Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Αργησες ΣΑΜ!

Τα "πρακτικά" των πρώτων αξιολογήσεων των εκπαιδευτικών

Χρήστου Επαμ. Κυργιάκη
Ο ένας ονομάζεται Γιώργος Τρεχόπουλος (ΓΤ) και ο άλλος Νίκος Εξόριστος (ΝΕ).
Ο πρώτος ανήκει σε μια ΔΔΕ του νομού Αττικής και ο άλλος του νομού Δωδεκανήσου.
Η επιτροπή αξιολόγησης απαρτιζόταν από τον ίδιο τον υπουργό (ΥΠ) και τους υφυπουργούς του (ΥΦ), από πέντε περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης (ΠΔΕ) και από εφτά σχολικούς συμβούλους (ΣΣ).
Πρόεδρος της επιτροπής ήταν ο υπουργός.
Ας δούμε τα πρακτικά και την προφορική αξιολόγηση που πραγματοποιήθηκε.
ΥΠ: Είστε ο κύριος Τρεχόπουλος Γεώργιος;
ΓΤ : Και ναι και όχι!
ΥΠ : Με εμπαίζετε κύριε; Είστε ή δεν είστε;
ΓΤ : Βασικά, είμαι ο Γιώργος Εκπαιδευτικός. Το Τρεχόπουλος το απέκτησα από πέρυσι και το διατήρησα και φέτος.
ΥΠ : Τέλος πάντων! Σε ποιο σχολείο υπηρετείτε;
ΓΤ : Μισό λεπτό κύριε υπουργέ, να βγάλω το σημειωματάριό μου, μισό λεπτό.
Λοιπόν! Υπηρετώ στο 12ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, στο 10ο ΓΕΛ Αμαρουσίου, στο 8ο ΓΕΛ Χαλανδρίου, στο 5ο ΕΠΑΛ Νέου Ηρακλείου και στο 9ο Γυμνάσιο Πεύκης. Α! Συγνώμη. Ξέχασα και το 7ο Γυμνάσιο Παπάγου.
ΥΦ: Γιατί πάτε σε τόσα πολλά σχολεία;

Ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο για αξιολόγηση εκπαιδευτικών!

Μία εβδομάδα περιθώριο έχουν οι εκπαιδευτικοί προκειμένου να απαντήσουν(ΑΝΩΝΥΜΑ) στο ηλεκτρονικό ερωτηματολόγιο σχετικά με την αξιολόγησή τους. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι το ερωτηματολόγιο βρίσκεται αναρτημένο στη διεύθυνση http://evaluation.minedu.gov.gr και συνοδεύεται από σχετικές οδηγίες για τη συμπλήρωση και την αποστολή του.
Η περίοδος συμπλήρωσης του ερωτηματολογίου  ολοκληρώνεται την Τρίτη 09.10.2012, ώρα 23.59. Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου είναι ανώνυμη, και προκειμένου να διαμορφωθεί μια ολοκληρωμένη εικόνα για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου είναι αναγκαίο να απαντηθούν οι ερωτήσεις στο σύνολό τους.

Ενημέρωση γονέων & κηδεμόνων του 2ου Λυκείου

Στο κλειστό Γυμναστήριο του 2ου Λυκείου, πραγματοποιήθηκε χθες η προγραμματισμένη συνάντηση Γονέων και Κηδεμόνων με τους Καθηγητές του Λυκείου.
Η Δ/ντρια του Σχολείου αφού παρουσίασε στους Γονείς τους Διδάσκοντες, ενημέρωσε συνοπτικά για τις αρχές του Σχολείου, τη λειτουργία του καθώς και για τα καθήκοντα των μαθητών.
Οι καθηγητές που πήραν το λόγο, αναφέρθηκαν σε ειδικά θέματα της ειδικότητας τους. Η συνάντηση έκλεισε με απαντήσεις σε ερωτήματα των Γονιών. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Γ. Πατούλης: Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σπιλώνει το όνομά μου

         Αίτημα στον Ειδικό Γραμματέα - Προϊστάμενο του ΣΔΟΕ κ. Σ. Στασινόπουλο
«Δεν έχω να κρύψω τίποτε, γι αυτό ζήτησα να ολοκληρωθεί άμεσα ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΣΔΟΕ, εφόσον αυτός διεξάγεται, ώστε να δοθεί τέλος και μια καθαρή απάντηση στην άδικη και πολιτικά απαράδεκτη διαπόμπευση μου Επαναλαμβάνω αυτό που είπα από την πρώτη στιγμή, καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται.
 Κανένας δεν έχει δικαίωμα να σπιλώνει το όνομα μου, ούτε νομιμοποιείται να διακινεί λίστες με ονόματα, για τη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο».
Τον Ειδικό Γραμματέα- Προϊστάμενο του ΣΔΟΕ κ. Σ. Στασινόπουλο επισκέφθηκε  νωρίς το πρωί ο Δήμαρχός μας Γιώργος Πατούλης, με σκοπό αφενός να ενημερωθεί επίσημα για το αν υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος του και διενεργείται έλεγχος από τις υπηρεσίες του ΣΔΟΕ για το πρόσωπό του. Αφετέρου, για να του ζητήσει εφόσον διενεργείται έλεγχος, αυτός να ολοκληρωθεί άμεσα ώστε με την έκδοση του τελικού πορίσματος να μπει τέλος στην άδικη και απαράδεκτη διαπόμπευση του.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου μετά τη συνάντηση δήλωσε :

Δημοτικό Συμβούλιο αύριο στις 6:30 μ.μ.

ΔΕΚΑ(10) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί την Τρίτη 2 Οκτωβρίου στις 6:30 μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω:
1. Έγκριση κυκλοφοριακής μελέτης (υποθ.περιοχή Αγ.Θωμά)
2. Κυκλοφοριακή ρύθμιση με τοποθέτηση νησίδας
3. Καθορισμός χώρων διεξαγωγής λαϊκών αγορών
4. Λήψη απόφασης περί επανακαθορισμού επτά (7) εν όλω θέσεων εντός των διοικητικών ορίων
του Δήμου Αμαρουσίου στις οποίες επιτρέπεται η υπαίθρια διαφήμιση για τα έτη 2013 - 2015

Στις 11:00 π.μ. συνεδριάζει η "Επ. Ποιότητας Ζωής"

ΠΕΝΤΕ(5) θέματα περιλαμβάνει η Ημερήσια Διάταξη της Τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής , η οποία θα διεξαχθεί σήμερα Δευτέρα 1 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα (Β. Σοφίας 9 και Δ. Μόσχα).
Θα συζητηθούν και θα ληφθούν αποφάσεις στα παρακάτω:
1. Καθορισμός Χώρων Διεξαγωγής Λαϊκών αγορών
2. Κυκλοφοριακή ρύθμιση με τοποθέτηση νησίδας
3. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος «Κομμωτηρίου» της
ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΣ επί της οδού Μεσογείων αρ.44 & Δάφνης, στο Μαρούσι
4. Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, της εταιρείας NEWREST
ΕΛΛΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ Α.Ε. "Αναψυκτηρίου - Σνακ Μπαρ", επί της οδού
Αγίου Θωμά αρ.27, στο Μαρούσι

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Οι μπίζνες του εργολάβου Καρούζου στο Mαρούσι

Διαβαστε την ανακοίνωση των Συλλόγων «ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ» & «ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ» τον Αύγουστο του 2010 για την ακύρωση από τη Δικαιοσύνη της προσπάθειας της δημαρχιακής αρχής να επιτρέψει "παρανόμως" τη δημιουργία Σούπερ Μάρκετ στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης
"Απʼ το Διοικητικό Εφετείο ακυρώθηκε η οικοδομική άδεια 211/2008 για τη δημιουργία Σούπερ Μάρκετ στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου, Πλαστήρα & Κυριακού, για τη νομιμότητα της οποίας διαβεβαίωναν το δημοτικό συμβούλιο, επανειλημμένως και σε όλους τους τόνους δήμαρχος, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και αρμόδια αντιδήμαρχος. Η παρανομία της οικοδομικής άδειας συνίσταται στο γεγονός ότι επετράπη η δημιουργία Σούπερ Μάρκετ επί δύο οικοπέδων στα οποία απαγορεύονται οι εμπορικές χρήσεις κατά σαφέστατη διατύπωση των διατάξεων του σχεδίου πόλεως, αλλά και κατά πλήρως ξεκαθαρισμένη νομολογία.
Το οικόπεδο για το οποίο εκδόθηκε η άδεια προήλθε από την αγορά τριών οικοπέδων από μεγαλοεργολάβο (Καρούζος) και είναι εκείνο για το οποίο ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου επεχείρησε να υφαρπάσει την έγκριση του δημοτικού συμβουλίου για τροποποίηση της υπʼ αριθμό 114/2009 αποφάσεως που είχε λάβει αυτό περί τροποποιήσεως των χρήσεων του Αμαρουσίου, ώστε να μετατραπεί η χρήση σε δύο από τα τρία οικόπεδα, από τα τρία από τα οποία απαρτίζεται η συγκεκριμένη ιδιοκτησία από αμιγή κατοικία σε χρήσεις Εμπορικού Κέντρου. Προσπάθεια η οποία κατέρρευσε εμπρός στη σύσσωμη αντίδραση του δ.σ. και απεσύρθη.

Στο «Φιλάνθρωπο» Λάτση το ΙBC, προς 900 χιλ.€ το χρόνο!!!

               «ΠΡOKAT» συμφωνία για 90 χρόνια με 81 εκ. € !!!
Η κυβέρνηση έδωσε (αποκρατικοποίηση τη λένε) στην θυγατρική της Lamda Development του Ομίλου Λάτση, Lamda ΔΟΜΗ ΑΕ για 90 χρόνια, το "Λυόμενο κτίριο του Κ. Λαλιώτη"(που ήταν ΧΩΡΟΣ χαρακτηρισμένος ως Κ.Χ . ΠΡΑΣΙΝΟΥ), γνωστό ως ΙBC μαζί με άλλες εκτάσεις δίπλα στο κερδοφόρο Ολυμπιακό Σταδιο (ΟΑΚΑ) του Αμαρουσίου, αντί του ποσού των 81 εκ. ευρώ, ενώ το ίδιο κτίριο (όπου στεγάζεται τo εμπορικό Golden Hall) το νοίκιαζε η ίδια εταιρεία ως το 2040 με υψηλότερο ποσό από αυτό που το "αποκρατικοποίησε" η κυβέρνηση Σαμαρά!
Η  "ΚΑΤΟΧΙΚΗ" κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζελοΚουβέληδων, έδωσε επίσης στον Όμιλο Λάτση το πολεοδομικό δικαίωμα(!!!) να χτίσει περισσότερους ορόφους και να εκμεταλλευτεί και άλλα στρέμματα δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο (μεγάλο φιλέτο) που δεν τα είχε σήμερα. Και όλα αυτά με 81 εκ. ευρώ!!!
Τρεις εταιρείες είχαν προκριθεί στη β' φάση του διαγωνισμού, ο οποίος προκηρύχθηκε τον περασμένο Μάρτιο: Η Lamda Δομή, η REDS του ομίλου της Ελλάκτωρ και η Talima Ventures, ιδιοκτήτρια του εμπορικού κέντρου Athens Metro Mall. Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, η υπογραφή της σύμβασης και η καταβολή του οικονομικού ανταλλάγματος θα ολοκληρωθούν αφού προηγηθεί ο προ συμβατικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Τι περιλαμβάνει(πατήστε πάνω και διαβάστε). Στην έκταση των 153.800 τ.μ. του IBC περιλαμβάνονται τόσο η μισθωμένη από τη Lamda Development έκταση που φιλοξενεί το εμπορικό κέντρο Golden Hall όσο και οι γύρω αναξιοποίητες εκτάσεις. Συγκεκριμένα, από τα 153.800 τ.μ. το Golden Hall καταλαμβάνει τα 133.000 τ.μ. (εκ των οποίων τα 73.000 τ.μ. είναι επιφάνειες καταστημάτων και γραφείων και περίπου 60.000 τ.μ. υπόγεια, πάρκινγκ κ.λπ.), με σύμβαση παραχώρησης που λήγει το 2047. Επιπλέον, όπως ανέφερε η προκήρυξη, παραχωρείται η μακροχρόνια χρήση άλλων 21.600 τ.μ. (14.300 τ.μ. επιφάνειες και 7.300 τ.μ. υπόγεια), για τα οποία οι επιτρεπόμενες χρήσεις αφορούν εγκαταστάσεις διασκέδασης, κινηματογράφους, μουσείο κ.λπ. Μετά την ανάληψη από τη Lamda της εκμετάλλευσης όλου του χώρου, το σχέδιο της εταιρείας προβλέπει την ευρύτερη εμπορική αξιοποίηση της έκτασης. Σημειώνεται ότι σήμερα η Lamda για την εκμετάλλευση του Golden Hall καταβάλλει στο Δημόσιο τίμημα περίπου 8 εκατ. ευρώ ετησίως.

Δεν κλείνει αλλά διώχνει κόσμο το Αμαλίειο Οικοτροφείο!

Λόγω οικονομικής δυσπραγίας, τέσσερα κορίτσια ηλικίας Δημοτικού "εκδιώχθηκαν" από το Αμαλίειο Οικοτροφείο! Tον Ιούλιο επίσης απελύθησαν τέσσερις εργαζόμενες ενώ άλλοι δύο εργαζομένοι είδαν το ωράριό τους να μειώνεται,  σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάς της Αμάλθειας Καραλή στην "ΑΜΑΡΥΣΙΑ".
Η διευθύντρια του Οικοτροφείου Αθηνά Μουμουλίδη, επιβεβαίωσε τα προαναφερόμενα, δίνοντας ωστόσο εξηγήσεις που κάθε άλλο παρα ησυχαστικές είναι
Συγκεκριμένα αναφερόμενη στα τρια κορίτσια είπε ότι επέστρεψαν πίσω στις οικογένειές τους( με οικονομική ενίσχυση από το Αμαλίειο), ενώ το 4ο μετατάχθηκε σε οικοτροφείο του Πειραιά!
Σε ότι αφορά τις απολύσεις εργαζομένων, ισχυρίστηκε ότι η "μείωση του προσωπικού δεν σημαίνει έκπτωση των παρεχομένων υπηρεσιών"!!!

ΑΛΑΦΟΥΖΟκαθαρισμοί αύριο στο Ο.Α.Κ.Α!

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου     Ο ΣΚΑΪ σε συνεργασία με τη διοίκηση και το προσωπικό του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών και το Δήμο Αμαρουσίου, διοργανώνουν φροντίδα και καθαρισμό στους κοινόχρηστους χώρους του ΟΑΚΑ.
ΘΑ μαζεύουν - λέει - σκουπίδια, πλαστικά και θα περιποιηθούν τους χώρους πρασίνου. Θα φροντίσουν "το Τείχος των Εθνών" και τους χώρους γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο, το κολυμβητήριο και το κλειστό γυμναστήριο.
Εκτός από τους εθελοντές που θα λάβουν μέρος στη δράση, θα συμμετέχουν στον καθαρισμό 35 αθλητικά σωματεία, τα οποία χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ αλλά και εθελοντικοί φορείς του Δήμου Αμαρουσίου.

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

επι των τιμών...

Στη λίστα του ΣΔΟΕ & ο Δήμαρχός μας!!!

Γ. Πατούλης: Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται
Αναταράξεις στο πολιτικό σκηνικό αναμένεται να προκαλέσει η δημοσιοποίηση της λίστας του ΣΔΟΕ με τα πολιτικά πρόσωπα που φέρεται να αποτελούν αντικείμενο ελέγχων για την περιουσιακή τους κατάσταση.
Σύμφωνα με την "Καθημερινή" σήμερα Παρασκευή αναμένεται η επίσημη τοποθέτηση της κυβέρνησης, η οποία θα ζητήσει από την δικαιοσύνη να κινηθεί άμεσα ώστε να διαπιστωθεί ποιες υποθέσεις έχουν ουσιαστικό υπόβαθρο και ποιες εμπεριέχουν στοιχεία εκβιασμού.
Στη λίστα περιλαμβάνονται τα ονόματα 11 πρώην υπουργών, 10 πρώην υφυπουργών, 12 πρώην ή εν ενεργεία βουλευτών, δύο πρώην γενικών γραμματέων υπουργείων και πολλών στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης μεταξύ των οποίων & ο Δήμαρχός μας Γ. Πατούλης!
Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, αναφέρει σε ανακοίνωση του:
«Με έκπληξη πληροφορήθηκα σήμερα(ΧΘΕΣ) απ’την λίστα, ότι το ΣΔΟΕ εξετάζει καταγγελία περί αδικαιολόγητης αύξησης της περιουσίας μου. Ποτέ, βεβαίως, δεν με κάλεσε το ΣΔΟΕ ή όποια άλλη Αρχή για τέτοιο θέμα, ούτε υπήρξε οποιαδήποτε σχετική ενημέρωσή μου.
Δεν γνωρίζω αν η λίστα αυτή που αναρτήθηκε είναι πραγματική, γι’αυτό σκοπεύω να επισκεφθώ άμεσα τον κ. Προϊστάμενο του ΣΔΟΕ, προκειμένου να ενημερωθώ για το τι πραγματικά ισχύει.
Αν πραγματικά το ΣΔΟΕ ελέγχει το πρόσωπό μου, θα θέσω άμεσα στην διάθεσή του κάθε στοιχείο που θα μου ζητηθεί, ενώ επιπλέον θα ζητήσω να επισπευσθεί ο έλεγχος, ώστε να λάμψει η αλήθεια.
Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται.

«Οι Ιππείς τής Πύλου», σήμερα στο ΣΤΕΚΙ+

      ΣΗΜΕΡΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο ΣΤΕΚΙ + στις 8:30 μ.μ.

             θα προβληθεί η εξαιρετική κωμωδία
       του Νίκου Καλογερόπουλου «Οι Ιππείς τής Πύλου»,
            με τους Ηλία Λογοθέτη, Δημήτρη Καμπερίδη,
       Βάνα Μπάρμπα, Γιώργο Κιμούλη, Τάκη Σπυριδάκη ...

                ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ -ΣΤΕΚΙ+

                 ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΟΣ

              ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

        ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ 32 & ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ .ΜΑΡΟΥΣΙ

                             τηλ.: 210 61 27 874

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία ... λόγω κρίσης!

«Ενημέρωση, Πρόληψη & Αγωγή Υγείας των μαθητών»
Στοχευμένα προγράμματα πρόληψης και αγωγής υγείας των μαθητών ξεκινά στα Δημοτικά σχολεία το Υπουργείο Παιδείας σε συνεργασία με τo Eθνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.
Στο πλαίσιο του προγράμματος το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων αναλαμβάνει να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει, με το κατάλληλα εξειδικευμένο προσωπικό (γιατρούς και άλλους επαγγελματίες υγείας), τους μαθητές και τους δασκάλους, σε επιλεγμένα Δημοτικά Σχολεία κατά τη περίοδο 2012-2013, σε θέματα πρόληψης και προαγωγής της Υγείας.
Σε ζητήματα δηλαδή οπτικής και ακουστικής οξύτητας, στοματικής υγιεινής, κύφωσης - σκολίωσης, καρδιολογικού ελέγχου, παιδικής παχυσαρκίας, μαθησιακών διαταραχών, αλλά και βασικές γνώσεις πρώτων βοηθειών.
Τα παραπάνω προγράμματα θα διεξάγονται με την άδεια των αρμόδιων Περιφερειακών Διευθύνσεων, μετά από τη σύμφωνη γνώμη των γονέων και κηδεμόνων.
Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης υπέγραψε  με τον Υφυπουργό Παιδείας κο. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου "Σύμφωνο Συνεργασίας", με στόχο την επιτυχή υλοποίηση στα σχολεία του προγράμματοςΕνημέρωση, Πρόληψη και Αγωγή Υγείας των μαθητών».
Είναι η πρώτη φορά που ένα πρόγραμμα πρόληψης και προαγωγής της υγείας με εθελοντικό χαρακτήρα προσφοράς και αλληλεγγύης οργανώνεται σε ευρεία κλίμακα στα σχολεία της χώρας, από ένα μεγάλο Δίκτυο που διαθέτει τη γνώση, την εμπειρία και τις απαραίτητες υποστηρικτικές δομές για την υλοποίηση μιας τέτοιας προσπάθειας, υπό την αιγίδα και τον συντονισμό του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου κος Γιώργος Πατούλης χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική την υπογραφή του συμφώνου συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας.

... έχουν ακόμη δουλειά;

Σχηματίζουν ΑΝΤΙφασιστική πρωτοβουλία στο Μαρούσι