Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Άδικη χωροθέτηση της Γ' Λαϊκής Αγοράς στο Πολύδροσο

Στο Πολύδροσο λειτουργεί κάθε Σάββατο η Γ' λαϊκή αγορά την οποία επισκέπτονται πολλοί συνδημότες και από άλλες περιοχές του Μαρουσιού. Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2011, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου που απόσπασμα δημοσιεύεται παρακάτω, μεταφερόταν μεταξύ των οδών Ροδοδάφνης - Κριεζή - Ακακιών ανά τρίμηνο. 
Η λειτουργία της σε καθέναν από αυτούς τους δρόμους εναλλάσσονταν κάθε 6μηνο με αποτέλεσμα να μη πέφτει την ίδια εποχή στον ίδιο δρόμο.
Στις 14/9/2011 όμως με απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου, (δεν γνωρίζω σε ποια ποιότητα ζωής αναφέρεται η επιτροπή), το διάστημα λειτουργίας της λαϊκής αγοράς ορίστηκε στους τέσσερις μήνες, δηλαδή
στην Ροδοδάφνης από Οκτώβρη έως τέλος Γενάρη,
στην Ακακιών από τον Φλεβάρη μέχρι τέλος Μάη και
στην Κριεζή από τον Ιούνιο μέχρι τέλος Σεπτέμβρη.
Θεωρούμε άδικη και ανεπίτρεπτη την παραπάνω απόφαση γιατί παύει την κυλιόμενη εναλλαγή εποχών λειτουργίας ανά οδό, δημιουργώντας  πρόβλημα στους κατοίκους.
 Προτείνουμε να επανέλθει η λειτουργία της στην προγενέστερη μορφή ώστε να εναλλάσσονται οι εποχές λειτουργίας.

«Εκλιπαρούν» επί 1 χρόνο για φωτεινό σηματοδότη, οι κάτοικοι της περιοχής Στουντίου!!!

Στο πάγιο & μακροχρόνιο αίτημά τους για εγκατάσταση φωτεινού σηματοδότη στη διασταύρωση των οδών Στουντίου & Πεντέλης, επανήλθαν οι κάτοικοι της περιοχής, με επιστολή που απέστειλαν στην Περιφέρεια Αττικής & συγκεκριμμένα στην Γενική Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού & Υποδομών
(ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Οδικών Εργων(Δ9) ΤΜΗΜΑ ε΄).
Στο κείμενο τους τα μέλη του Εξωραϊστικού & Πολιτιστικού Συλλόγου Στουντίου Α΄Αμαρουσίουαφού στην αρχή ενημερώνουν την Περιφέρεια Αττικής ότι η απαίτησή της(Εγγραφο υπ. αριθμ. Δ9/ε΄/0196/ΦΚ361ΤΗΣ 26/4/13), να διαμορφωθεί προηγουμένως η διασταύρωση, υλοποιήθηκε με την συνδρομή του Δήμου Αμαρουσίου, ΖΗΤΟΥΝ να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό η μελέτη, & να ικανοποιηθεί το αίτημά τους κατά προτεραιότητα, ΓΙΑΤΙ:

Ο «πόνος» των ΑΝΩ & ΚΑΤΩ ... Άκρων!

Στις 7:00 μ.μ, η συνεδρίαση του «Δημοτικού Συμβουλίου»

ΕΙΚΟΣΙ(20) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη  15 Οκτωβρίου, στις 7:00 μ.μ,
 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις
 στα παρακάτω θέματα:
1. Διαδικασία κλήρωσης για αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους της Επιτροπής Παραλαβής Εργασιών συντήρησης και επισκευής ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ανελκυστήρων, κλιματιστικών, λεβητοστασίων, κεντρικής θέρμανσης, αναγόμωσης πυροσβεστήρων και συναφών υπηρεσιών
2. Έγκριση διενέργειας Προμήθειας
3. Εγκριση συνδρομής για τις υπηρεσίες της Τράπεζας Ηλεκτρονικών Πληροφοριών ΟΤΑ της εταιρείας "Σ.Καραγιλάνης μον. Ε.Π.Ε."
4. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από τέλη καθαριότητας και φωτισμού(υπόθ. Σταθόπουλου Διονύσιου)
5. Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντος από τέλη καθαριότητας και φωτισμού(υπόθ. LLAVDANTI JONADA)
6. Αντικατάσταση μελών επιτροπών παραλαβής (Ε.Κ.Π.Ο.Τ.Α.)

Τη συνδρομή ΔένΔΙΑ για να παταχθεί η «Εγκληματική» Οργάνωση «Αλληλέγγυοι Δρόμοι», ζητά ο Δήμος Αμαρουσίου;

«Υποδεικνύει» στον ΔένΔΙΑ «να γίνει έρευνα &να εγκληθούν μέλη της, για παράνομη αφισοκόλληση - διαφήμιση»!!!
Ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο για τις πληροφορίες που περιήλθαν στη διάθεση της δ.κ. «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ»σύμφωνα με τις οποίες ο Δήμος Αμαρουσίου με αναφορά του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητάει να γίνει έρευνα προκειμένου να εντοπισθούν οι υπεύθυνοι της κίνησης «Αλληλέγγυοι Δρόμοι» και να εγκληθούν για παράνομη αφισοκόλληση - διαφήμιση, κατέθεσαν ο επικεφαλής του ΣΥΝδυασμού Λευτέρης Μαγιάκης & ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης Πέτρος Κούκουζας
Συγκεκριμμένα ερωτουν την διοίκηση Πατούλη:
1. Είναι ακριβείς οι παραπάνω πληροφορίες μας;
2. Αν ναι, τι ακριβώς περιλαμβάνεται στην ανωτέρω αναφορά ;

Ειδική ενημέρωση για τον προσληφθέντα Παναγιώτη Βελή του Αθανασίου, ζητά ο Π. Κούκουζας !

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, Σύμφωνα με την απόφαση 178/8.10.2012 του Δ.Σ της Αναπτυξιακής εγκρίθηκε η πρόσληψη 10 ωρομισθίων καθηγητών μερικής απασχόλησης για τη στελέχωση των τμημάτων ξένων γλωσσών και ηλεκτρονικών υπολογιστών επί συνόλου 150 υποψηφίων.
Μεταξύ των προσληφθέντων είναι και ο κ. Παναγιώτης Βελής του Αθανασίου.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ
1. Υπάρχει συγγενική σχέση του ανωτέρω καθηγητή με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Αθανάσιο Βελή ;

5 ερωτήματα «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ» για το σημερινό Δ.Σ.Α

1.Στα διεξαγόμενα έργα ανάπλασης της οδού Δήμητρος, στο πλαίσιο της περιβόητης «βιοκλιματικής ανάπλασης» του κέντρου της πόλης του Αμαρουσίου που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, ταλαιπωρώντας πολίτες και καταστηματάρχες, παρατηρούνται τρομερές ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας για τους διερχόμενους πεζούς, σύμφωνα με επιστολές και διαμαρτυρίες που έχουμε δεχθεί. 
Μάλιστα η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία των έργων έχει αναρτήσει πινακίδες σύμφωνα με τις οποίες προειδοποιούνται οι διερχόμενοι πεζοί ότι εισέρχονται στο «εργοτάξιο» με δική τους ευθύνη. Με δεδομένο ότι ολόκληρη η οδός Δήμητρος αυτή τη στιγμή είναι ένα ανοιχτό εργοτάξιο, ερωτάται η Δημοτική Αρχή πόσο νόμιμο και στη βάση της εφαρμογής ποιών κανόνων ασφαλείας δικαιούται η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία των εν λόγω έργων να αναρτά τέτοιου είδους προειδοποιήσεις για τους διερχόμενους πεζούς και ακόμα σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί (η Δημοτική αρχή Αμαρουσίου) για τον έλεγχο της κατασκευαστικής εταιρίας αναφορικά με τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων ασφάλειας για τους διερχόμενους πεζούς από την οδό Δήμητρος, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης; 
 2. Ερωτάται η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί αναφορικά με το ζήτημα της παράνομης αλλαγής χρήσεως στην οποία έχει προβεί η OTE ACADEMY A. E. αναφορικά με την ενοικίαση των χώρων του κτηρίου της (στο Ψαλίδι Αμαρουσίου)

Στις 9:30 π.μ. η συνεδρίαση της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ», την Τρίτη

EΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 15 Οκτωβρίου, στις 9:30 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013
2. Έκθεση Εσόδων - Εξόδων Γ 'τριμήνου οικονομικού έτους 2013 του Δήμου Αμαρουσίου
3. Αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014
4. "Εγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής και έκδοση τακτοποιητικών ενταλμάτων"

Ξεκινάει σήμερα το 2μερο Εθελοντικής Αιμοδοσίας


Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Έχουν χάσει τον ύπνο τους, οι... Γερματσολιάδες της «κατοχικής» κυβέρνησης Σαμαρά!!

      Ο Σνόουντεν τινάζει στον «αέρα» την πολιτική σκηνή
                 της Ελλάδας με έγγραφα «φωτιά»!
«Δεν θέλω να ζήσω σε μια κοινωνία που κάνει αυτού του είδους τα πράγματα … Δεν θέλω να ζήσω σε έναν κόσμο όπου τα πάντα που κάνουμε και λέμε καταγράφονται.
Αυτό δεν είναι κάτι που είμαι πρόθυμος να υποστηρίξω ή να ζήσω με αυτό» είπε στην εφημερίδα Guardian ο 30χρονος Edward Joseph Snowden και έβαλε φωτιά στα…μπατζάκια όχι μόνο του Μπάρακ Ομπάμα, αλλά και σε πάρα πολλούς σε όλο τον κόσμο.
Κι αν πιστέψουμε όσα είπε ο ίδιος σε μια συνομιλία που είχε (20 Μαίου) στο Χόνγκ-Κόνγκ(πριν πάει στη Ρωσία) ο «φάκελλος Ελλάδα» (μετά από αυτούς που αφορούν ΗΠΑ και Γερμανία είναι ο πιο «γεμάτος» από απόρρητες πληροφορίες)!
Τις αποκαλύψεις Σνόουντεν υποστηρίζει βέβαια και ο Ασάνζ του δικτύου Wikileaks που επίσης είναι διεθνής (από τις ΗΠΑ) καταζητούμενος(έγκλειστος στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο).
«Η NSA έχει δημιουργήσει μια υποδομή που της επιτρέπει να παρακολουθεί σχεδόν τα πάντα. Με αυτή την ικανότητα, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπινων επικοινωνιών αυτόματα είναι σε στόχευση . 
Αν ήθελα να δω τα email σας ή να ακούσω το τηλέφωνο της συζύγου σας, το μόνο που έχω να κάνω είναι να χρησιμοποιήσω τις παρακολουθήσεις.

Οι ευνοούμενοι της Γερμανικής πρεσβείας στην Αθήνα

Τα πάντα παρακολουθούν οι Γερμανοί στην Ελλάδα που κινούνται μεθοδικά στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας &συνεργασίας με το σύστημα εξουσίας.
Η παρουσία των Γερμανών στην Αθήνα έχει εδραιωθεί για τα καλά, όπως αναφέραμε και σε άλλο κείμενό μας προ ημερών, τόσο με την έντονη κινητικότητα του Γερμανού πρέσβη Ντόλτ, όσο και με την παρουσία των γερμανικών πολιτικών ιδρυμάτων στην ελληνική πρωτεύουσα.
Από την εποχή που η Siemens αλώνιζε στο εγχώριο πολιτικό σύστημα και είχε διεισδύσει σε δεκάδες εκλεκτές πολιτικές οικογένειες των Αθηνών, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι. Οι αποκαλύψεις για την Siemens, μπορεί να ατόνησαν λίγο τις επαφές, αλλά το μνημόνιο ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η γερμανική επικυριαρχίαν όχι μόνο παραμένει αλλά και ότι οι δορυφόροι των Γερμανών στην Ελλάδα πολλαπλασιάστηκαν.
Πολλοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομικοί παράγοντες και άλλοι, θέλανε και θέλουν να τα έχουν καλά με την ισχυρή Καγκελαρία δια παν ενδεχόμενο. Ανάλογα με τις επιδιώξεις και τις φιλοδοξίες του ο καθένας, ενώ οι Γερμανοί από την πλευρά τους, κυριολεκτικά «στρατολογούν» όσοι τους είναι χρήσιμοι, ως πιστοί στρατιώτες! 
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει, ειδικά οι πιο μυημένοι, τα «σεμινάρια» για Έλληνες δημοσιογράφους, στα γραφεία του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ στην Αθήνα, αλλά και άλλων γερμανικών ιδρυμάτων και τα ταξιδάκια «αναψυχής» στο Βερολίνο και την Φρανκφούρτη για επαφές με το σύστημα εξουσίας της Γερμανίας.

Η περιφερειακή ρευστότητα & η «συνεργασία» Ελλάδας - Ισραήλ...

Ύστερα από τρία χρόνια ελληνοϊσραηλινής προσέγγισης, και ενώ ο ενεργειακός άξονας Ισραήλ-Κύπρου ενισχύεται, θα ανέμενε κανείς ότι τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης του ελληνοϊσραηλινού Κοινού Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Ισραήλ, θα ήταν σημαντικότερα από την υπογραφή δύο συμφωνιών δευτερεύουσας σημασίας (τουρισμός και κινηματογραφικές συμπαραγωγές), ενώ την ίδια στιγμή, για τα σοβαρά ζητήματα, μεταξύ των οποίων η ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών, υπεγράφησαν τελικώς λακωνικές κοινές διακηρύξεις.
Ωστόσο, μια προσεκτικότερη θεώρηση των πρόσφατων περιφερειακών εξελίξεων και του πλέγματος των σχέσεων των χωρών τής περιοχής, θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί τελικά η περίπτωση της συνεργασίας Κύπρου-Ισραήλ διαφέρει σε πολλά από την επιδιωκόμενη αντίστοιχη σύμπραξη Ελλάδας-Ισραήλ στον τομέα της ενέργειας.
Τo ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ & η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΑΠΟΚΛΙΣΗ ΙΣΡΑΗΛ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Η απόκλιση στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας από το επεισόδιο του Mavi Marmara πριν από μια τριετία συνεχίζεται, η εσωτερική κατάσταση στην Αίγυπτο παραμένει τεταμένη, ο αιματηρός εμφύλιος στην Συρία μαίνεται και η πρόσφατη ελαφρά μεταστροφή τής Τεχεράνης -υπό τον φόβο ενός δυτικού κτυπήματος σε συνάρτηση με φαινόμενα εσωτερικής αποσταθεροποίησης, κατά τα πρότυπα της Συρίας- δείχνει να εντυπωσιάζει τις ΗΠΑ. Από την άλλη, η Ρωσία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις

Η αποδόμηση της Ελλάδος από ντόπιους και ξένους!!!

Μετά την διάλυση του στρατεύματος, την επίθεση κατά της δημοτικής αστυνομίας, τις εκδιώξεις δασκάλων, ήλθε -φαίνεται- τώρα και η σειρά των θρησκευτικών διωγμών ώστε να συμβεί το κατά τας γραφάς προβλεφθέν ότι δηλαδή όση αποδόμηση του κράτους έχει ήδη γίνει δεν αρκεί αλλά πρέπει να διαλυθούν όλοι οι παραδοσιακοί πυλώνες του πολιτισμού μας γιατί το ζητεί ο κ. Τόμσεν & ως συνήθως, δεν βλέπει κανένα πρόβλημα ο Υπουργός μας Οικονομικών!
Γιατί όλα αυτά; Μα γιατί λεφτά δεν υπάρχουν ή έτσι τουλάχιστο μας λένε. Πιο ακριβές θα ήταν να λεχθεί ότι δεν υπάρχουν λεφτά για μερικούς αλλά υπάρχουν για άλλους πιο… χρήσιμους στην χώρα μας.
Π.χ. δανεικά λεφτά για τους τραπεζίτες πάντα βρίσκονται. Λεφτά για του απειράριθμους συμβούλους που με αναμφισβήτητα προσόντα διορίζονται ως σύμβουλοί Υπουργών, του Εθνικού Θεάτρου, της Επιτροπής Iδιωτικοποιήσεων υπάρχουν. 
Για τον κ. Παπουτσή θέση κατάλληλη στις ικανότητες του βρέθηκε αμέσως.  
Προσθέσατε τα γκόλντεν μπόυς και γκερλς (μερικές όχι και τόσο νέες αλλά έμπειρες διπλό ή και τριτοθεσίτες), που κυβερνήσεις όλων των χρωμάτων διορίζουν σε καλοπληρωμένες θέσεις συμβούλων, και σχηματίζετε μια εικόνα της επικρατούσας διαφάνειας και αξιοκρατίας.
Φαίνεται ότι σʼ ένα ευνομούμενο κράτος όλοι οι ανωτέρω σαφώς προηγούνται ενός πτωχού ιερέως, ενός υποτιμημένου δάσκαλου, ή του υποβιβασμένου κοινωνικά στρατηγού. 
Αλλά ο τελών με τόσο κέφι αυτές της τελευταίες ανθρωποθυσίες Υπουργός των Οικονομικών προφανώς - και εν αντιθέσει με τον νέο και εξυπνότερο (ή πονηρότερο) συνάδελφο του εδικό στα περί Αναπτύξεως - δεν χάνει ύπνο για πενταροδεκάρες χάριν μερικών παπάδων.

Η δολοφονία των χριστιανών της Ανατολής ...

 του Δημοσθένη Δαββέτα 
Κατεστραμμένα χωριά, ισοπεδωμένα, μαζικές σφαγές, δολοφονίες ιερέων, δυναμιτισμένες εκκλησίες, βιασμοί και κατακρεούργηση γυναικών και παιδιών, γκρεμισμένα μοναστήρια και χριστιανικά στοιχεία, χριστιανικοί τάφοι συλημένοι, ένα γενικό κλίμα καταδίωξης, κινδύνων, τρόμου και διαρκών απειλών.
 Να σε ποια κατάσταση ζουν σήμερα οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής. Σε ένα μόνιμο φόβο και πόνο, σε ένα μόνιμο άγχος επιβίωσης, εδώ και καιρό δέχονται την αμείλικτη επίθεση των τζιχαντιστών ισλαμιστών. Στο Ιράκ, στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στη Συρία και ίσως σύντομα στον Λίβανο, η στρατηγική του τρόμου στοχεύει να διώξει τους «άπιστους» χριστιανούς από τα μέρη όπου ιστορικά και πολιτισμικά έπαιξαν θεμελιακό ρόλο. Κινδυνεύει έτσι η δύση να χάσει τους φυσικούς γεωπολιτικούς της συμμάχους.
Το 1938 στη συνθήκη του Μονάχου, η Αγγλία και η Γαλλία των Τσαμπερλάιν (Champerlain) και Νταλαντιέ (Daladier), αντίστοιχα, πίστεψαν ότι για να αποφευχθούν οι σφαγές του πολέμου 1914-1918, θα ήταν καλύτερα -πάντα στο όνομα της ειρήνης- να αφήσουν τις κατακτητικές επιθυμίες του Χίτλερ (Hitler) να εκτονωθούν κατακτώντας την Τσεχοσλοβακία. 
Η ανάλυσή τους ήταν λάθος και ο Χίτλερ δεν μείωσε το όνειρό του να κατακτήσει τον κόσμο. Όπως είπε και ο Τσόρτσιλ (Churchill), αυτοί οι δύο ηγέτες «ατιμάστηκαν χωρίς να σταματήσουν τελικά τον πόλεμο».
Κάτι ανάλογο πάει να γίνει σήμερα και με τους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή. Οι δυτικοί ηγέτες και διπλωμάτες από τη μία μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα και από την άλλη εγκαταλείπουν τους χριστιανούς ως μία μορφή θυσίας στη λογική δήθεν αποφυγής σύγκρουσης δύσης και Ισλάμ.

Αντιδράσεις για την κατασκευή του Τεμένους

Ραντεβού έξω από τα γραφεία της υπηρεσίας όπου θα πραγματοποιηθεί η νέα προσπάθεια δημοπράτησης του έργου της κατασκευής μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, δίνουν για αύριο Τρίτη στις 8:00 π.μ, τα μέλη της «Δράσης ανεξαρτήτων πολιτών, κατά της κατασκευής ή αδειοδότησης μουσουλμανικού τεμένους ή τζαμιού».
Ύστερα από τρεις αποτυχημένες προσπάθειες τον προηγούμενο Ιούλιο, η Κυβέρνηση επιχειρεί για μια ακόμη φορά να αναθέσει το έργο της κατασκευής τεμένους στις παλιές εγκαταστάσεις του πολεμικού ναυτικού στον Βοτανικό.
Τις προηγούμενες φορές παρά το γεγονός πως υπήρχε ενδιαφέρον από αρκετές κατασκευαστικές εταιρείες, καμία δεν κατέθεσε τελικά προσφορά αφού σύμφωνα με πληροφορίες οι κατασκευαστικές θεωρούσαν τον προϋπολογισμό για το έργο χαμηλό και το ρίσκο εξαιτίας των αντιδράσεων υψηλό.

Νέος κύκλος εκπαίδευσης μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα

           Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από αύριο Τρίτη  έως και τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου
Σε μία στιγμή κατά την οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία το σχέδιο του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης - η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών (σύμφωνα με την Διαδικτυακή Ενημέρωση Αλβανών Μεταναστών), θα παραχωρήσει ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί συνέντευξη τύπου για το θέμαξεκινά αυτήν την εβδομάδα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ της Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, ένας νέος κύκλος μαθημάτων για την εκπαίδευση των μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα, την Ελληνική ιστορία και τον Ελληνικό πολιτισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδυσσέας».

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την ένταξη των ιδίων και των οικογενειών τους στην ελληνική πραγματικότητα.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.                    
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στην πόλη του Αμαρουσίου αφορούν στο επίπεδο Α1, όπου οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν σε εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, στην ιστορία και στον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας.  Αντίστοιχα, στο επίπεδο Α2 θα διδαχθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχεία της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού.

Ο «ρυπαίνων» πληρώνει ...από σήμερα

     Σε εφαρμογή το νέο Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου  
Ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή, όμορφη, λειτουργική, εφαρμόζει για τη συλλογή των ογκωδών απορριμμάτων ένα νέο πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο προβλέπει ότι η αποκομιδή τους θα γίνεται συγκεκριμένη ημέρα (ή ημέρες) σε κάθε Πολεοδομικής Ενότητα.
Τι σημαίνει αυτό στην πράξη
Με το νέο πρόγραμμα συλλογής ογκωδών απορριμμάτων, όλοι, Δήμος και πολίτες, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.
Ο Δήμος δεσμεύεται ότι συγκεκριμένη μέρα κάθε εβδομάδα θα συλλέγει τα ογκώδη απορρίμματα που εναποθέτουν οι κάτοικοι  στα καθορισμένα σημεία.
Οι κάτοικοι από την πλευρά τους αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα (π.χ. κλαδιά, ξύλα, παλιά έπιπλα, οικιακές συσκευές, στρώματα, διάφορα υλικά και μπάζα) όποια μέρα θέλουν, παρά μόνον την προηγούμενη ημέρα από αυτήν που γνωρίζουν ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει η αποκομιδή.
Πότε και πού θα γίνεται η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων
 Από σήμερα Δευτέρα 14 Οκτωβρίου η αποκομιδή ογκωδών θα γίνεται με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:

Στις 7:00 μ.μ. η εκδήλωση:«Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη(Α.Ο.Ζ) της Ελλάδας»

Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Α. Μπρέγιαννης: «Ναι στα έργα, όχι στην απαξίωσή τους»

Για την έννοια του «πολιτισμού» στο Μαρούσι και πως εκλαμβάνεται από τη Διοίκηση του Δήμου μας, έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. 
Η έννοια συμπεριλαμβάνει, εκτός των γραμμάτων και των τεχνών, τον τρόπο ζωής καθώς και τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου, στοιχεία τα οποία στο Μαρούσι παρά τις όποιες προθέσεις της Διοίκησης,  απαξιώνονται καθημερινά. Μιας διοίκησης, η οποία αλαζονικά νομίζει ότι με την ολοκλήρωση ενός έργου, έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο δημότη και παύει να ενδιαφέρεται για την τύχη του, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό το έργο είναι έργο βιτρίνας, όπως πρόσφατα η «βιοκλιματική» ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της πόλης.
Πρόσφατα βιώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έκφραση των δικαιωμάτων του πολίτη πάνω σ’ αυτή την πόλη από τη συμπεριφορά των νέων που διασκεδάζουν στην πλατεία Ηρώων κάνοντας skate. 
«Μας καταστρέφετε το σπίτι μας», αναφώνησαν και χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι με τον τρόπο που χρησιμοποιούν αυτό το σπίτι, το καταστρέφουν οι ίδιοι, πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχουν δίκιο. Αισθάνονται την πλατεία σαν σπίτι τους από τη δεκαετία του ‘80, αλλά η Διοίκηση του Δήμου δεν έκανε τον κόπο να «αφουγκραστεί» αυτό το γεγονός και προχώρησε και ολοκλήρωσε ένα πανάκριβο (με γρανίτες) έργο και αποχώρησε έχοντας όπως προαναφέρθηκε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς το κοινωνικό σύνολο. Έτσι η νεολαία συνέχισε το παιχνίδι της στην πλατεία, με τις συνέπειες που όλοι ζήσαμε.

Yπέρ της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων & της ιδιωτικοποίησης των πλατειών ο Πατούλης;

Η πλατεία ΗΡΩΩΝ Αμαρουσίου-οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για δήθεν «ανάπλασή» της & η επιχείρηση εκδίωξης των παιδιών skaters - bmxbikers στο βωμό της συρρίκνωσης των Δημόσιων χώρων υπέρ της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων & της ιδιωτικοποίησης των πλατειών.

Με προκλητικό τρόπο και χωρίς καμία διαδικασία διαβούλευσης επιχειρεί η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της «ανάπλασης» της πλατείας Ηρώων, με στόχο την περαιτέρω συρρίκνωση του Δημόσιου - κοινόχρηστου χώρου των πλατειών του Αμαρουσίου υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων που εκφράζονται με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε αυτές.
Συγκεκριμένα στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ. Σ. Αμαρουσίου (1ης & 8ης Οκτωβρίου 2013) το θέμα απασχόλησε το Δ. Σ. της πόλης με την ηχηρή - σοβαρή  και μαζική παρουσία δεκάδων νεαρών συμπολιτών μας skaters και bmxbikers, οι οποίοι συχνάζουν στην πλατεία Ηρώων και απειλούνται με εκδίωξη από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και την επιχειρούμενη «ανάπλαση» της πλατείας Ηρώων που θέλει να υλοποιήσει.

Αύριο στις 11:00 π.μ η συνεδρίαση της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»

EΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Ανάκληση της υπ’ αριθ. 106/2010 με αρ.πρωτ.:065195/9.9.2011 άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 200 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ - ΜΠΑΡ», επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 10 – 12 στο Μαρούσι, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ι. ΜΩΡΑΚΗΣ – Δ. ΠΑΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. σε εφαρμογή της υπ’ αρ. 2813/2013 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών»
2. Εγκριση ή μη άρσης σημειακής εφαρμογής επί της οδού Αγ. Φιλοθέης στην ΠΕ Αγ. Φιλοθέης
3. Έγκριση ή μη θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ (υπόθεση Αναστασίας Χαρίτου)
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ αντρικό στο ισόγειο, του ΒΕΝΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Σπυρίδωνος, που βρίσκεται στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Στρατηγού Θέμιδος & Γράμμου

Στο ΕΛΕΟΣ της Εθνικής Τράπεζας το «κτήμα Καρέλα»

               Κινδυνεύει με κατάσχεση!
          Στα 31.5 εκ.  ανέρχεται η οφειλή του Δήμου !!!

 Η Εθνική Τράπεζα κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση με το Δήμο Αμαρουσίου για αρχικό δάνειο ύψους περίπου 24 εκ. ευρώ που πήρε ο Δήμος το 2002 για την απαλλοτρίωση του κτήματος.
Από το 2008 μέχρι σήμερα ο Δήμος έπαψε να εξυπηρετεί το δάνειο πλην του 2009 που πλήρωσε 1,5 εκ. ευρώ!!!
Συνολικά ο Δήμος έχει πληρώσει από το 2003 περίπου 8,5εκ. ευρώ (4,8 εκ. ευρώ μέχρι το 2006 και 3,7 εκ. ευρώ επί Δημαρχίας Πατούλη). 
Η  οφειλή του Δήμου στην Τράπεζα ανέρχεται σήμερα στα 31.5 εκ. ευρώ.
Υπολογίζεται ότι αν το δάνειο εξυπηρετείτο κανονικά και δεν υπήρχαν καθυστερήσεις, η συνολική καταβολή συμπεριλαμβανομένων των τόκων θα ήταν γύρω στα 30εκ. ευρώ.
Εξ αιτίας των καθυστερήσεων, ο Δήμος Αμαρουσίου χρωστάει περίπου τα ίδια με αυτά που θα έπρεπε να πληρώσει συνολικά στην τράπεζα ενώ έχει ήδη πληρώσει  8.5 εκ. ευρώ.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

«Ανοιξε πόλεμο» με τους skaters ο Δήμος Αμαρουσίου!

   Εκπέμπει S.O.S. η  Πλατεία Ηρώων !!!
Και αυτό γιατί στα σχέδια του Δήμου είναι η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων σε Πάρκο Αναψυχής, ένα πάρκο που δεν θα είναι όμως φτιαγμένο έτσι ώστε να είναι φιλικό προς τους φίλους της σανίδας και του bmx...
Τα παιδιά και οι skaters του Αμαρουσίου όμως αντέδρασαν άμεσα & οργανώθηκαν για να μην γκρεμίσουν την πλατεία τους...που φιλοξενεί εδώ και 25 περίπου χρόνια μια μεγάλη μερίδα σκειτάδων και bmxάδων της πόλης. 
Δημιούργησαν δε με κέφι & μεράκι,μία καλαίσθητη σελίδα στο Facebook «www.facebook.com/plateia.iroon» 
 «Πλατεία Ηρώων Βοήθεια»...  
Μάλιστα την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο επρόκειτο να λάβει(& έλαβε τελικά κατά πλειοψηφία), την απόφαση για το μέλλον της πλατείας. 
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου(που ήταν αποτέλεσμα πολύωρης έντονης & οξύτατης συζήτησης)οι skaters & οι  φίλοι της σανίδας και του bmx θα φιλοξενηθούν πλέον στη νέα πλατεία που θα κατασκευαστεί πίσω από το χώρο του ΟΑΚΑ...

«Τα άκρα των άκρων» & ο ΙΟΥΔΑΙΟποιημένος SAM

Ακρως επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και την ομαλή λειτουργία των θεσμών είναι η θέση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για τη θεωρία των δύο άκρων, την οποία ουσιαστικά υιοθέτησε με τη χτεσινή του ομιλία στη Ν.Δ. Και μάλιστα στην πιο ακραία, τη χειρότερη μορφή της, αφού σκόπιμα, μετά τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, μιλά ευθέως για τις Σκουριές και τη Μαρφίν.
Με τον τρόπο που μίλησε ο πρωθυπουργός αποδέχεται πλήρως στο ζήτημα αυτό το σκεπτικό των φανερών και μυστικών φίλων και συμβούλων του.
 Οι υπερβολές του Χρ. Λαζαρίδη, οι ακρότητες του Φ. Κρανιδιώτη και οι θεσμικές ακροβασίες του Τ. Μπαλτάκου γίνονται πλέον επίσημος θεσμικός λόγος.
Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να εμφανισθεί ως εγγυητής της ομαλότητας και ως υπέρμαχος της εφαρμογής του «νόμου και της τάξης» πέφτει στο κενό. Ο αδικαιολόγητος συμψηφισμός παντελώς ανόμοιων γεγονότων και η απόπειρα να εξομοιωθούν καταστάσεις και υποθέσεις βλάπτουν τελικά την όποια αξιοπιστία εκείνων που τις επιχειρούν.
Και γίνεται τελικά μπούμερανγκ για τους θιασώτες της μηδενικής ανοχής στην πολιτική ζωή.
Ολοι όσοι επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν και να τιμωρήσουν, με πρόφαση τους νεοναζί, την κινηματική δράση και αντίδραση στη μνημονιακή εξαθλίωση του ελληνικού λαού, υπονομεύουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. 

Η ομόφωνη καταδίκη ... κάθε μορφής βίας, έπρεπε να είναι καθολική & όχι επιλεκτική

             « Όχι στο νέο διχασμό» λέει η Διοίκηση Γ. Πατούλη ...
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδικάζει τη βία και τις ναζιστικές πρακτικές, που προωθούν, όπως ισχυρίζεται, οι δυνάμεις των άκρων(;;;)
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστηρίζει, θα έπρεπε να έχει κάνει «σοφότερες» όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλες τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν συνέβη.
Η ομόφωνη καταδίκη της ναζιστικής βίας αλλά και κάθε μορφής βίας, απ’ όπου κι αν εκπορεύεται, θα έπρεπε να είναι καθολική & όχι επιλεκτική.
Επιτίθεται σφόδρα στη δημοτική παράταξη «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ», γιατί όπως κατηγορηματικά τονίζει, «επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, γεγονός που για τρην Διοίκηση Πατούλη, είναι καταδικαστέο. 
Καταδικαστέο, προσθέτει, είναι και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε με αφορμή το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Η εμμονή και ο φόβος της παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» να καταδικάσει απερίφραστα κάθε μορφή φασισμού και ολοκληρωτισμού, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, μας είναι ακατανόητη,  όπως είναι ακατανόητη και στη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού λαού της πόλης μας»
Τί φοβάται η συγκεκριμένη παράταξη και τα στελέχη της;
Είναι οπαδοί του ολοκληρωτισμού ή των ολοκληρωτικών πρακτικών;
Δεν το πιστεύουμε, αλλά αν είναι, ας μας το πουν.
Δεν καταλαβαίνουν, ότι φασισμός, ναζισμός και ολοκληρωτισμός είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος;
Το «αυγό του φιδιού» δεν έχει χρώμα

ΣΗΜΕΡΑ η Ημερίδα για τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών

Πρόσκληση σε εκδρομή από την «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου,  να «αποδράσουμε» μαζί, στις δασωμένες πλαγιές των Αροανίων ορέων ( νομός  Αχαίας).
Θα ξεκινήσουμε στις 8 το πρωί, από το « Γυμναστήριο του Σπύρου Λούη» (Μαρούσι, Πλατεία ΗΣΑΠ) και, αφού περάσουμε από το Ξυλόκαστρο και την Ακράτα, θα επισκεφθούμε πρώτα, ανηφορίζοντας το Χελμό ( Αροάνια Όρη), σε υψόμετρο 800 μέτρων και καταμεσής του ελατοδάσους, τη λίμνη Τσιβλού. 
Πρόκειται για μια λίμνη πανέμορφη,  «Αλπική», που, στα καταπράσινα, γαλήνια νερά της, καθρεφτίζονται οι περήφανες βουνοκορφές του Χελμού και τα κλαδιά από τα έλατα ακουμπάνε την επιφάνειά της.
 Η λίμνη αυτή, το «διαμαντάκι του Χελμού», όπως την ονομάζουν, σημαντικότατος υγροβιότοπος σήμερα, αφού φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για όσους αγαπούν την πεζοπορία.

Μαθήματα παραδοσιακών χορών από τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου

          ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ»
Μαθήματα παραδοσιακών χορών ξεκίνησε από  την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο δραστήριος Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης».
ΤΑ μαθήματα γίνονται κάθε Κυριακή από τις 12:00 - 14:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση που τυχόν χρειαστούν οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να  επικοινούν με τον κ. Δημήτρη Κοσμίδη, κιν.: 6974 45 20 59. 

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, «Η ΒΡΙΤΟΜΑΡΤΙΣ»

Αγαπητά μας μέλη, φίλοι και φίλες της Ένωσης μας, Σκοπός της επιστολής μας αυτής είναι να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμά των επόμενων μηνών, ελπίζοντας και πιστεύοντας, ότι θα έχετε την δυνατότητα και επιθυμία να συμμετέχετε στις δραστηριότητες του…
                    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
1. Πενταήμερη αεροπορική εκδρομή στην Αιώνια πόλη της ΡΏΜΗΣ…
 Παρασκευή 25 έως Τρίτη 29 Οκτωβρίου.  
Θα θαυμάσουμε τα αναρίθμητα μνημεία της, το Βατικανό το Κολοσσαίο,
την περίφημη Φοντάνα  ντι  Τρέβι κ.λ.π.  
2.Τιμή 570€
                                                             ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
3.Κυριακή 16 Νοεμβρίου, ώρα 8:30 π.μ. Χαλκοκονδύλη, Πλατεία Καννιγγος
 Μονοήμερη εκδρομή στη ΣΑΛΑΜΙΝΑ.
Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Φανερωμένης, το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, το Ευριπιδειο θέατρο την χερσόνησο της Κυνόσουρας και τέλος θα γευματίσουμε στην πευκόφυτη περιοχή Κανάκια…
Τιμή 15 €
4.Κυριακή 24 Νοεμβρίου  10:30 π.μ. 
Συνάντηση στην είσοδο του Μουσείου ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
για ξενάγηση στο μουσείο 
Τιμή εισιτηρίου 5 €. 
Άνω των 65 ετών 3€. 3 € επί πλέον  έκαστος για την ξενάγηση.
5.Τετάρτη 27  Νοεμβρίου ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου Βας.Σοφίας 9.
Ομιλίες για την υγιεινή διατροφή & τα μεταλλαγμένα τρόφιμα με διακεκριμένους ομιλητές

«Στην υγειά σας» ... κορόϊδα Ελληνες, σήμερα στη Γερμανική Σχολή!

Με το σύνθημα «Στην υγειά σας!» πραγματοποιείται και φέτος παραδοσιακά το Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.
 Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων της Γερμανικής Σχολής και των Αποφοίτων, καθώς και εκπρόσωποι των γονέων μας προσκαλούν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, από τις 12.00 έως τις 20.00, σε μια «φιλική γιορτή»  με ατμόσφαιρα Μονάχου.
«Με δροσερή μπύρα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή τους, γερμανικά λουκάνικα και κουλούρια Brezel, καθώς και με μουσική όλων των δεκαετιών, οι απόφοιτοι και οι φίλοι της Γερμανικής Σχολής, αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να πάρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μια γεύση από το βαυαρικό Oktoberfest.
 Βάλτε τη Σχολή μας στο πρόγραμμά σας αυτό το απόγευμα κι’ ελάτε να περάσετε μερικές ευχάριστες ώρες με φίλους.