχόμενη Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013 και κάθε Τρίτη από τις 4:00 μ.μ. έως 6:00 μ.μ, όπως ανακοινώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ στα μέλη του, θα ξαναρχίσουν να παραδίδονται ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα ζωγραφικής στην αίθουσα ζωγραφικής του Κεντρικού ΚΑΠΗ του Δήμου μας (Περικλέους).
Υπεύθυνη για τη διδασκαλία καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με εγγραφές των ενδιαφερομένων μελών μας είναι η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Έφη Μανιάτη 2108066029).