Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

Ψήφισμα του Δ. Σ. Αμαρουσίου για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα

Στην τακτική συνεδρίαση της 1ης Οκτωβρίου 2013, το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου, μετά από εισήγηση του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη  αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος για τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.    
                                                             ΨΗΦΙΣΜΑ
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμαρουσίου καταδικάζει απερίφραστα την απροκάλυπτη δολοφονική εκτέλεση που κατέληξε στο θάνατο του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι.
Το θλιβερό αυτό περιστατικό είναι επακόλουθο σωρείας ρατσιστικών επιθέσεων εις βάρος συνανθρώπων μας.
Αυτές οι πράξεις και αυτή η συμπεριφορά προσβάλλουν το λαό μας αλλά και την Πατρίδα μας, τη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία. Είναι χρέος όλων μας να μην επιτρέψουμε να συνεχίσουν να ευδοκιμούν ναζιστικές νοοτροπίες και πρακτικές.
 Είναι υποχρέωση μας να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία αλλά και την ποιότητα της ανθρώπινης ζωής.

«Πιστοποιητικό Μνημονιακού & ΝΑΤΟϊκού Φρονήματος», καθιερώνει οσονούπω ο ΑΚΡΟδεξιός Σαμαράς!

  Εξτρεμιστές όσοι υποστηρίζουν έξοδο από ΕΕ & ΝΑΤΟ,
           υποστηρίζει ο «Δωσίλογος» πρωθυπουργός !!!
Στη «θεωρία των δυο άκρων» επιμένει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ξεπερνώντας ακόμα και τον Φαήλο Κρανιδιώτη. Τονίζει πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η «ακραία αντιπολιτευση» που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, φωτογραφίζοντας το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το Σχέδιο Β, που απαντούν με ανακοινώσεις.
Μιλώντας στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον στο Peterson Institute for International Economics σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε χαρακτηριστικά: "συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, παντά με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμου. Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή”.
Ωστόσο, λίγο αργότερα, κατά τη διάρκεια απάντησης σε ερώτηση που του τέθηκε από το κοινό -και η οποία αφορούσε την ανεργία- έστρεψε τα βέλη του προς την Αριστερά
Τόνισε πως εκτός από τη Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί και η "ακραία αντιπολίτευση" ("extreme opposition") που μιλάει για έξοδο από τo NATO, το ευρώ και την ΕΕ, "κάτι που θα ήταν πολύ επιζήμιο για τη μεγάλη υπόθεση".
Η συγκεκριμένη τοποθέτηση ξεπερνά και τον Φαήλο Κρανιδιώτη.

O «MEGA λος» Τιμονιέρης του Μνημονίου, με πυξίδα του, τον «Φασισμό» της Νέας Ν.Δ!!!

Αξιότιμε Δήμαρχε, έκλεισε & η «Λασκαρίδειος στέγη τυφλών γυναικών Αμαρουσίου»!

Ενα εξαιρετικό ίδρυμα η «Λασκαρίδειος Στέγη Τυφλών Γυναικών Αμαρουσίου» (Βασιλέως Αλεξάνδρου 14), που συνέστησε η αείμνηστη Ειρήνη Λασκαρίδου & λειτούργησε περισσότερο από 100 χρόνια, δυστυχώς-δυστυχέστατα, από τον Σεπτέμβριο έπαυσε πια λειτουργεί διότι επλήγη θανασιμα από την βυσσοδομούσα οικονομική κρίση...
Ελπίζουμε ότι το κλείσιμο δεν είναι οριστικό και ότι το ίδρυμα πάλι θα λειτουργήσει και θα συνεχίσει να επιτελεί το σημαντικό του έργο προς τους τυφλούς της Ελλάδος, και ιδιαίτερα στις τυφλές κοπέλλες που δεν είχαν που να μείνουν και στην Λασκαρίδειο Στέγη Τυφλών, εύρισκαν καταφύγιο. 
Το βιογραφικό της ιδρύτριας Ειρήνης Λασκαρίδου(1898-1958):

Κόβουν πάλι τις συντάξεις ...


«Kλείνει» τα σύνορά της στους Έλληνες που αναζητούν εργασία, η «πολιτισμένη» & προπαντός, «Δημοκρατική» ΕΕ !

         Θα αντιμετωπίζεται ως ...«λαθρομετανάστευση» 
     η μετακίνηση Ελλήνων από τον Νότο προς τον Βορά!!! 
Μετά από πρόταση Βρετανών, Ολλανδών & Σουηδών & τη σύμφωνη γνώμη των Γερμανών, η Eυρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να κλείσει τα σύνορα της για τους Έλληνες που αναζητούν εργασία 
Τι ζητούν; Να υπάρξουν σκληρότεροι νόμοι για την αντιμετώπιση και την ανάσχεση του ρεύματος της οικονομικής μετανάστευσης στην Ευρώπη από χώρες του Νότου, όπως η δοκιμαζόμενη Ελλάδα.
Να μπει δηλαδή πλαφόν στον αριθμό των εργαζομένων που θα μετακινούνται από την Ελλάδα, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία που αντιμετωπίζουν εντονότατο πρόβλημα ανεργίας.
Απειλούν μάλιστα όσες επιχειρήσεις τολμήσουν περαιτέρω «εισαγωγή» εργαζομένων από τις καθημαγμένες από την ανεργία ευρωπαϊκές περιοχές με ποινικές κυρώσεις.
Το μείζον αυτό θέμα προέκυψε πριν από λίγες ημέρες (στις αρχές Σεπτεμβρίου) όταν σε κλειστή σύσκεψη της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες το Κολέγιο Επιτρόπων ενημερώθηκε πως στις προθέσεις Ολλανδών, Βρετανών και Σουηδών ευρωβουλευτών είναι η κατάθεση πρότασης για την τοποθέτηση αριθμητικού περιορισμού στην απορρόφηση οικονομικών μεταναστών από χώρες της Ε.Ε., αλλά και για επιβολή ποινών σε όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε «εισαγωγές» εργαζομένων από χώρες που βρίσκονται σε κρίση είτε από τη Νότια Ευρώπη είτε από τα Βαλκάνια.

Κάλεσμα της Λαϊκής επιτροπής Αμαρουσίου σε ανοικτή Λαϊκή συνέλευση


Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Αθλητισμός για όλους στο Μαρούσι

«Μουσικός Οκτώβρης» στο Μαρούσι

 4 αφιερώματα σε μεγάλες μορφές της ελληνικής μουσικής ξεδιπλώνουν το «μουσικό ημερολόγιο» του 20ου αιώνα

...ΕΞΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΕΣ & από τη Βουλή!


Στις 6:30 μ.μ. η συνεδρίαση του ∆ηµοτικού Συµβουλίου

TΡIANTΑΤΕΣΣΕΡΑ(34) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του «Δημοτικού Συμβουλίου», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 1 Οκτωβρίου, στις 6:30 μ.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Καταβολή αποζημιώσεως λόγω απαλλοτρίωσης εδαφικής έκτασης στο Ο.Τ. 492 της περιοχής
"Αγίου Θωμά" του Δήμου Αμαρουσίου, κατόπιν εκδόσεως δικαστικών αποφάσεων (υπόθεση
Κόσκορου Γεωργίου κλπ.) Φ. 4153
2. Γ' Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος του Δήμου οικονομικού έτους 2013
3. Έγκριση διενέργειας Προμηθειών - Eργασιών του Δήμου έτους 2013
4. Aπόδοση ποσού στις Σχολικές Επιτροπές Δήμου Αμαρουσίου από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς
Πόρους (Κ.Α.Π.) για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, έτους 2013, των Α΄/βάθμιων και
Β'/βάθμιων σχολείων (Γ' Κατανομή έτους 2013)
5. Απόδοση ποσού στην "Σχολική Επιτροπή Α'/βάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αμαρουσίου" από τους
Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ), για την υλοποίηση του προγράμματος που αφορά στον
Εθελοντή Σχολικό Τροχονόμο για το α΄ εξάμηνο 2013 (Ιανουάριος - Ιούνιος 2013)

Για την παράνομη λειτουργία στο Ψαλίδι, του ΟΤΕacademy

       Ερώτηση της δ.κ. «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο
 Αξιότιμε κύριε πρόεδρε, σύμφωνα με τα έγγραφα που κοινοποιήθηκαν στις υπηρεσίες του Δήμου (Πολεοδομία) και στη δημοτική αρχή από τον Εξωραϊστικό και πολιτιστικό σύλλογο Ψαλιδίου προκύπτει σαφής χρήση των εγκαταστάσεων της ΟΤΕacademy που δε συνάδει με τις χρήσεις που προβλέπονται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Αμαρουσίου για την περιοχή.
Συγκεκριμένα στην απόφαση της διοικούσας επιτροπής του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (18.01.2013), αναφέρεται η έγκριση της μίσθωσης 25 αιθουσών διδασκαλίας χωρητικότητας 40 ατόμων η καθεμία, για τα επόμενα 5 έτη, της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ Ο.Τ.Ε., στο ακίνητο που βρίσκεται στην περιοχή Ψαλίδι Αμαρουσίου (Πέλικα και Σπάρτης1), δηλαδή σε περιοχή αμιγούς κατοικίας.
Ερωτάται η διοίκηση και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος :

Ερωτήματα προς τη Δημοτική Αρχή... «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»

για τη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 
1. Στα διεξαγόμενα έργα ανάπλασης της οδού Δήμητρος, στο πλαίσιο της περιβόητης «βιοκλιματικής ανάπλασης» του κέντρου της πόλης του Αμαρουσίου που υλοποιεί η Δημοτική Αρχή, ταλαιπωρώντας πολίτες και καταστηματάρχες, παρατηρούνται τρομερές ελλείψεις σε μέτρα ασφάλειας για τους διερχόμενους πεζούς, σύμφωνα με επιστολές και διαμαρτυρίες που έχουμε δεχθεί. 
Μάλιστα η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία των έργων έχει αναρτήσει πινακίδες σύμφωνα με τις οποίες προειδοποιούνται οι διερχόμενοι πεζοί ότι εισέρχονται στο «εργοτάξιο» με δική τους ευθύνη. Με δεδομένο ότι ολόκληρη η οδός Δήμητρος αυτή τη στιγμή είναι ένα ανοιχτό εργοτάξιο, ερωτάται η Δημοτική Αρχή πόσο νόμιμο και στη βάση της εφαρμογής ποιών κανόνων ασφαλείας δικαιούται η ανάδοχος κατασκευαστική εταιρία των εν λόγω έργων να αναρτά τέτοιου είδους προειδοποιήσεις για τους διερχόμενους πεζούς και ακόμα σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ή σκοπεύει να προβεί (η Δημοτική αρχή Αμαρουσίου) για τον έλεγχο της κατασκευαστικής εταιρίας αναφορικά με τη λήψη των κατάλληλων και αναγκαίων μέτρων ασφάλειας για τους διερχόμενους πεζούς από την οδό Δήμητρος, μέχρι την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης;

Το Εβραϊκό Λόμπυ & η σημασία της συμμαχίας Ελλάδας - Ισραήλ

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός,  κ. Αντώνης Σαμαράς, επιδεικνύοντας σοβαρή διορατικότητα στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής είχε στηρίξει ως Αρχηγός Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, σθεναρά και ξεκάθαρα την κίνηση της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης, υπό τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, να εμβαθύνει σε ουσιαστικό βαθμό τη συμμαχία μεταξύ της Ελλάδας και του Ισραήλ
Άλλωστε είχε και ο ίδιος πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Ισραήλ, δείχνοντας και έμπρακτα την στήριξή του.
Επιδεικνύοντας την  ίδια διορατικότητα ξεκίνησε το πολιτικό κομμάτι της δεύτερης μέσα σε λίγο διάστημα επίσκεψης του στις Ηνωμένες Πολιτείες, πραγματοποιώντας συνάντηση με τις ηγεσίες των Εβραϊκών Οργανώσεων και του πανίσχυρου Εβραϊκού Λόμπυ στην Αμερική.
Για πάρα πολλά χρόνια η εμμονή της Ελλάδας σε μια μονομερή φιλοαραβική εξωτερική πολιτική, όχι μόνο δεν απέφερε τίποτα στη χώρα, αλλά μια εμπεριστατωμένη ανάλυση μπορεί να αποδείξει ότι έπληξε διαχρονικά τα συμφέροντα της.
Κατά καιρούς πολλά έχουν γραφτεί και ειπωθεί γύρω από τη δύναμη και τη δράση του Εβραϊκού Λόμπυ των ΗΠΑ. Τα τελευταία χρόνια δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προχωρήσει και σε αναλύσεις που μιλούν για δραστική μείωση της επιρροής του. Οποιαδήποτε τέτοια άποψη είναι βαθιά νυχτωμένη.
Το Εβραϊκό Λόμπυ, αποτελείται από μια σειρά οργανώσεις οι οποίες δουλεύουν συστηματικά και χωρίς τυμπανοκρουσίες, στους διαδρόμους της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και στους κύκλους των πανίσχυρων συμφερόντων της διεθνούς οικονομίας.

Πραγματικό φίλο του Ισραήλ χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά, η οργάνωση «American Jewish Committee»

Συγκεκριμμένα μόλις ο πρωθυπουργός της Ελλάδας(ΟΧΙ των ΕΛΛΗΝΩΝ), δήλωσε ρητά & κατηγορηματικά στο πολυπληθές ακροατήριο του Εβραϊκού Λόμπι που παρακολουθούσε την εκδήλωση που οργάνωσε το AJC, ότι θα ξεριζωθεί η ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή, 
εισέπραξε το ενθουσιώδες & παρατεταμένο τους χειροκρότημα...»
Τόσο που ο πρόεδρος της Ντέιβιντ Χάρις  χαρακτήρισε τον κ. Σαμαρά «πραγματικό φίλο του Ισραήλ και της Αμερικανο-Εβραϊκής Κοινότητας».
Ο «ΕΛΛΗΝ» πρωθυπουργός τόνισε χαρακτηριστικά:
 «Οι συλληφθέντες ηγέτες της Χρυσής Αυγής θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο» και πρόσθεσε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τη Δικαιοσύνη, η οποία από την πλευρά της «που κάνει τη δουλειά της».
Ο «ΥΠΕΡπατριώτης» Αντώνιος Σαμαράς ξεχώρισε τους ψηφοφόρους από την ηγεσία της Χρυσής Αυγής. Είπε ότι ο αρχηγός της και πέντε βουλευτές συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για εγκληματική δραστηριότητα ενώ υπογράμμισε ότι οι ψηφοφόροι της ναζιστικής οργάνωσης δεν είναι νεοναζί, δικαιολογώντας την επιλογή τους, λέγοντας πως η οικονομική κρίση και η υψηλή ανεργία είναι εκείνα που τους ώθησαν προς τη Χ.Α.
«Απαντήσαμε στη βία, τόνισε και συλλάβαμε την ηγετική ομάδα της Χ.Α., η οποία εκμεταλλεύθηκε την κρίση. Ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα, συνέχισε, και υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει χώρος σε κανένα μέρος του κόσμου για τους νεοναζί. Και πρόσθεσε:
Η υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης. Θα κάνουμε τα πάντα. Οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής έχουν συλληφθεί για εγκληματική δραστηριότητα και θα δικαστούν με δημοκρατικό τρόπο. Εμπιστεύομαι την ελληνική Δικαιοσύνη που ξεκίνησε σωστά και θα τελειώσει με τον καλύτερο τρόπο την υπόθεση»

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Aξιόλογες oi προσπάθειες πολιτιστικής δημιουργίας στη «Νεανική Εστία του Ι. N. Αγ. Αθανασίου»

Τους καθηγητές των πολιτιστικών τμημάτων είδε ο Γ. Πατούλης
Με τους καθηγητές όλων των πολιτιστικών τμημάτων του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού που θα λειτουργήσουν στο χώρο της Νεανικής Εστίας του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου ως Παράρτημα του στο Πολύδροσο, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας καλλιτεχνικής περιόδου.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Πατούλης, σημείωσε ότι ο πολιτισμός ανέκαθεν ήταν και παραμένει προτεραιότητα για τη Διοίκηση του Δήμου, και δήλωσε για πέμπτη συνεχή χρονιά αρωγός της προσπάθειας για την ανάπτυξη του πολιτισμού στο χώρο της Νεανικής Εστίας Πολυδρόσου.
 «Ο πολιτισμός της ψυχής των νέων είναι η ψυχή του πολιτισμού μας, για αυτό θα συνεχίσουμε σταθερά να στηρίζουμε τις αξιόλογες προσπάθειες πολιτιστικής δημιουργίας που εμφανίζει η Νεανική Εστία Αγίου Αθανασίου Πολυδρόσου» ανέφερε ο κ. Γιωργος Πατούλης.

Το Σιωνιστικό Κίνημα & η Κύπρος

Στα τέλη του 19ου αιώνα αναδύθηκε στην Κεντρική και Δυτική Ευρώπη το Εβραϊκό εθνικό κίνημα το οποίο διασυνδέθηκε από την αρχή με το σκοπό της δημιουργίας εβραϊκής εθνικής εστίας στην Παλαιστίνη, ως μόνιμη λύση στο «Εβραϊκό Πρόβλημα» στην Ευρώπη, και το οποίο έγινε ευρέως γνωστό με το όνομα «Σιωνιστικό Κίνημα».
Το όνομα αυτό προέρχεται από την εβραϊκή λέξη «Σιών», η οποία αποτελεί την ονομασία ενός βουνού πλησίον των Ιεροσολύμων και σταδιακώς η λέξη ταυτίστηκε με την ίδια την πόλη. Στην εβραϊκή ιστορία η λέξη έλαβε συμβολικό χαρακτήρα δηλώνοντας τον πόθο των εβραίων να επιστρέψουν στην προγονική γη, κάθε φορά που εξαναγκάζοντο σε εξορία από τα εδάφη τους.
Το κίνημα αυτό θεσμοθετήθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο συνέδριο το 1897 και ιδρύθηκε η Διεθνής Σιωνιστική Οργάνωση.
 Εμπνευστής και αργότερα ηγετική μορφή του κινήματος υπήρξε ο Αυστρο-Ουγγρικής καταγωγής Θήοντορ Χερτζλ (1860-1904), ο οποίος εξελέγη πρώτος πρόεδρος Οργανισμού. Η δράση του υπήρξε καταλυτική για τη μετέπειτα δημιουργία του κράτους του Ισραήλ. Το όραμά του το περιέγραψε στο βιβλίο «Το Εβραϊκό Κράτος» το οποίο εξεδόθη το 1896.
Η Κύπρος, λόγω της γειτνίασης με την Παλαιστίνη, άρχισε να μπαίνει στους σιωνιστικούς σχεδιασμούς πρώτα ως βρετανική περιοχή που θα μπορούσε να ανταλλαγεί με την υπό οθωμανική κατοχή τότε Παλαιστίνη και αργότερα ως ασφαλής προορισμός εποικισμού από Εβραίους, προτού μετακινηθούν στον τελικό προορισμό που ήταν η Παλαιστίνη.

Δεν προλαβαίνουν να βλέπουν τους Εβραιο - Αμερικανούς του AJC, Βενιζέλος & Σαμαράς!!!

Δεν πέρασαν 5 μέρες που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε(στο περιθώριο της 68ης Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε), με εκπροσώπους των αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων Conference of  Presidents of Major American Jewish Organizations, American Jewish Committee, World Jewish Congress, B’nai B’rith, American Israel Public Affairs Committee, World Jewish Congress και Antidefamation League, κατά την οποία αναφέρθηκε στους ισχυρούς, ιστορικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας που υφίστανται μεταξύ Ελλήνων και Εβραίων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και μεταξύ της Ελληνικής και της Εβραϊκής Διασποράς, σε όλο τον κόσμο, τη σκυτάλη παίρνει σήμερα το απόγευμα ο «ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ» Αντώνης Σαμαράς(προς το παρόν πρωθυπουργός της Ελλάδας - ΟΧΙ των ΕΛΛΗΝΩΝ). 
                                                                 Το πρόγραμμα

Φαήλος Κ.:Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές...

     Φυλάω τις "σφαίρες" μου για τον αληθινό αντίπαλο!!!
Λοιπόν, αδέρφια, για να ξηγιόμαστε κι όπως είδατε δεν λογοκρίνω κανέναν. Εγώ δεν βρίζω πατριώτες, δεν βρίζω εθνικιστές, Φυλάω τις "σφαίρες" μου για τον αληθινό αντίπαλο
Και θα σας υπογραμμίσω κάτι: ποτέ μα ποτέ δεν έχω επιτεθεί σε άνθρωπο που δεν είναι όρθιος κι ελεύθερος. Από αρχές, χαρακτήρα και επαγγελματική ιδιότητα ΣΕΒΟΜΑΙ τον οποιονδήποτε κατηγορούμενο. Γιατί είναι στο δικαιϊκό μας σύστημα το ιερότερο πρόσωπο. Μάταια θα ψάξετε να βρείτε έστω μια λέξη όπου να χλευάζω, πχ κατηγορούμενους αντεξουσιαστές, τρομοκράτες.
 Έχω ξεσκίσει τους ηθικούς αυτουργούς, τους εγκωμιαστές τους, τους όμορους τους ψευτοδιανοούμενους κλπ , όχι ΄'ομως τον κατηγορούμενο, διότι είναι ΑΝΑΝΔΡΟ. 
ΚΙ ακόμη πιο άνανδρο να ονειδίζεις τις συμφορές άλλου. 
Επίσης δεν θα βρείτε ποτέ ούτε μια λέξη μου, όπου να επιτίθεμαι σε καταδικασθέντα. Διότι ο ποινικός κρατούμενος πλέον ΠΛΗΡΩΝΕΙ το τίμημα που επιβάλλουν οι θεσμοί, εκτίει ποινή κι η ποινή, φυλάκιση ΄'η κάθειρξη, δεν περιλαμβάνει και την ισόβια χλεύη. 
Είδατε να κογιονάρω μέλη της 17Ν ή τον Άκη; Όχι. 
Ε, λοιπόν, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνω με την ΧΑ. Μην μου τα ζαλίζετε, λες κι εγώ έχω την εξουσία να ασκώ διώξεις ή συναποφασίζω με οποιονδήποτε για τέτοια θέματα. Στο κόμμα μου και στον Αρχηγό που ελεύθερα επέλεξα, λέω την γνώμη μου, τα ίδια που λέω και σε σας εδώ, στο Antinews και στην "Δημοκρατία". Δεν έχω άλλη γνώμη δημοσίως κι άλλη κατ' ιδίαν. 

ΝΕΑ ΣΤΑΓΟΝΙΔΙΟΚΡΑΤΙΑ...


Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Γιατί αποφάσισαν τις συλλήψεις;

Ποιοι και γιατί απειλούν την αριστερά;
Είναι γνωστό ότι στο περιβάλλον του πρωθυπουργού υπάρχουν κάποιοι σκληροί δεξιοί και κατά δήλωσή τους εθνικιστές. Δυο τρεις από αυτούς έχουν και ρόλο ουσιαστικό.
Όλο αυτό το διάστημα που η ναζιστική Χρυσή Αυγή αλώνιζε στο κοινοβούλιο και στην κοινωνία, διαπράττοντας ανενόχλητη εγκλήματα, εκείνοι φλέρταραν μαζί της και ο νους τους ήταν στο πως θα στρίμωχναν την αριστερά. Παράβλεπαν τα υπαρκτά προκλητικά αδικήματα της Χρυσής Αυγής και έψαχναν πως θα επινοήσουν αδικήματα για να φορτώσουν στην αριστερά.
Συμβαίνει συχνά η πραγματικότητα να χαλάει τα σχέδια. Να τα ανατρέπει. Έτσι συνέβη και τώρα. 
Οι δημοσκοπήσεις που έγιναν στις αρχές Σεπτεμβρίου έφεραν πανικό. Τόσο, που ο Σκάι διέκοψε τη συνεργασία του με μία από τις πιο έγκυρες εταιρείες δημοσκοπήσεων, την Public Issue, επειδή αποτύπωσε τη σκληρή -για τη Ν.Δ- πραγματικότητα. Έδειχνε τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει με μία μονάδα μπροστά από τη Νέα Δημοκρατία και τη Χρυσή Αυγή να έχει ανέβει στο 13% . 
Υπήρχαν & άλλες δημοσκοπήσεις, εταιρειών, «κρυφές», που έδειχναν τα ίδια & χειρότερα:
τη Ν.Δ να υποχωρεί, τον ΣΥΡΙΖΑ να περνάει ευδιάκριτα μπροστά και τη Χρυσή Αυγή να ξεπερνά ακόμα κι αυτό το 13%, «κλέβοντας» τους ψηφοφόρους της. Το παιχνίδι δεν θα γυρνούσε εύκολα. 
Η φόρα της Χρυσής Αυγής, όμως, έπρεπε να ανακοπεί και η ανοχή να σταματήσει.
Οι Ευρωπαίοι προειδοποιούσαν εδώ και καιρό. Το τελευταίο διάστημα απαιτούσαν. Απαιτούσαν από την κυβέρνηση να πάρει μέτρα και να αντιμετωπίσει τους ναζιστές.
Η εικόνα των γνωστών σε εμάς φυσιογνωμιών να εισβάλουν και στο ευρωκοινοβούλιο, τους έφερνε τρόμο. Όταν δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, κατάλαβαν αυτό που το Μαξίμου αρνούνταν να καταλάβει: ότι η κατάσταση είχε φτάσει στα (πραγματικά) άκρα και το ποτήρι ξεχείλιζε. Απαίτησαν να πάρουν μέτρα «εδώ και τώρα»
Τους απείλησαν ακόμα και με την ταπείνωση να ακυρωθεί η ελληνική προεδρία, καθώς όπως έλεγαν ευρωπαίοι αξιωματούχοι, δεν γίνεται η Ελλάδα να αναλάβει την ευρωπαϊκή προεδρία και στους δρόμους οι φασίστες να δολοφονούν ανενόχλητοι.

«Το ερμητικό τάγμα της Χρυσής Αυγής» ...

    & o Aποκρυφιστικός της χαρακτήρας
Σε άρθρο του το περιοδικό Les Enigmesdel΄ Histoire(ν.14,Απρίλιος 2012) με τίτλο 
«Το ερμητικό τάγμα της Χρυσής Αυγής» αναφέρεται διεξοδικά στον αποκρυφιστικό χαρακτήρα της «Golden Dawn». Πρόκειται για μια μυστική εταιρεία που διαδραμάτισε έναν σημαντικό ρόλο την βικτωριανή εποχή στον χώρο του εσωτερισμού.
Αποκρυφιστικό κίνημα που δημιουργήθηκε τον 19ο αι. στο Λονδίνο.
Το corpus των μαγικών και ερμητικών μελετών της παραμένει μια σταθερή αναφορά για πολυάριθμες σύγχρονες μυστικές οργανώσεις. Τα επίσημα αρχεία του τάγματος μας πληροφορούν ότι οι αρχές και η διδασκαλία της βασίστηκαν στην Societas Rosicrucianain Anglia(Eταιρεία των Ροδόσταυρων της Αγγλίας).
Iδρυτής της είναι ο βρετανός αποκρυφιστής, 30χρονος  γιατρός WilliamWynn Wescott που προσχώρησε στον Ελευθεροτεκτονισμό το 1871.
Ειδικός μελετητής της «Kαμπάλα» με μεγάλη επιρροή στον χώρο του αποκρυφισμού δημοσιεύει πολλά ανάλογα έργα και συμμετέχει σε παρακλάδι του φιλοσοφικού ρεύματος της θεοσοφίας. Διατηρεί επαφές με τον φημισμένο μάγο Samouel Liddell Mathers και τον καμπαλιστή WilliamRobertWoodman(καιoι 2 ροδόσταυροι της Αγγλίας που θα γίνουν και συνιδρυτές του τάγματος). Οι 3 αυτοί μασόνοι, θα θεμελιώσουν το Ερμητικό τάγμα της Golden Dawn(Χρυσή Αυγή). Το 1888 εγκαθιδρύουν στο Λονδίνο την πρώτη Στοά αφιερωμένη στην΄Ισιδα - Ουρανία.

«Τι σημαίνει σβάστικα;» & «Τι σημαίνει σταυρός;»

Ο Σλήμαν στις ανασκαφές της Τροίας βρήκε ζωγραφισμένους σε όστρακα, χαραγμένους σε βωμούς πάρα πολλούς σταυρούς, απαράλλακτους με τους σημερινούς, καθώς και σβάστικες, που μ' αυτές διακόσμησε τα κάγκελα στο μέγαρό του των Αθηνών, στο γνωστό Ιλίου Μέλαθρον της Πανεπιστημίου.
Γράφει λοιπόν: Ο σταυρός και η σβάστικα (:«σταυρός ον αι άκραι εκάμφθησαν εις ορθήν γωνίαν»), καρφώνονταν «υπό τεσσάρων ήλων (καρφιών) στο βωμό... Εν τω χώρω ένθα συνδέονται τα δύο ξύλα - σταυρού και σβάστικας- υπάρχει μικρόν κοίλωμα...».
Σ' αυτό το κοίλωμα προσάρμοζαν ένα μακρύ ξύλινο γουδοχέρι την ώρα των θυσιών «καλούμενον πράμανθα», που το περιέστρεφαν «μέχρισου δια της προστρίψεως ηνάπτετο το άγιον πυρ του θεού άγνι... Από δε της λέξως ταύτης πράμανθα έπλασαν οι Ελληνες ύστερον τον Προμηθέα, τον κλέψαντα το πυρ από του ουρανού...».
Ο ιερεύς «έχεεν εις την οπήν την πνευματώδη φυτική ουσία "soma" (σώμα), η δε φλοξ ανυψούτο μεγαλοπρεπώς και ο μέγας θεός άγνι του αγίου πυρός απεκάλυπτε τοις ανθρώποις...» κ.λπ., κ.λπ. (σελ. 75-78).
Ετσι, λοιπόν, από το «ευ εστι» - σύμφωνα με τον Σλήμαν - παράγεται το σύμβολο «καλών ευχών» σουάστικα ή σβάστικα, και από την *στα - παράγεται ο σταυρός που άξιζε στον Προμηθέα, μια και επαναστάτησε κατά του Διός.

ΑΔΗΣ, ΑΔΩΝΙΣ, ΓεωργιΑΔΗΣ κ.λ.π.: Το Μνημόνιο κάνει καλό στην Υγεία σας!


Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκινά από την Τρίτη 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα μεταφοράς φοιτητών

Μεταφορά από το Δήμο Αμαρουσίου των φοιτητών που διαμένουν σε Μαρούσι, Πεύκη, Λυκόβρυση προς την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη περιοχής Ζωγράφου 
             Έναρξη εγγραφών στο πρόγραμμα από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013  
Ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει να στηρίζει τη νέα γενιά, προσφέροντάς της τα απαραίτητα εφόδια που έχει ανάγκη με την ανάληψη πρωτοβουλιών και την υλοποίηση σειράς προγραμμάτων.
 Στο πλαίσιο αυτό, λειτουργεί για πολλοστή φορά το πρόγραμμα μεταφοράς φοιτητών που διαμένουν στο Μαρούσι, στην Πεύκη και στη Λυκόβρυση προς την Πανεπιστημιούπολη και την Πολυτεχνειούπολη περιοχής Ζωγράφου.     
Το πρόγραμμα μεταφοράς των φοιτητών ξεκινά από την 1η Οκτωβρίου 2013. Η εγγραφή και η παραλαβή της κάρτας επιβίβασης, στο λεωφορείο του Δήμου, θα γίνεται στο Τμήμα Παιδείας της Δ/νσης Εποπτείας Νομικών Προσώπων από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 έως την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013.
Απαραίτητη η προσκόμιση και η κατάθεση των κάτωθι δικαιολογητικών.

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


Στον αγιασμό του Σικιαρίδειου παρέστη ο Πατούλης

Στον αγιασμό που τελέστηκε στον προαύλιο χώρο του Σικιαρίδειου Ιδρύματος με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μεταφέροντας τις ευχές του στους μαθητές για καλή πρόοδο και δημιουργικότητα.
Με την ολοκλήρωση της τελετής του αγιασμού, στο χαιρετισμό του προς τους μαθητές που φοιτούν στα ειδικά εργαστήρια του Σικιαρίδειου Ιδρύματος και το εκπαιδευτικό προσωπικό του ιδρύματος ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, μετέφερε τη σταθερή βούληση της Διοίκησης για στήριξη της λειτουργίας του σχολείου, όπως πράττει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια, και ευχήθηκε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
 «Τον προηγούμενο χρόνο δώσαμε μία μάχη από κοινού Δήμος, γονείς και εκπαιδευτικοί για να βρεθεί μία βιώσιμη λύση στο πρόβλημα χρηματοδότησης της λειτουργίας του ιδρύματος. Αγωνιστήκαμε και πετύχαμε. Χρειάζεται να γίνουν περισσότερα
Είμαστε χαρούμενοι, και προσωπικά ιδιαίτερα ικανοποιημένος, που οι προσπάθειες μας απέδωσαν καρπούς και το ιστορικό ίδρυμα συνεχίζει να λειτουργεί φυσιολογικά. Θα συνεχίσουμε με κάθε τρόπο να στηρίζουμε τη λειτουργία του μέχρις ότου καταφέρουμε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ιδρύματος σε βάθος χρόνου».

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Την Κυριακή η «3η ΑΓΟΡΑ χωρίς ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ»

Μέσω του BBC «γλείφει» την ΜΕΡΚΕΛ, η «βουβουζέλα» του Μνημονίου!

     Αδωνις:«Οι Γερμανοί είναι φίλοι μας»!!!
Ολοι οι λαοί του κόσμου, τα κράτη που είναι αναγνωρισμένα από τον ΟΗΕ και οι εθνότητες (όπως οι Κούρδοι), που αγωνίζονται για την ανεξαρτησία και την αυτοδιάθεσή τους, είναι αξιοσέβαστοι από την Ελλάδα - ακόμα κι αν έχουν αντίθετα συμφέροντα από τα δικά μας. 
Στον στίβο των διακρατικών ή εξωτερικών σχέσεων πάντα επιβάλλεται να υπάρχει σεβασμός και για τους αντιπάλους. Μπορεί ενίοτε να αναπτύσσονται φιλικά αισθήματα μεταξύ των λαών ή εχθρότητες που αντέχουν στον χρόνο, αλλά οι άνθρωποι είναι εφήμεροι και τα συμφέροντα αιώνια.
Υπό αυτό το πρίσμα αποτελεί προπέτεια, ένδειξη ασυγχώρητης... ελαφρότητας και υποτέλειας το να διατυπώσει σημαντικός παράγοντας της εκτελεστικής εξουσίας τα παρακάτω:
 «Η Ανγκελα Μέρκελ και οι Γερμανοί είναι καλοί φίλοι της Ελλάδας. Μας έχει δώσει τα τελευταία τρία χρόνια πάνω από 60 δισ. ευρώ
Την καταλαβαίνουμε γιατί έχει να απολογηθεί στους Γερμανούς φορολογουμένους γιατί έδωσε όλα αυτά τα χρήματα. 
Διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια που λαμβάνει».

Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Το νέο «ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑ» ...των 25 € !

Τι δεν είπε ο κ. Πατούλης στον κ. Χατζηδάκη ...

 στα εγκαίνια του νέου παιδικού σταθμού στην Κοκκινιά
Στην ομιλία του, στα εγκαίνια του νέου βρεφονηπιακού σταθμού στην Κοκκινιά, ο κ. Γιώργος  Πατούλης ευχαρίστησε τον υπουργό κ. Χατζηδάκη, για την συμβολή του στο έργο, όμως παρέλειψε να πει :
πως ο βρεφονηπιακός σταθμός δεν θα φιλοξενήσει βρέφη εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, που προέρχεται από την απαγόρευση των προσλήψεων από την κυβέρνηση της υποτέλειας στην τρόϊκα, εξέχων μέλος της οποίας και φανατικός νεοφιλελεύθερος είναι ο κ. Χατζηδάκης.
πως η ελλιπής και διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε λειτουργικές δυσκολίες όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου και πρωτίστως των παιδικών σταθμών.
πως η δημοτική αρχή, ως «το καλό παιδί» της ανάλγητης κυβέρνησης, μεταφέρει το κόστος λειτουργίας των παιδικών σταθμών στους πολίτες, με τα τροφεία που για ακόμα μια χρονιά επιβάλλει στους οικογενειάρχες.
πως το «σύστημα Πατούλη» θα προσλάβει μέσω της «Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης»  (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.), που διοικούν οι «κολλητοί», εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, χωρίς ασφαλές εργασιακό περιβάλλον, χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια πρόσληψης, και όλα αυτά με τα λεφτά των Μαρουσιωτών, για να καλύψει τα κενά εργαζομένων, που θα υπάρξουν στους παιδικούς σταθμούς.

...Εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε το κόσμο!!!


H «XΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» της ... Εθνικής Ενώσεως Ελλάδος

«Εθνική Ένωσις Ελλάς»Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Κατά την περίοδο του Μεσοπολέμου ένα από τα κυριότερα φαινόμενα, που διαμόρφωσαν την ευρωπαϊκή γεωπολιτική εικόνα, ήταν η εγκαθίδρυση στην εξουσία ολοκληρωτικών φασιστικών και ναζιστικών καθεστώτων (Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Πορτογαλία κ.ά.). 
Στην Ελλάδα οι φασιστικές και ναζιστικές ιδέες αναπτύχθηκαν σε μικρότερο βαθμό, ωστόσο βρήκαν σχετική απήχηση, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση και την ύφεση που προκάλεσε το Κραχ του 1929. Η πρώτη ουσιαστικά οργάνωση του χώρου, που απέκτησε τη μαζικότερη μορφή συγκριτικά με άλλες μικρότερης εμβέλειας, ήταν η Εθνική Ένωσις Ελλάς (ΕΕΕ), που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη και διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο στη ζωή της πόλης αλλά και στις κεντρικές πολιτικές εξελίξεις ως τα τέλη της Κατοχής, το 1944. 
H Εθνική Ένωσις η Ελλάς, που έγινε ευρύτερα γνωστή με τα αρχικά ΕΕΕ, ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 1927 στη Θεσσαλονίκη, αρχικά ως αλληλοβοηθητικό σωματείο. 

«Φονικός Σύνδεσμος» ... ΧΡΙΣΙ ΑΒΓΗ !