Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Την Κυριακή η εκλογή Νέου Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου

Την Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 12:30 θα διεξαχθεί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα) Ειδική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
Την εκλογή με μυστική ψηφοφορία των μελών του Προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, όπως προβλέπεται από τα άρθρα 64 και 74 του Ν. 3852/2010.

                                           Ο προεδρεύων Σύμβουλος
                                                Βασίλειος Κόκκαλης

Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Διοίκηση & Δημοτικό Συμβούλιο καλωσόρισαν το 2013

Με ευχές για ένα 2013 πιο ελπιδοφόρο, με λιγότερες αντιξοότητες και στερήσεις για όλους τους Έλληνες, καλωσόρισαν Διοίκηση και Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου το Νέο Έτος κατά την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο της πόλης παρόντων του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, μελών της Διοίκησης, των εκπροσώπων των δημοτικών παρατάξεων και των υπόλοιπων αιρετών, εκπροσώπων του Ιερού Κλήρου, τοπικών Αρχών, φορέων, συλλόγων καθώς και πλήθους κατοίκων και πολιτών.
Την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας ευλόγησε ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης του Ιερού Καθεδρικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου κ. Νικόλαος, ο οποίος και ευχήθηκε στη Διοίκηση, στα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και στους πολίτες του Αμαρουσίου μία Καλή Χρονιά, με αλληλεγγύη, ομόνοια και συλλογικότητα.
Μουσικά χρωμάτισε την εκδήλωση η γυναικεία χορωδία του Κ.Α.Π.Η Αμαρουσίου η οποία ερμήνευσε πρωτοχρονιάτικες μελωδίες.

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ

Σύμφωνα με τη θεογονία των Ορφικών, στη θέση της αρχής, των πάντων είναι ο Χρόνος, ο αγέραστος, ο δι' αιώνος μακρού, απαύστου, καν' αρίθμητος, που κάποτε, μια πρώτη του έτους, σαν σήμερα υπήρξε θεϊκός πατέρας των πάντων. (Ο. Kern, Orphicorum Fragm., Berlin 1922, Απ. 54,60).
Ο πας, η πάσα, το παν, παράγουν την πυξ «πυγμή» του χεριού [Αρχαία Γερμ. Fust «γροθιά» Νέα Γερμ. Faust], που μέσα σε αυτήν φυλάσσονταν τα πάντα ή πέντε, που συνιστούν τον Χρόνο, Χέρι: δηλαδή οι αιώνες, τα έτη, οι ημέρες, οι ώρες, τα δευτερόλεπτα.
Η ρίζα του Χρόνου-Χεριού είναι η *gher- που έχει την έννοια του «άπτεσθαι, δράττεσθαι, λαμβάνειν, πιάνειν». Ετσι οι άνθρωποι, με τον ανθρωπομορφισμό που χαρακτηρίζει τους θεούς που επινοούν, φαντάστηκαν τον αγέραστο Χρόνο ως πελώριο χέρι που «αγκαλιάζει, περιλαμβάνει και καταλύει -μες στην πυγμή του- τα πάντα».
Αργότερα με περισσότερη φαντασία τον «είδαν» ως Κρ-όνο σε θρ-όνο, με κλόνο χεριού, «να συσπάται ρυθμικά». [Κλ-όνος = «σπασμός μυών χεριού»]. Να ταλαντώνεται, ο Κρόνος Χέρι κάθε στιγμή, δίκην εκκρεμούς μετρώντας τον άπειρο κοσμικό Χρόνο.
Ακολούθως, επινόησαν τρία νέα ονόματα: τους τρεις γιους του Χρονομέτρη θεού.

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Συνεδρίαση της «Οικονομικής Επιτροπής» την Δευτέρα!!!

ΤΕΣΣΕΡΑ(4) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης της «Οικονομικής Επιτροπής» , η οποία θα διεξαχθεί την Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ, στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω θέματα:
1. Συγκρότηση επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών για την ανάθεση δημοσίων συμβάσεων εκπόνησης μελετών , κατ'εφαρμογή του Ν.3316/2005.
2. Εισήγηση για μη άσκηση ενδίκου μέσου κατά της υπ. αρ. 511/2012 απόφασης Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (Ειδική Διαδικασία Απαλλοτριώσεων) που αφορά καθορισμό προσωρινής τιμής μονάδος αποζημίωσης λόγω ρυμοτομίας ακινήτου με κτημ. αρ. 24.01A στο Ο.Τ. Γ 763 της περιοχής «Σισμανόγλειο- Ν. Μαρούσι» του Δήμου Αμαρουσίου. (υπόθεση Κρητικός Κων/νος κλπ) Φ. 2520

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Παράσταση Καραγκιόζη στις 6.30 μ.μ, στο ΣΤΕΚΙ +

                           Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου στις 6.30μ.μ, στο ΣΤΕΚΙ +
                 (Σαλαμίνος 32 & Μητροπόλεως), παράσταση Καραγκιόζη
                         για μικρά και μεγάλα παιδιά  με τον Άθω Δανέλλη
           Άθως Δανέλλης - Αθηναϊκός Θίασος Σκιών
Ο Άθως Δανέλλης κατάγεται από την Κρήτη. Σε πολύ μικρή ηλικία γνώρισε και αγάπησε τον Καραγκιόζη δίπλα σε παλιούς δασκάλους της Τέχνης. Γρήγορα ξεκίνησε να παίζει και να μελετά το Θέατρο Σκιών.
Σπούδασε δημοσιογραφία στην Αγγλία. Συνεργάστηκε με την Ε.Ρ.Α., την ελεύθερη ραδιοφωνία και τον περιοδικό Τύπο. Παρουσίασε σειρές εκπομπών με θέμα το ελληνικό και παγκόσμιο Θέατρο Σκιών, ενώ συμμετείχε σε θεατρικές, κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.
Με τον "Αθηναϊκό Θίασο Σκιών" του, έχει λάβει μέρος σε πολλά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Η.Π.Α., Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία κ.α.).
Το 1997 ήταν βασικός συνεργάτης στην πρωτοποριακή "Όπερα Σκιών" του Νίκου Μαμαγκάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Σμαραγδή, η οποία παρουσιάστηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Το 1998, ίδρυσε το "Αρχείο Ελληνικού Θεάτρου Σκιών" με σκοπό την αποκατάσταση και αξιοποίηση των θεατρικών κειμένων και ιστορικών στοιχείων του Ελληνικού Καραγκιόζη.

Την Τρίτη στις 11:00, η Πρωτοχρονιάτικη πίτα του Δ.Σ. Αμαρουσίου