Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Aύριο η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου «ΠΝΟΗ»

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ-ΦΥΣΙΟΛΑΤΡΙΚΟΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ
    ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ - OΜΙΛΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟY «ΠΝΟΗ»
                                     ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
Αγαπητά μας μέλη, Το Δ.Σ του Συλλόγου μας, σας καλεί στις
26 Νοεμβρίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, σε Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση βάσει του άρθρου 18 και παραγράφους 1,2,3, και 4 του Καταστατικού.
Θέματα ημερήσιας διάταξης είναι.
1. Διαπίστωση απαρτίας
2. Εκλογή Προεδρείου Γ.Σ.
3. Διοικητικός Απολογισμός
4. Οικονομικός Απολογισμός και Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
5. Έγκριση πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ.
6. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής
7. Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε.

Οι Γιατροί της Ειρήνης δίπλα στους τραυματίες στη Συρία

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η ανθρωπιστική αποστολή των Γιατρων της Ειρήνης στη Συρία.
Στην εικόνα ο αντιπρόεδρος των Γιατρων της Ειρήνης Θανάσης Παπαχριστόπουλος εξετάζει τραυματίες πρόσφυγες σ' ένα από τα πολλά παράνομα πρόχειρα γιατρεία που έχουν στηθεί στο συριακό έδαφος κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.
Τηλ. Επικοινωνίας: 0096170095113 - 00881622487283
                                                  Για το Δ.Σ.
                                   Dr. Νίκος Δούσης-Ρασσιάς
                                      Ιατρός Μικροβιολόγος
                                                                          Πρόεδρος

Διονύσου 35 Μαρούσι 15124
Τηλ.: 2106128215-6944338161
Fax: 210 80 20 860
E-mail: ndousis@otenet.gr


Επιτροπή Αγώνα για την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου

                                                ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αγαπητοί φίλοι και φίλες, Οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για την επαναλειτουργία του Σικιαριδείου Ιδρύματος, ιδιαίτερα το τελευταίο δίμηνο και με αποκορύφωμα τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην οδό Πεντέλης έξω από το Ίδρυμα(25.10.12), έδειξαν την επιτυχία που μπορούμε να έχουμε, ως γονείς, κηδεμόνες και συμπαραστάτες, εάν συντονίζομαστε και διαθέτουμε πνεύμα ενότητας.
Με τις κινητοποιήσεις μας στο χώρο της Βουλής, με τη συμμετοχή μας στις αναπηρικές συγκεντρώσεις, με τις επεμβάσεις μας στο Δήμο Αμαρουσίου, σε κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους και πολιτικούς παράγοντες, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στις Ομοσπονδίες και συλλογικότητες των ΑΜΕΑ, στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο, κάναμε γνωστή την υπόθεσή μας και πετύχαμε μια πρώτη νίκη : Το Σικιαρίδειο Ίδρυμα ξανάνοιξε στις πόρτες του στο Μαρούσι, και γι αυτή την εξέλιξη ευχαριστούμε θερμά τους συμπαραστάτες μας, βουλευτές, εκπροσώπους οργανώσεων και κομμάτων, εκπροσώπους των οργανώσεων των ΑΜΕΑ, τον Δήμο Αμαρουσίου και τους δημοτικούς συμβούλους, δημοσιογράφους και φίλους στο χώρο των ηλεκτρονικών εντύπων.
Όμως αυτή μας η νίκη είναι ανολοκλήρωτη, από τη στιγμή που δεν λειτουργούν τα μέσα μεταφοράς των μαθητών προς και από το Ίδρυμα.

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Συνέδριο μέσα στην φωτιά της επίθεσης!!!

Στη 1:00 το μεσημέρι η συνεδρίαση της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»

«Διενέργεια πρόχειρου διαγωνισμού που αφορά εργασίες μεταφοράς ογκωδών αντικειμένων σε Χ.Υ.Τ.Α», είναι το μοναδικό θέμα που θα απασχολήσει σήμερα Παρασκευή  23 Νοεμβρίου στη 1:00 το μεσημέρι, την τακτική συνεδρίαση της «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).          

                                                                      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                ΤΗΣ «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ»
                                                        ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΣΤΑΘΟΥΛΗΣ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Τοποθέτησαν «αυθαίρετα» κάδους απορριμάτων σε φρεάτια ομβρίων υδάτων!!!

            Αδιαφορεί και δεν δίνει λύση ο Δήμος Αμαρουσίου
 Eπάνω στις σχάρες των φρεατίων ομβρίων υδάτων τοποθέτησαν αυθαίρετα 4 κάδους απορριμάτων,  κάτοικοι πολυκατοικίας που διαμένουν επί της οδού Καραολή - Δημητρίου 2  στον Παράδεισο Αμαρουσίου, σύμφωνα με καταγγελία αναγνωστών του ιστολογίου «Fimotro»!!!
Οι κάδοι τοποθετήθηκαν επί της... οδού Παραδείσου στο υψος της πολυκατοικίας αρ. 19 μπροστά στο πεζοδρόμιο του Ιππικού Ομίλου και παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις των καταγγελόντων προς το δήμο Αμαρουσίου για την επανατοποθέτηση των κάδων στο αρχικά επιλεγμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αμαρουσίου σημείο, οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν έως σήμερα...αδρανείς!
Τι επικαλέστηκαν οι Ανευθυνο-Υπεύθυνοι; Τα λιμνάζοντα νερά, τα οποία όπως ισχυρίστηκαν, δημιουργούν το πρόβλημα... 

Ως στυγνός επιχειρηματίας φέρεται & συμπεριφέρεται η Διοίκηση του Δήμου!

Κλειστοί αύριο οι Δήμοι της Αττικής

        Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο
        Διοικητικής Μεταρρύθμισης στις 11:00 π.μ.
Yπέρ της απόφασης των μελών της ΠΕΔΑ για κλείσιμο των Δήμων αύριο Παρασκευή 23 Νοεμβρίου και της συμμετοχής στη διαμαρτυρία την ίδια μέρα στο Υπουργείο Οικονομικών τάχθηκε χθες κατά την έκτακτη Γενική Συνέλευση των μελών της Π.Ε.Δ.Α., που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Τιτάνια», ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης.
Συμφώνησε επίσης στις τοποθετήσεις των Δημάρχων, καθώς οι αποφάσεις του Μεσοπρόθεσμου απαξιώνουν τόσο το αξίωμα του Δημάρχου, όσο και το ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Στην τοποθέτησή του τόνισε ακόμη την ανάγκη να ενημερωθούν αναλυτικότερα και πληρέστερα οι πολίτες, αφού ελάχιστοι γνωρίζουν τις μειώσεις που έχουν υποστεί από τις νέες δημοσιονομικές ρυθμίσεις οι Δήμοι. Ως παράδειγμα ανέφερε τις επιχορηγήσεις από κρατικούς αυτόκλητους πόρους προς Δήμους (ΚΑΠ), οι οποίοι -όπως σημείωσε- έχουν μειωθεί περισσότερο από το 70%, καθώς επίσης και τους πόρους για επενδύσεις και έργα (ΣΑΤΑ)  που  και αυτοί έχουν υποστεί μειώσεις περισσότερο από το 80%!!!
                                    «Ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Π.Ε.Δ.Α.»

«Δεν Αντέχω Αλλο...»

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Nα ανατραπούν oι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές

    Ανακοίνωση του Τμήματος Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ για την ανάγκη απάντησης
      στην επιδιωκόμενη απαξίωση της Αυτοδιοίκησης  μέσα από τις μνημονιακές πολιτικές
Έγκαιρα είχαμε επισημάνει ότι οι μνημονιακές πολιτικές οδηγούν την Αυτοδιοίκηση στην απαξίωση, την κοινωνία στην καταστροφή, τη δημοκρατία στο περιθώριο. Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά θέλει να ολοκληρώσει το «θεάρεστο έργο».
Με τον προϋπολογισμό μειώνει δραματικά τους πόρους στην Αυτοδιοίκηση, ακυρώνοντας ακόμα και το απαράδεκτο, υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο χρηματοδότησης των ΟΤΑ.
Χωρίς καν συζήτηση, μέσα από την απαξίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας και με τη μορφή των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, θεσμοθετεί την αντισυνταγματική επιτροπεία στο Δημόσιο, καταλύοντας ακόμα και το αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ, οδηγώντας παράλληλα σε χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων και επιβάλλοντας διαρκώς νέους φόρους και τέλη στους πολίτες.
Με διαδικασίες εξπρές και τη συνενοχή της Περιφέρειας Αττικής προχωρά, μέσω ΣΔΙΤ, στην κατασκευή των φαραωνικών εργοστασίων καύσης σύμμεικτων, δεσμεύοντας, χωρίς να ρωτηθούν η αυτοδιοίκηση και οι τοπικές κοινωνίες, τη διαχείριση των απορριμμάτων για 25 χρόνια.

«Αν κοιτάς τα παπούτσια σου δεν πας πουθενά»!

Του Αλέξανδρου Μπρέγιαννη
Στην Ελλάδα των μνημονίων, των οριζόντιων περικοπών και της ύφεσης , όλοι συμφωνούν πως η λύση για την έξοδο από την κρίση βρίσκεται στην περιβόητη ανάπτυξη. Η οποία, εδώ και τρία χρόνια, μένει στα χαρτιά και στα λόγια.
Για ποια ανάπτυξη μιλάμε όμως όταν ακόμα και οι κοινοτικοί πόροι που έχουν διατεθεί μέσω του ΕΣΠΑ ούτε απορροφούνται ούτε αξιοποιούνται στον βαθμό που επιβάλουν οι συνθήκες. Δεσμευμένοι πόροι παραμένουν αδιάθετοι και λιμνάζουν τη στιγμή που η πραγματική οικονομία έχει «αφυδατωθεί» και «διψάει» για ζεστό χρήμα.
Πρακτικά λοιπόν έχουμε δύο επιλογές:
Ή, να παριστάνουμε όλοι το ανέκδοτο που λέει «ευτυχώς δεν πάθαμε και τίποτα» και άρα συνεχίζουμε να πηγαίνουμε με τον αραμπά…ή συνειδητοποιούμε πραγματικά τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί για τη χώρα και έτσι να συνεισφέρουμε στο να βρεθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις μέσα στη δυσκολότερη περίοδο.
Η επαγγελματική μου ενασχόληση με αναπτυξιακά προγράμματα (κυρίως στο χώρο της τεχνολογίας) καθώς και η εμπειρία μου στο τιμόνι της Ψηφιακών Ενισχύσεων Α.Ε (φορέας που συγχωνεύτηκε με ΚτΠ Α.Ε) συντείνουν στα εξής συμπεράσματα για την έως τώρα κατάσταση :
Δεν υπάρχει σφαιρικός προγραμματισμός που να βασίζεται στην αναπτυξιακή στρατηγική (αν υπάρχει) της χώρας.
Η πολιτική ηγεσία δεν δέχεται την αρχή της συνέχειας στον δημόσιο τομέα και ο κάθε υπουργός/γενικός γραμματέας κ.λ.π έχει την δική του ατζέντα και τα δικά του έργα-προτεραιοότητες.
Το ίδιο το κράτος φρόντισε να βγάλει μόνο του τα μάτια φτιάχνοντας ένα χαοτικό και δαιδαλώδες σύστημα διαχείρισης που ξεπερνάει κάθε όρο γραφειοκρατίας (κυρίως σε επίπεδο διαδικασιών ένταξης και ελέγχου)
Οι δημόσιοι φορείς , στην πλειοψηφία τους, εμφανίζουν αδυναμία ωρίμανσης έργων λόγω έλλειψης τεχνογνωσίας και καταρτισμένου προσωπικού.
Το σύστημα ανάθεσης και εκτέλεσης των δημοσίων έργων παραμένει προβληματικό και χρονοβόρο, με αποτέλεσμα να μην προχωράνε κυρίως τα μεγάλα έργα υποδομών.

Με τέτοιες διαθρωτικές αλλαγές & τόση ανικανότητα δεν θα υπάρξει ανάκαμψη

              Ο ΝΕΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ
         του Δ. Κοτσώνη
Ο νέος αναπτυξιακός νόμος που προτείνεται από τους υπουργούς Ανάπτυξης εξακολουθεί να διατηρεί τις γραφειοκρατικές διαδικασίες των προηγούμενων ρυθμίσεων και τις πολύπλοκες διαδικασίες που έχει επιβάλει σκοπίμως η Ε.Ε., προκειμένου να καθυστερήσει την απορρόφηση των επιδοτήσεων (βλπ. δήλωση εκπροσώπου της Ε.Ε. ενώπιον της επιτροπής καθορισμού του Γ’. Πακέτου Ντελόρ, στην κατηγορία του εκπροσώπου της Ιταλίας ότι είναι Μεγάλο το Πακέτο :
«μην ανησυχείτε διότι θα τους βάλουμε τέτοιους όρους ώστε να μην μπορούν να το απορροφήσουν γρήγορα», χωρίς, βέβαια, καμία Ελληνική αντίδραση).
Καμία απ' τις γνωστές «ασθένειες» των προηγούμενων νόμων δεν αντιμετωπίζει, απλώς τις μεταθέτει σε άλλους φορείς (βλπ. Τράπεζες), πλην του τρόπου απόδοσης της επιδοτήσεως.
1. Διατηρεί την υποχρέωση υποβολής οικονομολογικής μελέτης ως προϋπόθεση για την απόδειξη της αποτελεσματικότητας της επένδυσης, λες και υπάρχει επιχειρηματίας στον κόσμο, που να στήριξε την επιτυχημένη δράση του σε οικονομολογικές μελέτες ( πρώτος κόμβος διαπλοκής ) .
2. Εξακολουθεί να επιτρέπει τον προσδιορισμό του κόστους της επένδυσης δια της συντάξεως προϋπολογισμού, ο οποίο εξαρτάται απ΄τον υποκειμενισμό των υπαλλήλων ( δεύτερος κόμβος διαπλοκής ) .
3. Συναρτά το ύψος της από το λογιστικό κόστος της επένδυσης

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Πλημμύρισε ανθρωπιά η «Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης»

Συγκινητική είναι η συμμετοχή και η αθρόα προσφορά αγαθών στη «Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης» από Συλλόγους, Φορείς, αλλά και ευαισθητοποιημένους πολίτες, την οποία πρόσφατα εγκαινίασε ο Δήμος Αμαρουσίου με στόχο την υποστήριξη των ευπαθών συμπολιτών μας που βρίσκονται περισσότερο αντιμέτωποι με τα δεινά της οικονομικής κρίσης.
Ή νέα κοινωνική αυτή δομή έρχεται να ενισχύσει περαιτέρω το δίκτυο υπηρεσιών κοινωνικής αλληλεγγύης που έχει συσταθεί στο Δήμο Αμαρουσίου, όπως τα γεύματα αγάπης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ώστε από κανένα συμπολίτη μας να μη λείπουν τα απαραίτητα στην καθημερινότητά του.
Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η Κασταλία» δια της Προέδρου κας Δήμητρας Κρεκούκια και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου κας Αικατ. Μαρδακούπη, και των κ.κ. Γιώργου Ιωαννίδη, Γιώργου Ζάρδα και Κων/νου Βούρδουλη προσέφεραν μεγάλες ποσότητες σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, καθώς και είδη ένδυσης και υπόδησης και διάφορα χρήσιμα είδη οικιακής χρήσης.
Επίσης η τοπική εφημερίδα «Αθμόνιον Βήμα» με εκπρόσωπο την εκδότρια κα Σοφία Ζέρβα προσέφεραν είδη ένδυσης και κλινοσκεπάσματα για τις άπορες και πολύτεχνες οικογένειες της πόλης.

Συζήτηση «περί Μεσοπρόθεσμου...» στις 5:00μ.μ. στο Δημοτικό Συμβούλιο

                                                                             ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε Τακτική συνεδρίαση του Σώματος στις 20/11/2012 σημερα Τρίτη και ώρα 17:00 σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010 στο Δημοτικό
Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα), για συζήτηση και λήψη απόφασης στο παρακάτω θέμα:

           ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:
Συζήτηση επί του ν. 4093/2012 («περί έγκρισης Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – επείγοντα μέτρα εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016») και έγκριση σχετικού Ψηφίσματος

                                                         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                       ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                                           ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ ΓΑΡΔΕΛΗΣ

«Καθησυχάζει» τους εργαζόμενους ο Δήμαρχος

Τη διαβεβαίωση ότι δεν θα χαθεί καμία θέση εργασίας και κανένας εργαζόμενος στο Δήμο Αμαρουσίου με Σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (Ι.Δ.Α.Χ) δεν θα τεθεί σε διαθεσιμότητα και δεν θα χάσει τη δουλειά του στο πλαίσιο των περικοπών στην τοπική αυτοδιοίκηση που προβλέπεται με την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου, παρείχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, στη συνάντηση με τους εργαζομένους ανακοινώνοντας την επίσημη τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου.
Τη θέση της Διοίκησης του Δήμου που θα αποτελέσει και εισήγηση προς ψήφιση στη σημερινη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος κ. Πατούλης, παρουσία στελεχών της Διοίκησης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου.
«Κανένας εργαζόμενος του Δήμου Αμαρουσίου με σύμβαση Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου δεν πρέπει να ανησυχεί. Σε κανέναν εργαζόμενο Ι.Δ.Α.Χ του Δήμου δεν πρόκειται να αναφερθεί απόλυση, μετακίνηση ή διαθεσιμότητα. Όλοι οι εργαζόμενοι μας είστε απαραίτητοι.

Σχέδιο ψηφίσματος της ΛΑΣ Μαρουσίου για το Δ.Σ.

Σχέδιο Ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο ΔΣ Αμαρουσίου για τη διαθεσιμότητα
          και τις συνεπαγόμενες απολύσεις τους δήμους και γενικότερα στο δημόσιο
«Σε κλείσιμο οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια όσες υπηρεσίες των δήμων έχουν απομείνει να λειτουργούν, μετά και τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης με τις οποίες χιλιάδες εργαζόμενοι στους δήμους και στο υπόλοιπο δημόσιο προβλέπεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα (και ύστερα από ένα χρόνο τους περιμένει η ανεργία).
Είναι γνωστό ότι ο δήμος Μαρουσίου, με χρήματα κύρια των λαϊκών στρωμάτων, παρέχει μια σειρά υπηρεσίες στους δημότες που ναι μεν είναι ανεπαρκείς, και δεν καλύπτουν παρά μικρό μέρος των αναγκών, ωστόσο δεν παύουν να προσφέρουν κάποιες χρήσιμες υπηρεσίες στη λαϊκή οικογένεια.
Το να απολύονται εργαζόμενοι, να μειώνεται το προσωπικό μαζί με τις ακόμα μεγαλύτερες δραστικές περικοπές που προβλέπει το νέο μεσοπρόθεσμο και ο κρατικός προϋπολογισμός του 2013 για τους δήμους, σημαίνει πρακτικά ότι αυτές οι υπηρεσίες, θα οδηγηθούν σε «λουκέτο».
 Άλλωστε και ο δήμος μας είναι υπερχρεωμένος και αυτή τη στιγμή, με πολύ λιγότερο προσωπικό απ’ ότι προηγούμενα, υπολειτουργεί σε σχέση με τα έργα και τις υπηρεσίες που έχουν ανάγκη οι Μαρουσιώτες, ενώ μέσω του περιβόητου «Παρατηρητηρίου» απειλείται πολλαπλασιασμός των ανταποδοτικών τελών που ήδη αποτελούν βραχνά για το λαϊκό εισόδημα.

Δημοτικό Συμβούλιο στις 7:30 μ.μ.

ΕΙΚΟΣΙEΝA(21) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του  Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Τρίτη 20 Νοεμβρίου στις 7:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω:
1. Διαδικασία κλήρωσης για επανεκλογή Δημοτικού Συμβούλου στις Επιτροπές Παραλαβής
Εργασιών - Μεταφορών του Δήμου λόγω παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δάμωνα
Κλαπάκη από τις ως άνω Επιτροπές
2. Πρόσληψη προσωπικού για αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών αναγκών σύμφωνα με
το άρθρο 206 του Ν. 3584/2007
3. Εγκριση της υπ' αρ. 147/2012 απόφασης Ποιότητας Ζωής που αφορά: "Ρυθμίσεις
στάθμευσης στις οδούς Αμαρυσίας Αρτέμιδος και Γ' πάροδο Αργοναυτών στο Μαρούσι"
4. Ανάληψη από το Δήμο Αμαρουσίου της οφειλής της ΔΕΑΔΑ προς την Εταιρεία παροχής
Αερίου Αττικής Α.Ε.
5. Τροποποίηση της από 21/6/2004 σύμβασης με την Εταιρεία Παροχής Αερίου Αττικής Α.Ε.
για την παροχή του Δημοτικού Κολυμβητηρίου "Μιχάλης Μανιός" και έκδοση σχετικής
εγγυητικής επιστολής

...Θράσος!

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η νέα ομοβροντία οδηγεί στη χρεοκοπία!

    ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ - ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Μοναδική εναλλακτική προοπτική για τους εργαζόμενους είναι η ανατροπή της φιλομονοπωλιακής πολιτικής, η έξοδος από την ΕΕ, η μονομερής διαγραφή του χρέους και η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής.
Όπως και να διαβαστούν τα μέτρα που ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων της συγκυβέρνησης στη Βουλή, εύκολα διαπιστώνεται ότι στόχος τους δεν είναι ούτε τα δημόσια ελλείμματα, ούτε το κρατικό χρέος.
Δεν αποτελούν καν μια παρέμβαση αναγκαίων προσαρμογών για την αντιμετώπιση της βαθιάς καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης. Τα στοιχεία, άλλωστε, το δείχνουν καθαρά.
Η κρίση θα συνεχιστεί για έκτη συνεχόμενη χρονιά χωρίς καν να έχουν εμφανιστεί ενδείξεις κάποιας υπολογίσιμης ύφεσης των συμπτωμάτων της, ενώ το χρέος, στο όνομα του οποίου σταυρώνουν εδώ και δυόμισι χρόνια τα λαϊκά στρώματα της χώρας, εξακολουθεί να θεωρείται «μη βιώσιμο», αναζωπυρώνοντας τα ακόμα χειρότερα σενάρια που επεξεργάζονται στα επιτελεία της άρχουσας τάξης, σε βάρος του λαού και του τόπου.
Η φιλομονοπωλιακή πολιτική αντιμετώπισης της κρίσης, όπως αυτή εφαρμόζεται από την άνοιξη του 2010, μπορεί να συνδέθηκε φραστικά με τα ελλείμματα και το χρέος, αλλά και ο τελευταίος παρατηρητής γρήγορα κατάλαβε ότι αυτό ήταν το πρόσχημα, το άλλοθι που είχε ανάγκη η πλουτοκρατία και τα όργανά της ώστε να ξεδιπλωθεί η υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου προσαρμογής της καπιταλιστικής κοινωνίας, στη νέα φάση εξέλιξης του συστήματος.
Ο στόχος τους είναι ένας και μοναδικός:

«Ύμνος στην Ελλάδα»

Το METApolis σας προσκαλεί στα εγκαίνια της έκθεσης «Ύμνος στην Ελλάδα»  την Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 στις 20:00. Η έκθεση καλλιγραφίας και ποίησης της Junyan He, παρουσιάζεται στο χώρο του ΜETApolis υπό την αιγίδα του Συνδέσμου Ελλάδας – Κίνας, στον πυρήνα του ιστορικού εμπορικού κέντρου της πόλης, Αιόλου 48-50, από τις 22/11/2012 έως 02/12/2012.
Ως αρχαία παραδοσιακή τέχνη, η κινεζική καλλιγραφία διακοσμεί ιερούς ναούς αλλά και σπίτια.
Οι αρχαίοι Κινέζοι ποιητές κληρονομούν μια παράδοση την οποία ακολουθούν και εξελίσσουν χαράζοντας σε πέτρες στα βουνά ή σε παπύρους τα ποιήματα τους μέσω της εξαιρετικής τέχνης της.
Εδώ η καλλιγραφία μετουσιώνεται σε καλλιτεχνική μορφή έκφρασης των ποιημάτων.
Συνεπώς είναι μια τέχνη αυτούσια και ανεξάρτητη από τα γραφόμενα που καθρεφτίζει.
Ένας διακεκριμένος ποιητής είναι και εξαιρετικός καλλιγράφος.
Αυτή είναι και η μοναδική ρομαντική έκφραση των αρχαίων Κινέζων ποιητών.
Η Junyan He είναι Κινέζα ποιήτρια που διαμένει στη Ελλάδα.
Η «Ελλάς», η χώρα του φωτός, της δίνει την ευχή της, τροφοδοτώντας την συγχρόνως με έμπνευση να δημιουργήσει.

Nα εξαιρεθεί η πλ. Αγ. Λαύρας από τη «βιοκλιματική ανάπλαση»

Προς Το Δήμαρχο Αμαρουσίου Κύριο Γεώργιο Πατούλη
Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, Εκφράζοντας την επιθυμία, πιστεύουμε, της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων όχι μόνο του Κέντρου του Αμαρουσίου αλλά ολόκληρης της πόλης, ζητούμε να εξαιρεθεί από τη «βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου του Αμαρουσίου» η πλατεία Αγίας Λαύρας.
Άλλωστε η ανάπλασή της δεν προβλεπόταν αρχικά. Προστέθηκε στην τροποποίηση του αρχικού σχεδίου. Αυτό το ζητούμε για τους ακόλουθους λόγους.
1.-Η πλατεία Αγίας Λαύρας είναι ήδη μια πλατεία απολύτως βιοκλιματική, αφού είναι η πλουσιότερη σε φυσική βλάστηση πλατεία του Κέντρου του Αμαρουσίου, με φυτά καλλωπιστικά, πεύκα και άλλα σπάνια, πολυετή δένδρα. Οποιαδήποτε «ανάπλασή» της λοιπόν, προσθήκη δηλαδή πλακών, υποστέγων, νάυλον και τραπεζοκαθισμάτων, επ’ουδενί θα μπορούσε να χαρακτηριστεί βιοκλιματική, αφού είναι εκ των προτέρων βέβαιο ότι θα αποβεί εις βάρος της φυσικής της βλάστησης και των αιωνόβιων δένδρων.

Στις 11:00 π.μ. η συνεδρίαση της «ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ»

ΔEKA(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της
ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 19 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω:
1. Έγκριση ή μη αποκατάστασης ρυμοτομούμενης ιδιοκτησίας (Ο.Τ. 788) σε τράπεζα γης του Δήμου Αμαρουσίου.
2. Έγκριση τοποθέτησης θέσης περιπτέρου (υποθ. Κουσερή Ευαγ.)
3. ΄Εγκριση ή μη τοποθέτησης θέσης στήριξης και στάθμευσης ποδηλάτων (bike stand)
4. Έγκριση χορήγησης αδείας λειτουργίας μουσικών οργάνων «ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ» της εταιρείας «ΠΑΡΑΔΕΙΣΑ ΠΛΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.» που βρίσκεται στο
Μαρούσι, επί της οδού Καψίλη αρ.5.
5. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος της εταιρείας «EKTASIS DEVELOPMENT Ανώνυμη Εταιρεία Κατασκευών Αξιοποίησης Ακινήτων Υπηρεσιών», επί της οδών Χατζηαντωνίου & Δ. Ράλλη 9 - 11(LIDL;)
6. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Οβελιστήριο στο 3ο Επίπεδο του Εμπορικού Κέντρου The Mall Athens» της εταιρείας ΚΑΘΟΔΟΣ Α.Ε. επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου αρ.35

Στις 6:30 μ.μ. η ανοιχτή συνέλευση ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

                 ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ  ΣΥΡΙΖΑ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                 ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012
                        6:30 μ.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
                                      (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).

Σε νέα γραφεία Δημοτική η Τοπική Επιτροπή Ν.Δ.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΤΟΠΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Τηλ.: 210 8068483, Fax: 210 8062360
e-mail: dhm461@hotmail.gr
Μετακόμισε σε νέα γραφεία η Δημοτική Τοπική Επιτροπή Νέας Δημοκρατίας Κέντρου Αμαρουσίου
Το Διοικητικό Συμβούλιο ενημερώνει τα μέλη και τους φίλους της Νέας Δημοκρατίας, ότι
η Δημοτική Τοπική Επιτροπή Κέντρου του Αμαρουσίου μετακόμισε σε νέα γραφεία, τα οποία βρίσκονται επί της Οδού Θησέως 42 Α, 1ος Όροφος.
Τα τηλέφωνα παραμένουν τα ίδια (210 - 8068483, 210 - 8062360).
Διοργάνωση μονοήμερης εκδρομής από τη Δημοτική Τ.Ε. Κέντρου Ν.Δ.