Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Στον «αέρα» η κατασκευή πάργκινγκ στην «πλ. Ευτέρπης»;

Δριμύτατη επίθεση κατά της δημοτικής αρχής για την κατασκευή υπόγειου πάργκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης εξαπέλυσαν στην κοινή συνένετευξη τύπου που παραχώρησαν σε αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Κανελλάκης και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων «Μαρουσι Επιστροφή στο Μέλλον»«ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» & «ΕΚΤΟΣ των Τειχών», κ.κ. Αλ. Μπρέγιαννης, Λ. Μαγιάκης & Δ. Πολυχρονιάδης
Εξέφρασαν σε όλους τους τόνους ότι θα αντιταχθούν με όλα τα μέσα για το τρόπο με τον οποίο η Διοίκηση Πατούλη προχωρά στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης (παρά τις πρόσφατες σαφείς υποδείξεις της διοίκησης της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε, ότι αποτελεί τον χώρο που συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να υποδεχθεί σταθμό του Μετρό στο μέλλον). 
Οπως αναφέρει στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ ο συνάδελφος Γιάννης Μπεθάνης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» Λευτέρης Μαγιάκης, παρουσίασε το έγγραφο της σύμβασης του Δήμου με την εταιρεία ΣΤΑΘΜΟΣ ΕΥΤΕΡΠΗΣ Α.Ε. ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ, που αποτελεί θυγατρική της εταιρείας ΕΡΕΤΒΟ και έδωσε τη σημαντική είδηση ότι, σύμφωνα με το άρθρο 9, σε περίπτωση που για οποιοδήποτε λόγο (εκτός ευθύνης της εταιρείας), το έργο του πάρκινγκ των 273 θέσεων και του αναψυκτηρίου που προβλέπεται να κατασκευαστεί από πάνω και αμφότερα θα τα εκμεταλλεύεται η εταιρεία για 25 χρόνια, δεν πραγματοποιηθεί, τότε ο Δήμος υποχρεούται να καταβάλει το 5% του συνολικού κόστους του έργου στην εταιρεία!
 «Η σύμβαση αυτή βάζει τον Δήμο σε περιπέτειες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λ. Μαγιάκης, ενώ τόνισε ότι «ούτως ή άλλως το έργο βρίσκεται στον «αέρα» από τη στιγμή που δεν έχει ξεκαθαριστεί ούτε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του χώρου, το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση και από τον ΗΣΑΠ, που επικαλείται ότι του ανήκει».
 Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξανδρος Μπρέγιαννης,

Προσεχώς ... Βιοκλιματική Ανάπλαση!

Την πραγματοποίηση ενημερωτικής συνάντησης με τη συμμετοχή συλλόγων της πόλης συντόνισε ο Εκδρομικός και Περιηγητικός Σύλλογος Αμαρουσίου ενόψει της έναρξης τις προσεχείς μέρες των εργασιών της Βιοκλιματικής Ανάπλασης του Κέντρου του Αμαρουσίου. 
Τη σπουδαιότητα της κατασκευής του συγκεκριμένου έργου επεσήμανε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, που μίλησε στην εκδήλωση, ενώ τις λεπτομέρειες κατασκευής του έργου παρουσίασαν υπηρεσιακοί παράγοντες και συνεργάτες που έχουν την ευθύνη υλοποίησης
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ενημερώνοντας τους παρισταμένους, σημείωσε: «Βρισκόμαστε ακριβώς μίαν ανάσα πριν από την έναρξη των εργασιών της Βιοκλιματικής Ανάπλασης στο Ιστορικό Κέντρο, ενός από τα πιο σημαντικά έργα που έχουν γίνει ποτέ στην πόλη. Πρόκειται για ένα έργο που όταν ολοκληρωθεί θα καταστήσει ξανά το Μαρούσι σημείο αναφοράς όσον αφορά στα βιοκλιματικά χαρακτηριστικά του, ένα έργο που αναβαθμίζει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων και θα αλλάξει ριζικά την εικόνα του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου

«Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ» για την πλατεία Αγίας Λαύρας

Σε λίγες μέρες ξεκινά η «ανάπλαση» της πλατείας Αγίας Λαύρας στο πλαίσιο της βιοκλιματικής ανάπλασης του Κέντρου του Αμαρουσίου με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ ύψους 7.195.000 .
Εμείς, ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ», εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας  για τους  παρακάτω λόγους.
1) Η πλατεία Αγίας Λαύρας είναι ήδη μια πλατεία  απολύτως βιοκλιματική ( το καλοκαίρι είναι μια όαση δροσιάς),  αφού είναι η πλουσιότερη σε φυσική βλάστηση και χώμα πλατεία του Κέντρου. Φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία φυτών και δέντρων, ανάμεσα στα οποία νερόφραξους και κάρυες ,ασυνήθιστα για τα δεδομένα των ελληνικών πόλεων δέντρα, που, από μαρτυρίες παλιών Μαρουσιωτών, είχε εισαγάγει και φυτέψει στην πλατεία ο τότε δήμαρχος Ιωάννης (Τζων) Βορρές . Αλλά και όλα τα μεγάλα δέντρα της πλατείας έχουν μεγάλη αξία, αφού είναι αιωνόβια, με μεγάλη διάμετρο και ύψος, που ξεπερνά  τα 20 μέτρα. Τα δέντρα αυτά κινδυνεύουν σήμερα λόγω της υπερύψωσης της πλατείας, γιατί ένα μεγάλο μέρος των κορμών τους θα θαφτεί.
2) Είναι εύκολα προσπελάσιμη απ' όλους και δεν δικαιολογείται  η υπερύψωση της και η δημιουργία σκαλιών.
3) Είναι στρωμένη με μάρμαρα Πεντέλης και είναι απαράδεκτο να αφαιρεθούν για να αντικατασταθούν με πλάκες γρανίτη
4) Είναι το τελευταίο καταφύγιο στο Κέντρο της πόλης μας ( χώρος ηρεμίας και αναψυχής), για τους καθημερινά αυξανόμενους συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

«Υποδέχθηκε» με ΜΑΤ τις Λαϊκές Επιτροπές, η ΔΕΗ Κηφισιάς!


Με τα ΜΑΤ «υποδέχθηκε» σήμερα η διοίκηση του υποκαταστήματος  της ΔΕΗ Κηφισιάς, τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών ΑμαρουσίουΗρακλείου και Μεταμόρφωσης, καθώς και των μαζικών φορέων Κηφισιάς, Πεύκης, Ερυθραίας, Νέας Φιλαδέλφειας και Διονύσουπου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση, ενάντια στις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και απαιτώντας να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν που δεν έχει να πληρώσει. Σήμερα νωρίς - νωρίς, πρωινιάτικα, μια κλούβα των ΜΑΤ, είχε σταθμεύσει έξω από το υποκατάστημα, ενώ οι άνδρες των ΜΑΤ, είχαν παραταχθεί δίπλα από την είσοδο, κάτι που όμως δεν απέτρεψε τα μέλη των Λαϊκών Επιτροπών και των μαζικών φορέων,

Εκπροσώπους του Συλ. Εκπαιδευτικών είδε ο Γ. Πατούλης

Ζητήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου εξετάστηκαν στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, με τους εκπροσώπους του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Γραφείου Αμαρουσίου παρόντων, επίσης, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Χρηστάκη, του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δημήτρη Καρλαύτη, και του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δήμου Αμαρουσίου Νίκου Παπαδάκου.
Στη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκαν θέματα που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών της πρώτης βαθμίδας εκπαίδευσης στο Δήμο Αμαρουσίου, με την καθαριότητα και τη φύλαξη των σχολικών χώρων αλλά και με έργα συντήρησης και επισκευής που απαιτούνται σε σχολικές εγκαταστάσεις.
Απαντώντας στα ζητήματα που ετέθησαν από τους εκπροσώπους του συλλόγου, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, ανέφερε ότι από μέρους του Δήμου καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια στην κατεύθυνση της επίλυσης των όποιων προβλημάτων έχουν παρατηρηθεί σε επίπεδο χρηματοδότησης των σχολικών επιτροπών και λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Δώδεκα δημόσια Σχολεία της πόλης προσέφεραν 1.500 φαρμακευτικά σκευάσματα!


Με περισσότερα από 1.500 φαρμακευτικά σκευάσματα ενισχύθηκε το φαρμακείο του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου χάρη στα φάρμακα που συγκέντρωσαν οι μαθητές από 12 δημόσια Σχολεία της πόλης. 
Τη δράση συντόνισε ο Δήμος Αμαρουσίου έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, ο οποίος και υποδέχτηκε την αντιπροσωπεία των μαθητών από το 15ο Δημοτικό Σχολείο στο γραφείο του όπου και έγινε η συμβολική παράδοση των κιβωτίων με τα φάρμακα.
Κατά την υποδοχή των μαθητών και του Διευθυντή του σχολείου Βασίλη Παπαλόη, που τα συνόδευε, ο κ. Πατούλης, συνεχάρη μαθητές και το διδακτικό προσωπικό για τη θετική ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα του Δήμου εξηγώντας στα παιδιά ότι «με την πράξη τους αυτή στηρίζετε τους ανασφάλιστους, άνεργους και κοινωνικά ευπαθείς συμπολίτες μας μέσω της περίθαλψης που τους παρέχεται στο Δημοτικό Πολυιατρείο. Η συμμετοχή σας είναι πολύ σημαντική και ευχόμαστε το παράδειγμά σας να το ακολουθήσουν και άλλοι» ανέφερε» ο κ. Πατούλης, συνομιλώντας με τους μικρούς μαθητές.

Δράσεις Αλληλεγγύης & εκδηλώσεις του Συλλόγου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

                                 Νοέμβριος– Δεκέμβριος 2012
Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012, το απόγευμα, πολλοί συμπολίτες μας, μέλη και φίλοι του συλλόγου, παρακολούθησαν με ξεχωριστό ενδιαφέρον, την επίκαιρη  και άκρως ενημερωτική ομιλία  της Ιατρού Ειδικής – Παθολόγου κυρίας Αναστασίας Μοσχοβάκη (τηλ:210 62 52 770, 6945 575 287)  που είχε  ως θέμα: «Οι λοιμώξεις του Φθινοπώρου και του Χειμώνα». 
Η ιατρός αναφέρθηκε στα αίτια  και στις μορφές των λοιμώξεων, που απειλούν ιδιαίτερα, από το φθινόπωρο,  το αναπνευστικό μας σύστημα, και  στα μέτρα που πρέπει να παίρνουμε, για την πρόληψη κυρίως, αλλά και στη διάρκεια των λοιμώξεων. Στη συνέχεια οι παριστάμενοι  υπέβαλαν τις ερωτήσεις τους, λαμβάνοντας σε όλες  ικανοποιητικές απαντήσεις, και έδωσαν στην ιατρό τα στοιχεία τους για τη δωρεάν αποστολή ενημερωτικών email για θέματα πρόληψης .

B.  Το βράδυ  της Κυριακής 2  Δεκεμβρίου 2012, καθώς συμπληρώθηκαν ενενήντα χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή,  στο γνωστό για την ποιότητά του  «Χώρο Τέχνης» της πόλης μας «Ιδιόμελον, ένας εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός μελών και φίλων του συλλόγου μας, παρακολούθησε, με συγκίνηση, το  μουσικό μας  «αφιέρωμα στη Μικρασία». «Οι λαοί που θέλουν να έχουν μέλλον», τονίσαμε στην αρχή της εκδήλωσης, «το παρελθόν τους δεν πρέπει να το ξεχνάνε».
Μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου και του Λυκείου – ο Πέτρος Δεληγιάννης, η Αναστασία Λαμπρονίκου, η Δάφνη Μπουραντά, η Κορίννα Νικολαίδου, η Αναστασία Πετρή, η Αλεξία Σαλμών, οι Ανδριανή και Τατιάνα Χουρβουλιάδου, με την εμψύχωση και τη συμμετοχή της δημιουργού του « Ιδιόμελου» κ. Γεωργίας Δεληγιαννοπούλου και με τη συνοδεία των μουσικών τους οργάνων ( γουκαλίλι, κιθάρα και μπουζούκι) –  τραγούδησαν για μας, με τη νεανική, αισθαντική φωνή τους,  γνωστά αλλά και άγνωστα μικρασιάτικα τραγούδια, κάνοντας παράλληλα  μια μικρή περιήγηση στην ιστορία τους.
Η εκδήλωση « έκλεισε» με εδέσματα που παρασκεύασαν τα ίδια τα μέλη του Διοικητικού μας Συμβουλίου.

«Άλαλα τα χείλη των ασεβών»

Η Διοίκηση του Δήμου, μέσω του γραφείου Τύπου, επιδόθηκε στις 16.01.2013 σε έναν βερμπαλιστικό χαρτοπόλεμο εκδίδοντας σε μία  μέρα τρεις ανακοινώσεις σε απάντηση αντίστοιχων της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ».
Ο κ. Δήμαρχος έχει, εδώ και καιρό, κατασκευάσει μια πολυέξοδη επικοινωνιακήκολυμβήθρα του Σιλωάμκαι επιχειρεί έτσι να ξεπλύνει από πάνω του τόσο τις μνημονιακές και Καλλικρατικέςεπιλογές του στην διοίκηση του Δήμου, όσο και το βάρος που του αναλογεί από την ενεργή συμμετοχή του στην κυβερνώσα μνημονιακή παράταξη της ΝΔ.
 Σε κάθε ευκαιρία μπροστά σε κάμερες και μικρόφωνα, βγάζει πύρινα αντιμνημονιακά λογύδρια, μοιράζει πολύχρωμες αντιμνημονιακές χάντρες στουςιθαγενείς”, αλλά μόλις σβήσουν τα φώτα και βρίσκεται πίσω από κλειστές πόρτες συναποφασίζει και  κατόπιν ασκεί διοίκηση, επιβάλλοντας και εφαρμόζοντας τις μνημονιακές επιταγές και τα «Καλλικρατικά» κελεύσματα κατά γράμμα.
 Το επιβεβαιώνει αυτό μάλιστα επανειλημμένα, το Γραφείο Τύπου του Δήμου (το οποίο αδιάκοπα εκμεταλλεύεται  για προσωπική προβολή του ο κ. Πατούλης) που μας πληροφορεί  με πλούσιο φωτογραφικό ρεπορτάζ, ότι πχ. την 30/8/2012:
Το εκλογικό του δικαίωμα στην εσωκομματική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας άσκησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος  Πατούλης”, ενώ καταχειροκρότησε την “ομιλία που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με επίκεντρο το νέο πακέτο μέτρων και περικοπών.”
 Προφανώς εκεί ο κ. Δήμαρχος, ενώπιος ενωπίω του αρχιερέα του μνημονίου, είχε πιει το “αμίλητο νερό” .

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

…λουστράκος !


Αύριο η συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής»

Η συγκρότηση σε σώμα της Οικονομικής Επιτροπής(εκλογή Αντιπροέδρου) και η έγκριση δέσμευσης πιστώσεων προϋπολογισμού Δήμου Αμαρουσίου οικονομικού έτους 2013, είναι τα δύο θέματα που θα απασχολήσουν την αυριανή συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» , η οποία θα διεξαχθεί στη 1:00 το μεσημέρι, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

                                            ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Στις 6:30 μ.μ. η σ/τ με θέμα την κατασκευή υπόγειου σταθμού στην πλ. Ευτέρπης

Ο περιφερειακός σύμβουλος Κ. Κανελλάκης και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αμαρουσίου κ.κ. Αλ. Μπρέγιαννης, Ελ. Μαγιάκης, Δ. Πολυχρονιάδης, καλούν τους εκπροσώπους του Τύπου να παρευρεθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 22-1-2013 και ώρα 18.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέμα την κατασκευή υπόγειου σταθμού  αυτοκινήτων στην πλατεία έμπροσθεν του Ηλεκτρικού σταθμού(πλατεία Ευτέρπης).
Η συνέντευξη διοργανώνεται μετά την απάντηση της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. σχετικά με τη χωροθέτηση του μελλοντικού  σταθμού μετρό  της γραμμής 4 στην πόλη μας.
Καλούμε όλους τους φορείς της πόλης και τους συμπολίτες μας να παρευρεθούν στη συνέντευξη για να ενημερωθούν σχετικά με τις άμεσες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις που θα επιφέρει στην πόλη η επιλογή αυτή της Δημοτικής Αρχής.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Τζαβαρισμός, η γεροντική ασθένεια του πολιτισμού


Ο ταχυδακτυλουργός των νόμων Βενιζέλος & το Mall ...


Πρωταγωνιστής της επικαιρότητας τις τελευταίες εβδομάδες είναι το θύμα των σκοτεινών σκευωριών, ο πάντα αθώος, έντιμος και κρυστάλλινος πολιτικός
 Ευάγγελος ΒενιζέλοςΧθες, με τη βομβιστική επίθεση, στο κάδρο της επικαιρότητας μπήκε και το εμπορικό κέντρο Mall του ομίλου Λάτση.  Τι σχέση έχει όμως ο Βενιζέλος με το Mall του Λάτση; Η απάντηση είναι, ότι η ύπαρξη του αμιγώς παράνομου και αυθαίρετου κατασκευάσματος Mall οφείλεται μεταξύ άλλων και στις γνωστές νομοθετικές ταχυδακτυλουργίες του  τότε υπουργού Πολιτισμού Ευάγγελου Βενιζέλου -πλέον δύσκολα βρίσκει κανείς νομιμοποιημένη παρανομία, προς όφελος της οικονομικής ελίτ, στην οποία να μην εμπλέκεται ο Βενιζέλος.

Kατηγορηματική καταδίκη & από τον ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ


ΠΑΡΑΔΩΣΟΥ...

Καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση, η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου


Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσίου καταδικάζει τη βομβιστική επίθεση στο εμπορικό κέντρο στο Μαρούσι. 
Είναι μια άκρως επικίνδυνη και ύποπτη ενέργεια. Εντάσσεται στο σχεδιασμό εκφοβισμού του λαού και προσφέρει υπηρεσίες σε όσους επιδιώκουν την ενδυνάμωση των μηχανισμών καταστολής και τρομοκράτησης του λαού.
Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της πόλης να μην φοβηθούν, να μην τους αποπροσανατολίσουν τέτοιες ενέργειες τυφλής βίας, από το κύριο, να διεκδικήσουν οργανωμένα και μαζικά, ζωή με δικαιώματα...

Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Γ. Πατούλης:«Εντείνεται η προσπάθεια επιφυλακής στα όρια του Δήμου»

Άμεση ήταν η παρέμβαση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη που έσπευσε να μεταβεί στο χώρο της έκρηξης  μόλις αυτή έγινε αντιληπτή.  

Ο κος Πατούλης δήλωσε ότι σωτήρια αποδείχθηκε η τηλεφωνική δήλωση αγνωστου που προηγήθηκε μία ώρα πριν την έκρηξη. «Όλες οι δυνάμεις της δημοτικής αστυνομίας του  Δήμου Αμαρουσίου ανέλαβαν  άμεσα δράση  για να αντιμετωπίσουν το συμβάν με ευθύνη και αποτελεσματικότητα. Χωρίς καθυστέρηση μετέβησαν το χώρο του συμβάντος το ΕΚΑΒ, για να παρέχει τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ενώ όλα τα οχήματα της Πυροσβεστικής και των ειδικών σωμάτων διασωστών του Δήμου Αμαρουσίου βρίσκονται στην πρώτη γραμμή ετοιμότητας για τυχόν περαιτέρω κρούσματα. Ευτυχώς που το συμβάν σημειώθηκε το πρωί, γιατί ένα δίωρο αργότερα θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για εκατοντάδες ανθρώπων που ακόμη και τις Κυριακές επισκέπτονται το κτιριο του The Mall-Athens. 

Συναγερμός για την έκρηξη στο «The Mall»

Έκρηξη στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι σημειώθηκε πριν από λίγο. 
Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί  στο 1ο επίπεδο πριν από το το χώρο στάθμευσης(πάρκινγκ).
Περίπου 90 λεπτά νωρίτερα, άγνωστοι είχαν τηλεφωνήσει στο τηλεφωνικό κέντρο της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» και στην ιστοσελίδα «zougla.gr»  ...Είχαν προειδοποιήσει ότι εκείνη την ώρα επρόκειτο να εκραγεί μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί στο εσωτερικό του κτιρίου. Οι ίδιοι ζητούσαν να εκκενωθεί το κτίριο και η εξωτερική περίμετρος από την πλευρά της Ανδρέα Παπανδρέου, καθώς και οι σταθμοί του τρένου και του Προαστιακού σιδηροδρόμου.
Την ώρα της έκρηξης βρίσκονταν στο σημείο πυροτεχνουργοί, ενώ αυτή την ώρα αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή. 
Στο σημείο μετέβη άμεσα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, όπως μετέδωσε ο ρ/σ «ΡΙΑΛ F/M», ο οποίος δήλωσε στον ραδιοσταθμό ότι η έκρηξη σημειώθηκε σε άδειο κατάστημα... 
Οι πρώτες πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, αναφορικά με το ενδεχόμενο ύπαρξης τραυματιών, κάνουν λόγο για έναν ή δύο εργαζόμενους της φύλαξης του Εμπορικού Κέντρου, από τη θραύση κρυστάλλων, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Κ.Α.Τ. 

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Η «ΝΙΚΗ Αμαρουσίου» κόβει την Κυριακή την πίτα της


«Υγεία χωρίς γιατρούς & φάρμακο χωρίς ιατρική συνταγή δεν γίνεται»

Στην καθιερωμένη εκδήλωση του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (Σ.Φ.Ε.Ε) για τον εορτασμό του νέου έτους με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας παρέστη ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, προσκεκλημένος από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. κο Κωνσταντίνο Φρουζή.  

Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Α & Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, ευχήθηκε το 2013 να είναι μία χρονιά λήψης αποφάσεων για τα ζητήματα του χώρου της Υγείας, τονίζοντας τη σημαντική πρωτοβουλία που έχουν αναλάβει για την υιοθέτηση χρονίως πασχόντων ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων πολιτών το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής σε συνεργασία με τον Σ.Φ.Ε.Ε και την υποστήριξη του Ε.Ο.Φ.
«Υγεία χωρίς γιατρούς δεν γίνεται» τόνισε ο κ. Πατούλης, στον χαιρετισμό του, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα μετατόπισης του βάρους της πολιτικής της υγείας από το φάρμακο  στην πρόληψη και από τον ασθενή στον υγιή πολίτη. 
«Μόνο μέσα από μια ορθολογιστική πολιτική της δαπάνες της υγείας και μια εθνική στρατηγική πρόληψης θα μειωθεί η αλόγιστη και άσκοπη φαρμακευτική δαπάνη και θα οριστικοποιηθεί ένα πλαίσιο χορήγησης φαρμάκου κατόπιν ιατρικής εξέτασης και διάγνωσης του γιατρού, όπως συμβαίνει σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η κρίση αρρωσταίνει τους ανθρώπους ψυχικά!!!

Tης Ντάνι Βέργου - "Εφημερίδα των Συντακτών"
Απονομιμοποίηση της πολιτικής, απόλυτη ανισότητα που αρρωσταίνει και συλλογική απόγνωση που ζητάει εναγώνια τη λήψη μέτρων διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε εμφύλιο – αυτές είναι οι διαπιστώσεις για την κατάσταση των ανθρώπων στην Ελλάδα` διαπιστώσεις που τον φοβίζουν. 
Ο Γκέοργκ Πίπερ, διακεκριμένος Γερμανός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής, που ειδικεύεται στο τραύμα και στις κρίσεις, βρέθηκε πριν από λίγο καιρό στη χώρα μας. Τoν έφερε η αλληλεγγύη του για ένα σεμινάριο προς τους συναδέλφους του. Δεν ήταν η πρώτη του φορά εδώ. Αυτή όμως ήταν διαφορετική.
 Η διαδρομή από το αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο τον τρόμαξε. «Ο ταξιτζής φώναζε πως θα σκοτώσει τους πολιτικούς, θα πάρει ένα όπλο και θα τους πυροβολήσει. Ηταν έξαλλος “Εχω δύο παιδιά στο σπίτι και δεν μπορώ να τους προσφέρω αρκετό φαγητό”». Απαιτούσε να του δώσει περισσότερα λεφτά γιατί είναι Γερμανός. «Αρα έχεις».
 Ο Γκέοργκ Πίπερ άφησε τον οδηγό να ξεσπάσει. «Τον άκουσα με προσοχή, παρ” όλο που κάποια στιγμή πίστεψα ότι ίσως δεν θα έφτανα στο ξενοδοχείο». Μετά του μίλησε για τον λόγο της επίσκεψής του στη χώρα μας. Τον καθησύχασε. Εδωσαν τα χέρια πριν αποχαιρετιστούν.
«Είναι ενδεικτικό το παράδειγμα του ταξιτζή» λέει στην «Εφ.Συν». «Αντρας που χάνει τον παραδοσιακό ρόλο του αρσενικού. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται σ” αυτή τη χώρα. Χτυπιέται από κατάθλιψη. Του είναι αδιανόητο να πάει σε ψυχολόγο και να παραδεχτεί ότι δεν τα βγάζει πέρα. Βρίσκει άλλη λύση για το πρόβλημά του: επιθετικότητα, αλκοολισμό, ναρκωτικά, βία, μέσα στην οικογένεια, έξω από την οικογένεια. Επιλέγει ακραία ως ψηφοφόρος. Ψηφίζει το ναζιστικό κόμμα...

Η Διαφάνεια, ο Πατούλης & το στικάκι «Λαγκάρντ»!!!

Συνδυασμός «ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ » Δορ. Κλαπάκης
Κατόπιν παρεμβάσεώς μας (56644/12) η Αποκ. Διοίκηση ακύρωσε την αύξηση 100% του φόρου ΤΑΠ, την οποία ήθελε να επιβάλει στους δημότες η ομάδα Πατούλη.
Όπως ακύρωσε(αρ, προσφυγής μας 56648/12) και τις …νέες 72 προσλήψεις Το«εμπόριο ελπίδας» στον υπερχρεωμένο Δήμο Αμαρουσίου είχε ξεπεπεράσει κάθε προηγούμενο
Διευκρινήσεις με το υπ΄αρ. 58024/27.12.12 ζητά ο Γ.Γ. Αποκ. Διοίκησης για την ελεγχόμενη στάθμευση αυτοκίνητων στο Μαρούσι, την οποία –φυσικά- θα πληρώνουν τα ..σπίτια των δημοτών
Το τι σοφίζεται η Διοίκηση (μαζί με ιδιωτική Εταιρία) για να εισπράξει χρήματα από τους κατοίκους προκειμένου να μισθοδοτεί τους συγγενείς και φίλους των Δημοτικών Σύμβουλων που έχουν πλημμυρίσει -χωρίς ΑΣΕΠ-τον Δήμο, ξεπερνά κάθε φαντασία
 Άρχισε η προανάκριση στο εδώ Ειρηνοδικείο, για τις παράνομες χρήσεις γης, τις οποίες η ομάδα Πατούλη (με τη βοήθεια του Σηφουνάκη και Υπαλλήλων) προωθεί για χάρη μεγαλοεργολάβων στο Μαρούσι
Στον Εισαγγελέα πάει και η υπόθεση της οικοπεδοποίησης του Κοινόχρηστου χώρου μπροστά από το Νεκροταφείο
Και αυτό διότι ο Δήμος και η Πολεοδομία αν και έχουν τον φάκελο της Τροποποίησης στο συρτάρι τους, εν τούτοις αρνούνται (όπως διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας) να τον ανοίξουν και να βεβαιώσουν ότι όλα έγιναν νόμιμα!!!
Όπως ο Βενιζέλος και ο Παπακωνσταντίνου είχαν το στικάκι «Λαγκάρντ» στο συρτάρι τους και δεν το …άνοιγαν να δουν τι έχει μέσα !!!

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

κλιματικές αλλαγές


Tην Παρασκευή στο ΣΤΕΚΙ + «o Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει»!

      Στις 8.30 μ.μ. η προβολή της ταινίας με δωρεάν είσοδο 
                Τηλ.: 210 61 27 874  - ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 
Όσοι επιλέξουν να παρακολουθήσουν την εξαίσια ταινία των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, εάν μπορούν, ας φέρουν μαζί τους και κάτι ως προσφορά αλληλεγγύης για το  « μυρμήγκι»                                          
Την Παρασκευή που μας πέρασε 60 συμπολίτες μας  απευθύνθηκαν στο  «μυρμήγκι»  για βοήθεια και τρόφιμα «ΤΑ ΡΑΦΙΑ ΑΔΕΙΑΣΑΝ».
Όσοι μπορούν να φέρουν στο στέκι μέχρι την Παρασκευή.
Οι εθελοντές τού «μυρμηγκιού» ζητούν την βοήθεια μας σε τρόφιμα, χοντρά αντρικά ρούχα, κουβέρτες, παπλώματα.
Συνεχίζεται και η συλλογή λαδιού για το «ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»
                  «Ο Καίσαρας Πρέπει να Πεθάνει (2012)»
Αγγλικός Τίτλος: Caesar Must Die
Αυθεντικός Τίτλος: Cesare deve morire
Είδος: Δραματική
Διάρκεια: 76'
Χώρα: Ιταλία
Ημερομηνία Κυκλοφορίας: 27/09/2012
Υπόθεση: Η κάμερα των Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι εισχωρεί στη φυλακή Ρεμπίμπια, στα προάστια της Ρώμης, και καταγράφει τις οντισιόν, τις κουβέντες και τη διανομή των ρόλων, τις προετοιμασίες, και εντέλει το ανέβασμα της παράστασης "Ιούλιος Καίσαρας", με πρωταγωνιστές πραγματικούς κρατουμένους των φυλακών.

«ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ»: παροιμιώδες ...λιβελογράφημα!

Απάντηση χωρίς «κουκούλες» στο Γραφείο Τύπου του Δήμου!
Κατά την προσφιλή του τακτική, το γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου, μετά από την τοποθέτηση της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» σχετικά με τις δημαιρεσίες του 2013 και τη στάση της διοίκησης στην εκλογή του αντιπροέδρου και του γραμματέα του δημοτικού συμβουλίου, εξέδωσε ένα παροιμιώδες λιβελογράφημα, που βρίθει από ανακρίβειες και συκοφαντίες.
 Φτάνει ο συντάκτης δε, στο σημείο να αναφερθεί σε «κουκούλες», ταυτιζόμενος πλήρως με τον μνημονιακό κυβερνητικό εκπρόσωπο που διακηρύττει καθημερινά το διχασμό, θυμίζοντας εποχές που όλοι μας θέλουμε να ξεχάσουμε.
Την πολιτική διαφωνία μας για την εφαρμογή στην πράξη από τη διοίκηση του Δήμου - παρά τα μεγάλα της λόγια - των αντιλαϊκών, μνημονιακών πολιτικών της Κυβέρνησης και την  υποβάθμιση του δημοτικού συμβουλίου, την ονομάζουν διχασμό, θράσος, άρνηση της δημοκρατίας και του σεβασμού της πλειοψηφίας.
Κατά το γραφείο τύπου του Δήμου Αμαρουσίου είναι αντιδημοκρατικό και διχαστικό να ψηφίζεις λευκό, για καθαρά πολιτικούς και όχι προσωπικούς λόγους, για τον πρόεδρο (Επ. Γαρδέλης) του δημοτικού συμβουλίου που πρότεινε η πλειοψηφία.

Δημαιρεσίες: «Ίδια γεύση»!!!

      Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΛΓΗΤΗ - ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 
Αν κάποιος ήθελε να χαρακτηρίσει την πολιτική κατάσταση σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αμαρουσίου, μετά τις πρόσφατες δημαιρεσίες (6 &13 Ιανουαρίου 2013),  με τις  οποίες αναδείχθηκαν το Προεδρείο του Δ. Σ. και οι επιτροπές (οικονομική & ποιότητας ζωής) διοίκησης του Δήμου, θα μπορούσε με ευκολία να πει τη φράση: «Ίδια γεύση», αφού κανένα πρόσωπο δεν άλλαξε στη σύνθεση του Προεδρείου του Δ. Σ. και η εκλογή των μελών των επιτροπών έγινε στο πλαίσιο που ορίζεται από το νόμο 3852/2010 (Καλλικράτης), χωρίς ιδιαίτερες αντιπαραθέσεις μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων.
         Η απουσία πολιτικού λόγου ενάντια στον «Καλλικράτη» και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται στο χώρο των ΟΤΑ με την επίνευση και τις ευλογίες της Ε. Ε. και του ΔΝΤ ήταν εκκωφαντικά εμφανής, αφού η περιβόητη «αντιπροσωπευτικότητα» στη συγκρότηση του Προεδρείου του Δ. Σ., η οποία υποτίθεται ότι κατοχυρώνεται από το νόμο 3852/2010, έγινε η κυρίαρχη επιλογή μεταξύ των Δημοτικών Παρατάξεων που διεκδίκησαν ή στήριξαν όσους διεκδίκησαν τα αξιώματα στο Προεδρείο του Δ. Σ.