Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Εις Πολλά Έτη Δέσποτα!

                       AΠO ANTIAIΡETIKON EΓKOΛΠION
Ο Σεβασμιώτατος ΜητροπολίτηςΑμαρουσίου,  Κηφισιάς και Ωρωπού κ. Κύριλλος ως γνωστόν δεν εόρτασε σήμερα τα ονομαστήριά του εναρμονισμένος με το πνεύμα λιτοτητος που έχει προκαλέσει η οικονομική κρίση που μαστίζει την Ελλάδα.
Ο Σεβασμιώτατος αν και Ποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολη μόλις τρία χρόνια (από τις 14 Μαΐου 2010) έχει δημιουργήσει - σιγανά και αθόρυβα - γερές βάσεις και αυτό μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει στη συνέχεια.
Δυό χρόνια σχεδόν, μετά την χειροτονία του δείχνοντας  την ευαισθησία του την ποιμαντική του ευθύνη, αλλά και την αγωνία του για τη διαφύλαξη του Ορθόδοξου πληρώματος από τους προβατόσχημους λύκους ίδρυσε στιβαρή αντιαιρετική ομάδα η οποία με την καθοδήγησή του επάνδρωσε το Γραφείο επί των Αιρέσεων το οποίο έχει βοηθήσει πολλούς αδελφούς και έχει απαντήσει σε δεκάδες ερωτήματα σχετικά με υποθέσεις προσηλυτισμού και θεμάτων λειτουργίας αιρετικών ομάδων και σεκτών.

Τον Οκτώβριο του 2012 ξεκίνησε με τις ευλογίες του το Σεμινάριο Ορθοδόξου Απολογητικής και το οποίο έληξε επιτυχώς τον Μάιο του 2013. Στο Σεμινάριο με επιθυμία του Σεβασμιωτάτου,  συμμετείχαν Ιερείς από όλες τις ενορίες της Μητρόπολης καθώς και ένας λαϊκός εντεταλμένος. Η πρωτοβουλία του κ. Κυρίλλου να διορίσει σε ΚΑΘΕ ΕΝΟΡΙΑ αντιαιρετικά στελέχη είναι κάτι που δεν έχει ξαναγίνει - ούτε επί εποχής του μακαριστού π. Αντωνίου Αλεβιζοπούλου! -  και αποδεικνύει την ΑΓΩΝΙΑ και την αποφασιστικότητα του Σεβαστού Ποιμενάρχη να προστατέψει το λαό του!
  ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ TOY ΕΡΓΟ

Συναυλία για βιόλα & πιάνο την ερχόμενη Παρασκευή στο «Ιδιόμελο»

Έναν όχι συνηθισμένο καλλιτεχνικό συνδυασμό θα φιλοξενήσει ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»στο Μαρούσι στις 14 Ιουνίου 2013: τη συνεργασία της Elisabeth Schaefer – βιόλα και του Σπύρου Κουτσουβέλη - πιάνο.
Η σύμπραξη των δυο καλλιτεχνών φέρνει κοντά την κρυστάλλινη διαύγεια του πιάνου με το ζεστό ήχο της βιόλας και επιτρέπει να ακουστούν αριστουργήματα γραμμένα γι’ αυτόν τον ασυνήθιστο συνδυασμό που δεν ακούγονται συχνά.
Το ρεπερτόριό τους εκτείνεται από την baroque, κλασσική, ρομαντική έως και την σύγχρονη περίοδο της μουσικής. Στο «Ιδιόμελο» θα παίξουν έργα των: Ν.. Καραντζή - R. V. Williams - Β. Κιουλαφίδη - H. Vieuxtemps - M. Bruch - S. Rachmaninoff - W. L. Webber – F. Bridge.
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»,  
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, 
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
κρατήσεις: 210 6817042
έναρξη: 20.30
είσοδος: 10 ευρώ:

Πανίσχυρα υπερσυντηρητικά Ιδρύματα Ερευνών προωθούν την Γεωμηχανική

Γεωμηχανική: Οι αλχημιστές του 21ου αιώνα  
Η γεωμηχανική αποτελεί ένα άκρως επικίνδυνο πείραμα αλλά και προπέτασμα καπνού για την καταστροφή του πλανήτη από μεγάλες βιομηχανίες.
Όταν πριν από μερικές δεκαετίες εξερράγη το ηφαίστειο Πινατούμπο στις Φιλιππίνες οι επιστήμονες παρακολούθησαν έκπληκτοι μια παράπλευρη ωφέλεια από τη μανία της φύσης. 
Περίπου 20 εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του θείου, που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα, δημιούργησαν μια ομπρέλα γύρω από τον πλανήτη που αντανακλούσε μέρος τη θερμότητας του ήλιου προς το διάστημα.
Το αποτέλεσμα ήταν η θερμοκρασία του πλανήτη μας να μειωθεί κατά μισό βαθμό, καθυστερώντας για μικρό χρονικό διάστημα περίπου ενός έτους τις επιπτώσεις από την υπερθέρμανση του πλανήτη.
Έκτοτε ομάδες επιστημόνων έχουν παρουσιάσει δεκάδες ιδέες για το πως ο άνθρωπος θα μπορούσε να μιμηθεί αυτό το φυσικό φαινόμενο για να προστατέψει τον πλανήτη από την καταστροφή που ο ίδιος επιφέρει με την ανεξέλεγκτη βιομηχανική παραγωγή και το βιασμό του περιβάλλοντος.
Ανάμεσα στις προτάσεις περιλαμβάνεται η δημιουργία τεχνητών ηφαιστείων ή ακόμη και η τοποθέτηση τεράστιων κατόπτρων στο διάστημα τα οποία θα στέλνουν την ηλιακή ενέργεια σε άλλη κατεύθυνση επιτρέποντας στον πλανήτη να ψυχρανθεί. 
Πολύ πιο λογικές φαντάζουν οι προτάσεις που περιλαμβάνουν τον ψεκασμό των ωκεανών ή της στρατόσφαιρας με σωματίδια που θα αντανακλούν μεγάλο τμήμα της ηλιακής ακτινοβολίας λειτουργώντας σαν ασπίδα προστασίας.

Ο «υπόγειος πόλεμος» μεταξύ ΔΝΤ - Ευρώπης

         του Κώστα Τσαχάκη - www.mignatiou.com
Πίσω από τις κλειστές πόρτες των αρχικών διαπραγματεύσεων την άνοιξη του 2010 «κρύφτηκε» η θεμελιώδης διαφορά τους για τον χρόνο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Δεν ήταν όμως δυνατόν η κόντρα αυτή να μην έλθει στο προσκήνιο.
Το ΔΝΤ τρία χρόνια μετά έρχεται με τον πιο επίσημο τρόπο μέσω της έκθεσης αποτίμησης του πρώτου προγράμματος να παραδεχθεί το «λάθος».
Οτι δηλαδή αν το «κούρεμα» είχε γίνει ταυτόχρονα με τη σύναψη της πρώτης δανειακής σύμβασης δεν θα χρειάζονταν τόσο σκληρά μέτρα.
Ομως αυτό δεν κατέστη δυνατό να γίνει καθώς αντιδρούσαν οι ισχυρές χώρες της Ευρωζώνης που δεν ήθελαν να πληρώσουν το τίμημα της διάσωσης οι τράπεζές τους.
Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα της έκθεσης:
«Μία εμπροσθοβαρής αναδιάρθρωση του χρέους θα ήταν καλύτερη για την Ελλάδα, αλλά αυτό δεν ήταν αποδεκτό από τους Ευρωπαίους εταίρους. Η καθυστερημένη αναδιάρθρωση του χρέους έδωσε επίσης το περιθώριο στους ιδιώτες πιστωτές να μειώσουν την έκθεσή τους και να μεταφερθεί το χρέος στον επίσημο τομέα».
Θερμός υπέρμαχος του άμεσου «κουρέματος» του χρέους ήταν ο τότε ισχυρός άνδρας του Ταμείου Ντομινίκ Στρος Καν.

Ρήγμα ΚΟΜΙΣΙΟΝ - Δ.Ν.Τ


                                                            ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

«Μια φορά συμβαίνει…» με την Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Μαρούσι!

Και θα συμβεί την Δευτέρα 1 Ιουλίου στον χώρο του Αμαλιείου, στα πλαίσια του «Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2013». Ολοι εμείς που θα σπεύσουμε να την παρακολουθήσουμε, θα απολαύσουμε πρόγραμμα «best of» δικό της, με τραγούδια από το επερχόμενο CD αλλά και μουσικές διαδρομές από το Μανώλη Χιώτη και τον Μάνο Χατζιδάκι, με βάση την πενταμελή της μπάντα και τις καινούργιες ενορχηστρώσεις του Θωμά Κωνσταντίνου και του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη.
Η ίδια εξ άλλου μας υπόσχεται μια ευδιάθετη & βαθιά βόλτα στη συγκίνηση των μεγάλων της τραγουδιών, στο λόγο κορυφαίων ποιητών & στιχουργών, αλλά & σε τραγούδια γεμάτα κέφι & ρυθμό. Θα την συνοδεύουν οι Μουσικοί:
Γιώργος Γεωργιάδης / μπάσο
Δημήτρης Τσάκας / σαξόφωνο, κλασική κιθάρα
Γιάννης Κυριμκυρίδης / πιάνο, πλήκτρα
Αλέξανδρος - Δράκος Κτιστάκης
τύμπανα & ενορχηστρώσεις
Θωμάς Κωνσταντίνου / ούτι, λαούτο, μαντολίνο, τζουράς, φωνητικά & ενορχηστρώσεις
Επιμέλεια ήχου: Χάρης Κρεμμύδας
Επιμέλεια φώτων: Μαρία Βενετάκη
Επιμέλεια προγράμματος: Ελευθερία Αρβανιτάκη - Λήδα Ρουμάνη

Στις Βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος!

Η Δημοτική Βορέειος Βιβλιοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου συμμετέχει στην καλοκαιρινή εκστρατεία ανάγνωσης και δημιουργικότητας για παιδιά του Future Library, που υλοποιείται με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Από το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013 έως την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013, στο χώρο της Δημοτικής Βορέειου Βιβλιοθήκης τα παιδιά της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, να ακούσουν και να διαβάσουν παραδοσιακά, αλλά και σύγχρονα παραμύθια, να δημιουργήσουν υπέροχες κατασκευές, να πρασινίσουν τη γειτονιά τους, να ανακαλύψουν νέες πρωτότυπες ιδέες, περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά το καλοκαίρι τους, γεμάτο χρώματα, γιατί στις Βιβλιοθήκες «Ο Κόσμος είναι Πολύχρωμος».                               
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος. Οι γονείς που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν τα παιδιά τους στο πρόγραμμα μπορούν να δηλώσουν έγκαιρα τη συμμετοχή τους στη
 Δημοτική Βορέειο Βιβλιοθήκη (Στ. Δραγούμη 30 & Μιλτιάδου, Μαρούσι),
 ή στο τηλέφωνο:  210: 61.47.181.

Το πλήρες πρόγραμμα

Εξώδικο Φωτεινής Σκοπούλη κατά Γ. Πατούλη!!!

Με εξώδικη δήλωση -διαμαρτυρία απαντά η Υφυπουργός Υγείας κ. Φ. Σκοπούλη στην ανακοίνωση του Προέδρου του ΙΣΑ κ. Γ. Πατούλη, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο του Συλλόγου.

Οι περιεχόμενοι υβριστικοί και καταφρονητικοί χαρακτηρισμοί, «άσχετοι», «αδιάφοροι και επικίνδυνοι καιροσκόποι», όπως σημειώνει η κ. Σκοπούλη, προσβάλλουν απρόκλητα και κατά τρόπο βάναυσο την τιμή και την  υπόληψή της, το κύρος και την αξιοπρέπεια της ως ατόμου και ως επιστήμονα, αποδίδοντας σε εκείνη  ιδιότητες που κατάφωρα απάδουν προς την ηθική, κοινωνική, επιστημονική & θεσμική  υπόσταση και αξία της.
Η Υφυπουργός επισημαίνει  ότι ο 
κ. Πατούλης όχι μόνο χρησιμοποίησε τον ιστότοπο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών αλλά ταυτόχρονα κατά τρόπο παράνομο και καταχρηστικό,  εκμεταλλευόμενος την έτερη  ιδιότητά του ως  Δημάρχου Αμαρουσίου, απέστειλε ηλεκτρονικά σε όλο το δίκτυο των μελών της ΚΕΔΕ,  την υβριστική  ανακοίνωση, " προφανώς για  λόγους πολιτικής προπαγάνδας".
Η κ. Σκοπούλη, ζητά από τον κ. Πατούλη όπως εντός 3 εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της εξώδικης να ανακαλέσει με έγγραφη ανακοίνωσή του που θα  αναρτηθεί & θα διανεμηθεί με τον ίδιο τρόπο όπως &η υβριστική από 02/6/2013 ανακοίνωση, τους ανωτέρω χαρακτηρισμούς, καθώς επίσης να απέχει στο μέλλον από ανάλογες εκφράσεις, χαρακτηρισμούς & ύβρεις.

«Ελεγχόμενη Στάθμευση»: Βρίσκεται σε εφαρμογή το μέτρο ή ΟΧΙ;

                                           Υπό ... αίρεση «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»

Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

«ΜΑΡΟΥΣΙ σε ΔΡΑΣΗ» με Εθελοντικό Καθαρισμό του Δάσους Συγγρού


«EBΡΙΤΙΚΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ» το Σάββατο 15 Ιουνίου


«Τραγούδια Αγάπης & Αντίστασης» με την Καίτη Μάρακα, στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»


«ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: μια σύγχρονη απειλή»

      Μητροπολιτικό Κολλέγιο:Ενημερωτική εκδήλωση για την Παιδική Παχυσαρκία
Το Τμήμα Διαιτολογίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου[Σωρού 74, Μαρούσι] και ο Δήμος Αμαρουσίου διοργανώνουν την Τετάρτη, 19 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ. ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ: μια σύγχρονη απειλή», αγγίζοντας ένα από τα φλέγοντα θέματα υγείας του παιδιού σήμερα.
ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
Δημήτρης Διαμαντής, Ακαδημαϊκός Διευθυντής, Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Γρηγόρης Ρίσβας, Διαιτολόγος–Διατροφολόγος, Τμήμα Διαιτολογίας, Μητροπολιτικό Κολλέγιο
Γιάννης Μανιός, Αν. Καθηγητής, Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας -Διατροφής, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία η οποία απορρέει από τη συνεργασία του Μητροπολιτικού Κολλεγίου με τον Δήμο Αμαρουσίου, στα πλαίσια της οποίας το Τμήμα Διαιτολογίας αξιολογεί την αιτιολογία της παιδικής παχυσαρκίας, μέσω ερωτηματολογίων που αποστέλει στους γονείς και μετρήσεων σε παιδιά προσχολικής ηλικίας στους Παιδικούς Σταθμούς του δήμου, με στόχο την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και την παροχή συμβουλών διατροφής προς την οικογένεια. 

Δωρεαν προβολή παιδικής ταινίας το Σάββατο 15 Ιουνίου


Από τους Παιδικούς σταθμούς τα «Γεύματα Αγάπης»;



                                            Υπό ... αίρεση «ΑΜΑΡΥΣΙΑ»

AMAΡYΣIA ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΙΟΥΝΙΟΥ


Οι Πλειστηριασμοί των ...Διαπραγματεύσεων!

                                    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Ο Ρυπαίνων Πληρώνει:«Ξεκινά συστηματικός έλεγχος σε κάθε γειτονιά της πόλης»

        Οσοι πολίτες δεν τηρούν το Νέο Κανονισμό Καθαριότητας, θα πληρώουν πρόστιμο
Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν παρατηρηθεί σε αρκετά σημεία του Δήμου φαινόμενα που προσβάλλουν την αισθητική και φυσιογνωμία της πόλης μας. Συγκεκριμένα, έχουν παρατηρηθεί πολλά περιστατικά όπου ανεύθυνοι κι αδιάφοροι συμπολίτες μας ρυπαίνουν με διάφορους τρόπους τους δρόμους και τα πεζοδρόμια του προαστίου μας. 
Κατά παράβαση του ισχύοντος Κανονισμού Καθαριότητας, εναποθέτουν ογκώδη αντικείμενα, έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές, μπάζα από ανακαινίσεις οικιών και καταστημάτων, φυτικά απορρίμματα και μεγάλα κλαδιά, χωρίς να έχουν προειδοποιήσει προηγουμένως την αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας ή χωρίς να έχουν τηρήσει όσα προβλέπει ο Κανονισμός (π.χ. ενοικίαση και τοποθέτηση κατόπιν αδείας ειδικής σκάφης για την εναπόθεση και μεταφορά μπαζών).
 Τα συγκεκριμένα περιστατικά παραβατικής συμπεριφοράς, σε συνδυασμό με τη διακοπή της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής για 5 συνεχείς μέρες, έχουν επιβαρύνει σημαντικά την εικόνα της πόλης και θέτουν σε κίνδυνο την Υγεία των συμπολιτών μας. Ήδη η Υπηρεσία Καθαριότητας και το προσωπικό της έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια για την όσο το δυνατόν συντομότερη αποκομιδή των οικιακών και ογκωδών απορριμμάτων από τους δρόμους της πόλης και πιστεύουμε ότι η κατάσταση θα έχει ομαλοποιηθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

«Σύμμαχοι Υγείας» ...για την ιατροκοινωνική μέριμνα σε ανασφάλιστους & άπορους!

         Διευρύνει περαιτέρω το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο  Δήμος Αμαρουσίου
Σύμφωνο συνεργασίας για τη φροντίδα και την ιατροκοινωνική μέριμνα σε ανασφάλιστους και άπορους συμπολίτες μας, υπεγράφη μεταξύ του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, και του Προέδρου της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος εθελοντικής προσφοράς του Πανεπιστημίου Αθηνών «Σύμμαχοι Υγείας», Καθηγητή Ιωάννη Τούντα, σε μια προσπάθεια να στηριχθούν οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του Δήμου, που λόγω του αποκλεισμού τους από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη εξαναγκάζονται να βάζουν την Υγεία τους σε δεύτερη μοίρα.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στη νέα «συμμαχία» του Δήμου, δήλωσε:
 «Ως Δήμος στο πλαίσιο της κοινωνικής μας πολιτικής έχουμε αναπτύξει σειρά από στοχευμένες δράσεις έχοντας στο πλευρό μας μεγάλο αριθμό πολύτιμων εθελοντών συνεργατών. Με τη υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το εθελοντικό πρόγραμμα «Σύμμαχοι Υγείας» του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δήμος διευρύνει περαιτέρω το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης και εθελοντικής προσφοράς προς τους ανασφάλιστους και ευάλωτους κοινωνικά και οικονομικά συμπολίτες μας, θωρακίζουμε τη δημόσια Υγεία μέσα από κοινού δράσεις στον τομέα της πρωτογενούς και δευτερογενούς πρόληψης, αλλά και ενισχύουμε τις δομές φροντίδας Υγείας του Δήμου μας με στόχο την προαγωγή της Υγείας του πληθυσμού».

«Προληπτικός Οδοντιατρικός Ελεγχος» για 5ο κατά σειρά έτος, σε 2.086 μαθητές!

Με την εξέταση συνολικά 2.086 μαθητών στα δημόσια Δημοτικά Σχολεία και Νηπιαγωγεία του Δήμου Αμαρουσίου ολοκληρώθηκε ο προληπτικός οδοντιατρικός έλεγχος που για 5ο συναπτό έτος πραγματοποίησε το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα του εθελοντικού οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού» και με τη συμμετοχή εθελοντών οδοντιάτρων, ορθοδοντικών και προσωπικού του Πολυιατρείου.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι οδοντίατροι Πανάγιω Μπάγια Μπραϊνίνγκερ, Χριστίνα Παλιμετάκη, Σοφία Θεοδώρου, Μαρία Βλάχου, Δάφνη Κωστοπούλου και Αθανάσιος Θεοχάρης, όπως, επίσης, οι ορθοδοντικοί Αικατερίνη Δούμα και Αλεξάνδρα Κουματάνου, υπό το συντονισμό της υπεύθυνης των προγραμμάτων πρόληψης του Δημοτικού Πολυιατρείου Καίτης Σεβαστή.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του οδοντιατρικού ελέγχου στους μαθητές σημείωσε:

«Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για μαθητές»: Την Πέμπτη η απονομή των επάθλων

Την Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013 στις 10:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί η απονομή των επάθλων στους μαθητές των τριών σχολικών τμημάτων του Δήμου Αμαρουσίου που πρώτευσαν στον περιβαλλοντικό διαγωνισμό «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για τους μαθητές» ως επιβράβευση για την περιβαλλοντική τους ευαισθησία. 
Την τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.
Τα έπαθλα που θα προσφερθούν σε κάθε μαθητή από τα τρία τμήματα που πρώτευσαν στο Διαγωνισμό είναι τα αντίστοιχα:
1ος νικητής
Τμήμα Α2, 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου με 5.758 συσκευασίες.
Δώρο – Έπαθλο: Ένα ποδήλατο σε κάθε μαθητή
 2ος νικητής
Τμήμα ΣΤ2, 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου με 2.667 συσκευασίες
Δώρο – Έπαθλο: Ένα MP4 music player σε κάθε μαθητή
3ος νικητής
Τμήμα Α2, 5ου Λυκείου Αμαρουσίου με 1.639 συσκευασίες
Δώρο – Έπαθλο: Ένα MP3 music player για κάθε μαθητή
Αντιπροσωπεία μαθητών των πρωτευσάντων τμημάτων θα παρευρεθεί και στη μεγάλη καταληκτική τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης με συμμετοχή Δημάρχων και επισήμων.

Στη στη 1:00 μ.μ. η συνεδρίαση της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

ΤΡΙΑ(3) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί  στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της υπ' αρ. 2813/2013 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών 
2. Εισήγηση για έγκριση καταβολής επιδικασθέντος ποσού τελεσίδικων αποφάσεων. 
3. Ανάθεση χειρισμού δικαστικής υπόθεσης σε "εξωτερικό" δικηγόρο, λόγω της ιδιαίτερης σημασίας της & της απαιτούμενης εξειδικευμένης γνώσης για τον χειρισμό της. 
(Δικάσιμος 5-6-2013 στο ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ της ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ε΄ ΠΕΝΤΑΜΕΛΕΣ 
- υπόθεση φ 2149 ΑΜΑΛΙΕΙΟ).

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ετοιμα για κινητοποιήσεις τα Σωματεία Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου

Την Πέμπτη 30 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση και των 3(τριών ) Σωματείων του Δήμου ΑμαρουσιουΑναπτύχθηκαν τα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους και την  τοπική Αυτοδιοίκηση καθώς και τους Πολίτες στον Δήμο μας. 
Επιχειρείται εδώ και καιρό να μεταφερθούν οι ευθύνες που έχουν οι Αιρετοί για την κακοδιαχείριση των Δήμων σε εξιλαστήρια θύματα τους εργαζομένους και τους Πολίτες.
Οι εργαζόμενοι και οι  πολίτες δεν πήραν ποτέ πολιτικές αποφάσεις.
Έχουν υποστεί όμως το βάρος από τα λάθη και τις πολιτικές που εφάρμοσαν  διαχρονικά Δήμαρχοι και Κυβερνήσεις Μετά από διαλογική συζήτηση με τους εργαζόμενους πάρθηκαν ομόφωνα οι παρακάτω ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ.
ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων για αποφάσεις  κινητοποιήσεων  
Κατάθεση αιτήματος στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμαρουσίου προκειμένου να ληφθεί απόφαση εάν και εφόσον έχει αποφασισθεί το κλείσιμο του Ν.Π.Δ.Δ. τότε να παρθεί απόφαση για μη απόλυση ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ και ασφαλή μετάβαση στο δήμο σε οργανωμένες διευθύνσεις.

"Αλληλέγγυοι Δρόμοι":στο πάρκινγκ πίσω από το ΟΑΚΑ, η «2η Διανομή Χωρίς Μεσάζοντες»

























«Η είδηση υπό διωγμό»!!!

      Μπλόκαραν την έκθεση των Ελλήνων φωτορεπόρτερ στο Ευρωκοινοβούλιο!!!
Την ώρα που η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας πακετάριζε την έκθεσή της «η είδηση υπό διωγμό», προκειμένου να μεταφερθεί στο Ευρωκοινοβούλιο και να παρουσιαστεί τη Δευτέρα 03 Ιουνίου, της ανακοινώθηκε πως η έκθεση δεν μπορεί να εκτεθεί ως έχει. 
Με πρόσχημα διαδικαστικά κωλύματα, κάποιοι γραφειοκράτες σταμάτησαν την παρουσίαση της έκθεσης στον κεντρικό εκθεσιακό χώρο του Ευρωκοινοβουλίου, λίγες ώρες πριν τα εγκαίνια της, όταν, μάλιστα αυτή προετοιμαζόταν για πάνω από 6 μήνες, ανταποκρινόμενη στην κάλεσμα της ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.
Μήπως κάποιους σόκαραν τα όσα εικονίζουν οι φωτογραφίες της έκθεσης;
 Ως ΕΦΕ απαντάμε πως, εάν οι φωτογραφίες μας σοκάρουν κάποιους γραφειοκράτες και δεν επιθυμούν να τις δουν αναρτημένες στους κεντρικούς τοίχους του «ελεύθερου και ανοιχτού» Ευρωκοινοβουλίου που στηρίζει κατά τα άλλα όλα την ελευθερία του Τύπου, δηλώνουμε πως όσα αποτυπώνονται στην έκθεση αυτή, είναι ένα μικρό μόνο κομμάτι της καθημερινότητάς μας που βιώνουμε στην Ελλάδα εδώ και καιρό.

Ο κόσμος ... στους δρόμους!


TΑΞΙΜια & ΤΣΑΛΙΜια του «κουμπάρου» Ερντογάν ...


To κλάμα του Σόϊμπλε για την ανεργία των Ελληνόπαιδων...


Σε κλινική του Αμαρουσίου, γεννήθηκε Μωρό στον αμνιακό του σάκο!

Το σπανιότατο φαινόμενο, έλαβε χώρα στα μέσα Μαρτίου σε κλινική του Αμαρουσίου και ο γιατρός Αρης Τσιγκρής δήλωσε «έκπληκτος με την σπανιότατη περίπτωση» και μοιράστηκε τη φωτογραφία του μωρού στο λογαριασμό του στο facebook.
Η συγκεκριμένη φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου, έχει αναδημοσιευτεί περισσότερες από 8.000 φορές και είναι θέμα σε μεγάλα sites διεθνώς.
... Το νεογέννητο δεν είχε «συνειδητοποιήσει» ότι επρόκειτο να γεννηθεί, κι έτσι δεν τρύπησε τον αμνιακό του σάκο με αποτέλεσμα να συμπεριφέρεται σαν να ήταν ακόμη μέσα στην κοιλιά της μητέρας του.

«Bάρβαροι» απέκλεισαν την είσοδο στον ΟΑΕΔ Αμαρουσίου!!!


Αυτήν την απερίγραπτη κατάσταση αντικρύσαμε όλοι όσοι προσήλθαμε σήμερα το πρωί (10 λεπτά πριν τις 8:00 π.μ.), για να εξυπηρετηθούμε στον ΟΑΕΔ Αμαρουσίου.
Δύο «ΕΛΛΗΝαράδες»  κάτοχοι των αυτοκινήτων (που βλέπετε στις ΦΩΤΟ), είχαν αποκλείσει την είσοδο σε περισσότερα από 40 άτομα που είχαν σπεύσει να λάβουν το επίδομα ανεργίας, να ανανεώσουν τις κάρτες ανεργίας ή να πάρουν βεβαιώσεις για την Εφορία (των Αφεντικών), του Γ. Στουρνάρα.
 Μεταξύ αυτών γυναίκες σε εγκυμοσύνη, εύσωμοι, ανήμποροι που υποχρεώθηκαν να κάνουν ακροβατικά για να προσεγγίσουν τα γκισέ του Οργανισμού.
 Μία υπάλληλος μόνο  αρκέστηκε (στις 8:00 ακριβώς), να ρωτήσει αν ανήκουν σε κάποιους από εμάς τα δύο  Ι.Χ και αφού έλαβε αρνητική απάντηση, άνοιξε την πόρτα εισόδου & «απήλαυσε» το θέαμα των σπρωξιμάτων, σφηνωμάτων κ.α ευχάριστων -άτων...

Την Δευτέρα η συνεδρίαση της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»

EΠΤΑ(7) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα  στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΚΟΜΜΩΤΗΡΙΟ στο ισόγειο, του ΓΙΩΤΗ ΧΡΗΣΤΟΥ του Νικολάου, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Περικλέους αρ. 7
2. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΘΩΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ(ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΜΠΑΡ), της εταιρείας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΡΤΣΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., που βρίσκεται στο Μαρούσι, στην οδό Δήμητρος αρ. 19 Τ.Κ. 15124
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΘΩΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ στο ισόγειο, της ΤΣΑΓΚΡΩΝΗ ΓΙΑΝΝΙΚΑΣ - ΓΑΡΥΦΑΛΙΑΣ, που βρίσκεται στο Μαρούσι, επί της οδού Ερμού αρ. 33

Επίορκοι ...


Η σωτηρία των…ταμείων !


"ΣΤΕΛΛΑΡΑΣ"


Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

«Προπόνηση» στο ΟΑΚΑ, κάνουν οι Αύρες της ΕΛ.ΑΣ !!!

Το γύρο του διαδικτύου κάνουν φωτογραφίες και βίντεο από αύρες της Ελληνικής Αστυνομίας να βρίσκονται στον περιβάλλοντα χώρο του ΟΑΚΑ. Οι εικόνες έχουν προκαλέσει σάλο… ιδίως λόγω των γεγονότων στη γειτονική Τουρκία,αφού δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός ο λόγος για τον οποίο οι αύρες βρέθηκαν εκεί.
Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες, μία αύρα ρίχνει νερό, γεγονός που υποδηλώνει ότι ενδεχομένως να πρόκειται για κάποιου είδους άσκηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπήρχε καμία ενημέρωση του Δήμου Αμαρουσίου όπου βρίσκεται το ΟΑΚΑ για προγραμματισμένη δραστηριότητα της ΕΛ.ΑΣ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ ΔΡΟΜΟΙ: 2η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ

9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013     8πμ - 2μμ
Τόπος διανομής: ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ 12 
(50μ. από το ΙΚΑ Αμαρουσίου)
Για να μη δημιουργηθεί συνωστισμός, παρακαλούμε να έρθετε στο χώρο διανομής τις παρακάτω ώρες:
Εάν το επώνυμό σας αρχίζει από:
Α έως και Ι :  8πμ – 10 πμ  /
Κ έως και Π : 10πμ – 12πμ  /
Ρ – Ω : 12πμ – 14μμ
ΟΤΑΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΔΙΑΝΟΜΗΣ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ!
ΓΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 
(ώρες 10.00πμ - 1.00μμ & 6.00μμ - 9.00μμ) στα τηλέφωνα:
6984 180 329 (Cosmote) – 6933 007 290 (Wind) – 215 55 10 111 (σταθερό)
Για ηλεκτρονικές παραγγελίες, στείλτε την παραγγελία και τα στοιχεία σας (απαραιτήτως) στο e-mail: allileggyoidromoi@gmail.com
ΟΝΟΜΑ:
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:
email:
                                                      ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ

Φταίω εγώ τώρα να γίνω Τούρκος;


Κοινός «ΑντιΦασιστικός» αγώνας Παπαδημούλη - Λιάννας & Βορίδη(του τσεκουράτου)!!!

                Γραφική και η στάση του Αλαβάνου...
Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε στο κτίριο της Παλιάς Βουλής παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου του «Δ.Ο.Λ» και του Βήματος Νίκου Χασαπόπουλου «Η Χρυσή Αυγή», η ιστορία, τα πρόσωπα και η αλήθεια» με συντονιστή μάλιστα της συζήτησης τον διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού «ΒΗΜΑ FΜ» Βασίλη Χιώτη. Στο πάνελ των ομιλητών εκπρόσωποι όλων των κομμάτων του «συνταγματικού τόξου» πλην των... Ανεξάρτητων Ελλήνων. 
Δεν έχουμε διαβάσει το βιβλίο και ούτε πρόκειται για να πούμε και την αλήθεια, σίγουρα κάποιες αλήθειες θα περιέχει δεν είναι και δύσκολο να αποδείξεις το τι εστί «Χρυσή Αυγή», έχουν δημοσιευθεί εκατοντάδες κείμενα πάνω σε αυτό σίγουρα καλύτερα από του δημοσιογράφου του Βήματος που θα μένει μόνο στην επιφάνεια. Γιατί ένας βασικός ρόλος της «Χρυσής Αυγής σαν προβοκάτορας του συστήματος είναι να δίνει πάτημα ακόμα και στον Βενιζέλο να παριστάνει τον δημοκράτη (ήταν και αυτός καλεσμένος στην εκδήλωση δεν παρέστη λόγω υποχρεώσεων).
Η ουσία φυσικά δεν είναι το πόσο καλό είναι ή όχι το βιβλίο του Χασαπόπουλου αλλά ότι και αυτό το βιβλίο και η εκδήλωση για την παρουσίαση του, αποτελούν συνέχεια της λογικής και ρητορικής που αναπτύσει εδώ και πολύ καιρό το Δ.Ο.Λ» αλλά και άλλα καθεστωτικά ΜΜΕ και που είναι και επίσημο δόγμα της ΕΕ αλλά και της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.
Αυτή η λογική είναι απλή : «Φασισμός δεν είναι τα μνημόνια, η ΕΕ, το ευρώ ή χάος, οι επιστρατεύσεις των απεργών, το κουρέλιασμα ακόμα και του αστικού συντάγματος, τα αποφασίζομεν και διατάσομεν της τρόικας και της τρικομματικής, οι χιλιάδες αυτοκτονίες...