Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Mαταίωσε αιφνιδιαστικά προγραμματισμένη εκδήλωση της Λαϊκής Συσπείρωσης, η διοίκηση Πατούλη!!!

«Ουδέν κακόν αμιγές καλού»: Ένα ζεστό, άνετο, με θαυμάσια ακουστική χώρο, «κρυμμένο» μέχρι σήμερα, διαθέτει το Δημαρχείο της πόλης μας. Αυτό ανακάλυψαν οι φίλοι της Λαϊκής Επιτροπής Μαρουσιού, όταν η διοίκηση Πατούλη, με μια τακτική στην οποία μέχρι σήμερα δεν μας είχε συνηθίσει, προσπάθησε να ματαιώσει προγραμματισμένη από καιρό εκδήλωσή μας.
Πρόκειται για τη λαϊκή συνέλευση της Επιτροπής μας, την Τετάρτη, 2 Οκτώβρη, για την οποία με έγγραφό μας είχε έγκαιρα ζητηθεί η παραχώρηση αίθουσας. Όμως, το αρμόδιο Γραφείο του κ. Δημάρχου, παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας, ανέβαλλε κάθε φορά να δώσει σαφή απάντηση, αναγνωρίζοντας πάντως ότι η αίθουσα δεν είχε κλειστεί από άλλο φορέα.
Φτάσαμε έτσι στην ημέρα της εκδήλωσης, την οποία είχαμε δημοσιοποιήσει έντυπα και ηλεκτρονικά, οπότε αιφνιδιαστικά, λίγες ώρες πριν την έναρξή της, μας ανακοινώθηκε ότι η διαθέσιμη αίθουσα δόθηκε αλλού. 
Με μια «μικρή» λεπτομέρεια: Η αίθουσα δόθηκε εσπευσμένα την ημέρα της εκδήλωσής μας όπως μας πληροφόρησαν πολλοί από τους προσερχόμενους.

Στη 1:00 μ.μ, η συνεδρίαση της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

ΤΡΙΑ(3) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Πέμπτη 10 Οκτωβρίου, στη 1:00 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Αναπροσαρμογή των συντελεστών του τέλους καθαριότητας και φωτισμού έτους 2014
2. "Εγκριση δαπανών πάγιας προκαταβολής και έκδοση τακτοποιητικών ενταλμάτων"
3. Εκδίκαση ένστασης (αρ. Πρωτ. 076060/17-9-2013)

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΑΔΗΜΟΝΟΥΝ!

«Μαγική Εικόνα» η Χρυσή Αυγή !!!

   Προβολή της θεωρίας των δύο άκρων από τη δημοτική Αρχή 
Το ψήφισμα που αποφάσισε με μεγάλη πλειοψηφία το ΔΣ και διαμόρφωσε στη συνέχεια (!) η προσκείμενη στη ΝΔ Διοίκηση Πατούλη για τη στυγερή δολοφονία του νεαρού εργαζόμενου Παύλου Φύσσα,  αποκαλύπτει το βαθειά αντιδραστικό ιδεολογικοπολιτικό  της υπόβαθρο, που τόσο προσεκτικά προσπαθούσε μέχρι σήμερα να κρύψει.
Προκειμένου να εξασφαλιστεί κατά τη σχετική ψηφοφορία η συσπείρωση όλων των συμβούλων της, και αυτών δηλ. που πρόσκεινται στη Χ.Α. (χωρίς πάντως να το επιτύχει),
 συμφωνήθηκε ένα κείμενο από το οποίο:
Απουσιάζει οποιαδήποτε ονομαστική αναφορά στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
 Για το έγκλημα ευθύνονται, γενικά κι αόριστα, κάποιες «ναζιστικές νοοτροπίες και πρακτικές». Η Χρυσή Αυγή κρατείται στο απυρόβλητο!
Υιοθετείται, ταυτόχρονα, η θεωρία των δύο άκρων.
 Η θεωρία αυτή είναι επικίνδυνη:  έχει στόχο να χτυπήσει το ίδιο το λαϊκό κίνημα, έχει στόχο να χτυπήσει κάθε αγώνα που αμφισβητεί πραγματικά το καπιταλιστικό σύστημα, την εξουσία των μονοπωλίων και την Ε.Ε.
Προχωρούν στην πράξη στην απαράδεκτη εξίσωση του  φασισμού/ναζισμού με τον κομμουνισμό. Μπαίνουν διακριτά και από κοινού στο στόχαστρο της δημοτικής Αρχής η νεοναζιστική και η «ολοκληρωτική ιδεολογία», κλασσικός όρος τον οποίο η Ευρωπαϊκή Ένωση κατά κόρο χρησιμοποιεί για να συκοφαντήσει το σοσιαλιστικό σύστημα, που στο επίκεντρό του είχε την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

«Χωρίς ελλείψεις» λειτουργούν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Αμαρουσίου

            H άψογη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών, προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής

Συνάντηση με τις υπεύθυνες των 13 Δημοτικών Παιδικών Σταθμών είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης στο Δημαρχείο, με τη συμμετοχή του Προέδρου του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης κ. Νικου Κάββαλου & της Διευθύντριας των Σταθμών κ. Μαρίας Κάβουρα.       
Ο Πρόεδρος του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α. ενημέρωσε τον Δήμαρχο κ. Γ. Πατούλη για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας περιόδου.
Όπως ανέφερε στα 720 παιδιά που φιλοξενούνται στους αναβαθμισμένους χώρους των  13 Σταθμών προσφέρονται ποιοτικές υπηρεσίες από το προσωπικό μαζί με την αγάπη, τη φροντίδα και τη στοργή που χρειάζονται τις ώρες που βρίσκονται μακριά από την οικογένεια τους.
Οι Παιδικοί Σταθμοί όπως σημείωσε λειτουργούν χωρίς ελλείψεις σε προσωπικό ή υλικοτεχνικά μέσα, ενώ από φέτος 3 Παιδικοί Σταθμοί λειτουργούν 

Aναβαθμίζει το δημοτικό δίκτυο Hλεκτροφωτισμού ο Δήμος Αμαρουσίου

Σε αναβάθμιση του δικτύου δημοτικού ηλεκτροφωτισμού σε όλες τις γειτονιές της πόλης προχωρά ο Δήμος Αμαρουσίου αντικαθιστώντας τα παλαιού τύπου φωτιστικά σώματα με λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας και υψηλής απόδοσης φωτισμού.
 Η Διοίκηση του Δήμου συνεπής στις δεσμεύσεις της για ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης μετά τις περιοχές του Σωρού και του Αγίου Νικολάου, συνεχίζει με την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και στο υπόλοιπο Μαρούσι.
Έχοντας καταγράψει σε όλες τις γωνιές του Αμαρουσίου τις ανάγκες για αναβάθμιση και ενίσχυση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού όπου έχουν εντοπιστεί κενά, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ήδη σε πολλά σημεία της πόλης έχουν τοποθετήσει νέα υψηλής απόδοσης οικολογικού τύπου φωτιστικά σώματα σε αντικατάσταση των παλαιών λαμπτήρων.
Το πρόγραμμα εγκατάστασης νέου ηλεκτροφωτισμού που υλοποιείται και με τη συνεργασία των κατά τόπους εξωραϊστικών συλλόγων και φορέων του Δήμου, έχει ως στόχο να κάνει τις γειτονιές της πόλης μας πιο φωτεινές και πιο ασφαλείς και να προωθήσει στους πολίτες το μήνυμα για προστασία και σεβασμό προς το περιβάλλον.

Στις 7:30 μ.μ, η συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου

ΔΕΚΑΕΠΤΑ(17) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 8 Οκτωβρίου, στις 7:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Συμβιβαστικός καθορισμός τιμής μονάδος ρυμοτομούμενων επικειμένων στο Ο.Τ. 959, της περιοχής "Σωρός- Λάκκα Κόττου" του Δήμου Αμαρουσίου με κτημ. αρ. 010829 (υπόθεση Σάββα Ηλία, Σάββα- Κασσελούρη Γιαννούλας κλπ) Φ. 4041
2. Καταβολή αποζημίωσης λόγω ρυμοτομίας ακινήτου στο Ο.Τ. 661 της περιοχής "Πέλικας - Ψαλίδι" του Δήμου Αμαρουσίου κατόπιν εκδόσεως δικαστικών αποφάσεων (υποθ. Στρουσοπούλου Ελένη κλπ).

Τρία ερωτήματα «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ» για το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

1. Στα διεξαγόμενα έργα ανάπλασης της οδού Δήμητρος, στο πλαίσιο της περιβόητης «βιοκλιματικής ανάπλασης» του κέντρου της πόλης του Αμαρουσίου που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, ταλαιπωρώντας πολίτες και καταστηματάρχες, παρατηρούνται τρομερές ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας για τους διερχόμενους πεζούς, σύμφωνα με επιστολές και διαμαρτυρίες που έχουμε δεχθεί.
 Μάλιστα η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία των έργων έχει αναρτήσει πινακίδες σύμφωνα με τις οποίες προειδοποιούνται οι διερχόμενοι πεζοί ότι εισέρχονται στο «εργοτάξιο» με δική τους ευθύνη. 
Με δεδομένο ότι ολόκληρη η οδός Δήμητρος αυτή τη στιγμή είναι ένα ανοιχτό εργοτάξιο, ερωτάται η Δημοτική Αρχή πόσο νόμιμο και στη βάση της εφαρμογής ποιών κανόνων ασφαλείας δικαιούται η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία των εν λόγω έργων να αναρτά τέτοιου είδους προειδοποιήσεις για τους διερχόμενους πεζούς και ακόμα σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί (η Δημοτική αρχή Αμαρουσίου) για τον έλεγχο της κατασκευαστικής εταιρίας αναφορικά με τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων ασφάλειας για τους διερχόμενους πεζούς από την οδό Δήμητρος, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης; 

Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2013

Κοινές ευαισθησίες Φαήλου - ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ...


«ΟΠΕΡΑ για ΓΕΛΙΑ» στο Χώρο Τέχνης «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»


O Λαϊκισμός, η Πατούλειος Αλήθεια & οι «αυθαίρετες» χορηγίες του «φιλάνθρωπου» ΜΑLL!!!

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ, σχετικά με την κατασκευή με χρήματα ιδιωτικής χορηγίας μιας νέας πλατείας και παιδικής χαράς σε χώρο ιδιοκτησίας του Δήμου Αμαρουσίου, δίπλα στο Ο.Α.Κ.Α επί της Αμαρυσίας Αρτέμιδος, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
 Πρώτον, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου δεν θα υποκύψει στις δυνάμεις της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού που επιθυμούν να μην γίνει κανένα έργο στην πόλη, επικαλούμενη κάθε φορά διαφορετικές δικαιολογίες. Σε αυτή την ιδιαίτερη οικονομική συγκυρία όπου η Αυτοδιοίκηση δεν έχει τα χρήματα που χρειάζονται για να γίνουν έργα, η Διοίκηση Πατούλη δεν θα αρνηθεί τις ιδιωτικές χορηγίες που μας επιτρέπουν να προσφέρουμε στην πόλη και τους κατοίκους χρήσιμα έργα, χωρίς να ξοδέψουμε ούτε ένα ευρώ.
Δεύτερον, όλοι γνωρίζουν ότι το εμπορικό κέντρο ΜΑLL κατασκευάστηκε και λειτούργησε στο Μαρούσι πολλά χρόνια πριν αναλάβει τα καθήκοντά της η Διοίκηση Πατούλη. 
Η συγκεκριμένη πολεοδομική αυθαιρεσία αποτελεί μέρος της «βαριάς κληρονομιάς» που μας άφησε προίκα η τότε Κυβέρνηση και η προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου. Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα αποφασίσει τελεσίδικα για την τύχη του εμπορικού κέντρου, και την απόφαση αυτή η Διοίκηση Πατούλη θα τη σεβαστεί και θα την αξιοποιήσει προς όφελος της πόλης και των κατοίκων.

Το «σύστημα Πατούλη» δεν ορρωδεί προ ουδενός!!!

                     ΒΛΑΠΤΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ...
       ΟΙ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗ
Με δύο πρόσφατες αποφάσεις της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμος αποδέχτηκε δωρεά της εταιρίας που διαχειρίζεται το «The Mall» για κατασκευή πλατείας σε κοινόχρηστο χώρο δίπλα στο Ο.Α.Κ.Α..
Είναι η δεύτερη φορά που αποδέχεται παρόμοια δωρεά.
Η πρώτη αφορούσε στον ελεύθερο χώρο ανάμεσα στο «The Mall» και το Υπουργείο Παιδείας.
Οι αποφάσεις αυτές του δημοτικού συμβουλίου παίρνονται σε μια περίοδο που αναμένεται η δημοσίευση της απόφασης του Σ.τ.Ε. που κρίνει οριστικά και αμετάκλητα το κτίριο του «The Mall» ως αυθαίρετο. Το μεγαλύτερο αυθαίρετο της Ευρώπης.
Είναι πραγματικά κατάντια και δουλοπρεπής συμπεριφορά να δέχεται η Δημοτική Αρχή δωράκια από συμφέροντα που ευθύνονται για τις τόσο σοβαρές κοινωνικές, περιβαλλοντικές και οικονομικές ζημιές που έχουν σωρεύσει στους κατοίκους και τους εμπόρους της πόλης.
Αλλά και νομικά απαράδεκτη αφού στην ουσία  απεμπολείται στην πράξη το δικαίωμα που θα  δώσει η απόφαση του Σ.τ.Ε. για τη διεκδίκηση από το Δήμο αστικών αποζημιώσεων.

Που μεταβαίνει η ΕΛΛΑΣ του «Δωσίλογου» Σαμαρά;

              «Η Ελλάδα σε μετάβαση: Διαμόρφωση μίας
                   πολιτικής καινοτομίας για την Ελλάδα» ...
παρουσία των κ.κ.  Horst  Reichenbach & Κ. Μητσοτάκη!    
Η διαμόρφωση μιας συνεκτικής πολιτικής για την καινοτομία στην Ελλάδα είναι το αντικείμενο του Πρώτου Ελληνικού Φόρουμ Καινοτομίας που πραγματοποιείται στις 7 και 8 Οκτωβρίου 2013, στο Ίδρυμα Ευγενίδου (Λεωφ. Συγγρού 387) με τίτλο:
«Η Ελλάδα σε μετάβαση: Διαμόρφωση μίας πολιτικής καινοτομίας για την Ελλάδα».
Το Φόρουμ συνδιοργανώνεται από το «Ινστιτούτο για τη Μελέτη της Εργασίας» με έδρα τη Βόννη (Institute for the Study of Labor -IZA), το «Ίδρυμα Ευγενίδου» και την «Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Ελλάδα» και την υποστήριξη της «Γερμανικής Πρεσβείας στην Αθήνα», του «Ιδρύματος Μποδοσάκη» και της «Eurobank».
Στόχος του Φόρουμ είναι η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων μεταξύ ειδικά επιλεγμένων ερευνητών, πολιτικών και επιχειρηματιών από την Ελλάδα, την υπόλοιπη Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την ελληνική διασπορά.
Εναρκτήριους χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα (EC Task Force for Greece), κ.  Horst  Reichenbach  (Δευτέρα 7/10, ώρα 10.30).
                       Από το Φόρουμ αυτό αναμένεται:

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της  «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου, στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Βελτίωση Πρασίνου και δημιουργία Πρότυπης Παιδικής Χαράς στην Πλατεία Ηρώων.
2. Λήψη απόφασης για Σημειακή τροποποίηση / Διόρθωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου στην ιδιοκτησία Μαραμένου στη συμβολή των οδών Σωρού και Μεσογείων.
3. Τροποποίηση σχεδίου στην ιδιοκτησία "Μακαρώνα¨εντός του Ο.Τ. Γ 855 της περιοχής "Άγιος Θωμάς" του Δήμου μας (Χώρος Δημοτικού Σχολείου), μετά από δικαστική απόφαση. 

Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013

Aύριο η 6η Δράση Διάθεσης Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων


«Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο»...

Το αδιαχώρητο έγινε το περασμένο Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στο ανοιχτό θεατράκι των Εργατικών της Κάτω Κηφισιάς. Η Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς διοργάνωσε για 2η συνεχή χρονιά μουσική εκδήλωση με θέμα «Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο».
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα πανόραμα δημιουργίας και αγώνα. Δημιουργίας με το Νεανικό Μουσικό Σχήμα Κηφισιάς που κράτησε μεγάλο μέρος του καλλιτεχνικού τμήματος της εκδήλωσης, με τραγούδια έντεχνα, λαϊκά και δημοτικά.
 Αλλά βέβαια και με την 1η δημόσια παρουσία της Παιδικής Χορωδίας του συλλόγου Εργατικών, που συμμετείχε στην εκδήλωση μετά από λίγες μόνο πρόβες. 
Τα παιδιά και οι νέοι της περιοχής, που δείχνουν το δρόμο της δημιουργίας, και που είναι αυτοί που θα σηκώσουν κάποτε τις τύχες του τόπου. 
Τον πήχη της ποιότητας ανέβασε πολύ ψηλά το τρίο από εκλεκτά μέλη των μουσικών συνόλων της ΕΡΤ, που με υπέροχα τραγούδια αλλά και εύστοχα σχόλια για τον αγώνα ενάντια στο μαύρο στην ενημέρωση και τον πολιτισμό, το αγωνιστικό τους ήθος και την εμπνευσμένη παρουσία τους, κράτησε το άλλο μέρος του προγράμματος.

«Λόγια & τραγούδια Αγάπης & Αντίστασης» σήμερα στο «Ιδιόμελο»

ΣΗΜΕΡΑ  Σάββατο 5 Oκτωβρίου στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» η Καίτη Μάρακα θα τραγουδήσει τραγούδια αγαπημένα του σύγχρονου ελληνικού ρεπερτορίου, διανθισμένα με αντίστοιχα ποιήματα,  με το γενικό τίτλο «Λόγια και τραγούδια Αγάπης και Αντίστασης».
Στην κιθάρα και στα φωνητικά η Λένα Κουτσογιάννη.
έναρξη: 20.30
είσοδος: 7 ευρώ (φοιτητικό – ανέργων: 5 ευρώ)
Χώρος Τέχνης "Ιδιόμελο", 
Ελ. Βενιζέλου 17, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

τηλέφωνο κρατήσεων: 210 68 17 042

Αύριο στις 11:00 το πρωί, η Έκτακτη Γ. Σ. της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου , λαμβάνοντας υπόψη τα όσα ειπώθηκαν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της 22/9/13 , πραγματοποίησε έκτακτη συνεδρίαση Δ.Σ.
Αφού κατέγραψε όλα τα δεδομένα αποφάσισε τα εξής:
1.Καλεί όλους τους Συλλόγους Γονέων των δημόσιων σχολείων της περιοχής να προσκαλέσουν Γενικές Συνελεύσεις , με θέματα τα προβλήματα Παιδείας που αντιμετωπίζουν , καθώς και τον τρόπο δράσης(δράσεων) που προτείνουν για την λύση αυτών.
2.Έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Γονέων Αμαρουσίου την Κυριακή 6/10/13 και ώρα 11.00 στα γραφεία της Ένωσης(Ιερού Λόχου 3-5), με θέμα την από κοινού δράση όλων των Συλλόγων, καθώς και των Συλλόγων των όμορων Ενώσεων(κατόπιν συντονισμού και με αυτές).
3.Την διαρκή και άμεση επικοινωνία με τις όμορες Ενώσεις για τις από κοινού δράσεις των Ενώσεων  και των μελών τους.

Ξεκινά αύριο η λειτουργία σχολής Κρητικών χορών


Κλείνει τα πολυ-Iατρεία & ανοίγει πολυ-Νεκροταφεία ο ΓεωργιΑΔΗΣ!!!

Μετά το εισιτήριο «φωτιά» των 25 ευρώ(ΜΟΝΟ για ΕΛΛΗΝΕΣ-Αυτό δεν είναι ρατσισμός κ.κ. του ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ & ΟΙΚΟσυμεροντοΛΟΓΟΙ -ΠΡΑΣΙΝΟΙ Πολυτελείας;),  για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία, από το 2014 έρχεται λουκέτο, με προσταγή τρόικας, στις 400 υγειονομικές δομές του ΕΟΠΥΥ,  δηλαδή στα πρώην πολυϊατρεία του ΙΚΑ, όπου προσφεύγουν μεταξύ άλλων χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι, αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».
Ήδη ο Άδωνις Γεωργιάδης έχει στα χέρια του το πρώτο πόρισμα της αρμόδιας στα θέματα υγείας Επιτροπής για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα.
 Η συγκεκριμένη επιτροπή δεν καταπιάστηκε με το καυτό θέμα των πολυϊατρείων και με το εάν ο ΕΟΠΥΥ πρέπει να αποτελεί  μόνο αγοραστή υπηρεσιών ή να παραμείνει και πάροχος, ωστόσο αναμένεται σύντομα και δεύτερο πόρισμα που υποστηρίζει την πρόταση της Task Force για κλείσιμο των υγειονομικών δομών του Οργανισμού.
Έως το Νοέμβριο ο κ. Γεωργιάδης θα πρέπει να έχει λάβει το εν λόγω πόρισμα.

AMAΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ


Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση του πρ. του Σ.Π.Α.Π, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Ζητήματα συνεργασίας και ετοιμότητας ενόψει του χειμώνα εξετάστηκαν στη συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) Γιώργου Πατούλη, με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Σωτήρη Γεωργακόπουλο, και παρόντες εκπροσώπους του Σώματος. 
Ο κ. Πατούλης, ζήτησε, επίσης, από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος την παραχώρηση παλαιών πυροσβεστικών οχημάτων στο Σύνδεσμο προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρησιακή του ικανότητα.
Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της παραχώρησης με πρωτοβουλία του Δημάρχου ενός εκ των 10 απινιδωτών που προσέφερε ο όμιλος «Υγεία» στο Δήμο Αμαρουσίου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος ευχαρίστησε το Δήμαρχο και Πρόεδρο του Σ.Π.Α.Π για την πολύ καλή συνεργασία και τη στήριξη με κάθε ευκαιρία του έργου των πυροσβεστών.
Από την πλευρά του ο κ. Πατούλης, συνεχάρη, επίσης, το Σώμα των πυροσβεστών για την εγρήγορση που επιδεικνύουν σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου προστατεύοντας το πράσινο, ενημερώνοντάς τους ότι οι προσπάθειές τους αλλά και των εθελοντών που στηρίζουν το δύσκολο έργο τους θα τιμηθούν σε ειδική εκδήλωση που προγραμματίζει ο Σ.Π.Α.Π με τη λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Προσφέρει 2 «υποτροφίες», η Ακαδημία Πληροφορικής «Knowledge Dynamics - Microsoft It Academ»

Δύο υποτροφίες πλήρους εκπαίδευσης και προετοιμασίας για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής Microsoft 2014 προσφέρει για τους νέους της πόλης του Αμαρουσίου η Ακαδημία Πληροφορικής Knowledge Dynamics - Microsoft It Academy, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων της και του κοινωνικού έργου της.
Τις υποτροφίες παρέδωσε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου κο Γιώργο Πατούλη ο Ακαδημαϊκός Διευθυντής κος Αλέξης Γεωργαντίδης, κατά τη συνάντησή τους στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2014.
Όπως ανέφερε ο κος Γεωργαντίδης, οι υποτροφίες αφορούν στην πλήρη προετοιμασία των δύο σπουδαστών στις τάξεις της Ακαδημίας μας και στην κάλυψη όλων των εξόδων εκπαίδευσης και πιστοποίησης για τη συμμετοχή τους στους αγώνες πρόκρισης για το επόμενο Πανελλήνιο – Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πληροφορικής
Οι δύο υποτροφίες απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες, φοιτητές και φοιτήτριες μέχρι 22 χρόνων, με ιδιαίτερη ικανότητα στην Πληροφορική, από ομάδες που το έχουν ανάγκη.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας τις θερμές ευχαριστίες τους προς τον κο Γεωργαντίδη σημείωσε:

Ημερίδα για τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών

              & τα εν χρήσει Σχολικά Βιβλία ... 
Η Πανελλήνιος Ένωσις Θεολόγων και με την Συνεργασία του Δήμου Πεντέλης, της Εστίας Πατερικών Μελετών και του Επιστημονικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Βορείων Προαστίωνδιοργανώνει Ημερίδα την 12η Οκτωβρίου 2013, στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Μελισσίων (Οδός 17 Νοέμβρη 15 και Αγίου Γεωργίου) του Δήμου Πεντέλης.
Το γενικό θέμα της Ημερίδας είναι:
Τα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών (Πιλοτικά κ.ά.), και τα εν χρήσει Σχολικά Βιβλία Θεωρητικής Κατευθύνσεως (Θρησκευτικών, Φιλολογικών Μαθημάτων και Ιστορίας) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΘ :
Φραγκόπουλος Ηλίας Πρόεδρος, Ιωαννίδης Θωμάς Αντιπρόεδρος,
Μπάκος Ηλίας Γενικός Γραμματεύς, Παπαβασιλείου Κωνσταντίνος Ταμίας,
Ρασιώτη Αναστασία Ειδική Γραμματεύς, Τσάγκας Ιωάννης Κοσμήτορας,
Βογιατζής Δημήτριος Έφορος, Τοκατλίδης Αντώνιος μέλος και
Κόκορη Μαγδαληνή μέλος.

Τραγούδια & λόγια ΑΓΑΠΗΣ & ΑΝΤΙστασης


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ... ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ!

Ο χώρος τέχνης "Ιδιόμελο" και οι "Αλληλέγγυοι Δρόμοι" επιχειρούν να συστήσουν θεατρική ομάδα αλληλεγγύης. Η συνάντηση γνωριμίας θα γίνει την Κυριακή 6 Οκτωβρίου στις 7:30 μ.μ.με 20.00, στο "Ιδιόμελο",  Ελ. Βενιζέλου 17 & Βασ. Κωνσταντίνου (2η παράλληλος της Περικλέους πίσω από το "Διάνα").

Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Α.Ο.ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ, την Κυριακή

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ - ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1958
                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
                                   Προς: Τακτικά Μέλη του Ομίλου
Κύριοι, Έχοντες υπ'όψιν τις διατάξεις του Ν.2725/1999 και του καταστατικού του Ομίλου μας και κατόπιν αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου μας, καλείσθε την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 και ώρα 10.00 π.μ. στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Ομίλου μας που θα γίνει στα γραφεία του Ομίλου, οδός 28ης Οκτωβρίου 26, Μαρούσι.
Θέμα Ημερήσιας Διάταξης
Η παραχώρηση και συγχώνευση του Ανδρικού Τμήματος Χάντμπωλ του Ομίλου μας με το Χαλάνδρι Χάντμπωλ Κλαμπ.
Σε περίπτωση μη επίτευξης απαρτίας, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση θα συνέλθει στον ίδιο τόπο, την ίδια μέρα και ώρα 12.00 μ.

Μάθημα στα κενά μας; Παραμονή μέχρι τις 2 μ.μ;

ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΚΕΝΑ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
                Προς: Tα μέλη του Συλλόγου               Κοινοποίηση: Δ. Ο. Ε.
Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου σας κοινοποιεί άλλη μια φορά το πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων της ΔΟΕ, και καλεί κάθε συνάδελφο και όλους τους συλλόγους διδασκόντων στην υπεράσπισή του από οποιαδήποτε απόπειρα καταστρατήγησης. 

Ύστερα από την έκδοση της παράνομης υπουργικής απόφασης της 9 – 9 – 2013 με την οποία επιχειρείται να καταργηθούν ολόκληρες εκπαιδευτικές δομές (ολοήμερο σχολείο) και να καταστρατηγηθούν πάγιες κατακτήσεις και δικαιώματα του κλάδου (αύξηση 10% των μαθητών στο τμήμα κ.ά.), τούτες τις στιγμές βρίσκεται σε εξέλιξη και επιχειρείται να εμπεδωθεί η αυθαιρεσία και η παρανομία από την πλευρά της διοίκησης και των κυβερνώντων, με ένα δίκτυο φημών, οδηγιών και αυθαίρετων εντολών,  άνωθεν κατευθυνόμενο και ταχύτατα διασπειρόμενο, με στόχο την εθελούσια αποδοχή νέων μέτρων καταστρατήγησης των εργασιακών μας δικαιωμάτων.
Μέχρι και οι ελεγκτές δημόσιας διοίκησης χρησιμοποιούνται επιπρόσθετα ως βολικός «μπαμπούλας» για τη αποδοχή νέων μέτρων, νέων δυσμενών όρων στο εργασιακό μας καθεστώς. Καταγγέλλουμε όλα τα κέντρα εκπομπής αυθαίρετων και παράνομων οδηγιών όλα τα «κέντρα διαρροής» των ανυπόστατων φημών περί επισκέψεων των ελεγκτών στα σχολεία, που  τρομοκρατούν και εκφοβίζουν συναδέλφους, αλλά και την προώθηση  ανύπαρκτων ζητημάτων για το ωράριό μας, που στρώνουν το δρόμο σε αυθαίρετες οδηγίες: 

Η επιστροφή του ΥΠΕΡ«πατριώτη» από την «ΙΟΥΔΑΙΑ» των ΗΠΑ!


Απροστάτευτα τα πρανή της ρεματιάς Πεντέλης-Χαλανδρίου στο Μαρούσι

Επιστολή του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος και Ρεματιάς Πεντέλης- Χαλανδρίου
στον Δήμαρχο Γ. Πατούλη, για τα πρανή της ρεματιάς στο Μαρούσι, την Τεχνική Υπηρεσία
            του Δήμου & τον Αντιπεριφερειάρχη Βόρειου Τομέα κ Κ. Μανιάτη
               β/ ΥΠΕΚΑ/ΔΕΕΑΠ:Κοιν. Δήμαρχο Χαλανδρίου - κ. Γ.  Κουράση
Κύριοι, Μας δημιουργεί δυσάρεστη εντύπωση η αδιαφορία του δήμου Αμαρουσίου για την ασφάλεια των πολιτών που ζουν κοντά στη ρεματιά Πεντέλης – Χαλανδρίου.
Σε σημαντικό τμήμα της ρεματιάς αυτής, δημιουργήθηκαν κατά τη νεροποντή του περασμένου Φεβρουαρίου έντονες κατολισθήσεις στα πρανή. Τα φαινόμενα αυτά είναι ιδιαίτερα έντονα στην περιοχή της. 
΄Ηδη από το χειμώνα, μετά την νεροποντή, τοποθετήθηκαν στα σημεία των κατολισθήσεων ενδεικτικές κορδέλες ασφαλείας. Όμως, έκτοτε καμία απολύτως ενέργεια δεν έχει γίνει.
                            Τα αποτέλεσμα της αδιαφορίας αυτής είναι τα παρακάτω:
1. Οι ενδεικτικές ταινίες ασφαλείας να έχουν πλέον φθαρεί και δεν επιτελούν το σκοπό τους. Καμία προειδοποίηση δεν έχει ένας ανυποψίαστος διαβάτης για το επικίνδυνο πρανές και το  βάραθρο που συνορεύει με το παραρεμάτιο μονοπάτι.

Όλες στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ αύριο Σάββατο 5 Οκτώβρη

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Αμαρουσίου , καλεί όλες τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών να δώσουν αγωνιστικό παρόν στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ , το Σάββατο στις 5 Οκτώβρη  και  στη συγκέντρωση στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.
Με τη συμμετοχή μας να βάλουμε φρένο στην πράξη στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει και αυτά που δρομολογούν κυβέρνηση και κόμματα του κεφαλαίου και με τις επιταγές της ΕΕ.
Σπρώχνουν στην ανεργία εμάς και τις οικογένειές μας. Μας ωθούν στην εξαθλίωση, με τους μισθούς και τις συντάξεις πείνας, με τα δυσβάστακτα χαράτσια, με τα δυσβάστακτα τροφεία και φροντιστήρια των παιδιών μας.
Με το «Νέο Σχολείο» κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους, αφήνουν τα παιδιά μας αμόρφωτα και τα σπρώχνουν στην ψευτοκατάρτιση, τη μαθητεία - τζάμπα δουλειά χωρίς δικαιώματα.
 Η στρατηγική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων κατατάσσει τη μητρότητα στο εργασιακό «κόστος». 

Να τσακίσουμε την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής

                           ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ «ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ»
H δολοφονία του Π. Φύσσα στο Κερατσίνι και η επίθεση σε μέλη και στελέχη του ΚΚΕ στο Πέραμα από τις δολοφονικές ομάδες χρυσαυγιτών, συνέχεια δεκάδων άλλων επιθέσεων κατά μεταναστών, μικροεπαγγελματιών και άλλων εργαζομένων, αποκαλύπτουν ξεκάθαρα το εγκληματικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής: Ένα νεοναζιστικό μόρφωμα τα μέλη του οποίου οργανώνονται και εκπαιδεύονται για επιθέσεις εναντίον του λαού και του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
Τα φασιστοειδή πήραν ήδη τις πρώτες απαντήσεις στις εργατογειτονιές του Περάματος, του Κερατσινιού και της Νίκαιας, σε όλη τη χώρα στη συνέχεια  με τις μαζικές συγκεντρώσεις των προηγούμενων ημερών και έπεται συνέχεια. Αυτός είναι ο αποτελεσματικός δρόμος για την αντιμετώπισή της.
Η ΧΑ δεν αντιμετωπίζεται με θεωρίες για «συνταγματικά» και άλλα «τόξα» που προτείνουν ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΔΗΜΑΡ και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Θεωρίες που συγκαλύπτουν το χαρακτήρα του ναζισμού και τις αιτίες ενδυνάμωσης του φιδιού.  
Η ΧΑ αναπτύχθηκε σε συνθήκες βαθιάς, μεγάλης διάρκειας καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, στο βάλτο μιας θολής  «αντιμνημονιακής» ρητορείας, που κρύβει τις πραγματικές αιτίες των λαϊκών προβλημάτων, που αφήνει στο απυρόβλητο την ΕΕ, τα μονοπώλια και την εξουσία τους, μαζί με τις λογικές «έξω τα κόμματα, έξω τα συνδικάτα».
Τροφοδοτήθηκε, ακόμη, & από τις κατευθύνσεις της ΕΕ που εξισώνουν το φασισμό με τον κομμουνισμό & ζητούν να παρθούν μέτρα κατά του «εξτρεμισμού» & του «ριζοσπαστισμού».

Στο έλεος μίας προσεκτικά καλυμμένης «δημοκρατικής δικτατορίας» !

Ενα προφητικό κείμενο του Β. Βιλιάρδου, που αναρτήθηκε στις 29 Σεπτεμβρίου 2013
Β. Βιλιάρδος 
Αφού εξουδετερωθεί η συγκεκριμένη συμμορία, μάλλον θα έλθει η σειρά της επόμενης – η οποία θα είναι πολύ πιο εύκολο να καταπολεμηθεί, αφού τα μέλη της, τα οποία θριαμβολογούν σήμερα, έχουν πολύ πιο ήπια χαρακτηριστικά...
Οι μαζικές συλλήψεις τόσο του «προέδρου», όσο και ορισμένων «στελεχών» του «νόμιμα εκλεγμένου εγκληματικού κόμματος της ακροδεξιάς» το πρωινό του Σαββάτου, με την αριστοτεχνικά οργανωμένη επίθεση στους ιδιωτικούς χώρους των κατηγορουμένων, θυμίζει έντονα γερμανικές μεθόδους αντιμετώπισης των πάσης φύσεως εγκληματιών - μεταξύ των οποίων και των υπόπτων φοροδιαφυγής, χωρίς να απαιτούνται βέβαια αποδείξεις.
Λόγω αυτού ακριβώς του γεγονότος, πολλοί  Πολίτες παραπονιούνται ότι ευρίσκονται στο έλεος μίας προσεκτικά καλυμμένης «δημοκρατικής δικτατορίας» - η οποία ουσιαστικά τους στερεί, σχεδόν εξ ολοκλήρου, την ελευθερία τους.  
Αν και προφανώς οι συγκεκριμένες συλλήψεις οφείλονται σε απόλυτα σεβαστές αποφάσεις των δικαστικών αρχών, δημιουργούν έντονα συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας στους περισσότερους πολίτες της χώρας μας – ο οποίοι εύλογα σκέφτονται ότι, πίσω από όλα αυτά, κρύβεται κάτι πολύ πιο σοβαρό.
Ορισμένοι βέβαια θεωρούν πως άνοιξαν οι «ασκοί του Αιόλου» – με οδυνηρές συνέπειες για το μέλλον της πατρίδας μας, αφού κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει αντίστοιχες ενέργειες, όσον αφορά ιδιώτες ή κόμματα, στην περίπτωση που θα τολμούσαν να τοποθετηθούν δημόσια εναντίον της σκιώδους διακυβέρνησης της Ελλάδας.

«Ο Μαραθώνιος Δρόμος της Ολυμπιάδας του 1896» στη Βορέειο ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ