Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Το «ΧΡΥΣΟ ΑΝΘΟΣ» της Νέας Ν.Δ & η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ»!!!

Μία ομολογουμένως περίεργη αντίληψη της «καταδίκης» της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα είχε σε παρέμβασή του στο πρωινό του MEGA ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Χρύσανθος Λαζαρίδης.
Ο «άνθρωπος του προέδρου» όπως αποκαλείται από πολλούς στους διαδρόμους της Συγγρού, ούτε λίγο ούτε πολύ επιχείρησε να αντικαταστήσει τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής εξισώνοντας για μία ακόμη φορά κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης το φασιστικό μόρφωμα με το ΣΥΡΙΖΑ και εξαπολύοντας επίθεση στην Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του ιδρυτικού στελέχους του Δικτύου 21, Χρύσανθου Λαζαρίδη οι οποίες αντί να καταδικάσουν την τρομοκρατική δράση της ΧΑ, αναλώθηκαν κατά κύριο λόγο σε επίθεση στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ΝΔ έχει στιγματίσει από πριν τις εκλογές ως νεοναζί.
Η Χρυσή Αυγή ευτελίζει το ελληνικό κοινοβούλιο, χωρίς όμως να σημαίνει ότι μόνο αυτή φέρει ευθύνες. Χθες ζήσαμε έναν ευτελισμό στο ελληνικό κοινοβούλιο από την πλευρά της κ. Κωνσταντοπούλουτην οποία συμπεριφορά καταδίκασαν και άλλα κόμματα» σημείωσε ο κ. Λαζαρίδης.

Eκδότες, δημοσιογράφοι & εργολάβοι ΜΜΕ, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Φύσσα...

      Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ομολόγησε ότι ανήκει στην Χρυσή Αυγή 
Ακροδεξιοί τραμπούκοι μαχαίρωσαν και σκότωσαν στο Κερατσίνι τον 34χρονο Παύλο Φύσσα-KillahP.- μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Hip Hop κοινότητας.
Για το Κουρδιστό Πορτοκάλι ηθικός αυτουργός της δολοφονίας είναι το μηντιακό παρακράτος-συγκεκριμένοι εκδότες, καναλάρχες και δημοσιογράφοι-οι οποίοι ανέλαβαν να νομιμοποιήσουν και να δώσουν πολιτικό άλλοθι στις συμμορίες δολοφόνων.
O δολοφόνος συνελήφθη xθες βράδι από γυναίκα αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ ενώ οι συνάδελφοί της παρακολουθούσαν απαθείς. και ομολόγησε λίγο μετά τις 10 το πρωί. 
Στην κατοχή του βρέθηκε το μαχαίρι με το οποίο σκότωσε τον άτυχο 34χρονο Παύλος Φύσσα στο Κερατσίνι.
Ο δράστης ομολόγησε τις πράξεις του και μάλιστα παραδέχθηκε ότι ανήκει σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο της ακροδεξιάς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια ομάδα δέκα και πλέον ατόμων επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά στο στήθος έναν 34χρονο άνδρα. Ο 34χρονος μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο, καθώς φέρεται να δέχτηκε τουλάχιστον δύο μαχαιριές, ωστόσο πάρα τις προσπάθειες των γιατρών, υπέκυψε στα τραύματά του.

O Ηρως, ο Γίγας, ο Κολοσσός, ο ...


Ελάτε στα εγκαίνια του Νέου Βρεφονηπιακού Σταθμού Κοκκινιάς ...

      Ανοιχτή πρόσκληση της Διοίκησης Πατούλη , στην παράταξη «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ»
Για μια ακόμη φορά η Δημοτική Παράταξη ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ επιχειρεί να καλύψει το πολιτικό της κενό με ανακοινώσεις υβριστικού περιεχομένου.
Δεν θα «πέσουμε στην παγίδα» που στήνουν οι δυνάμεις της πολιτικής ανευθυνότητας και δεν θα απαντήσουμε στους υβριστικούς τους χαρακτηρισμούς.
Άλλωστε στην πολιτική καταφεύγουν σε ύβρεις και συκοφαντίες, όσοι δεν έχουν θέσεις και επιχειρήματα.
Στην ανευθυνότητα και τις ύβρεις τους, απαντάμε με έργο. Έργο σε όλη την πόλη, σε κάθε γειτονιά.
Στην παράταξη ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ που αμφισβητεί με τις ανακοινώσεις της το έργο της Διοίκησης Πατούλη στο Μαρούσι, απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση, προκειμένου να παρευρεθούν τα στελέχη της στα εγκαίνια του νέου Βιοκλιματικού Παιδικού Σταθμού Κοκκινιάς, που θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013, στις 12 μ.μ..
Για να δουν με τα μάτια τους αυτό που μέχρι σήμερα αρνούνται να παραδεχθούν, αυτό που βλέπουν όλοι οι συμπολίτες μας τα τελευταία 7 χρόνια, ένα ακόμη σημαντικό έργο της Διοίκησης Πατούλη,

Καμία δημοτική υπηρεσία δεν ιδιωτικοποιείται...

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοινώσεων που έχουν εκδώσει διάφορες δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούν ακραίες απόψεις και διαδίδουν χονδροειδή ψέματα σχετικά με τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε τα παρακάτω:
1.Καμία δημοτική υπηρεσία δεν ιδιωτικοποιείται.
2.Η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου να αναθέσει τη διαχείριση των δημοτικών ακινήτων που στεγάζουν αθλητικά και πολιτιστικά προγράμματα σε μια δημοτική επιχείρηση που λειτουργεί ως Α.Ε., την Αναπτυξιακή του Δήμου Αμαρουσίου, έχει ως μοναδικό σκοπό να διασφαλίσει τη βιωσιμότητα και ανταποδοτικότητα των δημοτικών προγραμμάτων αθλητισμού και πολιτισμού. Αν δεν γινόταν η συγκεκριμένη κίνηση, κινδύνευαν με κατάργηση τα προγράμματα αυτά και τότε θα ήταν οι υποχρεωμένοι οι συμπολίτες μας να προσφύγουν στους ιδιώτες και να ακριβοπληρώσουν αυτές τις υπηρεσίες.
3.Η ίδρυση των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων και η αξιοποίηση τους από το Δήμο δύο στόχους υπηρετεί.

Το «αργυρώνητο» γραφείο τύπου του κ. Πατούλη & τα χρίσματα ...

            Άλλοι ψάχνουν για χρίσματα από τους ολετήρες 
    της Ελληνικής κοινωνίας & τα διαπλεκόμενα συμφέροντα 
Όσο και αν προσπαθεί το αργυρώνητο «γραφείο τύπου» του κ. Πατούλη να τον παρουσιάσει σαν δήθεν υπερκομματικό και ανεξάρτητο δεν τα καταφέρνει.
Όσο και αν θέλει να κρυφτεί, η χαρά που αποτυπώνεται στις φωτογραφίες του κ. δημάρχου δίπλα στον ολετήρα της ελληνικής κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης στη ΔΕΘ και στην ταβέρνα της Κηφισιάς δεν κρύβεται.
Άλλοι λοιπόν ψάχνουν εναγώνια χρίσματα από κομματικά κέντρα και κυρίως από διαπλεκόμενα συμφέροντα εντός και εκτός Ελλάδας.
Ο υποψήφιος δήμαρχος που στηρίζει η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» ανακηρύσσεται από τους ίδιους τους πολίτες με ανοιχτές και ουσιαστικές συμμετοχικές διαδικασίες, με βάση τις αρχές, τις αξίες και το ήθος του. 
Η  πολιτική της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» για την πόλη διαμορφώνεται σύμφωνα με τις αρχές της, το πρόγραμμα της και τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων της πόλης.
Το σύστημα Πατούλη έχει πρεμούρα να δείξει ότι στα 7 χρόνια που διοικεί την πόλη έκανε «έργα», όπως:

Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2013

Νέα καταδίκη Τζανίκου από το 5μελές Εφετείο Αθηνών

       Ταλαμάγκας,  Χωραφόπουλος, Βραχνός, Γούναρη
Π"κωνστασταντίνου,  απαλλάχτηκαν,λόγω παραγραφής !!!

 Με ομόφωνη απόφαση του, το πενταμελές Εφετείο Αθηνών καταδίκασε σε δέκα μήνες με αναστολή τον πρώην δήμαρχο Αμαρουσίου Π. Τζανίκο σαν υπεύθυνο για τον θάνατο του Γιάννη Σταυρουλάκη το 2005 σε μια από τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες που είχαν κατακλύσει την περιοχή Αμαρουσίου επί δημαρχίας του.
Πρόκειται για το τέλος ενός δικαστικού σήριαλ που ξεκίνησε  στις 16/9/2009 και οδήγησε αρχικά (μετά από τρεις αναβολές) στην πρωτόδικη καταδίκη του δράστη στις 23/10/2012 σε 18 μήνες φυλάκιση με αναστολή   από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων  για ανθρωποκτονία από αμέλεια.
 Για την ιδια υπόθεση για άλλους έξι παραπεφθέντες (Βραχνός, Χωραφόπουλος, Παπακωνστασταντίνου, Ταλαμάγκας, Γούναρη) εργαζόμενους στο δήμο Αμαρουσίου η δίωξη έπαυσε λόγω παραγραφής.

Σε «Διαθεσιμότητα» η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ»!!!

Σε Διαθεσιμότητα έθεσε τελικά η  ΔΙΟΙΚΗΣΗ Του Νοσοκομείου «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ», τους 17 από τους 23 εργαζόμενους της «ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΝΕΦΡΟΥ (ΜΤΝ)»  & της «ΠΕΡΙΤΟΝΑΙΚΗΣ»  του «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΝΓΚ», παραβιάζοντας Υπουργική απόφαση του ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ, για την εξαίρεση των εν λόγω εργαζομένων από την Διαθεσιμότητα, όπως καταγγέλουν ασθενείς, Νοσηλευτές της Μ.Τ.Ν & Γιατροί του Νεφρολογικού τμήματος...
Στην καταγγελία τους επισημαίνουν ότι «Στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των μονάδων υγείας, το Υπουργείο Υγείας, από κοινού με την Διοίκηση του ενιαίου πλέον Νοσοκομείου «ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ - ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» , με αντιφατικές πράξεις, αντίθετες με κάθε εκτίμηση από τα αρμόδια όργανα σχετικά με τις υφιστάμενες ανάγκες, προχώρησαν στην κατάργηση του μεγαλύτερου μέρους των θέσεων του προσωπικού που υπηρετεί στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου «ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» , μίας πρότυπης και από τις καλύτερες Μονάδες Τεχνητού Νεφρού στην Αττική που εξυπηρετεί 37 τακτικούς ασθενείς και πολλά έκτακτα περιστατικά.
 Ως γνωστόν,τονίζουν, η ιδιομορφία των ασθενών που έχουν ανάγκη αιμοκάθαρσης απαιτεί ειδικευμένο και εξοικειωμένο με τους αιμοκαθαρόμενους ασθενείς προσωπικό, το οποίο σε 24ωρη βάση να μπορεί να ανταποκριθεί με επιμέλεια σε ένα έργο δυσχερές και πολύπλοκο.
Λόγω της καθημερινής σχεδόν ανάγκης για φροντίδα των ασθενών αυτών και για την αποτελεσματική λειτουργία της μονάδας είναι απαραίτητη η ύπαρξη κλίματος εμπιστοσύνης και ασφάλειας, το οποίο επί σειρά ετών είχαμε, εμείς οι εργαζόμενοι στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, δημιουργήσει και προασπίσει. 
Το Υπουργείο Υγείας, παρότι αρχικώς είχε προκρίνει την μεταφορά του συνόλου των οργανικών θέσεων Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ στον οργανισμό της Νοσοκομειακής μονάδας Σισμανόγλειο, αιφνιδιαστικά,

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΩΔΕΚΑ(12) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου,
 στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση ή μη τοποθέτησης θέσης περιπτέρου(υποθ. ΚΟΚΛΑ - ΒΕΝΕΤΙΚΟΥ)
2. Έγκριση ή μη έγκριση θέσης φορτοεκφόρτωσης (υπόθεση Δημαρέλη Δημητράκη)
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ (κυλικείο), για την εξυπηρέτηση του κοινού των Θερινών Πολιτιστικών εκδηλώσεων στο χώρο του ΑΜΑΛΙΕΙΟΥ, της εταιρείας LEAD BULLET ENTERTAINMENT Α.Ε., που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 219
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ στο ισόγειο, του ΠΑΠΑΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ του Φωτίου, που βρίσκεται στο Μαρούσι, στη συμβολή των οδών Β. Ηπείρου & Γ. Κοτζιά αρ. 2

Στις 5:30 μ.μ. στο κοιμητήριο Αμαρουσίου, η κηδεία της Κίττυς Αρσένη

ΣΗΜΕΡΑ Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, στις 5:30 το απόγευμα στο κοιμητήριο Αμαρουσίου, θα γίνει η κηδεία της Ηθοποιού, Σκηνοθέτιδος & Συγγραφέως Κίττυς Αρσένη, η οποία «έφυγε» από τη ζωή, ύστερα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο... 
Η Κίττυ Αρσένη που γεννήθηκε στο Αργοστόλι, έγινε γνωστή για την αντιδικτατορική της δράση...
Μετά την αποφοίτησή της από τη Δραματική Σχολή του Καρόλου Κουν, έπαιξε στα περισσότερα θέατρα της Αθήνας. Το καλοκαίρι του 1967, συνελήφθη, βασανίστηκε και καταδικάστηκε ως μέλος του Πατριωτικού Μετώπου σε πολυετή φυλάκιση από τη χούντα.
Έναν χρόνο αργότερα, μετά την αμνηστία, έφυγε από την Ελλάδα και κατέθεσε ως μάρτυς στο Συμβούλιο της Ευρώπης.
Μετά τη δικτατορία, επέστρεψε στην Ελλάδα, όπου έπαιξε και σκηνοθέτησε σε πολλά θέατρα της πρωτεύουσας.

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Εκχωρεί τις Υπηρεσίες του Δήμου στους «κολλητούς», το «Σύστημα Πατούλη»!

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Πιστή στο νεοφιλελεύθερο δόγμα της αποδόμησης του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα των δήμων, το σύστημα Πατούλη άνοιξε το χορό των ιδιωτικοποιήσεων, όπως είχε προβλέψει από καιρό η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».
Με  αποφάσεις της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου, παραχωρήθηκαν στην «Αναπτυξιακή Α.Ε Δήμου Αμαρουσίου» (επιχείρηση με κύριο μέτοχο το δήμο Αμαρουσίου, που όμως είναι ανώνυμη εταιρία και λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια) τα αθλητικά και τα πολιτιστικά προγράμματα του δήμου καθώς και η ανακύκλωση των απορριμμάτων.
Με τη σειρά της η «Αναπτυξιακή Α.Ε.» θα παραχωρήσει αυτές τις υπηρεσίες σε ιδιώτες που θα λειτουργήσουν με κριτήριο το κέρδος τους και όχι τις ανάγκες των πολιτών.
Οι δομές του δήμου απαξιώνονται.
Το μέλλον των εργαζόμενων σε αυτές είναι αβέβαιο με δεδομένη την πολιτική της κυβέρνησης για τους Ο.Τ.Α.
Οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα περισσότερα και οι υπηρεσίες σταδιακά θα υποβαθμίζονται ποιοτικά. Αυτό δείχνει η παγκόσμια εμπειρία.
          Η υπηρεσία καθαριότητας συνεχίζει να απαξιώνεται εδώ και καιρό.

«Καλή σχολική Χρονιά» από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Αγαπητοί γονείς, Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και παρά την ελπίδα να πραγματοποιηθούν οι ευχές για «Καλή Χρονιά», είμαστε αναγκασμένοι από τις επιλογές του Υπουργείου Παιδείας, να σας ενημερώσουμε για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα και κατά συνέπεια το κάθε σχολείο της γειτονιάς,  ώστε να γνωρίζετε το μέγεθος των δυσκολιών που θα συναντήσουμε μαζί.
Είναι ευρέως γνωστό πως τα τελευταία 3,5 χρόνια, εξαιτίας της πολιτικής των κυβερνήσεων, της ΕΕ, του ΔΝΤ και των μνημονίων, όλοι μας έχουμε φθάσει στην οικονομική και ψυχική εξαθλίωση.
Πολλοί από εμάς βιώνουμε ήδη  το καθεστώς της διαθεσιμότητας, της κινητικότητας ή της απόλυσης και εσείς από την άλλη, την ανεργία και την οικονομική δυσκολία.
Μέσα σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική, τα σχολεία μας ανοίγουν φέτος χωρίς χιλιάδες εκπαιδευτικούς που χρόνια πρόσφεραν στο δημόσιο σχολείο.
Τη φετινή χρονιά δεν έγινε ΚΑΝΕΝΑΣ διορισμός εκπαιδευτικού.

Χημικά των ΑΡΧΙ«Δωσιλόγων» Σαμαρά-Βενιζέλου & των ΜΜΕ, εναντίον Σχολικών Φυλάκων!!!

Μεταφέρθηκαν 3 σε νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα

Μπορεί η κυβέρνηση των ΑΡΧΙ«Δωσιλόγων» Σαμαρά-Βενιζέλου να έσπευσε να δηλώσει ΠΡΟΘΥΜΗ να συμμετάσχει στην επέμβαση των ΗΠΑ στην ΣΥΡΙΑ για την υποτιθέμενη χρήση χημικών από τον ΑΣΑΝΤ(πριν καν ολοκληρωθεί ο έλεγχος από τον ΟΗΕ & πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση από την Διεθνή Κοινότητα), ωστόσο προσποιείται ότι δεν βλέπει(ή βλέπει με τα μάτια των εργολάβων της Ενημέρωσης), τα ΧΗΜΙΚΑ που η ίδια χρησιμοποιεί με επικεφαλής τον ΔένΔΙΑ σε όλους όσοι αντιστέκονται στην άθλια πολιτική της ...

Με χρήση χημικών επιχείρησαν τα ΜΑΤ να απομακρύνουν τους σχολικούς φύλακες που είχαν συγκεντρωθεί νωρίς σήμερα πρωί Δευτέρας στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πραγματοποιώντας κατάληψη στην είσοδο, με αίτημα να συναντηθούν με τον υπουργό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις από τους συγκεντρωμένους μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. 
Οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και απομάκρυναν τους σχολικούς φύλακες, οι οποίοι βρίσκονται επί της Βασιλίσσης Σοφίας, εν αναμονή της συνάντησης με τον υπουργό, που σύμφωνα με πληροφορίες ορίστηκε για τις 9.30 το πρωί.Κλειστή είναι η Βασιλίσσης Σοφίας -στο ρεύμα καθόδου από το Χίλτον και στο ρεύμα ανόδου από το ύψος της Βουλής.
     Απεργιακός «πυρετός» κατά της διαθεσιμότητας

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ: Δεν θα τους αφήσουμε, να ρημάξουν τα όνειρά μας ...

































Από σήμερα 16 Σεπτεμβρίου, «ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ»


Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

... οι υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών !

Προκειμένου να καλυφθούν τα κενά εκπαιδευτικού προσωπικού στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση, έρχονται οι υποχρεωτικές αποσπάσεις καθηγητών, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Σαββατιάτικης Ελευθεροτυπίας.
Ειδικότερα, κατεπείγουσα εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας, με την οποία επιχειρείται, μετά το άνοιγμα των σχολείων και πριν ξεκινήσουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις των καθηγητών να καλυφθούν τα κενά, ορίζει τις υποχρεωτικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών ακόμα και με οργανική θέση.
Τα νούμερα είναι αμείλικτα, 16.000 λιγότεροι καθηγητές στα σχολεία- λόγω διαθεσιμότητας, συνταξιοδότησης και μετάταξης στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, 5.000 κενές θέσεις δασκάλων και 5.000 αναπληρωτές που εργάστηκαν πέρυσι και δεν θα προσληφθούν λόγω έλλειψης κονδυλίων.
Η εγκύκλιος αναμένεται να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην εκπαιδευτική κοινότητα η οποία ήδη «βράζει» έχοντας εξαγγείλει απεργιακές κινητοποιήσεις.
ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΥΜΕ  ΜΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ:

ΑΜΑΡΥΣΙΑ - ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

                                                     http://www.amarisia.gr

Σήμερα το αφιέρωμα στον «Στελλάρα» ΜΑΣ


Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Eνίσχυση του Οικοτροφείου «Ηπιόνη», από το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Αμαρουσίου

Με είδη οικιακού εξοπλισμού, ηλεκτρικές συσκευές και έπιπλα ενίσχυσε το οικοτροφείο «Ηπιόνη» το Κοινωνικό Ανταλλακτήριο του Δήμου Αμαρουσίου, μία δομή που εγκαινιάστηκε με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, και στόχο έχει την υποστήριξη των νοικοκυριών της πόλης και συμπολιτών μας που βιώνουν μία δύσκολη καθημερινότητα υπό την παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία.
 Η προσφορά προς το οικοτροφείο που φιλοξενεί άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον, έγινε σε μια προσπάθεια να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των ενοίκων μετά τις χειμερινές πλημμύρες που έπληξαν το χώρο όπου διαμένουν καταστρέφοντας σημαντικό μέρος του εξοπλισμό του.
Η προσφορά του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου προς το οικοτροφείο περιελάμβανε ηλεκτρικές συσκευές, έπιπλα, χαλιά, κουβέρτες και ποικιλία ειδών οικιακής χρήσης.
Θερμές ευχαριστίες εκ μέρους και του προσωπικού και κυρίως των ενοίκων του οικοτροφείου για την προσφορά του Κοινωνικού Ανταλλακτηρίου του Δήμου εξέφρασε δια επιστολής της προς το Δήμαρχο κ. Πατούλη, η υπεύθυνη λειτουργίας του οικοτροφείου «Ηπιόνη» Ιωάννα Κέστου.

Kαταγγέλουν την δολοφονική επίθεση της «Φασιστικής Συμμορίας» ...

Είδε ΔένΔΙΑ & του έθεσε ζητήματα, ο Γ. Πατούλης ...

Η ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων, η διασφάλιση της ευταξίας και λειτουργικότητας της πόλης μετά την απορρόφηση της Δημοτικής Αστυνομίας από την ΕΛ.ΑΣ καθώς και το ζήτημα της μεταφοράς του αστυνομικού τμήματος Αμαρουσίου στο Κέντρο της πόλης, απασχόλησαν την συνάντηση  που είχε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρ. του Σ.Π.Α.Π Γιώργος Πατούλης. 
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, έθεσε στον Υπουργό τα παρακάτω ζητήματα:
Την ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των κατοίκων της πόλης, μέσω της αύξησης της παρουσίας των αστυνομικών δυνάμεων κυρίως στις γειτονιές της πόλης αλλά και την ενίσχυση σε προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου.
Την διασφάλιση της ευταξίας και της λειτουργικότητας της πόλης ενόψει της ανάθεσης των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας στην Ελληνική Αστυνομία μετά τις 23 Σεπτεμβρίου.
Πλέον έχουν δημιουργηθεί προβλήματα σχετικά με το πόσο αποτελεσματικά θα ασκούνται μια σειρά από αρμοδιότητες όπως η χρήση των κοινόχρηστων χώρων, ο έλεγχος των διατάξεων για την υπαίθρια διαφήμιση, ο έλεγχος τήρησης της καθαριότητας σε κοινόχρηστους υπαίθριους χώρους, η εκτέλεση διοικητικών κυρώσεων που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων και επιχειρήσεων, η ελεγχόμενη στάθμευση, η διενέργεια αυτοψιών κλπ.
Την ανάγκη μεταφοράς του Αστυνομικού Τμήματος Αμαρουσίου στο Κέντρο της πόλης.

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Απώλεσε 337 θέσεις το Σισμανόγλειο - Αμ. Φλέμινγκ!!!

337 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων ΑΠΩΛΕΣΕ το Ενιαίο ΝΠΔΔ «Σισμανόγλειο - Αμ. Φλέμινγκ», μετά τη κατάργηση 466 θέσεων (300 οργανικών θέσεων του Αμ. Φλέμινγκ και 166 θέσεων του Σισμανογλείου), με την εφαρμογή του καθεστώτος διαθεσιμότητας και τη σύσταση μόνο 129 θέσεων.
Με το καθεστώς διαθεσιμότητας καταργήθηκαν 166 θέσεις εργαζομένων διαφόρων ειδικοτήτων και συστήθηκαν 81!!
 Πιο συγκεκριμένα:
                                                        ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙΣΕΣ              ΣΥΣΤΑΘΕΙΣΕΣ
ΙΑΤΡΟΙ ΙΔΑΧ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΙ                    53                                      48
ΠΕ ΧΗΜΙΚΩΝ-ΒΙΟΧΗΜΙΚΩΝ                   2                                        -
ΠΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ                                   2                                         -  
ΠΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ.                        1                                         -
ΤΕ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ                                  43                                       35  
ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤ. ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ                           1                                         -
ΤΕ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ                    2                                         2  
ΤΕ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ                         2                                         2
ΔΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤ.                         4                                         4

«Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων»

Tην ένταξη του Δήμου Αμαρουσίου στο πρόγραμμα «Βιοκλιματικές Αναβαθμίσεις Δημόσιων Ανοικτών Χώρων», προώθησε oΥπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, όπως αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτηση στην προσωπική του ιστοσελίδα...
 Με προϋπολογισμό περίπου 5.500.000€, θα υλοποιήσει μέχρι το τέλος του 2015 το έργο «Βιοκλιματική αναβάθμιση γειτονιών του Δήμου Αμαρουσίου μέσω δημιουργίας διαδρομής πεζών –ποδηλάτων», σε μια έκταση 50 στρεμμάτων, στις πολεοδομικές ενότητες του Αγίου Θωμά, Παραδείσου και Πολυδρόσου.
 Το έργο αυτό, μέσω του οποίου θα κατασκευαστεί δίκτυο διαδρομής πεζών και ποδηλάτων μήκους πάνω από 3,5 χιλιόμετρα, θα συμβάλει στην συνεκτικότητα των πολεοδομικών ενοτήτων του Αμαρουσίου και θα δημιουργήσει ελκυστικές περιοχές για χρήση από τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Στην κατασκευή του θα απασχοληθούν πάνω από 100 εργαζόμενοι για ένα χρόνο.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ της Μεταρρύθμισης ...


Η νέα σχολική ξεκινά με τις ...καλύτερες προϋποθέσεις!

 Με τις καλύτερες προϋποθέσεις, ισχυρίζεται η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, ότι ξεκινά η νέα σχολική χρονιά για τη μαθητική κοινότητα στην πόλη μας, παρά τη  σημαντική περικοπή των πόρων από την Πολιτεία, καθώς η Δημοτική Αρχή με δική της πρωτοβουλία, προχώρησε σε όλες εκείνες τις παρεμβάσεις που εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολικών μονάδων και τη δημιουργία ασφαλούς σχολικού περιβάλλοντος για τα παιδιά.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης συμμετείχε στην τελετή του αγιασμού για την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ευχόμενος σε όλους «καλή σχολική χρονιά, με υγεία, δημιουργικότητα και διακρίσεις». Ειδικότερα βρέθηκε κοντά στα παιδιά του 3ου, 12ου, 7ου Νηπιαγωγείου, του 3ου, 11ου, 8ου Δημοτικού Σχολείου και του 1ου Γυμνάσιου και 1ου Λυκείου.
«Είμαστε κοντά στη νέα γενιά, κοντά στα παιδιά μας για να στηρίξουμε τα ίδια και τις οικογένειες τους και μαζί να ξεπεράσουμε τις αντιξοότητες που επιφυλάσσει η δύσκολη εποχή. Στην προσπάθεια μας αυτή, θέλουμε δίπλα μας την εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης μας, ώστε μέσα από την εποικοδομητική και αμφίδρομη σχέση που θα αναπτύξουμε να υπηρετήσουμε καλύτερα τον κοινό στόχο μας, που είναι η δημιουργία των καλύτερων προϋποθέσεων για την επένδυση της γνώσης     στη νέα γενιά.