Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

ΟΧΙ στη ΝεοΝαζιστική Οικονομική Κατοχή της Ελλάδος από τους ΓερμανοΕυρωπαίους

Του ρουσφετιού & της αναξιοκρατίας για τον ... ακρωτηριασμό της Τ.Α !!!

           Σε ρυθμό Φούχτελ & μνημονίων ο Γ. Πατούλης
Με ανακοίνωσή του το Σωματείο εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου καταγγέλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την καταπάτηση των εργασιακών σχέσεων που επιχειρεί  η δημοτική αρχή του κ. Πατούλη και ιδρύει Κοιν.Σ.Επ προκειμένου να καταργήσει οργανωμένες υπηρεσίες του δήμου, ανοίγοντας την κερκόπορτα στις ιδιωτικοποιήσεις και οδηγώντας στο αδιέξοδο της ανεργίας τους εργαζόμενους οι οποίοι θα κριθούν ως πλεονάζον προσωπικό.
                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 To Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου  καταγγέλλει με κατηγορηματικό τρόπο τα Μέλη της πλειοψηφίας  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου  και ειδικότερα το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη, οι οποίοι πιστοί στην μνημονική κατεύθυνση για υποκατάσταση των υπηρεσιών  των ΟΤΑ από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) αποφάσισαν την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης του Δήμου με Συνεταιριστική Επιχείρηση με αντικείμενο τον οδοκαθαρισμό και τις κοινωνικές Δομές .
Αποτελεί  δε εξόφθαλμο παράδειγμα Δήμου που «χρησιμοποιεί» τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.) προκειμένου να «αποφύγουν» τον έλεγχο του Α.Σ.Ε.Π. στις προεκλογικές προσλήψεις.

Αύριο το 2ο καλλιτεχνικό διήμερο 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης κεραμικής

Τo δεύτερο θεματικό διήμερο της 51ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής (26 & 27 Οκτωβρίου 2013), είναι αφιερωμένο στην Λαϊκή Τέχνη της Κεραμικής.
Σάββατο 26 Οκτωβρίου
10:00 πμ: Προετοιμασία και ψήσιμο φαγητού σε ξυλόφουρνο σε κεραμικά σκεύη  Θερμιώτικης συνταγής σε σιφνέικο μαστέλο( επιμέλεια : Νίκος  Γαγιάτσος )
12:00μμ:   Επίδειξη κατασκευής στον τροχό ειδών εστίασης και συντήρησης τροφίμων από καταξιωμένους αγγειοπλάστες. (Βασιλακάκης Νίκος, Γαγιάτσος Νίκος, Νίκος Μπαμιατζόγλου, Τατόγλου Ρούλα). Πανδαισία από φόρμες και σκεύη εστίασης από την παράδοση, θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους. 
Η επίδειξη θα λάβει χώρα στην αλέα  του Κέντρου Ελληνικής Κεραμικής που θα συνεχιστεί την Κυριακή 27/10 όπου θα γίνει και το χέρωμα και το φινίρισμα των κεραμικών.
2:00 μμ: Προετοιμασία και ψήσιμο ρεβυθάδας σε ξυλόφουρνο στην γάστρα  με τον παραδοσιακό τρόπο της Σίφνου (επιμέλεια: Νίκος Γαγιάτσος) η κλασσική πλέον Σιφνέικη Ρεβυθάδα  σας περιμένει  να τη δοκιμάσετε.

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Nέο Δ.Σ. στην Ενωση Γονέων Δήμου Αμαρουσίου




Με δόλο εκδίωξαν τυφλούς από τη «Λασκαρίδειο Στέγη»!!!

Το αιφνίδιο κλείσιμο του ιδρύματος «Λασκαρίδειος Στέγη», το οποίο φιλοξενούσε άπορες γυναίκες με προβλήματα όρασης, καταγγέλλει η Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών και το σωματείο - μέλος της Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών (Π.Σ.Τ.).
Το Ίδρυμα  από το 1938 έως και το καλοκαίρι του 2013 παρείχε ανελλιπώς, φιλοξενία σε άπορες ενήλικες τυφλές γυναίκες, και τα τελευταία 10 χρόνια φιλοξενούσε οχτώ γυναίκες με σοβαρά προβλήματα όρασης που λόγω της οικονομικής εξαθλίωσης δεν είχαν σπίτι...
Ο πρόεδρος του ΕΟΤ, Νίκος Γιαλλούρης μιλώντας στον Ελεύθερο Τύπο, ισχυρίστηκε πως «χωρίς καμία προειδοποίηση, οι πόρτες της Στέγης έκλεισαν για πάντα, εξαναγκάζοντας αυτές τις γυναίκες να μείνουν στο δρόμο»
Η Κωστούλα Μπαλάσκα, της οποίας η αδελφή φιλοξενούνταν στη Στέγη, είπε από την πλευρά της στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ότι «η διοίκηση του ιδρύματος έδιωξε τους φιλοξενούμενους με δόλο»
Η διοίκηση έκλεισε το ίδρυμα στις 30 Ιουλίου με την «υπόσχεση» ότι θα άνοιγε εκ νέου τον Σεπτέμβριο. «Είχαν να πληρώσουν τους εργαζόμενους για 15 μέρες και μετά ζήτησαν από τους φιλοξενούμενους να δώσουν χρήματα» σημείωσε η κ. Μπαλάσκα στην «Εφ.Συν.».
«Τώρα που έκλεισαν τη Στέγη, θα πρέπει να φροντίσω εγώ την αδελφή μου, μια τυφλή γυναίκα. Θα πρέπει να φροντίζω πλέον και τις δυο μας. Ασε που στο οικοτροφείο είχε και παρέα. Τώρα στο σπίτι τι θα κάνει; Θα μαραζώσει…».

Αλεξάνδρα Σαγρή:Δάσκαλε πού δίδασκες;

Η Ελλάδα της κρίσης, 3 χρόνια τώρα, δοκιμάζει τις αντοχές της, κάτω από έναν πολύ στενό κλοιό επίβλεψης και πολιτικού προσανατολισμού από τους δανειστές μας.
Τα λάθη, οι αδυναμίες και η ολιγωρία των προηγούμενων ετών σε βασικά ζητήματα διοίκησης, πολιτικής λειτουργίας και διακυβέρνησης για τα οποία όλες οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου φέρουν  αναλογικά  μερίδιο ευθύνης, έχουν επισημανθεί και πληρώνονται τώρα, σε μια Ευρώπη, που συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική της λιτότητας, μια πολιτική, την οποία οι Γερμανοί πολίτες πρόσφατα επιβράβευσαν, μιας και επανεξέλεξαν την καγκελάριο Μέρκελ, να συνεχίσει τη θητεία της.
Και ενώ το πολιτικό σκηνικό, διαφαίνεται δυναμιτισμένο, τόσο στο εσωτερικό, μετά τις συλλήψεις των βουλευτών και μελών της Χρυσής Αυγής, θέμα που μας απασχόλησε το προηγούμενο διάστημα,  όσο και στον κόσμο, όπου οι εξελίξεις σηματοδοτούν νέες συνθήκες και καταστάσεις, όπως η διακοπή λειτουργίας της αμερικανικής κυβέρνησης, δράττομαι της ευκαιρίας να μη μιλήσω για όλα τα παραπάνω, όχι γιατί μειώνω την ανάγκη σχολιασμού τους βέβαια, αλλά γιατί τούτη τη στιγμή θεωρώ ακόμη πιο σημαντικό, πιο αναγκαίο και επιβεβλημένο να απευθύνω έκκληση.
Να φωνάξω δυνατά, ότι πρέπει να δοθεί προτεραιότητα, σημασία, βαρύτητα, όπως θέλετε πείτε το, στον πολυπαθή τομέα της εκπαίδευσης.
Η κατάσταση έχει ως εξής:

Στις 6:00 μ.μ. στο Δημαρχείο, η Ημερίδα για την Διατροφική Αγωγή


Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

Θετική σκέψη & Θετική Ψυχολογία


Η «σύγκρουση» Τουρκίας - Ισραήλ, η ΜΙΤ & η Mossad

Σε πρωτοφανή επίπεδα σύγκρουσης μετά από πολλές δεκαετίες συγκεκαλυμμένης συνεργασίας, φθάνουν οι σχέσεις της Τουρκίας με το Ισραήλ, αφού η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προχωράει στον δικό της δρόμο, με πλήρη εγκατάλειψη της στρατηγικής του παρελθόντος και αναζητώντας συμμαχίες στο σουνιτικό Ισλάμ, με τη συνεργασία να φθάνει στα όρια της κατηγορίας για «κρατική χορήγηση» της διεθνούς τρομοκρατίας.
Το μέτωπο που ανοίγει η Τουρκία είναι τεράστιο, ενώ η συγκεκριμένη πληγή πολύ δύσκολα θα μπορέσει να επουλωθεί, αφού παρότι το κρατούσε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αυτό που ίσχυε ήταν «ο εχθρός του εχθρού είναι φίλος» και οι φαινομενικά αντίπαλοι, είχαν συνασπιστεί απέναντι σε κάθε μορφής κοινή απειλή, με αποκορύφωμα την επαύριον της Ισλαμικής Επανάστασης στο Ιράν, όταν και στοχοποιήθηκε επισήμως η σιιτική Τεχεράνη… 
Σύμφωνα με αποκαλύψεις του τουρκικού και του ισραηλινού Τύπου, το πρόσωπο της διεθνούς επικαιρότητας από την πλευρά της Τουρκίας, ο διαβόητος - πλέον - αρχηγός της μυστικής υπηρεσίας ΜΙΤ, ο Δρ. Χακάν Φιντάν, φέρεται από την τουρκική εφημερίδα «Yeni Safak» που διατηρεί στενές σχέσεις με το κυβερνών ισλαμικό κόμμα AKP, ότι σύντομα θα υποβάλλει εισήγηση στην κυβέρνηση Ερντογάν συνιστώντας την ακύρωση κάθε συμφωνίας που έχει γίνει στο παρελθόν με την ισραηλινή υπηρεσία πληροφοριών, τη Mossad. 
Οι συμφωνίες αυτές έδιναν τη δυνατότητα σε πράκτορες της ισραηλινής υπηρεσίας να εισέρχονται σε τουρκικό έδαφος χωρίς διαβατήρια και χωρίς να διέρχονται από τον έλεγχο στο τελωνείο. Η πρόταση, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποτελεί την αντίδραση της MIT που πίσω από την αρνητική δημοσιότητα που έχει συγκεντρώσει το όνομα του αρχηγού της, διακρίνει «ισραηλινό δάκτυλο». 

De facto αναγνώριση του ψευδοκράτους;

Εκπρόσωποι των Τουρκοκυπρίων θα έρθουν στην Ελλάδα και θα συζητήσουν με την ελληνική κυβέρνηση σε μια διαδικασία που, κατά πάσα πιθανότητα, οδηγεί στην de facto αναγνώριση του ψευδοκράτους! 
Την ίδια ώρα αντιπροσωπία της Κυπριακής Δημοκρατίας θα επισκεφθεί την Αγκυρα για αντίστοιχες συνομιλίες, κάτι που έχει ζητήσει ο Πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.
Η πρωτοφανής επίσκεψη των Τουρκοκύπριων στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες δέκα ημέρες!   
Μάλιστα, τέθηκε ως όρος από την Αγκυρα, για να δεχθεί να συζητηθεί το Κυπριακό με τη νόμιμη κυπριακή κυβέρνηση, να υπάρξει αντίστοιχη διαπραγμάτευση των παράνομων Τουρκοκυπρίων με την ελληνική κυβέρνηση!
Στην Τουρκία θα ταξιδέψει ως εκπρόσωπος του Κύπριου Προέδρου Ν. Αναστασιάδη, ο οποίος εξελίσσεται σε νεκροθάφτη του κυπριακού Ελληνισμού, ο ειδικός απεσταλμένος Ανδρέας Μαυρογιάννης, ενώ αναμένεται να καθοριστεί και το όνομα του εκπροσώπου του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους.
Από τα παραπάνω προκύπτουν πολλά θέματα, για τα οποία το ΥΠΕΞ τηρεί σιγήν ιχθύος:
Ο Α. Μαυρογιάννης ταξιδεύει ως τι στην Αγκυρα; Ως εκπρόσωπος Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ή ως εκπρόσωπος του προέδρου της ελληνοκυπριακής κοινότητας;

Δια χειρός Κώστα Σημίτη, ο θάνατος της ΑΟΖ!!!


Εμβρόντητοι πρόσφατα διαβάσαμε την τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού της Ελλάδας κ. Κώστα Σημίτη,  στην παρουσίαση του βιβλίου του πρώην Προέδρου της Κύπρου Γιώργου Βασιλείου στην αίθουσα Γιάννου Κρανιδιώτη του ελληνικού υπουργείου των Εξωτερικών, αναφορικά με την ΑΟΖ και την τακτική που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα.
Μίλησε για «εξωπραγματικές φαντασιώσεις για τις δυνατότητες της χώρας» και πως «η λύση πρέπει να βρεθεί είτε με κοινή συμφωνία των ενδιαφερομένων χωρών είτε μέσω προσφυγής στο Διεθνές Δικαστήριο. 
Θα πρέπει επομένως η Ελλάδα να επιδιώξει τη συνεννόηση με τις χώρες των οποίων η ΑΟΖ αλληλοεπικαλύπτεται με τη δική της, όπως συμβαίνει ήδη με την Αίγυπτο, και αν η συνεννόηση αυτή αποτύχει να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο», είπε ο πρώην πρωθυπουργός.
Πριν καταλήξουμε στα συμπεράσματα, είναι σκόπιμο για να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει, και να πάμε λίγο πίσω στις 20 Ιουνίου του 2013 όπου κάτω από την αιγίδα του περιοδικού Economist διεξήχθη ένα Debate για την ΑΟΖ ανάμεσα στους καθηγητές Θεόδωρο Καρυώτη και Χρήστο Ροζάκη. 
Ήταν μια βραδιά που όλοι σαν τον κ. Σημίτη - προφανώς υποστηρικτές των απόψεων του Χρ. Ροζάκη - δύσκολα θα ξεχάσουν.
Φαίνεται μάλιστα ότι κάνουν το κάθε τι, για να μετατρέψουν τις απόψεις της κοινής γνώμης μέσω των γνωστών καναλιών τους, μετά και το αποτέλεσμα εκείνου του debate, όπου η ψηφοφορία έδωσε στον «πατέρα της ΑΟΖ» Θ. Καρυώτη 67% των ψήφων έναντι του Χρ. Ροζάκη που πήρε το 23%.

Νυρεμβέργη: 5 - 5, 10, 60 εν συνόλω οι «Γερμανο-τσολιάδες» Δήμαρχοι!

ΜΕΡΚΕΛ:«Επωφελής και για τις δύο πλευρές η συνεργασία»!!!
Την ανάγκη στήριξης των ελληνικών μεταρρυθμίσεων τόνισε σε μήνυμά της προς την Ελληνογερμανική Συνέλευση η Άγκελα Μέρκελ. 
 Η συνεργασία αυτή «γεμίζει με ζωή» την εταιρική σχέση των δύο λαών, είπε η γερμανίδα καγκελάριος.
«Δίνω μεγάλη σημασία στο να παρέχουμε, εμείς, ως Γερμανία, στήριξη στους Έλληνες εταίρους μας στην προσπάθειά τους για μεταρρυθμίσεις». Αυτό δήλωσε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ στο μήνυμα που απηύθηνε μέσω βίντεο προς τους 400 συνέδρους της τέταρτης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης στη Νυρεμβέργη (22 και 23 Οκτωβρίου).
Η καγκελάριος που έπρεπε να είναι στο Βερολίνο για να την πρώτη συνεδρίαση της νέας βουλής, εξήρε τις προσπάθειες του στενού δικτύου της συνεργασίας ελληνικών και γερμανικών δήμων, το οποίο έχει δημιουργηθεί στο πλαίσιο της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, ένδειξη της οποίας είναι η πολυάριθμη συμμετοχή στη Νυρεμβέργη.
«Αυτή η συνεργασία γεμίζει την ελληνογερμανική εταιρική σχέση με ζωή και χτίζει νέες γέφυρες μεταξύ των δύο κοινωνιών», είπε χαρακτηριστικά η γερμανίδα καγκελάριος.

Με το πρόσχημα της υιοθεσίας & της περίθαλψης ...

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Μαρούσι

Τιμώντας τους ήρωες του Έπους του '40, ο Δήμος Αμαρουσίου γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.
Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γεώργιο Πατούλη και τη μαθητική παρέλαση.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 26ης Οκτωβρίου 2013 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης, καθώς και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2013.
Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013
Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Aγάπης λόγια» στο Xώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

Υποκλινόμαστε στο Μεγαλείο Σου Τερψιχόρη Παπαστεφάνου!!!

Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα το Μαρούσι τίμησε την μεγάλη μαέστρο Τερψιχόρη Παπαστεφάνου για τη σπουδαία και μακρόχρονη προσφορά της στη μουσική και στον πολιτισμό, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αμαρουσίου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Μουσικός Οκτώβρης» του Δήμου Αμαρουσίου.      
Στη τιμητική συναυλία με τη συμμετοχή της ιδίας στη διεύθυνση και ενορχήστρωση του μουσικού προγράμματος, στο κατάμεστο από φίλους και θεατές αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας, τη μεγάλη μαέστρο τίμησαν με την παρουσία τους, παρόντος του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος, ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Νικάνωρ, ο Πρόεδρος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας κος Αντώνης Οικονόμου, μέλη της Διοίκησης και του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου.

Το πρώτο μέρος του μουσικού προγράμματος ήταν αφιερωμένο στο «Μαρούσι του χθες».

Το σύνθημα που ... όλους μας ενώνει & ο προβολέας των ΜΜΕ!

Ανταποδοτικά τέλη ...ΚΟΝΤΡΑ στην ΑΛΗΘΕΙΑ!!!

Για μια ακόμη φορά η δημοτική παράταξη «Κόντρα στον Καιρό» επιβεβαιώνει ότι είναι η παράταξη του ψεύδους και της συκοφαντίας.
Στα δεκάδες ψέματα που κατά καιρούς έχουν πει για τις πεζογέφυρες, για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Κέντρου, για τη λειτουργία των παιδικών σταθμών, για κάθε έργο που γίνεται στην πόλη τα τελευταία 7 χρόνια, προστέθηκε ακόμη ένα:
Το ψέμα για τα ανταποδοτικά τέλη του Δήμου Αμαρουσίου και την «παραμυθένια», δήθεν αύξηση τους το 2012.
7 χρόνια ούτε μια φορά δεν αυξήθηκαν τα τέλη, μείωση 20% την τελευταία διετία
Η αλήθεια στα «παραμύθια» των Κόντρα στον Καιρό για τα ανταποδοτικά τέλη είναι ξεκάθαρη:

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»

ΕΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ - ΜΑΝΙΚΙΟΥΡ - ΠΕΝΤΙΚΙΟΥΡ στο ισόγειο, της εταιρείας ΣΠΥΡΟΣ ΓΟΥΔΕΛΗΣ - ΣΤΡΑΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Ο.Ε., που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Μητροπόλεως αρ. 34
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ, ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΑΚΡΩΝ, της CLAUDIA TARAS, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Πεντέλης αρ. 53.
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Παντοπωλείο - Οπωροπωλείο - Πώληση Βιολογικών Προϊόντων), της εταιρείας Κ. ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε., που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Βασ. Όλγας αρ. 4

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Mαζική παράσταση Διαμαρτυρίας αύριο στο Υπ. Οικονομικών

Τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Περικλής»

     Ηλεκτρονική Δημοκρατία στον 21ο αιώνα
Στην υπηρεσία τω δημοτών τίθεται το πρόγραμμα «Περικλής- Ηλεκτρονική Δημοκρατία στον 21ο αιώνα» για την αμφίδρομη και σε πραγματικό χρόνο άμεση επικοινωνία τους με το Δήμο Αμαρουσίου, που θα συμβάλλει στην ταχύτερη εξυπηρέτησή τους και στη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών.
Το ερευνητικό πρόγραμμα υλοποιείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Δήμο Αμαρουσίου με τη συμμετοχή τριών εταιρειών Πληροφορικής, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και πρόκειται να ξεκινήσει στα μέσα Δεκεμβρίου του 2013.
Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη μιας μοναδικής κινητής πλατφόρμας διακυβέρνησης, βασισμένη στη γνώση και στη συνεργασία που επιτρέπει στους πολίτες και στις δημόσιες υπηρεσίες ανάλογα με την τοποθεσία και το περιβάλλον τους να συμμετέχουν σε ζωντανές συνομιλίες, ενθαρρύνοντας έτσι μία νέα μορφή παροχής δημόσιων υπηρεσιών.
Ειδικότερα, οι πολίτες θα μπορούν μέσω πλατφόρμας που θα λειτουργεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου (www.maroussi.gr) ή και από το κινητό τους τηλέφωνο να στείλουν αναφορές (κείμενο φωνή, εικόνα ή βίντεο) για συμβάντα, έκτακτα περιστατικά και εκδηλώσεις που συμβαίνουν στην γειτονιά τους και αντίστοιχα ο Δήμος Αμαρουσίου θα μπορεί κατ’αρχήν να ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο και να αντιδρά άμεσα, ενώ οι πολίτες θα μπορούν επίσης εύκολα να ψάξουν αναφορές (π.χ. διαθέσιμες υπηρεσίες) και να προσεγγίσουν άλλους χρήστες με παρόμοια ενδιαφέροντα.
         Θα παρουσιασθεί σε ειδική ημερίδα που προγραμματίζεται στα τέλη Νοεμβρίου

Προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης στους γονείς από το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης

Ενημερωτικές συναντήσεις για την καλύτερη προσαρμογή των νηπίων που φιλοξενούνται στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς πραγματοποίησαν με τους γονείς τους οι ειδικοί επιστήμονες του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, με πρωτοβουλία του Δημάρχου.
Το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης σε συνεργασία με τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς υποστηρίζει και ενισχύει την προσπάθεια κάθε οικογένειας για την καλύτερη ανατροφή των παιδιών της, υλοποιώντας  και εφέτος προγράμματα συμβουλευτικής υποστήριξης στους γονείς, καθώς και στο εκπαιδευτικό προσωπικό των Σταθμών.             
Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρόγραμμα συμβουλευτικής υποστήριξης στους γονείς των παιδιών που φιλοξενούνται για πρώτη φορά στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς, καθώς είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επίτευξη της καλύτερης προσαρμογής η προετοιμασία του παιδιού και των γονέων για την αλλαγή που πρόκειται να συμβεί στη ζωή τους.
Η ένταξη του παιδιού στον Παιδικό Σταθμό σηματοδοτεί το πέρασμα σε μια καινούργια φάση όχι μόνο για τα παιδί, αλλά και για όλη την οικογένεια.

Διακινητές παιδιών & Διακινητές ...Ψυχών!

ΓΙΑΒΟΛ Γερμανο«διαόλ΄», λένε σήμερα στη Νυρεμβέργη, 60 «υποταγμένοι» δήμαρχοι!

Σχεδόν ένας στους πέντε έλληνες δημάρχους θα δώσει το «παρών» στην 4η ετήσια συνάντηση της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα 22 και αύριο 23 Οκτωβρίου στη Νυρεμβέργη με θέμα «Η πόλη του μέλλοντος».
Με πάνω από 400 συμμετοχές δημοτικών παραγόντων από Ελλάδα και τη Γερμανία η Ελληνογερμανική Συνέλευση τείνει να γίνει μια σημαντική γέφυρα της ελληνογερμανικής συνεργασίας.
 Όπως είπε ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, η καγκελάριος 'Αγκελα Μέρκελ αποδίδει μεγάλη σημασία στον νέο αυτό θεσμό, που έχει καθιερωθεί με τη συμφωνία την οποία είχε υπογράψει το Μάρτιο του 2010 με τον τότε Έλληνα ομόλογο της Γιώργο Παπανδρέου.
                «Νέο κεφάλαιο ελληνογερμανικής συνεργασίας»
Για την καγκελάριο Μέρκελ το σημαντικό στοιχείο αυτής της συνεργασίας είναι το γεγονός ότι δήμοι και περιφέρειες των δύο χωρών συνεργάζονται για την επίλυση συγκεκριμένων προβλημάτων που τους απασχολούν. Ο κ. Ζάιμπερτ αναφέρει σχετικά:
 «Τα πρώτα τρία χρόνια της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης δείχνουν ότι πρόκειται για ένα εγχείρημα, το οποίο οπωσδήποτε αξίζει κανείς να το συνεχίσει. Για την Ελλάδα και τη Γερμανία άνοιξε ένα δυνατό κεφάλαιο συνεργασίας που δεν έχει προηγούμενο και το οποίο διεισδύει σε τομείς της πολιτικής ζωής, όπου υπό άλλες συνθήκες δεν θα υπήρχαν σημεία επαφής».

Η «Ευθεία σύγκρουση» & η «Διαπραγμάτευση στο Ανώτατο Επίπεδο»!



Mας δίνουν 9 δισ,για να ξεχάσουμε κατοχικό δάνειο & πολεμικές επανορθώσεις!

Ποια τα σενάρια του Βερολίνου για τις πολεμικές επανορθώσεις και το κατοχικό δάνειο.
Μας δίνουν 9 δισ. ευρώ για να τα ξεχάσουμε
Το πλήγμα που δέχεται η εικόνα της χώρας παρά το γεγονός ότι απορρίπτει οποιαδήποτε οφειλή της Γερμανίας προς την Ελλάδα από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου προβληματίζει το Βερολίνο.
Επεξεργάζονται μάλιστα ακόμα και σενάρια μερικής αποκατάστασης, ενδεχομένως με παραίτηση από τμήμα των κεφαλαίων που έχουν διαθέσει για τα ελληνικά πακέτα διάσωσης ή με δημιουργία ταμείου για την ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ενώ τα περισσότερα γερμανικά κόμματα(& το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ), αρνούνται ακόμα και να συζητήσουν την ουσία της ελληνικής διεκδίκησης, αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί αναγνωρίζουν αν όχι την υποχρέωση της χώρας τους να καταβάλει αποζημιώσεις ή κατοχικά δάνεια, τουλάχιστον την ανάγκη με κάποιον τρόπο να τερματιστεί η συζήτηση που τείνει να προσλάβει επικίνδυνες διαστάσεις.
Σε άρθρο των New York Times επικαλούνταν αναλυτές οι οποίοι θεωρούν ότι οι Ελληνικές διεκδικήσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί όταν την επόμενη φορά θα αναζητηθούν τρόποι ελάφρυνσης του χρέους.
Κυβερνητικός παράγοντας από την Ελλάδα εκφράζει παράλληλα την ελπίδα ότι οι Γερμανοί αντί να συμφωνήσουν σε κούρεμα θα προτιμήσουν να ξεπληρώσουν το κατοχικό δάνειο, καθώς κάτι τέτοιο θα μπορούσε να περάσει ευκολότερα στον γερμανικό λαό.

Στη 1:00 μ.μ., η συνεδρίαση της «Οικονομ. Επιτροπής»

Δωρεά αστικών λεωφορείων από την «LAMDA ΔΟΜΗ A.E»!!!
EΞΙ(6) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου στη 1:00 μ.μ, το μεσημέρι στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013
2. «Δωρεά αστικών λεωφορείων από την "LAMDA ΔΟΜΗ A.E." στον Δήμο Αμαρουσίου»
3. «Eγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων διακήρυξης για  Προμήθεια εποχιακών φυτών» 

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Με «πιότητα», τα ποιήματα του Στουρνάρα!


























Κοσμοσυρροή στην παράσταση «Η Ελλάδα μας Κατά Ξαρχάκον»

Με μία ξεχωριστή βραδιά ιστορικής μνήμης και τιμής στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας Ιωάννη Καποδίστρια, την παράσταση-αφιέρωμα «Η Ελλάδα μας Κατά Ξαρχάκον» συνεχίστηκε το επιτυχημένο πρόγραμμα εκδηλώσεων «Μουσικός Οκτώβρης» που πραγματοποιεί ο Δήμος Αμαρουσίου.
Χιλιάδες θεατές στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας παρόντος και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, απόλαυσαν μία πρωτότυπη μουσικοθεατρική παράσταση συντροφιά με αγαπημένες μελωδίες του Σταύρου Ξαρχάκου.
Στη διάρκεια της παράστασης που διοργάνωσε η Εταιρεία Μελέτης Έργου Ιωάννη Καποδίστρια, το Νεανικό Χορωδιακό Σύνολο «ΕΜΠΝΕΥΣΙΣ» υπό τη διεύθυνση της Έλενας Καντάρη-Κούκου, μέσα από τη μουσική του Σταύρου Ξαρχάκου, τους εμπνευσμένους στίχους του Νίκου Γκάτσου και Ιάκωβου Καμπανέλλη, και την προβολή στιγμών της ελληνικής ιστορίας με κεντρικό πρόσωπο τον Ιωάννη Καποδίστρια έκαναν μία πρωτότυπη αναδρομή στη νεότερη ελληνική Ιστορία και στον πολιτισμό μας.
Ο δημοφιλής καλλιτέχνης Βασίλης Λέκκας, και ο Γιώργος Παντερμάκης, ερμήνευσαν τραγούδια συμπράττοντας με την παιδική ορχήστρα, ενώ η ηθοποιός Ναταλία Καποδίστρια, γόνος της οικογένειας Καποδίστρια, σε ρόλο αφηγήτριας, παρουσίασε αποσπάσματα από ιστορικά έργα.

«ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ»:Σε ρόλο Χότζα το «Σύστημα Πατούλη»!!!

     Οριζόντια μείωση 12% στα δημοτικά τέλη αποφασίστηκε από την πλειοψηφία 
Ο κ. Δήμαρχος δεν έχασε την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί επικοινωνιακά το γεγονός (δημοτικές εκλογές έρχονται το Μάιο του 2014) αποκρύπτοντας την αλήθεια, στην ολότητά της, όπως συνηθίζει άλλωστεΗ αλήθεια είναι πως επί των ημερών του κ. Πατούλη τα δημοτικά τέλη για τις πολύ μικρές κατοικίες (έως 80 τ.μ.) αυξήθηκαν κατά 51%, ενώ στις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις μειώθηκαν κατά 55%.
Το «Σύστημα Πατούλη», σε ρόλο Χότζα, αφού το 2012 αύξησε έως και 70% τα δημοτικά τέλη (από 1,1 € / τ.μ. σε 1,85 € / τ.μ.) για τα σπίτια έως 80 τ.μ. στη συνέχεια τα μείωσε τμηματικά κατά 20% περίπου.
Η δεύτερη αλήθεια που αποκρύπτεται εντέχνως, είναι ότι τα δημοτικά τέλη αντί να διατίθενται για την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό και το πράσινο, όπως ο νόμος ορίζει, σε πολύ μεγάλο ποσοστό ξεπληρώνουν τα χρέη που συσσώρευσαν στο Δήμο οι πελατειακές πολιτικές και η κακοδιαχείριση της πρώην και της τωρινής Δημοτικής Αρχής.
Με έσοδα από δημοτικά τέλη πάνω από 20εκ. ευρώ το χρόνο η πόλη θα έπρεπε να είναι πεντακάθαρη, φωτεινή τα βραδιά, καταπράσινη και όχι στα σημερινά χάλια.
Η δημοτική αρχή υποχρηματοδοτεί και υποβαθμίζει συνειδητά την υπηρεσία καθαριότητας για να εξασφαλίσει την κοινωνική αποδοχή στην ιδιωτικοποίηση της, την οποία άλλωστε έχει ήδη αποφασίσει ακολουθώντας πιστά τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και των Γερμανών φίλων της (βλέπε Φούχτελ).
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» προτείνει:

Η απαγωγή της Ωραίας Ελλάδος ...


Η OTE Academy, η καταστρατήγηση των χρήσεων γης στο Ψαλίδι ...

 & η στάση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου
Στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 15ης Οκτωβρίου 2013 υποβάλλαμε ερώτημα στη
 Δημοτική Αρχή αναφορικά με τη στάση της πολεοδομίας Αμαρουσίου σχετικά με τις καταγγελίες
  του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Ψαλιδίου για την καταστρατήγηση της νομοθεσίας περί λειτουργίας σχολών παροχής εκπαιδευτικών υπηρεσιών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την Ακαδημία ΟΤΕ Α. Ε.χολές ΟΤΕ - κτήριο που εδρεύει στο Ψαλίδι - Αμαρουσίου) σε μια περιοχή που είναι αμιγούς κατοικίας.
Συγκεκριμένα η Ακαδημία ΟΤΕ Α. Ε. έχει προβεί σε σύναψη σύμβασης με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο για να παρέχει το κτήριο της στο Ψαλίδι Αμαρουσίου για τη λειτουργία του ΕΑΠ, γεγονός που οδηγεί ευθέως στην καταστρατήγηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για της χρήσεις γης στο Ψαλίδι, το οποίο είναι περιοχή αμιγούς κατοικίας.
Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή απέφυγε να απαντήσει και με συγκεχυμένες δηλώσεις των αρμόδιων Αντιδημάρχων προσπάθησε να υπεκφύγει αναφορικά με τις ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και την ολιγωρία που επέδειξε και επιδείχνει για το θέμα του ελέγχου της σύννομης ή όχι λειτουργίας της Ακαδημίας ΟΤΕ Α. Ε., φέρνοντας το επιχείρημα ότι δεν έχει προσκομιστεί από τους καταγγέλλοντες η επίμαχη σύμβαση (μεταξύ Ακαδημίας ΟΤΕ και ΕΑΠ).

ΟΧΙ στα νέα ΔΙΟΔΙΑ Κηφισιάς, Βαρυμπόμπης, Αγ. Στεφάνου

Νέους σταθμούς διοδίων στους κόμβους Κηφισιάς (Καλυφτάκη), Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου ετοιμάζεται να τοποθετήσει η εταιρία «Νέα Οδός», που εκμεταλλεύεται από το 2007 την Εθνική μας Οδό από τον κόμβο Μεταμόρφωσης έως τη Σκάρφεια Φθιώτιδας. 
Η εκμετάλλευση του δρόμου παραχωρήθηκε το 2007 με τη «λεόντειο» σύμβαση παραχώρησης που υπέγραψε το Ελληνικό Δημόσιο επί κυβέρνησης ΝΔ και με τη σύμφωνη γνώμη ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, με την κοινοπραξία «Νέα Οδός Α.Ε.». Στην κοινοπραξία συμμετέχουν οι πολυεθνικές εταιρίες ACS Group,Ferrovial και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.
Οι χρηματοδοτικές ανάγκες του ήδη υπερκοστολογημένου έργου ανέρχονται σε περίπου 1,2δισ. ! Είναι χαρακτηριστικό ότι η κοινοπραξία «Νέα Οδός Α.Ε.» συμμετέχει στη χρηματοδότηση του έργου με μόλις 6% από το μετοχικό της κεφάλαιο (75 εκατ. ευρώ). 
Το 30% της χρηματοδότησης (360 εκατ. ευρώ), καλύπτεται από κεφάλαια του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΕ (δηλαδή από το υστέρημα του ελληνικού και των υπόλοιπων λαών της ΕΕ). 
Τέλος, οι τράπεζες συμμετέχουν στη χρηματοδότηση μέσω δανεισμού κατά 54%, ήτοι 662 εκατ. ευρώ. Η ειρωνεία είναι ότι ο τραπεζικός δανεισμός λαμβάνεται με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου (δηλ. του ελληνικού λαού) και η αποπληρωμή του γίνεται από την είσπραξη διοδίων τελών (δηλ. πάλι από τον ελληνικό λαό).

«ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ»:Στις 7:30 μ.μ. το αφιέρωμα στην «αξεπέραστη» Τερψιχόρη Παπαστεφάνου

... η οποία αποχαιρετά την ενεργό δράση !!!



Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

ΔΔΥ: Εβδομάδα δωρεάν προληπτικού ελέγχου δυσλιπιδαιμίας

                  ...για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες

«Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο πλαίσιο της μετανεωτερικότητας»

       Tην Δευτέρα 4 Νοεμβρίου στο 5ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου
 «Παιδαγωγικές προσεγγίσεις στο πλαίσιο της μετανεωτερικότητας» τη Δευτέρα 04-11-2013 και ώρες 15.25-20.50, στο 5ο ΓΕ.Λ. Αμαρουσίου (Ολυμπίας 40 , Μαρούσι).
Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής στα επισυναπτόμενα έγγραφα.

Αυτήν την ΚΕΝΤΡΟ - «Αριστερά» ποιος θα την πάρει;

                  Νέοι κήνσορες, παλιοί γνώριμοι 
Η νεκρανάσταση του οδωδότος «ΣHMιτισμού», όπως επιχειρείται από τους «58», αιφνιδίασε την έκπληκτη Σώτη Τριανταφύλλου («Μας καπέλωσε ο Σημίτης»), αλλά δεν παραξένεψε κανέναν. Αμιγώς «εκσυγχρονιστικό» το εγχείρημα, αποκαλύπτει ταυτόχρονα τον τυφλό μνημονιακό προσανατολισμό του.
Και πώς να γίνει αλλιώς; Μια ματιά στα κείμενα και τις δηλώσεις των περισσοτέρων από τους «58» πείθει για του λόγου το αληθές. Αρκετοί εξ αυτών, μάλιστα, είχαν φτάσει στο σημείο, όπως ο κ. Μπίστης, να επιτιμούν τους Ελληνες για την «υποδοχή» που είχαν επιφυλάξει στην Μέρκελ. 
Τέτοια σοβαρότητα, τέτοιος σεβασμός απέναντι στους εν απογνώσει... Ας δούμε, όμως, τι λένε στο Μανιφέστο τους οι κήρυκες της νέας Κεντροαριστεράς:
1) Ενδιαφέρουσες οι διακηρυκτικές αναφορές στην ανάγκη «για αλλαγή του κράτους και του παραγωγικού μοντέλου». Ως «Μανιφέστο», δεν θα μπορούσε να εμπεριέχει αναλυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη. Αρκούν οι γενικές αρχές. Ωστόσο, τι σημαίνει «αλλαγή του κράτους»; 
Μα... δεν έγινε επί σημιτικού «εκσυγχρονισμού» η αλλαγή αυτή; Εντάξει, δεν τολμούν να το ισχυριστούν οι «58» γιατί καραδοκεί η θυμηδία, αλλά λίγη αυτοκριτική δεν βλάπτει, ιδία όταν στηλιτεύουν τα κακώς κείμενα και ασκούν αυστηρή κριτική στους αλλοδόξους.
2) Ποιος φταίει για την κρίση; Μα... οι Ελληνες! Και η ατυχία τους! Αυτό λέει -προκλητικά και ανατριχιαστικά- το «Μανιφέστο»: «Στην κρίση οι Ελληνες δεν είναι ούτε αμαρτωλοί ούτε θύματα. Είναι υπεύθυνοι και άτυχοι. Υπεύθυνοι για τις εθνικές ολιγωρίες, άτυχοι γιατί στην δύσκολη στιγμή βρήκαν απέναντί τους μια Ευρωπαϊκή Ενωση αιφνιδιασμένη, μυωπική, συντηρητική, διαιρεμένη και αναδιπλωμένη στους εθνικισμούς της»...
Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Οταν ακόμη και το ΔΝΤ ομολογεί ότι η Ενωση λειτούργησε προς ίδιον όφελος (και γι' αυτό δεν προέβη σε κούρεμα εξ αρχής, δεν έδωσε εύλογο χρόνο στην Ελλάδα, δεν έλαβε υπ' όψιν συγκεκριμένες ιδιαιτερότητες και δεν έδωσε δάνειο με χαμηλό επιτόκιο), ετούτοι δεν λένε λέξη! 

Ψωμί, ΕΛΙΑ(με καπέλλο), & «τραβεστί» κεντροΑριστερά!!!