Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

Τη Νάξο επισκέφθηκε ο Πρ. της Ένωσης Γενικών Γραμματέων Μιχάλης Χρηστάκης

Επίσκεψη στη Νάξο πραγματοποίησε μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Νάξου & Μικρών Κυκλάδων Μανόλη Μαργαρίτη, ο Γ. Γ. του Δήμου Αμαρουσίου & Πρόεδρος  της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ. Μιχάλης Χρηστάκης.
Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου, ο Μ. Χρηστάκης, ενημέρωσε τόσο τους υπαλλήλους αλλά και...τους αιρετούς για θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης και της καλύτερης και πιο εύρυθμης λειτουργίας τους Δήμου
Σε μια ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση, ο Δήμαρχος ανέπτυξε τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, ενώ από τη συνάντηση δεν έλειψαν και τα γενικότερα θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, που αποσκοπούν στην καλύτερη οργάνωση της διοίκησης.

ΣΕΔΑΜ:«προκλητική & απαράδεκτη η συμπεριφορά Καραμεσούτη»!

       ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την προκλητική απαράδεκτη συμπεριφορά του Δ/ντη της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου κ. Καραμεσούτη.
Το τελευταίο διάστημα μια μερίδα υπηρεσιακών παραγόντων νυν και πρώην, που κατέχουν θέσεις και αξιώματα βάζουν πλάτη ώστε να περάσει η Διοίκηση του Δήμου όλες τις αντεργατικές πολιτικές της συγκυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως οι προσλήψεις εργαζομένων μέσω των Μ.Κ.Ο. και των Συναιτεριστικών Επιχειρήσεων, όπως τα διάφορα ξεπουλήματα υπηρεσιών (βλέπε ογκώδη) κ.λ.π.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα μέτρα που θέλει να επιβάλλει η τρικομματική συγκυβέρνηση μαζί με τους Δημάρχους θα συνοδευτούν από μπόλικο αυταρχισμό και τρομοκρατία άλλωστε καθημερινά οι εργαζόμενοι βιώνουν στο πετσί τους τους διάφορους τραμπουκισμούς της εργοδοσίας. Άλλωστε παρόμοιες συμπεριφορές έχουμε συναντήσει και στο παρελθόν.

Το Σωματείο Εργαζομένων «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», καταγγέλει τον Δήμο Αμαρουσίου!

                   Εργαζόμενοι:  Έστω & τώρα  σας συνιστούμε να ανακαλέσετε κ. Πατούλη!
Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε προ ημερών ότι η δημοτική αρχή Αμαρουσίου, αποφάσισε να εκχωρήσει τόσο τις υπηρεσίες καθαριότητας, όσο και τις κοινωνικές υπηρεσίες (παιδικοί σταθμοί, Κ.ΑΠ.Η. «βοήθεια στο σπίτι, ψυχοκοινωνική υποστήριξη κ.α.) , σε ιδιωτικές εταιρίες που φέρουν πλέον τον εύηχο τίτλο «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ)».

Με αδιαφάνεια & χωρίς να δημοσιοποιεί ακόμα & σήμερα τα ονόματα των εταίρων της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. για τις κοινωνικές υπηρεσίες, έφερε εκτός ημερησίας διάταξης (όπως πληροφορηθήκαμε από συναδέλφους) το θέμα στη συνεδρίαση του Νομικού Προσώπου του Δήμου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) την περασμένη Τρίτη.
Η απόφαση αυτή της διοίκησης Πατούλη βρίσκεται σε πλήρη ταύτιση με τις μνημονιακές πολιτικές που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση, στο ξεπούλημα των κοινωνικών υπηρεσιών της τοπικής Αυτοδιοίκησης
Το φάσμα της απόλυσης των υπαλλήλων του Δήμου, εάν λάβουμε υπόψη μας τα περί «κινητικότητας» και «κατάργησης νομικών προσώπων» που ακούμε καθημερινά από τα χείλη των υπουργών, είναι πλέον ορατό.
Η αντικατάσταση των εργαζομένων του δήμου, από ενοικιαζόμενους εργαζόμενους από τις ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. βρίσκει τη διοίκηση του δήμου Αμαρουσίου πρόθυμη να παίξει για ακόμα μια φορά το ρόλο του δήμου πιλότου...

Sex Story


Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΙΕΡΟΥ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ


Αθμονείς: «Kαι… Μαρούσι είναι εδώ»!!!

Στην καθιερωμένη αποχαιρετιστήρια εκδήλωση πριν από τις θερινές διακοπές για τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου Αθμονέων, στην πλατεία Κασταλίας παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης.
Απευθυνόμενος στους παριστάμενους ο κος Πατούλης ευχήθηκε «Καλό Καλοκαίρι» σε όλους, συγχαίροντας την Πρόεδρο κα Ρούλα Μπογδάνου Καλύβα και τα μέλη του Δ.Σ. του «Συλλόγου Αθμονέων» για την διοργάνωση της όμορφης αυτής εκδήλωσης που έδωσε την ευκαιρία στα μέλη και τους φίλους να συναντηθούν και να περάσουν ένα ευχάριστο μουσικό βράδυ με ουζάκι και πλούσια εδέσματα.
Την εκδήλωση διάνθισε μουσικά με τραγούδια από τα δίσκο «Και…Μαρούσι είναι εδώ» η Χορωδία τους Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού με τη συνοδεία ακορντεόν από τον Αχιλλέα Παναγούλη.
Μεταξύ άλλων ερμήνευσαν τα τραγούδια: «Θυμάμαι»(μουσική: Τ. Παπαστεφάνου στίχοι: Λίτσα Παπαζαχαροπούλου), «Πόσο μου’χεις λείψει» (μουσική: Τ. Παπαστεφάνου, στίχοι:Πυθαγόρα), «Το Πρώτο σου Φιλί» (Μουσική Τ. Παπαστεφάνου, στίχοι: Β. Ζαγκαβιώρου).
Το αποκορύφωμα της βραδιάς ήταν όταν η Χορωδία με σολίστ τη Δημοτική Σύμβουλο κα Ρένα Χαλιώτη ερμήνευσαν το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου «Kαι… Μαρούσι είναι εδώ»

«ΑΜΑΡΥΣΙΑ» Σάββατο 22 Ιουνίου


Αρχισε η καταπολέμηση των κουνουπιών στα ρέματα της πόλης

Ξεκίνησαν οι απεντομώσεις στα ρέματα του Δήμου Αμαρουσίου για την καταπολέμηση των κουνουπιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Βόρειου Τομέα της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία και με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Οι εφαρμογές θα επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα έως και το τέλος της θερινής περιόδου.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε τα προληπτικά μέτρα ατομικής προφύλαξης, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ:

Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Παραγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων στον κήπο του Σισμανογλείου !!!

             ΕΥΓΕ στην κ. Όλγα Οικονόμου & τους Δήμους Αμαρουσίου & Πεντέλης
Μπορεί ένα δημόσιο νοσοκομείο να έχει τη δική του παραγωγή οπωροκηπευτικών προϊόντων;
Να προσφέρει στους ασθενείς του, φρέσκα λαχανικά από τον… κήπο του και μάλιστα με μηδενικό κόστος;
Να διαθέτει φαρμακευτικό κήπο με εξειδικευμένα προϊόντα & βότανα για ασθενείς με απαιτητικό διαιτολόγιο, αλλά & να αποτελεί εκπαιδευτικό προορισμό για εκατοντάδες μαθητές;
Το νοσοκομείο της Αττικής «Σισμανόγλειο» που βρίσκεται στη γειτονιά του «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ», πρωτοτυπεί και υιοθετεί εναλλακτικούς τρόπους εξοικονόμησης χρημάτων και αξιοποίησης χώρων που μέχρι πρόσφατα ήταν εγκαταλελειμμένοι. Εδώ και περίπου ένα μήνα, το νοσοκομείο καλλιεργεί σε χώρο πέντε στρεμμάτων, δεκάδες λαχανικά κι σύντομα θα ξεκινήσει η συγκομιδή των πρώτων προϊόντων.
Στόχος του νοσοκομείου είναι η σταδιακή αύξηση της παραγωγής ώστε να καλυφθεί μέρος των αναγκών του και να μετατραπεί σε αποκλειστικό προμηθευτή της κουζίνας. Η τροφοδοσία άλλωστε του νοσοκομείου απορροφά σημαντικό μέρος του προϋπολογισμού του νοσηλευτικού ιδρύματος καθώς το 2012 ανήλθε σε 804.000 ευρώ (αφορά όλες τις μονάδες που έχουν ενταχθεί στο Σισμανόγλειο), από τα οποία 130.000 αφορούν σε οπωροκηπευτικά. Ενδεικτικό είναι ότι κάθε μήνα στο νοσοκομείο καταναλώνονται τουλάχιστον τόνοι τόνοι πατάτας, με το κόστος να αγγίζει τα 2.000 ευρώ. Και πρόκειται για μόνο ένα είδος προμήθειας λαχανικών.
Η αρχική ιδέα

Γ. Πατούλης: «Πυλώνας της υγείας η σωστή διατροφή»

«Παιδική Παχυσαρκία:μία σύγχρονη απειλή»
Στην αξία της ισορροπημένης διατροφής για την οικοδόμηση της καλής υγείας,  ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια της ζωής του ανθρώπου, καθώς και στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο Δήμος Αμαρουσίου για την προαγωγή της παιδικής υγείας και της έγκυρης ενημέρωσης των γονιών, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. 
Γιώργος Πατούλης στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου και το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, την οποία παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών, γονείς και κάτοικοι της πόλης του Αμαρουσίου, καθώς και σπουδαστές του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.
«Η σωστή διατροφή είναι ο πυλώνας της υγείας και για να την εξασφαλίσει κανείς δεν χρειάζεται παρά να γνωρίζει και να ακολουθεί απλές συμβουλές. Θέλουμε τα παιδιά, το μέλλον της κοινωνίας μας να μεγαλώνουν με υγεία και προς αυτή τη κατεύθυνση λειτουργούμε αξιοποιώντας κάθε διαθέσιμη ευκαιρία, αναγνωρίζοντας το σημαντικότατο ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προαγωγή της υγείας του τοπικού πληθυσμού», υπογράμμισε ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης.

Με 192 φιάλες αίμα ενισχύθηκε η Τράπεζα Αίματος του Δήμου!

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 13η Εθελοντική Αιμοδοσία του Δήμου Αμαρουσίου, που διοργάνωσε ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.) το διήμερο 18 και 19 Ιουνίου 2013 στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Περισσότεροι από 220 εθελοντές αιμοδότες, ηλικίας από 18 ετών και άνω,   εργαζόμενοι του Δήμου και πολίτες εθελοντές, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Αμαρουσίου για την προσφορά του ύψιστου δώρου ζωής στον συνάνθρωπο που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος.
Οι εθελοντές αιμοδότες υποβλήθηκαν στις ειδικές εξετάσεις και στον απαραίτητο ιατρικό έλεγχο από το ιατρικό προσωπικό του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ» που στη συνέχεια πραγματοποίησαν και την αιμοληψία.
Στην 13η Εθελοντική Αιμοδοσία συγκεντρώθηκαν 192 φιάλες αίμα, με τις οποίες θα ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Δήμου Αμαρουσίου, προκειμένου να είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών που χρειάζονται μετάγγιση αίματος.

Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων

Δωρεάν πρόγραμμα πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων στο Δήμο Αμαρουσίου για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες με τη συνεργασία της Ιατρικής Σχολής Αθηνών
Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο των πολιτικών πρόληψης για την Υγεία των πολιτών εγκαινιάζει μία νέα συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης συνεργασίας, από Τετάρτη 26 Ιουνίου έως Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013 ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα δωρεάν αιματολογικών και καρδιολογικών εξετάσεων για συμπολίτες μας από 40 ετών και άνω που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες.
Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, κατόπιν των εξετάσεων θα συμπληρώσουν ερωτηματολόγιο συμβάλλοντας στη μελέτη για την καταγραφή της συχνότητας των νοσημάτων και των προδιαθεσικών παραγόντων για καρδιαγγειακά νοσήματα όπως η υπερλιπιδαιμία, η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, το άγχος και η κατάθλιψη. 
Τη μέλετη συντονίζει η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και ειδικότερα από το Εργαστήριο Υγιεινής, Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής σε συνεργασία με την Α’ Καρδιολογική Κλινική.

Καινοτόμο πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης

Συνεχίζεται στο Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου το καινοτόμο πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης, που υλοποιεί η Ιατρική Σχολή Αθηνών, με την εφαρμογή επιστημονικών μεθόδων διαχείρισης του στρες, αλλαγή του τρόπου ζωής και υιοθέτηση υγιεινών συμπεριφορών στην καθημερινή μας ζωή.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλους τους δημότες ηλικίας 18 - 55 ετών, προκειμένου να υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση για:
Διάγνωση της υπέρτασης με την πιο σύγχρονη τεχνολογία        
Μέτρηση του στρες, του τρόπου ζωής και των καθημερινών συνηθειών, σύμφωνα   με τη νέα αντίληψη της Υγείας                                                   
Εκτίμηση του συνολικού καρδιομεταβολικού κινδύνου
Μετά τις μετρήσεις εφαρμόζεται παρεμβατικό πρόγραμμα διαχείρισης του στρες και αλλαγής του τρόπου ζωής. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει  διαλέξεις και βιωματικά σεμινάρια, γνωσιακής αναδόμησης, προώθησης της άσκησης και της υγιεινής διατροφής μέσω της διαχείρισης του στρες.
Στόχος του προγράμματος είναι:

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Στο στόχαστρο πυρομανών πάλι το Δάσος Συγγρού

Αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, χάρη στην επέμβαση του ΣΠΑΠ
Άμεση και αποτελεσματική ήταν η επέμβαση του Συνδέσμου Δήμων για την Ανάπλαση και Προστασία του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε γύρω 12:00 μ.μ. σε ξηρά χόρτα στο Δάσος Συγγρού.
Χάρη στην άμεση επέμβαση του ΣΠΑΠ η φωτιά δεν έλαβε διαστάσεις. Για την κατάσβεσή της επιχείρησαν δύο πυροσβεστικά οχήματα του ΣΠΑΠ με 6 εθελοντές και εργαζόμενους του Συνδέσμου.
H Πυροσβεστική Υπηρεσία προχώρησε στην καταγραφή του περιστατικού και στην ενημέρωση του ανακριτικού.

Ο Λαζόπουλος των νοικοκυραίων

Ο Λαζόπουλος ξεσπαθώνει κατά της τρόικας / το πλήθος αλαλάζει /  
ο Λαζόπουλος μιλά για τους ανέργους και δακρύζει on-air / 
το πλήθος βουρκώνει, ένας κόμπος μέσα σε όλους /
ο Λαζόπουλος τραγουδά Χατζιδάκι /
το πλήθος πιάνεται χέρι-χέρι &ονειρεύεται μια θάλασσα πλατιά 
ο Λάκης λέει ένα αστείο με την λέξη «κλάνω» 
το πλήθος γελά σαν να μην είχε γελάσει ποτέ ξανά/ 
ο Λαζόπουλος είναι ο άνθρωπος μας, 
είναι ο επαναστάτης που δεν μπορέσαμε να γίνουμε εμείς,
 ο δούρειος ίππος στην καρδιά του συστήματος.
Τα φώτα κλείνουν. Ο κόσμος φεύγει. 
Ο Λαζόπουλος βγάζει τα ρούχα της δουλειάς, 
ξεκολλά τα δάκρυα με τρόπο και τα βάζει στην θήκη
 που γράφει απ’ έξω «εργαλεία για νοικοκυραίους» /
μπαίνει στο ελικόπτερο του Kοντομηνά 
και πάει στο σπίτι του στην Πάρο εξουθενωμένος
 από την επαφή του με τους απλούς ανθρώπους.
Ο Λαζόπουλος απολύει από την εκπομπή του 5 ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΣ ταξιθέτες γιατί την Τρίτη 11-6 κάνανε στάση εργασίας ως συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΡΤ

«Εκαναν στάση εργασίας για την ΕΡΤ & ο Λάκης τους απέλυσε»!!!

          Συμβαίνει και στα καλύτερα τσαντίρια ...
Διαβάστε την παρακάτω   αποκαλυπτική καταγγελία:
«O κ. Λαζόπουλος στάθηκε αλληλέγγυος στους, απολυμένους πια, εργαζομένους της ΕΡΤ την ίδια ώρα που απέλυε τους δικούς του εργαζόμενους επειδή στάθηκαν αλληλέγγυοι στους απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ!»
Με αυτά τα λόγια οι απολυμένοι και οι απολυμένες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αναφέρονται στην απομάκρυνσή τους από την τηλεοπτική εκπομπή, μετά το επεισόδιο της περασμένης Τρίτης στον Alpha, το οποίο συνέπεσε με το λουκέτο στην ΕΡΤ.
«Οταν στις 11 Ιουνίου έπεσαν πολύχρωμες μπάρες στην ΕΡΤ, οι πέντε ταξιθέτες / ταξιθέτριες της εκπομπής «Αλ Τσαντίρι Νιουζ» αποφασίσαμε συλλογικά και ομόφωνα να συμμετάσχουμε στην στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ, η ΠΟΕΠΤΥΜ η ΠΟΕΣΥ και η ΕΤΙΤΑ» γράφουν, συμπληρώνοντας πως γνώριζαν ότι «δεν καλύπτονταν θεσμικά, αφού ανήκουν στο πλήθος των χιλιάδων ανασφάλιστων-αφανών εργατών».
Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν την παραγωγή της εκπομπής και αποχώρησαν για το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής «σε ένδειξη αλληλεγγύης και στήριξης των απολυμένων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Οταν μια βδομάδα μετά επικοινώνησαν με την παραγωγή για να μάθουν αν θα βγει στον αέρα η εκπομπή, πληροφορήθηκαν, όπως λένε από τρίτους πως είχαν απολυθεί.
 Στην επιστολή τους υποστηρίζουν ακόμη πως «ο χώρος εργασίας» τους ήταν «μια αποθήκη» και η εργασία τους «ανασφάλιστη και μαύρη».

Τρικυβερνητικό κοκτέϊλ υποκρισίας...


«Εγγραφές νηπίων & προνηπίων στα Νηπιαγωγεία της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας»

Με αφορμή  προφορικές εντολές της Δ/νσης Π. Ε. Β΄ Αθήνας αναφορικά με τις εγγραφές νηπίων & προνηπίων  στα Νηπιαγωγεία της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας & συγκεκριμένα στο 3ο & 4ο Νηπιαγωγεία Πεύκης, το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π. Ε. Αμαρουσίου επισημαίνει τα ακόλουθα:
Η εγγραφή των νηπίων και προνηπίων στα νηπιαγωγεία είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των παιδιών του ελληνικού λαού και μάλιστα προβλέπεται και από το νόμο 1566/1985.
Η υποχρεωτική εγγραφή και φοίτηση των νηπίων για ένα χρόνο στα  δημόσια νηπιαγωγεία δεν αναιρεί την υποχρέωση της πολιτείας να προσφέρει δωρεάν προσχολική αγωγή και στα προνήπια, αφού υπάρχουν οι προϋποθέσεις (κτήρια και διδακτικό προσωπικό), πόσο μάλλον όταν η καθιέρωση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής αποτελεί πάγιο αίτημα του κλάδου μας.
Παρ’ όλα αυτά η Δ/νση Π. Ε. Β΄ Αθήνας, μέσω προφορικών εντολών, υπέδειξε στις Προϊστάμενες των 3ου & 4ου Νηπιαγωγείων Πεύκης (γειτνιάζοντα Νηπιαγωγεία) την ουσιαστική κατάργηση ενός τμήματος του κλασικού Νηπιαγωγείου λόγω έλλειψης εγγραφών νηπίων, χωρίς να υπολογίζεται ο αριθμός των προνηπίων  που έχουν ήδη εγγραφεί και χωρίς καν να περιμένουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εγγραφών, με στόχο την άθροιση των νηπίων και το στοίβαγμά τους σε ένα τμήμα κλασικού Νηπιαγωγείου και την εξοικονόμηση μιας θέσης Νηπιαγωγού.
 Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στις πρακτικές της διοίκησης της Β΄ Δ/νσης Π. Ε. Αθήνας να επιβάλλει τις μνημονιακού χαρακτήρα περικοπές της κυβέρνησης και στο χώρο της Δημόσιας Εκπαίδευσης και ιδιαίτερα στο χώρο της Δημόσιας προσχολικής Αγωγής.

Στις 12:00 η εκδήλωση της Ε.Ε «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ & ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Με αφορμή το «Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών 2013», ο «Συμπαραστάτης του Δημότη» και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων, σε συνεργασία με το «Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα» και την «Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα», διοργανώνουν εκδήλωση την Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2013 και ώρα 12.00 στο «Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα (Αμαλίας 8, Σύνταγμα)»
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα συζητηθεί «ο ρόλος του Ενεργού πολίτη στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» και θα παρουσιαστεί σχετικό πρόγραμμα εθελοντισμού που εφαρμόζεται στον Δήμο Αθηναίων.
 Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, χαιρετισμό θα απευθύνουν τα Μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μαριέττα Γιαννάκου, Νίκος Χρυσόγελος, Θόδωρος Σκυλακάκης και Κρίτων Αρσένης, καθώς και οι Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Επικεφαλής του «Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα» και Άρης Περουλάκης«Υπεύθυνος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα».
Στο πρόγραμμα εθελοντικής δράσης που λειτουργεί στο «Γραφείο Συμπαραστάτη του Δημότη» και της Επιχείρησης του Δήμου Αθηναίων θα αναφερθούν ο Βασίλης Σωτηρόπουλος, Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, καθώς και δύο συμμετέχοντες στο πρόγραμμα.

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2013


EΡΤ...


Eλεγχόμενη στάθμευση: Η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας ενημερώνει ...

Ο Δήμος Αμαρουσίου ενημερώνει κατοίκους και επισκέπτες για την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο και στην Π.Ε. Αγίων Αναργύρων από 15 Ιουνίου 2013
Με ανακοίνωσή της η Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αμαρουσίου ενημερώνει κατοίκους και επισκέπτες για την εφαρμογή του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο και στην Π.Ε. Αγίων Αναργύρων από 15 Ιουνίου 2013.
Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δημοτικής Αστυνομίας έχει ως εξής:
«Αγαπητοί κάτοικοι και επισκέπτες Σας ενημερώνουμε ότι από τις 15 Ιουνίου έχει τεθεί σε εφαρμογή το σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στο Κέντρο και στην Π.Ε. Αγίων Αναργύρων του Δήμου Αμαρουσίου.
Ο Δήμος Αμαρουσίου έχει ενημερώσει αναλυτικά με ποιον τρόπο θα εφαρμοσθεί το νέο μέτρο, που στόχο έχει να βελτιώσει τις συνθήκες στάθμευσης και κυκλοφορίας των κατοίκων και επισκεπτών του όμορφου προαστίου μας, καθώς και να αυξήσει την επισκεψιμότητα στην τοπική μας αγορά. Υπενθυμίζουμε ότι:

Ροταριανό Βραβείο στον Γ. Πατούλη

Βράβευση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Πρ. του Ι.Σ.Α Γ. Πατούλη, από τους ΡΟΤΑΡΥ

Για την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο από τη θέση του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών τιμήθηκε ο Γιώργος Πατούλης, από τον όμιλο ΡΟΤΑΡΥ Αμαρουσίου, Πεντέλης και Γέρακα που έχουν να επιδείξουν σημαντικό ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο στηρίζοντας με πρωτοβουλίες τους πράξεις αλληλεγγύης αλλά και προσφοράς στο συνάνθρωπο.
Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του «Ι.Σ.Α» Γ. Πατούλης, έκανε μία σύντομη αναφορά στο κοινωνικό έργο του «Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής» του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της «Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών» και στις δράσεις του για την υποστήριξη των ανασφάλιστων και οικονομικά αδύναμων πολιτών που στερούνται πρόσβασης στο αγαθό της Υγείας εστιάζοντας στη σημασία του εθελοντισμού στη σημερινή εποχή. 

Εκπαίδευση εθελοντικής δασοπροστασίας, διοργάνωσαν οι Πρόσκοποι

Εκπαιδευτική δράση για την εθελοντική δασοπροστασία διοργάνωσε η Τοπική Εφορεία Προσκόπων Αμαρουσίου - Μελισσίων στο Δάσος Συγγρού με σκοπό την κατάρτιση των προσκόπων σε βασικά θέματα δασοπροστασίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας τους να συμβάλουν στην προσπάθεια για την προστασία του Δάσους από τις πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 
Στην εκπαίδευση παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων για την Προστασία του Πεντελικού (Σ.Π.Α.Π) Γιώργος Πατούλης.
Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί με την αρωγή του Δήμου Αμαρουσίου και σε συνεργασία με το Ινστιτούτου Γεωπονικών Ερευνών σε συνέχεια πρότασης της Τοπικής Εφορείας Προσκόπων Αμαρουσίου - Μελισσίων να συμβάλουν οι πρόσκοποι στο έργο της δασοπροαστασίας με 5ωρη καθημερινή φύλαξη και περιπολία στο Δάσος από 1η Ιουλίου έως 31 Ιουλίου.
Κατά το προηγούμενο διάστημα ο Τοπικός Έφορος Προσκόπων Αμαρουσίου - Μελισσίων Νίκος Μπόγδανος, και ο Αναπληρωτής Τοπικός Έφορος Παναγιώτης Καλογερόπουλος, είχαν συναντηθεί με το Δήμαρχο κ. Πατούλη, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα κατά το οποίο συμφωνήθηκε και η συνδρομή του Δήμου στο έργο των προσκόπων διαθέτοντας το βασικό εξοπλισμό για να μπορούν να φέρουν σε πέρας το έργο τους.

Καθαρή η Κηφισίας & από την Σωρού μέχρι το Δαχτυλίδι

Τον καθαρισμό ενός μεγάλου τμήματος του διαζώματος της Λεωφ. Κηφισίας από την οδό Σωρού μέχρι το Δαχτυλίδι, πραγματοποίησε το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Αμαρουσίου παρόντος του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη.
 Ο Δήμος Αμαρουσίου συνεχίζει το έργο του εθελοντικού καθαρισμού που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της δράσης του ραδιοτηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ «Καθαρισμός και συντήρηση διαζωμάτων σε κεντρικές αρτηρίες».
Είχε προηγηθεί πριν από ενάμιση μήνα περίπου, ο καθαρισμός του διαζώματος στο τμήμα της Λεωφόρου Κηφισίας από την οδό Βασ. Σοφίας μέχρι την οδό Αγίου Κωνσταντίνου.
Με τη ευκαιρία του καθαρισμού ενός ακόμη τμήματος του διαζώματος της λεωφόρου εντός των διοικητικών ορίων του Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, παρών στο σημείο του καθαρισμού, δήλωσε: 

Παρουσία του κ.κ. Ιερώνυμου, η εκδήλωση του Σχολείου Ψαλτικής

Την εκδήλωση του Σχολείου Ψαλτικής στο Δημαρχείο Αμαρουσίου τίμησε με την παρουσία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος
Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου και παρόντων του Μακαριώτατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου, του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κηφισιάς, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλου, και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη λήξη των μαθημάτων για το διδακτικό έτος 2012 – 2013 με τη συμμετοχή χορωδιακών σχημάτων και μουσικών συνόλων της Σχολής. 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου, έγινε η απονομή των βραβείων του 2ου Διεθνούς Διαγωνισμού Μελοποιίας, αλλά και των διπλωμάτων βυζαντινής μουσικής στους αποφοίτους της Σχολής.
Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος, και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Στο χαιρετισμό του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, επεσήμανε την ανάγκη όλων αυτών των προσπαθειών για τη διατήρηση ζωντανής της βυζαντινής μουσικής παράδοσης αλλά και για να μπορούν να μεγαλώνουν τα παιδιά μας με υγιή πρότυπα.

Στις 11:00 π.μ, η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΔΕΚΑ ΤΡΙΑ(13) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 19 Ιουνίου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Έγκριση Kανονισμού λειτουργίας πεζοδρόμων της ΠΕ Παραδείσου
2. Ανάκληση της υπ' αρ. 87/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
3. Ανάκληση της υπ' αρ. 93/2012 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
4. Έγκριση ή μη έγκριση θέσης φορτοεκφόρτωσης επί της οδού Πάρνωνος 4Β στο Μαρούσι.
5. Έγκριση η μη έγκριση θέσης φορτοεκφόρτωσης
6. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ στο ισόγειο εντός του Μητροπολιτικού Κολλεγίου" της εταιρείας ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ ΑΒΕΕ, νομίμως εκπροσωπούμενης, στο Μαρούσι, επί της οδού Σωρού αρ.74

ΝΕΑ Σύσκεψη πολιτικών Αρχηγών


Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η «ασθενής μνήμη» του κ. Μπρέγιαννη, και τα ρούχα του Μανολιού

Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Α. Μπρέγιαννη, σχετικά με τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Δήμο Αμαρουσίου, το Μανολιό και τα ρούχα του, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
1. Επί των ημερών των κ.κ. Μπρέγιαννη - Τζανίκου στη Διοίκηση του Δήμου στήθηκε και λειτούργησε ο Οργανισμός Εργασίας στο βωμό της ψηφοθηρίας της τότε Διοίκησης και με μοναδικό στόχο να πουλήσει ελπίδα και να υφαρπάξει την ψήφο μερικών εκατοντάδων οικογενειών του Αμαρουσίου. Και με Διοίκηση Πατούλη ο Οργανισμός Εργασίας τέθηκε σε εκκαθάριση, ενώ οι εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο Δήμο, σε σταθερές θέσεις εργασίας. Τα αδιαμφισβήτητα αυτά γεγονότα ο κ. Μπρέγιαννης, τα ξεχνά;
2. Η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που πρώτη επεσήμανε τις αρνητικές συνέπειες που θα είχε η εφαρμογή του Καλλικράτη και το Μνημόνιο που ψήφισαν οι κ.κ. Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου, όσον αφορά στο εργασιακό μέλλον χιλιάδων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α αλλά και τις επιπτώσεις που θα είχαν στη λειτουργία των υπηρεσιών. Ο κ. Μπρέγιαννης, και η παράταξη του στήριξαν τότε πολιτικά τις επιλογές αυτές. Τώρα μετάνιωσαν;
3. Η Διοίκηση Πατούλη είναι αυτή που από το 2008 έχει επισημάνει την ανάγκη να καλυφθούν με μόνιμο προσωπικό οι κενές οργανικές θέσεις που υπάρχουν στο Δήμο. Δυστυχώς, όμως, ξεκίνησε από το 2010 η εφαρμογή των μνημονίων και η απαγόρευση πρόσληψης μόνιμου προσωπικού σε όλο το Δημόσιο. Απαγόρευση που ισχύει μέχρι το 2016.

Αλ. Μπρέγιαννης:«Ο Μανωλιός & τα ρούχα του»

Όλοι μας θυμόμαστε το τραγικό φαινόμενο των stage που κράτησε μέχρι το 2009.
Όλοι θυμόμαστε τις εκατοντάδες προσλήψεις λίγο πριν τις δημοτικές εκλογές με αποκορύφωμα το 2010 όπου ο κ. Πατούλης έβαζε από τα παράθυρα πάνω από 400 άτομα προκειμένου να στηθεί ο «εκλογικός μηχανισμός».
Στο βωμό της ψηφοθηρίας, το πολιτικό σύστημα πουλούσε ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους για μια σύμβαση λίγων μηνών με το Ελληνικό Δημόσιο.
Σήμερα, στην εποχή της κρίσης, όπου όλα αλλάζουν για τους πολίτες και τους εργαζόμενους, το μόνο που δείχνει ότι παραμένει αναλλοίωτο είναι το πελατειακό κράτος.
Οι δήμοι, αν και έχουν κάνει πολύ περισσότερες θυσίες από ό,τι αντέχουν, στο όνομα του μνημονίου και με τη φτηνή δικαιολογία ότι «δεν έχουμε άλλη επιλογή», μετατρέπονται ξανά σε εργαλείο ρουσφετολογικών προσλήψεων μέσω πάσης φύσεως προγραμμάτων με ΜΚΟ, Αναπτυξιακές Συμπράξεις, Συνεταιριστικές Εταιρείες κλπ.
Και όλα αυτά, χωρίς καμία απολύτως διαφάνεια και αξιοκρατία, καθώς με πρόσφατη τροπολογία της τρικομματικής κυβέρνησης έχουν φροντίσει με ρητή διάταξη να εξουδετερώσουν το ΑΣΕΠ, εντάσσοντας τις προσλήψεις αυτές στον κατάλογο των εξαιρέσεων του Ν. 2190!
Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Το πρόγραμμα της «ΝΕΡΙΤ» ...

«Ομιλείτε Ελληνικά» με τον Γιώργο Παπανδρέου
«Το Μικρό Σπίτι στο Χαράτσι» με τον Ε.Βενιζέλο
«Το μινόρε της Χρυσής Αυγής»
«Έχεις Λουκέτο» με τον Γιάννη Στουρνάρα
«Έχεις Μπουκέτο» με τον Ηλία Κασιδιάρη
«Ο Αγών Μου», αθλητική εκπομπή
«Ανήκομεν εις την Βίσσην» με τον Αντώνη Σαμαρα
 «Συγγρού 5-0»
«Το Καλαματιανό & η σχέση του με την Αρχαία Ελλάδα»
«Μουσική από την Ορχήστρα των Χρημάτων» του Κωστή Χατζηδάκη
 «Πρωϊνή, μεσημεριανή και βραδυνή Μελέτη», με το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη
«Εισαι πιο έξυπνος απο ένα δεκάχρονο»; Παρουσίαση Γιώργος Παπανδρέου
«Ποιος θέλει να γίνει Εκατομμυριούχος» με τον Ακη  Τσοχατζόπουλο
«Αγάπη μου συρρίκνωσα την λίστα» με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου
«Ναζί κανεις ή να μην ζει»;
«Πολύ Σκληρός για να Πεθάνει» με τον Κώστα Μητσοτάκη

«H EΡΤ πρέπει να ζήσει: άμεσες βιώσιμες λύσεις»


Η απόφαση του ΣτΕ για την ΕΡΤ

           Νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη
Την αναστολή εκτέλεσης της κοινής υπουργικής απόφασης για την δημόσια ραδιοτηλεόραση αποφάσισε λίγο μετά τις 9.30 το βράδυ της Δευτέρας το Συμβούλιο της Επικρατείας. 
Την απόφαση του ΣτΕ σχολίασαν αμέσως μετά τη σύσκεψη στην οποία μετείχαν με τον πρωθυπουργό οι πολιτικοί αρχηγοί  Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης.
Περιμένουμε από την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό να ερμηνεύσει σωστά την απόφαση του ΣτΕ» είπε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
 «Η άποψη μου είναι ότι η ΕΡΤ πρέπει να επαναλειτουργήσει καθώς δεν υπάρχει άλλος δημόσιος φορέας αυτή την στιγμή» σημείωσε ο Ευ. Βενιζέλος.
Η απόφαση του ΣτΕ επιτάσσει να λειτουργήσουν άμεσα όλες οι συχνότητες της ΕΡΤ, τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς.  Η ΔΗΜΑΡ, τόνισε ο κύριος Κουβέλης, όχι μόνο δεν είναι αντίθετη με τις μεταρρυθμίσεις αλλά αποτελεί και επισπεύδουσα δύναμη ωστόσο επεσήμανε πως κανένας δεν δικαιούται στο πλαίσιο της τριτοκομματικής κυβέρνησης να ενεργεί με μονομέρεια.
Ωστόσο ο υπουργός Οικονομικών έδωσε μια διαφορετική ερμηνεία 

Σύσκεψη πολιτικών Αρχηγών