Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

«Η Άλωση της Κωνσταντινουπόλεως - Αίτια & συνέπειες»


H «Βασίλω» πρώτη & από πίσω οι ΜεγαλοΕργολάβοι!!!

Όλο παράπονα ο  Γ. Πατούλης, γιατί τον ενοχλούμε με τις 300, που λέει, παρεμβάσεις μας (και  αν μετρούσε καλυτέρα είναι πολλαπλάσιες),  παρεμποδίζοντας το «έργο» να κάνει τις πλατείες οικόπεδα, στις πελατειακές προσλήψεις και να δαπανά  παραβιάζοντας το νόμο το Δημοτικό χρήμα  
Και απορεί  ρωτώντας διαρκώς που βρίσκουμε τα χρήματα για να τον σέρνουμε συνεχώς στον Εισαγγελέα ή στις Ελεγκτικές Υπηρεσίες (ίδια ερώτηση σαν του Τζανίκου πριν  καταδικαστεί ή φύγει  απ το  Μαρούσι). 
Γιατί  κατά τον Γ. Πατούλη αυτό είναι το πρόβλημά του και όχι αν λεηλατούνται οι Δήμοι και  οι Δημότες  και καταστρέφεται η  πόλη. Αναγνωρίζουμε ότι είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε (εκλεγμένο από ρουσφέτια και από κομματική στήριξη), να καταλάβει την ομορφιά της μαζικής  κοινωνικής και εθελοντικής προσφοράς των κατοίκων, καθώς αυτοί που τον περιτριγυρίζουν είναι   μισθοδοτούμενοι ή άτομα που θέλουν να βολέψουν ή να  διατηρήσουν παράνομα τους συγγενείς τους  στον Δήμο και να τους πληρώνουν οι δημότες.  
Άλλωστε αν ενεργούσε νόμιμα δεν θα ήταν ανάγκη να θέτει τέτοιου είδους ερωτήματα...
Αλήθεια επ΄ ευκαιρία  έχει επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε παράνομα μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ από τους κατοίκους, μετά που του ακυρώσαμε την αύξηση 100% στον ΤΑΠ ή πάλι θα επιστραφούν και αυτά με παρέμβαση Εισαγγελέα;

Λάτιν Ιστορίες για ποιητή, ηθοποιό και κιθάρα!


Την Κυριακή 26 Μαΐου στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» η κιθαρίστρια Εύα Φάμπα, ο συγγραφέας Αθανάσιος Βαβλίδας και η  ηθοποιός Κατερίνα Κουτροκόη παρουσιάζουν μια μουσικοθεατρική παράσταση με τα χρώματα, την ένταση, το πάθος της Λατινικής Αμερικής.
Ένα ρεσιτάλ κιθάρας με έργα από την λατινοαμερικάνικη φιλολογία του οργάνου, διανθισμένο με την ποίηση σπουδαίων Λατινοαμερικάνων ποιητών.
έναρξη:  20.00
είσοδος:  7 ευρώ
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»:
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Βασιλέως Κων/νου,
Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
κρατήσεις:  210 68 17 042

Από το Ιταλικό Μπελ Κάντο στα παλιά Ελληνικά τραγούδια

Το Σάββατο 25 Μαΐου ο πιανίστας Σπύρος Κουτσουβέλης θα εμφανιστεί μαζί με τη σοπράνο  Antonella Orefice στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο» με ένα πρόγραμμα για φωνή και πιάνο που εκτείνεται από το ιταλικό belcanto μέχρι τα παλιά ελληνικά τραγούδια, με έργα Schubert, Puccini, αλλά και Ριτσιάρδη, Γιαννίδη κ.α...
Ώρα έναρξης: 20.30
είσοδος:  10 ευρώ
κρατήσεις:  210 68 17 042
Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»:  
Ελευθερίου Βενιζέλου 17, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
ΣΠΥΡΟΣ  ΚΟΥΤΣΟΥΒΕΛΗΣ

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανοιχτή εκδήλωση - συζήτηση στις 6:30 μ.μ. στο Δημαρχείο


Στις 8 Ιουνίου, 3ήμερη εκδρομή στη Νότια Πελοπόννησο

Ο «Εκδρομικός και Περιηγητικός Όμιλος Αμαρουσίου» ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους του ότι διοργανώνει τριήμερη εκδρομή στις 8, 9 και 10 Ιουνίου 2013 στη Νότια Πελοπόννησο
Περιλαμβάνει εκδρομές στην Αρχαία Μεσσήνη, στην Πύλο και την Καλαμάτα, επίσκεψη στον ναό του Επικούρειου Απόλλωνα και στο ανάκτορο του Νέστορα, καθώς και στην Σπάρτη και τον Μυστρά. Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό και δείπνο.

                           ●Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα στα τηλέφωνα:
                                         210 80 64 663 6940 29 03 10 και 6976 78 55 99.

                                                         Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ημερήσια προσκυνηματική Ἐκδρομή σε Ι.Μ. Παναγίας ΕΛΩΝΑΣ & Ι.Μ. ΛΟΥΚΟΥΣ

Ἀνακοινώνουμε στούς Χριστιανούς μας ὅτι ἡ Ἐνορία μας ὀργανώνει ἡμερήσια προσκυνηματική Ἐκδρομή στήν Ἱερά Μονή στό Λεωνίδιο Ἀρκαδίας καί στήν Ἱερά Μονή ΛΟΥΚΟΥΣ.
Περιλαμβάνει προσκύνημα στίς πιό πάνω Μονές μέ Παράκληση, ἐπίσκεψη στίς Ἐκθέσεις καί γεῦμα σέ Ταβέρνα τῆς περιοχῆς.
Τό κόστος συμμετοχῆς (ἐκτός γεύματος) στήν ἐκδρομή κατ’ ἄτομον εἶναι 25  εὐρώ, τό ὁποῖο καταβάλλεται ἀμέσως μέ τήν δήλωση τῆς συμμετοχῆς.

Τετάρτη 22 Μαΐου 2013

«Μαρμαρυγή»: H έκθεση του Διονύση Σοτοβίκη στα Mαρμαράδικα Αμαρουσίου

            Διάρκεια έκθεσης : 23 Μαίου-9 Ιουνίου
O Δ. Σοτοβίκης θα παρουσιάσει για πρώτη φορά μια σειρά από έπιπλα, αντικείμενα & αρχιτεκτονικά έργα του, τα οποία σχεδιάστηκαν & υλοποιήθηκαν κυρίως τα τελευταία τρία χρόνια.
 Μια έκθεση η οποία χωροταξικά θα ενταχθεί στα μαρμαράδικα της οδού Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο Μαρούσι - κάποια πλήρως εγκαταλελειμμένα, κάποια σε λειτουργία - αξιοποιώντας το συμβολισμό του χώρου για να επικοινωνήσει τις κεντρικές ιδέες του νέου αυτού project:
- Μπορεί  κάτι τη μια στιγμή να είναι πολύτιμο και σκουπίδι την άλλη;
- Τι είναι αυτό που καθορίζει την αξία;
-Tι διαμορφώνει την οπτική μας για μια  ιδέα ή ένα αντικείμενο;
Η έκθεση «Μαρμαρυγή», σύμφωνα με το δημιουργό, επιχειρεί να δώσει απαντήσεις, εντείνει αυτή την αίσθηση ανισορροπίας και την ταλάντευση μεταξύ των δεδομένων που ζούμε αυτή την εποχή.
*Μαρμαίρω = «λάμπω, ακτινοβολώ, η στιλπνή επιφάνεια που ακτινοβολεί», βλ. μάρμαρο
*Μαρμαρυγή = «λαμπύρισμα, η συνεχής αυξομείωση του φωτός, η στιλπνότητα της επιφάνειας της θάλασσας που  ακτινοβολεί, όταν πέφτουν επάνω  της οι ακτίνες του ήλιου»

Πρώτιστη προτεραιότητα για το Δήμο, η περιφρούρηση του Δάσους Συγγρού

Την προτεραιότητα που αποτελεί για τη Διοίκηση του Δήμου η προστασία του Δάσους Συγγρού επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, στη διάρκεια της επετειακής εκδήλωσης που πραγματοποίησε ο Σύλλογος «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» στην έπαυλη του Δάσους με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 10 χρόνων από την ίδρυση του περιβαλλοντικού συλλόγου.
Στο χαιρετισμό του προς τους παρευρισκομένους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία να μετονομάσει σε Δάσος την έκταση του Κτήματος Συγγρού σε μια προσπάθεια να περιφρουρηθεί ένας από τους τελευταίους πνεύμονες πρασίνου στην Αττική, καταθέτοντας, παράλληλα, την υποστήριξη του Δήμου προς τις προσπάθειες συλλόγων και φορέων που αποστολή έχουν την περιφρούρηση του περιβάλλοντος και του πρασίνου στο Μαρούσι αλλά και στην ευρύτερη περιοχή.

«Ανοιξε λίγο το παράθυρο» ... «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»!

Mια Μουσική Βραδιά, αλλιώτικη από άλλες, απόλαυσαν το βράδυ του Σαββάτου 18  Μαΐου
 στο γνωστό «Χώρο Τέχνης» του Αμαρουσίου  «Ιδιόμελον», πολλοί Μαρουσιώτες, «επώνυμοι και ανώνυμοι»,  μέλη και φίλοι του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ».
 Τίτλος της: «ΑΝΟΙΞΕ ΛΙΓΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ»
Τη Μουσική Βραδιά «άνοιξε», με τη ζεστή και μελωδική φωνή της, η κ.  Γεωργία Δεληγιαννοπούλου, ενώ το στίγμα της εκδήλωσης έδωσε στη συνέχεια η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Δήμητρα Κρεκούκια, λέγοντας μεταξύ άλλων:

Εποικοδομητική συνάντηση Γ. Πατούλη με καταστηματάρχες του ιστορικού - εμπορικού κέντρου

Τα τρέχοντα θέματα που αφορούν στην λειτουργία των καταστημάτων, ενόψει μάλιστα και της θερινής περιόδου, συζήτησε με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντας του ιστορικού - εμπορικού κέντρου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, σε εποικοδομητική συνάντηση που είχε μαζί τους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης υπήρξε συνεννόηση μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και των καταστηματαρχών για την τήρηση των προϋποθέσεων, όσον αφορά στην κατάληψη του κοινόχρηστου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα, οι οποίες θα διασφαλίζουν αφενός μεν τη λειτουργία των επιχειρήσεων τους και αφετέρου την απρόσκοπτη κίνηση των πεζών.
Στο ζήτημα της εφαρμογής του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης, η Δημοτική Αρχή ενημέρωσε τους παριστάμενους πως η εφαρμογή του νέου κανονισμού λειτουργίας προβλέπει πολύ φθηνό κόμιστρο για τον επισκέπτη, ενώ συζητήθηκε παράλληλα και η χρήση του μέτρου της ανταποδοτικότητας μεταξύ επισκεπτών και καταστηματαρχών, ώστε να προκύπτει ακόμη χαμηλότερο κόμιστρο για τον επισκέπτη.   

Αντιδήμαρχος & ο Δημήτρης Σμυρνής


Με απόφαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη ορίζεται νέος Αντιδήμαρχος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κος Δημήτρης Σμυρνής.
Στον κο Σμυρνή μεταβιβάζονται έως τις 31-08-2014 τα ακόλουθα καθήκοντα και οι αρμοδιότητες:    
• Η εποπτεία και η ευθύνη επί των θεμάτων Δημοτικής Περιουσίας και Προμηθειών και ειδικότερα η εποπτεία και η ευθύνη των θεμάτων της Δ/νσης Δημοτικής Περιουσίας και Προμηθειών (Τμήμα Ακίνητης Περιουσίας, Τμήμα Προμηθειών, Τμήμα Αποθήκης & Υλικών).
• Η εποπτεία και η ευθύνη της Δ/νσης Νομικών Υποθέσεων.
• Η εποπτεία και η ευθύνη επί των θεμάτων της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών και Έργων, (Τμήμα Προγραμματισμού & Μελετών, Τμήμα Χωροθέτησης, Τμήμα Κατασκευής & Επίβλεψης Έργων, Τμήμα Συντήρησης Κτιρίων).

Υπέροχο το Λαϊκό ανοιξιάτικο γλέντι του Εξ. Συλλόγου Σωρού Λάκκα - Κόττου

Ένα ευχάριστο ανοιξιάτικο βράδυ με πλούσια λαϊκή μουσική και χορό απόλαυσαν οι εκατοντάδες συμπολίτες που συμμετείχαν στο καθιερωμένο λαϊκό γλέντι, που διοργάνωσε και εφέτος ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Σωρού Λάκκα - Κόττου στην πλατεία Ζεκάκου, με την υποστήριξη του Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού Δήμου Αμαρουσίου.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης, ο οποίος στο σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στα έργα που έχουν υλοποιηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Σωρού και σε όσα προγραμματίζονται, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της γειτονιάς.
 Μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι μετά την μετεγκατάσταση των εξωτερικών συνεργείων του Δήμου, έχει προγραμματισθεί η ανάπλαση του κοινόχρηστου αυτού χώρου, καθώς και των οδών Κονίτσης, Αγίου Αθανασίου και Σωρού έως την οδό Αμμοχώστου, ενώ εξετάζεται και η διαμόρφωση της οδού Σωρού με την κατασκευή πεζοδρομίων από τη Λ. Κηφισίας έως την οδό Ζεκάκου.
Ειδική αναφορά έκανε και στην ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων στην περιοχή, καθώς και στο προγραμματισμένο έργο για την κατασκευή αγωγών ομβρίων υδάτων και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας τα οποία έργα βρίσκονται σε άμεση συνάρτηση με την οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς.

Στις 7.30 μ.μ. ο Εορτασμός της 72ης Επετείου της «Μάχης της Κρήτης»

ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΥΤ.  ΚΡΗΤΗΣ  «Η ΒΡΙΤΟΜΑΡΤΙΣ»

                                                          ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το ΔΣ. Του Συλλόγου Κρητών Λυκόβρυσης - Πεύκης «Ο ΤΑΛΩΣ»
Το ΔΣ του ΚΟΙ.Π.Α.Π. και
Το ΔΣ της Ένωσης  γυναικών Δυτικής Κρήτης «Η ΒΡΙΤΟΜΑΡΤΙΣ» 
            Σ α ς  π ρ ο σ κ α λ ο ύ ν
Στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης ( Χρ.Σμύρνης & Ρήγα Φεραίου)  
Την Τετάρτη 22 Μαΐου και ώρα 7.30μμ
Για τον εορτασμό της  72ης επετείου της Μάχης της Κρήτης,
με ομιλητή τον συγγραφέα και Ιστορικό ερευνητή Γιώργο Παναγιωτάκη.

Τρίτη 21 Μαΐου 2013

Να αναλάβει τις θεσμικές της ευθύνες, η παράταξη του κ. Μαγιάκη

         «ΚΟΝΤΡΑ» ΣΤΟ ... ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΜΑΣ; 
Με αφορμή την ανακοίνωση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» Λ. Μαγιάκη, με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει την απόφαση να απέχουν από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 14ης Μαΐου 2013, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:
Πρώτον, ο κ. Μαγιάκης θα πρέπει να αναζητήσει στην παράταξη του και στους λιγοστούς της υποστηρικτές τους αρνητικούς πρωταγωνιστές δράσεων που έχουν ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της εικόνας ορισμένων συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην ίδια παράταξη με τις πολλές συνιστώσες και στους συμμάχους της εντός Δημοτικού Συμβουλίου, βρίσκονται, επίσης, εκείνοι που επιχειρούν με εκδηλώσεις και δράσεις διαμαρτυρίας να ακυρώσουν κάθε μεγάλο έργο που γίνεται στην πόλη τα τελευταία χρόνια, κόντρα στις επιθυμίες της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.
Δεύτερον, καλά θα κάνει ο κ. Μαγιάκης, να εγκαταλείψει την προσπάθεια του «να δώσει μαθήματα σωστής συνδικαλιστικής συμπεριφοράς» στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.

«Η Γιοβάννα μαζί μας»


Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

«Από τον Παραγωγό στον Καταναλωτή», χωρίς τηλεφωνική παραγγελία!

                           Κυριακή 16 Ιουνίου, η 5η Δράση Διάθεσης
                          Εγχώριων Αγροτικών Προϊόντων 
Ο Δήμος Αμαρουσίου στηρίζει στην πράξη τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την κρίση. 
Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζει την επιτυχημένη πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2012 με απόφαση του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, διοργανώνοντας την 5η Δράση Διάθεσης Αγροτικών Προϊόντων απευθείας από τον Παραγωγό στον Καταναλωτή. 
Η νέα δράση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Ιουνίου 2013.
 Η διαδικασία της διάθεσης των προϊόντων θα γίνει άνευ τηλεφωνικής παραγγελίας με επιτόπια ελεύθερη πώληση στο σημείο της διανομής.
 Όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγοί που συμμετέχουν στη δράση έχουν επιλεγεί βάσει των χημικών ελέγχων και πιστοποιήσεων που φέρουν τα προϊόντα τους, με κριτήριο την άριστη ποιότητα σε συσχετισμό με την καλύτερη δυνατή τιμή που εξασφαλίζει η απουσία μεσαζόντων.
 Η διανομή των προϊόντων θα πραγματοποιηθεί στο χώρο στάθμευσης πίσω από το Ο.Α.Κ.Α επί της οδού Αμαρυσίας Αρτέμιδος από 8 π.μ. έως 2 μ.μ.
                                           ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΠΡΟΣ ΠΩΛΗΣΗ

Μείωση στους δείκτες παραβατικότητας & εγκληματικότητας στο Μαρούσι!

Ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια της πόλης μας, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη. 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Αμαρουσίου Φώτης Τσελέπης, ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Αμαρουσίου Νικόλαος Πέππας, ο Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μωυσής Καρίπης, καθώς και στελέχη τόσο του Δήμου όσο και της Ασφάλειας Αμαρουσίου.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης έγινε αναφορά στις δράσεις και στις επιτυχίες που έχει σημειώσει το τελευταίο διάστημα το προσωπικό του τοπικού αστυνομικού Τμήματος Ασφαλείας, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα στο Μαρούσι να έχει σημειωθεί μείωση στους δείκτες παραβατικότητας & εγκληματικότητας. 
Σε κάθε περίπτωση, όμως, κανείς δεν εφησυχάζει, αφού όπως τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προς το αστυνομικό προσωπικό, είναι διαρκής η ανάγκη να εμπεδωθεί στους συμπολίτες μας το αίσθημα ασφάλειας.

ΦTANEI...Δεν είμαστε πιά φτωχοί!


Στη 1:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα ∆ευτέρα 20 Μαΐου στη  1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατ' αγνώστων (κλοπή δύο κοινοχρήστων ποδηλάτων).
2. Τροποποίηση της υπ’ αρ. 152/2012 απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής
3. Άσκηση ή μη ενδίκου μέσου κατά της υπ. αρ. 6019/2012 απόφασης Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Τακτική Διαδικασία) που αφορά Αναγνώριση κυριότητας των κ.κ. Σκλάβαινα Σοφίας, Παλαιού Άννας, Πιτταρά Αθηνάς κλπ επί των ακινήτων που βρίσκονται στο Ο.Τ. 307 του Δήμου Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στην οδό Λ. Κατσώνη εμβαδού 473,51 τμ. το πρώτο και 497,65 τμ. το δεύτερο. (υπόθεση Σκλάβαινα Σοφία, Παλαιού Άννα, Πιτταρά Αθηνά κλπ) Φ. 0575

Στις 11:00 π.μ η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

ΕΞΙ(6) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα ∆ευτέρα 20 Μαΐου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Ανάκληση της υπ' αρ. 74/2013 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
2. Ανάκληση της υπ' αρ. 85/2013 απόφασης Επιτροπής Ποιότητας Ζωής.
3. Έγκριση ή µη έγκριση θέσης φορτοεκφόρτωσης
4. «Προέγκριση ίδρυσης καταστήµατος υγειονοµικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩ∆ΩΝ ΠΟΤΩΝ (ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ - ΜΠΑΡ), τηςεταιρείας ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΟΣ ΣΤΕΡΤΣΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε., που βρίσκεται στο Μαρούσι, στην οδό ∆ήµητρος αρ. 19 Τ.Κ. 15124».

Αναλυτική ενημέρωση στο Συλ. «Άγιος Γεώργιος» & κατοίκους της Αγίας Φιλοθέης

«Τα νέα νομικά δεδομένα δεν αλλάζουν το στόχο που έχουμε θέσει. Τα λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη γιατί είναι δυνατόν να επιδράσουν στην ισχύ των διοικητικών πράξεων που έχουν εκδοθεί, μεταξύ αυτών και οι αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.
 Όμως ο στόχος μας παραμένει ίδιος. Θέλουμε και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, σε νομικό και πολιτικό επίπεδο, ώστε να το πετύχουμε», είπε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, ενημερώνοντας τα μέλη του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου «Άγιος Γεώργιος» Αγίας Φιλοθέης αλλά και κατοίκων της γύρω περιοχής, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε κατόπιν δικής του πρωτοβουλίας.
Σε συνέχεια της συζήτησης που διεξήχθη προ ημερών στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο κ. Γ. Πατούλης, αναφερόμενος στη φημολογία που αναπτύσσεται τελευταία σχετικά με την οικοπεδοποίηση του κοινόχρηστου χώρου που αφορά στο Ο.Τ. 45, ξεκαθάρισε ότι «στόχος της Διοίκησης όμοια με αυτή των κατοίκων είναι να προστατευτεί η έκταση ώστε το συγκεκριμένο ακίνητο να παραμείνει Κοινόχρηστος Χώρος προς όφελος των κατοίκων αλλά και της φυσιογνωμίας της περιοχής της Αγίας Φιλοθέης».
Σε ότι αφορά το ζήτημα των χρήσεων γης, ο κ. Δήμαρχος ενημέρωσε για την προεργασία

... Για τη διαμόρφωση της οδού Βύρωνος

Οι τρέχουσες εξελίξεις για τη διαμόρφωση της οδού Βύρωνος, ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε την Δευτέρα που μας πέρασε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού  Συλλόγου «Λόρδος Βύρων».
Σύμφωνα με την ενημέρωση που έτυχαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Πέτρος Χαλκιαδάκης και τα μέλη του Δ.Σ, προχωρεί με ταχύτατους ρυθμούς η ολοκλήρωση της μελέτης για τη διαμόρφωση της οδού Βύρωνος, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κατασκευή νέων πεζοδρομίων, τοποθέτηση φωτιστικών σωμάτων, φύτευση πρασίνου, κ.α. 
Στη  συνέχεια η μελέτη θα προωθηθεί στο Πράσινο Ταμείο για τη χρηματοδότηση του έργου. Επίσης η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου βρίσκεται σε συνεργασία με τη Νομική Υπηρεσία για τη διευθέτηση των σημείων της οδού Βύρωνος που χρήζουν διάνοιξης.
Συζητήθηκε επίσης και η ασφαλτόστρωση κάποιων οδών πέριξ της οδού Βύρωνος.

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Παραμυθοπαρέα ... Δήμου Αμαρουσίου


«Τσιπ.ΡΙΖ.Α»: σε σκηνοθεσία Ολιβερ Στόουν & σενάριο Σλαβόι Ζίζεκ, το νέο ... έργο της «ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»!

ΧΟΡΗΓΟΙ: Κarl Marx, Soros Fund Management, Coca Cola... 
                                                










Ραντεβού τον Σεπτέμβρη, στις αίθουσες του ...Κοινοβουλίου!

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

«Οι αναπτυξιακές πολιτικές & πρωτοβουλίες της Ε.Ε. & ο ρόλος της Τ.Α»

Ημερίδα με θέμα: "Οι αναπτυξιακές πολιτικές και πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης" θα λάβει χώρα στο Δήμο Αγίων Αναργύρων αύριο Κυριακή, 19 Μαΐου 2013 και ώρα 18:30 - 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο "Σπύρος Αποστόλου".
ο οποίος και θα προσφωνήσει την εκδήλωση.
Ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, Γιάννης Παναγιωτόπουλος, το Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρόδη Κράτσα - Τσαγκαροπούλου, ο Επικεφαλής του Τμήματος Επικοινωνίας, Εταιρικών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Δικτύων της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, Άρης Περουλάκης, καθώς και ο Καθηγητής Παναγιώτης Λιαργκόβας, θα συμμετάσχουν ως κεντρικοί ομιλητές. Μετά από τις εισηγήσεις θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. 
Τις εργασίες της Ημερίδας θα συντονίσει ο Επικεφαλής του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, Λεωνίδας Αντωνακόπουλος.
Η εκδήλωση εγγράφεται στις δράσεις για την επέτειο της 9ης Μαΐου - "Ημέρα της Ευρώπης" και αποσκοπεί στη δημιουργία μίας πλατφόρμας ενημέρωσης και διαλόγου με τους πολίτες, καθότι το 2013 έχει ανακηρυχθεί Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτών, αλλά και ενόψει των Ευρωπαϊκών εκλογών του 2014.

H αποχή, η αυτοκριτική & ο «συνδικαλιστής» Δήμαρχος...

                  Δήλωση του Λευτέρη Μαγιάκη για την αποχή της δημοτικής κίνησης 
«ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 14ης Μαΐου
Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του δημάρχου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αμαρουσίου της 14ης Μαΐου 2013 για την αποχή της μειοψηφίας από τις εργασίες του, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης “ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” δήλωσε :
Η δημοτική κίνηση “ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ” έχει αποδείξει με τη στάση της και τη συνέπειά της πως όχι μόνο δεν αποφεύγει να τοποθετείται τεκμηριωμένα σε όλα τα θέματα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και να συμβάλλει δημιουργικά στις εργασίες του, προς το συμφέρον των δημοτών.
Η παράταξη της πλειοψηφίας είναι εκείνη που θα πρέπει να κάνει την αυτοκριτική της για την υποβάθμιση και την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει πολλές φορές το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που έχει επισημάνει επανειλημμένα τόσο ο πρόεδρός του όσο και ο τοπικός τύπος.

ΑΛΚΗΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ:*τα αγαπημένα μου*


«Φίλοι του Δάσους Συγγρού»: 10 χρόνια αγάπης & σεβασμού για το περιβάλλον


Απόψε το «Λαϊκό Γλέντι» στην πλατεία Ζεκάκου


Μουσική εκδήλωση του Συλλόγου «Η Κασταλία» στο Χώρο Τέχνης «Ιδιόμελο»

«H μικρή μας πόλη»


«ΑΜΑΡΥΣΙΑ» Σάββατο 18 Μαίου