Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Η παγίδα της «αξιολόγησης» του εκπαιδευτικού & του σχολείου

Η «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών είναι παλιό σχέδιο. Ακούγεται πολύ θετικά η έννοια της «αξιολόγησης» στα αφτιά κάθε καλοπροαίρετου ανθρώπου, πόσο μάλλον όταν έχει μια εμπειρία από τα τεράστια προβλήματα και τις ελλείψεις στην εκπαίδευση και εύκολα διολισθαίνει στην αυταπάτη ότι με την «αξιολόγηση» μπορεί κάποια από αυτά έστω να λυθούν. 
Εδώ είναι η παγίδα! Η αξιολόγηση δε θα γίνει για να λυθούν προβλήματα, αλλά για να προσαρμοστούν τα σχολεία -πιο γρήγορα και αποτελεσματικά- σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, που και τη μόρφωση συνολικά θα υποβαθμίσει, και την τσέπη των γονιών θα αδειάζει με μεγαλύτερους ρυθμούς, ενώ θα σμπαραλιάσει και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.
Λέει χαρακτηριστικά το πόρισμα της «ομάδας εργασίας» για την «αξιολόγηση» που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας: Το κάθε σχολείο στην αρχή της χρονιάς θα βάζει στόχους και με βάση αυτούς θα αξιολογείται. Δηλαδή, εκ των προτέρων και πριν ακόμα γίνει η αξιολόγηση θα υπάρχει κατηγοριοποίηση των σχολείων. 

Yπό πίεση οι προϋπολογισμοί για την εκπαίδευση στην ΕΕ

              Μειώθηκαν οι επενδύσεις στην εκπαίδευση
            σε 8 από τα 25 κράτη μέλη της E.E !!!
Οι επενδύσεις στην εκπαίδευση μειώθηκαν σε οκτώ από τα 25 κράτη μέλη που αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο μιας μελέτης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης στους προϋπολογισμούς εκπαίδευσης από το 2010 και μετά. 
Ωστόσο, πέντε κράτη μέλη αύξησαν τις δαπάνες για την παιδεία κατά άνω του 1 %: 
η Αυστρία, η Δανία, το Λουξεμβούργο, η Μάλτα και η Σουηδία, καθώς και η γερμανόφωνη περιοχή του Βελγίου. 
Η Γερμανία και οι Κάτω Χώρες δεν παρείχαν στοιχεία για την περίοδο από το 2010 και μετά.
Σε άλλα κράτη μέλη οι τάσεις των δαπανών διαφέρουν, και ορισμένα αυξάνουν τους προϋπολογισμούς τους για ένα έτος, ενώ τους μειώνουν κατά το επόμενο έτος ή αντίστροφα. 
Το Βέλγιο (γαλλόφωνη κοινότητα), η Κύπρος, η Λετονία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ιρλανδία, η Σλοβενία και το ΗΒ (Ουαλία), όσο και το μελλοντικό κράτος μέλος Κροατία, αύξησαν τον εκπαιδευτικό προϋπολογισμό κατά την περίοδο 2010-2011, αλλά τον μείωσαν κατά την περίοδο 2011-2012. 
Το αντίθετο συνέβη στη Βουλγαρία, την Τσεχική Δημοκρατία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία, 

Εκπαιδεύει «Γενίτσαρους» η Siemens!!!

Με απώτερο στόχο να επιστρέψουν στην πατρίδα τους για να εργαστούν εκεί, ηλεκτρονικοί από την Ελλάδα εκπαιδεύονται στη γερμανική πρωτεύουσα, βάσει ενός καινούργιου προγράμματος της Siemens αναφέρει δημοσίευμα της «www.dw.de»(11.03.2013).
Ο τίτλος του εν λόγω προγράμματος της Siemens (που ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο στο Βερολίνο), είναι «Europeans», δηλαδή «Ευρωπαίοι».
Το σκεπτικό του είναι να εκπαιδευτούν νέοι και νέες από ευρωπαϊκές χώρες είτε στο επάγγελμα του ηλεκτρονικού είτε του μηχατρονικού, ενός επαγγέλματος το οποίο συνδυάζει τις δεξιότητες του μηχανικού και του ηλεκτρονικού.
Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 29 άτομα από 13 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και από την Ελλάδα.
Για τον τρόπο με τον οποίο επιλέχτηκαν οι έλληνες μαθητευόμενοι η υπεύθυνη αυτού του προγράμματος Στεφανί Άκερμαν αναφέρει:
«Η θυγατρική της Siemens στην Ελλάδα εξέφρασε το ενδιαφέρον για την εκπαίδευση ηλεκτρονικών και μηχατρονικών. Κατόπιν προκήρυξαν (θέσεις), επέλεξαν τους υποψηφίους και τους έστειλαν στο Βερολίνο για να εκπαιδευτούν. Από τους χιλιάδες έλληνες υποψηφίους επιλέχθηκαν έξι άτομα».

H θεραπεία της Φράου Μέρκελ είναι...μεταδοτική!

                                Βαγγέλης Παπαβασιλείου


Απέκτησε νέο δ.σ ο Σύλλογος «Φίλοι του Δάσους Συγγρού»

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο προέκυψε στο Σύλλογο «Φίλοι του Δάσους Συγγρού» για την τριετία 2013-2016 από τις αρχαιρεσίες, οι οποίες έγιναν στη Γενική Συνέλευση της 10ης Φεβρουαρίου 
Πρόεδρος:Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου  
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Ραυτόπουλος  
Γραμματέας: Καλλιόπη Μητρογώγου 
Ταμίας: Ηρακλής Μιχαηλίδης 
Μέλος:  Ολυμπία Τσιάτσιου


Ανεστάλησαν οι εργασίες στην πλ. ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ(φορέων, Δημοτικών παρατάξεων, κατοίκων & δημοτών
για την ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ των ΠΛΑΤΕΙΩΝ & ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ του ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Μετά τις επιτυχημένες κινητοποιήσεις του Συντονιστικού για την Υπεράσπιση των Ελεύθερων και Κοινόχρηστων Χώρων στο Μαρούσι τελικά η Περιφέρεια Αττικής ύστερα από παρέμβαση του δασαρχείου Πεντέλης ανέστειλε τις εργασίες στην πλατεία Αγ. Λαύρας.
Αποτελεί δικαίωση των αγώνων του Συντονιστικού που από την πρώτη στιγμή είχε επισημάνει στη Διοίκηση του Δήμου ότι οι εργασίες που εκτελούντο από τον εργολάβο ήταν παράνομες, αφού δεν υπήρχε ειδική μελέτη για την επέμβαση στο πράσινο της πλατείας και μάλιστα εγκεκριμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Ούτε υπήρχαν φυσικά οι απαραίτητες άδειες από τους αρμόδιους φορείς.
Η Διοίκηση του Δήμου φέρει τεράστια ευθύνη για τις ζημιές που έχουν ήδη προκληθεί στο υψηλό πράσινο της πλατείας και για το αιωνόβιο πεύκο που θυσιάστηκε στο βωμό της προχειρότητας και των επικοινωνιακών σκοπιμοτήτων του κ. Δημάρχου.
Η μικρή αυτή νίκη που υποχρεώνει το Δήμο και τον εργολάβο να σέβονται την ουσία και το γράμμα του νόμου δεν μας οδηγεί σε επανάπαυση.
Καμία δημόσια υπηρεσία δεν υποκαθιστά την εγρήγορση των πολιτών για τη διατήρηση της ποιότητας ζωής τους από αυτούς που έχουν ορκιστεί στο τσιμέντο και τους «βιοκλιματικούς» γρανίτες.

«Έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν»...

Θρασεία απροκάλυπτη λασπολογία στην «Ώρα του Δημότη» 
εναντίον της προέδρου του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»
Το πρωί της Δευτέρας 11 Μαρτίου 2013, υπέβαλα Αίτηση προς το Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, ζητώντας να μου δοθεί ο λόγος, την επομένη, κατά την «Ώρα του Δημότη», προκειμένου να ζητήσω από το Δήμαρχο Αμαρουσίου, εκ μέρους του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», να τοποθετηθεί επίσημα πάνω στα αιτήματα που του είχαμε υποβάλει στις 28-2-2013 (με ΑΠ: 016999), σχετικά με την Πλατεία της Αγίας Λαύρας.
Στη συνεδρίαση της επομένης (12 Μαρτίου), ο Δήμαρχος «προς λύπην μου» ήταν απών και, αντ’ αυτού, «προς έκπληξίν μου» παρευρίσκονταν οι πρόεδροι τεσσάρων - φιλικά προσκειμένων προς τη Δημοτική Αρχή – συλλόγων (τυχαίο άραγε;), στους οποίους και εδόθη ο λόγος, αμέσως μετά από μένα, προκειμένου να υποβάλουν, για το ίδιο θέμα, αιτήματα άκρως αντίθετα από τα δικά μας και από της εκπροσώπου της «Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα…για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων του Αμαρουσίου», που είχε προηγηθεί. (τυχαίο άραγε κι αυτό;)
Πρώτος  από τους τέσσερις, πήρε το λόγο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Παπαχρυσάνθου, ο οποίος, αντί επιχειρημάτων και προτάσεων για την τύχη της πλατείας, εξαπέλυσε αιφνιδίως, εναντίον εμού προσωπικά, μια θρασεία  και απροκάλυπτη λασπολογία

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής»

Δέκα τρεία(13) είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν την Τακτική συνεδρίαση της «Επιτροπής Ποιότητας Ζωής», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τετάρτη 27 Μαρτίου στη 11:00 π.μ., στο ∆ηµοτικό Κατάστηµα (Β. Σοφίας 9 και ∆. Μόσχα).

Αυτά είναι:
1. «Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Ξηροί καρποί – Καφεκοπτείο – Ζαχαρώδη – Ποτά) στο
ισόγειο του κτιρίου, της ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ ΙΩΑΝΝΑΣ – ΜΑΡΙΑΣ του Νικολάου, στη συμβολή των οδών Ερμού αρ. 43 & Η. Διάμεση αρ. 2, στο Μαρούσι». 
2. «Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣΗΣ ΠΛΗΡΟΥΣ ΓΕΥΜΑΤΟΣ & ΑΝΑΨΥΧΗΣ (ΚΑΦΕ - ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟ) εντός του εμπορικού κέντρου «Kosmopolis», της εταιρείας ΣΠΟΡ & ΘΕΑΜΑ Α.Ε., επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 73, Πουρνάρα & Διονύσου, στο Μαρούσι». 
3. «Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Πρατήριο Ζαχαροπλαστικής – Τυποποιημένα - Ζαχαρώδη), της εταιρείας NORTHLANDMARK Α.Ε., που βρίσκεται εντός ATTICA στο χώρο 024 – 025 – 026, στο επίπεδο +0, εντός του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συγκροτήματος Golden Hall, το οποίο στεγάζεται στο κυρίως τμήμα του κτιρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης, επί της Λεωφόρου Κηφισίας αρ. 37Α στο , στο Μαρούσι». 
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ (Κάβα - Ξηροί καρποί – Καφεκοπτείο – Ζαχαρώδη – Ποτά - Παντοπωλείο) στο ισόγειο του κτιρίου «OLYMPIC CENTER», της εταιρείας Θ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Ο.Ε., στη συμβολή των οδών Ερμού αρ. 24 & Δήμητρος, στο Μαρούσι 

Διώτης: «GAP-Παπακωνσταντίνου-Μπίκας συνεννοούνταν για τη Λίστα Λαγκάρντ»

Έκθετο αφήνει πολύ κόσμο η κατάθεση του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ. 
Ο Ιωάννης Διώτης παρουσίασε στα μέλη της ανταλλαγή email με τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου από την οποία προκύπτει ότι για την υπόθεση γνώριζαν όχι μόνο ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αλλά κι ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, καθώς κι ο τότε διοικητής της ΕΥΠ, Κωνσταντίνος Μπίκας, ο οποίος στη δική του κατάθεση είχε παραστήσει τον ανήξερο, δηλώνοντας πως είχε πληροφορηθεί την ύπαρξη της Λίστας από το διεθνή Τύπο.
 Επιπλέον, προκύπτει από την ανταλλαγή μηνυμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας πως αυτή πραγματοποιήθηκε μία ημέρα πριν ο κ. Διώτης προχωρήσει στην αντιγραφή των αρχείων, η οποία έγινε στις 8.7.2011. Ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ υποστήριξε στην κατάθεσή του, η οποία συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη, πως έλαβε το επίμαχο usb στις 4 ή 5.7.2011.
Ακολουθούν οι ηλεκτρονικοί διάλογοι Διώτη-Παπακωνσταντίνου στις 7.7.2011.

Τροχονόμος κεφαλαίων η ΜΕΡΚΕΛ!!!


Στοιχεία - φωτιά για το πλιάτσικο της Λαϊκής

                  Στελέχη της Λαϊκής Τράπεζας φοβούνται για τη ζωή τους αν μιλήσουν!
Ονόματα και στοιχεία που αποδεικνύουν την καταλήστευση, που στήθηκε σε βάρος της Λαϊκής Τράπεζας, από ανθρώπους εκ των έσω, δήλωσαν στη Βουλή ότι κατέχουν, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της, Αντρέας Φιλίππου και τα μέλη του Μάριος Χατζηγιαννάκης και Νίκος Χατζηνικολάου, οι οποίοι ανέλαβαν τα ηνία της τράπεζας τον περασμένο Ιούνιο, όταν πλέον αυτή βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού.
Οι τρεις σύμβουλοι, που συνοδεύονταν στη Βουλή και από τον νομικό σύμβουλο της Λαϊκής Δ. Αραούζο, μιλώντας χθες σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, έκαναν λόγο για «τεράστιο σκάνδαλο δισεκατομμυρίων ευρώ, που έφυγαν από την Κύπρο και κατέληξαν στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Λαϊκής κατάγγειλαν ότι από τα στοιχεία που κατέχουν, «διαπιστώνεται η ανάμειξη στο σκάνδαλο μιας ομάδας ανθρώπων που πέρασε από τη διοίκηση της τράπεζας».
Όταν κλήθηκαν από τους βουλευτές να τους κατονομάσουν, εξέφρασαν φόβους για τη ζωή τους και είπαν ότι το ρίσκο, που καλούνται να αναλάβουν είναι πολύ μεγάλο.

Το σύνδρομο του ΝΤΑΧΑΟΥ, λειτουργεί ακόμη...


Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Eίπε & ελάλησε ο «απόγονος» του Γκέρινγκ:


Όχι, αγαπητέ Αλκίνοε...

              Γιάννης Μεϊμάρογλου - www.metarithmisi.gr
Διάβασα το άρθρο του Αλκίνοου Ιωαννίδη*, «ελεύθεροι κατακτημένοι» για τη σημερινή δύσκολη κατάσταση στο νησί του. Με πόσο ρεαλιστική ματιά, αλλά και γλαφυρότητα, περιγράφει τη μετάλλαξη της κυπριακής κοινωνίας, όλα αυτά τα χρόνια.
 Και ταυτόχρονα, με πόσο πόνο μιλάει για μια πατρίδα -τη δική του- που νιώθει ότι πνίγηκε μέσα στη σκόνη της αλόγιστης κατανάλωσης, μέσα στην ομίχλη των offshores που σκέπασε το νησί. Τι θαυμάσια παρουσίαση του σύγχρονου κυπριακού σκηνικού. 
Οι άρχοντες και οι χωριάτες έγιναν... αρχοντοχωριάτες! Ο Πάμπος έγινε σερ και η Αντρούλα μαντάμ με τη Φιλιππινέζα τους, που όμως αυτή έχει κάπου να γυρίσει... Και παρακάτω: 
"Το ’74 κλαίγαμε για τα σπίτια μας, τώρα κλαίμε για τις επαύλεις μας"... Κι όλα αυτά, με την ίδια ευαισθησία με την οποία γράφει και τραγουδάει, ταξιδεύοντάς μας μελωδικά από την Κύπρο ως το Βόσπορο!
Και μετά, έρχεται το "δια ταύτα". Εκεί ο Αλκίνοος παίρνει το ταμπούρλο του και πάει στην άλλη κερκίδα, ακριβώς όπως έκανε τότε με την Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ.
 «Το "όχι" της κυπριακής Βουλής, είναι σημαντικότερο απ’ ό,τι κάποιοι χαιρέκακοι μπορούν να υποψιαστούν. Κι ας επιστρέψει η Βουλή εκλιπαρώντας τους τροϊκανούς κι ας πέσει στα γόνατα κι ας τους γλείψει τα πόδια, μετά. Κι ας χάσουμε περισσότερα. Γιατί, για μια στιγμή έστω, έμοιασε η Δημοκρατία να έχει νόημα, ένα νόημα ξεχασμένο εδώ και δεκαετίες…»

ΑΛΚΙΝΟΟΣ:Η Μεγάλη Μαμά τίποτα δεν κατάλαβε!!!

               Αναδημοσίευση από www.analystsforchange.org
Ο έξοχος καλλιτέχνης Αλκίνοος Ιωαννίδης μας συγκλονίζει για μια ακόμη φορά. Δεν είναι τα υπέροχα τραγούδια του, που μας αιχμαλωτίζουν τον νου και τις αισθήσεις. 
Αυτή την φορά είναι τα λόγια του, είναι οι σκέψεις του, είναι το μεγαλείο της ψυχής του σε γραπτό λόγο. Και γράφει για την μητέρα Κύπρο και την μητέρα της Κύπρου την Ελλάδα, που μάλλον σε κακιά μητριά φαντάζει. Ας αφήσουμε όμως τον χείμαρρο των λόγων του θαυμάσιου καλλιτέχνη να μας κυριεύσει, να μας συγκινήσει, να μας προβληματίσει, για την στάση ζωής μας, για τον πολιτισμό μας, για το πως καταντήσαμε. Να τι λεει ο Αλκίνοος Ιωαννίδης:  
Δεν θα πω για τους άλλους. Λίγο με ενδιαφέρει η ποιότητα και η στάση τους σε τέτοιες στιγμές. Ούτε και περίμενα καλύτερη αντιμετώπιση. Όσο και να τους βρίσω, χαϊδεύω τα αυτιά μας και τίποτα δεν αλλάζει. Θα πω για εμάς, και συγχωρήστε με:
Έρχεται η μέρα που η μάσκα τραβιέται βίαια. Η μέρα που το αληθινό μας πρόσωπο φανερώνεται, θέλουμε-δεν θέλουμε, αφτιασίδωτο και τρομακτικά αληθινό. Πρέπει να το κοιτάξουμε, είναι θέμα ζωής και θανάτου. Πρέπει να το ρωτήσουμε, να μας πει ποιοι είμαστεΓιατί μόνο αυτό γνωρίζει.
Γυρνάμε απότομα, για να αντικρίσουμε μια τρύπα στον καθρέφτη. Πού απουσιάζει το πρόσωπό μας; Το ξεχάσαμε σε μικρά, ταπεινά, εγκαταλελειμμένα σπίτια, στη σκόνη χαμηλών, πλίνθινων ερειπίων, στους τάφους αγράμματων, ακατέργαστα σοφών παππούδων. 
Εκεί αφήσαμε θαμμένες τις αληθινές καλημέρες, τη συγκίνηση των στίχων, την αλληλεγγύη των ανθρώπων και ότι πολύτιμο δεν μετριέται σε χρήμα. Έκτοτε, προχωρήσαμε στον «σύγχρονο κόσμο» απρόσωποι, γυμνοί, παλεύοντας να κρατήσουμε το νήμα της ύπαρξής μας άκοπο, μέσα σε εποχές δύσκολες, μέσα σε ένα τοπίο που δεν μας μοιάζει.

KATEXOMENA...


Η 192η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Μαρούσι

Σε κλίμα ενότητας και με τη δέουσα επισημότητα γιορτάστηκε η 192η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου στο Μαρούσι. 
Ανήμερα της εθνικής εορτής, οι επετειακές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και κορυφώθηκαν με την παρέλαση αντιπροσωπείας της Εθνικής Αντίστασης, μαθητών των σχολείων και εκπροσώπων των συλλόγων της πόλης ενώπιον του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπροσώπων της Ιεραρχίας, των τοπικών Αρχών καθώς και χιλιάδων πολιτών.
Μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο, φορείς και συλλόγους της
πόλης.
Στον πανηγυρικό της ημέρας που εκφώνησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου μέσα από μία αναδρομή στις μορφές και στους Ήρωες του 1821 που στιγμάτισαν τον Αγώνα προς την απελευθέρωση και τη δημιουργία του πρώτου ελεύθερου ελληνικού κράτους έπειτα από 400 χρόνια σκλαβιάς και υποδούλωσης, απηύθυνε μήνυμα αντίστασης και εθνικής ενότητας παραλληλίζοντας τις συνθήκες σκλαβιάς των ραγιάδων με τις σύγχρονες μορφές υποτέλειας που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες.

Η «νέα Γιάλτα»

                                  Γεώργιος ΠΜαλούχος - www.tovima.gr
Η γερμανική «πολιτική Ευρώπη», η αποστασιοποίηση των ΗΠΑ, η κρίση χρέους, η ενέργεια και οι γεωπολιτικές συγκρούσεις διαμορφώνουν έναν εκρηκτικό νέο κόσμο, με την Ελλάδα και την Κύπρο να βρίσκονται και πάλι στο σταυροδρόμι ισχύος των μεγάλων δυνάμεων
Με την υπόθεση της Κύπρου η Γερμανία κέρδισε μία ακόμα μάχη στην πορεία της προς την γερμανική «πολιτική» Ευρώπη που είναι και ο τελικός, επίσημα διακηρυγμένος στόχος της. 
Αυτό όμως κάθε άλλο παρά σημαίνει ότι θα κερδίσει τελικά και τον πόλεμο, ο οποίος, ουσιαστικά, ακόμα, δεν έχει καν ξεκινήσει
Ο δρόμος του Βερολίνου καθίσταται πλέον εφιαλτικός για όλο και περισσότερους λαούς ενώ το νέο γερμανικό μαξιμαλιστικό όραμα αγνοεί παντελώς τη γεωπολιτική ισορροπία, την κοινωνική και πολιτική ευρωπαϊκή πραγματικότητα όπως και την ιστορία άλλων δύο εγχειρημάτων γερμανικού ηγεμονισμού που κι εκείνα για καιρό έμοιαζαν να επικρατούν πριν τελικά καταβαραθρωθούν φέρνοντας μαζί τους το χάος.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο η διαιρεμένη, ηττημένη Γερμανία, έγινε κατά το ένα μέρος της τμήμα της Δύσης
Όμως, από τη στιγμή που επανενώθηκε και ιδίως από την ώρα που δημιουργήθηκε το κοινό νόμισμα, η Γερμανία βρίσκεται πάλι εκτός του δυτικού στρατοπέδου. 
Είναι  τώρα εκ νέου η παλιά Μεσευρώπη, η πλήρης αναβίωση της πρωσικής έμπνευσης Κεντροευρωπαϊκής Αυτοκρατορίας και, στρατηγικά, δεν είναι πλέον τμήμα της Δύσης, αλλά περισσότερο ανερχόμενο αντίπαλο δέος της.
Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο ο κόσμος «μοιράστηκε» με τη Συμφωνία της Γιάλτας. 
Όμως, από τότε έχουν αλλάξει πολλά αν όχι περίπου τα πάντα: το ψυχροπολεμικό δίλλημα «ελευθερία ή κουμουνισμός» δεν υπάρχει εδώ και καιρό, ενώ, τώρα, η Γερμανία δεν είναι πια η «ηττημένη», αλλά, μέσα από την κρίση χρέους στην ευρωζώνη αναδύεται ταχύτατα ως η μεγάλη νικήτρια ευρωπαϊκή δύναμη – εξέλιξη που λόγω της άκρατης γερμανικής επιθετικότητας δεν θα αντέξει στο χρόνο, αλλά που αυτή τη στιγμή πάντως συμβαίνει.

ΝΑΖΙστάκια ... ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ!

                   ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΙΚEΣ ΚΑΤΑΒΟΛEΣ ΤΗΣ «Ε.Ε ΤΩΝ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ»!!! 
Αυτό το βιβλίο θα σας πει μια ιστορία, που πολλοί από τους αναγνώστες μπορεί, για προφανείς λόγους, αρχικά να την απορρίψουν. 
Θα το κάνουν αυτό σκεπτόμενοι ότι, αν οι αναγόμενες σε βάθος χρόνου ιστορικές πληροφορίες, που καταγράφονται εδώ, ήταν αληθινές, θα είχαμε σίγουρα ακούσει ξανά για αυτές, στο παρελθόν.
Έχοντας αυτό υπ' όψιν, εμείς, οι συγγραφείς, θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενθαρρύνουμε τους αναγνώστες, όχι μόνο να διαβάσουν απλώς αυτό το βιβλίο, αλλά να επισκεφτούν και να μελετήσουν τις πηγές των ντοκουμέντων, που αναφέρονται στο κάτω μέρος των σελίδων του.
Για σχεδόν τρία τέταρτα του αιώνα, λέγεται στην ανθρωπότητα ότι ο 2ος Παγκόσμιος Πόλεμος προκλήθηκε από έναν ψυχοπαθή, τον Αδόλφο Χίτλερ, και τους ρατσιστές, ταραξίες, ναζί που τον περιέβαλλαν
Παρ' όλ' αυτά,ηαλήθεια είναι ότι ο πόλεμος αυτός ήταν ένας κατακτητικός πόλεμος, που καθοδηγήθηκε από το Καρτέλ των Χημικών, του Πετρελαίου και των Φαρμάκων, με σκοπό τον έλεγχο των, αξίας πολλών τρισεκατομμυρίων δολαρίων,παγκόσμιων αγορών, στο νεοεμφανιζόμενο τότε,τομέατων πατενταρισμένων χημικών προϊόντων.
Αυτοί που δεν θυμούνται την ιστορία είναι καταδικασμένοι να την ξαναζήσουν
                                     George Santayana

‏Η προφητεία ενός Ναζί!

                                                   Και όμως νικήσαμε...
Ελευθεροτυπία - 9 Μαΐου 1995
Ψάχνοντας στο παρελθόν μπορεί να βρεις το μέλλον. Σ’ ένα κείμενο που γράφτηκε το 1995, αναπαράγεται μια συνέντευξη ενός Γερμανού ναζί που δόθηκε με το τέλος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Γράφει ο Μάριος Πλωρίτης στην Ελευθεροτυπία της Τρίτης, 9 Μαΐου 1995:
 Β’ Παγκόσμιος, 50 χρόνια μετά. Και μεις ανατρέχουμε 50 χρόνια πριν. Συγκεκριμένα σε ένα άρθρο της εποχής εκείνης, που αναδημοσιεύονταν στην εφημερίδα «Ελευθερία».
 «Μόλις έχει λήξει ο πόλεμος και ένας Ελβετός δημοσιογράφος παίρνει συνέντευξη από έναν ανώτατο αξιωματούχο της Καγκελαρίας, ρωτώντας τον χαρακτηριστικά:
Και τώρα τι σκοπεύετε να κάνετε; Νικηθήκατε. Ο κόσμος σας μισεί. Δεν πρόκειται να ξεχάσει αυτά που κάνατε. Πως θα ορθοποδήσετε ξανά ως έθνος»;
 Και ο Γερμανός του απαντά με ψύχραιμη ειρωνεία, με λόγια που όταν τα διαβάσουμε ξανακοιτάμε πολλές φορές την ημερομηνία του κιτρινισμένου τόμου που διαβάζαμε, μήπως και λαθέψαμε, μήπως και το φύλλο ήταν σημερινό… Όμως η ημερομηνία δεν άφηνε περιθώρια. Ήταν όντως 50 χρόνια πριν!

«Κότες» οι της Μητροκτόνου Τρικομματικής Κυβερνήσεως...


"Ο Άγιος Ελευθέριος" συνάντησε τον ... Δήμαρχο

Εποικοδομητική συνάντηση για ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητα που πολίτη είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με το Δ.Σ. του Εξωραϊστικού - Εκπολιτιστικού Συλλόγου "Ο Άγιος Ελευθέριος" Σωρού Λάκκα - Κόττου, στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013.
Στη συνάντηση εκ μέρους της Διοίκησης συμμετείχαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας, Βασίλης Κόκκαλης και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κος Αθανάσιος Νησιώτης ο Γενικός Γραμματέας κος Δημήτρης Σμυρνής, η Ταμίας κα Ζήνια Καραβουσάνου και το μέλος κος Νικόλαος Σκερπανιάς.          
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν να ενημερωθεί το Δ.Σ. του Συλλόγου, μετά από δική του πρωτοβουλία, σε μία σειρά από ζητήματα που αφορούν στην περιοχή του Σωρού Λάκκα - Κόττου.Όσον αφορά στην οριοθέτηση του ρέματος Σαπφούς,

O κ. Γ. Πατούλης συναντήθηκε με τον «Άγιο Κωνσταντίνο»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης, με τον Αντιδήμαρχο Ν. Πέππα, την πρόεδρο του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» Σ. Κιούση, τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Ν. Κατσούλα, το μέλος του Δ.Σ Α. Τσιροπούλου, και το μέλος του συλλόγου Β. Καραμπίνη.
Την επικείμενη τοποθέτηση, μέσα στις επόμενες ημέρες, των φωτιστικών στύλων κατόπιν αιτήματος των μελών του Δ.Σ του Εξωραϊστικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αμαρουσίου «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» για την ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού σε συγκεκριμένα σημεία, γνωστοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στους εκπροσώπους του συλλόγου στη διάρκεια της δεύτερης επαναληπτικής συνάντησης που είχαν για τρέχοντα ζητήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα των κατοίκων στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών.
Στη συνάντηση ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, τους ενημέρωσε, επίσης, σχετικά με τις εξελίξεις και τις διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί στα θέματα που του έθεσαν υπόψη στη συνάντηση που είχαν προ εβδομάδων. Ειδικά στο ζήτημα της τοποθέτησης των στύλων αφού οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου εξέτασαν το ιδιοκτησιακό καθεστώς, άμεσα πρόκειται να προχωρήσει από τα εξωτερικά συνεργεία του Δήμου η εγκατάστασή τους. 

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

1821-2013: Ομοιότητες και διδάγματα‏

Η φετινή επέτειος της επανάστασης του 1821 είναι ξεχωριστή, γιατί μέσα από τις ομοιότητες τού τότε με το σήμερα μπορούμε πιο εύκολα να δούμε τον δρόμο που έχουμε να πορευτούμε ,οι σύγχρονοι "δούλοι" και "ραγιάδες" των εξουσιαστών,των από πάνω , των μεγαλοεργοδοτών,του μεγάλου κεφαλαίου.
Και τότε,οι αντικειμενικές συνθήκες  είχαν δημιουργηθεί πολύ πριν την κήρυξη της επανάστασης από την προοδευτική τάξη της εποχής, που μετά από προσπάθειες και αγώνες δεκαετιών, με αργά και βασανιστικά βήματα, μπόρεσε και ωρίμασε, στο σύνολο των αστών και των συμμάχων της, την ιδέα να πάρουν την εξουσία(πολιτική και οικονομική) από τους φεουδάρχες, όχι με εκλογές, ούτε με διάλογο,μήτε μέσα από διαπραγματεύσεις, αλλά όπως διακήρυσσαν οι επαναστατημένοι με "φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους", με την αστικά επανάσταση και στην Ελλάδα.
Προσκυνημένοι σήμερα είναι αυτοί που στηρίζουν την ΕΕ( με ή χωρίς μνημόνια),το ΔΝΤ( της Μέρκελ,του Ομπάμα,Πούτιν, κ.λ.π),που θέλουν να γιάνουν το "θεριό"(καπιταλισμό),που κάνουν τα αδύνατα δυνατά να σώσουν την κοινωνία του κέρδους και της αγοράς. 
  Έτσι και σήμερα η μόνη πρωτοπόρα κοινωνική δύναμη, η μόνη τάξη που θέλει και μπορεί να φέρει τα πάνω κάτω, είναι οι εργατική τάξη μαζί με τους συμμάχους της , καταπιεσμένους αυτής της βαρβαρότητας. Η αστική τάξη των πλουτοκρατών έκλεισε των "κύκλο" της, ότι μπορούσε να δώσει στην κοινωνία  το έδωσε, τώρα απομένει στο νέο που έρχεται, πιο γρήγορα,χωρίς αυταπάτες,χωρίς αναμονή να γράψει στα λάβαρα του αγώνα,όχι το "νόμιμο" αλλά το δίκαιο:
                       Ή ΕΜΕΙΣ, ΟΙ ΑΠΟ ΚΑΤΩ ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΟΙ
                            Ή ΑΥΤΟΙ ,ΟΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΙ ΕΚΜΜΕΤΑΛΕΥΤΕΣ

Κυρίαρχος Εθνικιστικός μύθος η «Επανάσταση του 1821»!!!

Εγκληματίας ο Κολοκοτρώνης, αστεία τα περί εθνεγερσίας!
Σε αρθογραφία του για την «Επανάσταση του 1821», ο Νάσος Θεοδωρίδης που είναι μέλος του ΣΥΝ και της Αντιεθνικιστικής Κίνησης, ξανακτυπά ισχυριζόμενος ότι ο Κολοκοτρώνης ήταν ένας «επονείδιστος εγκληματίας ...» & χαρακτηρίζει «γελοίες ερμηνείες τα περί εθνεγερσίας» 
Oλόκληρο το άρθρο:
Δεν χωράει αμφιβολία ότι φέτος η 25η Μαρτίου δίνει πολλές αφορμές για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. Σε αντίθεση με τον κυρίαρχο εθνικιστικό μύθο, που θέλει γενικώς τους "Έλληνες" να ξεσηκώνονται κατά των «Τούρκων» συλλήβδην, και που δυστυχώς διαιωνίζεται στα σχολεία αναπαράγοντας μια δηλητηριώδη κουλτούρα για τη συνύπαρξη των δύο λαών, χρέος κάθε ανθρώπου που επιθυμεί τη χειραφέτηση και την ελευθερία είναι να ερμηνεύει ορθά τα γεγονότα, δηλαδή ενταγμένα μέσα στο σωστό ιστορικό και κοινωνικό πλαίσιο.
 Έτσι, αν αποτινάξουμε από το μυαλό μας τη σκουριά της εθνικιστικής ανάγνωσης της Ιστορίας, που μάλιστα φτάνει μέχρι το σημείο να αποκρύπτει ακόμη και σήμερα το όνειδος ενός επονείδιστου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας που διέπραξαν οι ορδές του Κολοκοτρώνη, δηλ. τη «σφαγή της Τριπολιτσάς», θα διαπιστώσουμε ότι οι εξεγερμένοι βαλκανικοί λαοί αναζητούσαν την πραγμάτωση ενός οράματος πολιτικής αυτοδιάθεσης, που τότε ταυτιζόταν με την «πολιτειακή συγκρότηση» και εθεωρείτο προϋπόθεση για την κοινωνική απελευθέρωση ενός λαού. 
Δεν επιζητούσαν, δηλαδή, τη διαφυγή από μια απροσδιόριστη «σκλαβιά» στην οποία ήταν δήθεν υποδουλωμένη η καθημερινότητα τους, αφού ως γνωστόν στην πολυεθνική οθωμανική αυτοκρατορία υπήρχε πλήρης ελευθερία διδασκαλίας και ανάπτυξης θρησκευτικής και ευρύτερης πολιτισμικής συνείδησης, περιχαρακωμένης βεβαίως στα πλαίσια του «μιλιέτ», και έχοντας ως υποκείμενο της τις κοινότητες και όχι τα άτομα καθαυτά.

Tα χειρόγραφα του Δ. Σολωμού

Η Διεθνής σύγχυση ...

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΝΔΡΑΓΟΡΑΣ
Ζήσης Οικονόμου (26 Σεπτ-Δεκ 2001) 


...«Περίμενα ακόμα χειρότερα»!!!

Δ. Κωνσταντακόπουλου: 2η Επιστολή προς Κύπριο φίλο
Χτες μου ζητούσες γνώμες και βοήθεια. Σήμερα χάθηκες. Κι όταν σε βρήκα μούπες μαγκωμένος «περίμενα ακόμα χειρότερα». Μα τι περίμενες; 
Να αρχίσουν να μας εκτελούν στις πλατείες; 
Να ζητήσει η τρόικα να δώσει ένα νεφρό κάθε οικογένεια;
Δεν χρειάζεται. Πεθαίνουμε μόνοι μας στην Ελλάδα, κι αύριο θα πεθαίνετε κι εσείς, πέφτοντας από τις ταράτσες ή υποκύπτοντας στην καταστροφή του συστήματος υγείας ή στη στεναχώρια μας. Το μέλλον μας το περιγράφουν τα παιδιά της Νίκαιας που ζωγραφίζουν μαύρο τον ήλιο
‘Όπως όμως οι καρκινοπαθείς, δεν θέλουμε να πιστέψουμε ότι τελειώνει η Κύπρος και η Ελλάδα.
Υπάρχει, ξέρεις, μια στιγμή στην ιστορία των ανθρώπων και των εθνών που η ήρα χωρίζεται από το στάρι, πρέπει να αποφασίσεις με ποιόν θα πάς και ποιόν θα αφήσεις
Σήμερα ήρθε αυτή η στιγμή. ‘Η πας με τον Τσολάκογλου, με τις κυβερνώσες δηλαδή δυνάμεις σε Κύπρο και Ελλάδα, ή βγαίνεις στο βουνό και φωνάζεις το ‘Όχι. 
Το ενδιάμεσο τι νόημα μπορεί να έχει; Να καταλήξεις ένας περιφερόμενος καραγκιόζης, σαν τον αρχηγό της ΔΗΜΑΡ και τόσους ακόμα γελοίους; Στάπα και χθες. Στην κατάσταση που βρίσκεται ο ελληνικός λαός χρειάζεται η κραυγή του Κολοκοτρώνη, του ΕΑΜ, της ΕΟΚΑ: 
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
Τρία χρόνια μετά την εξαπόλυση του πολέμου κατά του ελληνικού λαού, έκανε επιτέλους σήμερα μια δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας χαρακτηρίζοντας «μη ανεκτή» και «επιλεκτική» την «απόφαση της ΕΕ» για την Κύπρο, απόφαση που πήραν, προκλητικότατα, ανήμερα της εθνικής γιορτής. Κάλιο αργά παρά ποτέ. Η απόφαση αυτή φέρνει βέβαια φαρδιά πλατιά τις υπογραφές της κυπριακής και της ελληνικής κυβέρνησης – οι αποφάσεις του Eurogroup λαμβάνονται ομόφωνα.

Οδυνηρή η συμφωνία για τη «διάσωση» της Κύπρου

Σε μια οδυνηρή για την Κύπρο συμφωνία κατέληξαν τα ξημερώματα της Δευτέρας η Κύπρος και η Τρόικα, τους όρους της οποίας επικύρωσε το Εurogroup μετά από μία σύντομη συνεδρίασή που είχε.
Η συμφωνία περιλαμβάνει τη διάσπαση της Λαϊκής Τράπεζας και την αναδιάρθρωση της Τράπεζας Κύπρου με κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ. Το ύψος του «κουρέματος» δεν έχει καθοριστεί ακόμα, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως φτάσει και το 30-40%.
Η Τράπεζα Κύπρου θα επιβαρυνθεί  9 δισ. ευρώ της Λαϊκής που έχει δανειστεί η Λαϊκή από το από το μηχανισμό έκτακτης χρηματοδότησης της ΕΚΤ και θα έχει συνολική έκθεση στον ELA ύψους δέκα δισ. ευρώ. Μέρος του κόστους της διάσωσης της Τράπεζας Κύπρου θα κληθούν να πληρώσουν οι μέτοχοι και οι ομολογιούχοι της.
Η συμφωνία έχει τη στήριξη όλων των μελών της Ευρωζώνης καθώς και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup Γέροεν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το Eurogroup στηρίζει τις προσπάθειες του κυπριακού λαού σε αυτές τις δύσκολες στιγμές ενώ όπως εξήγησε η συμφωνία προβλέπει:
κούρεμα των καταθέσεων άνω των 100.00 ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου -χωρίς να έχει ακόμα οριστικοποιηθεί το ύψος του κουρέματος.
εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας η οποία θα σπάσει σε «καλή» και «κακή» τράπεζα και θα κλείσει στο προσεχές μέλλον.
Οι καταθέσεις κάτω από τα 100.000 δεν πρόκειται να πειραχτούν
η συμμετοχή της Ευρωζώνης στο πρόγραμμα παραμένει στα 10 δισ. ευρώ, όπως είχε διαμορφωθεί στην αρχική συμφωνία.
                            Τι προβλέπει η συμφωνία ειδικά για τις τράπεζες

Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

Και στο βάθος ... Τουρκία!

                       ΤΡΟΙΚΑ – ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΡΟΣ ΚΥΠΡΟ:
                  «Ή αυτοκτονείτε ή σας σκοτώνουμε!»
Με την πλάτη στον τοίχο οδηγείται στη σημερινή συνεδρία του Eurogroup, η Κύπρος έχοντας μπροστά της μόνο δύο επιλογές. Υποταγή στις απαιτήσεις της τρόικας ή πτώχευση. 
Οι χθεσινές μαραθώνιες συσκέψεις στη Λευκωσία, επιβεβαίωσαν την υποψία ότι η τρόικα δεν επιθυμούσε συμφωνία, καθώς το ΔΝΤ όποτε υπήρχε προσέγγιση παρενέβαινε με νέες απαιτήσεις μεγεθύνοντας το χάσμα στις θέσεις των δύο πλευρών.
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας προήδρευσε σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν τόσο οι εκπρόσωποι της τρόικας, όσο και οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων, οι οποίοι είναι πλήρως ενήμεροι για την κατάσταση και καλούνται να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο της ευθύνης για την όποια απόφαση ληφθεί.
 Όπως ανέφερε κυβερνητική πηγή στο «Enet», τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και ο Νίκος Αναστασιάδης δεν θα ήθελε να καταλήξει σε οποιαδήποτε συμφωνία μόνος του χωρίς την εκ των προτέρων σύμφωνη γνώμη των κομμάτων, για να αποφευχθεί το φαινόμενο της προηγούμενης εβδομάδας όταν η Βουλή απέρριψε τη συμφωνία με το Eurogroup για κούρεμα των καταθέσεων.
Για τον λόγο αυτό, οι πολιτικοί αρχηγοί της Κύπρου θα βρίσκονται σε συνεχή συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία και θα διαβουλεύονται με τον Νίκο Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια της συνόδου του Eurogroup που θα πραγματοποιηθεί εκτάκτως στις 7 το απόγευμα στις Βρυξέλλες.

Οι χαμένες ζωές των …άλλων!

       Ο Ελληνισμός, ο Εβραϊκός παράγοντας, το Ισραήλ και ....
Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2013, ο πρωθυπουργός της Ελλάδος έκανε μια κίνηση που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην Α. Μεσόγειο και το Αιγαίο, υπό την προϋπόθεση ότι αυτή εντάσσεται στα πλαίσια μιας ευρύτερης στρατηγικής και δεν αποτελεί απλά μια συμβολική κίνηση ή κίνηση ευκαιρίας!
Αναφερόμαστε στην παρουσία και στην ομιλία που έκανε ο κ. Αντώνης Σαμαράς στη συναγωγή της «Νύφης του Θερμαϊκού», στην εκδήλωση τιμής και μνήμης για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ημέρα που έφυγε το πρώτο τρένο με Θεσσαλονικείς Εβραίους για τα κρεματόρια του Άουσβιτς – Μπίργκεναου.
Εκτιμούμε ότι η κίνηση αυτή μπορεί να επηρεάσει τους γενικότερους σχεδιασμούς στην Αν. Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, γιατί γίνεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις Τουρκίας - Ισραήλ και εβραϊκού παράγοντα συνεχίζουν να προβληματίζουν τους αναλυτές για το κατά πόσον αυτές έχουν διαρραγεί σε βάθος ή διατηρούνται οι υπόγειοι ισχυροί δεσμοί που ανάγονται στην προνομιακή σχέση και προστασία που προσέφερε η οθωμανική εξουσία στους Εβραίους, τους οποίους δέχτηκε να φιλοξενήσει, μάλιστα, μεταξύ άλλων πόλεων και στην κατεχόμενη Θεσσαλονίκη, από το 1492, όταν εκδιώχτηκαν από την Ισπανία.
Να σημειωθεί ότι οι δεσμοί αυτοί ισχυροποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της επικράτησης των Νεοτούρκων, της Γενοκτονίας των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής και της περιόδου που ακολούθησε της επικράτησης του Μουσταφά Κεμάλ, όταν οι Εβραίοι και οι λεγόμενοι «ντονμέδες» -που εν τω μεταξύ αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη με την απελευθέρωση της πόλης από τον ελληνικό στρατό αλλά και με την Ανταλλαγή των πληθυσμών- μαζί με άλλες οικογένειες της Τουρκίας, πήραν τη θέση της επιχειρηματικής τάξης, που μέχρι τότε ήταν σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των Χριστιανών, Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων.