Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Καλοκαιρινό Latin party από το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού


Το Πρόγραμμα της Τ.Ο ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ Αμαρουσίου ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου

Iερό προσκύνημα τιμίας Κάρας Οσίου Δαβίδ εν Ευβοία στον ιερό ναό Αγίου Κοσμά Αμαρουσίου

Δήμος Αμαρουσίου:«Δεν υφίσταται ζήτημα κατάργησης του Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α»

      Ενισχύει ακόμη περισσότερο τις κοινωνικές του δομές & υπηρεσίες, ο Δήμος μας !!!
Μυθοπλασία με στόχο την καλλιέργεια κλίματος ανασφάλειας σε πολίτες και εργαζόμενους , η ανακοίνωση των «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» για δήθεν κατάργηση του «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α»
Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Κόντρα στον Καιρό στην οποία γίνεται αναφορά για δήθεν κατάργηση του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου, η Διοίκηση του Δήμου επισημαίνει ότι :
Δεν υφίσταται ζήτημα κατάργησης του Οργανισμού. 
Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και προσωπικά ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης εγγυάται ότι καμία κοινωνική δομή και υπηρεσία του Δήμου δεν πρόκειται να καταργηθεί. Αντίθετα, θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον.
Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και υπευθυνότητα, κυρίως όταν εκδίδουν ανακοινώσεις με περιεχόμενο που δεν είναι αληθές. 

Προς κατάργηση ο «Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α»;

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου η Αποκεντρωμένη Διοίκηση πρότεινε, μεταξύ άλλων, το κλείσιμο του Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Αμαρουσίου «Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας  και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.)».
Ο Οργανισμός λειτουργεί αυτή τη στιγμή τους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα «Κ.Α.Π.Η», το «Πολυϊατρείο», την «Πρόνοια » και άλλες υπηρεσίες που οι συμπολίτες μας έχουν ανάγκη εξ αιτίας της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης.
Παρά τις σημαντικές περικοπές που έχουν γίνει τελευταία ο Οργανισμός εξακολουθεί να προσφέρει σημαντικές υπηρεσίες στους συμπολίτες μας.
Το κλείσιμο προτείνεται στα πλαίσια του νομοσχεδίου που προωθεί ο κ. Μανιτάκης και η κυβέρνηση για τον «εξορθολογισμό» του δημόσιου τομέα με συγχωνεύσεις και καταργήσεις Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ .στο στενό δημόσιο τομέα και στους δήμους.
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) αντιτάχθηκε στο σχέδιο νόμου προκειμένου να διαφυλάξει τη συνταγματική  υπόσταση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τον κοινωνικό της ρόλο.

«ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» ερωτήσεις για το αυριανό Δ.Σ.

Ερωτήματα  προς τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου (για την τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου της 28 – 5 – 2013, ώρα 18:00).
1. Σύμφωνα με πληροφορίες μας η ΔΕΠ Αμαρουσίου με πρόσφατη απόφασή της προχώρησε στην αλλαγή των ορίων  εγγραφών μαθητών των γυμνασίων της πόλης μας, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για αρκετές οικογένειες, οι οποίες θα αναγκαστούν να εγγράψουν τα παιδιά τους σε γυμνάσια της πόλης που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση από τις κατοικίες τους (π.χ. μαθητές 5ου Δημ. Σχ. Αμαρουσίου οι οποίοι υποχρεώνονται να εγγραφούν στο 8ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου).
 Με βάση τα παραπάνω ερωτάται η Δημοτική Αρχή πότε και με ποιο σκεπτικό ελήφθη από  τη ΔΕΠ Αμαρουσίου  η συγκεκριμένη απόφαση; 
Ποιοι λόγοι επέβαλαν την αλλαγή των ορίων εγγραφών μαθητών στα γυμνάσια της πόλης και ακόμα σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί για την άρση των αρνητικών συνεπειών που έχει η απόφασή της αυτή για αρκετές οικογένειες της πόλης μας, ώστε οι μαθητές των γυμνασίων της πόλης του Αμαρουσίου να φοιτούν σε σχολεία που βρίσκονται πλησίον των κατοικιών τους και να μην αναγκάζονται να υποβάλλονται σε καθημερινή ταλαιπωρία για να μετακινηθούν στα γυμνάσια που υποχρεώνονται να εγγραφούν;

«Η οικονομική κατάσταση του Δήμου Αμαρουσίου & οι προτάσεις για μία Εναλλακτική Πολιτική»


Στην 1η Γραμμή Ιδιωτικοποιήσεων & Απολύσεων οι Ο.Τ.Α!!!

Κυριακή 26 Μαΐου 2013

Μόνο Ηλεκτρονικές Δηλώσεις ...

               Κώστας Κουφογιώργος

Ήταν ο Ρήγας Φεραίος φασίστας;

Μέσα απο έρευνες του καθηγητού ERICH VON MASONEN αποδείχθηκε περίτρανα οτι ο Ρήγας Φεραίος ήταν κρυπτοφασίστας, κρυπτοπαγανιστής, κρυπτοπαιδόφιλος και κατ' ευθείαν πρόγονος του Χίτλερ !!! Δεν το πιστευετε; Διαβάστε τι γράφει ο Πυθαγόρας
του Πυθαγόρα  Πυθαγορίδη
Μέσα  απο   έρευνες  του  καθηγητού    ERICH  VON  MASONEN   αποδείχθηκε  περίτρανα  οτι  ο  Ρήγας  Φεραίος  ήταν κρυπτοφασίστας, κρυπτοπαγανιστής, κρυπτοπαιδόφιλος   και   κατ'  ευθείαν  πρόγονος  του   Χίτλερ !!!
Εάν  λοιπόν  αυτός  ο  άθλιος  ζούσε   σήμερα   ,  πώς  θα  έγραφε   τον  περίφημο  "Θούριο"  ; 
Ιδού   πώς  το  φαντάζομαι :

ΘΟΥΡΙΟΣ  ΤΟΥ  ΡΗΓΑ  (26-5-2013)

Ως πότε παλληκάρια θα ζώμεν θλιβερά
μέσα  εις  τα  τσιμέντα  ωσάν  χλωμά   πουλιά ;
Χαράτσια να μας βάνουν μαζί και Φι-Πι-Α
κοινόχρηστα, εφορείες και αναδρομικά ;

Ένσημα, αποδείξεις, χαρτόσημα σωρό
δικόγραφα, και δόσεις σου κλέβουν τον καιρό.
Παράβολα πληρώνεις, φακέλλους και χαρτιά
και βεβαιώσεις ψάχνεις στημένος στην ουρά .

Αιτήσεις και ενστάσεις, πιστοποιητικά
συμβόλαια, σφραγίδες ολόκληρα βουνά.
Και εισφορές & φόρους, ΔΕΗ, ΟΤΕ, νερά 
και η ζωή μας φεύγει δίχως μια χαρά.

«Γιορτές Αθλητισμού 2013»

Την ολοκλήρωση με επιτυχία μίας ακόμη αθλητικής χρονιάς γιορτάζει το Αθλητικό Τμήμα του Δήμου Αμαρουσίου με τα εκατοντάδες κάθε ηλικίας μέλη του, διοργανώνοντας πολλαπλές αθλητικές «συναντήσεις» στους αθλητικούς χώρους του.       
Στις «Γιορτές Αθλητισμού 2013» οι συμμετέχοντες στα προγράμματα του Αθλητικού Τμήματος Δήμου Αμαρουσίου θα αναδείξουν τις αρχές και τις αξίες του «Ευ Αγωνίζεσθαι», με έπαθλο για τις επιδόσεις τους τη συμμετοχή και το θερμό χειροκρότημα μας, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι η άσκηση και η άθληση θα πρέπει να είναι αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης  με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής διοργάνωσης στο μήνυμά του υπογραμμίζει:

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

«Ταβαφειάδα» την Παρασκευή στο «Ιδιόμελο»

Ο Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο» φιλοξενεί την Παρασκευή 31 Μαΐου την Μαρία Γκόλια με την «Ταβαφειάδα». Μια παράσταση με δραματοποιημένη ποίηση, που αφηγείται, σπονδυλωτά, ερωτικές ιστορίες διανθισμένες με τραγούδια.
«Με σατιρική διάθεση αποκαλύπτονται, σε avant garde ατμόσφαιρα, ανεκδήλωτες και εκδηλωμένες ερωτικές συμπεριφορές  συγκλίνοντας, πάντα, προς τον ιερό δαίμονα της ζωής».
                           ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Κείμενα, κοστούμια : διά χειρός Μαρίας Γκόλια
Ερμηνεία, σκηνικός σχεδιασμός: της άνωθεν
Κίνηση και επιμέλεια σκηνοθεσίας: Mαριέλα Νέστορα
Διάρκεια παράστασης 45'

Οι σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων στον 3ο όροφο του «the Mall Athens»!!!

Μια μοναδική έκθεση με τις σημαντικότερες εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων (από το «ρομπότ - υπηρέτρια» του Φίλωνος μέχρι τον «κινηματογράφο» του Ήρωνος & από το αυτόματο ωρολόγιο του Κτησιβίου μέχρι τον αναλογικό υπολογιστή των Αντικυθήρων)
 παρουσιάζει το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας του Κώστα Κοτσανά (που βρίσκεται στο Κατάκολο) «www.kotsanas.com» στον 3ο όροφο του «the Mall Athens» καθημερινά 12.00 με 21.00 μέχρι τις 30 Ιουνίου με ελεύθερη είσοδο και δωρεάν ξενάγηση για το κοινό.
Σκοπός της κινητής έκθεσης όπως και του μουσείου είναι 
να αναδείξουν αυτή τη σχετικά άγνωστη πτυχή του πολιτισμού των αρχαίων & να αποδείξουν ότι η αρχαιοελληνική τεχνολογία λίγο πριν το τέλος του αρχαιοελληνικού κόσμου ήταν συγκλονιστικά όμοια με τις απαρχές της σύγχρονης τεχνολογίας
Οι κοχλίες και τα περικόχλια, οι οδοντωτοί τροχοί και οι κανόνες, οι τροχαλίες και οι ιμάντες, οι αλυσοτροχοί και οι αλυσίδες, τα πολύσπαστα και τα βαρούλκα, τα έμβολα και οι κύλινδροι, οι υδραυλικοί ελεγκτές και οι βαλβίδες, είναι μερικά μόνο από τα εφευρήματα των αρχαίων Ελλήνων που αποτέλεσαν τους θεμέλιους λίθους της πολύπλοκης τεχνολογίας τους. 

Γνωρίσματα Έλληνα ...

«Τι είσαστε εσείς; Ποια είναι τα γνωρίσματά σας;», με ρώταγε σχεδόν υβριστικά ένας κύριος Γερμανός, που μένει χρόνια εδώ & παρ' όλα αυτά-απ' ό,τι φαίνεται-δεν κατάφερε να μας γνωρίσει.
Πρώτο γνώρισμα του Ελληνα - του απαντώ - είναι ο αγώνας.
Ο πανελλήνιος αγώνας για την Ελευθερία, όπως απλώθηκε από τα Μηδικά στον αγώνα κατά των Τούρκων. Σαν φωτιά στο Επος του '40 και στην παλλαϊκή Αντίσταση, όταν ο ελληνικός λαός καθήλωσε αρκετές ετοιμοπόλεμες μεραρχίες του Ράιχ σε ρόλο φρουρού, επηρεάζοντας έτσι σημαντικά την έκβαση του πολέμου κυρίως στο Ανατολικό Μέτωπο.
Δεύτερο γνώρισμα είναι ο φθόνος, η ζηλοφθονία και η διχόνοια. Ο διχασμός και ο Εμφύλιος.
[Ο φθόνος που τρώει τα σωθικά ανήκει στη ρίζα *φθερ-, απ' όπου το φθερjω: φθείρω τον... αδελφό, τον γείτονα, τον "φίλο"].
Τρίτο γνώρισμα είναι η Δημοκρατία, η θεσμοθέτηση της διαφωνίας από τους αγώνες του Κλεισθένη, του Εφιάλτη, του Περικλή.
Τέταρτο γνώρισμα και συνέπεια της Δημοκρατίας είναι η θεωρία, η Φιλοσοφία μετά τον πλήρη διαχωρισμό της από τη Θεολογία, η Επιστήμη, η αμυθολόγητη κοσμοερμηνεία.
Πέμπτο είναι το γνώρισμα του ωραίου και του κάλλους.

Εκδήλωση του ΣΠΑΠ για την «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»


Σεμινάριο Μελισσοθεραπείας από το «Μπεγίρι»


«AMAΡΥΣΙΑ» Σάββατο 25 Μαΐου


Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως - Αίτια & συνέπειες»


H «Βασίλω» πρώτη & από πίσω οι ΜεγαλοΕργολάβοι!!!

Όλο παράπονα ο  Γ. Πατούλης, γιατί τον ενοχλούμε με τις 300, που λέει, παρεμβάσεις μας (και  αν μετρούσε καλυτέρα είναι πολλαπλάσιες),  παρεμποδίζοντας το «έργο» να κάνει τις πλατείες οικόπεδα, στις πελατειακές προσλήψεις και να δαπανά  παραβιάζοντας το νόμο το Δημοτικό χρήμα  
Και απορεί  ρωτώντας διαρκώς που βρίσκουμε τα χρήματα για να τον σέρνουμε συνεχώς στον Εισαγγελέα ή στις Ελεγκτικές Υπηρεσίες (ίδια ερώτηση σαν του Τζανίκου πριν  καταδικαστεί ή φύγει  απ το  Μαρούσι). 
Γιατί  κατά τον Γ. Πατούλη αυτό είναι το πρόβλημά του και όχι αν λεηλατούνται οι Δήμοι και  οι Δημότες  και καταστρέφεται η  πόλη. Αναγνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε (εκλεγμένο από ρουσφέτια και από κομματική στήριξη), να καταλάβει την ομορφιά της μαζικής  κοινωνικής και εθελοντικής προσφοράς των κατοίκων, καθώς αυτοί που τον περιτριγυρίζουν είναι   μισθοδοτούμενοι ή άτομα που θέλουν να βολέψουν ή να  διατηρήσουν παράνομα τους συγγενείς τους  στον Δήμο και να τους πληρώνουν οι δημότες.  
Άλλωστε αν ενεργούσε νόμιμα δεν θα ήταν ανάγκη να θέτει τέτοιου είδους ερωτήματα...
Αλήθεια επ΄ ευκαιρία  έχει επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε παράνομα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ από τους κατοίκους, μετά που του ακυρώσαμε την αύξηση 100% στον ΤΑΠ ή πάλι θα επιστραφούν και αυτά με παρέμβαση Εισαγγελέα;

Λάτιν Ιστορίες για ποιητή, ηθοποιό και κιθάρα!


Την Κυριακή 26 Μαΐου στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» η κιθαρίστρια Εύα Φάμπα, ο συγγραφέας Αθανάσιος Βαβλίδας και η  ηθοποιός Κατερίνα Κουτροκόη παρουσιάζουν μια μουσικοθεατρική παράσταση με τα χρώματα, την ένταση, το πάθος της Λατινικής Αμερικής.
Ένα ρεσιτάλ κιθάρας με έργα από την λατινοαμερικάνικη φιλολογία του οργάνου, διανθισμένο με την ποίηση σπουδαίων Λατινοαμερικάνων ποιητών.
έναρξη:  20.00
είσοδος:  7 ευρώ
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»:
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου,
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
κρατήσεις:  210 68 17 042

Από το Ιταλικό Μπελ Κάντο στα παλιά Ελληνικά τραγούδια

Το Σάββατο 25 Μαΐου ο πιανίστας Σπύρος Κουτσουβέλης θα εμφανιστεί μαζί με τη σοπράνο  Antonella Orefice στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» με ένα πρόγραμμα για φωνή και πιάνο που εκτείνεται από το ιταλικό belcanto μέχρι τα παλιά ελληνικά τραγούδια, με έργα Schubert, Puccini, αλλά και Ριτσιάρδη, Γιαννίδη κ.α...
Ώρα έναρξης: 20.30
είσοδος:  10 ευρώ
κρατήσεις:  210 68 17 042
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»:  
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
ΣΠΥΡΟΣ  ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση στις 6:30 μ.μ. στο Δημαρχείο


Στις 8 Ιουνίου, 3ήμερη εκδρομή στη Νότια Πελοπόννησο

Ο «Εκδρομικός και Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου» ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ότι διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στις 8, 9 και 10 Ιουνίου 2013 στη Νότια Πελοπόννησο
Περιλαμβάνει εκδρομές στην Αρχαία Μεσσήνη, στην Πύλο και την Καλαμάτα, επίσκεψη στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και στο ανάκτορο του Νέστορα, καθώς και στην Σπάρτη και τον Μυστρά. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό και δείπνο.

                           ●Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στα τηλέφωνα:
                                         210 80 64 663 6940 29 03 10 και 6976 78 55 99.

                                                         Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ημερήσια προσκυνηματική Ἐκδρομή σε Ι.Μ. Παναγίας ΕΛΩΝΑΣ & Ι.Μ. ΛΟΥΚΟΥΣ

Ἀνακοινώνουμε στούς Χριστιανούς μας ὅτι ἡ Ἐνορία μας ὀργανώνει ἡμερήσια προσκυνηματική Ἐκδρομή στήν Ἱερά Μονή στό Λεωνίδιο Ἀρκαδίας καί στήν Ἱερά Μονή ΛΟΥΚΟΥΣ.
Περιλαμβάνει προσκύνημα στίς πιό πάνω Μονές μέ Παράκληση, ἐπίσκεψη στίς Ἐκθέσεις καί γεῦμα σέ Ταβέρνα τῆς περιοχῆς.
Τό κόστος συμμετοχῆς (ἐκτός γεύματος) στήν ἐκδρομή κατ’ ἄτομον εἶναι 25  εὐρώ, τό ὁποῖο καταβάλλεται ἀμέσως μέ τήν δήλωση τῆς συμμετοχῆς.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Μαρμαρυγή»: H έκθεση του Διονύση Σοτοβίκη στα Mαρμαράδικα Αμαρουσίου

            Διάρκεια έκθεσης : 23 Μαίου-9 Ιουνίου
O Δ. Σοτοβίκης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά μια σειρά από έπιπλα, αντικείμενα & αρχιτεκτονικά έργα του, τα οποία σχεδιάστηκαν & υλοποιήθηκαν κυρίως τα τελευταία τρία χρόνια.
 Μια έκθεση η οποία χωροταξικά θα ενταχθεί στα μαρμαράδικα της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο Μαρούσι - κάποια πλήρως εγκαταλελειμμένα, κάποια σε λειτουργία - αξιοποιώντας το συμβολισμό του χώρου για να επικοινωνήσει τις κεντρικές ιδέες του νέου αυτού project:
- Μπορεί  κάτι τη μια στιγμή να είναι πολύτιμο και σκουπίδι την άλλη;
- Τι είναι αυτό που καθορίζει την αξία;
-Tι διαμορφώνει την οπτική μας για μια  ιδέα ή ένα αντικείμενο;
Η έκθεση «Μαρμαρυγή», σύμφωνα με το δημιουργό, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις, εντείνει αυτή την αίσθηση ανισορροπίας και την ταλάντευση μεταξύ των δεδομένων που ζούμε αυτή την εποχή.
*Μαρμαίρω = «λάμπω, ακτινοβολώ, η στιλπνή επιφάνεια που ακτινοβολεί», βλ. μάρμαρο
*Μαρμαρυγή = «λαμπύρισμα, η συνεχής αυξομείωση του φωτός, η στιλπνότητα της επιφάνειας της θάλασσας που  ακτινοβολεί, όταν πέφτουν επάνω  της οι ακτίνες του ήλιου»

Πρώτιστη προτεραιότητα για το Δήμο, η περιφρούρηση του Δάσους Συγγρού

Την προτεραιότητα που αποτελεί για τη Διοίκηση του Δήμου η προστασία του Δάσους Συγγρού επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» στην έπαυλη του Δάσους με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ίδρυση του περιβαλλοντικού συλλόγου.
Στο χαιρετισμό του προς τους παρευρισκομένους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να μετονομάσει σε Δάσος την έκταση του Κτήματος Συγγρού σε μια προσπάθεια να περιφρουρηθεί ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική, καταθέτοντας, παράλληλα, την υποστήριξη του Δήμου προς τις προσπάθειες συλλόγων και φορέων που αποστολή έχουν την περιφρούρηση του περιβάλλοντος και του πρασίνου στο Μαρούσι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

«Ανοιξε λίγο το παράθυρο» ... «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»!

Mια Μουσική Βραδιά, αλλιώτικη από άλλες, απόλαυσαν το βράδυ του Σαββάτου 18  Μαΐου
 στο γνωστό «Χώρο Τέχνης» του Αμαρουσίου  «Ιδιόμελον», πολλοί Μαρουσιώτες, «επώνυμοι και ανώνυμοι»,  μέλη και φίλοι του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
 Τίτλος της: «ΑΝΟΙΞΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ»
Τη Μουσική Βραδιά «άνοιξε», με τη ζεστή και μελωδική φωνή της, η κ.  Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, ενώ το στίγμα της εκδήλωσης έδωσε στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Κρεκούκια, λέγοντας μεταξύ άλλων:

Εποικοδομητική συνάντηση Γ. Πατούλη με καταστηματάρχες του ιστορικού - εμπορικού κέντρου

Τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στην λειτουργία των καταστημάτων, ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, συζήτησε με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντας του ιστορικού - εμπορικού κέντρου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, σε εποικοδομητική συνάντηση που είχε μαζί τους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε συνεννόηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των καταστηματαρχών για την τήρηση των προϋποθέσεων, όσον αφορά στην κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα, οι οποίες θα διασφαλίζουν αφενός μεν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους και αφετέρου την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών.
Στο ζήτημα της εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους παριστάμενους πως η εφαρμογή του νέου κανονισμού λειτουργίας προβλέπει πολύ φθηνό κόμιστρο για τον επισκέπτη, ενώ συζητήθηκε παράλληλα και η χρήση του μέτρου της ανταποδοτικότητας μεταξύ επισκεπτών και καταστηματαρχών, ώστε να προκύπτει ακόμη χαμηλότερο κόμιστρο για τον επισκέπτη.   

Αντιδήμαρχος & ο Δημήτρης Σμυρνής


Με απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη ορίζεται νέος Αντιδήμαρχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτρης Σμυρνής.
Στον κο Σμυρνή μεταβιβάζονται έως τις 31-08-2014 τα ακόλουθα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες:    
• Η εποπτεία και η ευθύνη επί των θεμάτων Δημοτικής Περιουσίας και Προμηθειών και ειδικότερα η εποπτεία και η ευθύνη των θεμάτων της Δ/νσης Δημοτικής Περιουσίας και Προμηθειών (Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας, Τμήμα Προμηθειών, Τμήμα Αποθήκης & Υλικών).
• Η εποπτεία και η ευθύνη της Δ/νσης Νομικών Υποθέσεων.
• Η εποπτεία και η ευθύνη επί των θεμάτων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, (Τμήμα Προγραμματισμού & Μελετών, Τμήμα Χωροθέτησης, Τμήμα Κατασκευής & Επίβλεψης Έργων, Τμήμα Συντήρησης Κτιρίων).

Υπέροχο το Λαϊκό ανοιξιάτικο γλέντι του Εξ. Συλλόγου Σωρού Λάκκα - Κόττου

Ένα ευχάριστο ανοιξιάτικο βράδυ με πλούσια λαϊκή μουσική και χορό απόλαυσαν οι εκατοντάδες συμπολίτες που συμμετείχαν στο καθιερωμένο λαϊκό γλέντι, που διοργάνωσε και εφέτος ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Σωρού Λάκκα - Κόττου στην πλατεία Ζεκάκου, με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Σωρού και σε όσα προγραμματίζονται, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της γειτονιάς.
 Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι μετά την μετεγκατάσταση των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου, έχει προγραμματισθεί η ανάπλαση του κοινόχρηστου αυτού χώρου, καθώς και των οδών Κονίτσης, Αγίου Αθανασίου και Σωρού έως την οδό Αμμοχώστου, ενώ εξετάζεται και η διαμόρφωση της οδού Σωρού με την κατασκευή πεζοδρομίων από τη Λ. Κηφισίας έως την οδό Ζεκάκου.
Ειδική αναφορά έκανε και στην ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων στην περιοχή, καθώς και στο προγραμματισμένο έργο για την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας τα οποία έργα βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς.

Στις 7.30 μ.μ. ο Εορτασμός της 72ης Επετείου της «Μάχης της Κρήτης»

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΥΤ.  ΚΡΗΤΗΣ  «Η ΒΡΙΤΟΜΑΡΤΙΣ»

                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το ΔΣ. Του Συλλόγου Κρητών Λυκόβρυσης - Πεύκης «Ο ΤΑΛΩΣ»
Το ΔΣ του ΚΟΙ.Π.Α.Π. και
Το ΔΣ της Ένωσης  γυναικών Δυτικής Κρήτης «Η ΒΡΙΤΟΜΑΡΤΙΣ» 
            Σ α ς  π ρ ο σ κ α λ ο ύ ν
Στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης ( Χρ.Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου)  
Την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 7.30μμ
Για τον εορτασμό της  72ης επετείου της Μάχης της Κρήτης,
με ομιλητή τον συγγραφέα και Ιστορικό ερευνητή Γιώργο Παναγιωτάκη.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Να αναλάβει τις θεσμικές της ευθύνες, η παράταξη του κ. Μαγιάκη

         «ΚΟΝΤΡΑ» ΣΤΟ ... ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ; 
Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» Λ. Μαγιάκη, με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει την απόφαση να απέχουν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Μαΐου 2013, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:
Πρώτον, ο κ. Μαγιάκης θα πρέπει να αναζητήσει στην παράταξη του και στους λιγοστούς της υποστηρικτές τους αρνητικούς πρωταγωνιστές δράσεων που έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εικόνας ορισμένων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ίδια παράταξη με τις πολλές συνιστώσες και στους συμμάχους της εντός Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκονται, επίσης, εκείνοι που επιχειρούν με εκδηλώσεις και δράσεις διαμαρτυρίας να ακυρώσουν κάθε μεγάλο έργο που γίνεται στην πόλη τα τελευταία χρόνια, κόντρα στις επιθυμίες της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.
Δεύτερον, καλά θα κάνει ο κ. Μαγιάκης, να εγκαταλείψει την προσπάθεια του «να δώσει μαθήματα σωστής συνδικαλιστικής συμπεριφοράς» στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.

«Η Γιοβάννα μαζί μας»