Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Δορύλαος Κλαπάκης:«όπου καπνός υπάρχει & φωτιά»!

        O Πατούλης, το ΣΔΟΕ & οι έξωθεν παρεμβάσεις
Πριν μερικά χρόνια, όταν λόγω παρέμβασής μας, ήρθαμε σε επαφή με το ΣΔΟΕ, για μη νόμιμες ενέργειες των Διοικήσεων του Δήμου Αμαρουσίου, η τότε αντιπρόεδρος κ. Κανελλοπούλου μας έκανε σαφές ότι:
 «Αν μας άφηναν χωρίς να παρεμβαίνουν στο έργο μας κ. Κλαπάκη, θα φέρναμε πίσω τον μισό Προϋπολογισμό του κράτους» !!!
Τώρα που βγήκε (έστω και πλαγίως), κάποια λίστα( και η παροιμία λέει «όπου καπνός και φωτιά»), όλοι μας λένε ότι ακριβώς έλεγε και ο Τσοχατζόπουλος:
«Τίποτα δεν φοβόμαστε και θα λάμψει η αλήθεια».
 Για ποια αλήθεια μιλούν άραγε;
Ξεχνά ο κ. Πατούλης πως τον Ιούλιο 2012, όταν 2 Εισαγγελείς τον έστειλαν για παράβαση καθήκοντος και μάλιστα κατ΄ εξακολούθηση στο Δ΄ Τριμελές;
Ακριβώς για να μην ακουστεί η αλήθεια όταν δικαζόταν, ζήτησε, αν και μηνυτής ,πολίτης , δημότης και Επικεφαλής Δημοτικού Συνδυασμού,«Να μην μας αφήσουν να παρέμβουμε στην διαδικασία της δίκης με την αιτιολογία, ότι …δεν έχουμε έννομο Συμφέρον»!!!
Γιατί τότε ο Πατούλης και η ομάδα του δεν άφησαν τότε να λάμψει
η αλήθεια;
Και γιατί αντί να απαντήσει στα ουσιαστικά ερωτήματα του κατηγορητηρίου, νίπτοντας τας χείρας του, κρύφτηκε πίσω από τις παράνομες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ρίχνοντας όλα τα βάρη στους Δημοτικούς Συμβούλους του;
Επειδή όμως ισχύουν τα λόγια γνωστού τοπικού παράγοντα ότι:

«Ανοιξε» πόρτα στην ατιμωρησία & στη διαφθορά ο κ. Γιώργος Πατούλης;

              Τιμώρησε «παραδειγματικά»  υπάλληλο,
       επαναφέροντάς τον στη Δημοτική Αστυνομία!!!
Σύμφωνα με ανάρτηση του  "press-gr.blogspot.gr", ο επικεφαλής της Δημοτικής Αστυνομίας που έβαζε βενζίνη στη μηχανή του και τη χρέωνε σε παροπλισμένη της υπηρεσίας του, επανήλθε μετά "Βαίων & κλάδων" στην εργασία του!!!
Ο λόγος για τον Παναγιώτη Γλυνό, ο οποίος  όπως σημειώνει το ιστολόγιο "έκανε τις μετάνοιες του, ζήτησε συγχώρεση από το "ΘΕΟ" - Γιώργο Πατούλη, επέστρεψε και το ποσό που υπεξαίρεσε μέσω βενζίνης (464,60 ευρώ), και ο ο δήμαρχος Αμαρουσίου τον συγχώρεσε και του «επέτρεψε» να επιστρέψει στην υπηρεσία του, παρότι σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε πει ότι θα τιμωρηθεί παραδειγματικά".
Η στήλη  του BLOG εκφράζει και διατυπώνει της εξής απορία προς τον κ. Δήμαρχο:
 δηλαδή, εάν ένας άλλος υπάλληλος ή αντιδήμαρχος ή.. ακόμη κι... εσύ ο ίδιος (Θου Κύριε φυλακή τω στόματι μου!) κάνει ακριβώς το ίδιο, θα αντιμετωπιστεί με τον ίδιο τρόπο;
Τη συγχώρεση;
Δηλαδή, από εδώ και πέρα (γιατί η στήλη είναι βεβαία ότι τέτοια κακά πράγματα δεν γίνονται στο δήμο στον οποίο προίσταται ο Γιώργος Πατούλης με τ' όνομα) θα μπορεί κάποιος να κλέψει και ακόμη κι αν τον πιάσουν να επιστρέψει το ποσό και όλα να είναι όπως πρώτα;

«ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ»:

Όλοι & όλες στις κινητοποιήσεις «υποδοχής» της κ. Μέρκελ!

«Να σταματήσουμε τα νέα βάρβαρα μέτρα. Όλοι και όλες στους αγώνες – Όλοι και όλες στους δρόμους» αναφέρει ανακοίνωση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ:
«Η Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, στη σημερινή συνεδρίασή της, αποφάσισε την ολιγοήμερη μετάθεση της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τις αρχές Δεκέμβρη. Καλεί όλες τις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ να συγκεντρώσουν στις επόμενες εβδομάδες τις δυνάμεις τους στο καθήκον να σταματήσουμε τα μέτρα – φαρμάκι της κυβέρνησης και της τρόικας, να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς που την εκφράζουν.
Πιο συγκεκριμένα:
Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ υποστηρίζει αποφασιστικά τις κινητοποιήσεις «υποδοχής» της κ. Μέρκελ και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τη νεολαία στην απεργιακή κινητοποίηση των συνδικάτων και στο συλλαλητήριο της Τρίτης 9/10 στη μία το μεσημέρι στο Σύνταγμα. Όπως και στο συλλαλητήριο των συνδικάτων τη Δευτέρα 8/10 στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.

Την Τρίτη «Όλοι στον αγώνα - όλοι στη μάχη»!

ΠΑ.Μ.Ε:ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ

Εργαζόμενες-Εργαζόμενοι, Νέοι - Νέες, ΌΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ με τα συνδικάτα, τις λαϊκές επιτροπές, με το ΠΑΜΕ.
Την Τρίτη έρχεται στη χώρα μας η Μέρκελ. Δεν έρχεται για το καλό μας. Είναι για να βοηθήσει την κυβέρνηση να επιβάλλει τα νέα βάρβαρα μέτρα.
ΤΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ !
ΤΑ ΝΕΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ, ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.
Τα συνδικάτα να κλιμακώσουν τους αγώνες με συλλαλητήρια με απεργίες με κάθε τρόπο πριν από όλα στους τόπους δουλειάς.
ΟΧΙ στα ψέματα, στα εκβιαστικά διλλήματα και τις απειλές, ότι αν δεν παρθούν τα μέτρα θα καταστραφούμε, ότι τα μέτρα είναι μεν επώδυνα αλλά αναγκαία γιατί σώζουν τους εργαζομένους και την πατρίδα από τα χειρότερα, ενώ του μόνους που σώζουν είναι τους καπιταλιστές και τα αμύθητα κέρδη τους.
ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ των κομμάτων της συγκυβέρνησης ότι «εμείς δεν θέλουμε» μας τα επιβάλουν τα μέτρα οι κακοί ξένοι, η τρόικα. Κεφαλαιοκράτες ντόπιοι και ξένοι, ευρωπαϊκή ένωση, Δ.Ν.Τ και κυβέρνηση συναποτελούν την αντιλαϊκή συμμορία που με αλλεπάλληλες επιδρομές κατακλέβουν, ισοπεδώνουν δικαιώματα και κατακτήσεις, λεηλατούν την ζωή και το μέλλον μας. Όλοι στους δρόμους με σύνθημα :
ΚΛΕΦΤΕΣ, ΛΗΣΤΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ

«ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ» : ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ – ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ

                     ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
                                     ΔΕΥΤΕΡΑ 8 Οκτωβρίου στις 6:00 μ.μ. ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
                                 ΤΡΙΤΗ 9 Οκτωβρίου στις 1:00  το μεσημέρι ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ
Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ), με το πρόσχημα της «σωτηρίας» της χώρας από τη χρεοκοπία, για άλλη μια φορά ερήμην και σε βάρος του λαού διαπραγματεύεται την οριστική και χρόνια υποταγή των εργαζόμενων στους ξένους και ντόπιους κεφαλαιοκράτες και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της χώρας σε τιμές ευκαιρίας για το κεφάλαιο.
Το γεγονός ότι οι υπάλληλοι των τραπεζών και οι υποτακτικοί των πιστωτών και των εργοδοτών διαπραγματεύονται τον ακρωτηριασμό ή το θάνατο των αναγκών και των δικαιωμάτων μας, με την παρουσία μάλιστα της ηγέτιδας του Δ΄ Ράιχ καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ, η οποία με επίσημη επίσκεψή της στη χώρα μας επιχειρεί να επισφραγίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη διασφάλιση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου και της Ε. Ε. πρέπει να μας οδηγεί με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και επιμονή σε παλλαϊκές αγωνιστικές κινητοποιήσεις, ενάντια στην κυβέρνηση των εντολοδόχων του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ και στους ντόπιους και ξένους προστάτες της.
Όλα πλέον επαφίενται στη συνείδηση και τη δράση των εργαζομένων και του λαού που έχει να δώσει μια άνιση μάχη με τους χειρότερους όρους.
Όμως έτσι ήταν τα πράγματα πάντα και στην κατοχή (1941 – 1944) μόνος του ο λαός, που είχε εγκαταλειφθεί από τις επίσημες αστικές ηγεσίες, βρήκε το δρόμο της ανάτασης – της αντίστασης – της σωτηρίας του από ξένους και ντόπιους δυνάστες, μέσα από την οργάνωση και δράση του στο ΕΑΜ.

«Να παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα το οικόπεδο Αμαρουσίου» ζητά επίμονα η Π.Σ.Ε

      Παρέμβαση Μπέζα για το θέμα θέλουν οι Ηπειρώτες

 Το θέμα των Ηπειρωτικών κληροδοτημάτων, έθεσε στον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Αντώνη Μπέζα, αντιπροσωπεία του προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον αντιπρόεδρο Κων/νο Κωνή και τον γεν. γραμματέα Ιπποκράτη Κατσένη.
Σε συνάντηση που έγινε στη Βουλή των Ελλήνων, η αντιπροσωπεία του προεδρείου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος ζήτησε την παρέμβαση του Αντ. Μπέζα, έτσι ώστε να έρθει προς ψήφιση το νομοσχέδιο στη Βουλή, στο οποίο να ενσωματωθούν και οι θέσεις της ΠΣΕ.
 Έθεσε επίσης υπόψη του το θέμα της Ηπειρωτικής Στέγης και του ενεχείρησε υπόμνημα υπογεγραμμένο το 2009 από 25 Ηπειρώτες βουλευτές που ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών να παραχωρηθεί κατά πλήρη κυριότητα το οικόπεδο στη γεωγραφική περιφέρεια Αμαρουσίου στην Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Ντριγκι ντραγκα στου ...«Τιτανικού τον μάγκα»!

                                                                        Του Κώστα Βαξεβάνη 
Η ιστορία με το cd της Λαγκάρντ το οποίο θα μπορούσε να γίνει κυριολεκτικά χρυσό, αλλά Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος θέλησαν να το κάνουν format, είναι μια καθαρή πρόκληση για όλους. Θα ανεχθούν οι πολίτες αυτής της χώρας την υποκρισία που ξεπερνάει τα όρια ακόμη και αυτής της δυσώδους πολιτικής αυτοδικαιολόγησης και αγγίζει τις άνομες συναλλαγές; Θα δεχθούν τη διαμόρφωση ενός παραθεσμικού συστήματος εξουσίας, στο οποίο οι συνήθεις «σωτήρες» ψηφίζουν νόμους για να χαρίζουν Τράπεζες, να νομιμοποιούν Mall, να χαρίζουν σε εργολάβους και τη Siemens, αλλά δεν μπορούν να κάνουν ένα νόμο να αποκαθιστά την αδικία;
Επικαλούνται γι αυτό τα προσωπικά δεδομένα.
Ποια προσωπικά δεδομένα αλήθεια;
Μήπως είναι τα προσωπικά δεδομένα μιας συναλλαγής;
Φαίνεται βαρύ;
Ας δούμε λοιπόν τι έχει συμβεί. Ένας υπάλληλος της Ελβετικής HSBC, ο Ερβέ Φαλτιάνι, έφυγε από την Ελβετία με μια λίστα με χιλιάδες ονόματα Ευρωπαίων οι οποίοι είχαν καταθέσεις στην Ελβετία. Προφανώς δεν ήταν κάποιοι συνταξιούχοι, αλλά πολιτικοί, επιχειρηματίες και επίορκοι κρατικοί λειτουργοί. Ο Φαλτιάνι παρέδωσε τη λίστα στην Κριστίν Λαγκάρντ, τότε υπουργό Οικονομικών της Γαλλίας, η οποία φρόντισε να του δώσει άσυλο. Με την λίστα αυτή, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και βέβαια η Γερμανία, κατάφεραν να εισπράξουν δισεκατομμύρια απαιτώντας από τους καταθέτες να αποδώσουν φόρους στο κράτος για να μην διωχθούν.
Αυτή η λίστα λοιπόν, δόθηκε και στου «Τιτανικού τον μάγκα» Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος την εποχή εκείνη έψαχνε εναγωνίως λεφτά από 70χρονους παππούδες, τυραννισμένους εργαζόμενους και άλλες κατηγορίες οι οποίοι δήλωναν πως «δεν τα φάγαμε» μαζί.

"Καλλίμαχος" ΜΕΡΚΕΛ, η "Ελευθερώτριά" μας!

αρατηρητής" ο Κερσοβλέπτης
 Σκοπιμότητες γύρω από το περιστατικό της εισβολής των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά στο Πεντάγωνο, "διέκρινε" το στέλεχος των "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ" Γιάννης Μανώλης και μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους! Μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στην τηλεοπτική εκπομπή "Επι του Πιεστηρίου" εξέφρασε ευθέως την άποψη ότι το ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ αφέθηκε εσκεμμένα "ξέφραγο αμπέλι" με σκοπό "κάποιοι" να εκμεταλλευτούν τις ...εξελίξεις. ΠΩΣ; Οι εξελίξεις μιλούν από μόνες τους!!!
Διατύπωσε μάλιστα εύστοχα ερωτήματα τα οποία κλήθηκε να απαντήσει ο "κολλητός" του πρωθυπουργού, Φαήλος Κρανιδιώτης(που είναι γνωστόν ότι υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός στις Ειδικές Δυνάμεις). Εκείνος χωρίς το δυναμισμό που συνήθως τον διακρίνει, αρκέστηκε να ψελλίσει πως "δεν θέλει να πιστεύει ότι υποκρύπτεται κάτι το πονηρόν" ... εμμένοντας ταυτόχρονα στην συμφέρουσα γιαυτόν θέση, ότι "έγιναν "λάθος" χειρισμοί και πως οι χειρισμοί αυτοί κάθε άλλο παρά ευνόησαν την τρικολόρ κυβέρνηση ΣΑΜΑΡΑ"!!!
Ο Γιάννης Μανώλης αντέτεινε ότι έχει διατελέσει σε υψηλού επιπέδου κλιμάκια της Ν.Δ που χειρίζονταν επικοινωνιακά τέτοιες καταστάσεις, αφήνοντας κυριολεκτικά άναυδο όχι μόνο τον ΦΑΗΛΟ αλλά και τους παρουσιαστές της εκπομπής κ.κ. Β. Ταλαμάνγκα - Γ. Ξενάκη, οι οποίοι δεν προλάβαιναν να κλείσουν την "επικίνδυνη κουβέντα" που πήγαινε να ανοίξει...
Βέβαια ο Γιάννης Μανώλης δεν είχε προλάβει να πληροφορηθεί από το ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ του "ΣΚΑΪ" (Είδηση - ΔΩΡΟ στο κανάλι για τις Υπηρεσίες που προσέφερε ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΤΟΣ), ότι εφεξής "τη φύλαξη του Πενταγώνου αναλαμβάνουν δύο διμοιρίες(50 άνδρες) της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που θα μετασταθμεύσουν από το Κιλκίς στην Αθήνα και 20 άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων από τη Ζ΄ΜΑΚ!!!
Το σενάριο εξελίσσεται φυσιολογικά...
Μετά το ανεκδιήγητο ΔΟΛιο δημοσίευμα της προηγούμενης Κυριακής από την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" με τίτλο «Πραξικόπημα προ των πυλών πέρυσι το φθινόπωρο»( Το ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ
είχε δημοσιεύσει τότε κείμενο «Σε αποστολές εναντίον του Λαού, "προετοιμάζει" το στρατό ο Μπεγλίτης;»), ήρθαν τα γεγονότα στο Πεντάγωνο, η ξαφνική έλλευση της Καγκελαρίου Ανγκελας Μέρκελ στην Αθήνα και το γλυκό "ΕΔΕΣΕ" για την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας ... του εξαθλιωμένου και πολύπαθου Ελληνικού λαού!

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Aπό τα μεταπολεμικά κουρέλια στο εκσυγχρονιστικό... κουστούμι

    «ΔΙΑΛΕΧΤΗ, ΜΑΝΑ, ΣΟΦΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ άχ, να ΄σουν εδώ…»                      
       δύο μονόλογοι του Ιάκωβου Καμπανέλλη
Σάββατο κα Κυριακή, από 6 μέχρι 28 Οκτωβρίου, επίσης το σαββατοκύριακο 3 και 4/11, και η Ατρύμων Art θα παρουσιάζει σtο χώρο τέχνης Ιδιόμελο τη θεατρική παράσταση «ΔΙΑΛΕΧΤΗ, ΜΑΝΑ, ΣΟΦΙΑ, ΑΓΓΕΛΙΚΗ άχ, να ΄σουν εδώ», με τον πρώτο και τον τελευταίο μονόλογο του Ιάκωβου Καμπανέλλη σε ενιαία σύνθεση:
«Αυτός και το παντελόνι του» (έργο του 1957) και
«Οι δύσκολες νύχτες του κύριου Θωμά» (έργο του 2005).
Δύο άντρες μονολογούν στις άκρες μιας πεντηκονταετίας.
Συζητούν και συγκρούονται με τον εαυτό τους, συζητούν και συγκρούονται με πρόσωπα που απουσιάζουν σωματικά, αλλά είναι τόσο «παρόντα» που τους κάνουν να σπαράζουν και να παραληρούν. Διαλεχτή, Μάνα, Σοφία, Αγγελική είναι τα ονόματα που παίρνει η Γυναίκα που τους νανούρισε και τους φρόντισε σαν παιδιά, που τους σκίρτησε ερωτικά, που τους έκανε να πονέσουν επειδή χώρισαν οι δρόμοι τους, είτε γιατί έτσι συμβαίνει στη ζωή, είτε γιατί έτσι αποφασίζει το αδιανόητο, ο Θάνατος.
Η αρχή και το τέλος της πεντηκονταετίας 1950-2000 οριοθετούν τη μετάβαση από τα μεταπολεμικά κουρέλια στο εκσυγχρονιστικό κουστούμι, την «εποχή της αμεριμνησίας». Ενώ η Ελλάδα έχει γίνει «αγνώριστη», ο Ιάκωβος Καμπανέλλης, από τις πιο σπουδαίες πνευματικές προσωπικότητες αυτής της χώρας, ανασύρει ό,τι έχει περισωθεί στη συνείδηση των Νεοελλήνων από αυτήν τη σαρωτική «ανάπτυξη».

«Στην υγειά σας», Γερμανόπληκτοι Ελληνες!!!

Σύνθημά τους; «Στην υγειά σας!»
Οι απόφοιτοι και οι φίλοι της Γερμανικής Σχολής, αλλά και όλοι οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να πάρουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας μια γεύση από το βαυαρικό Oktoberfest.
Η είδηση πάντως ότι θα παραστούν οι απόφοιτοι της Γερμανικής Σχολής κ.κ.:
Μιχάλης Χριστοφοράκος(πρώην Γενικός Διευθυντής Siemens Ελλάς),
Ντόρα Μπακογιάννη( πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας & βουλευτής),
Παναγιώτης Πικραμμένος, ο  υπηρεσιακός Πρωθυπουργός (στις πρόσφατες εκλογές), που ως  Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας εξήτασε τις υποθέσεις του «Μνημονίου», της έκτακτης εισφοράς που εισπράχθηκε μέσω της ΔΕΗ (κοινώς «χαράτσι») &του «Καλλικράτη»,
Γιάννης Παπαθανασίου(τέως Υπουργός Εθνικής Οικονομίας),
Τάσος Γιαννίτσης(πρωην Υπουργός Εσωτερικών),
Χρίστος Βερελής( πρώην Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών),
Γιάννης Βαληνάκης(πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών, βουλευτής ΝΔ) και
Ευάγγελος Αντώναρος( τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος, βουλευτής ΝΔ), ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ, ΔΕΝ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ!!!
Εσείς ωστόσο Γερμανόπληκτοι Ελληνες σπεύσατε στη Γερμανική Σχολή Αθηνών να διασκεδάσετε  με δροσερή μπύρα, γερμανικά λουκάνικα και κουλούρια Brezel, καθώς και με μουσική όλων των δεκαετιών...

ΕΕΕρχεται η Σωτήρας Μας με τη "ματωμένη καρδιά"!

Αναμένεται συγκλονιστική υποδοχή από εκατομμύρια Ελληνες
Στην Αθήνα αναμένεται την ερχόμενη Τρίτη 9 Οκτωβρίου, η Γερμανίδα καγκελάριος Ά. Μέρκελ, ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση που της απηύθυνε ο Α. Σαμαράς κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο στα τέλη Αυγούστου.
Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης δεν έχει ακόμη οριστεί, όπως ανακοίνωσε σήμερα το μεσημέρι ο εκπρόσωπός της Στέφεν Ζάιμπερτ, στo πλαίσιo της τακτικής ενημέρωσης των δημοσιογράφων.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Γερμανία είναι στενοί σύμμαχοι και υπό αυτό το πρίσμα είναι συνηθισμένο να ανταλλάσσονται επισκέψεις. Για να συμπληρώσει ότι η επίσκεψη αυτή της γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ φυσικά και γίνεται στη σκιά της εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης που βιώνει η Ελλάδα και των δραστικών μέτρων προσαρμογής.
«Θέλουμε να βοηθήσουμε την Ελλάδα να σταθεροποιηθεί εντός της ευρωζώνης», όπως είπε, συμπληρώνοντας ότι το Βερολίνο αντιλαμβάνεται ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση επισπεύδει τις μεταρρυθμίσεις. «Θέλουμε να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια», όπως είπε. Μετά τη συνάντηση Μέρκελ-Σαμαρά στην Αθήνα θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου.
                                                         Πρώτες εκτιμήσεις

Γόρδιος βρόχος

Στο "δρόμο" άλλοι 11 εργαζόμενοι στο Δήμο Αμαρουσίου!

Σε καμία λίστα του ΣΔΟΕ δεν υπάρχει το όνομα «Γ. Πατούλης»

       Πανηγυρική η «Δικαίωση» για το Δήμαρχο Αμαρουσίου
Με επιστολή που απέστειλε στο Δήμαρχο Αμαρουσίου Γιώργο Πατούλη, ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΔΟΕ Σ. Στασινόπουλος, επιβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία λίστα ή δημόσιο έγγραφο στο οποίο να περιλαμβάνεται το όνομα του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, ως δήθεν ελεγχόμενου για παράνομο πλουτισμό.
Στην επιστολή του ο κ. Στασινόπουλος, αναφέρει χαρακτηριστικά πως «η σχετική διαρροή ανύπαρκτης λίστας αποτελεί εγκληματική ενέργεια την οποία διερευνά η Δικαιοσύνη».
Η επιστολή του επικεφαλής του ΣΔΟΕ αποτελεί πανηγυρική δικαίωση για το Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, ο οποίος από την πρώτη στιγμή δήλωσε «πως καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται» κι εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του για τη γνησιότητα της λίστας που κυκλοφόρησε μέσω του διαδικτύου αρχικά, ενώ στη συνέχεια φιλοξενήθηκε και σε άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.
Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Tουριστικός προορισμός» με Ολγα Κ. & Γ. Πατούλη

Συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, σε συνέχεια των επαφών που έχουν αναπτύξει το τελευταίο διάστημα με αντικείμενο την ανάδειξη της πόλης του Αμαρουσίου σε τουριστικό προορισμό μέσα από την αξιοποίηση και των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αμαρουσίου (Ο.Α.Κ.Α.).
Στη νέα τους συνάντηση οι δύο πλευρές εξέτασαν τις δυνατότητες αξιοποίησης του Αμαρουσίου ως τουριστικού προορισμού μετά και τον ορισμό της νέας Διοίκησης του Ο.Α.Κ.Α, και συμφωνήθηκε μέσα στις επόμενες μέρες να πραγματοποιηθεί επίσκεψη στις εγκαταστάσεις προκειμένου να εξεταστεί και στην πράξη πώς μπορεί η συγκεκριμένη βούληση να υλοποιηθεί.

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Kανονικά & απρόσκοπτα λειτουργούν ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο

           Σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αμαρουσίου
Κόντρα σε όσους προσπάθησαν και προσπαθούν να επιβάλλουν τις ανάλγητες και αντιλαϊκές πολιτικές που θέλουν την κοινωνική πρόνοια και τη δημόσια εκπαίδευση να ιδιωτικοποιούνται και την Ειδική Αγωγή να μετατρέπεται σε εμπορεύσιμο είδος.
Όταν στις 3 Σεπτεμβρίου αντικρίσαμε τους χώρους του ειδικού Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου που στεγάζονται στο Σικιαρίδειο Ίδρυμα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό (παροχές που είχε κόψει το Ίδρυμα από το Σχολείο) και την απόγνωση στα πρόσωπα των συναδέλφων και των γονέων των μαθητών του σχολείου αναφορικά με το μέλλον της λειτουργίας του σχολείου, ξεκινήσαμε έναν αγώνα δύσκολο αλλά δίκαιο, ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων που κατεδαφίζουν το κοινωνικό κράτος και τη δωρεάν κοινωνική πρόνοια και εκπαίδευση.
Παρά τις προσπάθειες του Δ. Σ. του Σικιαριδείου Ιδρύματος να εκβάλλει με κάθε τρόπο από τους χώρους του Ιδρύματος το Ειδικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο, με στόχο την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του Ιδρύματος, χάρη στην άμεση κινητοποίηση του Συλλόγου μας (και μετά από έκκλησή μας) και όλων των φορέων της περιοχής (Δήμος Αμαρουσίου, Ένωση Γονέων, Σύλλογοι Γονέων Σικιαριδείου Ιδρύματος, Δ. Ο. Ε. κλπ.), το ειδικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο του Σικιαριδείου Ιδρύματος συνεχίζουν τη λειτουργία τους παρέχοντας στους μαθητές τους – παιδιά με ειδικές ανάγκες τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.
ΟΤΑΝ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΑΜΕ

Καταγγελίες για την «Λειτουργία ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε.  ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
Το Δ. Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π. Ε. Αμαρουσίου μετά από καταγγελίες συναδέλφων αναφορικά με τη λειτουργία και τις αποφάσεις του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας ομόφωνα αποφασίζει:
Καλούμε τον Πρόεδρο του ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας (Δ/ντής Π. Ε. της Β΄ Δ/νσης Αθήνας),
1. Να σεβαστεί τη νομιμότητα και να προχωρήσει στις τοποθετήσεις των συναδέλφων εκπαιδευτικών ειδικοτήτων, οι οποίοι έρχονται με απόσπαση από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, με βάση την κείμενη νομοθεσία και τα μόρια των συναδέλφων,
2. Να ανακαλέσει την απόφαση του σχετικά με τον ορισμό συντονιστών – Διευθυντών ανά ομάδες σχολείων, απόφαση η οποία είναι αυθαίρετη και έωλη νομικά, αφού δεν προβλέπεται από το νομικό πλαίσιο που διέπει τη διοικητική διάρθρωση της Π. Ε.
Καλούμε του αιρετούς εκπροσώπους των εργαζομένων εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας να περιφρουρήσουν με κάθε τρόπο τις εργασιακές κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, καθώς και τη νομιμότητα αναφορικά με τις αποφάσεις που λαμβάνονται και υλοποιούνται από το ΠΥΣΠΕ Β΄ Αθήνας.

Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αργησες ΣΑΜ!

Τα "πρακτικά" των πρώτων αξιολογήσεων των εκπαιδευτικών

Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη
Ο ένας ονομάζεται Γιώργος Τρεχόπουλος (ΓΤ) και ο άλλος Νίκος Εξόριστος (ΝΕ).
Ο πρώτος ανήκει σε μια ΔΔΕ του νομού Αττικής και ο άλλος του νομού Δωδεκανήσου.
Η επιτροπή αξιολόγησης απαρτιζόταν από τον ίδιο τον υπουργό (ΥΠ) και τους υφυπουργούς του (ΥΦ), από πέντε περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και από εφτά σχολικούς συμβούλους (ΣΣ).
Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο υπουργός.
Ας δούμε τα πρακτικά και την προφορική αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε.
ΥΠ: Είστε ο κύριος Τρεχόπουλος Γεώργιος;
ΓΤ : Και ναι και όχι!
ΥΠ : Με εμπαίζετε κύριε; Είστε ή δεν είστε;
ΓΤ : Βασικά, είμαι ο Γιώργος Εκπαιδευτικός. Το Τρεχόπουλος το απέκτησα από πέρυσι και το διατήρησα και φέτος.
ΥΠ : Τέλος πάντων! Σε ποιο σχολείο υπηρετείτε;
ΓΤ : Μισό λεπτό κύριε υπουργέ, να βγάλω το σημειωματάριό μου, μισό λεπτό.
Λοιπόν! Υπηρετώ στο 12ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, στο 10ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, στο 8ο ΓΕΛ Χαλανδρίου, στο 5ο ΕΠΑΛ Νέου Ηρακλείου και στο 9ο Γυμνάσιο Πεύκης. Α! Συγνώμη. Ξέχασα και το 7ο Γυμνάσιο Παπάγου.
ΥΦ: Γιατί πάτε σε τόσα πολλά σχολεία;

Ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για αξιολόγηση εκπαιδευτικών!

Μία εβδομάδα περιθώριο έχουν οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να απαντήσουν(ΑΝΩΝΥΜΑ) στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο σχετικά με την αξιολόγησή τους. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το ερωτηματολόγιο βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση http://evaluation.minedu.gov.gr και συνοδεύεται από σχετικές οδηγίες για τη συμπλήρωση και την αποστολή του.
Η περίοδος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου  ολοκληρώνεται την Τρίτη 09.10.2012, ώρα 23.59. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη, και προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου είναι αναγκαίο να απαντηθούν οι ερωτήσεις στο σύνολό τους.

Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων του 2ου Λυκείου

Στο κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Λυκείου, πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων με τους Καθηγητές του Λυκείου.
Η Δ/ντρια του Σχολείου αφού παρουσίασε στους Γονείς τους Διδάσκοντες, ενημέρωσε συνοπτικά για τις αρχές του Σχολείου, τη λειτουργία του καθώς και για τα καθήκοντα των μαθητών.
Οι καθηγητές που πήραν το λόγο, αναφέρθηκαν σε ειδικά θέματα της ειδικότητας τους. Η συνάντηση έκλεισε με απαντήσεις σε ερωτήματα των Γονιών. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Γ. Πατούλης: Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σπιλώνει το όνομά μου

         Αίτημα στον Ειδικό Γραμματέα - Προϊστάμενο του ΣΔΟΕ κ. Σ. Στασινόπουλο
«Δεν έχω να κρύψω τίποτε, γι αυτό ζήτησα να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, εφόσον αυτός διεξάγεται, ώστε να δοθεί τέλος και μια καθαρή απάντηση στην άδικη και πολιτικά απαράδεκτη διαπόμπευση μου Επαναλαμβάνω αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
 Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σπιλώνει το όνομα μου, ούτε νομιμοποιείται να διακινεί λίστες με ονόματα, για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο».
Τον Ειδικό Γραμματέα- Προϊστάμενο του ΣΔΟΕ κ. Σ. Στασινόπουλο επισκέφθηκε  νωρίς το πρωί ο Δήμαρχός μας Γιώργος Πατούλης, με σκοπό αφενός να ενημερωθεί επίσημα για το αν υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του και διενεργείται έλεγχος από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ για το πρόσωπό του. Αφετέρου, για να του ζητήσει εφόσον διενεργείται έλεγχος, αυτός να ολοκληρωθεί άμεσα ώστε με την έκδοση του τελικού πορίσματος να μπει τέλος στην άδικη και απαράδεκτη διαπόμπευση του.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου μετά τη συνάντηση δήλωσε :

Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στις 6:30 μ.μ.

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω:
1. Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης (υποθ.περιοχή Αγ.Θωμά)
2. Κυκλοφοριακή ρύθμιση με τοποθέτηση νησίδας
3. Καθορισμός χώρων διεξαγωγής λαϊκών αγορών
4. Λήψη απόφασης περί επανακαθορισμού επτά (7) εν όλω θέσεων εντός των διοικητικών ορίων
του Δήμου Αμαρουσίου στις οποίες επιτρέπεται η υπαίθρια διαφήμιση για τα έτη 2013 - 2015

Στις 11:00 π.μ. συνεδριάζει η "Επ. Ποιότητας Ζωής"

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω:
1. Καθορισμός Χώρων Διεξαγωγής Λαϊκών αγορών
2. Κυκλοφοριακή ρύθμιση με τοποθέτηση νησίδας
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Κομμωτηρίου» της
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ επί της οδού Μεσογείων αρ.44 & Δάφνης, στο Μαρούσι
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, της εταιρείας NEWREST
ΕΛΛΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Α.Ε. "Αναψυκτηρίου - Σνακ Μπαρ", επί της οδού
Αγίου Θωμά αρ.27, στο Μαρούσι