Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2012

Αναβιώνει ο «έρως» στην τριγωνική σχέση μεταξύ Ουάσιγκτον, Άγκυρας & Ιερουσαλήμ;

            Του Μάριου Ευρυβιάδη*             Δυο γεγονότα, φαινομενικά ασύνδετα μεταξύ τους, βρίσκονται υπό εξέλιξη ή έχουν προγραμματισθεί τούτη την περίοδο στη γειτονιά μας. Το υπό εξέλιξη γεγονός που άρχισε στις 21 Οκτωβρίου και ολοκληρώνεται οσονούπω, είναι η ανά διετία κοινή άσκηση ανάμεσα σε αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στην Ευρώπη (US European Command) και δυνάμεις του Ισραήλ. Γνωστή με την κωδική ονομασία Austere Challenge 12 , η άσκηση αυτή που λαμβάνει χώρα στο Ισραήλ, δοκιμάζει την ετοιμότητα των δυο κρατών να ανταποκριθούν σε μια πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ. Τρείς χιλιάδες πεντακόσιοι Αμερικανοί και χίλιοι Ισραηλινοί συμμετέχουν στην άσκηση.
Το άλλο γεγονός είναι ένα μεγάλο διεθνές συνέδριο για τα δέκα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία το Τουρκικό Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Τούρκου Ισλαμιστή Ταγίπ Ερντογάν. Το συνέδριο αυτό που τιτλοφορείται  «Ten Years Since the Rise to Power of the Justice and Development Party in Turkey», November 14-15, 2012, θα λάβει χώρα στο Ισραήλ. Συγκεκριμένα διοργανώνεται υπό την αιγίδα του The Institute for National Security Studies (INSS), ενός υπερσυντηρητικού think tank του Τελ Αβίβ.
Συμμετέχουν επιφανή πρόσωπα από το Ισραήλ την Τουρκία και τις ΗΠΑ.
Ξεχωριστά το καθένα από τα δυο αυτά γεγονότα, αλλά και τα δύο μαζί επιχειρούν, δια της πλαγίας, να επανασυστήσουν την «χρυσή εποχή» των Αμερικανο-τουρκο-ισραηλινών σχέσεων της δεκαετίες του 1980. Η τριγωνική σχέση ανάμεσα σε Ουάσιγκτον, Άγκυρα και Ιερουσαλήμ, άνθισε επί προεδρίας Ρέηγκαν σχεδόν ταυτόχρονα με την αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου. Τα γεγονότα που εγκαινίασαν την χρυσή εποχή ανάμεσα στις τρείς χώρες είχαν αρχίσει επί Προεδρίας Κάρτερ.
Ήταν η «απώλεια» του στρατηγικού εταίρου των ΗΠΑ και του Ισραήλ στη Μέση Ανατολή, του Σάχη της Περσίας (1978-1979) και η σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν (1979).

Φουσκώνουν κι άλλο τα «κρυφά» μέτρα

Της Ελένης Κωσταρέλου
Φουσκώνουν κι άλλο τα «κρυφά» μέτρα, αυξάνοντας το συνολικό κονδύλι στα 20,7 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία κατέθεσε στο χθεσινό Eurogroup.
Το κρυφό πακέτο μέτρων της διετίας 2015-2016 αυξάνει από τα 4,6 δισ. ευρώ στα 6,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 1,8 δισ. ευρώ επιπλέον μέτρα έναντι αυτών που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής, το οποίο ψηφίστηκε από τη Βουλή την περασμένη Τετάρτη.
Εκτός των φανερών μέτρων 14,3 δισ. ευρώ, προβλέπονται και κρυφά μέτρα 2,6 δισ. για το 2015 και άλλα 2,8 δισ. για το 2016.
Στην έκθεση της Επιτροπής προβλέπεται ακόμα ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρηματοδοτικά κεφάλαια 32,6 δισ. ευρώ την τριετία 2014 -2016 για την κάλυψη των αναγκών της και αναφέρει πως απαιτούνται περίπου 15 δισ. ευρώ νέο δάνειο προς την Ελλάδα για να κλείσει το χρηματοδοτικό κενό, το οποίο κατά 6,2 δισ. προέρχεται από τις χαμηλότερες εισπράξεις των ιδιωτικοποιήσεων και κατά 8,8 δισ. από τη διετή επιμήκυνση.
«Οι ανάγκες χρηματοδότησης της Ελλάδος ανέρχονται σε 15 δισ. ευρώ έως το 2014 και στα 17,6 δισ. ευρώ το 2015 και 2016, όμως δεν αποκλείεται να αυξηθούν» τονίζεται στο μη οριστικό κείμενο της έκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το οποίο διέρρευσε την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

Aυριο η παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών

Την παραδοσιακή ετήσια «Ρεβυθάδα» διοργανώνει το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμιστών & Αγγειοπλαστών με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου
Την καθιερωμένη παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης της 50ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής διοργανώνουν την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου  στις 8 μ.μ. ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμιστών και Αγγειοπλαστών (Π.Ε.Κ.Α).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Κεραμικό Κέντρο Αμαρουσίου (Λεωφ. Κηφισίας 207, Αίθουσα Τέχνης «Αλέξανδρος Γαρδέλης»).
Στην εκδήλωση θα βραβευθούν οι διακριθέντες καλλιτέχνες της φετινής έκθεσης κεραμικής.

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Eπιτυχές το τουρνουά 3 on 3 από το ΤΟΣΥΝ Αμαρουσίου

Με τη συμμετοχή 48 ομάδων και την ανάδειξη των τριών νικητριών ομάδων ολοκληρώθηκε το φετινό τουρνουά μπάσκετ 3on3 που διοργάνωσε το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) Αμαρουσίου για τρίτη συνεχή χρονιά με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.
Το τουρνουά που ξεκίνησε στις 9 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 9 το βράδυ παρακολούθησαν περισσότεροι από 300 φίλαθλοι στο κλειστό γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».
Για την ιστορία νικήτρια ομάδα ήταν οι "4 Amigos", δεύτερη η ομάδα "Αθμονείς" και τρίτη η ομάδα "Hammer".
Νικητής του διαγωνισμού τριπόντων ήταν ο Κώστας Σελίτας.
Ξεχωριστή ήταν η εμφάνιση της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου με αμαξίδιο που συμμετείχε σε αγώνα επίδειξης ενθουσιάζοντας την κερκίδα και αποσπώντας το θερμότερο χειροκρότημα της.

Αξιέπαινη η φιλανθρωπική δράση του Σωματείου «Αλκυονίδες»

H υποστήριξη και ενίσχυση του Συλλόγου «Μέριμνα του Γήρατος Αμαρουσίου», του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η συνεισφορά στο συσσίτιο του Ι.Ν. Παναγία της Θεοτόκου Αμαρουσίου, ήταν ο στόχος της φιλανθρωπικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε με εξαιρετική επιτυχία σε γνωστό κέντρο της πόλης, το Σωματείο Γυναικών Αμαρουσίου «Αλκυονίδες»
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκπροσωπώντας το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Διαφάνειας κ. Νικόλας Αλεπούς και η Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένη Λέκκα.
Μεταφέροντας τον χαιρετισμό του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, οι εκπρόσωποι του Δήμου Αμαρουσίου ευχαρίστησαν το Δ.Σ. του Σωματείου για την αξιέπαινη φιλανθρωπική τους δράση, ιδιαίτερα στη παρούσα δύσκολη συγκυρία που πολλοί συνάνθρωποί μας χειμάζονται από την κρίση.

Υπέροχη η συνεστίαση του Συλλόγου των Αθμονέων

Στη συνεστίαση του Συλλόγου των Αθμονέων, με την οποία εγκαινιάζεται ένα σύνολο κοινωνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων του συλλόγου για τη φετινή χειμερινή περίοδο, συμμετείχε ο Δήμος Αμαρουσίου.
Την εκδήλωση παρουσία μελών και φιλων των Αθμονέων, Προέδρων και μελών των εξωραϊστικών συλλόγων και φορέων της πόλης, τίμησαν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Νικόλαος Πέππας και Νικόλας Αλεπούς, και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Καρλαύτης, Ελένη Λέκκα, Δημήτρης Καμπούκος, Γεώργιος Ιατρίδης και Δημήτρης Σμυρνής.
Μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη, ο Αντιδήμαρχος κος Νικόλαος Πέππας συνεχάρη το Σύλλογο Αθμονέων για τη διοργάνωση εκδηλώσεων που φέρνουν κοντά τους κατοίκους της πόλης και διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις της πόλης,ενώ αποτελούν και μία δημιουργική διέξοδο από την καθημερινότητα.

Tο Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου δικαίωσε τους εργαζομένους του «Flash 96»

Αποκαρδιωτικά τα μαντάτα που κομίζει το Ειρηνοδικείο Αμαρουσίου στον ιδιοκτήτη του «Flash 96» κ. Κυριακίδη, αφού δικαίωσε 8 δημοσιογράφους του σταθμού, που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη διεκδικώντας μισθούς 4 μηνών.
 Το Δικαστήριο απαγόρευσε επίσης τη ... νομική και πραγματική μεταβολή της κατάστασης της εταιρείας, διατάσσοντας παράλληλα την πληρωμή των οφειλόμενων δεδουλευμένων αποδοχών, των δύο πρώτων μηνών, μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης τους στις 20 Νοεμβρίου 2012, όπου συζητείται η επιδίκαση του συνόλου των δεδουλευμένων απαιτήσεων των εργαζομένων.

Προς τα στελέχη της Αντιπολίτευσης του Δήμου ΑΜΑΡΟΥΣIΟΥ

        «Σύλλογος Παρέμβασης Πολιτών Αμαρουσίου»
«O Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου - Καψάλης, συνεχίζοντας τον αγώνα εναντίων των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, μαζί με πολίτες Μελισσίων συνέλαβαν με την παρουσία του εισαγγελέα, τη συνδρομή των Διοικητών του Αστυνομικού Τμήματος Μελισσίων κ. Νικολιδάκη Γεώργιου και του Τμήματος Ασφαλείας Μελισσίων κ. Γόγολου Δημήτριου και ανδρών τους, το συνεργείο της Vodafone που προσπαθούσε να τοποθετήσει παράνομα κεραία κινητής τηλεφωνίας, σε κτίριο επίτης οδού Ε. Βελιζέλου 5 στα Μελίσσια.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο Α.Τ. Μελισσίων και σήμερα θα οδηγηθούν για τα περαιτέρω.»
Απαιτείται η ενημέρωση των δημοτών για τις δικαιολογίες που επικαλέστηκε η δημοτική αρχή και για τους λόγους για τους οποίους εξακολουθεί να διατηρεί τις δυο κεραίες κινητής τηλεφωνίας σε απαγορευμένη απόσταση από παιδικές χαρές.
Κύριοι πριν από καιρό είδαμε με μεγάλη ευχαρίστηση σχετική ερώτηση σας για τις δύο Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας, οι οποίες είναι τοποθετημένες και καμουφλαρισμένες στην ταράτσα του κτιρίου που ευρίσκεται δίπλα που ευρίσκεται στη συμβολή των οδών & Περικλέους και απέναντι από τον Σταθμό του Ηλεκτρικού.
Οι κεραίες αυτές ευρίσκονται σε μικρές αποστάσεις από τις παιδικές χαρές της Πλατείας Πίνδου και της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως και σε απόσταση αναπνοής από τον κάτωθι του Σταθμού υπαίθριο Χώρο, τον οποίο συστηματικά η Δημοτική Αρχή παραχωρεί για την εγκατάσταση «Λούνα Παρκ», και στον οποίο συνωθούνται παιδιά πολύ μικρής ηλικίας.

Ετοιμάζονται να απογειωθούν τα δημοτικά τέλη!

       Νέο «κοστούμι» μάς ράβει ο Φούχτελ
του Αρη Χατζηγεωργίου
Βαθιά τις… φούχτες σε δημοτικά έργα, υπηρεσίες και περιουσίες προσπαθούν να βάλουν γερμανικές εταιρείες με τη βοήθεια του επιτετραμμένου της Μέρκελ, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, της κυβέρνησης και αρκετών δημάρχων. Παράλληλα, λειτουργεί και δεύτερος πολιορκητικός κριός υπό την task force του Χορστ Ράιχενμπαχ, που λειτουργεί περισσότερο σε επίπεδο τεχνογνωσίας.
Τα δημοτικά τέλη ετοιμάζονται να απογειωθούν καθώς οι δημότες καλούνται να αποπληρώσουν διαχείριση σκουπιδιών, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης, ηλεκτροφωτισμού, πάρκινγκ, αθλητικές-τουριστικές εγκαταστάσεις και όποια άλλη μικρή ή μεγάλη δημόσια υπηρεσία, η οποία, αφού εκφυλίστηκε, εξελίσσεται τώρα, ελέω Μνημονίου, σε τοπική «μπίζνα».
Μπορεί το όνομα του Γερμανού επιτετραμμένου Φούχτελ να σημαίνει στα γερμανικά «σπαθί», αλλά τίποτε δεν προϊδεάζει ότι θα πέσει… μάχαιρα στα έξοδα των δήμων οι οποίοι, διαλυμένοι από την ελλιπή χρηματοδότηση και τις αποχωρήσεις προσωπικού, θα κληθούν να διαχειριστούν «τοπικά αναπτυξιακά έργα» σε σύμπραξη με ιδιώτες, οι οποίοι θα απαιτούν να έχουν άμεση οικονομική ανταπόδοση από τα έργα στα οποία θα συμμετάσχουν.
Το σύνολο των υπηρεσιών που προσέφεραν ώς τώρα οι δήμοι είχε σε γενικές γραμμές αποφύγει το στίγμα ότι αποτελούν «χαράτσι» και φοροεισπρακτικό μηχανισμό.
Με άλλα λόγια, εκτιμάται ότι οι πολίτες θα προβάλουν μικρότερες αντιστάσεις στις χρεώσεις δήμων-ΣΔΙΤ, σε αντίθεση με τους φόρους, τα παράβολα και τους λογαριασμούς ΔΕΚΟ του «κεντρικού» διαλυμένου κράτους.

Aνακεφαλαιοποίηση ...

Δεκαπλασιάζεται το Τέλος Ακινήτων!!!

Δεκαπλάσιο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας, το γνωστό ΤΑΠ, που εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και αποδίδεται στα ταμεία των δήμων, καταγγέλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων, ότι προβλέπει το μνημόνιο 3.
Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, το Μεσοπρόθεσμο προβλέπει μεγάλη αύξηση του ΤΑΠ για τα ακίνητα που βρίσκονται στην εδαφική ακεραιότητα των δήμων που είναι υπερχρεωμένοι. Το Τέλος είναι σήμερα 0,25-0,35 τοις χιλίοις και μπορεί να φτάσει με τις αυξήσεις το 3 τοις χιλίοις.
Η πρόβλεψη αυτή, σύμφωνα με την ΠΟΜΙΔΑ αναφέρεται στο νέο «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ» το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τις αυξήσεις στα δημοτικά τέλη ώστε να πάψουν να βρίσκονται οι δήμοι στο «κόκκινο». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ «για μια κατοικία ή οποιοδήποτε ακίνητο αντικειμενικής αξίας 200.000 ευρώ, το ΤΑΠ που σήμερα είναι 50-75 ευρώ θα αυξηθεί στα 600 ευρώ ετησίως, δηλαδή πάνω από ένα μηνιαίο μίσθωμα.

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

«Απειλούν» με ομαδικές παραιτήσεις οι Δήμαρχοι!

Οι δήμοι δεν θα μπουν στη διαδικασία ενημέρωσης των υπουργείων με στοιχεία που θα επιτρέψουν την προώθηση απολύσεων στους δήμους.
Το αίτημα για ομαδικές παραιτήσεις δημάρχων και το αίτημα για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσον αφορά τη συνταγματικότητα της δημιουργίας Παρατηρητηρίου Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ, ήταν τα κύρια ζητήματα που τέθηκαν στη έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Μετά τη λήψη της συνεδρίασης, οπότε αποφασίστηκε η σύνταξη δυο ψηφισμάτων - ενός για την αναγκαιότητα δημιουργίας Παρατηρητηρίου και ενός για τη διαθεσιμότητα των υπαλλήλων - αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ πήγε στη Βουλή προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων.

Σκληρή κριτική στο ΚΚΕ από τους «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα» & το «Ρεσάλτο»

Σκληρή κριτική στο ΚΚΕ ασκούν με αναρτήσεις τους τα ιστολόγια «Σχολιαστές Χωρίς Σύνορα» &  «Ρεσάλτο». Είναι ενδεικτικοί οι τίτλοι τους: «ΠΟΣΟ ΞΕΦΤΙΛΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ; Υπάρχει πάτος;» και «ΚΚΕ: Γρανάζι του νεοταξικού ΦΑΣΙΣΜΟΥ»!!!
Το 1ο ιστολόγιο αναφέρει χαρακτηριστικα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει στην Ελλάδα ένα τμήμα επιχειρηματιών, το λεγόμενο λόμπι της δραχμής, κατήγγειλε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. (!!!)
ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ ΡΟΜΠΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΝΑΡΩΤΙΟΜΑΣΤΕ!
Μέσα σε λίγο καιρό διέπραξε μια σειρά από απίστευτες κινήσεις και η τελευταία δήλωση της Παπαρήγα ήταν απλώς το αποκορύφωμα της ξεφτίλας του. Ένα αποκορύφωμα όμως που ήταν απρόβλεπτο ακόμη και για αυτούς που δεν έχουν καμιά αυταπάτη για το τι ξεπουλημένο, διχαστικό, δογματικό και αθεράπευτα σταλινικό κόμμα είχε καταντήσει το ΚΚΕ.
Είχε προλάβει πρώτα να ψηφίσει μαζί με ΝΔ ΠΑΣΟΚ να ΜΗΝ εξεταστεί ο Παπανδρέου στην βουλή αλλά και να κρατήσει μια τέτοια στάση στα συνδικάτα ώστε να μην ψηφιστεί απεργία διαρκείας. Να φτάσει όμως να μιλά για το Σύριζα ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ είναι μια ξεφτίλα που δεν την είχε γνωρίσει ως τώρα ο Περισσός. Με την Παπαρήγα μπροστάρη όμως ετοιμαστείτε για ατελείωτες ξεφτίλες. Δεν πρόκειται να έχει μείνει ΚΚΕ μέχρι να αποχωρήσει αυτή η κυρία από εκεί πέρα…
(Κατά τα άλλα και χωρίς καθόλου να θέλω να χαριστώ στο Σύριζα, έχω αναγουλιάσει με την στάση Παπαδημούλη στις δηλώσεις Παναγούλη. Παπαδημούλη ούτε μια τρίχα του Παναγούλη δεν είσαι για να έχεις και το θράσος να εξαπολύεις εναντίον του αυτού του είδους την ‘κριτική’)»!!!
Το 2ο ιστολόγιο από την πλευρά του αναφέρει: «Η «αριστερά» έχει το πλεονέκτημα να εξαπατά «πλαγίως» δηλαδή πιο πονηρά και δόλια. Έχει το πλεονέκτημα, αλλά και την αντιπολιτευτική πολυτέλεια, να σφετερίζεται τις ιστορικές κατακτήσεις των εργατικών και λαϊκών αγώνων, να τις εμπορεύεται, καθώς και να καταγγέλλει στα λόγια τις αδικίες, τις ανισότητες, τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού κ.λπ, Και στην πράξη να στηρίζει αυτό το καθεστώς της βαρβαρότητας.

συμβόλαια

OXI στις απολύσεις OTA & στο Δημόσιο Τομέα

Σύμφωνα με το μεσοπρόθεσμο (3ο μνημόνιο), που ψηφίστηκε στη Βουλή και αφορά τις αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση 2013-2016, προβλέπεται η απόλυση όσων υπαλλήλων προσελήφθησαν χωρίς ΑΣΕΠ - 2000 υπάλληλοι μέχρι το τέλος του 2012 και 15000 μέχρι το τέλος του 2013 - σε όλο το δημόσιο τομέα.
 Ήδη δρομολογείται εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών που ζητά σε διάστημα τριών ημερών να συγκεντρωθούν τα στοιχεία των υπαλλήλων και σε διάστημα δέκα ημερών προσδιορίζεται η απόλυση (αρχικά με κατηγορίες Δ.Ε. και Υ.Ε.).
Η διαδικασία αυτή, που έχει ξεκινήσει για υπαλλήλους των ΟΤΑ, αποτελεί τη χαριστική βολή για τη λειτουργία των Δήμων με δημόσιο χαρακτήρα, οι οποίοι οδηγούνται άμεσα σε ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών τους, καθώς και την αρχή επέκτασης του μέτρου των απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα.
Στο πλαίσιο αυτό μαζί και με τις άλλες παρατάξεις της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου ζητήσαμε την άμεση (έκτακτη) σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, ώστε με απόφαση του Δ. Σ. να συμπαρασταθούμε ενεργά στον αγώνα των εργαζομένων των ΟΤΑ ενάντια στη λαίλαπα των μνημονίων και των απολύσεων που μας επιβάλλει η κυβέρνηση (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) υλοποιώντας τις εντολές των ΔΝΤ - ΕΕ - ΕΚΤ.

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κέντρου Αμαρουσίου «Η ΚΑΣΤΑΛΙΑ»

                                                       ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Προσκαλούμε τα μέλη και τους φίλους μας τη Δευτέρα 14 Νοεμβρίου και ώρα 18.30 στο «Ιδιόμελο», ένα «τόπο συνάντησης» από τους λίγους που απέμειναν, για να θυμίζουν άλλα, «πιο ανθρώπινα», χρόνια.
(Ελευθερίου Βενιζέλου 17 & Βασιλέως Κωνσταντίνου, Μαρούσι. Τηλ: 2106817042).
Θα προσφέρουμε τσάι, καφέ και σπιτικά γλυκίσματα. Θα ενημερώσουμε, θα ενημερωθούμε, θα επικοινωνήσουμε και θα χαρούμε, όλοι μαζί, τη σπάνια ζεστασιά του ιδιότυπου αυτού χώρου (μείγμα art nouveau και λαϊκής αρχιτεκτονικής).

                                                           Για το Διοικητικό Συμβούλιο
                               Η Πρόεδρος                                                                Η Γ. Γραμματέας
                         Δήμητρα Κρεκούκια                                                       Σωτηρία Σουλτάτη

Aύριο η συνεστίαση του Συλλόγου ΑΘΜΟΝΕΩΝ

                                                                             Πρόσκληση
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου των ΑΘΜΟΝΕΩΝ έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στη συνεστίασή του που θα γίνει την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στο παραδοσιακό Μαρουσιώτικο Κέντρο «ΑΣΒΕΣΤΟΛΑΚΟΣ»
(Κοιμήσεως Θεοτόκου &aΜητροπόλεως).
Τιμή πρόσκλησης 15 Ευρώ
(πλήρες φαγητό, ποτό & γλυκό).
Ώρα προσέλευσης: 13.00
Δηλώσεις συμμετοχής:
κ. Έφη Μανιάτη τηλ. 210-80 66 029,
κ. Σπύρο Κουτσούκο τηλ.: 6981 05 99 70 και
κ. Δέσποινα Περαντάκου τηλ.: 6947 55 71 96.

Ολοι στη συγκέντωση αύριο στις 5μ.μ. στην ΟΜΟΝΟΙΑ

Αύριο Κυριακή  11 Νοεμβρίου η κυβέρνηση με την ψήφιση του κρατικού προϋπολογισμού συμπληρώνει και ολοκληρώνει τη σφαγή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Με το εργαλείο του κρατικού προϋπολογισμού, προσφέρουν στα μονοπώλια έξοδο από την κρίση τσακίζοντας ακόμα περισσότερο την τιμή της εργατικής δύναμης.
Κάθε μέτρο κάθε κίνηση της κυβέρνησης υπηρετεί έναν και μόνο σκοπό:
Την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων με όρους εξαθλίωσης των εργαζομένων και της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού.
Η απόφαση των πολιτικών υπαλλήλων του κεφαλαίου για βίαιη ανακατανομή του πλούτου, μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, στα καπιταλιστικά παράσιτα να μας βρει για μια ακόμα φορά στους δρόμους.

Στους στήλους Ολυμπίου Διός η συγκέντρωση των "Ανεξαρτήτων Ελλήνων"

Aπαντήσεις από το Δήμο, ζητά ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Αναβρύτων «Ο Άγιος Δημήτριος»

                   ΠΡΟΣ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
    ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ - Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ
                              ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                        ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
                   ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας έχει θέσει τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή μας στον Δήμαρχο, στους Αντιδημάρχους και στις Υπηρεσίες σας σε διάφορες συναντήσεις.
Ζητάμε από τις Υπηρεσίες σας να απαντήσουν για την πρόοδο των δύο καίριων για την περιοχή μας πολεοδομικών θεμάτων.
α) Οριοθέτηση ρέματος Σαπφούς: Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη «Υδραυλικές - Γεωλογικές μελέτες και τοπογράφηση ρέματος Σαπφούς».
Η ενημέρωση που είχαμε είναι ότι αναμένεται η έγκριση περιβαλλοντικών όρων από την Περιφέρεια, η οποία εκκρεμεί από τον Ιούλιο του 2010.
Ποια είναι η πρόοδος και στη συνέχεια ποια στάδια ακολουθούν προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη;
β) Τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου:

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος στη θέση του Β. Μπαλάση

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος Αμαρουσίου ο Βασίλης Μπαλάσης, με τον επιλαχόντα Μιχάλη Παπαδόπουλο να ορκίζεται άμεσα από τον δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη.
Στην σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αμαρουσίου αναφέρονται τα εξής:
Ορκίστηκε από το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, για το αξίωμα του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος, στη θέση του παραιτηθέντος Βασίλη Μπαλάση.

Δαγκώνει αδέσποτο σκυλί στην Νερατζιωτίσσης...

Τον τραυματισμό της από αδέσποτο σκυλί στην οδό Νερατζιωτίσσης στο Μαρούσι κατήγγειλε ακροάτρια του ρ/σ Σκαι 100,3. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, έχουν σημειωθεί και άλλα 2 περιστατικά δαγκώματος στο συγκεκριμένο σημείο πρόσφατα με την επιβεβαίωση του φαρμακοποιού γνωστού εμπορικού κέντρου της περιοχής.
Το σκυλί αυτό βρίσκεται μαζί με άλλα 6 σε ένα τυφλό οικόπεδο στο εργοτάξιο της Αττικής Οδού.
Η ακροάτρια του ρ/σ Σκαι 100,3 μάλιστα ενίσταται γιατί μετά από επικοινωνία της με τον Δήμο Αμαρουσίου για την απομάκρυνση του σκύλου, διαπίστωσε μεγάλη γραφειοκρατία και την μόνη επίπονη λύση της ευθανασίας. Θεωρεί καλύτερη λύση την απλή κράτηση του σκύλου σε κάποιο κέντρο λόγω της παραβατικής του συμπεριφοράς.
     ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Ο κανονισμός περιλαμβάνει την βεβαίωση τραυματισμού του θύματος από δημόσιο νοσοκομείο, την κατάδειξη του συγκεκριμένου σκύλου και την σύγκλιση επιτροπής για να αποφασιστεί και να οδηγηθεί ο σκύλος στην φιλοζωική εταιρεία για την ευθανασία του...

test drive

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Aιτούνται έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο

Αξιότιμε κύριε πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου, με την παρούσα, εκφράζοντας την βούληση της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας του Δ.Σ., ζητάμε την έκτακτη άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου με θέμα :
«Συζήτηση και λήψη αποφάσεων για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών που προκύπτουν για το Δήμο Αμαρουσίου από τη ψήφιση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στις 07.11.2012 (απολύσεις εργαζομένων, μειώσεις κρατικής ενίσχυσης κ.λ.π.)
Οι δημοτικοί σύμβουλοι :

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «ζουν στον κόσμο τους»!!!

Αδιαμφισβήτητο το ενδιαφέρον Πατούλη για τα Ανάβρυτα
Το ενδιαφέρον της Διοίκησης Πατούλη για τη γειτονιά των Αναβρύτων, είναι αδιαμφισβήτητο
Με αφορμή την ανακοίνωση του Συνδυασμού της Αντιπολίτευσης "Μαρούσι Επιστροφή στο Μέλλον", για τα ζητήματα της γειτονιάς των Αναβρύτων, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θα ήθελε να επισημάνει τα παρακάτω:
Η εύκολη και ανέξοδη κριτική από την παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι τα στελέχη της «ζουν στον κόσμο τους», μακριά από τη σημερινή πραγματικότητα. Ασκούν αντιπολίτευση με όρους και πρακτικές της προηγούμενης δεκαετίας, αγνοώντας τη σημερινή δυσχερή οικονομική πραγματικότητα. Ο κ. Μπρέγιαννης, και τα στελέχη του, έχουν στο μυαλό τους την εικοσαετή περίοδο που εκείνοι διοικούσαν το Δήμο Αμαρουσίου. Περίοδο που φόρτωσαν την πόλη και το Δήμο με βάρη, δάνεια και υποχρεώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, υποθηκεύοντας το μέλλον και την προοπτική όλων των συμπολιτών μας.
Πρέπει κάποια στιγμή να αντιληφθούν ότι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η σημερινή Διοίκηση καλείται να προσφέρει έργο και υπηρεσίες στην πόλη και τους κατοίκους, και το προσφέρει με:
50% λιγότερο προσωπικό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια
70% λιγότερα χρήματα, αφού τόσο έχει μειωθεί η κρατική χρηματοδότηση των Δήμων από την Κεντρική Εξουσία την υποχρέωση να διαθέσει πάνω από 50.000.000 ευρώ από τα έσοδα του της περιόδου 2007-2011, για την αποπληρωμή δανείων που είχαν συναφθεί τα προηγούμενα χρόνια, χρόνια που τη διοίκηση της πόλης ασκούσε η παράταξη του κ. Μπρέγιαννη.

Α. Μπρεγιάννης: «Tα Ανάβρυτα έχουν αφεθεί στην τύχη τους»

Η δημοτική ομάδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Αμαρουσίου, με επικεφαλής τον κ. Αλέξανδρο Μπρέγιαννη επισκέφτηκε το περασμένο Σάββατο 3 Νοεμβρίου την περιοχή των Αναβρύτων. Ο κ. Μπρέγιαννης συνοδευόμενος από τους δημοτικούς συμβούλους Κατερίνα Αναστασιάδου, Μαίρη Καρανάσιου, Κωνσταντίνο Βλάχο και Παναγιώτη Σαγρή, συνομίλησαν με εκπροσώπους του Δ.Σ. του Εξωραϊστικού & Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αναβρύτων, αλλά και κατοίκους της περιοχής.
Σύμφωνα με την μείζονα αντιπολίτευση «στη διάρκεια της συζήτησης, έγινε αναφορά στην πλήρη αδιαφορία της διοίκησης για το δασόκτημα Καρέλλα, το οποίο, παρά τις συνεχείς υποσχέσεις της διοίκησης για την ανάδειξη του σε χώρο πρασίνου και ήπιων αθλητικών υποδομών, έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης χωμάτων και μπαζών θυμίζοντας πλέον εικόνα χωματερής.
Παράλληλα, οι κάτοικοι της περιοχής επανέφεραν τα ζητήματα της μη εφαρμογής της κυκλοφοριακής μελέτης (μονοδρόμηση οδού Ευκαλύπτων κ.λ.π) που έχει εδώ και τέσσερα περίπου χρόνια εξαγγείλει η διοίκηση του Δήμου, αλλά ακόμα δεν έχει υλοποιήσει, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται συνεχώς το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην ευρύτερη περιοχή.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ή ΘΑΝΑΤΟΣ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος…

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη συντριβή μας, τον αργό και βασανιστικό μας θάνατο ή θα ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ;
Αυτό είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ δίλημμα, το ένα και μοναδικό, που μπαίνει σήμερα μπροστά στον ελληνικό λαό…
Οι φιέστες των ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ που οργανώνουν οι εργατοπατέρες και οι γραφειοκρατικές ηγεσίες του ΚΚΕ πρέπει, απλώς, να αποτελέσουν την αφορμή, το «όχημα» απεγκλωβισμού της λαϊκής ΟΡΓΗΣ από τις ορειχάλκινες πλάκες των εργατοπατέρων και γραφειοκρατών, οι οποίοι έχουν ένα και μόνο στόχο:
Την εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης, το «κλείδωμα» της λαϊκής οργής στα εκλογικά παιχνίδια των συνδικαλιστικών και κομματικών ηγεσιών…
Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, πλέον, βαθιά:
Οι ηγεσίες των δήθεν αριστερών κομμάτων και των πολύχρωμων, ελεεινών εργατοπατέρων (κρατικοί συνδικαλιστές) ΜΠΟΡΕΙ να κραυγάζουν για ΓΕΝΙΚΟ ξεσηκωμό, αλλά στην πράξη αυτό που επιδιώκουν (το ζούμε δραματικά τώρα χρόνια και χρόνια) είναι οι εκτονωτικές φιέστες παρελάσεων - διαδηλώσεων, είναι η δική τους συνδικαλιστική και κομματική επιβίωση και ΟΧΙ η ΕΞΕΓΕΡΣΗ και η ΟΡΓΑΝΩΣΗ
(αυτό-οργάνωση) της κοχλάζουσας λαϊκής ΟΡΓΗΣ…
Γι αυτό ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ και σήμερα σε συνθήκες ολοκληρωτικής λεηλασίας και καταστροφής μας, σε συνθήκες ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ μας από τις πλανητικές φασιστικές ελίτ, να ΔΙΑΣΠΟΥΝ, ακόμα και αυτές τις κινητοποιήσεις-φιέστες, εξακολουθούν να παίζουν το διασπαστικό παιχνίδι-σώου των ξεχωριστών και «μαντρωμένων» (κομματικά και συνδικαλιστικά) απεργιακών κινητοποιήσεων…

Ηρθε η ώρα της κρίσεως ...

            Μία κοινωνία βαθιά διχασμένη & γεμάτη μίσος !
Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Αποφράδα μέρα η σημερινή. Ισως και να περάσει στην Ιστορία για τα κακά και τις συμφορές που θα φέρει στον τόπο η υπερψήφιση εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την ανοιχτή ή συγκαλυμμένη συνενοχή και εκείνων της ΔΗΜΑΡ, του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας που μοναδικό στόχο έχουν τον οικονομικό εξανδραποδισμό των Ελλήνων και την πλήρη εθνική εξαχρείωση της Ελλάδας.
Οι παραστάσεις πολιτικού θεάτρου διάφορων απίθανων τύπων που με τη δημοκρατική ψήφο του ελληνικού λαού εισχώρησαν στις τάξεις του κλαμπ των αντιπροσώπων του έθνους, έλαβαν τέλος. Ηρθε η ώρα της κρίσεως. Η ώρα της ψήφου, όταν τα πτερόεντα έπεα του κάθε βουλευτή γίνονται έργα υπέρ ή κατά του λαού και της χώρας μας.
Μιλώντας την Κυριακή προς τους βουλευτές της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ομολόγησε και μια αλήθεια αναφερόμενος στη μνημονιακή πολιτική.
«Χάσαμε ως Ελληνες τα τελευταία δύο χρόνια από μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, από μειώσεις δαπανών του δημοσίου, από αύξηση των φόρων, από την ύφεση και την ανεργία το 35% του βιοτικού μας επιπέδου. Πρόκειται για τεράστια καθίζηση ευημερίας μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στη μεταπολεμική Ευρώπη» παραδέχτηκε.
Οντως ποτέ, σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, σε καμία εποχή, κανένας λαός δεν έχασε σε καιρό ειρήνης τόσο πολλά όσα οι Ελληνες αυτά τα τρία καταραμένα χρόνια εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στη βάση του μνημονίου που επέβαλαν στη χώρα μας οι επικυρίαρχοι Γερμανοί και οι υπόλοιποι της ΕΕ, με την πλήρη και πρόθυμη συνεργασία της ηγεσίας των δύο κομμάτων - πυλώνων του συστήματος.

Επιστρέφει στη...Βουλή ο Σημίτης!

Μετακομίζει ο Κώστας Σημίτης από το γραφείο του που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας, στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η φρουρά του πρώην πρωθυπουργού μειώθηκε και έτσι μετακομίζει για να εργάζεται ασφαλέστερα εκεί.

Αναφέρεται ότι οι κ.κ. Κώστας Σημίτης και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι δύο πρώην πρωθυπουργοί που, παρόλο που δεν είναι βουλευτές, διατηρούν ακόμα γραφεία στη Βουλή.

Πηγή: Βηματοδότης