Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

ΕΞΕΓΕΡΣΗ ή ΘΑΝΑΤΟΣ, δεν υπάρχει άλλος δρόμος…

Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε τη συντριβή μας, τον αργό και βασανιστικό μας θάνατο ή θα ΕΞΕΓΕΡΘΟΥΜΕ;
Αυτό είναι το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ δίλημμα, το ένα και μοναδικό, που μπαίνει σήμερα μπροστά στον ελληνικό λαό…
Οι φιέστες των ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΠΕΡΓΙΩΝ που οργανώνουν οι εργατοπατέρες και οι γραφειοκρατικές ηγεσίες του ΚΚΕ πρέπει, απλώς, να αποτελέσουν την αφορμή, το «όχημα» απεγκλωβισμού της λαϊκής ΟΡΓΗΣ από τις ορειχάλκινες πλάκες των εργατοπατέρων και γραφειοκρατών, οι οποίοι έχουν ένα και μόνο στόχο:
Την εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης, το «κλείδωμα» της λαϊκής οργής στα εκλογικά παιχνίδια των συνδικαλιστικών και κομματικών ηγεσιών…
Πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, πλέον, βαθιά:
Οι ηγεσίες των δήθεν αριστερών κομμάτων και των πολύχρωμων, ελεεινών εργατοπατέρων (κρατικοί συνδικαλιστές) ΜΠΟΡΕΙ να κραυγάζουν για ΓΕΝΙΚΟ ξεσηκωμό, αλλά στην πράξη αυτό που επιδιώκουν (το ζούμε δραματικά τώρα χρόνια και χρόνια) είναι οι εκτονωτικές φιέστες παρελάσεων - διαδηλώσεων, είναι η δική τους συνδικαλιστική και κομματική επιβίωση και ΟΧΙ η ΕΞΕΓΕΡΣΗ και η ΟΡΓΑΝΩΣΗ
(αυτό-οργάνωση) της κοχλάζουσας λαϊκής ΟΡΓΗΣ…
Γι αυτό ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ και σήμερα σε συνθήκες ολοκληρωτικής λεηλασίας και καταστροφής μας, σε συνθήκες ΓΕΝΙΚΟΥ ΑΦΑΝΙΣΜΟΥ μας από τις πλανητικές φασιστικές ελίτ, να ΔΙΑΣΠΟΥΝ, ακόμα και αυτές τις κινητοποιήσεις-φιέστες, εξακολουθούν να παίζουν το διασπαστικό παιχνίδι-σώου των ξεχωριστών και «μαντρωμένων» (κομματικά και συνδικαλιστικά) απεργιακών κινητοποιήσεων…

Ηρθε η ώρα της κρίσεως ...

            Μία κοινωνία βαθιά διχασμένη & γεμάτη μίσος !
Γ.ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Αποφράδα μέρα η σημερινή. Ισως και να περάσει στην Ιστορία για τα κακά και τις συμφορές που θα φέρει στον τόπο η υπερψήφιση εκ μέρους των βουλευτών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, με την ανοιχτή ή συγκαλυμμένη συνενοχή και εκείνων της ΔΗΜΑΡ, του νέου πακέτου μέτρων λιτότητας που μοναδικό στόχο έχουν τον οικονομικό εξανδραποδισμό των Ελλήνων και την πλήρη εθνική εξαχρείωση της Ελλάδας.
Οι παραστάσεις πολιτικού θεάτρου διάφορων απίθανων τύπων που με τη δημοκρατική ψήφο του ελληνικού λαού εισχώρησαν στις τάξεις του κλαμπ των αντιπροσώπων του έθνους, έλαβαν τέλος. Ηρθε η ώρα της κρίσεως. Η ώρα της ψήφου, όταν τα πτερόεντα έπεα του κάθε βουλευτή γίνονται έργα υπέρ ή κατά του λαού και της χώρας μας.
Μιλώντας την Κυριακή προς τους βουλευτές της ΝΔ, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ομολόγησε και μια αλήθεια αναφερόμενος στη μνημονιακή πολιτική.
«Χάσαμε ως Ελληνες τα τελευταία δύο χρόνια από μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, από μειώσεις δαπανών του δημοσίου, από αύξηση των φόρων, από την ύφεση και την ανεργία το 35% του βιοτικού μας επιπέδου. Πρόκειται για τεράστια καθίζηση ευημερίας μέσα σε ελάχιστο χρόνο.
Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στη μεταπολεμική Ευρώπη» παραδέχτηκε.
Οντως ποτέ, σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, σε καμία εποχή, κανένας λαός δεν έχασε σε καιρό ειρήνης τόσο πολλά όσα οι Ελληνες αυτά τα τρία καταραμένα χρόνια εξαιτίας της ασκούμενης πολιτικής από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ στη βάση του μνημονίου που επέβαλαν στη χώρα μας οι επικυρίαρχοι Γερμανοί και οι υπόλοιποι της ΕΕ, με την πλήρη και πρόθυμη συνεργασία της ηγεσίας των δύο κομμάτων - πυλώνων του συστήματος.

Επιστρέφει στη...Βουλή ο Σημίτης!

Μετακομίζει ο Κώστας Σημίτης από το γραφείο του που βρίσκεται επί της οδού Ακαδημίας, στο γραφείο του στη Βουλή.

Ο λόγος είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες, η φρουρά του πρώην πρωθυπουργού μειώθηκε και έτσι μετακομίζει για να εργάζεται ασφαλέστερα εκεί.

Αναφέρεται ότι οι κ.κ. Κώστας Σημίτης και Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είναι δύο πρώην πρωθυπουργοί που, παρόλο που δεν είναι βουλευτές, διατηρούν ακόμα γραφεία στη Βουλή.

Πηγή: Βηματοδότης



Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Η μεταμφιεσμένη, κατά Οδυσσέα Ελύτη, Βαρβαρότητα!

O βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας, Οδυσσέας Ελύτης, είχε δηλώσει στις 19 Οκτωβρίου 1979 προφητικά τα εξής:

Γιγαντώνουν τα «Δωσιλογικά» ΜΜΕ, οι Τραπεζίτες!

    Oι Μegaλες Tράπεζες «παντρεύουν»  Δ.Ο.Λ με Πήγασο!!!
Πρωτοβουλίες για ενδεχόμενη συγχώνευση μεταξύ ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΥ έχουν αναλάβει οι μεγάλες τράπεζες οι οποίες φέρονται διατεθειμένες σε περίπτωση που οι κ.κ Στ. Ψυχάρης & Γ. Μπόμπολας τα βρουν μεταξύ τους και προχωρήσουν στη σύσταση ενός υπερμεγέθους εκδοτικού σχήματος, όχι μόνο να χρηματοδοτήσουν την προσπάθεια αυτή προκειμένου να υλοποιηθεί αλλά και να προβούν σε ένα αξιοσημείωτο haircut των δανείων τους.
Οι τράπεζες εκτιμούν ότι εάν καθίσουν στο ίδιο τραπέζι οι βασικοί μέτοχοι των δύο εκδοτικών συγκροτημάτων υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να συμφωνήσουν, και υπό αυτή την προϋπόθεση οι τραπεζίτες εκτιμούν ότι το σχήμα που θα προκύψει μέσα από μια συνένωση θα είναι σε κάθε περίπτωση βιώσιμο, μέσα ασφαλώς από μία εκ βάθρων αναδιάρθρωση των δανείων.
Το ενδεχόμενο συγχώνευσης των δύο μεγαλύτερων ελληνικών εκδοτικών συγκροτημάτων έχει συζητηθεί ξανά στο παρελθόν, και μολονότι οι δύο πλευρές είχαν φθάσει πολύ κοντά, εντούτοις η συγχώνευση δεν υλοποιήθηκε.
Οι δύο όμιλοι αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μαζί τόσο στο MEGA, όπου ΔΟΛ και ΠΗΓΑΣΟΣ αθροιστικά ξεπερνούν το 50%, όσο και στην εκτυπωτική μονάδα ΙΡΙΣ, όπου ο καθένας συμμετέχει με ποσοστό 50%!

Το ΤΡΙΠΛΟ ΨΕΜΑ του ΔΗΜΑΡΧΟΥ για το «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

& η Νομιμοποίηση του, με την 114/09 απόφαση του Δ. Σ.
     του Δημήτριου Κοτσώνη                     Απαντώντας ο δήμαρχος στην καταγγελία της εφημερίδας ΑΜΑΡΥΣΙΑ για το σκάνδαλο Βασιλόπουλου, που δημιουργήθηκε με τη χορήγηση της παράνομης οικοδομικής άδειας για την κατασκευή Σουπερ Μάρκετ σε περιοχή αμιγούς κατοικίας στη Νέα Φιλοθέη, ισχυρίζεται ότι δεν χορηγεί τις οικοδομικές άδειες ο Δήμαρχος αλλά η «ανεξάρτητη» υπηρεσία της ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ του Δήμου... ψεύδεται τριπλά.
1o ψέμα: Επιδιώκει να παρουσιάσει την οικοδομική άδεια, την οποία χορήγησε η πολεοδομία του Δήμου, ως συνέχεια προηγούμενης οικοδομικής άδειας που εκδόθηκε το έτος 2000 και συνεπώς ως υποχρέωσή της για την έκδοση της νέας άδειας που εκδόθηκε το 2011 και συνεπώς ως αποτελούσα συνέχεια αυτής. Όμως η παλαιά άδεια (του έτους 2000 ) έχει χάσει κάθε ισχύ και είναι ανύπαρκτη, κατά παγία πολεοδομική νομοθεσία, λογω παρελεύσεως του χρονικού διαστήματος ισχύος της.
Για την αποπεράτωση δε κάθε κτιρίου για το οποίο εκδόθηκε οικοδομική άδεια η οποία έχει χάσει την ισχύ της απαιτείται νέα άδεια, η οποία εκδίδεται με το πολεοδομικό καθεστώς, που ισχύει την στιγμή της εκδόσεως της ( όρους δομήσεως και χρήσεις γης ).
Άλλωστε ο Δήμαρχος αυτοδιαψεύδεται, στην προσπάθεια του να παρουσιάσει την οικοδομική άδεια ως συνέχεια της προηγουμένης, αφού αναφέρει ότι : «Το Υπουργείο Πολιτισμού με το υπ’ αριθμόν 52020/1675/2012 έγγραφο ενημέρωνε ότι δεν εγκρίθηκε η μελέτη που αφορά τις προτεινόμενες εργασίες ως προς την αλλαγή χρήσης.».
Δηλαδή με την άδεια που εξέδωσε η πολεοδομία του Δήμαρχου ενέκρινε και την αλλαγή των χρήσεων ώστε να κατασκευαστεί το Σούπερ Μάρκετ & συνεπώς η αναφορά στην προηγούμενη άδεια γίνεται για να μπερδέψει τους δημότες και τους αναγνώστες της Αμαρυσίας.
2ο Ψέμα: Ισχυρίζεται ότι στο συγκεκριμένο οικόπεδο ισχύουν οι χρήσεις της ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και αφήνει να εννοηθεί ότι τούτο συμβαίνει επειδή έχει προβολή επί της οδού Καποδιστρίου.

Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Aνοικτή επιστολή για την επεξεργασία του Τ.Π. 2013, από τους πολίτες

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Λ. Μαγιάκης και Π. Κούκουζας έκαναν την παρακάτω δήλωση :
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο η συζήτηση του Τεχνικού Προγράμματος και του Προϋπολογισμού του Δήμου για το 2013.
Στο Δήμο μας λειτουργεί η Επιτροπή Διαβούλευσης στην οποία συμμετέχουν φορείς της πόλης και πολίτες.
Μέχρι τώρα η Δημοτική Αρχή έχει υποβαθμίσει αυτό το θεσμικό όργανο που κατά τη γνώμη μας μπορεί να συμβάλλει στην ενεργοποίηση και συμμετοχή των πολιτών.
Να αναδείξει τα κυριότερα προβλήματα της λειτουργίας της πόλης και να έχει ουσιαστικό λόγο στην ιεράρχηση των αναγκών και των προτεραιοτήτων.
Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αξιοποιήσει την Επιτροπή ουσιαστικά, χωρίς γραφειοκρατικές ή επικοινωνιακού τύπου συνεδριάσεις.

Και το νερό νεράκι

     του Νίκου Σαραντάκου
Την εβδομάδα που μας πέρασε ψηφίστηκε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις, έστω και με κάποιες απώλειες, αφού επιμέρους άρθρα καταψηφίστηκαν, όσο κι αν προσπαθούσε ο προεδρεύων της Βουλής κ. Τραγάκης να μας πείσει ότι βάσει των νέων μνημονιακών μαθηματικών που πρόκειται να εισαχθούν, το 146 θα θεωρείται μεγαλύτερο από το 147 όταν συμφέρει την κυβέρνηση.
Έτσι, ψηφίστηκε η κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του δημοσίου σε μια σειρά μεγάλους πρώην δημόσιους οργανισμούς· και δεν είναι τυχαίο ότι το μέτρο που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση, που σχολιάστηκε δυσμενέστερα από την κοινή γνώμη, ήταν η αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ.
Βλέπετε, το νερό θεωρείται από τα στοιχειώδη αγαθά για τη ζωή, είμαστε μαζί του από την αρχή του χρόνου, σε αντίθεση, ας πούμε, με νεόκοπους πόρους όπως το πετρέλαιο ή τον ηλεκτρισμό, οπότε εύλογο είναι να το θεωρούμε αναπαλλοτρίωτο αγαθό.
Για το νερό θα μιλήσουμε σήμερα, όσο μπορούμε ακόμα χωρίς να πληρώνουμε τέλη.
Λέμε «νερό», αλλά οι αρχαίοι της κλασικής εποχής έλεγαν «ύδωρ», όπως και οι παλιότεροι αρχαίοι της εποχής του Ομήρου. Τη λέξη την κράτησε ζωντανή η καθαρεύουσα, έστω κι αν κανείς ποτέ δεν ζήτησε ύδωρ για να πιει, κυρίως σε σύνθετα και παράγωγα, από το υδραγωγείο και την ύδρευση ως τις νεότατες υδατοκαλλιέργειες, ή το βαρύ ύδωρ της χημείας, ή την Εταιρεία Υδάτων όπως λεγόταν παλιότερα η ΕΥΔΑΠ, η οποία ακόμα πιο παλιά λεγόταν Ούλεν, από το όνομα της αμερικάνικης εταιρείας του κ. Henry Ulen, που κατασκεύασε το δίκτυο ύδρευσης της πρωτεύουσας και μας χάρισε το σιντριβάνι του Ζαππείου, όπου μάλιστα τοποθετήθηκε επιγραφή σε άπταιστη καθαρεύουσα («Ο πίδαξ ούτος εδωρήθη τω ελληνικώ έθνει…» — την επόμενη ίσως τη γράψουν στα γερμανικά).

H απάντηση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου

     Η Αλήθεια για τα δημοτικά τέλη στο Μαρούσι
Με αφορμή ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα σας με τίτλο «Ο Πατούλης διώχνει τις επιχειρήσεις από το Μαρούσι», θα θέλαμε για την αποκατάσταση της αλήθειας να σας επισημάνουμε τα παρακάτω:
Η Διοίκηση Πατούλη στο Μαρούσι, εφαρμόζει τα τελευταία 5 χρόνια μια στοχευμένη πολιτική δημοτικών τελών, που στόχο έχει τόσο τη στήριξη των οικονομικά αδύνατων συμπολιτών μας, όσο και των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πόλη. Στο πλαίσιο αυτό, από το 2007 έως το 2012 τα δημοτικά τέλη είχαν παραμείνει «παγωμένα».
Ενώ το 2012 ο Δήμος Αμαρουσίου υιοθέτησε μια πολιτική δημοτικών τελών η οποία:
• είναι προσαρμοσμένη στα όσα προβλέπει ο «Καλλικράτης»
• απαλλάσσει από την καταβολή τελών στοχευμένες ομάδες πληθυσμού
• δίνει κίνητρα για να προσελκύσουμε νέους επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής , για το 2012 ισχύει για τα νοικοκυριά της πόλης μεταξύ άλλων:
1. Απαλλαγή 100% για τους μακροχρόνια άνεργους.
2. Απαλλαγή 100% στους άπορους.
3. Απαλλαγή 100% για τους πολίτες με αναπηρία άνω του 67% ,όταν το μοναδικό τους εισόδημα είναι το επίδομα αναπηρίας.
4. Απαλλαγή 100% για τις πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 60.000. Και 50% αν τις υπερβαίνει.
5. Απαλλαγή 100% για τις τρίτεκνες οικογένειες με εισόδημα έως 40.000 . Πάνω από τις 40.000, απαλλαγή 50%.
6. Απαλλαγή 100% για τις μονογονεϊκές οικογένειες, (οικογένειες που αποτελούνται από ανύπαντρες μητέρες ή χήρες, που έχουν ανήλικο ή ανήλικα παιδιά με εισόδημα έως 20.000). Πάνω από τις 20.000, απαλλαγή 50%.
Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες το 2012

Ο Πατούλης διώχνει τις επιχειρήσεις από το Μαρούσι!!!

       ΑΒΑΣΤΑΧΤΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ - «ΦΩΤΙΑ»
           ANAΔHMOΣIEYΣH                                Σε μία περίοδο που η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα συρρικνώνεται διαρκώς στο πλαίσιο της πολυετούς ύφεσης που επιφέρει συνεχώς μειούμενα εισοδήματα, περιστελλόμενους πόρους προς κατανάλωση, εξασθενισμένη παραγωγή και δραματική πτώση της κατανάλωσης αγαθών και υπηρεσιών, είναι αν μη τι άλλο «εκτός οικονομικής λογικής» η αξιοποίηση των δημοτικών τελών όχι ως κινήτρων ανάπτυξης αλλά ως αντικινήτρων επιχειρηματικής δραστηριοποίησης.
                        Ο λανθασμένος υπολογισμός
Παρότι συχνά, και στο δημοτικό επίπεδο, επικρατεί η αντίληψη ότι η αλόγιστη προς τα πάνω φορολογική επιβάρυνση της επαγγελματικής δραστηριότητας θα αποδώσει άμεσα και αβίαστα «καρπούς», εκείνο που στην πραγματικότητα ισχύει είναι η σοβαρή απώλεια εσόδων για κάθε Δήμο, καθώς μπροστά στο δυσβάσταχτο όγκο των βαρών που καλούνται να αντιμετωπίσουν επαγγελματίες και επιχειρήσεις, η μετεγκατάσταση συνιστά τη μόνη βιώσιμη επιλογή.
             Ο φαύλος κύκλος των χαμένων πόρων
Όπως είναι εύλογο, κάθε απόσυρση δραστηριότητας από ένα Δήμο αποτελεί και μία ανεπούλωτη αιμορραγούσα πληγή, αφού μαζί της αναπόφευκτα προκαλείται σημαντική διαρροή προσδοκώμενων εσόδων για τα δημοτικά ταμεία. Με άλλα λόγια παρότι τα υψηλά δημοτικά τέλη θεσπίζονται με σκοπό την τόνωση των εσόδων, πρακτικά οδηγούν στην αντίπερα όχθη, δηλαδή στη συρρίκνωση των εισοδηματικών ροών προς το δημοτικό κορβανά.
Η περίπτωση του Δ. Αμαρουσίου & το χαμένο… momentum

Αποθέωση Ηλία Ηλιάδη στο κλειστό του Αγίου... Θωμά

Την αποθέωση, από εκατοντάδες κόσμου που κατέκλυσαν τις κερκίδες του κλειστού γυμναστηρίου του Αγίου... Θωμά, στο Μαρούσι, γνώρισε ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο δυο φορές Ολυμπιονίκης τιμήθηκε για την προσφορά του στο άθλημα, από την πρεσβεία της Ιαπωνίας, στο πλαίσιο της εκδήλωσης πολεμικών τεχνών με τίτλο «Η ομορφιά της Τεχνικής και της Φόρμας».
Ο Mr Ippon του παγκοσμίου τζούντο καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές, όταν παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον Πρέσβη της Ιαπωνίας Χιρόσι Τόντα και στη συνέχεια, αναφέρθηκε με θερμά λόγια στην εκδήλωση.
Ο Ηλίας Ηλιάδης κάνοντας ένα "διάλειμμα" από τις υποχρεώσεις του σε μεγάλα διεθνή τουρνουά, υπέγραψε αυτόγραφα στα παιδιά που έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί του και στις δηλώσεις του αναφέρθηκε για τα μελλοντικά του σχέδια.
«Είμαι πολύ χαρούμενος και νιώθω τιμή γι αυτήν την βράβευση. Ότι είμαι σαν άνθρωπος, το έμαθα στο μεγαλύτερη βαθμό από το τζούντο. Έμαθα τον σεβασμό, την πειθαρχία και την ευγένεια, που είναι τα σημαντικότερα πράγματα για εμένα. Με ενδιαφέρει να είμαι πρώτα καλός άνθρωπος και μετά καλός αθλητής.

η πλήρης απομόνωση

Ο Μπένυ στηρίζει Αντώνη ...

Ενισχύσεις!!!

Τι έλεγε ο Σαμαράς ένα χρόνο πριν την... Κωλοτούμπα!

ΜΕΤΡΑ ή ΧΑΟΣ

Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Με τι γνώσεις & από ποιους επιλέγονται τελικά οι Δήμαρχοι;

Συνδυασμός ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΑΡΟΥΣΙ - Δορύλαος Κλαπάκης
# Συζητήθηκε την 31.10. 2012 στο ΣτΕ η αίτηση μας για επαναφορά της πλατείας Βέμπο στον Παράδεισο που οικοπεδοποίησε η ομάδα Τζανίκου και τον ακολουθησε (παρότι είχε δεσμευτεί προεκλογικά ) και η ομάδα Πατουλη
#Από μέρα σε μέρα αναμένεται η απόφαση του Συμβούλιου Επικρατείας που συζητήθηκε στις 2.2.2012, αν δηλαδή η Δικαιοσύνη θα ανεχτεί ή θα απομακρύνει τον εκλεγμένο μέσω ρουσφετιών φερόμενο Δήμαρχο Πατούλη και την ομάδα του από τον Δήμο
Μια πολύ δύσκολη απόφαση γιατί αν η Δικαιοσύνη ξεπεράσει τις πιέσεις από αυτούς που αξιοποιούν τις πελατειακές Σχέσεις για να λεηλατούν τον ελληνικό Λαό και γίνει δεκτή η αίτηση μας ανατρέπεται ένα καθεστώς δουλείας 200 χρόνων
# Μαζί με τις άλλες ύβρεις που εξαπολύει η διοίκηση του Δήμου εις βάρος μας κατηγορεί για ημιμάθεια
Σκεφτείτε τι θα λέει για την Ολομέλεια του Συμβούλιου της Επικρατείας που μας δικαίωσε ομόφωνα και τα τμήματα του αυτού του Δικαστηρίου που δικαιώνουν έναν ημιμαθή σε υποθέσεις μάλιστα που απέναντι στον ''ημιμαθή'' συσπειρώθηκε όλο τον διεφθαρμένο πολιτικό κατεστημένο και τα μεγαλύτερα οικονομικά συμφέροντα Λάτση, Βγενοπουλου, Λασκαρίδη, κ.α. με επιτελείο τους κορυφαίους νομικούς της χώρας.

Tίποτα δεν τελείωσε, αν δεν πούμε εμείς την τελευταία λέξη!

ΟΛΟΙ & ΟΛΕΣ στη 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ, 6 & 7 ΝΟΕΜΒΡΗ

                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο φόβος της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της υπηρετών τις τελευταίες ημέρες είναι ότι οι εργατικές κινητοποιήσεις και η επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 6-7/11 μπορεί να οδηγήσουν σε μία μικρή ή μεγαλύτερη νίκη του λαού απέναντι στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, ανοίγοντας ρωγμές στην κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Αυτοί την δική τους δουλειά η ροή «πληροφόρησης» του λαού συνεχίστηκε κανονικά: Αν δεν περάσουν τα μέτρα «δεν θα υπάρχει Ελλάδα, δε θα υπάρχουν Έλληνες», θα ξανά-πτωχεύσουμε, θα γίνουμε Κορέα, θα πεθάνουμε...
Τα ΜΜΕ τους μετράνε κουκιά για την ψηφοφορία στη Βουλή, λες και αν υπήρχε έστω και μία πιθανότητα να μην ψηφισθεί το 3 μνημόνιο θα το φέρνανε στη Βουλή τους!
Εμείς την δική μας δουλειά, οργανώνουμε την 48ωρη απεργία κάνουμε τα πάντα για να πετύχει, να μην δουλέψει κανείς Τρίτη-Τετάρτη όλοι στο δρόμο ξεσηκωμός, να βουλιάξει η Ομόνοια και το κέντρο της Αθήνας , ενημερώνουμε , ξεσηκώνουμε, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σπίτι, σε κάθε χώρο δουλειάς στο Μαρούσι κάθε τίμιος αγωνιστής να μεταφέρει το μήνυμα.

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ & ΕΞΕΓΕΡΣΗ

  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ
   6 - 7 ΝΟΕΜΒΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
              Ήρθε η ώρα του νικηφόρου αγώνα
Τώρα πρέπει να σημάνει συναγερμός – να μην αφήσουμε να αρχίσουν και να τελειώσουν οι αντιδράσεις στη 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Τώρα οφείλει το εργατικό κίνημα να ξεκινήσει Γενική πολιτική απεργία διαρκείας και να δηλώσει ότι δε θα σταματήσει ακόμα και αν οι άθλιοι πολιτικοί νάνοι ψηφίσουν τα μέτρα στις 7/11. Συνεχίζουμε και μετά την Τετάρτη με ένα πλατύ, ενωτικό και κοινωνικοπολιτικό, μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής κυβέρνησης, τρόικας, μνημονίων και όλης της αντεργατικής πολιτικής.
Για τη διαγραφή - άρνηση πληρωμής του χρέους, την έξοδο από ευρώ-ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας με εργατικό έλεγχο.
Για την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, με τη μορφή 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών.
-ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ υπουργείων, δήμων, σχολείων και κεντρικών υπηρεσιών
-ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ σε όλες τις μεγάλες πόλεις
-ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΛΑΪΚΗ-ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, με σύνθημα:
«Δε φεύγουμε, αν δε φύγουν αυτοί με τα μνημόνια και το χρέος τους!».

Τι μετράγανε στην ΑΣΠΑΙΤΕ;

            Μπορεί να υπάρξει καπνός χωρίς φωτιά;
Η Λαϊκή Συσπείρωση Μαρουσιού έγκαιρα έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο τις ανησυχίες και ανέδειξε τον κίνδυνο κλεισίματος της σχολής και ξεπουλήματος του οικοπέδου - φιλέτου,
πλάϊ στο γνωστό πολυκατάστημα.
Καλούμε τη νεολαία, τους μαζικούς φορείς, γονείς και εκπαιδευτικούς, να οργανώσουμε κοινούς αγώνες ενημέρωσης και υπεράσπισης της υπόστασης και τις εγκαταστάσεις της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης,
 επίσης την δημοτική αρχή και τις παρατάξεις του Δ.Σ να τοποθετηθούν ξεκάθαρα, αν είναι σύμφωνοι με αυτή την "ανάπτυξη" στην πόλη μας.
Το ΚΚΕ κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή , ελπίζουμε να στηρίξουν τις θέσεις του ΚΚΕ, για το θέμα αυτό, όλοι οι ανεξάρτητοι και αντιμνημονιακοί και όχι να συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα όπως στη πρόταση κατάργησης των μνημονίων , που ακόμα περιμένουμε να συζητηθεί στο Δ.Σ.
Ακολουθεί η επερώτηση:

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Workshop για τα social media στο Δημαρχείο Αμαρουσίου

Η Δημοτική Κίνηση "Μαρούσι, Επιστροφή στο Μέλλον" διοργανώνει ανοιχτό σεμινάριο (workshop) με θέμα "Μικρές Επιχειρήσεις - Μεγάλη πελατεία: Η ευκαιρία των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media)", τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου.
Στόχος της Δημοτικής Κίνησης "Μαρούσι, Επιστροφή στο Μέλλον" είναι στηρίξει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) της πόλης.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σε ελεύθερους επαγγελματίες, σε εν δυνάμει επιχειρηματίες και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν την αξία και τις δυνατότητες των social media.
Εισηγητής θα είναι ο κ. Γιάννης Λάριος, Διδάκτωρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Υπολογιστών του ΕΜΠ, στέλεχος του ιδιωτικού τομέα με εξειδίκευση στα θέματα επιχειρηματικής ανάπτυξης ΜΜΕ και της αξιοποίησης νέων καινοτομικών τεχνολογικών εργαλείων.

Eπιτυχημένη η κινητοποίηση της Λαϊκής Επιτροπής στην Εφορία Αμαρουσίου

Κινητοποίηση στην Εφορία του Αμαρουσίου έκαναν προχτές μέλη της Λαϊκής Επιτροπής διαμαρτυρόμενοι για τα απανωτά χαράτσια και τη φοροληστεία του λαού.
Σε συνάντηση με τον υπεύθυνο του υποκαταστήματος οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να μην προχωρήσουν σε πλειστηριασμούς σε όσους δεν έχουν καταβάλλει τα χαράτσια, καθώς η εργατική λαϊκή οικογένεια στενάζει από τους απανωτούς φόρους την ίδια στιγμή που βλέπει τα εισοδήματά της να μειώνονται δραματικά.
Απηύθυναν κάλεσμα τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους κατοίκους που βρέθηκαν στο υποκατάστημα να δώσουν τη μάχη μέσα από τις Λαϊκές Επιτροπές, τα σωματεία, για να βάλουν φρένο στα σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - πλουτοκρατίας.

Δύο συλλήψεις στο Μαρούσι για οφειλές προς το Δημόσιο

                  ΓΕΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ
1. Συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου, 75χρονος ημεδαπός, Διευθύνων Σύμβουλος Ανωνύμων Εταιρειών, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 8.529.132,28 ευρώ.
2. Συνελήφθη στο Μαρούσι, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αμαρουσίου, 56χρονος ημεδαπός, νόμιμος εκπρόσωπος Σωματείου, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο ύψους 320.414,05ευρώ.

...οι εκτελεστές

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2012

«Γωνιά Προσφοράς & Αλληλεγγύης» στο Μαρούσι

Ο Δήμος Αμαρουσίου στο πλαίσιο της κοινωνικής του πολιτικής και με πρόθεση να ενισχύσει περαιτέρω
το πλέγμα αλληλεγγύης και στήριξης της κοινωνίας
και των συνανθρώπων μας των οποίων οι συνθήκες ζωής έχουν μεταβληθεί το τελευταίο διάστημα, εγκαινιάζει την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ.
τη «Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης»
του Δήμου Αμαρουσίου (Σουρή & Πλαστήρα).
Τον αγιασμό και τα εγκαίνια του χώρου Κοινωνικής Προσφοράς «Γωνιά Προσφοράς και Αλληλεγγύης» θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κηφισιάς, Αμαρουσίου & Ωρωπού κ.κ. Κύριλλος.

"ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟΙ - ΒΟΤΑΝΟΚΗΠΟΙ" στους προαύλιους χώρους των Δημοτικών Σχολείων

Υλοποίηση προγράμματος σε Δημοτικά Σχολεία Δ. Αμαρουσίου
Ο Δήμος Αμαρουσίου στα πλαίσια προώθησης περιβαλλοντικών προγραμμάτων για την σχολική χρονιά 2012 – 2013, διοργανώνει την δημιουργία Βοτανόκηπων – Λαχανόκηπων στους προαύλιους χώρους των Δημοτικών Σχολείων.
Θα τους δοθεί η ευκαιρία να παρατηρήσουν τον κύκλο της ζωής, να φροντίσουν κάτι δικό τους και να γευτούν τους καρπούς της δουλειάς τους.
Δηλώσεις συμμετοχής έως 16/11/2012

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

«Eκθεση κοσμήματος» της Μάττας Κουλουρίδη στο «ΙΔΙΟΜΕΛΟ».

ΚΑΙ αυτό το Σαββατοκύριακο, 3-4 Νοεμβρίου ... τα κοσμήματα της Μάττας Κουλουρίδη θα βρίσκονται  στο χώρο Tέχνης  «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»., μαζί με τη Μάττα φυσικά, που θα σας εξηγεί πώς τα κατασκεύασε, σιδερώνοντας πλαστικές σακούλες, ή δουλεύοντας το χαλκό, ή ψήνοντας τα κεραμικά της.
Όμορφα, ευφάνταστα κοσμήματα με πολύ γούστο και χάρη!
                        Χώρος Τέχνης «Ιδιόμελο»,
Ελευθερίου Βενιζέλου 17 και Β. Κωνσταντίνου, Μαρούσι.


Σύμφωνο Συνεργασίας Δήμου Αμαρουσίου - Συλλόγου Αθμονέων

Την περαιτέρω ανάπτυξη και ανάδειξη του Λαογραφικού Μουσείου Αμαρουσίου επισφράγισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, με την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με το Σύλλογο Αθμονέων με στόχο την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση του αριθμού των εκθεμάτων και την προβολή του μουσειακού υλικού του.
Έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης, με την ευκαιρία της υπογραφής του συμφώνου συνεργασίας, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «με σημερινό σύμφωνο ανοίγουμε το δρόμο για την ανάπτυξη νέων δράσεων που θα συμβάλουν στην περαιτέρω προβολή της μαρουσιώτικης παράδοσης. Μέσα από συνεργασίες όπως αυτή με το Σύλλογο των Αθμονέων στόχος μας είναι να ενεργοποιήσουμε φορείς και πολίτες, να τους προσφέρουμε το χώρο και τη δυνατότητα οι ίδιοι σε συνεργασία με τη Διοίκηση να γίνουν διαχειριστές και μεταλαμπαδευτές της ιστορίας και του πολιτισμού αυτού του τόπου.
Η σημερινή συνεργασία έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από ενέργειες της Διοίκησης όπως η μετακίνηση του Λαογραφικού Μουσείου στο νέο του χώρο, η τοποθέτηση του αγάλματος της Αμαρυσίας Αρτέμιδας, το μνημείο για τους πεσόντες ήρωες του 1821, το άγαλμα του Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη στην είσοδο της πόλης, το άγαλμα για τους Αθμονείς στην πλατεία Κασταλίας, όλα δείγματα ότι με το Σύλλογο των Αθμονέων μας διαπνέει ως Διοίκηση το ίδιο μέλημα:
 να διατηρήσουμε ζωντανή την πολιτιστική και πνευματική κληρονομιά μας».

Ο «ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΟΣ» Δήμος μας, μείωσε τα τ.μ στα 2 κτίρια της «Βωβός A.E»!!!

H ΔΕΗ χρεώνει το χαράτσι, σύμφωνα με τα τετραγωνικά που της δίνουν οι δήμοι, άρα... αυτοί ευθύνονται στο εάν κάποιοι πληρώνουν λιγότερο ή όχι, δήλωσε η Διοίκησή της, στοχοποιώντας 7 Δήμους στους οποίους συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Αμαρουσίου
Οι Δήμοι αυτοί είναι:
Δήμος Αθηναίων για δύο κτίρια της «Βωβός»
(όπως και του Αμαρουσίου),
Δήμος Χαλανδρίου, για την Πήγασος Εκδοτική(ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ),.
Δήμος Παιανίας, για το ΙΚΕΑ στα Σπάτα
Δήμος Παλλήνης, για τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα,
Τέλος, οι Δήμοι Αχαρνών & Θέρμης για τα Καζίνο Πάρνηθας & Recency αντίστοιχα.
Η μείωση στα τετραγωνικά  των δύο κτιρίων, ιδιοκτησίας της «Βωβός Α.Ε.» που βρίσκονται στο Δήμο Αμαρουσίου, τα οποία καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, είναι :
Κηφισίας 49: «...Στην τρίτη παροχή τα τετραγωνικά από 20.956 έγιναν 9.728 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 310.364 ευρώ;»
Κηφισίας 95-97: «...Στην τέταρτη παροχή τα τετραγωνικά από 22.173 έγιναν 12.844 και ο επιχειρηματίας γλίτωσε 296.891 ευρώ».
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, μιλώντας στην aftodioikisi.gr,  δικαιολόγησε τη μείωση, λέγοντας πως μπορεί μέσω μηχανικού να ζήτησε διόρθωση τα τετραγωνικά επειδή θεωρεί πως κάποια είναι κοινόχρηστος χώρος:

«CATASTROICA» αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης

                                                                   ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
        Σας καλούμε να παρακολουθήσουμε μαζί την ανοικτή προβολή του ντοκιμαντέρ της
                    Κατερίνας Κιτίδη και του Άρη Χατζηστεφάνου «CATASTROIKA»
                 Πρέπει να το δούμε, πρέπει να προβληματιστούμε, πρέπει να δράσουμε ...
                                        Αύριο Παρασκευή 2η Νοεμβρίου στις 7:00 μ.μ.
                Δημοτικό Θέατρο Δημ. Κοιν. Πεύκης - Χρ. Σμύρνης & Ρ.Φεραίου Πεύκη
                                                                  Είσοδος ελεύθερη

Στην ΕΡΕΤΒΟ Α.Ε η υπόγεια εκμετάλλευση της ..."Ευτέρπης"

Υπεγράφη η σύμβαση ανάμεσα στο Δήμο Αμαρουσίου και την κατασκευάστρια εταιρία για την κατασκευή χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης
Τη σύμβαση  υπέγραψαν χθες εκ μέρους του Δήμου Αμαρουσίου ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης, και ο εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρίας ΕΡΕΤΒΟ ΑΕ.
Η Διοίκηση του Δήμου χαρακτηρίζει το εν λόγω έργο, ως σημαντικότατο "έργο πνοής για το Μαρούσι", εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθηση ότι "θα δώσει λύσεις σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα το εμπορικό κέντρο της πόλης, αυτό της στάθμευσης..."
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Δήμου, βάσει τη σύμβασης που υπεγράφη(αφού ολοκληρώθηκαν προηγουμένως όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές του Κράτους που διασφαλίζουν τη διαφάνεια και τη νομιμότητα ανάθεσης), η πλειοδότρια εταιρία αναλαμβάνει τη μελέτη - κατασκευή - χρηματοδότηση και εκμετάλλευση του υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο ιστορικό κέντρο - πλατεία Ευτέρπης του Δήμου Αμαρουσίου.
Μας υπενθυμίζει επίσης πως η συγκεκριμένη παρέμβαση ( η κατασκευή δηλαδή υπόγειου χώρου στάθμευσης οχημάτων στην πλατεία Ευτέρπης "Ηλεκτρικού Σταθμού Αμαρουσίου"), αποτελεί μέρος του ολοκληρωμένου σχεδίου που υλοποιεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, με στόχο την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου του Αμαρουσίου, αλλά και την τόνωση της τοπικής ανάπτυξης.

Στις 11:30 π.μ. η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, και το Δημοτικό Συμβούλιο σας προσκαλούν ΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη 1η Νοεμβρίου και ώρα 11:30 π.μ. στην υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Αμαρουσίου για τη Βιοκλιματική Ανάπλαση του Εμπορικού Κέντρου Αμαρουσίου.
Η εκδήλωση που θα τιμήσει με τη παρουσία του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου στο Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα).
                                 H ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ