Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Α. Μπρέγιαννης: «Ναι στα έργα, όχι στην απαξίωσή τους»

Για την έννοια του «πολιτισμού» στο Μαρούσι και πως εκλαμβάνεται από τη Διοίκηση του Δήμου μας, έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν. 
Η έννοια συμπεριλαμβάνει, εκτός των γραμμάτων και των τεχνών, τον τρόπο ζωής καθώς και τα βασικά δικαιώματα του ανθρώπου, στοιχεία τα οποία στο Μαρούσι παρά τις όποιες προθέσεις της Διοίκησης,  απαξιώνονται καθημερινά. Μιας διοίκησης, η οποία αλαζονικά νομίζει ότι με την ολοκλήρωση ενός έργου, έχει τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο δημότη και παύει να ενδιαφέρεται για την τύχη του, ιδιαίτερα μάλιστα όταν αυτό το έργο είναι έργο βιτρίνας, όπως πρόσφατα η «βιοκλιματική» ανάπλαση του εμπορικού κέντρου της πόλης.
Πρόσφατα βιώσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την έκφραση των δικαιωμάτων του πολίτη πάνω σ’ αυτή την πόλη από τη συμπεριφορά των νέων που διασκεδάζουν στην πλατεία Ηρώων κάνοντας skate. 
«Μας καταστρέφετε το σπίτι μας», αναφώνησαν και χωρίς να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι με τον τρόπο που χρησιμοποιούν αυτό το σπίτι, το καταστρέφουν οι ίδιοι, πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχουν δίκιο. Αισθάνονται την πλατεία σαν σπίτι τους από τη δεκαετία του ‘80, αλλά η Διοίκηση του Δήμου δεν έκανε τον κόπο να «αφουγκραστεί» αυτό το γεγονός και προχώρησε και ολοκλήρωσε ένα πανάκριβο (με γρανίτες) έργο και αποχώρησε έχοντας όπως προαναφέρθηκε τακτοποιήσει τις υποχρεώσεις της προς το κοινωνικό σύνολο. Έτσι η νεολαία συνέχισε το παιχνίδι της στην πλατεία, με τις συνέπειες που όλοι ζήσαμε.

Yπέρ της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων & της ιδιωτικοποίησης των πλατειών ο Πατούλης;

Η πλατεία ΗΡΩΩΝ Αμαρουσίου-οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για δήθεν «ανάπλασή» της & η επιχείρηση εκδίωξης των παιδιών skaters - bmxbikers στο βωμό της συρρίκνωσης των Δημόσιων χώρων υπέρ της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων & της ιδιωτικοποίησης των πλατειών.

Με προκλητικό τρόπο και χωρίς καμία διαδικασία διαβούλευσης επιχειρεί η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της «ανάπλασης» της πλατείας Ηρώων, με στόχο την περαιτέρω συρρίκνωση του Δημόσιου - κοινόχρηστου χώρου των πλατειών του Αμαρουσίου υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων που εκφράζονται με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε αυτές.
Συγκεκριμένα στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ. Σ. Αμαρουσίου (1ης & 8ης Οκτωβρίου 2013) το θέμα απασχόλησε το Δ. Σ. της πόλης με την ηχηρή - σοβαρή  και μαζική παρουσία δεκάδων νεαρών συμπολιτών μας skaters και bmxbikers, οι οποίοι συχνάζουν στην πλατεία Ηρώων και απειλούνται με εκδίωξη από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και την επιχειρούμενη «ανάπλαση» της πλατείας Ηρώων που θέλει να υλοποιήσει.

Αύριο στις 11:00 π.μ η συνεδρίαση της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»

EΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα 14 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Ανάκληση της υπ’ αριθ. 106/2010 με αρ.πρωτ.:065195/9.9.2011 άδειας ίδρυσης και λειτουργίας καταστήματος «ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 200 ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ - ΜΠΑΡ», επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 10 – 12 στο Μαρούσι, ιδιοκτησίας της εταιρείας «Ι. ΜΩΡΑΚΗΣ – Δ. ΠΑΡΙΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. σε εφαρμογή της υπ’ αρ. 2813/2013 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών»
2. Εγκριση ή μη άρσης σημειακής εφαρμογής επί της οδού Αγ. Φιλοθέης στην ΠΕ Αγ. Φιλοθέης
3. Έγκριση ή μη θέσης στάθμευσης ΑΜΕΑ (υπόθεση Αναστασίας Χαρίτου)
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ αντρικό στο ισόγειο, του ΒΕΝΕΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ του Σπυρίδωνος, που βρίσκεται στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Στρατηγού Θέμιδος & Γράμμου

Στο ΕΛΕΟΣ της Εθνικής Τράπεζας το «κτήμα Καρέλα»

               Κινδυνεύει με κατάσχεση!
          Στα 31.5 εκ.  ανέρχεται η οφειλή του Δήμου !!!

 Η Εθνική Τράπεζα κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση με το Δήμο Αμαρουσίου για αρχικό δάνειο ύψους περίπου 24 εκ. ευρώ που πήρε ο Δήμος το 2002 για την απαλλοτρίωση του κτήματος.
Από το 2008 μέχρι σήμερα ο Δήμος έπαψε να εξυπηρετεί το δάνειο πλην του 2009 που πλήρωσε 1,5 εκ. ευρώ!!!
Συνολικά ο Δήμος έχει πληρώσει από το 2003 περίπου 8,5εκ. ευρώ (4,8 εκ. ευρώ μέχρι το 2006 και 3,7 εκ. ευρώ επί Δημαρχίας Πατούλη). 
Η  οφειλή του Δήμου στην Τράπεζα ανέρχεται σήμερα στα 31.5 εκ. ευρώ.
Υπολογίζεται ότι αν το δάνειο εξυπηρετείτο κανονικά και δεν υπήρχαν καθυστερήσεις, η συνολική καταβολή συμπεριλαμβανομένων των τόκων θα ήταν γύρω στα 30εκ. ευρώ.
Εξ αιτίας των καθυστερήσεων, ο Δήμος Αμαρουσίου χρωστάει περίπου τα ίδια με αυτά που θα έπρεπε να πληρώσει συνολικά στην τράπεζα ενώ έχει ήδη πληρώσει  8.5 εκ. ευρώ.

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

«Ανοιξε πόλεμο» με τους skaters ο Δήμος Αμαρουσίου!

   Εκπέμπει S.O.S. η  Πλατεία Ηρώων !!!
Και αυτό γιατί στα σχέδια του Δήμου είναι η ανάπλαση της Πλατείας Ηρώων σε Πάρκο Αναψυχής, ένα πάρκο που δεν θα είναι όμως φτιαγμένο έτσι ώστε να είναι φιλικό προς τους φίλους της σανίδας και του bmx...
Τα παιδιά και οι skaters του Αμαρουσίου όμως αντέδρασαν άμεσα & οργανώθηκαν για να μην γκρεμίσουν την πλατεία τους...που φιλοξενεί εδώ και 25 περίπου χρόνια μια μεγάλη μερίδα σκειτάδων και bmxάδων της πόλης. 
Δημιούργησαν δε με κέφι & μεράκι,μία καλαίσθητη σελίδα στο Facebook «www.facebook.com/plateia.iroon» 
 «Πλατεία Ηρώων Βοήθεια»...  
Μάλιστα την Τρίτη 8 Οκτωβρίου έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο επρόκειτο να λάβει(& έλαβε τελικά κατά πλειοψηφία), την απόφαση για το μέλλον της πλατείας. 
Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου(που ήταν αποτέλεσμα πολύωρης έντονης & οξύτατης συζήτησης)οι skaters & οι  φίλοι της σανίδας και του bmx θα φιλοξενηθούν πλέον στη νέα πλατεία που θα κατασκευαστεί πίσω από το χώρο του ΟΑΚΑ...

«Τα άκρα των άκρων» & ο ΙΟΥΔΑΙΟποιημένος SAM

Ακρως επικίνδυνη για τη Δημοκρατία και την ομαλή λειτουργία των θεσμών είναι η θέση του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά για τη θεωρία των δύο άκρων, την οποία ουσιαστικά υιοθέτησε με τη χτεσινή του ομιλία στη Ν.Δ. Και μάλιστα στην πιο ακραία, τη χειρότερη μορφή της, αφού σκόπιμα, μετά τη νεοναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής, μιλά ευθέως για τις Σκουριές και τη Μαρφίν.
Με τον τρόπο που μίλησε ο πρωθυπουργός αποδέχεται πλήρως στο ζήτημα αυτό το σκεπτικό των φανερών και μυστικών φίλων και συμβούλων του.
 Οι υπερβολές του Χρ. Λαζαρίδη, οι ακρότητες του Φ. Κρανιδιώτη και οι θεσμικές ακροβασίες του Τ. Μπαλτάκου γίνονται πλέον επίσημος θεσμικός λόγος.
Η προσπάθεια του πρωθυπουργού να εμφανισθεί ως εγγυητής της ομαλότητας και ως υπέρμαχος της εφαρμογής του «νόμου και της τάξης» πέφτει στο κενό. Ο αδικαιολόγητος συμψηφισμός παντελώς ανόμοιων γεγονότων και η απόπειρα να εξομοιωθούν καταστάσεις και υποθέσεις βλάπτουν τελικά την όποια αξιοπιστία εκείνων που τις επιχειρούν.
Και γίνεται τελικά μπούμερανγκ για τους θιασώτες της μηδενικής ανοχής στην πολιτική ζωή.
Ολοι όσοι επιδιώκουν να ενοχοποιήσουν και να τιμωρήσουν, με πρόφαση τους νεοναζί, την κινηματική δράση και αντίδραση στη μνημονιακή εξαθλίωση του ελληνικού λαού, υπονομεύουν τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών. 

Η ομόφωνη καταδίκη ... κάθε μορφής βίας, έπρεπε να είναι καθολική & όχι επιλεκτική

             « Όχι στο νέο διχασμό» λέει η Διοίκηση Γ. Πατούλη ...
Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου με ανακοίνωση που εξέδωσε, καταδικάζει τη βία και τις ναζιστικές πρακτικές, που προωθούν, όπως ισχυρίζεται, οι δυνάμεις των άκρων(;;;)
Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστηρίζει, θα έπρεπε να έχει κάνει «σοφότερες» όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όλες τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας. Δυστυχώς, όμως, αυτό δεν συνέβη.
Η ομόφωνη καταδίκη της ναζιστικής βίας αλλά και κάθε μορφής βίας, απ’ όπου κι αν εκπορεύεται, θα έπρεπε να είναι καθολική & όχι επιλεκτική.
Επιτίθεται σφόδρα στη δημοτική παράταξη «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ», γιατί όπως κατηγορηματικά τονίζει, «επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δολοφονία ενός νέου ανθρώπου, γεγονός που για τρην Διοίκηση Πατούλη, είναι καταδικαστέο. 
Καταδικαστέο, προσθέτει, είναι και το περιεχόμενο της ανακοίνωσης που εξέδωσε με αφορμή το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Η εμμονή και ο φόβος της παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» να καταδικάσει απερίφραστα κάθε μορφή φασισμού και ολοκληρωτισμού, υπογραμμίζει η ανακοίνωση, μας είναι ακατανόητη,  όπως είναι ακατανόητη και στη μεγάλη πλειοψηφία του δημοκρατικού λαού της πόλης μας»
Τί φοβάται η συγκεκριμένη παράταξη και τα στελέχη της;
Είναι οπαδοί του ολοκληρωτισμού ή των ολοκληρωτικών πρακτικών;
Δεν το πιστεύουμε, αλλά αν είναι, ας μας το πουν.
Δεν καταλαβαίνουν, ότι φασισμός, ναζισμός και ολοκληρωτισμός είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος;
Το «αυγό του φιδιού» δεν έχει χρώμα

ΣΗΜΕΡΑ η Ημερίδα για τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών

Πρόσκληση σε εκδρομή από την «ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

Καλούμε τα μέλη και τους φίλους μας, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου,  να «αποδράσουμε» μαζί, στις δασωμένες πλαγιές των Αροανίων ορέων ( νομός  Αχαίας).
Θα ξεκινήσουμε στις 8 το πρωί, από το « Γυμναστήριο του Σπύρου Λούη» (Μαρούσι, Πλατεία ΗΣΑΠ) και, αφού περάσουμε από το Ξυλόκαστρο και την Ακράτα, θα επισκεφθούμε πρώτα, ανηφορίζοντας το Χελμό ( Αροάνια Όρη), σε υψόμετρο 800 μέτρων και καταμεσής του ελατοδάσους, τη λίμνη Τσιβλού. 
Πρόκειται για μια λίμνη πανέμορφη,  «Αλπική», που, στα καταπράσινα, γαλήνια νερά της, καθρεφτίζονται οι περήφανες βουνοκορφές του Χελμού και τα κλαδιά από τα έλατα ακουμπάνε την επιφάνειά της.
 Η λίμνη αυτή, το «διαμαντάκι του Χελμού», όπως την ονομάζουν, σημαντικότατος υγροβιότοπος σήμερα, αφού φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας, είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός για όσους αγαπούν την πεζοπορία.

Μαθήματα παραδοσιακών χορών από τον Σύλλογο Ποντίων Αμαρουσίου

          ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ «ΝΙΚΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΙΔΗΣ»
Μαθήματα παραδοσιακών χορών ξεκίνησε από  την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ο δραστήριος Σύλλογος Ποντίων Αμαρουσίου «Νίκος Καπετανίδης».
ΤΑ μαθήματα γίνονται κάθε Κυριακή από τις 12:00 - 14:00, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 6ου Γυμνασίου Αμαρουσίου.
Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση που τυχόν χρειαστούν οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να  επικοινούν με τον κ. Δημήτρη Κοσμίδη, κιν.: 6974 45 20 59. 

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ, «Η ΒΡΙΤΟΜΑΡΤΙΣ»

Αγαπητά μας μέλη, φίλοι και φίλες της Ένωσης μας, Σκοπός της επιστολής μας αυτής είναι να σας ενημερώσουμε για το πρόγραμμά των επόμενων μηνών, ελπίζοντας και πιστεύοντας, ότι θα έχετε την δυνατότητα και επιθυμία να συμμετέχετε στις δραστηριότητες του…
                    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
1. Πενταήμερη αεροπορική εκδρομή στην Αιώνια πόλη της ΡΏΜΗΣ…
 Παρασκευή 25 έως Τρίτη 29 Οκτωβρίου.  
Θα θαυμάσουμε τα αναρίθμητα μνημεία της, το Βατικανό το Κολοσσαίο,
την περίφημη Φοντάνα  ντι  Τρέβι κ.λ.π.  
2.Τιμή 570€
                                                             ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
3.Κυριακή 16 Νοεμβρίου, ώρα 8:30 π.μ. Χαλκοκονδύλη, Πλατεία Καννιγγος
 Μονοήμερη εκδρομή στη ΣΑΛΑΜΙΝΑ.
Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι της Φανερωμένης, το σπίτι του Άγγελου Σικελιανού, το Ευριπιδειο θέατρο την χερσόνησο της Κυνόσουρας και τέλος θα γευματίσουμε στην πευκόφυτη περιοχή Κανάκια…
Τιμή 15 €
4.Κυριακή 24 Νοεμβρίου  10:30 π.μ. 
Συνάντηση στην είσοδο του Μουσείου ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ
για ξενάγηση στο μουσείο 
Τιμή εισιτηρίου 5 €. 
Άνω των 65 ετών 3€. 3 € επί πλέον  έκαστος για την ξενάγηση.
5.Τετάρτη 27  Νοεμβρίου ώρα 18:00 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου Βας.Σοφίας 9.
Ομιλίες για την υγιεινή διατροφή & τα μεταλλαγμένα τρόφιμα με διακεκριμένους ομιλητές

«Στην υγειά σας» ... κορόϊδα Ελληνες, σήμερα στη Γερμανική Σχολή!

Με το σύνθημα «Στην υγειά σας!» πραγματοποιείται και φέτος παραδοσιακά το Oktoberfest στη Γερμανική Σχολή Αθηνών.
 Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων της Γερμανικής Σχολής και των Αποφοίτων, καθώς και εκπρόσωποι των γονέων μας προσκαλούν το Σάββατο 12 Οκτωβρίου, από τις 12.00 έως τις 20.00, σε μια «φιλική γιορτή»  με ατμόσφαιρα Μονάχου.
«Με δροσερή μπύρα, αναφέρει η σχετική ανακοίνωσή τους, γερμανικά λουκάνικα και κουλούρια Brezel, καθώς και με μουσική όλων των δεκαετιών, οι απόφοιτοι και οι φίλοι της Γερμανικής Σχολής, αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να πάρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μια γεύση από το βαυαρικό Oktoberfest.
 Βάλτε τη Σχολή μας στο πρόγραμμά σας αυτό το απόγευμα κι’ ελάτε να περάσετε μερικές ευχάριστες ώρες με φίλους. 

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Η κατασκευή της «Χρυσής Αυγής» & …το νερό που πίνουμε!!!

Ενώ η Οικονομική και πολιτική διαπλοκή συνεχίζει να φορτώνει με δυσβάστακτη ακόμα και αναδρομική φορολογία τους πολίτες, κόβοντας μισθούς και συντάξεις, κλείνοντας καταστήματα και επιχειρήσεις και στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες στην ξενιτιά και στην ανεργία,
τα κανάλια και τα υπεύθυνα  κόμματα για τη δημιουργία της Χρυσής Αυγής εξευρίσκουν συνεχώς θέματα, για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη. Όπως:
Την ίδια στιγμή που πρόβαλαν  τους διάφορους Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπείς, αποκοιμίζοντας τους πολίτες  μείωναν της LAMDA (εταιρίας του Λάτση) το εγγυημένο ενοίκιο για το παράνομο  IBC (την κατεδάφιση του οποίου συζητήσαμε στο ΣτΕ την 25. 09. 2013 ) από 8 εκατ. Ευρώ σε 900 χιλιάδες το χρόνο (!!)
Παρομοίως, πριν τελειώσουν την θεατρική παράσταση Τσοχατζόπουλου(τον οποίο επειδή έπαιξε τον ρόλο του χωρίς «ν’ ανοίξει το στόμα του», σύντομα θα τον δούμε  ελεύθερο), πούλησαν σε ιδιώτες σε εξευτελιστική τιμή τον κερδοφόρο ΟΠΑΠ και σειρά Δημοσίων κτημάτων.
Τώρα που ήρθε η ώρα για ακόμη μεγαλύτερο  ξεπούλημα της χώρας, δόθηκε γραμμή για νέο αποπροσανατολισμό κι άρχισαν όλα τα γνωστά κόμματα κι όλα τα ΜΜΕ να μας βαρβαρίζουν με το κατασκεύασμα της Διαπλοκής, την Χρυσή Αυγή.
Ο φασισμός που επικαλούνται υποκριτικώς οι αυτοαποκαλούμενοι δεξιοί, αριστεροί & δημοκράτες είναι δημιούργημα αυτών των ίδιων που λεηλατούν & βασανίζουν ένα Ολόκληρο Λαό.

«Eκλεισε» η συμφωνία για πολιτική συνεργασία Nέας Ν.Δ & Γ. Καρατζαφέρη...

                            «ΕΛΛΗΝΩΝ  ΠΟΛΙΤΕΙΑ»

Στο πλαίσιο της αποφάσεως του κ. Σαμαρά για σύμπραξη των δυνάμεων της «ευρύτερης δεξιάς», έγκυρες και διασταυρωμένες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι «έκλεισε» η συμφωνία για την πολιτική συνεργασία της σοσιαλίζουσας «Νέας Δημοκρατίας» και του Προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.
 Άλλωστε, δεν πέρασε απαρατήρητη όλη την περασμένη εβδομάδα, η ξαφνική επανεμφάνιση του κ. Καρατζαφέρη σε όλα τα ΜΜΕ, μετά από πολύμηνη απουσία. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί τον προάγγελο της κατ΄ αρχήν συμφωνηθείσας σύμπραξης. 
Ο κ. Σαμαράς και η ΝΔ θεωρούν πως ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ως προερχόμενος από την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ, θα καταφέρει μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αφ΄ ενός να προσποριστεί ψήφους από τη «Χρυσή Αυγή» και αφ΄ ετέρου να αποτελέσει το πολιτικό σκαλοπάτι του απογοητευμένου πατριωτικού ποσοστού της, αποκόπτοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την επιλογή της «Χρυσής Αυγής».
Οι παραπάνω βεβαίως, στοχεύσεις της ΝΔ θα πρέπει να αποδειχτούν στην πράξη, διότι δεν πρέπει να υποτιμάται η αντίδραση του σκληρού, συμπαγούς και ανυποψίαστου πατριωτικού πυρήνα του ΛΑΟΣ,

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Mαταίωσε αιφνιδιαστικά προγραμματισμένη εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η διοίκηση Πατούλη!!!

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού»: Ένα ζεστό, άνετο, με θαυμάσια ακουστική χώρο, «κρυμμένο» μέχρι σήμερα, διαθέτει το Δημαρχείο της πόλης μας. Αυτό ανακάλυψαν οι φίλοι της Λαϊκής Επιτροπής Μαρουσιού, όταν η διοίκηση Πατούλη, με μια τακτική στην οποία μέχρι σήμερα δεν μας είχε συνηθίσει, προσπάθησε να ματαιώσει προγραμματισμένη από καιρό εκδήλωσή μας.
Πρόκειται για τη λαϊκή συνέλευση της Επιτροπής μας, την Τετάρτη, 2 Οκτώβρη, για την οποία με έγγραφό μας είχε έγκαιρα ζητηθεί η παραχώρηση αίθουσας. Όμως, το αρμόδιο Γραφείο του κ. Δημάρχου, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, ανέβαλλε κάθε φορά να δώσει σαφή απάντηση, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η αίθουσα δεν είχε κλειστεί από άλλο φορέα.
Φτάσαμε έτσι στην ημέρα της εκδήλωσης, την οποία είχαμε δημοσιοποιήσει έντυπα και ηλεκτρονικά, οπότε αιφνιδιαστικά, λίγες ώρες πριν την έναρξή της, μας ανακοινώθηκε ότι η διαθέσιμη αίθουσα δόθηκε αλλού. 
Με μια «μικρή» λεπτομέρεια: Η αίθουσα δόθηκε εσπευσμένα την ημέρα της εκδήλωσής μας όπως μας πληροφόρησαν πολλοί από τους προσερχόμενους.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

ΤΡΙΑ(3) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014
2. "Εγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής και έκδοση τακτοποιητικών ενταλμάτων"
3. Εκδίκαση ένστασης (αρ. Πρωτ. 076060/17-9-2013)

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΔΗΜΟΝΟΥΝ!

«Μαγική Εικόνα» η Χρυσή Αυγή !!!

   Προβολή της θεωρίας των δύο άκρων από τη δημοτική Αρχή 
Το ψήφισμα που αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία το ΔΣ και διαμόρφωσε στη συνέχεια (!) η προσκείμενη στη ΝΔ Διοίκηση Πατούλη για τη στυγερή δολοφονία του νεαρού εργαζόμενου Παύλου Φύσσα,  αποκαλύπτει το βαθειά αντιδραστικό ιδεολογικοπολιτικό  της υπόβαθρο, που τόσο προσεκτικά προσπαθούσε μέχρι σήμερα να κρύψει.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί κατά τη σχετική ψηφοφορία η συσπείρωση όλων των συμβούλων της, και αυτών δηλ. που πρόσκεινται στη Χ.Α. (χωρίς πάντως να το επιτύχει),
 συμφωνήθηκε ένα κείμενο από το οποίο:
Απουσιάζει οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
 Για το έγκλημα ευθύνονται, γενικά κι αόριστα, κάποιες «ναζιστικές νοοτροπίες και πρακτικές». Η Χρυσή Αυγή κρατείται στο απυρόβλητο!
Υιοθετείται, ταυτόχρονα, η θεωρία των δύο άκρων.
 Η θεωρία αυτή είναι επικίνδυνη:  έχει στόχο να χτυπήσει το ίδιο το λαϊκό κίνημα, έχει στόχο να χτυπήσει κάθε αγώνα που αμφισβητεί πραγματικά το καπιταλιστικό σύστημα, την εξουσία των μονοπωλίων και την Ε.Ε.
Προχωρούν στην πράξη στην απαράδεκτη εξίσωση του  φασισμού/ναζισμού με τον κομμουνισμό. Μπαίνουν διακριτά και από κοινού στο στόχαστρο της δημοτικής Αρχής η νεοναζιστική και η «ολοκληρωτική ιδεολογία», κλασσικός όρος τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά κόρο χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει το σοσιαλιστικό σύστημα, που στο επίκεντρό του είχε την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

«Χωρίς ελλείψεις» λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου

            H άψογη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής

Συνάντηση με τις υπεύθυνες των 13 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Νικου Κάββαλου & της Διευθύντριας των Σταθμών κ. Μαρίας Κάβουρα.       
Ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. ενημέρωσε τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας περιόδου.
Όπως ανέφερε στα 720 παιδιά που φιλοξενούνται στους αναβαθμισμένους χώρους των  13 Σταθμών προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες από το προσωπικό μαζί με την αγάπη, τη φροντίδα και τη στοργή που χρειάζονται τις ώρες που βρίσκονται μακριά από την οικογένεια τους.
Οι Παιδικοί Σταθμοί όπως σημείωσε λειτουργούν χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό ή υλικοτεχνικά μέσα, ενώ από φέτος 3 Παιδικοί Σταθμοί λειτουργούν 

Aναβαθμίζει το δημοτικό δίκτυο Hλεκτροφωτισμού ο Δήμος Αμαρουσίου

Σε αναβάθμιση του δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε όλες τις γειτονιές της πόλης προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου αντικαθιστώντας τα παλαιού τύπου φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και υψηλής απόδοσης φωτισμού.
 Η Διοίκηση του Δήμου συνεπής στις δεσμεύσεις της για ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης μετά τις περιοχές του Σωρού και του Αγίου Νικολάου, συνεχίζει με την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και στο υπόλοιπο Μαρούσι.
Έχοντας καταγράψει σε όλες τις γωνιές του Αμαρουσίου τις ανάγκες για αναβάθμιση και ενίσχυση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού όπου έχουν εντοπιστεί κενά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ήδη σε πολλά σημεία της πόλης έχουν τοποθετήσει νέα υψηλής απόδοσης οικολογικού τύπου φωτιστικά σώματα σε αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων.
Το πρόγραμμα εγκατάστασης νέου ηλεκτροφωτισμού που υλοποιείται και με τη συνεργασία των κατά τόπους εξωραϊστικών συλλόγων και φορέων του Δήμου, έχει ως στόχο να κάνει τις γειτονιές της πόλης μας πιο φωτεινές και πιο ασφαλείς και να προωθήσει στους πολίτες το μήνυμα για προστασία και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Στις 7:30 μ.μ, η συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου

ΔΕΚΑΕΠΤΑ(17) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 7:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Συμβιβαστικός καθορισμός τιμής μονάδος ρυμοτομούμενων επικειμένων στο Ο.Τ. 959, της περιοχής "Σωρός- Λάκκα Κόττου" του Δήμου Αμαρουσίου με κτημ. αρ. 010829 (υπόθεση Σάββα Ηλία, Σάββα- Κασσελούρη Γιαννούλας κλπ) Φ. 4041
2. Καταβολή αποζημίωσης λόγω ρυμοτομίας ακινήτου στο Ο.Τ. 661 της περιοχής "Πέλικας - Ψαλίδι" του Δήμου Αμαρουσίου κατόπιν εκδόσεως δικαστικών αποφάσεων (υποθ. Στρουσοπούλου Ελένη κλπ).

Τρία ερωτήματα «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ» για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

1. Στα διεξαγόμενα έργα ανάπλασης της οδού Δήμητρος, στο πλαίσιο της περιβόητης «βιοκλιματικής ανάπλασης» του κέντρου της πόλης του Αμαρουσίου που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, ταλαιπωρώντας πολίτες και καταστηματάρχες, παρατηρούνται τρομερές ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας για τους διερχόμενους πεζούς, σύμφωνα με επιστολές και διαμαρτυρίες που έχουμε δεχθεί.
 Μάλιστα η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία των έργων έχει αναρτήσει πινακίδες σύμφωνα με τις οποίες προειδοποιούνται οι διερχόμενοι πεζοί ότι εισέρχονται στο «εργοτάξιο» με δική τους ευθύνη. 
Με δεδομένο ότι ολόκληρη η οδός Δήμητρος αυτή τη στιγμή είναι ένα ανοιχτό εργοτάξιο, ερωτάται η Δημοτική Αρχή πόσο νόμιμο και στη βάση της εφαρμογής ποιών κανόνων ασφαλείας δικαιούται η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία των εν λόγω έργων να αναρτά τέτοιου είδους προειδοποιήσεις για τους διερχόμενους πεζούς και ακόμα σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί (η Δημοτική αρχή Αμαρουσίου) για τον έλεγχο της κατασκευαστικής εταιρίας αναφορικά με τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων ασφάλειας για τους διερχόμενους πεζούς από την οδό Δήμητρος, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης; 

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Κοινές ευαισθησίες Φαήλου - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...


«ΟΠΕΡΑ για ΓΕΛΙΑ» στο Χώρο Τέχνης «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»


O Λαϊκισμός, η Πατούλειος Αλήθεια & οι «αυθαίρετες» χορηγίες του «φιλάνθρωπου» ΜΑLL!!!

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ, σχετικά με την κατασκευή με χρήματα ιδιωτικής χορηγίας μιας νέας πλατείας και παιδικής χαράς σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου, δίπλα στο Ο.Α.Κ.Α επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδος, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
 Πρώτον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου δεν θα υποκύψει στις δυνάμεις της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού που επιθυμούν να μην γίνει κανένα έργο στην πόλη, επικαλούμενη κάθε φορά διαφορετικές δικαιολογίες. Σε αυτή την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία όπου η Αυτοδιοίκηση δεν έχει τα χρήματα που χρειάζονται για να γίνουν έργα, η Διοίκηση Πατούλη δεν θα αρνηθεί τις ιδιωτικές χορηγίες που μας επιτρέπουν να προσφέρουμε στην πόλη και τους κατοίκους χρήσιμα έργα, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ.
Δεύτερον, όλοι γνωρίζουν ότι το εμπορικό κέντρο ΜΑLL κατασκευάστηκε και λειτούργησε στο Μαρούσι πολλά χρόνια πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η Διοίκηση Πατούλη. 
Η συγκεκριμένη πολεοδομική αυθαιρεσία αποτελεί μέρος της «βαριάς κληρονομιάς» που μας άφησε προίκα η τότε Κυβέρνηση και η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει τελεσίδικα για την τύχη του εμπορικού κέντρου, και την απόφαση αυτή η Διοίκηση Πατούλη θα τη σεβαστεί και θα την αξιοποιήσει προς όφελος της πόλης και των κατοίκων.

Το «σύστημα Πατούλη» δεν ορρωδεί προ ουδενός!!!

                     ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ...
       ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗ
Με δύο πρόσφατες αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος αποδέχτηκε δωρεά της εταιρίας που διαχειρίζεται το «The Mall» για κατασκευή πλατείας σε κοινόχρηστο χώρο δίπλα στο Ο.Α.Κ.Α..
Είναι η δεύτερη φορά που αποδέχεται παρόμοια δωρεά.
Η πρώτη αφορούσε στον ελεύθερο χώρο ανάμεσα στο «The Mall» και το Υπουργείο Παιδείας.
Οι αποφάσεις αυτές του δημοτικού συμβουλίου παίρνονται σε μια περίοδο που αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του Σ.τ.Ε. που κρίνει οριστικά και αμετάκλητα το κτίριο του «The Mall» ως αυθαίρετο. Το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης.
Είναι πραγματικά κατάντια και δουλοπρεπής συμπεριφορά να δέχεται η Δημοτική Αρχή δωράκια από συμφέροντα που ευθύνονται για τις τόσο σοβαρές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές ζημιές που έχουν σωρεύσει στους κατοίκους και τους εμπόρους της πόλης.
Αλλά και νομικά απαράδεκτη αφού στην ουσία  απεμπολείται στην πράξη το δικαίωμα που θα  δώσει η απόφαση του Σ.τ.Ε. για τη διεκδίκηση από το Δήμο αστικών αποζημιώσεων.

Που μεταβαίνει η ΕΛΛΑΣ του «Δωσίλογου» Σαμαρά;

              «Η Ελλάδα σε μετάβαση: Διαμόρφωση μίας
                   πολιτικής καινοτομίας για την Ελλάδα» ...
παρουσία των κ.κ.  Horst  Reichenbach & Κ. Μητσοτάκη!    
Η διαμόρφωση μιας συνεκτικής πολιτικής για την καινοτομία στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο του Πρώτου Ελληνικού Φόρουμ Καινοτομίας που πραγματοποιείται στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2013, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387) με τίτλο:
«Η Ελλάδα σε μετάβαση: Διαμόρφωση μίας πολιτικής καινοτομίας για την Ελλάδα».
Το Φόρουμ συνδιοργανώνεται από το «Ινστιτούτο για τη Μελέτη της Εργασίας» με έδρα τη Βόννη (Institute for the Study of Labor -IZA), το «Ίδρυμα Ευγενίδου» και την «Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα» και την υποστήριξη της «Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα», του «Ιδρύματος Μποδοσάκη» και της «Eurobank».
Στόχος του Φόρουμ είναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ ειδικά επιλεγμένων ερευνητών, πολιτικών και επιχειρηματιών από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ελληνική διασπορά.
Εναρκτήριους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα (EC Task Force for Greece), κ.  Horst  Reichenbach  (Δευτέρα 7/10, ώρα 10.30).
                       Από το Φόρουμ αυτό αναμένεται:

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της  «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Βελτίωση Πρασίνου και δημιουργία Πρότυπης Παιδικής Χαράς στην Πλατεία Ηρώων.
2. Λήψη απόφασης για Σημειακή τροποποίηση / Διόρθωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου στην ιδιοκτησία Μαραμένου στη συμβολή των οδών Σωρού και Μεσογείων.
3. Τροποποίηση σχεδίου στην ιδιοκτησία "Μακαρώνα¨εντός του Ο.Τ. Γ 855 της περιοχής "Άγιος Θωμάς" του Δήμου μας (Χώρος Δημοτικού Σχολείου), μετά από δικαστική απόφαση.